2022. március 12., szombat

💥A Nap Igéje💥

 Ap. Csel. 1:8,,

,,Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig.,,



💥Van erőm💥

A március egy tavaszi hónap, amikor a természet újra kezd életre kelni. 
De, még nagyon sok helyen havazik, és nagyon alacsony a hőmérséklet.Milyen jó, hogy a lelkünkben újra megérkezhet a tavasz.
Különböző nehézségek terhelnek bennünket, amikkel naponta szembe kell néznünk.
A jó hír az, hogy Jézus Krisztus új erőt adhat számunkra. Ő képes betölteni minket szeretettel, és erőt adhat ahhoz is, hogy szeressük ellenségeinket. Néha, ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk képesek rá, bátran hívjuk segítségül az Ő nevét.
Annyian szenvednek erőtlenségben, betegségben, vagy küzdenek különböző egészségi problémákkal, de Jézus Krisztus mindig erőt adhat. Hogyan?
Sokkal korábban már elhordozta a terheinket a kereszten, magára vette mindazt, amit mi nem bírtunk volna elhordozni. Mindezt azért tette, hogy nekünk könnyebb legyen. 
Ha a nehézségek idején Jézus Krisztusra nézünk, meg fog segíteni bennünket. Ha emberek el is hagynak, Ő sohasem fog elhagyni bennünket.
Lehet, hogy családi gondok vannak az életünkben, de Ő nem csak az egészségünket, lelkünket, elménket tudja megerősíteni, hanem a családunkat is. Jézus Krisztus megadhatja, amire egy családnak szüksége van: nyugalom, béke, hit, szeretet, remény.
„Ha pedig biztosak vagyunk benne, hogy meghallgat, bármit is kérünk tőle, akkor azt is tudjuk, hogy amit kértünk, azt meg is adta.” (1János 5,15)
Jézus Krisztus az erő legyen számunkra. Sose felejtsük el, hogy általa van és lehet erőnk.



💥Reggeli dicséret🌹 Isten nevelő eszköze

“A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen.”
Pál második levele Timóteushoz 3:16-17


A Bibliáról nagyon sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy egy történelemkönyv, vagy kézikönyv lenne. Nem is tudományos szaklap, vagy receptkönyv. 
Persze most sokan nézik úgy a kijelzőt, hogy csóválják a fejüket, mert vannak benne történelmi adatok, kézikönyvbe illő utasítások, tudományos állítások és még receptek is. 
A Biblia nem mindenért, minden helyzetet megoldandó íródott. A teljes Írás Istentől ihletett, de nem jó mindenre.

Amikor elromlik az autóm, nem sokat segít, ha felcsapom a kedvenc zsoltárom. 
Ha a munkahelyen be kell fejeznem az adminisztrációt, valószínű nem Dániel könyvét fogom olvasgatni. Ha a gyermekemnek kell segíteni a történelem házijában, valószínű nem a Jelenések könyvét fogom előkapni.

A Biblia funkciója Isten szerinti életre nevelés. Ez annyit tesz, hogy tanít, nevel, fedd, és jobbít engem, ha szívembe zárom. A célja, hogy felkészítsen, hogy olyan életet éljek, ami a Teremtőmhöz méltó. Lépésről lépésre vezet, hogy megtaláljam az utat a Megváltómhoz.

A hit nem labirintus, aminek az a célja, hogy eltévedj. Isten adott térképet, hogy megtaláld a helyes utat. Az, hogy követed vagy sem, csak rajtad áll.

(Ömböli Dávid)

2022. március 11., péntek

💥Van erőm💥

Ha a mai üzenetet össze kellene foglalni egy rövid mondatba, az így hangzana: Ne merjünk kételkedni!

E csodás igét olvasva, három fontos lépés jutott először eszembe:
Az első a rögös út. Mindnyájunk életében vannak olyan útszakaszok, amelyek nem könnyűek, sőt előfordul, hogy kilátástalannak látjuk a helyzetünket. 
De Isten biztosít bennünket, hogy Ő készíti ez utat. "Elegyengetem", ami azt jelenti, hogy ha rögös bár utunk, mégis biztonságban léphetünk előre, mert Ő megvéd bennünket az esetleges esésektől. 
De mégis miért van az, hogy bár közel érezzük magunkat Istenhez, mégis elesünk? 

A válasz: "Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el." (Ézsaiás 40:30-31)
A második fontos lépés az ajtók betörése. Vagyis, ha az életünk során bezárul egy ajtó, lehet ez a munkahely, továbbtanulás, párkapcsolat, akkor Isten gondoskodik arról, hogy -bármibe is kerüljön- kifog nyitni egy másikat a számunkra. Mert ha kell, és bizony szükségünk van rá, maga az Úr cselekszi meg értünk a lehetetlent, és ténnyé teszi azt, amit nem is vártunk.
Harmadszor a "vaszárakat leverem". Hány lehetetlennek tűnő kívánságunk van?
Bizonyára nagyon sok, de ha Istenhez visszük kéréseinket, Ő meg fog hallgatni bennünket, és ha akaratával nem ellenkezik, teljesíteni fogja azokat. (Természetesen mindent a maga, rendelt idejében.)
De van olyan zár, amit csak mi tudunk kinyit, és ezek a körülöttünk levő lelakatolt szívek, amiket csak Isten segítségével, és rengeteg szeretettel tudunk csak igazán szabaddá tenni.
Mi erre nem vagyunk képesek, de Ő igen, és képessé tehet bennünket is erre a feladatra



💥Reggeli dicséret🌹Félelem nélkül

"Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem." Zsoltárok 23:4


A XX. századról azt mondták, hogy a “félelem kora” volt. A XXI. századról azt állítják, hogy a “harag kora”. Ezek a legjellemzőbb emberi érzelmek ezekben a korokban, és sajnos ezekben a hetekben is. Vagy mégsem?

Elisabeth Kübler-Ross, a híres pszichiáter, “A halál és a hozzá vezető út” című korszakalkotó könyv szerzője, arra a következtetésre jutott megfigyelései alapján, hogy alapvetően minden érzelem vagy a szeretetre, vagy a félelemre vezethető vissza. Vagyis a szeretet és a félelem minden más érzelem alapja. Az érzelmeket szeretet-félelem alapú párokba rendezte. Ilyenek: a boldogság – bánat, az empátia – közöny, magabiztosság – bizonytalanság, tisztelet – szégyen, tartozás – elhagyás, csoda – rémület, elfogadás – harag. Megfigyelése szerint a két emberi érzelem – a szeretet és a félelem érzése – nem létezhet egyszerre: kölcsönösen kiszorítják egymást. Mintha csak János apostol mondatát támasztaná alá: "A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet..." (1Ján 4:18)

Dávid a pusztában, Saul elől bujdosva nem kellett féljen. körbevonta Isten szeretete, ami felé ragyogott a csillagos égben, a nap sugarában, a szellő duruzsolásában. Még a halál völgyében is legyőzhető a félelem! Egy barátomnak ezt írták a hírekben sokat emlegetett ukrajnai Bucsából: “Köszönjük az imáitokat, kézzel foghatók! A helyzet Bucsán nem könnyű, de a Jó Isten véd és segít! És ez sok módon és sok részletben megmutatkozik. Például abban, hogy annak ellenére, hogy szólnak a lövések, a csöndben hallhatók a madarak és láthatók a mókusok."

Csodálattal tölt el, hogy a félelmet olyan sokan szeretettel győzték le az elmúlt héten! Csodálatos látni azt az összefogást, azt a bátorságot és szeretetet, amivel emberek, keresztények és nem keresztények, összefogtak a háború borzalmai ellenében. Sok millió forintnyi adomány érkezett, rengeteg felajánlást tettek szállásolásra, vagy épp kétkezi segítséget adnak a menekültek fogadására. "Idegenek" nyitják meg “idegenek” előtt az otthonukat. A fáradt menekültek elé meleg étel kerül, és ami talán még több: igazi szeretet veszi őket körül. Ez nem csak értük van, legalább annyira értünk is! A szívünk, a hitünk és a reményünk erősíti minden szeretetből fakadó tett, minden mosoly, minden jó szó! Bennünket véd, és bennünket erősít! Gyakoroljuk a szeretetet, mert általa a boldogság, az együttérzés, a bizonyosság, a tisztelet, a tartozás, a csoda és az elfogadás érzéseit is erősítjük világunkban!

Legyen Isten a Te őriző pásztorod a mai nap! Te pedig legyél az ő szeretetének megnyilatkozása minden félelem ellen!

(Csizmadia Róbert)

💥A Nap Igéje💥

Máté10:8,,
,,Betegeket gyógyítsatok, poklosokat tisztítsatok, halottakat támasszatok, ördögöket űzzetek. Ingyen vettétek, ingyen adjátok.,,

2022. március 10., csütörtök

💥Van erőm💥

Generációk óta ez a mondat reménysugár volt sok ember számára. Azoknak, akiket üldöztek a hitükért, akik bezárt ajtók mögött imádkoztak, akiket körül zárt a betegség.És ez reménysugár lehet sok millió ember számára ma is.
Jézus ígérete az, amely soha meg nem szűnik, még az idő múlásával szemben sem.
Miért csüggedsz én lelkem?
Kevesebb ereje volna a mai világban ennek az ígéretnek, mint 2000 éve?
Nem! Ebben az időszakban még jobban szükségünk van Jézusra, a hit szerzőjére. Szükségünk van arra, hogy a megingott hitet erősítse, hogy a kétségbeesett, zűrzavaros lelkünkbe elhozza Isten békességének reménysugarát.
Kapaszkodj Jézusba! Hangzik a kijelentés a mai reggel. Akkor is, ha a világ egészen mást fog diktálni. Akkor is ha nehéz, tudd, hogy Jézus velünk, veled van.
Ne állj meg ennél a lépésnél. Add tovább ezt a mai üzenetet másoknak is, mert a világnak szüksége van az Áldott Orvosra. Sok száz, ezer embernek szüksége van arra, hogy megismerje Jézust, hogy tudja, nem egyedül néz szembe a nehézséggel.
Szükségük van Jézusra azoknak, akik otthon vannak, azoknak, akik kórházban fekszenek, sőt mindenkinek, aki szerte a nagy világon él.
Ne állj meg távol Jézustól, hanem menj oda közel hozzá.
Adj hálát ezért a csodás ígéretért, hogy nem vagy egyedül, veled vándorol utadon Jézus bármerre is járj!



💥Reggeli dicséret🌹Boldog ember...

"Boldog, akinek hűtlensége megbocsáttatott, vétke eltöröltetett. Boldog az az ember, akinek az Úr nem rója fel bűnét, és nincs lelkében álnokság."
Zsoltárok könyve 32. fejezet 1-2. verse


Ki az, aki ne szeretne boldog lenni? Hiszen az ember egyik legalapvetőbb célja a teljes, kiegyensúlyozott, értelmes, és nem utolsó sorban boldog élet elérése. 
A gond csak az, hogy ezt a célt a világon vajmi kevés embernek sikerült elérnie, így nem igazán van kitől tanácsot kérjünk. 
Tisztán látjuk, hogy a pénz, a hírnév, a nagy ház, szép család, gyors autó csak ideig-óráig adnak valamiféle boldogságot. Komolyan fennáll annak a lehetősége, hogy egyik pillanatról a másikra elveszíthetjük őket, és emiatt a boldogságunk sem felhőtlen.

A Biblia azt tanítja, hogy a földi, "izzadtság szagú" boldogság helyett Isten egy másik, "könnyebben" megszerezhető boldogságot kínál a számunkra. Azért írom idézőjelekben a könnyűségét, mert ez a lehetőség csak nekünk könnyű. A zsoltáríró (a fejléc szerint Dávid király) a mai szakaszunkban azt írja, hogy ez a fajta boldogság nem teljesítmény-alapú, nem mulandó és nem is érhető el segítség nélkül. 
Ezt a boldogságot Isten szerezte nekünk, és nem is csekély áron, a fia vére által. 
Az ilyen boldogság elérése Istennel való kapcsolatot feltételez. Egy olyan kapcsolat meglétét, melyben magától értetődik a kegyelem és az Isten szeretete által megváltozott élet.

Hiszen csak annak az embernek a hűtlensége bocsáttatott meg, töröltetett el a vétke, és csak annak nem rója fel Isten a bűneit, aki elfogadja Jézus Krisztus teljesen megtisztító áldozatát. 
Vagy, ha megfordítjuk az egyenletet: Isten minden ember bűnét eltörli, mindenkinek megbocsát és tisztára törli a számláját, aki élni kíván ezzel a lehetőséggel — és milyen boldog ember az, aki felismeri ezt a kegyelmet! 
Az ilyen ember lelkében nem tud létezni az álnokság, hiszen az isteni kegyelem nem él meg egy helyen a gonoszsággal.

Az isteni boldogság megtapasztalása olyan változást hoz az ember életébe, amit nem helyettesíthet autó, ház, vagy vagyon, hiszen az igazi boldogság csak a kegyelem megtapasztalásával érhető el.

(Ömböli Krisztián)

💥A Nap Igéje💥

János 1:12.
,,Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;,,



💥Van erőm💥

Naponta érezzük, hogy emberek vesznek körül bennünket, akik hol boldogságot, hol pedig szomorúságot hagynak maguk után.
Fiatal koromban találkoztam egy kislánnyal, aki állandóan mosolygott. 
Megkérdeztem tőle, hogy miért ennyire boldog? 
Ő, ezt válaszolta: „Gondolj csak bele, a föld másik végén több gyerek éhezik, fázik, vagy elveszítette szüleit. Nekem ezek mind megadattak. 
Tudom, hogy Isten kezében van az életem. Tehát minden okom meg van arra, hogy boldog életet éljek!” 
Mennyire igaz ez kedves olvasóm.
Ez a kis történet arról szólt, hogy ez a lány tudta, hogy ki tartja kezében a jövőt, és ki zárta körül karjaival.
Milyen csodás üzenet a mai napra, hogy bárhova is indulunk, Isten ott lesz. 
Amikor, reggel beülünk az autóba, vagy a buszon utazunk, tudnunk kell, hogy Isten velünk van, és minden oldalról körülvesz bennünket.
Sokak számára a mai nap zsúfolt, fárasztó, netán kimerítő, de Isten végig ott lesz mellettünk, és emlékeztetni fog. Mit is jelent számunkra az, hogy a kezét rajtunk tartja?
Gondoljunk csak arra a pillanatra, amikor az első lépéseket tettük, akkor a szüleink elengedtek bennünket, de a karjaikkal körülfogtak bennünket, de ha netán elesünk ki tudjanak fogni.
Isten is hasonlóképpen cselekszik az életünkben. Engedi, hogy lépjünk előre, és támogat bennünket, mert ha az Ő útján járunk, akkor a próbák közepette sem fogunk elcsüggedni, hanem új erővel telve felállunk, és folytatjuk utunkat.
Tudom, hogy ki tartja kezében a jövőt, sőt azt is tudom, hogy az én Megváltóm él.
Ezért megvan az okom az örömre, és az elegendő erő ahhoz, hogy a mai nap elvégezhessem teendőimet, mert Isten a kezében tart. Ugyan így, téged is a kezében tart!



💥Reggeli dicséret🌹Innen átveszem

„És én mondám: Hiába fáradoztam, semmire és haszontalan költöttem el erőmet; de az Úrnál van ítéletem, és jutalmam Istenemnél.”
(Ézsaiás könyve 49. fejezet 4. vers)


Ma minden arra van beállva; gyorsan, most és azonnal. Lassan, már csak 5 perc alatt elkészíthető ételt fogyasztunk, azt is egy gyorsétteremben. Pihenés? Megállás? Betegségre sincs idő! Azonnal ható gyógyszer kell.

Nincs türelem. Nincs kitartás. Főleg, ha olyan szolgálatot végez valaki (tanár, orvos, lelkész), aminek nincs azonnali látszata és eredménye.

Ahogy az az ember is elkeseredett, akit az Úr elküldött egy lakatlan szigetre azzal a feladattal, hogy ott keressen meg egy magányos hajótöröttet és tanítsa meg az abc-re.

Az ember el is ment a szigetre, megtalálta a hajótöröttet, pár hónap alatt sikerült megbarátkozni és kommunikálni vele, majd elkezdte tanítani. Szépen haladtak, ám ahogy a végére értek, a küldött megbetegedett, ágynak esett, napról napra fogyott. Érezte itt a vég és az Örökkévalóhoz fordult.

Uram, megkértél, hogy jöjjek ide, keressem és tanítsam meg ezt az szerencsétlen embert. Sajnos, csak az abc-ig jutottunk, már nem tudom neki megmagyarázni a Bibliát, a törvényt, a próféciákat…

Az Isten erre csak annyit válaszolt: - Nem baj. Én csak azt kértem, hogy az abc-t tanítsd meg neki. A feladatodat megtetted. Innen átveszem!

Úgy érzed, hogy hiába imádkozol és teszel bizonyságot a családodnak, a környezetednek? Krisztusi szeretettel vetted őket körül és annyiszor elmondtad már, de szeretteid, barátaid még mindig nem fogadták el Jézust?

Úgy érzed, hogy hiába fáradozol és haszontalan erőlködsz?

A mai üzenet: Ne csüggedj! A te feladatod csupán az áldások hűséges közvetítése, ami pedig majd az életek megváltozását illeti, arra az Úr neked is azt mondja: Innen átveszem!

Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban. (1Kor.15:58)

(Tóth Szilárd)

2022. március 8., kedd

💥Örömteli mindennapok💥

Áldott Nőnapot

,,A szépségetek belülről, a szívetekből sugározzon, kedves és nyugodt szellemetekből, mert ez a szépség örökkévaló, és ez az, amit Isten igazán értékel."
1Péter 3,4

Néhány gondolat a nőkről Biblia szerint.
Nőnek lenni testi adottság. Így születtünk.
A nőiség viszont olyan valami, amivel egy nő belülről tükrözi Isten bizonyos vonásait.
A női szépségnek több köze van ahhoz, ahogy a nő másokhoz viszonyul, mint ahhoz, ahogy kinéz.
Természetesen törekedjünk az ápoltságra ,mert a külsőnk tükrözi a belsőnket is, ezzel is megtisztelve társunkat, embertársainkat 
A nő lételeme: a társas biztonság.
A biztonságos és meghitt kapcsolatban a nő kivirágzik és él, boldog,
“Az igazi nő nyugodt, mert tudja, hogy Isten gyönyörködik romolhatatlan szépségében.Ezért mással is van ereje úgy bánni, hogy élvezze Isten belőle sugárzó szépségét:
Semmi nem túl drága neki azért, hogy mást is lenyűgözzön Isten belőle sugárzó szépsége.”
A nő kapcsolatra teremtett lény. A női vonzerő ennek eszköze; a női szépség vonzza és erősíti a férfit.
Ami tehát Istentől származó jó dolog."
Nőnek lenni jó! 
Kedves férfiak, értékeljétek és szeressétek a párotokat, akit Isten rendelt mellétek hűséges segítőtársként!
Nem csak a mai napon, hanem minden egyes napon, mert ez Isten akarata.
Legyen örömteli napod :)



💥Reggeli dicséret🌹Hála és béke

„Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt.”
Pál levele a filippiekhez 4.fejezet 6.vers

Mostanában gyakran érzem azt, hogy jó lenne bezárkózni egy szobába, ahol nincs tv, internet, semmi. Csak én és a csend. Nehéz megtalálni azt a szituációt, amikor tudunk csendben, békében lenni. 
Akarva, akaratlanul beférkőzik szívünkbe a külvilág zaja és lassan nem halljuk sem Istent, sem magunkat. Pedig most ez lenne a legfontosabb. Meghallani azt, hogy Isten mit mond és figyelni magunkat, ahogy formálódunk.

Néhány nappal ezelőtt arra ébredt a világ, hogy teljes felfordulás van. Emberek százai, ezrei kényszerültek arra, hogy meneküljenek és hátra hagyjanak mindent, otthont, barátokat, néhányan akár a családtagjaikat is. Félelmetes belegondolni, hogy egyik napról a másikra összedől egy élet. 
Sajnos személyesen is érint a helyzet, mert bár a határon innen vagyok és a családom is itt van, de mégis nagyon közel vagyunk és látjuk, ahogy emberek kétségbeesett arccal jönnek át a határon és sokuk nem tudja, hogy hogyan tovább. Abba bele sem merek gondolni, hogy akik ott maradtak min mehetnek keresztül, milyen érzéseik lehetnek.

…de milyen jó, hogy van nekünk egy Istenünk, aki vigasztalni próbál minden helyzetben. 
Biztos vagyok benne, hogy az Úr pontosan tudja, hogy nem annyira egyszerű nem aggódni vagy nem észre venni a nehézségeket. Nem véletlen, hogy arra bátorít, hogy tárjuk fel előtte kéréseinket, amik közül az egyik lehet az is, hogy békét kérünk a lelkünkbe, a környezetünkbe. 
Aztán számba vesszük, hogy mi mindennel rendelkezünk és hálát adunk az életünkért. 
Biztos, hogy mindannyiunknak vannak nehezebb pillanatai, kérdéses helyzetek, fárasztó napok, nehéz hetek vagy roskadásig vagyunk a problémákkal, de hidd el kedves Olvasó, hogy a hála nagyon sok mindenen tud segíteni. Teljesen más megvilágításba helyezi a dolgokat. Érdemes kipróbálni!

Végül, ha úgy érzed, hogy sok a világ, de nincs a közelben egy szoba, ahova bezárkózhatsz, elég ha becsukod a szemed egy parkban ülve vagy az erdőben és csendben ülsz. 
Figyelsz és hallgatod, ahogy a természet lassan ébred. Isten figyel rád.

Áldott napot!

(Csomó Hajni)


💥A Nap Igéje💥

Ézsaiás 40: 29,30,31
,,Erőt ad a megfáradottnak, és az erőtlen erejét megsokasítja.
Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is;De a kik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!,,

💥Egy Csoda Mindennap💥

Üdvözöllek Testvérem,

Hiszed-e, hogy az ima segíthet abban, hogy ki tudjuk engedni kezeink közül azt, amit amúgy sem tudunk ellenőrzés alatt tartani…? Meggyőződésem, hogy imádkozni annyi, mint visszaadni Istennek azon jogát, hogy Isten lehessen életünkben.

Nagyon szeretem az alábbi szentírási részt, és szeretem megélni is: „Te pedig amikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, aki titkon van; és a te Atyád, aki titkon néz, megfizet neked nyilván.” (Lásd Máté 6,6)

Isten vágyik arra, hogy időt töltsön veled ebben a ma kezdődő nagyböjtben. Vár rád rejtekedben. 
Térj be rejtett kis zugodba, és bízd az Úrra gondjaidat és terheidet! Majd jöjj onnan ki, és tanuld meg, hogy megválj attól, amit az Úrra bíztál. Gyakran mindent emberileg akarunk ellenőrzés alatt tartani. Pedig micsoda különbség, amikor Isten van a kormányrúdnál…!

Legutóbb külföldön voltam, és a dolgok nem mentek a legjobban… 
Bementem hát a szobába, amit béreltem, és letérdeltem. Sírtam, kiöntöttem szívemet az Úr előtt, és rábíztam helyzetemet. 
Felkelvén az imából változott bennem valami. Ugyanazon a napon repülőutam elmaradt, és egy nappal tovább kellett maradjak abban az országban. Lett volna miért elégedetlenkednem. 
Ám ezentúl tudtam, hogy minden a javamra fog fordulni. A légitársaság a város legjobb szállójában szállásolt el, étkezést beleértve (sokkal jobb luxushotel volt, mint Airbnb szobám)… 
Találkoztam ott egy barátommal, aki úgyszintén éppen abban a hotelben szállt meg, és nagyszerű pillanatokat töltöttünk együtt. 
Másnap kerülőúton kellett Franciaországba visszatérnem, de ez lehetőséget adott arra, hogy az egyik legismertebb francia TV-bemondó mellett üljek, meghallgassam, és hitemről beszéljek neki több mint 3 órán keresztül…! Annyira megérintette, hogy ezt mondta: „Ez nem a véletlen műve, hanem valaki úgy rendelte, hogy pont itt legyen…” Ó, éppen nekem mondja…!

Testvérem, nagyböjt ezen első napján szerezz ma te is tapasztalatot az imáról, ami a lehetetlenségek Istenét újra életed középpontjába helyezi. Isten nemcsak talpra szeretne állítani, hanem vágyik jósága jeleivel meglepni…!

Köszönöm, hogy vagy!

2022. március 7., hétfő

💥Van erőm💥

Nincs könnyű dolgunk, hiszen a mostani időben nagyon nehéz megmaradni, hogy valóban Istenről halljunk minden reggel. 


De Ő nem feledkezik meg rólunk, hiszen Ő keres bennünket, csak mi készek kell legyünk elfogadni mindazt, amit számunkra előkészített. 

A zsoltáros a következőket írja: „Hadd halljam minden reggel” -vagyis kéri Istent, hogy ne feledkezzen meg Róla, hanem engedje meg, hogy minden, minden reggel hallja azt, hogy hűséges Istenünk van, akiben kell bízni.Mi eltudjuk mondani ezt: Valóban elmondhatjuk, vagy személyesen kérdezve, valóban elmondhatom ezt, hogy Istenben bízom, és kérem azt, hogy minden percben halljam, hogy hűséges az Isten?
Hűséges, vagyis állandóan, minden percben velünk van, és bármi jöhet az életünkben, 

Ő soha nem fog elhagyni, mert amit Isten megígért, azt meg nem szegi. 
Ha tehát bízunk Istenben, akkor meg fogja mutatni a helyes utat számunkra, és nem kell félnünk a betegségtől, holnaptól, nehézségektől, mert: Ha Isten velünk ki lehet ellenünk. 
Isten velünk van, de vajon én, akarok-e vele járni, és kész vagyok rábízni az egész életem, szeretteim életét? A döntés rajtam áll...

Ezért a mai üzenet számodra ez:
„Hadd halljam minden reggel, hogy hűséges vagy, hiszen benned bízom! Ismertesd meg velem, melyik úton járjak, mert hozzád vágyódik lelkem.”
(Zsoltárok 143,8)

💥Reggeli dicséret🌹 A vidámság orvosság

"A vidám szív a legjobb orvosság, a bánatos lélek pedig a csontokat is kiszárítja."
Példabeszédek könyve 17. fejezet 22. verse


Azon gondolkodom, van-e olyan ember a földön, aki nem szert nevetni? Bár nem mindenki gondolja azt, hogy a nevetés és a vidámság szoros összefüggésben van egymással. Szerintem mindegy is, hogy kedveljük a nevetést, vagy egyszerűen derűsek vagyunk, elégedettséggel és boldogsággal tölt el az életünk, egy biztos, a boldogsághoz hozzá tartozik a vidámság. De vajon azért vagyunk mindig vidámak, mert ez boldog állapotunkból fakad, vagy lehet az ember vidám máskor is?

Lisa Fields a Reader's Digest újságírója azt mondja, csak akkor lelhetünk boldogságra, ha a megfelelő helyen keressük azt. Az írónő a kutatásokra hivatkozik, hogy ezek a legfőbb helyek: a család, a társaság, a munka és a hit. Emberi életünk ezen területei azok, ahol ki kell teljesednünk, hogy boldogok lehessünk. A Howard egyetem 1933-ban kezdődött, máig tartó kutatásai szerint a legfontosabb dolgok az életben a következők: Szeretetteljes kapcsolatok a családtagokkal, amiben szeretetet adunk és kapunk. Továbbá bizalommal teli, támogató kapcsolatok a mindenkori társaságban. 

Ezek a kapcsolatok nagymértékben hozzájárulnak a biztonságérzetünkhöz, hogy minél kevesebb stresszel keljen élnünk az életünket, vagy egészséges módon fel tudjuk dolgozni azt. 
A harmadik terület a munka, ami értelmet és célt ad az ember életének és végül negyedik a hit. 
A hitben az írónő a kutatások alapján a mai világ rákfenéjének a pénzimádatnak és más bennünket manipulálni, irányítani kész dolgoknak az ellenszerét látja.

Minden bizonnyal nagyon is igaza van, de ne feledjük el, milyen idealizált képet tár elénk így a kutatás! Csak akkor lehetünk valóban boldogok, ha megfelelő családdal, baráti kapcsolatokkal és munkával rendelkezünk és rendben van a hitünk. No, de az emberiség hány százalékának adatik meg mindez egyszerre egy helyen és egy időben? Lehetséges, hogy Maurice Maeterlincknek van mégis igaza és az emberi boldogság csak egy időben tovatűnő kék madár, aki a következő pillanatban már tova is száll és újra a nyomába kell indulnunk? Vajon az életünk folytonos boldogságkeresésből kell álljon?

Hívő emberként azt gondolom, hogy a mi személyes Gondviselőnk az, aki mindenről, így a boldogságunkról is gondoskodik életünk során. A Biblia az Ő könyve, ami utat mutat nekem a teljes, a boldog élet felé és ha megfogadom útmutatásait, akkor részem is lehet abban. 
Mai igénk is egy ilyen útmutatás, ami arról szól, hogy ezen teljes élet nélkül mi szolgál orvosságul gyógyuló szívünknek. 
Azt írja, hogy ez nem más, mint a vidámság. Vagyis, ha nem teljes az életünk a boldogság területein. Amennyiben gondjaink adódnak a családi, baráti kapcsolatok terén, vagy a munkában, vagy egyéb kihívásokkal kell szembenéznünk, őrizzük meg vidámságunkat, benső derűnket! 
Mert, ha nem tesszük, akkor a sok aggodalom és búskomorság miatt még a csontjaink is megszáradnak. 
Vagyis teljesen kiéghetünk. Összpontosítsunk életünk naposabb oldalára, még akkor is, ha éppen árnyékban járunk!

Végül két gondolat két kis történetben. Tavasz volt, gyönyörű napsütés ragyogta be az utca egyik oldalát. Én a másik oldalon bandukoltam lehajtott fejjel, gondolataimba merülve. 
A hűvös szél, ami jeges leheletével megérintette nyakamat borzongásra késztetett. Fázni kezdtem. Felnézve megláttam a napsütötte másik oldalt: ott is mehetek tovább, ugyanoda visz az út - gondoltam. Pár pillanattal később a nap melege átjárt teljesen. 
Még a kedvem is jobb lett. És a másik történet. Feleségem nagymamája betegen is tudott mindig nevetni. Unokái megkérdezték tőle, hogy képes erre. Mire a válasz: Tudjátok drágáim, a nyelvem nem fáj.

A vidámság jó orvosság. Hát éljünk vele!

(Restás László)

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 103:1,2,3,
,,Áldjad én lelkem az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét.
Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről.
A ki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet.,,



💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

„De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek: Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!”
(Jeremiás siralmai 3:21-23)


2022. március 6., vasárnap

💥Van erőm💥

Hogyan lehet csodákról beszélni egy ilyen időszakban?
Csodákról szeretnénk hallani, nem pedig háborúról! Talán épp ezek, vagy hasonló gondolatok keringenek mindenki fejében.
De talán egy ennél is lényegesebb kérdés, hogy: Mit tennénk másképp, ha ez a nap lenne az utolsó?
Jób, mikor már majdnem mindenét elveszítette egy dolgot tett: Dicsérte az Istent. Nem fájtak kevésbé a mély sebek, de érezni kezdte, hogy már nincs egyedül. És ez épp elég. Az érzés, amikor tudod, hogy Jézus ott van melletted. Ott van a fájdalomban, a nyomasztó félelmek között, a nyugtalan éjszakákon. Ez ma sincs másképpen.
Dávid király, amikor elveszítette újszülött kisfiát az Úrhoz fordult. Ezékiás király halálos betegségében az Istenhez kiáltott, majd tiszta szívvel szolgálta őt még 15 évig. Péter a tengeren Jézus Krisztust hívta segítségül.
Álljunk meg egy pillanatra, és vegyük szemügyre azokat a dolgokat, amelyeket az elmúlt időszakban csodaként tapasztaltunk meg az életünkben.
Talán a legnagyobb csoda, hogy Velünk van az Isten. Ez változtathatatlanul igaz.
Lehet, hogy a reggeli elcsendesedés után nem fog megoldódni minden egyes probléma, de egy dolog megváltozhat: Úgy léphetsz ki házad ajtaján, hogy a te személyes Megváltód, Mennyei Atyád megy veled életutadon.
Mit tennénk másképp, ha ez a nap lenne az utolsó?



💥Reggeli dicséret🌹 A neki megfelelő módon

„Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.” Példabeszédek könyve 22. fejezet 6. vers

Szeretjük nézegetni gyermekeimmel a családi fényképeinket. Rendszeresen kérik, hogy azokat a mappákat nyissuk meg, amikben kicsik voltak (nem mintha most olyan nagyon idősek lennének ), és ilyenkor felváltva mondjuk mindannyian, milyen édesek ezen vagy azon a képen, és hogy milyen jó volt ez vagy az az élmény. Legutóbb megkérdezték tőlem, hogy szeretném-e, ha még mindig ilyen kicsik lennének.

Nos, nem volt még annyira régen ez az említett időszak, bennem pedig nagyon elevenen él az akkori túlélő üzemmód (ami gyakorlatilag azóta is tart), és az édes kérdésükre nekem az éjszakai rendszeres ébredések, az eleinte kínkeserves szoptatás, a konstans kialvatlanság jutott eszembe. 
A fáradt kismamaagyam, melynek hatására a kocsikulcsot (vagy a szemüvegemet?) a hűtőben találtam másnap reggel, vagy amikor a tömbházunk aljában lévő pékségbe nem tudtam egészen koradélutánig lejutni reggeliért, mert akárhányszor elkészítettem magunkat az indulásra, a gyerekem újból világosan értésemre adta, neki anyatejre van szüksége…

Ezért mosolyogva azt feleltem, „nagyon szép volt az az időszak, és jó visszaemlékezni rá, de úgy szeretem, hogy most már egy csomó dologról lehet veletek beszélgetni”. 
Nem mondom, hogy meghatotta őket a válaszom…

De ahogy a fenti igét elolvastam, a nevelésnek pont ez az oldala villant be legelőször. 
A beszélgetés. Mondd el neki, beszélj vele az életről a neki megfelelő módon. Az ő szintjén úgy, hogy megértse, hogy kapcsolódni tudjon a témához, és ezáltal ti is kapcsolódni tudjatok egymáshoz.

A neki megfelelő módon tanítsd Isten ismeretére, sződd át a mindennapok szürkeségét a személyes hiteddel, és ne csak beszélj neki az ő nyelvén a Mindenhatóról, hanem éld meg előtte is a Vele való kapcsolatodat!

Ha kérdez, válaszolj, ha pedig nem tudod a választ, vállald fel azt is! Lehet, hogy együtt kereshetitek majd meg a titok nyitját. Annyi mindent megértenek a gyerekek, jóval többet, mint ahogy azt mi igazából gondoljuk.

Beszélhetsz, sőt beszélned kell vele a jelenleg dúló háborúról, arról, hogy mit tehetünk mi mások megsegítésére. Eljön a nap, amikor a halálról is beszélned kell és ezzel együtt a benned élő reményről. Mert nem ez a vég. Nem a háború, nem a pusztulás, hanem Isten országa.

Beszélj neki Jézusról, aki visszajön, és ahogy azt már a mesékből megtanulta: a Jó fog győzni. Mindörökké.

(Szilvási-Csizmadia Andrea)


💥A Hét Igéje💥

Zsoltárok könyve 41. rész 11.
,,💞De te Uram, könyörülj rajtam és emelj föl engemet, hadd fizessek meg nékik!,,


1. Az éneklőmesternek; Dávid zsoltára.
2. Boldog, a ki a nyomorultra gondol; a veszedelem napján megmenti azt az Úr.
3. Az Úr megőrzi azt és élteti azt; boldog lesz e földön, és nem adhatod oda ellenségei kivánságának.
4. Az Úr megerősíti őt az ő betegágyán; bármilyen az ágya, megkönnyíted betegségében.
5. Én azt mondtam: Uram kegyelmezz nékem, gyógyítsd meg lelkemet, mert vétkeztem ellened!
6. Ellenségeim rosszat mondanak felőlem: Mikor hal meg és vész ki a neve?
7. Ha látogatni jön be valaki, hiábavalóságot beszél; szíve álnokságot gyűjt össze magának, kimegy az utczára és beszél.
8. Minden gyűlölőm együtt suttog reám, gonoszat koholnak ellenem:
9. Istennek átka szállott ő reá, s mivelhogy benne fekszik, nem kél fel többé!
10. Még az én jóakaróm is, a kiben bíztam, a ki kenyeremet ette, fölemelte sarkát ellenem.
11. De te Uram, könyörülj rajtam és emelj föl engemet, hadd fizessek meg nékik!
12. Abból tudom meg, hogy kedvelsz engemet, ha ellenségem nem ujjong felettem;
13. Engem pedig feddhetetlenségemben támogatsz, és színed elé állatsz mindenha.
14. Áldott az Úr, Izráelnek Istene öröktől fogva mindörökké. Ámen, ámen!