2022. január 8., szombat

Van remény💖

Zsidó levél 11,6
,,💞Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.,,

Hisszük, hogy Ő létezik! Hisszük azt is, hogy megjutalmazza azokat, akik az Ő trónja elé járulnak.
Legyen békességed még akkor is, ha már olyan régóta vársz valamire és még nem kaptad meg. 
Hidd el, hogy mindennek meg van az oka és kirendelt ideje!

Nem minden úgy és akkor történik, mint ahogy mi szeretnénk.
A hitünket, a bizodalmunkat soha ne dobjuk el!
Lehet, hogy ellankadunk, kicsit olykor szomorúak leszünk, de mindig jön valami, jön valaki, amitől újra megerősödünk, felemeljük a fejünket, a tekintetünket és hittel megyünk tovább az úton❣️

Legyen szép napod🌺

💥Örömteli mindennapok💥

"Hiszen olyan vagy a kezemben, mint az agyag a fazekas kezében." Jeremiás 18,6


Amit a Fazekasmester a kezébe vesz, abból mindig egy csoda formálódik ki. Isten a Fazekasmesterünk.
Isten műve csodálatos. Amit Ő alkot és formál,az mindig egyedi, páratlan alkotás.
Nincs két egyforma,de mindben ugyanúgy gyönyörködik.

Te éppen egy ilyen formálás alatt lévő edény vagy Isten kezében. Még nem látod a végeredményt,időnként fáj ahogyan formál, kellemetlen, mert Ő figyel a legapróbb részekre is, hogy azok tökéletesek legyenek.
De hidd el, mire kész leszel, egyik legcsodásabb alkotása leszel.
Olyan szépséges, hogy magadra sem ismersz.

De ennek az a feltétele, hogy maradj a kezében. Mert bármikor feladhatod,mondhatsz nemet, de akkor nem válsz azzá és olyanná, akivé Ő teremtett és formálni akar téged.
Élhetsz egy átlagos életet és élhetsz egy természetfeletti életet.
Isten olyan lénnyé akar formálni, aki Őt képviseli és hordozza az Ő dicsőségét a világban.
Akire ráírhatja: "Ez az én alkotásom!" Engedd, hogy formáljon.

💥Van erőm💥

Érezted-e azt, hogy nem maradt már semmi más, csak a remény?
Lehet, hogy életed ezen szakasza nem egy könnyű időszak. De nem szeretném, hogy azt érezd továbbra is, hogy egyedül vagy. Minden vágyam az lenne, hogy a mai igét elolvasva megerősödve nézzél majd szembe a mai nappal. Hisz ezek az igék nem csak betűk, vagy egymás után következő szavak, hanem Isten csodás üzenete az ő gyermekeihez, sőt olyan szavak, amelyek neked is szólnak.
Kétségek foglalkoztatnak a jövőd felől? Munka, iskola, egyetem, családalapítás? Számtalan dolog foglalkoztathat, amelyek meghatározzák az életünket.

Nos engedd meg, hogy elmondjak egy titok. Sok időbe telt, míg rájöttem, hogy Isten csodás módon alakítja a jövőmet, nekem csak annyi a dolgom, hogy a reménységben örvendezzek, a nyomorúságban legyek kitartó, az imádkozásban állhatatos. (ld. Róm 12:12) Rájöttem, hogy nem fog menni, ha én is fogom azt a bizonyos „kormányt”. Engedjem át Istennek a vezetést. Igazából a hit a kapaszkodó Isten felé. Megragadni a reményt, hinni abban, hogy Istennél tökéletesen helyen van az életem, a jövőm. 
Hisz ő már tudja, hogy mit tervezett a számodra.
 
Egy dolog biztos, hogy okkal alkotott téged ilyennek, amilyen vagy.
Szóval ha azt érezted, hogy már semmi sem maradt, egy dolog nem fog változni: Isten mindig az életed része akar lenni, sőt nem csak akar, hanem életed része. Ezért olyan csodás, amit Igéje által üzen. 
A reményteljes jövő rád vár! Lehet, hogy nem lesz könnyű, de megéri. 

Minden reggel kérd, hogy Isten vezessen utadon, ő indítson a cselekvésre, ő szóljon általad, ő adjon erőt, amikor szükséges, és ő töltse be életed mindazzal, amire csak szükséged van. Nem fogsz csalódni! Légy bátor és erős!

💥Reggeli dicséret🌹 Isteni reklám

“A Lélek és a menyasszony így szól: Jöjj! Aki csak hallja, az is mondja: Jöjj! Aki szomjazik, jöjjön! Aki akarja, vegye az élet vizét ingyen!” Jelenések könyve 22:17

A világ egyik legjobb reklámjaként a Ridley Scott által rendezett 1984-ben készült Apple reklámot tartják számon. A hirdetést követő három hónapban 155 millió dollár értékben adtak el Macintosh számítógépeket. Nem kis teljesítmény, főleg ha azt nézzük, hogy a marketinges csapat úgy vélte, hogy ez a leggyengébb reklámjuk a tesztek alapján. A reklám legalább olyan fontos, mint a termék amit árulunk.

A jelenések könyve egyik reklám szlogenje ma már emberek millióinak életét határozza meg. 
A kereszténység alapjaként szolgál. János ahogy a látomásában látja a buzgó vizet, az élet vizét, eszébe jut a Samáriai asszony története. Eszébe jut, hogy egy megvetett, kirekesztett asszony olyan hatással lehetett a környezetére, hogy tömegek tértek meg. Az egész a vízzel kezdődik. 
A reklám akkor is jó volt, és most is az.

Isten azt mondta az asszonynak, azt mondja Jánosnak, és ugyanazt mondja ma neked is. 
Vegyél az élő vízből! Ingyen van, csak kérned kell. Nem bonyolult, csak kérned kell. Lépj Istenhez! 
Vedd észre ha szomjas vagy, és igyál! Nem csak úgy kapod, hogy legyen, hanem azért, mert szomjas vagy. Azért, mert akarsz inni az élet vizéből, hogy csak úgy buzogjon utána belőled, és forrássá válj.
 (János 4:14)

Isten reklámja nem arról szól, hogy sokat adj, hanem hogy sokat kapj! Szeretné, ha vele élnél örökre. Neked csak venned kell a vízből!

(Ömböi Dávid)



💥Mai Igerész💥

Zsoltárok könyve 121. rész 2. 
,,💞Az én segítségem az Úrtól van, a ki teremtette az eget és földet.,,


1. Grádicsok éneke. Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem.
2. Az én segítségem az Úrtól van, a ki teremtette az eget és földet.
3. Nem engedi, hogy lábad inogjon; nem szunnyad el a te őriződ.
4. Ímé, nem szunnyad és nem alszik az Izráelnek őrizője!
5. Az Úr a te őriződ, az Úr a te árnyékod a te jobbkezed felől.
6. Nappal a nap meg nem szúr téged, sem éjjel a hold.
7. Az Úr megőriz téged minden gonosztól, megőrzi a te lelkedet.
8. Megőrzi az Úr a te ki- és bemeneteledet, mostantól fogva mindörökké!

💥Örömteli mindennapok💥

Hiszen én jól tudom, mit tervezek a számotokra — mondja az Örökkévaló —, s ezek a tervek békességről és felvirágzásról szólnak, nem pedig nyomorúságról és bajról. 
Olyan jövőt szántam nektek, amelyben jót várhattok.

,,💞Mert én tudom az én gondolatimat, a melyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kivánatos véget adjak néktek.,, Jeremiás 29,11

Isten terve az életedre jó dolgokkal van tele.Hogy miért nem ezt látod a mai napon,annak az oka,hogy nem jártál az Ő útján kezdetektől fogva. De soha nem késő újratervezni ,és rálépni arra az útra,amit Ő tervezett számodra.
Ne készíts többé saját terveket. Mielőtt tervezel,kérdezd meg Őt ,hogy mi a terve az előted álló napra .
Ő kijelenti a tervét ,nem fogja titokban tartani.
Isten terve az életedre éppolyan mértékben jók és tökéletesek,amilyen jó Ő.
Bátorítalak,hogy várd a jót,hiszen Ő ígérte, hogy várhatod.
Tervezd meg a jövődet Istennel!

Így örömteli lesz minden napod :)





💥Van erőm💥Várva vártam

Nagyon sok helyen várnunk kell. 
Reggel a munkába menet, ha pirosat mutat a közlekedési lámpa minimum másfél percet várunk, hogy tovább mehessünk. Az orvosnál is várnunk kell, hogy a vizsgálatok után egészségesen munkálkodjunk tovább. Egy megfázás esetén várnunk kell, hogy meggyógyuljunk, újból megújult erővel harcoljunk. Egy hosszú, nehéz nap után pedig várjuk, hogy az otthonunkban megpihenjünk. 
Ha megfigyeljük, mindig várunk valamire, legtöbbször arra, hogy jobb, szebb, egészségesebb legyen az életünk. Hát ne hagyjuk ki Istent sem a várakozásból. 
Természetesen nem arra értem, hogy ő kelljen várjon ránk, hanem arra, hogy várva várjuk a vele való találkozást, a napi igeolvasást, elcsendesedést.
Az Isten iránt való várakozás egészen más, mert Ő a nap 24 órájában elérhető, s közben a nap minden egyes percében szeretetével, békességével ölel át. Szánjunk időt arra, hogy Istennel legyünk, beszélgessünk vele, imáinkban mondjuk el neki kéréseinket. És utána valami csodás dolog fog történni! Talán nem oldódik meg minden probléma az életünkben, de tudni fogjuk, hogy Valaki ismét fogja kezünk. Valaki egyszer ezt mondta: „Naponta 5 perc Istennel megváltoztatta az életem. 
Először nagyon nehéz volt elhatároznom, hogy imádkozni fogok. Egy idő után azt vettem észre, hogy egyre több időre volt szükségem, hogy Istennel legyek. Megváltozott az egész életem, és így felhasznált Isten engem arra, hogy a családom is megváltozzon. 5 perccel kezdtem, de egy élet lett belőle. 
Nincs olyan perc, hogy ne lennék hálás valamiért, vagy ne kérnék segítséget a Mindenség Urától!”



💥Reggeli dicséret🌹Alkotó és fenntartó szeretet

"Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna. Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük." Zsoltárok könyve 139:13-16


"Be van fejezve a nagy mű, igen.
A gép forog, az alkotó pihen.
Év-milliókig eljár tengelyén,
Míg egy kerékfogát ujítni kell."
Madách Imre: Az ember tragédiája (1862)

William Paley, angol lelkész egy 1802-ben kiadott művében Istent a kozmikus órásmesterhez hasonlította. Úgy vélte, hasonlóan a precízen összerakott zsebórához, Isten pontosan, tudatosan alkotta meg az egész világegyetemet, és ehhez a precíz alkotáshoz nem is igazán kell hozzányúlnia. 
Hiszen mi dolga van az órásmesternek a zsebórával, egészen addig, amíg az el nem romlik? 
Egészen addig, amíg egy rugó el nem törik, fogaskerék ki nem csorbul, vagy tengely el nem görbül, és ezáltal cserére nem szorul, az órásmester nyugodtan hátradőlhet, élvezheti munkája gyümölcsét: a gép forog, az alkotó pihen. Azóta különösen népszerűvé vált ez a nézet, köszönhetően az ötven évvel Paley halála színre lépő Charles Darwinnak és a 19. század deistáinak. 
Ugyanez a gondolat köszön vissza Madách Imre fent idézett soraiból is.

Nekem nem tetszik ez a "laissez-faire", ahogy esik, úgy puffan istenkép. Megnyugtat azonban, hogy Dávidnak sem tetszett, aki a ma idézett zsoltárt írta. Tévedünk, ha azt gondoljuk, Isten a hat napos teremtés végeztével, a karosszékében hátradőlve, forró teát szürcsölgetve szemlélő állapotba helyezkedett volna, ősz bajsza alatt nekünk szegezve: "Most ti jöttök, szóljatok, ha már nem megy egyedül!" Isten a hetedik napon megszűnt ugyan teremteni, de a nyolcadikon újrakezdte, és folytatja azóta is (ahogy az első nap előtt is teremtett, az örökkévalóságig visszamenőleg). 
Mert megteremtette Dávidot, téged és engem, még ha nem is ugyanúgy, mint Ádámot és Évát — de hiszen nem csak egyféleképpen lehet teremteni, igaz?

Ráadásul, ha Isten nem hagyta magára a Földet, biztos lehetsz benne, hogy okkal teremtett meg téged is! Van célja az életednek, és ő segíteni fog neked ezt a célt betölteni. Igazán csak akkor fog megpihenni, amikor már veled ünnepelhet — az új földön töltött első szombatot követő vasárnaptól pedig együtt teremtünk majd vele, mert a szeretet ilyen. Folyton alkot.

(Ömböli Krisztián)

Shabbat Shalom Áldott szép szombat reggelt és szép hétvégét kívánok

Szombat vagy vasárnap, vagy valami egész más?


Én nem vagyok ,,szombatista,, mégis nagyon fontosnak tartom azt, hogy egy nap pihenjünk meg ahogy az Úr is tette!
Szükségünk van rá, úgy a testünknek, szellemünknek, lelkünknek egyaránt!
Töltsünk több időt az Úrral CSENDESSÉGBEN- és most nem az Istentiszteletre gondolok, hanem egy elkülönített időre, amikor az Úrral vagy az Ő Igéjével és van időd várakozni RÁ, hogy tudjon Ő is hozzád szólni!
- Az Ima is párbeszédima kellene hogy legyen-
Hiszen így tudod meg, hogy NEKED mit szánt, hogy mit szeretne a Te életeddel! Így tudja az Igéit, Rhémává formálni számodra, ill az Igét is így tudja neked elmagyarázni!

Minden vallásban megszentelnek egy-egy napot.
A Zsidók a szombatot, az Iszlám a pénteket, a keresztények általában a vasárnapot.
A biblia az Isten szava egyértelműen tanít arról, hogyha kell, melyik az a nap a héten, amelyiket meg kell szentelni, és azt milyen módon szükséges.
Mivel a kizárólag keresztény szemszögből keresem a választ, ezért mind az ó mind az újszövetséget megvizsgálom ebben a tanulmányban, mivel a teljes biblia Isten kijelentet szava (logos).

Imádkoztam érted, hogy a biblia idézetek révén számodra a téma aktualitása miatt rhéma legyen.

Jelenések 5:5
,,Íme, győzött a Júda törzséből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és hét pecsétjét.,, (Károli rev.)

Egy összefoglaló a megszentelt napról:
http://users.atw.hu/elizeus/szombat.html

Dicsőség az Úrnak mindörökké, Ámen :)

2022. január 7., péntek

💥Mai Ige💥

"💥Ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!" (Filippi 4:8)

2022. január 6., csütörtök

A hit legyen az első❣️

„Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istenhez járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.”
Zsidókhoz írt levél 11:6


Az elcsendesedés időszakát felváltja a zajos, pörgős, gyorsan-gyorsan összegezzünk időszak. 
A változtatások, az új dolgok megtervezése és az elmúlt egy év méltó lezárása következik. 
Ilyenkor mindenki kicsit másképp végzi az év értékelést. Van olyan, aki baráti társaságban, van olyan, aki szűk családi körben és van olyan is, aki egymagában zárja az évet.

Nagyon nagy öröm számomra, hogy én írok az év utolsó napjára bátorító gondolatokat. Igeversként is az egyik kedvencem került és személy szerint is fontos üzenetet kapok belőle Istentől.

Hit nélkül. Mit is jelent ez? Lehet egy keresztény, Istenben hívő ember hit nélkül? És ha lehet, akkor hogyan érvényesül ez? Hogyan vehetjük észre, hogy ha esetleg mi magunk is ebbe a helyzetbe kerültünk?

Emberek milliói reménykednek ilyenkor, hogy a jövő év sokkal jobb, sokkal szerencsésebb és sokkal boldogabb lesz. Ám a remények gyakran állnak ingatag talajon.
 „Remélem, hogy holnap sütni fog a nap. Remélem, hogy nem kell holnap főzzek. 
Remélem, hogy…” Ismerős? Mindannyian voltunk Remélem, hogy…pillanatban. 
Ezek olyan remények, amelyeket gyakran befolyásolhat környezeti tényező, váratlan vendégek, egy nem tervezett utazás és a lista végtelen.

Az Istennel kapcsolatos remények viszont nem ilyen ingatag talajon állnak! Vele kapcsolatban ne az érzéseinkre, elgondolásainkra vagy feltevéseinkre alapozzunk. Hiszen az alapot Ő maga képezi. 
Isten szava és azok a tettek, amelyekről nyíltan olvashatunk a Bibliában sziklaszilárd bizonyítékai annak, hogy Isten nem a „Remélem, hogy…” kategóriába tartozik! Ő a SZIKLASZILÁRD, BIZTOS kategóriában foglal helyet.

Tőle nem fogunk kételkedésre buzdító szavakat hallani. Nem fogja azt mondani, hogy remélj, de ne bízz! Nem fogja meggyengíteni hitünket, amely a zajos világtól így is sokszor cérna szálon függ. 
Mert azért valljuk be, a gyanakvó gondolatok, a kétség és a bizonytalanság mindig felüti a fejét egy-egy nehezebb időszakban. De az Úr pont erre hívja fel a figyelmünket!

Isten újra és újra kinyilvánítja hatalmát és kegyelmét, amiből meg kell tanulnunk, hogy minden körülmények közt, minden nehéz pillanatban a hitet ápoljuk! A hitnek adjunk hangot és a hitünk által tegyünk lépéseket. Isten minden olyan pillanatban együttműködik velünk, amikor akaratunkban, szívünkben és tetteinkben a hitet erősítjük.

A hit nagy ajándék! Keresztény családban nőttem fel. Szüleim is keresztények. 
Minden alkalommal, amikor nehéz helyzetben voltunk és nem volt más csak a hitünk, csoda történt! Elképzelni nem tudom, hogy a hit nélkül hol tartanánk/tartanék. Az életet, az Istennel élt életet hittel érdemes élni! 
Amikor nem a kételkedő hangoknak, Sátánnak adunk helyet a szívünkben, hanem Isten szavának, akkor a hit működésbe lép és Isten megteszi azt, amit mi emberek egyedül képtelenek lennénk. „…hinnie kell, hogy ő van, és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.”

Isten velünk van! Veled van! A jövő év sikere, boldogsága attól függ, hogy mennyi hitet viszünk a hétköznapokba, azokba a bizonyos „ nem szeretem” napokba, amikor még a levegő vétel is nehezen megy, mert a gondok teljesen ellepnek.

Legyen ez a zárszó erre az évre. Szívből kívánom, hogy a hit és az imádság mindig az első gondolatunk legyen a jó és kevésbé jó napokon is, ne pedig az utolsó, hogy Isten munkálkodni tudjon életünkben és adjon nekünk egy valóban boldog, sikeres, áldott új évet!

Áldott napot kívánok!

bejegyezte: Csomó Hajni –

💥Mai Igerész💥

Zsoltárok könyve 121. rész 3.
,,Nem engedi, hogy lábad inogjon; nem szunnyad el a te őriződ.,,


1. Grádicsok éneke. Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem.
2. Az én segítségem az Úrtól van, a ki teremtette az eget és földet.
3. Nem engedi, hogy lábad inogjon; nem szunnyad el a te őriződ.
4. Ímé, nem szunnyad és nem alszik az Izráelnek őrizője!
5. Az Úr a te őriződ, az Úr a te árnyékod a te jobbkezed felől.
6. Nappal a nap meg nem szúr téged, sem éjjel a hold.
7. Az Úr megőriz téged minden gonosztól, megőrzi a te lelkedet.
8. Megőrzi az Úr a te ki- és bemeneteledet, mostantól fogva mindörökké!

Sófár Tábortüzes Dicsőítés | Mindenre van erőm -
https://www.youtube.com/watch?v=3Xtvcsjktt0

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Ézsaiás 54:6-8
,,💞Mert az Örökkévaló visszahív magához, mint elhagyott és kesergő asszonyt a férje.
Mint a magányos asszonynak, akit még fiatalon elküldött a férje,azt mondja neked Istened: „Röpke pillanatra elhagytalak, igaz, de nagy irgalommal ismét magamhoz gyűjtelek!
Mivel megharagudtam rád nagyon, egy szempillantásig eltakartam előled arcomat, de örök szeretettel könyörülök rajtad!,,

💥A Nap Igéje💥

2 Korintusi 13:13
,,💞Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szent Szellem közössége legyen veletek!,,

💥Van erőm💥

Milyen csodás örömüzenet, hogy a nehézségek ellenére tudjuk, hogy fölöttünk ott van Isten. 
Ez az Ige csodás üzenete annak az erőnek, amelyet Isten adott az emberiségnek. 
A Megváltó eljött érted, értünk. Nos igen, érted is. Érted, hogy a Jézusra nézve életedet betöltse az ő csodás ereje, hogy az ő ereje által új erőre kapjunk. Eljött, hogy világosságban éljünk. 

Esélyt adott arra, hogy te magad légy a csoda, hogy Isten felhasználjon téged arra, hogy másokon segíts. 
Ha az embertársaid rád néznek, abból a szeretetből éljenek, amelyet te árasztasz feléjük, mert te már megtapasztaltad, hogy milyen az igazi szeretet, ahogyan Isten szeret téged.
Az arcod ragyogjon, mint a csillagok az égen, az élete bizonysága legyen annak, hogy Isten csodás alkotása vagy. Egyedi, utánozhatatlan, különleges.
Egy egyszerű példával szeretnék élni: egy sötét szobában egyetlen gyertya is elég, hogy világosság legyen.
Krisztus elhozta ezt a csodás világosságot az emberek számára, nekünk, hogy belőle táplálkozva továbbadjuk másoknak. Hisz mit ér a szeretet, hanem tudjuk megosztani? Mit ér az, ha egyedül tudod nézni a gyertya fényét?
Adjuk tovább az evangéliumot, hirdessük Krisztust. Nos igen, a mai reggel „rád ragyogott az Úr dicsősége.”
És mi a helyzet azokkal a felhőkkel, nehézségekkel?
„Veled van Istened, az Úr, ő erős, és megsegít. Repesve örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked.” Zofóniás 3,17

2022. január 5., szerda

💥Örömteli mindennapok💥

,,Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van! Isten békessége, amely minden képzeletet felülmúl, megőrzi majd szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.,, Filippi.4,6-7.


Mindannyiunk életében előfördul,hogy rosszul döntünk ,mert nem kérdeztük meg Isten akaratát abban a helyzetben.

Vagy imádkoztunk érte,de annyira szerettük volna magunkénak tudni ,hogy meg sem hallottuk Isten válaszát .
Ezért van,hogy bizonyos idő elteltével békétlenség,aggodalom van bennünk.Nem érezzük Isten békességét ,vezetését .
Ő engedi,hogy saját döntéseinket kövessük,de Nélküle fogunk beállni abba a dologba ,mert nem volt akaratában és nem Tőle van.
Ami nem Tőle van,azon nem lesz áldás.Legyen az egy munka,egy ház vásárlás,utazás,vagy akár egy társválasztás.
Ő vezetni akar,sikeres életet tervezett számunkra,de ehhez meg kell aláznunk magunkat és türelmesen várni az Ő válaszára.
Lehet,hogy több időbe fog telni,de megéri kivárni.
Az is lehet,hogy meglepően fura választ fog adni.Mert az Ő gondolatai, tervei,nem a mi gondolataink,azok sokkal magasabbak.
De ha aszerint lépünk,mindig sikerre visznek.
Kérdezheted,hogy honnan fogod tudni mi van Istentől,mi az Ő válasza.
Az Ő gondolata mindig békességet ad,tartós és természetfeletti békességet,a látható körülmények ellenére is.
Amikor Isten szól hozzád,egy mély belső békességgel erősíti meg azt,hogy az üzenet valóban Tőle van.

Legyen örömteli napod :)

Forrás:

💥Van erőm💥

Megállni egy percre. Felnézni, és azon töprengeni, hogy milyen csodásan van megalkotva az ég, rajta a csillagok, felhők. Megállni, csak egy percre. Körbenézni, látni azt, hogy az emberek rohannak a munkába, iskolába, irodába vagy meglátni a koldust, nincstelent, azt, aki fázik, éhezik. 
Megállni egy perce, és szétnézni a saját életünkben is. Emlékezni az örömteli pillanatokra a múltban. Látni a csodás dolgokat a jelenben, a társad feleséged, férjed, gyermeked, azokat, akiket szeretsz. 
Végül pedig boldogan tekinteni előre.
Ezeknek a dolgoknak az észleléséhez elegendő egy perc, vagy pár másodperc. Ugyan ez az idő elegendő ahhoz is, hogy hálát adjunk Istennek. Annyi minden van az életünkben, ami megfojtja a hála érzését a szívünkben.
„Nagyobb, jobb autóra van szükségem!” -hangzik a mondat egy férfi szájából. És, ha meglesz, mi fog változni?
„Nagyobb házra vágyok, mert ez már nem elegendő a számomra! -hangzik a mondat egy nő szájából. És ha meglesz, mi fog változni?
„Jobb telefont van szükségem!” -hangzik a mondat egy gyermek szájából. Ha megkapod, akkor miért leszel hálás.
Ugyanakkor lehet, hogy a föld másik részén az emberek egészen másképp teszik fel ezeket a kéréseket.
„Bárcsak lenne munkám, hogy a gyerekeimnek ételt tudjak venni rajta!” -hangzik a mondat egy férfi szájából.
„Bárcsak lenne házunk, hogy ne kelljen az utcán élnünk!” -hangzik a mondat egy nő szájából.
„Bárcsak tiszta vízhez juthatnánk a testvéreimmel!” -hangzik a mondat egy gyermek szájából.
Nos igen, megállni egy percre, és észrevenni, hogy milyen gazdagon áldd az Isten. 
Hálát adni szívből minden csepp vízért, a munkahelyért, a betevő falatért, vagy azért, hogy van tető a fejünk felett. Hálásnak lenni, hogy van Istenünk.



💥Reggeli dicséret🌹 Lélek által imádkozni

„Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a Lélek által, és ugyanezen dologban vigyázván minden állhatatossággal és könyörgéssel minden szentekért.”
(Efézusbeliekhez írt levél 6. fejezet 18. vers)


Az elmúlt év nyarán szünidei bibliatáborunkkal a pákozdi történelmi emlékparkba látogattunk el, ahol a gyermekek megismerhették az 1848-as szabadságharc híres ütközetének történetét.

Helyi idegenvezetőnk szemléletesen mutatta be, hogy milyen öltözete volt a huszároknak és a nemzetőröknek, majd láthattuk működés közben és kézbe is vehettük azokat a fegyvereket, melyekkel harcoltak.

Persze, ahogy megtudtuk a csata kimenetelét nem a fegyverek tűzereje, és nem a katonák ügyessége döntötte el, hanem az anno, a sukorói templomban, a Batthyány gróf által vezetett haditanács által készített kiváló védelmi terv és annak következetes végrehajtása.

Mai Igénkben, Pál apostol efézusiakhoz írt sorai ugyanerre hívják fel a figyelmünket:

Ez a föld az Isten és a Sátán közti nagy küzdelem színtere.

Ebben a lelki küzdelemben keresztényként nemcsak nézőként, hanem Isten katonáiként veszünk részt. S mint katonák az ellenség célpontjaivá váltunk. „Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.” (Ef.6:12)

Ezért kell felöltenünk magunkra az Isten fegyverzetét: az igazlelkűség övét, az igazság mellvasát, a békesség evangéliumának saruját, a hit pajzsát, az üdvösség sisakját és a Lélek kardját.

De mindez csak akkor ér valamit, azaz a győzelem feltétele az, hogy pontosan tartjuk magunkat a Seregek Urának haditervéhez, ha követjük a napiparancsot, ha oda állunk és azt tesszük, amit Ő mond. Ez szoros közösség Vele és összehangolt csapatmunka a társainkkal. Bizony itt nincs helye az egyénieskedésnek.

És honnan tudhatod, hogy hol a helyed és hogy mit kell tenned?

Ahogy a katonák teszik; neked is folyamatosan egyeztetned kell a parancsnoksággal és a többiekkel a helyzetedet a ’rádión’, az imádságon keresztül, hogy Pál is tette: „adassék nékem szó számnak megnyitásakor, hogy bátorsággal ismertessem meg az evangélium titkát, … hogy bátran szóljak arról, amiképpen kell szólanom.” (Ef.6:19-20)

(Tóth Szilárd)

💥A Nap Igéje💥

Hóseás 6:3
,,💞Ismerjük hát el, törekedjünk megismerni az Urat. Az ő kijövetele bizonyos, mint a hajnal, és eljő hozzánk, mint az eső, mint a késői eső, a mely megáztatja a földet.,,

2022. január 4., kedd

💥Van erőm💥

Felkelni azzal a gondolattal, hogy meg kell valósítanom a terveim, igazán csodás dolog lehet.
Nos, Jeremiás életében ez egészen másképp zajlott.
Amikor ezeket a csodás szavakat hallotta az Úrtól, akkor épp fogoly volt egy börtön udvarán. Isten bejelenti, hogy jóra fordul minden.
A fogságban levő nép már sokszor kiállított, és lehet, hogy már azt hitték, hogy Isten nem hallja sóhajaikat.

De mindent hallott, ahogy a te életedben is mindent pontosan hall.
Hallja azokat az imádságokat, amelyeket csak csendben, párnádba bújva suttogsz el, hogy senki se hallja.
Tudja a sóhajaid számát, amikor valami miatt összeszorult a szíved.
Sőt, azt is tudja, ha a lelked van fogságban, szabadulást várva.

Ezért a mai napon tanulhatunk Jeremiástól.
Fogságban volt, de hitt Isten erejében, nem vonta kétségbe azt.
Lehetetlennek tűnő dologra várt? Lehet, hogy igen, de a Mindenség Ura megszólította őt, ezért bátran kiáltott.

Kiálts! Te, aki változásra vágysz az életedben, rendet szeretnél teremteni a lelkedben.
Te, aki a szertetettel akarja megtölteni a szívét, hogy szétoszthassa szerte a világon. Kiálts!
Te, aki már nem érzed a lábad alatt a biztos talajt, ne félj, mert Isten tenyerénél lejjebb nem eshetsz.
Ez az ige a jövőről szól. Arról a csodás jövőről, amit Isten népe számára készített.
Ugyanakkor neked is, arról a jövőről, amelyet a számodra készített.
Nincs más dolgod, mint várni arra, hogy Isten megmutassa számodra azt az utat, amelyen indulnod kell.
Ugyanakkor hangzik a figyelmeztetés a számodra, hogy kiálts!
Kiálts, az az imádkozz.
Isten pontosan tudja, hogy mi történik veled, de lehet, hogy a te szemeddel is szeretné látni a világod.



💥Reggeli dicséret🌹

Jákób fogadalma

„És álmot láta: Íme egy lajtorja vala a földön felállítva, melynek teteje az eget éri vala, és íme az Istennek Angyalai fel- és alájárnak vala azon. És fogadást tőn Jákób, mondá: Ha az Isten velem leénd, és megőriz engem ezen az úton, amelyen most járok, és ha ételűl kenyeret s öltözetűl ruhát adánd nékem; És békességgel térek vissza az én atyámnak házához: akkor az Úr leénd az én Istenem;” 
Mózes első könyve 28:12, 20-21.


Megfogadtam,
hogy idén többet fogok edzeni,
hogy ledobok legalább tíz kilót,
hogy nem eszek édességet,
hogy nem fogok nassolni,
hogy minden héten félreteszek legalább ötezer forintot,
hogy megtanulok jobban spórolni,
hogy többet segítem a rászorulókat,
hogy beiratkozom egy nyelvtanfolyamra és lerakom a nyelvvizsgát,
hogy több időt fordítok szeretteimre,
hogy minden nap legalább egy órát a gyermekeimmel töltök,
hogy nem hajtom túl magam, kiveszem és kiélvezem a szabadnapjaimat,
hogy kiolvasom a Bibliát,
hogy a gyülekezetemnek aktív és szolgáló tagja leszek,
hogy többet fogok imádkozni,
hogy…

Ja, hogy tavaly és tavalyelőtt is ezt fogadtam meg?
Hát igen, akkor azért nem tudtam megcsinálni, mert annyi dolog közbejött, de idén semmi nem érdekel, odateszem magam és mindet végigviszem. De tényleg!

Azt mondod, akkor hajrá, elseje van, ki az ágyból, új év, új élet!

Ez igaz, de te is tudod, hogy nem szabad elkapkodni a dolgokat, először is kell egy alaposan átgondolt edzésterv, és ott van a fokozatosság elve is, úgyhogy ma nem, de holnap már tényleg!

Elhatározás, fogadkozás, feltételek szabása; megvalósítás nulla!

Bizony, ha Jákób történetének mai kiragadott Igeszeletét nézem, teljesen magamra ismerek. És Isten helyében én biztos azt mondtam volna: Na, ebből se lesz semmi! Keressünk valaki mást!

Ám, ahogy az Ő gondolatai nem a mi gondolataink, úgy az ő kegyelme, türelme, szeretete is felette áll a miénknek. Ez az, ami arra ösztönöz, hogy naponta a karjaiba vessem magam.

Ami pedig a fogadalmakat illeti; kell egy irány, kellenek célok, rakjuk magasra a mércét, legyen a cél a létra teteje és annak közelsége, aki felette áll. S ha ez ma nem sikerül?
Majd nekünk is jön egy újabb kemény éjszaka.

„Ha hitetlenkedünk, ő hű marad: ő magát meg nem tagadhatja.” (2Tim.2:13)


bejegyezte: Szilárd –

💥A Nap Igéje💥

Galata 4:6
,,Minthogy pedig fiak vagytok, kibocsátotta az Isten az ő Fiának Szellemét a ti szíveitekbe, ki ezt kiáltja: Abba, Atya!,,




💥Mai Igerész💥

Zsoltárok könyve 145. rész
💞Dávid dicsérő éneke. Magasztallak téged, Istenem, királyom, és áldom nevedet örökkön örökké!
2. Minden napon áldalak téged, és dicsérem neved örökkön örökké!


3. Nagy az Úr és igen dicséretes, és az ő nagysága megfoghatatlan.
4. Nemzedék nemzedéknek dícséri műveidet, s jelentgeti a te hatalmasságodat.
5. A te méltóságod dicső fényéről, és csodálatos dolgaidról elmélkedem.
6. Rettenetes voltod hatalmát beszélik, és én a te nagyságos dolgaidat hirdetem.
7. A te nagy jóságod emlékeiről áradoznak, és a te igazságodnak örvendeznek.
8. Irgalmas és könyörületes az Úr, késedelmes a haragra és nagy kegyelmű.
9. Jó az Úr mindenki iránt, és könyörületes minden teremtményéhez.
10. Dicsér téged, Uram minden teremtményed és áldanak téged a te kegyeltjeid.
11. Országodnak dicsőségéről szólnak, és a te hatalmadat beszélik.
12. Hogy tudtul adják az ember fiainak az ő hatalmát, és az ő országának fényes dicsőségét.
13. A te országod örökre fennálló ország, és a te uralkodásod nemzedékről nemzedékre.
14. Az Úr megtámogat minden elesendőt, és felegyenesít minden meggörnyedtet.
15. Mindenki szemei te reád vigyáznak, és te idejében megadod eledelöket.
16. Megnyitod a te kezedet, és megelégítesz minden élőt ingyen.
17. Igaz az Úr minden ő útában, és minden dolgában kegyelmes.
18. Közel van az Úr minden őt hívóhoz; mindenkihez, a ki hűséggel hívja őt.
19. Beteljesíti az őt félőknek kivánságát; kiáltásukat meghallgatja és megsegíti őket.
20. Megőrzi az Úr mindazokat, a kik őt szeretik; de a gonoszokat mind megsemmisíti.
21. Az Úr dicséretét beszélje ajkam, és az ő szent nevét áldja minden test örökkön örökké!

💥Örömteli mindennapok💥

,,Áldott az Úr! Napról napra gondot visel rólunk szabadító Istenünk.,, Zsolt.68,20

Isten minden gondodat a kezében tartja.Ő a gondviseló Isten!
Napról napra gondoskodik, minden egyes nap, nem csak időnként.
Napról napra segít terheinket hordani, betölti a szükségeinket megszabadít ,meggyógyít,felemel, győzelemre visz.

Mert minden egyes nap új kegyelmet ad.
Bármilyen szükségben vagy ma, Ő megigérte, hogy gondot visel rólad.
Az isteni gondviselés teszi lehetővé számunkra, hogy megfelelően élhessünk azzal a szabadsággal, amit Tőle kaptunk.„Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását.” Példa.16,9.

Gondja van arra, hogy jó irányba tereljen ,a rossz döntések ellenére.
Bízz Benne akkor is, ha látszólag elvétetted, Ő ott van veled.
Van e Nála lehetetlen számodra?

Legyen örömteli napod :)



💥Van erőm💥

Talán te is oly sok-sok éve egyedül Jézusra vársz, hogy új erőt hozzon az életedbe. 
Ezennel vigasztalni szeretnélek, hogy nem vagy egyedül. Milyen jó lenne, ha Jézus a mai reggel megállna az ágyad mellett, és kérdezne tőled. Biztos vagyok abban, hogy nem utasítanád el.

Talán 2022-ben is a csodára várunk az életünkben, arra várunk mi is, hogy húsz, harminc, negyven évesen változás, csoda, gyógyulás történjen az életünkben. Ugyanakkor félünk a csalódásoktól, az egyedülléttől. Van megoldás!

A történetünkben, egy ember 38 éve szenvedett. Közel járt ahhoz, hogy meggyógyuljon, hisz csak annyi lett volna a dolga, hogy bemenjen a vízbe, amikor az angyal felkavarja a vizet. Önerőből, erre semmi esélye nem volt, sőt segítsége sem volt. 

Aztán jött Jézus, és ennyit mondott: „Kelj fel, vedd az ágyadat, és járj!”
Van valaki, aki ott áll melletted, függetlenül a körülményektől, nehézségektől, és veled marad az év minden napján. Kelj fel, és járj! A világnak szüksége van a te fényedre. Kelj fel, mert másoknak is szükségük van erre a kijelentésre: Jézus veled vándorol utadon. Nem kell eltelnie sok időnek ahhoz, hogy újból Jézus Krisztussal a szívedben járd az utat.
 
Végül fontos megjegyezni, hogy Jézus kijelentése után az ember azonnal meggyógyult, felkelt, járt. Kövesd a példáját. Jézus megígérte, hogy minden napon veled van. Miért kételkedsz? 
A mai reggel figyelj arra, hogy neked mit üzen Isten! 

Ezt követően pedig kelj fel, ébredj fel, kezdj tiszta lappal, tudva azt, hogy semmi sem választhat el Isten szeretetétől. …és járj azon az úton, amelyet neked készített. 
Ez a történet számomra azt is üzente, hogy adjak hálát, hogy felkeltem, tudok járni, és a Világ Megváltójának a kezében van az életem.



💥Reggeli dicséret🌹Egy kevés idő még..

“Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra?”
János evangéliuma 14.fejezet 2.vers


Téged mi rémít meg a legjobban, ha az emberi kapcsolataidra gondolsz? Számomra az egyik legrémítőbb az elválás. Persze, oly’ sok más negatív, fájdalmas dolog is előfordulhat a kapcsolatainkban, de talán ha rangsorolni kellene, akkor az elválás helyet kapna a top5 felsorolásban.

Vannak személyek, akiknek a jelenléte a biztonságot, a nyugalmat, a békét, az otthont és a szeretetet jelenti az életünkben. Ezek az emberek töltik fel az energiaszintünket, adnak lendületet a napjainknak, vigasztalnak szomorúságunkban, erőt adnak küzdelmeinkhez és szeretnek feltétel nélkül. 
Egy ilyen kapcsolatban az elválás, főleg ha hosszabb időre szól vagy esetleg végleges, felfoghatatlan és a kétségbeesés elárasztja a lelket. Hasonlót éltek meg a tanítványok is, amikor Jézus „elhagyta” őket. Körbe vette őket a félelem, a bizonytalanság, hiszen Jézusban találták meg a biztonságukat, a védelmüket, a szeretetet, a nyugalmat és most ez a Jézus távozni fog tőlük. Elkeseredtek. 
Kérdésekkel bombázták, tudni akarták, hogy mikor látják újra, mennyi ideig lesz távol, tudnak-e valahogy időközben értekezni. A felfokozott érzelmek közepette Jézus egy nagyon egyszerű választ adott: „Higgyetek!” (14:1) Ha valaki, akkor Jézus tökéletesen tisztában volt a tanítványok érzéseivel és gondolataival. Tudta, hogy egész lényüket átjárja a félelem, a bizonytalanság és a kérdések sokasága. Tudta, hogy hiába kéri tőlük azt, hogy ne legyenek szomorúak, ez nem ennyire egyszerű.
 „Higgyetek!”-mondta. A tanítványoknak hinniük kellett, ez volt a kulcs. 
A hit az egyetlen, ami képes legyőzni a félelmet, a fájdalmat, a szomorúságot vagy a bizonytalanságot. Hit Istenben és az ígéreteiben.

Jézus megígérte: „És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.”(14:3) Nem hagyott el, csak egy kis időt kér még. Légy türelmes és higgy Benne!

Áldott napot!

bejegyezte: Csomó Hajni 

2022. január 3., hétfő

💥A Nap Igéje💥

Ézsaiás 57:15,,
,,💞Mert így szól a Magasságos és Felséges, aki örökké lakozik, és akinek neve Szent: Magasságban és szentségben lakom, de a megtört és alázatos szelleművel is, hogy megelevenítsem az alázatosok szellemét, és megelevenítsem a megtörtek szívét.,,

NE CSAK NAPTÁR SZERINT

Új esztendő... De csak naptár szerint,
hogyha a bűn, a megtűrt régi mind
velünk marad: kitartott csüggedés,
ápolt közöny, megszólás, nem kevés
irigykedés, jólfésült káröröm,
parázna szem, fullánk nyelv, vádözön
mások felé, kaparcsik vágy, bután
leplezgetett hajsza a pénz után.

De ronda mind, de ó, de rothadó!
Takarja be lehulló tiszta hó,
fedezze el Megváltónk vére mind!
Lehessen új – ne csak naptár szerint!

Füle Lajos

💥Van erőm💥Kiálts!

Felkelni azzal a gondolattal, hogy meg kell valósítanom a terveim, igazán csodás dolog lehet. 
Nos, Jeremiás életében ez egészen másképp zajlott. Amikor ezeket a csodás szavakat hallotta az Úrtól, akkor épp fogoly volt egy börtön udvarán. Isten bejelenti, hogy jóra fordul minden. 
A fogságban levő nép már sokszor kiállított, és lehet, hogy már azt hitték, hogy Isten nem hallja sóhajaikat. De mindent hallott, ahogy a te életedben is mindent pontosan hall. 
Hallja azokat az imádságokat, amelyeket csak csendben, párnádba bújva suttogsz el, hogy senki se hallja. 
Tudja a sóhajaid számát, amikor valami miatt összeszorult a szíved. Sőt, azt is tudja, ha a lelked van fogságban, szabadulást várva.
Ezért a mai napon tanulhatunk Jeremiástól. Fogságban volt, de hitt Isten erejében, nem vonta kétségbe azt. Lehetetlennek tűnő dologra várt? Lehet, hogy igen, de a Mindenség Ura megszólította őt, ezért bátran kiáltott.
Kiálts! Te, aki változásra vágsz az életedben, rendet szeretnél teremteni a lelkedben. 
Te, aki a szeretettel akarja megtölteni a szívét, hogy szétoszthassa szerte a világon. Kiálts! 
Te, aki már nem érzed a lábad alatt a biztos talajt, és ne félj, mert Isten tenyerénél lentebb nem eshetsz.
Ez az ige a jövőről szól. Arról a csodás jövőről, amit Isten népe számára készített. 
Ugyanakkor neked is, arról a jövőről, amelyet a számodra készített. 
Nincs más dolgod, mint várni arra, hogy Isten megmutassa számodra azt az utat, amelyen indulnod kell. Ugyanakkor hangzik a figyelmeztetés a számodra, hogy kiálts! Kiálts, az az imádkozz. 
Isten pontosan tudja, hogy mi történik veled, de lehet, hogy a te szemeddel is szeretné látni a világod



💥A Nap Igéje💥

Jeremiás 29:11-13
,,💞Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.
Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket.
Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám.,,


Jeremiás próféta könyve 29. rész
1. Ezek ama levél szavai, a melyet Jeremiás próféta külde Jeruzsálemből a fogságban való vének maradékainak, és a papoknak és a prófétáknak, és az egész népnek, a melyet fogva vitt vala el Nabukodonozor Jeruzsálemből Babilonba.
2. (Miután Jékóniás király és a királyné és az udvari szolgák, Júda és Jeruzsálem fejedelmei és az ács és a kovácsmester kijövének Jeruzsálemből.)
3. Elasának a Sáfán fiának, és Gamariának a Hilkiás fiának keze által, a kiket Sedékiás, Júda királya küldött Nabukodonozorhoz, a babiloni királyhoz Babilonba, mondván:
4. Ezt mondja a Seregek Ura, Izráel Istene mindama foglyoknak, a kiket Jeruzsálemből Babilonba vitettem:
5. Építsetek házakat és lakjatok azokban, plántáljatok kerteket és egyétek azoknak gyümölcseit.
6. Vegyetek magatoknak feleségeket és szűljetek fiakat és leányokat, és a fiaitokat is házasítsátok meg, a leányaitokat pedig adjátok férjhez, és szűljenek fiakat és leányokat, és szaporodjatok meg ott, és meg ne kevesedjetek.
7. És igyekezzetek a városnak jólétén, a melybe fogságra küldöttelek titeket, és könyörögjetek érette az Úrnak; mert annak jóléte lesz a ti jólétetek.
8. Mert ezt mondja a Seregek Ura, Izráel Istene: Ne hitessenek el titeket a ti prófétáitok, a kik közöttetek vannak, se a ti jövendőmondóitok, és ne figyelmezzetek a ti álmaitokra, a melyeket álmodoztok.
9. Mert ők hamisan prófétálnak néktek az én nevemben: Nem küldöttem őket, azt mondja az Úr.
10. Mert ezt mondja az Úr: Mihelyt eltelik Babilonban a hetven esztendő, meglátogatlak titeket és betöltöm rajtatok az én jó szómat, hogy visszahozzalak titeket e helyre.
11. Mert én tudom az én gondolatimat, a melyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kivánatos véget adjak néktek.
12. Akkor segítségre hívtok engem, és elmentek és imádtok engem, és meghallgatlak titeket.
13. És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem.
14. És megtaláltok engem, azt mondja az Úr, és visszahozlak a fogságból, és összegyűjtlek titeket minden nemzet közül és mindama helyekről, a hová kiűztelek titeket, azt mondja az Úr, és visszahozlak e helyre, a honnan számkivetettelek titeket.
15. Mert ezt mondjátok: Támasztott nékünk az Úr prófétákat Babilonban is.
16. Mert ezt mondja az Úr a királynak, a ki Dávid székében ül, és az egész népnek, a mely e városban lakik, tudniillik a ti atyátok fiainak, a kik nem mentek el veletek a fogságra:
17. Ezt mondja a Seregek Ura: Ímé, én reájok küldöm a fegyvert, az éhséget és a döghalált, és olyanokká teszem őket, a milyenek a keserű fügék, a melyek a rosszaság miatt ehetetlenek.
18. És üldözöm őket fegyverrel, éhséggel és döghalállal, és rettenetessé teszem őket a föld minden országára, átokká és csudává és szörnyűséggé és mindama nemzetnek gúnyjává, a melyek közé kivetettem őket.
19. Azért mert nem hallgattak az én beszédeimre, azt mondja az Úr, a melyeket én üzentem nékik az én szolgáim, a próféták által, jó reggel elküldvén, de nem hallgattátok, azt mondja az Úr.
20. Ti azért, ti foglyok, halljátok meg az Úrnak szavát mindnyájan, a kiket Jeruzsálemből Babilonba küldtem.
21. Ezt mondja a Seregek Ura, az Izráel Istene Akhábra a Kolája fiára, és Sedékiásra a Mahásiás fiára, a kik hamisan prófétálnak néktek az én nevemben: Ímé, én odaadom őket Nabukodonozornak, Babilon királyának kezébe, és szemeitek láttára megöli őket.
22. És mind azokról vesznek átokformát a Júdából való foglyok, a kik Babilonban vannak, mondván: Tegyen téged az Úr olyanná, mint Sedékiást és mint Akhábot, a kiket tűzzel égetett meg a babiloni király.
23. Mert istentelenséget cselekedtek Izráelben, és paráználkodtak az ő felebarátjaik feleségével, és az én nevemben hazugságot szóltak, a mit nem parancsoltam nékik. Én pedig tudom azt, és bizonyság vagyok, azt mondja az Úr!
24. A nehelámiti Semájának is szólj, ezt mondván:
25. Így szól a Seregek Ura, az Izráel Istene, mondván: Mivelhogy te levelet küldöttél a magad nevével az egész néphez, a mely Jeruzsálemben van, és Sofóniás paphoz, a Mahásiás fiához; és az összes papokhoz, mondván:
26. Az Úr tett téged pappá Jojáda pap helyébe, hogy felügyelők legyenek az Úr házában minden bolond férfiún, és prófétálni akarón, hogy vessed ezt a tömlöczbe és a kalodába.
27. Most azért, miért nem dorgáltad meg az Anatóthbeli Jeremiást, a ki néktek prófétál?
28. Sőt még hozzánk küldött Babilonba, ezt mondván: Hosszú lesz az! Építsetek házakat és lakjatok bennök, plántáljatok kerteket és éljetek azoknak gyümölcseivel.
29. És elolvasá Sofóniás pap e levelet a Jeremiás próféta hallására.
30. És szóla az Úr Jeremiásnak, mondván:
31. Küldj el mind a foglyokhoz, mondván: Ezt mondja az Úr a nehelámiti Semája felől: Mivelhogy prófétált néktek Semája, holott én nem küldtem őt, és hazugsággal biztatott titeket;
32. Azért ezt mondja az Úr: Ímé, én megfenyítem a nehelámiti Semáját és az ő magvát; nem lesz néki embere, a ki lakjék e nép között, és nem látja a jót, melyet én az én népemmel cselekszem, azt mondja az Úr; mert az Úr ellen való szót szólott.

💥Reggeli dicséret🌹Hála

"De az is Isten ajándéka, hogy az ember eszik, iszik, és jól él fáradságos munkájából." Prédikátor könyve 3.13


Hogy vagy a hálával? Inkább hálás vagy inkább elégedetlen ember vagy?

Örülni tudsz a félig teli pohárnak is, vagy számodra az már szinte teljesen üres? Az évek során rájöttem arra, hogy a leginkább akkor tehetek szert hálás szívre, ha egyszerűen hálát adok mindazért, amit már áldásként felfedeztem.

December 31-én este összegyűltünk egy évzáró, évkezdő áhítatra.

Ezen az alkalmon egy házaspár az alábbi írást olvasta fel nekünk. Engem nagyon elgondolkodtatott és megérintett, ezért elkértem tőlük. Remélem, segíteni fog neked is újabb hálára okot adó áldásokat felfedezni az életedben. Kívánom, hogy minden napodat – bármennyi gonddal kell is megküzdened – átjárja a hála, dicséret és reménység Isten szeretetéért és gondviseléséért!

„Olyan természetes dolog, hogy Isten velünk jót tegyen és betöltse az életünket erővel, kegyelemmel, örömmel, vagy ha bajban vagyunk, szabadítással. Gyakran természetesnek veszünk dolgokat, pedig, ha igazán az Úrra tekintünk, akkor semmi sem természetes.

Nem természetes az sem, hogy most itt vagyunk, nem természetes az sem, hogy este lefekszünk és reggel felkelünk. Nem természetes, hogy látunk és hallunk, semmi sem természetes, minden csak kegyelem.

Ha ma erőtől telve ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból, akkor Isten áldása volt veled.
Ha soha nem ismerted meg a börtön magányát, a háború veszélyeit és az éhezést, áldottabb vagy 500 millió embernél a földön.

Ha úgy tudsz elmenni a gyülekezetbe, templomba, hogy hited miatt nem üldöznek, kiváltságosabb vagy 3 millió keresztény embernél.
Ha alapvető szükségleteid biztosítva vannak, gazdagabb vagy az emberiség 75 %-nál.
Ha van egy kis megtakarított összeged, ahhoz a 10 %-hoz tartozol, akinek gazdaságuk gyarapodik
Ha látod szüleidet együtt megöregedni, a kivételesek közé tartozol.
Ha mosolyt hordozol az arcodon és hálás vagy mindenért, kivételes vagy, mert bár az emberek többsége meg tudná tenni, nem teszi ezt meg.
Ha meg tudod szorítani valakinek a kezét, át tudod ölelni, vagy csupán vállát megveregetni, örülj, mert sohasem leszel egyedül.
Ha tudsz olvasni, áldottabb vagy annál a 2 milliárd embernél, aki nem tud olvasni.

Gondolkozz el áldott helyzeteden, és szívedben köszönj meg mindent Istennek. Megtanultam, hogy hálát adni nem csak a jó dolgok után, vagy nem csak valamilyen eseményt követően, és nem csak egy évben egyszer kell. Hálás szívvel kell élni és tanulni mindazokból az eseményekből, amit meg kell élnünk, akár örömként, akár bánatként.

Hálás vagyok a férjemért, aki panaszkodik a vacsorára, mert így az estét velem tölti és nem valaki mással.
Hálás vagyok az adókért, amelyet ki kell hogy fizessenek, mert ez azt jelenti, hogy van munkahelyem és jövedelmem.
Hálás vagyok a takarításért a tegnapi vendégek után, mert ez azt jelenti, hogy barátainkkal töltöttünk egy kellemes délutánt.
Hálás vagyok, hogy nyírhatom a füvet, levihetem a szemetet, javíthatom a csapokat, mert azt jelenti, van házam, otthonom.
Hálás vagyok a ruhákért, amelyek egy kicsit szűkek, mert ez azt jelenti, van ennivalónk.
Hálás vagyok a parkolóhelyért, ami a parkoló legmesszebb pontján van, mert ez azt jelenti, hogy tudok járni és még autóm is van.
Hálás vagyok az árnyékomért mert kint lehetek a napfényben.
Hálás vagyok a magas gázszámláért, mert ez azt jelenti, hogy fűtött lakásom van és nem fáztam.
Hálás vagyok, amikor azt hallom, hogy valaki hamisan énekel a mögöttem lévő sorban, mert azt jelenti, hallok.
Hálás vagyok az unokáimért, akik estére teljesen kiborítanak, mert ez azt jelenti, van családom és egészségesek.
Hálás vagyok a mosni és vasalni valóért, mert van ruhám és van mit felvenni.
Hálás vagyok a fáradtságért, izomlázért, mert azt jelenti, tudtam keményen dolgozni.
Hálás vagyok, amikor reggel meghallom az óra csörgését, mert ez azt jelenti, Isten megőrzött, élek.

Az életben minden történésből lehet és kell is tanulni, igaz, nem mindig értjük meg azonnal az eseményeket, de mindennek értelme és haszna van.

Maradjunk és legyünk mindenkor, mindenért hálásak Istennek.”


Legyen áldott a napod!
bejegyezte: Hiti

2022. január 2., vasárnap

🌟Van erőm🌲Támaszkodj Istenre!

Két fontos dologra hívnám fel a figyelmed már az év első napjaiban:
Az első fontos mondat, amit érdemes megjegyezned: Támaszkodj Istenre!
A második, amit érdemes célként kitűznöd magadnak: Legyenek álmaid!
„Mert ahogyan a sok munka álommal jár…” (Prédikátor 5,2)
 
Isten kegyelméből ismét adatott számodra egy új év, hogy megvalósítsd álmaid, vágyaid. 
Mivel a jó megérkezés titka, a jó indulásban van elrejtve, ezért már a kezdő lépésekkor segítségül kell hívnod Istent. Dolgoznod kell azért, hogy célba érj. Ez nem egy könnyű út, hisz ahogy az igében is olvassuk, sok munka, erőfeszítés, izzadás után jön majd az álom. Ahhoz, hogy csodákat élj át az életedben, dolgoznod is kell. Törekedned kell, hogy Isten útján maradj.
Igazából a kezdet sosem volt nehéz az ember számára. Ilyenkor, főleg az év első napjaiban mindenki tele van lelkesedéssel. Úgy néz ki, hogy az első pár nap sikeres előrelépéseket tettünk az álmaink megvalósítása érdekében. De lehet, hogy eljön a nap, amikor majd senki nem fog biztatni, támogatni. 
És, ha a szíveddel olvasod a mai üzenetet, akkor ez az ige fog emlékeztetni téged arra, hogy ha Istennel indultál, vagy ha Istennel élsz, akkor bármibe is fogsz sikerülni fog, csak menj tovább.
És még valami, amit megjegyezhetsz erre az évre, hogy Isten ígéretei számodra is érvényesek.
Nem kell úgy élned az életed, hogy valami miatt, te nem részesülhetsz Isten szeretetében. 
Tehát, ha az az álmod, terved, kitűzött célod, hogy jobban tudj szeretni, megbocsáss, boldog életet élj, akkor ragadd meg Isten kezét, és vele menj tovább.

💥Reggeli dicséret🌹GPS

„Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt.”
Jakab levele 1:5-6


Több mint tíz évvel ezelőtt Budapesten tanultam vezetni, ennek ellenére (vagy pont ezért?) nagyon nem szerettem a fővárosban volán mögé ülni. Sok sáv, rengeteg gépjármű, villamossínek, busz, troli, irgalmatlan dugók… Persze egy vidéki megyeszékhelyen is megvalósul mindennek nagy része, és mindenhol vannak ideges vezetők meg előzékenyek, olyanok, akik fittyet hánynak a közlekedési szabályokra, akiknek a járművében nincsen irányjelző, és olyanok is, akik nyugodtan, megfontoltan vezetnek, és nem fekszenek rögtön a dudára, mikor másodszorra fulladsz le a zöldlámpánál.

És hiába az évek alatt megszerzett rutin, amikor nemrégiben visszaköltöztünk a főváros közelébe a „nem szeretek Pesten vezetni” (bocsánat a budaiaktól) érzés cseppet sem csökkent. 
Ami segített, ami meghozta az áttörést, az egy közösségi navigációs alkalmazás volt, ami nemes egyszerűséggel mutatja nekem az utat; ha szükség van rá, menet közben újratervez, elirányít a „kertek alá”, hogy kikerüljük a dugót. Tehát valamit jóval jobban tud, mint én. Tájékozódni. 
Nem mondom, van, hogy megpróbálok okosabb lenni nála, de az esetek többségében nem járok ilyenkor jól. 
Viszont megnyugtató érzés, hogy van, aki átlátja helyettem az éppen aktuális káoszt, amikor én erre képtelen vagyok (pl. december 23-án késődélután a Podmaniczky úton araszolva).

Isten ma még ennél is megbízhatóbb, tökéletesebb segítséget szeretne nyújtani neked. 
Nemcsupán egy mankót, amire támaszkodhatsz, amikor már egyedül nagyon nem megy, amikor kifogytál az összes, általad kitalált megoldási lehetőségből, hanem az Ő állandó, mindennapos jelenlétét. 
Az Ő bölcsességét, amit örömest megad neked, csak kérned kell, és elfogadnod. Társ lesz a mindennapokban, vezet, amikor nem látsz kiutat, és nem hagy magadra akkor sem, ha épp a Vörös-tenger habjai készülnek összezáródni feletted.

Az új év első napjaiban arra hív, ne vágj neki egyedül mindannak, ami rád vár! 
Bízz Benne, kérj Tőle hittel! Válaszd Őt társadnak, fogadd el a feléd nyújtott bölcsességet, és éld meg Vele 2022 minden pillanatát!

(Szilvási-Csizmadia Andrea)

💥A Nap Igéje💥Mai Igerész💥

Zsoltárok könyve 65. rész .
 ,,Megkoronázod az esztendőt jóvoltoddal, és a te nyomdokaidon kövérség fakad,,


1. Az éneklőmesternek; zsoltár; Dávid éneke.
2. Tied a hódolat, a dicséret, oh Isten, a Sionon; és néked teljesítik ott a fogadást.
3. Oh könyörgést meghallgató, hozzád folyamodik minden test.
4. Bűneim erőt vettek rajtam; vétkeinket te bocsásd meg.
5. Boldog az, a kit te kiválasztasz és magadhoz fogadsz, hogy lakozzék a te tornáczaidban; hadd teljesedjünk meg a te házadnak javaival, a te templomodnak szentségével!
6. Csodálatos dolgokat szólasz nékünk a te igazságodban, idvességünknek Istene; e föld minden szélének és a messze tengernek bizodalma;
7. A ki hegyeket épít erejével, körül van övezve hatalommal;
8. A ki lecsillapítja a tengerek zúgását, habjaik zúgását, és a népek háborgását.
9. Félnek is jeleidtől a szélek lakói; a napkelet és nyugot határait megörvendezteted.
10. Meglátogatod a földet és elárasztod; nagyon meggazdagítod azt. Istennek folyója tele van vizekkel; gabonát szerzesz nékik, mert úgy rendelted azt.
11. Megitatod barázdáit, göröngyeit meglapítod; záporesővel meglágyítod azt, termését megáldod.
12. Megkoronázod az esztendőt jóvoltoddal, és a te nyomdokaidon kövérség fakad;
13. Csepegnek a puszta legelői és a halmokat vígság övezi.
14. A legelők megtelnek juhokkal, és a völgyeket gabona borítja; örvendeznek és énekelnek.