2022. január 22., szombat

💥A Hét Igéje💥

Zsoltárok könyve 3. rész 8.
,,Kelj fel Uram, tarts meg engem Istenem, mert te verted arczul minden ellenségemet; a gonoszok fogait összetörted.,,


1. Dávid zsoltára; fia, Absolon elől való futásakor.
2. Uram! mennyire megsokasodtak ellenségeim! sokan vannak a reám támadók!
3. Sokan mondják az én lelkem felől: Nincs számára segítség Istennél, Szela.
4. De te, oh Uram! paizsom vagy nékem, dicsőségem, az, a ki felmagasztalja az én fejemet.
5. Felszóval kiálték az Úrhoz, és ő meghallgata engemet, az ő szentsége hegyéről. Szela.
6. Én lefekszem és elalszom; felébredek, mert az Úr támogat engem.
7. Nem félek sok ezernyi néptől sem, a mely köröskörül felállott ellenem.
8. Kelj fel Uram, tarts meg engem Istenem, mert te verted arczul minden ellenségemet; a gonoszok fogait összetörted.
9. Az Úré a szabadítás; legyen a te népeden a te áldásod. Szela.

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,És éneklének új éneket, mondván: Méltó vagy, hogy elvedd a könyvet és megnyisd annak pecséteit: mert megölettél, és megváltottál minket Istennek a te véred által, minden ágazatból és nyelvből és népből és nemzetből,És tettél minket a mi Istenünknek királyokká és papokká; és uralkodunk a földön.
És látám, és hallám a királyiszék, a lelkes állatok, és a Vének körül sok angyalnak szavát; és az ő számuk tízezerszer tízezer és ezerszer ezer vala;
Nagy szóval ezt mondván: Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot és bölcseséget és hatalmasságot és tisztességet és dicsőséget és áldást.
Sőt hallám, hogy minden teremtett állat, a mely van a mennyben és a földön, és a föld alatt és a tengerben, és minden, a mi ezekben van, ezt mondja vala: A királyiszékben ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség és dicsőség és hatalom örökkön örökké.
És a négy lelkes állat monda: Ámen. És a huszonnégy Vén leborult és imádá az örökkön örökké élőt.,, 
Jelenések könyve 5:9-14.



 


A BÁRÁNY!


Az egész bibliai történetet csodálatosan összefoglalja az, ahogy Krisztust, mint Bárányt mutatja be.
Az összes élőlény közül a bárány a legvédtelenebb.
Se szarva, se erős fogazata, se éles karma, se nagy ereje nincs, hogy megvédje magát.
Mégis egy Bárány az, aki elveszi a világ bűneit. Krisztust, mint Bárányt 29 alkalommal említi a Jelenések könyve a gonosz fölötti végső győzelem szimbólumaként. Ki ijedne meg egy báránytól?

A Jelenések 6:15 próféciája szerint az emberek meg fognak tőle ijedni. 
Olvassuk, mit mond ez az igevers!
„A föld királyai, a fejedelmek és a vezérek, a gazdagok és a hatalmasok, a szolgák és a szabadok mind elrejtőztek a barlangokban és a hegyek szikláiban, és így szóltak a hegyekhez és a sziklákhoz: 
Essetek ránk, és rejtsetek el minket a királyi trónuson ülő arca elől, és a Bárány haragja elől, mert eljött az ő haragjuk nagy napja, és ki állhat meg?”

Jelenések 12:9-11 azt mondja: „És levettetett a hatalmas sárkány, az ősi kígyó, akit ördögnek és sátánnak hívnak, aki megtéveszti az egész földkerekséget; levettetett a földre, és vele együtt angyalai is levettettek. Hallottam, hogy egy hatalmas hang megszólal a mennyben:
 Most lett a mi Istenünké az üdvösség, az erő és a királyság, a hatalom pedig az ő Krisztusáé, mert levettetett testvéreink vádlója, aki a mi Istenünk színe előtt éjjel és nappal vádolta őket. Legyőzték őt a Bárány vérével és bizonyságtételük igéjével azok, akik nem kímélték életüket mindhalálig.”
A 13. fejezet leírja a tíz király rettenetes szövetségét, amely mögött a Fenevad ereje és hatalma áll.
Később azt olvassuk, hogy „Ezek a Bárány ellen fognak harcolni, a Bárány azonban legyőzi őket, mert uraknak Ura és királyoknak Királya” (Jel 17:14).
Igen, a fegyvertelen Jóság győz a felfegyverzett gonosz ellen. ÖRÜLJETEK!

Legyetek áldottak!

REINHARD BONNKE

💥Van erőm💥Nem úgy lesz!

Jeremiás 31:3 HUNB
,,A messzeségben is megjelent az Úr: Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen.,,

Bizonyára sokan átéltünk már olyan pillanatokat, amikor hirtelen nehézkessé vált minden. 

Mondhatni, hogy Izrael népének az élete is a sötétség birodalmába érkezett, de ott is tündöklően ragyog fel Isten üzenete. Arról olvasunk, hogy a népet a pusztulás fenyegeti. Isten azonban a megmentő kezét nyújtja népe számára.

Ha röviden szeretném összefoglalni a mai üzenetet, akkor a következőt mondanám: a szeretet örök.
Mennyi mindent tett Izrael népe Isten ellen. Hányszor volt engedetlen, hűtlen a történelem folyamán. 
Isten nem mond le népéről, hanem azzal az örök, véget nem érő szeretettel akarja megszabadítani népét, amellyel már a kezdetekkor körülfogta választottait.
Bár a nép azt hitte, hogy most már valóságosan a vég fog következni, érezhető a szerető Isten munkálkodó két keze, amely azt sugallja, hogy: Nem úgy lesz!
Az örök szeretet, amelyet Isten népe iránt érzett nem változott az évszázadok, évezredek során sem, és ennek a csodás szeretetnek a bizonyítéka, hogy Krisztus meghalt értünk, hogy mi is részese legyünk ennek a szeretetnek.
Ne csüggedj el!
Lehet, hogy te azt gondolod, hogy semmi remény a számodra, de Isten a reményteljes jövővel ajándékoz meg téged. Lehet, hogy lemondtak rólad az orvosok, de ne feledd, hogy kinek a kezében van a te életed. Lehet, hogy neked is olyan nagy szükséged volna arra az apró reménysugárra, de Isten a naphoz hasonló reménysugárral tudja megáldani a életed.

💥Reggeli dicséret🌹 Nem vagy örökmozgó

“Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.”
Ézsaiás próféta könyve 40. fejezet 29. vers


A perpetuum mobile (örökmozgó) egy olyan hipotetikus szerkezet, ami legalább annyi energiát generál, amennyit használ. Ez magyarul annyit jelent, hogy megállás nélkül képes mozogni úgy, hogy nem használ fel külső energiaforrást. Ilyen szerkezet a tudomány jelenlegi állása szerint nem létezik, hiszen ellent mond a termodinamika első és második főtételének. De ennyit a fizikáról. 
Ami fontos ebből a részből, a következő: Örökmozgó nem létezik.

Olyan nincs, hogy valami megállás nélkül képes mozogni, anélkül, hogy energiát venne fel máshonnan. Éppen ezért te sem vagy örökmozgó. Ismerek olyan embert, aki folyamatosan pörgeti az életét. 
Hol a munkahelyén, máskor a barátai között, megint máskor a gyülekezetben belead mindent, hogy másoknak adjon. A baj csak az, hogy egy idő után kimerül.

Nem létezik örökmozgó. Isten nem is akarja, hogy örökmozgó legyél. Nem várja el tőled, hogy fáradhatatlanul dolgozz. Nem az a célja, hogy végkimerülésig pörögj. Isten azt akarja, hogy boldog legyél. Isten azt akarja, hogy mellette legyél. Isten azt akarja, hogy részed legyen az Ő művében. 
Isten azt akarja, hogy elfogadd a megváltását.

Isten nem azt ígéri, hogy sosem fogsz elfáradni. Nem azt ígéri, hogy nem lesz olyan, hogy leülsz, hogy kicsit szusszanj. Azt ígéri, hogy erőt ad, ha elfáradsz. Ne várd el magadtól, hogy örökmozgó legyél, Isten sem teszi.

Nem baj ha elfáradsz, de tudd, hogy Isten ad erőt ha kéred!


(Ömböli Dávid)

💥A Nap Igéje💥

Kolossé 1:12,13 (Károli rev.)
,,Adjatok hálát az Atyának, aki alkalmassá tett minket a szentek örökségében való részvételre a világosságban, aki kiragadott minket a sötétség hatalmából, és átvitt az ő szeretett Fiának országába.,

2022. január 21., péntek

‼️‼️TANÍTÁS A BIZALOMRÓL‼️‼️

Amikor valaki bízik valakiben és megoszt vele olyan dolgot amit nagyon kevéssel vagy senki mással, az a bizalomnak egyik legmagasabb bizonyitéka... Ilyenkor szokott az is elhangzani: 
ELMONDOM DE KÉRLEK EZT NE MOND EL SENKI MÁSNAK!


Egy ilyen hamis világban, nagyon de nagyon fontos, hogy Emberként fõleg Hivõként MEGBIZHATÓ LÉGY, mert amikor valaki megoszt egy bizalmas dolgot egy másikkal azzal olyan információt add a kezébe ami egyben HATALMAT IS HORDOZ, annak élete felett aki MERT BÍZNI! Egy bizalmas információt soha semmilyen körülmények között sem helyes elmondani SENKINEK, mert BIZALMAT BIZALOMMAL KELL HÁLÁLNI...

A rágalmazó megjelenti a titkot; de a hűséges lelkű elfedezi a dolgot! /Pél.11:13/

Lehet felmerül a kérdés benned, hogy: és ha rá kérdeznek? Döntenem kell hazudjak vagy õszinte legyek?!
A kérdés felmerülhet de az ilyen ember valójában nem hazugság és õsszinteség között választ, hanem õsszinteség vagy Igazság között...
SOHA NE KEVERD ÖSSZE AZ ÕSZINTESÉGET AZ IGAZSÁGGAL!
Mivel ha olyan iformációnak vagy a birtokában egy személynek ami titkos - bizalmas, azt ÉLETED ÁRÁN IS VÉDELMEZNED KELL — EZ AZ ISTEN IGAZSÁGA, UGYAN AKKOR NEM A TE ÕSSZINTESÉGED! Ha nem az igazságot, hanem az õsszinteséget választod akkor az információ kibeszélésével áruló lettél... Ugyan akkor pedig megbélyegeztél egy életet és ki tetted annak a lehetõségére, hogy az árulásod miatt elítéljék és egy nap talán nyilvánosan keresztre feszítsék (Õt, Õket) Ugyan akkor az elárult sértett lett, megbántott és lehetséges olyan nyomot hagyott rajta, hogy nem akar megbízni többé senkiben...

Valójában nagyon kevés ember van akiben megszabad bízni, sõt én azt tanácsolom, hogy inkább Istenben bízz mert akinek bízalmat adsz annak hatalmat is adsz az életed felett... —> Istennél õsszintébb nincs, még is bárki kérdezné Õt te rólad és a bizalmas dolgaidról ami lehet jó vagy rossz, SOHA DE SOHA NEM MONDANÁ EL SENKINEK!!! AKI EMBERBEN BÍZIK CSALÓDOTT LEHET, DE AKI ISTENBEN AZ SOHA MERT ISTEN NEM AZ ÕSZINTESÉG HANEM AZ IGAZSÁG ÉS E KETTÕ KÖZÖTT NAGY KÜLÖMBSÉG VAN! Az Igazság felülbírálja az õszinteséget... TERMÉSZETESEN NEM
EMBER IGAZSÁGA HANEM ISTENÉ! EGY BIZALMAT PEDIG HA BIZALMATLANSÁGGAL AZ AZ ÁRULÁSAL KEZELÜNK A LEGKISEBB FORMÁBAN IS, AKKOR LEHET ÕSZINTÉK VOLTUNK, DE NEM IGAZSÁGOSAK!
AZ EMBER AZ ÕSZINTESÉGÉBEN JELENTI KI ÖNMAGÁT —— ISTEN PEDIG AZ IGAZSÁGÁBAN! “ISTEN IGAZSÁGA PEDIG NEM ITÉLETTEL ÉS MEGSZÉGYENITÉSSEL, HANEM KEGYELEMMEL ÉS FELEMELÉSSEL PÁROSUL!!

U.I.: Én a būnösök között az elsõ sorban állok és minden bízodalmam Isten kegyelmében van!!! Remélem és hiszem, hogy segítségetekre szolgáltam ezzel a levelemmel mert amit nem tudtál azért nem vagy felelõs... Most már tudod — Dicsõség Jézusnak érte! Ámen és Ámen!

//Szeretettel George Summer

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Márk Evangyélioma 14. rész 38.
,,Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne jussatok, mert a lélek ugyan kész, de a test erőtelen.”

http://biblia.hu/biblia_k/k_41_14.htm

2022. január 20., csütörtök

"TE" INKÁBB LÉGY ERÕS ÉS BÁTOR,,

Ne feledd a cél, betölteni a sorsod Jézus Krisztusban! 
Éppen ezért az idõ eljött, hogy elfogadd a sorsod és megszeresd a célhoz vezetõ utat... Ha pedig nincs öröm, nyugalom és könnyűség abban, amit teszel, az még nem feltétlenül jelenti, hogy mást kéne tenned... Elegendő lehet csak máshogyan tenni...
A "hogyan" mindig fontosabb, mint a mit... Nézd meg, képes vagy-e sokkal több figyelmet szentelni a cselekedetnek, mint az eredménynek... 
Ne feledd, ha küzdesz veszíthetsz, de ha nem küzdesz akkor már vesztettél és gyávák nem örökölhetik Isten országát... "TE" INKÁBB LÉGY ERÕS ÉS BÁTOR,,, -mert ami nem kerül semmibe az nem is ér semmit! Soha semmi nem történt a múltban: Minden a mostban történt…
Soha semmi nem fog történni a jövőben: Minden a mostban fog történni, te is most fogsz dönteni! 
Addig kezdj hozzá a nehéz dolgokhoz, amíg könnyűek mert amikor értékelni tudod azt, ami van, minden pillanat a legjobbá válik és ez a megvilágosodás... 

LEGYETEK ÁLDOTTAK!

//Szeretettel George Summer - 

💥Van erőm💥Vágyak. Álmok. Célok

Ezek mind olyan dolgok, amely teljesítéséhez erőre van szükségünk, méghozzá nem is akármilyenre.
A Bibliában sok ember lehet számunkra példakép a hitben, az erőben. 
Ha tanulmányozzuk Isten igéjét, akkor nem mondható el, hogy könnyű életük volt. A betegségek, nehézségek voltak azok, amelyek közel vitték őket Istenhez, ahhoz az Úrhoz, akitől származik az az erő, amire minden ember vágyik.
 
Lehetséges, hogy olykor előttünk áll a kétségbeesett ember képe, aki ezt mondja: „Uram, nekem ez már nem fog menni. Nem fogom elérni a célom, mert egyedül maradtam. Lemondtak rólam a társaim, az erőm is elhagyott már…” És ekkor szólal meg csodásan Isten üzenete, hogy az ellenkezőjét tartogatja. Az erőtlenségben Ő lesz az erő. 
A betegségben ő hozza el majd a gyógyulást. Az egyedüllétben ő lesz a hűséges társ.
Annyiszor hallottunk, olvastunk az erőről, de nincs olyan nap, hogy ne lenne szükségünk rá, ne lenne szükségünk Isten erejére.
 
„Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. 
Nagy a te hűséged! Az Úr az én osztályrészem – mondom magamban –, ezért benne bízom. Jó az Úr azokhoz, akik benne reménykednek, akik hozzá folyamodnak. Jó csendben várni az Úr szabadítására.” (Jeremiás siralmai 3,22-26)

Erőtlen vagy? Kapaszkodj abba az Úrba, aki naponta az Ő erejével szeretne támogatni. Állj fel, indulj utadon, az Örökkévaló vigyáz rád.

💥Reggeli dicséret🌹Fototaxis

"Mert aki rosszat cselekszik, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy le ne lepleződjenek a cselekedetei. Aki pedig az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hogy nyilvánvalóvá legyen cselekedeteiről, hogy Isten szerint cselekedte azokat."
János evangéliuma 3:20-21

Nem, ma nem egy olyan taxisofőrről szeretnék beszélni, aki szabadidejében fényképeket készít. Bizonyára ilyenekből is sok van, de most nem róluk írok. (Talán majd legközelebb.) 
A fototaxis, amire én gondolok, egy, a biológiában használatos szó, ami bizonyos élőlények fényre adott mozgásreakcióját írja le. ("foto-" = fény; "taxis" = helyváltoztató mozgás) Pozitív fototaxis esetén az élőlény a fény irányába, míg negatív fototaxis esetén a fény forrásától ellentétes irányba mozog el. 
Nem nehéz elképzelni. Pozitív fototaxisról beszélhetünk például amikor nyári éjjelen nem lehet nyugodtan beszélgetni az udvari lámpa fényénél a sok oda özönlő szúnyog és éjjeli lepke miatt. 
Ezzel szemben negatív fototaxis az, amikor a lámpát felkapcsolva a svábbogarak bebújnak a bútor alá. (Ezt a mondatot leírni is rossz volt.)

Természetesen a rovarok esetében a fototaxis hátterében nem a fény szeretete, vagy gyűlölete áll, ennél prózaibb és zsigeribb az oka, ugyanakkor azonban a fenti ige sem a szó szerinti világosságról és sötétségről beszél. Jézus egyik legismertebb, Nikodémussal való éjszakai találkozója során több, azóta "önálló életre kelt" mondat is elhangzik, gondolj csak a János 3:16-ra, vagy arra, hogy "a szél arra fúj, amerre akar," és sorolhatnánk tovább.

Az egész beszélgetés a megtérés tematikája körül forog, amit János gyönyörűen összekapcsol a könyv bevezető szakaszával ("A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be." János evangéliuma 1:5) és a szívünkre helyezi: a megtért és a megtéretlen ember közötti különbség nem a bűn meglétében, vagy annak hiányában kereshető. A különbség a fényhez (pontosabban A Világossághoz) való viszonyulásban érhető tetten: míg a rosszat cselekvő személy Krisztus fényére negatív fototaxissal válaszol (menekül, elbújik előle, álarcok mögé bújik és titkol) addig az igazságot cselekvő pozitív fototaxist él át, őt vonzza A Világosság. A különbség nem a tulajdonságokban ("ilyen vagyok"), hanem az irányultságban ("ilyen a kapcsolatom Istennel") van. Ez pedig különbséget jelent szeretetben és gyűlöletben, őszinteségben és hazugságban, titkokban és nyíltságban.

A lényeg tehát ez: te mennyire szereted a fényt? Eléggé ahhoz, hogy felé tarts? 
Hajlandó vagy lemondani az álarcaidról? Akkor itt az ideje igazságot cselekedni Isten segítségével! Itt az ideje szeretni. Itt az ideje megtérni!

(Ömböli Krisztián)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Jelenések 5:5
,,Ne sírj, hanem nézz oda! Látod, Ő a Juda törzséből származó Oroszlán, a Dávid leszármazottja, aki győzött!,,

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 86:12,13
,,Dicsérlek téged Uram, Istenem, teljes szívemből, és dicsőítem a te nevedet örökké!
Mert nagy én rajtam a te kegyelmed, és kiszabadítottad lelkemet a mélységes pokolból.,,

💥Mai Igerész💥

,,Akik könnyezve vetettek, ujjongva fognak majd aratni. 
Aki sírva indul, mikor vetőmagját viszi, ujjongva érkezik, mikor kévéit hozza.,,


Zsoltárok könyve 126. rész
1. Grádicsok éneke. Mikor visszahozta az Úr Sionnak foglyait, olyanok voltunk, mint az álmodók.
2. Akkor megtelt a szánk nevetéssel, nyelvünk pedig vígadozással. Akkor így szóltak a pogányok: Hatalmasan cselekedett ezekkel az Úr!
3. Hatalmasan cselekedett velünk az Úr, azért örvendezünk.
4. Hozd vissza, Uram, a mi foglyainkat, mint patakokat a déli földön!
5. A kik könyhullatással vetnek, vígadozással aratnak majd.
6. A ki vetőmagját sírva emelve megy tova, vígadozással jő elő, kévéit emelve.

💥Örömteli mindennapok💥

"...legyetek mindig kedvesek és együtt érzők!
,,Bocsássatok meg egymásnak, amiként Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.,,
Ef.4,32


Mert Isten is megbocsátott neked!
Jézus azért jött, hogy bocsánatot nyerjen a bűneinkre, és szívünket olyan megbocsátó szívvé változtassa, mint amilyen az Övé.

Életünk során mindannyian sérülünk. Sokszor tudatosan sértenek meg bennünket szavakkal vagy tettekkel. Valahányszor azt a szót olvassuk, hogy "megbocsátás", azonnal eszünkbe jutnak szívfájdalmak, sértések és problémák a múltunkból.

Az emlékek még mindig frissek, mert nagyon mélyen sérültünk meg.
Mivel ennyire mélyen sérülünk, gondolni is nehéz arra, hogy megbocsátunk az elkövetőnek.
A Biblia azonban nagyon fontos okot ad a megbocsátásra.
"Azért bocsátunk meg másoknak, mert Isten is megbocsátott nekünk. "
Gondold végig, Istennek mi mindent kellett megbocsátania neked, ez arra ösztönöz majd, hogy sokkal megbocsátóbb legyél azok iránt, akik téged megsértenek.

Ennek az ellenkezője is igaz. Ha nem érzed, hogy megbocsáttattak a bűneid, akkor neked is nagyon nehéz lesz őszintén megbocsátanod.
Ha nagyon nehezen bocsátasz meg másoknak, valószínűleg nem érzed át a teljes bűnbocsánatot.
Nem változtathatod meg a múltadat, de dönthetsz a jövőd felől, és afelől, hogy miként hatsz mások életére. Te döntesz!

Függetlenül attól a helyzettől, amiben vagy, virágozzál ott, ahová beültetett Isten. Lehetséges, hogy pontosan azok, akikre haragudtál, ők fognak Isten érintésére reagálni, ha kinyúlsz értük.
Fejezd ki valakinek Isten szeretetét a mai napon, bocsáss meg, hogy megtapasztald Isten szeretetét.

Legyen örömteli napod :)

Forrás: https://www.facebook.com/.../a.17246722.../3467955010097289/

2022. január 19., szerda

💥Mai Gondolat💥

"Isten olyan, mint az oxigén. Nem lehet látni, de nem lehet élni nélküle."

💥Mai Igerész💥

Zsoltárok könyve 51. rész 8. -12

,,Ímé te az igazságban gyönyörködöl, a mely a vesékben van, és bensőmben bölcseségre tanítasz engem.
Tisztíts meg engem izsóppal, és tiszta leszek; moss meg engemet, és fehérebb leszek a hónál.
Hallass örömet és vígasságot velem, hogy örvendezzenek csontjaim, a melyeket összetörtél.
Rejtsd el orczádat az én vétkeimtől, és töröld el minden álnokságomat.
Tiszta szívet teremts bennem, oh Isten, és az erős lelket újítsd meg bennem


1. Az éneklőmesternek; Dávid zsoltára;
2. Mikor ő hozzá ment Nátán, a próféta, minekutána Bethsabéval vétkezett.
3. Könyörülj rajtam én Istenem a te kegyelmességed szerint; irgalmasságodnak sokasága szerint töröld el az én bűneimet!
4. Egészen moss ki engemet az én álnokságomból, és az én vétkeimből tisztíts ki engemet;
5. Mert ismerem az én bűneimet, és az én vétkem szüntelen előttem forog.
6. Egyedül te ellened vétkeztem, és cselekedtem azt, a mi gonosz a te szemeid előtt; hogy igaz légy beszédedben, és tiszta ítéletedben.
7. Ímé én vétekben fogantattam, és bűnben melengetett engem az anyám.
8. Ímé te az igazságban gyönyörködöl, a mely a vesékben van, és bensőmben bölcseségre tanítasz engem.
9. Tisztíts meg engem izsóppal, és tiszta leszek; moss meg engemet, és fehérebb leszek a hónál.
10. Hallass örömet és vígasságot velem, hogy örvendezzenek csontjaim, a melyeket összetörtél.
11. Rejtsd el orczádat az én vétkeimtől, és töröld el minden álnokságomat.
12. Tiszta szívet teremts bennem, oh Isten, és az erős lelket újítsd meg bennem
.
13. Ne vess el engem a te orczád elől, és a te szent lelkedet ne vedd el tőlem.
14. Add vissza nékem a te szabadításodnak örömét, és engedelmesség lelkével támogass engem.
15. Hadd tanítsam a bűnösöket a te útaidra, hogy a vétkezők megtérjenek hozzád.
16. Szabadíts meg engemet a vérontástól, oh Isten, szabadításomnak Istene! hogy harsogja nyelvem a te igazságodat.
17. Uram, nyisd meg az én ajakimat, hogy hirdesse szájam a te dicséretedet.
18. Mert nem kivánsz te véresáldozatot, hogy adnék azt, égőáldozatban sem gyönyörködöl.
19. Isten előtt kedves áldozatok: a töredelmes lélek; a töredelmes és bűnbánó szívet oh Isten nem veted te meg!
20. Tégy jól a te kegyelmedből a Sionnal; és építsd meg Jeruzsálem kőfalait.
21. Akkor kedvesek lesznek előtted az igazságnak áldozatai; az égő és egész áldozat: akkor a te oltárodon áldoznak néked tulkokkal.

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

„Az én Uram, az Úr megsegít engem, ezért nem maradok gyalázatban.” (Ézsaiás 50:7)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

„...Ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól!” (Máté 6:13)

💥Mai Gondolat💥

Nincs erőmet meghaladó kísértés, mert az én Atyám el fogja készíteni a szabadulás útját!

💥Mai Gondolat💥

Készülj fel a Sátán támadására úgy, hogy Isten Szava szerint élsz!


💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,Az Úr rendelkezései helyesek, megörvendeztetik a szívet. Az Úr parancsolata világos, ragyogóvá teszi a szemet.,, (Zsolt.19:9)

💥Mai Igerész💥

,,Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért.,, (Zsoltárok 23:3)

Zsoltárok könyve 23. rész
1. Dávid zsoltára. Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
2. Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.
3. Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az ő nevéért.
4. Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te veszsződ és botod, azok vigasztalnak engem.
5. Asztalt terítesz nékem az én ellenségeim előtt; elárasztod fejem olajjal; csordultig van a poharam.
6. Bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján, s az Úr házában lakozom hosszú ideig.

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,Aki igazságra és hűségre törekszik, ÉLETET, IGAZSÁGOT és MEGBECSÜLÉST talál.,,
(Példabeszédek 21:21)

💥Örömteli mindennapok💥

Vadonatúj szív

,,Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és újítsd meg az állhatatos szellemet bennem.,, Zsolt.51,10


A Biblia szerint: "Ami a szívedben van, meghatározza azt, amit mondasz." Mt 12,34
A szád csak azt árulja el, amit a szíved rejt. Néha az emberek valami bántó megjegyzést mondanak, és aztán így mentegetőznek: "Jaj, nem tudom, mi ütött belém... ez nem is én vagyok."
Isten meg tud változtatni,Ő a probléma gyökerénél kezdi az átalakítást - a szívednél.
A harag nem a viselkedésedben gyökerezik, de még csak nem is a hátteredben vagy az érzelmeidben. 
A szívedből indul ki.
A szád csak azt tárja fel, ami a szívedben van. Van, akinél a durva beszéd egy haraggal teli szívről árulkodik.
Ha egy olyan emberrel találkozol, aki negatívan viszonyul mindenhez, tudhatod, hogy félelmekkel van tele a szíve.
Ha valaki állandóan dicsekszik, annak a szíve tele van bizonytalansággal.
Ha valaki mindig ítélkezik másokkal kapcsolatban, annak bűntudat lakik a szívében. A csúnya és durva beszéd, amely nem tűr nyomdafestéket, tisztátalan szívre utal.
Másrészről viszont, ha olyan valakivel találkozol, aki mindig csak bátorít másokat, annak öröm van a szívében.
Aki mindig kedvesen beszél, tudhatod, hogy szeretettel van tele a szíve.
Ha valaki képes uralkodni a szavain, akkor arról tudhatod, hogy békesség lakik a szívében.
Ha a szíved kiált benned, az azért van, mert még nem fogadtad el egészen a Jézussal való személyes kapcsolat melegségét és biztonságát. Jézus meg tudja változtatni az Ő szeretetével a megsebzett és fájó szívet.
Ő törődik a fájdalmaddal, és segíteni fog neked meggyógyulni, hogy a szavaidból, amik elhagyják a szádat, élet áradjon, és a Jézus Krisztusban való reménységről tegyenek bizonyságot.

Legyen örömtei napod:)

💥Örömteli mindennapok💥

Soha nem vagy egyedül!Mielőtt bármit tennék, már tudod.

,,Szemmel tartod, merre járok,...minden utamat ismered!,,
Zsolt.139,1-3


Isten lát és követ minden pillanatban, nem tudsz elrejtőzni előle.
Ne gondold, hogy egyedül vagy a kihívásaidban.
Tudja a multadat, a jövődet,nincs titkod előtte. Bármit is tettél,nem kell szégyellned magad előtte.
Isten tudja hol vagy ebben a pillanatban és hol leszel a következőben.
Tudja, hogy mi az, amin éppen keresztülmész, hogy miért éppen ez történik veled és hogyan érzel ezzel kapcsolatban. Jobban ismer téged, mint te saját magadat.
Személyesen törődik veled.
Lehet, hogy egyedül érzed magad, de Jézus tudja hol vagy .
Nincs az életedben egy pillanat, egy másodperc sem, mikor Isten ne figyelne rád mert szeret és értékes vagy számára.
Bárhol vagy most, tudd, hogy az Ő kegyelme elér oda is.
Nem tudsz annyira távol lenni Tőle, hogy el ne érne.
Szeretné, ha tudnád, hogy Ő mennyire szeret téged és soha nem feledkezik meg rólad.
Fordulj oda Hozzá és engedd, hogy átöleljen szeretetével .

Legyen örömteli napod :)

Forrás: https://www.facebook.com/1724650591094415/photos/a.1724672287758912/3769844206575033/

💥Örömteli mindennapok💥

Kimondhatatlan Ajándék


,,Hála legyen Istennek elmondhatatlan ajándékáért!,,
2 Kor.9,15


Életünk folyamán mindegyikünk sok ajándékot kapott, de csak kevés olyan van, amely valóban különösen emlékezetes számunkra. Amikor az ilyen különleges ajándékokra gondolunk, van két jellemző dolog, ami mindig jelen van. Egyik az, hogy az ajándék valamilyen speciális igényt elégített ki, a második pedig, hogy kifejezte annak a szükségletnek igazi megértését és méltánylását az ajándékozó részéről.
Lehetett ez olyan egyszerű, mint egy virág egy gyermektől "mert szomorúnak látszol", vagy valami sokkal nagyobb anyagi érték, de ez a két jellegzetesség minden egyes esetben jelen volt.

A legnagyobb ajándék, amely a legnagyobb szükséget elégíti ki, ez az ajándék Isten tulajdon Fia.

Isten, aki megértette nagy szükségünket szánalommal teljes szívvel és kegyelmének gazdagságából, ennek a szükségnek a kielégítésére megfosztotta a mennyet legnagyobb kincsétől, tulajdon szeretett Fiától.
Ő adta magát a testet öltésében, halálban és feltámadásban, hogy közbenjáró lehessen, kifizethesse bűnünk adósságát, megtisztíthasson bennünket minden szennytől, és Istenhez vihessen bennünket. 
Minden szükségünk ki van elégítve egyetlen dicsőséges ajándékkal, aki maga az Úr Jézus Krisztus.
Ahogy ennek az ajándéknak kibeszélhetetlen nagyságát fontolóra vesszük, szívünket elborítja megértésének és szeretetének mélysége, és annak az áldozatnak a nagysága, amelyet hozott. 
Hogyan tudjuk kimutatni nagyrabecsülésünket ezért a nagy ajándékáért?
Az énekíró, Isaac Watts nagyon szépen fejezte ezt ki:
,,Bámulatos szereteted kéri teljes életemet,,

Legyen örömteli napod :)

💥Reggeli dicséret🌹 Hitből fakadó megelégedettség

„Fösvénység nélkül való legyen a magatok viselete; elégedjetek meg azzal, amitek van; mert Ő mondotta: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled;”
(Zsidókhoz írt levél 13. fejezet 5. vers)


Elégedj meg azzal, amid van!

Könnyű ezt mondani, amíg nem néztél bele reggel a tükörbe. 
Amíg nem téged nyaggatnak a gyerekeid, hogy anya, apa, elszakadt a farmerem, tönkre ment a telefonom és kéne egy másik. 
Amíg nem neked mondja a főnök, hogy ezen a képzésen részt kell venned, mert ha nem…, vagy amíg nem neked kell a munkásaidat nógatni, hogy végre dolgozzanak, vagy netán, a gyülekezeti tagjaidat, hogy érkezzenek pontosan és szolgáljanak.

A mai kérdés, hogy miként lehet feloldani a mindennapokban a szép szlogeneken túl a megelégedettség és a jobbra, a szebbre törekvés között lévő feszültséget?

Létezik-e egyetemes recept, egy olyan mérce, ami mindenkire és minden élethelyzetre alkalmazható? Hogy mit és mennyit tanuljunk, dolgozzunk, mennyit törődjünk magunkkal, a külsőnkkel, a belsőnkkel, a környezetünkkel, az Isten dolgaival? Hogy mikor hagyd magad és mikor állj ki az igazadért? 
Hogy mennyit és meddig imádkozz egy dologért?

Bevallom, ilyen egyetemes receptet én nem találtam.

De azt igen, hogy Istennél a megelégedettség nem egyenlő az igénytelenséggel és a céltalan élettel. 
És legfőképpen nem egyenlő azzal az önteltséggel, hogy én már tanultam eleget, nekem már nem kell tovább képeznem magam, én már mindent tudok. „meggazdagodtam és semmire sincs szükségem.” (Jel.3:17)

Az Istennél a megelégedettség, megnyugvás, de nem belenyugvás a dolgok menetébe. 
Belátom, hogy a kertem és a szívem gazt is terem, de nem hagyom, hogy ellepjen, hanem teszek ellene, megkapálom, művelem, azért, hogy minél több virág és minél több gyümölcs teremjen benne.

Az Istennél a megelégedettség, egy félelmektől és megfelelési kényszerektől mentes gondolkodásmód és életforma; az Ő állandó jelenlétének biztos tudata: „Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled”

(Tóth Szilárd)

💥A Nap Igéje💥

Ésaiás 60:1,2
,,Kelj fel, világosodjál, mert eljött világosságod, és az Úr dicsősége rajtad feltámadt.
Mert ímé, sötétség borítja a földet, és éjszaka a népeket, de rajtad feltámad az Úr, és dicsősége rajtad megláttatik.,,

💥Örömteli mindennapok💥

,,A szelíd és kedves szó olyan, mint az élet fája, de a hamis beszéd összetöri az ember szellemét.,,
Példab.15,4.


A kedves emberek jellemzője, hogy bátorítanak. Ez azt jelenti, hogy építenek másokat,nem rombolnak. A kedvesség mindig az érzékenységgel kezdődik. A kedves emberek érzékenyek, felismerik a körülöttük élők szükségeit. 
A kedvesség mindig azzal kezdődik, hogy észreveszem mások szükségeit és fájdalmát!
Akivel csak találkozunk a mindennapokban, mindenkinek szüksége van a kedvességre, mert mindenki vágyik arra, hogy figyeljenek rá. Tudunk segíteni egymásnak!

Amikor őszintén szólunk kedves és gyógyító szavakat, akkor nem csak az ellenség hatalmát törjük meg, hanem egymást is felépítjük. Ugyanolyan szükséges, hogy másokat építsünk, mint amennyire nekünk van szükségünk mások bátorítására. Sokszor csak egy bátorító szó, egy ölelés, vagy egyszerűen az is elég, ha azt mondjuk: „Érdekel mi van veled, mert törődöm veled.”

Vigyázz arra, mit mondasz!
A szavaid mindig legyenek bátorítóak. Minden szavad szeretetbe csomagolva szóld mások felé.
Legyen az egy kritika,egy vélemény,szeretettel szóld . Lerombolhatsz másokat
azzal, amit mondasz nekik!
De te inkább építs másokat a szavaiddal. Akivel csak találkozol, próbálj rajta emelni, emeld érzelmileg! Bátorítsd! Támogasd!

Isten dicsőségét tükrözöd egy sötét világban,amikor szavaidat mások építésére használod .
Neked kihez kell kedvesnek lenned a mai napon?
Ki felé kell érzékenynek lenned?

Legyen örömteli napod :)

💥Egyperces💥

A Teremtő létezése


Egy multimilliomos vállalkozó sajtótájékoztatót tartott, ahol az interjú végén a kíváncsi újságírók feltettek egy kérdést: – Miért hiszi, hogy van Isten?


“Nézzék, nekem számtalan üzemem van. Az egyikben autókat, a másikban húsdarálót, és sok egyebet gyártunk. Egy autó 140-150 ezer alkatrészből áll, de előbb 24 mérnököm tervezget, majd anyagpróbákat végzünk, és csak azután jöhet a gyártás. No de vegyük csak a húsdarálót. Mindössze 9 alkatrészből áll, és 17 mozdulattal lehet összeszerelni a futószalagon, mégis egy-egy munkásnak több napon át kell gyakorolnia ennek módját. Ha nekem ezek után azt állítja valaki, hogy a több milliárdszor bonyolultabb világegyetem megalkotásához nem kellett a Teremtő, az nem normális.”

“Rendben van, de mivel tudná Ön kézzelfoghatóan bizonyítani a Teremtő létezését?”

A gyáros észrevette a gúnyos felhangot, és diktálni kezdett a titkárnőjének: “Pályázat. Építészmérnököt keresek, aki megtervez, majd kivitelez egy toronyépületet az általam felvázolt méretekben és minőségben. Alapméret: kör alakú, átmérője 4 méter. Magassága ennek legalább 200-szorosa, azaz 800 méter. (Természetesen bírnia kell a toronynak az elemi erők okozta bármilyen erős kilengést!)

A fal vastagsága alaptól a felső szintig max. 25 cm lehet. Ebbe bele kell szerelni a víz, gáz, csatorna, felvonó és minden egyéb kiszolgáló rendszer csöveit, vezetékeit. A torony belsejében nem lehet semmi. Kívül-belül teljesen simára, egyenletes felületűre kell készíteni, merevítés, kitámasztás nem lehet rajta. Ennek ellenére a torony tetejére legyen ráépítve egy önállóan működő komplett vegyi üzem, amely tápszereket állít elő, emberi fogyasztásra. Siker esetén a honorárium összegét a mérnök szabhatja meg, bármilyen magas összegben.” Elvette a papírt a titkárnőjétől, és aláírva átnyújtotta az újságírónak.

“Tessék, itt a válaszom. Benne a bizonyíték.”
“Nem értjük, hogy mi akar ez lenni.”
“Majd később megértik. Egyelőre közöljék a lapjukban feltűnő helyen. Ha akad rá jelentkező, újra találkozunk, és folytatjuk a sajtóértekezletet.”

A nagy érdeklődést kiváltó eseményre néhány neves építészmérnök,
és még a korábbinál is több újságíró jött el.

“Talán el is kezdhetjük, szólt ironikusan a házigazda. Kérem az első jelentkezőt, tegye meg ajánlatát, ismertesse elképzeléseit. Csak konkrét megoldást, kivitelezhető terveket fogadok el.”

Néhány percnyi vita után a szakma legismertebb építésze dühösen megjegyezte:

“Rendben van, én már kiestem a versenyből, de szeretném látni azt az embert, aki ezt megtervezi! Ezt egyszerűen lehetetlen megépíteni!”
“A gyáros megkérdezte: Nos, van még jelentkező?”

Ha nincs, akkor kérem, figyeljenek jól,
bemutatom az eredetit.

A titkárnő átnyújtott neki egy hosszú, cső alakú papírtekercset. Kibontotta az egyik végénél, és óvatosan kihúzott belőle egy ép búzaszálat, szép, tömör aranykalásszal. Azután így szólt a jelenlevőkhöz: Igazuk van uraim, ez a feladat az ember számára valóban lehetetlen! De a Teremtőnk mindenható, csodálatos alkotásokat hozott létre, mint ez is, nézzék csak!

Mérjék le, itt vannak hozzá a műszerek. Figyeljenek, kérem, kör alakú a szára, átmérője pontosan 4 mm. magassága ennek éppen 200-szorosa, azaz 800 mm. A falvastagsága mindenütt 0,25 mm. Kívül sima, belül üres, az összes táp- és kiszolgáló csatorna ebben a vékony falban fut, no és ez a csodálatos miniatűr vegyi üzem, a kalász itt a tetején önállóan működik. És tudják hogyan? Napenergiával!

Ráadásul a Napot is Isten teremtette. Értik az összefüggéseket? Ez a kis vegyilabor 8-9 féle tápanyagot, vitamint állít elő vízből és a talajból felszívott ásványi anyagokból, napenergiával. Ez alatt szelek és viharok tépik, kényükre hajlítgatják, akár a földig. De a búzaszálak ezt is kibírják. Nos, uraim az itt látható remekmű és a mi kontárkodásaink közötti különbség egyértelműen bizonyítja a Teremtő létezését, és határtalan, számunkra szinte felfoghatatlan képességeit. Köszönöm hogy eljöttek ide megszemlélni Isten teremtő erejének egyik kézzelfogható bizonyítékát.

Ha körülnéznek, ha tükörbe néznek, mindenütt az ő alkotásait látják. Ha pedig teremt, műveket alkot, akkor létezik!

2022. január 18., kedd

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,💞Szeretteim, ha igy szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást.,, (1János 4:11)

💥Van erőm💥

Ha egyszer Jézus azt mondja: „Próbáld meg a lehetetlent!” – akkor higgyünk neki.
Mit látunk mai történetünkben? Péter fáradt. Jakab is fáradt. 
Egy egész éjszakán keresztül azzal foglalkoztak, hogy dobták bele a hálót a vízbe, majd üresen húzták ki. 
Egyetlen halat sem fogtak.
Jézus hirdeti Isten igéjét, és most már temploma a nyílt víz, szószéke egy csónak.

S ekkor odamegy Péterhez, és ezt mondja: „Evezz a mélyre, újra!” Amikor azzal találjuk szembe magunkat, hogy már hosszú idők óta próbálkozunk valamivel, de nem sikerül, nem szívesen próbáljuk újra. Péter mégis megteszi. Kész újra megpróbálni, a kedvezőtlen körülmények ellenére is: „Ha te mondod, Uram, megteszem.”
Türelem, kitartás, bátorság, amire egy jó halásznak szüksége van. És a hálók csodálatos módon megtelnek hallal.
Nekünk is erre van szükségünk. Hány tönkrement kapcsolatot volna jó újraépíteni? 
Hányszor kellene kimondjuk újra a megbocsátok szót? Hányszor kellene még megpróbáljunk harcolni az álmainkért, hogy elérjük a kívánt eredményt?
Türelem, kitartás, bátorság és Jézus Krisztusban való bizalom. 

Ezért álljunk készen, amikor azt mondja: „Próbáld meg a lehetetlent!” Mi pedig bátran, és erős hittel tudjuk majd válaszolni rá, úgy, mint Péter: „Uram, tudom, hogy nekem nem fog menni, de ha te mondod, akkor minden lehetségessé válik a számomra, még az, hogy embereket gyűjtsek neked.”

💥Reggeli dicséret🌹 Megtértél már?

„Igyekezz kipróbált emberként megállni Isten előtt, mint aki nem vall szégyent a munkájával, hanem helyesen fejtegeti az igazság igéjét.”
Timóteushoz írt második levél 2.fejezet 15.vers


Olyan sok mindent nem próbáltam még ki életem során. Lehet, hogy fura lesz, de ha már tél van, akkor kezdjük is valami aktuálissal: soha nem csináltam még hóangyalt. Ahogy még soha nem snowboardoztam vagy síeltem… Talán itt az ideje legalább a hóangyalt kipróbálni és a jó hír az, hogy még előttem áll az élet, szóval semmiről nem maradtam le.

Hogy mi a helyzet a hitemmel? Mennyi mindent próbáltam már ki Istennel vagy nélküle? 
Hogy is fogalmazzak….sok mindent. Emlékszem, még évekkel ezelőtt egy gyülekezeti alkalom után, ahol az igeszolgálatot egy olyan személy végezte, aki nem keresztényként született, hanem később tért meg, azt kértem imában Istentől, hogy szeretném én is átélni a megtérést. 
Keresztény szülők gyermekeként, ahogy mondani szokták, már az anyatejjel is a hitet szívtam magamba és direktbe kaptam meg minden információt, élményt, ami végül oda vezetett, hogy megmaradtam a hitemben és tulajdonképpen eszembe sem jutott soha, hogy máshol keressem Istent. 
Az viszont már annál többször, hogy szerettem volna megtapasztalni a megtérés érzését.

Mit is jelent megtérni? A hazatérni egy mindenki számára ismerős szó, de a megtérni már kicsit érdekesebb. 
A megtérés azt jelenti, hogy hátra hagyjuk a régit és engedve a hívásnak, ami bennünk munkálkodik, megtérünk (vagy hazatérünk) Istenhez, akárcsak úgy, mint a tékozló fiú. 
Sokáig azt hittem, hogy a megtérés egy pontja az életnek, amely egyszer bekövetkezik és többet soha. Tulajdonképpen lehet, hogy valóban így van és van egy pont, amikortól érezzük, hogy most valami más következik, de életünk során olyan sokszor kerülhetünk távol Istentől és érkezhetünk újból haza.

Amikor az imámban azt kértem Istentől, hogy had érezzem meg én is a megtérést, még nem tudtam, hogy ez hogyan fog bekövetkezni. Az évek alatt azonban oly’ sok hullámvölgyet éltem meg, álmatlan és átsírt éjszakákkal, mély beszélgetésekkel az Úrral, harcokkal, lázadással, néha elfordulással, de mindig visszataláltam Hozzá és ez a lényeg.

Legyünk kipróbáltak! Hogyan? Nos, a válasz igen egyszerű. Engedjük meg az Úrnak, hogy alakítson, formáljon, helyzetekbe sodorjon, majd beszéljük meg vele a kételyeinket, imádkozzunk, ha kell, kérdezzünk, néha-néha engedjük meg magunknak és Istennek, hogy megmutassa mit miért ad és enged meg. Így leszünk kipróbált emberek.

Áldott napot!

(Csomü Hajni)

💥A Nap Igéje💥

2Korinthus 9:10,11
,,A ki pedig magot ád a magvetőnek és kenyeret eleségül, ád és megsokasítja a ti vetésteket és megnöveli a ti igazságtoknak gyümölcsét,
Hogy mindenben meggazdagodjatok a teljes jószívűségre, a mely általunk hálaadást szerez az Istennek.,,

💥Mai Igerész💥

Máté Evangyélioma 6. rész 31.

,,Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?


25. Azért azt mondom néktek: Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felől, mit egyetek és mit igyatok; sem a ti testetek felől, mibe öltözködjetek. Avagy nem több-é az élet hogynem az eledel, és a test hogynem az öltözet?
26. Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak; és a ti mennyei Atyátok eltartja azokat. Nem sokkal különbek vagytok-é azoknál?
27. Kicsoda pedig az közületek, a ki aggodalmaskodásával megnövelheti termetét egy araszszal?
28. Az öltözet felől is mit aggodalmaskodtok? Vegyétek eszetekbe a mező liliomait, mi módon növekednek: nem munkálkodnak, és nem fonnak;
29. De mondom néktek, hogy Salamon minden dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül egy.
30. Ha pedig a mezőnek füvét, a mely ma van, és holnap kemenczébe vettetik, így ruházza az Isten; nem sokkal inkább-é titeket, ti kicsinyhitűek?
31. Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
32. Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
33. Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
34. Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.,,

💥Mai Gondolat💥

„De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket." (Rm 8:37)


Minden élet küzdelmes. A Krisztus-követő élet is az.
Nemcsak a mai igénket megelőző szakasz, de a tapasztalataink is beszélnek erről. Szorongattatás, üldözés, nyomorúság az osztályrészünk időnként. 
„De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket" – írja az apostol.
Engedd, hogy a szívedbe íródjon ez a szó: diadalmaskodunk. Győzelmes élet vár Krisztusban. 
Csak benne. Az út nem könnyű, ne is erre számíts, de számíts Krisztusra és az általa elnyerhető győzelemre. Hadd álljon itt egy a fociból való példa. Hogy néz ki egy focibajnokság? 
A végső győztes megnyeri minden meccsét? Szó sincs róla. Olykor becsúszik gyengébb játék, néhány vereség is, hiszen vannak ellenfelek is, de aki a legtöbb pontot gyűjti, végül diadalt arat. 
Ilyen az életünk is: becsúsznak rosszabb periódusok, elbukások, vereségek, de Krisztusban diadal vár. 
„Győzelmet vettél, ó Feltámadott, dicsőséges fényes a diadalod…" – van ott egy énekben. Tanulj, erősödj, nézz előre, bízz Krisztusban!

Imádság:
Úr Jézus! Általad diadal vár. A legvégén. Közben küzdelem, olykor elbukások, de ezekben is rád tekintek. Vezess, erősíts! Ámen

A nap gondolata:
Nem azért helyezett Isten bennünket ebbe a világba, hogy elmeneküljünk, hanem, hogy győzzünk.
(Ohler)

2022. január 17., hétfő

💥Reggeli dicséret🌹 Érzelmek viharában

"Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek."
Jakab apostol levele 1. fejezet 12. veres


Tudod, hogy nagyon sokszor érzelmi manipulációnak esünk áldozatul? Nem véletlenül mondja Jakab apostol, hogy boldog az, aki a kísértésben kitart, azaz nem enged a kísértésnek.

A kísértés, vagyis a rosszra csábítás érzelmi szempontból azzal a logikával működik, hogy most azonnal tedd meg, elégítsd ki a vágyad, mert csak akkor lehetsz boldog. Ha pedig nem engedsz a nyomásnak, akkor örökre boldogtalan leszel..., (de minimum éhen halsz). Ott és akkor ezek az érzések nagyon valóságosak és intenzívek.

Szokták mondani: érzésekkel nem vitatkozunk. Magam is úgy gondolom, hogy nagyon fontos tudatosítani és tiszteletben tartani az érzéseket, ám érdemes – minden esetben – egy kicsit eltávolodni és messzebbről, más nézőpontból is meglátni őket és a helyzetet. Önmagában az érzéseink elnyomása csak azt eredményezi, hogy a legrosszabb pillanatban veszik át az irányítást, ráadásul megsokszorozódott erővel…

Ha sikerült az eltávolodás, akkor valószínűleg elmondhatunk magunknak ilyen mondatokat például: Most úgy érzem, hogyha ezt nem eszem meg azonnal, akkor éhen fogok halni, de azért ez nem valószínű, mert van rajtam elég tartalék… vagy: Most úgy érzem, soha többé nem lehetek boldog, ha nem adom át magamat ennek a (tiltott) kapcsolatnak, de van egy gondviselő Istenem, aki a legjobbat akarja nekem és érdekli a boldogságom. Ha tehát benne bízom, leszek még boldog…

Egészen extrém helyzetekben is segítséget jelent, ha nem csak az érzéseink oldaláról látjuk az élethelyzeteinket. Jézus a 40 napos böjt után rátörő éhségérzete ellenére is hittel rá tudta bízni magát a gondviselésre (l. Máté evangéliuma 4.2-4,11)… József teljesen kiszolgáltatott rabszolgaként is ellene tudott állni a csábításnak, mert a gazdája és Isten szempontjából is látta a helyzetet (l. Mózes 1. könyve 39.6-9).

A kísértés feletti győzelem kulcsa az, hogy mire tekintek. Rövidlátóan csak az itt és most gondolatait, érzéseit látom és érzem, vagy előre tekintek, s megragadom a jövőt is? (vö. Jeremiás siralmai 1.9, Ésaiás 53.11)

Legyen áldott a napod, s ne feledd: az éremnek mindig két oldala van. Minden kísértés egyben a hűség próbája is!

(Hites Gábor)

💥A Nap Igéje💥

Kolossé 1:10
,,...járjatok méltóan az Úrhoz, teljes tetszésére, minden jó cselekedettel gyümölcsöt teremvén és nevekedvén az Isten megismerésében,,,

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,...Mindenben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.,,
(1Thessz 5,18)

💥MAI IGE💥

"💥Megteremtem ajkán a hála gyümölcsét: Békesség, békesség közel és távol! Ezt mondja az Úr: Meggyógyítom őt!" (Ézsaiás 57:19)


2022. január 16., vasárnap

💥Örömteli mindennapok💥

,,Örömteli üzenet minden napra:)„Élet és halál van a nyelv hatalmában, amelyiket szereti az ember, annak a gyümölcsét eszi" Példa.18,21


Üjítsd meg az életed a szavaiddal!
A szavaknak nagy hatalmuk van, és emiatt neked is sokkal nagyobb hatalmad van, mint gondolnád. Nagyon befolyásos személy vagy. Nem kell főnöknek lenned, nem kell, hogy ilyen-olyan doktori címed vagy titulusod legyen, híresnek sem kell lenned, sőt kiemelkedően okosnak sem.
Mindössze egy dologgal kell rendelkezned: a beszéd képességével. A szavainkkal bátoríthatunk, vagy éppen lelombozhatunk valakit, inspirálhatunk, vagy bánthatunk, álmodhatunk, vagy kételkedhetünk.
A Biblia tele van olyan igékkel, amik arról szólnak, hogy a szavainkkal képesek vagyunk befolyásolni az életünk folyását. A Példabeszédek 18:21-ben ez áll: „Élet és halál van a nyelv hatalmában, amelyiket szereti az ember, annak a gyümölcsét eszi.”
Az élet és a halál, azaz az áldás és átok lehetősége, ami a szánkat olyan jelentőségteljessé teszi. 
És az a kemény igazság, hogy felelősséggel tartozunk aziránt, hogy mit engedünk kijönni a szánkon. 
Mi magunk döntjük el, hogy mit teszünk a szavainkkal.
A világban történő események következtében könnyű a halált, átkot és a negativitást felfedeznünk mindenhol és mindenben: a hírekben, sorban állás közben a boltban, a kávéházban és a munkahelyen. Elégedetlenséggel, panaszkodással, mások hibáztatásával, gúnyolódással találkozunk mindenfelé, sajnos sokszor még keresztények körében is.
Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy változtassunk, és az életünket a helyes irányba tereljük. 
De ehhez a szánkat kell először a megfelelő irányba terelnünk.
Képzeld el, mi lenne, ha valaki rögzítette volna mindazt, amit az elmúlt huszonnégy órában mondtál, és most ezt visszajátszanánk? Miről szólnának a szavaid? Élet lenne bennük, vagy inkább halál? 
Építő, életet adó szavakat hallanánk? Mennyi lenne benne a panaszkodás, elégedetlenség, netán gúnyolódás? Fontos, hogy tudjuk: ami a szánkon kijön felfedi, hogy kik vagyunk valójában. 
Ez tulajdonképpen a Krisztust követők érettségének a mérője.
Isten azt szeretné, ha az élet és az áldás szavait szólnád. Építs és ne rombolj. 
Ha megváltoztatod a szavaidat, akkor az életed is meg fog változni!
Rájöttünk, hogy mennyire megváltozott az életünk, mióta minden napot a következő szavakkal kezdünk: „Istenem, Jézus nevében kérlek, hogy áldd meg ezt a napot. 
Megáldom a házastársamat, a gyermekeimet, az unokáimat, a barátaimat, az üzleti partnereinket, a munkatársaimat, a szomszédaimat, és minden embert, akivel ma találkozom.”
Ha a szavainkat arra használnánk, hogy minden embert megáldjunk, akikkel kapcsolatba kerülünk, akkor megváltozna az életünk, és azok az életek is, melyeket megérintünk. 
Ha komolyan vesszük, hogy a szavainkkal másokat megáldjunk, akkor Isten garantáltan gondoskodni fog arról, hogy minket is nagyon megáldjon!

Legyen örömteli napod :)

💥Van erőm💥

Támogatás nélkül nem igazán bizonyul könnyűnek az életünk. Bizonyos ideig egész jól boldogulunk egyedül is, de a gond az első próbánál kezdődik. Mindig könnyebb felkelni, ha valaki kezét nyújtja felénk.
Pál apostol 4 figyelmeztetést mond el ebben a versben:
Mint, ahogyan az őr őrködik, úgy legyetek mindig készenlétben. 
Mert lehet, hogy ha minden rendben van az életünkben, akkor elkényelmesedhetünk az Istennel való kapcsolatunkban is. Ezért kell vigyáznunk arra, hogy őrizzük ezt a kapcsolatot.
Ha támadás ér az élet bármely területén, álljatok szilárdan a hitben. Legyen bármilyen felkészült egy ember, úgyis érhetik támadások, akár fizikailag, akár lelkileg. De, akiben ott él a hitnek egyetlen szikrája is, az talpra tud állni, nem saját erejéből, hanem az Úr neki elegendő kitartást és erőt.
Viselkedjetek úgy, mint bátor férfiakhoz illik. Bátornak lenni már eleve egy kihívás. 
Ám, sokkal könnyebb úgy bátornak lenni mint akinek a világ Teremtője van a háta mögött.
Az utolsó így hangzik: „legyetek erősek!” A legerősebb katonák azok, akik már sokszor harcoltak.
Nem azon van a lényeg, hogy hányszor győzött le a betegség, vagy hányszor próbált meg az élet, hanem azon, hogy sose adjuk fel! Maradjunk erősek mindvégig.


MARADJ VELÜNK!

A Szentírásnak roppant csarnokábólEgy kép előttem gyakran megjelen.
Alakjai, mint régi jó barátok
Lépnek be hozzám és szólnak velem.
Ha járok, vagy ha ülök asztalomnál
Velem időznek gyakran estelig,
Kérő szavuk visszhangot kelt szívemben:
– Maradj velünk, mert beesteledik!

…Vasárnap volt. Oly páratlan vasárnap,
Milyen nem volt s nem lesz többé sohsem.
Két férfi megy az emmausi úton,
Két szürke vándor, némán, csendesen.
Tavasz dalol az olajfák hegyéről,
Virul Nisán hó bájos évszaka.
…A két utas a zengő ébredésben,
Csak hulló alkony, hulló éjszaka.

Ne háborítsuk őket bánatukban!
Szívük miért fáj, majd megkérdi más.
…Íme egy könnyű árnyék lép közéjük,
Egy könnyű árnyék, egy új utitárs.
Orcája halvány, mély tűz ég szemében,
Beszéde halk, járása nesztelen,
Úgy tetszik, mintha nem is földi lenne,
Csupán vendégként volna itt jelen.

– Mi fáj? Mért jártok ily szomorú arccal? –
Testvéri hangja kérdi szelíden.
A két utas egyszerre csupa kérdés:
– A városban csak te vagy idegen?
Te nem tudod, hogy pénteken mi történt,
Hogyan feszíték föl keresztre Őt,
Ki nagy hatalmú volt és tiszta jóság,
Ki meggyógyított minden szenvedőt?!

Beszélnek még, de rájuk néz a vándor:
– A szívetek oly rest, oly, balgatag!
A Golgotán nem az történt-e véle,
Mit Róla az Irások mondanak?
Igaznak tűrés, szenvedés a sorsa!
A törvény szent és mindörökre áll:
Csak vérből tud, születni szebb jövendő.
Az Üdvösségnek ára kínhalál!

A két barát hallgat, szent áhítattal,
Hisz így csak drága Mesterük beszélt!
Vajon ki ez, az Ő hangján beszélő,
Ki új remények magját hinti szét?
És lángralobban hitük azonnal,
Örömre fordul a forró panasz,
Érzik megint, nem koldusok, nem árvák,
Kit úgy sirattak, ím velük van az.

Sötétedik… A felleget az égen
Barnára festi már az alkonyat,
Már itt a falu, melyben válniuk kell.
E gondolat újabb fájdalmat ad.
Elválni újra! E seb egyre égőbb,
Átjárja őket szívük mélyéig.
Egyszerre kérik: Ó, Uram, maradj még!
Maradj velünk, mert beesteledik!
*
A Szentírásnak roppant csarnokából
E kép előttem most is megjelen.
Ott járok én is Emmaus vidékén,
Vasárnapon, kietlen útfélen.
Eltűnt a május már, a nyár is elmúlt,
Kihalt ligetben tél következik…
Őt kérem én is, mint a két zarándok:
– Maradj velünk, mert beesteledik!

Életünk lejár. S ha elfutó időnkben
Nem gyűjtöttünk mást csak a föld javát:
Leszáll az est, s mi koldusok, kifosztva
Evezhetünk a túlsó partra át.
De ha az Úr lesz lelkünk útitársa,
S nyomába járunk éltünk végéig:
Új kincset hoz számunkra minden óra…
… Ha ő velünk van, sosem esteledik.

Csepei Klára versesfüzetéből, Ipp, 1980)



M A I GONDOLAT💖

*Mennyire szereted Istent, mennyi helye van az életedben Istennek az kiderül abból,, hogy mennyit foglalkozol az Ő Szent Igéjével! *
*Mert nem szereted jobban Istent mint az Ő Igéjét!! *
„Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő kezdetben Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. Benne volt az élet, és az élet volt az emberek világossága.” Ámen💖