2022. május 7., szombat

💥Van Erőm💥

Az Úr szavának ereje -


„Gondold meg, Jákób mindezeket, mert te, Izráel az én szolgám vagy! 

Én formáltalak, az én szolgám vagy te, Izráel, nem feledkezem meg rólad!
Eltörlöm hűtlenségedet, mint a felleget, vétkeidet, mint a felhőt. 
Térj meg hozzám, mert megváltottalak! 
Ujjongjatok, egek, mert ezt tette az Úr, harsogjatok, földnek mélységei! 
Ujjongásba törjetek ki, hegyek, az erdő és minden fája, mert megváltotta az Úr Jákóbot, megmutatja dicsőségét Izráelen!
Ezt mondja megváltód, az Úr, aki az anyaméhben formált: Én, az Úr alkottam mindent: egyedül feszítettem ki az eget, magam tettem szilárddá a földet. 
A jósok jeleit semmivé teszem, és a varázslókat bolondokká, a bölcseket meghátrálásra kényszerítem, leleplezem, hogy tudományuk bolondság. 
De valóra váltom szolgáim beszédét, és követeim tervét megvalósítom. 
Én mondom azt Jeruzsálemnek: Lakjanak tebenned! – és Júda városainak: Épüljetek újjá! – és romjait helyreállítom. Én mondom a mély tengernek: Apadj ki; a folyóidat is kiszárítom! 
Én mondom Círust pásztoromnak, és ő minden kívánságomat teljesíti,”‭‭
Ézsaiás‬ ‭44:21-28‬.

💥Egy Csoda Minden Nap💥

Üdvözöllek Testvérem,

A Szentírás mondja, hogy semmi sem ér fel azzal, amikor Isten jelenlétében időzünk. „Mert jobb egy nap a te tornácaidban, mintsem ezer másutt.” (lásd Zsoltárok 84,11)

Isten jelenléte számunkra misztérium: Még ha láthatatlan is, tapintható és igazán megtapasztalható. Egyben édes és meggyőző, nyugtató és buzdító…

Isten jelenléte jót tesz nekünk. Erősít és vigasztal minket, sőt mintegy a mennyországból ízelítő számunkra…! Isten jelenléte a mennyország „előcsarnoka”. Isten jelenléte az újra megtalált Édenkert. Isten jelenléte az a zöldellő kert, ahol lelkünk megpihenhet és szabadon kibontakozhat.

„Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm. Füves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.”
(Zsoltárok 23,1-2)

Rendszeresen félrevonulok, hogy böjtöljek, imádkozzam, Isten színét keressem, jelenlétét szemléljem és hangját hallgassam. Annyira szeretem Isten jelenlétét! Szeretek időt tölteni vele, mert Atyám Ő, és mindenkinél jobban ismer engem, saját magamnál is jobban.

Testvérem, biztosítalak felőle: IGEN, egy nap Isten jelenlétében többet ér, mint ezer máshol…! Jelenléte legyen számodra elsődleges! Szeress Istennel lenni, szólni hozzá és hallgatni őt! 
Keresd Istent teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből! Keresd jelenlétét! 
Nem fogod megbánni!

Köszönöm, hogy vagy!

A PIHENÉS FONTOSSÁGA!

Ma tömeges kiégés van – elveszíti az ember szelleme és lelke az erőt és menekül a feladatoktól, pótcselekvéseket kezd követni.

A frusztráltság egyik oka a Sabbath hiánya.
Sabbath = abbahagyom, megszűnök.


Leülök, és csak létezek. Az ember szelleme, teste megújul.
Pihenés nélkül nem lehet megúszni a kiégést! Akaratgyengék az emberek, elme, gondolkodás szintjén, érzelmileg, szellemileg gyengék, mert hajszolt életet élnek, nincs Sabbath.
Nem a szombatot kell ünnepelni, hanem pihenni kell! A heti 1 nap pihenés egyenrangú parancsolat pl. a "Ne ölj!" parancsolattal és a többi nyolccal a 10 parancsolatból!
Ráadásul a Sabbath már a Törvény kinyilatkoztatása előtt megvolt, a teremtéskor! Ha nem adod meg a testednek, akkor az Úr megadja másképp. Derek Prince sokáig nem pihent, nem adta meg a lehetőséget arra, hogy újratermelődön az erő, energia, és erre jött egy autóbaleset -az mutatta neki az Úr, hogy ez kényszer Sabbath…

Időd 1/7 része pihenés legyen! Ma 12 óra munka, hétvégén rohangásznak, pedig a Sabbath = otthonodban tartózkodsz, mozgásban is korlátozod magad. Ülsz, pihensz, megnyugszol!
Ma sztahanovista korszakban élünk…


Az emberek is kizsákmányolják magukat. 7 órából 1 órát min. pihenéssel töltsünk el! Régen pl. 1 órás ebédszünet volt. A pihenéshez való jogot ellopták, és hajszolják az embereket. Amit az emberek szabadságnak mondanak, az nem pihenés.
Jobban elfáradsz, mintha nem is mennél el. Meg le kell feküdni időben. Könnyen el lehet veszíteni az embernek az alvásra való képességét. 8 óra alvás kell! A testnek pihennie kell.
Butaság az, hogy áthágják ezeket a törvényeket. Ez fog jelentkezni, a test követeli a jogát, méghozzá általában betegségben. Majd a kórházban Sabbatholnak.
Add meg a testednek, ami kell. Az időd 1/7-ét oda kell adni a pihenésre. Ha ezt megadod, nem vagy lusta ember, csak a Bibliai igazságot betöltöd.

Vigyázzunk magunkra, hogy 80 évesen is egészségesek legyünk. De ehhez meg kell tervezni az életünket, be kell iktatni a pihenést, mert később nehéz a testben az egészséget helyreállítani.
Be kell iktatni a pihenést, gazdálkodni kell az erővel azért, hogy 2 lábon eljuss 100 éves korodig. Egyetlenegy patriarcha nem volt futkosó idegbeteg. Sára mennyit pihenhetett, ha 90 éves korában is vonzó szép hölgy volt az egyiptomi király előtt. Valamit tudtak.
Egészséget és fiatalságot megtartani Sára is tudott. Megőrizte a fiatal szépségét. Fiatalok maradnak a keresztények 60-70-80 éves korukban is.
Nem szabad kizsákmányolni a testet! Nagyon fontos imádkozni, hogy az elnyomás gyengüljön, és ne több terhet rakjanak ránk, mert ehhez nem kell nagy bölcsesség.
Ahhoz nem ész kell, csak erő, hogy kizsákmányoljanak. Ahhoz viszont már ész kell, hogy úgy biztosítsanak jólétet az emberek számára, hogy a bőr meg a hús is rajtuk maradjon! A kiégettséget le kell tudni győzni.
Az mindig a szívben kezdődik. Ne hűljön ki a szívünk, legyünk érzékenyek az emberi gesztusokra. Munka közben is, nem úgy kell, mint egy robotgép, annyira sose fáradjunk el! Ötlettelenség is az eredménye a fáradtságnak.
Nyomkodják a TV-kapcsolót összevissza, és frusztráltak.
Ez az oka sok függőségnek is. Mert izgalmat keresel mindenhol; extrém sportok, motorosok, film = izgatószer.

Értékeknek létrehozását kevesen vállalják fel. Ma nincs esemény, katarzis, ábrázolás, hanem csak piff-puff. A mobil is és a net is ide tartozik. Fogság.
Az nincs benne a Bibliában, hogy az bűn, hogy nem hívod vissza azt, aki hívott. Szabadság kell!
Ez nem az! A pihenésbe beletartozik a mobiltalan nap! Föl kell tölteni a lámpást!
Az istentisztelet a pihenéshez tartozik.
A Sabbath célja pont az, hogy az életed minden területét meg tudja érinteni Isten!
Ne legyél lefoglalva. Te meg az Úr. Meg a baráti, családi közösség, közös étkezés stb.
De minden olyan tevékenység, amely fáradtságot okoz, már nem tartozik bele a Sabbath-ba. 900 méter egy szombatnapi járás. Elhal az emberben a tettre készség és elmegy az életkedv, és megdermedsz, ha kimerülsz. Az életkedv, jókedv hozzá tartozik az élethez!
Öröm, jó kedv, kedvesség, derű. A rossz kedvet betegségnek tartották.

Aki nem pihen, az lázad Isten ellen, saját teste ellen!
Ne vár meg amÍg kéníszer pihenőre kell megálni...!!

AZ IGE MEGTISZTÍT

"Boldogok a tisztaszívûek, mert meglátják az Istent." (Mt 5,8)

Jézus a hegyi beszéddel kezdi meg tanítói mûködését. A Genezáreti-tó melletti Kafarnaum közelében felment egy hegyre, leült — ahogy akkoriban a tanítók szokták —, és beszélt a tömegnek a boldogságokról. Az Ószövetség többször is használja a "boldog" kifejezést: azokat tünteti ki ezzel a jelzõvel, akik a legkülönbözõbb módokon valóra váltották az Úr Igéjét.
Jézus a tanítványok számára részben már ismert boldogságokat idézi, azt azonban elõször hallják, hogy a tisztaszívûek nemcsak fölmehetnek az Úr hegyére — amint azt a Zsoltár megénekli

1 —, hanem meg is láthatják Istent. Milyen tehát az a magasabb rendû tisztaság, mely ekkora jutalmat érdemel? Jézus beszédei bõséges magyarázatot adnak erre. Forduljunk tehát hozzá, hogy a hiteles tisztaság forrásából meríthessünk.

"Boldogok a tisztaszívûek, mert meglátják az Istent."
"Ti már tiszták vagytok a tanítás által, amelyet hirdettem nektek"

2: Jézus szerint ez a megtisztulás leghatékonyabb eszköze. Nem annyira a vallási szertartások gyakorlása tisztítja meg a lelket, hanem elsõsorban az Ige. Jézus Szava nem olyan, mint az embereké. Benne ugyanaz a Krisztus van jelen, aki — bár más módon — jelen van az Eucharisztiában is. 
Az Ige révén Krisztust fogadjuk magunkba, s ha engedjük õt cselekedni, megszabadít a bûntõl, vagyis tisztává teszi a szívünket.
A tisztaság tehát a megélt Ige gyümölcse: abból fakad, hogy életre váltjuk Jézus igéit, melyek megszabadítanak ragaszkodásainktól. Ezek ugyanis elkerülhetetlenül kialakulnak bennünk, ha létünk nem Istenben és tanításában gyökerezik. Elõfordulhat, hogy a tárgyak, a teremtmények vagy önmagunk rabjaivá válunk. Ha viszont egyedül Isten áll szívünk középpontjában, minden más elveszíti jelentõségét.
Hogy sikeres legyen ez a vállalkozásunk, jó, ha a nap folyamán többször is azzal a fohászszal fordulunk Jézushoz, Istenhez, melyet a Zsoltárban olvashatunk: "Te vagy, Uram, az egyetlen kincsem!"

3 Ismételjük el gyakran, fõként amikor a különbözõ ragaszkodások olyan álmokat, érzéseket, szenvedélyeket ébresztenek bennünk, melyek elhomályosíthatják tisztánlátásunkat és megfoszthatnak szabadságunktól.
Kedvünk támad megnézni bizonyos reklámokat vagy tv-mûsorokat? Nem! 
Mondjuk ezt: "Te vagy, Uram, az egyetlen kincsem." Ez az elsõ lépés. Ha újra kifejezésre juttatjuk Isten iránti szeretetünket, sikerülni fog kilépni önmagunkból, s így ismét tiszták leszünk.
Észrevesszük, hogy egy ember vagy egy munka akadályt gördít közénk és Isten közé, s veszélyezteti vele való kapcsolatunk áttetszõségét? 
Itt a pillanat, hogy újra kimondjuk neki: "Te vagy, Uram, az egyetlen kincsem." Ez segíteni fog abban, hogy megtisztítsuk szándékainkat és visszaszerezzük a belsõ szabadságot.

"Boldogok a tisztaszívûek, mert meglátják az Istent."


A megélt Ige szabaddá és tisztává tesz, mivel szeretet. Hiszen a szeretet az, mely isteni tüzével megtisztítja szándékainkat és egész bensõnket. A Biblia szerint ugyanis az értelem és az akarat a szív legmélyén lakozik.
Az a szeretet azonban, amit Jézus kér és ami lehetõvé teszi ennek a boldogságnak az élését, a kölcsönös szeretet, mely akkor születik meg, ha valaki — mint Jézus — kész életét adni a többiekért. 
Ez a szeretet magával ragadja a másikat; kölcsönösséget és olyan légkört teremt, melynek legfõbb ismertetõjegye pontosan az áttetszõség és a tisztaság. 
Mindez Isten jelenlétébõl fakad, és csakis Õ képes arra, hogy tiszta szívet teremtsen bennünk.
4 A kölcsönös szeretetet élve az Ige kifejti bennünk hatását: megtisztít és megszentel.
Az elszigetelt egyén nem tud sokáig ellenállni a világ csábításainak, a kölcsönös szeretet viszont olyan közeget biztosít számára, melyben képes megõrizni tisztaságát és hiteles keresztény mivoltát.

"Boldogok a tisztaszívûek, mert meglátják az Istent."


A mindig újra visszaszerzett tisztaság gyümölcse ez: "láthatjuk" Istent, vagyis megértjük, hogy Õ mûködik személyes életünkben és a történelemben, meghalljuk szívünkben szóló hangját és felfedezzük õt mindenütt, ahol jelen van: a szegényekben, az Eucharisztiában,
 Igéjében, a testvéri közösségben, az egyházban.
Megízleljük jelenlétét már itt a földön, ahol "a hitben élünk, a szemlélet még nem osztályrészünk"
5, mindaddig, amíg majd örökre, "színrõl színre"6 láthatjuk õt.

Chiara Lubich



💥Reggeli dicséret🌹A SZERETET ETET❣️

„💞A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt,”
(Korinthusbeliekhez írt első levél 13. fejezet 4-5.vers)


❣️Ma reggel, a fenti Ige kapcsán Ann Landers nagyszerű története jutott eszembe;
Volt egyszer egy ember, aki nagyon sokat gondolkodott azon, hogy milyen lehet a pokol és milyen a mennyország.
Egy nap az Úr megszólította és azt mondta neki: Megmutatom neked mindkettőt. Gyere, lásd előbb a poklot!
Emberünk a pokol feliratú kapun belépve egy nagy teremben találta magát, ahol egy mindenféle finomsággal teli hosszú asztal körül csonttá soványodott, beesett arcú éhező emberek ültek. Mindegyikük kezében egy-egy hosszú nyelű kanál volt és csak azzal szabadott az ételhez nyúlniuk. Ám, mivel a kanál nyele hosszabb volt, mint a saját karjuk, így nem tudták a szájukba tenni a finom falatokat. A próbálkozást is feladták már, csak ültek és szenvedtek.
Egy idő múlva az Úr azt mondta; Gyere, most megmutatom neked a mennyországot.
Erre emberünk egy ugyanolyan teremben találta magát, mint az előbb, ugyanolyan finomságokkal teli asztal, ugyanolyan sok ember, kezükben ugyanolyan hosszú nyelű kanalakkal.
Ám, ők mind jóllakottak és boldogok voltak.
A titkuk az volt, hogy ők megtanulták egymást etetni.
Ma, amikor a szeretet himnuszának sorait olvasod, e történet jelentse számodra azt, hogy:
A hosszú nyelű kanál, a szeretet lehetősége a te kezedben van.
Te döntöd el, hogy mit kezdesz vele. Csak a magad hasznát, saját boldogságodat kergeted hasztalan, vagy fogod a kanalad és elkezded a társadat etetni.
Jó étvágyat!

💥A Nap Igéje💥

Shabbat Shalom- Áldott szombatot💞

Róma 10:8-10.
 ,,💞Közel hozzád a beszéd, a szádban és a szívedben van: azaz a hit beszéde, a melyet mi hirdetünk. Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol. Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.,,

2022. május 6., péntek

💥Örömteli mindennapok💥

"De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek: Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! Az ÚR az én osztályrészem - mondom magamban -, ezért benne bízom." Jer.sir.3,21-24


Mindaddig míg a gondolataink központjában a fájdalom és a veszteség áll, nem oldunk meg semmit.
Ehelyett, mint Jeremiás, fel kell ismernünk Isten nagyszerű szeretetét felénk. Jeremiás megváltoztatta a nézőpontját és felismerte Isten örökkétartó kegyelmét.
Nem számít, hogy mi a probléma, nem számít, mennyire dühös vagy Istenre, Ő akkor is szeret. 
Ez egy olyan állandó, amire támaszkodhatsz - nem számít mi történik.
Egészséges és jó dolog őszintének lennünk Istennel az érzéseinkről, de végül neked kell nézőpontot váltanod.
Minél tovább fókuszálsz arra, ami lehangol, annál tovább fog tartani a depressziód. A keserűség a fájdalomban tart.
Változtasd meg a gondolkodásod!
Hogyan tudsz reménykedni a legsötétebb napjaidon? Emlékezz, "Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul".
Erre biztosan számíthatsz! Kegyelme olyan friss, mint a reggel és olyan biztos, mint, hogy a Nap süt.

Legyen örömteli napod :)

2022. május 5., csütörtök

💥Reggeli dicséret🌹

Töredelmes lélek

"Isten előtt a töredelmes lélek a kedves áldozat. A töredelmes és megtört szívet nem veted meg, Istenem!" Zsoltárok könyve 51:19


Az 51. Zsoltár, melyből a mai szakaszunk is származik, egy különleges, sőt, tragikus eseményből született fohász. Dávid, az (ekkor még) egységes Izrael királyaként sikert sikerre halmoz, népszerűbb, mint elődje, Saul, ám ahogy ezt mondani szokás, "a nagy hatalommal nagy felelősség is jár". Ez az, ahol Dávid elvéti a célt. Királyként nem volna probléma, hogy megkívánja egy alattvalójának feleségét. Nem etikus, főleg nem manapság, de talán a történetnek ezen pontja felett akár még szemet is hunyhatunk, legyintve, hogy "régen máshogy mentek a dolgok." De a gyilkosság, az egy egészen más kategória.

De megtörténik. Dávid gyermeket vár Betsabétól, Uriás, a legjobb katonáinak egyike, a nő férje pedig kalkulált gyilkosság áldozata lesz — mint egy rossz telenovella, azzal a különbséggel, hogy ez a való élet. Nátán próféta Isten utasítására szembesíti a királyt a rossz döntéseivel, és a magába zuhanás eredményeképpen megszületik a fent említett zsoltár.

Lehet bármilyen nagy harcos az óriásölő Dávid, az ígéret királya, a Messiás ősapja, ő sem tökéletes. Sőt, mondhatnánk, hogy talán a legtöbben messze vagyunk ettől a mélységtől, melybe ő keveredett a saját vágyaitól hajtva. Éppen ezért a mai ige ránk éppúgy vonatkozik, mint rá, akkor, ott, vagy Lévire, mikor Jézus a házában vacsorázott:

"Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket megtérésre." (Lukács evangéliuma 5:31-32)

Ha rádöbbentél a beteg voltodra, ha a szíved megtört a bűn felismerésének súlya alatt, biztos lehetsz benne, hogy Isten nem taszít el magától. Nem taszította el Dávidot sem, mert ő "a töredelmes és megtört szívet nem veti meg".

(Ömböli Krisztián)

💥Van Erőm💥

A félelem elég gyakori szó a Bibliában, de nem csak ott, hanem a jelenlegi életünkben is.
Igaz, hogy sokszor találkozunk a félelemmel a Bibliában, de többször találkozunk azzal a képpel, amikor az Úr felszólítja szolgáját, prófétáját, választott emberét, hogy ne féljen.
Felszólította Ábrahámot, hogy ne féljen, mert Ő lesz az ő pajzsa, védelme.

Izsáknak szó szerint ezt mondta az Úr: „Ne félj, mert én veled vagyok…” (1Mózes 26,24)
Vagy ott van Jákob, aki nagyon félt a bizonytalan jövőtől. Jött Isten és szinte szempillantásra megoldódtak a dolgok. Ott volt Mózes, aki elég sok mindentől félt, - meg is értem, mert nem volt egy könnyű dolga - de mindig ott volt Isten a számára.
Hosszasan lehetne sorolni a listát, hogy bizony a Bibliából ismert emberek sokszor, sokféleképpen féltek valamitől, valakitől. Isten minden helyzetben kezét nyújtotta az elesett, aggódó, félő emberek felé.

Ma vajon távolabb van az Úr tőlünk?
Nem, „Isten csupán egy imányi távolságra van tőlünk!” (Charles Swindoll)
Mit gondolsz, hogyan sikerültek volna az előbb említett embereknek a céljuk megvalósítása, ha Isten már nem támogatta volta őket a legelső perctől.
Biztosra mentek, mert maga a Felséges Isten kijelentette számukra: „Ne félj!”.

A félelem nem egy új dolog az emberi szívekben, ez az Ige viszont rávilágít a lényegre. Rávilágít arra, hogy lehet másképp is élni. Rávilágít arra, hogy Isten nem félelmek között akar bennünket látni.
Nem véletlen, hogy nagyon sokszor fordul elő a Bibliában a „Ne félj!” kifejezés.
Tedd te is ezt, kapaszkodj Istenbe.

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 34:7-9.
,,Ez a szegény kiáltott, és az Úr meghallgatta, és minden bajából kimentette őt.
Az Úr angyala tábort jár az őt félők körül és kiszabadítja őket.
Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, a ki ő benne bízik.,,

2022. május 4., szerda

💥Reggeli dicséret🌹 Isten országa és a megtérés

„Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennyeknek országába.” (Máté evangéliuma18. fejezet 3. vers)


Csöppnyi kis malac. Már csak te maradtál. Mindenki magamra hagyott. Pedig mennyi barátom volt, akikkel együtt ettem, ittam, mulattam. Hát igen, most már látom, hogy csak a pénzem kellett és nem én. Csak kihasználtak.

Persze, én sem vagyok jobb, hiszen én is ezt tettem szegény apámmal. Az én szerető apámmal. Hogy fájhat a szíve még most is miattam. Főleg, ha látná, hogy hova jutottam. Disznópásztor? Ez aztán a karrier!

Pedig milyen nagyra voltam magammal, mikor odaálltam elé és azt mondtam neki: Én már felnőtt vagyok. A saját életemet akarom élni! Többet nem kellenek a tanácsaid, és nem kell a segítséged! Add ki a vagyonból a rám eső részt!

Csöppnyi kis malac! De jó lenne, ha én is olyan kicsi lehetnék megint, mint te. Ó, de jó lenne ismét kisgyermekké válni! És csak ülni az apám ölében, fogni a hatalmas tenyerét és érezni, ahogy magához szorít és hallgatni, ahogy mesél.

Hazamenni? Visszatérni? Ilyen koszosan, ilyen bűnösen? Vajon mit szól majd a bátyám, a szolgák és a szomszédok? És vajon az apám, így tékozlóként is visszafogad majd?

Kedves Olvasó! Nem tudom, hogy te meddig akarsz még Sátán barátja maradni, hogy meddig akarsz még, itt a mulandó földi örömökért élni, a moslékos vályúért verekedni.

De azt tudom; én döntöttem. Hazamegyek, odaállok az Atyám elé és azt mondom neki; nem vagyok méltó, hogy gyermeked legyek, de kérlek, hadd legyek egy a te béreseid között…

(Tóth Szilárd)

💥A Nap Igéje💥

Jeremiás 31:3,
,,Messzünnen is megjelent nékem az Úr, mert örökkévaló szeretettel szerettelek téged, azért terjesztettem reád az én irgalmasságomat.,,

💥Van Erőm💥

Mi történne akkor, ha tudnád, hogy 1 év van hátra az életedből?
Bizonyára elkezdenéd megtervezni előre a dolgaidat. Rangsorolnád egy papírra a számodra fontos dolgokat. Egy komoly tervezésre volna leginkább szükség, hogy minden eszközt bevetve legvégül boldogan távozhass.
Mi történne akkor, ha tudnád, hogy 1 hónapod van hátra?
Úgy gondolom, hogy itt már komoly lenne minden egyes döntéshozatal. Mérlegelnél, hogy a mi vagy ki a fontosabb számodra.
Végül pedig, mi történne ha tudnád, hogy 1 napod, 24 óra van hátra az életedből?
Lehet, hogy kemény kérdések hangzottam el, de sosem tudhatjuk, hogy mikor jön el számunkra az utolsó perc.
Ma reggel ezt olvassuk: Ez az a nap.
Igen! Ez az a nap, amelyen megváltozhatsz. Ha eddig nem, mostantól Istenhez térhetsz, elfogadhatod Jézus Krisztust a személyes Megváltódnak. Ha eddig telve voltál keserűséggel, itt az ideje, hogy a boldogság látszódjon az arcodon.
Hogyan találna téged Jézus, ha a mai napon visszajönne, mert az Úr eldöntötte, hogy ez lesz az a nap!
Készen találna? Vagy, mint akár bennem is, benned is feltevődne a következő mondat: Uram, még várj egy kicsit!
Ezért fontos, hogy „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” (Efézus 5:14)
Végezetül pedig, az előbb feltettem azt a kérdést, hogy mi történne, ha kevés időnk lenne hátra?
Nos, elkezdeném dicsérni az Urat mindazokért a csodás ajándékokért, amelyekkel életem eddigi szakaszáig megajándékozott. 
Dicsérnem, hogy mennyi szeretetet kaptam Tőle, hogy annak töredékét is, de átadhattam másoknak.

💥Reggeli dicséret🌹Mit mond az alvó méh??? ...Zzzz...

“Dávid zsoltára. Az Úré a föld és ami betölti, a földkerekség és a rajta lakók.” Zsoltárok könyve 24:1

Magyarország a mai nap ünnepli a méhek napját. A világ apró élőlényeit, akik egyáltalán nem lényegtelenek. Állítólag Einstein mondta, hogy ha a méhek kipusztulnak, az emberiség csak négy évig marad életben. Bár ez azért kutatások szerint nem ennyire drasztikus, de jó pár finomságoktól megfosztaná a világot a hiányuk. Nem csak a méz, de a kávé és a csokoládé is hamar eltűnne a polcokról.

Isten fantasztikus módon találta ki világunk rendjét. Minden apró létformának meg van a maga jelentőssége. Lehet, hogy számunkra csak zavaró zümmögő lények, de Isten művében fontos szerepet játszanak. A méhek lehetnek bármilyen aprók, mégis életünk meghatározó részét képzik akár közvetve.

Milyen érdekes ahogy Dávid rácsodálkozik a világra. Egy pillanatra körbenéz, és belegondol: Mindaz, ami körülvesz Isten keze munkája, az Ő tulajdona. Bármit is látunk magunk körül, Isten teremtette. Persze nem a betondzsungel felhőkarcolóiról beszélek, de amiből készült, az Isten műve. Isten teremtette a világot, annak szabályait, annak anyagait és lakóit.

Isten műve a világ amiben élsz. Minden ami körülvesz az Ő keze nyomát viseli. Mikor néztél utoljára úgy egy méhre, mint Isten teremtményére? Mikor gondolkoztál azon, hogy a világ minden lénye Isten műve? Mindnek helye van az Ő tervében.

Isten úgy teremtette a világot, hogy minden élet ami benne van fontos. Minden lény Róla árul el valamit. Legyen az egy hatalmas bálna, vagy egy apró méh. Mind Isten műve.

Ne tedd tönkre Isten művét! Csodáld!

(Ömböli Dávid)

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 20:5,6
,,Cselekedjék veled szíved szerint, és teljesítse minden szándékodat.
Hogy örvendhessünk a te szabadulásodban, és a mi Istenünk nevében zászlót lobogtassunk: teljesítse az Úr minden kérésedet!,,

2022. május 3., kedd

💥Egy Csoda Minden Nap💥

Üdvözöllek Testvérem,

Jézus nélkül semmit sem tehetünk. Ő maga mondja: „Nélkülem semmit sem tehettek.”
(János 15,5)

Mit is tehetnénk, ha nem halljuk Jézus hangját…? Ha nem kapjuk meg útmutatásait…?

Jézus a jó pásztor, aki minden nap kísér téged utadon. A Szentírásban olvassuk: „Az én juhaim hallják az én szavamat. Én ismerem őket, és követnek engem: Örök életet adok nekik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.” (János 10,27-28)

Az Úr minden nap szeretne hozzád szólni, hogy megvilágítsa utadat és vezessen. Megígéri, hogy sohasem fogsz elveszni. Miért…? Mert hallgatod hangját. Továbbra is vonulj félre minden nap, hogy halld mindazt, amit Jézus mondani szeretne neked!

Hogy csodát élj ma meg, arra hívlak:Elmélkedj Isten Igéjén, hogy megértsd, mit akar mondani neked!
Időzz Isten jelenlétében, hogy szemléld és hallgasd!
Imádd Istent, teljes szívedből zengve dicséretét!

Fogadd ma be mindazt, amit Jézus előkészített számodra, Testvérem! Egy bátorító üzenetet, egy vigasztaló szót, a várt gyógyulást… Mindazt, amire szükséged van, Jézusnál találod meg, és maga Jézus az, akire szükséged van.

Légy áldott, napod legyen telve Jézus szeretetével és kegyelmével…!

Köszönöm, hogy vagy!

💥Örömteli mindennapok💥

Isten alkalmassá tesz. Mert Isten azokat választotta, akiket ez a világ bolondoknak tart, hogy ezáltal megszégyenítse a bölcseket. 
Azokat választotta, akiket a világ gyengének tekint, hogy megszégyenítse azokat, akiket erősnek tartanak. Azokat választotta, akiket a világ megvet és semmibe vesz, hogy semmivé tegye azokat, akiket a világ sokra tart. Mindezt Isten azért tette, hogy előtte senki ne dicsekedhessen! 1Kor.1,27-28.

Isten nem a ,,saját nagyszerűséged,, miatt választott ki ,éppen a gyengeséged miatt tette,hogy használhatóvá tegyen saját maga számára,az Ő céljaira.
Ő soha nem a ,,saját erősségedet ,,fogja használni abban,amire Ő elhívott.
Ő fog alkalmassá tenni ,miután felismered,hogy valójában alkalmatlan vagy saját erődből.
Önmagad erejéből való alkalmasságod által válsz alkalmassá Isten számára.

Elég az a kegyelem, amelyet kaptál, mert az én erőm a te erőtlenséged által éri el a célját. 2kor.12,9.

Tanuld meg,hogy ne csak a saját képességeidre támaszkodj ,ne azokba bízz ,amikor Isten elhiv .
Ha Istenre bizod magad teljesen ,eljutsz annak felismerésére ,hogy saját gyengeséged a legnagyobb erőddé válik.,,...egyedül csak a Krisztus Jézusban dicsekszünk, és nem magunkban bízunk, vagy abban, amit magunktól is meg tudnánk tenni. Fil.3,3.

Az egyetlen erőtlenítő gyengeségünk az a hajlamunk hogy saját erőnkben bízzunk.Örvendezz,amikor Isten olyan dologra hív el,amiről meg vagy győződve,hogy saját erődből képtelen lennél megcselekedni.
Isten alkalmassá tesz ,ha engedelmeskedsz hivásának! Kövesd Őt!
Legyen örömteli napod :)




💥Reggeli dicséret🌹 Hűséges vagy?

„Mert őt választottam ki arra, hogy megparancsolja maga után fiainak és háza népének is, hogy őrizzék meg az Úr útját, cselekedjenek az igazságnak és jognak megfelelően, hogy az Úr is beteljesítse, amit megígért Ábrahámnak.” Mózes első könyve 18.fejezet 19.vers

Egy időben elgondolkodtam azon, hogy jogot tanuljak. Kiváló karrier lehetőség, kiemelkedő kapcsolatrendszer és jó fizetés. Tulajdonképpen nem is lett volna lehetetlen, de valószínűleg nem lettem volna sikeres, mert hiába a tudás, ha a képesség nincs meg hozzá. Minden munkához elhivatottság és megfelelő muníció kell. Ezekkel és persze a megfelelő tudással garantált a siker. Bár jogot nem tanultam, azért a törvény és a törvényesség, illetve a „mindennek van következménye” elv megjelenik a mindennapokban és nem csak nálam, hanem minden embernél, sőt Istennél is.

Sokszor hallottam már, hogy Isten a paradoxonok Istene. Hogy mit is jelent ez? 
Maga a szó, hogy valami paradoxon azt jelenti, hogy ellentmondásos. Isten ellentmondásos lenne? 
Nos, egyes vélemények szerint és némileg szerintem is igen. Nem, nem arra gondolok, hogy ha valamit mond, akkor azt nem gondolja komolyan vagy durvábban fogalmazzak…hazudik. Közel sem! 
Viszont van egy olyan tulajdonsága, amelyet mi emberek nem mindig gyakorlunk, mégpedig az, hogy Isten nem mindig úgy bánik velünk, ahogy megérdemelnénk. Ezt a viselkedési formát hívjuk úgy, hogy kegyelem. Isten egy kegyelmes Isten. Akkor miért mondtam, hogy paradox?

Azt írja fent az igevers, hogy Isten kiválasztotta Ábrahámot, hogy elmondja mit kell a nép tegyen, bemutassa az Úr útját és vezesse a népét, hogy azon járjon. 
Ha ez megtörténik, akkor az Úr beteljesíti azt, amit megígért neki. De akkor hogy is van ez? 
Csak akkor kapjuk meg Isten ígéreteit, ha teljesítünk dolgokat vagy anélkül is megkapjuk? 
A válasz igazából is-is. 
A jogosság úgy szólna, hogy megkapjuk az ígéret beteljesedését, ha megtesszük, amit kell. 
Hétköznapi nyelven, megkapjuk a jutalmat, ha elérjük a kívánt szintet. 
De Isten túl mutat a jogosságon. Tisztában van azzal, hogy emberi mivoltunk nem feltétlenül képes maradéktalanul betartani mindent, amit kér. Emiatt viszont nem akar büntetni vagy megfosztani az ígéreteitől. Ezért az a megállapodás, hogy ismerteti ígéreteit, be is bizonyította a kereszten, hogy komolyan gondolja, így a többi már rajtunk múlik.

Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy ígéretei és ajándékai úgy érkezzenek meg hozzánk, hogy valóban érezzük azt, hogy fentről kaptuk és ezáltal megerősödjünk a hitben, az elhivatottságban és a hűségben. Mert Isten mindig betartja az ígéreteit, akár kiérdemeljük, akár nem. 
Pusztán azért, mert szeret.

Áldott napot!
(Csomó Hajni)


💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 34:20
,,Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr.,,

2022. május 2., hétfő

💥Örömteli mindennapok💥

,,Jóságod és szereteted körülvesz amíg csak élek, az Örökkévaló házában lakom, egész életemben.,,Zsolt.23,6

Isten jósága és el nem múló szeretete követ minket egész életünk alatt!
Nem tudsz elrejtőzni előle, nem tudsz elfutni szeretete elől.
Utolér, bárhol vagy .Bármi is történik veled,Ő ott van veled a bajban is. Isten veled lesz. Ő ki fog segíteni:
Egyetlen esetben fordul el tőled, ha te visszautasítod a szeretetét és elfordulsz Tőle.
A hitetlenség egyenlő visszautasítással!
De a jó hír,hogy bármikor visszatérhetsz Hozzá.Ő tárt karokkal vár!
Tedd meg még ma,és emlékezz ezekre...,,Ha az Úr a te pásztorod...minden jóval ellát... jósága gondoskodó és védelmez....az igazság útján vezet.
Isten irgalma, el nem múló szeretete felment és megbocsát, megnyugtat és szeretete meggyógyít.
Számíthatsz Rá!

Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm💥

Mit mond Pál?



Támogatás nélkül nem igazán bizonyul könnyűnek az életünk. Bizonyos ideig egész jól boldogulunk egyedül is, de a gond az első próbánál kezdődik. 
Mindig könnyebb felkelni, ha valaki kezét nyújtja felénk.

Pál apostol 4 figyelmeztetést mond el ebben a versben:
1. Mint, ahogyan az őr őrködik, úgy legyetek mindig készenlétben. Mert lehet, hogy ha minden rendben van az életünkben, akkor elkényelmesedhetünk az Istennel való kapcsolatunkban is. Ezért kell vigyáznunk arra, hogy őrizzük ezt a kapcsolatot.

2. Ha támadás ér az élet bármely területén, álljatok szilárdan a hitben. Legyen bármilyen felkészült egy ember, úgyis érhetik támadások, akár fizikailag, akár lelkileg. De, akiben ott él a hitnek egyetlen szikrája is, az talpra tud állni, nem saját erejéből, hanem az Úr neki elegendő kitartást és erőt.

3. Viselkedjetek úgy, mint bátor férfiakhoz illik. Bátornak lenni már eleve egy kihívás. Ám, sokkal könnyebb úgy bátornak lenni mint akinek a világ Teremtője van a háta mögött.

4. Az utolsó így hangzik: „legyetek erősek!” A legerősebb katonák azok, akik már sokszor harcoltak. Nem azon van a lényeg, hogy hányszor győzött le a betegség, vagy hányszor próbált meg az élet, hanem azon, hogy sose adjuk fel! Maradjunk erősek mindvégig.

💥Reggeli dicséret🌹 Fuss Kitartóan

"Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindannyian futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek! Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartóztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant..." Pál apostol első levele a korinthusiakhoz 9. fejezet 24-25. vers


Emlékszem, amikor először kezdtem futni másfél kilométer után kidőltem. Meg kellett állnom, mert nem kaptam levegőt, pörgött a szívem és úgy éreztem egy lépést sem tudok már tenni. 
Évek alatt azonban eljutottam a negyed-, majd a félmaratoni távig és célommá vált a maratoni táv is. Számos emlékérmem van sok közösségi futásért, amin elindultam egyedül, vagy másokkal együtt, akár csapatban. Pedig azt mondtam régen: csak akkor fogok futni, ha kergetnek.
Ez volt az a sport, amit sohasem akartam magamnak, leginkább a monotonitása miatt.

De a tájfutás mégis megváltoztatott. Reggel a madarak csicsergése, a tovasuhanó bokrok, fák, a friss szellő, ahogy érinti az arcom, hogy csak magam vagyok, nomeg néha a kutyám.
Mindent megszépített. Bár most is kergetnek, mert a diabétesz nem játék, de már nem csupán ezért teszem...
Pál apostol, talán mint a legtöbb férfi ember, szerette a sportokat. Írásaiban, leveleiben felhasználja az ökölvívásból, a birkózásból és a futásból származó emlékeit is, hogy hozzánk, a hitünk harcát vívókhoz is szóljon. Erősítsen, bátorítson általa.
 
Való igaz a hívő ember küzdelmeihez is kellenek hasonló erények és tulajdonságok, mint a sporthoz. Kitartás, önmegtartóztatás, erő, elhatározás és határozottság, bátorság sokszor akár az újrakezdéshez. Ebben a szövegben is biztatni akar minket. Ismerve az ókori világ olimpikonjainak versengését a hervadó dicsőségért rámutat, mennyivel többet nyerhetünk mi. Bár szenzációs érzés lehetett, amikor a győztes futót az emberek vállukra vették és körbehordozták az akkori sportarénában. 
Ahogyan az is különleges érzés lehetett, amikor a verseny végén a győztes megkapta a babérkoszorút, amivel, mint egy királyt, megkoronázták.

Mert minden küzdelmes út végén a legkitűnőbbet várja a megérdemelt jutalom. A futók életük során mindent alárendeltek annak, hogy végül ezt elérjék és csak kevésnek sikerült.
Apostolunk azzal bátorít minket, hogy a mi Istenünk mennyivel kedvezőbb feltételeket szab és mennyivel nagyobb jutalmat. Először is mindenki kap a végén díjat, nem csak egy.
 
Másodszor a versenyen nem a többieket kell legyőznünk, hanem leginkább saját magunkat. Ezért a pályatársaink nem ellenségeink, sem pedig ellenfeleink, hanem sorstársaink és segítőink is egyben, akikkel öröm együtt a célbeérés.
Harmadszor mindannyiunk jutalma lehet a legnagyobb, különb minden földi jutalomnál, mert örökre szól. Belépő a mennybe. Miénk az a pillanat, amikor előttünk megnyílik az örökkévalóság kapuja és mi beléphetünk.


Amikor elindulok, általában az első két kilométer nehéz.
Be kell állnia a légzésemnek, amire ezért folyamatosan figyelnem kell, el kell fogadnom a mozgás ritmusát és a teljes szervezetemnek alkalmazkodnia kell.
Bár az út egyenetlen lehet, a ritmus nem változhat.
 
A boka a térd, de még a csípő is a jó felszerelés segítségével mint egy óramű, pontosan dolgozni kezd és a gondolataimat már nem a nehézségek határozzák meg.
Napfény, eső, szellő, madárdal, az egyenletes léptek zaja lassan kizárja a szükségtelent és a szívem lassan Istenhez közelít és futás közben is csak imádkozom...

(Restás László)

2022. május 1., vasárnap

💥A Nap Igéje💥

Filippi 4:19
,,Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban.
Az Istennek pedig és a mi Atyánknak dicsőség mind örökkön örökké. Ámen.,,

💥Van Erőm💥A MÁSIK TERHE!

Milyen csodás ajándék az, hogy megoszthatjuk egymással a terheinket.

A család is lehet ez a hely, ahol a gyerek megosztja szüleivel a problémáit, vagy a szülő gyerekével. 
Így segíthetünk egymásnak, sőt imádkozhatunk egymásért, ha tudjuk, hogy a családtagunknak szüksége van valamire. 
Támasz lehetünk a nehéz helyzetekben, mosoly lehetünk a szomorú pillanatokban, egy forró ölelés a nehéz időkben.

Merjünk csatába indulni szeretteinkért, hogy Istennel együtt próbáljuk legyőzni a szeretetlenséget, önzést, rosszindulatot, a gonoszt.

Ezt a csatát csak akkor tudjuk megnyerni, ha állandóan kérjük Isten segítségét, és imádkozunk hozzá szeretteink életéért: „legyetek éberek, ne hanyagoljátok el az imát” (1Pét 4,7)

Minden nap legyünk hálásak a családtagjainkért, hiszen nagyon értékesek, csak lehet, hogy eddig nem vettük észre. Legyünk kitartóak, hogy ne térjük le arról az útról, amelyen Isten látni szeretne. 

Ne próbáljuk megváltoztatni szeretteinket, erre csak Isten képes, de imádkozzunk értük:
 "Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket. 
Ha pedig tudjuk, hogy bármit kérünk, meghallgat minket, akkor tudjuk, hogy már megkaptuk, amit kértünk tőle. 
Ha valaki látja, hogy a testvére nem halálos bűnt követ el, könyörögjön érte, és életet fog adni annak..." (1János 5,14-16)

💥Reggeli dicséret🌹Meghátrálás nélkül -

"Az én igaz emberem pedig hitből fog élni, és ha meghátrál, nem gyönyörködik benne a lelkem." Zsidókhoz írt levél 10. fejezet 38. vers

Emlékszem rá, hogy gyermekkoromban mennyire szerettem a tornaórákat. Különösen a talajtornát és a szertornát.

A kedvenceim közé tartoztak azok a gyakorlatok, amikben dobbantót is használtunk, mint például a tigrisbukfenc és a szekrényugrás. A szekrény egy több elemből álló, párnázott felületű tornaszer volt, aminek a magassága attól függött, hogy hány elemet raktunk egymásra, a szélessége körülbelül 40 centi, a hosszúsága pedig talán kicsit több mint egy méter volt.
Az egyik végéhez tették bizonyos távolságra a dobbantót. A szekrényugráshoz neki kellett futni, aztán lendületből rá kellett ugrani a dobbantóra, majd mielőtt átrepültünk volna hosszában a szekrény felett, a kezünkkel rá kellett csapni a túlsó vége közelében, úgy, hogy a felsőtestünk megemelkedjen, a lábunk pedig előre lendüljön, és a szekrény túloldalán a talpunkra kellett érkezni.
Általános iskolában nagyon szerettem ezt a gyakorlatot. Aztán középiskolában sokáig nem gyakoroltuk, és amikor ott is csinálni kezdtük, valami miatt többször is fennakadtam a szekrény végén, és a talpam helyett az arcomra érkeztem a túloldalon, ami ugye nem volt túl kellemes, habár valami miatt az osztálytársaknak nagyon tetszett. Legalábbis azoknak, akik nem hozzám hasonlóan értek földet. A sikertelen ugrások eredménye az lett, hogy félni kezdtem a gyakorlattól, és többször meghátráltam: vagy megálltam nekifutás közben, vagy ha megállni már nem tudtam, mert túl közel volt a dobbantó, akkor elfutottam mellette és úgy álltam meg.
A lelki életünkben is élhetünk át kudarcokat, például amikor bizonyos bűnökkel szemben eredménytelenül küzdünk, vagy ha elutasítanak, vagy kigúnyolnak, amikor Istenbe vetett hitünkről beszélünk. Az ilyen és ehhez hasonló rossz élmények a hitéletben is elbátortalanodáshoz, meghátráláshoz vezethetnek, és vagy megtorpanunk, vagy kerülni kezdjük a hasonló helyzeteket. Valahogy úgy, ahogyan én is tettem a dobbantóval és a szekrénnyel.
A megoldás valami hasonló a lelki életben is, mint amit nekem tanácsolt a tornatanárom meg a barátaim akkoriban: ne hagyjam abba a próbálkozást a kudarc miatt, mert akkor egyre jobban fogok félni, hanem fussak neki nagyobb lendülettel, dobbantsak nagyobbat, próbáljam meg másként, mint eddig. Biztosan rá fogok jönni, rá fogok érezni, hogy hogyan kell jól elvégezni a gyakorlatot.
A lelki tornatanárunk, Krisztus is arra biztat minket, hogy ne adjuk fel, ha kudarc ér minket, hiszen ez az élet természetes része. Ne hátráljunk meg a menny felé vezető úton a rossz tapasztalatok, a nehézségek miatt, hanem fussunk neki újra hittel, nagyobb lendülettel, nagyobb elszántsággal, és ha valami nem sikerült, próbáljuk meg másként, ahogyan talán még nem próbáltuk.
S az ő segítségével idővel rá fogunk jönni, rá fogunk érezni, hogy hogyan kell kezelni az élet különböző helyzeteit, és végül eredményesen fogjuk tudni teljesíteni a gyakorlatokat.
Erre az edző személye a garancia, ha bízunk benne.
Tehát, kedves barátaim, fussunk neki újra!
(Simon Csaba)

💥Reggelidicséret🌹Egyszer majd minden helyreáll

„Nem nevezzük többé Istenünknek kezünk csinálmányát. Csak nálad talál irgalmat az árva. Kigyógyítom őket a hűtlenségből, szívből szeretni fogom őket, mert elfordult róluk haragom.”
Hóseás könyve 14:4-5


Ezen a világon semmi sem fekete-fehér. Ugyanaz a személy, fogalom, hely vagy esemény az egyik ember szemében pozitív érzéseket, a másikéban pedig akár fájdalmat ébreszt. A gimnáziumi évekre az egyik kellemes nosztalgiával, míg a másik gyomorgörccsel gondol vissza. Az esküvőjének dátuma jelentheti egyik ember számára élete legboldogabb napját, míg egy másik ember esetében, aki tételezzük fel, bántalmazó kapcsolatban él, egy olyan fordulópontot, amikortól számolva pokolba fordult az élete. Ugyanígy van ez az édesanyával is. Az egyik ember számára a hős, a kapaszkodó, akire mindig számíthat, a feltétel nélküli szeretet megtestesítője, egy másik számára a nagybetűs hiány, mert már nincs az élők sorában, a harmadik számára pedig az elhanyagolást, a kiszámíthatatlanságot, a veszélyt jelenti.

Nem, nem tudom azt írni, hogy Isten nevének hallatára minden ember szívét boldog béke hatja át. 
Nem, ezt az Édenben elrontottuk, ahogy a többi kapcsolatunkat is.
Maga a választott nép sem volt mindig képes vagy hajlandó így nézni a Mindenhatóra, meg is alkották a maguk isteneit az Úr egyértelmű kérésének ellenére, és azoktól várták a megoldást, megváltást, aztán különböző történések (akár fájdalmas, akár örömteli) következtében újból és újból visszakanyarodtak ahhoz, Aki kihozta őket Egyiptomból, és nekik adta Kánaánt. Maga a fenti ige is egy ilyen folyamatra hívja a népet, megtérésre, hogy találjon vissza az ő Istenéhez, akinek köszönheti már azt is, hogy egyáltalán fennmaradt mindez idáig a nemzetek forgatagában.

Kéri, hogy vallja meg Izrael a kapcsolódási szándékát, hagyjon fel az idegen istenek gyártásával, azzal, hogy megkísérli keretek közé szorítani a végtelent, vallja meg, hogy Rajta kívül senkire sem számíthat. Az Úr pedig tanúskodik népe iránti soha el nem múló szeretetéről, és megbocsátást ad nekik. Igen, megpróbáltatások érték a kettejük kapcsolatát, de van remény, van kiút a sötétségből. Van kegyelem.
Mert Isten küzd azért, hogy mindaz, ami az Édenben megtört, helyreálljon. 
Úgy Izrael, mint a mi életünkben. Hogy végre előbújjunk a bokor mögül, felhagyjunk a meneküléssel, és engedjük neki, hogy bemutatkozzon, milyen is Ő valójában. Engedjük, hogy feltétel nélküli szeretetének hatására a torz istenképek, amik megkötöztek eddig minket, szépen lassan összeomoljanak, és kirajzolódjon egy valódibb, személyesebb Atya arca, akinek számítunk, aki odaadta értünk a mindent.
Nem tudom, Kedves Olvasó, hogy a mai jeles ünnep, az édesanyák napja milyen érzéseket vált ki belőled, de azt tudom, hogy Isten nyitott a veled való kapcsolatra. Nem tudom, van-e kit felköszöntened ma, és szeretnéd-e megtenni ezt a lépést, de azt tudom, hogy Isten látja a sebeidet, és gyógyulást szeretne adni neked.

Hát engedd, hogy közel jöjjön hozzád, hogy veled tartson az úton, és vezessen az Ő országa felé! Engedd, hogy elkezdhesse benned a helyreállítást!
(Szilvási-Csizmadia Andrea)

💥Örömteli mindennapok💥Nagyon boldog, áldott Anyák Napját minden Édesanyának Nagymamának és gyermekeket nevelőknek🌷🌹💝

Erő és méltóság a ruhája, ő pedig nem fél a jövőtől, örömmel néz a holnap elé.
Ha megszólal, bölcsen beszél, kedvességre és szeretetre tanít.
Gondot visel családja minden dolgára, sohasem lustálkodik.
Előállnak gyermekei, és áldják, férje pedig dicséri őt:
„Bizony, sok-sok derék asszony élt előtted, de te fölülmúlod valamennyit!”
Mert a báj csalóka és elmúlik a szépség, de dicséretre méltó az az asszony, aki tiszteli és féli az Örökkévalót!
Példa.31,25-30

A legcsodálatosabb dolog gyermekeknek életet adni és felnevelni őket.
Isten ajándéka ez számunkra .
Vegyük ezt kiváltságnak,hogy Isten alkalmasnak talált erre a gyönyörű feladatra.
Ami nem könnyű,de minden nehézségével a legcsodásabb elhívás édesanyának lenni.
Legyünk hálásak gyermekeinkért és legyünk hálásak édesanyánknak áldozatos munkájáért ,nem csak ezen a napon ,hanem minden egyes napon !

Adjunk hálát minden édesanyáért !
Köszöntsük őket a legnagyobb szeretettel és tisztelettel!



💥Van Erőm💥

Hatalmas ajándék az anyai szeretet, amelyet már születésünk pillanatától érezhetünk. Gyerekként természetesnek gondoljuk, de ahogyan felnövünk észre vesszük, hogy igazi kincsnek számít egy kedves mosoly, vagy a tiszta, szeretetből fakadó ölelés.Egy boldog gyermek így adott hálát: „Köszönöm, Uram! Köszönöm az édesanyámat, akit áldásként adtál számomra.Isten kegyelméből tanított, védett és ami a legfontosabb, hogy őszintén szeretett/szeret.”
Sok ember számára kérdés az, hogy milyen családban kapnak ma a gyermekeink pótolhatatlan erőforrást? Minden bizonnyal csak azokban a családokban, ahol a zsoltáros szavát komolyan veszik az édesapák, hogy „az Úrnak öröksége: a fiak”, és ahol „az anyaméh gyümölcsét” jutalomnak tekintik az édesanyák. Ott, ahol az Istennel való élő kapcsolat folyamatosan megvan, ahol tisztában vannak vele, hogy „az Úr áldása az, ami meggazdagít” (Péld 10,22).
A következő ima az édesanyákért szóljon:
Hálát adok Istenem, hogy olyan édesanyával áldottál meg, aki törődik, gondoskodik rólam, és szeret. Köszönöm, hogy a Te szereteted érezhetem általa. Hálás vagyok minden mosolyáért, és azokért a boldog percekért, amiket együtt tölthettünk el.
Tudom, hogy nem mindenki tapasztalja meg az anyai szeretet, de kérlek Uram, hogy te töltsd ki az emberek lelkében a hiányzó részt. Ugyanakkor arra kérlek, hogy áldj meg minden édesanyát. Add, hogy minden édesanya megtaláljon téged, és a te közelségedben éljen.
Tudom, hogy mindenki életében vannak nehézségek, de juttasd eszünkbe, hogy az anyai szeretet mellett Te is jelen vagy az életünkben. Köszönöm, hogy meghallgatsz. 
Legyen áldott a te Neved. Ámen.



💥Reggeli dicséret🌹Isten meghallgat és meg is szabadít!

"Hozzám kiáltottál a nyomorúságban, és megmentettelek. Válaszoltam neked a felhőből mennydörgésben: próbára tettelek Meríbá vizeinél." Zsoltárok könyve 81:8


Aki rendszeresen követi híreket az interneten, az utóbbi két hónapban rendszeresen olvashat olyan cikkeket, amikben a szerzők azt találgatják, hogy mit fognak tenni az egyes országok vezetői, az USA vagy a NATO, ha Oroszország taktikai atomcsapást mér Ukrajnára, vagy ha másik országot is megtámad, például olyanokat, akik fegyverekkel is segítik az ukrán hadsereget. 
Vannak népek, akik arra alapozzák a biztonságukat, hogy erős katonai hatalmak szövetségesei, akik mögöttük állnak, és közbelépnek, ha kell.

Több mint 1400 évvel ezelőtt a zsidó nép Egyiptomban élt rabszolgasorban. Nem volt látható szövetségese: hiszen ki mert volna szembeszállni a kor legfejlettebb haditechnikáját birtokló birodalommal? Egyvalaki volt, akihez segítségért fordulhattak: Isten, aki korábban ígéretet tett arra, hogy gondoskodni fog róluk. Hozzá kiáltottak nyomorúságukban, s ő megmentette őket. 
A fáraó tiltakozása és minden erőfeszítése ellenére megszabadította őket.

Mi ugyanígy vágyunk egy erős pártfogóra, akiben bízhatunk, akihez fordulhatunk, ha valami baj fenyeget vagy ér minket. Isten ígéretei a mieink is, ha hittel beléjük kapaszkodunk. 
Mégis, időnként azt tapasztaljuk, hogy bár bajban vagyunk és kérjük, mégsem tesz semmit, nem szabadít meg. Miért?

A kérdés jogos. De gondoljunk csak arra, hogy mi történt Jézussal; mi történt az apostolokkal, vagy hívők ezreivel, akik kifejezetten az Istenbe vetett hitük miatt az életüket is kockára tették… és Isten nem lépett közbe, és ők ezért meghaltak. 
A védelem ígérete mellett Krisztus elmondta a benne hívőknek azt is, hogy nyomorúság vár rájuk. 
Ezért ne abban bízzanak, hogy könnyű életük lesz, hanem abban, hogy ő legyőzte a világot (János 16:33). Isten a küzdelem végső kimenetelére vállat garanciát, nem arra, hogy a győzelemig vezető út nehézségektől mentes lesz. Ha ragaszkodunk hozzá, bármi történjen is, meg fog szabadítani. 
Közben is sok alkalommal – valószínűleg nem mindig –, de az út végén biztosan. Te hiszed ezt?

(Simon Csaba)