2022. március 5., szombat

💥Van erőm💥

Jóság és szeretet. Ez a két dolog elegendő útravaló lehet számodra nemcsak a mai napra, hanem egész életed folyamán.


Isten jóságát már sokszor megtapasztalhattad, de Ő azt szeretné, hogy a további áldásait is meg tudd tapasztalni. Ha az utadon nehézséggel találkoznál, gondold át azokat a pillanatokat, amikor Isten jóságos volt hozzád, amikor váratlan segítséget nyújtott, amire nem is számítottál. Ha az utadon betegséggel találkoznál, akkor feltétlenül emlékeztesd önmagad, hogy Ő képes meggyógyítani téged. 
Nem nehéz észrevenni azt, hogy Isten milyen csodás dolgokat visz véghez az életedben. Már a mai reggel is egy csoda, hogy felkelhettél, és tudsz lélegezni, dobog a szíved. 

Az még nagyobb csoda, ha megpróbálsz segíteni másoknak, hogy ezáltal is Isten jóságát hirdesd. Ezekhez a cselekedetekhez elengedhetetlen a szeretet. Maga ez a szó nagy hatalommal bír. Ez a szó, ha valóban a szívedben él, akkor képes leszel kinyitni más emberek szívét is. Képes leszel a jó cselekedetekre, örülni az életnek, és észre venni Isten áldásait az életedben.

Valóban él benned a szeretet?
Ezt az igét pár másodperc alatt el lehet olvasni. Lehet azt gondolod, hogy megvan a gyors lelki felkészülés a mai napra. Majd a következő pillanatokban ugyan ott vagy, ahonnan elindultál. 
Az igét nemcsak meg kell tanulni, hanem alkalmazni is kell. Ezt az „alkalmazási stratégiát” egyedül csak Istentől tanulhatjuk meg. Hogyan? 
Úgy, hogy „az Úr házában lakom egész életemben.” -ez azt jelenti, hogy Isten életed része kell legyen, éltető erő. Ha valóban vele élsz, akkor a szükség idején emlékeztetni fog a jóságára, szeretetére, hogy új erőt meríthess belőle.

💥Örömteli mindennapok💥

..Aki megváltott bennünket a vére, vagyis a halála árán. Rajta keresztül kaptuk meg bűneinkre a bocsánatot Isten kegyelmének gazdagsága szerint.,, Efézus 1,7.

 Isten kegyelmének gazdagsága szerint! Milyen gazdag Isten kegyelme?....mérhetetlenül gazdag,felfoghatatlan ! Isten eltörölte minden egyes bűnödet ,amikor ujjászülettél Jézus Krisztus által . Amikor befogadtad Őt személyes megváltódnak ,abban a pillanatban semmivé lett,eltöröltetett minden bűnöd,amit addig elkövettél. Az adőslevelet a keresztre szegezte! 
Soha többé meg nem emlékezik róla,ezért te se tedd. Soha ne mondd ,hogy te egy megváltott bűnös vagy! Isten az Ő Fián keresztül lát téged,és tudja, hogy esendő vagy.Mégsem nevez téged megváltott bűnösnek. 

Új teremtésnek hív téged,aki minden tekintetben újjá lett. 2 Kor.5,17-18. 
Kezdj el így tekinteni magadra ,mint aki új lett Krisztusban,mert az vagy.Isten maga mondja rólad! Továbbra is fogsz vétkezni,mert esendő vagy,de Ő hű és igaz ,hogy megbocsássa minden bűnödet.(1Jn.1,7) 
Ezért van szükséged kegyelemre minden egyes nap. Ez a kegyelem minden pillanatban elérhető számodra,élj vele ,élj benne. 
Legyen örömteli minden napod Jézussal :) 

Oszd meg az örömhírt másokkal is!



💥Reggeli dicséret🌹Isteni befektetés

“Boldog az az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.”
Példabeszédek könyve 3:13-14

Amikor az esküvőnkre készültünk feleségemmel, nem vetett épp fel minket a pénz. Én épp betanultam egy munkahelyen, ő meg épp tervezett váltani. Pont ezért mindent megpróbáltunk a legolcsóbban kihozni. Ahol lehetett, spóroltunk, de azért tudjuk, hogy esküvőt nem lehet olcsón megúszni. Aztán a család kapcsolatain keresztül sikerült éttermet, helyszínt, szállást, stb. találni. 

Azóta is hálásak vagyunk, mert amekkora összegből sikerült megszervezni az töredéke volt a várakozásainknak.

Szoktam mondani, hogy a kapcsolati tőke nem inflálódik. A pénz tönkremegy a matrac alatt, mert igen is van lejárati ideje. Látjuk a mindennapokból, hogy a pénzünk egyre kevesebbet ér. Sajnos azt látjuk, hogy napról napra kevesebb kenyeret vehetünk ugyanannyi pénzből.

Sokkal többet ér a bölcsesség, mint a pénz. Sokkal többet ér az értelem, mint bármilyen vagyon. Megfizethetetlen érték a tudás. Nem csak az információ birtoklása, hanem annak helyes felhasználása. Az, hogy tudom, hogy Pauli-elv a kvantummechanika egy fontos tétele, nem ér semmit, ha nem tudom mit kezdjek vele, bármennyire is érdekes. A tudás nem elég. Nem az a bölcs, aki sokat tud a világról, hanem az, aki azt amit tud, alkalmazni is tudja.

Az, aki csak Isten szeretetét ismeri, de azt visszatükrözi a világnak, sokkal többet ér, mint aki fejből ismeri a Biblia egészét, mégsem képes szeretni. Isten nem azt várja tőled, hogy betéve tudj mindent róla, hanem azt, hogy bármit is tanultál Tőle, Róla, azt éld is meg.

Boldog az az ember, aki ismerettel rendelkezik, mert tanult, és az, aki azt alkalmazza is.

Tanulj Istenről, de éld is meg azt és boldog leszel!

(Ömböli Dávid)

💥A Nap Igéje💥

Zsidók 4:15,16
,,💞Mert nem oly főpapunk van, a ki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem a ki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt. Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül.,,



💥A Nap Igéje💥 Shabbat Shalom- Áldott szombatot

,,Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust.,, János 17:3



2022. március 4., péntek

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Ezékiel 34/26,27
,,És adok reájok és az én magaslatom környékére áldást, és bocsátom az esőt idejében; áldott esők lesznek. A mező fája megadja gyümölcsét s a föld megadja termését, és lesznek földjökön bátorságosan, és megtudják, hogy én vagyok az Úr, mikor eltöröm jármok keresztfáit, és kimentem őket azok kezéből, kik őket szolgáltatják.,,
Áldott, szép hétvégét 

💥Reggeli dicséret🌹Kiismerhetetlen bankszámla

"Írok nektek, gyermekek, mert megbocsáttattak bűneitek az ő nevéért."
János első levele 2 fejezet 12. versse

Gyermekkoromban az egyik kedvenc mesekönyvem a Misi mókus meséi volt. Misi eltökélte magában, hogy megkeresi az örökké termő fát, ami a kismókusok közt keringő történetek szerint valahol mesze délen van, ahová a madarak elröpülnek ősszel.

Örökké termő fában hinni gyermekes dolog, nem? Lehet, hogy nem. Hiszen felnőttként is sokan álmodoznak mindenre elég lottónyereményről, sikeres vállalkozásról, ami biztosítja a gondtalan bőséget, kimeríthetetlen bankszámláról, amerikai nagybácsiról, aki minden kiadást fedez; aztán hallottunk már olyat is, amikor fiatal nők apjuk, vagy nagyapjuk korabeli férfiakhoz mentek feleségül, akiknek véletlenül vastag volt az erszényük…

Ezek az önző indíttatású példák azt szemléltetik, hogy vágyunk a gondtalanságra, a könnyebb életre. És hogy hiszünk a csodákban. Vannak olyan emberek is, akik nem a pénz bőségében keresik a gondtalanságot, a jobb életet, a felszabadultságot, hanem lelki dolgokban. Számukra a tiszta lelkiismeret fontosabb, mint a hétszámjegyű havi bevétel vagy bankbetét.

De hogyan lehet valaki tiszta mindig? Hiszen ismerjük magunkat… Itt jön a csoda. A kimeríthetetlen bankszámla. „A ti bűneitek megbocsáttattak az ő nevéért.” Jézus Krisztus nevéért, a belé vetett hit által minden bűnünk bocsánatot nyerhet, ha vágyunk rá, ha szeretnénk a bűn terhétől szabadon élni, tiszták lenni. Isten megbocsátásának bankszámláját nem lehet kimeríteni, és a hitelesítő aláírás ott van előre minden csekken: Jézus Krisztus. Csak az kell, hogy megbánjuk és őszintén megvalljuk.

Te milyen gyakran váltasz be ilyen csekket?

(Simon CsabaI)

💥A Nap Igéje💥

1János 3:11
,,Mert ez az üzenet, a melyet kezdettől fogva hallottatok, hogy szeressük egymást;,,



2022. március 3., csütörtök

💥Van erőm💥

Tombol a minket körülvevő világ, de ez még nem a halál árnyékának a völgye.
Nem szeretnék különösen kitérni arra, hogy milyen hely az a bizony halál árnyékának a völgye, maradjunk annál a kifejezésnél, hogy a legsötétebb hely, ahol igazi veszély vár.
Ha figyelmesen elolvassuk a zsoltárt, ennél a versnél történik valami. A zsoltáros abbahagyja azt, hogy az Úrról beszél, és az Úrral kezd beszélni.
Mert amikor minden rendben van, akkor bátran tudunk beszélni arról, hogy mit is jelent számunkra Isten, hogy ki ő az életükben. Azonban, ha a veszélyhez közeledünk, vagy a veszély közeledik hozzánk, akkor egyszerre minden megváltozik. Igazán szükségünk lesz az Úrra.
„Mert te velem vagy, Uram.” A legsötétebb órában és a legpróbálóbb helyzetekben Isten közel van.
Ezt a csodát élheti át a hétköznapi ember. Amikor bizonytalan talajra lépünk rá, akkor megváltozik a kapcsolatunk Istennel. Az Istenről való beszélés átváltozik az Istennel való beszélgetésre.
„Mert a te szereteted kísér életem minden napján, Uram!” – akkor is, amikor süt a nap vagy éppen havazik; akkor is, amikor fogalmunk sincs arról, hogy kik is vagyunk valójában; akkor is, amikor elesünk, de már nincs erőnk felállni. Ott vár a kinyújtott kéz!



💥Reggeli dicséret🌹Néven szólítva

"De most így szól az Úr, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!"
Ézsaiás próféta könyve 43. fejezet 1. vers


Még emlékszem, mekkora élmény volt elsőéves egyetemistának lenni. Rögtön az első félévben be kellett járnom több olyan "alapozó" előadásra, melyeken rajtam kívül másik kétszáz elsőéves hallgató is részt vett. Az ilyen nagylétszámú kurzusoknak voltak előnyei és hátrányai is. Előny volt például az, hogy nem volt tanár, aki komolyan vette volna a katalógus írását, így egy-egy ellógott órán fel se tűnt senkinek, ha nincs ott valaki. A hátránya viszont az volt, hogy esélyünk se volt személyes kapcsolatot kialakítani a tanárral. Egy voltunk a kétszáz közül, és ki az, aki képes ennyi embert észben tartani?

Egy alkalommal nagy meglepetés ért. A folyosón összefutottam az egyik ilyen kurzust tartó tanárommal, udvariasan köszöntem neki, ő pedig megállított: "Maga is jár az előadásomra, igaz? Anglisztikát tanul, jól emlékszem?" Soha előtte nem beszélgettünk, de ő mégis tudta, ki vagyok. Olyan jó érzés volt ez a fajta figyelmesség, hogy máig emlékszem rá.

Amikor ezeket a verseket olvassuk, legtöbször saját magunkra értjük őket. „Ne félj, Krisztián, mert megváltotta lak! Neveden szólítottalak, enyém vagy!” Milyen bátorító szavak ezek! Isten pontosan tudja a nevünket, minden hajunk szálát számon tartja, minden gondolatunkat ismeri, és még sokáig sorolhatnánk, hogy milyen bensőséges az a kapcsolat, amit ki kíván alakítani velünk. Bizalom, szeretet árad ezekből a szavakból.

Bátorító, megerősítő, reményt adó gondolat ez. Isten annyira ismer bennünket, hogy tudja azt is, hogy hogyan becéznek bennünket a szeretteink. De van ebben a gondolatban valami, ami még ennél is csodálatosabb.

Ez a vers nem rólad szól. Nem is rólam. Még csak nem is kettőnkről, vagy valaki másról. Ez a vers Izraelről szól. Ha megnézed az előző fejezetet, azt láthatod, hogy Ésaiás próféta nem másról, mint a Megváltóról, Jézus Krisztusról beszél. Olyan pontossággal ír róla, hogy lehetetlen összekeverni bárki mással. A Messiás eljön, megvált bennünket, és mindeközben alázattal, szeretettel, együttérzéssel él. A fejezet vége azonban váratlan fordulatot vesz. Noha a Messiás minden kétséget kizárólag Izráel népének a javáért jött a földre, a nép nem volt hajlandó befogadni őt. De nem mindig lesz ez így!

A 43. fejezet nem rólad és nem rólam szól. A ma olvasott vers mindannyiunkról szól. A „lelki Izraelről”. Isten nevünkön szólít bennünket, övéi vagyunk, úgy egyénileg, mint közösségileg. És ez ma, amikor embertársaink háború terhe alatt sínylődnek, különösen nagy reménységet adhat mindenki számára.

"Ne félj Magyarország, mert megváltottalak. Orosztország, neveden szólítottalak, Ukrajna, enyém vagy!" Mert Isten minden nemzet Istene.

(Ömböli Krisztián)

💥A Nap Igéje💥

1Péter 5:7
,,Minden gondotokat ő reá vessétek, mert néki gondja van reátok.,,



2022. március 2., szerda

💥Biblia - Isten Szent Igéje💥

Zsoltárok könyve 119. rész 18.
,,Nyisd meg az én szemeimet, hogy szemléljem a te törvényednek csodálatos voltát.,,



💥Mai Ige💥

„De még most is így szól az ÚR: Térjetek meg hozzám teljes szívvel…” Jóel 2:12


💥Örömteli mindennapok💥

,,Bízz az Örökkévalóban teljes szívvel, és ne menj a saját fejed után!
Minden helyzetben ismerd fel az Örökkévalót és akaratát, akkor majd ő egyengeti utadat,és vezeti lépteidet!,,
Példabesz.3,5-6.


Bízz Istenben akkor is, ha nem értesz mindent...
Az egyik legnagyobb rejtély az Istennel való járásunkban, hogy ritkán értünk mindent, amit tesz az életünkben. Ha mindig értenénk, akkor nem lenne szükség rá, hogy Bízzunk Benne. 
Hívőként, gyakran találjuk magunkat olyan helyzetben, amit nem értünk, és azon kapjuk magunkat, hogy kérdőre vonjuk Istent: "Mit tartogat a jövőm?" "Találok magamnak valaha házastársat?"
 "Mi lesz a gyerekeimből, ha felnőnek?" "Ki fog rólam gondoskodni, ha megöregszem?"
 Bízz Istenben, még akkor is, ha nem értesz mindent.

Meg kell tanulnunk akkor is bízni Istenben, ha nem értjük, mi történik az életünkben. 
Meg kell barátkoznunk azzal a ténnyel, hogy mindig lesznek megválaszolatlan kérdéseink, és meg kell tanulnunk ennek ellenére megnyugodni. Jób, akinek jó oka lett volna megkérdőjelezni Istent sok nyomorúsága és vesztesége közepette, úgy döntött Istenben bízik, pedig nem értette, hogy mi folyik az életében.
Hiszem, hogy csak így talált békességet szörnyű körülményei között. 

Hasonlóképpen, nekünk sem lesz békességünk addig, amíg nem teszünk le arról, hogy mindent megértsünk, és nem kezdünk el még jobban bízni Istenben.
Ha olyan vagy, mint én, aki szeret mindent megérteni ahhoz, hogy megnyugodjon, akkor hadd bátorítsalak arra, hogy fogadd el azt a tényt, hogy földi életed során valószínűleg nem kapsz meg minden választ.
Adj fel azzal, hogy magyarázatot követelsz, és inkább bízz Benne. 

Ahelyett, hogy az kérded "Miért?", inkább mondd Neki, hogy bízol Benne. Sokszor fordult elő az életemben, hogy teljes szívemből tudni akartam, hogy valami miért történt, vagy nem történt meg, azonban tudtam, hogy Isten a bizalmamat szeretné és nem a kérdéseimet. 
Bízz Benne: Van valami az életedben, amit nem értesz, pedig már régóta próbálod megfejteni? 
Add át Istennek, és akár elmagyarázza neked, akár nem, bízhatsz Benne, hogy meg fog áldani és mindenféle válságon át fog vinni. 
Ámen!

Legyen örömteli napod :)

💥Van erőm💥

„Mivel drágának tartalak és becsesnek!” – csodás szavak lehettek a fogságban levő Izráel számára. 
Ám, valóban csak Izráelnek szólnak ezek a szavak, vagy nekünk is?
Ha kell, akkor vizen és folyón, tüzön és lángokon keresztül is, de velünk van az Úr. Egy Megváltó adta értünk önmagát.
Istennek fontos volt választott népe, és egyetlen egy percig sem akarta hagyni, hogy elhagyatottnak, egyedül érezzék magukat. Kész lett volna arra is, hogy kárpótlást fizessen. Ott volt a híres Egyiptom, a gazdag Etiópia, a szép Szeba, de Istennek a maréknyi Izráel jelentette az igazi kincset. 
Még hibáik ellenére sem akart lemondani szeretteiről.
De szeretete nem állt meg itt. Elküldte Jézus Krisztust, hogy te, aki olykor egyedül érzed magad a nagyvilág zajában, Isten megváltott gyermekének nevezhesd magad. Ha félsz is az előtted álló feladatok sokaságától, az Úr szava biztosíték legyen a számodra, hogy bátran menj előre.
 Mikor Isten azt mondja: Ne féljetek! – akkor ezt komolyan is gondolja!
„Mert én, az Úr vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód!” (Ézsaiás 43,3)

Ahogy népével, úgy veled is törődik Isten. Veled megy bele a nehézségbe, mert szeretete mélyebb, mint azt mi kétségbeesésünk közepette gondoljuk.

💥Reggeli dicséret🌹Hit és örökélet

"Bizony, bizony mondom nektek; aki az én igémet hallgatja és hisz annak, aki engem küldött, annak örök élete van és nem ítéletre jut, hanem átment a halálból az életre."
János evangéliuma 5. fejezet 24. vers


Keresztény emberként néha azt gondolom, milyen jó lenne, ha az emberek olvasva a Bibliát könnyen megértenék azt. Talán egyszerűbb, jobb lenne az élet. Lehet azonban az is, hogy ez naivitás.
 Legalább olyan naivitás, mint amikor az ember azt hitte, hogy a tudomány fejlődésével nagyon hamar megoldjuk a legtöbb problémánkat. Vagy azt, hogy ahogy előre halad a tudás, az orvostudomány, akkor majd nem lesznek világjárványok és legyőzünk minden betegséget. Ha kiírjuk a cigaretta dobozra, hogy a dohányzás rákot okoz, akkor majd kevesebben élnek vele, és még sorolhatnám a példákat. 
Most, a kovid harmadik évében világos, hogy ez nem valósult meg. Mi keresztények ugyanilyen naivak vagyunk, amikor azt gondoljuk, hogy Isten igazságának, a Szentírás szavának ismerete is mindenre orvosság. Természetesen arra gondolok, ahogy mi, mai emberek vélekedünk arról, hogy mit jelent ismerni, és mit jelent biblikus értelemben hinni.

A keresztény reménység, az örök élet Jézus szavai szerint csak akkor valósulhat meg az egyén életében, vagy mondjuk úgy, számára, ha az ismeret összekapcsolódik a hittel. Szerintem már ez is önmagában nagyon érdekes téma. Mert valamikor a 19. században a hit és a tudomány szinte végérvényesen szétvált egymástól. 
A bölcs, tudós emberek kezdték úgy gondolni, hogy a hit nem más, mint az ész vészkijárata. 
Ami egyen értékű lehet a babonával, vagy a mítosszal, legendákkal. 
Míg az ismeret bortokában levő ember, a tudós, a tudományra alapozza az életét és így biztos lábakon áll. 

Posztmodern világunkban ez a modern gondolkodás mára már idejemúlt lett. 
Rég nem a hit és a tudomány szembenállásáról beszélünk, hanem arról, hogy létkérdéseinkre a választ nagyon sok helyen megtalálhatjuk. Különböző helyeken különféle válaszokat. 
Olyan ez, mint amikor bemegyünk a szupermarketbe és megvásároljuk azokat a termékeket, amelyeket megszerettünk, amik beváltak, esetleg amire áhítoztunk. Keressük a különböző polcokon, a különféle létmagyarázatokat. Belekóstolunk ebbe is, abba is. Ami tetszik megtartjuk, felhasználjuk. 
Ha megunjuk leveszünk egy másikat. Néha különféléket összekeverünk egymással és kész is a mai ember vallásossága. 
Ahány ember, annyi féle hit.

Jézus ünnepélyes szavai cáfolják ezt a fajta gondolkodást. A "bizony, bizony mondom néktek" kijelentés egy olyan formája ebben a korban a nyilvános tanításnak, amire a hallgatóság felkapja a fejét, mert tudja, hogy most a legfontosabb dolgok következnek. Nem is tévedtek. 
Az örök élet ígérete akkor is és ma is sokat jelent mindannyiunknak, akik arra vagyunk ítélve, hogy egyszer meghalunk. 
Tehát, ahogy ők is, mi is felkapjuk a fejünket, mert meg szeretnénk érteni, mit is mond a mi Megváltónk. 
A halál elkerülésének egyetlen módja, ha életünkben a hit és az ismeret újra összekapcsolódik egymással.

Hinni annak, Aki Jézust küldte erre a világra és hallgatni, vagyis megérteni az igét. 
Az ige Jézus korában a tudás esszenciáját jelentette. Ebben a beszédben azonban szűkebb értelemben van használva, mert csak arról az igéről van szó, amit maga Jézus mondott. Mégegyszer. 
Csak az nyerhet örök életet, aki hisz annak, aki elküldte ebbe a világba az Urat és közben teljes mértékben Jézus kijelentéseinek ismeretével bír. Az írás szerint a küldő az Atya Isten, Jézus szavai pedig nem csupán az evangéliumokban olvashatók, hanem a teljes Bibliában. 
Bár vannak olyanok, akik támadják a keresztényeket, hogy kizárólagossá teszik a maguk számára az üdvösség útját, valójában az a helyzet, hogy ezt maga Jézus Krisztus teszi meg. 
Az a Jézus, aki itt is saját személyéhez és az Atyaistenhez köti a megváltást.

Már csak egy fontos dologról kell beszélnem, ez pedig nem más mint az, hogy abban a korban a hit és az engedelmesség a keresztény számára teljes mértékben összekapcsolódott egymással. 
Vagyis ha valaki kijelentette azt, hogy amit hallott, azt elhiszi, akar ez azt is jelentette, hogy akkor a hite szerint él. Már akkor is a valódi hitük határozta meg az emberek tetteit, ahogy ma is.

(Restás László)

💥A Nap Igéje💥

Zsidók 13:8 RÚF. 
,,Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz..,,


💥Mai Gondolat💥

„Isten sohasem mondta, hogy az út könnyű lesz, de azt igen, hogy a megérkezés csodálatos lesz.”

💥Mai Igerész💥

Jakab Apostol levele 1. rész 12.

,,Boldog ember az, a ki a kísértésben kitart; mert minekutána megpróbáltatott, elveszi az életnek koronáját, a mit az Úr ígért az őt szeretőknek.,,

1. Jakab, Istennek és az Úr Jézus Krisztusnak szolgája, az elszórtan levő tizenkét nemzetségnek; üdvözletemet.
2. Teljes örömnek tartsátok, atyámfiai, mikor különféle kísértésekbe estek,
3. Tudván, hogy a ti hiteteknek megpróbáltatása kitartást szerez.
4. A kitartásban pedig tökéletes cselekedet legyen, hogy tökéletesek és épek legyetek minden fogyatkozás nélkül.
5. Ha pedig valakinek közületek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, a ki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja; és megadatik néki.
6. De kérje hittel, semmit sem kételkedvén: mert a ki kételkedik, hasonlatos a tenger habjához, a melyet a szél hajt és ide s tova hány.
7. Mert ne vélje az ilyen ember, hogy kaphat valamit az Úrtól;
8. A kétszívű, a minden útjában állhatatlan ember.
9. Dicsekedjék pedig az alacsony sorsú atyafi az ő nagyságával;
10. A gazdag pedig az ő alacsonyságával: mert elmúlik, mint a fűnek virága.
11. Mert felkél a nap az ő hévségével, és megszárítja a füvet; és annak virága elhull, és ábrázatának kedvessége elvész: így hervad el a gazdag is az ő útaiban.
12. Boldog ember az, a ki a kísértésben kitart; mert minekutána megpróbáltatott, elveszi az életnek koronáját, a mit az Úr ígért az őt szeretőknek.



💥Egy Csoda Mindennap💥

Üdvözöllek Testvérem,

Ma 3 megoldást szeretnék megosztani veled, hogy kigyógyulj a sérelemből.


Tudod-e, hogy amikor sebet ejt rajtunk valami, tudatosan vagy sem, módszereket alkalmazunk, hogy megvédjük a szívünket, mint például;

Nem veszünk tudomást arról, aki megbántott, remélvén, hogy eltűnik életünkből,vagy letagadjuk és pozitív érzelmek mögé rejtjük a szenvedést,vagy pedig egy halom úgynevezett Szentíráson alapuló ürügyre hivatkozva rejtjük el a szenvedést.

Ezek a stratégiák nem működnek! Fennáll ugyanis a veszély, hogy ezek a rosszul behegedett sebek a legkisebb problémára újra feltépődnek…

Arra szeretnélek ma bátorítani, hogy sajátítsd el ezt a 3 lépést:

Ismerd el, hogy Isten igazsága a te igazságod felett áll!

„Mert amint magasabbak az egek a földnél, akképpen magasabbak az én utaim utaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!” (Ésaiás 55,9)
Menj tovább!

Semmit sem változtathatsz a múlton, de megváltoztathatod látásmódodat, és Isten kegyelméből új hozzáállással nézhetsz a jövő felé.

Bízz Istenben:

Nem könnyű, de ha bízol Istenben, dicsőségére fogja felhasználni szenvedésedet, és cserébe nagy örömmel tölt majd el!

A Szentírás szól így:
„Siralmamat vígságra fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, körülöveztél örömmel.”

(Zsoltárok 30,12)

Arra hívlak, váltsd tettekre ezt a 3 tanácsot, mert Isten azért adja ezeket a megoldásokat, hogy megszabadítson a keserűségtől, a nehezteléstől és a szenvedéstől.

Testvérem, bízz Istenben!
Csak Ő tudja meggyógyítani szívedet, lelkedet és szellemedet. Siralmadat vígságra tudja fordítani.
Leveheti rólad a gyászruhádat, és ünnepi ruhát adhat helyette.
Csak előre!

Köszönöm, hogy vagy!

💥Mai Igerész💥

Zsoltárok .37
,,Akiket megáld az UR, öröklik a földet.,, 


1. Dávidé. Ne bosszankodjál az elvetemültekre, ne irígykedjél a gonosztevőkre.
2. Mert hirtelen levágattatnak, mint a fű, s mint a gyönge növény elfonnyadnak.
3. Bízzál az Úrban és jót cselekedjél; e földön lakozzál és hűséggel élj.
4. Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit.
5. Hagyjad az Úrra a te útadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti.
6. Felhozza a te igazságodat, mint a világosságot, és a te jogodat, miként a delet.
7. Csillapodjál le az Úrban és várjad őt; ne bosszankodjál arra, a kinek útja szerencsés, se arra, a ki álnok tanácsokat követ.
8. Szünj meg a haragtól, hagyd el heveskedésedet; ne bosszankodjál, csak rosszra vinne!
9. Mert az elvetemültek kivágattatnak; de a kik az Urat várják, öröklik a földet.
10. Egy kevés idő még és nincs gonosz; nézed a helyét és nincsen ott.
11. A szelidek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben.
12. Fondorkodik a gonosz az igaz ellen, és fogait csikorgatja rá:
13. Az Úr neveti őt, mert látja, hogy eljő az ő napja.
14. Fegyvert vonnak a gonoszok; felvonják ívöket, hogy a szegényt és nyomorultat elejtsék, és leöljék az igazán élőket;
15. De fegyverök saját szívökbe hat, és ívök eltörik.
16. Jobb a kevés az igaznak, mint a sok gonosznak az ő gazdagsága.
17. Mert a gonoszok karja eltörik, de az igazakat támogatja az Úr.
18. Jól tudja az Úr a feddhetetleneknek napjait, és hogy örökségök mindörökké meglesz.
19. Nem szégyenülnek meg a veszedelmes időben, és jóllaknak az éhség napjaiban.
20. De a gonoszok elvesznek, és az Úrnak ellensége, mint a liget ékessége, elmúlik, füstként múlik el.
21. Kölcsön kér a gonosz és meg nem fizet, de az igaz irgalmas és adakozó.
22. Mert a kiket ő megáld, öröklik a földet, és a kiket ő megátkoz, kivágattatnak azok.
23. Az Úr szilárdítja meg az igaz ember lépteit, és útját kedveli.
24. Ha elesik, nem terül el, mert az Úr támogatja kezével.
25. Gyermek voltam, meg is vénhedtem, de nem láttam, hogy elhagyottá lett volna az igaz, a magzatja pedig kenyérkéregetővé.
26. Mindennapon irgalmatoskodik és kölcsön ad, és az ő magzatja áldott.
27. Kerüld a rosszat és jót cselekedjél, és megmaradsz mindörökké.
28. Mert az Úr szereti az ítéletet, és el nem hagyja az ő kegyeseit; megőrzi őket mindörökké, a gonoszok magvát pedig kiirtja.
29. Az igazak öröklik a földet, és mindvégig rajta lakoznak.
30. Bölcseséget beszél az igaznak szája, és a nyelve ítéletet szól.
31. Istenének törvénye van szívében, lépései nem ingadoznak.
32. Leselkedik a gonosz az igazra, és halálra keresi azt;
33. De az Úr nem hagyja azt annak kezében, sem nem kárhoztatja, mikor megítéltetik.
34. Várjad az Urat, őrizd meg az ő útját; és fölmagasztal téged, hogy örököld a földet; és meglátod, a mikor kiirtatnak a gonoszok.
35. Láttam elhatalmasodni a gonoszt és szétterjeszkedett az, mint egy gazdag lombozatú vadfa;
36. De elmult és ímé nincsen! kerestem, de nem található.
37. Ügyelj a feddhetetlenre, nézd a becsületest, mert a jövendő a béke emberéé.
38. De a bűnösök mind elvesznek; a gonosznak vége pusztulás.
39. Az igazak segedelme pedig az Úrtól van; ő az ő erősségök a háborúság idején.
40. Megvédi őket az Úr és megszabadítja őket; megszabadítja őket a gonoszoktól és megsegíti őket, mert ő benne bíznak.

2022. március 1., kedd

💥JÓLÉT - SIKER - SZERETET❣️

Egy asszony kijött a házból, és három hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron. Nem ismerte őket. Így szólt:
- Nem hinném, hogy ismernélek benneteket, de éhesnek és fáradtnak látszotok. Kérlek benneteket, gyertek be, üljetek le és egyetek valamit!

- A ház ura itthon van? - kérdezték.
- Nem - válaszolta az asszony. - Nincs itthon.
- Akkor nem mehetünk be - felelték.

Amikor este a férj hazaért, az asszony elmondta neki, mi történt.
- Menj, mondd meg nekik, hogy itthon vagyok, és hívd be őket!

Az asszony kiment, és újra behívta az öregeket.
- Együtt nem mehetünk be a házba - felelték.
- Miért nem? - kérdezte az asszony.

Az egyik öreg magyarázatba kezdett:
- Az ő neve: Jólét. - mutatott egyik barátjára, majd a másikra mutatva azt mondta: ő a Siker, és én vagyok a Szeretet. Majd így folytatta:
- Most menj vissza a házba, és beszéld meg a férjeddel, melyikünket akarjátok behívni.

Az asszony bement a házba, és elmondta a férjének, amit az öreg mondott.
A férj megörült.
- Ez nagyszerű - mondta. Ebben az esetben hívjuk be Jólétet! Hadd jöjjön be, és töltse meg a házunkat jóléttel!

A felesége nem értett vele egyet.
- Kedvesem, miért nem hívjuk be inkább Sikert?

Tanakodtak kicsit, majd eképp gondolkodtak:
- Nem lenne jobb a Szeretetet behívni? Az otthonunk megtelne szeretettel.

- Menj, és hívd be Szeretetet, hogy legyen a vendégünk! -mondta a férj a feleségének.

Az asszony kiment, és megkérdezte a három öreget:
- Melyikőtök Szeretet? Kérlek, gyere be, és legyél a vendégünk!

Szeretet felállt, és elindult a ház felé. A másik kettő szintén felállt, és követték társukat. 
Az asszony meglepve kérdezte Jólétet és Sikert:
- Én csak Szeretetet hívtam, ti miért jöttök?

Az öregek egyszerre válaszoltak:
- Ha Jólétet vagy Sikert hívtad volna be, a másik kettőnek kint kellett volna maradnia. 
De mivel Szeretetet hívtad, ahova ő megy, oda mi is vele tartunk.

Ahol Szeretet van, ott megtalálható a Jólét és a Siker is!


Ismeretlen szerzőtől -

HÁZI ÁLDÁS: 
Hol hit,ott szeretet. 
Hol szeretet,ott béke. 
Hol béke, ott áldás. 
Hol áldás, ott Isten 
Hol Isten, Ott szükség nincsen.

💥Mai Ige💥

"Amint az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet...ilyen lesz az én igém is"  Ézsaiás 55:10

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Rómabeliekhez írt levél 15. rész 13. 
,,A reménységnek Istene pedig töltsön be titeket minden örömmel és békességgel a hivésben, hogy bővölködjetek a reménységben a Szent Lélek ereje által.,,

💥Van erőm💥

Ismerős, amikor egy helyzet miatt éjszakákon át forogsz az ágyadban? Amikor az elméd elméletek gyárt, a szíved meg fájdalmasabban dobog, mint valaha. Fogalmad sincs, hogy hogyan is lehetne megoldani azokat a belső harcokat, amelyek benned dúlnak, de másoknak semmi tudomása sincs ezekről. 
Ha így telik el az éjszaka, akkor másnap erőtlennek, gyengének érzed magad. Ilyenkor egy dolgot szoktam tenni, mégpedig felkelek, letérdelek, és Istenhez kiáltok: „Kérlek, Uram! Segíts! 
Pontosan tudod, hogy milyen helyzetben vagyok.”
Pár évvel ezelőtt egy tengerparti kisvárosban jártam, és valamilyen oknál fogva rendkívül zaklatott voltam. A tengerparton hatalmas volt a nyüzsgés, és bármennyire kerestem a békességet, ő valahogy elkerült engem. Ennek ellenére kis idő eltelte után tökéletes békességre leltem. 
Az hogy lehet? – kérdezhetnéd. Az Úr jelenlétét éreztem. Tudtam, hogy ott van. 
S elképzeltem, – ahogy akkor régen Jézus elkezdett járni a vízen – engem, süllyedő embert felemel.
De ez még többször szól. A történet nem ér véget a békesség megtalálásával, hanem épp ellenkezőleg, a békesség tovább adásával folytatódik. Ha már megismertem Istent, akkor ismertessen meg Őt másokkal. Ha már itt élek, akkor szeressek úgy, ahogy Ő. Támogassam azokat, akik most szenvednek; legyek egy kis reménysugár másoknak.
Ha már tudom, hogy az Úr van előttem, akkor bátran indulhatok, mert Isten gondoskodó, védelmező szeretetével vesz körül engem.



💥Reggeli dicséret🌹A túlélés imája

„Azt akarom tehát, hogy a férfiak mindenütt bűntől tiszta kezeket felemelve imádkozzanak harag és kételkedés nélkül.” Timóteushoz írt első levél 2.fejezet 8.vers


Vagyunk most úgy páran, hogy talán olyat érzünk, amit eddig soha. A félelemnek egy olyan fajtáját tapasztaljuk meg, amellyel eddig nem volt dolgunk. Az elmúlt napok történései bebizonyították azt, – ha eddig esetleg nem tudtuk volna – hogy egy éjszaka alatt bármi megváltozhat. 
Az addig ismert világunk, érzéseink, családunk, barátaink, az addigi életünk darabjaira hullhat. 
De most nem erről akarok beszélni…
Nem ez az egyetlen háború, ami a világon zajlik. Az évek során megannyi háborúra, politikai összetűzésre került már sor. Némelyikben résztvevők voltunk, némelyikben csak szemlélők. 
Egy valami viszont mindegyikben jelen volt: a veszteség. Az egyik legszörnyűbb velejárója egy ilyen helyzetnek a veszteség, amelyet okoz minden fegyver, minden bomba és minden támadás. 
A veszteség önmagában is egy hatalmas csapás. Az ember egyik legnagyobb harca, amit meg kell vívnia élete során az, hogy feldolgozza a feldolgozhatatlant: elveszít valakit/valamit, ami az életét jelentette.
A veszteség fájdalma mellett helyet kap a düh, a harag, a kételkedés. Kérdéseket teszünk fel, hogy miért történt meg, mivel érdemeltük ki és miért pont mi? És ez rendben van. Tegyük fel a kérdéseinket, aggodalmainkat, legyünk mérgesek, dühösek, talán még haragudhatunk is. 
Az ember része ez is. Viszont ez nem tarthat örökké. Eljön a pillanat, amikor képesek vagyunk elengedni a haragot, a dühöt, a mérget, ami szó szerint mérgez és csendben megállunk egy pillanatra. Felnézünk az égre. Megszólítjuk Istent. Talán nem tudunk szavakat mondani, talán túlságosan fáj még, de a szívünk elmondja Neki azt is, amire a szánk képtelen. Ehhez a pillanathoz viszont elengedhetetlen, hogy átéljük a kétkedést, a magányt, az elhagyatottságot.
Tudom, hogy nehéz most. Talán rengeteg kérdésed van. Talán szorongsz és félsz is. 
Félsz a veszteségtől, félsz a jövőtől, félsz ettől az élettől, aminek a képe itt lebeg a szemünk előtt és ami közel sem olyan szívderítő. Nem mondhatom azt, hogy ne félj, mert ez nem így működik. 
Azt viszont mondhatom, hogy gondolj a napsütésre, gondolj a szivárványra, gondolj egy madárra, amely szabadon szárnyal, gondolj szeretteidre, gondolj az álmaidra. 
Nézz fel az égre és mond el Istennek az aggodalmaidat, a félelmeidet, mert ő átérzi. 
A legtöbb, amit most tehetsz, hogy közel húzódsz hozzá és rá bízod az életed.
Áldott napot!

(Csomó Hajni)

💥Örömteli mindennapok💥

....hogy örömteli legyen a napod!

"...mert ő a forrása minden kegyelemnek, és arra hívott el benneteket, hogy örökké tartó dicsőségében részesüljetek a Krisztussal való egységben.,,
1Péter 5,10.


A minden kegyelem Istene....maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni.

Csodálatos kegyelem, amiben járhatunk életünk minden napján.
Ha hisszük a Biblia szavát, akkor életünk megváltozik, megfordul és új reményeket kapunk.
Hiszen, Isten az, aki felkészít, megszilárdít, megerősít, megalapoz!
Mert kegyelmes Isten! Minden helyzetben segít!

Ő az, aki erőtlenségünkben felemel.
Betegségünkben meggyógyít. Kilátástalanságunkban erőt ad. Bánatunkban megvigasztal.
Életünk minden területén célt mutat, hogy az általa kapott szeretet által tudjunk továbblépni.
Ez által lendít minket tovább, mindennap. Bízzunk hát, mert kegyelmes Istenünk van!

Istenem! Adj erőt, kitartást, hitet, hogy mindig benned bízhassak.
Mert tudom, hogy kegyelmes Istenem vagy és mindig segítesz rajtam.
Hiszen te mindent odaadtál értem, még a legdrágább kincsedet is.
Áldd meg a mai napomat is, hogy ma is a te erőddel léphessek tovább.
Ámen.

Legyen örömteli napod :)

💥Mai Igerész💥

,,Mivel én vagyok Urad, Istened, a ki jobbkezedet fogom, és a ki ezt mondom néked: Ne félj, én megsegítelek!,,


1. Hallgassatok reám, ti szigetek, és a népek vegyenek új erőt, közelgjenek, majd szóljanak, együtt hadd szálljunk perbe!
2. Ki támasztá fel azt keletről, a kit igazságban hív az ő lábához? A népeket kezébe adja és királyok felett uralkodóvá teszi, kardjával mint port szórja szét, mint repülő polyvát kézíve által!
3. Kergeti őket, békességgel vonul az úton, a melyen lábaival nem járt.
4. Ki tette és vitte végbe ezt? A ki elhívja eleitől fogva a nemzetségeket: én, az Úr, az első és utolsókkal is az vagyok én!
5. Látták a szigetek és megrémülének, a földnek végei reszkettek, közelegtek és egybegyűltek.
6. Kiki társát segíti, és barátjának ezt mondja: Légy erős!
7. És bátorítja a mester az ötvöst, és a kalapácscsal simító azt, a ki az ülőt veri; így szól a forrasztásról: jó az, és megerősíti szegekkel, hogy meg ne mozduljon.
8. De te Izráel, én szolgám, Jákób, a kit én elválasztottam, Ábrahámnak, az én barátomnak magva;
9. Te, a kit én a föld utolsó részéről hoztalak és véghatárairól elhívtalak, és ezt mondám néked: Szolgám vagy te, elválasztottalak és meg nem útállak:
10. Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak.
11. Ímé, megszégyenülnek és meggyaláztatnak, a kik fölgerjednek ellened, semmivé lesznek és elvesznek, a kik veled perlekednek.
12. Keresed őket és meg nem találod a veled versengőket; megsemmisülnek teljesen, a kik téged háborgatnak.
13. Mivel én vagyok Urad, Istened, a ki jobbkezedet fogom, és a ki ezt mondom néked: Ne félj, én megsegítelek!
14. Ne félj, férgecske Jákób, maroknyi Izráel, én megsegítlek, szól az Úr, a te megváltód, Izráelnek Szentje!

Ésaiás próféta könyve 41. rész

2022. február 28., hétfő

💥Reggeli dicséret🌹 Ráhagyatkozés mindenben

,,Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet." Példabeszédek 3. fejezet 5-6. vers


Amint látom világunk felfordulását, ahogyan emberek élete egyik napról a másikra gyökeresen és félelmetesen megváltozik, egyre fontosabb számomra a felhívás: „bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!” Néha rengeteg elképzelésem van problémáim megoldására, de mindig lesznek nem várt fordulatok, nehézségek. Néha pedig egyetlen megoldást, kiutat sem látok. 
Egyszerűen nem tudom lemodellezni és így kiszámíthatóvá tenni az életet.

Milyen nagy segítséget jelent ilyenkor, ha teljes szívből tudok bízni a gondviselő Istenben és Őrá hagyatkozni! Az ígér segítséget, aki kezdettől fogva látja a véget, akit semmi nem ér váratlanul. 
Annak azonban, hogy valóban tudjon segíteni van egy feltétele: „minden utadon gondolj rá.” 
Más dolog néha, egy-két dologban figyelembe venni Isten szavát, annyira, amennyiben ez kényelmes számunkra, és más minden dolgunkban figyelni rá és követni a tanácsát. 
Radikális megtérésre, hívő életre hív.

Minden utamon figyeljek őrá, keressem a vezetését. Akkor valóban ő fogja irányítani az életemet, és ő biztosítja azt is, hogy minden az üdvösségemet szolgálja.

Legyen áldott a napod, figyelj rá minden utadon!

(Hites Gábor)

💥A Nap Igéje💥

,,💞Tőled ered a gazdagság és a dicsőség, te uralkodsz mindenen. A te kezedben van az erő és a hatalom, a te kezed tehet bárkit naggyá és erőssé.,, 1Krónikák 29:12

2022. február 27., vasárnap

💥Van erőm💥

„Minden gondotokat…” – ebből van bőven.„De én megteszem a tőlem telhetőt!” – ezt is gyakran halljuk.
Ma reggel tekintsünk hátra. Mi történt azokkal az emberekkel, akik elveszítették szeretteiket; akik otthon nélkül maradtak? Azokkal, akiknek legnagyobb álmaik, csodás elképzelésük a jövőjük felől kártyavárként omlott össze?
Csak egy dolog maradt: „Csak bízni tudok. Minden gondomat rávetni az Istenre, hogy neki gondja van rám. És élni úgy, hogy megtettem mindent annak érdekében, hogy mások is megismerhessék Őt.” 
Ez az egy dolog elegendő a mindenre. Az Istenbe vetett bizalom hatalmas erőt adhat minden egyes ember számára. Tudva azt, hogy minden egyes lépésemnél a Világ Teremtője áll a hátam mögött, az épp elég.
Bízhatok abban, aki életét áldozta értem; aki velem van a világ végezetéig; és aki erejét adja mindenre.
Gondból van elég, ezt már jó ideje tudjuk. Isten velünk van, és ezt is jó ideje tudjuk, de erről soha ne feledkezzünk meg.
Hatalmas kincs, hogy bízhatok abban az Istenben, aki a legnagyobbat adta értem.
„Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak." (Ézsaiás 41,10)
Ezért bátran folytassuk az előbbi kijelentést: „Minden gondomat a hatalmas Isten kezébe tehetem, akinek gondja van rám.”



💥Reggeli dicséret🌹Reménységre

„Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjászült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre, arra az el nem múló, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyben van fenntartva számotokra.”
Péter első levele 1. fejezet 3-4. vers


Nem hittem, hogy ez bekövetkezhet. Nem akartam elhinni. Mondhatod, hogy naiv vagyok, vállalom. Még most sem értem, hogy történhet meg mindez a 21. században, Európában? 
Dübörög bennem a miért, hogy mi értelme egyik országnak megtámadni a másikat. 
Emberek százai, ezrei menekülnek az ismeretlenbe, a katonai és civil áldozatok száma napról napra nő, amerre nézel, pusztítást látsz, és ki tudja, mikor, hogyan lesz mindennek vége, mikor lesz béke, és van-e egyáltalán esély rá? 
Hogyan tovább?

Nézem a képeket, amik a metróaluljárókban kuporgó emberekről, vagy a határon már átértekről, fiaikat, lányaikat ölelő anyákról készültek, és tépi szívemet a fájdalom, mert ez az, amit senki, még rémálmában sem kíván a gyermekének.

És akkor megszólal az Ige. Irgalom. Feltámadás. Reménység. Örökség. Menny. Érzem, ahogy Isten átölel. Őszinte leszek, a félelem nem múlt el, a miértek még mindig kiabálnak bennem. De nem vagyok egyedül, és most ennyi elég.

Mert a kereszten függő Krisztus, az Atya és a mindent betöltő Szentlélek Egy Isten, aki kezében tartja a világot, és Akitől nem kell félnünk. Mert Ő nem egy agresszor, hanem az Atyánk, aki megszenvedett értünk, aki vérrel, halállal és feltámadással szült minket újjá, és nem a pusztulásra, hanem a reménységre. Örök életre.

Hívlak, Kedves Olvasó, kapaszkodjunk együtt a mi Istenünkbe, aki a legnagyobb áldozatot hozta meg értünk! Imádkozzunk Hozzá a háborút szenvedő népekért, és tegyük meg mindazt, amit tehetünk! Bármi történik, bárhogy fordul a világ, az Ő kezében biztonságban vagyunk. 
El fog jönni, és véget vet a háborúknak, vérontásnak, bűnnek, a Gonosznak, és újjáteremti traumáktól terhelt földünket.

Mert Ő nem pusztulásra szült minket, hanem reménységre. Örök életre.

(Szilvási-Csizmadia Andrea)

💥A Hét Igéje💥

Zsoltárok könyve 115. rész 12.
,,💞Az Úr megemlékezik mi rólunk és megáld minket; megáldja Izráel házát, megáldja Áronnak házát.,,

1. Nem nékünk Uram, nem nékünk, hanem a te nevednek adj dicsőséget, a te kegyelmedért és hívségedért!
2. Miért mondanák a pogányok: Hol van hát az ő Istenök?
3. Pedig a mi Istenünk az égben van, és a mit akar, azt mind megcselekszi.
4. Azoknak bálványa ezüst és arany, emberi kezek munkája.
5. Szájok van, de nem szólanak; szemeik vannak, de nem látnak;
6. Füleik vannak, de nem hallanak; orruk van, de nem szagolnak;
7. Kezeik vannak, de nem tapintanak, lábaik vannak, de nem járnak, nem szólanak az ő torkukkal.
8. Hasonlók legyenek azokhoz készítőik, és mindazok, a kik bíznak bennök!
9. Izráel! te az Úrban bízzál; az ilyenek segítsége és paizsa ő.
10. Áronnak háza! az Úrban bízzál; az ilyenek segítsége és paizsa ő.
11. A kik félitek az Urat, az Úrban bízzatok; az ilyenek segítsége és paizsa ő.
12. Az Úr megemlékezik mi rólunk és megáld minket; megáldja Izráel házát, megáldja Áronnak házát.
13. Megáldja azokat, a kik félik az Urat, a kicsinyeket és a nagyokat.
14. Szaporítson titeket az Úr, titeket és a ti fiaitokat.
15. Áldottai vagytok ti az Úrnak, a ki teremtette a mennyet és a földet.
16. Az egek az Úrnak egei, de a földet az ember fiainak adta.
17. Nem a meghaltak dicsérik az Urat, sem nem azok, a kik alászállanak a csendességbe.
18. De mi áldjuk az Urat mostantól fogva mindörökké. Dicsérjétek az Urat!


💥Mai Igerész💥

Zsoltárok könyve 112. rész

1. Dicsérjétek az Urat. Boldog az ember, a ki féli az Urat, és az ő parancsolataiban igen gyönyörködik.
2. Hős lesz annak magva a földön; a hívek nemzedéke megáldatik.
3. Gazdagság és bőség lesz annak házában, s igazsága mindvégig megmarad.
4. Az igazakra világosság fénylik a sötétben: attól a ki irgalmas, kegyelmes és igaz.
5. Jó annak az embernek, a ki könyörül és kölcsön ad; dolgait pedig igazán végezi.
6. Mivelhogy soha sem ingadoz: örök emlékezetben lesz az igaz.
7. Semmi rossz hírtől nem fél; szíve erős, az Úrban bizakodó.
8. Rendületlen az ő szíve; nem fél, míglen ellenségeire lenéz.
9. Osztogat, adakozik a szegényeknek; igazsága megmarad mindvégig; az ő szarva felemeltetik dicsőséggel.
10. Látja ezt a gonosz és dühöng; fogait csikorgatja és eleped; a gonoszok kivánsága semmivé lesz.





Túrmezei Erzsébet: Ámon, az ács


Két szálfát hoztak Ámon udvarára
és szólt a főpap: „Ámon, jól figyelj:
Kereszt legyen. Ne félj! Meglesz az ára.
Durva, nehéz… Ne faragj rajt' sokat.
Sürgős.” És Ámon munkához fogott.
Fejszecsapások hullottak a fára.
Akkor hajnalodott.

Felkelt az asszony is, a gyermek is.
„Édesapám, milyen két furcsa fa.
Mi lesz belőle?” „Eriggy Salomé,
ne is kérdezd!”– döbben föl az apa
Kis Salomé vidáman elszalad.
Milyen erős a nemrég béna láb!
De jó is volt Jézushoz vinni őt,
követve szívük halk sugallatát.
Csodálatos volt az a pillanat!

Ámon dolgozik. Készül a kereszt.
Nehéz a szíve. Ki is hordja majd?
Valami gyilkos, lator, lázadó
nyomorult emberteste függ le rajt.
Akárkié, annak nem hirdetett
bocsánatot szelíd Názáreti,
mint őneki.
A kis Salomé sírva jő megint:
„Édesapám, ne ácsold azt a fát,
valami úgy fáj a szívem körül.”
Ámon, az ács, verejtéket törül.

És két pribék cipeli már tova.
„Hová, emberek? Csak azt, hogy hova
kinek? Szóljatok! Két kérges kezem
keresztet, mást mindennap annyit ácsolt,
de soha semmit ilyen nehezen!”
„Eh, valami hamis próféta volt.
Jézus. Hiszen hallhattad a nevét.
Nem emlékszel rá?” „Jaj! emlékezem.”

„Ámon, vidd már a pénzt. Kell a kereszt.
Durva, nehéz. Éppen jó lesz neki.
Ha igazán Isten fia, ne félj,
majd leszáll róla a Názáreti.
Őrajta lesz, nem a te válladon.”
Ámon csak áll, csak áll, s két szót dadog
szünettelen: „Nem adom. Nem adom.”
„Megvettük, Ámon. Mi közünk veled?
Ácsolhatsz egyet önmagadnak is.
Ma az ács fia, holnap meg az ács.”
„Nem, nagyurak, kérlek, ma engemet.
Énrám sújtson le ostor, kalapács!
Ártatlan Ő. Annyit vétkeztem én.
A gyermekemet gyógyította meg!
Ha vért akartok, itt van az enyém!”
„Elég volt, Ámon. Vidd a pénzedet.”

Kavargó, lármás, gyülevész menet.
Látni akarnak, egymáson taposnak.
„Ni hogy' vérzik! Ni már megint verik!
Odanézzetek, már megint leroskad!”
Ki hederítne rá, hogy valaki
ott tördeli kezét a vad menetben:
„Nem az övé! Az enyém, az enyém!
Nekem adjátok! Az az én keresztem!”

Csak másnap reggel vetődik haza.
Semmit se szól, semmit se kérd az asszony.
A nagy kereszt ott állt a Golgotán
s ő fenn maradt, hogy álmatlan virrasszon,
és faggassa a kereszt titkait,
a nagy keresztét… hiszen az övé volt…
ő ácsolta… Virrasztott végtelen,
míg el nem kezdett pirkadni az égbolt.
Most hazajött. Az asszony is remeg.
Egymásra néznek; sír bennük a bánat.
Szívükbe hasít az a kacagó,
boldog gyermekhang. Szegény Salomé,
szegény, ó mit se sejt. „Édesapám,
álmomba' láttam ám édesapámat!
Ékes királyi széket faragott
két nagy-nagy fábul. S az Úr Jézus ráült.
Koronája volt. De egész olyan volt,
mint mikor meggyógyította a lábom.
Fényes angyalok álltak körülötte
és uralkodott az egész világon.
Édesapám, úgy-e gyönyörű álom?”

Ámon sötét szeme látóra tágul:
„Királyi széket… faragtam neki…
és uralkodik az egész világon?
Királyi szék lesz véres keresztfábul…
A te váltságod az Ő vére, Ámon.
Igen, kis Salomém, egyetlen lányom,
gyönyörű álmod volt: próféta-álom!”