2021. november 27., szombat

💥A Hét Igéje💥

Máté Evangyélioma 11. rész 28. 
,,Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.,,


1. És lőn, mikor elvégezé Jézus a tizenkét tanítványának adott utasítást, elméne onnan, hogy tanítson és prédikáljon azoknak városaiban.
2. János pedig, mikor meghallotta a fogságban a Krisztus cselekedeteit, elküldvén kettőt az ő tanítványai közül,
3. Monda néki: Te vagy-é az, a ki eljövendő, vagy mást várjunk?
4. És felelvén Jézus, monda nékik: Menjetek el és jelentsétek Jánosnak, a miket hallotok és láttok:
5. A vakok látnak, és a sánták járnak; a poklosok megtisztulnak és a siketek hallanak; a halottak föltámadnak, és a szegényeknek evangyéliom hirdettetik;
6. És boldog, a ki én bennem meg nem botránkozik.
7. Mikor pedig azok elmentek vala, szólni kezde Jézus a sokaságnak Jánosról: Mit látni mentetek ki a pusztába? Nádszálat-é, a mit a szél hajtogat?
8. Hát mit látni mentetek ki? Puha ruhába öltözött embert-é? Ímé a kik puha ruhákat viselnek, a királyok palotáiban vannak.
9. Hát mit látni mentetek ki? Prófétát-é? Bizony, mondom néktek, prófétánál is nagyobbat!
10. Mert ő az, a kiről meg van írva: Ímé én elküldöm az én követemet a te orczád előtt, a ki megkészíti előtted a te útadat.
11. Bizony mondom néktek: az asszonyoktól szülöttek között nem támadott nagyobb Keresztelő Jánosnál; de a ki legkisebb a mennyeknek országában, nagyobb nálánál.
12. A Keresztelő János idejétől fogva pedig mind mostanig erőszakoskodnak a mennyek országáért, és az erőszakoskodók ragadják el azt.
13. Mert a próféták mindnyájan és a törvény Jánosig prófétáltak vala.
14. És, ha be akarjátok venni, Illés ő, a ki eljövendő vala.
15. A kinek van füle a hallásra, hallja.
16. De kihez hasonlítsam ezt a nemzetséget? Hasonlatos a gyermekekhez, a kik a piaczon ülnek, és kiáltoznak az ő társaiknak,
17. És ezt mondják: Sípoltunk néktek, és nem tánczoltatok; siralmas énekeket énekeltünk néktek, és nem sírtatok.
18. Mert eljött János, a ki sem eszik, sem iszik, és azt mondják: Ördög van benne.
19. Eljött az embernek Fia, a ki eszik és iszik, és ezt mondják: Ímé a nagy étü és részeges ember, a vámszedők és bűnösök barátja! És igazoltaték a bölcseség az ő fiaitól.
20. Ekkor elkezdé szemökre hányni ama városoknak, a melyekben legtöbb csodái lőnek, hogy nem tértek vala meg:
21. Jaj néked Korazin! Jaj néked Bethsaida! Mert ha Tirusban és Sidonban történnek vala azok a csodák, a melyek bennetek lőnek, rég megtértek volna gyászruhában és hamuban.
22. De mondom néktek: Tirusnak és Sidonnak könnyebb dolga lesz az ítélet napján, hogynem néktek.
23. Te is Kapernaum, a ki az égig felmagasztaltattál, a pokolig fogsz megaláztatni; mert ha Sodomában történnek vala azok a csodák, a melyek te benned lőnek, mind e mai napig megmaradt volna.
24. De mondom néktek, hogy Sodoma földének könnyebb dolga lesz az ítélet napján, hogynem néked.
25. Abban az időben szólván Jézus, monda: Hálákat adok néked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és az értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted.
26. Igen, Atyám, mert így volt kedves te előtted.
27. Mindent nékem adott át az én Atyám, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya; az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és a kinek a Fiú akarja megjelenteni.
28. Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.
29. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.
30. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.

💥Mai Ige💥

„💥Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak” Ézsaiás 41:1

💥IMÁDSÁG és IGE💥 - ÖT ÍGÉRET, AMELY LEGYŐZI A FÉLELMET

Ez a világ néha elég ijesztő. A félelem olyasvalami, amivel egész életünkben küzdünk. 
Nem számít, hogy férfi, nő vagy gyerek vagy. Mindannyiunkat elér, és azon kapjuk magunkat, hogy fedezék után kutatunk.
Isten tudta, hogy életünk jelentős részében eszeveszetten fogunk le-föl rohangálni. Ő viszont megmondja mit tegyünk ehelyett. Megadta a módját annak, hogy békességgel és nyugalommal a szívünkben élhessük életünket.
Amikor felszínre tör a félelem, nehéz meglátni ezeket az ígéreteket a pánik ködjén keresztül. Ezért segít, ha ezeket az Igeverseket jól az emlékezetünkbe véssük. Így ott lesznek amikor egy biztos helyre lesz szükségünk, ahol megállhatunk, amíg a félelem hullámai le nem csillapodnak.


1. "Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak." (Ézsaiás 41:10)
Isten szeretete irántunk felülmúlja mindazt, amit ez a világ ránk ont.
2. "Isten a mi oltalmunk és erősségünk! Igen bizonyos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha elváltoznék is a föld, ha hegyek omlanának is a tenger közepébe: Zúghatnak, tajtékozhatnak hullámai; hegyek rendülhetnek meg háborgásától." (Zsoltárok 46:1-4)
3. "Az Úr, ő az, aki előtted megy, ő lesz te veled; el nem marad tőled, sem el nem hágy téged: ne félj és ne rettegj!" (5 Mózes 31:8)
4. "Uram, az égig ér a te kegyelmességed; a te hűséged a felhőkig!" (Zsoltárok 36:6)
5. "Kicsoda szakaszt el minket a Krisztus szerelmétől? nyomorúság vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhség, vagy meztelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver-é?" (Róma 8:35)

Isten velünk van. Segíteni fog nekünk. Karjával felemel minket.
Ő a mi menedékünk. A mi erősségünk. Ő a mi segítségünk a bajban. Előttünk jár. Soha nem fog elhagyni minket.
Szeretete az egekig felér. Semmi sem választhat el minket Tőle. Ez csak egy apró csepp a tengerben, ahhoz képest, hogy mennyi ígéretünk van Őbenne.
Ez az egyetlen módja a félelem és a szomorúság leküzdésének.
Isten szeretete irántunk felülmúlja mindazt, amit ez a világ ránk ont.

Forrás: faithit.com

💥Van Erőm - MINDEN EGYBEN💥

Vágyak. Álmok. Célok. Ezek mind olyan dolgok, amely teljesítéséhez erőre van szükségünk, méghozzá nem is akármilyenre.
A Bibliában sok ember lehet számunkra példakép a hitben, az erőben. Ha tanulmányozzuk Isten igéjét, akkor nem mondható el, hogy könnyű életük volt. A betegségek, nehézségek voltak azok, amelyek közel vitték őket Istenhez, ahhoz az Úrhoz, akitől származik az az erő, amire minden ember vágyik.
Lehetséges, hogy olykor előttünk áll a kétségbeesett ember képe, aki ezt mondja: „Uram, nekem ez már nem fog menni. Nem fogom elérni a célom, mert egyedül maradtam. Lemondtak rólam a társaim, az erőm is elhagyott már…” És ekkor szólal meg csodásan Isten üzenete, hogy az ellenkezőjét tartogatja. Az erőtlenségben Ő lesz az erő. A betegségben ő hozza el majd a gyógyulást. 
Az egyedüllétben ő lesz a hűséges társ.
Annyiszor hallottunk, olvastunk az erőről, de nincs olyan nap, hogy ne lenne szükségünk rá, ne lenne szükségünk Isten erejére.
„Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! Az Úr az én osztályrészem – mondom magamban –, ezért benne bízom. Jó az Úr azokhoz, akik benne reménykednek, akik hozzá folyamodnak. Jó csendben várni az Úr szabadítására.” (Jeremiás siralmai 3,22-26)
Erőtlen vagy? Kapaszkodj abba az Úrba, aki naponta az Ő erejével szeretne támogatni. 
Állj fel, indulj utadon, az Örökkévaló vigyáz rád.



💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Ne aggódjatok tehát, és ne kérdezgessétek: Mit együnk? – vagy: Mit igyunk? – vagy: Mit öltsünk magunkra? Ilyesmikért a pogányok törik magukat; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.”‭‭ Máté‬ ‭6:31-34‬ ‭

💥Reggeli dicséret - Alázat vagy bölcsesség🌹

”Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féld az Urat, és kerüld a rosszat!”
Példabeszédek könyve 3:5-7


A bölcsesség egy érdekes dolog. Legtöbbször amikor bölcs emberekre gondolunk, Platon, Szokratész és társaik jutnak eszünkbe, de legalábbis hasonló gondolkodók, filozófusok, akik okos dolgokat mondtak.Természetesen ők is bölcs emberek, de egy pillanatra elmélkedjünk a bölcs szó jelentésén.

Bölcs a matematikus, aki nagyon jól számol. Bölcs a filozófus, aki nap mint nap elmélyül a világ dolgaiban. Bölcs a földműves, aki tudja mivel permetezze a növényeit. Bölcs a szobafestő, aki jó anyagot jól ken a falra. Bölcs az, aki ért ahhoz amit tesz, vagy mond.

A bölcsességgel semmi baj, viszont vannak az életnek olyan részei, ahol a saját bölcsesség nem elég. 
A minap feleségemmel beszélgettünk az Újföldről. Ahogy elmondtam a gondolataimat, azt válaszolta, hogy az a baj, hogy konkrétan meg vagyok győződve olyan dolgokról, amik nincsenek a Bibliában és semmi más alapja nincs, mint a saját logikám. Teljesen igaza volt.

Nem tudhatsz mindent. Értsd meg, hogy van olyan kérdés, aminek a megválaszolásához nem elég a saját elméd! Még az sem biztos, hogy Isten az orrodra akarja kötni a választ, úgyhogy ne gondold, hogy te tudod legjobban és kizárólag neked van igazad! Legyél alázatos!

A fenti ige felszólít az alázatra. Ne a saját értelmedre koncentrálj, mert az néha becsap, mert kevés a tudásod. Értsd meg, hogy Isten hatalmasabb, mint amit fel tudsz fogni! Pont emiatt a te elméd nem elég hozzá, bízd rá magad!

Kövesd Isten szavát akkor is, ha nem érted! Ő jót tartogat neked még ha a logikád mást is mond.


(Ömböli Dávid)

2021. november 26., péntek

💥Örömteli mindennapok💥

„Bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.” Ef. 4:32


A megbocsátás egy döntés!
Amikor úgy döntünk ,hogy megbocsátunk,a kapcsolatunk új életre kel,ez a megbocsátás ereje.
Ahogy Isten megbocsátott Krisztusban,és újjá lettünk az Ő megbocsátása ,kegyelme által .Hasonlóan élednek fel,sok esetben még jobbak lesznek a kapcsolataink is,ha valóban megbocsátunk egymásnak és elengedjük a sérelmeinket.
Az őszinte bocsánatkérés mellőzi a kifogásokat.
Jobb, ha nem követi "de".Isten sem mondta neked,hogy megbocsát,,de,,...elfogadott úgy ahogy vagy!
Egyikünk sem tökéletes. Előfordul, hogy olyasmit teszünk vagy mondunk, ami mások számára bántó.Ezért meg kell tanulnunk bocsánatot kérni,és megbocsátani .
Hosszú távú jó kapcsolat nem létezhet bocsánatkérés és megbocsátás nélkül.A jól működő kapcsolatok mindig magukban hordozzák a bocsánatkérés, megbocsátás és kibékülés lehetőségét. 
Azért olyan hideg és távolságtartó sok kapcsolat, mert valahol elsikkadt a bocsánatkérés.
Minél mélyebb két ember kapcsolata, annál jobban vágynak a megbocsátásra.
A szeretet választás dolga. Hogyan is tudnánk egymással szeretettel beszélni, ha a szívünk tele van a múltbeli bántások miatt érzett sérelemmel, haraggal, és nehezteléssel?
Dönts ma úgy,hogy megbocsátasz.
Légy szabad!

Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm💥- BIZALOMMAL

Merjünk bizalommal, hittel, magabiztosan járulni a kegyelem, erő forrásához.
Csak az a nő tudja megérteni a szülés igazi csodáját, akinek született már gyermeke. 
Csak az a férfi érezheti át a gyásznak mély fájdalmát, aki már elveszített családtagot. 
Csak az a gyerek tudja átérezni az igazi otthon szeretetét, aki már megtapasztalta.
A Zsidókhoz írt levélben arról olvasunk, hogy Jézus azért jött, hogy főpapi szolgálatát betöltse. 
S ha nagyon egyszerűen szeretnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy megismerje az embert.
Ő is tapasztalta a kísértés feszültségeit, mélységeit. Nem roppant össze, bár rengeteg támadás érte. Kitartott, mégpedig az emberért. Érted.
Így az életednek nincs egyetlen egy olyan része sem, amiről Isten ne tudná elmondani: Ott voltam!
Amikor nem értjük a dolgokat, nem hiszünk a csodában, nincs erőnk felállni akár testileg, akár lelkileg, Istenhez mehetünk, aki már ott járt előttünk. Csak az tudja megmutatni a labirintusból kifelé vezető utat, aki már ott járt.
Jézus elhozta Istent az embereknek, és képes embereket vinni Istenhez.
Milyen csodás üzenet.
Ketten mindig könnyebb. Bármennyire is legyél egyedül, bármennyiszer is éld át ugyan azokat a fájdalmakat, boldogan, bizalommal tekinthetsz az égre ezt mondva: „Tudom, hogy mellettem vagy.
Ha gyenge vagyok, te lehetsz az erőm. Ha senkim se maradt, te nem hagysz el.”
A mai nap menj oda a kegyelem forrásához. Vár ott Valaki. Ez a Valaki életed része szeretne lenni.

💥Van Erőm - KÉZ💥

Megfogni egy újszülött kisgyerek kezét a legcsodálatosabb dolog a világon. 
Egy egész életen át szorosan fogni a társunk kezét, nagyon nagy áldás. Egy elveszített szerettünk simogatását, kézfogasát soha nem tudjuk elfelejteni, hanem örökre a szívünkbe zárjuk. 
Az érzést szívünk legértékesebb részébe helyeznénk el.Van egy kézfogás, ami igen eltérő az előbbiektől.
Valamikor távol voltunk Istentől. Nagyon távol. Kellett valaki, aki az emberiség bűnét magára vállalja, Jézus Krisztus. Istennek egyetlen kézfogás, hogy felénk tudja nyújtani gondviselő kezét, a Fia halálába került. A próféta is erről akar szólni, hogy Isten rendel valakit számunkra is.

„Fogom a kezed.” – Isten közvetlen nyújtja ki kezét feléd is. 
Ez a kifejezés olyan, mintha ezt mondta volna: „Gyermekem, támogatni foglak bármi is történjen. Kinyújtom kezem feléd, mert értéknek tartalak, enyém vagy! Segíteni fogok neked minden napon. Védelek és támogatlak a világ végezetéig.”
Ebben a részben Isten csodás megbízással ruházza fel Jézust. 

Bár ez a megbízás nem minden ponton könnyű, fájdalmatlan, néhol keserű és szenvedésekkel van kirakva, de hittel mondom, hogy megérte.
A körülményeinket tekintve, bátran mondhatom, hogy átélünk egy csodát. 
Azt a csodát, hogy a Felséges Isten kezét foghatjuk, aki véd, támogat, erőt ad.
A mai nap próbáljunk hittel arra törekedni, hogy tegyünk meg ismét egy lépést Jézus felé.
Jézusnál egy kinyújtott, szegzett kéz fog várni. Azt a kezet megragadva a lehetetlen válhat lehetségessé az ember számára.



💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

„Ha pedig Krisztusban keresve megigazulást, magunk is bűnösnek bizonyulunk, akkor talán Krisztus a bűn szolgája? Szó sincs róla! 
Mert ha ismét felépítem, amit leromboltam, saját magamat nyilvánítom törvényszegőnek. 
Mert én meghaltam a törvény által a törvénynek, hogy Istennek éljek. 

,,Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amelyet most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem. 
Nem vetem el Isten kegyelmét: mert ha a törvény által van a megigazulás, akkor Krisztus hiába halt meg.” Galata‬ ‭2:17-21‬ ‭


💥Van Erőm - Egyedül Rá van szükségünk!💥

Állandóan keresünk valamit, amiből erőt meríthetünk. 
A mai világban különféle vitaminok, gyógyszerek állnak a rendelkezésünkre, hogy egy erőteljes életet éljük.De a lelkünk épsége nem azon múlik, hogy egészséges életet élünk e, vagy sem. se nem attól, hogy naponta hány liter folyadékot iszunk.

Amikor Jézus samarián ment át, inni kért egy asszonytól, és a beszélgetés végén a következőt mondta:
"Akik ebből a vízből isznak, azok újra megszomjaznak, de aki abból a vízből iszik, amelyet tőlem kap, az soha többé nem szomjazik meg. Sőt, az a víz, amelyet én adok neki, forrássá válik benne, s olyan víz ömlik majd belőle, amely örök életet ad." (János 4:13-14)

Milyen csodás, hogy Jézus Krisztustól akkor és még ma is, az élet ajándékát kapjuk. 
Az, hogy beszélgetett egy bűnös asszonnyal azt bizonyítja, hogy nincs okunk félni. Ő minden emberért egyenlőképpen meghalt. Ezért Általa élhetünk mi is.
Általa erősek lehetünk, és így nincs szükségünk más dolgokra, hogy legyőzzük a magunkba levő szomorúságot, depressziót, önbizalomhiányt. 
Csak egyedül Rá van szükségünk. Jézus Krisztusnál az élet vár.

Ha Isten igéje bennünk lakozik, ha elkérjük az élő vizet, megbánjuk bűneinket, akkor bátran szállhatunk szembe a gonosszal. Milyen szépen fogalmaz János apostol: "legyőztétek a gonoszt", vagyis már a múltban szembe szálltunk a gonosszal, és újból megtehetjük bármikor.
Mostantól kezdve, ha erőre lesz szükségünk, már tudni fogjuk, hogy hol is kell keresnünk!
Egyedül Krisztusnál!

💥Van Erőm - EMBERNEK FIA!💥

Újra csütörtök, pántek! Talán semmi változás nincs az életünkben. Felkelünk, elkészülünk a munkába. 
Megfőzzük a reggeli kávé adagunkat, netán elolvasunk egy pár verset a Bibliából, majd igyekszünk elvégezni azt a munkát, amit ránk bíztak. Minden rendben van, minden a helyén. 
Egy átlagos napra készülünk.Mi történne akkor, ha Isten személyesen hozzád szólna?
A megdöbbentő ebben az igében, hogy Isten beszél a prófétájával. Hangzik a kijelentés: Embernek fia! Érdekes, mert ebben a könyvben kilencvenszer fordul elő ez a szó és talán így is lehetne fogalmazni: Te, aki az emberiség része vagy! Ádám leszármazottja, állj a lábadra, mert beszélni akarok veled!
Isten szól Ezékielhez, hogy tudassa vele a jót és a rosszat egyaránt.
Ha Isten megszólítana, mit mondana neked? Lehet, hogy nem tetszene, amit mondana, viszont a javadra válna. Lehet, hogy most olyat kell átélj, ami nem igazán tetszik, viszont Isten nem hagyott magadra most sem. Lehet, hogy nem halljuk olyan tisztán az ő mondanivalóját, ahogy Ezékiel, de az Úr ma is szól hozzánk Igéje által, csak észre kell vennünk.
Ha kell, kilencvennél is többször szeretne támogatni, hogy a ránk ruházott feladatokat el tudjuk végezi.
Állj a lábadra! Te, aki az emberiség része vagy, aki Isten gyermeke vagy! Gondold végig, hogy mit bízott rád Isten.
Neked is feladatod van, ezt soha nem szabad elfeledned.
Isten elküldte Jézust, hogy bemutassa az Atyát. Isten megalkotta az emberiséget, hogy bemutassuk Jézust egymásnak!

💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Első védekezésem alkalmával senki sem volt mellettem, mindenki elhagyott. 
Ne számítson ez bűneik közé! De az Úr mellém állt, és megerősített, hogy elvégezzem az ige hirdetését, és a népek valamennyien meghallják azt. 
Azután megszabadultam az oroszlán szájából. 
Meg is szabadít engem az Úr minden gonosztól, és bevisz az ő mennyei országába. 
Övé a dicsőség örökkön-örökké. Ámen.”‭‭
2Timóteus‬ ‭4:16-18‬ ‭

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Filippibeliekhez írt levél 4. rész 19. 
,,💞Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban.


Shabbat Shalom💞

 Tudod ki a Mi Urunk, Istenünk?



💥Reggeli dicséret - Őr lettél🌹

"Emberfia! Őrállóvá tettelek téged Izráel házában. 
Ha igét hallasz tőlem, figyelmeztesd őket az én nevemben! Ha azt mondom a bűnösnek, hogy meg kell halnia, és te őt nem figyelmezteted, és nem szólsz neki, figyelmeztetve a bűnöst, hogy ne járjon bűnös úton, és így életben maradjon: akkor az a bűnös meghal ugyan bűne miatt, de a vérét tőled kérem számon. 
De ha te figyelmezteted a bűnöst, és ő nem tér meg bűnéből, és bűnös útjáról, akkor ő meghal a bűne miatt, de te megmented a lelkedet."
Ezékiel próféta könyve 3:17-19


Megtörtént már veled, hogy valakinek úgy megmondtad volna, úgy beolvastál volna, de valami visszatartott? Ha forrt benned a harag, jobban tetted, hogy hallgattál. 
A próféták gyakran ilyen megmondó emberek voltak, csak az indítékuk volt más, mint nekünk, amikor dühösek vagyunk.

Például Isten számos alkalommal szólt Ezékiel prófétához, és általában nagyon megterhelő üzeneteket bízott rá: meg kellett mondania népének, vagy egyes embereknek, hogy milyen jövő vár rájuk, hogy bűneik miatt mi fog történni. 
Isten azzal a szándékkal küldte ezeket a figyelmeztetéseket, hogy a címzettek átgondolják életüket és ahol szükséges, változtassanak, térjenek jó útra, hogy meg tudja őket védeni a rájuk váró rossz dolgoktól. 
Sajnos az üzeneteket – Isten és a próféta vágya és minden igyekezete ellenére – általában figyelmen kívül hagyták. 
Nem csoda, ha Ezékiel időnként elgondolkodott: van értelme bármit is mondani nekik? 
Úgysem hiszik el! Közben ezek az üzenetek nagyon aggasztották, sőt, időnként teljesen összetörték őt. Isten egy ilyen helyzetben akarta megerősíteni a fenti mondatokkal.

Mi nem vagyunk próféták: mit jelenthetnek akkor számunkra Isten fenti szavai?

Amit a Bibliában olvasunk, az ugyanolyan isteni szó és üzenet, és ugyanúgy az életet jelenti az embereknek, mintha azt közvetlenül Istentől hallottuk volna. 
Ha felismerjük Isten jó szándékát és a velünk kapcsolatban álló emberekre leselkedő veszélyeket, akkor ugyanúgy őrök lettünk, mint Ezékiel, vagy a többi próféta. 
Ebben az esetben Isten fenti szavai azt üzenik nekünk, hogy ugyanazzal a lelkülettel, mint Isten korábbi küldöttei, adjuk át a ránk bízott, megmentő üzenetet, amikor kell, és amikor lehetőség adódik rá. 
Ez nem lesz mindig könnyű, nem lesz mindig hálás feladat, de őrök lettünk. És azokért, akik hallgatni fognak Istenre, érdemes vállalni a feladatot!

(Simon Csaba)

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 30:3
,,Uram, Istenem, hozzád kiáltottam, és Te meggyógyítottál engem!,,



2021. november 25., csütörtök

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Jeremiás próféta könyve 29. rész 11.
,, Mert én tudom az én gondolatimat, a melyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kivánatos véget adjak néktek.,,

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Ézsaiás 10:27
,,Azon a napon lekerül terhe válladról, igája leszakad nyakadról,,

💥Napi 1 Ige💥

,,Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amelyet most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem.,, (Galata 2:20 RÚF)

💥Mai Igerész💥

Efézusbeliekhez írt levél 6. rész 8. 
,,💞Tudván, hogy kiki a mi jót cselekszik, azt veendi az Úrtól, akár szolga legyen, akár szabados.,,


1. Ti gyermekek szót fogadjatok a ti szüleiteknek az Úrban; mert ez az igaz.
2. Tiszteljed a te atyádat és a te anyádat (a mi az első parancsolat ígérettel).
3. Hogy jól legyen néked dolgod és hosszú életű légy e földön.
4. Ti is atyák ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek azokat az Úr tanítása és intése szerint.
5. Ti szolgák, engedelmesek legyetek a ti test szerint való uraitoknak félelemmel és rettegéssel, szíveteknek egyenességében, mint a Krisztusnak;
6. Nem a szemnek szolgálván, mint a kik embereknek akarnak tetszeni, hanem mint Krisztus szolgái, cselekedvén az Istennek akaratját lélekből,
7. Jó akarattal, mint a kik az Úrnak szolgálnak és nem embereknek;
8. Tudván, hogy kiki a mi jót cselekszik, azt veendi az Úrtól, akár szolga legyen, akár szabados.
9. Ti is urak, ugyanazt cselekedjétek ő velök, elhegyván a fenyegetést; tudván, hogy a ti Uratok is mennyben van, és személyválogatás nincsen Ő nála.
10. Végezetre, atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az ő hatalmas erejében.
11. Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.
12. Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.
13. Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok.
14. Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába,
15. És felsarúzván lábaitokat a békesség evangyéliomának készségével;
16. Mindezekhez fölvevén a hitnek paizsát, a melylyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok;
17. Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, a mely az Isten beszéde:
18. Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a Lélek által, és ugyanezen dologban vigyázván minden állhatatossággal és könyörgéssel minden szentekért,
19. Én érettem is, hogy adassék nékem szó számnak megnyitásakor, hogy bátorsággal ösmertessem meg az evangyéliom titkát,
20. A melyért követséget viselek lánczok között; hogy bátran szóljak arról, a miképen kell szólanom.
21. Hogy pedig ti is megtudjátok dolgaimat, hogy mit cselekeszem, mindent megismertet veletek Tikhikus, a szeretett atyafi és hív szolga az Úrban;
22. Kit éppen azért küldöttem hozzátok, hogy megismerjétek a mi dolgainkat, és megvígasztalja a ti szíveteket.
23. Békesség az atyafiaknak és szeretet hittel egybe az Atya Istentől és az Úr Jézus Krisztustól!
24. A kegyelem legyen mindazokkal, a kik szeretik a mi Urunk Jézus Krisztust romlatlanságban. Ámen.

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 119:105
,,Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága.,,

2021. november 24., szerda

💥Örömteli mindennapok💥

Én veled vagyok!

,,Mikor vízen kelsz át,veled vagyok. Ha folyókon,azok el nem borítanak...,,
Ézsa.43,2


Nem számít, mivel kell szembenézned a jövőben, mert soha nem egyedül kell tenned.

Lehet, hogy most úgy érzed, egyedül vagy, de nem vagy egyedül! Isten látja, hogy éppen min mész keresztül. Ő törődik veled.
Isten veled van ebben a helyzetben, és megsegít, csak bízzál Benne! Ne felejtsd el, Isten soha nem hagy magadra!

A kételkedés és félelem csíráit Sátán elülteti majd a gondolkozásunkba: „Mi lesz veled, ha elveszted a munkádat, vagy megbetegszel?Mi lesz, ha munkaképtelenné válsz?
Mihez fogsz, ha megint leül a gazdaság?
Szorongásunknak, persze, más okai is lehetnek.
Ilyenkor különösen fontos Isten ígéretére emlékezni, arra, hogy soha nem hagy el, és mindig velünk lesz.
Nem is kell tudnunk, mit hoz a jövő, mert ismerjük azt, akinek a kezében van.
„Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." (Zsidó13:5)
Nincs okom a félelemre, mert tudom, Isten közel van hozzám.

Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Dicsérjétek az Urat! Dicsérjétek Istent szentélyében, dicsérjétek a hatalmas égboltozaton! Dicsérjétek hatalmas tetteiért, dicsérjétek nagyságához méltóan! Dicsérjétek kürtzengéssel, dicsérjétek lanttal és hárfával! Dicsérjétek dobbal, körtáncot járva, dicsérjétek citerával és fuvolával! Dicsérjétek csengő cintányérral, dicsérjétek zengő cintányérral! Minden lélek dicsérje az Urat! Dicsérjétek az Urat!”
‭‭Zsoltárok‬ ‭150:1-6‬ ‭

💥Van Erőm - NEHÉMIÁS💥

"Istenünk harcol értünk!" (Neh 4,14)


Az előző fejezetekben arról olvasunk, hogy Nehémiás vezetésével újra elkezdték felépíteni Jeruzsálem várfalát. Az ellenség haragra gerjedt, hogy előre haladt a várfal újjáépítése. Támadásra készültek, hogy lerombolják azt, amit keserves munkával, verejtékkel építettek az emberek, hisz otthont akartak építeni, amely egyben védelem is számukra.Nehémiás figyelve a fárasztó munkára, az ellenség fenyegetésére azt határozta el, hogy fegyverrel építkeznek tovább.
Áldozatot hozott azért, hogy megvédje mindazt, amit az Úr rá bízott. 
Ekkor mondja a következő szavakat: "Istenünk harcol értünk!" (Neh 4,14)

Ugyan így van a mi életünkben is.
Lehet, hogy elkezdtünk egy új munkát. Igyekszünk Isten szerinti életet élni, jobban szeretni, többet imádkozni, több időt tölteni az élet forrásával, Istennel.
Sajnos, a mi életünkben is felbukkan az ellenség, a betegség, szegénység, szeretetlenség, stb.

Szükséges, hogy ha kell, a hit fegyvereivel felfegyverkezve vívjuk meg az élet nagy csatáit: 
„Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben.
Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, sarut húzva lábatokra, készen a békesség evangéliuma hirdetésére. 
Vegyétek fel mindezekhez a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. 
Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely Isten beszéde. 
Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal...”
(Efézus 6:11, 14-18)

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Nem úgy van, hogy két verebet adnak egy fillérért, de egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudta nélkül? Nektek pedig még a hajatok szála is mind számon van tartva. Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok. Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt, aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt majd én is megtagadom mennyei Atyám előtt.” Máté‬ ‭10:29-33‬ ‭

💥Reggeli dicséret - Bosszú vagy szabadság?🌹

„Ne mondd: Megfizetek a rosszért! Reménykedj az Úrban, ő megsegít téged.”
Példabeszédek könyve 20.fejezet 22.vers


„Majd én megmutatom!” , „Eljön majd az én időm!”, „Megfognak fizetni mindenért, amit velem tettek!” – ismerős mondatok, ugye? Azt hiszem, hogy legalább egyszer minden ember szájából elhangzik valamelyik, de ha nem is, akkor a környezetében találkozik egy-egy hasonló kijelentéssel.

Miért? Miért érzi úgy az ember, hogy bosszút kell álljon vagy meg kell mutassa, hogy ő az erősebb? Miért lenne neki ettől jobb? A válasz valahol ott keresendő, hogy mindannyian arra vágyunk, hogy elfogadjanak, hogy azt az embert lássák, akik valójában vagyunk, hogy szabadok lehessünk. 
Amikor bántanak azért, amit képviselsz, amit teszel vagy ahogy érzel, gyengének és védtelennek érezheted magad. Eljutsz arra a pontra, hogy meg kell védened magad, mert más nem teszi meg helyetted. Beindulnak az ösztönök és te meg vagy győződve arról, hogy mindent azért teszel, hogy elfogadjanak, tiszteljenek. Közben pedig véded a szabadságodat, a meggyőződésedet, vagyis saját magad.

Sokszor belefutottam ebbe a körbe, sőt mai napig belefutok, gyakran én generálom. 
Nem tudok elengedni dolgokat és sokszor nem is akarok, de ilyenkor teszem fel a kérdést és ez rendszerint egy nagy lelki gyötrődést jelent, hogy „Megéri?”. Erre általában azt a választ adom, hogy igen, megéri. Megéri kiállni magamért, megéri harcolni a szabadságomért, megéri megmutatni mindenkinek, hogy erős vagyok. Aztán megállok, veszek egy nagy levegőt, behunyom a szemem és elengedem.

Ennyire könnyű lenne? Cseppet sem! Sőt, nagyon nehéz! Azonban hiszem azt, hogy az ember minden egyes nap tanul valamit magáról, a világról, az emberekről és Istenről. 
Ennek a napnak a feladata, hogy megtanuljunk bízni abban, hogy anélkül is rendeződnek a dolgok, hogy mi bosszút forralnánk vagy megmutatnánk, hogy velünk aztán ne szórakozzanak. 
Bíznunk kell Őbenne és abban, hogy egy-egy ilyen helyzet nem az ellenségünk, hanem a tanítónk és ki kell hozzuk belőle a legtöbbet. Legyen ez a mai nap ilyen.

Áldott napot!

(Csomó Hajni)

💥Mai Ige- Bob Gass💥 - Önvizsgálat vagy önmarcangolás?

„Önmagatokat tegyétek próbára, hogy hitben jártok-e! Önmagatokat vizsgáljátok meg!”
(2Korinthus 13:5)ű


Nem feltétlenül rossz, ha odafigyelünk önmagunkra, ha ez lelki növekedéshez vezet.
Vannak azonban, akik tévesen azt feltételezik, hogy ez egy bibliai parancs. 
Végtére is nem azt mondta Isten, hogy vizsgáljuk meg önmagunkat?

Ezt szem előtt tartva tépelődni kezdünk: „Megütöm a mércét lelkileg? Megbántam igazán a bűneimet? Eleget imádkozom? Vajon Isten elégedett velem?” Az igazság az, hogy önmagunkra koncentrálva könnyen elcsüggedhetünk, és úgy érezhetjük, vereséget szenvedtünk.

Nézzük csak meg, mit mondott Isten valójában! A Szentírás csak kétszer említi az önvizsgálatot, és egyik helyen sem az önmarcangolásra tanít.

Az egyik esetben Pál azért intette meg a korinthusiakat, mert eltűrtek a gyülekezetben egy súlyos bűnt. Egy férfi viszonyt folytatott mostohaanyjával, és ez látszólag senkit sem zavart.
Mivel „nem tértek meg abból a tisztátalanságból, paráznaságból és kicsapongásból, amelyet elkövettek” (2Korinthus 12:21),
Pál ezt írta: „Önmagatokat tegyétek próbára, hogy hitben jártok-e! Önmagatokat vizsgáljátok meg!”

A másik esetben a korinthusiak úrvacsora alatti viselkedését igazította helyre Pál.

Mivel néhányan részegre itták magukat az úrvacsorai borból, azt mondta: „Vizsgálja meg azért az ember önmagát, és úgy egyék abból a kenyérből, és úgy igyék abból a pohárból” (1Korinthus 11:28).
Pál nem azt javasolja, hogy megszállottan a hibákra fókuszálj, hanem arra buzdít, hogy inkább arra a felszabadító igazságra figyelj, hogy Jézus megfizette minden bűnöd árát – a múltbeliekét, a jelenben elkövetettekét és jövőbeliekét is.

A Biblia azt mondja: „Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére” (Zsidók 12:2).
A növekedés, az öröm és a győzelem abban rejlik, hogy felhagyunk az egészségtelen önmarcangolással, és figyelmünket Krisztusra összpontosítjuk!

Önvizsgálat vagy önmarcangolás? (2)

„Boldogok azok a szolgák, akiket ébren talál az uruk, amikor megérkezik.” (Lukács 12:37)

Akik saját magukra fókuszálnak, megkérdezhetik: „Mi a helyzet azokkal az igékkel, melyek kifejezetten azt mondják nekünk, hogy figyeljünk, virrasszunk éberen? Nem mind arról szólnak, hogy vigyáznunk kell magunkra?”

Ez jó kérdés, ezért vessünk egy pillantást néhány ilyen „figyelő” szakaszra a Szentírásban! 
A Márk 13:34–37-ben azt olvashatjuk: „Amint az útra kelő ember is, amikor elhagyja házát, megbízza szolgáit, mindegyiket a maga feladatával, az ajtóőrnek is megparancsolja, hogy vigyázzon. 
Vigyázzatok tehát, mert nem tudjátok, mikor tér vissza a ház ura; este vagy éjfélkor, kakasszóra vagy reggel; ha váratlanul megérkezik, nehogy alva találjon titeket! Amit pedig nektek mondok, azt mindenkinek mondom: Vigyázzatok!”

Ám Jézus itt nem arra tanít, hogy önmagunkra összpontosítsunk: a kapuőrnek nem magára kellett figyelnie, hanem visszatérő urát kellett éberen várnia. Jézus azt várja tőlünk, hogy ne magunk körül forogjunk, hanem lelkiismeretesen dolgozzunk az ő országáért, figyeljünk és készüljünk fel visszatértére. Azt mondta: „Boldogok azok a szolgák, akiket ébren talál az uruk, amikor megérkezik. Bizony mondom nektek, hogy felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, odamegy, és felszolgál nekik.” (Lukács 12:37).

Jézus egyáltalán nem vár tőlünk rögeszmés önvizsgálatot, amely kimerít, elcsüggeszt és csalódottá tesz; ő azt akarja, hogy lelkesen vegyünk részt az ő munkájában itt a földön, és éberen őrködjünk Urunk és Királyunk visszatéréséig. „Rám figyeljetek a föld legvégéről is, és megszabadultok, mert én vagyok az Isten, nincsen más!” (Ézsaiás 45:22).

Tehát figyelj jobban Istenre és kevésbé magadra!

Önvizsgálat vagy önmarcangolás? (3)

„Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott”
(Efezus 4:22)

Elvárja Isten, hogy növekedjünk és igyekezzünk fejlődni? Igen! De ahogy az önmarcangolás hiábavaló erőfeszítés, ugyanúgy az is, ha saját erőből próbálsz változni, mert csak azt éred el, hogy folyton magadra figyelsz és legyőzöttnek érzed magad.

A változás bibliai útja az, hogy elfordulsz önmagadtól és Krisztusra összpontosítasz. 
Pál azt mondja: „Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét, mindnyájan ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre” 
(2Korinthus 3:18).

Isten nem javítgatni akar a testünkön. Az ő szemében a „javított test” még mindig test. Ő a jellemformálásban érdekelt, nem az önfejlesztő vállalkozásokban. Régi természetünket az összes önfejlesztési stratégia együttvéve sem képes átalakítani.

Csak Isten tud Krisztushoz hasonlóvá formálni az ő Lelke által. „Miközben egy tükörben [Isten Igéjében] szemléljük [figyeljük és tanulmányozzuk] az Úr dicsőségét, mindnyájan ugyanarra a képre formálódunk át [Isten képére, mert őt nézzük] az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre [fokozatosan egyik szintről egy következő szintre].” Ezt nem akaraterővel és kitartással érjük el, hanem Isten kegyelme végzi el bennünk.


Azt kérdezed, mi lesz a testtel? Isten végső terve az, hogy lecseréli, és új, mennyei testet ad helyette. Ezért írja Pál: „Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott” (Efezus 4:22). Az óember olyan „ruha”, melyet nem szabad átalakítani, igazítani vagy foltozni – le kell vetni és el kell dobni!

Miközben Krisztusra összpontosítasz és közösségben vagy vele, megszabadulsz régi természeted uralmától, és belenősz az új természetbe. Kívül-belül teljesen átalakulsz.

Önvizsgálat vagy önmarcangolás? (4)

„Szemem állandóan az Úrra néz, mert ő szabadítja ki lábamat a csapdából.”
(Zsoltárok 25:15)

Hannah Whitall Smith ezt írja: „Nincs értelme az énünk vizsgálgatásának és bütykölgetésének annak reményében, hogy javítunk rajta. Az Úr azt akarja, hogy szabaduljunk meg tőle.”

Régi természetünk eltökélte, hogy fogva tartja figyelmünket; nem bánja, ha rossz a véleményünk róla, csak gondoljunk rá! Miközben önmarcangolással töltjük időnket, és nyomorultul érezzük magunkat, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy alázatosak, őszinték és lelkiek vagyunk.

Pedig testi természetünk kezelésének egyetlen lelki és biztonságos módja az, ha nem foglalkozunk vele, és figyelmünket kizárólag az Úrra fordítjuk, csak rá tekintünk várakozva. Dávid megértette, hogyan működik ez az elv: „Szemem állandóan az Úrra néz, mert ő szabadítja ki lábamat a csapdából” (Zsoltárok 25:15).

Ha folyton csak a törékeny „cseréplábaidra” * (gyengeségeidre és kudarcaidra) figyelsz, valamint a „csapdára” (nem újjászületett testedre), amelybe beleestél, nem tudsz kiszabadulni. Csak még jobban belegabalyodsz. A test csapdájából csak Isten szabadíthat ki, de együtt kell működnöd vele! Isten módszere a győzelemre az, hogy mindig figyelj rá.

Hallgasd csak, mit mondott Dávid egy másik zsoltárban: „Az Úrra tekintek szüntelen, nem tántorodom meg (…) Megismerteted velem az élet útját, teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon” (Zsoltárok 16:8–11).

A te feladatod egyszerű, bár nem feltétlenül könnyű: ne figyelj testi vágyaidra, csak összpontosíts kitartóan Jézusra! Az ő feladata az, hogy hatalmas erejével átalakítson téged.

* ld. Dániel 2:32–34 (a ford.)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.,,(Róma 6:23)

💥Napi 1 Ige💥

,,Nem perel mindvégig, nem tart haragja örökké. Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk.,, (Zsoltárok 103:9-10 RÚF)

💥Örömteli mindennapok💥

Keresd Isten akaratát!!

Sokan keresik dolgokba, tárgyakban, különféle hobbikban azt a megelégedettséget, amit igazából csak Istenben kaphatnak meg.
Őbenne, az Ő akaratában, az Ő utjain.
Vannak dolgok, amik ideig- óráig tartó megelégedés érzését ,örömöt adnak ,de ezek olcsó, múlandó és olykor,, túl sokba kerülő,, dolgok.
Semmi más nem pótolhatja és nincs semmi, ami betölthetné azt , amit Isten saját maga számára tart fenn az ember szívében, életében.
,,Keressétek először Istent, az Ő országát, az Ő igazságát, akaratát és minden ráadásként megadatik nektek.,, Mt.6,33
Az igazi megelégedettséget nem a dolgok birtoklása adja, hanem az, hogy tudod Isten akaratában jársz.
Minden mást ráadásként fogsz megkapni!!
Lehet bármi a birtokodban, soha nem leszel Isten nélkül megelégedett!

Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm💥

,,Az igazak segedelme pedig az Úrtól van; ő az ő erősségök a háborúság idején. Megvédi őket az Úr és megszabadítja őket; megszabadítja őket a gonoszoktól és megsegíti őket, mert ő benne bíznak.,, Zsoltárok könyve 37. rész

Olyan jó, hogy van kitől segítséget kérnünk. 
Milyen jó, hogy biztonságot, erőt, menedéket érezhetünk Isten közelségében.
Biztos voltunk már úgy, hogy elfogyott az erőnk, lemerültnek, fáradtnak éreztük magunkat, és erőt vett rajtunk a félelem. De van megoldás! Belefáradunk, meglankadunk, majd történik valami (egy jó hír, vagy éppen a gyógyszer az, amitől lábra tudunk állni), és egy ideig minden rendben van az életünkben. Majd ez a folyamat újból kezdődik előlről. Isten nem akarta, hogy ilyen életünk legyen. 
Ő jelen akar lenni az életünkben, hogy a nehézségek idején megfogja a kezünket, és bátorítson, támogasson bennünket. Jézus Krisztust küldte, hogy Ő legyen az, aki átélt hasonló nehézségeket az életben: szomorú volt, cserben hagyták, de folyatatta a szenvedések útját értünk.
Ez elég indok arra, hogy merjük Rá bízni az életünket, betegséget, nehézséget, lelki problémákat, mert biztos kezekben vagyunk. Ő akkor is erőt tud adni számunkra, amikor emberileg azt mondjuk, hogy fel kell adnunk. Akkor is meg tud gyógyítani, amikor az orvosok lemondanak rólunk. 
Sőt, ha kell, akkor is segít cipelni a terheinket, amikor mi már nem lennénk képesek rá, ezért egyedül hordozza csendesen mellettünk.
Ezentúl, ha segítségre van szükséged, merj Hozzá fordulni, mert bátran mondhatom, hogy nem késlekedik. Lehet, mi nem fogunk mindent megérteni, hogy mi miért történik, de tudnunk kell, hogy Isten jót tartogat a számunkra, és nem fog adni annál nehezebb terhet, mint amilyet elbírnánk.
Olykor úgy képzelem el az életem, mintha bekötött szemmel mennék előre, nem tudom merre, milyen irányba, de Jézus hív, így menni kell.
Hát engedd, hogy Isten vívja harcaid!


💥Van Erőm - Illés💥

A kétségbeesett, sötét emberi élet fölött ott van Isten keze, az Isten mentő, segítő keze.
Ebben a történetben Isten kimondott szavának a hatalmas erejét ismerhetjük meg.
Illés belefáradt az elkezdett harcba, és jobbnak látta feladni. De Isten ezzel a csodás igével megadja számára a kellő erőt, biztatást, ösztönzést, hogy ne adja fel az elkezdett harcot, hanem tegye meg mindazt, amire elhívta őt.
Hányszor voltunk már így! Életünk során úgy a lelki, mint a fizikai erőnk is sokszor elfogyott, de Isten akkor is ott van mellettünk. Az Úr kinyújtja a kezét, hogy segíteni tudjon. Micsoda öröm lehet a mai napra számunkra, hogy biztos segítségünk van, aki soha nem fárad el, soha nem lankad meg.
Belefáradtál jót tenni, mert úgy érzed senki sem viszonozza megfelelően? Engedd meg, hogy feltegyem a következő kérdést: Te mivel viszonozod azt a jó cselekedetet, hogy Isten Fiát adta érted a golgotai kereszten?
Reggel, amikor felkelünk, sosem tudhatjuk előre, hogy milyen nehézségekkel kell majd szembenéznünk.
De egy biztos, az aki ezeket a csodás szavakat mondta ÉL!
Ha elfáradtunk, Ő tárt karokkal vár, és az élet vizével szeretne megajándékozni bennünket, hogy soha többé meg ne szomjazzunk.
Bármilyen terheket cipelsz testvérem, rakd le őket Isten kezébe, és engedd, hogy kihúzzon téged a bűnök mocsarából, hogy majd teljes szívvel, teljes lélekkel és tiszta elmével tudd magasztalni Őt, mindazokért a csodákért, amiket a te életedben cselekedett.
Tehát, ha erőre lenne szükséged, jó helyen vagy, mert az Úr ezt üzeni neked, bizony neked: "Kelj fel, egyél; mert erőd felett való utad van." (1Kir 19:7)
Isten hív a vele való találkozásra. Kérd őt, hogy a mutassa meg számodra azt az utat, amelyen járnod kell.



💥Mai Igerész💥

Zsoltárok könyve 112. rész
1. Dicsérjétek az Urat. Boldog az ember, a ki féli az Urat, és az ő parancsolataiban igen gyönyörködik.
2. Hős lesz annak magva a földön; a hívek nemzedéke megáldatik.

3. Gazdagság és bőség lesz annak házában, s igazsága mindvégig megmarad.
4. Az igazakra világosság fénylik a sötétben: attól a ki irgalmas, kegyelmes és igaz.
5. Jó annak az embernek, a ki könyörül és kölcsön ad; dolgait pedig igazán végezi.
6. Mivelhogy soha sem ingadoz: örök emlékezetben lesz az igaz.
7. Semmi rossz hírtől nem fél; szíve erős, az Úrban bizakodó.
8. Rendületlen az ő szíve; nem fél, míglen ellenségeire lenéz.
9. Osztogat, adakozik a szegényeknek; igazsága megmarad mindvégig; az ő szarva felemeltetik dicsőséggel.
10. Látja ezt a gonosz és dühöng; fogait csikorgatja és eleped; a gonoszok kivánsága semmivé lesz.

💥Reggeli dicséret🌹 - Áldjad az Urat!

„A Dávidé. Áldjad én lelkem az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét. Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről. Aki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet. Aki megváltja életedet a koporsótól; kegyelemmel és irgalmassággal koronáz meg téged.” (103. Zsoltár 1-4. vers)


Hogy vagy? Á, ne is mondd!


Észrevetted már te is? Annyira bennünk van a nyavalygás, a panaszkodás, a kritizálás lelkülete, az hogy sokkal szívesebben beszélünk a problémákról a kifogásokról, mint a megoldásról. 
Hogy a jót és a szépet automatikusnak vesszük, az szóra sem érdemes. De ami a nehézségeket és a bántásokat illeti, vég nélkül mantrázzuk, nehogy elfelejtsük.

De tehetünk-e valamit a siránkozás helyett? Hogyan tudunk kiszabadulni a megkeseredés magába szippantó ördögi örvényéből?

Áldjad az Urat!
A csodáiért, kezdve azzal, hogy megteremtette a földet, hogy megoldást adott a bűnre, hogy megszabadította Noét, Mózest, Dávidot, Dánielt, a hithősöket, a népét.


Áldjad az Urat!
Azért, amit Jézus tett itt e földön, ahogy megbocsátó szeretetéről biztosította a vámszedőket, a paráznákat, ahogy végtelen türelemmel oktatta a tizenkettőt, ahogy gyógyított, ahogy magára vette a keresztet.


Áldjad az Urat!

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 91:3,4
,,Mert ő szabadít meg téged a madarásznak tőréből, a veszedelmes dögvésztől.
Tollaival fedez be téged, és szárnyai alatt lészen oltalmad; paizs és pánczél az ő hűsége.,,

2021. november 23., kedd

💥A Nap Igéje💥

Ézsaiás 12:2
,,Íme, Isten az én szabadítóm! Bízom és nem félek, mert erősségem és énekem az ÚR. Az ÚR szabadítómmá lett.,, (Károli rev. 2011)


2021. november 22., hétfő

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Zsoltárok 121,7
,,Az Úr megőriz téged minden gonosztól, megőrzi a te lelkedet.,,
Legyen szép napod💞

💥Örömteli mindennapok💥

Jézus Krisztus egy rendkívüli lehetőséget kínál ma neked:
„Ha elfáradtál a nehéz terhek alatt, jöjj hozzám, és én megnyugvást adok!" Máté 11:28.

Ez a csodás Ige kifejezi sokak téves elképzelését Isten mivoltáról és szándékairól. Az emberek úgy gondolják, hogyha Isten haza hív, akkor úgy érti, hogy: Térj meg Hozzám, én pedig szabályokat támasztok.
Jöjj haza Hozzám, hogy rendeleteket kapj Tőlem.
Gyere Hozzám, én pedig korlátokat teremtek számodra.
Jöjj haza Hozzám, én pedig vallást és szertartásokat eröltetek rád.
Ennek épp az ellenkezője igaz: Jöjj Hozzám, és megnyugvást adok!
Gyakran azért vagy annyira fáradt, ideges és kiégett, mert kizárólag a saját erőforrásaidra támaszkodsz, amelyek bizony végesek. Isten soha nem szánt ilyen életet neked!

A Biblia ezt írja: „Ő erőt ad a gyengének, és az erőtlent megerősíti." Ézsaiás 40:29,
„A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel.“ Róma 15:13
De hol lelsz békére, ha Isten nincs jelen az életedben, ha nem vagy Vele kapcsolatban minden pillanatban?

Ő ma is hív:Térj meg hozzám és meríts erőt Belőlem!

Legyen örömteli napod :)



💥Van Erőm💥

Gyakran érnek fájdalmak életünk folyamán. 
Ezek a sebek sokáig ott maradnak szívünk elrejtett szegleteiben. Olykor vágyunk megszabadulni azoktól a sérelmektől, amelyek pofoncsapásként értek bennünket.Az emberiség több ezer éves útját tekintve, hányszor érték el ezek a mély sebek Istent is?
Hányszor sebeztük meg saját magunk Őt?
Igazán felemelő dolgot tesz a próféta. Tisztán látja, hogy mit követett el a nép Istennel szemben. 
Nem magyarázkodik. Ugyanakkor nem szeretné, hogy Isten örökre elvesse népét, ezért emlékezteti az Ábrahámmal kötött szövetségre. Segélykérés hangzik el.
Három pontban foglalnám össze a leírtakat:
Lásd tisztán az erősségeidet, gyengeségeidet, a jó cselekedetek és a bűnöket.
Soha ne feledd el, hogy Isten örök szövetségre hívott el téged, és az irántad érzett szeretete évezredek távlatával sem fog változni.
Hívd segítségül: „Tekints le rám, Uram!”
„Tekints le rám…” Lehet, hogy éppen a családodnak van szüksége Isten szabadítására. 
Lehet, hogy csak a szívből jövő hálaadásodért van szükséged az Úr jelenlétére, hogy eltudd mondani: Köszönöm!
Valamikor régen létezett egy olyan mesterség, amely törött cserépedényekkel foglalkozott. 
A törött részeket arannyal illesztették össze, így az adott edény sokkal értékesebb lett.
Mindaz, amit az évek során már megtapasztaltál előbb-utóbb a javadra fog szolgálni.
Ézsaiás próféta hasonlatával élve mondhatom, hogy Isten soha nem formált hibás cserépedényt, mindig a legszebb, legtökéletesebb munkára törekedett, épp olyanra, amilyen te is vagy.



💥Van Erőm💥

Tegyél le mindent!Frusztráció. Aggodalom. Félelem. Betegség. Bánat. Öröm.
Mindent bízz valaki másra. Ez a valaki pedig képes arra, hogy terheinktől megszabadítva fölegyenesedett, boldog emberré tegyen bennünket.
Isten tényleg azt várja el tőlünk, hogy adjuk át neki az előbb felsorolt dolog egyikét?
Miért akarja elvenni tőlünk a félelmet, gyászt, keserűségét, bizonytalanságot?
Egész egyszerű a válasz. Mikor kirándulni indulunk, számolnunk kell azzal, hogy nem fog minden kellék beleférni a hátitáskába. Helyet kell kerítünk valami fontosabbnak.
Távolítsunk el minden rossz dolgot magunktól, hogy hely legyen az Isten számára. 
Mi terheinket adjuk, Ő Saját Magát.
És ez történik Advent közeledtével is. Sötétség helyett világosságot kapunk; stresszért békességet; megbánásért szabadságot; bűneik helyett megváltott életét.
Neki gondja van rád!
Pontosan tudja, hogy életed mely területein kell segíteni neked. Számon tartja hajszálaid számát. 
Tudja, hogy reggel hány órakor kelsz, este hány órakor fekszel. Mindennel együtt, amit magad után hordozol, szeret. Csupán azt ajánlja fel a számodra, hogy segíteni szeretne terheid hordozásában.
Advent közeledtével mérlegeljünk. Írjuk össze azokat a dolgokat, amelyeket Istenre szeretnénk bízni, hogy figyelmünk egyedül Krisztusra terelődjön.
„Nézzétek a liliomokat, miként növekednek: nem fáradoznak, nem is fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözött úgy, mint ezek közül bármelyik. 
Inkább keressétek az ő országát, és ezek ráadásként megadatnak majd nektek.” (Lukács‬ ‭12,27.31)

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Mivel pedig a hitnek ugyanaz a Lelke van bennünk, ahogyan meg van írva: „Hittem, azért szóltam”, mi is hiszünk, és azért szólunk. Mert tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt, és maga elé állít veletek együtt. Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát Isten dicsőségére. Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.”‭‭
2Korinthus‬ ‭4:13-18‬ ‭

💥Reggeli dicséret🌹 - Bölcs belátás

"Aki bölcs, belátja ezeket, aki értelmes, az megérti. Mert egyenesek az Úr útjai: az igazak járnak rajtuk, a vétkesek elbuknak rajtuk." Hóseás könyve 14.10


Hóseás próféta könyve ezekkel a szavakkal ér véget. Mi az, amit a bölcsek belátnak és az értelmesek megértenek?

Ha elolvassuk az előző szakaszokat, akkor először is azt, hogy a bűn, vagyis az élet törvényének megsértése pusztuláshoz vezet (vö. Hóseás 14.2). A természeti törvényekhez hasonló következetességgel érvényesül ez. Nem érdemes a bűnnel kísérletezni, mert nem fogunk más eredményre jutni, viszont sok szenvedés árán kell megtanulnunk ezt a leckét.

Másodszor azt értik meg a bölcsek, hogy hiábavaló az emberi segítségre támaszkodni, emberekben vagy bálványokban reménykedni (vö. Hóseás 14.4, 9/a). Minél hamarabb jutunk el arra a felismerésre, hogy az emberi megoldások zsákutcába visznek, annál több fájdalmat és csalódást spórolhatunk meg.

A legfontosabb felismerés pedig az, hogy Isten szeret bennünket, és javunkat akarja (vö. Hóseás 14.4/b-6). Bizalommal fordulhatunk hozzá, mert nála van számunkra a kegyelem, önzetlenül, kitartóan szeret bennünket, s az a vágya, hogy gyümölcsözővé tegye életünket.

Hol tartasz ezekben a felismerésekben?

Legyen áldott a napod!

(Hites Gábor)

💥Mai Igerész💥

Nem szégyellem az evangéliumot❣️
Megvallom, hogy Jézus Krisztus Isten Fia, az én Megváltóm!🍁🍂


,,Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.,,
Máté Evangyélioma 16. rész 16.

Máté Evangyélioma 16. rész
1. És hozzá menvén a farizeusok és sadduczeusok, kisértvén, kérék őt, hogy mutasson nékik mennyei jelt.
2. Ő pedig felelvén, monda nékik: Mikor estveledik, azt mondjátok: Szép idő lesz; mert veres az ég.
3. Reggel pedig: Ma zivatar lesz; mert az ég borús és veres. Képmutatók, az ég ábrázatját meg tudjátok ítélni, az idők jeleit pedig nem tudjátok?
4. E gonosz és parázna nemzetség jelt kíván; és nem adatik néki jel, hanemha a Jónás prófétának jele. És ott hagyván őket, elméne.
5. És az ő tanítványai a tulsó partra menvén, elfelejtettek kenyeret vinni magukkal.
6. Jézus pedig monda nékik: Vigyázzatok és őrizkedjetek a farizeusok és sadduczeusok kovászától.
7. Ők pedig tanakodnak vala maguk között, mondván: Nem hoztunk kenyeret magunkkal.
8. Jézus pedig megértvén ezt, monda nékik: Mit tanakodtok magatok között óh kicsinyhitűek, hogy kenyeret nem hoztatok magatokkal?!
9. Mégsem értitek-é, nem is emlékeztek-é az ötezernek öt kenyerére, és hogy hány kosárt töltöttetek meg?
10. Sem a négyezernek hét kenyerére, és hogy hány kosárt töltöttetek meg?
11. Hogyan nem értitek, hogy nem kenyérről mondtam néktek, hogy őrizkedjetek a farizeusok és sadduczeusok kovászától!?
12. Ekkor értették meg, hogy nem arról szólott, hogy a kenyér kovászától, hanem hogy a farizeusok és sadduczeusok tudományától őrizkedjenek.
13. Mikor pedig Jézus Czézárea Filippi környékére méne, megkérdé tanítványait, mondván: Engemet, embernek Fiát, kinek mondanak az emberek?
14. Ők pedig mondának: Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek; némelyek pedig Jeremiásnak, vagy egynek a próféták közül.
15. Monda nékik: Ti pedig kinek mondotok engem?
16. Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.
17. És felelvén Jézus, monda néki: Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg néked, hanem az én mennyei Atyám.
18. De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat.
19. És néked adom a mennyek országának kulcsait; és a mit megkötsz a földön, a mennyekben is kötve lészen; és a mit megoldasz a földön, a mennyekben is oldva lészen.
20. Akkor megparancsolá tanítványainak, hogy senkinek se mondják, hogy ő a Jézus Krisztus.
21. Ettől fogva kezdé Jézus jelenteni az ő tanítványainak, hogy néki Jeruzsálembe kell menni, és sokat szenvedni a vénektől és a főpapoktól és az írástudóktól, és megöletni, és harmadnapon föltámadni.
22. És Péter előfogván őt, kezdé feddeni, mondván: Mentsen Isten, Uram! Nem eshetik ez meg te véled.
23. Ő pedig megfordulván, monda Péternek: Távozz tőlem Sátán; bántásomra vagy nékem; mert nem gondolsz az Isten dolgaira, hanem az emberi dolgokra.
24. Ekkor monda Jézus az ő tanítványainak: Ha valaki jőni akar én utánam, tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem.
25. Mert a ki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; a ki pedig elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt.
26. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?
27. Mert az embernek Fia eljő az ő Atyjának dicsőségében, az ő angyalaival; és akkor megfizet mindenkinek az ő cselekedete szerint.
28. Bizony mondom néktek: Azok között, a kik itt állanak, vannak némelyek, a kik nem kóstolják meg a halált, a míg meg nem látják az embernek Fiát eljőni az ő országában.

💥Napi 1 Ige💥

,,Mert amilyen magasan van az ég a föld fölött, olyan nagy a szeretete az istenfélők iránt.,,
(Zsoltárok 103:11 RÚF)

Napi Gondolatok Reinhard Bonnkétól❤

Jézus beszélt egy gazdag földművesről, aki úgy döntött, hogy életének hátralevő idejében semmi mást nem csinál, csak eszik, iszik és jól érzi magát. 
A lelke nem kiáltott az élő Isten után, és a szellemi dolgok teljességgel hiányoztak a terveiből.
Úgy gondolta, hogy az ideje a saját kezében van, és így tervezte a jövőjét is, de Isten azt mondta neki:
„Bolond, ez éjjel elkérik a te lelkedet tőled!” (Luk 12,20).
 
Ez jól illusztrálja az ősi mondást: „ember tervez, Isten végez”.
Az utolsó szó MINDIG Istené. Nem lenne jobb kezdettől fogva az Úr kezébe tenni a dolgainkat?

Azt mondani: „Életem ideje a te kezedben van, Uram!”.
Minden egyes nap számtalan látszólag jelentéktelen dolog történik velünk. Ha azonban Isten kezébe tesszük azokat, mint a nyers agyagot, ő ki tud formálni belőlük valami nagyszerűt!
„Szépen megalkotott mindent a maga idejében.” (Préd 3,11).
 
Isten áldjon benneteket!
REINHARD BONNKE -

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

5 Mózes 28:8-10

8 Áldást parancsol melléd az Úr a te csûreidben és mindenben, a mire ráteszed kezedet; és megáld téged azon a földön, a melyet az Úr, a te Istened ád néked.
9 Az Úr felkészít téged magának szent néppé, a miképen megesküdt néked, ha megtartod az Úrnak, a te Istenednek parancsolatait, és az õ útain jársz.
10 És megérti majd a földnek minden népe, hogy az Úrnak nevérõl neveztetel, és félnek tõled.
Hungarian Károli



💥A Nap Igéje💥

János 15:12
,,Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, a miképpen én szerettelek titeket.,,

2021. november 21., vasárnap

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Mózes II. könyve 23. rész 25.
,,És szolgáljátok az Urat a ti Istenteket, akkor megáldja a te kenyeredet és vizedet; és eltávolítom ti közűletek a nyavalyát.,,

Mózes 2. könyve, a kivonulásról 23:25
,,Ha Isteneteket, az URat szolgáljátok, akkor megáld kenyérrel és vízzel. És eltávolítom tőled a bajokat.,, Új fordítás

💥Napi 1 Ige💥

,,Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket.,,
(Zsoltárok 103:12 RÚF)