2024. április 13., szombat

🌟AZ ATYA SZÍVE: AKARATÁVAL ÖSSZHANGBAN IMÁDKOZNI… MIÉRT?❤️

Üdvözöllek Testvérem,

Folytatjuk zarándokutunkat „Az Atya szíve” felé.


Előfordult-e már veled is, hogy talán csalódásaid miatt vagy megszokásból „gépiesen” imádkoztál, nem pedig várakozással telve?

Jézus kijelenti: „Kérjetek és megadatik nektek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.” (Lukács 11,9-10)

Isten olyan Atya, aki szívesen áldja meg gyermekeit nagy és kis dolgokban.

Emlékezz: Jézus közbenjár érted, és az Atya szíve repes az örömtől, amikor Fiához csatlakozunk, eléje tárva saját szükségleteinket és a körülöttünk élőkét. Így válunk felelőssé Vele együtt a Földért, mint Isten azt a világ megteremtése óta kéri tőlünk.

Ne félj hát, Testvérem, hogy őszintén és becsületesen feltárd érzelmeidet Isten előtt! Mint Jézus a Getszemáni-kertben, elmondhatod neki szorongásaidat s még neked készített tervét illető meg nem értéseidet is. Nem bántod meg ezzel.

Mivel azonban mindennek ellenére belé veted hitedet, hálásan tudod majd fogadni mindazt, amit Atyád ad neked.

Testvérem, amit Isten tervbe vett, az a legjobb számodra. Oszd meg igazán ma vele mindazt, amit élsz! Szíve örömtől repes a gondolatra, hogy életednek szerves része legyen…!

Testvérem, amit Isten tervbe vett, az a legjobb számodra. Oszd meg igazán ma vele érzelmeidet! Szíve örömtől repes a gondolatra, hogy életednek szerves része legyen…!

Testvérem, Te egy csoda vagy! Köszönöm, hogy vagy!

🌟AZ ATYA SZÍVE : JÉZUS KINYILATKOZTATTA ŐT…❤️

Üdvözöllek Testvérem,

„Az Atya szíve” című nagyon szép könyv fejezetei kísérnek minket továbbra is.


Sajnálatos módon többünknek abban a fájdalomban volt részünk, hogy nem volt apánk, vagy mert nem vállalta szülői kötelezettségét, vagy mert idő előtt elhunyt… 
Többünknek nehéz hát, hogy szeretni hagyjuk magunkat egy olyan Isten által, aki Atyánknak mondja magát.

Pedig szeretete az, ami mindenből meg tud minket gyógyítani.

Isten mint Atya nyilatkoztatta ki magát, amikor elküldte nekünk Jézust. 
Így szólt Jézus: „Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek Őt, és láttátok Őt.” (Lásd János 14,7)

Mindahányszor találkoztatok Jézussal, az Atyaistennel találkoztatok. 
Mindaz, amit véghezvitt Jézus, kinyilatkoztatja az Atya szívét, aki küldte Őt, s mindent az Ő hatalma által tett.

Lám, egy csodálatos példa: Jézus a házasságtörő asszony védelmére kel azokkal szemben, akik bűnével vádolják. Szeretettel emeli fel, nem ítéli, hanem megbocsát neki.

A végső példa pedig Jézus életáldozata, hogy újra összeköttetésben lehessünk az Atyával.

Közeledj ma félelem nélkül Istenhez, aki Atyád vágyik lenni. Emlékezz rá, mindahányszor megtapasztaltad, hogy cselekszik benned, s mindahányszor békét adott neked és begyógyította sebeidet.

Ilyen Atya akar lenni számodra ma és életed minden napján!

Légy áldott!

Testvérem, Te egy csoda vagy! Köszönöm, hogy vagy!

💥Van erőm - ÚJAT CSELEKSZEM⭐

„Mert én újat cselekszem...” – mondja az Úr.

„Mikor?” – kérdezi az ember.
Jó pár kérdésre én sem tudom még a megfelelő választ. Egy dolgot azonban megtanultam: 
Bármennyire is szeretném, egy mély völgyből nem lehetek másodpercek alatt egy magas hegy tetején.
Amikor áldások sokasága vesz körül, akkor a völgynek is fontos szerepe van az életünkben. 
Gyakran esünk abba a csapdába, hogy siettetnénk Istent, hogy minél előbb elvégezze a maga munkáját. Megoldások sokaságát gyártjuk, kérdések ezreit tesszük fel, pedig a megoldás nagyon egyszerű: bizalom.

Voltál már úgy, hogy elhagyott az Isten? Lehet, hogy a fájdalmak azt érzékeltették, de Isten a völgyben sem hagyott magadra. Egész végig ott volt veled, hogy felkészítsen, tanítson arra, hogyan is kell megmászni azt a nagy hegyet. Az Úr munkájának végeztével, amikor majd ott állsz a hegy tetején, áldásokkal, boldogan, akkor el tudd mondani Neki, hogy: Köszönöm.

Mert egy rögös út megtanított tűrni, egy magas szikla megmutatta, hogyan maradj kitartó. 
Egy magányos éjszaka emlékeztet arra, hogy Isten nem soha nem hagy el. 
A hegycsúcsról lenézve pedig észre veheted, hogy minden nehézség, fájdalom és próba egész végig arra készített fel, hogy te erős, hitben szilárd, kitartó és türelmes maradj.
„Mert én újat cselekszem...” – mondja az Úr.
„Örömmel, hittel és bizalommal várom, Uram!” – mondja az ember.

2024. április 12., péntek

🌟TESTVÉREM, IGAZZÁ TESZ ISTEN❣️

Üdvözöllek Testvérem,

💞Kicsoda vádolja az Isten választottjait? Isten az, aki igazzá tesz.” 
(Róma 8,33)

Különösen is szeretem a napfelkeltét. Leveti magáról a mennybolt a hálóköntösét, s tiszta tűzben fürdőzik… A világosság elnyeli a sötétséget.

Az igazság napja felkel ma az életedre Testvérem. Krisztus megszabadít…Múltad szégyenétől
A hozzád intézett gyilkos szavaktól
A fejedben hemzsegő ítélkezésektől.

„Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak, akik nem test szerint járnak, hanem lélek szerint.” (Róma 8,1)

Testvérem, Krisztus szabaddá tesz, és erősebb a hangja, mint lelked vádlójáé.

A következőket jelenti mindez:Nem pirulsz már a szégyentől
Múltadnak semmi hatalma többé fölötted
Megtisztultál, mint egy kifehérített vászon
Isten az, aki igazságot szolgáltat neked!

Ne hagyd, hogy leverjenek a vádak, a híresztelések, a hazugságok… Ezen a mai reggelen, amint a egész teremtett világ megébred, felkel az igazság napja az életedre Testvérem!

Testvérem, Te egy csoda vagy! Köszönöm, hogy vagy!
Hálás a szívem az életedért, áldott vagy a Krisztusban!

Meghallgatható:

⭐RAGASZKODÁS ISTENHEZ🌹

„💞Ragaszkodik hozzád az én lelkem; a te jobbod megtámogat engem.” (63. Zsoltár 9.vers)

Ez a zsoltár a júdeai sivatagban született. Szerzője Dávid, éppen ki tudja hányadszor üldözői elől menekül, ám most a segítségért való könyörgés helyett a magasztalás és a dicséret hangja száll fel ajkáról.
Hogyan? Hála? Ilyen helyzetben? És már megint? És még mindig?
Ez a XXI. századi nyugati gondolkodás számára érthetetlen és teljesen idegen. 

Egyrészt, csak olyanhoz ragaszkodunk, akihez, valami érdekünk fűz, aki szeret minket, aki jó hozzánk, aki hasznunkra van. De, ha ez a valaki csak egy kicsit is ellentmond nekünk, ha csak egy kicsit is lemondással jár a kapcsolat fenntartása, nem is szólva arról, ha a másik miatt kellemetlenség ér, no akkor azonnal hátat fordítunk.
 
Azonban, amit Dávidnál látunk az egy olyan rendíthetetlen bizalomnak és hitnek, egy olyan ragaszkodásnak a megnyilvánulása, amely minden korok hithőseiben megvolt.
Ez ugyanaz a ragaszkodás, amit olvasunk például Ábrahámnál, aki kész volt elhagyni és feláldozni mindenét Isten miatt. Vagy Mózesnél, aki Egyiptom gazdagsága helyett az Isten népével való együttnyomorgást választotta.
 
Ez ugyanaz a ’ha nem tenné is’ hit, melyről vallást tett Dániel három társa Nabukadneccar előtt és amellyel szívében oly sok mártír kész volt és kész ma is, ha kell életét adni.
„Hiszen a te kegyelmed jobb az életnél” (Zsolt.63:4)
Mindenesetre, én szeretnék olyan kitartó lenni az Istenhez való ragaszkodás terén, mint Dávid. 
Nem törődve és nem számolva a következményekkel. Nem valamiért ragaszkodni Hozzá, hanem csak úgy önmagáért.
 
Így, a halálnak völgyében járva valljuk meg mi is: „Isten! én Istenem vagy te, jó reggel kereslek téged; téged szomjúhoz lelkem, téged sóvárog testem a kiaszott, elepedt földön, amelynek nincs vize; 
Hogy láthassalak téged a szent helyen, szemlélvén a te hatalmadat és dicsőségedet.” (Zsolt.63:2-3)

🌟AZ ATYA SZÍVE - NEM VAGY TÖBBÉ A FÉLELEM RABJA❣️

Üdvözöllek Testvérem,

Gyakran fordul-e veled elő az életben, hogy a félelem lebénít?


Megakadályoz-e abban az ismeretlentől való félelem, hogy a kényelmes és megszokott életedtől messze szökellj, s azt az életet éld, amit Isten gondosan elkészített számodra?

Félsz-e attól, hogy elhagyd a családi fészket és továbbtanulj más valahol, vagy hogy barátságot köss olyanokkal, akik pedig jót tehetnek lelkednek?

A Szentírás megvallja: „Mert nem kaptatok szolgaság lelkét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: Abba! Atyám!”
(Róma 8,15)

Micsoda kaland is, amíg eljutunk a félelemtől addig a meggyőződésig, hogy Isten gyermeke vagyunk! Lám, Szentlelke pedig kész minden lépésünket szíve felé vezérelni.

Testvérem, csak Jézus által leszel az, akinek Isten akar. Ő birtokolja személyiségedet, s keresztáldozata által azon bizalommal közeledhetsz trónjához, hogy életed minden szakaszában megadja majd a neked szükségest.

„Jézus szabaddá tett minket, és egy olyan Atya örömében részesít, aki megváltotta gyermekeit, akik egykor rabszolgák voltak.”

Ne félj! Isten örömében egyre inkább kivezet a félelem rabságából, és gyermekévé akar tenni. És mától kezdve akarja!


Testvérem, Te egy csoda vagy! Köszönöm, hogy vagy!

🌹A HŰSÉG JUTALMA ⭐

,,💞Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, jöjj, és osztozz urad örömében!,, Máté evangéliuma 25:21

Állítólag Albert Einstein mondta egyszer, hogy “a világ nyolcadik csodája nem más, mint a kamatos kamat, mert azok, akik megértik, ki is érdemlik, ezáltal keresnek belőle. 
Azok, akik viszont nem értik, fizetik.” Igaz ez mindenre, nem csak a pénzre, de a tanulásra, a munkára és a befektetett időre is.

A hűséges szolga jól tudta ezt. Tudta azt is, amit a hűtlen szolga a példázat folytatásában a gazda szemére is hányt – azt, hogy a gazda ott is arat, ahol nem vetett, – de tudta azt is, hogy ez a nagy képet tekintve mit sem számít. És hogy mi lett az eredménye?

A kamatos kamat. Mondhatnánk, hogy nem ő élvezte végül a pénz gyarapodásának áldásait – hiszen a 10 talentumból szerzett másik 10-et is elvette tőle a gazda – de a történet forgatagában elveszhet egy nagyon fontos részlet. Az, hogy a húsz talentumnál sokkal nagyobb jutalmat kapott a gazdájától. 
Olyan jutalmat, amit ezer talentummal se lehetne kárpótolni.

És hogy mi ez? Nem, nem az új megbízatás, pedig csábító, hogy leragadjunk ennél a mondatrésznél. 
A nagy jutalom az invitáló karlendítés, és négy betű: “jöjj”. Nem a szakadatlan munka és teljesítménykényszer, hanem a kamatos kamat feletti önfeledt ünneplés – együtt a gazdával.

(Ömböli Dávid)

⭐ Szemeivel tanácsol🌹

,,💞Bölccsé teszlek és megtanítlak téged az útra, amelyen járj; szemeimmel tanácsollak téged.,, 32. Zsoltár 8. vers

Házaspáros esteken szoktuk pároknak azt a feladatot adni, hogy kezüket hátratéve, szavak nélkül, csak az arcmimikájukat használva oldjanak meg bizonyos szituációkat. (kérjenek zsebkendőt, pohár vizet, kérdezzék meg, hogy mennyi az idő, stb.) 
A cél, hogy még jobban figyeljenek és hangolódjanak egymásra.

S bár a feleségemmel nincs előre megbeszélt jelrendszerünk, de mi a játékon túl, különböző élethelyzetekben is szoktunk így kommunikálni. Például, mikor a műtétje után a gyomorszondától nem tudott beszélni a szemével mutatta, hogy igazítsam meg a párnáját, vagy a takarót. Mi 90%-ban így is megértjük egymást.

S milyen jó lenne, ha legalább ennyire rá tudnánk hangolódni Istenre is! 
Ha ennyire bele tudnánk simulni az ő tervébe, ha ilyen odafigyeléssel lesnénk minden mozdulatát és teljesítenénk kívánságát.

Ahogy mai Igénkben olvassuk, a bölcs ember nemhogy félszavakból, hanem szavak nélkül, a szemmozdulatokból is érti az Örökkévalót és engedelmeskedik. 
Szemben az oktalannal, akit a lóhoz és az öszvérhez hasonlít a zsoltáros, „amelyeknek kantárral és zabolával kell szorítani az állát, mert nem közelít hozzád.” (9.vers)

Ezért legyen imádságunk ma egy jól ismert ének:
1. Szelíd szemed, Úr Jézus
Jól látja minden vétkemet,
Személyemet ne vesse meg
Szelíd szemed, Úr Jézus!
2. Szelíd szemed, Úr Jézus,
Tekintsen rám, ha roskadok,
Adjon békét, bocsánatot
Szelíd szemed, Úr Jézus!
3. Szelíd szemed, Úr Jézus,
Vigyázza minden léptemet;
Dicsőséged fényébe vezet
Szelíd szemed, Úr Jézus!

(Tóth Szilárd)

💥Van Erőm💥 Haditerv ⭐

Amikor tehát kísértésbe esünk, hogy feladjuk a versenyt, hogy visszatérjünk Egyiptomba vagy a pusztában töltött éveinkhez, tanuljunk Józsuétól.

Valami hasonló történik, amit később Pál mond: „Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát.” (Zsidók 12,1)

Ebben a fejezetben arról olvasunk, hogy Józsué előtt sorakoztak a feladatok. 
Harcok, csaták, szinte elérhetetlennek tűnő akadályok vették körül az új vezetőt. 
Józsué sikeressége abban rejlik, hogy nem adta fel egykönnyen, azt amit elkezdett. 
Egész végig tudta, hogy csakis Isten lehet az ő támasza, senki más.
Az utolsó versben pedig arról olvasunk, hogy a nehézségek ellenére béke lett az egész országban. 
Ez békesség Isten ajándéka volt választottjai számára.
Bármilyen lelki áldásban van részünk, bármilyen győzelmet aratunk, az nem nekünk köszönhető, hanem a mi nagy Istenünknek és Megváltónknak, Jézus Krisztusnak. 
Nála van a békességünk, győzelmünk, életünk megáldása.
Hogyan lehet béke az életünkben? Hogyan lehet békesség a családunkban? 
Hogyan juthatunk mi magunk békességre?

Jézus Krisztussal még erre is képesek vagyunk. 
Békességet vihetünk családunk minden egyes tagjának, és közölhetjük azt a csodás örömüzenetet, hogy a Békesség Szerzője velünk van minden napon.


2024. április 11., csütörtök

A NAP IGÉJE⭐

Lukács Evangyélioma 3. rész 16. 
,,Felele János mindeneknek, mondván: Én ugyan keresztellek titeket vízzel; de eljő, a ki nálamnál erősebb, a kinek nem vagyok méltó, hogy sarujának kötőjét megoldjam: az majd keresztel titeket Szent Lélekkel és tűzzel:,,

💥Van Erőm - KORA REGGEL⭐

Mi volt az első gondolatod, miután ma reggel felébredtél?
Legtöbbünk fáradtan ébred, már kora reggel elég alacsony az energia szintünk, és olykor alig várjuk, hogy este legyen. Az is előfordul, hogy felkelés helyett csak forgolódunk az ágyunkban és próbáljuk összeszedni az erőnket, gondolatainkat, kapaszkodva abba a reménysugárba, hogy a mai nap más lesz.

Dávid kérése nem-e lehetne a mi mindennapi kérésünk?
„Uram, kérlek, hallgasd meg a mai kérésemet.”

Dávid kijelenti, hogy „Uram, reggel eléd készülök”. Nem tétovázik, vagy keresi a lehetséges megoldásokat, vagy csak forgolódik hosszú időn keresztül fekvőhelyén, hanem Isten járul.

Döntés kérdése, hogy rendbe tesszük az Istennel való kapcsolatunk, helyet engedünk az Ő gondviselő keze munkájának már kora reggel vagy sem. Vigyáznunk kell, hogy ne térítsen el semmi az Isten útjáról, és ne kerüljön semmi az Istennek szánt időnk helyére.

A zsoltáros így fejezi be: „Várlak.”
Reménység és türelem.

Mert eljön az az idő, amikor teljes szívvel odajárulunk az Úr elé. Talán zokogva kérjük a változást, talán összeszorul a szívünk, ha a jövőnkre gondolunk, de egy dolog igenis változhat. Ha már odaadtuk az Úr kezébe kérésünket, akkor türelemmel várjunk. Úgy sincs kihez mennünk, csak egyedül az Úrhoz.

Szóval, mi is volt a legelső gondolatod ma reggel?
Járulj vele oda az Úr elé!



2024. április 9., kedd

💥Van Erőm - ITÁK⭐

Krónika II. könyve 20. rész 17.
,,💞Nem kell néktek harczolnotok, hanem csak álljatok veszteg, és lássátok az Úrnak szabadítását rajtatok. Júda és Jeruzsálem, ne féljetek és ne rettegjetek! 
Holnap menjetek ellenök, mert az Úr veletek lesz.,,

A fejezet első felében mindenféle „iták” jöttek Jósafát király és Júda népe ellen: moábiták, ammoniták, meuniták.
A Ószövetség más helyein a jebuzeusok, hitteusok, kananeusok voltak a bajkeverők. 
Ma másfajta itákkal kell szembe néznünk.
Félelem, betegség, stressz, bizonytalanság, elutasítás stb.
Feltettem magamnak a kérdést: Nem szálltak-e igen rám az iták?
Elhatároztam, hogy valahogy megszabadulnák ezektől az itáktól, ezért nagyon nagy tanulság volt nekem Jósafát története, aki ahelyett, hogy rájuk figyelt volna -akik el akarták pusztítani őt - Istenre irányította a figyelmet.
Először Jósafát megijedt, azután elkezdte keresni az Urat. Haditervre volt szüksége, és egyedül Isten adhatott neki garantált, sikeres haditervet.
Mi a helyzet velünk, akik ezt az üzenetet olvassuk? Nem tudom, hogy milyen itákat hordozol magaddal?
Milyen jó lenne, ha a következő kérdésre választ is kapnánk:
Hogyan szabadulhatok meg a problémáimtól csodálatos módon, 3 lépésben, 24 órák alatt?
A nehéz időket úgy emlegetjük, mint az élet viharait, amelyeket egymagunkban átvészelni megpróbáló lehet, sőt talán lehetetlen.
Istennek nem az a szándéka, hogy egyedül nézz szembe a próbákkal. Bízhatsz benne: melléd áll, és harcol érted.
„A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.” (Róm 12:12)


🌟 ISTEN MINDENT ELŐRE ELKÉSZÍTETT, TESTVÉREM❣️💞

Üdvözöllek Testvérem,

Merülnek-e fel benned kétségek jövődet illetően ezekben a nehéz időkben sokkal inkább, mint ezelőtt…? Sokak számára jelent egyre inkább kihívást még az is, hogy a betevő falatot biztosítani tudja családja számára. Kételkedsz-e afelől, mit kellene tenned; milyen állást kellene talán választanod…? Nyugtalaníthatnak ezek a kérdések, de szerencsére Isten mindent tud. 
Jó előre ismeri az egész életedet. Mindent előre tervbe vett ugyanis. 
Megtanítja nekünk a Szentírás, hogy Jézus Krisztusban azokra a jó cselekedetekre lettél megteremtve, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azokban járj. (Lásd Efézus 2,10)

Látod, akármi történjen is jelenleg az életedben, biztos lehetsz benne, hogy Isten jól megszabta életedre vonatkozó tervét és lépésről lépésre vezet téged benne.

Még akkor is, ha nem látsz semmit, nincs sem célod, sem pontos terved, vagy pedig félsz, hogy elmész rendeltetésed mellett, amint az egyik olvasó megosztja velünk: „Félek, hogy az életem nem igazodik Isten tervéhez.” Isten mindent kigondolt számodra…

• Tudja, mi a rendeltetésed (Lásd Zsoltárok 31,16)
• Ismeri életednek minden egyes mozzanatát (Lásd Zsoltárok 139,2-5)
• Alakít téged, hogy felismerd, milyen „jó cselekedetekre” hív téged, s meg is tedd őket.

A mai világban megeshet ráadásul, hogy elbocsátanak a munkahelyről gazdasági leépítés vagy baleset következtében… 
Nehéznek bizonyul aztán másik munkát találni vagy átképzésen venni részt, főleg, ha hozzáadjuk az éveket is… Hányszor hallani: „Helyet kell hagyni a fiataloknak…!”

Istennel semmi ilyen veszély nem áll fenn. Sose fog cserbenhagyni. Sose hagy majd annak híján, amire szükséged van, mert más vágya sincs, minthogy meglássa, amint valóra váltod béke-terveit és kibontakozol abban a bőséges életben, amiért Jézus az életét adta.

El sem tudod képzelni, milyen nagy is az, amit Atyád megálmodott számodra! És vezetni fog az úton, amit kijelölt neked.

Igen, Testvérem, valóra válnak Isten álmai…
Arra biztatlak, keresd Istennek életedre vonatkozó akaratát…! 
Kérd Istentől, hadd lásd meg terveit, hogy „célegyenest igyekezz Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára”. (Filippi 3,14 alapján)

Bízz Istenben, mindent tervbe vett, az életed pedig az Ő kezei között van!
Isten megmutatja neked az utat: Kövesd Istent és Isten útját…!

Testvérem, Te egy csoda vagy! Köszönöm, hogy vagy!


🌟AKARATÁVAL ÖSSZHANGBAN IMÁDKOZNI… MIÉRT?❣️

Üdvözöllek Testvérem,

Folytatjuk zarándokutunkat „Az Atya szíve” felé.


Előfordult-e már veled is, hogy talán csalódásaid miatt vagy megszokásból „gépiesen” imádkoztál, nem pedig várakozással telve?

Jézus kijelenti: „Kérjetek és megadatik nektek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.” (Lukács 11,9-10)

Isten olyan Atya, aki szívesen áldja meg gyermekeit nagy és kis dolgokban.

Emlékezz: Jézus közbenjár érted, és az Atya szíve repes az örömtől, amikor Fiához csatlakozunk, eléje tárva saját szükségleteinket és a körülöttünk élőkét. 
Így válunk felelőssé Vele együtt a Földért, mint Isten azt a világ megteremtése óta kéri tőlünk.

Ne félj hát, Testvérem, hogy őszintén és becsületesen feltárd érzelmeidet Isten előtt! 
Mint Jézus a Getszemáni-kertben, elmondhatod neki szorongásaidat s még neked készített tervét illető meg nem értéseidet is. Nem bántod meg ezzel. Mivel azonban mindennek ellenére belé veted hitedet, hálásan tudod majd fogadni mindazt, amit Atyád ad neked.

Testvérem, amit Isten tervbe vett, az a legjobb számodra. Oszd meg igazán ma vele mindazt, amit élsz! Szíve örömtől repes a gondolatra, hogy életednek szerves része legyen…!
Testvérem, amit Isten tervbe vett, az a legjobb számodra. Oszd meg igazán ma vele érzelmeidet! 
Szíve örömtől repes a gondolatra, hogy életednek szerves része legyen…!

Testvérem, Te egy csoda vagy! Köszönöm, hogy vagy!




🌟JÉZUS KINYILATKOZTATTA ŐT…❤️

Üdvözöllek Testvérem,

„Az Atya szíve” című nagyon szép könyv fejezetei kísérnek minket továbbra is.


Sajnálatos módon többünknek abban a fájdalomban volt részünk, hogy nem volt apánk, vagy mert nem vállalta szülői kötelezettségét, vagy mert idő előtt elhunyt… Többünknek nehéz hát, hogy szeretni hagyjuk magunkat egy olyan Isten által, aki Atyánknak mondja magát.

Pedig szeretete az, ami mindenből meg tud minket gyógyítani.
Isten mint Atya nyilatkoztatta ki magát, amikor elküldte nekünk Jézust. 
Így szólt Jézus: „Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek Őt, és láttátok Őt.” (Lásd János 14,7)

Mindahányszor találkoztatok Jézussal, az Atyaistennel találkoztatok. Mindaz, amit véghezvitt Jézus, kinyilatkoztatja az Atya szívét, aki küldte Őt, s mindent az Ő hatalma által tett.

Lám, egy csodálatos példa: Jézus a házasságtörő asszony védelmére kel azokkal szemben, akik bűnével vádolják. Szeretettel emeli fel, nem ítéli, hanem megbocsát neki.

A végső példa pedig Jézus életáldozata, hogy újra összeköttetésben lehessünk az Atyával.
Közeledj ma félelem nélkül Istenhez, aki Atyád vágyik lenni. Emlékezz rá, mindahányszor megtapasztaltad, hogy cselekszik benned, s mindahányszor békét adott neked és begyógyította sebeidet.

Ilyen Atya akar lenni számodra ma és életed minden napján!
Légy áldott!


Testvérem, Te egy csoda vagy! Köszönöm, hogy vagy!

🌟NEM VAGY TÖBBÉ A FÉLELEM RABJA❣️

Üdvözöllek Testvérem,

Ezen a héten Neal és Matthew Lozano „Az Atya szíve” című nagyon szép művének fejezeteiből merítünk.
Gyakran fordul-e veled elő az életben, hogy a félelem lebénít?

Megakadályoz-e abban az ismeretlentől való félelem, hogy a kényelmes és megszokott életedtől messze szökellj, s azt az életet éld, amit Isten gondosan elkészített számodra?

Félsz-e attól, hogy elhagyd a családi fészket és továbbtanulj más valahol, vagy hogy barátságot köss olyanokkal, akik pedig jót tehetnek lelkednek?

A Szentírás megvallja: „Mert nem kaptatok szolgaság lelkét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: Abba! Atyám!” (Róma 8,15)

Micsoda kaland is, amíg eljutunk a félelemtől addig a meggyőződésig, hogy Isten gyermeke vagyunk! Lám, Szentlelke pedig kész minden lépésünket szíve felé vezérelni.

Testvérem, csak Jézus által leszel az, akinek Isten akar. Ő birtokolja személyiségedet, s keresztáldozata által azon bizalommal közeledhetsz trónjához, hogy életed minden szakaszában megadja majd a neked szükségest.

A 4. fejezetben Neal Lozzanonak igaza van, amikor azt mondja, hogy „Jézus szabaddá tett minket, és egy olyan Atya örömében részesít, aki megváltotta gyermekeit, akik egykor rabszolgák voltak.”

Ne félj! Isten örömében egyre inkább kivezet a félelem rabságából, és gyermekévé akar tenni. És mától kezdve akarja!

Testvérem, Te egy csoda vagy! Köszönöm, hogy vagy!

⭐ ISTEN NYITOTTSÁGA 🌹

,,💞Megkereshettek volna, de nem kérdeztek, megtalálhattak volna, de nem kerestek. Itt vagyok, itt vagyok! – mondtam a népnek, amely nem hívta segítségül nevemet.,, Ézsaiás könyve 65.fejezet 1.vers
 
Azt szokták mondani, hogy az alapok nagyon fontosak.
Legyen szó emberi kapcsolatról, tanulásról vagy egy ház építéséről, alap nélkül minden összeomlik, de ha megfelelő módon van előkészítve, akkor egy stabil dolgot kapunk, bármiről is legyen szó.
Nincs ez máshogy az Isten-kapcsolatban sem. 

Az Úrral való kapcsolatunkban is rendkívül nagy szerepet játszik az alap, hiszen minden, amit Istenről gondolunk, ahogy Hozzá viszonyulunk abból táplálkozik, amilyen alappal rendelkezünk. 
Életünk útvesztőjében abban az esetben tudunk kiegyensúlyozottan előre haladni, ha egy olyan Isten-kapcsolattal rendelkezünk, amely bátorsággal, kitartással, szenvedéllyel, elköteleződéssel és szeretettel tölti meg az utunkat.

Hogyan tudunk jó, stabil alapot kialakítani? Emberileg sehogy!
A helyes kérdés inkább úgy hangzik: mit kell tennünk azért, hogy az Istennel való kapcsolatunk stabilizálódjon?
 
1.Ne bújjunk el az Úr elől! Ádám és Éva szégyellte magát, amikor tudatosult bennük, hogy a tiltott fáról való evés több volt, mint amiről a kígyó beszélt nekik. Úgy érezték, hogy szégyenkezniük kell Isten előtt, ezért elbújtak előle. Bizonyára mi is teszünk vagy tettünk olyat, amit szégyellünk az Úr előtt, de akkor se bújjunk el előle, mert Ő nem az ítélkezés szemüvegén keresztül lát bennünket.
 
2. Kérdezzünk Tőle! Életünk nagy kérdései, nagy fejtörést okozhatnak. Isten azt mondja, hogy ne a kérdésekre fókuszáljunk, hanem arra, hogy a válasz Nála van és bármikor kérdezhetünk Tőle!
 
3.Ne szalasszuk el a lehetőséget! Az Istennel való kapcsolat hasonló bármelyik emberi kapcsolatunkhoz. Időt és energiát igényel, lehetőségek keresését, odaadást, elköteleződést és bizalmat.
Abban a pillanatban, hogy megadjuk Istennek a lehetőséget, Ő csodát tesz az életünkben.
Ne szalasszuk el a lehetőséget, hogy beszéljünk Vele, hogy megnyissuk előtte szívünket. Ő vár. Kitárt karokkal. Élsz a lehetőséggel?
 
Áldott napot! 
(Pörneki-Csomó Hajnalka)

💥Van Erőm - A vigasztaló ⭐

Isten vigasztalásának ünneplése.
A másik ember mellé állni és bátorítani, amikor az próbatételen megy keresztül egészen egyszerű feladatnak hangzik. Bátorítani, vigasztalni egy szóval, öleléssel vagy puszta jelenlétünkkel éreztethetjük az illetővel, hogy nincs egyedül.
Vannak esetek, amikor emberi vigasztalásunk kudarcot vall. Hogyan vigasztaljuk meg azt a személyt, aki elveszítette családtagját?
Nincsenek szavak, amelyek tartós vigasztalást adhatnak, ám van egy valaki, aki mindent megváltoztathat.
Pál éppen ezt a valakit magasztalja. Szívéből a hála árad, és ünnepli Istennek a halálos veszedelemtől való megszabadítását, amely események Ázsiában történtek vele. 
Azért is örül, mert Titusz jó hírrel, épen és egészségesen tér vissza a korinthusi gyülekezetből – mindezt Isten kegyelmének és vigasztalásának tulajdonítja.

Isten még a halál völgyében sem hagyja magára az embert, ahogy ezt a zsoltáros is megírta: 
„Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.” (Zsoltárok 23,4)

Kedves Olvasóm! Ha vigasztalásra van szükséged, szeretnélek emlékeztetni Isten azon ígéretére, hogy nem hagyott magadra. Veled van a fájdalmas pillanatokban is. 
Osztozik az örömben, és Ő az, aki tartós vigasztalást tud adni mindenki számára.
Tekints ma hátra, életed útszakaszára és fedezd fel Isten vigasztalását, munkálkodását az életedben.

2024. április 8., hétfő

A NAP IGÉJE⭐

,,💞Tudjátok meg, hogy az ÚR az Isten! Ő alkotott minket, az övéi vagyunk!
Az ő népe és legelőjének nyája vagyunk.,, (Zsoltárok 100:3 Károli rev.)

🌹VÁLTOZÁS MADÁRTÁVLATBÓL⭐

💞Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.…
Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak.” 
Prédikátor könyve 3.1,6

Egy elhúzódó légcsőgyulladás miatt beszélgettem a napokban a háziorvosommal arról, hogy a szervezetben hogyan zajlik a gyógyulás folyamata. Nem mindegy, mikor használjuk a köptetőt és mikor a köhögéscsillapítót. Mindennek megvan a maga ideje, amikor szükséges és hasznos, de eljön az az idő is, amikor már másra van szükségünk a további gyógyuláshoz.

Vasárnap a Banding Together tanítványi kiscsoportokkal kapcsolatos összejövetelen gondolkodtunk a tanítványi csoportok lezárásáról és indításáról. Mert mindennek megvan a maga ideje. 
Az elindításnak, a működésnek és a lezárásnak is. 
Ha nincs lezárása, befejezése egy csoportnak, akkor nehezen születnek meg az újabb csoportok, hiszen nehéz párhuzamosan több csoportban is aktívan jelen lenni. 
A lezárás fájdalommal járhat, s mégis hasznos lehet, s utat nyithat valaminek, ami jobb és több.

Életünk folyamatos változásokból áll, s bizony könnyen előfordulhat, hogy némelyiket nehezen éljük meg. Másként, és máskor szeretnénk, vagy egyáltalán nem szeretnénk, mégis megtörténik. 
Milyen jó ilyenkor arra gondolni, hogy a háttérben ott van Isten, aki a kezében tartja az eseményeket, és még a hibákat is beépíti a tervébe… Bár sok dolog felett nincsen hatalmunk, de azt eldönthetjük, hogyan viszonyulunk hozzájuk. Mire fordítjuk erőnket és figyelmünket? 
Zúgolódunk és nyalogatjuk sebeinket, vagy megalázzuk magunkat és bízunk a gondviselőben? 
Istent keresve, Isten kezére bízva magunkat, felfedezhetjük a lezárásokban is valami újnak a lehetőségét. Megláthatjuk Isten vezetését és örülhetünk jelenlétének.

Legyen áldott a napod!
(Hites Gábor)

💥Van Erőm - Nagy vagy, Uram! ⭐

Hegyek, tengerek, völgyek és folyók művészi kivitelezéssel vannak megalkotva, nem is beszélve a több ezer és ezer növény- és állatfajról. 
Kinek a műve lehet ez? Jómagam is Jeremiás szavaival élnék: „Nincs hozzád hasonló, Uram!”
Mennyire áldott ember vagyok, hogy ilyen Istenem van. És nem csak egyszerűen van, hanem mellettem, velem járja utam, ott van a fájdalmak völgyében, de ott van a boldogság hegyein.
 
Ott van velem, amikor úgy érzem, hogy a világ omlik össze körülöttem, de ott van, amikor egy csendes este a csillagokat csodálom. Nagy vagy te Isten. 
Az érdekes az, hogy Jeremiás ezt figyelmeztetésként mondja Izráel házának.
Lehetséges volna, hogy pont az Úr népe ne tudta volna ezeket a dolgokat?
 
Tudták, csak nyomorult helyzetükben mástól is vártak segítséget, pedig éppen Isten volt az, akire szükségük volt.
Ezért él a próféta a madárijesztő képével, aki legfeljebb csak arra jó, hogy a madarakat elijessze, vagy némely esetben megóvja az adott termést egy darabig.
De Izráel népének, s gondolom nekünk is, nem madarakkal van problémánk, ezért volt sokatmondó számomra ez az ige. 
Örömömben, bánatomban Istenre van szükségem, mert hozzá nincs hasonló!

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:
https://youtu.be/X_Rd74ofRuY


2024. április 7., vasárnap

🌟ÖRÖMTELI NAPI ZSOLTÁR-IMA❣️

,,💞De én Istent hívom segítségül, meg is szabadít engem az Örökkévaló!
Este, reggel és délben imádkozom, ő meghallja hangom, és válaszol!,, 
Zsoltár 55,16-17

Hálás a szívem Uram, hogy bármikor szólhatok hozzád, segítségül hívhatlak a napnak bármely szakában,minden percében.
Te mindenkor meghallgatsz és válaszolsz.
Megsegítesz, megszabadítasz, győzedelmes jobboddal támogatsz.
 Kézen hordozol és rajtam tartod kezed, körbeveszel jóságoddal, kegyelmeddel és végtelen szereteteddel. Ámen!

Forrás: Örömteli mindennapok

⭐LEGYEN HITETEK ❣️

💞Legyen a hitetek szerint!” Máté 9,29

Hit által élni azt jelenti, hogy a legjobbra számítunk.
Az isteni hit egy pozitív számítás. Számítasz arra, hogy Isten válaszol, megérkezik a megoldás, hogy működnek a dolgok. Számítasz a sikerre,hogy minden a helyére kerül.
A pozitív várakozás maga a hit!

Biztosak lehetünk, hogy Isten minden helyzetben a javunkra munkálkodik. 
Rábízhatjuk a jövőnket, mert ő sokkal jobban tudja, mint mi, hogy mi a legjobb számunkra: segít, hogy egyre jobban hasonlítsunk rá.

Isten mindig munkálkodik, így számíthatsz rá, hogy működni fognak a dolgok épp úgy, ahogy ő tervezi azokat. Ez nagy hitet adhat neked. Ez az igazság felépítheti a feltétlen bizalmat.

Számíts rá, hogy megtartja az ígéreteit, hogy be akarja teljesíteni akaratát rajtad keresztül. 
És számíts rá, hogy mindennel ellát téged, ami szükséges ahhoz, hogy ezt megtedd.

Istennel járva lehetetlen,hogy a rossz dolgok megmaradjanak az életedben,ha valóban hiszel Benne.
Istenre mindig,minden helyzetben számíthatsz!


Legyen örömteli napod :)

🌟ISTEN TUD NEKED MUNKÁT ADN❣️

Üdvözöllek Testvérem,

Ma egy olvasó tanúságtételét osztom meg veled, aki csodát élt meg a munka terén.


„Hozzád- és imacsoportodhoz fordultam, mert nem volt többé munkám. 
Csak Isten tudja, mennyire bánatos voltam. Ugyanakkor meg is betegedtem, mert a gondok testileg-lelkileg megviseltek. „Mondd a hegyednek, hogy mozduljon el!” című írásod újult erőt adott. Megvallottam ezt, nem akartam elcsüggedni. 

Mostanra visszanyertem mosolyomat, új állást találtam, ami az előzőnél érdekesebb, és az órarend is rugalmasabb, ami lehetővé teszi, hogy eleget tegyek Isten iránt való elkötelezettségemnek. 
Végtelenül köszönöm, légy áldott.”

Állást keresni egy kicsit olyan, mint sivatagon menni keresztül. 
És csak Isten tudja, meddig tart ez a megpróbáltatás.
 Nagyon gyakran nehéz megélni a munkanélküliséget. 

Ha most munkát keresel, bátorítalak:Őrizd meg örömödet, mert az Istentől jön!
 Ne hagyd, hogy megfosszanak békédtől, hanem mint ahogy a Szentírás minket arra felhív, minden gondodat bízd Őreá! (lásd 1 Péter 5,7)
Tartsd emlékezetedben, hogy nem képesítési fokod vagy állásköröd szabja meg, mennyit érsz, hanem az, hogy ki vagy Isten számára. 
A Szentírásban áll: „És leszek nektek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.” (lásd 2 Korinthus 6,18)
El ne csüggedj! Isten az, aki gondot visel rád, mint Isten Igéje mondja: 
„Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban.” (lásd Filippi 4,19)

Isten adni fog, ha eljön az ideje, mert ő a legfőbb hatalom. Békéje kísérjen és töltsön el! 
Úgy gondolom, nem véletlen vagy ott, ahol vagy. Hivatásod először is az, hogy az élő Istent imádd és Országának követe légy.

Szeretnék most imádkozni érted: „Uram, látod Testvéremet, aki éppen soraimat olvassa, kérlek, nyisd meg most az ég zsilipeit! Uram, adj lehetőségeket állás terén, hogy gyermeked újra és újra megnyilvánítsa természetedet és szeretetedet mások előtt! 
Használd fel gyermekedet, hogy akárhova is megy, a mennyei légkört árassza! Jézus erőteljes nevében, ámen!”

Ha ismersz valakit, aki munkát keres, küldd csak el neki ezt az üzenetet, biztosan áldás lesz az életére.


Testvérem, Te egy csoda vagy! Köszönöm, hogy vagy!



🌟VAN-E FESZÜLTSÉG A MUNKAHELYEDEN?❣️

Üdvözöllek Testvérem,

A foglalkozást illetően feszült helyzeteket élhetünk meg.
 
Talán azért, mert egy sürgős és fontos dossziét kell beadni főnökünknél, mert a személyzet változik, mert elbocsátanak, vagy mert egyelőre hiába keresel állást… 
Mindenáron eredményt kell felmutatni, a siker kötelező…

Ezek a válladra nehezedő feszültségek mind csak ezt az egyet üzenik, Testvérem: 
Nincs jogod tévedni. Erősnek kell lenned és állnod a sarat. 
Ezt mondja a társadalom: „Ha nem mutatsz fel sikert, semmi sem vagy. 
Elbuktál és nem érsz semmit!”

Isten Igéje azonban egészen más üzenetet tartogat számodra. 
Olyan igazságot, amely szabaddá tesz. Jézus így szól hozzád ma reggel:
 „Elég neked az én kegyelmem, Testvérem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el.” (2 Korinthus 12,9 rád alkalmazva személy szerint, keresztneveddel)

Más szóval: Gyenge lehetsz, Testvérem, s megvan hozzá a jogod. 
Ott tud Isten végre cselekedni és ott tudja megmutatni az erejét! Igen, Isten cselekedhet foglalkozásod terén.
Ezen szentírási versnek egy másik fordítása: „Pontosan akkor nyilvánul meg az erőm, amikor gyenge vagy.”

Pont akkor, amikor gyenge vagy és nem vagy képes, hogy megfelelj a követelményeknek: Isten helyedbe léphet… Végre! Isten megteszi, amit magadtól nem tudsz megtenni.
Ne félj ma attól, hogy gyenge vagy, Testvérem, hanem hagyd rá gyengeségedet arra, aki erős és hatalmas. Hittel hidd, hogy Isten tettre kész!

Testvérem, Te egy csoda vagy! Köszönöm, hogy vagy!


🌹AMI A TE DOLGOD ⭐

,,💞Vigyázzatok tehát, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok! Máté evangéliuma 25:13
 
Érezted már úgy egy beszélgetés folyamán, hogy a másik magasról fütyül a határaidra, és olyan információk felől érdeklődik, amikhez voltaképp semmi köze sincs?
Nincs annyi ujj a kezemen-lábamon, ahányan és ahányszor kérdezték tőlünk fiatal házas korunkban, hogy „Na, mikor jön a baba?” „Nem akartok még gyereket?” 

Próbáltuk elütni viccesen-kényszeredetten a dolgot, de aztán jöttek a bölcs megjegyzések, mint a „Nem kell várni vele olyan sokáig!”, meg a „Nem kell azt annyira túlgondolni” és a „Bezzeg ez régen nem így volt…”.
 
Vannak olyan dolgok, amik az adott egyénen, egyéneken, jelen esetben házaspáron kívül az égegyadta világon senki másra nem tartoznak. És a kérdések, kéretlen véleménynyilvánítások, még kéretlenebb tanácsok csak ártanak. Istennek is vannak olyan titkai, amik nem tartoznak ránk. 
Ezek közül az egyik, amit pedig annyian próbáltak már megfejteni, kiszámolni – és még hányan fogják megkísérelni ezután is –, az az Ő visszajövetele, a feltámadás, végítélet, újjáteremtés ideje.
 
Elég világosan jelezte, hogy ez nem a mi dolgunk, helyette adott jócskán iránymutatást azzal kapcsolatban, mivel töltsük el a nekünk adatott éveket ezen a Földön. 
Kérte, hogy ismerjük meg annak, aki ő valójában, engedjük közel magunkhoz, és éljünk vele közösségben.
Kérte, hogy adjuk tovább az örömhírt, mondjuk el az embereknek, Istent még egy utolsó bűnözőnek járó kegyetlen kivégzőeszköz sem rettentette vissza attól, hogy megmentsen minket.
 
Azt kívánta, hogy szeressük egymást úgy, ahogy Ő szeret minket. 
A másik felett való ítélkezést, időpont-számolgatást, erőszakot nem kért, ellenben emberséget, elfogadást, józan gondolkodást, értelmes életet annál inkább. Itt az ideje, hogy mi is tiszteletben tartsuk Isten határait.

(Szilvási-Csizmadia Andrea)

🌟 HÉTVÉGEI ISTENTISZTELETEK ❣️

Dicsőség Háza Gyülekezet Cegléd & Kecskemét -

Semmi nem győzhet le! Jézus egyházán a pokol kapui sem vesznek diadalmat! 
Meg kell állnod az Ő győzelmében szilárdan, hittel!
Ez nem próbálkozás, hanem döntés, amin nem változtatsz!

Tóth Géza | 2024.04.06 - Hit Gyülekezete Marosvásárhely

Krisztus Szeretete Egyház -
https://www.youtube.com/@KSzEVideo/streams

Vekker Keresztény Közösség -

Georgisz tanítások - Ceglédi Gyülekezet -
https://www.youtube.com/@georgisz/streams

Golgota Gyülekezet Budapest -

💥Van Erőm - Füves legelő⭐

Ne halogasd, ha jelenlegi életedben változtatni kell. 
Vannak napok, amikor rendkívül szeretnénk ezeken a füves legelőkön lenni, amelyről a zsoltáros beszél. 

Megpihenni, új reményt találni, hogy megfelelően tudjuk folytatni életünket.
Gyakran érezzük azt, hogy alig van időnk bizonyos feladatok teljesítésére, és úgy érezzük, hogy mindent meg kell tennünk, hogy befejezzük munkákat.
Nagyon egyszerűen túlterhelésnek szoktuk nevezni az előbb említett dolgot. 
Fizikailag, sőt lelkileg egyaránt le tudunk merülni, de nem szabad figyelmen kívül hagynunk Isten iránymutatását, hogy pihenni is kell. Ne halogasd a változtatást!

Dávid királynak megvoltak a megfelelő emberei. Bizonyára a királyi udvarban pontosan le volt osztva mindenféle munka, de pont ő írja azt, hogy szüksége van az elcsendesedésre, szüksége van Istenre közelségére.
Ha túlzsúfolt az életed, ha már úgy érzed, hogy erőd lankad, sőt ha már fájdalmak is jelentkeztek bizonyos területeken, gondolkozz el azon, hogy min lehetne változtatni.
Biztos vagyok abban, hogyha kellő időt szánunk az Istennel való kapcsolatunkra, akkor ő megtudja adni a lelki békességet ahhoz, hogy megfelelően tudjunk dönteni életünk felett.

Olyan ritka a mai világban a csendes, füves legelő, de Istent bárhol megtalálhatjuk, ha tiszta szívből keressük őt. Nem hagy cserben, nem fordít hátat. 
Segít, támogat, irányt mutat a helyes döntések fele, hogy még hosszú időn keresztül szolgálni tudjuk őt.