2023. február 18., szombat

💥Van Erőm💥 Fogadalom

Hogy haladsz az új évi fogadalmaddal? Hisz minden évben az emberek többsége kitűz maga elé egy bizonyos célt. 

Változásra vágyunk, és azt gondoljuk, hogy az új év fog ebben segíteni. 
Az óév fájdalmait legszívesebben eltüntetnénk, mély elhatározással arra törekszünk, hogy az új évben erősebbekké váljuk mind testileg, mind lelkileg. Már eltelt majdnem két hónap, így jogosan tehető fel a kérdés: Hogy haladsz a fogadalmaddal?Lehet, hogy már feladtad, mert már találkoztál a csalódással, fájdalommal, szeretetlenséggel.
Azonban, Isten mindig betartja ígéreteit!
Lehet, hogy ez a mondat nem kelt benned nagy érdeklődést. Ezért hoztam pár érvet, hogy a hited is megerősödjön általuk:
1. A tenger nem gátolhatta meg Mózest és a népet a szabadulástól, mert ott volt Isten, hogy betartsa ígéretét.
2. A fal nem gátolhatta meg Józsuét, hogy elfoglalja a megígért földet, mert ott volt Isten.
3. Góliát nem tudta megakadályozni a kis termetű Dávidot a győzelemtől, mert vele volt a Seregek Ura.
4. A kereszt nem gátolhatta meg Jézust abban, hogy megváltsa az emberiséget, mert a kezdetektől ez volt Isten terve.
5. Összeségében, téged sem akadályozhat semmi, hogy Isten akaratát cselekedett, mert ha egyszer Isten azt ígérte, hogy nem hagy el téged, akkor ez így is lesz.
Isten ígérete életünk minden percére érvényes!


💥Reggeli dicséret🌹Élvezd ki és nőj fel!

"💞Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem lett nyilvánvaló, hogy mivé leszünk. Tudjuk, hogy amikor ez nyilvánvalóvá lesz, hasonlóvá leszünk hozzá, mert olyannak fogjuk őt látni, amilyen valójában." János első levele 3:2

Minden gyerek szeretne felnőni. Ez természetes dolog, de őszintén meg kell mondanom, hogy én sokkal inkább lennék gyerek. Sokkal könnyebb volt az élet. A világ sokkal izgalmasabb és szebb volt, nem volt ennyi konfliktus (legalábbis most így látom). A szüleim eltartottak és nevelni próbáltak több kevesebb sikerrel. Ma már örülnék ennek. Mennyivel könnyebb lenne az élet gyerekként.

Persze felnövünk, és ki tudja mi lesz belőlünk. Ki tudná megmondani, hogy az a gyermek, aki ott áll előtted egy csokoládét majszolva, majd felnőttként milyen személyiség lesz!? Én biztos nem. 
A gyermekeim folyamatosan változnak, és napról napra látom az újabb személyiségi jegyeiket. 
Látom, ahogy egyre többet értenek meg a körülöttük lévő világból. 
Egy nap talán ők fognak az én székemben ülni, és azon gondolkozni, milyen jó is volt gyereknek lenni. A
kkor már érteni fogják, hogy milyen egy szülő élete, és meg fogják érteni én mit éreztem amikor ők voltak gyerekek.

Most még gyermekek vagyunk. Ez egy csodálatos állapot. Nem értjük, hogy milyen is pontosan az Atya. Nem értjük, hogy mit is gondolhat. Mit miért tesz. Gyakorlatilag semmit sem értünk Belőle tisztán, mert Ő teljesen más, mint mi. Még csak gyermekek vagyunk. Még nem érezzük át amit Ő. 
Nem tudjuk mi vár ránk, milyenné leszünk amikor felnövünk. 
Nem tudjuk, hogy hogy fogjuk látni a világot, mert még csak a gyermeki énünk kandikál ki belőlünk, és próbálja felfogni azt a kis részét a körülöttünk lévő mindenségnek és Istennek.

Isten gyermeke vagy. Hogy mi lesz veled később, kivé leszel, azt még nem tudod, de nem is ez a lényeg. Ami most fontos az ez:

Te Isten gyermeke vagy! Élvezd ki és nőj fel!
(Ömböli Dávid)
 

💥REGGELI CSENDESSÉG💥

HOL A TE TÁBOR-HEGYED?


Zsoltárok könyve 100. rész 5. 
,,💞Mert jó az Úr, örökkévaló az ő kegyelme, és nemzedékről nemzedékre való az ő hűsége!,,

Márk Evangyélioma 9. rész 5.
,,💞Péter pedig megszólalván, monda Jézusnak: Mester, jó nékünk itt lenni: ,,


Abban az időben: Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és Jánost, és egyedül velük ment föl egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük. Ruhája olyan ragyogó fehér lett, hogy a földön semmiféle kelmefestő nem képes így a ruhát kifehéríteni.
Akkor megjelent nekik Illés és Mózes, és beszélgettek Jézussal. Péter ekkor ezt mondta Jézusnak: „Mester! Jó nekünk itt lennünk!
Készítsünk három sátrat: neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet!”
Nem is tudta, mit mond, annyira meg voltak ijedve. Ekkor felhő árnyékolta be őket, és a felhőből szózat hallatszott: „Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!” Mire körülnéztek, már senkit sem láttak, csak Jézust egymagát.
A hegyről lejövet Jézus megparancsolta nekik, hogy ne mondják el senkinek, amit láttak, amíg az Emberfia fel nem támad a holtak közül. A parancsot megtartották, de maguk között megvitatták, hogy mit jelenthet az, hogy feltámad a halottak közül.
Azután megkérdezték tőle: „Miért mondják az írástudók, hogy előbb el kell jönnie Illésnek?”
Ezt válaszolta: „Igen, előbb eljön Illés és mindent helyreállít. De az is meg van írva az Emberfiáról, hogy sokat kell szenvednie és megvetésben lesz része. Azt mondom nektek, hogy Illés már eljött, de kényük-kedvük szerint bántak vele, ahogy előre megírták róla.”
  Mk 9,2-13

Jézus színeváltozásának leírását Szent Márk evangélista a jelenlévők megnevezésével kezdi. 
Az eseménynél nincs jelen nagyszámú nép, sem a tanítványok, de még az apostolok közül sincs ott mindenki. Csak három kiválasztott apostol, Péter, Jakab és János mehet fel Jézussal a hegyre. 
Az evangélista ezután összefoglalóan leírja a színeváltozás látványát, a ragyogó fehérséget. 
A kelmefestők által fehérített ruha hasonlatából érezzük, hogy valami természetfeletti dolog történik, olyan, ami nem emberi cselekvésnek köszönhető. 
Ami Jézussal történik, az a mennyei Atya cselekedete, aki Jézust ragyogó fényességbe vagy ragyogó ruhába öltözteti.
 Minden bizonnyal nem csak a ruhára vonatkozik az átalakulás, még akkor sem, ha az evangélista Jézus ruhájának tündöklő fehérségéről beszél, hiszen az „átváltozás” kifejezés nem csupán külső átalakulást jelez, hanem belsőt is.
Mindenesetre a ragyogás azt jelzi, hogy Jézus a mennyei világhoz tartozik, olyan alakban áll most a kiválasztott apostolok előtt, ahogyan majd a mennyben fogjuk látni őt. 
Lényeges azonban az is, hogy Jézus nem emberi személyében alakul át és átváltozása nem maradandó, azaz az eseményt követően újra emberi alakjában áll apostolai előtt.
Engedjük, hogy Jézus istenségének megtapasztalása, szeretetének megérzése átalakítson minket!
© Horváth István Sándor

Imádság:
Urunk, Istenünk! A bűn elszakít bennünket tőled és az Egyház közösségétől.
A bűnöktől való szabadulást egyedül te adhatod meg nekünk. Lelkünk bűneitől nem szabadulhatunk meg saját erőnkből. Ha bűnbánatot tartunk és a szentgyónásban megvalljuk bűneinket, ez a cselekedet annak a kifejezése, hogy szeretnénk helyreállítani a megsértett kapcsolatot veled, a mi irgalmas Atyánkkal és az Egyház közösségével. Amikor bocsánatot nyerünk vétkeinkre, te visszafogadsz bennünket a szeretet közösségébe. Urunk, megvalljuk bűneinket, és alázattal fordulunk hozzád: bocsáss meg nekünk!



💥A Nap Igéje💥

Énekek éneke 2:1
,,💞Én Sáronnak rózsája vagyok, és a völgyek lilioma.,,

2023. február 17., péntek

💥Mai Igerész💥

Zsidókhoz írt levél 13. rész 6.
,,💞Úgy hogy bízvást mondjuk: Az Úr az én segítségem, nem félek; ember mit árthat én nékem?

1. Az atyafiúi szeretet maradjon meg. 
2. A vendégszeretetről el ne felejtkezzetek, mert ez által némelyek, tudtokon kívül, angyalokat vendégeltek meg. 
 3. Emlékezzetek meg a foglyokról, mint fogolytársak, a gyötrődőkről, mint a kik magatok is testben vagytok. 
 4. Tisztességes minden tekintetben a házasság és a szeplőtelen házaságy; a paráznákat pedig és a házasságrontókat megítéli az Isten. 
 5. Fösvénység nélkül való legyen a magatok viselete; elégedjetek meg azzal, a mitek van; mert Ő mondotta: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled; 
 6. Úgy hogy bízvást mondjuk: Az Úr az én segítségem, nem félek; ember mit árthat én nékem? 
 7. Emlékezzetek meg a ti előljáróitokról, a kik szólották néktek az Isten beszédét, és figyelmezvén az ő életök végére, kövessétek hitöket. 
 8. Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz.

💥Reggeli dicséret🌹 A béke birodalma

“Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége a Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. 
A Seregek Urának féltő szeretete viszi véghez ezt!” Ézsaiás 9:6


Lassan egy éve, hogy kitört a háború a szomszédban. Azóta a béke fogalma sokunk számára új értelmet nyert. Az újabb és újabb hírek, melyeket szinte naponta olvashatunk a háború alakulásáról és a további kilátásokról, sokszor aggasztóak, és ellentmondanak egymásnak. 
Egyszer ez, aztán a másik fél kész a békekötésre, de mindig úgy alakul, hogy érdemi tárgyalások nem történnek. 
Ha visszagondolunk az elmúlt évszázad nagy háborúi utáni békekötésekre, azt látjuk, hogy a győztesek semmit nem tanultak a történelemből: ezek a békeszerződések ugyanolyan igazságtalanok voltak, mint a korábbiak, amikor a győztesek diktáltak. 
Mindig magunkban hordozták a következő konfliktusokat.
Isten másként akarja lezárni a nagy háborút, ami a jó és a rossz között zajlik. Törvénnyel és igazsággal. Olyan lezárást tervez, amely összhangban lesz a szeretet törvényével, és igazságos lesz. 
Ettől lesz az ő uralma örök, és ezért lesz rendíthetetlen a béke a Megváltó uralkodása alatt. 
Nem lesz többé lázadás, bűn és szenvedés.
Azonban ez nem csak a jövő, a mi életünkben ma is megtörténhet: ha Krisztus ül a szívünk trónján, akkor a törvénnyel összhangban törekszünk és tudunk élni, igaz emberekként. 
Ez azt fogja eredményezni, hogy ő egyre inkább teret kap a mindennapi életünkben, és láthatóvá válik tetteinkben (az ő uralma növekedik bennünk), és az ebből fakadó belső béke is egyre maradandóbbá válik bennünk. És mivel Isten a forrása, ez a békesség nem függ a körülményektől, bármi is történik, hamar helyreáll.
Ha úgy érezzük, hogy szükségünk van erre a békességre, akkor engedjük, hogy a Megváltó uralkodjon bennünk is!
(Simon Csaba)

💥Van Erőm💥Hiszem ha...

„Hiszem! Egyszerűen, kikötések nélkül.” 
Feltételeket szabunk annak érdekében, hogy valamiben hinni tudjunk. 
Bizonyítékokat akarunk. Itt van egy bizonyíték:
Dániel barátai nem hódoltak az idegen „istennek”. Ők már megismerték az egyedüli Istent, és az számukra elegendő volt.
A király ezért elrendelte, hogy egy tüzes kemencébe dobják őket.
Bárki, aki a kemence közelébe ment, azonnal elégett. Dániel barátai a tűz közepében oltalomra leltek, oly mértékben, hogy a füst szaga sem érződött rajtuk.
Igazán megerősítő lehet számodra ez az ige: Isten képes megsegíteni téged, mert ő életed legnehezebb, legfájdalmasabb időszakában is ott lesz melletted. 
Ez a csodás történet is azt szemlélteti, hogy Istennel a lehetetlen is lehetséges. 
Egy dolog van, ami mindennél fontosabb: a rendíthetetlen hit egyedül Jézus Krisztusban!
A történetnek van egy másik mondanivalója: „Van nekünk Istenünk, akit mi tisztelünk: ő ki tud minket szabadítani az izzó tüzes kemencéből, és ki tud szabadítani a te kezedből is, ó, király! 
De ha nem tenné is, tudd meg, ó, király, hogy mi a te isteneidet nem tiszteljük, és nem hódolunk az aranyszobor előtt, amelyet felállíttattál!” (Dániel 3,17–8) 
Képes vagy-e úgy hinni, hogy a teljes életed Isten kezébe teszed le?




💥REGGELI CSENDESSÉG💥 - 2023.02.17

Állj ki Isten mellett! 


Timótheushoz írt II. levél 1. rész 8. 
,,💞Ne szégyeneld hát a mi Urunk bizonyságtételét, se engem az ő foglyát; hanem együtt szenvedj az evangyéliomért Istennek hatalma szerint.,,

Márk Evangyélioma 8. rész 38. 
,,💞Mert valaki szégyel engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzetség között, az embernek Fia is szégyelni fogja azt, mikor eljő az ő Atyja dicsőségében a szent angyalokkal.,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -


💥🕊️NAPI EVANGÉLIUM🕊️💥

Jézus egy alkalommal magához hívta a népet és tanítványait, majd így szólt hozzájuk:
 „Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét, és kövessen engem! 
Mert aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt. 
De aki értem és az evangéliumért elveszíti életét, megmenti azt. 
Mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de a lelkének kárát vallja? 
Mit is adhat az ember cserébe a lelkéért? 
Aki e hűtlen és bűnös nemzedék előtt szégyell engem és tanításomat, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor majd eljön Atyja dicsőségében a szent angyalokkal.” 
Aztán még hozzáfűzte: „Bizony mondom nektek, a jelenlévők közül néhányan nem halnak meg, amíg meg nem látják Isten hatalomban eljövő országát.” Mk 8,34 – 9,1

Szent Márk evangéliumában viszonylag kevés beszédet és tanítást olvashatunk Jézustól, amely azzal magyarázható, hogy a négy evangélium közül időben az ő írása keletkezett a legkorábban. 
Az előzményekben a számos csoda mellett egyetlen hosszabb beszéddel találkoztunk, a magvetőről szóló példabeszéddel, amely az Isten országának növekedését mutatta be. 
A mai részletünkben újra tanítani kezd Jézus. Szavai nem csupán tanítványainak, hanem az egész népnek, mindenkinek szólnak. 
Beszédében összefoglal néhány igazságot, amelyek az ő követésének alapelvei.
Első kijelentése így hangzik: „Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét, és kövessen engem!” 
E szavai akkor válnak számunkra igazán érthetővé, ha a mi Urunk kereszthordozására és kereszthalálára gondolunk. Életünk küzdelmei és szenvedései új értelmet nyerhetnek, ha azokat a megváltó Krisztus türelmével hordozzuk.
Következő szavaiból valódi bölcsesség sugárzik: „Mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de a lelkének kárát vallja?”
A birtoklásnál és a vagyonszerzésnél sokkal fontosabb, hogy az ember végső sorsára gondoljon. 
A jócselekedetek és a hit megvallása olyan lelki kincsek, amelyekkel üdvösségünket biztosíthatjuk.
Kérjük az Urat, segítsen minket abban, hogy mindent megtegyünk az üdvösség, az örök élet érdekében!
© Horváth István Sándor

Imádság:
Uram, Jézus, taníts meg engem arra, hogy a legkisebb dolgokban is felfedezzem az igazi öröm, az igazi boldogság forrását! A szegénység, a nélkülözés, a szomorúság és az üldöztetés nem lehet akadály számomra, hogy feléd közeledjek. Sőt, ezek segítenek a leginkább abban, hogy megtaláljalak téged, s benned boldogságomat. Érzem közelséged, érzem gondviselésed, érzem irgalmadat, érzem jóságodat, érzem szereteted, s ez nekem a boldogság. Jézusom, veled mindenkinél boldogabb vagyok.

2023. február 16., csütörtök

💥A Nap Igéje💥

Jób 5:8,9
,,💞Ezért én a Mindenhatóhoz folyamodom, Istenre bízom ügyemet,
aki nagy és kikutathatatlan dolgokat művel, és csodákat, melyeknek száma sincsen.,, 
(Károli rev.)

💥Reggeli dicséret🌹 A sokarcú Szentlélek

“Amikor eljön a Pártfogó, akit én küldök nektek az Atyától, az igazság Lelke, aki az Atyától származik, az tesz majd bizonyságot énrólam.” János evangéliuma 15:26


Olvasom a mondatot, és megakad a szemem: "Pártfogó". Mit jelent, az, hogy pártfogó? 
Jézus búcsúzik a tanítványoktól, hiszen tudja, hogy nem sokára visszatér az Atyához. 
Tudja, hogy ezzel az eseménnyel egy hosszú és eredményes folyamatnak — Isten országa földrejöttének és az evangélium hirdetésének — fenntartása akadályokba fog ütközni, hiszen a hiánya okozta űrt nem töltheti be akárki, a tanítványok akár el is kedvtelenedhetnek. 
Megoldásként felajánlja a Szentlelket, aki távollétében segíteni fogja a további munkát, és jelenlétével előremozdítja az Isten országának földi terjedését.
Milyen szépen illusztrálja a Szentlélek munkáját ez a szó: pártfogó. 
Hiszen mi mást tenne velünk, akik Jézus lábnyomában járunk, mint az oldalunkra áll és pártunkat fogja Isten és az emberek előtt! Milyen szemléletes dolog ez, hogy a Szentháromság egy része a mi oldalunkon áll a világ hatalmaival és erőivel szemben is! A pártfogó...
Aztán eszembe jut: mintha a másik fordításban mást olvastam volna! És úgy is van! 
A Károli Gáspár féle fordításban ugyanezen a helyen azt találjuk, hogy a Szentlélek Vigasztalóként érkezik közénk Jézus mennybemenetele után. Ez még jobb, igaz? 
Vigasztalóra talán még nagyobb szükségünk van, amikor a Mester, ha nem is örökre, de számunkra ismeretlen időre eltűnik mellőlünk, és magunkra maradunk. 
De nagy szükségünk is van egy mindennapi vigasztalóra...
Ezek után kezembe kerül az Egyszerű Fordítás, ahol a Szentlélek Segítő, majd egy negyedik, angol nyelvű fordítás, ahol Szószólóként, vagy Támogatóként jelenik meg — aki helyettünk beszél és hirdet, szíveket lágyít és fordít Istenhez...
Amikor már összezavarodnék, és nem elbizonytalanodnék, hogy ezek után mégis melyik fordításnak hihetek, eszembe jut: a Paraklétosz ezek közül egyik sem, és mindegyik, sőt! Még ennél is több! 
Mert a Szentlélek nem pártfogó, nem vigasztaló, nem segítő és nem szószóló: Ő a Szentlélek. 
Ő az, akinek a munkáját nem látjuk, de érezzük, aki mindezt megteszi, és még ennél is többet, azért, hogy az evangélium a Föld minden sarkára eljuthasson. Nem ő segít neked: te segítesz neki.

(Ömböli Krisztián)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Zsoltárok köníyve139, 23-24

"
💞Vizsgálj meg engem, ó Isten és ismerd meg szívemet!
Próbálj meg engem és ismerd meg gondolataimat!
És lásd meg, ha van-e nálam a gonoszságnak valamilyen útja?
És vezérelj engem az őrökkévalóság útján! "

💥REGGELI CSENDESSÉG💥- 2023.02.16

KI SZÁMODRA JÉZUS KRISZTUS?


Korinthusbeliekhez írt I. levél 12. rész 13.
,,💞Jézus az Úr..,,

Márk Evangyélioma 8. rész 29.

,,💞És ő monda nékik: Ti pedig kinek mondotok engem? Felelvén pedig Péter, monda néki: Te vagy a Krisztus.

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika

💥🕊️NAPI EVANGÉLIUM🕊️💥

Jézus egyszer elment tanítványaival a Fülöp-Cezáreája környékén fekvő falvakba.
Útközben megkérdezte őket: „Kinek tartanak engem az emberek?”
A tanítványok azt felelték: „Egyesek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek, ismét mások valamelyik prófétának.” Ő tovább kérdezte őket: „Hát ti kinek tartotok engem?”
Erre Péter így válaszolt: „Te vagy a Messiás.” Akkor szigorúan lelkükre kötötte, hogy ezt senkinek se mondják el róla.
Ettől kezdve arra oktatta őket, hogy az Emberfiának sokat kell szenvednie.
A vének, a főpapok és az írástudók elvetik és megölik, de harmadnapra föltámad.
Erről egészen nyíltan beszélt nekik. Péter ekkor félrevonta Jézust, és szemrehányást tett neki.
Erre ő hátrafordult, tanítványaira nézett, és így korholta Pétert: „Távozz tőlem, sátán, mert emberi módon gondolkodol, és nem Isten tervei szerint!”
Mk 8,27-33

Az evangéliumot azért olvassuk naponta, hogy megismerjük Jézust.
Azzal a szándékkal figyelünk az egykor élt személyek vallomásaira, tanúságtételeire, hitvallásaira, hogy magunk is meg tudjuk fogalmazni személyes hitvallásunkat.
Hallottuk Keresztelő János tanúságtételét és hallottuk a mennyei Atya tanúskodását Jézus megkeresztelkedésekor.
Tudjuk, hogy még a gonosz lelkek is felismerik Jézusban az Isten Fiát és azt is láthatjuk, hogy a nép a csodák által egyre jobban felismeri benne a mennyei Atya küldöttét.
Az első tanítványok magatartása, azonnali indulása szintén hitvallás, még szavaikra sincs szükség ahhoz, hogy megtudjuk: az őket meghívó Jézusban felismerik az igazság közvetítőjét, akit ettől kezdve Mesterüknek tekintenek. A nép pedig felismeri benne a csodálatos tanítót, aki meghirdeti Isten országát.

Mindezek után Jézus felteszi a kérdést tanítványainak: „Kinek tartanak engem az emberek?”
A válaszok sokféleségén nem kell csodálkoznunk, hiszen Jézus személyének titka csak később, a kereszten és a feltámadáskor tárul fel a maga teljességében. Majd pedig újabb kérdése már a tanítványok vallomását kéri: „Hát ti kinek tartotok engem?”
A kérdés ma nekem szól: Kinek tartom Jézust? Vajon az életem méltó-e ahhoz, amit szóbeli hitvallásommal kifejezek?
© Horváth István Sándor

Imádság:
Urunk, Jézus Krisztus! Kereszthalálod mutatja, hogy mit jelent az élet teljes odaadása, az élet szeretetből való feláldozása. A szeretet mértéke csak a teljesség lehet.
Ami ennél kevesebb, az önzés. Ha kevesebbet akarunk adni Istennek, akkor önzőek vagyunk és nem ismerjük a mindent odaadó szeretetet.
Amikor a szeretetet gyakoroljuk az sosem önmagunk vagy emberségünk feladása, hanem éppen emberségünk legmélyebb megélése, kifejezése.
Segíts, hogy értelmünkkel Isten megismerésére törekedjünk, szívünk minden érzését felé irányítsuk és lelkünk minden idegszálával rá figyeljünk.
Add, hogy a szeretet valóban belülről, szívünk és lelkünk mélyéről fakadjon!


2023. február 15., szerda

💥A Nap Igéje💥

Lukács 6:36,37
,,💞Legyetek azért irgalmasok, mint a ti Atyátok is irgalmas.
Ne ítéljetek és nem ítéltettek; ne kárhoztassatok és nem kárhoztattok; megbocsássatok, néktek is megbocsáttatik;,,

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Rómabeliekhez írt levél 14. rész 7-8.
,,💞Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának:
Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk.,,

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,💞MERT BENNE TEREMTETETT MINDEN A MENNYEN ÉS A FÖLDÖN.,, KOLOSSÉ 1:16

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,💞Tégy engem, mint pecsétet a szívedre, mint pecsétet a karodra❣️,,
Énekek éneke 8:6

💥Mai Gondolat💥

"Ma küszködsz valami miatt? Azon töprengsz, miért kell átmenned ezen?

Figyeld: "A kitartás, az állhatatosság és a türelem
(jól jegyezd meg ezt a három tulajdonságot!) végezze el teljes munkáját, hogy ... teljesen kifejlettek legyetek" (Jakab 1:4)

Istennek jobban számit, hogy milyen a jellemed, mint hogy mennyire érzed magad jól a helyzetedben."

Bobb Gass -

💥Mai Ige💥

“💞Ne félj, mert veled vagyok! Ne aggódj, mert Én vagyok Istened! 
Megerősítelek, sőt, megsegítelek!
Igazságos jobbommal felkarollak, és megtartalak!” (Ézsaiás 41:9-10)

💥Örömteli mindennapok💥

Házasság hetéhez kapcsolódva néhány gondolat :)

,,A gyűrű egy igen értékes tárgy, nem azért, mert nemes fémből készült, hanem mert a hit és a szeretet jelképe.
A karikagyűrű, mint egy soha véget nem érő kör, Isten folytonos szeretetét jelképezi, azt a szeretetet ,ami soha nem vall kudarcot.
A gyűrű viselése állandóan emlékeztetni fog a hitetek megvallására, eskütökre, amelyet egymásnak és Istennek tettetek. A gyűrű a véget nem érő szeretet jelképe helyett bilincs is lehet.
De Isten Igéjében nincs egyetlen hely sem, ami feljogosítaná az embert a másik fölötti uralomra.
A férjnek szellemi felelőssége van, Isten terve szerint ő a házasság egységének a feje.
A férj a ház ura, a feleség az otthon királynője,,
,,Az isteni szeretet türelmes és jóságos. Ez a szeretet nem féltékeny, nem irigy, nem dicsekszik, nem büszke, nem viselkedik gorombán, nem a maga hasznát keresi, nem lesz indulatos, nem tartja számon, ha valaki rosszul bánik vele, nem örül az igazságtalanságnak, de együtt örül az igazsággal.
Az isteni szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, mindenben kitart. 
Ez a szeretet soha nem fogy el.1 Kor.13:4-8
Áldott ,hosszú ,boldog házas életet minden kedves házaspárnak :)

Legyen örömteli minden napotok :)


💥Van Erőm💥Ilyan Ő

Náhum próféta könyve 1. rész 7. 
,,💞Jó az Úr, erősség a szorongatás idején, és ő ismeri a benne bízókat.,,


Egy híres filozófia tanár azt mondta, hogy nincs olyan, hogy szeretet. 
Mély csend volt a teremben, aztán egyik pillanatban egy kéz emelkedett ki a sorok közül. 
Egy diák megkérdezte: Tisztelt professzor úr, létezik a sötétség?- Igen! -válaszolta.
- Nem, professzor úr, a sötétség csak a világosság hiánya.
- Létezik a hideg?
- Igen!
- Téves, professzor úr, a fizikai törvények szerint is a hideg, a meleg hiányából keletkezik. 
Tehát a szeretetlenség a világban, valójában a szeretet hiánya, maga a jóságos Isten hiánya.
Hitünk is veszélybe kerülhet, ha nem ismerjük Istent! 
Hisz mindaz, amit a saját életünk körül látunk, csak mutat valami sokkal többre. 
A betegség az egészség hiánya, de nem Isten hiánya. 
A szomorúság az öröm hiánya, de nem Isten hiánya. 
Vannak próbák, amelyek sokszor nehezek, de minden lehetségessé válik, ha Istennel harcolunk. 
Az Ige szavaival élve: „Jó az Úr! 
Oltalom a nyomorúság idején, gondja van arra, aki hozzá menekül.” (Náhum 1:7) 
Oltalom lehet annak is, aki jelenleg nem egy könnyű időszakon megy keresztül, ugyanakkor hangzik a felszólítás, hogy az Úrhoz bátran lehet menekülni, mert nem utasít el, nem mond le rólad.
A Mindenség Ura, aki egyben a te személyes Megváltód is, veled van. 
Istennél menedék vár, és ha elesel, az csak esély, hogy erősebb legyél.

💥Reggeli dicséret🌹 A Szentlélek áldása

💞Ismét monda azért nékik Jézus: Békesség néktek! Amiként engem küldött az Atya, én is akképpen küldelek titeket. 
És mikor ezt mondta, rájuk lehelt, és monda nékik: Vegyetek Szent Lelket.”
János evangéliuma 20. fejezet 21-22. vers


Jelenleg körülbelül 8 milliárd ember él a földön. Többségük (69%) nem keresztény, 1.8 milliárd (23%) muzulmán, 1.3 milliárd (16%) hindu; 1.1 milliárd (14%) nem vallásos; 700 millió (8%) buddhista, 600 millió (7%) törzsi és egyéb vallású.

Sőt, a maradék 2.5 milliárd (31%) /1.3 milliárd Római katolikus, 900 millió protestáns; 300 millió ortodox/ is jórészt csak papíron keresztény, akik alig, vagy egyáltalán nem ismerik még saját egyházuk tanítását sem.

Így, ha csupán ezeket a számokat és a magunk szerény képességeit nézzük, aztán belegondolunk, hogy mennyi embernek kéne elmondani, bemutatni az evangéliumot - hiszen az „elküldelek titeket” felszólítás nekünk is szól -, akkor mi mást mondhatnánk? Uram! Ez egy lehetetlen küldetés!

DE!

Jézus nem üres kézzel küldte el a tanítványokat. Nemcsak feladatot adott nekik, hanem a feladat elvégzéséhez szükséges eszközt is biztosította. 
A Szentlélek rájuk lehelése azt fejezi ki, hogy a menny szeretetének közvetítéséhez ugyanazt az erőforrást, ugyanazokat a lelki ajándékokat, képességeket vehetik igénybe, mint Ő.
 „Aki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál.” (Ján.14:12)

Ma mikor azon fáradozunk, hogy családtagjaink, munkatársaink, a lakókörnyezetünk is megismerje Isten szeretetét, akkor bátorítson az a tudat, hogy:

„Mindazok, akik Istennek szentelik lelküket és testüket, állandóan megkapják majd a Lélek újabb és újabb testi és lelki ajándékát. Kimeríthetetlen mennyei készletek állnak a rendelkezésükre. 
Krisztus nekik adja saját Lelke leheletét és életét az ő életéből. 
A Szentlélek legnagyobb energiáit fejti ki és így munkálkodik az emberek szívében és elméjében. 
Isten kegyelme megnöveli és megsokszorozza tehetségeiket. 
Az isteni természet tökéletessége jön segítségükre a lelkek megmentéséért végzett munkájukban. Krisztussal való együttmunkálkodásuk útján részesülnek Krisztus teljességében.
Emberi gyengeségükben is képesek megcselekedni a Mindenható tetteit.” 
(E.G.White, Jézus élete 734.o.)

(Tóth Szilárd)

💥REGGELI CSENDESSÉG💥- 2023.02.15

Isten éleslátást ad neked


Lukács Evangyélioma 18. rész 41. 
,,💞Mondván: Mit akarsz, hogy cselekedjem veled? Az pedig monda: Uram, hogy az én szemem világa megjőjjön.,,

Márk Evangyélioma 8. rész 22. -25
,,💞Azután Bethsaidába méne; és egy vakot vivének hozzá és kérik vala őt, hogy illesse azt. 
Ő pedig megfogván a vaknak kezét, kivezeté őt a falun kívül; és a szemeibe köpvén és kezeit reá tévén, megkérdé őt, ha lát-é valamit?
Az pedig föltekintvén, monda: Látom az embereket, mint valami járkáló fákat.
Azután kezeit ismét ráveté annak szemeire, és feltekintete véle. És megépüle, és látá messze és világosan mindent.

Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -


💥🕊️NAPI EVANGÉLIUM🕊️💥

,,Jézus és tanítványai egy alkalommal Betszaidába érkeztek. 
Ott egy vakot vezettek hozzá, és kérték, hogy érintse meg. 
Ő kézen fogva kivezette a vakot a faluból. Aztán nyállal megnedvesítette szemét, rátette kezét, és megkérdezte: „Látsz-e valamit?” 
Az fölnézett, és így szólt: „Látom az embereket. Olyanok, mintha a fák járkálnának.” 
Erre ismét rátette kezét a vak szemére. 
Most már tisztán kezdett látni, és úgy meggyógyult, hogy élesen látott mindent. 
Ezután hazaküldte, és meghagyta neki: „Erről senkinek se beszélj a faluban!” Mk 8,22-26

Jézus újabb csodájának helyszíne a Galileai-tenger vagy más néven a Genezáreti-tó északi partján fekvő település, Betszaida. Korábban gyógyított már meg béna embert, űzött ki ördögöket, visszaadta az érthető beszéd és a hallás képességét a dadogva beszélő süketnek, most pedig egy vak embert ajándékoz meg a látás képességével. Betegsége miatt az illető képtelen arra, hogy önmaga menjen Jézushoz, minden bizonnyal családtagjai vagy ismerősei vezetik a vakot a faluba érkező Jézushoz. 
Tudhatnak tehát Jézus csodákra képes isteni erejéről, s arról is lehet ismeretük, hogy a legtöbb esetben érintése által történnek a gyógyulások. Érdekes, hogy nem mondják meg pontosan, hogy mit kérnek, mit várnak Jézustól, de ez szükségtelen is a betegség, a vakság természete miatt, hiszen Jézus rögtön láthatja, hogy milyen baja van a hozzá vezetett személynek. 
Azt kérik csupán, hogy Jézus érintse meg a vakot, s ez a kérésük nyilvánvalóan Jézus isteni képességébe vetett hitük jele.
Jézus ez esetben sem a nagy nyilvánosság előtt akar cselekedni, ezért a falun kívülre vezeti a vakot és ott gyógyítja meg. 
Maga a gyógyítás nem egyetlen pillanat alatt, hanem két fázisban történik, először csak homályosan, majd tisztán kezdett látni a szemevilágát visszanyerő ember, amely a hitre jutás fokozatosságára utalhat.
A hit útján járva minél jobban megismerjük Jézus személyét, annál inkább tudjuk követni őt.
© Horváth István Sándor

Imádság:
Uram, Jézus Krisztus! Megerősítem irántad való szeretetemet és minden nap meg akarom azt vallani előtted. Légy velem, hogy szüntelenül megújuljak a szeretetben, s azt ne csak szavaimmal, hanem cselekedeteimmel és egész életemmel is kifejezzem. 
Hálával gondolok arra, hogy te szeretetből feláldoztad életedet értem és minden emberért. 
Elkötelezem magamat, hogy én is az önzetlen és önfeláldozó szeretet útját fogom járni. 
Segíts, hogy irántad való szeretetből mindent megtegyek üdvösségemért. Uram, te légy bennem a szeretet!

2023. február 14., kedd

💥A Nap Igéje💥

Példabeszédek 20. rész 27. 
,,💞Az Úrtól való szövétnek az embernek lelke, a ki megvizsgálja a szívnek minden rejtekét.,,

💥KINCSEM🌹

💞De a bölcsesség hol található? Hol van az értelem lelőhelye? 
Nem ismeri értékét a halandó, nem található az élők földjén. 
A mélység ezt mondja: Nincs bennem! A tenger ezt mondja: Nálam sincsen!”
 Jób könyve 28.fejezet 12-14.vers


Te hol rejtenéd el, ami számodra a legértékesebb? Megannyi lehetőség van már arra, hogy értékeinket óvjuk, akár bankban, széfben hét lakattal lezárva és néhányan azt tartják a legbiztonságosabbnak, ha otthon rejtik el. A társadalom általános elgondolása az értékről leginkább a drágakövek, a luxusautók, órák, ékszerek és természetesen a pénz körül forog. 
Egy gyermek számára értékes akár egy csiga háza is, de egy patak partján talált kő is fontos lehet. 
Az, hogy mit tartunk értékesnek sok mindentől függ, leginkább talán attól, hogy mennyire nehéz vágyunk tárgyát megszerezni.

Jób könyve is említést tesz az értékekről. A következőket említi: arany, ezüst, réz, zafír, ónix, üveg, ékszer, kristály, korall, igazgyöngy. Ha ezek közül csak eggyel is rendelkeznék, talán minden gondom megoldódna, legalábbis azt gondolom…. De az író közel sem ezeket tekintette értéknek. 
A felsorolás valójában csak összehasonlítás az általunk és az Úr által gondolt érték között. 
Tudod mi a két dolog közt a különbség? Bár az arany, az ezüst vagy épp az igazgyöngy az egyik legnagyobb kincs a világon, de kellő szakértelemmel, némi szerencsével megtalálható barlangokban vagy a tenger mélyén. Amit viszont az író említ egyetlen helyen létezik csak. 
Nem lehet pénzért megvenni, nem kemény munkával tudod megszerezni, nem kell érte feláldoznod magad, nem kell érte szenvedni. Nem adják-veszik és nem veszít az értékéből.
Ez a kincs nem a földben van elrejtve és nem a tenger mélyén kell keresni. 
Nincs bankban, tőzsdén vagy épp a piacon. Ez a kincs a legbiztosabb helyen van: a Teremtőnél. 
A jó hír pedig az, hogy sosem fogy el, mindenkinek jut és az ára megfizethető: csak kérni kell!

Ez a kincs a bölcsesség. A Biblia magasabbra értékeli a bölcsességet, mint a színaranyt vagy az ezüstöt.
Nagyobb kincs az igazgyöngynél és nem fogható semmihez.
A Példabeszédek könyve így ír erről: „Szerezz bölcsességet, szerezz értelmet, ne felejtsd el szavaimat és ne térj el tőlük!
Ne hagyd el, és megőriznek téged, szeresd és megoltalmaznak téged!” (Péld.4:5-6)
A bölcsesség Istennél van, szavaiból megismerheted, ajándékait látva tapasztalhatod és ha figyelmes vagy, ez a bölcsesség megőrzi az életed!

Áldott napot!
(Csomó Hajni)

💥HÁZASSÁG HETE❣️

,,💞És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, amelyet kivett vala az emberből, asszonnyá, és vivé az emberhez.
És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett.,, 
1 Móz2:22-23


💥A házasság hetén is érdemes megfontolnunk Spurgeon gondolatait❣️


,,💞Azoknak, akiknek szeretete Istenben egyesül s akik az Ő szeretetét kérik, nem kell azon aggódniuk, hogy a szeretet és az öröm egyszer elhagyja őket."

C.H.Spurgeon -


💥HÁZASPÁROK IMÁJA❣️

💥Van Erőm💥Kitartó ima

Dániel elhatározta, hogy az egész életét arra szánja, hogy Istent szolgálja. 
Ezzel a döntéssel nem csak életének egy része, hanem minden megváltozott. 
Ő volt az a férfi, aki naponta háromszor imádkozott Istenhez. 
Nem rémítette meg a király rendelete sem. Áldozatot hozott, hogy Istennel legyen, így egy idő után tapasztalni kezdte Isten gazdag áldását. 

Hadd kérdezzem meg, hogy te milyen áldozatot hozol annak érdekében, hogy elcsendesedj, Istenhez fordulj minden nap? 
Tudsz-e úgy imádkozni Istenhez, hogy – bár tudod, hogy te mit szeretnél – legyen meg az Ő akarata? 
Olyan könnyű azt mondani, hogy imádkozunk, Bibliát olvasunk, de mit ér, ha Isten igéje nem gyökerezik meg a szívünkben, és nem alkalmazzuk életünkre nézve.

Tehát az történt, hogy Dánielt meglátogatta Isten angyala, aki komoly üzenettel érkezett hozzá. 
Dániel azonnal félni kezdett, ezért az angyal bátorítani kezdte: „Majd ezt mondta nekem: Ne félj, 
Dániel, mert az első naptól fogva, hogy rászántad magad a dolgok megértésére, megalázkodva Istened előtt, meghallotta szavadat Isten, és én a te szavaid miatt jöttem.” (Dániel 10,12)

Tehát jó, ha megjegyezzük, hogy ha időt szánunk Isten igéjének a tanulmányozására, akkor Isten gyönyörködik abban. 
Ha hűségesen, állhatatosan, hittel imádkozunk az Atyához, akkor Ő nem utasít el, hanem azt adja, amire valójában szükségünk van.

💥REGGELI CSENDESSÉG💥 - 2023.02.14

Küldetésünk van

 

Mózes I. könyve 1. rész 27. 
,,💞Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.,,

Lukács Evangyélioma 10. rész 1-2.resz
,,💞Ezek után pedig rendele az Úr másokat is, hetvenet, és elküldé azokat kettőnként az ő orczája előtt, minden városba és helyre, a hová ő menendő vala.
Monda azért nékik: Az aratni való sok, de a munkás kevés; kérjétek azért az aratásnak Urát, hogy küldjön munkásokat az ő aratásába.,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

💥🕊️NAPI EVANGÉLIUM🕊️💥

greater isrequired

You have no flash plugin installed

Download latest version from here


Az apostolok kiválasztása után Jézus kiválasztott más hetvenkét tanítványt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni szándékozott.
Így szólt hozzájuk: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába. Menjetek! Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé.
Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se tarisznyát, se sarut. Az úton senkit se köszöntsetek.
Ha betértek egy házba, először is ezt mondjátok: „Békesség e háznak!”
Ha békesség fia lakik ott, rászáll a ti békességtek, ha nem, visszaszáll rátok.
Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek és igyátok, amijük van.
Mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra.
Ha egy városba érkeztek, és szívesen látnak titeket, egyétek, amit elétek adnak.
Gyógyítsátok meg ott a betegeket, és hirdessétek:

Elérkezett hozzátok az Isten országa!” Lk 10,1-9

Jézus parancsa mindenekelőtt az apostoloknak és a tanítványoknak szól, akik elindulnak, hogy az evangélium hirdetői legyenek. A megtisztelő feladat megváltoztatta életüket, ezért elhagyják otthonukat és családjukat, hogy teljesíteni tudják a mesterüktől kapott küldetést.
Jézus utasításának megfelelően semmilyen eszközt sem visznek magukkal az útra.
Az egyetlen, amit vinniük kell, az Úr tanítása, amely önmagában is elég hatékony ahhoz, hogy meghozza gyümölcsét.

Az apostol, a küldött és tanítvány ebből merít erőt munkájához és ezt adja tovább.
A küldöttek bárányként indulnak a farkasok közé. Ezzel a hasonlattal Jézus azt akarja kifejezni, hogy tanítványai sokszor gyengébbek a világnál és védtelenek, de mivel a békesség örömhírét viszik, békét tudnak teremteni.
A missziós parancs szól továbbá az apostolok utódainak, mindazoknak, akik életük hivatását az evangélium terjesztésében ismerik fel.
Amikor valaki emberi gyengesége tudatában és annak ellenére vállalkozik e feladatra, akkor ezt abban a reményben teszi, hogy megerősíti őt az Úr, akinek keresztjét és feltámadását hirdetni fogja.
Az igehirdetés akkor válik hatékonnyá, ha mindenben hasonlóvá válnak Krisztushoz, aki e feladatra küldte őket, s mindenben osztoznak azok sorsában, akikhez küldetésük szól.
© Horváth István Sándor

Imádság:
Mindenható Istenünk! Te mindenkit meghívsz a veled való közösségre és senkit sem zársz ki szeretetedből.
Minden embernek felkínálod az üdvösséget és megmutatod, milyen úton érhetjük azt el.
Egyedül mi, emberek zárhatjuk ki magunkat azzal, ha elutasítunk téged, megtagadjuk a neked való engedelmességet és semmibe vesszük törvényeidet.
Hálásak vagyunk azért, hogy minden embernek, nekünk is és minden embertársunknak megadod a segítséget ahhoz, hogy üdvözüljünk.




2023. február 13., hétfő

💥A Nap Igéje💥

Zsidók 10:5-7.
,,💞Azért a világba bejövetelekor így szól: Áldozatot és ajándékot nem akartál, de testet alkottál nékem, Égő és bűnért való áldozatokat nem kedveltél.
Akkor mondám: Ímé itt vagyok, (a könyv fejezetében írva vagyon rólam), hogy cselekedjem óh Isten a te akaratodat.,,

💥Örömteli mindennapok💥

A HÁZASTÁRSAK IMÁJA


Uram, segíts, kérlek, hogy mindig emlékezzünk arra a napra, amikor megszerettük egymást! 
A házasságunkat hatalmas kincsként őrizzük, amely folyton erősödik a Te szeretetedben.
Mivel szeretetben és békességben járunk, az imáink megválaszolást nyernek.
Kitartunk egymás mellett, és imában támogatjuk egymást.
Atyám, erősítsd meg az együvé tartozásunkat.
Minden gonosz erő munkáját megtiltjuk a családunk életében, a Jézus nevében! 
Segíts abban, hogy mindig kellő idő álljon rendelkezésre a kapcsolatunk frissen tartására.
Emlékeztess minket a házassági szövetségünkre, ha megfeledkeznénk róla.
Jézus Krisztust tesszük az életünk Urává, Megváltójává, Szabadítójává és Gyógyítójává!
Uram, a megtartó kegyelmedre bízzuk a családunkat, így gyermekeink egy boldog, öröm- és szeretetteljes légkörben növekedhetnek fel, elkerülve a válás okozta sérüléseket. 
Ámen!

💥Mai Zsoltár💥

,,Nyugodj meg, lelkem, mert az Örökkévaló jót tett veled és gondot visel rád!,, Zsolt.116,7


Hálás vagyok Istenem, hogy megnyugodhatok benned, mert gondodt viselsz rám !
Mindent javamra teszel, mert tőled csakis jó dolgok jönnek.
Dicsérlek és magasztallak Uram minden napon!
Tiéd legyen minden dicsőség! Ámen!

💥Reggeli dicséret🌹 Örülj neki!

💞Ő azonban ezt mondta neki: Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tied. 
Vigadnod és örülnöd kellene, hogy ez a te testvéred meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott.”  Lukács evangéliuma 15:31-32


Február 6-án hétfőn hajnalban a Richter-skála szerinti 7,8-as földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát. Ezt több utórengés is követte, melyek között volt 7,5-ös erősségű is.
Az áldozatok száma már meghaladta a 25.000-et (forrás: https://telex.hu/.../csalad-mentes-torokorszag-sziria... ).
Hazánkból is több mentőcsapat érkezett a régióba, és dolgozik minden erejét megfeszítve, hogy segítsen a romok alól kiszabadítani a túlélőket.

Ahogy ezt a fenti igét elolvastam, az az öröm jutott először eszembe, amit egy sikeres mentéskor érezhetnek az ott szolgálatot teljesítők és a hozzátartozók. Nem tudok most elképzelni nagyobbat.

Tény, hogy Jézus ezt a példázatot egészen más körülmények között, más élethelyzetben mondta el, de Ő is a másik ember felé kimutatott szeretetről beszélt többek közt.
Első körben a farizeusoknak és írástudóknak szólt ez a tanítás, akik nem örültek a többieknek.
Nem örültek a vámszedőknek, prostituáltaknak, hogy Jézus köré gyűltek, és hallgatták Őt.
Mert ők mások. Bűnösök.
Vagy legalábbis bűnösebbek bizonyos szemszögből nézve.

Jézus pedig nekilátott érzékenyíteni őket. Történeteket mesélt nekik olyan dolgokról, amik/akik elvesztek, de valahogy megkerültek. Szerette volna felnyitni a szemüket, hogy Isten szemében mi mindannyian ugyanolyan értékesek vagyunk, nem sorozatgyártott ócskaságok, hanem valódi, egyszeri és megismételhetetlen kincsek. Szerette volna bemutatni nekik az Atya határtalan örömét az egyes ember felett, amikor végre kapcsolatba kerülhetnek egymással.
És szerette volna, ha ez az öröm átragad a tudós vezetőkre is. Mert mi mindannyian testvérek vagyunk.

Képzeld el, Kedves Olvasó, ha másként szólna a tékozló fiú példázata.
Az elején nem változtatok semmit, a fiú kikéri az örökségét, mert menni akar, az Apa pedig elengedi, és várja haza minden nap. De nem egyedül várja. Az idősebb testvér többször is kisétál a birtok szélére, tekintete a látóhatárt kémleli, hátha meglátja azt az ismerős alakot, aki már annyira hiányzik neki.
Esténként leveleket ír a különböző nagyvárosokban élő barátainak, rokonainak, látták-e a testvérét, és ha igen, adják át neki: „Gyere haza, kisöcsém!”

Aztán egy nap az idősebbik fiú is csomagolni kezd. Csak a legszükségesebbeket rakja össze, ugyanis végre valahára egy kósza hírt kapott a testvéréről. Valahol itt lehet, erre lenne érdemes keresni.
És elindul, időt, energiát, pénzt nem sajnálva felkutatja őt. Megtalálja a disznók vályúja mellett, letérdel hozzá a mocsokba, és átöleli az ágrólszakadt világlátót. Hosszú percekig csak a szipogásuk hallatszik, majd az idősebbik megszólal: Végre megtaláltalak! Már attól féltem, hogy örökre elveszítettelek. 
Úgy örülök, hogy megvagy! Szeretlek, Öcsém!
Gyere, menjünk haza, Apa már nagyon vár!

U.i.: Kérlek, imádkozz a földrengés sújtotta országokért, az ott élő emberekért, a gyászolókért, a romok alatt lévő túlélőkért, a mentésben résztvevőkért, a keresőkutyákért!
Ha pedig úgy érzed, szeretnél támogatást adni egy segélyszervezeten keresztül, akkor ezen a linken megtalálod a szükséges információkat: https://adventista.hu/adra-felhivasa-a-torokorszagi.../

(Szilvási-Csizmadia Andrea)

💥REGGELI CSENDESSÉG💥

.Zsoltárok könyve 121. rész 8.
,,💞Megőrzi az Úr a te ki- és bemeneteledet, mostantól fogva mindörökké!

Mózes I. könyve 4. rész 9. 
,,És monda az Úr Kainnak: Hol van Ábel a te atyádfia? Ő pedig monda: 
Nem tudom, avagy őrizője vagyok-é én az én atyámfiának?,,

Kedves Testvérem, Kiknek vagy Te az őrzője? Kiket bizott Rád az Isten?

Zsoltárok könyve 121. rész
1. Grádicsok éneke. Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem.
2. Az én segítségem az Úrtól van, a ki teremtette az eget és földet.
3. Nem engedi, hogy lábad inogjon; nem szunnyad el a te őriződ.
4. Ímé, nem szunnyad és nem alszik az Izráelnek őrizője!
5. Az Úr a te őriződ, az Úr a te árnyékod a te jobbkezed felől.
6. Nappal a nap meg nem szúr téged, sem éjjel a hold.
7. Az Úr megőriz téged minden gonosztól, megőrzi a te lelkedet.
8. 💞Megőrzi az Úr a te ki- és bemeneteledet, mostantól fogva mindörökké!

Rómabeliekhez írt levél 12. rész 9-10.
,,💞A szeretet képmutatás nélkül való legyen. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz.
Atyafiúi szeretettel egymás iránt gyöngédek; a tiszteletadásban egymást megelőzők legyetek.,,


💥🕊️NAPI EVANGÉLIUM🕊️💥


,,Egy alkalommal farizeusok mentek Jézushoz, és vitatkozni kezdtek vele. 
Égi jelet kértek tőle, mert próbára akarták tenni. Ő lelke mélyéből felsóhajtott, és így szólt: 
„Miért akar jelet ez a nemzedék? Bizony mondom nektek: ez a nemzedék nem kap semmiféle jelet.” Ezzel otthagyta őket. Ismét hajóba szállt, és átkelt a Galileai-tó túlsó partjára.,, Mk 8,11-13

Az elmúlt hetek során Jézus csodáit ismertük meg az evangéliumból, különösen is az ő csodás gyógyításait. Láttuk, hogy a csodákhoz két irányból kapcsolódik a hit: egyrészt a csodát megelőzi a hit, azaz a gyógyulni vágyó személy előzetesen kifejezi Jézusba, az Isten Fiába vetett hitét, másrészt a csodákat látva sok emberben hit ébred. 
Láttuk azt is, hogy a csodák jelek, amelyek Isten országának eljövetelét igazolják, valamint azt, hogy Jézus valóban Isten, hiszen emberi erő kevés volna ilyen tettek véghezviteléhez.

Mindezek után mi is meglepődünk a farizeusok kérésén, miszerint Jézus mutasson nekik égi jelet. 
Sem a gyógyítások, sem a kenyérszaporítás jele nem volt elég számukra. 
Feltehetően egy olyan újabb csodára gondolhattak, amely még egyértelműbben bizonyítja Jézus istenségét. 
Márk evangélista szerint nem a jószándék vezette őket, azaz nem a hitre szerettek volna eljutni az égi jel láttán, hanem próbatétel elé akarták állítani Jézust, aki reményeik szerint mégsem tudja igazolni előttük isteni hatalmát.
Aki egy csoda láttán nem hisz, annak lehet ezer csodát mutatni, akkor sem fog hinni. 
A farizeusok hitetlensége a mi Urunkat is elkeseríti, csalódást jelent számára. 
A tanulság talán az lehet számunkra, hogy ne kérjünk Istentől különleges dolgokat, rendkívüli csodákat, hanem vegyük észre napjainkban az ő cselekedeteit, mert ezek is csodák!
© Horváth István Sándor

Imádság:
Urunk, Jézus Krisztus! A változó világban az üdvösség reménye biztos pont az igazságot keresők számára. Te azt hirdeted, hogy Isten országa itt a földön már elkezdett megvalósulni. 
E tanítás fényében értjük meg, hogy azért térsz be a bűnösök házába, fogadod el meghívásukat, lépsz be életükbe, hogy elmondhasd nekik az isteni irgalomról szóló örömhírt. Jól tudod, hogy az Isten szeretetéről szóló tanítás a bűnösöket érinti, őket is megérintheti. 
Te azt tanítod, hogy az üdvösségre minden ember meghívást kap, és mindenki elnyerheti azt, aki megtér, azaz elhagyja a bűn útját és hisz benned, az üdvösség egyedüli közvetítőjében. 
Vezess minket az üdvösségre!

💥A Nap Igéje💥

Példabeszédek 2:6,7
,,💞Mert az Úr ád bölcseséget, az ő szájából tudomány és értelem származik.
Az igazaknak valóságos jót rejteget, paizst a tökéletesen járóknak,,,

2023. február 12., vasárnap

💥Mai Ige💥

 "💞Utaidat, Uram, ismertesd meg velem, ösvényeidre taníts meg engem!" Zsoltárok 25:4

💥Van Erőm💥Kérlek, Uram

1. Mennyire szeretjük önmagunkat? 
Meglepődnénk, ha jelentést kapnánk arról, hogy mennyire szeretjük önmagunkat. Jézus pedig egészen egyszerűen ezt mondja: Szeresd annyira a felebarátod, mint önmagad.

2. Mennyire szeretjük a családtagjainkat?
A család az a hely, ahol szeretve vagyunk, és szeretet adunk. 
De, ha Ézsau és Jákob történetére gondolunk, akkor azt láthatjuk, hogy a szeretetlenség vette át az uralmat egy szerető szív felett.
Jézus így szól: „Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták.” (Máté 7,12)

Mennyire az ellenségeinket – azokat, akik naponta megbántanak bennünket?
Talán ez a legnehezebb feladat az ember életében. 
A jó hír azonban az, hogy Istennel lehetséges. 
Ha valaki megbánt bennünket, akkor azt nagyon sokáig forgatjuk, tesszük-vesszük az elménkben.
Isten másképp cselekszik. Ha teljes szívből bocsánatot kérünk, akkor „Újra irgalmas lesz hozzánk, eltapossa bűneinket, a tenger mélyére dobja minden vétkünket!” (Mik 7,19). 

Többé meg nem emlékezik róluk.
Elgondolkodtató az, hogy Jézus azért az emberért is meghalt, aki a szegeket ütötte be a kezébe, mert őt is megakarta váltani... Ha nem tudjuk hogyan kell szeretni, bátran kérjünk tőle segítséget!

Hamarosan folytatjuk Márk evangéliumának a magyarázatát.

💥Reggeli dicséret🌹 Örülj, akkor is ha...

"Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek." Máté evangéliuma 5:12


A "boldogmondások" Jézus egyik népszerű, de nagyon furcsa tanítása. Jézus felsorol kilenc esetet sorol fel, amik közül négy olyan, ami nem igazán összeegyeztethető a boldogság, vagy az öröm definíciójával. A zárásról meg ne is beszéljünk. Örülj, sőt ujjongj ha üldöznek! 
Na ez nagyon fura. 
Ez egy képzavar. Ki hallott már olyanról, hogy valaki annyira örül, hogy ujjong miközben menekül az üldözői elől.

Mindjárt megmagyarázom. A személyiségfejlődésnek van egy szintje, amikor az ember képes rá, hogy várakozzon a nagyobb jutalom érdekében. A kisgyerek elé lerakunk egy kis kocka csokoládét, és azt mondjuk neki, hogy kap kettő kockával még, ha öt percig nem eszi meg. 
Ha megeszi, lesz egy csoki a gyomrában, de ha képes megállni, akkor háromszor annyit ehet.

Ez a boldogmondások lényege. Örülj, ne annak, hogy valami rossz történik, hanem annak, hogy ezért jutalom vár. Lehetsz boldog a nehézségek ellenére is, mert Isten készíti neked a jobbat. 
Isten terve nem az, hogy szenvedj a földön, hanem hogy örökké boldog legyél Vele.

Ma a betegek világnapja van. A betegség nem jó. Senki sem örül neki ha beteg. 
Sokan küzdenek világszerte jelenleg is. Nem azt mondom, hogy baj, hogy ilyenkor az ember csüggedtebb, mert érthető. Amikor fájdalmakat élünk át, akkor nehéz mosolyt csalni az arcunkra. 
Mégis Jézus azt mondja, hogy a nehézségek közepette is örülhetünk, mert a jutalmunk készen vár bennünket Nála.

Éppen ezért ma fordulj Istenhez örömmel, mert Ő áldást tartogat számodra!

(Ömböli Dávid)

💥REGGELI CSENDESSÉG💥

Az Úr számon tartja a házasságainkat is


János Evangyélioma 15. rész 5. 
,,💞Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: A ki én bennem marad, én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.,,

,,Az Úr szemei vannak azokon, kik félik Őt, és számon tartja az ember minden cselekedetét.,,

Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika


💥🕊️NAPI EVANGÉLIUM🕊️💥

10

,1 or greater

 

is required

You have no flash plugin installed

Download latest version from here

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé tenni.
Bizony, mondom nektek, amíg az ég és föld el nem múlik, nem vész el a törvényből egy „í” betű sem, sőt egy vessző sem, amíg minden be nem teljesedik.

Aki tehát csak egyet is eltöröl akár a legkisebb parancsok közül is, és úgy tanítja az embereket, azt nagyon kicsinek fogják hívni a mennyek országában. 
És mindaz, aki megtartja és tanítja őket, igen nagy lesz a mennyek országában.
Majd így szólt tanítványaihoz: „Mondom nektek: ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába. 
Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Ne ölj! Aki öl, méltó az ítéletre. 
Én viszont azt mondom nektek, hogy méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére. 
Aki azt mondja testvérének: Te esztelen!, méltó a főtanács ítéletére. 
Aki pedig azt mondja: Te istentelen!, méltó a kárhozat tüzére. Ha tehát ajándékot akarsz az oltáron felajánlani, és ott eszedbe jut, hogy testvérednek valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, s menj, előbb békülj ki testvéreddel. Csak aztán térj vissza, hogy bemutasd áldozatodat. 
Ellenfeleddel szemben légy békülékeny, amikor még úton vagy vele, nehogy átadjon a bírónak, a bíró pedig a börtönőrnek, és a börtönbe vessenek. Bizony, mondom neked, ki nem jössz onnan, míg az utolsó garast is meg nem fizeted.”
„Hallottátok a parancsot: Ne törj házasságot! Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már vétkezett vele. Ha a jobb szemed bűnre visz, vájd ki, és vesd el magadtól. 
Jobb neked, ha elvész egy testrészed, minthogy egész tested a kárhozatra kerüljön. 
Ha a jobb kezed visz bűnbe, vágd le azt, és vesd el magadtól. Mert jobb neked, ha egy testrészed vész el, minthogy egész tested a kárhozatra jusson. 
És ezt is mondták: Aki elküldi feleségét, adjon neki válólevelet. 
Én pedig azt mondom nektek, hogy aki elküldi feleségét – kivéve hűtlenség esetét –, okot ad neki a házasságtörésre, és aki az elbocsátott nőt veszi feleségül, házasságtörést követ el.”
„Hallottátok, hogy ezt is mondták a régieknek: „Hamisan ne esküdj, és tartsd meg az Úrnak tett esküdet!” 
Én pedig azt mondom nektek: Egyáltalán ne esküdjetek! Sem az égre, mert az az Isten trónja, sem a földre, mert az lábának zsámolya, se Jeruzsálemre, mert az a nagy Király városa! 
De még saját fejedre se esküdj, mert egyetlen hajszáladat sem tudod ősszé vagy feketévé tenni. 
Legyen a ti beszédetek „igen, igen, nem, nem”; ami ettől eltér, az a gonosztól van.”Mt 5,17-37

Jézus új törvénye.
Jézus hegyi beszédéből olvasunk egy részletet a mai vasárnap evangéliumában. 
Először a régi és az új törvény viszonyáról van szó. Jézus egykori hallgatóiban és természetesen azokban a keresztényekben, akik az evangélium megírása idején éltek, jogosan merült fel a kérdés, hogy az új törvény meghirdetésével életben marad-e a régi, a mózesi, az ószövetségi törvény. 
Máté evangélista, aki elsősorban a zsidóságból megtértek számára írja művét, arra törekszik, hogy egyensúlyba hozza a régi és az új törvényt. Azt szeretné, hogy olvasói ne ellentétet lássanak a kettőben, hanem a mózesi törvény mintegy magasabb fokát lássák meg Krisztus törvényében. 
Ennek fényében tudjuk helyesen értelmezni az Úr szavait: „Nem megszüntetni jöttem a törvényt és a prófétákat, hanem tökéletessé tenni.”
Mivel Jézus a mózesi törvényről, a prófétai írásokról egyaránt beszél, ezért szavai azt is jelentik, hogy ő a Messiás. Az ószövetségi törvényt ugyanis azért adta Isten, hogy a választott népet felkészítse a megváltó jövetelére. Ebbe az irányba mutatnak Isten küldötteinek, a prófétáknak a jövendölései is a messiási időkről. Úgy is beteljesedik tehát az ószövetség korának kinyilatkoztatása, hogy Jézus személyében elérkezik a Messiás, a Megváltó. Hallgatói és követői ezt is felismerhetik tanításából.
Jézus azt állítja, hogy az általa adott törvény felülmúlja, beteljesíti a régi törvényt. 
Az írástudók és farizeusok a régi törvény képviselői. Feladatuk az lett volna, hogy a törvényt hitelesen értelmezzék, magyarázzák és annak helyes megtartására tanítsák az embereket. 
E feladatukat azonban túlbuzgó módon végezték, és az idők során számos emberi előírással, paranccsal egészítették ki Isten törvényét, amelynek köszönhetően az eredeti isteni szándék háttérbe szorult. 
Jézus többször szóvá tette azt a hibájukat is, hogy inkább csak a törvény megtartásának látszatára törekedtek, mintsem a törvény szerinti életre.
Jézus, az Isten Fia azzal a joggal lép fel, hogy új értelmet adjon a törvényeknek, azaz újra felszínre kerüljön az a szándék, amiért Isten ezeket a parancsokat adta. 
A törvényeknek ugyanis semmi értelme nincs akkor, ha eltávolítanak Istentől és az embertárstól.
A beszéd folytatásában Jézus néhány példát említ, amelyekben szembeállítja a régi törvényt az újjal, s így szemlélteti az ő törvénye megtartásának módját.
Ennek megfelelően a „Ne ölj!” törvény megtartása ott kezdődik, hogy az ember még a haragot is távol tartja magától és békülékeny lelkületre törekszik. 
A mi Urunk szerint nem csak az követi el a házasságtörés bűnét, aki megcsalja vagy elhagyja házastársát, hanem az is, aki bűnös vággyal néz más asszonyra. 
E szavak hátterében az húzódik meg, hogy Jézus jól ismeri az emberi lelkületet és a bűn természetét. 
A bűn nem a konkrét cselekedettel veszi kezdetét, hanem a bűnös gondolatokkal. 
Ha valaki teret ad annak, hogy ezek a gondolatok elhatalmasodjanak benne, akkor idővel ezek cselekedetekben válnak valóra. Jézus figyelmeztet erre a veszélyre, ugyanakkor szavaival útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy már kezdetben ellen kell állnunk a bűnös kísértéseknek és egyetlen lépést sem szabad tennünk a bűn útján. Bűnös hajlamaink, vétkes kívánságaink ismerete segíthet minket abban, hogy mely területekre érdemes jobban odafigyelnünk. 
A rendszeres lelkiismeretvizsgálat, lelki beszélgetés és szentgyónás abban segít minket, hogy minél előbb megálljunk a bűn útján.
Milyen jó volna, ha felismernénk: Jézus új törvényt adott nekünk, a szeretet törvényét. 
Éljünk a krisztusi szeretet-törvény szerint!
© Horváth István Sándor

Imádság:

Urunk, Jézus Krisztus! A te életutad és főként keresztutad azt tanítja nekünk, hogy nem kitalálnunk kell a szeretetet, hanem rá kell találnunk a szeretetre és rá kell lépnünk a szeretet útjára. 
Nem kitalálnunk kell azt, hogy miként szeressünk, hanem azt kell tennünk, amit te is cselekedtél: szeretetből odaadtad, felajánlottad magadat Istennek értünk, emberekért. 
Önként tetted ezt, szeretetből, ahogyan minket sem kényszerít semmilyen külső törvény. 
Erre egyedül a szeretet szívünkbe írt törvénye indít minket. 
Segíts minket, hogy ne csak szóval hirdessük a szeretet parancsát, hanem megtegyük mindazt, amit a szeretet törvénye kíván.