2023. március 4., szombat

💥A Nap Igéje💥

Józsué 1:9
,,💞Avagy nem parancsoltam-é meg néked: légy bátor és erős? 
Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, a miben jársz.,,



💥Örömteli mindennapok💥

,,💞Az igazakat pedig megmenti az Örökkévaló, biztos menedékváruk ő minden bajban.,, Zsoltárok könyve 37,39

Kihez menekülsz a bajok idején? Hova fordulsz a problémáiddal,ki a te biztos menedéked?
Az Úr a te menedéked,Ő az,aki erőt ad,megsegít a bajban.
Nem támaszkodhatsz emberekre. Isten legyen az első, akihez a bajok idején fordulsz .
Minden helyzetben támaszkodj az Igére.
Nincs az a mélység, szükség,az az élethelyzet, amiből Isten ne tudna kimenteni. Nem csak kiment,Ő felemel minden helyzet fölé.
Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik: világossá teszi igazságodat, jogodra fényt derít. (Zsoltárok 5-6)
Ámen!

Legyen örömteli napod :)

💥Reggeli dicséret🌹 Ez egy esküvő

"💞És hallottam valami nagy sokaság hangját, amely mintha nagy vizek zúgása és erős mennydörgés hangja volna: Halleluja, mert uralkodik az Úr, a mi Istenünk, a Mindenható! Örüljünk és ujjongjunk, és dicsőítsük őt, mert eljött a Bárány menyegzője, felkészült menyasszonya..." Jelenések könyve 19:6-7


Sógornőm esküvőjén voltunk. Mikor véget ért a ceremónia, mind beültünk a kocsinkba, és elindultunk a pár kilométerre lévő vacsora helyszín felé.
Mivel az előtte lévő nap elég sok nem tervezett út csúszott be, a szemem rögtön az üzemanyag szint jelzőre szaladt, ami szinte üvöltött.
"Ha nem adsz egy dízelt, nem is mész sehova!"

Ahogy robogtunk át településeken keresztül, valahogy ez a gondolat mozgott legkevésbé a fejemben.
A tömeg csak úgy zúgott, ahogy a méterek követték egymást.
Annak a húsz-harminc autónak a dudaszója és a motorok zúgása elnyomott minden gondolatot, ami nem arról szólt, hogy együtt ünneplünk.

Mikor Istenre gondolsz, mi jár a fejedben? Mi zúg a fejedben? Mi az a gondolat, ami foglalkoztat, amit meg akarsz osztani, ami elfoglalja a gondolataidat?

Ha a válaszod a fenti kérdésre az, hogy a végidőtől való félelem, akkor sajnálom, nem a Bárány mennyegzőjére tartasz. Ha az, hogy a másiknak milyen bűnei vannak, akkor nem a Bárány mennyegzőjére tartasz. Ha az, hogy a különböző egyházak, vagy személyek mennyire rossz úton vannak, akkor nem a Bárány mennyegzőjére tartasz.

Ha az esküvői menetben vagy, akkor nem a szomszéd cipőjét nézed, hanem az ifjú párt.
Nem azzal vagy elfoglalva, hogy odakint épp milyen politikai folyamatok zajlanak, hanem a pár szerelmét ünnepled. Nem a menyasszonyt vagy a vőlegényt kritizálod, hanem örömmel gondolsz boldogságukra. Ha ez nem így van, akkor rossz ünnepen vagy.

Menj a menettel, és hagyd, hogy magával sodorjon az ünnep! Örülj és ujjongj! Ez egy esküvő!

(Ömböli Dávid)

💥Egy Csoda Minden Nap💥

Üdvözöllek Testvérem,

Isten erős és vitéz hős, csupa szeretettel van irántad… Mennyei és természetfölötti szeretettel.

💞Tégy engem mintegy pecsétet a te szívedre, mintegy pecsétet a te karodra! 
Mert erős a szeretet, mint a halál; kemény, mint a sír a buzgó szerelem. 
Lángjai tűznek lángjai, az Úrnak lángjai. Sok vizek el nem olthatnák e szeretetet, a folyóvizek sem boríthatnák azt el.” (Énekek 8,6-7)

A föld összes vize sem lenne elegendő, hogy eloltsa ezt a lángoló szeretetet. 
Semmi sem fogható hozzá. Végtelen, mérhetetlen ez a szeretet. Olyan, mint az ereje teljében felkelő nap. 
Szelídségét és életét egészen a szíved ajtajáig árasztja ki… átzúdul szíved küszöbén, és szétárad egész bensődben.

Olyan hatalmas, hogy a világegyetem nem tudja magában foglalni. Nincs rá elég szó a szótárban, hogy le lehessen írni. Egyszerre édes és erős. Körülölel és betölt téged.

Ó milyen csodálatos is az Úr szeretete… Testvérem, hiszem és megvallom, hogy minden egyes napodon ott van Isten szeretetének a pecsétje.

💥REGGELI CSENDESSÉG💥

Jézus az ellenségszeretetre tanít -

Nem csak parancsolja, hanem képessé is tesz!

Rómabeliekhez írt levél 12. rész 14.
,,💞Áldjátok azokat, a kik titeket kergetnek; áldjátok és ne átkozzátok.,,

Máté Evangyélioma 5. rész 44
,,💞Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.,,


 Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

💥🕊️NAPI EVANGÉLIUM🕊️💥

A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Hallottátok a (régi) parancsot: 
Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet! Én pedig ezt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket! Tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket! 
Imádkozzatok azokért, akik üldöznek és gyaláznak titeket, hogy gyermekei legyetek mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra és gonoszakra, és esőt ad mind az igazaknak, mind a bűnösöknek. 
Ha ugyanis csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, ugyan mi lesz a jutalmatok? Nem teszik meg ezt a vámosok is? 
És ha csak a testvéreiteknek köszöntök, mi az, amivel többet tesztek? 
Nem teszik meg ezt a pogányok is? Ti legyetek olyan tökéletesek, mint amilyen tökéletes a ti mennyei Atyátok!” Mt 5,43-48

Elmélkedés:
Jézus magasra teszi a mércét, amikor a szeretet parancsáról beszél, és azt mondja, hogy még ellenségeinket is szeretnünk kell. Az Isten iránti és az embertársak iránti szeretetet értjük és elfogadjuk. Ha megtapasztalom Isten szeretetét, akkor szívemben felébred a vágy, hogy szeretettel viszonozzam jóságát. Az is világos számunkra, hogy az embertársainkkal való kapcsolatokat nem mérgezhetjük meg az állandó gyűlölködéssel.
De miért szeressük azokat, akik ellenségesek velünk? Kétségtelen, hogy Jézus tanításának egyik újdonságával állunk itt szemben: a szeretet gyakorlásában nem állhatunk meg félúton, hanem itt is a tökéletességre kell törekednünk. Nem zárhatunk ki tehát senkit a szeretetből. 
Még az sem lehet erre ok, hogy valaki gyűlölettel, ellenségesen viselkedik velünk. Isten lényege a szeretet, ez köti össze és élteti az isteni személyeket, az Atyát, a Fiút és a Szentlelket. 
Ez a tökéletes szeretet árad ki felénk, emberek felé. Isten nem zárja ki szeretetéből a bűnösöket. 
Nem tagadja meg szeretetét azoktól, akik elfordulnak tőle.
Az ellenség szeretete tanúságtétel részünkről, amely sokszor érthetetlen a világ számára, de talán gondolkodásra késztet sokakat. Törekedjünk a tökéletességre a szeretet gyakorlásában mindenki iránt! Törekedjünk arra, hogy Isten szeretetének tanúi legyünk!
© Horváth István Sándor

Imádság:
Uram, te imádkoztál tanítványaidért, hogy mind az idők végéig egyek legyenek, amint te egy vagy az Atyával és az Atya veled. Nézz le, Uram, részvéttel arra a sok szakadásra, mely azok között éktelenkedik, akik tiednek vallják magukat, és vezesd haza őket abba a közösségbe, amelyet te alapítottál kezdetben: szent, katolikus, apostoli Egyházadba. 
Hogy amint az égben egy a szentek egysége, idelenn is csak egy legyen, szentséges neved megvallásában és dicséretében.



💥Van Erőm💥Kétségbeesésből megújulás II.

Ha szabad így fogalmaznom, akkor Babilonban egyfajta házi őrizetben élő száműzöttek úgy érezték, hogy Isten elhagyta őket. 
A nekik járó igazságszolgáltatás elkerülte Isten figyelmét. 
De nem kérdezzük e mindannyian: Hol van Isten, amikor szükségem van rá?
A próféta azonban lényeges dologra hívja fel a figyelmet: Miért mondod ezt? 
Lehet, hogy hited változott az évek folyamán a próbák közepette, de Isten irántad érzett szeretete nem.
Úgy tűnik, hogy a nép küszköd a saját hitével. Mit tesz tehát Isten? Végig járja velük a második mérföldet. Megmutatja, hogy a leghalványabb csillag sem kerüli el figyelmét, és emlékezteti őket arra, hogy ők Jákob/Izráel. Akárhogyan is látják magukat Isten úgy látja őket, mint akik a kegyelmi szövetség alatt állnak. Még mindig van helyük a szívében.
Most Ézsaiás arra emlékezteti Jákob leszármazottjait, hogy őseik Istennel győzedelmeskedtek, ha olykor az 40 évbe is került, és most is győzhetnek. Ugyan ezt mi is elmondhatjuk. Hogyan?
Krisztus a kereszten véghezvitt munkája még a legszegényebb hit számára is garantálja Isten minden ígéretét. Ha kell Isten velünk járja utunk, ott lesz, amikor éjszaka virrasztunk majd egy beteg ágy felett. 
És akárhogyan látjuk magunkat, árvának, elhagyatottnak, tanácstalannak, vagy gyávának, Isten szeretett gyermekének fog látni minket.

Meghallgatható:

2023. március 3., péntek

💥A Nap Igéje💥

János 17:3
,,💞Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.,,

💥REGGELI CSENDESSÉG💥

Isten erőt ad a megbocsátáshoz 


Efezus 4:32
,,💞Bocsássatok meg egymásnak..,,

Máté Evangyélioma 5. rész 23
,,💞Azért, ha a te ajándékodat az oltárra viszed és ott megemlékezel arról, hogy a te atyádfiának valami panasza van ellened:,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

💥🕊️NAPI EVANGÉLIUM🕊️💥

A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: Ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába. 
Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: „Ne ölj!” Aki öl, méltó az ítéletre. 
Én viszont azt mondom nektek, hogy méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére. 
Aki azt mondja testvérének: „Te esztelen!”, méltó a főtanács ítéletére. 
Aki pedig azt mondja: „Te istentelen!”, méltó a kárhozat tüzére. 
Ha tehát ajándékot akarsz az oltáron felajánlani, és ott eszedbe jut, hogy testvérednek valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, s menj, előbb békülj ki testvéreddel. Csak azután térj vissza, hogy bemutasd áldozatodat! 
Ellenfeleddel szemben légy békülékeny, amikor még úton vagy vele, nehogy átadjon a bírónak, a bíró pedig a börtönőrnek, és a börtönbe vessenek. 
Bizony, mondom neked, ki nem jössz onnan, míg az utolsó garast is meg nem fizeted.,, Mt 5,20-26

Elmélkedés:
A nagyböjti időszaknak egyaránt kell szolgálnia az Istennel és az embertársainkkal való kapcsolatunk, magatartásunk megújítását. 
Erre figyelmeztet a mai evangéliumi részlet, amelyben Jézus a békülékeny lelkületet ajánlja tanítványai számára. Embertársunk iránti haraggal a szívünkben nem méltó Isten elé állni. 
Ennek fényében úgy tekinthetünk a böjtre, mint olyan cselekedetre, amely meghozza szívünk és lelkünk békességét, a kiengesztelődést Istennel és a felebaráttal. 
A békétlenség sok esetben a mértéktelenségből fakad, abból, hogy nem tudunk uralkodni önmagunkon. 
A böjt segít minket abban, hogy fegyelmezzük magunkat és uralkodjunk ösztöneinken. 
A böjt során felvesszük a küzdelmet káros szenvedélyeinkkel és helytelen gondolatainkkal.
A mai napon tudatosan odafigyelek arra, hogy békesség töltsön el. 
Nem veszítem el türelmemet, nem jövök könnyen indulatba, mellőzöm a felesleges sietséget. 
Nem szakítom félbe azt, aki hosszasan meséli nekem örömét vagy gondját, s olyan dolgokra is találok időt, amire máskor csak nehezen. 
Nem mérgelődök azon, ha valamiről lemaradtam, mert a gondviselő Isten nem felforgatni akarja életemet, hanem megtanít a békességre, melyből türelem fakad. És ha eltölt Isten békéje, akkor ezt a nyugalmat tudom sugározni a körülöttem lévők felé.
© Horváth István Sándor

Imádság:
Urunk, Jézus Krisztus! Sokszor nem szavakkal válaszolsz kérdéseinkre, hanem csendesen átölelsz bennünket, amikor hozzád fordulunk. Életünk során mindig érezhetjük jelenlétedet és segítségedet. 
Add, hogy a bajban és a veszélyben soha ne essünk kétségbe, hanem mindig hozzád forduljunk! 
Add, hogy ne féljünk, ha veszélyben van az életünk, csak higgyünk az örök életben! 
Mert örök életünk és üdvösségünk nem lehet veszélyben, ha veled élünk és veled halunk meg.
Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!

💥Van Erőm💥Kétségbeeséstől a megújulásig

Vannak harcok az életünkben, amelyeket nem önmagunkkal, nem is a körülöttünk levőkkel próbálunk vívni, hanem Istennel, kétségbeesetten. Keressük a választ, mint Izráel népe. 
Hasonló kérdéseket teszünk fel mi is, ahogy ők a babiloni fogságban: Meddig tart ez, Uram? 
Mikor tapasztaljuk meg azokat az ígéreteket, amelyeket őseinknek adtál? Miért kell szorongatva élnünk?
Talán nem pont ezek a kérdések, de hasonlók ismétlődnek: Miért vesztettem el épp azt, akit a legjobban szerettem? Miért szenved még mindig betegségben a mellettem levő?
Aztán rájövünk, hogy válaszok helyett ígéreteket kapunk, és a remény lesz az, ami legyőzhetetlenné tesz bennünket.
Ézsaiás 40. fejezetének vége éppen erről beszél: Isten ígéretei képesek felemelni téged, hogy sasszárnyakon emelkedj fel újra.
Amikor a próféta elmondja az előbb említett szavakat, akkor már a nép jó pár évtizede fogságban volt, és a kétségbeesés szélén tántorgott. Mindnyájan gondoltunk már arra, hogy „Ott megy az életem. 
Oda lett a boldogságom. Most már nem vár semmi sem rám.”
Amikor gondolataink ilyen mértékben ránk törnek, mit tesz Isten? 
Ő jön a remény sugarával, mert van valami a kétségbeesésen túl – maga Isten.
Ézsaiás három lépésben mutatja be az utat a kétségbeesésből a reményben való megújulás felé (a napokban erről hallhatsz).


2023. március 2., csütörtök

💥REGGELI CSENDESSÉG💥

Isten mindig azt adja neked, amire szükséged van 


Filippibeliekhez írt levél 4. rész 19. 
,,💞Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban.,,

Máté Evangyélioma 7. rész 11
,,💞Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, a kik kérnek tőle?!,,

 Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

💥🕊️NAPI EVANGÉLIUM🕊️💥

,,A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Kérjetek, és adnak nektek; keressetek, és találtok; zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek. 
Mert aki kér, az kap; aki keres, az talál; aki zörget, annak ajtót nyitnak. 
Kicsoda az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle? 
Vagy ha halat kér, ki ad kígyót neki? Ha tehát ti – bár rosszak vagytok – tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább jót ad a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik őt. 
Amit tehát akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük! 
Ez ugyanis a mózesi törvény és a próféták tanítása.” Mt 7,7-12

Elmélkedés:
Kedden arról olvastunk az evangéliumban, hogy a Miatyánk kezdetű imádság megtanításával Jézus arra bátorította tanítványait, hogy kéréseikkel forduljanak a mennyei Atyához. 
A mai szakasz megerősíti ezt a gondolatot. Ezt mondja a mi Urunk: „Kérjetek, és adnak nektek; keressetek, és találtok; zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek.” Az Atya ugyanis figyel ránk, meghallgatja mindazokat a kéréseinket, amelyek lelkünk javát és üdvösségünket szolgálják.
Amikor elkezdünk komolyan böjtölni, bizonyos testi kellemetlenségeket tapasztalunk. 
Felébred bennünk az éhségérzet, esetleg gyomorfájást, fejfájást vagy testi gyengeséget érzünk. 
Ha a böjtölés ezen járulékos elemei nem riasztanak vissza, hamarosan megtapasztalhatjuk a másik oldalt: újfajta életerő, pezsdülés, felfrissülés tölt el bennünket. Erősnek érezzük magunkat ahhoz, hogy legyőzzük testünk ösztönös hajlamait, uralkodjunk önmagunkon, s ez a szabadságnak egy újszerű megtapasztalása. Éberebbek és figyelmesebbek leszünk, s ez nem csupán környezetünkre és az emberekkel való magatartásunkra vonatkozik, hanem arra is, hogy könnyebben megnyitjuk lelkünket Isten számára. Figyelmesebben hallgatok szavára, lelkem könnyebben rezdül üzeneteire. 
A böjt és az imádság ilyen módon az Istenben való új életet nyitja meg számomra.
© Horváth István Sándor

Imádság:
Mennyei Atyám! Adj nekem önfeláldozó, szelíd szívet, mint a te egyszülött Fiadnak. 
Add, hogy minden élethelyzetben ki tudjam mondani: Legyen meg a te akaratod! 
Jézus, köszönöm, hogy előttem jártál az úton, és megmutattad, hogyan lehet Istennek tetsző, tiszta, szent életet élni. Adj nekem erőt és alázatot az engedelmességhez! 
Szentlélek, jöjj, és taníts, hogy Isten dicsőségére éljek, az ő akaratát cselekedve, mindenkor hitben és alázatban. 
Köszönöm, Uram, irgalmadat, jóságodat. Segíts, hogy mindig felismerjem akaratodat és a te lelkületeddel szolgálhassak másoknak!

💥Reggeli dicséret🌹Ha nehéz reménykedni…

„💞A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.”
Pál levele a rómaiakhoz 15:13 

Miben reménykedtél legutóbb? Beteljesült a reményed?
Ha esetleg nem, durva kudarcnak élted meg vagy vettél egy mély levegőt és mentél tovább? 
Esetleg ott tartasz, hogy már reményed sincs? Elvesztetted a bizalmat a reményben és inkább falat húzol magad köré, hogy ne essen megjósolhatatlan bántódásod?
Ha egy mély levegővel tovább tudsz lépni, akkor igazán erős vagy.
Ha az utóbbi tábort erősíted és már nem mersz reménykedni, akkor most kérlek vegyél velem egy mély levegőt és engedj meg néhány gondolatot a reményről… 
A napokban elcsüggedtem. Ebben a mélységben egy kedves ismerősöm egy zseniális gondolatot osztott meg velem.
Valahogy így hangzott: Isten azt is tudja, amit mi még nem.
Ő azt az utat is látja, amit mi még nem ismerünk. Életünk nehézségei pusztán bizonyságok, hogy amit hiszünk, gondolunk és vallunk, nem üres szavak, hanem mély meggyőződések és valóban elhisszük, hogy Isten mindig fogja a kezünk. 

Amikor ebbe kapaszkodunk és merünk szembe nézni a küzdelemmel, akkor Isten bebizonyítja, hogy nem hiába hittük el azt, hogy „Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! 
Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. 
Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged.” (Ézsa.43:1-2)
Ha merünk erősek lenni és bátrak (Józs.1:6), akkor az Úr minden hiányzó erőt és bátorságot ki fog pótolni.
Nem kell Góliát lélekkelrendelkezned, még csak medvével sem kell harcolj. 
Nem szükséges sötét szobákba egyedül belépned, vagy mély folyókban úsznod mentőmellény nélkül.
Ő arra kér, hogy légy erős és bátor átadni Neki mindent, ami nyomaszt és bánt. Átadni Neki életed terheit és ráhagyatkozni.
Mert valójában ehhez kell a nagy bátorság és az erő.
Letenni, nem tovább cipelni és engedni, hogy a Jó Atya vegye fel a terhet, fogva a kezed, erősítve a lábad és bátorítva a szíved! …és most mély levegő ki. Hidd el, Vele menni fog!
Én érzem, hogy velem van, engedd meg Neki, hogy bebizonyítsa ugyanezt a te életedben is! 

Áldott napot! 
(Csomó Hajni)



💥Mai Ige💥

„💞Az ÚR vezet majd szüntelen; kopár földön is jól tart téged, és csontjaidat megerősíti. 
Olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz.” (Ézsaiás 58:11)

2023. március 1., szerda

💥Mai Ige💥

💞Teljesedjék be rajtam kegyelmed, Uram, és megígért szabadításod…” (Zsoltárok 119:41)

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 23:1,2,3
,,💞Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.
Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az ő nevéért.,,

AZ ÉN PÁSZTOROM

A jó pásztor vezeti nyáját,
ingoványos úton elöl halad.
Figyelmes, éber, segítőkész,
ha báránykája lemarad.

A jó pásztor táplálja nyáját,
zöld legelő rejti a mindennapi falatot:
biztosítva ezáltal is a holnapot.
A jó pásztor vigyáz a nyájra,
ha jön az ellenség, tettre kész.

A jó pásztor mindig bátor és merész.
A jó pásztor szereti nyáját,
élete árán is biztos oltalom.
Ilyen pásztor az én pásztorom.

„Az Úr az én pásztorom,
nem szűkölködöm.”
Ezért legyen bár éjszaka
vagy nappali fényözön,
ez az én örömöm.
Hálám csordultig telt poharát
lábaihoz öntöm.

Antal Ferenc -

💥Örömteli mindennapok💥

,,Bízz az Örökkévalóban teljes szívvel,és ne menj a saját fejed után!
Minden helyzetben ismerd fel az Örökkévalót és akaratát, akkor majd ő egyengeti utadat,és vezeti lépteidet!,,
Példabesz.3,5-6.


Bízz Istenben akkor is, ha nem értesz mindent...
Az egyik legnagyobb rejtély az Istennel való járásunkban, hogy ritkán értünk mindent, amit tesz az életünkben. Ha mindig értenénk, akkor nem lenne szükség rá, hogy Bízzunk Benne. 
Hívőként, gyakran találjuk magunkat olyan helyzetben, amit nem értünk, és azon kapjuk magunkat, hogy kérdőre vonjuk Istent: "Mit tartogat a jövőm?" "Találok magamnak valaha házastársat?"
 "Mi lesz a gyerekeimből, ha felnőnek?" "Ki fog rólam gondoskodni, ha megöregszem?" 
Bízz Istenben, még akkor is, ha nem értesz mindent.
Meg kell tanulnunk akkor is bízni Istenben, ha nem értjük, mi történik az életünkben. 
Meg kell barátkoznunk azzal a ténnyel, hogy mindig lesznek megválaszolatlan kérdéseink, és meg kell tanulnunk ennek ellenére megnyugodni. 
Jób, akinek jó oka lett volna megkérdőjelezni Istent sok nyomorúsága és vesztesége közepette, úgy döntött Istenben bízik, pedig nem értette, hogy mi folyik az életében.
Hiszem, hogy csak így talált békességet szörnyű körülményei között. 
Hasonlóképpen, nekünk sem lesz békességünk addig, amíg nem teszünk le arról, hogy mindent megértsünk, és nem kezdünk el még jobban bízni Istenben.
Ha olyan vagy, mint én, aki szeret mindent megérteni ahhoz, hogy megnyugodjon, akkor hadd bátorítsalak arra, hogy fogadd el azt a tényt, hogy földi életed során valószínűleg nem kapsz meg minden választ.
Adj fel azzal, hogy magyarázatot követelsz, és inkább bízz Benne. 
Ahelyett, hogy az kérded "Miért?", inkább mondd Neki, hogy bízol Benne. 
Sokszor fordult elő az életemben, hogy teljes szívemből tudni akartam, hogy valami miért történt, vagy nem történt meg, azonban tudtam, hogy Isten a bizalmamat szeretné és nem a kérdéseimet. 
Bízz Benne: Van valami az életedben, amit nem értesz, pedig már régóta próbálod megfejteni? 
Add át Istennek, és akár elmagyarázza neked, akár nem, bízhatsz Benne, hogy meg fog áldani és mindenféle válságon át fog vinni.

Ámen!
Legyen örömteli napod :)

💥Reggeli dicséret🌹 Isten Ítélete

,,Jöjjetek, és szálljunk perbe! – mondja az Úr. – Ha vétkeitek olyanok is, mint a skarlát, fehérek lesznek, mint a hó; ha vörösek is, mint a bíbor, olyanok lesznek, mint a gyapjú.” Ézsaiás könyve 1:18.

A leghosszabb civil per Guinness rekordját egy bizonyos James Martin ügye tarja. 

Martint behívták a vietnami háború alatt sorozásra, és az egészségügyi alkalmassági vizsgálatok után mint fogyatékkal élőt kategorizálták. Ez a besorolás teljesen tönkretette az életét: a tanulmányai, a munkája során sokszor hátrányosan érintette ez a megbélyegzés. 

Pedig a döntés ellen már a vizsgálat másnapjától, 1972. december 14. óta küzdött Martin úr, a hátrányos megkülönböztetés miatti ügye 2006-ban még mindig nem fejeződött be. 

Martin úr azért küzdött, hogy jobbra forduljon az élete.

“Bezzeg Isten! - terjedt el a vélemény - egyáltalán nem lassú, sőt, olyan gyorsan lesújt, hogy szegény megítéltnek még csak pislogni sincs ideje.” Sokszor Istent úgy látják, mint aki kegyetlen, rosszindulatú bíró, aki csak arra vár, hogy mikor oszthat ki egy újabb máglyát a pokolban. 

A félelemmel valló befolyásolás, a pokol tüzeinek középkor imitációi az eretneke alatt ezt a képet erősítették meg.
Az ateista kritikák sokszor olyan istent kritizálnak meg, és ahogy egyik hívő barátom fogalmazta:
“Ha isten ilyen, akkor Isten is ateista lenne!”

Ézsaiás mondata, és a biblia, egészen más képet festenek Istenről. Miért ítél Isten?
Ugyanazért, amiért Martin úr is bíróságra ment: a felmentést keresi. Isten perre hív, az ókori mondatokon érződik a korabeli szokás, ahogyan a tanúk, az öregek tanácsa előtt elhangzik az idézés: “Jöjjetek, és szálljunk perbe!” Ilyenkor minden beidézettnek összerándul a gyomra: most mi fog történni? Vajon milyen negatív következményekkel számolhatok?

 Mi lesz a negatív ítélet, mire/mennyire ítélnek el? Isten ítélkezésének a célja azonban valami egészen más: “Ha vétkeitek olyanok is, mint a skarlát, fehérek lesznek, mint a hó; ha vörösek is, mint a bíbor, olyanok lesznek, mint a gyapjú.” Isten fel akar menteni, meg akar szabadítani a bűn minden hátrányos következményétől. Persze ennek ára van! Valaki megfizette helyettem a büntetést, nem is akármilyen büntetést halálbüntetést. Maga Isten tette ezt meg Jézusban a keresztfán!

“Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét.
Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel!
Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.” (2 Korinthus 5:18-21)


Engedd, hogy Isten megítéljen!

bejegyezte: Robert Csizmadia

💥REGGELI CSENDESSÉG💥

ISTEN NEM EMLEGETI FEL A MEGBOCSÁTOTT BŰNEIDET


Rómabeliekhez írt levél 6. rész 12.
,,💞Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedjetek néki az ő kívánságaiban:.,,
Jónás próféta könyve 3. rész 8.
,,💞Hanem öltözzenek zsákba az emberek és barmok, és kiáltsanak az Istenhez erősen, és térjen meg kiki az ő gonosz útáról és az erőszakosságból, a mely az ő kezökben van!,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -


💥🕊️NAPI EVANGÉLIUM🕊️💥

Egyszer Jézus köré sereglett a csodaváró tömeg, de ő így szólt hozzájuk:
 „Ez a nemzedék gonosz nemzedék. Csodajelet követel, de nem kap más jelet, mint Jónás próféta jelét. Ahogy Jónás jel volt a niniveieknek, úgy lesz az Emberfia is jel ennek a nemzedéknek.
Az ítéleten majd ezzel a nemzedékkel együtt megjelenik Dél királynője is, és helyeselni fogja elítélésüket, hiszen ő a föld végéről is eljött, hogy hallgathassa Salamon bölcsességét; itt pedig nagyobb valaki van, mint Salamon.Ninive lakói is ott lesznek az ítéleten ezzel a nemzedékkel együtt, és helyeselni fogják a megbüntetését, mert ők Jónás szavára bűnbánatot tartottak; itt pedig nagyobb valaki van, mint Jónás.”
Lk 11,29-32

Elmélkedés:
Az egykori hallgatóság számára jól ismert volt Jónás próféta személye, aki azt a küldetést kapta Istentől, hogy Ninive városának lakóit figyelmeztesse bűnös életmódjukra és megtérésre szólítsa fel őket. Jónásnak ugyan kezdetben nem tetszett a feladat, de végül engedelmeskedett.
A niniveiek számára Jónás szava jel volt, amelyben felismerték Isten figyelmeztetését.
Bűnbánatot tartott az egész város, s ezzel megmenekültek a pusztulástól.
A dolognak annyi szépséghibája van csupán, hogy inkább az őket fenyegető büntetést akarták elkerülni bűnbánatukkal és nem tisztán az Isten iránti szeretetből fakadt buzgóságuk.
Jónás próféta példáját azért hozza elő Jézus, hogy szembeállítsa az egykori niniveiek megtérését saját korának nemzedékével, akik számára ő a jel, de mégsem hajlandók bűnbánatot tartani.
Ki vállalja napjainkban Jónás szerepét?
Az igehirdetők számára nem tűnik hálás feladatnak a megtérésre való felszólítás.
Kiállni a nagyvárosokban és kis falvakban az emberek elé és figyelmeztetni őket bűneikre, nem tartozik a könnyű feladatok közé.
A megtérésre hívó szóhoz nem elsősorban a fenyegető isteni büntetés párosul, hanem az Isten irgalmáról szóló örömhír. Nincs okunk a félelemre, mert Isten megbocsát.
Őszinte bűnbánatunk fakadjon abból, hogy szeretjük az irgalommal felénk forduló Istent!
© Horváth István Sándor

Imádság:
Urunk és Tanítónk, Jézus Krisztus!
A te szavaid szerint a boldogság nem olyan dolog, amelyet akkor szerezhetünk meg, ha valamit teszünk érte.
Te nem azt parancsolod, hogy legyünk nincstelen szegények, ne együnk semmit, és akkor boldogok leszünk.
Te arra nevelsz minket, hogy még a legnehezebb élethelyzetünkben is vegyük észre azt, ami miatt boldogok lehetünk: ha szegények vagyunk, akkor is tudunk örülni, mert Isten országa a miénk.
Ha nélkülözünk, akkor is remélhetünk az isteni jutalmazásban.
Ha sírunk, Istenben megtalálhatjuk örömünket.
Az üldözések és a bántalmazások nem képesek elszakítani minket az üdvösségtől és az örök boldogságtól.



2023. február 28., kedd

💥Van Erőm💥Mindenkor

Mindenkor támogatni fog téged Jézus, még akkor is, amikor azt hiszed, hogy nem tudsz felállni a porból. 
Mindenkor nyugalommal tud megáldani az Úr, akkor is, ha tornyosulnak feletted a problémák, feladatok, és ezen gondolkodsz: Hogyan fogok győztesen távozni a csatából?
Nos, ez a mindenkor érvényes az életünkre nézve is. Ez a mindenkor folytatódik, mégpedig az öröm szóval: „Mindenkor örüljetek…”
Olykor olyan nehéz örömteli életet élni. Régen, sokszor tettem fel ezeket a szavakat Istennek: Uram, tényleg azt várod el tőlem, hogy a nehézségeim ellenére is örüljek? Tényleg azt szeretnéd, hogy a hullámok közül, a tengernyi munka közepette örüljek?
Később jöttem rá, hogy az az Isten, aki életem számos pontján felemelt, erőt adott a feladataim elvégzéséhez, ma sincs távolabb tőlem. Miért tékozlom el a kegyelmi időt szomorkodásra?
Hisz tudom, hogy megvan az ideje mindennek, de a Mindenség Ura a tenyerén hordoz engem!
Olyan jó ezt tudni és megtapasztani a hétköznapokban. Bár, nem mindig könnyű az előttünk levő út, de nem vagyunk egyedül.
Olykor úgy vagyunk, mintha egy nagy ködfal előtt állnánk. Félő szívvel, remegő hanggal mondjuk: Uram, segíts! Váratlanul munkálkodni kezd Isten, hogy az öröm húrjai pendüljenek meg a szívünkben.
Örülj, mert a megoldás egy imányi távolságra van.




💥REGGELI CSENDESSÉG💥

Isten igéje munkálkodik 


Kolossébeliekhez írt levél 3. rész 16.
,,💞A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel, hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak.,,

Ésaiás próféta könyve 55. rész 10-11.

,,💞Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek:
Így lesz az én beszédem, a mely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, a mit akarok, és szerencsés lesz ott, a hová küldöttem.,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -


💥🕊️NAPI EVANGÉLIUM🕊️💥

A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok! Azt hiszik ugyanis, hogy akkor nyernek meghallgatást, ha sokat beszélnek. 
Ne utánozzátok őket! Hiszen mennyei Atyátok tudja, mire van szükségtek, még mielőtt kérnétek őt. 

Ti tehát így imádkozzatok:
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket a kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól!
Mert ha ti megbocsátjátok az embereknek, hogy (ellenetek) vétettek, mennyei Atyátok nektek is megbocsátja bűneiteket. De ha ti nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg nektek bűneiteket.”
Mt 6,7-15

Elmélkedés:
A nagyböjti időszak számunkra ajánlott gyakorlatai közül tegnap a jótettekről, az irgalmasság cselekedeteiről olvastunk az evangéliumban, ma pedig az imádság kérdése kerül elő. 
Jézus imádkozni tanítja követőit és minket is. Arra bíztat minket, hogy Istent nyugodtan szólítsuk Atyánknak, tekintsünk úgy rá, mint igazi Atyára, aki gondoskodik rólunk. 
Az ószövetségi vallásossághoz képest, amely a teremtő, az ember számára törvényeket adó és ítélkező Istent tisztelte, forradalmi újításnak számít, hogy az embert szerető és róla gondoskodó, az ember megváltásán és üdvösségén állandóan munkálkodó, az életüket megszentelő Istent egyáltalán megszólíthatjuk és Atyánknak tekinthetjük. 
Jézus kifejezetten azt kéri, hogy gyermeki bizalommal forduljunk Istenhez, bátran kérjük őt, hiszen figyel kéréseinkre. Isten nem egy tőlünk távoli világban, s főként nem egy tőlünk teljesen idegen létmódban él. A saját hasonlatosságára teremtett meg bennünket, és mivel ő maga a szeretet, azért arra kér minket, hogy szeretetben éljünk. 
Szüntelenül keresi a kapcsolatot velünk, szól hozzánk, vezet minket.
Az imádság személyes kapcsolatot teremt Istennel, aki szeretetközösségben akar élni velem. 
Minden szavam, fohászom, kérésem, dicsőítésem mögött ott húzódik, hogy Istenre, az ő szeretetére, jóságára, irgalmára bízom magamat. 
Tanítson a rendszeres ima arra, hogy azzal a szeretettel és megbocsátással forduljak embertársaim felé, amellyel Isten fordul felém.
© Horváth István Sándor

Imádság:
Uram, te imádkoztál tanítványaidért, hogy mind az idők végéig egyek legyenek, amint te egy vagy az Atyával és az Atya veled. Nézz le, Uram, részvéttel arra a sok szakadásra, mely azok között éktelenkedik, akik tiednek vallják magukat, és vezesd haza őket abba a közösségbe, amelyet te alapítottál kezdetben: szent, katolikus, apostoli Egyházadba. 
Hogy amint az égben egy a szentek egysége, idelenn is csak egy legyen, szentséges neved megvallásában és dicséretében.

2023. február 27., hétfő

💥A Nap Igéje💥

Jakab 1:22-25
,,💞Az igének pedig cselekvői legyetek ne pedig csak hallgatói, becsapva magatokat. 
Mert ha valaki hallgatója az igének, de nem cselekvője, az ilyen hasonló ahhoz az emberhez, aki a tükörben megnézi természet szerinti ábrázatát, majd miután megnézte magát, és elment, azonnal elfelejti, hogy milyen volt. 
De aki belenéz a szabadság tökéletes törvényébe, és megmarad mellette, és nem feledékeny hallgató, hanem tevékeny cselekvő, az boldog lesz tetteiben.,, (Károli rev.)

💥Mai Igerész💥

Ésaiás próféta könyve 43. rész

De most azt mondja az Örökkévaló,
aki teremtett téged, Jákób,
aki téged alkotott, Izráel:
„Ne félj, mert megváltottalak!
Neveden szólítottalak, enyém vagy!
2 Mikor vízen kelsz át,
veled vagyok.
Ha folyókon,
azok el nem borítanak.
Mikor tűzön mész keresztül,
téged meg nem éget,
lángja nem emészt meg,
3 mert én vagyok Istened, az Örökkévaló,
Izráel Szentje, Szabadítód.
Váltságodul Egyiptomot adtam cserébe.
Etiópiát és Szebát adtam érted,
hogy enyém lehess.
4 Mivel drága vagy nekem,
kedves és értékes,
s mert nagyon szeretlek,
hát népeket adok érted,
s életedért cserébe nemzeteket.
5 Ne félj, mert melletted vagyok,
elhozom keletről fiaidat,
összegyűjtöm nyugatról gyermekeidet.
6 Parancsolok északnak: add ide fiaimat!
Szólok délnek: ne tartsd vissza őket!
Hozzátok vissza fiaimat messziről,
s leányaimat a föld pereméről!
7 Mindenkit, aki nevemet viseli,
akit dicsőségemre teremtettem,
akit magam alkottam és formáltam.
8 Hozzátok elő a népet,[a]
amely vak, pedig van szeme,
és süket, noha van füle!”
9 „Gyűljetek össze mind, ti nemzetek,
népek, gyülekezzetek!
Közületek ki tudta ezt előre?
Vagy ki tudja megmondani, mi volt régen?
Állítsák elő tanúikat, hogy igazolják őket,
hogy aki hallja, azt mondja rá: »Igaz!«”



💥Van Erőm💥Búcsú szavak

Isten jelenlétének ünneplése.
Hogyan is beszélhetnénk ünneplésről, hisz az igerész épp az ellenkezőjéről szól?
Valóban, Jákob életének alkonyán úgy dönt, hogy megáldja fiait, majd elmondja számukra utolsó rendelkezéseit. De, abban az órában történik még valami igazán fontos.
Jákob fiainak, unokáinak, népének a jövőjét Istenre bízza és egészen egyszerűen ennyit mond:
 „Isten veletek lesz!”
Ez a mai nap is erről kellene szóljon: Isten jelenlétének az ünnepléséről.
Amikor mi is bátran kijelenthetjük: Immánuel! Velünk van az Isten!
Jákob gyermekeit, azoknak életét, jövőjét bízza Istenre. Tegyük ezt mi is.
Jákob unokáinak, egész háza népének az életét bízza Istenre. Tegyük ezt ma is.
Kedves Olvasóm! Ma reggel ragyogja be ez az áldás életed: 
Isten legyen veled minden utadon, bárhova is sodorjon az élet. 
Isten őrizze meg gyermekedet minden veszélytől, bajtól, nehézségtől. 
Isten vegye körül gondviselő szeretetével egész házad népét. Isten legyen a biztos jelen a kilátástalannak tűnő időszakokban. 
Isten legyen erőd gyengeséged közepette, és támaszod, amikor egyetlen szeretted sem lehet épp melletted. 
Isten vezessen a Szentlelkével, hogy te magad is áldás lehess mások számára.
Jákob hitte, hogy Isten véghez viszi megígért, csodálatos munkáját.
Te hiszed–e ezt?




💥REGGELI CSENDESSÉG💥

Élj szentül ebben a világban! 

Péter Apostol I. levele 1. rész 15-16
,,💞Hanem a miképen szent az, a ki elhívott titeket, ti is szentek legyetek teljes életetekben;
Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok.,,

Leviták könyve 19,2
💞Legyetek szentek, mert én, az Úr, a ti Istenetek szent vagyok.”

 Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -


💥🕊️NAPI EVANGÉLIUM🕊️💥

Egy alkalommal Jézus az utolsó ítéletről beszélt tanítványainak: 
Amikor az Emberfia eljön az ő dicsőségében összes angyalának kíséretében, és helyet foglal dicsőséges trónusán, akkor minden nemzet összesereglik előtte, ő pedig elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kosoktól; a juhokat a jobbjára állítja, a kosokat pedig a baljára. 
Azután a király így szól a jobbján állókhoz: „Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Mert éhes voltam és ti ennem adtatok; szomjas voltam, és ti innom adtatok; idegen voltam, és ti befogadtatok; ruhátlan voltam, és ti betakartatok; beteg voltam, és ti fölkerestetek; börtönben voltam, és ti meglátogattatok!”
Erre megkérdezik tőle az igazak: „Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enni adtunk volna neked, vagy szomjazni, hogy inni adtunk volna? 
Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna, vagy ruhátlanul, hogy betakartunk volna téged? 
Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogattunk volna?” 
Akkor a király így felel: „Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!” 
Ezután a balján állókhoz szól: „Távozzatok tőlem, ti, átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. Mert éhes voltam, és nem adtatok nekem enni; szomjas voltam, és nem adtatok inni; idegen voltam, és nem fogadtatok be; ruhátlan voltam, és nem takartatok be; beteg voltam és börtönben sínylődtem: és ti nem látogattatok meg engem!”
Erre ők is megkérdezik: „Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, és nem siettünk a segítségedre?” 
Ő pedig ezt feleli majd nekik: „Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebbek egyikével nem tettetek, velem nem tettétek!” Ezek akkor az örök büntetésre mennek, az igazak pedig az örök életre.
Mt 25,31-46


Elmélkedés:
A nagyböjti idő és a böjtölés Istennel való kapcsolatunkat megújító céljáról és hatásáról már szót ejtettünk az elmúlt héten. A böjt másik célja az, hogy embertársainkkal való kapcsolatunkat is megújítsuk, új alapokra helyezzük. Ennek gyakorlati megvalósítását mutatja be a mai evangélium, amelyben Jézus felsorolja az irgalmasság cselekedeteit. 
A végső számonkéréskor Isten azokat, akik irgalmasok voltak embertársaikkal bevezeti az üdvösségre, miközben az irgalmasság cselekedeteit elmulasztók a kárhozatra kerülnek. 
Nem arról van szó, hogy az utóbbiak egész életükben nem találkoztak egyetlen rászorulóval sem, hanem arról, hogy segítségnyújtás nélkül mentek el a nélkülözők mellett, észre sem vették őket vagy ha észrevették, nem gondoltak arra, hogy nekik kellene segíteni rajtuk.
Az üdvösség, az örök élet végső szempontja vezet tehát minket a szegények támogatásában, akiknek a személyében Jézusnak segítünk. Az Úr szavai nem fenyegetést jelentenek, hanem inkább bátorítást: vegyük észre az éhezőket és osszuk meg velük ennivalónkat! 
Vegyük észre a szomjazókat és adjunk nekik inni! Ismerősnek tekintsük az idegeneket és ne utasítsuk el őket! 
Vegyük észre a ruhátlanokat és a nélkülözőket és segítsünk rajtuk! Ismerjük fel a betegekben a szenvedő Krisztust!
Ma különösen is figyeljünk arra, hogy mindenkiből, akivel csak találkozunk, Jézus néz ránk.
© Horváth István Sándor

Imádság:
Mennyei Atyám! Adj nekem önfeláldozó, szelíd szívet, mint a te egyszülött Fiadnak. 
Add, hogy minden élethelyzetben ki tudjam mondani: Legyen meg a te akaratod! Jézus, köszönöm, hogy előttem jártál az úton, és megmutattad, hogyan lehet Istennek tetsző, tiszta, szent életet élni. 
Adj nekem erőt és alázatot az engedelmességhez! Szentlélek, jöjj, és taníts, hogy Isten dicsőségére éljek, az ő akaratát cselekedve, mindenkor hitben és alázatban. 
Köszönöm, Uram, irgalmadat, jóságodat. Segíts, hogy mindig felismerjem akaratodat és a te lelkületeddel szolgálhassak másoknak!



2023. február 26., vasárnap

💥Reggeli dicséret🌹IDŐUTAZÁS

„És láttam: íme, a Bárány ott állt a Sion hegyén, és vele száznegyvennégyezren, akiknek a homlokára az ő neve és Atyjának a neve volt felírva. Hallottam egy hangot a mennyből, mint nagy vizek zúgását és mint hatalmas mennydörgés hangját; és a hang, amelyet hallottam, olyan volt, mint a hárfásoké, amikor hárfán játszanak. És új éneket énekelnek a trón előtt, a négy élőlény és a vének előtt, és senki sem tudta megtanulni ezt az éneket, csak az a száznegyvennégyezer, akik áron vétettek meg a földről.” A jelenések könyve 14:1-3


Egy időutazásra hívlak, Kedves Olvasó! 
Most nem a múltba, hanem a jövőbe. Elszámolunk háromig, és képzeld el a következőt:
Egy… kettő… három…
Mintha megállt volna az idő itt, a mindennek végén. Az összes atom és részecske az Ő parancsára vár, hogy hogyan szűnik meg, és hogyan teremtetik majd újjá. Mert hiába mondták sokan, ez nem a vég. 
Ez inkább a kezdet. Valami új, valami jó, valami végre tökéletes kezdete. 
Mindennek középpontjában ott van Ő, akit megöltek, mint áldozati bárányt, de aki mégis győzött, és él, és uralkodik. 
Aki visszajött, mert megígérte, aki most befejezi a helyreállítást.

Körülötte hatalmas sereg, emberek, amerre csak nézel, és igen… ott vagy Te is, mert Ő megváltott, a vérével fizette ki a váltságdíjadat, elfogadott olyannak, amilyen vagy, és szeretett feltétel nélkül. Gyógyított lépésről lépésre, megismertette magát veled, és te válaszoltál az Ő hívására. 
Kapcsolatban voltál Vele, követted Őt akkor is, amikor nagyon nem volt egyszerű. 
Vitáztatok, kérdezted unos-untalan, és szeretted te is Őt, hiába nehezítették ezt meg a kérdőjelek. Sokszor nem értetted a miérteket, de hű maradtál hozzá, mert Ő is hű volt hozzád. 

Mert Ő sosem hagyott magadra, végigélte veled létezésed minden pillanatát, melletted volt a legkeményebb élethelyzetekben, tragédiákban, és átvezetett rajtuk. 
Neked adta jóságát, igazságát, tökéletességét, és te hittel belekapaszkodtál. Ott élt a szívedben, formált napról napra, és kihozta belőled azt a csodát, aminek Ő teremtett meg téged!

Most itt állsz, és végre láthatod az arcát. És hiába a mindent eldöntő, monumentális pillanat, neki van ideje végignézni az övéin, egyenként megvárni a szemkontaktust, és engedni egy örökkévalóságnyi pillanatra, hogy rácsodálkozzatok egymásra. Hát ilyen vagy, Istenem.
Kezed összefonódik a szeretteidével, és szíved legmélyéből hiszed és tudod, most már tényleg minden rendben lesz.

Ez végre nem egy közhely, amivel a gyermekeidet nyugtattad, miközben te is kételkedtél benne. 
Most már igazán, valóságosan és örökké rendben lesz minden. 
Mert megszűnt a halál és a gonoszság, nem fáj többé soha semmi és senki, és nincs több búcsú, csak újabb és újabb találkozás. Mert Isten elhozta az Ő országát.

Egy… kettő… három…

Köszöntelek ismét a jelenben! Talán nem a legkellemesebb napok várnak rád a következő héten, de ugye hiszed, hogy nincs lehetetlen, és mindaz, amit elképzeltünk, egy nap valóra válik!

(Szilvási-Csizmadia Andrea)

💥TEHERMENTESÍTÉS💥

Ha valami megváltozik az életünkben, ami eltér a megszokott élethelyzetektől, azonnal félni kezdünk. 
Ha módosulni látjuk az elképzelt jövőnket, akkor frusztráltsággal reagálunk az adott helyzetre.
Ne tölts sok időt a nehézségeiddel megoldásra várva, foglalkozz a Megváltóddal.
Győztesként szeretnénk megvívni a csatáinkat, de olykor ez lehetetlennek tűnik.
Egyik ókori görög filozófus a következőt mondta: „A betegség után lesz édes az egészség, a baj után a jó, az éhség után a jóllakottság, az erőfeszítés után a pihenés.” – Hérakleitosz.
Jómagam kiegészíteném ezt a bölcs mondást a következővel:
„Csak Jézussal lesz könnyebb az élet. Nem fog szempillantás alatt minden megoldásra váró probléma eltűnni, de legbelül valami mégis meg fog változni.”
Az előző fejezetben a hitről és példaképeiről olvashatunk.
Ha szabad így fogalmaznom „híres” emberekről olvashatunk: Mózes, Gedeon, Dávid király stb.
„Ki vagyok én, ezekhez az emberekhez képest?” – kérdezhetjük magunktól.
Talán egy ember, aki születésekor elindult egy úton. Egy ember, aki megpróbálta a nehézségeket legyőzni, a harcokat megharcolni. Néhányszor elbukott. Egy ember, aki tudta, hogy van valaki, aki az utolsó száz méterben is támogat, csak őrá kell nézni. Jézus a példa a kitartásban, hitben.
A mai üzenet számodra ez: Tarts ki, a Megváltód melletted van.



ISTENI ÉS EMBERI SZERETET❣️

Kétféle szeretet létezik: emberi szeretet és isteni szeretet.


Az emberi szeretetben követelés van, de legalábbis elvárás.
Mivel tettünk valamit másokért – szeretetünket adtuk – úgy érezzük, teljesen jogosan várunk valamit cserébe.
Az emberi szeretetben nemcsak követelés és elvárás létezik, hanem van ennél még valami sokkal rosszabb: megvonás. Először követelünk, azután elvárunk.
Majd mikor elvárásunk nem teljesül, igyekszünk elfordulni attól, akinek korábban szeretetünket nyújtottuk. Ha emberi szeretettel szeretünk, a szeretetből könnyen átcsapunk a gyűlöletbe.

Az isteni szeretetben nincs követelés vagy elvárás. 
Az isteni szeretetben csak adunk és adunk.
Az isteni szeretet mindig önként és teljes szívvel adja magát. 
Az isteni szeretettel megpróbálunk eggyé válni mások hiányosságaival. 
Az isteni szeretet nem változhat meg. Semmi sem olthatja ki, még a halál sem.

 


💥REGGELI CSENDESSÉG💥

Győzhetsz a kísértések fölött!

Korinthusbeliekhez írt I. levél 10. rész 13. 
,,💞Nem egyéb, hanem csak emberi kísértés esett rajtatok: de hű az Isten, a ki nem hágy titeket feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek; sőt a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek.

Máté Evangyélioma 4. rész1. 
,,💞Akkor Jézus viteték a Lélektől a pusztába, hogy megkisértessék az ördögtől...,,

https://www.youtube.com/watch?v=t-A7aqSbllw

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

💥🕊️NAPI EVANGÉLIUM🕊️💥

Nagyböjt 1. vasárnapja

,,Abban az időben: A Lélek a pusztába vitte Jézust, hogy a sátán megkísértse.
Negyven nap és negyven éjjel böjtölt, végül megéhezett. Odalépett hozzá a kísértő és így szólt: „Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré!” 
Jézus ezt felelte: „Írva van: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem mindazon igével, mely Isten szájából származik.”
Ezután a szent városba vitte őt a sátán, és a templom oromzatára állította. 
Így szólt: „Ha Isten Fia vagy, vesd le magad! Hiszen írva van: Angyalainak megparancsolta: A tenyerükön hordozzanak téged, hogy kőbe ne üsd a lábadat!” 
Jézus ezt válaszolta: „De az is írva van: Ne kísértsd Uradat, Istenedet!”
Végül egy igen magas hegyre vitte őt a sátán. Megmutatta neki a világ valamennyi országát és azok gazdagságát. Azután így szólt: „Ezt mind neked adom, ha leborulsz és imádsz engem!” Ekkor Jézus azt mondta neki: „Takarodj, sátán! Mert írva van: Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!”
Erre otthagyta őt a sátán, és íme, angyalok jöttek és szolgáltak neki.,, 
Mt 4,1-11

Ima és szenvedés
A héten, hamvazószerdával elkezdődött a húsvéti előkészületi idő, a nagyböjt. 
Remélhetőleg nem csupán az egyházi szertartásokban van ennek jele, hanem a hívek életében is érzékelhető. 
Nagyböjti utunkon az imádkozó és szenvedő Jézussal fogunk találkozni, hogy közeledjünk a megváltás titkához. Tejes egészében megérteni a megváltást, Jézus áldozatának lényegét nem vagyunk képesek, de közelebb kerülhetünk hitünk e titkához.
A nagyböjti időszak a megtérés, a lelki újjászületés, a lelki átváltozás ideje. 
Az evangéliumokból elénk tárul az embereket megszólító, bűnbánatra hívó, lelküket megérintő és meggyógyító Jézus. 
Érintésével képes gyógyítani, szavával a lélekre hatni és irgalmával a lelket megtisztítani. 
Az átalakító isteni erő megtapasztalásának nem előfeltétele a társadalmi helyzet, az iskolázottság vagy az anyagi körülmények. Engedjük-e, hogy megérintsen minket Jézus a nagyböjti időben?
Nagyböjt 1. vasárnapjának evangéliuma Jézus megkísértéséről szól, ami nyilvános működését megelőzően történt. A sátán három alkalommal próbálkozik, mindig mást kérve vagy felkínálva. Mindhárom kísértésnél arról van szó, hogy Jézus önmagát helyezze a középpontba és ne az Atyát. 
Az első kísértés így szól: „Mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré!” 
A kérés hátterében az áll, hogy Jézus önmaga táplálására gondoljon, gondoskodjon a maga számára ennivalóról, és ne bízzon az isteni gondviselésben. Másodszorra ezt mondja a gonosz: „Vesd le magad!” Mintha csak ezt mondaná: Mutasd meg, hogy ki vagy valójában! Mutasd meg, hogy milyen képességekkel rendelkezel! 
Ha az Úr engedelmeskedne és levetné magát a templom tetejéről, ez Istentől való elszakadást jelentene, s azt, hogy Jézus az Atya akaratától függetlenül, az ő szándékát semmibe véve cselekedne. 
A harmadik kísértésnél hatalmat és dicsőséget ígér a sátán. Ha Jézus elfogadná a sátán által felkínált hamis hatalmat és dicsőséget, ezzel lemondana valódi, isteni hatalmáról és dicsőségéről. 
A három kísértés visszautasításával Jézus kifejezésre juttatja, hogy nem akarja önmagát a középpontba helyezni, hanem a mennyei Atyának engedelmeskedik, mégpedig egyedül őneki hajlandó engedelmeskedni.
A nagyböjt mindannyiunk számára a lelki újjászületés ideje lehet, a megtérés alkalma. 
Mi képes megváltoztatni életmódunkat, gondolkodásunkat? 
Mi vezet el bennünket a lélek megtéréséhez? Mindenekelőtt az ima és a szenvedés. 
A szívből fakadó ima és a szenvedés megtapasztalása képes gyökeres változást eredményezni az emberben. 
Egyesek azt érzik, hogy lelkileg kiszáradtak, kiégtek. Szerencsésebbek, akik ezt felismerik önmagukon önállóan vagy lelkivezetőjük segítségével. De akkor még mindig ott van a sok-sok küzdelem, annak keresése, hogy mi indítja el és vezeti őket valóban Istenhez. 
Az igazi megtérők vagy a komolyan vett ima vagy egy komoly betegség, szenvedés útján jutnak el Istenhez. Az imádkozó, elmélkedő, elcsendesedő és Istenre hallgató ember ugyanis engedi, hogy Isten átformálja őt. A szenvedésben szintén az isteni átalakító erő tapasztalható meg. 
Ne féljünk elindulni az ima útján, a szenvedés útján, mert ez az út az igazi megtéréshez vezet!
Ha a nagyböjt folyamán szeretnénk elmélyülni az imában, érdemes Jézushoz fordulnunk, hogy tanítson minket imádkozni! És ha szeretnénk elmélyülni a szenvedés titkában, azt kell kérnünk tőle, hogy ne hagyjon el minket szenvedésünkben!
© Horváth István Sándor

Imádság:
Urunk, Jézus Krisztus! Te valóságos emberként átélted a kísértéseket, amelyek isteni küldetésedtől akartak eltávolítani. A gonosz kísértései a mi esetünkben arra irányulnak, hogy eltávolodjunk Istentől, a tőle kapott küldetéstől, az ő szeretetétől. 
A gonosz azt akarja, hogy szálljunk szembe a mennyei Atya akaratával és ne engedelmeskedjünk neki. 
A kísértés elutasítása azt jelenti, hogy kifejezzük szándékunkat: egyedül Istennek akarunk szolgálni, őt tartjuk életünk Urának, az ő akaratának szeretnénk mindenben engedelmeskedni. 
Urunk, segíts minket, hogy Isten útját, az üdvösség útját válasszuk!



💥Reggeli dicséret🌹 Oszd meg a szeretetet!

💞Azt a parancsolatot is kaptuk tőle, hogy aki szereti Istent, szeresse a testvérét is.”
János első levele 4. fejezet 21. vers


A feladatunk nem túl bonyolult. Milyen jó, hogy Isten sosem ad túl kacifántos feladatokat. 
“Ne egyél a fáról!” “Ne ölj!” Most meg annyi: “Szeress!”

Furcsa lény az ember. Bár nem túl bonyolult végrehajtani ezeket a parancsolatokat, mégis lépésről lépésre elbukunk. A fáról letéptük a gyümölcsöt. Megannyi gyilkosságot követtek el a történelemben, és most mondhatnánk, hogy mi nem öltünk, de a maradék kilenc parancsolattal mi a helyzet? 
Most pedig egyszerűen csak szeretnünk kell. Ha Istent szereted, szeressd a testvéred.

A szó ne tévesszen meg senkit! Nem vértestvérről beszél itt János. Könnyű dolga lenne az egyke gyerekeknek. Itt az embertársról van szó. Isten azt várja, hogy szeressük embertársainkat.

De mi van, ha megbántott? Nem azt mondom, hogy nem lehet haragudni. 
Azt mondom, hogy lehet úgy haragudni, hogy közben szeretünk. Jézus is haragudott, de szerette azokat az embereket is, akikre haragudott. Nem hiszel nekem? A kereszten másokért imádkozik. 
Kiűzi a kufárokat a templomból egy ostorral, de utána gyógyítja a betegeket. 
Leteremti a tanítványokat, majd tanítja és vezeti őket.

Szeress! Ennyi a parancsolat. Ennyi a feladat, és mégis oly nehéz tud lenni. Hogy szeressek valakit, ha egyszer ellenszenves? Hogy szeressek valakit, aki keresztbe tett nekem? János erre is megadja a választ egy korábbi versben. “Mi azért szeretünk, mert ő - Jézus - előbb szeretett minket.” (1Jn 4:19)

Oszd meg a szeretetet, amit kaptál! Nem a tiéd! Ő előbb szeretett téged. Még bűnös voltál. Még távol voltál, Ő már szeretett.

Te csak oszd meg a szeretetet!

Szerző: Ömböli Dávid -

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Zsoltárok könyve 103. rész 4.
,,💞A ki megváltja életedet a koporsótól; kegyelemmel és irgalmassággal koronáz meg téged.,,