2022. szeptember 24., szombat

💥Reggeli dicséret🌹Szélmalomharc -

“Ne mondd: Megfizetek a rosszért! Reménykedj az Úrban, ő megsegít téged.” 
Példabeszédek könyve 20. fejezet 22. vers


Olyan könnyű bosszúállónak lenni. Valaki odamondogat nekünk akár személyesen, vagy csak egy komment háborúban, és máris feljogosítva érezzük magunkat, hogy visszavágjunk. 
Persze nagyon szépen meg tudjuk ideologizálni, hogy miért jogos amit teszünk, vagy minket csak a szeretet hajt, és valójában csak nevelő szándékkal tesszük. A válóságban azonban legtöbbször csak meg akarjuk ezzel győzni magunkat, hogy nem is rossz a bosszú.

Hallottál már gyerekeket civakodni? Amikor a szülő vagy tanár közbeavatkozik, szinte mindig az első reakció, hogy valamelyik gyerek felkiált, hogy “ő kezdte”. Amikor én mondtam ezt, édesanyámék mindig azt válaszolták, hogy “te meg folytattad”.

Nem jogosít fel a másik viselkedése hasonló magatartásra. Nem tehetem meg, hogy ha valaki sérteget, akkor visszaszólok, mert semmi mást nem érek el vele, mint megsértem őt is, és folytatja. 
Ha megaláznak, és vissza próbálom azt adni, akkor csak folytatódik a lánc, és nem lesz vége amíg valaki fel nem adja.

Isten azt mondja, hogy ne menj bele értelmetlen szélmalom harcokba. 
Nem azt jelenti, hogy ne védd meg magad. Ha valaki bántani akar, tegyél ellene, de ne vágj vissza. 
Fogj egy másik fegyvert, és harcolj azzal. Ne állj bele értelmetlen küzdelmekbe, mert sokkal többet veszítesz mint nyerhetsz.

Isten a bíró. Ő ítél ha kell. Amikor és ahogy szükséges. Te ne fizess meg a rosszért! 
Az az Ő feladata! Bízz benne!

(Ömböli Dávid)

💥A Nap Igéje💥

Júdás 1:20,21
,,💞Ti pedig szeretteim, épülvén a szentséges hitetekben, imádkozván Szent Szellem által,
Tartsátok meg magatokat Istennek szeretetében, várván a mi Urunk Jézus Krisztus irgalmasságát az örök életre.,,

💥Van Erőm💥

Hogyan éreznéd magad, ha egy éven keresztül nem olvasnál Bibliát, vagy ne imádkoznál? 
Mi történne akkor, ha egy hétig nem olvasnád el a Van Erőm gondolatait?
Az évek során ez az ige létfontosságú lett számomra. 

Megértettem, hogy Isten igéjén keresztül szeretné támogatni az embert, és hirdeti csodás kegyelmét. 
Nem akarja, hogy mindez rejtve, ismeretlen maradjon az ember számára, hanem hirdessék a remegő szívűeknek, azoknak, akik lelkükben súlyos terheket hordoznak, hogy „Isten igéje élő és ható” (Zsidók 4,12) még 2022-ben is.

A próféták szavai olykor úgy tűnnek, hogy nem hoztak változást az adott helyzetben, időben. 
Mintha feleslegesen hangzódtak volna el. 
De, ez egyáltalán nem így van. Isten igéje hatalmas erő, csodákra képes, vigasztal és felemel. 
Mi vagyunk rá a bizonyíték, hogy az akkor kimondott szavak célba értek. 
Te és én vagyunk azok, akik ma reggel is meghallhatjuk Isten igéjének csodás üzenetét.

„Ne féljetek!” – nem először hangzik el ez számunkra, de nem is utoljára. 
Ha ilyen sokszor említi a Biblia is, akkor nagyon fontos kijelentés lehet. 
Mintha az Úr az elménkbe szeretné vésni, mert amikor az ember észreveszi, hogy Isten közel van – igazán és valóságosan – akkor megszűnik félni.
Pál apostol is megjegyzi, hogy „Az Úr közel!” (Filippi 4,5)

💥Reggeli dicséret🌹Párhuzamos világ

"💞Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem Isten haragja marad rajta." János evangéliuma 3. fejezet 36. vers






Van egy világ, ahol az emberek félnek Istentől. Ez az Isten arra vágyik, hogy teremtményei vértől csöpögő áldozatokat ajánljanak fel neki. 
Haragszik, ha nem adják meg, ami őt illeti; ha nem úgy élnek, ahogyan megtervezte őket. 
Örömét leli abban, hogy betegséggel, szegénységgel, veszteséggel sújtson le mindenkit, aki vét az örök rend ellen, eltéved, hibázik, nem imádkozik eleget, vagy esetleg rossz pózban teszi azt. 
Ez az Isten könyörtelen, aki ott is arat, ahol nem vetett, és onnan is gyűjt, ahová nem szórt (Máté 25,24). 
Teremtményei számára egyetlen módja van annak, hogy megmeneküljenek haragjától: hibátlanul engedelmeskedniük kell egész életükben, hogy majd egyszer, talán, megkapják egész életen át tartó szenvedésük jutalmát.

Valahol, mindezen túl pedig van egy másik világ, ahol Isten a szeretet. Ez az Isten csatlakozik nehézségekkel küzdő teremtményeihez. Eggyé válik közülük. Együtt nevet, sír, és szenved velük. 
Ez az Isten akkor haragszik, ha az emberek nem kapják meg azt a sok jót, amit szánt nekik. 
De őt ez a harag nem követelőzésre és vádlásra indítja, hanem arra, hogy megoldást keressen teremtményei szenvedésének a megszüntetésére. Rájön, hogy a megoldás az, ha elszenvedi az emberek hibáinak, tévedéseinek és lázadásának következményeit, hogy az örök élet máris az övék lehessen.

De ez az Isten még ennyivel sem éri be… Képes a másik, téves elképzelések és rossz példák által létrejött sötét világból kaput nyitni a sajátjába. Képes arra, hogy megnyissa az ott élők szemét, és átvezesse őket a fény világába, ahol már most övék lehet egy addig ismeretlen és elképzelhetetlen teljesség és szabadság. De még itt sem ér véget a hatalma. 
Már készül arra, hogy kiteljesítse ezt az örökké tartó életet: hogy megszüntesse a halált, a gyászt, a sírást, a fájdalmat, és mindent, ami akadályozza teremtényei boldogságát.

Mindenekelőtt pedig arra készül, hogy végleg ideköltözzön, magával hozva azt, amit a kezdetektől fogva nekünk szánt, és így ő is része legyen örök boldogságunknak.

Te is megnéznéd ezt a világot?

(Cserpán Ádám)

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 145:16
,,Megnyitod a te kezedet, és megelégítesz minden élőt ingyen.,,

2022. szeptember 22., csütörtök

💥A Nap Igéje💥

János 8:32.
,,És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.,,



💥Örömteli mindennapok💥

,,Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.,, János 3:16


Ennyire szeret téged Isten!
A Biblia azt mondja, hogy Isten szeretet. Nem azt mondja, hogy Isten tud szeretni; úgy írja, hogy Isten maga a szeretet. A szeretet a természetéből fakad. Isten maga a szeretet.
Isten alkotta meg az egész világmindenséget. Az ő keze munkája ez a bolygó, az emberi faj; s nem utolsósorban téged is ő teremtett, mert szeret.

Isten szeretete bizonyságául teremtett téged. Ha egyszer életet adott, akkor bizonyosan szeret is, így te is viszontszeretheted őt. Isten irántad való szeretetének jele, hogy szíved e pillanatban is dobog; az ő szeretetének köszönhető, hogy lélegzel.

Isten jó híre számodra, hogy a jó és rossz napjaidon ő egyaránt szeret. 
Szeret, amikor érzed szeretetét, és szeret, akkor is, amikor nem érzed. 
Akkor is szeret, amikor úgy érzed, nem érdemled meg a szeretetét.
Semmi olyat nem tudsz tenni, ami véget vethetne Isten irántad való szeretetének. 
Megpróbálhatod, de egyszerűen nem fog menni, mert irántad való szeretete a jelleméből fakad, és nem azon múlik, mit teszel, mondasz vagy érzel.

Isten annyira szeret téged, hogy elküldte egyszülött Fiát, Jézust ebbe a világba, „hogy mindenki, aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” János 3:16

A keresztre feszített Jézus szavai voltak ezek: „Ennyire szeretlek! Annyira szeretlek, hogy fáj. 
Annyira szeretlek, hogy meghalok érted, hogy ne kelljen nélküled élnem.”

Az isteni szeretet minden emberi tudást meghalad, és nehéz megértenünk mindannyiunk iránt való szeretetének szélét, hosszát, magasságát és mélységét Efézus 3:17-19

Fogadd el Isten mérhetetlen szeretetét még ma .
Legyen örömteli napod :)
Ha áldás számodra, oszd meg másokkal is a jó hírt :)

💥Reggeli dicséret🌹 "Nincs más választásom"

"De ha nem tetszik nektek, hogy az Urat szolgáljátok, válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni: akár azokat az isteneket, akiket atyáitok szolgáltak a folyamon túl, akár az emóriak isteneit, akiknek most a földjén laktok. De én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!" 
Józsué könyve 24. fejezet 15. vers

Ez itt az önvallomás helye:
Keresztény közösségekben nőttem fel. A szüleim keresztények, sőt, a szüleim szülei (és ki tudja, hány generációig mehetnénk vissza) is keresztények voltak.
Csecsemőkorom óta hallom a Biblia legszebb történeteit, kisgyermekként Dávid csodálatos tetteivel keltem és Jézus gyógyításaival keltem és feküdtem. Minden hétvégét a gyülekezetben töltöttem, számtalan gyermekfoglalkozáson vettem részt, temérdek igehirdetést hallottam (és körül-belül háromszor ennyit nem, mert játszottam, ettem, rajzoltam, vagy aludtam közben).
Mondhatni predesztinálva voltam arra, hogy én is keresztény legyek.

Aztán valamikor 18-20 éves korom környékén fordulóponthoz érkezett az életem.
Nem volt nagy krízis, nem volt világot átformáló találkozás, egyszerűen csak elkezdtem gondolkozni: tényleg kell ez nekem? A hétvégi koránkelés, a liturgikus alvás, a sokszor üres, vallásias gyülekezetbe járás? És mi van akkor, ha ez mind csak félreértés?
Mi van akkor, ha az orromnál fogva vezetnek, és Isten nem is létezik? Mi van akkor, ha létezik, csak az Isten nem az az isten, akit én keresni próbálok? Döntenem kellett, hogy keresztény akarok lenni, vagy sem — Isten mellett akarok élni, vagy sem. És ez nem csak filozófiai kérdés!
Ez a kérdés mindent eldönt!

Mindig van lehetőséged választani! Ha téged is környékeztek már meg hasonló kérdések, ne aggódj! Ezek természetesek és szükségesek: mindenkinek döntenie kell, hogy mit szeretne az életében.
Én is megtettem, döntöttem, és Józsuéval együtt elmondhatom: én és az én házam népe az Urat szolgáljuk. Azért, mert így döntöttünk!

Kérdezz, gondolkodj és döntsd te is jól! Mindig van lehetőséged választani.

(Ömböli Krisztián)

2022. szeptember 21., szerda

💥Mai Ige💥

💞… aki a szíveket vizsgálja, beléd lát, és aki lelkedet őrzi, ismer…”
(Példabeszédek 24:12)



💥Reggeli dicséret🌹 Öröm a mennyben

„Ezenképpen, mondom néktek, örvendezés van az Isten angyalainak színe előtt egy bűnös ember megtérésén.” (Lukács evangéliuma 15. fejezet 10. vers)


Egy alkalommal, a hittanos gyerekekkel arról beszélgettünk, hogy vajon mivel ajándékozhatnánk meg az Istent, mit adhatnánk neki; Rajzoljunk neki valami szépet? Szedjünk neki virágot? 
Vegyünk neki csokit? Süssünk neki egy tortát? Adjuk oda neki a legkedvesebb játékautónkat, babánkat? Minek örülne a legjobban?

Olyan jó, hogy ezt nem kell találgatni, mert Jézus nyíltan elmondta, hogy Ő és a menny minek örül leginkább; annak, amikor kapcsolatba lépünk vele, amikor visszatérünk hozzá.

De ez nem is olyan könnyű; mert hát én nem vagyok bűnös. Na jó, az vagyok, de nem annyira, mint a gyilkosok, a paráznák, a vámszedők, a… Vagy, mert én olyan mélyre süllyedtem már, meg mindig visszaesem, így mégsem állhatok elé, számomra már nincs bocsánat.

De itt jön és ebben áll az Isten felfoghatatlan szeretete, hogy Ő nemcsak megbocsát, hanem kifejezetten örül, amikor bűnösként felkeressük.

Amikor elveszett drachmaként, hagyjuk, hogy megtaláljon, felvegyen, leporoljon és visszahelyezzen oda, ahonnan elgurultunk.

Amikor elkóborolt, eltévedt, bégető bárányként engedjük, hogy kihúzza a mélyen húsunkba fúródott töviseket, és hogy bekötözve visszavigyen a többi megtért bűnös közé.

Amikor semmirekellő tékozlóként hagyjuk, hogy levegye rólunk szakadt rongyainkat, hogy lemeztelenítsen és megmosson. És hogy felöltöztessen a legszebb ruhába.

Amikor kivagyiságtól duzzogó fiúként engedünk a kérlelésének és bemegyünk a lakomára és mi is együtt örülünk a mennyei angyalokkal még egy megtérő bűnösön.

(Tóth Szilárd)

💥A Nap Igéje💥

János 17:17
,,💞Szenteld meg őket a te igazságoddal: A te ígéd igazság.,,


2022. szeptember 20., kedd

💥Reggeli dicséret🌹 A legsötétebb óra

„Mert azt tartom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, amely láthatóvá lesz rajtunk.” Pál levele a rómaiakhoz 8.fejezet 18.vers

Mindig ámulattal figyeltem a csillagokat az éjjeli égbolton. 
Emlékszem, gyermekként gyakran előfordult, hogy a nyári estéken nagyszüleim kertjében a tiszta égboltot csodáltam és újra és újra lejátszottam a történetet, amelyet nagypapám mondott egy távoli országról, ahol a Jóisten él és ahová minket is elvisz. 
Arról is volt szó ezekben a történetekben, hogy mielőtt ez a nagy találkozás eljönne, néhány eseménynek meg kell történnie és bizony nem mindegyik boldog és vidám.

Az élet olyan, akár az éjjeli égbolt. A Hold és a csillagok fénye beragyogja az eget és ha kellő ideig vagyunk a sötétben és nincs egy felhő sem az égen, akkor egész jól kivehetők a körülöttünk lévő világ formái. 
Megtanulunk a sötétben tájékozódni és arra hagyatkozni, hogy a Hold világa mutatja az utat. 
Viszont ahogy hajnalodik, egyre sötétebb lesz. 
Mielőtt felkel a Nap, van egy kis idő, amit a nagy sötétségben töltünk. 
Nem tudjuk, hogy mi történik körülöttünk és nem tudjuk, hogy meddig tart. 
Csupán egyetlen dolgot tudunk: hamarosan felkel a Nap és fényben láthatunk mindent.

Teljesen rendben van, ha most úgy érzed, hogy nem látod a kiutat. 
Előfordul, hogy nem értjük életünk történéseit, nem tudjuk, hogy Isten miért enged meg dolgokat az életünkben és miért nem tesz semmit. 
Nem látod a körülötted lévő világot, csak bolyongsz a sötétben és várod, hogy végre felkeljen a Nap. 
Pál apostol úgy ír erről, hogy „most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre”. (1.Kor.13:12)

Történjen most bármi az életedben, legyél akár a legsötétebb órában, hidd el, hogy közel a világosság. 
Amikor körül nézel és nem látsz semmit, gondolj arra, hogy a legsötétebb, legkilátástalanabb időszak mindig magában hordozza a világosság reményét! Isten megfogja adni a választ minden kérdésre és világosságot fog hozni az életedbe, csak tarts ki!

Áldott napot!
(Csomó Hajni)

💥A Nap Igéje💥

János 4:14
,,Valaki pedig abból a vízből iszik, a melyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, a melyet én adok néki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne.,,


💥Napi 1 Ige💥

"💞Ti legyetek azért tökéletesek, mint a ti mennyei Atyátok tökéletes" (Mt 5,48)

2022. szeptember 19., hétfő

💥Reggeli dicséret🌹 Mit látsz? MIlyen a szemed?

"Az irgalmas szemű ember megáldatik, mert adott az ő kenyeréből a szegénynek."
Példabeszédek könyve 22. fejezet 9. vers

Mit látsz? Mi az amit észreveszel? Mire figyelsz? 
El sem hinnéd, mennyire meghatározza mindez a személyiségedet és viszont. 
A személyiséged határozza meg azt leginkább, hogy mit veszel észre, mire figyelsz.

Egy történet szerint New Yorkban egy indián azzal bizonyította igazát, hogy az embereknek mennyire fontos a pénz, hogy az egyik legforgalmasabb helyen, a Time Squeren, a legnagyobb zajban eldobott egy marék aprót. 
A járókelők az autók dübörgése ellenére is azonnal meghallották a pénz csilingelését és szemükkel keresték, hogy hová gurultak a csillogó érmék.

Amikor először hallottam ezt, szomorú lettem. Mennyire anyagiasak vagyunk mi, emberek! 
Valóban ennyire ilyenek lennénk? Keresztényként azonban pontosan azért szeretem olvasni a Bibliát, mert megértettem, megtapasztaltam, hogy képes megváltoztatni a gondolkodásmódunkat. 
Az újszövetségben Pál apostol az, aki komoly tanítást ad arról, hogy szemlélés által megváltozhatunk. 
Ha arra figyelünk, ami szép, ami tiszta, ami jóhírű, ami erényes, ami igaz - akkor a jellemünk is fejlődhet.

Számunkra, hívő emberek számára nincs nagyobb példakép Krisztusnál. 
Ő az a bibliai személy, akit még a hitetlenek is elismernek, mint kedves, irgalmas, jóságos embert, akire érdemes figyelni. Hogy miért? Mert egész élete szolgálat volt az emberek iránt. 
Gyógyított, segített a bajba jutottakon, irgalmas volt az elesettekkel. Hogyan lehetett ő annyira jó? 
Gondolkodtál már ezen? Miért tudta észrevenni a nyerészkedő, fán elbújó Zákeusban az adakozó, bűnbánó embert? Hogyan látta meg a menydörgés haragvó fiai között a szeretett tanítványt? 
Minden bizonnyal a jelleme, az emberekhez való hozzáállása vezérelte mindebben.

Légy azért te is könyörületes! Járva - kelve a világodban vedd észre, azokat, akiken te segíthetsz! - erre hív a példabeszéd ma reggel. Tedd a szemed irgalmassá! 
Azt lásd meg, ami igazán fontos és ez a másik megsegítése. Ha így teszel, tiéd lesz az áldás: 
Nem leszel sohasem egyedül! 
Nem számít honnan jössz, ki vagy, csak az, ami vezérel téged és megtalálod, amire valóban szükséged van.


Egy kedves, mai költőm, Tihanyi Tóth Kinga így ír erről "Hozzátok tartozom" című versében:

"Nem tudom,
hogy honnan
léptek hozzám,
ti emberek,
akikhez tartozom.
Énmellettem sétáltok
az utcán,
énmellettem ültök
a buszon,
rám néztek a boltban
meg a téren.
Közünk van egymáshoz,
csak azt tudom.
Itt van a vár
és itt van a híd,
Itt van a sziget,
itt van a liget,
miénk a Duna,
miénk a jövő,
miénk a járda,
a régi macskakő,
de a legfontosabb
mind közül:
Az ember.
Fontosabb a lélek,
mint a tenger,
vagy a tó, meg a friss
puha hó,
s bármi a földön, mi
szemmel látható!
Nem érdekel,
honnan léptek
hozzám,
ti emberek,
akikhez tartozom!
Nem kérdem, hogy
hova köt a hited,
nem érdekel
„kutyabőr,” faladon!
Nem fontos, hogy
ugyanúgy gondoljuk,
nem baj, hogyha
más az életed.
Tettek nélkül
mindhiába, minden!
Vitatkozni
mindenen lehet...
Addig amíg
érdekelnek mások,
addig amíg
bármi jót teszel,
addig amíg
segítesz a bajban,
addig nekem
értékes leszel!
Későre jár,
egyedül az utcán,
hazafelé,
halkan lépdelek,
sóhajtom az égbe:
Boldog évet,
sok örömöt,
nektek, pestiek!
Nem tudom,
hogy honnan
léptek hozzám,
s hogy mik vagytok,
egyremegy, hagyom.
Csak azt tudom,
kik jót akartok
másnak,
ti emberek,
hozzátok tartozom."


(Restás László)

💥A Nap Igéje💥

Máté 23:8-10
,,💞Ti pedig ne hivassátok magatokat Mesternek, mert egy a ti Mesteretek, a Krisztus; 
ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; 
mert egy a ti Atyátok, a ki a mennyben van. Doktoroknak se hivassátok magatokat, mert egy a ti Doktorotok, a Krisztus.,,

2022. szeptember 18., vasárnap

💥Reggeli dicséret🌹Bölcsesség -

,,A tudós ember takarékoskodik beszédével, és aki értelmes, az higgadt lelkű.,,
A példabeszédek könyve 17:27


Vannak dolgok, amik állandóan változnak. Gondolj csak bele, milyen élmény volna egy középkori lovagot átrepíteni korunk nagyvárosainak bármelyikébe: bizonyára sokkot kapna, és azt hinné, más bolygóra került. (Film is született ebben a témában, 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk címmel, Jean Reno és Christian Clavier főszereplésével.) 
Változik a világ,változik a technológia, ami körülvesz bennünket. Kevés olyan van, ami állandó. 
A nyelv ez utóbbi csoportba tartozik. 
Nem arra gondolok, ahogyan beszélünk! A Tihanyi apátság alapítóleveléből ismert, 1055-ben használt magyar nyelv köszönő viszonyban sincs a 2022-essel. 
De a beszéd, mint olyan, a Föld teremtése óta (pontosabban a bűneset óta) változatlan.
Mi sem támasztja ezt alá jobban, mint a Biblia bölcsessége. Jakab azt írja a levelében, hogy minden testrész közül a nyelv a leggonoszabb. 

A test egészét könnyű kordában tartani és megzabolázni, egyedül a nyelv az, aminek senki nem tud gátat szabni — és ha valaki mégis, valami váratlan csoda folytán képes megtenni, az tökéletes ember. (Jakab levele 3:2-12) 
De még visszább tekinthetünk, és sok változást ott se találunk! 
Salamon, a bölcs szintén ugyanerre tanít bennünket a mai szakaszunkban. 
Egy, a fentitől eltérő fordítás szerint "
A beszédével takarékoskodó ember a bölcs". Nem csupán arról van szó, hogy a tudós (vagy bölcs) ember takarékoskodik a beszédével, hanem arról is, hogy az ember a beszédben való bölcsességgel (a nyelv megzabolázásával) válik "tudós emberré". 
A tudós ember pedig nem árul el bizalmas információkat (pletyka), nem beszél senkiről lekezelően (sértés), vagy teszi azt nevetség tárgyává (gúny). 
Nem ígér felelőtlenül és nem üti bele mindenbe az orrát. A legegyszerűbb: a bölcs ember keveset beszél.
De nem csak a Bibliában találjuk meg ennek a bölcsességnek a jeleit! 
Zárásul álljon itt néhány magyar közmondás a beszédet illetően:
Sok beszédnek sok az alja. Hallgass, nehogy a saját nyelved tegyen süketté.
A szavaknak súlya legyen, ne száma! A bolond mond, amit tud. A bölcs tudja, mit mond.
Két év elég ahhoz, hogy megtanulj beszélni, de egy egész élet kell, hogy megtanulj hallgatni.
A buta fecseg, az okos beszél, a bölcs hallgat.
Ha meg akarod tudni, miként gondolkodik valaki, hallgasd meg, hogyan beszél.
Ha ma csak egyet jegyzel meg ezek közül, már bölcsebb vagy, mint mielőtt elkezdted olvasni a bejegyzést. 
Már nem sok kell, és te is tudós ember lehetsz!

💥Örömteli mindennapok💥

"Mert ő a forrása minden kegyelemnek, és arra hívott el benneteket, hogy örökké tartó dicsőségében részesüljetek a Krisztussal való egységben.,, 1Péter 5,10.

A minden kegyelem Istene....maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni.

Csodálatos kegyelem,amiben járhatunk életünk minden napján.
Ha hisszük a Biblia szavát, akkor életünk megváltozik, megfordul, és új reményeket kapunk. 
Hiszen, Isten az, aki felkészít, megszilárdít, megerősít, megalapoz! Mert kegyelmes Isten! 
Minden helyzetben segít! Ő az, aki erőtlenségünkben felemel. Betegségünkben meggyógyít. Kilátástalanságunkban erőt ad. 
Bánatunkban megvigasztal. Életünk minden területén célt mutat, hogy az általa kapott szeretet által tudjunk továbblépni. Ez által lendít minket tovább, mindennap. 
Bízzunk hát, mert kegyelmes Istenünk van!

Istenem! Adj erőt, kitartást, hitet, hogy mindig benned bízhassak. 
Mert tudom, hogy kegyelmes Istenem vagy, és mindig segítesz rajtam. 
Hiszen te mindent odaadtál értem, még a legdrágább kincsedet is. 
Áldd meg a mai napomat is, hogy ma is a te erőddel léphessek tovább. 
Ámen.

Legyen örömteli napod :)



💥Van Erőm💥

A Biblia ezen könyvében nagyon sokszor előfordul az öröm szó.
A filippi levélben az öröm nem tűnik el, akkor sem, amint a normális szívverés helyreáll. 
A Biblia legörömtelibb könyve olyan írótól származik, aki össze volt bilincselve, beteg volt, és az élete veszélyben forgott. 
Pál ezektől eltekintve csak a teljes, el nem múló örömre helyezi a hangsúlyt. 
Isten felhasználja Pál apostolt, hogy a mai napon nekünk örömünk legyen. 
Olvasni tudjuk az igazi örömüzenetet. Megismerhetjük azt, hogy Isten az életünk legsötétebb pillanataiból is képes jót kihozni. 
Megtudhatjuk, hogy Jézus Krisztus legyőzte a halált, így biztosak lehetünk, hogy semmi sem választhat el minket az igazi örömtől.
Tudunk-e örülni a nehézségek idején is? Megtaláljuk az igazi öröm forrását?
Milyen nagy erőre volt szüksége Pálnak, hogy a börtön sötét, hideg, koszos környezetét nem látva, csak az Úrban leljen örömöt!
Meg kell találnunk az igazi öröm forrását, aki nem más, mint Jézus Krisztus. 
Ő megváltott minket a bűneinkből, így teljes örömben élhetünk.
Ha tükörbe nézünk, mit látunk? Egy embert, aki belefáradt az élet adta nehézségekbe? 
Vagy, egy embert, aki Isten üzenete által új erőre kapott, és meglelte a napi örömöt, amely az egész napját jobbá fogja tenni.



💥Van Erőm💥

Imádkozás után nem tehetünk úgy, hogy ne változott volna semmi.

Ebben a történetben három lényeges dologra kell figyelnünk:

1. Az ima lehetőség a számunkra. Ne gondoljuk azt, hogy imádkozás után szempillantás alatt megváltozik minden. 
Netán, helyre jönnek az elrontott kapcsolataink, megoldódnak az anyagi problémáink, vagy beköszönt a gyógyulás az életünkben. 
Nem teszi könnyebbé az utat, de hatalmat ad arra, hogy Isten segítségével eltávolítsuk a nehéz hegyeket. Lehetőségünk van segítségül hívni a Mindenség Urát.

2. Az ima a tett. Pál apostol gyakran imádkozott, hogy az Úr vegye el a testében levő tövist, de nem történt meg. 
Mégis, az ima hozzáférést adott ahhoz, hogy ha saját erejéből nem is lenne képes küldetésére, az evangélium hirdetésére, emberek tanítására, Istennél a lehetetlen válhat lehetségessé. 
Nem szabadult meg betegségétől, de abban a helyzetben, az emberi gyengeségben fedezte fel Krisztus erejét, a mindenre elegendő kegyelmet, amikor mindenre van ereje az embernek Krisztusban.

3. Az ima nem ad felmentést a feladat alól, de ha engedjük, Isten csodás módon munkálkodhat.
Hányszor érezzük azt, hogy megváltozott minden. 
Lehet, hogy ez valóban így van: mert, amikor nem a magunk erejében bízunk, akkor kezd kibontakozni Isten hatalmas áldása.

💥Reggeli dicséret🌹 Gondja van rád! -

„Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek.
Bizony mondom nektek: megkapják jutalmukat.
Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz, aki rejtve van; a te Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megjutalmaz majd téged.
Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg.
Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek tőle.”
Máté evangéliuma 6:5-8


Nem az a lényeg, hány ember hallja. Nem az, milyen választékos kifejezéseket használsz és milyen barokkos körmondatokat alkotsz. Vagy épp rímbe szeded, időmértékes verselésben. 
Nem az a lényeg, hogy nem követsz el egyetlen szóismétlést sem, és az egész alatt te vagy a nyugodtság és fegyelmezettség mintaképe. 
Nem az a lényeg, hány percig bírod ostorozni önmagadat, sorolni a kéréseidet, áldani Őt, vagy épp hálát adni jóért, rosszért egyaránt.

A lényeg, hogy Vele beszélsz. Hozzá szól minden egyes mondatod. Akkor is, ha dadogva keresed a szavakat, és épp nem is találod őket, mert amit mondani szeretnél, azt nem lehet olyan könnyen kifejezni. A lényeg, hogy leülsz mellé, időt töltesz vele, és kiöntöd neki a szívedet. 
Akár egyetlen sóhajtással. Mert nem te vagy a lényeg, vagy az, amit teszel, hanem Ő.

Ő, aki lát téged magzatpózban összekuporodva, kétségbeesetten, éppen csak egy Istenem, segíts!-et suttogva hangtalanul. Ő, aki látja azt is, mi okozta az életedben ezt a zuhanást, hogy hogyan csaptak össze feletted a hullámok, és mennyire egyedül érzed magad mindabban, ami téged ér. 
Aki nemcsak a hozzá szóló tökéletes imánál emelkedik felül az őt dicsérő angyalkóruson, hogy meghallgassa a halandót, hanem ott van melletted életed minden pillanatában, lát, hall, tud, ismer mindent.

A lényeg Ő, aki gondot visel rólad akkor is, amikor épp nem érzed, amikor a sötét fellegek eltakarják szemeid elől az arcát. 
Ő, aki ismeri, milyen csomagokat hurcolsz, honnan jöttél, hová tartasz, és aki látja a benned szunnyadó csodát, az Ő egyedi és megismételhetetlen mesterművét: Téged!

Mert olyan Istenhez imádkozhatunk, aki jelen van világunkban, életünkben, aki szeret minket és a legjobbat akarja nekünk. 
Hát szólj hozzá félelem nélkül! És élvezd az együtt töltött időt!

(Szilvási-Csizmadia Andrea)