2022. június 25., szombat

2022. június 24., péntek

💥Örömteli mindennapok💥

„Mi haszna van, ha az egész világot megnyered – és elveszted az örök életet? Mi hasonlítható az örök élet értékéhez?” Máté 6:16.

Pál azt mondja az 1 Korinthus 15:19-ben „Ha a Krisztusban való reménységünk csak erre az életre szól, és nem több, akkor mi [keresztények] a világon mindenki másnál inkább sajnálatra méltók vagyunk.”

Miért mondja ezt Pál? Az egyik oka, hogy nem könnyű keresztényként élni egy olyan világban, amely nagyon nem hasonlít Krisztusra.

Ezért aztán az egyik legfontosabb kérdés, amit meg kell válaszolnod, vajon a kereszténység megéri? Érdemes kereszténynek lenni?

Az életben mindennek van egy árcédulája. Bármikor, ha valamire igent mondasz, azzal más valamire nemet mondasz. Amit nyersz Krisztus követésével, az megéri az árát?
Némely emberek eladják a lelküket világi dolgokért – mint pénz, hírnév, anyagiasság.
Lelked azonban sokkal értékesebb.

Pál felismerte ezt. Amikor Pál megosztja bizonyságtételét a Filippi 3:7-8-ban,
 „Mindezeket a dolgokat egykor nagyon értékesnek gondoltam, most azonban értéktelennek tartom az miatt, amit Krisztus tett értem. Igen, minden más értéktelen, összehasonlítva Jézus Krisztusnak, az én Uram ismeretének kifejezhetetlen gazdagságáért. Minden mást félredobok, szemétnek tekintek, hogy Krisztus enyém lehessen.”

Pál megértette, hogy semmi – sem pozíció, sem gazdagság, sem élvezetek – semmi sem értékesebb Jézusnál.

A siker új meghatározására van szükségünk. A valóságos, jelentőségteljes siker nem azon alapul, hogy mit érünk el, milyen a megjelenésünk, vagy hogy „jól érezzük magunkat”. A valódi siker abból fakad, hogy életünket Isten értékei szerint éljük – és a végső jutalomként élvezzük az örökkévalóságot a Mennyben.

Legyen örömteli napunk :)

💥Van Erőm💥

Miért volt így? Hogyan lesz? Mi fog történni?Egy történet szerint egy kisfiú beszélgetett egy gyufaszállal, és megkérdezte: Mennyi a te időd?
A gyufaszál ezt válaszolta: Tudom, hogy egyszer eljön a vég, habár nem tudom, hogy mikor. Ezért teljes meggyőződéssel boldogan szeretném eltölteni a maradék időm, mert nem tudhatom mit hoz a holnap.
Isten ajándékba adta ezt a napot, hogy használjuk fel a jó cselekvésére, szeretetre, beszélgetésekre, vagy csak egyszerűen értékeljük mindazt, amink van. A lényeg, hogy mi döntünk, de egy dolog biztos, a ma szerzett élmények már nem fognak visszatérni.
Az aggodalom elveszi a kedvünket, erőnket, és megfoszt a ma örömétől, ezért ha úgy érezzük, hogy gondok terhelnek, bátran forduljunk Istenhez. Találjuk meg a saját utunkat, amelyen járnunk kell, és ne akarjunk mindent előre tudni. Elég örömöt adhat az, hogy tudjuk: Isten előre elkészített számunkra mindent. Ezért teljes szívvel dicsérjünk, és adjunk hálát mindazért, mert minden, ami körülvesz az egyedül Isten ajándéka.
Vannak, és lesznek problémák az életünkben, de ha a szeretet, hit és remény él a szívünkben, akkor bátran léphetünk előre, mert ha netán elesnénk, biztos kezek fognak körülvenni bennünket.
Bátorodjék szívünk, erősödjön a kapcsolatunk Istennel, mert a tegnap már történelem, a holnap rejtelem, de a ma az Úr kegyelmi ajándéka.
Alleluja.

💥Reggeli dicséret🌹 Mennyi az „elég”?

,,…Se szegénységet, se gazdagságot ne adj nekem! Adj annyi eledelt, amennyi szükséges, hogy jóllakva meg ne tagadjalak, és ne mondjam: Kicsoda az Úr? El se szegényedjek, hogy ne lopjak, és ne gyalázzam Istenem nevét!,, Példabeszédek 30. fejezet 8-9. vers


Se szegénységet, se gazdagságot? Az első felét még értjük, na de hát ki ne szeretne gazdag lenni? 
Ez a kérés furcsán hangzik egy olyan korban, amikor mindig több kell ahhoz, hogy megelégedjünk. 
De mennyi kell ahhoz, hogy valóban elégedettek lehessünk? Mennyi az elég?

Nagyjából húsz évvel ezelőtt megismerkedtem valakivel, aki az első néhány beszélgetésünkön be akart szervezni egy MLM cégbe. Lelkesen beszélt arról, hogy milyen jó a rendszer, milyen jók a termékek, mennyire szükségük van ezekre az embereknek; sőt, ha belépek a hálózatba, akkor meggazdagodhatok, gondtalanul élhetek, boldog lehetek, és mennyi jót tehetek majd a sok pénzzel! 

Azt válaszoltam, hogy igaza van, nem rossz, ha az embernek van pénze, de vannak ennél fontosabb dolgok is. Ez után beszéltem neki arról, hogy mennyire megváltoztatta az életemet, amikor megismerkedtem Krisztussal, és hogy számomra ő, és az, hogy úgy éljek, ahogy ő példát adott erre, az sokkal fontosabb minden pénznél. A barátom, aki ajánlott neki, korábban szintén elmondta a hasonló meggyőződését, de ekkor még úgy tűnt, hogy nem sok ért célba abból, amit tőlünk hallott.

Aztán történt valami, ami akkora megrázkódtatást jelentett ennek az ismerősömnek, hogy az idegrendszere nem bírta a terhelést, és a pszichiátrián kötött ki. 
Miután kicsit rendbe jött és haza engedték, megkeresett minket. Érdekelni kezdte Jézus, meg amit róla mondtunk neki. 
Megbarátkoztunk, sokat találkoztunk, és megváltozott a gondolkodása. Azután ő is döntött, már nem a pénz, hanem Jézus mellett.

Évek óta napi hét órában betanított munkát végez, és kap egy keveset a csökkent munkaképessége miatt. Havi jövedelme a minimum alatt van, de ebből nemcsak megél, hanem nála elesettebb embereknek is segít. Évente több, mint egy havi jövedelmét ilyen célra használja fel!!! 
Rendszeresen beszélgetünk, és amikor szóba kerülnek a régi idők, elmondja, hogy mennyire örül, hogy akkor nem jött össze neki az az üzlet, és nem gazdagodott meg, mert emiatt teljesen más, egy sokkal jobb irányt vett az élete, és rátalált arra, ami (Aki) igazán számít.

Mennyi tehát az elég, ami sem nem sok, sem nem kevés? 
Annyi, ami mellett Isten lehet vagy maradhat az első az életünkben.

Neked mennyid van?

2022. június 23., csütörtök

💥Van Erőm💥

Lehet, hogy a kapcsolatod változott Vele, de Isten irántad érzett szeretete nem.
Nem tudom, ha megfigyelted, de az igében van két nagyon érdekes szó: „mindenkor” és „mindörökké”. Fogalmazhatnánk így is: Mindig bízzál az Úrban, még akkor is ha olykor nehéz, mert az Úr a te kősziklád, támaszod, védelmeződ mindörökké. Ez pedig soha nem fog változni, mert Isten betartja, amit ígért.
Isten a mi kősziklánk örökre. Elengedhetetlen a következő kérdés: Valóban Isten a kőszikla az életedben? Valóban ő az egyetlen menedéked veszély idején? Vagy azon emberek közé tartozol, akik próbálnak a biztos kötelekbe kapaszkodni és Isten az utolsó lehetőségként szerepel a listádon?
Nos, hogy könnyebb elindulnod otthonról?
A. Úgy, hogy hiszed a következőt: Isten a biztos kőszikla az életemben, bármivel is kell szembenéznem, bátran indulok, ahogy Pál is mondta: „…de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért.” (‭‭Filippi‬ ‭3,14)
B. Vagy így: Megpróbálom megragadni azt, amit a bizonytalan világ kínál a számomra.
Bármi legyen is a problémád, bármivel is kell szembe nézned, Istenben bízni igazi erőforrás lehet számodra.
Tedd le még ma az életed Megváltód kezébe.



💥Reggeli dicséret🌹 A legnagyobb

,,Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.,, Pál első levele a korinthusiakhoz 13:13

Amikor Wolfgang Amadeus Mozart fiatal volt, apjával, Leopolddal (aki maga is kiváló zenész volt) együtt élt Bécsben. A monda szerint az ifjú Wolfgang gyakran megtréfálta az apját egy-egy barátaival töltött görbe estéről hazaérve, mikor az apja már békésen aludt. Wolfgang a zongorához lépett, és hangosan játszani kezdett a zongorán, egyre lassabban és hangosabban, egy skála hangjait a legalsótól a legfelsőig, egyre hangosabban és lassabban… aztán az utolsó előtti hangot leütve megállt, és anélkül, hogy befejezte volna a skálát, lefeküdt aludni.

Egy bibibliatanulmányozás alkalmával, egy kics csoporttal ehhez a vershez értünk. 
A csoport egyik tagja diadalittasan kihúzta magát, és nekem szegezte: "látod, ami számít, az csupán a hit, a remény és a szeretet." 
Nem teljesen értettem, miért mondta, ezért őszintén válaszoltam: "Így van, szó szerint ezt írja Pál." "Ezek azok, amik mindörökre megmaradnak" folytatta "és ezek közül a hit az első. Pál szerint is egyértelmű: a hit az, ami a legfontosabb a három közül. 
Ha nincs hit, a remény és a szeretet sem ér semmit."
"Csak olvasd tovább azt a mondatot..." válaszoltam. "Hála Istennek, a szeretet a legnagyobb."

A történet szerint az öreg Leopold hánykolódott az ágyában, miközben álmaiban a befejezetlen skála kísértette. Elviselhetetlenül frusztrálta, hogy lezárás nélkül maradt a skála. Végül kidobta magából az ágy, letántorogott a lépcsőn, és leütötte az utolsó hangot.

A hit és a remény gyönyörű hangok az evangélium skáláján — de a katarzist a szeretet hozza el. 
A szeretet, ami megmentett bennünket. A legnagyobb a szeretet.

bejegyezte: Ömböli Krisztián

💥A Nap Igéje💥

Ap. Csel. 3:6.
,,Péter pedig monda: Ezüstöm és aranyam nincsen nékem; hanem a mim van, azt adom néked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel és járj!,,

2022. június 22., szerda

💥Örömteli mindennapok💥

Ki tudná közületek aggodalmaskodásával akár csak egy órával is meghosszabbítani az életét?

Miért aggódtok a ruhák miatt? Figyeljétek meg a mezőn a vadvirágokat, hogyan növekednek, pedig nem fáradoznak, hogy ruhát készítsenek maguknak! 

Ne aggódjatok, és ne kérdezzétek: »Mit fogunk enni, és mit fogunk inni?«, vagy: 

»Mibe öltözzünk?« Azok törtetnek szüntelen ilyen dolgok után, akik nem ismerik Istent. Mennyei Atyátok jól tudja, hogy mindezekre szükségetek van.,, Máté 6,25-32

Ezt kérdezi tőled a te mennyei Atyád is a mai napon,aki
gondoskodik a madarakról,a mező virágairól és minden teremtett dologról.
Gondolod ,hogy rólad,aki a szemem fénye vagy, nem teszem meg? Kicsoda pedig az közületek, aki aggodalmaskodásával megnövelheti termetét egy arasszal?

Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felől!
Az első érve Jézusnak az aggodalmaskodással szemben az, hogy sokkal többet jelentünk Istennek azoknál, akikről amúgy is gondot visel. A másik, hogy mit segít, ha aggodalmaskodunk?
De mit kell akkor tennünk?
"Keressétek először az Ő országát és igazságát, és ezek is mind megadatnak néktek,,
Hol van az Isten országa?
„Isten Királysága bizony eljön, de nem szemmel látható módon. Nem úgy, hogy rámutatnak:
 »Itt van!«, vagy »Ott van!«, mert Isten Királysága bennetek és közöttetek van.”Luk.17,21.

Ez az ország, amiről Jézus itt beszél, szellemben kerül belénk, a szívünkbe bensőnkbe. 
Egy teljes ország, ahol bármit elvehetsz, amire szükséged van. Hit által működik!
Jézus Istennek erről a királyságáról szólt.Vagyis Jézus azt mondja: a ti országotok már örökötökbe van adva, a királysága bennetek van
Luk. 12.31-32 Csak keressétek az Isten országát és ezek mind megadatnak néktek.
Ne félj te kicsiny nyáj; mert tetszett a ti Atyátoknak, hogy néktek adja az országot.

Legyen örömteli napunk :)

💥A Nap Igéje💥

János 5:24,
,Bizony, bizony mondom néktek, hogy a ki az én beszédemet hallja és hisz annak, a ki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.,,

💥Reggeli dicséret🌹 Talán ma?

„Ez történik majd: mielőtt még kiáltanak, én válaszolok, ők még beszélnek, és én már meghallgatom.” (Ézsaiás könyve 65. fejezet 24. vers)


38 éve feküdt bénán a Betesda tavánál.
Talán ma! Mondogatta magában, s minden nap várta az angyalt.
Talán ma! Leste minden nap vágyakozva a vizet.
Talán ma! Kereste minden nap az emberét, aki majd odaviszi.
Talán ma! Gyűjtötte minden nap az erőt, hogy ő lehessen az első.
Talán ma? Aznap még ki sem mondta, mikor megállt mellette 
Valaki és azt mondta: „Kelj fel, vedd fel a te nyoszolyádat, és járj!” (Ján.5:8) 

Ő pedig felállt és egy új életet kezdett.
Talán ma! Lehet te is ezt ismételgeted évek óta.
Talán ma! Imádkozol és mondod egyre hangosabban.
Talán ma! Már másokat is felfogadtál, hogy ők is kiáltsák az ég felé.
Maradj csendben! Ő szól. De csak a csendben hallhatod meg válaszát.

Talán ma? ’De hát nincs emberem.’ Vágsz vissza hitetlenül.
Fogadd el az Ő szavát! Lehet nem az válasz, amit hallani szeretnél, nem az a megoldás, amit kigondoltál, de csak úgy lehetsz szabad, ahogy Ő mondja.

„Kelj fel, vedd fel a te nyoszolyádat, és járj!”
Hallod az Ő szavát? Elfogadod? Akkor ne tétovázz!
Tedd azt, amit Ő mond és akkor nincs több talán.
Csak MA van!

bejegyezte: Szilárd – 

💥ISTENNEK ADOTT HEGEDŰ❣️

A fényes égen fecske villan:
övé a lég, a végtelen.
A repülés azt jelenti:
-Köszönöm a tért Istenem!

A napsütötte kavicsok közt
parányi gyík. Már nem is látod.
Fürge mozgása azt jelenti:
-Isten gondol rám! –Megcsodálod?

És azt hiszed, hogy az az Isten,
aki a gyíknak enni ad,
tán megfeledkezik terólad,
s holnapra nem jut jó falat?

Vagy azt hiszed, aki a fecske
repdeső szárnycsapását méri,
ne tudná azt, mi a te vágyad?
-Még nem is kérted, már kiméri.

És többet ád, értékesebbet,
gyöngyszemeket – kavics helyett!
Nem érzed mégsem, hogy az Isten
téged milyen nagyon szeret?

- Nem próbálod a hála hangját?
/Rossz hangszeren recseg a húr./
Nehezen nyílik arra ajkad:
„Mindeddig segített az Úr!”

- Ne szólj hát! Hálaadás helyett
add Istennek a hangszered!
Ha az Ő ujja játszik rajta,
a hangját meg sem ismered!

Az Ő kezében – nézd - mivé lett
a szakadt húrú hegedű.
Ha Isten Lelke a vonója,
- hallod a hangját? – gyönyörű!

- Köszönöm, jó Atyám, a reggelt!
- Köszönöm, hogy dolgozhatok.
- Köszönöm a jó egészséget,
Tetőled csak jót kaphatok!

Ha betegség is – légy áldott érte,
mert Tőled jő a gyógyulás!
A gondjaim kezedbe tettem,
Te tudod vinni, senki más!

Köszönöm, hogy szüleim vannak,
s légy áldott, ha már nincsenek!
Tenálad vagyok mindig otthon,
nem vagyok árva, bús gyerek!

- Köszönöm, hogy szabad szeretnem!
És köszönöm azt, ami fájt!
- Köszönöm a fényt az égen,
s köszönöm a ködös homályt!

És köszönöm a tavaszi erdőt!
És köszönöm, hogy van szemem!
Hogy sok bűnömön keresztül
mégis csak látlak, Istenem!

S köszönöm Őt, a legdrágábbat,
a váltságdíj lefizetőt!
S azt, hogy „az én Megváltóm él,
s porom felett meglátom Őt.”

Lukátsi Vilma -



💥Napi 1 Ige💥

,,Az Úr a mennyben állította fel trónját, királyi hatalmával mindenen uralkodik.,,
(Zsoltárok 103:19 RÚF)

MÁTÉ EVANGÉLIUMA 28 fejezet

MÁTÉ EVANGÉLIUMA  28. fejezet

Jézus feltámadása

1 Szombat elmúltával, a hét első napjának hajnalán, elment a magdalai Mária és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt. 

2 És íme, nagy földrengés támadt, mert az Úr angyala leszállt a mennyből, és odalépve elhengerítette a követ, és leült rá.

3 Tekintete olyan volt, mint a villámlás, és ruhája fehér, mint a hó. 

4 Az őrök a tőle való félelem miatt megrettentek, és szinte holtra váltak. 

5 Az asszonyokat pedig így szólította meg az angyal: Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek.

 

6 Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg azt a helyet, ahol feküdt.

 

7 És menjetek el gyorsan, mondjátok meg a tanítványainak, hogy feltámadt a halottak közül, és előttetek megy Galileába: ott meglátjátok őt. Íme, megmondtam nektek.

8 Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. 

9 És íme, Jézus szembejött velük, és ezt mondta: Legyetek üdvözölve! Ők pedig odamentek hozzá, megragadták a lábát, és leborultak előtte. 

10 Ekkor Jézus így szólt hozzájuk: Ne féljetek! Menjetek el, adjátok hírül testvéreimnek, hogy menjenek Galileába, és ott meglátnak engem.

Az őrség megvesztegetése

11 Amikor az asszonyok eltávoztak, íme, néhányan az őrségből bementek a városba, és jelentették a főpapoknak mindazt, ami történt. 

12 Azok pedig összegyűltek a vénekkel, és úgy határoztak, hogy sok ezüstpénzt adnak a katonáknak, 

13 és így szóltak: Ezt mondjátok: Tanítványai éjjel odajöttek, és ellopták őt, amíg mi aludtunk.

 

14 És ha a helytartó meghallja ezt, majd mi meggyőzzük őt, és kimentünk benneteket a bajból. 

15 Azok elfogadták a pénzt, és úgy tettek, ahogyan kioktatták őket. El is terjedt ez a szóbeszéd a zsidók között mind a mai napig.

Az apostolok kiküldése

16 A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. 

17 És amikor meglátták őt, leborultak előtte, némelyek azonban kételkedtek.

 

18 Jézus pedig hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Ef 1,20-22; Dán 7,14 

19 Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, ApCsel 1,8

20 tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.


2022. június 21., kedd

💥Örömteli mindennapok💥

,,De az Úristen kiáltott az embernek, és ezt kérdezte: Hol vagy?,, -1Mózes 3,9.


Miután Ádám és Éva bűnbe estek, meghallották az Úr hangját, aki a kertben sétált. Mit tettek? 
Elrejtőztek jelenléte elől.
Isten szeretné, ha megtanulnánk valamit a bűntudattal kapcsolatban: a bűntudat miatt elrejtőzünk Előle, pedig Ő azért jön, hogy közösségben legyen velünk.
A bűntudat miatt úgy érezzük, hogy kiestünk a látóteréből.
A bűntudat miatt félünk Tőle, miközben a legbiztonságosabb és legvigasztalóbb hely a világon: az Ő jelenléte.
Isten együtt szeretne lenni veled.
Azonban, mindaddig nem lehet Vele bensőséges kapcsolatod, amíg bűntudattal vagy tele és értéktelennek érzed magad Előtte.
Az a jó hír, hogy Jézus vére elvette minden bűnödet, és igazzá tett. 
Az Atya pedig annyira elégedett Fia áldozatával, hogy semmiképpen sem fog emlékezni a bűneidre (Zsidók 10:17).
Bújj hát elő a rejtekhelyedről, és bátran légy Vele közösségben. Az Ő jelenléte az a hely, ahol erőre kapsz, felfrissülsz, feltöltődsz.
Az Ő jelenlétéből meríthetsz Tőle és Belőle!Légy Vele közösségben.

Legyen örömteli napod :)

💥Reggeli dicséret🌹 Engedd Neki, hogy csodát tegyen veled!

„Mert aki felmagasztalja magát, megaláztatik, aki pedig megalázza magát, felmagasztaltatik.”
Lukács evangéliuma 14.fejezet 11.vers


Amikor azt a szót halljuk, hogy példázat, akkor legtöbbször az elveszett bárány vagy a tékozló fiú története juthat eszünkbe, azonban Jézus jóval több ilyen ún. tanmesét mondott el a hallgatóság számára. 
Itt is van rögtön egy, ami az élet egyik alapvető kérdését tárgyalja, illetve választ ad egy sokak számára érintett kérdésre: hogyan lehetek első?

Jézus ebben a példázatban egy alapvető problémára hívta fel a figyelmet, miközben a farizeusok és a többi „mindent figyelek és megmondom, hogy mit csinálsz rosszul” típusú ember arra élezték figyelmüket, hogy vajon Jézus rabbihoz illően viselkedik-e.
 Jézus ezt észreveszi és ekkor dönt úgy, hogy elmondja ezt a példázatot. Két tényezőre akar rávilágítani. 
A farizeusok kritikátlan önbecsüléssel rendelkeztek, amit így vetett a szemükre, továbbá bár úgy tűnhet, hogy valamiféle viselkedési szabályt akar lefektetni, valójában csak arra akart utalni, hogy Istennél mennyire másképp működnek a dolgok.

„Hanem ha meghívnak, menj el, ülj le az utolsó helyre, hogy amikor jön az, aki meghívott, így szóljon hozzád: Barátom, ülj feljebb! Akkor becsületed lesz minden asztaltársad előtt.”
(10.) 
A legtöbben vágyunk arra, hogy észre vegyenek, kiemelkedjünk a tömegből, legalábbis azon emberek számára, akik számunkra is fontosak, ezért pedig megtesszük a tőlünk telhetőt és igyekszünk akár leülni elsőként a főhelyre csak azért, hogy észre vegyenek. 

Jézus azt mondja, hogy szükségtelen ez a versengés akkor, amikor Istenről és rólunk van szó. 
Az Úr ugyanis nem azt nézi, hogy mennyire vagy gyors, rafinált, céltudatos, meggyőző vagy épp elszánt. 
Azt nézi, hogy mi van a szívedben. Előtte nem kell versenyre kelned, egyszerűen csak légy önmagad és engedd neki, hogy kihozza belőled a legtöbbet.
 Engedd neki, hogy „így szóljon hozzád: Barátom, ülj feljebb!”

Áldott napot!

bejegyezte: Csomó Hajni

💥A Nap Igéje💥

Galata 2:20.
,,Krisztussal együtt megfeszíttettem. Többé pedig nem én élek, hanem Krisztus él bennem; amely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem.,, (Károli rev.)



💥Örömteli mindennapok💥

,,Az örömteli élet titka … hogy az én örömöm legyen bennetek…” (János 15:11)


Jézus azt mondta: „Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljessé legyen.”
Ez az öröm, amiről Jézus beszél, különleges: „az én örömöm”. 
Ez olyan beteljesedést nyújt, amilyet a világ örömei nem tudnak megadni: „hogy… örömötök teljessé legyen.” 
Krisztus tanításainak hűséges követése olyan belső örömet ad, ami valóságos és ellenálló bármilyen is a gazdasági helyzet, bármekkora is a kamatláb, sőt, még a betegséggel és a halállal szemben is.

Az ember nem lehet vidám, ha nem örömteli a szíve, de lehet örömteli akkor is, ha épp nem vidám. Hogy lehetséges ez? Jézus ezt megelőzően arról beszélt tanítványainak, hogy olyan szeretetben lehet részünk, amely messze felülmúl minden mást: mennyei Atyánk szeretetében, melyet feltétel nélkül kínál, és melyet, ha egyszer elfogadunk, örökké átélhetjük.

Semmi sem hasonlítható Isten szeretetéhez. Az ő szeretete nem kinézeten, személyiségen, gazdagságon alapul, sőt, még erkölcsi jóságon sem. Mindenféle előfeltétel nélkül kínálja. 
Ez a szeretet nem változik, nem fogy el. Semmit nem tehetsz azért, hogy Isten jobban szeressen, de semmi olyat sem tehetsz, amitől kevésbé szeretne. 

Sőt, az isteni szeretet nem csupán egy „meleg érzés”. 
Ez folyamatosan benned munkálkodó erő, ami bölcs döntések felé irányít, megvéd a rossz döntésektől, és helyreigazít, amikor netán mégis rosszul döntesz. 
Isten szeretete garantálja, hogy ő elfogad, amikor mindenki más elutasít, megbocsát, amikor mindenki más elítél, kegyelmes, amikor mindenki más kárhoztat. Ha Isten szeretetét élvezed, akkor az öröm felbuzog a szívedben. 
A világ nem képes megadni ezt az örömöt – de nem is tudja elvenni!

Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm💥

Ha utad terhed miatt roskadozva járod, ne gondold, hogy Isten távol maradt tőled.
Már nagyon sokszor olvastam ezt igét, akár több nyelven is, de még egyszer sem volt egy olyan alkalmon, hogy ne adott volna valami sokkal többet, mint az előző alkalommal.
Fiatalként olykor azt érezzük, hogy végtelen erő birtokában vagyunk. 

Azt érezzük, hogy mindent megtudunk valósítani. A gond ott kezdődik, amikor először elbukunk.
Ami egykor dicsőséges volt a számunkra, mára már csak egy elérhetetlen álomnak tűnik.
Mondok valami újat: Ez egyáltalán nem így van. 
Nem az a feladatunk, hogy az első akadálynál feladjuk, és beletörődjünk gyengeségünkbe. 
Hanem ellenkezőleg, ha bármiben is elbukunk, megemlékezhetünk arról, hogy Isten kinyújtja kezét a gyenge, megfáradt ember felé, és erőt ad, hogy ha kell újból és újból felálljunk.

Pál apostol gyakran hasonlítja az életet egy versenypályához. Már magam is úgy látom. 
Ám ezen a pályán nem segít egy kényelmes futócipő, vagy egy igazán hosszú felkészülési folyamat.
Ezen a pályán, kedves testvérem egyetlen dolog számít, hogy ki az, aki tenyerén hordoz téged, és ki az, aki ott vár majd a célnál.

Talán ma, Isten gyermekeként hozzád is szól a következő kijelentés: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.”
2Korinthus 12,9

💥Reggeli dicséret🌹 Élőlény vagy félőlény?

„A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben.”
János első levele 4. fejezet 18. vers

János apostol, a „szeretet apostola” lépésről lépésre vezeti a gondolatainkat a szeretettel kapcsolatban. Kijelenti, hogy a szeretet Istentől van, hiszen Isten a szeretet (l. 1János 4.7-8)

Világossá teszi, hogy a szeretet lényege abban ragadható meg, amit Isten tett akkor, amikor elküldte egyszülött Fiát a Földre és Krisztus meghalt a kereszten (l. 1János 4.9-10, 14)

Miután megismertük és hittel megragadtuk Isten önfeláldozó szeretetét, miután átéltük, megmártóztunk (ha úgy tetszik, lubickolunk) ebben a szeretetben, akkor ennek a gyümölcse, hogy szabaddá válunk a félelemtől (l. 1János 4.17-18)

Szabaddá válunk attól a félelemtől, amelyet a kárhoztatás, az ítélet táplál a lelkünkben. 
Szabadok vagyunk attól a félelemtől, hogy Isten elhagy minket, vagy elfordul tőlünk, nem segít rajtunk (vö. Róma 8.31-39).

Szabaddá válunk a bűn megkötöző hatalmától, amely a félelmen keresztül tartott távol Istentől.
„Félelem nincs a szeretetben…” (1János 4.18) 

Milyen lenne félelem nélkül élni? El tudod képzelni? 
Nem félni a vádolástól, hibáztatástól, mert megbocsátást nyertél. Nem félni a jövőtől, a változó körülményektől, az emberektől, a kiszolgáltatott élethelyzetektől, mert Isten veled van. 
Milyen lenne így élni?
 El tudod képzelni az életedet a félelmeid és félelmeidből fakadó kényszeres cselekedeteid nélkül? Vágysz ilyen életre? 
Valami olyan örömteli élet képe sejlik fel, amely hihetetlen távlatokat nyit meg!


Mit tegyél, ha a szívedben mégis ott találod a félelmet? 
A válasz egyszerű: nyisd meg a szíved Isten szeretete előtt, hiszen a teljes szeretet kiűzi a félelemet!
Ne engedd, hogy a félelem markában tartson és megbénítson! 
Szemléld annak szeretetét, aki maga a szeretet! Elmélkedj rajta! Ízlelgesd, merülj el benne, engedd meg neki, hogy megéreztesse veled: Ő szeret téged! 
S egyszer csak enged a félelem hideg, jeges szorítása a lelkedben, s szabaddá válsz tőle. Isten szeretete pedig rabul ejt és átalakít.

Legyen áldott a napod!


2022. június 19., vasárnap

💥Mai Igerész💥

Zsoltárok könyve 16. rész 7. 
,,Áldom az Urat, a ki tanácsot adott nékem; még éjjel is oktatnak engem az én veséim.,,


1. Dávid miktámja. Tarts meg engem Istenem, mert benned bízom.
2. Ezt mondom az Úrnak: Én Uram vagy te; feletted való jóm nincsen.
3. A szentekben, a kik e földön vannak és a felségesekben, bennök van minden gyönyörűségem.
4. Megsokasodnak fájdalmaik, a kik más isten után sietnek; nem áldozom meg véres italáldozatjokat és nem veszem nevöket ajkaimra.
5. Az Úr az én osztályos részem és poharam; te támogatod az én sorsomat.
6. Az én részem kies helyre esett, nyilván szép örökség jutott nékem.
7. Áldom az Urat, a ki tanácsot adott nékem; még éjjel is oktatnak engem az én veséim.
8. Az Úrra néztem szüntelen; mert jobb kezem felől van, meg nem rendülök.
9. Azért örül az én szívem és örvendez az én lelkem; testem is biztosságban lakozik.
10. Mert nem hagyod lelkemet a Seolban; nem engeded, hogy a te szented rothadást lásson.
11. Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad; a te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké.

💥Reggeli dicséret🌹 A HEGY MARAD!

„Ezek az igék megbízhatók és igazak, mert az Úr, a próféták lelkének Istene küldte el angyalát, hogy megmutassa szolgáinak mindezt, aminek hamarosan meg kell történnie. 
És íme, eljövök hamar: boldog, aki megtartja e könyv prófétai igéit.” A jelenések könyve 22:6-7


Néhány hete szombat reggel épp az egyik vidéki gyülekezetembe tartottam autóval. 
Hajnalban kiadós eső esett, a táj pedig ködbe burkoltan, lassan ébredezett a délelőtti órákban, mint aki kér még 5 percet.
Az út a Pilis-hegységben kanyargott, ami szinte mindig meseszép, most pedig a köd igazán varázslatossá tette. Egy-egy helyen olyan vastag volt, hogy teljesen betakarta az előttem lévő hegyet, mintha egy varázsütésre eltüntette volna. De a hegy ott volt. Akkor is, ha nem láttam, vagy nem úgy láttam, mint száraz, napos, verőfényes időben.

Ahogy csodáltam az „eltűnt” magaslatot, az őt beborító ködöt, úgy éreztem, ennél nagyobb ajándékot nem is kaphatok ma Istentől. Ezen az egyszerű jelenségen, hogy hiába nem látom a hegyet, mert épp párafüggöny takarja, az attól még ott van, Isten megbízhatósága fénylett át.

Mert Ő ott van. Akkor is, amikor túl nehezek a mindennapok, amikor a kihívás akkora, hogy úgy érzed, mindjárt beleroppansz. Ő ott van. Akkor is, amikor a gyász és a veszteség teljesen eltakarja együttérző arcát, amikor a mindennapi mókuskerék olyan szinten kimerít, hogy estéről estére beleájulsz az imádságba.
Ő ott van. Akkor is, amikor valami annyira fáj, hogy nem is akarsz beszélni Vele, vagy amikor egy torz kép elfedi, milyen is Ő valójában. De Ő ott van.

Veled van, és megvárja a megfelelő pillanatot, amikor megszólíthat téged, és találkozhat a tekintetetek.
Ő ott van a köd mögött, az éjszaka sötétjében, a megállíthatatlanul zuhogó esőben, és a hét ágra ragyogó napsütésben is. Bátran kiálthatsz hozzá, mert meg fog hallgatni. Tudja, min mész keresztül, mert veled éli meg léted minden pillanatát.

Ő és beszéde igazán megbízható, ezért bátran kapaszkodhatsz feléd nyújtott kezébe! Igéjét azért küldte, hogy kapcsolatba léphessen veled, és örömmel várhasd azt a napot, amikor végre szemtől szemben megállhatsz a te szerető, mennyei Atyád előtt.

Hát emeld fel a szemed, és lásd meg, a hegy marad! Ahogy Isten is melletted.

(Szilvási-Csizmadia Anna)

💥A Nap Igéje💥

János 15:5.
,,Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: A ki én bennem marad, én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.,,