2022. április 30., szombat

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

ÁLDÁS, BÉKESSÉG❤
Zsid 10,35-37 
"❤Ne veszítsétek el tehát bizalmatokat, amelynek nagy jutalma van. Mert állhatatosságra van szükségetek, hogy Isten akaratát cselekedjétek, és így beteljesüljön rajtatok az ígéret: 
"Mert még egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik."

💥Van Erőm💥NOÉ

Neked elhiszem Uram!
Hinni Isten szabadításában úgy, hogy kb. 370 napot vagy bezárva egy hatalmas úszó bárkában. Az utasok: Noé, felesége, három menye, valamint három fia és több száz állat.
Ahhoz, hogy megértsük a helyzet súlyosságát magunkévá kell tennünk a következő kérdést: Hogyan bírtam volna egy bezárt helyiségben három fiammal, három menyemmel és több száz állattal?
Maradjunk annyiban, hogy nem lehetett idilli környezet. A mai igénk azonban túlmutat az özönvíz történetén, Noé és családja karanténján. Nem csak arról szól, hogy Noé, az igaz ember hit által hogyan menekül meg, hanem Isten hűségéről is szól.
Arról olvasunk, hogy Isten megemlékezik Noéról. Ám, amikor Isten emlékezik, akkor hatalmasat szokott cselekedni egy ember életében. Mert amikor Isten megemlékezett Ábrahámról, akkor megmentette Lótot, vagy amikor Ráhelről emlékezett meg, akkor az teherbe esett. Mert Isten, ha megígérte, hogy „Veled leszek!”, akkor betartja szavát.
Bizonyára pár hónap után emberileg úgy tűnhetett, hogy Isten elfeledkezett mindenről és mindenkiről, de pont az ellenkező történt.
Figyeljük meg Noé viselkedését. Több hét után ő türelmesen vár. Nem olvasunk arról, hogy Isten beszélt volna hozzá, de ennek ellenére ő vár, méghozzá hittel. Ezért, ha biztos vagyok abban, hogy Isten milyen feladattal bízott meg, akkor azt tegyem igazi lelkesedéssel, hittel munkálkodjak, bízva abban, hogy Isten már készíti az utat.

💥Örömteli mindennapok💥

"Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." Zsidó 13,5


Milyen irányba folynak a gondolataid,arrafelé, amit Isten mond, vagy afelé, amitől félsz?
Isten szava szent ,igaz és tiszta.Ha egyszer megígét valamit ,az ugy is van.
Bízhatsz szavában és rátámaszkodhatsz ígéreteire.Sokan mondják bizonyos helyzetekben: ,,elhagyott az Úr,, 
Ez egyszerüen lehetetlen,hisz Ő maga igérte meg ,hogy soha nem hagy el.
Amikor ezt érezzük,azért van,mert mi magunk távolodunk el Tőle .

Elengedjük a kezét ,mert azt gondoljuk boldogulunk Nélküle is ,és megyünk saját fejünk után. 
De Ő hű és igaz , megkeres bárhol vagyunk.Sokkal jobban szeret annál,hogy hagyna elveszni ,vagy benne hagyna az adott problémánkban.
Ha hűtlenek vagyunk, ő még akkor is hű marad, mert magát meg nem tagadhatja. 2Tim.2,13
Ő soha nem mond le rólad!

Ezért bizalommal mondhatjuk:
„Az Örökkévaló megsegít engem, nem félek. Ember mit árthat nekem?”


Legyen örömteli napod :)

💥Ima - Igemegvallások a Biblia alapján💥

Erőm megsokasodik — fiatalságom megújul!

,,Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket ––mondja az Úr. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. 
Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.,, (Mát. 11,28–30.)

,,Uram, én a Te igádat öltöm magamra, mely gyönyörűséges, és a Te terhedet hordozom, mely könnyű –– így nyugalmat találok az én lelkemnek és nem fáradok el. Drága Jézusom, Hozzád jövök és Nálad új erőre ébredek.,, (Mát. 11,28–30.)

,,Az Úr erőt ad a megfáradottnak, és az erőtlen erejét megsokasítja. Uram, én benned bízom, ha megfáradok, Te erőt adsz, ha erőtlen vagyok, erőmet megsokasítod. Erőm megújul, szárnyra kelek mint a saskeselyű, futok és nem lankadok meg, járok és nem fáradok el.,, (Ésa. 40,29–31.)

,,Uram, Te vagy az én Istenem, megerősítesz, megsegítesz és igazságod jobbjával támogatsz engem.,, (Ésa. 41,10.)

,,Olyan vagyok, mint javakorom napjaiban, Isten gondossága borul sátoromra. Mint a homok, megsokasodnak napjaim, gyökerem a víznek nyitva van, és ágamon hál meg a harmat. Dicsőségem megújul velem, és kézívem erősebbé lesz kezemben.,,
(Jób 29,4. 18–20.)

,,Mereven marad kézívem, erőtől feszülten kezem karja, Jákob Hatalmasának kezétől, onnan, Izrael Pásztorától, Kősziklájától.,,
(1Móz. 49,24.)

,,Testem fiatal, erőtől duzzad, újra kezdi fiatalságának napjait. Még a vén korban is gyümölcsöző, felkent észöldellő leszek az én Istenem dicsőségére.,,
(Jób 33,25. Zsolt. 92,14.)

,,Uram, hálaadással fordulok Hozzád, mert jókedvedből erősséget állítottál fel hegyemre. Általad a táboron is átfutok, és az én Istenem által a kőfalon is átugrom.,,
(Zsolt. 30,7. 18,29.)

,,Még ha nagy utamon megfáradok is, erőm megújulását érzem, és nem leszek beteg, mert így szól a Mindenható: Útjait láttam és meggyógyítom őt.,,
(Ésa. 57,10. 18.)

,,Egészségben van a testem, és megújulnak csontjaim, mert félem az Urat és eltávoztam a gonosztól.,, (Péld. 3,7. 8.)

,,Az Úr megújít és dicsőségessé tesz engem e földön az Ő Igéje szerint.,, (Ésa. 62,7.)

,,Az Úr irgalma nem fogy el, kegyelme és irgalmassága minden reggel meg−megújul felettem, mert nagy az Ő hűsége.,,
(JerSir. 3,22. 23.)

,,Teremts bennem tiszta szívet, Uram, és az erős szellemet újítsd meg bennem. Uram, Te bő záport hintesz a Te örökségedre, s a lankadót megújítod.,,
(Zsolt. 51,10. 68,9.)

,,Ahogy kibocsátod a Te Szellemedet, megújulok, újjá teszed a földnek színét.,, (Zsolt. 104,30.)

,,Uram, Te jóval töltöd be az én ékességemet, és megújul az én ifjúságom, mint a sasé.,, (Zsolt. 103,5.)

,,Az Úr irgalmassága tartott meg engem az újjászületés fürdője és a Szent Szellem megújítása által.,, (Tit. 3,5.)

,,Napról napra megújulok a belső emberben a Szent Szellem megújító ereje által. Felöltöm az új embert, amelynek újulása van az Isten ábrázatához való hasonlatosságra.,, (2Kor. 4,16. Kol. 3,10.)

,,Növekedem és erősödöm szellemben, teljesedve bölcsességgel, és az Istennek kegyelme van énrajtam.,, (Luk. 2,40.)

,,Az erő, a szeretet és a józanság szelleme az én örökségem.,, (2Tim. 1,7.)

,,Hatalmasan megerősödöm a belső emberben a Szent Szellem által.,, (Ef. 3,16.)

,,Megismerem Krisztust, és az Ő feltámadásának erejét.,, (Fil. 3,9. 10.)

,,Erős vagyok az Úrban és az Ő hatalmas erejében.,,(Ef. 6,10.)

,,Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít.,, (Fil. 4,13.)

,,Minden erővel meg vagyok erősítve az Ő dicsőségének hatalma szerint.,,(Kol. 1,10.)

,,Az én Istenem Krisztusban megerősít és felken engem.,, (2Kor. 1,21.)

,,Hű az Úr, aki megerősít engem és megőriz a gonosztól.
Megmenekülök az alkalmatlan és gonosz emberektől.,,
(2Thess. 3,3. 2.)

,,Hálát adok Neked Atyám, Jézus nevében, hogy megízlelhettem a jövendő világnak erőit.,, (Zsid. 6,5.)

Bennem az üdvösség−, bennem az erő−, bennem az én Istenemnek országa−, bennem az Ő Krisztusának hatalma munkálkodik örökkön örökké.,, (Jel. 12,10.)

,,Isten, az én Atyám mindent megcselekedhet a bennem munkálkodó erő szerint, véghetetlen bőséggel, feljebb hogynem mint kérném vagy elgondolnám.,, (Ef. 3,20. 21.)

Jézus nevében, ámen!

Legyen örömteli napunk :)




💥Van Erőm💥NÖVEKEDNI

„Pont erre van szükségem!” - ez fogalmazódott meg bennem, amikor először olvastam az Igét.
Péter zárógondolatként megfogalmaz egy egészen egyszerű kijelentést: „növekedjetek a kegyelemben”.
Ha arra keressük a választ, hogy mit üzenhet ma ez a kijelentés, és hogyan lehetne tömören összefoglalni mondanivalóját, akkor itt válasz: Bátran merj fejlődni! Ne állj meg egy pontban!
Az egyik napról a másikra való élet az nem élet. Az az ember, aki Jézus Krisztust követi, az naponta meg kell tapasztalja a kegyelem csodáját, és naponta növekednie kell azokban az ajándékokban, amelyeket a kegyelem hozhat.
A víz, amíg mozgásban van, iható, életet adó erő, de ha már valami miatt egy helyben áll, ihatatlanná válik.
Az életünk is hasonlóan működhet. Ne álljunk meg a lelki növekedés terén, hanem napról napra törekedjünk jobbá tenni mind a magunk, mind pedig környezetünk, a körülöttünk levők életét. 
Ezért lényeges mindig feltenni a következő kérdést önmagunk számára: Milyen lépést tettem meg a mai nap, hogy közelebb kerüljek Krisztushoz? Elég nyitott szemmel járok-e ahhoz, hogy észre tudjam venni Isten kegyelmét az életemben?
„Inkább növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében. Övé a dicsőség most és az örökkévalóságban!” (2Péter 3,18)



💥A Nap Igéje💥

Máté 5:23
,,Azért, ha a te ajándékodat az oltárra viszed és ott megemlékezel arról, hogy a te atyádfiának valami panasza van ellened: Hagyd ott az oltár előtt a te ajándékodat, és menj el, elébb békélj meg a te atyádfiával, és azután eljövén, vidd fel a te ajándékodat.,,

💥Reggeli dicséret🌹Elvarázsolt kastély!

„Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten.”
(Korinthusbeliekhez írt első levél 13. fejezet 12. vers)


Ó, az a néhai budapesti vidámpark! Gyermekkorom egyik legnagyobb élménye volt; a favázas hullámvasút, a megannyi összevissza pörgő, forgó hinta, no és az elvarázsolt kastély a megannyi homorú, domború és girbegurba tükörrel. Emlékszem, milyen nagyokat kacagtunk, mikor megláttuk magunkat összezsugorítva, vagy épp elnyújtva.

Pál sorai szerint az egész életünk olyan, mint egy elvarázsolt kastély, ahol szinte semmi sem az, aminek látszik, ahol sokszor csapdák és rémisztő dolgok lesnek ránk.

Amit pedig mi látunk belőle az a valóságnak csak egy torzított szelete, mint amit a simára csiszolt bronz, vagy ezüstlapokban láttak, melyeket az ókorban tükörként használtak.

Ahogy az apostol írja; Most, ebben az állapotunkban, a bűnös és korlátolt érzékszerveinkkel és felfogóképességünkkel sohasem leszünk képesek megismerni nemhogy Istent, a világot, másokat, de még saját magunkat sem.

Most, ezzel a bűnös természetünkkel sohasem leszünk képesek önzetlenül megosztani az Istentől kapott ajándékainkat egymással, hivalkodás és versengés nélkül szolgálni másokat, békében élni, feltétel nélkül megbocsátani és szeretni.

Most „rész szerint van bennünk az ismeret”, a megértés, a szeretet…

DE,
Akkor, amikor a várva várt prófécia is beteljesedik,
Akkor, amikor Jézus visszajön,
Akkor, amikor odalépsz elé,
Akkor, amikor megöleled,
Akkor, minden görbe tükrével együtt eltűnik az elvarázsolt kastély „a rész szerint való eltöröltetik”…
És „megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.”

(Tóth Szilárd)

2022. április 29., péntek

💥Mai Igerész💥

Ésaiás próféta könyve 65. rész 23-24.
,,Nem fáradnak hiába, nem nemzenek a korai halálnak, mivel az Úr áldottainak magva ők, és ivadékaik velök megmaradnak.
És mielőtt kiáltanának, én felelek, ők még beszélnek, és én már meghallgattam.,,


1. Megkeresni hagytam magamat azoktól, a kik nem is kérdeztenek; megtaláltattam magamat azokkal, a kik nem is kerestenek. Ezt mondám: Ímhol vagyok, ímhol vagyok, a népnek, a mely nem nevemről neveztetett.
2. Kiterjesztém kezeimet egész napon a pártos nép után, a mely nem jó úton járt gondolatainak nyomán;
3. A nép után, mely ingerel engem szemtől szembe, szünetlenül, kertekben áldozik, és téglákon szerez jóillatot,
4. Mely a sírokhoz ül, és a barlangokban hál, a disznóhúst eszi, és fertelmes leves van tálaiban,
5. Mely ezt mondja: Maradj otthon, ne jőjj hozzám, mert szent vagyok néked; e nép füst az orromban és szüntelen égő tűz.
6. Ímé, feliratott előttem: nem hallgatok, csak ha előbb megfizetek, megfizetek keblökben:
7. Vétkeitekért és atyáitok vétkeiért mind együtt, szól az Úr, a kik hegyeken tettek jóillatot és halmokon csúfoltak engemet meg, és visszamérem először jutalmokat keblökre.
8. Így szól az Úr: Mint a mikor mustot lelnek a fürtben, ezt mondják: ne veszesd el, mert áldás van benne, ekként cselekszem szolgáimért, és nem vesztek mindent el!
9. És nevelek Jákóbból magot, és Júdából, a ki hegyeimnek örököse legyen, és bírják azt választottaim, és szolgáim lakjanak ott!
10. És lesz Sáron nyájak legelőjévé, és Ákhor völgye barmok fekvőhelyévé népem számára, a mely engem keresett.
11. Ti pedig, a kik az Urat elhagyátok, a kik szent hegyemről elfeledkezétek, ti, kik Gádnak asztalt készítetek, és Meninek italáldozatot töltötök,
12. Titeket én a kard alá számlállak, és mindnyájan leborultok megöletésre: mert hívtalak és nem feleltetek, szóltam és nem hallottátok: a gonoszt cselekedtétek szemeim előtt, és a mit nem szerettem, azt választottátok.
13. Azért így szól az Úr Isten: Ímé, szolgáim esznek, ti pedig éheztek, ímé, szolgáim isznak, ti pedig szomjúhoztok, ímé, szolgáim örvendnek, de ti megszégyenültök!
14. Ímé, szolgáim vígadnak szívök boldogságában, és ti kiáltani fogtok szívetek fájdalmában, és megtört lélekkel jajgatni fogtok;
15. És átok gyanánt hagyjátok itt neveteket az én választottaimnak, és megöl titeket az Úr Isten, és szolgáit más névvel nevezi,
16. Hogy a ki magát áldja e földön, áldja magát az igaz Istenben, és a ki esküszik e földön, esküdjék az igaz Istenre, mert elfeledvék a régi nyomorúságok, és mert elrejtvék szemeim elől.
17. Mert ímé, új egeket és új földet teremtek, és a régiek ingyen sem emlittetnek, még csak észbe sem jutnak;
18. Hanem örüljetek és örvendjetek azoknak mindörökké, a melyeket én teremtek; mert ímé, Jeruzsálemet vígassággá teremtem, és az ő népét örömmé.
19. És vígadok Jeruzsálem fölött, és örvendek népem fölött, és nem hallatik többé abban siralomnak és kiáltásnak szava!
20. Nem lesz ott többé csupán néhány napot ért gyermek, sem vén ember, a ki napjait be nem töltötte volna, mert az ifjú száz esztendős korában hal meg és a bűnös száz esztendős korában átkoztatik meg.
21. Házakat építnek és bennök lakoznak, és szőlőket plántálnak és eszik azok gyümölcsét.
22. Nem úgy építnek, hogy más lakjék benne; nem úgy plántálnak, hogy más egye a gyümölcsöt, mert mint a fáké, oly hosszú lesz népem élete, és kezeik munkáját elhasználják választottaim.
23. Nem fáradnak hiába, nem nemzenek a korai halálnak, mivel az Úr áldottainak magva ők, és ivadékaik velök megmaradnak.
24. És mielőtt kiáltanának, én felelek, ők még beszélnek, és én már meghallgattam.
25. A farkas és bárány együtt legelnek, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik, és a kígyónak por lesz az ő kenyere. Nem ártanak és nem pusztítnak sehol szentségemnek hegyén; így szól az Úr.

2022. április 26., kedd

💥A Nap Igéje💥

Máté 11:28.
,,Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.,,

💥Reggeli dicséret🌹 Le a láncokkal

„Rám figyeljetek a föld legvégéről is, és megszabadultok, mert én vagyok az Isten, nincsen más!” Ézsaiás könyve 45.fejezet 22.vers


Mindannyiunknak vannak félelmei. Én például nagyon tudok félni a darazsaktól, a magasságtól és régen a pókokkal sem voltam barát. Utóbbival már egész jó a kapcsolatom, de a darazsaktól még ma is képes vagyok elsírni magam, annyira félek tőlük.

Kiskorunkban még több félelmünk van és ahogy haladunk az életben egyre inkább látjuk, hogy egy-egy addig veszélynek titulált dolog valóban veszélyes-e és tényleg félni kell-e tőle vagy csak a tapasztalatlanság vesz rajtunk erőt. Idővel ezek a félelmek átváltoznak illetve teljesen eltűnnek, mert megtanulunk együtt élni velük (mint én a pókokkal). Később más félelmek, nagyobb félelmek veszik át a helyüket. Ilyen például a család, munkahely, kapcsolatok körüli félelmek. 
Vajon helyt tudunk állni ezeken a területeken? Vajon lesz elég időnk a családunkra? Vajon kifogunk tudni jönni a fizetésből? Minden nap találkozunk újabb és újabb félelmekkel.

Ézsaiás könyve a szívemhez legközelebb álló könyv a Bibliában. Isten többször is azt üzeni a prófétán keresztül, hogy ne féljünk. Ilyen rész például a 43:1, ahol azt írja, hogy „Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!” 
Azon túl, hogy megváltott bennünket, Isten azt is pontosan tudja, hogy az egyik legnagyobb emberi érzés a szeretet után a félelem. 
Tudja, hogy vannak pillanatok, amikor összeszorul a gyomrunk és levegőt se kapunk a félelemtől. Felnőttkori félelmeink nagy többsége a bizonytalanságból, az erőszakból és a bántó szavakból táplálkozik. Félünk, hogy milyen lesz a jövőnk ha meghozzuk azt a bizonyos döntést. 
Félünk vagy esetleg egyenesen rettegünk egy új kapcsolattól, mert az előző bántalmazó volt. 
Talán félünk véleményt nyilvánítani, mert mások a nem tetszésüket bántó, sértő szavakkal fejezhetik ki. Kijelenthető tehát, hogy az életünk sok területét irányítja a félelem.
Nem véletlen tehát, hogy Isten arra szólít fel, hogy ne féljünk. Ő az, aki megváltott, vérét adta azért, hogy mi éljünk. Ismeri az életünket, a gondolatainkat, a fájdalmainkat és a félelmeinket is. 
Hiszem, hogy képes erőt és bátorságot adni ezek leküzdéséhez.
Ő képes felszabadítani a láncok alól és új, szabad életet adni. Bízz benne!

Áldott napot!

(Csomó Hajni)

2022. április 25., hétfő

ÁBRAHÁM

Eredj ki – szólt egy Hang –
A földre, melyet ÉN mutatok néked.
– Múltat, emléket, ezer köteléket
szempillantásban háta mögött hagyva
indul Ábrahám, minden hívők atyja.

„A földre, melyet ÉN mutatok néked.”
Sötét itt minden. S fénylik az ígéret.

Siklós József -

💥Van Erőm💥ŐBENNE

Isten hozott itthon!
Talán elsőre meglepő ez a kijelentés, de remélem, hogy a következő sorok segíteni fognak megérteni e fontos üzenetet.
Az 1850-es években New York utcái harmincezernél is több árva gyermekkel voltak tele a bevándorlás következtében. Éheztek, fáztak, és minden erővel küzdöttek, hogy életben maradjanak. 
Senki nem foglalkozott velük. Egyedül voltak a város zajában. Azonban, egy lelkész felfigyelt az árvákra, és egy rendkívüli megoldást talált ki: árvák vonata. Több száz gyereket gyűjtött össze, és felrakta őket egy vonatra, majd sok városban kihirdette, hogy bárki magához fogadhat egy árvát.
Több ezer árva, éhező gyerek talált szerető otthonra, és gyakran csendült el a következő kijelentés: Isten hozott az új családodban! Isten hozott itthon!
Hasonló érzések keringenek az efézusi levélben is. Pál arról akar biztosítani, hogy Isten családtagjaivá fogadott minket! Ha más nem is, ez biztos legyen számunkra.
Nem vagyunk árvák. Jézus Krisztus által bátorságot kaphatunk.
Bátor lehet szívünk, ha olykor nehéz is az élet, vagy különböző kihívásokkal kell szembe néznünk, amelyek lehetetlennek tűnnek.
Ha elbizonytalanodnánk az élet bármely területén, akkor van egy csodálatos hírem a számodra:
Te, kedves olvasóm, a Világmindenség Urának, a Hatalmas Istennek a gyermeke vagy. Annak az Istennek, akinek szavára felemelkedik a hegy, vagy eltűnik az óceán. Te is erőre kaphatsz, mégha jelenleg gyengének is érzed magad
Ne feledd: Benne van a te bátorságod is. Kérd hát el!

💥Reggeli dicséret🌹 Csak a mai nap

„De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek: Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!"
Jeremiás siralmai 3. fejezet 21-23. vers

Minden reggelben benne van az újrakezdés lehetősége. Sokszor megkötöz bennünket a múltunk, vagy szívesen merengünk a jövőnkön, de a valóság az, hogy igazából nekünk csak a ma, csak a most adatott. Milyen nagy kegyelem van abban, hogy az életünket napról napra éljük, a döntéseinket percről percre hozzuk! Elég egy napnak a terhét hordoznunk. 
Megtanulhatjuk azt a bizalmat, amelyet itt és most kell gyakorolnunk, s magunkévá tehetjük Krisztus tanítását: „Ne aggodalmaskodjatok a holnap felől… Elég minden napnak a maga baja.” (Máté 6.34)

Az a tény, hogy felébredtél a mai napra és olvasod e sorokat, azt üzeni neked, hogy nem fogyott el Isten irgalma irántad! Isten ma hív, hogy kapaszkodj bele a kegyelmébe, mert ő nem mondott le rólad, szeret téged, ragaszkodik hozzád. Arra kér, hogy ma járj vele, kövesd tanítását és bízzál benne! 
Ami tegnap volt, az elmúlt. Ha rosszat tettél, megbánhatod és bocsánatot kérhetsz érte. 
Nem szükséges, hogy a múltad foglyaként éld a mai napodat. A jövő most kezdődik. 
Mondd mit akarsz kezdeni az életeddel?

Legyen áldott a napod!

(Hites Gábor)

💥A Nap Igéje💥

Filippi 2:9.
,,Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való;
Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.
És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.,,


2022. április 24., vasárnap

💥Van Erőm💥 MEGVÁLTOTT

Én biztos vagyok abban, hogy ha Istent követed, akkor az áldások is követni fognak. Te biztos vagy ebben?
Erre az igére úgy tekintek, mint egy felhívásra, amelyben Isten ezt üzeni: „Gyermekem, térj vissza hozzám. Tervem van veled. Tudom, hogy a sok nehézség miatt azt érezted, hogy egyedül hagytalak, de soha nem hagylak el. Megváltottalak. Bízz bennem!”
A fogságból a reménységbe vezet ez az út. A bűnökkel teli életből, a megváltott, új életre hív az Úr. Isten vissza akar hívni önmagához, hogy alkalmassá tegyen terveinek átélésére.
Bizonyára, te is imádkoztál már azért, hogy változzanak meg a körülötted levő emberek.
Mivel Isten hív téged önmagához, ezért neked is hátra kell hagynod valamit. Ahelyett, hogy arra vársz, hogy változzanak meg a körülötted levők, kérd Istent, hogy változtasson meg téged. Személyesen: „Uram, arra kérlek, hogy változtass meg engem!”
Sosem leszünk boldogok, amíg a változást mindig másoktól várjuk, hisz lehet, hogy sok idő fog eltelni, míg bekövetkezik.
Egy biztos, hogy a lelkünk tisztaságért, mi magunk vagyunk a felelősek. Én biztos vagyok abban, hogy ha Istent követem, akkor az áldások is követni fognak.

Te biztos vagy ebben?



💥Reggeli dicséret🌹ELŐÍTÉLET!

„Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal fogtok megítéltetni; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek majd. Miért nézed a szálkát a testvéred szemében, a saját szemedben pedig még a gerendát sem veszed észre? Vagy hogyan mondhatod testvérednek: Hadd vegyem ki a szálkát a szemedből! – miközben ott a gerenda a saját szemedben? Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd testvéred szeméből a szálkát.” Máté evangéliuma 7:1-5.


Tapasztaltad már a saját bőrödön az előítéletességet? Azt, amikor még meg sem szólaltál, de már mínuszból indulsz? Amikor valaki csak rád néz, és leír téged anélkül, hogy megpróbálna csak egy kicsit is megismerni? Amikor nem feltételezi rólad a másik, hogy képes vagy elvégezni egy adott feladatot csak azért, mert nő/férfi/fiatal/idős/színes/fehérbőrű stb. vagy. Mert olyan vagy, amilyen. Amikor a származásod, a foglalkozásod, az iskolai végzettséged, a családi állapotod, a vallási hovatartozásod, szexuális identitásod igazságtalanul behozhatatlan hátrányt jelent.

Piszkosul rossz érzés, akármilyen téren ér az előítéletesség.

És te néztél mostanában így valakire? Írtad le magadban a másik embert, hogy „na, ő aztán…”? Fogalmaztál meg magadban negatív gondolatokat a másikkal szemben úgy, hogy esélyt sem adtál neki a bemutatkozásra?

Ma reggel Isten ez élet ezen területén szeretne egy szívből jövő kéréssel fordulni hozzád.
 „Ne ítélj!” Igyekezz megálljt parancsolni az agyadnak, és mielőtt már teret engednél a negatív gondolatoknak a másikkal szemben, nézz az Ember szemébe, és kérdezd őt arról, ki is valójában! Engedd, hogy tiszta lappal indulva mutatkozzon be neked, és igyekezz elfogadni őt, ahogy Krisztus is elfogadott téged.

Mert Isten Fia már akkor meghalt értünk, amikor mi még az ellenségei voltunk, amikor gyűlöltük őt, és azt kiáltottuk, nekünk Barabbás kell! Őt meg vidd, és feszítsd keresztre! Jézus akkor így imádkozott: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!”

Ez az ima érted is hangzott, pedig még meg sem születtél akkor. Ez az ima ma is hangzik érted. Isten Fia feltétel nélküli szeretettel fordul feléd, és elfogad annak, aki vagy. Nem ír le, nem legyint rád lekicsinylően, nem fordítja el tőled a tekintetét, nem néz keresztül rajtad, és nem táplál gyűlöletet a szívében irántad csak azért, mert olyan vagy, amilyen. Sőt, itt nem áll meg! Kegyelme képes formálni téged, és kihozni a legjobbat belőled.

Hát engedd magad rácsodálkozni ma reggel erre a szeretetre, és fordulj te is így a másik ember felé!

bejegyezte: Sz-Cs. Andi