2023. január 21., szombat

💥A Nap Igéje💥

Máté 6:10,
,,💞Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.,,

💥Mai Gondolat💥

Jézus, Te értem haltál, ezért örökké élhetek Érted❣️


Szabaddá tettél Jézus – köszönöm Neked❣️
Az Úr az én szabadítóm, halleluja, Ámen :)

💥REGGELI CSENDESSÉG💥 - 2023.01.21

Megváltásod ára Jézus vére volt!


,,💞Ha pedig a világosságban járunk, a mint ő maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.,
János Apostol I. levele 7 rész

Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -


💥EGYSZERŰEN MARADJ KRISZTUSÉ🌹

"💞Péter és az apostolok így válaszoltak: Istennek kell inkább engedelmeskednünk, mint az embereknek. A mi atyáink Istene feltámasztotta Jézust, akit ti fára függesztve kivégeztetek. Isten őt mint fejedelmet és szabadítót emelte a jobbjára, hogy megtérést és bűnbocsánatot adjon Izráelnek. Mi tanúi vagyunk ezeknek az eseményeknek, és tanúja a Szentlélek, akit azoknak adott Isten, akik engedelmeskednek neki." Apostolok cselekedetei 5:29-32

Szinte el sem tudjuk képzelni, milyen lehet, ha a hitünkért üldöznek. 
Előfordulhat egy-két kellemetlenebb szituáció a vallási hovatartozásunk, vagy az abból eredő életmód miatt, de valójában Európában az, hogy Istenben hiszel, nem éppen megvetendő. 
Ha megnézünk bizonyos keleti országokat, akár börtön, vagy halálbüntetés is sújthatja azokat, akik bármely keresztény felekezethez tartoznak, vagy ne adj Isten Biblia van a tulajdonukban. 
Azért ennek tükrében itt elég jó a helyzet.

Akármennyire is elfogadott a hitünk alapja, mégis nehéz róla beszélni. 
Nem azért, mert nem érdekli az embereket Isten, mert hiszem, hogy ez nem igaz, hanem mert nem Istent mutatjuk be, hanem az életmódot, vagy a vallást.

Az apostolok teljesen máshogy jártak el. Jézust mutatták be. 
A megváltást hirdették a bűn helyett. Istent a nehézségek helyett. 
Még a megvetés, a börtön kilátása ellenére sem változtatták meg az üzenetüket.
Nem kezdték el bizonygatni az igazukat a próféciákkal, miszerint “lám üldöznek minket”, vagy jogokkal. Nem vitatkoztak a támadókkal. Egyszerűen csak bemutatták az Atyát, Jézust, és a Szentlelket.

Amikor valaki meg van győződve az igazáról, azon nem tudsz változtatni. (És nem is kell.) 
Egy dolgot tehetsz, hogy jót képviselsz a magad részéről, és mi lenne jobb, mint Isten bemutatása. 
Az Ő jelleme, az Ő szeretete, elfogadása, barátsága?

Ne állj le vitatkozni azokkal, akik meg vannak győződve róla, hogy tévedsz (mert még az is lehet, hogy igaza van)! Egyszerűen csak maradj Krisztusé!

(Ömböli Dávid)


2023. január 20., péntek

💥REGGELI CSENDESSÉG💥 - 2023.01.20

Jézus nemcsak rajongókat, hanem tanítványokat akar -


Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -


💥JÉZUS PÉLDÁZATAI💥

Az irgalmas Szamaritánus 4. rész


(Lukács 10, 30-37)
"Egy úton lévő szamaritánus pedig, amikor odaért hozzá..."
Ugyanannak a veszélynek volt kitéve, mint a többiek, és felhozhatta volna ugyanazt a kifogást: a szenvedőn már nem lehet segíteni, a rablók talán nem nagy távolságban vannak. 
Ha közelébe találják, azzal vádolják, hogy ő gyilkolt.
Ő azonban nem törődött ezekkel az önző félelmekkel, mert megszánta.
A kiközösített szamaritánusra maradt, hogy bemutassa mi a szeretet. 
A szamaritánusokat megvetették a zsidók között.
Ezt a szeretetet nem egy honfitárs iránt mutatta, hanem egy ellenséges faj tagja iránt, amely átkozta az ő népét. Minden befolyás, ami körülvette, valószínűleg oda vezette volna őt, hogy gyűlölettel fizessen a gyűlöletért.
Mert ha a zsidók méltatlanul bántak a szamaritánusokkal, a szamaritánusok sem maradtak le a zsidók bántalmazásában. Josephus mondja, hogy olykor nekiestek és megölték azokat, akik Jeruzsálembe mentek. De ennek a szamaritánusnak a szíve nem keményedett meg, jóllehet minden működésbe volt azért, hogy megkeményítse egy zsidó ellen.
A részletek aprólékossága itt különösen megható: "olajat és bort öntött sebeire, és bekötötte azokat" kétségtelenül saját ruháinak darabjaival, miután bort öntött sebeire, hogy megtisztítsa és olajat, hogy enyhítse fájdalmát. Ezek költséges, de nagyra értékelt orvosságok Keleten.
Mindez időbe került, de miután így felélesztette benne a haldokló életszikrát, "felvette őt a saját állatára, elvitte egy fogadóba", és ott ismét megújította figyelmességét.
Nem érezte úgy, hogy már minden megtett, mert "elővett két dénárt, odaadta a fogadósnak, és azt mondta neki: Viselj rá gondot, és ha valamit még ráköltesz, amikor visszatérek, megadom neked". Ámen!

💥Örömteli mindennapok💥

,,Isten, aki elkezdte a jó munkát bennetek, folytatni fogja az ő munkáját, amíg az nincs készen.Igen, Isten kezdte el bennetek ezt a jó munkát. S ő folytatni is fogja mindaddig, amíg Krisztus Jézus vissza nem jön, és addig a napig tökéletesen be is fogja fejezni — ebben egészen biztos vagyok.,, Filippi 1:6


A Bibliában azt olvassuk, hogy Isten mindig befejezi azt, amit elkezdett.
A te életedben sem hagyta abba,ebben a percben is munkálkodik!
Nem azt mondja, hogy Isten talán befejezi, vagy Isten reméli, hogy befejezi. 
Azt mondja, hogy Isten be fogja fejezni. Mit is jelent ez?

Azt jelenti, hogy ha tényleg odaadtad az életedet Jézus Krisztusnak, ha megnyitottad magadat Isten előtt és azt mondtad: Krisztus, legyél te az első az életemben, akkor el fogsz jutni a célig,be fogod futni a pályádat. Semmi kétség nem férhet hozzá. 
Át fogsz haladni a célvonalon, mert nem a te teljesítményeden múlik, hanem Isten megtartó kegyelmén. 
Az egyetlen kérdés az, hogy miként fejezed be a versenyt. Tudjuk, hogy vannak, akik jól fejeznek be egy versenyt, és vannak, akiknek rosszul sikerül.

Ne elégedj meg azzal, hogy éppenhogy csak bejutsz a Mennybe, vagy épphogy csak átlépd a célvonalat. Legyen célod az ,hogy az élet versenyét jól zárd. Isten akarata, hogy örülj az életnek, a bővölködő életnek, hogy megértsd, mire alkotott meg és azt tedd is meg.

Miért lehetsz biztos abban, hogy be fogod fejezni az élet versenyét? Isten megtartó kegyelme miatt. 
Isten nem csak egyszerűen megmenteni akar,meg is akar tartani egy életen keresztül. 
Azt akarja, hogy sikerüljön neked.

Mi a megtartó kegyelem? A Kegyelem Erő,amivel továbbmehetsz.
A megtartó kegyelem az az erő, ami akkor is továbbvisz, amikor te legszívesebben feladnád. 
Erő ahhoz, hogy a jót tedd, amikor nem érzed, hogy azt szeretnéd tenni.

Rengeteg buktató és csapda van az életünk maratoni futása során. 
Ám függetlenül attól, hogy milyen dolgokon mész keresztül, vagy, hogy mivel kell még szembenézned idén, számíthatsz Isten megtartó kegyelmére.

Legyen örömteli napod :)

💥AZ ISTENI SZIKRA🌹

"💞…hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre.” Apostolok cselekedetei 2:2-3

Van egy öreg Opel Asconám. Amikor gyártották, még nem volt általános, hogy hőmérőt is szereltek az autókba, és egyszer úgy döntöttem, hogy teszek bele egyet. A külső hőmérséklet érzékelőjét a motorháztető alá kellett valahova rögzíteni, és találtam is egy megfelelő helyet. 
Ehhez itt-ott kábelekkel zsúfolt helyeken kellett átdugni a vezetékét. 

Minden rendben ment, elégedett voltam az elvégzett munkával. 
Csakhogy amikor indítani akartam, nem indult az autó. Benzin volt, az indítómotor rendesen dolgozott, mégsem indult be a motor. A gyújtógyertyák nem működtek, nem volt szikra. 
Mindent megpróbáltam, ami eszembe jutott, de hiába. Végül hívtam az autószerelőt. 
Ő ugyanazokat a dolgokat végignézte, amiket én, ugyanolyan eredménnyel. 
Aztán megmutattam neki, hogy hol vezettem a hőmérő kábelét. Volt ott egy csatlakozó a trafó és a gyújtáselosztó között. Széthúzta, megtisztogatta, összedugta és mi történt? Elindult az autó! 
Az öreg csatlakozónak elég volt egy kis elmozdítás, amikor ott matattam, emiatt megszakadt a kapcsolat, és nem volt szikra.

Mielőtt Jézus felment a mennybe, elmondta a tanítványoknak, hogy a küldetéshez, amit rájuk bízott, különleges erőre lesz szükségük. 
A szikrára, amitől „beindul a motor”. A kapcsolat az energia forrásával – Istennel – akkor jött létre, amikor a Szentlélek kiáradt rájuk és betöltötte őket. 
Ettől kezdve képesek voltak arra, hogy a küldetésükkel összhangban tudjanak élni, és elég bátrak lettek ahhoz, hogy hirdessék a feltámadt Jézust.

Megtörténhet, hogy néha mi is úgy érezzük, hogy nincs erőnk arra sem, hogy igazi lelki életet éljünk, nemhogy arra, hogy másokkal is megosszuk a hitünket! Ennek oka minden bizonnyal az, hogy meggyengült a közvetlen kapcsolat az energia Forrása és miközöttünk. 
Ha így van, keressük meg, hogy hol van a hiba, és hozzuk helyre, s a mennyei erőt hordozó Szentlélek újra áradni fog, és a motor be fog indulni. Neked most működik?

(Simon Csaba)



💥Mai Ige💥

,,💞A világ elmúlik, és annak kívánsága is; de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké,, (1 János 2:17)



💥Derek Prince: A gyógyulás láthatatlan akadályai❣️

Ez egy eredeti bibliatanulmány, Derek Prince tanítása: 
Isten gyógyulást biztosít Jézus kereszten végzett engesztelő munkájának részeként. 
De mit teszel, ha nem látod a gyógyulás fizikai téren való megnyilvánulását? 
Derek Prince hét gyakori akadályát tárja fel a gyógyulásnak – és azt, hogyan győzheted le őket.

 ============================= Tartalomjegyzék: ============================= 

A. A gyógyulás elnyerésének gyakori akadályai A. A tudatlanság (Ézsaiás 5,13; Hóseás 4,6) 

B. Hitetlenség (Zsidók 3,12-13)
 „Istenem, Jézus nevében jövök hozzád, és megvallom hitetlenségem bűnét. Nem próbálok mentegetőzni. Felelős vagyok ezért. Bocsánatot kérek. 
Kérlek Téged, bocsáss meg, szabadíts meg tőle, és add nekem a Te hitedet. Szeretném kijelenteni: 
Hiszek az Atya Istenben, hiszek Jézus Krisztusban, az Ő Fiában, hiszek a Szent Szellem Istenben, és hiszek a Bibliában – Isten igaz, hiteles Igéjében. 
Hiszem, Uram Jézus, amit mondtál: »Isten Igéje az igazság«. Ámen.” 

C. Meg nem vallott bűnök (Példabeszédek 28,13) 
[Kérd Istent, hogy fedje fel a meg nem vallott bűnök területeit]. „Istenem, elismerem ezeket. Bocsánatot kérek. 
Bocsáss meg nekem, tisztíts meg Jézus vérében. Köszönöm, hogy megbocsátottál nekem, Istenem. 
Elfogadom a te bocsánatodat. Most pedig, Istenem, mivel Te megbocsátottál nekem, én is megbocsátok magamnak.” 

D. Harag és megbocsátás hiánya másokkal szemben (Márk 11,25)
 „Szent Szellem, kérlek most Jézus nevében, hogy szólj a szívemhez, és mutasd meg nekem a keserűség, a neheztelés és a megbocsátatlanság területeit, és segíts, hogy hajlandó legyek megbocsátani. Ha volt a szívemben bármilyen harag – bármilyen megbocsátástalanság, bármilyen keserűség –, akkor most lemondok róla. Leteszem azt. 
Ha valaki valaha is bántott engem, vagy rosszat tett velem, most megbocsátok neki, ahogyan azt szeretném, hogy Isten is megbocsásson nekem. 
Uram, megbocsátok nekik a Te nevedben, és hiszem, hogy Te is megbocsátasz nekem. Köszönöm, Uram, Jézus nevében.” 

E. Okkult érintettség (2Móz 23,24-26): 1. Jóslás 2. Szellemábécé (Ouiji-tábla) 3. Horoszkópok 4. Babonák 5. Rockzene 6. Drogok stb. 
„Uram, ha valaha is részt vettem az okkultizmusban, még ha tudatlanul is, bármi is volt az, bűnnek vallom, és lemondok róla. 
Kérlek, bocsáss meg nekem, és most elkötelezem magam, hogy soha többé nem veszek részt ezekben a dolgokban. Bocsáss meg nekem, Uram, és szabadíts meg a befolyásuk alól. 
Most azonnal. Jézus nevében. Ámen.” 

F. Szabadkőművesség (2Móz 23,32):
 1. Hamis vallási rendszer 2. Királyi íves fokozat (Royal Arch Degree) – Jabulon (Ja = Jahve, bul = Baal, on = Ozirisz). Ez utálatosság az Úr szemében. 
3. Egy példa: Nő hathetes csecsemővel, aki nem akart táplálkozni (a lány apja szabadkőműves volt). 
A baba három teljes üveggel vett be, miután az átok megtört.
 „Uram Jézus Krisztus, Téged akarlak szolgálni és szeretni Téged. 
Ha van az életemben (vagy a családomban) a szabadkőművesség vagy bármely más szekta átka, kérlek, oldozz fel, bocsáss meg nekem, és törd meg a hatalmát felettem most azonnal. Jézus nevében.” 

G. Átok. Az átok hatásai egy család felett: 
1. Mentális és érzelmi összeomlás 
2. Ismétlődő és krónikus betegségek (különösen örökletes) 
3. Ismételt vetélések vagy női problémák, meddőség stb. 
4. Házasság felbomlása és családi elidegenedés 
5. Folyamatos anyagi elégtelenség 
6. Balesetveszélyes 
7. Öngyilkosságok vagy természetellenes halálesetek
 „Köszönöm, Uram Jézus, hogy a kereszten átokká lettél, hogy én megváltassam az átoktól és belépjek az áldásba. És azért, amit tettél, Uram Jézus, a Te drága nevedben feloldozom magam minden átok alól, ami rajtam és a családomon van, és követelem az áldást, amit a Te véreddel vásároltál meg számomra. Köszönöm, Uram Jézus.” 

H. A betegséggel kapcsolatos gonosz szellemek (Lukács 4,40-41). A betegség közvetlen oka:
1. A gyengeség, a nyomorékság, a fájdalom szellemei. 
2. A gerinc görbülete 
3. A halál szelleme (a dolgok sötét oldalát nézni, morbiditás, sötéten öltözködés).
 „Nem halok meg, hanem élek, és hirdetem az Úr cselekedeteit”. (Zsoltár 118,17)

 I. A betegek szolgálata (Márk 16,18) A szabadító ima után tartsd bent a dugót a konnektorban!

💥A Nap Igéje💥

Lukács 18:27.
,,💞A mi embereknél lehetetlen, lehetséges az Istennél.,,



💥Van Erőm - Ne félj❣️

1. Gyerekként, amikor féltem biztos dologba kapaszkodtam, mint amilyen biztos egy szülői kéz is. 
Voltak időszakok, – bizonyára a te életedben is – hogy távol kerültem a szülői ház melegétől, így elkezdtem Isten igéjének a tanulmányozását. 
Amikor a félelem völgyébe vezetett utam, akkor Ő volt az, aki szorosan megfogta kezem, és Jézus Krisztus által ezt üzente: 
Ne félj. Ez az kijelentés megerősíti bennem, hogy Jézus neve bátorsággal ajándékoz meg.

2. A hit fontos. A félelmek közepette hinnünk kell Jézusban, hogy bátran ellenálljunk. 
Ha ez a hit valóban élő, akkor soha nem fognak kétségek felmerülni bennünk. 
Törekednünk kell, hogy megtaláljuk a hit kiapadhatatlan forrását, ami maga az Úr Krisztus.

3. Lukács evangélista így fejezi be: „Meggyógyult.” Nos, ki ne szeretne meggyógyulni betegségeiből?
A mai bátorítás ez: Jézus Krisztusnál erőt kaphat a megfáradt, elkeseredett, megterhelt lélek; meggyógyulhat a sebzett szív; sőt Jézus a testi betegségeket is meggyógyíthatja.
Egy dolgot viszont nem szabad elfelednünk: minden, ami az életünkben van, Isten tudtával történik. 
Lehet, hogy mi csak a rosszat látjuk, viszont Ő a kellő időben megfogja értetni velünk a történések jelentőségét és megáld a gyógyulás ajándékával.
A mai nap bátran nézzünk fel az égre, mert mi, Isten kimondhatatlanul szeretett gyermekei vagyunk, aki Igéje által naponta üzen számunkra.

2023. január 19., csütörtök

❗️Dr. Ruff Tibor: A hit cselekedetei vs. Törvény cselekedetei 23/01/15

,,Aki tudja, hogy szeretik és bele tud mélyülni ebbe a szeretetbe és nem zavarja meg a többi dolog, annak jó dolga tud lenni az életében!
Azt mondja: jó dolgod legyen MINDENBEN! 3János 1:2
Azok az emberke fogják megtapasztalni, minenben jó dolguk van, akik elfogadják Istennek a szeretét!,, 
Georgisz Pásztor -

💥Mai Gondolat💥

💞Megbocsátok, mert Te is megbocsátottad minden bűnömet, Uram!

VÉGIDŐK -AZ ELRAGADTATÁS - NOVÁK ZSOLT - TANÍTÁSI SOROZAT -

Mikor lesz vége a világnak I. rész - Novák Zsolt -

Mikor lesz vége a világnak II. rész - Novák Zsolt -
https://www.youtube.com/watch?v=HzD-PgcSNZY
Az elragadtatás titka - Novák Zsolt -

Minden a javadra van - Novák Zsolt -

Az elragadtatás és a nagynyomorúság ideje - Novák Zsolt -


💥Mai Ige💥

💞Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete!" (Zsoltárok 136:1)

💥REGGELI CSENDESSÉG - 2023.01.19

Ma te is megérintheted Őt!


,, és meggyógyítja vala őket.,,
Máté Evangyélioma 4. rész24

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -


💥MERÍTS ISTEN TERMÉSZETFELETTI TARTALÉKÁBÓL❣️

❣️Nem tudom, mi az, amire szükséged van, de tudom, hogy semminek se leszel híján, ha Istenben bízol❣️

,,💞Sivatagi vándorlásod során Isten ott van veled és ellát a szükségessel. 
Miközben talán nyugtalankodsz annak láttán, hogy tartalékaid egyre inkább kimerülnek, lám, így szól ma hozzád az Úr:
 „Sem a vékabeli liszt el nem fogy, sem a korsóbeli olaj meg nem kevesül addig, míg az Úr esőt ád a földnek színére.” (1 Királyok 17,14)


Amíg az Izraeliták az ígéret földje felé vándoroltak, Isten erős keze rajtuk volt. 
Gondot viselt egész népére különleges módon, rendkívüli csodákat téve.
Testvérem, még ma is rendelkezésedre állnak ezek a természetfeletti erőforrások…

* A manna minden reggel: Istennek minden nap van hozzád egy szava, útmutatást ad neked, Ő az élet kenyere… (Lásd János 6,35)
* Este pedig a fürjek: Isten még lefekvés előtt is laktató étellel lát el téged, hogy megerősítsen. 
Békében aludhatsz. (Lásd Zsidók 5,14)
* A sziklából fakadó víz: Isten a Szentlelket adja neked, aki kiapadhatatlan forrás, hogy soha többé ne legyél szomjas. (Lásd János 4,14)
* Nappal a felhőoszlop, éjjel a tűzoszlop: Isten jelenléte sose távolodik el tőled, Isten nem alszik és nem szundít el, éjt nappallá téve őriz téged. (Lásd Zsoltárok 121,3-4)
* A ruhák és a cipők, amelyek nem kopnak el: Isten az igazság és a szabadítás köpönyegét borítja rád, új buzgalmat ad, hogy terjeszd Igéjét! (Lásd Ésaiás 61,10 és Efézus 6,15)

Nem tudom, mi az, amire szükséged van, de tudom, hogy semminek se leszel híján, ha Istenben bízol.
Isten minden téren gondot visel: Táplálja lelkedet és testedet, törődik anyagi szükségleteiddel. 
Támaszod és védelmeződ. Minden pillanatban erőt és vigaszt nyújt. Testedben is munkálkodik, megújítja szellemi és fizikai képességeidet.

Isten természetfeletti lehetőségeket teremt, amikor emberi tartalékaid kiapadtak. 
Nincs rajta semmi meglepő, mert ő a Teremtő Isten…! A teremtett világ és az események abszolút Ura.
Igen, a mai napon Isten esőt és mannát küld sivatagodba…!

💥Reggeli dicséret🌹 Akiben Isten Lelke lakik

..💞Ti azonban nem test szerint éltek, hanem Lélek szerint, ha Isten Lelke lakik bennetek. De akiben nincs Krisztus Lelke, az nem az övé.,, Pál levele a rómaiakhoz 8:9

Az életünkben, annak ellenére, hogy gyakran találkozunk "szürke" dolgokkal, azért bele-belebotlunk fehérbe és feketébe is, egymást kizáró ellentétekbe. Valami vagy létezik, vagy nem létezik; vagy áll, vagy mozog; vagy él, vagy nem él — ezek olyan állapotok, amik kölcsönösen kizárják egymást.
Nincs köztük átmenet, feles, vagy szürke helyzet. A megtérés is valami hasonló: vagy igen, vagy nem — ezt nem lehet "kicsit" vagy "részben" csinálni.

Pál a mai igében (és a Rómaiakhoz írt levél azon részében, amiből a mai gondolat származik) is egy ilyen kölcsönösen kizáró ellentétpárt állít elénk. Valaki vagy test szerint, vagy lélek szerint él, nincs köztes állapot. A szerencsétlen szóhasználat mögött ("test" kontra "lélek") sokkal több minden rejlik, mint első ránézésre gondolnánk. A test szerinti élet nem a fizikai életet jelenti (hiszen hogyan élhetnénk másként?) míg a Lélek szerinti élet nem a polemizáló, filozofikus bibliatanulmányozást takarja (árulkodó jel a nagy kezdőbetű!). De akkor mégis mit?

Pál szerint a helyzet a következő: míg az ember nem ismeri meg Istent és az ő megszabadító kegyelmét, a "testi" törekvéseknek engedve csak az Istennel való szembenállást élheti meg.
És amíg csupán ezt az életformát tapasztalja, addig ő maga sem látja, hogy minőségi változást jelenthet a Lélek jelenléte. Pál azt írja, "a test törekvése halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség." (Pál levele a rómaiakhoz 8:6) Miért is akarna az ember Isten nélkül élni?
Ha lehetne se volna elég "csak egy kicsit" vagy szürkemód kötődni hozzá.
A szabadság, a békesség és az élet (az igazi, minőségi, magasabb rendű élet) csak a Lélek befolyása eredményeképpen érhető el.

Az egyenlet tehát egyszerű: vagy Krisztus Lelke lakik bennünk, vagy a test szerint élünk — az előbbi a teljes és minőségi életet, ez utóbbi az Istennel való teljes szembenállást jelenti. Nincs köztes út.
Nincs szürke ezen a képen, csak fehér és fekete. Vajon mi beengedtük-e már Isten Lelkét a szívünkbe? Megtapasztaltuk a felajánlott szabadságot és életet? Bízom benne, hogy igen.

(Ömböli Krisztián)


💥Van Erőm - Jelentős jelentéktelen💥

,,💞Ő pedig ezt mondta neki: Leányom, a hited megtartott téged: menj el békességgel, és bajodtól megszabadulva légy egészséges!,, (Márk 5.34)

Nincs is annál fájdalmasabb, amikor betegség idején magadra maradsz. Ennek az asszonynak a betegsége éppen olyan elszigeteltséget vonzott maga után, mint egy gyorsan terjedő vírus.
Az evangéliumok beszámolnak arról, hogy többféle gyógymódot is kipróbált, hogy végre meggyógyulhasson, de mind hiába.
Az a megdöbbentő, hogy amikor ez a szegény, kétségbeesett asszony Jézus ruháját megérinti, mintha megállna az idő. Mintha senki más nem lenne ott, csak a Mester és az asszony a problémájával.
Jézus számára ez az asszony nem volt elveszett a tömegben. 
A szükség órájában, amikor a beteg belekapaszkodik abba, hogy: „Talán még sincs vége. 
Talán van még egy lehetőség a gyógyulásra, és arra, hogy teljes életet éljek. 
Talán még adatik egy kevés hit és remény a folytatáshoz. 
S egy napon talán boldogan élhetem az életem, pontosan úgy, ahogy mások teszik körülöttem.”
 Ekkor Jézus csodát tesz. Nem számít a tömeg morajlása, csak az ember, aki gyógyulásra vágyik.
Jézus mindannyiunk számára ilyen.
Ha az emberek elhagynak, vagy valami folytán nem közeledhetnek kellőképpen hozzánk, Ő soha nem fog elhagyni.
Hiába sorol be a világ a „jelentéktelen kategóriába”, Jézus Krisztusnak értékesek leszünk.
Olykor elegendő a bizonyos mustármagnyi hit, egy kevéske remény, hogy elképzelhetetlennek tűnő dolgok valósuljanak meg az életünkben.

2023. január 18., szerda

💥REGGELI CSENDESSÉG💥2023.01.18

Előtted még nyitva áll az ajtó!


,,Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, a mikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek.,, 2 Péter 3:10 HUNK

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -


💥A Nap Igéje💥

Mikeás 7:8
,,💞Ne örülj, én ellenségem! Elestem ugyan, de felkelek, mert ha még a setétségben ülnék is, az Úr az én világosságom!,,



💥Mai Ige💥

💞Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban.” 
(Zsoltárok 46:2)

💥Mai Evangélium💥

“Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván,
És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.
És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról, de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.
Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám keblébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.
És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak keblében.
És ő kiáltván, monda: Atyám, Ábrahám! Könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet, mert gyötrettetem e lángban!
Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképpen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vigasztaltatik, te pedig gyötrettetel.
És mindenekfelett, miköztünk és tiközöttetek nagy közbevetés van, úgyhogy akik akarnának innét tihozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek.
Monda pedig amaz: Kérlek azért téged, Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához,
Mert van öt testvérem, hogy bizonyságot tegyen nekik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak!
Monda neki Ábrahám: Van Mózesük és prófétáik; hallgassák azokat!
Ama pedig monda: Nem úgy, atyám, Ábrahám, hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájuk, megtérnek!
Ő pedig monda neki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad.,, Lukács 16: 19-31

💥JÉZUS PÉLDÁZATAI💥

Az irgalmas Szamaritánus 3. rész


(Lukács 10, 30-37)
A Megváltó válasza csodálatos, rávezeti őt, hogy vegye le tekintetét szeretetének tárgyáról, és forduljon ahhoz, Aki bemutatja a szeretetet. 
Ez a kulcs a következő példázathoz: "Egy ember ment le Jeruzsálemből Jerikóba.
" Ezeket a szavakat nem csupán azért használta az Úr, mert Jeruzsálem magasabban feküdt, mint Jerikó, hanem azért is, mert a Jeruzsálembe, a fővárosba menetről mindig úgy beszéltek, hogy felmenni (ApCsel. 18,22). 

A távolság a két város között körülbelül 30 kmvolt. 
Az út átvezetett egy elhagyatott sziklás területen. Jeromos említi, hogy az út bizonyos részét vörös vagy véres útnak nevezték, mert olyan sok vért ontottak ott a rablók. 
Olyanok, mint az ebben a példázatban levők, "kifosztották, meg is verték, azután félholtan otthagyva elmentek". 
Amint ott feküdt az úton véresen, "történetesen (vagy véletlenül, ahogy az eredeti érzékelteti) egy pap ment azon az úton." Így mutatja be, finoman beleszőve egy közös szövegbe Isten gondviselése által a különböző emberi életek fonalait. 
Egy ember ürességét egy másik ember teljességével hozza kapcsolatba. 
A szeretetre szóló sok felhívás ilyen az életünkben. Talán ezek azok, amelyeket elmulasztottunk, mert nem láttuk meg benne Isten ujját. Ez a pap elszalasztotta "lehetőségét". 
Lehet, hogy azért volt Jeruzsálemben, hogy kitöltse szolgálati idejét, és most már hazafelé tartott. 
Egyike volt azoknak, akik sohasem tanulták meg ezt: "Irgalmasságot akarok és nem áldozatot." 
Ugyanis "amikor meglátta elkerülte". Ugyanígy tett egy lévita is, de viselkedése még gonoszabb volt, mert megtekintette és látta az ember szerencsétlen állapotát, de nem nyújtott neki segítséget. 
Így tettek ketten, akik dicsekedtek, és magyarázták a törvényt (vesd össze: 5Mózes 22,4; 2Mózes 23,5). 
Itt nem a testvér ökre, hanem maga a testvér feküdt vérbe fagyva, de elrejtették magukat tőle (Ézsaiás 58,7). Ámen!



💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

"💞Mert maga az Úr, a te Istened megy veled, nem hagy el téged, és nem marad el tőled." 
(5 Móz 31:6)

💥Mai Gondolat💥

"Senki nem mondta, hogy az út, amelyet meg kell tenned könnyű lesz, viszont Isten az ígérte, hogy át vezet a nehézségeken."

💥Van Erőm - Tomboló vihar💥

,,Akkor nagy szélvihar támada, a hullámok pedig becsapnak vala a hajóba, annyira, hogy már-már megtelék.
38. Ő pedig a hajó hátulsó részében a fejaljon aluszik vala. És fölkelték őt és mondának néki: Mester, nem törődöl vele, hogy elveszünk?
39. És felkelvén megdorgálá a szelet, és monda a tengernek: Hallgass, némulj el! És elállt a szél, és lőn nagy csendesség.
40. És monda nékik: Miért vagytok ily félénkek? Hogy van, hogy nincsen hitetek? 
41. És megfélemlének nagy félelemmel, és ezt mondják vala egymásnak: Kicsoda hát ez, hogy mind a szél, mind a tenger engednek néki? Márk Evangyélioma 4. rész

Ismerd fel Jézust! Bár tombolt a vihar, de a tanítványok utólag felismerték Jézust.
1. Ő ad nekünk békét a bánat viharaiban. Amikor eljön a szomorúság, és a halál árnyékának völgyében találjuk magunkat, akkor Jézus Isten szeretetéről és az örök életről beszél nekünk. 
Megvigasztal, támogat, erőt ad. Mikor már majdnem feladnánk, és valahonnan megmagyarázhatatlan erőt kapunk a terhek hordozásához, biztosak lehetünk, hogy Jézus az.

2. Ő ad nekünk békét, amikor az élet a feszültség és bizonytalanság viharába sodor bennünket. 
Vannak időszakok, amikor nem tudjuk, hogy mit kell tennünk. 
Forduljunk bátran Jézushoz, hisz még a tanítványok is ezt tették. 
Kérdezzük meg bátran tőle: „Uram, mi a terved velem?”. 
Talán nem azonnal, de biztos vagyok abban, hogy Ő megadja a választ.

3. Ő ad nekünk békét a magány időszakában. A tanítványok úgy érezték, hogy magukra maradtak, holott a Világ Megváltója egy csónakban utazott velük. 
Jézus megígérte, hogy velünk maradt, ezért bármennyire is egyedül érzed magad, Jézus melletted van.

4. Ő ad nekünk békét a szorongás viharaiban. A béke legfőbb ellensége az aggodalom. 
Aggodalom a családunk tagjaiért, az ismeretlen jövőért, a munkahelyünkért. 
Jézus, azonban nagyon sokszor arról szeretne biztosítani bennünket, hogy Isten csodálatos módon, Atyai szeretettel gondoskodni fog rólunk. Mert megváltott és szeret.

💥Reggeli dicséret🌹 Szembeszél

💞A szél fú, ahová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, aki Lélektől született.” (János evangéliuma 3. fejezet 8. vers)


Hogy a Szentlélek olyan, mint a szél? Hát, nem is tudom. Én nem repesek annyira a szélért. 
Bár kerékpározás, vagy futás közben jól esik egy kis hátszél, de mikor szemből, vagy oldalról fúj, netán kavarog, na, annál rosszabb nincs.

Ám a legnagyobb bajom a széllel mégis az, hogy kiszámíthatatlan, hogy nem én irányítom. 
Hogy nem akkor, nem ott és nem olyan erővel fúj, ahogy én akarom.

És mily találó hasonlat, hogy a Szentlélek is ilyen. Mert, bár sokszor szeretnénk mi is mesterségesen felgerjeszteni a Lélek fuvallatát, aztán birtokolni, irányítani, és előírni neki azt, hogy kit, hol és hogyan befolyásoljon. De aztán rá kell jönnünk arra a nagy igazságra, amit a teológián Szőllősi Árpi bácsi annyiszor ismételt nekünk: „Aki azt állítja, hogy bír a Lélekkel, azzal nem bír a Lélek.”

Mai Nikodémusként, Jézus ezen hasonlata a Lélek munkájáról arra döbbent rá; hogy miközben a tudásom, az Igeismeretem, a származásom, stb. miatt másokat lenézve, azt gondolom, hogy nekem hátszelem van a mennybe, akkor vegyem észre, hogy azért van hátszél, mert rossz az irány.

A Szentlélek ma, önző természetemnek kellemetlen módon nem kényeztet, nem simogat, hanem erősen, sőt velőig hatóan szembefúj. Rámutat, hogy bűnös vagyok, hogy a magam erejéből nem tudok megváltozni. De majd Ő! Ő eltávolít belőlem minden gonosz indulatot, haragot, irigységet, és betölt az Ő szeretetével.

Így imádságom ma, egy jól ismert ének első két versszaka:

Isten élő Lelke, jöjj, áldva szállj le rám,
Égi lángod járja át szívem és a szám!
Oldj fel, küldj el, tölts el tűzzel!
Isten élő Lelke, jöjj, áldva szállj le rám!

Isten élő Lelke, jöjj, légy vezérem itt,
Ó, segíts, hogy hagyjam el bűnök útjait!
Oldj fel, küldj el, tölts el tűzzel!
Isten élő Lelke, jöjj, légy vezérem itt!

(Tóth Szilárd)

2023. január 17., kedd

💥A Nap Igéje💥

"💞Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűnét! Ő az, akiről mondtam: Utánam jön egy férfi, aki megelőz engem, mert előbb volt, mint én." (Jn 1,29-30)

,,Neki növekednie kell, nekem pedig kisebbednem." (Jn 3,30)

💥HIT, REMÉNY, SZERETET💥

Hogyan maradjunk állva❣️


,,💞Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.” 1 Korinthus 13:13


E három nélkül veszítünk az élet próbáiban, de ezzel a hárommal nem történhet másként, mint hogy szilárdan megállunk. Lehetetlen Istennek tetszeni hit nélkül, szeretet nélkül pedig semmik vagyunk. Sem hit, sem szeretet nélkül nincs remény.
Viszont hittel és szeretettel mindig örvendezhetünk az élő reménységben, amely sohasem szégyenít meg minket.
Lukács 21:36-ban Jézus azt mondja: „Legyetek tehát éberek, és szüntelen könyörögjetek, hogy legyen erőtök kimenekülni mindazokból, amik történni fognak, és hogy megállhassatok az Emberfia előtt.”
A Szentírás mondja nekünk, hogy nehéz idők jönnek el Jézus visszajövetele előtt.
A szeretet sokakban kihal és az emberek szíve kudarcot vall a félelem miatt és azoknak várása miatt, amik a földre jönnek. (Lukács 21:26)
Jézus így folytatja: „Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól, és hirtelen lepjen meg titeket az a nap.” Lukács 21:34
Az ember lehet letört sok dolog miatt, amit maga körül lát és hall. Nincs meg az a hite, ami megtartja őt egy élő reménységben.
Az ember Fia megáll mindenben. Senki és semmi nem győzheti le őt, és mi állhatunk ugyanebben a Szellemben, a hit és szeretet Szellemében Vele együtt, úgy a földön is, mint az örökkévalóságban.
Szellemi fegyverek
Isten hatalma megőriz hit által az üdvösségre, amely készen van, hogy nyilvánvalóvá legyen az utolsó időben. (1 Péter 1:5)
A hit szemeivel láthatjuk ezt a hatalmas megváltást és a dicsőséget, amire megtartattunk.
Akkor képesek leszünk szenvedni, tűrni és elhordozni mindent. „Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült.” Zsidók 12:2
„Éppen ezért vegyétek fel Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok.” Efézus 6:13
A mi harcunk a gonosz szellemek ellen van.
Ezért fel kell fegyverkeznünk, hogy megállhassunk úgy a gonosz napon, mint miután legyőztünk mindent.
Hittel, reménnyel és szeretettel, állni fogunk!

💥REGGELI CSENDESSÉG💥2023.01.17

Megengeded, hogy Ő legyen az Úr? 



„💞…senki sem mondhatja: Jézus Úr, csakis a Szentlélek által.” (1Korinthus 12,1–11) ·

,,💞És monda nékik: A szombat lőn az emberért, nem az ember a szombatért. Annak okáért az embernek Fia a szombatnak is ura.,, Márk 2:27-28 HUNK

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -


💥Van Erőm - Gyümölcstermés💥

Ha így van, bátran mondd: „Isten Igéjének magja nem pattog le ennek a szívnek a felszínéről. 
Nem virágzik ki pillanatnyilag, hogy aztán a csapások alatt elsorvadjon. 
Nem osztják meg egymással versengő vágyai és nem fojtják meg. 
Ez egy olyan szív, amely engedi, hogy Isten Igéje mélyen gyökeret eresszen benne.
”Az ilyen szív gazdagon is tud teremni: „A Lélek gyümölcse pedig szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség és önmegtartóztatás. Ezek ellen nincs törvény” (Gal 5,22–23). 
„Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Efézus 2,10)
„Mi pedig valamennyien az ő teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre. 
Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt.” (János 1,16.18)
Jézus halálával azt üzeni nekünk, hogy nemcsak szeretve vagyunk, hanem szükségünk van rá. 
Meghalt a bűneinkért, hogy mi élhessünk. Ő beszélni akar veled?
Olyan szívvel kell hallgatnunk Istenre, amely jó talaj; amely gyümölcstermésre képes, ahol jó a növekedés, és ahol Isten igéje gazdag, bő termést eredményez.
Most az a legfontosabb, hogy figyeljünk rá, őszinte bizalommal keressük a nap bármely órájában.„Keressétek az Urat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van!” (Ézsaiás 55,6)



💥Reggeli dicséret🌹Miben van a legnagyobb erő?

💞János így válaszolt mindenkinek: Én vízzel keresztellek titeket, de eljön az, aki erősebb nálam, és én arra sem vagyok méltó, hogy saruja szíját megoldjam: 
Ő majd Szentlélekkel és tűzzel keresztel titeket.” Lukács evangéliuma 3.fejezet 16.vers



"A szónak ereje van, az írásnak hatalma, a csendnek bölcsessége." …a tettek pedig változást hoznak. 
Így egészíteném ki ezt a nagyszerű mondást a fenti bibliai szakasz értelmében. 
Beletelt egy kis időbe, ameddig megértettem, hogy Keresztelő János mire is akart utalni ezzel a mondattal, amellyel tulajdonképpen felvezette Jézus Krisztust és mindazt, amit Ő tehet az emberekért.

A Biblia tele van olyan szakaszokkal, amelyek tartalmukban sokkal mélyebbek, mint azt első olvasatra gondolnánk. Érdemes áttanulmányozni a fenti vers teljes szakaszát, mert azontúl, hogy János felhívja Jézusra a figyelmet, egy nagyon fontos dolgot is megemlít. 
Az emberek körbevették és figyelték tanítását, megakartak keresztelkedni, János viszont emlékeztette őket, hogy a keresztségnél több kell. 
Ekkor a sokaság néhány tagja a következő kérdést tette fel neki: „Akkor hát mit tegyünk?” (3:10)

János nem jött zavarba és nem beszélt össze-vissza, ahogy néha mi szoktunk, ha valaki megkérdezi, hogy „Hát de akkor mit csináljak?”, hanem nemes egyszerűséggel vázolta a teendőket, mindenkinek szintjéhez, rangjához és helyzetéhez mérten. 
Az emberekben jogosan merült fel a kérdés, hogy vajon nem János-e az a Megváltó, akire vártak, ő viszont felvilágosította a hallgatóságot, hogy bár ő is tesz dolgokat és tanítja őket, de közel sem úgy, ahogy majd Jézus fogja. 
Ugyanis Jézus nem csak egyszerűen vízzel fogja őket megkeresztelni és így szövetségre emelni magával, hanem egy nagyobb, isteni erővel, amely a Szentlélek.
Jézus lesz a tettek embere, aki nem csak szavával teremt vagy épp a homokba írt bűnöket eltörli, hanem meghallgatja az elesetteket és erőt ad ahhoz, hogy az élet egy jobb irányba folyjon tovább, amikor Vele szövetségre lépünk.

János ma arra bátorít bennünket ebben a szakaszban, hogy cselekedjünk úgy, mint akik szövetségesei Jézusnak. Szavainkkal bátorítsunk másokat, írott gondolataink erőt sugározzanak és a csend a legnagyobb béke legyen, amellyel mások lelkén segíthetünk.

Áldott napot!
(Csomó Hajni)

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 32:8
,,💞Bölcscsé teszlek és megtanítlak téged az útra, a melyen járj; szemeimmel tanácsollak téged.,,

2023. január 16., hétfő

💥ZSOLTÁROK💥

,,💞Aki a Felségesnek rejtekében lakozik, a Mindenhatónak árnyékában nyugoszik az.
Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem ő benne bízom!
Mert ő szabadít meg téged a madarásznak tőréből, a veszedelmes dögvésztől.
Tollaival fedez be téged, és szárnyai alatt lészen oltalmad; paizs és pánczél az ő hűsége.,,
Zsoltárok 91

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Jézus Krisztus mondja: 
"Elég neked az én kegyelmemn mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz."(2Kor 12,9a)


💥JÉZUS PÉLDÁZATAI💥

Az irgalmas Szamaritánus 2. rész


(Lukács 10, 30-37)
Urunk lényegében ezt mondja: Az a kérdés amit felteszel, már választ kapott. "Hogyan olvasod?" 
A törvénytudó azonnal rátette kezét a nagy parancsolatra, amelyet maga Krisztus idézett azon az alkalmon, és ezzel bemutatta szellemi meglátását meg azt, hogy felsőbbrendű volt honfitársaihoz viszonyítva. 
Idézi az 5Mózes 6,5-öt, összekötve a 3Mózes 19,18-cal. 

Erre az Úr így szól: "Helyesen feleltél: tedd ezt és élni fogsz."
 - Amit tudsz, kerüljön ki a holt ismeretből az élő gyakorlatba és akkor jó lesz. 
Mégis a törvénytudó igazolni akarta magát: "Igaz, nekem szeretnem kell felebarátomat, de ki a felebarátom?" Maga ez a kérdés, mint Péteré (Máté 18,21), helytelen értelmi állapotot jelent. 
Aki ezt kérdezte: "Kit kell szeretnem?" Ezzel bizonyította, hogy nem értette, mi a szeretet lényege. 
Előre tudni akarta, hogy hol szabad megállnia, míg a szeretet lényege az, hogy nincs korlátja, kivéve saját képtelenségét arra, hogy tovább menjen, vagyis ez adósság, amit örökké fizetnünk kell (Róma 13,8). Ámen!

💥Napi Örömteli Zsoltár💥

,,💞Bizony, boldog és áldott, aki benne bízik! Imádjátok az Örökkévalót, ti szentjei!
Mert akik őt félik és tisztelik, nem szenvednek hiányt semmiben!,,
Zsoltár 34,8-9

Hálás vagyok Uram, hogy Te vagy minden boldogságom, örömöm és áldásom forrása.
Benned bízom, mert tudom, hogy minden szükségemet és hiányomat betöltöd túlcsordulóan, feljebb, mint gondolnám, vagy el tudnám képzelni.
Dícsérem és magasztalom, imádom szent neved minden napon!
Úgy szeretlek Jézus!

💥Van Erőm - Példázatok lényege?💥

Egy hosszú, fárasztó és nehéz nap után nincs annál felemelőbb érzés, mint hazaérkezni, a családdal lenni és megpihenni. 
Jézus is hosszú és fárasztó nap után úgy döntött, hogy elmegy Galilea üdítő partjára, hogy prédikáljon.
A köréje gyűlt tömeg hatalmas volt, ezért egy csónakból beszélt.
Egyesek hitre jutottak, mások pedig megkeményedtek hitetlenségükben. 
Jézus szavait olvasva megkeményedik a szív, vagy az ember engedi, hogy az ő szava átformáljon, áldást árasztva életére?
Lényegében Jézus rejtélyesen azt mondta a hallgatóságának, hogy az ember szívének állapota határozza meg az igazság iránti fogékonyságát.
Azok, akik befogadják az igazságot, és az alapján cselekszenek, többet kapnak. 
Azok, akik elutasítják az igazságot, végül elveszítik azt a keveset, ami van.
Légy csodás eszköze Istennek! – ha eddig nem jöttél rá, hogyan kell ezt tenned, tedd meg az első lépést. Indítsd a napodat egy igeversnek az olvasásával, hogy az ige magva meggyökerezzen a szívedben, s életedbe beköszöntsön a gyümölcstermés időszaka. 
Légy türelmes, mert ha hittel kéred, Isten csodás feladatokkal fog megajándékozni téged, hogy fejlődni, növekedni tudj majd a hitben. 
Lehet, hogy nem pont azt fogod kapni, amit igazán szerettél volna, de biztos vagyok abban, hogy épülésedre fog válni. Ne lankadj meg, kérj erőt Istentől a folytatáshoz.

💥Reggeli dicséret🌹Mindennél jobban...

💞Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? 
De ha ő meg is feledkeznék, én akkor sem feledkezem meg rólad!” Ésaiás próféta 49.15


Szülővé válni életre szóló változás. Soha többé nem lesz olyan, mint előtte. 
Felelős vagy a gyermekedért, s a felelősséged nem teheted le csak úgy. 
Hiába válik felnőtté a gyermeked, s röpül ki a szülői fészekből, akkor is megmarad egy egyedi, különleges kapocs közöttetek. Öröme a te örömöd, fájdalma a te fájdalmad. 
Különösen igaz ez az édesanyára, akik kilenc hónapig szíve alatt hordja születendő gyermekét, majd fájdalommal hozza világra. 
A tapasztalat azt mutatja, hogy többnyire megbecsüljük azt, amiért/akiért megszenvedtünk. 
Szinte elképzelhetetlen, hogy egy anya elfeledkezzen a gyermekéről, vagy ne szeresse, ne könyörüljön rajta. Mégis, néha előfordul ez. Talán ezért sem mondja egyszerűen azt Isten: úgy szeretlek téged, mint az édesanyád. Hanem ezt: még annál is sokkal jobban szeretlek téged, mint az édesanyád! 
Ha történetesen ő elhagyna, s nem törődne veled, „én akkor sem feledkezem meg rólad!” 
Ezért hát bízzál bennem, s engedd, hogy gondoskodjam rólad, s vezessem az életedet, engedd, hogy neveljelek és fegyelmezzelek is, amikor szükség van rá. 
Soha ne feledd: szeretetből teszem mindig!

Legyen áldott a napod!

(Hites Gábor)

💥REGGELI CSENDESSÉG💥2023.01.16

Miért szükséges a böjt?


Nehémiás könyve 9. rész
,,Azután ugyanezen hónak huszonnegyedik napján egybegyűlének Izráel fiai és bőjtölének, gyászba öltözvén és port hintvén fejökre.,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -


2023. január 15., vasárnap

💥Mai Evangélium💥

“ Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nekik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.
Sem azt nem mondják: Íme itt, vagy: Íme amott van ; mert íme, az Isten országa tibennetek van.
Monda pedig a tanítványoknak: Eljő az idő, mikor kívántok látni egyet az Ember Fiának napjai közül, és nem láttok.
És mondják majd nektek: Íme itt, vagy: Íme amott van; de ne menjetek el, és ne kövessétek!
Mert miként a felvillanó villámlás az ég aljától az ég aljáig fénylik, úgy lesz az Embernek Fia is az ő napján.
De előbb sokat kell neki szenvednie, és megvettetnie e nemzetségtől.
És miként a Noé napjaiban lett, úgy lesz az Ember Fiának napjaiban is.
Ettek, ittak, házasodtak, férjhez mentek mindama napig, amelyen Noé a bárkába beméne, és eljöve az özönvíz, és mindeneket elveszte.
Hasonlóképpen, mint a Lót napjaiban is lett: ettek, ittak, vettek, adtak, ültettek, építettek;
De amely napon kiment Lót Szodomából, tűz és kénkő esett az égből, és mindenkit elvesztett.
Ezenképpen lesz azon a napon, melyen az Embernek Fia megjelenik.
Aznap, aki a háztetőn lesz, és az ő holmija a házban, ne szálljon le, hogy elvigye; és aki a mezőn, azonképpen ne forduljon hátra!
Emlékezzetek Lót feleségére!
Valaki igyekezik az ő életét megtartani, elveszti azt, és valaki elveszti azt, megeleveníti azt.
Mondom nektek, azon az éjszakán ketten lesznek egy ágyban; az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik.
Két asszony őröl együtt; az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik.
Ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik.
És felelvén, mondának neki: Hol, Uram? Ő pedig monda nekik: Ahol a test, oda gyűlnek a saskeselyűk.” Lukács 17: 20-37

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

💞Mert a kiket eleve ismert, eleve el is rendelte, hogy azok az ő Fia ábrázatához hasonlatosak legyenek, hogy ő legyen elsőszülött sok atyafi között. A kiket pedig eleve elrendelt, azokat el is hívta; és a kiket elhívott, azokat meg is igazította; a kiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette.”
Róma 8,29-30

💥REGGELI CSENDESSÉG💥- 2023.01.15

1 Thessalonika 5:16-22 HUNK
,,Mindenkor örüljetek. Szüntelen imádkozzatok. 
Mindenben hálákat adjatok; mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézus által ti hozzátok. 
A Lelket meg ne oltsátok. A prófétálást meg ne vessétek, 
Mindent megpróbáljatok; a mi jó, azt megtartsátok! 
Mindentől, a mi gonosznak látszik, őrizkedjetek!,,

Isten szítja benned a Lélek tüzét - 

Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -



💥Mai Ige💥

„💞Te vagy az én segítségem, ne vess el, ne hagyj el, szabadító Istenem!” (Zsoltárok 27:9)  

💥Napi Örömteli Zsoltár💥

,,💞Engem hívj segítségül,ha bajban vagy, én majd megszabadítalak, te pedig dicsőítesz ezért.,, Zsoltár.50,15

Köszönöm Istenem, hogy számithatok Rád a bajban, Te a segítségemre sietsz mindenkor.
Hálát adok Uram szabadításodér! Szeretlek Uram!
Dícsérlek és magasztallak mert nagy dolgot cselekedtél velem! Ámen!


💥Mai Gondolat💥

Azt hittem, hogy már eleget írtuk-olvastuk ezt az Igét...aztán rá kellett jönnöm, hogy még mindig tanuljuk csak..
Nem vagyunk tökéletesek, bűntelenek, hisz egyedül csak az Úr volt az!
Mi azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy szentek legyünk, mert ezt kérte tőlünk az Úr és haladunk efelé...Törekedjünk rá, ámen!

Áldás, békesség és szeretet kívánok a mai napra is testvéreim sok szeretettel!