2022. április 9., szombat

💥Mai Ige💥

,,Messzünnen is megjelent nékem az Úr, mert örökkévaló szeretettel szerettelek téged, azért terjesztettem reád az én irgalmasságomat. ,, Jeremiás próféta könyve 31. rész 3 vers

💥Van Erőm💥

Amikor a várakozás szóra gondolunk, rengeteg minden juthat eszünkbe. 
A gyerekek türelmetlenül várják a vakációt, a felnőttek a pihenést, az idősek pedig azt a pillanatot, amikor együtt lesz a család. És még számtalan valamit/valakit várunk...De hogyan várjuk Jézus Krisztust? 
Készek vagyunk-e azt mondani: „Jöjj, Uram Jézus!”.
Jézus Krisztus hamar eljön. Természetesen nem tudjuk, hogy a „hamar” szó mennyit is jelent pontosan, de készen kell állnunk!
Elgondolkodtam azon, hogy mennyi időt eltöltök várakozással, és olykor semmivel sem töltöm azt az időt. Pedig milyen jó lenne, ha a várakozási időt kihasználnám arra, hogy hálát adjak mindenért, ami az életemben van.
A nap 24 órából áll, és sajnos olykor egy órát sem töltünk el Jézus Krisztussal (imádkozással, hálaadással, dicsőítéssel).
Vagy, hányszor történik meg az, hogy a sok munka, nehézség vagy egyéb elfoglaltság mellett már nem jut időnk igét olvasni, imádkozni, vagy csupán beszélgetni Vele.
„Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.” (1Thessz 5,16) Vagyis Isten mindennapi kenyérként adta számunkra az igét, hogy fejlődjünk lelkileg, nem pedig tortaként, hogy csak ünnepi alkalomkor vegyük elő.
Ne feledjük, Jézus megígérte, hogy hamar eljön, de készen kell állnunk, mert visszajövetele bármelyik pillanatban beteljesülhet.
Legyen élő kapcsolatunk Vele, és tegyük azt, amire teremtettünk: Szeressünk!



💥Reggeli dicséret🌹A halálba kívánt fügefa

“Jézus így válaszolt nekik: Higgyetek Istenben! Bizony mondom nektek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magad a tengerbe! – és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik, annak megadatik az.” Márk evangéliuma 11:22-23

A mesék legtöbbjében a kívánságok valamilyen csodálatos körülménynek köszönhetően teljesülnek. 
A horgásznak ott az aranyhal. Hamupipőkének a tündér keresztanya. Dorothy-nak Óz. Aladdinnak a csodalámpa. Minden mesében megjelenik valami hatalom, ami képes teljesíteni a főhős minden vágyát így vagy úgy. Amikor olvassuk ezeket a gyerekmeséket, mind arra gondolunk, hogy bárcsak ilyen egyszerű lenne az élet. Milyen jó lenne, ha az ölünkbe hullana a lámpás, amit csak meg kell dörzsölni, és hipp-hopp, három kívánsággal később az életünk csodálatossá válik.

Amikor Jézus a tanítványokkal utazik, meglát egy fügefát, és mivel megéhezik, odamegy, hogy egyen belőle, de azon nincs termés, így megátkozza. Mondjuk nem is volt ideje a termésnek. 
Aztán megtisztítja a templomot a kereskedőktől, és ismét útra kel. Elmegy a tanítványokkal a fügefa mellett, ami kiszárad mire odaértek. Ezt megdöbbenve látják a tanítványok, mire Jézus elmondja a fent olvasható tanítást.

Mit jelent ez? Több dolgot is lehet belőle tanulni:

- Ha kívánsz, azt hittel tedd! Persze vannak súlytalan kívánságok. Lehet úgy kérni, hogy annak nincs tétje. Tudunk olyant kérni, hogy lényegtelen, hogy mi történik. Kérj hittel! Kérj úgy, hogy tudd, hogy teljesedik!
- Vigyázz mit kívánsz! Jézus megátkoz egy fát, mikor nincs rajta termés, pedig nem is kell még teremjen, és az kiszárad. Vigyázz mit kívánsz!

Kérj hittel és felelősséggel, mert Isten meghallgatja!

(Ömböli Dávid)


💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok könyve 91. rész 14-16.
,,,,Mivelhogy ragaszkodik hozzám, megszabadítom őt, felmagasztalom őt, mert ismeri az én nevemet! 
Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt; vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.
Hosszú élettel elégítem meg őt, és megmutatom néki az én szabadításomat.,,



2022. április 8., péntek

💥Reggeli dicséret🌹"Erős az igazságérzetünk"

"Legyen azért az ÚR a bíró, és tegyen igazságot közöttünk! Vizsgálja meg és perelje peremet, és szolgáltasson nekem igazságot veled szemben!" Sámuel első könyve 24. fejezet 16. verse


Talán mindenki nevében mondhatom, hogy általában erős az igazságérzetünk. 
Különösen, ha a saját igazunkról van szó. Rosszul esik, ha elém vágnak a pénztárnál. 
Rosszul esik, ha a forgalomban nem adják meg az elsőbbséget. Rosszul esik, ha egy kollégám kap elismerést, miközben a munka nagy részét én végeztem. És ezek csak az élet apró dolgai. 
Te hogyan éled meg, ha valamilyen igazságtalanság ér? Csöndesen meghúzódva magadba roskadsz? 
Vagy felháborodva jogorvoslást követelsz, esetleg bosszút forralsz? Bárhogyan is reagálsz, kétségtelen, hogy nem esik jól, ha igazságtalanság ér.

Dávidot nem csak egyszerű, hétköznapi igazságtalanságok érték. Saul féltékeny lett rá, és elhatározta, hogy megöli. Dávidnak—aki Isten felkentje volt, és jog szerint a királyi trón illette meg—évekig bujdosnia kellett abban az országban, amit hazájának nevezett, sokszor saját népe elől is. 
Ekkora igazságtalanság talán egyikünkkel sem történt még. Dávid azonban nem roskadt magába, és nem is háborodott fel. Nem hagyta magát, de nem is forralt bosszút Saul ellen. Egy harmadik utat választott: Istenre bízta magát.

Keresztényként nem az a kötelességünk, hogy meghunyászkodjunk, ha valaki bánt bennünket. 
Dávid is kiállt a saját igazáért. De a bosszú, az elégtétel sem a mi dolgunk. 
Dávid több alkalommal is saját kezébe vehette volna jogainak orvoslását, mégis Istenre tudta bízni az ítéletet. Ha bennünket ér az igazságtalanság, gondolunk-e arra, hogy Isten a bíró?
Gondolunk-e arra, hogy az, aki igazságtalanságot követett el ellenünk, szintén Isten gyermeke, és a mennyei Atya az, aki igazán képes igazságot tenni civakodó gyermekei közt?

Hiszem, hogy a mi életünk is sokkal felszabadultabb lehet, ha el tudjuk engedni sérelmeinket, és bízni tudunk abban, hogy az igazságos Atya tesz igazságot köztünk, gyermekei között.

(Cserpán Ádám)

💥A Nap Igéje💥

1Péter 2:9.
,,Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, a ki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket;,,



Shabbat Shalom 💞 Áldott hétvégét 🙂

MIKEÁS 7:18 HUNK
,,Kicsoda olyan Isten, mint te, a ki megbocsátja a bűnt és elengedi öröksége maradékának vétkét?! Nem tartja meg haragját örökké, mert gyönyörködik az irgalmasságban!,,





2022. április 7., csütörtök

💥Van Erőm💥

„Micsoda kérdés ez?”Talán kissé sértődötten válaszolnánk erre a kérdésre.
Az az igazság, hogy nem is nagyon értjük, hogy nem fáradt bele Isten az egészbe.
Talán, mint minden ember végkimerültségig dolgozunk, állandóan lelkesítjük magunkat, hogy elérjük vágyainkat, mintha az erőfeszítéseink boldogságot okoznának.
Aztán rájövünk, hogy nem is vagyunk olyan erősek.
Ez az ige reflektorként világít rá a lényegre: Nélküle nem megy! Szükség van Rá!
Isten nem fáradt bele, nem lankadt meg az évezredek folyamán, hogy népe számtalan vágyainak eleget tegyen.
Még mindig nem tudod, hogy az Örökkévaló nem fárad el?
Ha életed eddigi szakaszáig már megtapasztaltad azt, hogy „Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem”, akkor megérte. Akkor te, személyes átélted azt a csodát, amit a próféták, tanítványok, apostolok.
Te magad részese lettél az egésznek. És, ha megpróbálod tovább adni ezt az üzenetet, akkor életed nem volt hiábavaló.
Ebben a részben a nép ismét panaszkodik. Ezért érkezik a prófétától ez a számon kérő kérdés. Emlékezteti őket ha kell százszor, ezerszer, hogy Isten bölcsessége nem ismer határokat.
Te magad ismerd meg az Urat.
Úgy nézz előre, az ismeretlen jövőbe, hogy előtted legyenek Istennek a múltadban megtapasztalt munkái.
Már tudod, ugye?
„…életed végéig tartson ki erőd!” (5Mózes 33,25) Ez az erő Isten kegyelmi ajándéka a számodra.
Eleshetsz, de így talpra fogsz állni. Fáradt lehetsz, de képes leszel folytatni. Talán fel is adhatod, de akkor más cél fog mutatkozni számodra.



💥Reggeli dicséret🌹Emlékezetes csodák

"Emlékezetessé tette csodáit, kegyelmes és irgalmas az Úr."
Zsoltárok könyve 111:4

Vannak könnyen felejthető, hétköznapi csodák, és vannak olyanok is, amelyek emlékezetünkbe vésik magukat. Egy-egy jókor jött baráti ölelés, egy nagy nevetés a családdal, vagy néhány elismerő szó első olvasatra nem tűnnek nagy csodának, de gondoljunk csak a világ jelenlegi helyzetére: hát nem csoda, hogy van még lehetőségünk örülni, és vannak, akiket szerethetünk? Önmagában a szeretet, noha hétköznapi, mégis csoda.

Vannak azonban különleges csodák is: egy váratlan gyógyulás, a gyermekszületés, egy érthetetlen módon megoldódott pénzügyi probléma, vagy egy szerencsés végkimenetelű baleset. 
Na, ezek azok, melyekre életünk végéig emlékezni fogunk. Az, hogy az autó pont olyan szögben csúszott, pont úgy fordult, és a sofőr pont nem volt bekötve (mert Isten a gondatlanságban is gondoskodik), hogy az oszlop pont ott csapódott be, és nem húsz centivel előrébb... Ezek azok a csodák, melyek Isten kegyelméből és irgalmából, ajándékul adatnak nekünk.

Menj ki a tavaszi természetbe, és nézz körül! Lélegezz nagyokat, és gondolkodj el rajta: vajon nem arra emlékeztetnek-e a fák és a virágok, a madarak csicsergése és a rovarok zümmögése, hogy Isten sok kis hétköznapi csodán keresztül tartja fenn az életünket?
A hihetetlen események nem azt akarják-e megtanítani, hogy Isten napról-napra gondunkat viseli? 
Ezek azok, amiket kár volna valaha is elfelejteni.

A kegyelmes és irgalmas Isten téged is a tenyerén hordoz, sok csodán keresztül megmutatta már neked. Csak emlékezz!

(Ömböli Krisztián)
 

💥A Nap Igéje💥

Példabeszédek 17:17.
,,Minden időben szeret, a ki igaz barát, és testvérül születik a nyomorúság idejére.,,



2022. április 6., szerda

💥Reggeli dicséret🌹Józanok legyetek

„Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szertejár, keresvén, kit elnyeljen.” (Péter apostol első levele 5. fejezet 8. vers)


Hangulatingadozás, ingerlékenység, fejfájás, hányinger, aluszékonyság, egyensúlyzavar, ügyetlenség, a mozgáskoordináció és a tájékozódás elvesztése, hallucinálás, a tudatos és a tudatalatti összekeveredése, emlékezetkiesés, társadalmi normák áthágása, bűnözés – és még hosszan lehetne sorolni a részegség negatív fizikai, lelki és szociális hatásait és következményeit.

S mielőtt azt mondanád; - Engem ez nem érint, mert én nem fogyasztok alkoholt! – hadd mondjak egy a tudomány és a Biblia által is alátámasztott tényt; A részegség fentebb sorolt tünetei bizonyos élelmiszerek, fűszerek fogyasztásával vagy az alapvető fizikai, mentális és szociális szükségletek elhanyagolásával, úgy, mint koplalás, alvásmegvonás, emberi kapcsolatoktól és a társadalomtól való tudatos elzárkózás és más egyéb szélsőséges vallásgyakorlással is előidézhető.

S hogyan lehetsz és maradhatsz józan?

1. Fogadd el Isten megmentő szeretetét!


Ne azon gondolkozz, hogy mit tettél rosszul, vagy, hogy mit mulasztottál el. Ne önmagadon és a bűneiden elmélkedj, hanem azon, amit Jézus tett és tesz mai is érted! „mint józanok, tökéletesen reménykedjetek abban a kegyelemben, amelyet a Jézus Krisztus hoz néktek, mikor megjelen.” (1Pét.1:13)

2. Élj Isten megmentő szeretetének elvei szerint!

Ha szeretnél Jézushoz hasonló lenni, nem elég az elmélet, tedd azt és úgy, amit Ő tett. Gyakorold, amit olvasol! „többé ne embereknek kívánságai, hanem Isten akarata szerint éljétek a testben hátralevő időt.” „legyetek mértékletesek és józanok, hogy imádkozhassatok.” (1Pét.4:2,7)

3. Közvetítsd Isten megmentő szeretetét mások felé!

Az apostol által idézett oroszlántól az van a legnagyobb veszélyben, aki elszakad, aki elmarad a nyájtól. Ahogy Jézus azért jött, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett, úgy ebben is Ő legyen számodra a példa; Szolgálj! „Kiki amint kegyelmi ajándékot kapott, úgy sáfárkodjatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai” (1Pét.4:10)

(Tóth Szilárd)

💥A Nap Igéje💥

Ézsaiás 25:1,,Uram, te vagy Istenem, magasztallak, dícsérem nevedet! Mivel csodát cselekvél, örök tanácsaid hűség és igazság.,,



2022. április 5., kedd

💥Reggeli dicséret🌹 Az ismeretlen helyek ismerője

„Van út, amely az ember előtt egyenesnek látszik, de végül a halálba vezet.”
Példabeszédek 16.fejezet 25.vers

…és van út, amely nagyon kanyargósnak tűnik, de az életbe visz.- folytathatnánk. És tényleg!

Sokszor elcsodálkozok Isten logikáján. Próbálom értelmezni életem kisebb-nagyobb fordulóit, döntéseit, mélységeit és azt, hogy mit kellett abból a helyzetből megtanulnom és magammal hoznom, hogy a most-ban egy kicsivel okosabban élhessek. Gyakran tűnhetnek kuszának a dolgok és nem látjuk bizonyos helyzetek értelmét, aztán persze kivilágosodik, amikor túl jutottunk rajta.


Egyszer még általános iskolás koromban kaptam egy képkockát, amelyből a fényképeket hívták elő. Olyan semmilyen színű volt. Nem volt meg az egész tekercs film, csak ez az egy kocka. 
Egy mókust ábrázolt, aki épp ugrani készült és a fotós egy nagyszerű pillanatban kapta lencsevégre. Mivel csak ez az egyetlen kocka maradt meg, ezért nem tudni, hogy csak játékból vagy menekülés céljából akart ugrani. Ha előbbi, akkor vajon meddig ugrándozott, ha utóbbi, akkor vajon megmenekült?! Nem tudhatjuk, mert csak egy pillanatot láttam belőle. Szóval így vagyunk mi is…


Életünkben egyetlen kockát látunk tisztán, mégpedig azt, amelyben épp élünk, mozgunk és vagyunk. 
A jövőt lehet tervezni, de ahogy a nevében is benne van, az csak terv. Épp ezért lehet homályos, rengeteg kérdéssel teli. Tűnhet nagyon egyenesnek és könnyűnek, ugyanakkor tűnhet kanyargósnak, veszélyesnek, döcögősnek. A lényegen nem változtat egyik variáció sem: mi nem tudjuk, hogy mit hoz a holnap vagy merre fog vinni az utunk, éppen ezért bízzuk ezt az ismeretlent arra az Istenre, aki pontosan tudja, hogy merre kell haladjunk ahhoz, hogy beteljesítsük életünk feladatát. 
Lehet, hogy nem érzed úgy, hogy az irány amerre tartasz valóban a te utad lenne, de ne zárkózz el az újdonságok elől, ne zárkózz el akkor sem, ha te nem látod az értelmét. Hidd el, Isten látja és nem a véletlen műve, hogy azon az úton vagy.

Áldott napot!

(Csomó Hajni)

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 86:9,10
,,Eljőnek a népek mind, a melyeket alkottál, és leborulnak előtted Uram, és dicsőítik a te nevedet.
Mert nagy vagy te és csodadolgokat mívelsz; csak te vagy Isten egyedül!,,


2022. április 4., hétfő

💥Van Erőm💥

VAN ERŐ
Istennek van ereje akkor is, amikor nekünk nincs.
Hányszor hangzott el az emberek ajkán a következő mondat: Uram, szabadíts meg minket!
Bizonyára, rengetegszer mondták el olyan emberek, akik szabadulásra vágytak.
Most is így van ez, holott a szöveg nem ma keletkezett.
Ha figyelmesen elolvassuk Ézsaiás könyvének ezt a fejezetét, a vége fele a „Miért?” kérdésekkel találkozunk. Azzal a szóval, amelyet mi is nagyon sokszor felteszünk: Miért történik ez a világban? 
Miért kell átélnem pont én ezt a nehézséget? Miért nem lesz könnyebb a terhem?
Nos, Istennek arra is van ereje, hogy értünk munkálkodjon minden nap.
Értünk munkálkodik, és ez meglátszik abban, hogy ma ránk is árasztotta kegyelmének sugarait. 
Értünk munkálkodik, hogy a mai nap már a sokadik levegővételen vagyunk túl. Értünk munkálkodik, hogy megvan az enni-inni valónk.
Ugyan így érted is, csakis érted. Érted munkálkodik, amikor padlóra kerülsz, és Neki van ereje ahhoz, hogy felemeljen a mélyből, hogy Őt tudd magasztalni szabadításáért.
A „miért?” Kérdések helyett könnyebb lenne ezt mondani: Istenem, tudom, hogy terved van velem. 
Bár, léptem még bizonytalan, de vezess, ahogy te jónak látod, mert ha az én erőm el is fogy, a Te szereteted soha el nem múlik.







💥Reggeli dicséret🌹Meghallgatja kéréseinket az ÚR

"Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogyha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket." János első levele, 5. fejezet, 14. vers

Mindenféle kapcsolat - legyen az emberek közötti, de az Isten és ember közötti is - alapja a bizalom. 
E nélkül nincs meghitt közösség. Ugyanakkor ma igencsak híjával vagyunk ennek. Bauer Barbara, magyar írónő írja a következőket: "Hit és bizalom. Mindig azt gondoltam, ez hiányzik az emberekből, de ha van is bennük, mellette ott a félelem. Az egyik kioltja a másikat, mint víz a tüzet, mint a kiáltás a csendet." Szomorú ezeket a szavakat olvasni, mert az látszik, hogy a félelem világába élünk. 
A félelem leginkább a bizalomvesztés miatt jelenik meg az életünkben, ami rendszerint a rossz tapasztalatok miatt alakul ki bennünk. Csalódunk a másikban, ezért nem hiszünk többé neki. 
Félünk kapcsolatban maradni, félünk, hogy visszaélés áldozatává válunk. Ezért nagyon nehéz új kapcsolatokat kialakítani, nehéz őszintének lenni. Mindez az Istennel való kapcsolat kialakításában is akadályoz bennünket.

Vannak, akik azt gondolják, hogy Isten kötelessége minden ima meghallgatása és amikor ezt nem tapasztalják meg, lemondanak a kapcsolatról, vagy sértődötten meg is szakítják azt. 
Ez azonban téves és balga cselekedet. Az Istennel való mély őszinte kapcsolat is a kölcsönösségen múlik. Ahogy az emberekkel, úgy Istennel is lépésről lépésre kell kialítanunk azt. 
Az elmélyülés a folyamatos megtapasztaláson, megismerésen múlik. Azzal a különbséggel, hogy Istenben nem csalódhatunk, ha megismerjük Őt.

János apostol szerint a legjobb tapasztalatokat úgy szerezhetjük Teremtőnkkel, ha kéréseinket az Ő megismerésére tudjuk alapozni. Vagyis azt kérjük tőle, amiről tudjuk, hogy azzal egyetért. 
Ez nem azt jelenti, hogy ki vagyunk szolgáltatva neki. Isten nem egy olyan isten, ki kénye kedve szerint bánik velünk, hanem olyan, Aki a legjobbat biztosítja számunkra. 
Ezért kezdi János azzal a 13. versben, hogy ti "akik hisztek Isten Fia nevében (vagyis Jézus Krisztusban, mint Megváltóban) tudjátok: örök életetek van." 
Épp ezért Isten akarata mindenkor a mi javunkat szolgálja. Vagyis megismerni az Ő akaratát azt jelenti, hogy megismerjük, megértjük mi a legjobb nekünk. Megértjük, mit is érdemes valójában kérni Tőle.

(Restás László)
 

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 56:4,5 
,,Mikor félnem kellene is, én bízom te benned. Isten által dicsekedem az ő igéjével; az Istenben bizom, nem félek; ember mit árthatna nékem?,,


💥Egy Csoda Minden Nap,💥 Csak kezdj bele…!

Martin Luther King mondta: „Hinni annyi, mint fellépni az első lépcsőfokra, még akkor is, amikor nem látszik az egész lépcső.”

A hit tanúságtétele! Gyakran ez hiányzik nekünk ahhoz, hogy nekirugaszkodjunk, és meg merjük tenni ezt az első lépést. Ahhoz, hogy bele tudjunk kezdeni valamibe, el kell határozzuk magunkat. Elhatározásunkra pedig az lesz kihatással, amire gondolunk.

Ha szellemedet kétségek és félelmek tartják megszállás alatt, Jézus nevében van hatalmad, hogy lecsendesítsd őket. Hatalmad van arra, hogy megmondd ezeknek a gondolatoknak, hogy nincs helyük fejedben és szellemedben, mert Isten gyermeke vagy, és maga Isten járja veled utadat.

Menj arra, amerre a Szentlélek sugallja, e döntés egyedül a tied. Az ez irányban tett legelső lépés óriásinak tűnhet fejedben, de valójában csak a fejedben óriási. És minél nagyobb méreteket ölt fejedben, annál inkább megijedsz tőle. Tedd hát, hogy kisebbé váljon! Nincs baj. Az első lépések könnyűek:

Telefonálni.
Kitölteni egy űrlapot.
Kezdeményezni egy beszélgetést.
Kimondani: „Sajnálom”.
Stb.
Akármiről is álmodj: Boldog házasságról, jelentős karrierről, egészségről vagy anyagi függetlenségről, ma ráteheted lábadat az első lépcsőfokra abban az irányban, amerre Isten hív téged.

Ne félj attól, hogy megtedd az első lépést, mert Isten előtted járja az utat!

A Szentírás mondja: „Én megyek előtted, és az egyenetleneket megegyenesítem, az ércajtókat összetöröm, és leütöm a vaszárakat.” (Lásd Ésaiás 45,2)

Tedd meg ma az első lépést, Testvérem, kezdj bele…!
hu.jesus.net



2022. április 3., vasárnap

💥Van Erőm💥HOLNAP S UTÁNA IS

Ha körbe nézünk, akkor imádkozó kezeket látunk. Ha figyelmesen hallgatunk, akkor kiáltó szavakat, segélykérő kiállításokat hallhatunk. Ha végignézzük az arcokat, akkor megfáradt, leterhelt tekintetekkel találjuk szembe magunkat. Nem beszélve a betegségekről, vízhiányról, katasztrófákról. 
Ilyen helyzetekben nagyon hamar Istenhez fordulunk. Milyen csodás lenne, ha nem az utolsó lehetőségünk lenne Isten, hanem az első biztos pont az életünkben.
Olyan szépen fogalmaz az ige: „nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás. 
Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon,” (Zsolt 91:10-11)

Bizonyára már te is sokszor megtapasztaltad az ő csodás erejét az életedben. Amikor csodálatos módon alakultak a dolgaid, és nem tudtad megmagyarázni, hogy hogyan sikerültek. Bizonyára te is megtapasztaltad, amikor az orvosok lemondtak rólad, de Isten nem, ezért egészségesen távoztál a kórházból. Bizonyára te is, amikor erőtlen voltál, mégis nagy dolgokat tudtál megvalósítani Isten ereje által. Miért lenne ez az időszak éppen más? Isten nem változott. 
Ugyan az maradt számunkra is. 
Sajnos lehetséges, hogy bennünk változott valami: újra erőtlenek lettünk, újra aggódunk, félünk. 
Ideje változtatni a dolgokon. Imádkozhatunk egymásért. 
Kérhetjük Istent, hogy napról napra erősítsen bennünket. Meg kell erősödnünk testiekben, lelkiekben. Ne kételkedj ebben, bár lehet, hogy még nem érzed ezt biztosnak, de Isten igéje lehet ebben segítségedre. Általa újra erős lehetsz!
Nincs más dolgod: Megragadni Isten kezét ma, holnap és ezután.

AHOL RÁNK JÉZUS VÁR

Valami mindig vár.
Hol munka, lárma, hajsza,
hol a mindennapok küzdelme, harca,
hol keservek és kísértések,
próbák, bukások, szenvedések,
hol csend, csend, csend...
Kívül?
Vagy bent?
Valami mindig vár.

S Valaki mindig vár.
Mert Jézus mindig, mindenütt ott van.
Ott a zajban, a mindennapokban,
küzdelmekben és feladatokban,
ott szenvedésben és kísértésben,
hogy felemeljen, őrizzen, védjen,
hogy tanácsoljon, segítsen, áldjon,
átvigyen tűzön és akadályon,
új erőt adjon új kegyelemben.

Mindenütt mindig vár,
de százszorosan vár ránk - a csendben!

Túrmezei Erzsébet -



💥A Hét Igéje💥

Jeremiás próféta könyve 29. rész 12.
,,💞Akkor segítségre hívtok engem, és elmentek és imádtok engem, és meghallgatlak titeket.,,

Jeremiás próféta könyve 29. rész
1. Ezek ama levél szavai, a melyet Jeremiás próféta külde Jeruzsálemből a fogságban való vének maradékainak, és a papoknak és a prófétáknak, és az egész népnek, a melyet fogva vitt vala el Nabukodonozor Jeruzsálemből Babilonba.
2. (Miután Jékóniás király és a királyné és az udvari szolgák, Júda és Jeruzsálem fejedelmei és az ács és a kovácsmester kijövének Jeruzsálemből.)
3. Elasának a Sáfán fiának, és Gamariának a Hilkiás fiának keze által, a kiket Sedékiás, Júda királya küldött Nabukodonozorhoz, a babiloni királyhoz Babilonba, mondván:
4. Ezt mondja a Seregek Ura, Izráel Istene mindama foglyoknak, a kiket Jeruzsálemből Babilonba vitettem:
5. Építsetek házakat és lakjatok azokban, plántáljatok kerteket és egyétek azoknak gyümölcseit.
6. Vegyetek magatoknak feleségeket és szűljetek fiakat és leányokat, és a fiaitokat is házasítsátok meg, a leányaitokat pedig adjátok férjhez, és szűljenek fiakat és leányokat, és szaporodjatok meg ott, és meg ne kevesedjetek.
7. És igyekezzetek a városnak jólétén, a melybe fogságra küldöttelek titeket, és könyörögjetek érette az Úrnak; mert annak jóléte lesz a ti jólétetek.
8. Mert ezt mondja a Seregek Ura, Izráel Istene: Ne hitessenek el titeket a ti prófétáitok, a kik közöttetek vannak, se a ti jövendőmondóitok, és ne figyelmezzetek a ti álmaitokra, a melyeket álmodoztok.
9. Mert ők hamisan prófétálnak néktek az én nevemben: Nem küldöttem őket, azt mondja az Úr.
10. Mert ezt mondja az Úr: Mihelyt eltelik Babilonban a hetven esztendő, meglátogatlak titeket és betöltöm rajtatok az én jó szómat, hogy visszahozzalak titeket e helyre.
11. Mert én tudom az én gondolatimat, a melyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kivánatos véget adjak néktek.
12. Akkor segítségre hívtok engem, és elmentek és imádtok engem, és meghallgatlak titeket.
13. És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem.
14. És megtaláltok engem, azt mondja az Úr, és visszahozlak a fogságból, és összegyűjtlek titeket minden nemzet közül és mindama helyekről, a hová kiűztelek titeket, azt mondja az Úr, és visszahozlak e helyre, a honnan számkivetettelek titeket.
15. Mert ezt mondjátok: Támasztott nékünk az Úr prófétákat Babilonban is.
16. Mert ezt mondja az Úr a királynak, a ki Dávid székében ül, és az egész népnek, a mely e városban lakik, tudniillik a ti atyátok fiainak, a kik nem mentek el veletek a fogságra:
17. Ezt mondja a Seregek Ura: Ímé, én reájok küldöm a fegyvert, az éhséget és a döghalált, és olyanokká teszem őket, a milyenek a keserű fügék, a melyek a rosszaság miatt ehetetlenek.
18. És üldözöm őket fegyverrel, éhséggel és döghalállal, és rettenetessé teszem őket a föld minden országára, átokká és csudává és szörnyűséggé és mindama nemzetnek gúnyjává, a melyek közé kivetettem őket.
19. Azért mert nem hallgattak az én beszédeimre, azt mondja az Úr, a melyeket én üzentem nékik az én szolgáim, a próféták által, jó reggel elküldvén, de nem hallgattátok, azt mondja az Úr.
20. Ti azért, ti foglyok, halljátok meg az Úrnak szavát mindnyájan, a kiket Jeruzsálemből Babilonba küldtem.
21. Ezt mondja a Seregek Ura, az Izráel Istene Akhábra a Kolája fiára, és Sedékiásra a Mahásiás fiára, a kik hamisan prófétálnak néktek az én nevemben: Ímé, én odaadom őket Nabukodonozornak, Babilon királyának kezébe, és szemeitek láttára megöli őket.
22. És mind azokról vesznek átokformát a Júdából való foglyok, a kik Babilonban vannak, mondván: Tegyen téged az Úr olyanná, mint Sedékiást és mint Akhábot, a kiket tűzzel égetett meg a babiloni király.
23. Mert istentelenséget cselekedtek Izráelben, és paráználkodtak az ő felebarátjaik feleségével, és az én nevemben hazugságot szóltak, a mit nem parancsoltam nékik. Én pedig tudom azt, és bizonyság vagyok, azt mondja az Úr!
24. A nehelámiti Semájának is szólj, ezt mondván:
25. Így szól a Seregek Ura, az Izráel Istene, mondván: Mivelhogy te levelet küldöttél a magad nevével az egész néphez, a mely Jeruzsálemben van, és Sofóniás paphoz, a Mahásiás fiához; és az összes papokhoz, mondván:
26. Az Úr tett téged pappá Jojáda pap helyébe, hogy felügyelők legyenek az Úr házában minden bolond férfiún, és prófétálni akarón, hogy vessed ezt a tömlöczbe és a kalodába.
27. Most azért, miért nem dorgáltad meg az Anatóthbeli Jeremiást, a ki néktek prófétál?
28. Sőt még hozzánk küldött Babilonba, ezt mondván: Hosszú lesz az! Építsetek házakat és lakjatok bennök, plántáljatok kerteket és éljetek azoknak gyümölcseivel.
29. És elolvasá Sofóniás pap e levelet a Jeremiás próféta hallására.
30. És szóla az Úr Jeremiásnak, mondván:
31. Küldj el mind a foglyokhoz, mondván: Ezt mondja az Úr a nehelámiti Semája felől: Mivelhogy prófétált néktek Semája, holott én nem küldtem őt, és hazugsággal biztatott titeket;
32. Azért ezt mondja az Úr: Ímé, én megfenyítem a nehelámiti Semáját és az ő magvát; nem lesz néki embere, a ki lakjék e nép között, és nem látja a jót, melyet én az én népemmel cselekszem, azt mondja az Úr; mert az Úr ellen való szót szólott.

💥Reggeli dicséret🌹Van, aki nem hagy magadra

„Magasztallak, Uram, mert megmentettél. Nem engedted, hogy ellenségeim örüljenek bajomon. Uram, Istenem, hozzád kiáltottam, és meggyógyítottál engem. Uram, kihoztál engem a holtak hazájából, életben tartottál, nem roskadtam a sírba. Zengjetek az Úrnak, ti, hívei, magasztaljátok szent nevét!” Zsoltárok könyve 30:2-5

Néhány hete olvastam dr. Edith Eva Eger holokauszttúlélő A döntés című könyvét. Edith 16 éves volt, amikor szüleivel és egyik nővérével együtt először gettóba kényszerítették lakóhelyükön, Kassán, majd pedig Auschwitzba deportálták őket. A könyv mélységesen megrázott, ugyanakkor hatalmas reményt is adott. 
A fiatal zsidó lány története teljesen magába szippantott, elvitt az elképzelhetetlen borzalmakba, én is kapaszkodtam édesanyja egyik utolsó tanácsába: „Csak arra emlékezz: senki sem veheti el tőled azt, amit a fejedbe raksz.” 
Őriztem a reményt, ahogy ő a haláltáborban megfogalmazta magának: „Ha ma életben maradok, holnapra szabad leszek”. Egy vele készült interjúban (On the Spot műsor) elmondta azt is, hogy a lágerben (is) minden nap beszélt Istenhez.

Edith őszintén írt arról, hogyan próbálta eltemetni magában a borzalmakat, hogyan burkolózott évtizedeken keresztül hallgatásba, hogyan próbálta meg ez a mérhetetlen teher a házasságukat, és hogyan dolgoztak azért, hogy mégis együtt éljék le az életüket. Beszélt gyógyulásának hosszú és fájdalmas útjáról, arról, amikor megbocsátott Hitlernek, és amikor önmagának is meg kellett bocsátania. Dr. Edith Eva Eger ma 94 éves, még mindig praktizáló pszichológus, aki emberek ezreinek segít az előadásaival, könyveivel, vagy személyes terápiával abban, hogy szabadok lehessenek.
 „Nem választhatunk fájdalom nélküli életet. De választhatjuk azt, hogy szabadok leszünk, megszökünk a múltunk elől, akármi történjék is, és megragadjuk a lehetségest.” (dr. Eger)

A Biblia sem beszél fájdalommentes életről, de döntésről annál inkább. A zsoltáros bajokat említ, ellenségeket, betegséget, holtak hazáját. Akik Istent választják, nem lesz részük gondtalanságban.
 „Sok baj éri az igazat, de valamennyiből kimenti az Úr.” (Zsolt 34:20) Voltak és lesznek is bajok, nehézségek, tragédiák mindannyiunk életében, de Isten soha nem hagy minket magunkra ezekben, ha mi is mellette döntünk. Ő velünk szenved, velünk él túl. Van, hogy látványos csoda történik, de van, hogy csak egyik lépést kell tennünk a másik után meg-megremegő lábakon.

Isten a ma reggeli igével reményt szeretne adni neked, és hívni az Ő közelségébe. 
Ne add fel, hisz Ő sem adta fel veled kapcsolatban! Melletted van életed legmélyebb tragédiáiban és legnagyobb örömeiben egyaránt. Nem kell egyedül végigcsinálnod, Ő meg fog tartani. „Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni.” (1Kor 10:13)

Hát emeld fel a fejedet, és ne veszítsd el a reményt! Dönts Isten mellett, és figyeld Őt, ahogy cselekszik életedben! És döntsd el, hogy nem adod fel!

Bízz Benne, Ő kitart melletted!

💥Örömteli mindennapok💥

A te erőforrásod az Úr öröme!

,,Ez a nap az Örökkévalónak szent napja, most ne bánkódjatok, hanem töltsön be titeket az Örökkévaló öröme, mert abból nyertek erőt!,,
-Nehemiás 8,10-

Sajnos a keresztények többsége hajlamos a csüggedésre,a szomorkodásra,elfolytják az örömöt magukban ,nem tudnak egy felszabadult életet élni Krisztusban. 
Pedig a Biblia számtalan helyen ir az öröm fontosságáról. Azt mondja ,,ebből nyertek erőt,,

,,Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek!,, -Fil 4,4-

Teljes öröm van az Úrban- Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad; a te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké.

,, Megmutatod az életre vezető utat és jelenlétedbe vezetsz, ahol tökéletes öröm vár:a jobb oldaladon örökös öröm!,, -Zsoltárok 16,11

Keress ma legalább egy okot az örömre ,és kezd el örülni az Úrban!
Legyen örömteli minden napotok az Úrban!

💥Örömteli mindennapok💥

Nincs más Isten!

Ő ugyanis azt akarja, hogy mindenki üdvösségre jusson és megismerje az igazságot. 
,,Csak egyetlen Isten van és csak egyetlen közvetítő Isten és az emberek között: az emberré lett Krisztus Jézus. Igen, Jézus áldozatul adta magát, hogy kifizesse a váltságdíjat minden emberért és tanúskodott Istenről a maga idejében.,, -Timóteus 2,4-6-

💥Örömteli mindennapok💥

Amit Isten mond, azt tegyétek is meg, ne csak hallgassátok! Ha csak hallgatjátok, de nem teszitek meg, becsapjátok magatokat. Van, aki csak hallgatja Isten tanítását, de nem engedelmeskedik annak. 
Az ilyen ember úgy jár, mint aki megnézi arcát a tükörben, azután elmegy, és azonnal el is felejti, amit látott.

Aki viszont megnézte magát a szabadság tökéletes törvényében, és kitart a megismert igazság mellett — vagyis nem felejti el, hanem tettekre váltja amit látott, hallott és tanult — az mindenben áldott és boldog lesz! Jakab1,22-25

Fantasztikus ígéret van az Ige megcselekvésében!
Ha megtesszük a részünket, Isten gondoskodik az áldásról. Láthatjuk, hogy van részünk abban, hogy Isten áldásaiban járhassunk.Tettekre kell váltanunk ,amit Isten mond nekünk.
Egyszerüen, cselekednünk kell az Ige alapján. Isten megadta a képességet és a kegyelmet ahhoz, hogy keresztényekként az Ige szerint éljük az életünket.
Nem hagy magunkra, amit kér tőlünk, ahhoz megadta a kegyelmet és meg tudjuk tenni.
Ahhoz, hogy helyesen éljünk, Isten adott utasítást a Bibliában, nem nekünk kell kitalálni melyik úton járjunk, mit cselekedjünk, hogy helyesen éljünk.

Csak bele kell néznünk a tükörbe és folyamatosan kell szemlélnünk azt.
Az Ige gyönyörü,a z Ige maga Jézus. Amikor belenézünk, úgy kell látnunk magunkat, ahogy Ő lát minket, mert azok vagyunk valójában, akivé Őbenne lettünk.
Ezért bármit meg tudunk tenni,amire kér, mert Ő teszi meg bennünk,általunk.
Tölts időt az Igével, Jézussal, gyönyörködj Benne, hogy áldásiban járhass minden napon!

Legyen örömteli napod :)