2022. április 23., szombat

ISMERITEK A KIRÁLYOMAT?

Az én Királyom királyként született.
Ő az Igazság Királya, 
Ő minden idők felett álló Úr. 
Ő a menny és a dicsőség Királya. 
Ő a királyok Királya, és az uraknak Ura. 
Dávid azt mondta, hogy a menny a Úr dicsőségét hirdeti. 
Az égbolt hirdeti az Ő kezei munkáját. 
Az én Királyom az egyetlen, akinek véghetetlen szeretetét nem lehet mértékegységgel meghatározni. Nincs olyan távolra látó teleszkóp, mely bemérhetné az Ő gondoskodásának határait. 
Nem lehet korlátok közé szorítani a ránk áradó áldásait. 
Ő végtelenül erős, és teljesen megbízható. 
Ő az örökkévalóságig hűséges, és kegyelemmel teljes. 
Ő bizonyítottan hatalmas, és személyválogatás nélkül kegyelmes 
Ő Isten Fia. Ő a bűnösök Megváltója. 
Ő hozzá nincs hasonló, 
Ő mindenek felett való. 
Ő az általad megfogalmazott jó tulajdonságokat mind-mind túlszárnyalja. 
Ő az egyetlen, Aki a szükségleteidről igazán gondoskodni tud. 
Ő erőt ad a megfáradottnak. 
Ő odahajol a megkísértetthez és erőtlenhez. 
Ő együtt érez, megment, meggyógyít. 
Ő megtisztítja a leprásokat, megbocsátja a vétkeket. 
Az adósoknak elengedi a tartozásukat, a megkötözötteknek szabadulást hoz. 
Ő az én Királyom és a TE KIRÁLYOD! Ő JÉZUS! 🙂♥️🙂

💥Van Erőm💥

Néhány kijelentés egy bizonyos idő eltelte után megszokottá válhat. 
A mai bibliai verset is bizonyára már sokszor olvastuk az évek során. 
De, hadd kérdezzem meg:Mi történt volna, ha nem következik be mindaz, amiről az előbb említett igében olvasunk? Ha nem jelenik meg Isten kegyelme? 
Ha nem lett volna nyilvánvalóvá minden ember számára?
Figyeljük meg a következő szavakat: Minden ember számára. 
Hiszem azt, hogy itt a „minden” szó nem véletlen. Isten megmentő kegyelmét nem csak az egészségesnek, gazdagnak, boldog embernek adja, hanem ugyan olyan kimondhatatlan nagy szeretettel kínálja megváltó, megmentő kegyelmét a betegnek, szegénynek, fájdalmas szívű embernek, mindenkinek. 

Ezért olyan csodálatos számomra ez az ige. Mindenkinek szól. Szólt ezelőtt 2000 éve, és szól ma is.
Ha egy kicsit tovább olvassuk az igerészt, akkor hamar rájövünk, hogy ez a levél is azt hangsúlyozza, hogy Isten megakart menteni bennünket, hogy a Jézus Krisztusba vetett hit által új életünk legyen. 
Hogy, miután már átéreztük kegyelmét az életünk felett, örömmel és igazi lelkesedéssel cselekedjük a jót, és várjuk a mi Megváltó Urunkat.
Ezért jegyezzük meg a mai napra azt, amiről a levél szerzője is ír: „Mert Isten megmentő kegyelme már eljött és látható lett minden ember számára.” (Titusz 2,11 EFO)

💥Reggeli dicséret🌹Megvan a jegyed?

“Ezenfelül tudjátok, hogy az idő sürget: ideje már az álomból felébrednetek, mert most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk.” Pál levele a rómaiakhoz 13. fejezet 11. vers


Mondok egy titkot. Amikor ezt olvasod, valószínűleg idősebb vagyok pár nappal, mint amikor írtam. Azt azért nem merném kijelenteni, hogy bölcsebb vagyok, mert nem látom a jövőt. 
Egy biztos, az idő múlik, és nagyon nem mindegy mit kezdek az időmmel. Alszom, vagy dolgozom. Tanulok, vagy felejtek.

Pál kétezer éve felszólítja a híveit, hogy sürgősen változtassanak az életükön, a gondolkodásukon. 
Az idő rövid. Hiszi, hogy már csak egy kis idő, és az üdvösség az övé. Hisz benne, hogy nem kell sokat várnia.

Hite ma a miénk is. Hiszem, hogy ma közelebb vagyok az üdvösséghez, mint tegnap, vagy tegnapelőtt. Jézusra várva hiszem, hogy percről percre közelebb kerülünk hozzá.

Hadd kérdezzek valamit! Mit teszel, ha el akarsz utazni egy vonattal? Otthon az ágyadban pihengetve várod, hogy mikor hajt el, remélve, hogy a vasutas kiugrik, elszalad érted, és feltesz a vonatra, te pedig édes álmodat folytatva eljutsz oda ahova akartál? Én sem. A vonatra nem álmodban vársz. 
Egy bepakolt bőrönddel oldaladon, zsebedben egy jeggyel várakozol az állomáson lehetőleg korábban mint indul a vonat, remélve, hogy időben jön.

Te hogy várod Jézust? Elcsomagoltál mindent, amit magaddal kell vinned, vagy még álmodozol és szanaszét hever az életed a padlón? Megvan a jegyed? 
Jézus már megvette a jegyed a kereszten, de te átvetted tőle, vagy azt várod, hogy álmodban a zsebedbe csúsztassa?

Jézus jön. Ez nem kérdés. A kérdés, hogy te kész vagy rá?

(Ömböli Dávid)

2022. április 22., péntek

A BÉKESSÉG KERESZTJE❣️

Nagyon jó összesítő gondolatok arról, hogy
NINCS MÁS ÚT, MINT ISTEN ÚTJA, KERESZTJE❣️ 



„És ő megsebesíttetett bűneinkért,... a büntetés, mely által békességünk lett, rajta van...” 
(Ézsaiás 53,5)
 „Békességet hagyok nektek...” — így végrendelkezett az Úr Jézus János 14,27-ben. 
Nem rendelkezhetik másról, csak ami Benne van és ami Tőle elválaszthatatlan: az Ő békességéről. Örökség azonban nincsen az örökhagyó halála nélkül, amit tehát Jézus akar adni az Övéinek, az nincs Kereszt nélkül. Jézusnak a kereszten előbb meg kellett halnia, hogy az Ő békessége a miénk legyen. Nincs békességünk kereszt nélkül, sem az emberekkel, sem önmagunkkal. 
A békesség legnagyobb ellensége a bűn. A bűn rontja meg Istennel való békességünket is. 

Az ember is jól tudja ezt, azért mikor békességre törekszik Istennel, mindig a bűnt szeretné kiküszöbölni életéből. A sok út közül csak kettőre mutatok reá. 
- Az egyik: a nagy fogadkozások és elhatározások útja, vagyis amikor az ember — kikerülve a keresztet — maga akarja megteremteni a békességet Isten és önmaga között. És mégsem lesz békességünk, mert a pokol felé vezető út nagy fogadkozásokkal és nagy ígéretekkel van kirakva. 
Ez az út az örök halogatásnak az útja. Mindig kitoljuk a terminusokat: majd holnap kezdem el, vagy holnapután, stb.
 
Addig kezdem, amíg egészen lekések róla. Ezen az úton nincs megbékélés az Istennel! 
- A másik út a vezeklés útja. Arra is reáébredünk egyszer, hogy mi mindig csak a JÖVŐT akarjuk megoldani s elfeledjük, hogy megoldhatatlan számunkra még a MÚLT is. A meg nem oldott múlt elkezd bántani minket, halottnak hitt cselekedeteink életre kelnek és számon kérnek bennünket, nyugtalanítanak. Miképpen intézem el? Rálépek a vezeklés útjára. Maga Luther is végigjárta ezt az utat a kolostorban. De ezen az úton nem lehet feleletet kapni arra, hogyan talál rá a bűnös ember a kegyelmes Istenre. Hol van a vezeklés a végítélettől?
A végítélet halál. Mi pedig csak vezekelni akarunk, hogy az örök kárhozat büntetésétől megszabadulhassunk. Mikor Isten látta az embernél ennek a két útnak zsákutcába való torkollását, Maga vette kezébe a békesség ügyét. Maga hozta meg a kereszt áldozatát.
Fiában magára veszi bűneink sokaságát, terhét, szégyenét, gyalázatát és büntetését. 
Ez történt a kereszten. 

E kereszt nélkül nincs békesség!! Az emberrel való békesség sincsen kereszt nélkül, mert a bűn megfertőzte az egymásközti viszonyt. Itt is több út van, amelyen az ember békességre próbál jutni embertársaival. - Az egyik a nemtörődés útja. Ha valakit igen nehéz elhordozni, megszakítom vele a kapcsolatot: ez az ember számomra nincsen többé! És békességed lett? 
Nem! Mint valami kényszerképzet, úgy tért vissza emlékezetedbe a sérelem, amit tőle szenvedtél. - Másik út a megtorlás útja. A célját elért bosszú egy-egy pillanatra a kielégülés örömét, kárörömet ébreszt bennünk, de a következő pillanatban már nem lesz békességünk. 

Csak akkor lesz békesség, ha én, a sértett fél veszem fel a békesség keresztjét. 
Nem az a kérdés, ki vétkezett, ki a nagyobb vétkes,** mert nem az igazságot kell keresni, hanem a békességet.** Ez a békesség pedig nincs a kereszt elvállalása nélkül. 
Csak akkor kapom meg, ha én megalázkodom és bocsánatot kérek, függetlenül attól, hogy bent igazat adok-e önmagamnak, vagy elítélem magamat. Nincs békesség önmagammal sem a kereszt nélkül. 
Magunkkal szemben a legtöbbször elégedettek vagyunk, de ha belenézünk az ige tükrébe, felfakad szívünkből a kiáltás: Kicsoda szabadít meg engem, nyomorult bűnös embert a bűnnek és halálnak testéből?! Van, aki ezt a kérdést a farizeus útján akarja megoldani, úgy, hogy magát tartja a legkülönbnek a világon. Pedig ezzel csak önmagunkat csaljuk meg. 
Tele vagyunk nyugtalansággal és félelemmel. Félünk Istentől, nyugtalankodunk embertestvéreink miatt és önmagunk miatt is. Jézus üzeni: Ne nyugtalankodjék szívetek! Akié az én békességem, annak nincs félelme, mert övé a kereszt és Krisztusnak a kereszten szerzett békessége. 
Áldott Urunk, Jézus Krisztusunk, Te kéred az Atyát, hogy a Te békességed hadd lehessen a miénk is. Kérünk, ajándékozz meg minket s az egész világot a keresztfán szerzett békességeddel! 
Ámen Krisztus, ártatlan bárány! 

Ki miértünk megholtál; 
A keresztfa oltárán 
Nagy engedelmes voltál. 
Viselvén bűneinket, 
Megváltottál minket. 
Adj békességet, Ó, Jézus, ó, Jézus! (174. ének) 

Forrás: 
Túróczy-hagyaték - Túróczy Zoltán Ne félj! című áhítatos könyvének gondolataiból.

https://mennyeikincseslada.blogspot.com/2016/06/kenneth-e-hagin-bibliai-hit-reszlet.html

💥Reggeli dicséret🌹Merj nagyot álmodni

“Akkor megszáll téged is az Úr lelke, velük együtt prófétai révületbe esel majd, és más emberré leszel.” Sámuel első könyve 10. fejezet 6. vers


Gyermekként sokat álmodozunk arról, hogy mik szeretnénk lenni, ha nagyok leszünk. 
Tűzoltó, fodrász, rendőr, színésznő, zenész… De ahogy felnövünk, egyre inkább megismerjük saját képességeinket, lehetőségeinket, korlátainkat, és úgy érezzük, bizonyos ajtók bezárulnak előttünk. Álmaink, elképzeléseink egyre földhözragadtabbak lesznek, míg végül elfelejtünk álmodni is.

Te hiszel a változásban? Most elsősorban nem a körülmények állandó változására gondolok, hanem a személyes változásra, a lehetőségek, a képességek fejlődésére. Ha egy hozzád közel álló barátra, családtagra tekintesz, látod benne a változás lehetőségét? Látod benne azt a személyt, akivé válhat? Vagy a rendszeresen megismételt szokásait, jellegzetességeit, korlátait veszed észre?

És ha a tükörbe nézel, kit látsz? Egy olyan személyt, akiben vannak lehetőségek, aki nagy dolgokat érhet el? Vagy valakit, akinek egyszer nagy álmai voltak, de az élet, a jellem- és személyiségbeli korlátok lehetetlenné tették ezeknek a céloknak az elérését?

Saul, Izráel első királya sem gondolta volna, hogy valaha uralkodó lesz belőle. 
Gyermekkorában talán még álmodozott arról, hogy nagy harcos, ismert hős lesz, de a valóság bezárta ezeket az ajtókat. Izráel legkisebb törzsének legkisebb nemzetségéből származott, és talán bizonyos képességek, adottságok is hiányoztak ahhoz, hogy ő valaha is elérje ezt a célt. #
Az Úr mégis őt választotta ki, és képessé is tette őt erre a feladatra. 
Amikor Saul egy csapat révületben lévő prófétával találkozott, az Úr lelke leszállt rá, és a csapattal együtt prófétált. Saul nem volt próféta, de Isten Szentlelkének erejével más emberré lett. 
Képessé vált arra, amire korábban nem volt, és ez volt a jele annak, hogy a Lélek teszi őt képessé arra a feladatra is, amire elhívta.

Hiszed, hogy ha Isten elhív valamire, akkor képes megadni az ahhoz szükséges képességeket is? 
Mi az, amit mindig is tenni szerettél volna másokért vagy Istenért, de úgy érzed, nincsenek meg hozzá az adottságaid? 
Kérd Istent, és ha ő jónak látja, Szentlelke által képessé tesz rá, és az ő erejéből te is más emberré lehetsz!

Merj nagyot álmodni, mert Isten csak arra vár, hogy kitöltse rád Szentlelkét!

(Cserpán Ádám)

💥Örömteli Bátorító💥 Ki a boldog és áldott ember?

,,Milyen boldogok, akik mindig közeledben laknak, Istenem!
Egész nap téged dicsérnek!,,
Zsoltárok 84: 4

,,Milyen boldog és áldott, aki benned bízik, Örökkévaló, Seregek Ura!,, Zsoltárok 84: 4,5,
,,Áldott, boldog ember az, akinek Te vagy erőssége, s a Te ösvényeid vannak szívében!,, 
Zsoltárok könyve 84: 6.

,,Boldog, akinek bűneit megbocsátották, és vétkeit eltörölték.
Áldott, akit az Örökkévaló felmentett minden vád alól, és szellemében nincs hamisság.,, 
Zsoltárok 32,1-2

,,Milyen boldog és áldott, aki tiszteli és féli az Örökkévalót, aki szereti parancsait!,, 
Zsoltárok 112,1

,,Áldottak és boldogok, akik tiszta életet élnek, akik az Örökkévaló tanítását követik.,
Zsoltárok 119,1
Az igazi boldogság titka

Te boldog vagy?
Legyen örömteli napod :) 

2022. április 21., csütörtök

💥Örömteli mindennapok💥

Isten szeretete a szívedben van.
A reménység pedig soha nem fog csalódást okozni.
Hiszen Isten szeretete betöltötte szívünket a Szent Szellem által, aki Isten ajándéka a számunkra.,, 
Róma 5,5
,, A reménység pedig nem szégyenít meg; mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szent Lélek által, ki adatott nékünk.,,

Ha ujjászülettél Krisztusban,az Isten szeretete a szívedben van.
Soha ne aggódj amiatt, hogy nincs benned elég szeretet!
Az Ige azt mondja, hogy Isten szeretete kitöltetett a szívünkbe a Szent Szellem által.
Isten szeretete benned van. Annyit kell tenned, hogy eldöntöd,engeded kiáradni.
Ha elkezded használni Isten szeretetét ,átengeded az uralmat az emberi önző szeretet felett,nagy fordulat fog beállni az életedben.
Ez a szeretet megbocsájt, begyógyitja a sebeket,áldást visz az otthonokba ,a kapcsolatokba.
Kezdd el gyakorolni az isteni szeretetet ,a környezetedben,családodban ,a munkahelyeden és mindenhol amerre jársz .
Figyelj oda tudatosan, hogy ez a szeretet nyilvánuljon meg és figyeld meg a változást az életedben.
Engedd ,hogy Isten szeretete uraljon.
Mondd el ma ezt az imát:
„Jézus nevében, ma egy új és erős elkötelezettséget vállalok: a szeretet életét fogom élni, és hagyom, hogy Isten irgalma kiáradjon rajtam keresztül, és meggyógyítsa a megsebzett szívűeket, akikkel találkozom.Atyám, taníts meg szeretni akkor is, amikor rosszul mennek a dolgok! Segíts türelmesnek lennem a családomhoz,házastársamhoz ,hogy örüljek a mások örömeinek.
Taníts meg engem, hogyan beszéljek szeretettel,és hogyan szóljam a kegyelem szavait!
Uram, az Igéd azt mondja, hogy a Te szereteted már bennem van… hogy kitöltetett a szívembe. 
Ezért ma elhatározom, hogy elmozdítok minden akadályt, ami meggátolja, hogy ez a szeretet szabadon áradjon mások életébe. Elvetem magamtól a neheztelést, és megbocsátok mindazoknak, akik vétettek ellenem.
Az elkövetkező napokban add, hogy növekedjek, kiemelkedő legyek, és túláradjak a szeretetedben! Add, hogy az legyek, amire a világnak a leginkább szüksége van… a szeretet élő példája. 
Ámen.”

Legyen örömteli napod :)



💥Reggeli dicséret🌹Istennek gondja van a vezetőkre

"Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok."
Péter első levele 5. fejezet 7. vers


Jézus rögtön a szolgálatának elején maga mellé veszi azt a tizenkét személyt, akivel a következő három és fél évben éjjel-nappal együtt lesz. Olyanokat, akiket alkalmasnak lát vezetőnek, lelkigondozónak, és nem utolsó sorban Isten országa első földi képviselőinek, nagyköveteinek. Ők lesznek az apostolok, és közülük is az első Simon Péter, a halász, akinek Jézus a megváltozott identitás mellett új munkacélt is ad: mostantól emberek halászává válik. Akkor, a Genezáreti tó közepén halászva Péter még nem értette, mit is vállal magára, mikor bólint az új küldetésre, csak azt tudta, hogy ezt mindennél jobban akarja.

Most, évtizedekkel később, mikor keresztények egy csoportjának levelet ír, már pontosan tudja, mit is jelent apostolnak, presbiternek, vezetőnek lenni. Emberek tucatjai várják az útmutatását, hiszen mindig is ő volt az egyik legdinamikusabb apostol, legalábbis ő volt az első, aki kinyilvánította a véleményét a dolgokról — és egy vezetőnek ez is fontos feladata. Most, mikor már a stafétabot a hittestvérek kezében van, tanácsokkal látja el a vezetőtársait, a gyülekezet pásztorait, a presbitereket.

Egy jó pásztor legfőbb kérdése nem az, hogy "Hogyan lehetnék jó pásztor?" — írja N.T. Wright a mai szakaszon elmélkedve — hanem az, hogy "Hogyan vezethetem jól a rám bízott nyájat?" A vezetés nem létezik vákuumban, hiszen emberekkel dolgozni emberek nélkül lehetetlen. Így hát a legjobb vezető első számú ismérve az a Jézustól tanult alázat, amivel a nyája felé viseltetik. Példaképként állni a rábízottak élén, úgy, mint akik a "főpásztort" képviselik az emberek között.

"A vezetők élete viszont nem csak játék és mese, mondhatnánk," hiszen ha valaki töltött már be gyülekezeti tisztséget akár csak egy napig is, az tudja, hogy erről írni könnyebb, mint megélni. A nehézségekkel (és a nehéz emberekkel) szemben alázatosnak maradni nem egyszerű dolog. És hogy ilyenkor mi a teendő?

"Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok."

(Ömböli Krisztián)

💥Örömteli mindennapok💥Hogy ti is együtt örüljetek velünk

Arról írunk nektek, aki már a világ kezdete előtt létezett, az Igéről, aki maga az Élet. 
Arról akit magunk hallottunk, saját szemünkkel láttunk egészen közelről figyeltünk, sőt, kezünkkel érintettünk.


Ő, aki az Élet, nyilvánvaló lett — mi láttuk őt, tanúskodunk róla, és hirdetjük nektek az Örök Életet, aki öröktől fogva az Atya-Istennel volt, most azonban látható módon megjelent nekünk. Amit láttunk és hallottunk, azt hirdetjük nektek, hogy titeket is bevonjunk abba a szeretet-közösségbe amelyben az Atyával és a Fiával, Jézus Krisztussal élünk. Azért írunk most nektek erről, hogy ti is együtt örüljetek velünk.

  Jézus vére megtisztít minden bűntől!

Az üzenet, amelyet Jézus Krisztustól hallottunk, és amelyet most nektek hirdetünk, így szól: Isten világosság, és benne nincs semmi sötétség. Ezért, ha azt mondjuk, hogy közösségben vagyunk Istennel, de továbbra is a sötétségben élünk, akkor hazudunk, és nem követjük az igazságot. 
Ha pedig valóban abban a világosságban élünk, amelyben maga Isten is él, akkor közösségben vagyunk egymással. 
Akkor Jézusnak, Isten Fiának a vére — vagyis áldozati halála — megtisztít, és tisztán tart bennünket minden bűntől. Ámen! 

1 János 1,1-7 :

JÁNOS ELSŐ LEVELE
1. fejezet

Az élet igéjének szemtanúi

1 Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit szemünkkel láttunk, amit megfigyeltünk, amit kezünkkel is megtapintottunk, azt hirdetjük az élet igéjéről. Jn 1,1
2 Mert megjelent az élet, mi pedig láttuk, és bizonyságot teszünk róla, és hirdetjük nektek is az örök életet, amely az Atyánál volt, és megjelent nekünk. Jn 1,14
3 Amit tehát láttunk és hallottunk, azt hirdetjük nektek is, hogy nektek is közösségetek legyen velünk: a mi közösségünk pedig közösség az Atyával és az ő Fiával, Jézus Krisztussal.
4 Ezt azért írjuk meg nektek, hogy örömünk teljes legyen.
A világosságban járás és a bűnbocsánat
5 Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség.
6 Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és a sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem cselekedjük az igazságot.
7 Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.

2022. április 20., szerda

💥A Nap Igéje💥

2 Korinthus 6:16
,,Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, az mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.,,

💥Örömteli mindennapok💥

Érted? Érted!
Az Evangéliumok végén Krisztus feladatul adta azt, hogy valamennyi keresztény hirdesse ezt az örömhírt ,a feltámadás evangéliumát szerte a világon, mindenkinek. Márk 16,15

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.,, János.3,16.

Jézus érted jött a földre, érted szenvedett, érted halt meg a kereszten, érted támadott fel és érted fog visszajönni! Érted? Érted!
Azért jött a földre, hogy minden ember üdvösséget
nyerhessen.Téged is hív,fogadd el kinyújtott kezét ,fogd meg és soha ne engedd el,hogy örök Életed legyen.
Fogadd el, hogy amikor visszajön érted, te is Vele mehess oda, ahol Ő van!
Dönts amíg tart a ma!
Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm💥MINDENKOR

Mindenkor védelmezni fog az Úr! Mindenkor támogatni fog téged Jézus, még akkor is, amikor azt hiszed, hogy nem tudsz felállni a porból. 
Mindenkor nyugalommal tud megáldani az Úr, akkor is, ha tornyosulnak feletted a problémák, feladatok, és ezen gondolkodsz: Hogyan fogok győztesen távozni a csatából?
Nos, ez a mindenkor érvényes az életünkre nézve is. Ez a mindenkor folytatódik, mégpedig az öröm szóval: „Mindenkor örüljetek…”

Olykor olyan nehéz örömteli életet élni. Régen, sokszor tettem fel ezeket a szavakat Istennek: Uram, tényleg azt várod el tőlem, hogy a nehézségeim ellenére is örüljek? Tényleg azt szeretnéd, hogy a hullámok közül, a tengernyi munka közepette örüljek?

Később jöttem rá, hogy az az Isten, aki életem számos pontján felemelt, erőt adott a feladataim elvégzéséhez, ma sincs távolabb tőlem. Miért tékozlom el a kegyelmi időt szomorkodásra?
Hisz tudom, hogy megvan az ideje mindennek, de a Mindenség Ura a tenyerén hordoz engem!
Olyan jó ezt tudni és megtapasztani a hétköznapokban. Bár, nem mindig könnyű az előttünk levő út, de nem vagyunk egyedül.

Olykor úgy vagyunk, mintha egy nagy ködfal előtt állnánk. Félő szívvel, remegő hanggal mondjuk: Uram, segíts! Váratlanul munkálkodni kezd Isten, hogy az öröm húrjai pendüljenek meg a szívünkben.
Bármi is van a te életedben, Isten ott van veled. Örülj, mert a megoldás egy imányi távolságra van.



💥Reggeli dicséret🌹 Ne uralkodjon rajtatok a bűn

"Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedelmeskedjetek kívánságainak. Tagjaitokat se állítsátok a gonoszság fegyvereiként a bűn szolgálatába, hanem álljatok Isten szolgálatába, mint akik a halálból életre keltetek, és tagjaitok az igazság fegyvereiként szolgáljanak Istennek." (Rómabeliekhez írt levél 6. fejezet 12-13. vers)


Jaj, de utáltam gyerekként azokat a helyeket, rendezvényeket, az olyan vendégséget, ahol nem volt szabad semmit sem csinálni, sem beszélni, sem izegni-mozogni, csak méla csendben ülni és hallgatni és várni és várni és várni.

Persze, ez a cövekként egy helyben ülés csak rövid ideig ment. Először csupán lehajtott fejjel, a szemem sarkából kezdtem el megszámolni a szőnyeg, vagy a padló mintáit, majd a lábammal próbáltam elérni az egyre távolabbit, hogy végül szinte már lefolytam a székről, addig, amíg szüleim rám nem szóltak: Maradj már nyugton! Ha hazaérünk ezért számolunk!

Én bizony a saját bőrömön tanultam meg, hogyha tétlenségre ítélsz valakit, azzal csak megerősíted a csibészségében. Örök tanulság tehát; a tétlenség és a lustálkodás a bűn táptalaja.

Éppen ezért Isten iskolájában nem azon van a hangsúly, hogy mit ne csinálj, hanem azon, mit tegyél a bűn helyett. Isten szeretet törvényének betöltése nem az, hogy az elesett emberbe nem rúgsz bele, hanem, hogy felemeled a porból.

Így, ha azt szeretnéd, hogy a bűn uralma helyett, Krisztus képmása látszódjon meg rajtad, ha szeretnéd leküzdeni az önzésed, az indulatosságod, a durvaságod, a bántó lelkületed, akkor a bezárkózás és a semmittevés helyett a kulcs: Szánd oda magad Istennek!

Legyél Jézus evangélistája! Szavakkal, tettekkel, amit és ahogy tudsz, adj reményt, szerezz örömet másoknak!

„A gonoszt jóval győzd meg!” (Róm.12:21)

(Tóth Szilárd)

2022. április 19., kedd

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 8:5-10.
,,Micsoda az ember - mondom - hogy megemlékezel róla? és az embernek fia, hogy gondod van reá?
Hiszen kevéssel tetted őt kisebbé az Istennél, és dicsőséggel és tisztességgel megkoronáztad őt!
Úrrá tetted őt kezeid munkáin, mindent lábai alá vetettél;
Juhokat és mindenféle barmot, és még a mezőnek vadait is;
Az ég madarait és a tenger halait, mindent, a mi a tenger ösvényein jár.
Mi Urunk Istenünk, mily felséges a te neved az egész földön!,,

💥Örömteli mindennapok💥

A mennyei dolgokra törekedjetek.
Mivel Krisztussal együtt feltámadtatok a halálból, a mennyei dolgokra törekedjetek, hiszen Krisztus is a mennyben ül, Isten jobb oldalán! 
A mennyei dolgokon gondolkozzatok, ne a földieken járjon az eszetek! Hiszen meghaltatok, az új életetek pedig Krisztussal együtt Istenben van elrejtve.  Kolosse. 3,1-3.

Krisztussal elrejtve Istenben egyetlen feladatod ,hogy belső házadat mennyei lakhelyednek kincseivel feldíszítsd.
A szeretet és a békesség uralkodjon a szívetekben .
Akármit tesztek, szóval vagy tettel, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek, és általa adjatok szüntelenül hálát Istennek, az Atyának! Kol.3,15-17.

Az a kincs, amit a Mennyben gyűjtünk össze, biztonságban van, ott senki és semmi nem teheti tönkre és nem rabolhatja el.
Ellentétben a földi kincsekkel, amit “a rozsda és a moly megemészt, és a tolvajok kiásnak és ellopnak” Mt.6,19-21

Az igaz, jobb, csodálatos élet csakis Krisztusban van.
Amikor kereszténnyé válsz, új életet kapsz benne.
Kezdj el járni ebben az Új életben,hogy áldott földi életed legyen Krisztusban.

Legyen örömteli minden napod :)



💥Reggeli dicséret🌹Az élet Ura

„Ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek: Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hitben életetek legyen az ő nevében.” János evangéliuma 20.fejezet 31.vers


Különleges része a Bibliának János evangéliuma. Gyakran olvastam belőle részleteket, verseket, tudok belőle idézni és ismerem a történeteit is. Mindezek ellenére, amikor a főiskolán mélyebben is tanulmányoztuk az evangélium görög változatát, a háttértörténetet és a keletkezési lehetőségeket, akkor valami megváltozott bennem. Mélyebbre ástam és megláttam benne valami különlegeset…

Tudjuk, hogy a Biblia Istenről, Jézus Krisztusról és a megváltásról szól. 
Történetei, elbeszélései, tanulságai mind-mind azért vannak, hogy bennünket vezessenek, utat mutassanak és felhívják a figyelmünk az élet veszélyeire. Ugyanakkor támogatást, bátorítást, megnyugvást és szeretetet is kiolvashatunk lapjairól. 
Gyermekként nekem az egész Biblia olyan zavarosnak tűnt. Ismertem a főbb történeteit, tudtam, hogy mi történt az Éden kertben, ismertem Noé történetét, olvastam Sámuelről, tudtam, hogy Mózes hogyan vezette ki Izrael népét Egyiptomból. 
A kedvencem pedig Dávid és Góliát története volt nagypapám előadásában. 
Összegezve: ismertem, amit egy gyereknek ismernie kell.

Tiniként mélyebbre ástam és már olyan dolgok is érdekelni kezdtek, mint pl. a próféciák és a lehető legátfogóbb kutatásokat végeztem, persze olyan szinten, ahogy egy tizenéves képes rá. 
Néhány évvel később pedig főiskolai tanulmányaim keretén belül ismerkedtem a Bibliával és azon belül külön János evangéliumával.

Nem csak János evangéliuma, hanem maga a személye is különleges. Ha tüzetesebben akarjuk őt megismerni, akkor olyan információk vannak róla, miszerint szemtanú volt. 
Nem csak hallotta valakitől a Jézusról szóló történeteket, hanem ő maga volt Jézus mellett. 
Az utolsó vacsora alkalmával ő ült Jézus egyik oldalán, reá bízza Jézus az édesanyját is és ő volt az, aki először nézett be a nyitott sírba és hitt. János evangéliumában a csodák nagy szerepet játszanak és a legnagyobb csoda, hogy Jézusban maga Isten volt itt közöttünk. 
Nem véletlen tehát, hogy könyve utolsó néhány sorában erre hívja fel a figyelmünket.

Olvashatunk nagy győzelmekről, csatákról, bukásokról, haza találásokról, félelemről, árulásról és mindezek mellett olvashatunk Jézus Krisztusról, akinek személye lehetővé tette és teszi, hogy életünk legyen. Örök életünk. János látta Őt, beszélt vele, mellette volt. Látta az üres sírt. 
János egy ugyanolyan ember volt, mint te vagy én. Ő hitt Jézusnak és mindent leírt, hogy elsőkézből ismerjük meg mi is azt a Jézust, aki számára a mindent jelentette.

Áldott napot!

(Csomó Hajni)

2022. április 18., hétfő

💥Örömteli mindennapok💥

A húsvét üzenete, az élet győzelme a halál felett.Amikor beléptek a sziklasírba, nagyon megrémültek, mert a jobb oldalon egy fehér ruhás fiatal férfi ült.
Ő így biztatta őket: „Ne féljetek! Tudom, hogy a názáreti Jézust keresitek, akit keresztre feszítettek. Nézzétek, itt a hely, ahová letették a testét, de már nincs itt, mert feltámadt! 
Menjetek hát, és mondjátok el a tanítványainak és Péternek is, hogy Jézus előttetek fog Galileába menni. Ott majd meglátjátok őt, pontosan úgy, ahogy előre megmondta. 
Márk 16,5-7

Úgy, ahogy előre megmondta. Jézus mindent pontosan megmondott a tanítványainak.
Ő pontosan elmondja nekünk is a bekövetkezendőket. 
Kérdés,hogy meghalljuk e a mai napon,vagy később rácsodálkozunk és hitetlenkedünk,ahogy a tanítványok.
Mert bizony az Ő beszéde beteljesedik.
Jézus feltámadásával nyilvánvalóvá vált hogy Isten számára nincs lehetetlen.Isten még az ember számára kérlelhetetlen halál felett is győzött.Isten ereje hatalmasabb mindenféle sötét erőnél.
A feltámadás bebizonyítja, hogy Isten az életnek ott is tud reményt adni, ahol semmi más nem tud.
A feltámadás örömhíre, hogy a végtelen Szeretet győzedelmeskedett minden felett.
Engedd, hogy a feltámadás megtöltsön reménnyel és örömmel!
Elvégeztetett! Köszönjük Jézus!
Ez valóban örömhír!



💥Van Erőm💥NEM ÖRÖMHÍR EZ?

Boldog életet élhetünk, mert tudjuk, hogy a Megváltónk, Jézus Krisztus él, és általa mi is élni tudunk.
Fájdalom nélküli életet szeretnénk, de sajnos, olyan itt e földön nem létezik, viszont erőt, remény adhat az a tény, hogy Jézus legyőzte a halált értünk. Hát nem örömhír ez?
Lesznek fájdalmak, betegségek, próbák az életünk, de Jézus megígérte, hogy velünk lesz minden napon. Lehet, hogy nem lesz könnyű az utunk, de Isten letöröl minden könnyet. 
Lehetsz szegény vagy gazdag; élhetsz családban vagy kint az utcán, egyedül; betegen vagy egészségesen; félelemmel vagy bátorsággal; könnyek közt vagy örömmel; mindnyájunkat egyformán szeret, és ne feledjük el, hogy megváltott bennünket. Hát nem örömhír ez?
Végül, teljes örömhír lehet számunkra az, hogy ilyen kegyelmes Atyánk van, aki gondoskodik rólunk, holott meg sem érdemeljük. Örömhír az, hogy Jézus értünk vállalta azt a hatalmas áldozatot, hogy általa mi is képesek legyünk szeretni. Örömhír lehet az, hogy nem csak olvashatjuk az igét, hanem cselekedhetjük is.
A mai nap a hálaadás napja. Felsorolni sem tudnám, hogy Isten mennyi ajándékkal áldott meg az évek során. Ezért teljes szívből neki adok hálát, hogy megváltott, megbocsát, és szeret. 
Hálát adok, hogy Jézus Krisztus által naponta megtapasztalhatom mindazt a kegyelmet, és szeretetet, amellyel támogat engem. Hálát adok, azokért a csodás emberekért, akiket Isten azért adott, hogy szeretni tudjam őket.
Te miért vagy hálás? Csak azt tudom mondani, hogy vedd észre a váratlan szépséget!

💥Van Erőm💥

Jézus él!
Ma ez az örömhír ragyogja be az életünket, ahogy egykor mások életét is beragyogta első húsvét ünnepén.

„Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült. 
Gondoljatok rá, aki a bűnösöktől ilyen szidalmazást szenvedett el, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.” ‭‭Zsidók‬ ‭12,1-3‬ ‭

💥Reggelidicséret🌹

"Öltsetek magatokra azért – mint Isten választottai, szentek és szeretettek – könyörületes szívet, jóságosságot, alázatosságot, szelídséget, türelmet, elszenvedve egymást és kölcsönösen megbocsátva egymásnak, ha valakinek valaki ellen panasza volna – amint Krisztus is megbocsátott nektek, ti is úgy tegyetek." Kolossebeliekhez írt level 3. fejezet 12-13. vers


Milyen szép volt az ünnep, a kereszténység legszebb ünnepe!
Bár lehet, hogy ezzel sokan vitáznának velem és egy kicsit egyet is értenék, mert a karácsony pompája, az angyali énekek, a feldíszített városok és a téli pompa valóban a karácsony felé billenti a mérleget. Ugyanakkor a húsvét jelentősége, mondanivalója mindenképp felülmúlja azt. 
Tavaszi ünnepünk lényege nem más, mint mindannyiunk megváltása, az emberiség üdvössége.
A fák lassan virágpompába öltöznek, csivitelő madarak hangja tölti be a levegőt, családi életünkben szeretteink, rokonaink vendéglátása csepegteti az örömet. Színes kultúránkban összekeveredik a pogány termékenységkultusz hagyománya - tojásfestés, locsolkodás - a keresztény gondolatokkal - virágvasárnapi, hozsanna, nagypénteki szomorúság, nagyszombati csönd és a vasárnapi feltámadás. Nincs kevertebb ünnepünk a húsvétnál. Ezért is időszerű azon is elgondolkodni, mi is a lényege, mit is viszünk magunkkal a ránk következő hétköznapokra.
Pál apostol Isten választottainak, a szenteknek, akiket maga az Úr szeret, ír egy üzenetet arra való hivatkozással, hogy milyen hatással legyen ránk a Megváltónktól kapott megbocsátás, amit mi ma is ünneplünk. Ahogyan az ótestamentumi korban Isten azért választotta ki övéit, mert szerette őket és mert jobbítani akarta életüket, és ahogyan az újszövetség idején is ezt tette az apostolok korában, ma sincs ez másként. Isten célja nem változott, ahogy Ő maga sem változik soha. De hogyan éri el, hogy mindez megvalósuljon?
Természetesen általunk is. Mindig az Úr gyermekeinek feladata, hogy szeretetének csatornái legyenek. Változnunk kell. Változni, ahogy Pál írja az által, hogy olyan dolgokat veszünk magunkra, amik nem a miéink, hanem tőle kaptuk.
Öltsük magunkra - mint a ruhát, amit reggelente felveszünk, ami arra a napra meghatároz minket - a könyörületet, a jóságot, az alázatosságot, a szelídséget és a türelmet.
Mintha az apostol azt mondaná, viselkedésünk épp úgy elhatározás és döntés kérdése, mint napi ruházkodásunk is az.
Rajtunk múlik, hogy ezután hogyan bánunk másokkal.
Arra kér, szívünket töltse be a könyörület. Istennel szemben mi is erre szorultunk, 
Megváltónk irgalma, bocsánata nélkül mi is csak elveszettek lennénk. Ezért ez legyen alapja a mi hozzáállásunknak is. Alázatosan lássuk be, hogy mi sem vagyunk különbek senkinél. 
Emberek vagyunk mindannyian, ezért legyünk türelmesek egymással, hordozva a másik esendőségét, szenvedve hibáitól, mert Jézus is szenvedett miattunk.
Még tart az ünnep. A hétfő leginkább a vendégség napja, a rokonoké, barátoké, családtagoké. Előkerülnek újra a legjobb falatok, a tojás és a sonka, a sütemények.

De milyen lelki eledellel tápláljuk szívünket? Bízom benne, hogy a legjobbal: Megváltónk irántunk tanúsított szeretetével, ami elkísér minket a holnapra is. Minden napra, amíg csak élünk még ezután...
(Restás László)

2022. április 17., vasárnap

💥Van Erőm💥JÉZUS ÉL!

Ma ez az örömhír ragyogja be az életünket, ahogy egykor mások életét is beragyogta első húsvét ünnepén.Valamikor régen egy angyal hirdette a pásztoroknak: 
„Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz...” 
(Lukács 2,10). 

Pár évvel később ugyancsak angyal mondja két nőnek, akik a sírhoz igyekeztek: „Ti ne féljetek! 
Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg azt a helyet, ahol feküdt.” (Máté 28,5–6)

Jézus születése előtt az emberek féltek.
Jézus halála után az emberek féltek.
Jézus legyőzte a halált, de az emberek még mindig félnek.
Ezért van igen nagy szükségünk, hogy bátran hirdetni tudjuk a mai nap: Jézus él! Megváltóm él! 
Ő az, aki az összetört szívedet bekötözi. Ő az, aki a fájdalmadtól, betegségedtől, félelmedtől meg tud szabadítani. Ő az, aki fel tud emelni téged a porból. Ez a Jézus él!
Sokszor mi is a tanítványok sorába állunk. Jézus olyan sokszor mondta nekik, hogy harmadnapon fel fog támadni, mégsem hitték el, saját szemükkel kellett meggyőződjenek róla.
Van üzenet a számunkra is a ma reggel, bár nem angyal mondja, de érvényes: Bármilyen próbával kell szembe nézz, bármilyen teher nyomja vállad, a Názáreti Jézus, aki szenvedett helyetted, elhordozta a bűneid, és feltámadt a halálból, veled van a világ végezetéig.
Jegyezd meg: Jézust nem a szegek tartották a kereszten, hanem az irántunk érzett szeretete. Ne féljünk, Jézus él!

💥Van Erőm💥ISTEN FIA

A százados észre vette az előtte levő csodát. Bár, látta Jézus igen nagy szenvedését, fájdalmait. 
Látta a gúnyolódó sokaságot, akik a mellüket verve igyekeztek haza, hogy befejezzék az ünnepi előkészületeket. 
De ő megállt a keresztnél, felnézett Jézusra és bátran mondta: „Bizony, Isten Fia volt ez!”. 
Dicsőíteni kezdte az Urat, mert a kereszten már nem egy egyszerű embert látott, hanem azt, aki elhordozza a világ bűnét.Nem törődött azzal, hogy mit fognak szólni a társai, mert már személyes Megváltója előtt állott.
„Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3,16) Erre a bizonyíték ott van a golgotai kereszten.
Mindezt azért, hogy békességben, szeretetben tudjunk élni, és ami a legfontosabb, hogy Istennel, a mi Atyánkkal.
Az ünnep valódi üzenete akkor lesz maradandó a számunkra, ha átérezzük azt a szeretetet, amit Isten érez irántunk, és elgondolkodunk azon, hogy mekkora áldozatot hozott értünk.
Mindnyájunk életében vannak változások, de Jézus az egész emberiség terhét a vállára vette. 
Így hát éreznünk kell, hogy mennyire szeret bennünket.
Ezen a napon életet kapunk Istentől, méghozzá új életet Jézus Krisztus által. Nem érdemeljük meg, de ingyen kegyelemből mindnyájan részesévé válhatunk. Tudnunk kell, hogy a Megváltónk él, mert Ő mondta: „…íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” (Máté 28,20)
Ma térdre borulva bátran mondhatjuk: Tudom, hogy az én Megváltóm él!

💥Van Erőm💥

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” ‭‭János‬ ‭3:16‬ ‭

Minden egyes lépést, amelyet a kereszt hordozásakor tett, azt miattad is tette. Minden egyes vércsepp, amely a földre hullott, miattad is hullott.
„Elvégeztetett!” – de igen nagy volt ára.
„Elvégeztetett!” – és minden megváltozott az egész világon. Isten szeretete nyilvánvalóvá vált a világ számára. Isten iránt pedig bizalom, szeretet és hála született az emberi szívben.
„Elvégeztetett!” – az ember nincs többé egyedül, mert Jézus Krisztus által Isten megváltott gyermekei lettünk.

💥Reggeli dicséret🌹 Az én Atyám, a ti Atyátok

„Jézus nevén szólította: Mária! Az megfordult, és így szólt hozzá héberül: Rabbuni! – ami azt jelenti: Mester. Jézus ezt mondta neki: Ne érints engem, mert még nem mentem fel az Atyához, hanem menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez. Elment a magdalai Mária, és hírül adta a tanítványoknak, hogy látta az Urat, és hogy ezeket mondta neki.” János evangéliuma 20:16-18


Életem legszörnyűbb sabbathján voltam túl. Akit mindennél jobban szerettem, akibe minden reményemet vetettem, aki kiemelt engem a biztos pusztulásból, aki értéket látott bennem, nem pedig egy olyan nőt, akit csak használnak a férfiak, halott volt. Elítélték és megölték, mint egy utolsó bűnözőt, én pedig tehetetlenül néztem végig a haláltusáját.

Pedig biztos voltam benne, hogy Ő az, akit vártuk, Ő a Messiás, a Királyunk, a Szabadítónk. Engem megszabadított, nem is egyszer, hát vakok az emberek? Miért kellett ennek így történnie?

Összetörve mentem ki vasárnap reggel a sírkertbe, de ott egy csapásra minden még rosszabbra fordult. Nem volt elég nagycsütörtök árulása, nagypéntek tragédiája, nagyszombat néma fájdalma és kilátástalansága, a sír szájánál lévő irdatlan nagy követ valaki elhengerítette, Jézus teste pedig nem volt sehol. Ellopták. Utolsó erőmmel elfutottam Péterhez és Jánoshoz, és elmondtam nekik, amit láttam. Péteren látszott, hogy napok óta egy szemhunyásnyit sem aludt. Az ő terhe még az enyémnél is sokkal nehezebb volt. De amint meghallotta, hogy Jézus teste nincs a sírban, már rohant is a kert felé Jánossal együtt.

Én nem bírtam futni, de a szívem csak hajtott vissza. Vissza kellett mennem, ki kellett derítenem, mi lett a Mesterrel, ki vitte el, hova tette. Majd én elhozom, és eltemetem. Méltón. És gyászolom, amíg élek.

Ezek a gondolatok jártak a fejemben, és nem bírtam túllátni rajtuk. A sírban lévő két angyal nem tudott áttörni a bennem lévő fájdalmon, és képtelen voltam felfedezni abban az idegenben az Emberfiát. Azt hittem, a kertész az, és már készültem az alkudozásra, amikor meghallottam a nevemet úgy, ahogy csak Ő tudta kimondani: Mária!

Olyan erővel és szeretettel hangzott, mint Isten teremtő szava, mely életre hívott minden létezőt, mely otthont formált a káoszból és ürességből, ami elindította az embert, hogy uralkodjon a föld kerekén. Ez a hang, az Ő hangja, most néven szólított engem, éreztem, ahogy szívemben újra helyreáll az élet, egy jobb élet, amit Ő formált újjá. És feltört belőlem egy másfajta zokogás. Ezek a könnyek már nem voltak keserűek, már nem hullottak céljavesztetten a porba, hanem levegőt hoztak a lelkembe, ismét élő reményt.

„menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik: Felmegyek az én Atyámhoz, és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.” Jézus beszélt hozzám, és én éreztem, ahogy új erő árad szét testem minden zegzugában. Nem érintett meg, de miatta álltam talpra, miatta mozdultak a lábaim, miatta indultam ismét útnak. Már szaladtam, már rohantam úgy, mint eddig még soha. Egy új élet lüktetett bennem, új remény, új üzenet, amit át kellett adnom a testvéreinek, és át kell ma adnom neked is.

Isten a mi Istenünk, az Atya a mi Atyánk! Mert Krisztus él! Feltámadt. Higgy nekem, én találkoztam Vele a kertben.

(Szilvási-Csizmadia Andrea)