2023. november 4., szombat

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 71:16
,,💞Az Úr Istennek nagy tetteivel járok; csak a te igazságodról emlékezem!,,




Mai Ige💗

„.🌸💗.. ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és igazsággal.” (1János 3:18)



💥Mai Ige💥

💞Rám figyeljetek a föld legvégéről is, és megszabadultok, mert én vagyok az Isten, nincsen más!”  (Ézsaiás 45:22)

http://www.biblia.hu/biblia_k/k_23_45.htm

BOLDOG MINDENKI, AKI AZ URAT FÉLI ÉS AZ Ő ÚTJÁN JÁR❣️

Hiszem, hogy a mi Istenünk szerető Isten! Nincs nála szeretet-teljesebb!

Áldást ad aki az Ő útján jár! Megbocsájt minden bűnünket, ha töredelmes szívvel megvalljuk azt! Mindazonáltal Ő a BÍRÓ is, Ő ÍTÉL is és aki letér az Ő útjáról vagy tévelyeg, felemás-félszívű, langyos keresztény annak aképen adja meg ami jár neki a mostani életében is és odaát is!

Mint ahogy mi szülők is a gyermekeinkkel bánunk, szeretetből szabályokat adunk nekik, meg is büntetjük őket és addig tereljük őket, amíg visszatalálnak a jó útra....

Ma hajlamosak vagyunk csak az áldásáról, a csak szerető Istenről beszélni és egy kicsit én úgy látom elmegyünk a hiper-kegyelem felé. 
Több mint két éve osztom meg tanításokat és azt figyeltem meg, hogy cím alapján, ha nekünk kedvező akkor elolvasom azt, ha van benne valami ami egy kicsit már nehezebb, egy kicsit ráz, azt kihagyom, mert az akkor nincs is :) ha nem figyelek rá.
A másik, hogy rohanok, nem érek rá, ezért az igeképekre mindig van időm, tanításokra már nincs....pedig -tudás nélkül elveszik az én népem- mondá Jézus!

Hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy már nem vagyunk törvény alatt, miránk már az Újszövetség vonatkozik és ezért nem is vonatkozik ránk úgy már Isten törvényei és egyébként is majd Ő úgy is megbocsát mindig nekünk! Ha nem is tudatosan de sokszor így gondolkodunk,aztán lapozzunk...és szaladunk tovább.

A SZERETET törvénye mindent befed!!! Aki szereti Istent és felebarátait az nem vétkezik tudatosan vagy ismételten! 

,,A ki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; a ki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak. ,,
János Evangyélioma 14. rész 21.

Csak egy példát említsek meg: a parázna asszonyt akit megakartak kövezni...Csak annyit kért tőle, hogy ,,ne vétkezz többet,, Megbocsájt, de kéri, hogy NE tedd többé!

S újra elesünk, meghajlunk, bocsánatot kérünk és Ő újra és újra megbocsát! Lassan, szépen annyira érzékennyé teszi a lelkiismeretünket, hogy riadót fúj már előtte, mielőtt megtennénk és ad hozzá ERŐT is, -amit utólag nem is értünk, hogyan tudtunk ennyire erősek lenni :) - hogy ellen tudjunk állni.....


,, Az igazak segedelme pedig az Úrtól van; ő az ő erősségök a háborúság idején. ,,

Zsoltárok könyve 37. rész 39.

.....és elvégzi bennünk a szabadulást! 

"Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek." János 8:38

Halleleluja! ERRE kell törekednünk mindenkor! 






Megkérdeztem az Urat, miért van az, hogy valaki meggyógyul valaki pedig nem, pedig van hite?
Válasza ez volt:
Tudod mit mondott a Százados, amikor kért, hogy gyógyítsam meg az ő szolgáját?!
-CSAK EGY SZÓVAL MOND!- és meggyógyul az én szolgám!
A katona parancsot ad a szolgájának, hogy tegye ezt vagy azt..kimondja szavakkal!


Vagyis Jézus szavára IGÉJÉRE-van szükségünk mindig mindenkor! 
Mint amikor teremtette a világot és a Szent LEGYEN szava megteremtette azt! 
Ma sincs másképpen! 

Ki kell mondani az Ő szavát, mondani és mondani és mondani és mondani, vagyis megvallani-kihirdetni! Mert a hit a nem látott dolgok valósága....vagyis hisszük, hogy az már megvan és a hitünk és a megvallásunk fogja elhozni nekünk azt! 
A szellemiből a fizikális világba! 

Miért kell ismételni ezt? Van bennünk sok sok nem tudatos ellenállás, tradíciók, tév-tanítások szülőktől, tanároktól stb..Vannak olyan gonosz ördögi támadások, amik csak ima és böjt által megy el, hisz imánál koncentrálunk egy dologra, ezáltal erősebb az,  a szellemünk is sokkal erősebb amikor nem eszünk, az energiánkat nem veszi el az emésztés. 

„És arcomat az Úr Istenhez emeltem, hogy keressem Őt imádsággal, könyörgéssel, böjtöléssel, zsákban és hamuban. És imádkoztam az Úrhoz, az én Istenemhez, és vallást tettem, és ezt mondtam: Kérlek, oh Uram, nagy és rettenetes Isten, Aki megtartja a szövetséget és a kegyességet azoknak, akik őt szeretik és teljesítik parancsait, vétkeztünk és gonoszságot míveltünk, hitetlenül cselekedtünk és pártot ütöttünk Ellened, és eltávoztunk a Te parancsolataidtól és ítéleteidtől”.
Dn 9,3-5

Az angyalok is az imánkra kezdenek el cselekedni, lásd Dánielnél /


Nem azzal, hogy kegyelmes az Úr, csupa szeretet és elkövetem újra és újra.....csak erről nem tudtam még lemondani, de imádkozom érte...és ennyi.
NEM ennyi, mert Ő ténylegesen megszabadító Isten és tényleg megtud szabadítani.
Van úgy, hogy sírva, térdelve kell könyörögni és újra és újra és elvisz arra a szintre, arra a csodára, hogy másnap már nem tudsz rágyújtani például-pedig akarsz egy jó kávé mellé, de már nem tudsz!
Vagy napokig eszedbe sem jut a lábad fájdalma mert már nem fáj...és jéééé felocsúdsz, hogy megszabadított ebből a betegségből! Halleluja, nézed a helyét és már nincs ott :), dicsőség az Úrnak mindörökké!!

Hajlamosak vagyunk arról beszélni, hogy a világvégén vagyunk, hogy várjuk őt vissza, de nem beszélni arról, hogy lesz egy ítélet is! Mindenki amit vet azt aratja le!

Még nem késő, még tart a kegyelem korszaka, még most meglehet térni, még most TELJESEN át lehet adni MINDEN területet az életünkben Istennek!


Mai tanítás ajánlatom:
Derek Prince - Mindent megrázok 1-2.rész
https://www.youtube.com/watch?v=gaL_t5_Kyv8&t=102s

,,Mondd meg azért népednek: Ezt mondja a Seregek URa: Térjetek meg hozzám, így szól a Seregek URa, és én is hozzátok térek! - mondja a Seregek URa. 
Ne legyetek olyanok, mint elődeitek, akiknek a régebbi próféták ezt hirdették: 
Ezt mondja a Seregek URa: Térjetek meg gonosz útjaitokról és gonosz tetteitekből! De ők nem hallgattak és nem figyeltek rám - így szól az ÚR. Hol vannak elődeitek?!
És a próféták talán örökké élnek? De az én igéim és rendelkezéseim, amelyeket megparancsoltam szolgáim, a próféták által, utolérték elődeiteket! 
Azután megtértek, és ezt mondták: Úgy bánt velünk a Seregek URa, ahogyan útjaink és tetteink miatt jónak látta.,, Zak. 1,3-6

Ámen!

💥Mai Gondolat💥

🌹Ha Isten ma várakoztat, ez azért van, mert szeret téged, és csakis a legjobbat akarja neked❣️”
Az itt és most pillanatok a jelenben a jövődet készítik elő!
Nincs véletlen, minden pillanat szükséges lépések sorozata a kívánt cél eléréséhez, amit Isten már előre elkészített az ők szeretőknek!

Dicsőség az ÚRnak mindörökké, ÁMEN❣️


💥Mai Gondolat💥

🌹Te értékes vagy nekem, becsesnek tartalak, és szeretlek.”Ez Isten véleménye; tedd a magadévá❣️


🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

Alázatos vagy? 

Máté Evangyélioma 11. rész 29.
,,💞Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.,,

Lukács Evangyélioma 14. rész 11.
,,
💞Mert mindenki, a ki magát felmagasztalja, megaláztatik; és a ki magát megalázza, felmagasztaltatik.,,

https://www.youtube.com/watch?v=yCJVFz4gqSQ
- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -



💥VAKSÁG🌹

"Saul pedig felkelt a földről, és kinyitotta szemét, de semmit sem látott.
Ezért kézen fogva vezették be Damaszkuszba, és három napig nem látott, nem evett és nem ivott.Volt Damaszkuszban egy tanítvány, név szerint Anániás.
Az Úr megszólította őt látomásban: Anániás!
Ő így válaszolt: Íme, itt vagyok, Uram.
Az Úr pedig így szólt hozzá: Kelj fel, menj el abba az utcába, amelyet Egyenes utcának hívnak, és keresd meg Júdás házában a tarzuszi Sault: mert íme, imádkozik, és látomásban látja, hogy egy Anániás nevű férfi jön be hozzá, és ráteszi a kezét, hogy lásson. 
Anániás így válaszolt: Uram, sokaktól hallottam erről a férfiról, mennyi rosszat tett a te szentjeid ellen Jeruzsálemben, és ide is meghatalmazást kapott a főpapoktól, hogy elfogja mindazokat, akik segítségül hívják a te nevedet.
Ezt mondta neki az Úr: Menj el, mert választott eszközöm ő, hogy elvigye a nevemet a népek, a királyok és Izráel fiai elé.
Én pedig meg fogom mutatni neki, mennyit kell szenvednie az én nevemért."

Apostolok Cselekedetei 9. fejezet, 8-16. vers

Saul, a farizeus (ismertebb nevén Pál apostol) történetét talán senkinek nem kell bemutatni. Ő az a személy, aki Krisztus követőinek legelszántabb üldözőjéből maga is Krisztus követője lett. De mi tette ezt lehetővé?

Nos, kétségtelen, hogy a személyes találkozás Jézussal a damaszkuszi úton nagy szerepet játszott az egészben.
De volt még egy másik nagyon fontos dolog is: Saul megvakult.

Ha jól működik a szemünk, gyakran elfelejtjük, mennyire függünk a látásunktól. 
Természetes, hogy látjuk, mi vesz bennünket körül, kivel beszélünk, és általában akkor hiszünk el valamit, ha saját szemünkkel is látjuk.
Ez csak azért lehet baj, mert sokszor csak azt látjuk, azt vesszük észre a szemünkkel, ami a lelki látásunkkal is megegyezik.

Saul, aki eredetileg nem hitt abban, hogy Jézus valóban Isten fia volt, és több mint egyszerű ember, sokféleképpen magyarázhatta volna azt, amivel Damaszkusz felé találkozott: illúzió, megtévesztés, démon, gonosz lélek, túl kevés alvás, stb.
Ezért volt szüksége arra, hogy fizikai látását elveszítve felülvizsgálja lelki látását is.

Amíg Saul látott, és azt látta, amit látni akart (istenkáromló zsidókat, akik egy kivégzett bűnözőt imádnak), eszébe sem jutott, hogy lelkileg vak, és nem a valóságot szemléli.
De amikor nem hagyatkozhatott a látására, végre volt lehetősége arra, hogy rájöjjön, mi minden akadályozza és befolyásolja őt a tisztánlátásban: a hagyományok, bevett szokások, a tömegnyomás, saját félelmei...

Időre volt szüksége (első körben három napra), de végül ezt mind helyre tudta tenni magában. 
Így lett Saulból, Krisztus első követőinek üldözőjéből Pál, Krisztus evangéliumának talán legismertebb és legeredményesebb hirdetője.

Az apostolhoz hasonlóan mindannyiunk életében vannak dolgok, amelyek befolyásolják vagy akadályozzák a látásunkat.
Isten pedig minden alkalmat és időt megad nekünk arra, hogy újra megtanuljunk látni. 
Ha szükséges, akár vaksággal is megajándékoz. A kérdés csak az, hogy élünk-e a lehetőséggel?

Cserpán Ádám -



💥Van Erőm💥Útszélen

A te hited megtart

Márk Evangyélioma 10. rész 52.
,,💞Jézus pedig monda néki: Eredj el, a te hited megtartott téged.
És azonnal megjött a szemevilága, és követi vala Jézust az úton.,,

Egyedül. Semmi segítség nélkül. Vakon.
Ezekben a versekben egy vak emberről olvasunk, akinek az élete gyökeresen megváltozott a Jézussal való találkozása után. Neked is segíthet.Hogy is történt?

Bartimeus szükséggel kezdte, hisz már hosszú ideje vakon ült az utcán, magára hagyva. 
Nem volt senkije, akire számíthatna. Minden reménye arra összpontosult, hogy egy nap majd érkezik a Messiás.

Jézus megáll egy megkeseredett, beteg ember mellett, hogy kiemelje, felemelje a porból. 
A húsvét közeledett, ezért Jézus tanítványaival Jerikón kellett áthaladjon, hogy majd Jeruzsálembe érve a golgotai kereszten megfizessen a bűneinkért. 
Mekkora teher nehezedhetett Jézus vállára. 
De ennek ellenére Jézus mindent félretett, eltekintett a jövő fájdalmaitól, hogy még egyszer meghallja egy segélykérő kiáltását, és meggyógyítsa Bartimeust. 
Csodálatos, érthetetlen szeretet, amely ebből a történetből árad.

És amikor megtörténik a csoda, szinte érezhető az a hála, amit Bartimeus gyógyulása következtében tanúsított Jézus iránt. Várakozása nem volt hiábavaló, mert a Mester ott áll előtte, ezért hűséggel követte Jézust.
Bartimeus szükséggel kezdte, hálával folytatta és hűséggel fejezte be.

Talán a mi életünk nem volt három lépésben azonnal megváltozni, azonban tudatában kell lennünk egy nagyon fontos ténynek, hogy az a Jézus, aki segített ezen a vak kolduson; akit ma, nagycsütörtökön árultak el, majd rá egy napra megfeszítették; az a Jézus él, és a te Személyes megváltód is egyben.

2023. november 3., péntek

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 4.4
,,💞Tudjátok meg hát, hogy kedveltjévé választott az Úr; meghallja az Úr, ha hozzá kiáltok!,,

💥Reggeli dicséret🌹 Ezt hirdesd!

,,💞Mert megjelent Isten üdvözítő kegyelme minden embernek, és arra nevel minket, hogy megtagadva a hitetlenséget és a világi kívánságokat, józanul, igazságosan és kegyesen éljünk e világban, mivel várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk,
Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését, aki önmagát adta értünk, hogy megváltson minket minden gonoszságtól, és megtisztítson minket a maga népévé, amely jó cselekedetre törekszik.
Ezt hirdesd! Ints és feddj teljes határozottsággal: senki meg ne vessen téged!,,
Pál levele Tituszhoz 2:11-15

Hallottál már a "lekvár kísérletről"? 2000-ben az amerikai Columbia és Stanford egyetemek kutatói, Sheena Iyengar és Mark Lepper egy érdekes szociológiai kísérletet végeztek, amivel a kereslet és a kínálat összefüggését szerették volna jobban megismerni. 

Az ötlet a következő volt:
Egy termelői piacon felállítottak egy standot, amin különféle lekvárokat árultak: alapesetben huszonnégy különböző fajtát, – volt köztük eper és málna, barack és narancs – és várták a vevőket. 
Egy következő alkalommal ugyanennél a standnál már csak hatféle lekvárt ajánlottak a vevőknek – arra voltak kíváncsiak, hogy a választék mértéke (huszonnégy-, vagy hatféle lekvár) mennyire befolyásolja az ember érdeklődését. 
Más szóval a kínálat mértéke milyen összefüggésben van a vásárlási kedvvel.

Talán ennyire ismerjük már magunkat, és már úgy is képesek vagyunk megválaszolni két kérdést, hogy nem tudjuk, mi volt a kísérlet végkimenetele. Tippeld meg! 
Szerinted:
- melyik esetben (a huszonnégy, vagy a hat lekváros standnál) állt meg több nézelődő?
- melyik standról vásároltak többen?
Ha megvannak a tippek, itt a megoldás: a nagyobb választék jobban vonzotta a nézelődőket, a huszonnégy lekváros stand nagyobb népszerűségnek örvendett. 
A hat lekvárból többen vásároltak, mint a huszonnégyből.

Úgy tűnik, hogy a kisebb választék nagyobb vásárlási szándékot, míg a nagyobb választék érdeklődőket von magával. 
Ami azonban még ennél is izgalmasabb, hogy a kisebb választék nagyobb vásárlási megelégedést jelentett. Evangéliumból, "boldog reménységből" csak egy van.

Ez a legjobb. Ezt hirdesd!
(Ömböli Krisztián)

💥Mai Ige💥

💞Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti.” (Zsoltárok 34:19)

2023. november 2., csütörtök

💥Mai Ige💥

Isten „💞letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász… sem fájdalom nem lesz többé...” (Jelenések 21:4)



💥Mai Ige💥

„🌹Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek!Mert én újat cselekszem…!” 
(Ézsaiás 43:18-19)



💥Örömteli mindennapok💥

Az én erőm erőtlenség által végeztetik el!És ezt mondá nékem: 
Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el (teljesedik ki[1]). 
Nagy örömest dicsekszem azért az én erőtlenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék énbennem.
– 2Korinthus 12: 9

Amikor olyan helyzettel szembesülsz, amiből nem tudsz a saját erőd vagy képességeid által kikerülni, alkalmasint kísértést érzel arra, hogy feladd, és elfogadd a vereséget. 
Ne tedd! Inkább kiálts dicsőséget, mert az Ige szerint Isten erejének a teljessége fog megnyilvánulni benned.
Az „erő”-nek fordított szó a dünamis, azt jelenti: „Isten csodatévő ereje”. 
Gondolj csak bele, amikor a te erőd véget ér, Isten ígérete szerint, az Ő csodatévő ereje visz győzelemre!
Ha megnézed az Apostolok Cselekedetei 14-et, ezt az ígéretet láthatod működésben. 
Pál apostolt megkövezték, kivonszolták a városból, és ott hagyták, mert azt hitték, hogy meghalt. 
A saját erejéből semmire nem volt már képes. Teljesen erőtlen volt.
De a tanítványok köréje gyűltek, imádkoztak érte, az Úr pedig felemelte őt, és ment tovább az útjára. 
Más szóval, amikor Pálnak nem volt elég ereje, hogy győzedelmeskedjen, Isten csodatévő ereje elég volt neki. Ez tette képessé arra, hogy erőtlensége ellenére győzedelmeskedjen.
Ha tehát ma egy krízissel nézel szembe… ha beteg vagy, és az orvosok sem tudtak segíteni rajtad… ha a pénzügyeid kicsúsztak a kezeid közül… ha a családod szétesőben van… ha rossz szokások tartanak fogságban… ha már mindent megtettél, amit csak tudtál, mégsem értél el semmi eredményt… akkor örvendezz! Mert amikor a saját erőd véget ér, Isten ereje fog megnyilvánulni! 
Csak hidd el! Istenkegyelme elég neked!

Igei olvasmány: Apostolok Cselekedetei 14: 1-22

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 111:2
,,💞Nagyok az Úrnak cselekedetei; kívánatosak mindazoknak, a kik gyönyörködnek azokban.,,



💥Reggeli dicséret🌹 Pálpördülés

,,Saul pedig az Úr tanítványai elleni fenyegetéstől és öldökléstől lihegve elment a főpaphoz, és leveleket kért tőle Damaszkuszba a zsinagógákhoz, hogy ha talál olyanokat, akik az Úr útjának követői, akár férfiakat, akár nőket, megkötözve vihesse azokat Jeruzsálembe. 
Útközben azonban, amikor éppen Damaszkuszhoz közeledett, hirtelen mennyei fény ragyogott fel körülötte, és amint a földre esett, hallotta, hogy egy hang így szólt hozzá: Saul, Saul, miért üldözöl engem? 
Ő pedig megkérdezte: Ki vagy, Uram? Az így válaszolt: Én vagyok Jézus, akit te üldözöl. 
De kelj fel, menj be a városba, és ott megmondják neked, mit kell tenned.,, Az Apostolok Cselekedetei 9:1-6

A legenda szerint Karácsony Sándor, nemzetünk egyik legnépszerűbb pedagógiai, filozófiai írója és egyetemi tanára volt az, aki szerintem a legszebben szemléltette a diákjainak egy előadásán a megtérés lényegét: "Tudjátok, ez olyan, mint amikor az emberben 360 fokos fordulat történik."
A tanítványok tisztelettel hallgatták, hogy biztosan mellébeszélt. 
Biztosan nem értette, mi a 360 és a 180 fok. Csak mondta, hogy az igazi megtérés az 360 fokos fordulat. 
A végén mégis szóltak, hogy: "Sándor bácsi, talán 180 fokosra tetszik gondolni; hogy eddig erre megyek, most meg éppen ellenkezőleg."
"Nem! Úgy értem, hogy az Isten megpörgetett engem, és csinálom ugyanazt tovább, amit csináltam. 
Ha parasztember voltam, megpörget, s aztán jobb paraszt leszek; Ha pap voltam, megpörget, jobb pap leszek; Ha tanár voltam, jól megpörget az Isten és továbbra is tanár leszek, csinálom tovább."

(Forrás: Farkas József református lelkipásztor igehirdetése, KÉZIRAT, 1999. február 28.)

Pál életében a "megpörgetés" egy nagy találkozás eredménye. Azelőtt is Pál volt (még ha Saul is) és azután is Pál maradt, előtte is lelkesen képviselte azt, ami szerinte helyes és utána is. Változott bármi is? Igen, és nem. Változott, mert találkozott Jézussal, és változott, mert amit tett, már vele és érte tette. Máskülönben? Nem, semmi. Csupán csak megtért. A minőség változott, nem az út.

Ömböli Krisztián -



💥Van Erőm💥A te hited?

Nincs is annál fájdalmasabb, amikor betegség idején magadra maradsz. 
Ennek az asszonynak a betegsége éppen olyan elszigeteltséget vonzott maga után, mint egy gyorsan terjedő vírus.Az evangéliumok beszámolnak arról, hogy többféle gyógymódot is kipróbált, hogy végre meggyógyulhasson, de mind hiába.
Az a megdöbbentő, hogy amikor ez a szegény, kétségbeesett asszony Jézus ruháját megérinti, mintha megállna az idő. 
Mintha senki más nem lenne ott, csak a Mester és az asszony a problémájával.
Jézus számára ez az asszony nem volt elveszett a tömegben. 
A szükség órájában, amikor a beteg belekapaszkodik abba, hogy: „Talán még sincs vége. 
Talán van még egy lehetőség a gyógyulásra, és arra, hogy teljes életet éljek. 
Talán még adatik egy kevés hit és remény a folytatáshoz. 
S egy napon talán boldogan élhetem az életem, pontosan úgy, ahogy mások teszik körülöttem.” 
Ekkor Jézus csodát tesz. Nem számít a tömeg morajlása, csak az ember, aki gyógyulásra vágyik.
Jézus mindannyiunk számára ilyen.
Ha az emberek elhagynak, vagy valami folytán nem közeledhetnek kellőképpen hozzánk, Ő soha nem fog elhagyni.
Hiába sorol be a világ a „jelentéktelen kategóriába”, Jézus Krisztusnak értékesek leszünk.
Olykor elegendő a bizonyos mustármagnyi hit, egy kevéske remény, hogy elképzelhetetlennek tűnő dolgok valósuljanak meg az életünkben.

Mai Ige 💞

Jézus mondja: „💞Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él…”(János 11:25)

🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

FELKÉSZÜLNI AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGRA❣️

János Evangyélioma 6. rész 40
,,💞Az pedig annak az akarata, a ki elküldött engem, hogy mindaz, a ki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámaszszam azt azt utolsó napon.,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -
https://www.youtube.com/watch?v=psHGPZfeQes


 




💥Mai Ige💥

„Az árváknak édesapja, az özvegyeknek gondviselője vagy szent lakóhelyeden, Istenünk!” 
(Zsoltárok 68:5 EFO)



2023. november 1., szerda

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 91:11
,,💞Mert az Ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden utadban.,,

1. Aki a Felségesnek rejtekében lakozik, a Mindenhatónak árnyékában nyugoszik az.
2. Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem ő benne bízom!
3. Mert ő szabadít meg téged a madarásznak tőréből, a veszedelmes dögvésztől.
4. Tollaival fedez be téged, és szárnyai alatt lészen oltalmad; paizs és pánczél az ő hűsége.
5. Nem félhetsz az éjszakai ijesztéstől, a repülő nyíltól nappal;
6. A dögvésztől, a mely a homályban jár; a döghaláltól, a mely délben pusztít.
7. Elesnek mellőled ezeren, és jobb kezed felől tízezeren; és hozzád nem is közelít.
8. Bizony szemeiddel nézed és meglátod a gonoszoknak megbüntetését!
9. Mert azt mondtad te: Az Úr az én oltalmam; a Felségest választottad a te hajlékoddá:
10. Nem illet téged a veszedelem, és csapás nem közelget a sátorodhoz;
11. Mert az ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden útadban.
12. Kézen hordoznak téged, hogy meg ne üssed lábadat a kőbe.
13. Oroszlánon és áspiskígyón jársz, megtaposod az oroszlánkölyköt és a sárkányt.
14. Mivelhogy ragaszkodik hozzám, megszabadítom őt, felmagasztalom őt, mert ismeri az én nevemet!
15. Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt; vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.
16. Hosszú élettel elégítem meg őt, és megmutatom néki az én szabadításomat.

💥Mai Ige💥

„💞De mindezekben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket.” (Róma 8:37)

Rómabeliekhez írt levél 8. rész 37-39
,,De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, a ki minket szeretett,
Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők,
Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.,,

AZ ÍGÉRET FÖLDJE A TIED❣️

Isten, az erős Szabadító, rendeltetési helyedre vezet, megígérte neked…! 
Izrael számára olyan hely volt ez, ahol tej és méz csörgedezett.

A következőt olvassuk a Szentírásban: „Belépést adok nektek abba az országba, amit megígértem Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak. Én, az örök Úr adom oda nektek, hogy a tietek legyen. 
Mózes elismételte ezeket a szavakat az Izraelitáknak, de nem hallgattak rá, mert csüggedtek voltak a rabszolgaság nehéz terhe alatt.” (2 Mózes 6,8-9)

Néha olyan nehéz terhek nyomasztanak, hogy már nem is halljuk meg az Atya szelíd hangját. 
Fennáll-e ez rád, Testvérem…? Lehet, hogy egyre inkább délibáb lett abból, ami számodra az ígéret földje volt? Levert vagy, és beletörődtél a sorsodba… 
Ha ebben a helyzetben találod magad, íme, egy szentírási vers személyesen rád alkalmazva.
Remélem, bátorítani fog:

„Testvérem, írd le a jövendölést, amiben életedet illetően részesítettelek, és olvasd el mindig újra és újra! Be fog teljesedni, amikor eljön az ideje! 
Ha késlekedik, légy továbbra is türelmes, mert beteljesül, éspedig bizonyosan!”
 (Habakuk 2,2-3 alapján)

Tudd, akármi is legyen számodra az ígéret földje, létező valóság…! 
Ne hagyd, hogy a kétség megfosszon hitedtől! Isten nem hazudik, mint az ember, s nem bánja meg adott szavát, mint Ádám fia, mint mondja Isten Igéje. (Lásd 4 Mózes 23,19)

Amit megígért, valóra váltja…! Ne kételkedj a mai napon! 
Isten erejével, eltökéltségével és békéjével telve nézz szembe ezzel a nappal…! 
Főleg pedig fogadd be Isten örömét, mert az ígéret földje a tied…!

💥Reggeli dicséret🌹 Hogyan?

„💞Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.”János evangéliuma 13. fejezet 34-35. vers

Szeressétek egymást! - Könnyű kimondani. Órákat, sőt napokat lehet róla prédikálni, előadásokat tartani. A különböző tudományok, úgymint a teológia, az etika, a pszichológia, a biológia szikéjével atomjaira darabolni.
Miért ezt helyezte Jézus búcsúzásként a tanítványok szívére? Miért volt ez új parancsolat? 
Lehet-e parancsra szeretni? Csak egymást, csak a többi tanítványt kell szeretni, vagy másokat, akár az ellenségeinket is? Egyáltalán mi az a szeretet?
Szeressétek egymást! - Az elméleti fejtegetés helyett hadd tegyem fel ma a gyakorlat kérdését: Hogyan? Hogyan kell szeretni? Hogyan néz ki a gyakorlatban az „amint én szerettelek titeket” megélése? 
Hogyan tette, teszi ezt a Mester velünk/velem?
„Arról ismertük meg a szeretetet, hogy Ő az ő életét adta érettünk” (1Ján.3:16)
Jézus, a szeretet, nem tárgyakat, ételt, ruhát, pénzt, az idejéből csupán pár órát, néhány apró szívességet, stb. ad nekünk, hanem az egész lényét, önmagát.
„Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt.” (Róma 5:8)
Jézus, a szeretet, nem azért szeret, mert jó, vagy rossz, mert ilyen vagy olyan vagy, hanem azért, mert létezel, mert VAGY, nem a tulajdonságaid, a képességeid miatt vagy számára fontos, hanem önmagad miatt.
„Mi szeressük őt; mert ő előbb szeretett minket!” (1Ján.4:19)
Jézus, a szeretet, nem a tetteinkre viszonzásképpen nyilvánul meg, hanem mindig előttünk jár, megelőz minket.
Uram! Segíts, hogy ma ne a magam módján szeressek csupán, hanem így, ahogy Te szeretsz engem! Segíts, hogy ma ne csak elméletben, ne csak szóban, hanem cselekedettel és valósággal szeressek!
Ámen
(Tóth Szilárd)



💥Van Erőm💥Pihenj meg!

Jézusnak is szüksége volt egy kis csendességre, miután megtudta, hogy egy közeli ismerőse halott. 
Azért elmegy egy lakatlan helyre, hogy békét, nyugalmat, magányt találjon.
Azonban a túlsó parton megszámlálhatatlan sokaság várta. 
Jézus félreteszi a saját nehézségét, a gyász fájdalmát, hogy másokon segíthessen. 
Amíg csak ereje tart, kész az utolsó elesett embert is megkeresni, mindezt azért, mert szeret.
Ha egészen egyszerűen szeretném megfogalmazni a történet mondanivalóját, akkor így hangzana: Isten törődik velünk. 
Nem hagyja az embereket betegen, hanem meggyógyítja őket; nem engedi, hogy éhesen távozzanak el, hanem enni ad nekik. Emlékezteti őket, és ezáltal minket is, hogy minden ajándék, a mindennapi betevő kenyér, sőt még a lélegzetvételünk is Isten hatalmas áldását tükrözi, amelyet kiáraszt ránk.
Krisztusnak olyan emberekre van szüksége, akiknek adhat, és ők is adhatnak másoknak. 
Ne gondoljuk értéktelennek magunkat, vagy azt, hogy mi erre nem vagyunk képesek, mert ez a történet azt bizonyítja, hogy Jézus a keveset is naggyá teszi. 
Ha felajánljuk Jézusnak a szerény képességeinket, ő meglepő módon tudja használni azokat.
Ahhoz, hogy szeretetet tudjunk adni, nem kell sem tudósnak, sem gazdagnak lenni. 
Jézus egy istállóba született, egyszerű körülmények között, most meg az egész világ ismerheti szeretetét.
Légy bátor, és kérd Istent, hogy használjon. Ne bátortalanodj el, hanem mindig néz fel Jézusra.

💥Reggeli dicséret🌹 Szentek legyetek!

💞Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok.”
(Péter első levele 1. fejezet 16. vers)

Miután az Örökkévaló átadta Mózesnek a tízparancsolat tábláit, megbízta, hogy helyezze azt egy ládába, az úgynevezett frigyládába, amit sittim fából kellett elkészíteni, majd beborítani arannyal kívül és belül egyaránt. (lásd. 2Móz.25:10-11)

Micsoda? Ez felesleges. Minek kell egy olyan tárgyat, amit senki sem nyithat ki, és amibe senki sem nézhet bele, nemcsak kívülről, hanem belülről is színarannyal bevonni? 
Nem lett volna elég csak a látható részeket bearanyozni?

A válasz: Nem. Miért? Mert nemcsak a tízparancsolat, hanem a maga a láda is az Isten tökéletességét mutatta be. Azt, hogy Ő teljes valójában, kívül és belül is egyformán hibátlan, azaz Szent.

Erről ír Péter apostol is: „szentek legyetek TELJES életetekben” (15.vers). 
TELJES életünkben, azaz ne csak a templomban viselkedjünk keresztényi módon, hanem otthon és a munkahelyünkön is. TELJES életünkben, azaz a nagy és a kisdolgokban egyaránt. TELJES életünkben, kívül és belül is, azaz akkor is, amikor egyedül vagyunk, amikor nem lát senki.

Olyan szentnek lenni, mint az Atya, aki nem személyválogató (1Pét.1:17)? 
Olyan hibátlannak és szeplőtlennek lenni, mint Jézus (1Pét.1:19)? 
Levetni minden gonoszságot, minden álnokságot, képmutatást, irigykedést, és minden rágalmazást (1Pét.2:1)?

Ez lehetetlen! Még kívülről, még látszatra sem tudok olyan szent lenni, mint az Isten!
Nem tudok tökéletes lenni! Nem tudok bűntelenné válni!

Majd ahogy tovább olvasom az apostol sorait, ahol folyamatosan visszaköszön a „jót cselekedvén” kifejezés, rá kell jöjjek, hogy ezt a szentséget nem egy öncélú jellemfejlesztés, nem a ’Hogyan lehetek bűntelen?’, hanem a szeretet, a ’Miben tudok szolgálni?’ (1Pét.4:8-10) kérdés megválaszolásával lehet elérni.

Ezért az én imádságom ez: Uram segíts, szentnek lenni, azaz úgy szolgálni, önzetlenül és szeretettel, ahogy te tetted és teszed ma is, és köszönöm, hogy e szolgálat közben átformálsz. 
Ámen!



🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

Te is hazatalálhatsz 


1Pt 1,16
,,💞Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok.,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

💥Mai Igerész💥

Korinthusbeliekhez írt I. levél 2. rész 9.
,,💞Hanem, a mint meg van írva: A miket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, a miket Isten készített az őt szeretőknek.,,

1. Én is, mikor hozzátok mentem, atyámfiai, nem mentem, hogy nagy ékesszólással, avagy bölcseséggel hirdessem néktek az Isten bizonyságtételét.
2. Mert nem végeztem, hogy egyébről tudjak ti köztetek, mint a Jézus Krisztusról, még pedig mint megfeszítettről.
3. És én erőtlenség, félelem és nagy rettegés közt jelentem meg ti köztetek.
4. És az én beszédem és az én prédikálásom nem emberi bölcseségnek hitető beszédiben állott, hanem léleknek és erőnek megmutatásában:
5. Hogy a ti hitetek ne emberek bölcseségén, hanem Istennek erején nyugodjék.
6. Bölcseséget pedig a tökéletesek között szólunk; ámde nem e világnak, sem e világ veszendő fejedelmeinek bölcseségét;
7. Hanem Istennek titkon való bölcseségét szóljuk, azt az elrejtetett, melyet öröktől fogva elrendelt az Isten a mi dicsőségünkre;
8. Melyet e világ fejedelmei közül senki sem ismert, mert ha megismerték volna, nem feszítették volna meg a dicsőség Urát:
9. Hanem, a mint meg van írva: A miket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, a miket Isten készített az őt szeretőknek.
10. Nekünk azonban az Isten kijelentette az ő Lelke által: mert a Lélek mindeneket vizsgál, még az Istennek mélységeit is.
11. Mert kicsoda tudja az emberek közül az ember dolgait, hanemha az embernek lelke, a mely ő benne van? Azonképen az Isten dolgait sem ismeri senki, hanemha az Istennek Lelke.
12. Mi pedig nem e világnak lelkét vettük, hanem az Istenből való Lelket; hogy megismerjük azokat, a miket Isten ajándékozott nékünk.
13. Ezeket prédikáljuk is, nem oly beszédekkel, melyekre emberi bölcseség tanít, hanem a melyekre a Szent Lélek tanít; lelkiekhez lelkieket szabván.
14. Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképen ítéltetnek meg.
15. A lelki ember azonban mindent megítél, de ő senkitől sem ítéltetik meg.
16. Mert ki érte fel az Úrnak értelmét, hogy megoktathatná őt? Bennünk pedig Krisztus értelme van.

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

KRISZTUS SZABADSÁGRA SZABADÍTOTT MEG MINKET

Galátziabeliekhez írt levél 5. rész 1.
,,💞Annakokáért a szabadságban, melyre minket Krisztus megszabadított, álljatok meg, és ne kötelezzétek meg ismét magatokat szolgaságnak igájával.,,



💥A Nap Igéje💥

János 11:25 HUNK
,,💞Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él!,,


💥Mai Ige💥

„💞…gyászomat örömre fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, és örömbe öltöztettél.” (Zsoltárok 30:12)


💞Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz.” (Józsué 1:9)


💞…senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás és mindenki iránt.” (1Thesszalonika 5:15)


💞Gyászukat örömre fordítom, megvigasztalom őket, örömet szerzek nekik a kiállott szenvedés után… – így szól az ÚR.” (Jeremiás 31:13–14)


„💞Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az Úr tanácsa valósul meg.”
(Példabeszédek 19:21)

A Biblia Isten személyes levele hozzánk, amely által növekedhetünk és Ő megerősít bennünket.


„💞Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel!” (Kolossé 3:2)

Szeretnél kilépni a mindennapok zajából? Olvasd naponta a saját Bibliádat, és merülj el Isten szeretetében!


„💞Ha este sírás látogat is meg, reggel visszatér az öröm.” (Zsoltárok 30:6 SZIT)


💞Boldog ember az, aki… az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal.” (Zsoltárok 1:1–2)


💞Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is.” 
(1Thesszalonika 5:11)


„💞Minden munkátokat szívvel-lélekkel végezzétek, mint akik nem embereknek, hanem az Úrnak dolgoztok.” (Kolossé 3:23 EFO)



2023. október 31., kedd

💥ÁLDOTT, SZÉP ESTÉT és REGGELT KÍVÁNOK SOK SZERETETTEL❣️

János Evangyélioma 14. rész 6.
 ,,💞Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.,,



💥Reggeli dicséret🌹Szabadulás -

"De megmenekül mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, mert a Sion hegyén és Jeruzsálemben lesz a menedék, ahogyan megmondta az Úr, és azok menekülnek meg, akiket elhív az Úr." Jóel próféta könyve 3:5

A világ összes vallási irányzatát össze lehetne foglalni ugyanazokkal a szavakkal: “ha ezt, vagy azt megteszed, elnyered a jutalmad”. Legyen az ember buddhista, hindu, muzulmán, zsidó, humanista, ateista, ezek a szavak minden irányzatra igazak. Ha gyakorlom a vallásom (vagy filozófiai irányzatom) által tanítottakat, ha részt veszek az összejöveteleken, ha megfelelő módon gondolkozom, akkor a vallás által kitűzött végcélt elérhetem. 
A kereszténység — az igazi, Krisztus tanításán alapuló hit — az egyetlen olyan vallás, amelyet azonban így foglalhatunk össze: “mivel Ő már megtette, elnyered a jutalmad”. És ez a gondolat az, ami fordít a kockán. Nem a teljesítmény, nem az, hogy én mit tettem hozzá: hanem amit Jézus adott értem.

Többen mondták már, hogy naiv vagyok, és túlságosan leegyszerűsítve látom a Biblia tanítását. 
Ha valaki a szememre hányja ezt, én boldogan vállalom, mert így olyan nagyszerű emberek csoportjába tartozom, mint Jóel próféta, aki a mai alapgondolatunkban elég alacsonyra helyezi a mércét Isten szabadítását illetően. Mi kell ahhoz, hogy Isten megmentsen bennünket? Azt mondja, két dolog:

"Megmenekül mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét” 
— Az első feltétel, hogy Isten legyen az, akinek a nevét segítségül hívjuk. “Zuhanó repülőn nincs ateista” szokták mondani, de itt mégsem erről van szó csupán. 
Jóel próféta arról beszél, hogy azokban a pillanatokban, amikor éppen nehezen megy az élet, és megoldásokra van szükség, nem csak ígéretekre, akkor mutatkozik meg valójában, hogy kiben bízik az ember: önmagában? 
A pénzében? Másokban? Vagy kész Isten nevét segítségül hívni? Te kibe veted a bizalmad az élet nehéz helyzeteiben, amikor valódi szabadulásra van szükséged?

“Azok menekülnek meg, akiket elhív az Úr” — Egy dologban biztos vagyok: Isten nem elitista. 
Nincs egy olyan kizárólagos egyház, csoport, vagy személyek közössége a földön, akiket szívesebben mentene meg, mint az emberiség rajtuk kívül eső részét. Az előző és ez a pont szorosan összefügg. Hiszem, hogy Isten folyamatosan nyújtja a kezét mindannyiunk felé, és várja, hogy mi is kinyújtsuk, hogy a távolság ránk eső részén mi húzzuk fel a hidakat Közte és önmagunk között. 
Mindannyian elhívottak vagyunk. A kérdés, hogy halljuk-e a hívást.

Hiszek abban, hogy csak az nem lesz ott a Mennyben, aki nem akar ott lenni. 
Hiszen Isten mindannyiunkat ott akar látni. 
Lehet, hogy túlságosan egyszerűen látom a helyzetet, de ebből a szempontból Jézus a példaképem, aki Jóelhez hasonlóan csak ennyit mondott: 
"Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik.” (Márk evangéliuma 16:16) Ilyen egyszerű!

Ma segítségül hívtad már Istent, és hallottad az ő hívó hangját?



NINCS MITŐL FÉLNED!💛

,,💛Ő mondotta: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled; Úgyhogy bízvást mondjuk: Az Úr az én segítségem, nem félek; ember mit árthat nekem?,,– Zsidó 13: 5-6.

A megfelelés-kényszer komoly problémát jelent manapság a Krisztus Testében: megakadályozza, hogy megtegyük, amire Isten indít minket. Ahelyett, hogy egyszerűen engedelmeskednénk Neki, azon morfondírozunk:
„Mit gondolnak majd rólam, ha azt megteszem?
Mi lesz, ha megparancsolom annak az embernek, hogy keljen föl a tolókocsiból, és nem tud felállni? Mi lesz, ha elkezdek hinni a gyarapodásban, és tönkremegyek? Mi lesz akkor, Istenem? Nagyon rossz színben tüntetne fel!”

Hadd mondjak valamit: nem érdekes, milyen színben tűnsz fel! 
Az számít, hogy engedelmeskedsz-e Istennek! Amikor az Istennek való engedelmességről van szó, nem számít a hírneved – és minél előbb elfeledkezel róla, annál jobb! És tudod, mi a legérdekesebb? Ha ezt egyszer megteszed, jobb lesz a hírneved. Különös dolog ez. 
Amikor már nem vágysz arra, hogy megóvd a rólad kialakult képet, akkor az image-ed javulni fog. 
Miért? Mert így, amikor az emberek rád néznek, nem azt a szerény kis lényt látják, akit te látsz magadban, hanem az Úr Jézust látják benned.

Tedd ezért félre a másoknak való tetszeni akarást, és inkább Istenre figyelj. 
Ne az emberektől való félelem irányítson, hanem a hit Jézus elvégzett áldozatában.
Végtére, Ő megígérte, hogy soha nem hagy el téged. Ragadd ezt meg. Hidd el!
Cselekedj ennek alapján. Ha megteszed, meglátod, hogy valóban nincsen mitől félned!

Igei olvasmány: Róma 8: 29 - 39
29. Mert a kiket eleve ismert, eleve el is rendelte, hogy azok az ő Fia ábrázatához hasonlatosak legyenek, hogy ő legyen elsőszülött sok atyafi között.
30. A kiket pedig eleve elrendelt, azokat el is hívta; és a kiket elhívott, azokat meg is igazította; a kiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette.
31. Mit mondunk azért ezekre? Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?
32. A ki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk?
33. Kicsoda vádolja az Isten választottait? Isten az, a ki megigazít;
34. Kicsoda az, a ki kárhoztat? Krisztus az, a ki meghalt, sőt a ki fel is támadott, a ki az Isten jobbján van, a ki esedezik is érettünk:
35. Kicsoda szakaszt el minket a Krisztus szerelmétől? nyomorúság vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhség, vagy meztelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver-é?
36. A mint megvan írva, hogy: Te éretted gyilkoltatunk minden napon; olybá tekintenek mint vágó juhokat.
37. De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, a ki minket szeretett,
38. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők,
39. Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az
Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.



💥Reggeli dicséret🌹 Az igazi kincs!

„Aztán példázatot mondott nekik: Egy gazdag embernek bő termést hozott a földje.
 Így gondolkozott magában: Mit tegyek? Nincs hova betakarítanom a termésemet. 
Majd így szólt: Ezt teszem: lebontom a csűreimet, nagyobbakat építek, oda gyűjtöm be minden gabonámat és javamat, és ezt mondom a lelkemnek: 
Én lelkem, sok javad van sok évre félretéve, pihenj, egyél, igyál, vigadozzál! Isten azonban azt mondta neki: 
Bolond, még ez éjjel elkérik tőled a lelkedet, kié lesz akkor mindaz, amit felhalmoztál? 
Így jár az, aki magának gyűjt, és nem Isten szerint gazdag.,, 
Lukács evangéliuma 12.fejezet 16-21.vers

Jézus korában a döntési jog a rabbik kezében volt. Az emberek gyakran kérték ki a véleményüket és állították őket döntéshelyzetbe egy-egy vitás ügy kapcsán. Jelen történetben Jézust is egy vitás helyzetbe hívják és döntésre kérik és Ő válaszol….

A vitás kérdés két témát is érint, mégpedig a családot és a pénzügyi helyzetet. 
Ha ez a két téma egy kérdésen belül megfogalmazódik, akkor ott már szinte sejthető a vita. Jézust, mint már annyiszor, provokatív kérdéssel keresték meg, hátha fogást találnak rajta. 
Ő a fenti példázattal válaszolt, ezzel is jelezve, hogy mindenkit óv ettől a lelkülettől és távol tartja magát az anyagiasság kérdéseitől.

Nem arról van szó, hogy Jézus megveti a pénz szükségességét. 
Arra irányítja a hallgatóság figyelmét, hogy veszélyes emberi erőre és tervekre építeni a jövőt és olyan dolgokban keresni a stabilitást, amely a múlandóságon alapszik. 
Az ember lelki élete többet jelent a pénzügyi helyzeténél. 
A gazdagságban való bizakodás olyan erőknek ad teret, amely elveszi a figyelmet a lényegről: Istenről.

Isten olyan kincsekkel akar megajándékozni bennünket, amelyeket pénzen nem lehet megvásárolni. Jézus arra akarja a figyelmünket irányítani, hogy mindaz, amivel rendelkezünk mennyire visz közelebb vagy épp távolít el bennünket Istentől?!

Mert az igazi kérdés az: tudom-e a fontossági sorrendet az életemben és mit tartok valódi értéknek és mit eszköznek?

Áldott napot!

(Pörneki-Csomó Hajnalka)



🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

Számíthatsz az Úr szabadítására 


Rómabeliekhez írt levél 8. rész 18.

,,💞Mert azt tartom, hogy a miket most szenvedünk, nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, mely nékünk megjelentetik.,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

💥RAGYOGÓ MESSIÁS💥

Késő délután volt, amikor Jézus a tanítványai belső körét (Péter, Jakab és János) magával vitte a Hermon-hegy magasabb pontjaira, „hogy imádkozzanak.,,
(Lukács 9,28)

Érdekes, hogy az ószövetségi fontos események nagyrészt hegyen történnek.
A Sínai-hegyen Mózes szemtől szembe látta Istent, és a törvény tábláit hozta le az népnek.
A Kármel hegyén Illés lehívta az Úr tüzét, hogy feleméssze áldozatát, és térdre kényszerítse Izraelt Isten előtt (1Kir 18,38–39).

Most, egy másik szent hegyen Jézus a zsidó történelem leghíresebb neveivel – Mózessel, a törvényadóval és Illéssel, a legnagyobb prófétával – beszélget.
Jézus Krisztus teljesen ember volt, és mégis teljesen isteni, s így a másodperc töredéke alatt úgy ragyoghatott fel dicsősége, mint a nap.

Ő a beteljesedése mindannak, amit Mózes és Illés, a törvény és a próféták valaha is akartak vagy sugalltak.
Ő hozza el Isten jelenlétét az életünkbe, és egy nap majd az ő jelenlétében élhetünk örökké.
Mert ezt követően, a megdicsőült Úr, magára vette az egész emberiség bűnét.

Szükség volt arra, hogy emberektől távol a tanítványok megértsék Jézus küldetésének üzenetét, hogy a későbbiekben tovább tudják adni.
Szükség van ma arra, hogy ez a bátorítás megmaradjon a számunkra, akik arra kaptunk meghívást, hogy átöleljük a keresztet.
Elhiggyük, hogy Jézus az életünk Ura, aki értünk halt meg, hogy nekünk életünk legyen.