2022. április 16., szombat

💥Örömteli mindennapok💥

Aki hisz Benne, örökké élni fog.

Jézus akkor ezt mondta: „Én vagyok a Feltámadás és az Élet. Aki hisz bennem, akkor is élni fog, ha már meghalt. Aki pedig él és hisz bennem, az soha nem hal meg. Hiszed-e ezt?,, Jn.11,25


Húsvétkor minden újjászületett keresztény ezt ünnepli.
Vagyis azt, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus, aki maga a Feltámadás és az Élet, VALÓBAN feltámadott! És ígérete szerint azok, aki hisznek Őbenne, szintén élnek örökkön örökké.
Jézus Krisztus legyőzte, megsemmisítette a halált - a szellemi, a végleges halált,akik újjászülettek Krisztusban, már nem halnak meg!
Ehhez már semmit sem lehet hozzátenni, ez elvégzett dolog.
Érdemes hát megharcolni a hit szép harcát, és végig futni a pályát - egészen a célig.
Legyen ez a husvét igazi ünnep, a valóságos feltámadás ünnepe számodra is .
Ha még nem találkoztál az Élet Fejedelmével - mert egyedül Ő képes neked örök életet adni, ha befogadod Őt a szívedbe - itt van rá lehetőséged azáltal, hogy elmondasz egy imát:
Istenem, én most Jézus Krisztus nevében jövök Hozzád. Köszönöm, hogy odaadtad értem egyszülött Fiadat a kereszten. Köszönöm, hogy az üdvösséget olyan egyszerűvé tetted, hogy azt mondtad, mindaz, aki hisz Jézus Krisztusban, mint Megváltóban, az üdvözülni fog, és örök életet nyer.
Én hiszek Benned Úr Jézus! Köszönöm, hogy otthagytad a Menny dicsőségét, hogy szent és bűntelen létedre vállald a kereszthalált, engedted kiontani a véredet azért, hogy megbocsásd a bűneimet, hogy a tte sebeidben meggyógyuljak, és örök életet nyerjek. Köszönöm, hogy ennyire szerettél. 
Kérlek, bocsásd meg a bűneimet. Kérlek, légy Úr az életemben! Átadom magam teljesen Neked. Kérlek, gyógyíts meg, szabadíts meg minden kötelékből, minden igából, amely fogva tart. 
Köszönöm, hogy azért jöttél, hogy lerontsd az ördög minden munkáját. Uram, én szabad kezet, teljes hatalmat adok neked, hogy ezt megtedd. Ezentúl Veled, és Neked akarok élni.
Kérlek, tölts be engem túlcsordulásig Szent Szellemeddel, és taníts, vezess engem. 
Nyisd meg előttem a Bibliát, szent Igédet, és szólj hozzám, hogy mindig a keskeny úton tudjak menni. Ámen. 

”Higgy Jézusban,hogy örök életed legyen.

Legyen örömteli minden napod Jézussal :)

NAGYPÉNTEK!

„Amikor elvezették őt, megragadtak egy bizonyos cirénei Simont, aki a mezőről jött, és rátették a keresztet, hogy vigye Jézus után. Követte őt a nép és az asszonyok nagy sokasága, akik jajgattak, és siratták őt. Jézus pedig feléjük fordulva ezt mondta nekik: Jeruzsálem leányai, ne engem sirassatok, hanem magatokat és gyermekeiteket sirassátok, mert íme, jönnek majd napok, amikor ezt mondják: Boldogok a meddők, az anyaméhek, amelyek nem szültek, és az emlők, amelyek nem szoptattak! 
Akkor majd kiáltani kezdik a hegyeknek: Essetek ránk! – és a halmoknak: Borítsatok el minket! 
Mert ha a zöldellő fával ezt teszik, mi történik a szárazzal?

Tizenkét órától három óráig sötétség lett az egész földön. A nap elhomályosodott, a templom kárpitja pedig középen kettéhasadt. Ekkor Jézus hangosan felkiáltott: Atyám, a te kezedbe teszem le az én lelkemet! És ezt mondva meghalt. Amikor a százados látta, hogy mi történt, dicsőítette Istent, és így szólt: Ez az ember valóban igaz volt. És az egész sokaság, amely erre a látványra összeverődött, amikor látta a történteket, mellét verve tért haza. Jézus ismerősei pedig mindnyájan és az őt Galileától fogva követő asszonyok távolabb állva szemlélték mindezt. Volt egy József nevű ember, 
Arimátiából, a júdeaiak egyik városából, a nagytanács tagja, derék és igaz férfiú, aki nem értett egyet a többiek döntésével és eljárásával, mert várta az Isten országát. Ő elment Pilátushoz, és elkérte Jézus testét. Azután levette, gyolcsba göngyölte, és elhelyezte egy sziklába vágott sírboltban, amelyben még soha senki sem feküdt. Az ünnepi előkészület napja volt, és hamarosan kezdődött a szombat. 
Elkísérték őt az asszonyok, akik együtt jöttek Jézussal Galileából, és megnézték a sírboltot meg azt is, hogyan helyezték el Jézus testét. Azután visszatértek, illatszereket és drága keneteket készítettek. Szombaton azonban pihentek a parancsolat szerint.” Lukács 23:26-31, 44-56

💥Reggeli dicséret🌹A hála sírja

“Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen.” Pál levele az efézusiakhoz 3:20-21


Azt mondják, hogy bármire lehet inni. Lehet a bánatra, a haragra, sőt az örömre is. 
Egy érzés van, amire nem lehet inni: a hála. Ez a mondás nekem mindig nagyon érdekes volt. 
A hálás szív valahogy mást kíván, mint a többi. A hálás ember máshogy működik.

Ez a hétvége a háláról szól. Kétezer éve egy ember a sírban pihent. A barátai nem értették. 
Az aki tanította őket, most néma csendben fekszik. Az aki utat mutatott, most kővel lezárt sírban fekszik. 
Az aki új életét ígért, most halott.

Bármennyire is kétségbe ejtő lehetett akkor ez a csendes, sötét szombat, ma már tudjuk, hogy a legnagyobb világosságot előzte meg. Akkor ez a gyász pillanata volt, de ma a hála ünnepe.

Pál azt mondja, hogy Isten sokkal többet ad, mint ahogy azt mi csak képzelnénk. 
Azzal, hogy a Fia érted meghalt, nem csak sokat tett érted. Mindent megtett érted.

Mit érzel emiatt? Dühöt? Örömöt? Izgatottságot? Semmit? Én hálát érzek. Mérhetetlen hálát, mert a Megváltó értem feküdt holtan azon a szombaton. Nem csak miattam, hanem értem. 
Bármit tehetett volna, de értem vállalta a halált. Nem lehetek elég hálás ezért.

Dicsőítsd ma Istent! Emlékezz, hogy azért feküdt holtan a kősírban, hogy neked ne kelljen!

(Ömböli Dávid)

2022. április 15., péntek

💥Van Erőm💥

„A kovásztalan kenyerek első napján, amikor a páskabárányt szokták áldozni, így szóltak hozzá a tanítványai: Hol akarod megenni a páskavacsorát, hol készítsük el?
Jézus elküldött tanítványai közül kettőt, és ezt mondta nekik: Menjetek a városba, és ott szembejön veletek egy ember, aki egy korsó vizet visz; kövessétek őt, és ahova bemegy, mondjátok meg a házigazdának, hogy a Mester ezt üzeni: Hol van a szállás, ahol tanítványaimmal együtt megehetem a páskavacsorát? 
Ő majd mutat nektek egy nagy emeleti termet berendezve, készen: ott készítsétek el nekünk a vacsorát. Elindultak a tanítványok, és bementek a városba. Mindent úgy találtak, ahogyan megmondta nekik, és elkészítették a páskavacsorát. Amikor beesteledett, odament a tizenkettővel.
Amikor asztalhoz telepedtek, és ettek, ezt mondta Jézus: Bizony mondom nektek, egy közületek elárul engem, aki együtt eszik velem. Elszomorodva egymás után kezdték kérdezgetni tőle: Csak nem én?
Ő pedig ezt mondta nekik: Egy a tizenkettő közül, aki velem együtt mártogat a tálba. 
Mert az Emberfia elmegy ugyan, amint meg van írva róla, de jaj annak az embernek, aki az Emberfiát elárulja: jobb lett volna annak az embernek, ha meg sem születik.
És amikor ettek, vette a kenyeret, áldást mondott, és megtörte, odaadta nekik, és ezt mondta: Vegyétek, ez az én testem.
Azután vette a poharat, hálát adott, odaadta nekik, és ittak belőle mindnyájan, és ezt mondta nekik: Ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik.
,,Bizony mondom nektek, hogy nem iszom többé a szőlőtő terméséből ama napig, amelyen újat iszom az Isten országában.” Márk 14:12-25

💥Reggeli dicséret🌹 Az Igaz Ember könyörgése

,,...Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.,, Jakab 5:16


Jakab apostol ezt a tanácsot a hívőknek írja: őket, mint igaz embereket biztatja a kitartó, odaszánt imára. Mégis, talán mert ma Nagypéntek van, ezt a verset olvasva óhatatlanul is az Igaz Emberre gondoltam, így, nagybetűvel. 
Arra, akiről a megszálló sereg századosa mondta ezt, látva, hogy hogyan viselte a gúnyolódást és a kínos halált: „Ez az ember valóban igaz volt.” (Lk 23:47)

Nagy az ereje az Igaz Ember, Jézus Krisztus buzgó könyörgésének? De még mennyire! Krisztus sokat imádkozott, de most csak három rövid részletet szeretnék felidézni földi élete utolsó napjaiban mondott imáiból.

Az elsővel az egész emberiséget mentette meg - legalábbis azokat, akik nem utasítják el a jóindulatát:

„Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat, mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied.” (Lukács 22:42)

Habár szerette volna elkerülni azt, ami rá várt, mégis kész volt vállalni, hogy helyetted és helyettem elszakadjon az Atyától, akár végleg is, és így haljon meg. Kérésére válaszul kapott erőt ahhoz, hogy feláldozza magát értünk; s azzal, amit tett, milliók életét változtatta meg.

A második imában az őt keresztre feszítőkért könyörgött, akik tudtukon kívül tettek valamit, aminek a súlyát nem voltak képesek felmérni:

„Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek.” (Lukács 23:34)

És valóban úgy tűnik, hogy Isten nem rótta fel a római katonáknak azt, amit tettek, sőt, a kivégzést vezető százados hamarosan ezt követően mondta korábban már idézett hitvallását, amit a Máté és a Márk evangéliumában így olvasunk feljegyezve: „Bizony Isten Fia volt ez!” 
Elgondolkodtató, hogy amikor hónapokkal azelőtt Péter mondott hasonlót, Jézus azt válaszolta neki, hogy nem magától tette azt a kijelentést, hanem a mennyei Atya jelentette ki neki. Isten tehát, az Igaz Ember kérésére biztosan megbocsátott a katonának, ha ilyen nagy felismeréssel ajándékozta meg!

A harmadik imájában Krisztus akkori követőin túl a távoli jövőbe is tekintett, és kifejezetten olyan emberekért imádkozott, mint te és én: a benne hívők közötti egységért, hogy ki tudjanak tartani a hitben, és hogy Isten szeretete rajtuk keresztül láthatóvá váljon az emberek számára:

„De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem…”
(János 17:20).

S valóban, századokon keresztül mindig voltak ilyen emberek.

Tegyük fel magunknak a kérdést ma, Jézus kereszthalálának évfordulóján: van-e ereje az Igaz Ember buzgó könyörgésének a mi életünkben? A mindenkiért meghozott áldozata megváltoztatta-e a mi életünket is? Tapasztaltuk-e, hogy megbocsátotta a mi bűneinket, és jobb belátásra vezetett minket? Törekszünk-e kitartani a hitben, jó kapcsolatban élni embertársainkkal, úgy, hogy ők meg tudják tapasztalni Isten szeretetét rajtunk keresztül?

Ha vágyunk rá, az Igaz Ember, a Megváltó meg tudja tenni, hogy mindegyik kérdésre igen legyen a válasz!

💥A Nap Igéje💥

Ézsaiás 53:5 HUNB

,,Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg.,,

Vétkeink miatt kapott sebeket : 

https://www.youtube.com/watch?v=wq72PzJp3Mo



2022. április 14., csütörtök

💥Van Erőm💥NAGYCSÜTÖRTÖK

Egyedül. Útszélen. Semmi segítség nélkül. Vakon.Ezekben a versekben egy vak emberről olvasunk, akinek az élete gyökeresen megváltozott a Jézussal való találkozása után. Neked is segíthet.
Hogy is történt?
Bartimeus szükséggel kezdte, hisz már hosszú ideje vakon ült az utcán, magára hagyva. Nem volt senkije, akire számíthatna. Minden reménye arra összpontosult, hogy egy nap majd érkezik a Messiás.
Ez a nap hosszú szenvedések után elérkezett.
Jézus megáll egy megkeseredett, beteg ember mellett, hogy kiemelje, felemelje a porból. A húsvét közeledett, ezért Jézus tanítványaival Jerikón kellett áthaladjon, hogy majd Jeruzsálembe érve a golgotai kereszten megfizessen a bűneinkért. Mekkora teher nehezedhetett Jézus vállára. De ennek ellenére Jézus mindent félretett, eltekintett a jövő fájdalmaitól, hogy még egyszer meghallja egy segélykérő kiáltását, és meggyógyítsa Bartimeust. Csodálatos, érthetetlen szeretet, amely ebből a történetből árad.
És amikor megtörténik a csoda, szinte érezhető az a hála, amit Bartimeus gyógyulása következtében tanúsított Jézus iránt. Várakozása nem volt hiábavaló, mert a Mester ott áll előtte, ezért hűséggel követte Jézust.
Bartimeus szükséggel kezdte, hálával folytatta és hűséggel fejezte be.
Talán a mi életünk nem volt három lépésben azonnal megváltozni, azonban tudatában kell lennünk egy nagyon fontos ténynek, hogy az a Jézus, aki segített ezen a vak kolduson; akit ma, nagycsütörtökön árultak el, majd rá egy napra megfeszítették; az a Jézus él, és a te Személyes megváltód is egyben.



2022. április 13., szerda

💥Napi Örömteli Zsoltár💥

,,Közel van az ÚR mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja....aki tiszta szívből hozzá kiált!,,, Zsolt.145,18

Köszönöm Istenem, hogy közel jöttél hozzám,megmentettél és soha többé el nem hagysz engem!
Hálát adok mindenkor hűségedért és örök szeretetedért.


💥Örömteli mindennapok💥

„Legyen a hitetek szerint!” Máté 9,29


Hit által élni azt jelenti, hogy a legjobbra számítunk.
Ai isteni hit egy pozitív számítás. Számítasz arra, hogy Isten válaszol, megérkezik a megoldás, hogy működnek a dolgok. Számítasz a sikerre,hogy minden a helyére kerül.
A pozitív várakozás maga a hit!
Biztosak lehetünk, hogy Isten minden helyzetben a javunkra munkálkodik. 
Rábízhatjuk a jövőnket, mert ő sokkal jobban tudja, mint mi, hogy mi a legjobb számunkra: segít, hogy egyre jobban hasonlítsunk rá.
Isten mindig munkálkodik, így számíthatsz rá, hogy működni fognak a dolgok épp úgy, ahogy ő tervezi azokat. Ez nagy hitet adhat neked. Ez az igazság felépítheti a feltétlen bizalmat.
Számíts rá, hogy megtartja az ígéreteit, hogy be akarja teljesíteni akaratát rajtad keresztül. És számíts rá, hogy mindennel ellát téged, ami szükséges ahhoz, hogy ezt megtedd.
Istennel járva lehetetlen,hogy a rossz dolgok megmaradjanak az életedben,ha valóban hiszel Benne.
Istenre mindig,minden helyzetben számíthatsz!

Legyen örömteli napod :)

💥A Nap Igéje💥

János 8:7
,,… A ki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ.,,


💥Van Erőm💥

Vettem egy papírt meg egy tollat. Elkezdtem leírni azokat a bűnöket, amiket az utóbbi időben elkövettem.Egy adott ponton ezt mondtam: Jézus, csak annyit tudok mondani: 
Köszönöm! Köszönöm, hogy helyettem cipelted a keresztet, amit én nem bírtam volna el. 
Köszönöm, hogy nem adtad fel, hanem a maradék erőddel arra törekedtél, hogy minden egyes ember bűnét elhordozd. Köszönöm, hogy a földre hullott vércseppek az új életet hozták el. 
A keresztnél nem vége lett valaminek, mert onnan indult el a megváltás.
Jézus vérével fizetett érted, értem, sőt az egész emberiségért.
Érted, akinek terhek nyomják a vállad. Érted, aki gyógyulásra vágysz a betegségedből. 
Érted, aki szomorú, fáradt, csüggedt vagy a mindennapokban.
A Dicsőség Fejedelme, aki nemrég vonult be Jeruzsálembe, hamarosan töviskoronát visel. 
Az ujjongó tömeg, aki dalokat zengett az érkező Királynak, gúnyolódóvá válik. 
A hűséges sokaság, akik Jézust hallgatták, sőt a tanítványai is mind, elhagyták őt.
Egy valaki azonban nem. Isten nem hagyta magára egy percre sem. Bár látta Fia szenvedését, de tudta, hogy nekünk szükségünk van arra, hogy a listánkra Jézus vérével írja fel: Fizetve!
Ma ismét kaptunk egy csodás esélyt arra, hogy leboruljunk a kereszt alatt, majd felnézzünk Jézusra.
„Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült. 
Gondoljatok rá, aki a bűnösöktől ilyen szidalmazást szenvedett el, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.” (Zsidók 12,1-3)



💥Reggeli dicséret🌹 Önmegtagadás és kereszt

„Ekkor monda Jézus az ő tanítványainak: Ha valaki jőni akar én utánam, tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem.” (Máté evangéliuma 16. fejezet 24. vers)


Krisztus keresztjének felvétele régen és ma is, sokak számára annak, vagy részeinek, mint szent, szerencsehozó ereklyének fizikai birtoklását jelenti.

Mások úgy gondolják, hogy Krisztus keresztje nem más, mint az élet nehézségei, betegségek, nélkülözés, magány. „Ez az én keresztem. Ezt kell hordanom.” – mondogatják.

Aztán megint mások, főleg a Fülöp-szigeteken, nagypénteken keresztre feszítik magukat, úgy vélvén, hogy a kereszt felvételét, Krisztus kereszthalálát a maga valóságában kell átélni.

Ám az a kereszt, amiről Jézus beszél, az nem egy konkrét tárgy, nem az a konkrét kereszt, melyre őt felszegezték, de nem is annak másolata, amit úton útfélen, templomok ormára, imaházak homlokzatára, az oltár fölé, stb. kitűzünk.

Az a kereszt, amiről Jézus beszél, az nem az élet nehézségeinek passzív elhordozása. Épp ellenkezőleg, Jézus keresztje könnyű és gyönyörűséges, hiszen az nem más, mint az Ő szabad elhatározásból történő követése.

„Ha valaki jönni akar utánam…” – mondja Jézus, annak nem szó szerint kell saját magát keresztre feszíteni, hanem az önzését, a kényelemszeretetét kell letennie.

Krisztus keresztjének felvétele, nem az Őérte való meghalás, hanem az Ő szolgálatába állított élet.

„Mert azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, ezután ne magoknak éljenek, hanem annak, aki érettük meghalt és feltámasztatott.” (2Kor.5:15)

Ez Jézus keresztje: az Ő feltétlen szeretete, amivel ma tovább adhatsz, amivel ma örömet szerezhetsz másoknak.

(Tóth Szilárd)

2022. április 12., kedd

Római százados

Láttam elesni harcosokat
Véres csatatéren,Bátran a hazáért.
Láttam haldoklót betegágyon,
Vállalva keményen,
Mit a sors rámért.
Hallottam nyögni, átkozódni
Keresztrevert latort,
Ki, míg csak élt, rabolt.
Száz halált láttam,
De sosem felejtem
Ezt az arcot
Ezen a kereszten:
Ez – Isten Fia volt!

Siklós József -




💥Van Erőm💥

„Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, Bétfagéhoz és Betániához, az Olajfák hegyénél Jézus elküldött tanítványai közül kettőt, és így szólt hozzájuk: Menjetek be az előttetek lévő faluba, és amint beértek, találtok egy szamárcsikót megkötve, amelyen még nem ült soha senki: oldjátok el, és hozzátok ide! 
Ha pedig valaki szólna nektek: Miért teszitek ezt? – mondjátok, hogy az Úrnak van szüksége rá, de azonnal vissza is küldi. Azok elmentek, megtalálták a szamárcsikót az ajtó elé kötve kinn az utcán, és eloldották.
Az ott álldogálók közül néhányan megkérdezték tőlük: Mit csináltok, miért oldjátok el a szamárcsikót?
Ők pedig úgy válaszoltak, ahogyan Jézus mondta, és elengedték őket. 
Elvitték tehát Jézushoz a szamárcsikót, ráterítették felsőruhájukat, ő pedig felült rá. 
Sokan felsőruhájukat terítették az útra, mások a mezőn vágott lombos ágakat; az előtte haladók és az őt követők pedig ezt kiáltották:
Hozsánna! Áldott, aki jön az Úr nevében!
Áldott a mi atyánknak, Dávidnak eljövendő országa!
Hozsánna a magasságban! Jézus bement Jeruzsálemben a templomba; mikor pedig már mindent megnézett, és mivel már későre járt az idő, kiment Betániába a tizenkettővel.
Másnap pedig, amikor Betániából elindultak, megéhezett, és messziről meglátva egy zöldellő fügefát, odament, hátha talál rajta valamit. De amikor odaért, semmit sem talált rajta, csak levelet, mert nem volt fügeérés ideje.
Megszólalt, és ezt mondta a fának: Senki ne egyen rólad gyümölcsöt soha többé!
A tanítványai is hallották ezt. Azután Jeruzsálembe értek.
Bement a templomba, és kezdte kiűzni azokat, akik a templomban adtak és vettek, felborította a pénzváltók asztalait és a galambárusok székeit, és nem engedte, hogy bármit is átvigyenek a templomon. Azután így tanította őket: Nincs-e megírva: „Az én házam imádság háza lesz minden nép számára”?
Ti pedig rablók barlangjává tettétek. Meghallották ezt a főpapok és az írástudók, és keresték a módját, hogyan veszítsék el.
Féltek ugyanis tőle, mert az egész sokaság álmélkodott a tanításán. És amikor beesteledett, Jézus és a tanítványai kimentek a városból.”
Márk 11:1-19

💥Mai Gondolat💥

„💞Ha bűnbe estél imádkozz így: »Én nem ide tartozom! Ki akarok jutni! Uram segíts!«”

💥Reggeli dicséret🌹 Van olyan, aki nem változik!

„Én, az Úr, nem változtam meg, de ti is Jákób fiai maradtatok!” Malakiás könyve 3.fejezet 6.vers


Ezekben a napokban különösen sokat elmélkedek az Istennel való kapcsolatomon. 
Visszaemlékezve az utóbbi közel 10 évre azt hiszem kijelenthetem, hogy Istennél türelmesebb, elfogadóbb és megértőbb személyt nem ismerek. Igyekeztem nem visszaélni a türelmével, a szeretetével, a jóságával és a gondoskodásával, de ez nem mindig jött össze.

Időnként elfordult és mostanában is megesik, hogy megkérdőjelezek bizonyos dolgokat, megkérdőjelezek helyzeteket, döntéseket, esetenként talán el is zárkózok Istentől. 
Nem dacból vagy tudatlanságból, mintha nem tudnám, hogy Ő van és cselekszik, egyszerűen azért, mert ember vagyok és rengeteg hatás ér nap, mint nap. Ezek a hatások pedig nem minden esetben kedveznek az Istennel való kapcsolatomnak. Persze, tudom én, hogy nem a külső körülményekhez kell alakítani az Úrral való kapcsolatot, de mivel nem akarok hazudni, ezért az igazsághoz ez is hozzátartozik és nyíltan vállalom fel, hogy bizony néha erősebb a külvilág zaja, mint az én belső hangom és gyakran kerül a békém megzavarásra.

Ilyenkor Isten csendben figyel. Érzem. Érzem, hogy a szemei figyelik a lépéseimet, a gondolataimat. Figyeli az érzéseimet, a hangulatomat, a kijelentéseimet. Figyel engem. Érzem, hogy maximálisan rám koncentrál és szeretne segíteni. Segíteni abban, hogy megértsem emberhez mérten azokat a dolgokat, amelyek az életemben történtek és jelenleg is történnek.

Csodálom a türelmét, a jóságát, a törődését, a szeretetét és ezekben a napokban előtérbe helyeződik a végtelenség, amellyel körbe ölel bennünket.

Hamarosan megtörténik a felfoghatatlan és látjuk a kereszten függeni Isten Fiát. 
Majdhogynem senkinek, még csak fogalma sem volt arról azokban a napokban, hogy kire is tekintenek a kereszten. Mindenki egy férfit látott, haláltusát vívni, könnyezni, szenvedni, majd meghalni. 
Ma már tudjuk, amit az akkoriak nem biztos: értünk halt meg! Ugyanaz az Úr, aki a „Legyen!” szavával teremtett, aki lecsendesítette a tengert vagy halottat támasztott, meghalt értünk. Meghalt, hogy mi élhessünk.

Hiszem, hogy ezt az áldozatot ma is megtenné érted, értem, mindannyiunkért. 
Ő nem változik, még akkor sem, ha mi igen. Legyen ez a húsvét más, mint az eddigiek.

Áldott napot!

(Csomó Hajni)

2022. április 11., hétfő

💥Egy Csoda Minden Nap💥Hagyd, hogy rádtaláljon!

Talán hallottad már egy ismert humorista ezen történetét: „Amikor kicsik voltunk, nagyon szerettünk bújócskázni. Nem az volt a baj, hogy nem találtak meg, hanem hogy nem kerestek…”

Ma arra szeretném magunkat buzdítani, téged és jómagam, hogy ne bújjunk el Isten elől, hanem hagyjuk, hogy ránktaláljon…!

Bizonyos ugyanis, e kissé szomorú történettel ellentétben, hogy Isten aztán keres minket, méghozzá szenvedélyesen…! „De hogy is bújhatnék el Isten elől…?”, kérdezed majd tőlem. Végül is igaz, Isten mindent tud rólunk, ismeri legcsekélyebb gondolatunkat, hogy bújhatnánk hát el előle…?

Úgy gondolom, akkor bújunk el Isten elől, amikor nem tárjuk fel előtte szívünk legmélyét. 
Néha a következő hazugság mintegy elvakíthat: „Ezt a problémát egyedül meg tudom oldani, nem fogom vele Istent zavarni.”

Pedig soha nem zavarod Istent. Ellenkezőleg, vágyja, hogy odafordulj hozzá, itt és most, úgy, ahogy vagy, érzelmeiddel, gondolataiddal, kérdéseiddel; anélkül, hogy bármit is elrejtenél. 
Türelmetlenül várja, hogy minden ügyes-bajos dolgodat rábízd.

Testvérem, minden gondodat őreá vesd, mert neki gondja van reád! (1 Péter 5,7 alapján) 
Isten mélységesen vágyik arra, hogy gondot viselhessen rád. Ne várakoztasd! 
Vágyik találkozni és beszélni veled. Szereti, amikor hozzáfordulsz életed apró-cseprő dolgaiban is. 
Arra hív, hogy térj hozzá; hagyd hát, hogy ma rádtaláljon! (Lásd Máté 11,28)
hu.jesus.net




💥Örömteli mindennapok💥Lásd magad Isten szemével

,,Mert Isten azokat választotta, akiket ez a világ bolondoknak tart, hogy ezáltal megszégyenítse a bölcseket. Azokat választotta, akiket a világ gyengének tekint, hogy megszégyenítse azokat, akiket erősnek tartanak. Azokat választotta, akiket a világ megvet és semmibe vesz, hogy semmivé tegye azokat, akiket a világ sokra tart. Mindezt Isten azért tette, hogy előtte senki ne dicsekedhessen!,,
1 Kor.1,27-29

Isten szándékosan azokat választja ki, akik a legvalószínűtlenebb választásnak tűnnek. Azzal, hogy ezt teszi, tág teret ad kegyelmének, irgalmának és erejének abban, ahogy emberi életeket formál át.

Amikor látjuk, hogy Isten a hozzánk hasonlókat használja, akkor tudatosul bennünk, hogy a forrásunk nem önmagunkban, hanem csakis Őbenne van:
„Mert Isten „bolondsága” bölcsebb az emberek bölcsességénél, és az Isten „erőtlensége” erősebb az emberek erejénél” -1Korinthus 1:25-. Isten mindnyájunkat meghatározott céllal teremtett, és semmi kifogást nem hozhatunk fel, hogy azt ne töltsük be.
Nem használhatjuk a gyengeségeinket kifogásként, mert Isten azt mondja, hogy az Ő ereje a mi gyengeségünkön keresztül nyilvánul meg -2 Korinthus 12:9-.

A múltunkat sem hozhatjuk fel kifogásként, mert Pálon keresztül Isten azt mondja nekünk, hogy aki Krisztusban van, az új teremtés, a régi dolgok elmúltak, és minden újjá lett -2 Korinthus 5:17-.

A probléma nem az, ahogyan Isten lát minket. Ahogy mi látjuk magunkat, az akadályoz meg minket abban, hogy sikeresek legyünk. Mindegyikünk sikeres lehet abban, hogy azzá váljunk, akinek Isten megálmodott.

Legyen örömteli napunk :)

💥A Nap Igéje💥

Róma 3:28,,
Azt tartjuk tehát, hogy az ember hit által igazul meg, a törvény cselekedetei nélkül.,,

💥Reggeli dicséret🌹Változz meg!

„Én, az Úr, nem változtam meg, de ti is Jákób fiai maradtatok!”(Malakiás könyve 3. fejezet 6. vers)


Lelkész úr segítsen! A párom úgy megváltozott! Állandóan a haverjaival lóg, nem foglalkozik velem! Ha meg itthon van, csak ül a TV vagy a gép előtt. Háztartás, gyerekek, minden a nyakamba szakad! Könyörögtem, mondtam neki szépen, meg kiabálva is: Ha nem változol meg, akkor elhagylak! 
De semmi! Mondja, mit tehetnék, hogy megváltozzon és olyan legyen, mint régen?

Amikor ilyen kéréssel találkozom, mindig felötlik bennem: Biztos, hogy megváltozott a párja? 
Nem lehet, hogy ő változott meg? Vagy, ami valószínűbb, hogy mindketten változtak, csak nem tudják elhordozni a változást? Szóval, akkor kinek kéne, vagy mit kéne megváltoztatni?

Malakiás könyvében a fogságból visszatértek hasonló panasszal éltek. Az újjáépítés nehézségei kapcsán úgy gondolták, hogy Atyáik Istene megváltozott, nem figyel rájuk, nem foglalkozik velük igazán. „Miből láthatjuk, hogy szeretsz minket?” (Mal.1:2) ezzel a kérdéssel indul a könyv.

Majd egy párterápián találjuk magunkat, ahol a próféta a mediátor Isten és a népe között.
 „Ti azt mondjátok, vagy kérdezitek, hogy…” „az Úr pedig azt mondja, és kérdezi, hogy…”
 „Mi tisztelünk”, „Nem tiszteltek”, „Miért ne tisztelnénk?”, „Mert lopott és hitvány állatáldozatot hoztok”. „És ezt miért nem fogadod el? Egyáltalán miért kéne megtartani a törvényt, mikor a gonoszoknak jobban megy a soruk” stb.

S mire a párbeszéd végére érünk, kiderül, hogy senki nem változott. A nép, ahogy mi is, Jákóbhoz hasonlóan tisztességtelen úton, mindenféle csel és kiskapu igénybevételével próbálja/próbáljuk eljátszani az istenfélő, hűséges fél szerepét.

A nehézségek, mint ez a mostani helyzet is, sokunkat nemhogy rádöbbentene saját hibáira, sőt, inkább régi rossz szokásaink még nagyobb erővel törnek elő, és ezekben megcsontosodunk.

De Malakiás könyvének jó híre: az Örökkévaló sem változott meg! 
Törvénye, jelleme ugyanaz, mint volt, van és lesz: a szeretet. Ígérete, hogy bár nem Ő hibázott, mégis Ő gondoskodik majd a megoldásról, a megváltásról változatlan. 
Ugyanúgy, mint a hívása is: „Gyere, térj hozzám!” (3:7)

„Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz.” (Zsid.13:8)

bejegyezte: Szilárd –

💥Reggeli dicséret🌹A változás ideje

„Keressétek az Urat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van! Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember! Térjen az Úrhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani.” Ésaiás könyve 55. fejezet 6-7. vers


Isten Igéje sokféleképpen szólaltatja meg a hívást: Keresd az Urat! Ésaiás próféta szavai a gyorsan tovaszálló idő fényében kérlelnek: „Keressétek az Urat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van!” Nem tudhatjuk meddig tart számunkra a kedvező lehetőség Isten keresésére.

Hirtelen és gyors változások történhetnek, amelyekre talán nem is számítunk, ezért nincs kedvezőbb idő, mint a most…

Ugyanakkor az idézett igeszakasz első mondatát egy másik fordítás így adja vissza:
„Keressétek az Urat, amíg megtaláljátok!” (Szent István Társulati Biblia) Azaz kitartó keresésre buzdít.

Ne hagyd abba, amíg meg nem találtad őt! Csakhogy Isten keresése, segítségül hívása változást igényel tőlünk a gondolkodásunkban és a cselekedeteinkben is. 
Ez pedig a legtöbbünk számára nem egyszerű kérdés. Találó az a gondolat, hogy akkor változtatunk, ha a dolgok változatlan folytatása már nagyobb fájdalommal jár, mint a változtatás félelme és fájdalma. Talán ezért kapcsolódik össze sokszor a változtatásra való felhívás fenyegetéssel, félelemkeltéssel.

 „Egyed meg kisfiam a spenótot, különben nem nősz nagyra, s nem leszel erős!” - mondja a szülő a gyermekének. „Hagyja abba a dohányzást, különben tüdőrákot fog kapni!” - mondja az orvos a betegnek. Szükségünk van ezekre a figyelmeztetésekre, de tartós változás többnyire nem a félelemből születik. Sokkal többet segít, ha megtalálunk valamit, ami több, jobb, mint amit addig ismertünk. 

A tartós változást a hála, a szeretet tudja leginkább munkálni. Miért változtassunk? Mert Isten irgalmas és kész megbocsátani. Ő nem ostorral hajt, hanem szeretetével vonz. Jézus így szólt: „Én pedig, ha felemeltetem a földről, magamhoz vonzok mindeneket.” (János 12.32) Önfeláldozó szeretete arra késztet, hogy közeledjünk hozzá és közben változzunk.

Legyen áldott a napod!

(Hites Gábor)

2022. április 10., vasárnap

💥Örömteli mindennapok💥

,,,,Ugyanaz az öröm töltsön be titeket is, mint engem, és örömötöknek ne legyen semmi híja,,
.János 15,11


Jézus azt mondja ,,ugyanaz az öröm,, legyen bennünk,mint amilyen Őbenne volt.
Hogyan lehetséges ez?
Ha megmaradunk a szeretetben ,ha nem engedjük,hogy mások kimozdítsanak a szeretetből,ha nem akarunk megfelelni emberi elvárásoknak.
Nem fog mindenki kedvelni minket ,sőt kritizálni fognak ,vagy ellenünk dolgoznak,de ez nem befolyásolhatja az örömünket .
Boldog lehetsz bármi történik körülötted, ha minden problémát Isten szemszögéből próbálsz nézni, és sosem engeded, hogy mások beszéde vagy tettei irányítsák az örömödet.
Nincs szükséged mások elismerésére, hogy boldog legyél!
Annyira vagy boldog, amennyire választod, hogy az legyél!

Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm💥

Ha ott lettem volna, amikor Jézus bevonult Jeruzsálembe, mit tettem volna?Leterítettem volna a felső ruhámat a porba, hogy azon vonuljon végig az, aki pár nap múlva vérével fog fizetni értem?
Szaladtam volna ágakért, hogy azokat szétszórjam a királyok Királyának lábai alá, aki csak töviskoronát fog viselni értem.

Nagy örömmel, hangosan kiáltottam volna, hogy „Hozsánna! Áldott, aki jön az Úr nevében!” (Márk 11,9)?
Vagy maradtam volna a kényelmes házamban, és csak az ablakból figyeltem volna az eseményeket?
Megdöbbentő számomra, hogy milyen nagy öröm, boldogság volt azokban az emberekben, amikor várták Jézust. Bár, nem rendelkeztek több száz ruhadarabbal, ritka növényekkel, vörös szőnyeggel, de amilyük csak volt Jézus lábai alá vetették.

Megtenném ezt én is? Megtennénk ezt mi is 2022-ben?
Tudod mit jelent a hozsánna szó?
A héber szóból származik, amelyet így lehetne fordítani: „Ments meg minket!”
Nos, erre igen nagy szükségünk van ma is. Ahogy egykor ágakat, ruhadarabokat tettek Jézus lába elé, úgy tegyük mi is lábai alá a saját és szeretteink életét.
A mai napon próbáljunk meg úgy örülni, ahogy egykor azok az emberek, akik Jézusban a Szabadítót látták.
„Örvendj nagyon, Sion leánya, ujjongj, Jeruzsálem leánya! Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas, alázatos, és szamáron ül, szamárcsikó hátán.” (
Zakariás 9,9)



🌺VIRÁGVASÁRNAP🌹

„Íme, Isten az én szabadítóm, bízom és nem rettegek, mert erőm és énekem az Úr, megszabadított engem. Örvendezve fogtok vizet merni a szabadulás forrásából. Azon a napon ezt fogjátok mondani: Adjatok hálát az Úrnak, hirdessétek nevét!

Adjátok tudtára nagy tetteit a nemzeteknek! Emlékeztessétek őket, hogy magasztos az ő neve! Énekeljetek az Úrnak, mert fenséges tetteket vitt véghez, hadd tudja meg ezt az egész föld!

Kiálts és ujjongj, Sion lakója, mert nagy közöttetek Izráel Szentje!” Ézsaiás könyve 12:2-6 


Hogyan lett a Hozsánnából „Feszítsd meg!”? Az „Áldott, aki az Úr nevében jön, az Izrael Királya!” felkiáltásból „Nem királyunk van, hanem császárunk!”? 
Hogyan szorultak ökölbe azok a kezek, amik néhány nappal azelőtt pálmaágakat lengettek előtte? Hogyan lett az örömujjongásból „Ne ezt, hanem Barabbást!”? Gondolatban jöjj velem vissza az Édenbe, ahol még minden tökéletes volt! Nézd a szinte kézzel fogható harmóniát! 

Nézd, ahogy minden, a legkisebb rovartól a legnagyobb emlősállatig, a fűtől a fákig mindenki teszi a maga dolgát, és élnek egymásért, békességben! Nézd az Embert, ahogy gondoskodik, és nem kihasznál, ahogy otthont formál a kertből, ahogy élvezi az életet úgy, hogy abból senkinek kára nem származik. 
De hallod ezt a hangot? A kétely parányi szikrája vet lángot. Talán Isten mégsem az, akinek mondja magát? Talán mégsem szeret? Talán elzár előlünk valami jót, és csak magának akarja megtartani?

 Hallgasd, hogy roppan a gyümölcs a foguk alatt, és nézd, egy csapásra minden megváltozik. Félelem és szégyen ül szemükben, és sehol sincs már béke. Nézd, hogyan fogy a szeretet, hogyan lesz ember embernek farkasa, és nézd, hogyan küzd Isten az övéiért, azokért, akiket két kezével formált, akikbe Ő lehelt életet! Nézd, hogyan dolgozik a megmentésükért, figyeld, hogyan válik ketté a Vörös-tenger, hogyan hull a bárány vére, hogyan emelkednek és dőlnek meg nagyhatalmak, és hogyan jön el az „időnek teljessége”! Nézd a jászolban fekvő kisdedet, a negyvennapos böjttől meggyötört ifjút, a
 háborgó tengert csendesítő Emberfiát!
 
Nézd a Szabadítót, aki eljött! Nézd, ahogy lábra áll a sánta, és megtisztul a leprás! Hallgasd a nemrég néma ember hálaénekét, a feltámasztott Hallelújáját, és engedd, hogy a te szívedet is megérintse Ő! Igen, a Hozsánnából egy hét múlva „Feszítsd meg!” lesz, de ma még maradj velem a bevonulás történeténél, és töltsd meg szívedet hálával! Vegyél egy nagy levegőt, szívd magadba a jeruzsálemi forgatagot, és így indulj neki a következő hétnek!
A háborúval terhelt mindennapokra vidd magaddal virágvasárnap csodáját, hogy itt van Isten köztünk, a mi Szabadítónk! (Szilvási-Csizmafia Andrea)

💥A Nap Igéje💥

János 6:40
,,Az pedig annak az akarata, a ki elküldött engem, hogy mindaz, a ki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámaszszam azt azt utolsó napon.,,ű


💥Egy Csoda Minden Nap💥

Üdvözöllek Testvérem,

Imádkoztál, kérvén valami nagyot, és (szerinted) semmi jelentőset nem kaptál idáig?

„Amikor valami nagyot kérünk Istentől, gyakran egy egyszerű vetőmag a válasza. Vagyis ahelyett, hogy megadná nekünk a kért tölgyfát, makkot ad. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy vele együtt növekedjünk.” (Bill Johnson)

Más szóval: Ne vesd meg a kis kezdeteket! Századunk nagy találmányai gyakran úgy kezdődtek, hogy valaki egyedül volt pincéje mélyén! Gondolj Amazonra, Google-re, Apple-re, Disney-re és, minden arányt fenntartva, a TopChrétien-re, ami úgyszintén egy pincelyukban kezdődött.

Öntözd csak továbbra is türelemmel és kitartással „a magocskát”, amit Isten adott neked.

Ha kitartasz a kicsiben, amit kaptál, látni fogod, amint növekszik és felnő. Ez a növekedési időszak erős gyökereket fog neked adni. Amikor pedig a siker majd beköszönt, jellemed elég erős lesz, hogy szembe tudj nézni vele.

Ahogy a Szentírás mondja: A kitartásban pedig tökéletes cselekedet legyen, hogy tökéletes és ép legyél, Testvérem, minden fogyatkozás nélkül. (Jakab 1,4 alapján)

Ez nem könnyű, de így formálja Istenünk a hit embereit és asszonyait.

Testvérem, úgy érzed magad, mint aki elfelejtődött egy pincelyukban? Ne nyugtalankodj, hanem tarts ki! Imádkozz, maradj hű a kicsiben, és látni fogod a széles teret, amit Isten megnyit előtted.

Köszönöm, hogy vagy!

💥Örömteli mindennapok💥 ISTEN SZERETNI AKAR TÉGED!

,,Az Atya annyira szeretett bennünket, hogy Krisztusban már a világ teremtése előtt kiválasztott minket, hogy bennünket a saját népévé tegyen, akik az ő szemében szentek és tökéletesek.
5 Szeretetétől indíttatva előre elhatározta, hogy Jézus Krisztus által a saját gyermekeivé fogad bennünket. Igen, ezt akarta, mert így tetszett neki.,,
Efézus 1,4-5


Sok ember mondja ezt: "Keresztény vagyok, de nem érzem, hogy a lelki fejlődésem előre haladna. Olyan mintha egy semleges helyen ragadtam volna"
"Szerinted mi a probléma?
"Szerintük az a probléma, hogy egyszerűen nem szeretik Istent eléggé."
"Nem ez a problémád. Nem az a baj, hogy nem szereted eléggé Istent, hanem az, hogy nem érted, Ő mennyire szeret téged."

A szeretet mindig szeretetre adott válasz. Azt mondja a Biblia: "Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (1János 4:19) Amikor azt mondod, "Nem szeretem Istent" az azért van, mert nem érted, hogy Ő mennyire szeret téged.

Ahhoz hogy megértsd az életed célját és az elhívásodat, előbb Isten természetét kell megértened. 
Isten maga a szeretet. A szeretet az ő természetének a lényege. Egyedül Isten miatt van szeretet az univerzumban és te Isten képére lettél formálva, hogy szerethess.

Azért létezel, mert Isten szeretni akart téged. Az első célja az életednek az, hogy Isten szeressen! 
Igen, fontos, hogy szolgáld, engedelmeskedj neki és bízz benne, de az elsődleges oka a létednek az, hogy szeresd Őt.

Hagyjuk ezt leülepedni: Az elsődleges feladatod nem az, hogy csinálj valamit, hanem az, hogy egyszerűen engedd, hogy Isten szeressen téged.

💥A Hét Igéje💥

Mózes V. könyve 33. rész 27.

,,💞Hajlék az örökkévaló Isten, alant vannak örökkévaló karjai; elűzi előled az ellenséget, és ezt mondja: Pusztítsd!
És bátorságban lakozik Izráel, egymaga lesz Jákób forrása a gabona és a bor földén, és az ő egei harmatot csepegnek.
Boldog vagy Izráel! Kicsoda olyan mint te? Nép, a kit az Úr véd, a te segítségednek pajzsa, és a ki a te dicsőségednek fegyvere! Hízelegnek majd néked a te ellenségeid, és te azoknak magaslatait taposod.,,


http://www.biblia.hu/biblia_k/k_5_33.htm