2022. július 16., szombat

💥Napi Gondolat💥

Az életben minden okkal történik.
Lehet ebben a pillanatban nem teljesen érted miért,
De előbb vagy utóbb Isten megmutatja, hogy Ő miért engedte, hogy megtörténjen.
Jegyezd azt meg, hogy az Isten terve mindig jobb, mint a te terved!
Építsd a te hited Istenre!

A BIBLIA OLVASÁSA❣️

A történet egy öregemberről szól, aki Kentucky hegyei közt élt fiatal unokájával.
Minden reggel a nagyapa korán kint ült a konyhában, és olvasta régi, megviselt Bibliáját.
Az unokája, aki ugyanolyan szeretett volna lenni, mint ő, mindenben utánozni igyekezett a nagyapját.
Egyik nap megkérdezte, „Papa, én is próbálom olvasni a Bibliát úgy, mint te, de nem értem azt, és amit értek, azt is elfelejtem, amint becsukom. Hát akkor mire jó a bibliaolvasás?”
A nagyapa, aki közben szenet tett a tűzre, csendesen odafordult hozzá, és azt mondta: „Fogd meg ezt a szenes kosarat, menj le a folyóhoz, és hozz egy kosár vizet!”
A fiú úgy tett, ahogy mondták neki, bár az összes víz kicsurgott a kosárból, mielőtt visszaért volna a házhoz.
A nagyapa nevetett, és azt mondta,
„A következő alkalommal egy kicsit jobban szedd a lábad!”, és visszaküldte azzal, hogy próbálja újra.
Ezúttal a fiú gyorsan futott, de a kosár csak üres volt, mire hazaért. 
A szuszból kifogyva mondta nagyapjának, hogy lehetetlen a kosárban vizet hozni, és elindult, hogy vödröt kerítsen a kosár helyett.
Az öregember ezt mondta,
„Nem akarom, hogy vödörrel hozd a vizet; én egy kosár vizet kérek. Meg tudod te azt csinálni, csak nem igyekszel eléggé”, ezzel el is indult, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy megnézi, hogyan sikerül a következő forduló.
Bár a fiú tudta, hogy lehetetlen, most már csak azért törte magát, hogy lássa a nagyapja az igyekezetét.
Megmerítette a kosarat, és futott, ahogy csak tőle telt. Természetesen sokkal azelőtt, hogy elérte volna a nagyapját, a kosár már üres volt. Alig bírt beszélni,
„Látod, papa, nincs értelme, ugye te is így gondolod?”.
Az öregember azt mondta: „Nézd meg a kosarat!”.
A fiú ránézett, és a kosár másmilyen volt. A régi, piszkos szenes kosár helyett egy tiszta kosár volt.
„Fiam, ez történik akkor is, amikor a Bibliát olvasod.
Lehet, hogy nem érted, vagy nem emlékszel mindenre, de amikor olvasod, az kívül-belül megváltoztat és megtisztít.
Ez Isten munkája az életünkben. Ez az, amit csak Isten tud elvégezni, átalakítani bennünket kívül-belül, és lassan Krisztushoz, a Fiához hasonlók leszünk."
Szánj időt, hogy elolvass Isten szavából valamennyit mindennap!



💥Reggeli dicséret🌹 Vélemény helyett ige

“Emberfia! Őrállóvá tettelek téged Izráel házában. Ha igét hallasz tőlem, figyelmeztesd őket az én nevemben!” Ezékiel próféta könyve 3:17

Egyik nap a gyermekeim a szobában játszottak, amikor nagy sírást hallottunk. 
Odarohantunk, és láttuk, ahogy a két és fél éves kisfiam a fél éves kislányom hátán fekszik. (Ölelni akarta, de a lányom nem bírta azt a súlyt.) 
Persze próbál vigyázni rá, de azért ez nem olyan egyszerű. Nem tudunk rájuk állandóan figyelni, néha történnek balesetek. 
Fiam vigyáz a lányomra, amennyire egy két éves gyerek tud, mert mondjuk mit csináljon, tanítjuk rá, hogy kell óvja a kicsit.

Valami ilyent kért Isten is Ezékiel prófétától. Isten mint egy jó apa elmondja az egyik gyerekének, hogy hogy tud vigyázni a másikra. Utasításokat ad, hogy mit kell tegyen, hogy kell tegye. 
Ezékiel nem feltétlen kellemes dolgokat kellett mondjon, de nem is ez a dolga. 
Figyelmezteti testvéreit, hogy ne történjen a kelleténél nagyobb baj. Ilyen egy jó testvér.

A fenti mondatoknak a tanulsága a következő:
1. A te felelősséged is, ha rosszat látsz. Szólj! Beszélj! Legyél őrálló saját házában, családodban, gyülekezetedben, közösségedben!
2. Isten igéje alapján tedd mindezt! Legyen meg benned az alázat, hogy ne a véleményed legyen az amit mondasz, vagy egy hallomás, hanem Isten igéje legyen az alap!
3. Gondold végig, amit mondasz, vajon Isten üzenete, vagy a saját gondolatod! Ezékiel azzal a felelősséggel szólt, hogy Isten szavát közvetíti. Te kinek a nevében beszélsz?

Isten téged is szeretne felhasználni a műve építésére. Ehhez viszont Ő kell felhasználjon, mások segítésére.
Állj készen, hogy ő felhasználhasson!


(Ömböli Dávid)
 

💥Van Erőm💥

Mindenki szereti a titkokat, főleg akkor, ha az a titok megváltoztatja a jövőt.
Életünk első titka is ilyen. Bizonyára sokan átéltük azt, amikor egyik szülőnk az ölébe ültetett, majd fülünkbe súgva elmondta, hogy: Szeretlek! Ez a titok pedig megváltoztatta egész életünket. Ez az egyetlen szó megadta a jövő reménységét.
Amikor ezeket a csodás szavakat hallja Jeremiás, akkor épp börtönben volt és Jeruzsálem a babiloniak kezére került. Isten nem hagyja népet a kétségbeesés tengerében. 
Ezért maga a Felséges Isten egy titkot közöl a prófétával: még mindig szereti népét. 
Isten megígéri Jeremiásnak, hogy megismerteti vele az ismeretlent, olyan dolgokat szeretne elmondani, amelyeket még nem tud, a megváltás titkát.
Mit kell ehhez tenni? „Kiálts hozzám, és válaszolok...” (Jer 33,3) – hangzik a buzdítás az imádkozásra. Életünk bármely pillanatában hívjuk segítségül Istent.
Az Úr nem hagyta cserben népét. Bár, a körülmények azt mutatják, hogy a babiloniak pusztítani, háborúzni jöttek. Isten terve azonban az, hogy megerősítse népét, helyreállítsa a kapcsolatot ember és Isten között, és reményteljes jövővel ajándékozza meg őket.
De van még egy titok, amit ma elmondok: Te is Isten szeretett, megváltott, drága gyermeke vagy! 
Isten terveid részese akar lenni.

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:

2022. július 15., péntek

💥A Nap Igéje💥

Efézus 1:2,7 
,,Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól. … 
A kiben van a mi váltságunk az Ő vére által, a bűnöknek bocsánata az Ő kegyelmének gazdagsága szerint.,,



Shabbat Shalom💞

Péter Apostol I. levele 2. rész 9.
,,Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, a ki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket;,,
http://www.biblia.hu/biblia_k/k_60_2.htm



💥Van Erőm💥

Isten a Jordán partján Józsuét választja a következő vezetőnek. A támogatást nyújtó szavak között Isten megparancsolja, hogy legyen mindig bátor.
Nem kis feladat. Hirtelen Józsué az új vezető. Döntései befolyásolhatják az egész nép életét. 
A nép összes problémája ezentúl felé fog irányulni. Ráadásul egy olyan vidékre kell bevezesse a népet, ahol idegen népek fogják fogadni őket. Mindeközben Isten csodás ígéretekkel halmozza el őt. 

Úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben igen nagy szüksége volt a bátorító szavakra.
Ha a helyzet súlyosságát szeretnénk érezni, akkor ez olyan lenne, mintha egy alkalmazottból egy cég vezérigazgatója lenne valaki percek leforgása alatt. Ki ne félne egy ilyen helyzetben?

Azonban Isten parancsa az erő és a bátorság. Arra hív, hogy az ő szeretetében, erejével éljünk.
Talán nem egy nép bízatott ránk, de biztos vagyok abban, hogy vannak emberek, akikkel Isten okkal áldott meg minket, hogy gondoskodjunk róluk. Lehet, hogy nem kell elfoglalnunk az ígéret földjét, harcoljunk idegen népekkel, de Isten számunkra is tartogat ígéreteket, ahogy megígérte, hogy velünk marad. Még az élet nehézségei közepette is számíthatunk rá.

Józsué sikeressége abban rejlik, hogy hűségesen hallgatott Istenre, és mondhatni, hogy kezdő vezetőként Isten szava volt a legfontosabb számára

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:
https://youtu.be/8K9xaL1c0Sc



2022. július 14., csütörtök

💥Reggeli dicséret🌹Megváltónk, Atyánk

"Hiszen te vagy a mi atyánk, Ábrahám nem ismer bennünket, Izráel nem törődik velünk. Uram, te vagy a mi atyánk, ősidőktől fogva megváltónknak nevezünk." Ézsaiás próféta könyve 63:16


Talán nem is az a lényeg, hogy mi minek nevezzük őt. Bizonyára fontos ez is, hiszen sok mindent elárul a kapcsolatról, hogy az alacsonyabb pozícióban lévő személy hogyan nevezi a felettesét, de talán esetünkben nem is ez a lényeg. 
Hiszen attól, hogy valaki azt kiáltja, hogy "Uram, Uram", még nem egyenes az útja a Mennyek Országába. (Máté evangéliuma 7:21)

Nem is az számít, hogy kit tudunk felmutatni protekcióként. A szüleim, a nagyszüleim, a személy, aki megkeresztelt, vagy akinek az előadásait szent áhítattal hallgatom, semmit nem számítanak az Istennel való személyes kapcsolatom tekintetében. 
Hozzá vezettek, igen, tanítanak Róla, talán, de Istennek nincsenek unokái — csak gyermekei. 
Nem számít tehát, hogy "kit ismersz". Az számít egyedül, hogy Őt ismered-e.

Az egyetlen dolog, ami fontos, ami végtelen és életre és halálra való jelentőséggel bír, hogy Ő mit mond rólad. Nem az a kérdés, hogy életed végén Jóbhoz hasonlóan áradozik-e róla, ennyire azért egyikünk sincs jó helyzetben. 
A kérdés, hogy ő is elmondja-e rólad, hogy a gyermeke vagy, úgy, ahogy te elmondod róla, hogy ő az atyád. Ez az egyetlen dolog számít.

Nem a teljesítmény, nem az érdemek, nem a nevek, akiket fel tudsz sorolni a hithősök csarnokából, magad mellé állítva őket, mint protekciót, hanem a hamisítatlan, őszinte, valóságos kapcsolat. 
Vele, az egyetlennel. Hogy a végén ő is barátjának hívjon téged.

(Ömböli Krisztián)

💥A Nap Igéje💥

Józsué 24:15.
,,💞… én azonban és az én házam az Úrnak szolgálunk.,,



💥Napi 1 Ige💥

"Vesd az ÚRra terhedet, és Ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz" (Zsolt 55,23)

2022. július 13., szerda

💥Reggeli dicséret🌹Lépj akkor is, ha félsz

„Mivel ragaszkodik hozzám, megmentem őt, oltalmazom, mert ismeri nevemet. Ha kiált hozzám, meghallgatom, vele leszek a nyomorúságban, kiragadom onnan, és megdicsőítem őt.”
Zsoltárok könyve 91.fejezet 14-15.vers


Ha jellemeznem kellene az elmúlt 3 évet egyetlen szóval akkor a következő lenne: FÉLELEM. Így…csupa nagy betűvel.

Féltünk a betegségtől, a haláltól, a bezártságtól, a hiánytól, a szegénységtől. Aztán később elkezdtünk félni egymástól, magunktól és az élettől is. A mindennapjainkat áthatotta a félelem.
De vajon hogy lehet félelemmel élni? Lehet egyáltalán? Persze lehet, hiszen sokan félünk és életben vagyunk, de vajon csak az számít életnek, hogy reggel feltudunk kelni, eltudunk indulni munkába és este letudunk feküdni? Tényleg ennyi lenne az élet?

Van az a dal, ami a vízre lépésről szól, talán ismered….”Meghívtál, hogy vízre lépjek, hol Nélküled elsüllyedek. (…) Lélek add, hogy Benned teljesen megbízzak. A vízen bátran Veled járjak, bárhová hívsz, menjek. Vigyél tovább, mint a lábam tudna menni. Taníts teljes hittel járni, jelenlétedben élni.”

A félelem természetes. Teljesen normális, hogy tartózkodunk valami olyantól, amit nem ismerünk, nem láttunk eddig vagy nem tapasztaltunk. Az élet velejárója, hogy a nehéz és nagy döntések félelmet generálnak. Nem tudjuk, hogy mi vár ránk, milyen küzdelmek jönnek elénk.

Én is félek. Mostanában elég gyakran. Elkezdtem azon gondolkodni, hogy vajon hívő emberként normális-e az, hogy félek?! Azt hiszem igen. Ugyanis a félelem, ha hittel párosul nem rossz dolog. Óvatosságra int, de ugyanakkor kapaszkodót is biztosít.

Összegezve: nem baj, ha megijeszt az ismeretlen, csak ne felejtsd el ezt az ismeretlent az ismerős Istenre bízni!

Áldott napot!
(Csomó Hajni)

💥A Nap Igéje💥

Zsidók 1:1-3
,,Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által,
A kit tett mindennek örökösévé, a ki által a világot is teremtette,
A ki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának képmása, a ki hatalma szavával fentartja a mindenséget, a ki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban,,,



💥Örömteli mindennapok💥

,,Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek.,, János 8,36

"Mert Én, az Úr vagyok a te gyógyítód!" 2 Mózes:1 ;26


Bármilyen helyzetben is vagy ma,a változás lehetséges Isten által!
Ő teljes ,tökéletes változást hoz az életedben .
Amikor Isten belép és cselekszik az életünkbe ,az valóságos,érezhető és látható!
Ő megszabadít,megújít,meggyógyít és betölt az Ő örömével.
Így élhetsz egy örömteli életet.
Isten szava szent és igaz,hogy megteszi.
Semmi másban nincs meg a tartós változás lehetősége,kizárólag Jézus Krisztusban .
Keresheted,de nem fogod megtalálni.
Lehet ,hogy találsz ideig-óráig tartó jónak látszó dolgokat,de egyik sem lesz tartós és örök.
Egyedül Jézus Krisztus a szabadító,az üdvözítő !
Ő az örök Életet adó!
Add át az életed,fogadd el az Ő tökéletes ,mindent megváltoztató szeretetét és kegyelmét még ma.
Engedd,hogy újjá tegyen mindent az életedben.
Hidd el ,semmit nem fogsz veszíteni,csak nyerni !
Próbáld ki:)

Legyen örömteli napod :)

2022. július 12., kedd

💥Reggeli dicséret🌹A szenvedés tüze

„Szeretteim! A szenvedés tüze miatt, amely megpróbáltatásul támadt közöttetek, ne csodálkozzatok úgy, mintha valami meglepő dolog érne titeket. Sőt, amennyire részesültök Krisztus szenvedésében, annyira örüljetek, hogy az ő dicsőségének megjelenésekor is ujjongva örülhessetek. Boldogok vagytok, ha gyaláznak titeket Krisztus nevéért, mert a dicsőség Lelke, Isten Lelke megnyugszik rajtatok.” Péter első levele 4:12-14

Rohantál már teljes erőből fejjel neki a falnak? Én már igen. És ezt most egyáltalán nem képletesen értem. Kisiskolás lehettem, amikor a nappalinkban úgy gondoltam, nekifutásból csinálok egy szaltót, és majd szépen megérkezem a kanapéra (nem tudtam előtte sem, és azóta sem tudok szaltózni…). 
A fejemben nagyon jól nézett ki a mozdulatsor, így hát nekifutottam, ugrottam egyet, és ahelyett, hogy megfordulva érkeztem volna a kanapéra, teljes erővel lefejeltem a falat. 
A koppanásra a tetőtérben lakó nagyszüleim is leszóltak, hogy mi volt ez?

Mondanom sem kell, hogy piszkosul fájt, Istennek hála, hogy nem történt baj. 
Most már csak nevetek az egészen, de akkor ez kimondottan szenvedés volt, ami – nincs mit szépíteni a dolgon – elhibázott döntésemből származott. Megesik, hogy el kell hordoznunk tetteink következményeit, mert nem lehet büntetlenül áthágni a tövényeket – még a fizikáét sem.

De van ennél sokkal magasztosabb és értelmesebb szenvedés, amiről a fenti ige szól. 
Amikor nem magad miatt és nem magadért ér téged valami rossz, negatív, hátrányos megkülönböztetés, verbális vagy fizikai bántalom, hanem azért, mert kiállsz a Jó oldalán. Azért, mert Krisztus elvei a tiéid is, és nem engedsz belőlük. Azért, mert védeni próbálod a másikat, az Embert, akit egy réteg megbélyegez, másnak titulál, de akiért Isten fia ugyanúgy az életével fizetett.

Amikor azért, mert hiszel Istenben, fájdalmat kell elhordoznod. Amikor azért, mert az életed középpontja Krisztus, már te is a „mások” közé tartozol.

Ennek a szenvedésnek van hatása. Lehet, hogy nem rögtön mutatkozik meg, lehet, hogy nem is mindenki számára lesz nyilvánvaló, de mint ahogy a lassú víz partot mos, így ez a szenvedés is nyomot hagy maga után, nemcsak a te életedben. Olyan nyomot, ami emberek gondolataiban találhat táptalajra, ami életeket változtathat meg, terelhet a jó irányba. Nyomot, mely az evangéliumot hirdeti.

És ne feledd, ebben a tűzben sosem vagy egyedül, Isten Lelke melletted van. 
Amikor pedig eljön az Ő országa, ezek a szenvedések egészen más megvilágításba kerülnek majd. 
Hát várjuk együtt, hogy ebből a szemszögből nézhessünk vissza rájuk!

(Szilvási-Csizmadia Andrea)
 

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

" Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;
És aki él és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?"
(Jn 11,26)



2022. július 11., hétfő

💥Örömteli mindennapok💥

Hited felszabadítja Isten erejét! Istennel minden lehetséges!

Jézus rájuk nézett, és ezt mondta: „Embereknek ez lehetetlen, de Istennel minden lehetséges” Máté 19:26
Az emberek azt kérdezik: „Mit gondolsz magadról, ki vagy?”
Rossz kérdés.
A kérdés az:„Kinek gondolod Istent?”
Az én Istenem meg tud tenni bármit.
Jézus azt mondta: „Legyen a ti hitetek szerint!” (Máté 9:29)

Isten használni akar téged,meg akar áldani. Csodálatos dolgokat akar tenni az életedben. 
Azt akarja, hogy változtasd meg a világot. De azt is várja, hogy bízz benne.
Ne mondd többé, hogy: „Én nem vagyok képes rá.” „Nem tudok tenni a házasságomért.” „Nem tudom megtenni, amit Isten akar, hogy megtegyek.”
Ez hazugság! Istennel minden lehetséges!

Efézus 3:20 azt mondja: „Most pedig dicsőség Istennek, aki a bennünk munkálkodó hatalmas ereje által képes megtenni sokkal többet, mint amit valaha is kérni mernénk, vagy álmodnánk róla – végtelenül messze túl a legnagyobb imádságainkon, vágyainkon, gondolatainkon vagy reményeinken.”

Tudod mi áll szemben a hiteddel? Nem más emberek.
Nem a kritika,még csak nem is az ördög. A saját hitetlenséged.
Te magad vagy a legnagyobb probléma az életedben. 
Miért nem hiszel jobban Istenben? Miért nem bízol benne jobban? Ez a te választásod. 
Van egy csomó dolog, ami felett nincs ellenőrzésed, de hogy hiszel-e Istenben, azt te döntheted el.

Akarod, hogy Isten nagy dolgokat vigyen végbe az életedben? Akkor kezdj el hinni!
Az igazság az, hogy nem kell, hogy nagy hited legyen ahhoz, hogy nagy célokat tudj elérni. 
Csak az kell, hogy legyen egy kicsi hited egy nagy Istenben! A Te Istened a világegyetem Istene, és bármit képes megtenni.

Legyen örömteli napod :)
És ne feledd: Istennel minden lehetséges!!!

💥Van Erőm💥

Biztos vagyok abban, hogy nagyszerű elképzeléseink vannak, ami a jövőnket illeti. 
Csodás tervek kavarognak a fejünkben, amiket minden áron megszeretnénk valósítani. 
Például, előre eltervezzük, amikor vendégségbe készülünk, vagy éppen vendégeket várunk. 
Szeretnénk bebiztosítani a házunkat, autónkat, de leginkább a gyermekünk jövőjét. 

Azonban a legfontosabb kérdés ez marad: Hány tervben szerepel Jézus? Ha igazán őszinték akarunk lenni önmagunkkal szemben, akkor a legjobbat szeretnénk az életben.
Van egy jó hírem! Van még valaki, aki jó dolgokat tartogat nekünk, és jó dolgokkal szeretné megáldani az életünket: Mennyei Atyánk. Ehhez csak egy dolgot kell tennünk (ami olykor könnyű, olykor pedig borzasztóan nehéznek bizonyul majd): Kételkedés nélkül bízzunk benne!

Ha ezt tesszük, akkor megoldódnak a problémáink sokasága?
Ezt nem ígérem. Egy dolgot viszont elárulhatok: Jézussal életünk legrosszabb napja is nagyszerűbb lehet, mint az eddigi életünk legcsodálatosabb napja, de nélküle.
Lehet, hogy mi nem tudjuk mi fog történni az elkövetkezendő időszakban, de Isten tudja. 
Olykor okkal helyez el új útjelző táblákat az életünkben.
Egy dolog biztos: Reményteljes jövő az, amelyben szerepel Jézus. 
Csodálatos az a terv, amely végén ott szerepel: „Legyen meg a te akaratod, Uram!”

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:



💥Reggeli dicséret🌹

"Gyógyíts meg, URam, akkor meggyógyulok, szabadíts meg, akkor megszabadulok, csak téged dicsérlek." Jeremiás könyve 17. fejezet 14. vers


Mi az az életemben amiben mindig biztos vagyok, amiben mindig biztos lehetek? - ez nagyon fontos kérdés, hisz mindenkinek, így nekem is nagy szükségem van olyan biztos alapokra, amire építhetem a jövőmet.

Ilyen alap elsősorban a családom. Szüleim szeretete alapozza meg azt, ki is vagyok valójában. Elfogadásuk, feltétel nélküli bizalmuk erősítik lelkemet, formálják jellememet. 
Tanításuk, értékrendjük, kultúrájuk meghatározó. Először az ő szemükkel kezdem látni a világot és értékelni mindazt, ami benne van. De mi történik, ha ők nem jól szeretnek engem? 
Ha nem bíznak bennem, ha teljesíthetetlen feltételeket szabnak nekem? Ha nem éreztetik, hogy fontos vagyok a számukra? ...

Biztos alap számomra a barátság. A barátim elfogadnak engem olyannak, amilyen valójába vagyok. 
Sőt ők az elsők, akik azért szeretnek, aki vagyok. velük lehetek őszinte és nyílt. 
Nincsenek elválasztó titkok. Közös az érdeklődés, az események és az élmények is. 
Együtt fedezzük fel a világot, együtt fedezzük fel, hogyan működik, együtt szerzünk tapasztalatokat, együtt növekedünk és fejlődünk. 
De mi történik, ha csalódnom kell? Ha nem találok elfogadó társakat? 
Mi van akkor, ha ezért mások szemének tükrében csak valaki olyat látok, akinek inkább nem kellene kapcsolatokat építenie? Ha önmagamat szerethetetlennek, hibákkal telinek, értéktelennek titulálom mindezért?

Számomra még biztos alapnak tűnik az IGAZI, akit nekem szánt a sors. 
De mi történik, amikor a házasság megromlik, vagy véget is ér? Biztos alap az anyagi biztonságom, amit a munkámmal teremtettem. De mi lesz velem, ha hibázom és elveszítem a munkám? 
Vagy, ha rászednek és oda lesznek a befektetéseim, vagy egy válság miatt elúszik mindenem? 
Elég sokáig biztos alapnak hittem az egészségem is. 

Amíg egészség van, minden van! - mondják mások is. Önmagamra, saját erőmű mindig számíthatok! 
Amíg van két erős karom, erős hátam, ép elmém, addig meg tudom keresni azt, amire szükségem lehet. 
És ha oda lesz? 
Ha egy nap arra ébredek, hogy a betegséggel meg kell tanulnom együtt élni, mert nem gyógyulok meg többé? 
Ha a fájdalom, a kopás, a fogyatkozás legjobb esetben is innentől már megmarad, vagy csak romlani fog? 
Mire építhetek még, miben bízhatom ezután?

Jeremiás világa teljesen összeomlott. A társadalom, amiben élt végleg megromlott. 
Az ország a háborúba sodródott és az őket belülről emésztő erkölcsi válság megpecsételte sorsukat. 
Ártatlanok ezrei szenvedtek és tombolt a gonoszság, minden szív és minden elme beteg volt. 
Úgy tűnt nincs visszaút, menekvés és gyógyulás senki számára. 
Általánossá válhatott az érzés: ELVESZTÜNK! 

Aki a múltban mindezt látta és előre megjövendölte Jeremiás volt. 
De most, minden megváltozott. Amikor minden összeomlott az Úr prófétája megváltoztatta üzenetét: 
Istennél van a gyógyulás, Őnála van a szabadítás!

 "Gyógyíts meg, URam, akkor meggyógyulok, szabadíts meg, akkor megszabadulok..."

Érezhetem úgy magam is, hogy a világom, amiben eddig éltem teljesen elveszett, mert minden összeomlott körülöttem. 
Érezhetem, hogy nincs jövőm, mert nincs már semmim, amire építhetnék. Ebben az időben ad számomra bizonyosságot számomra Jeremiás üzenete. Istenemre, az én Uramra mindig és mindenhol számíthatok! 
Ezért dicsérem ma reggel is ŐT!

(Restás László)

💥A Nap Igéje💥

Galata 6:14.
,,Nékem pedig ne legyen másban dicsekedésem, hanem a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjében, a ki által nékem megfeszíttetett a világ, és én is a világnak.,,

A MENNYBEN FENN A TRÓNUSNÁL!

A Mennyben fent a trónusnál,
Hol Krisztus értem közbenjár,
Nagy Főpap, égi kezesem,
Örökre biztos védelmem.

Markába véste nevemet,
Szívébe írta, nem feled,
Örökké Ő lesz Pártfogóm,
Elnémul minden vádolóm,
Elnémul minden vádolóm.

Mikor a Sátán megkísért
És vádol megbánt bűnökért,
Krisztusra nézek, áldom Őt,
A bűneimből megmentőt.
Ő halt meg minden vétkemért,
A bűntelen a bűnösért,
Isten a Bíró fölmentett,
Krisztusra nézve engedett,
Krisztusra nézve engedett.

Íme a Bárány, Ő van ott,
Feltámadt és üdvöt hozott,
Ő mondja: „Megváltód vagyok,”
Nem vonja vissza, mit adott.
A Bárány vére volt az ár,
Ő nála többé nincs halál,
Krisztusban üdvöm készen áll,
Ott fenn az Isten trónjánál,
Ott fenn az Isten trónjánál.

Dicsőség Istennek! Ámen!

https://www.youtube.com/watch?v=QOB_5r1VaNk



💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,💞Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem!
A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!,, 
Zsoltárok 143:10

2022. július 10., vasárnap

💥Örömteli mindennapok💥Teljes bizalommal fordulj Istenhez!

Teljes bizalommal fordulhatunk Istenhez, ha az ő akarata szerint kérünk valamit, biztos, hogy meghallgat bennünket!
Ha pedig biztosak vagyunk benne, hogy meghallgat — bármit is kérünk tőle —, akkor azt is tudjuk, hogy amit kértünk, azt meg is adta! 1János 5,14.

Ha meg akarod ismerni az Ő akaratát, tanulmányoznod kell a Bibliát. Kijelentést kell venned abból, hogy mi az Isten akarata számodra. 
Így megismerve Isten gondolatait, az imádság nem válik a mi szegényes gondolataink szeszélyes kifejeződésévé, hanem magasztos és szent jelleget ölt.

Olyat kérj Istentől, amit Ő szívesen megad, amiről kijelentette, hogy az kívánsága és célja a te életedben.
A kijelentett Ige ismeretének hiánya magyarázat sok meg nem hallgatott imádságra.

Tanulmányozd Isten igéreteit, amiket már megkaptál Krisztusban, amiket hit és ima által tuddsz átvenni.
Ennek ismeretében kezdj el imádkozni, hittel menj az Úr elé ,tarts ki bőséges hálaadásokban és meg fogod látni a válaszokat.

Legyen örömteli napod :)



💥Van Erőm💥

Nagyon sok helyen várnunk kell.
Reggel a munkába menet, ha pirosat mutat a közlekedési lámpa minimum másfél percet várunk, hogy tovább mehessünk. 
Egy megfázás esetén várnunk kell, hogy meggyógyuljunk, hogy újból megújult erővel munkálkodhassunk. 
Egy hosszú, nehéz nap után pedig várjuk, hogy az otthonunkban megpihenjünk.
Hát ne hagyjuk ki Istent a várakozásból. 
Várva várjuk a vele való találkozást, a napi igeolvasást, elcsendesedést. 
Az Isten iránt való várakozás egészen más, mert Ő a nap 24 órájában elérhető, s közben a nap minden egyes percében szeretetével, békességével ölel át. 
Szánjunk időt arra, hogy Istennel legyünk, beszélgessünk vele, imáinkban mondjuk el neki kéréseinket. 

Utána valami csodás dolog fog történni! Talán nem oldódik meg minden probléma az életünkben, de tudni fogjuk, hogy Valaki ismét fogja kezünk. 

Valaki egyszer ezt mondta: „Naponta 5 perc Istennel megváltoztatta az életem. 
Először nagyon nehéz volt elhatároznom, hogy imádkozni fogok. 
Egy idő után azt vettem észre, hogy egyre több időre volt szükségem, hogy Istennel legyek.
Megváltozott az egész életem, és így felhasznált Isten engem arra, hogy a családom is megváltozzon.
Öt perccel kezdtem, de egy élet lett belőle. Nincs olyan perc, hogy ne lennék hálás valamiért, vagy ne kérnék segítséget a Mindenség Urától!”

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken: 

💥Reggeli dicséret🌹A szabadulás útja

„Megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket.”
János evangéliuma 8. fejezet 32. vers


Hogyan szabadíthat meg az igazság? Jézus azt mondta, hogy maradjunk meg az ő beszédeiben és meg fogjuk ismerni az igazságot, az igazság pedig fel fog szabadítani minket (János 8.31-32). 
Az igazság szó, amit az evangélium használ, a valóságra utal. Olyan tényre, ami megalapozott és hiteles. Hogyan szabadít fel tehát a valóság megismerése? Gondoljuk át, néhány példán keresztül!

Nézzük a félelmet! A félelem megbénít, görcsössé tesz, leköti az energiáinkat. 
Mi az, ami a félelmeinkkel kapcsolatban felszabadításként hat ránk, ha igazán megértjük?

Jézus azt mondta: „Nekem adatott minden hatalom égen és földön.” (Máté 28.18) 
Az szólít fel bennünket arra, hogy ne féljünk, sőt ne is nyugtalankodjunk (János 14.1), aki minden hatalom birtokosa. Ha valahogy ez az igazság be tud szivárogni a gondolatainkba, érzéseinkbe, akkor már feltehetjük a kérdést: van még okunk a nyugtalanságra, vagy félelemre? 
Jézus azt kéri, hogy bízzunk meg őbenne, s tegyük kezébe mindazt, ami félelmet kelt bennünk.

Nézzünk egy másik példát, a bűntudat kérdését. A bűntudat – hasonlóan a félelemhez – elapasztja az életerőnket, fájdalommal és reménytelenséggel kötöz meg. 
Mi az a valóság, amit a bűn és a bűntudat kapcsán mond Isten szava? 
Jézus a bűnösökért jött el a világra (l. Máté 9.13), hogy bűneinket magára vegye és nekünk életünk legyen (l. János 3.16, János 10.10.) 
Azt kéri, hogy bízzunk benne, mint helyettes áldozatunkban, aki magára vette a bűneinket. 
Neki joga és hatalma van megbocsátani a bűnöket (l. Máté 9.6), és senkit nem utasít el, aki hozzá megy (l. János 6.37).

A magány és kiszolgáltatottság érzését gyógyítja, ha komolyan vesszük, hogy Jézus mindig velünk van a Lelke által, és közbenjárónk, aki megtart minket. Célt és motivációt ad az életünknek, amikor megértjük, hogy előre elkészített jó cselekedeteket, amelyekben járhatunk (Efézus 2.10).

Érdemes szemügyre venni a problémáinkat és átgondolni, milyen tanítást, ígéretet találunk azzal kapcsolatban Isten szavában.

Minél több oldalról vizsgáljuk meg Isten szavát, annál inkább kirajzolódik, hogy Isten Jézus Krisztusban ad megoldást számunkra. Őbenne, őáltala válaszol a szükségleteinkre. 
Ha összekapcsoljuk mai igénket Jézus egy másik kijelentésével: „Én vagyok az út, az igazság, és az élet” (János 14.6), akkor így is megfogalmazhatjuk a gondolatot: Minél jobban megismertek engem – mondja nekünk Jézus –, aki az igazság, és maga az élet vagyok, annál inkább tapasztalni fogjátok, hogy megszabadítalak titeket.

Kívánom, hogy életed minél több területén ismerd fel Isten szavát, a jelenlevő, utánad vágyakozó, élő Jézust, hogy egyre teljesebben élhesd át azt a szabadságot, amellyel megajándékozott minket!

Legyen áldott a napod!

(hites Gábor)

„KÉRJETEK - ADATIK’’

Ígérted, Uram: Kérjetek adatik.
Nem mindig azt kaptam, amit kértem,
De mindig kaptam Tőled valamit,
a legtöbbet: magadat adtad nékem.

Imádkozó szívem oly oktalan!
Köszönöm, hogy Lelked kérni oktat.
Köszönök sok meghallgatott imát
s az irgalmadból meg nem hallgatottat.

Sikári kútnál kérdezte az asszony:
Istent imádni vajon hol lehet?
- Vannak Uram, szép kőtemplomaid
és lelki templomod: a gyülekezet.

Drága ajándék a belső szoba.
Ott térdrehullok s beszélgethetünk.
Lehull az álarc, karod átölel,
bevallhatom - eldobhatom a bűnt.

De a mindenség is templomod!
Forró imádság a napfényes réten,
- áldás zuhatagért felhőszakadáskor,
alföldi tanyán, erdő sűrűjében.

Te vagy az útitárs, ha vonat zakatol,
oltalmaz hű kezed, míg száll a gép velem.
Nem fárasztó az út. Jól elbeszélgetünk
személy harmadikon, TU - 104-esen.

Chamonix-Mont Blanc: hófödte hegyormok,
s a holland tengerparton: az óceán . . .
Míg bámulom az alkotás csodáit,
az Alkotó arca tekint reám.

Milyen nagy Művész, kinek műhelyében
pacsirta terem és orchideák.
Mily nagy az Isten, ha hegyormai
és tengerei is ekkorák . . .

Hívtalak pesti csúcsforgalomban
s útitársként velem gyalogoltál.
Könyörögtem iskolák folyosóján
s a hű Barát és súgó: Te voltál.

Mellettem voltál műtőasztalon,
s míg virrasztottam, a kórházi ágyon.
Úszás közben felismertem: vársz rám
bent a mély vízben Balatonbogláron.

Friss sírhant emlékek sorát idézi.
Porló csontokat takarnak rögök.
Uram, a csöndben jó veled beszélni.
Emléket - reményt Néked köszönök.

Kezemre lepke száll s imádni késztet,
zsoltárt fakaszt a csillagfényes ég.
Sejteti minden részlet az Egészet,
a meghitt Otthont - a nagy messzeség.

Istenhez szálló, lélegzésnyi sóhaj
- s újul az erő, éled a remény.
Hol van az Isten? - kérdik sokan tőlem.
Hol nincs az Isten? - válaszolom én.

Siklós József -



💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,💞Az Istenfélők házán áldás van.,, (Zsolt. 128)