2017. augusztus 12., szombat

Joel Osteen pásztor üzenete: Emelkedj a kritizáló hangok fölé!


Hiszem, hogy Isten a szabadság egy újabb szintjére szeretne elvinni téged. Az egyik módja annak, hogy egy magasabb szintre kerülj az, ha megválasztod a csatáidat, és nem mész bele olyanokba, amik valójában nem számítanak.

Nem kell válaszolnod minden téged kritizáló hangra. Nem kell feltétlenül megsértődni azon, amit mondanak.
Nem varjú vagy, hanem sas! Képes vagy felülemelkedni. Új magaslatokon szárnyalhatsz.

Pontosan ezt tette Nehémiás. Isten elhívta őt, hogy újjáépítse Jeruzsálem falait. Az embereivel együtt nekikezdett a munkálatoknak, azonban két kritikussal találta magát szemben, Szanballat és Tóbiás személyében. Egyfolytában kritizálták Nehémiást, pletykákat terjesztettek róla, megpróbálták lejáratni és nevetségessé tenni.

Mindeközben mit tett Nehémiás? Egyszerűen nem vett róluk tudomást. Amit mondtak, az az egyik fülén bement, a másikon ki. Amikor látták a kritikusok, hogy nem mennek semmire Nehémiással, a város vezetőihez rohantak. Azzal vádolták Nehémiást, hogy nem jó ügy érdekében építi a falat, hanem csak magának akar királyságot építeni. Nehémiást biztosan megkísértette az ötlet, hogy lemásszon a falról és jól megmondja nekik: ,,Fiúk! Nem fognátok már be? Mindjárt megmutatom, ki is vagyok!" De nem tette. Volt elég bölcsessége, hogy felismerje, ez az egész csupán arra megy ki, hogy elvonja a figyelmét valódi elhívásáról. Úgy döntött, hogy nem vesz tudomást róluk, és rekordidő alatt felépítette a falat.

Amikor Isten egy álmot ültet a szívedbe, és elkezdesz ennek megfelelően cselekedni, akkor biztos lehetsz benne, hogy a ,,Szanballatok" és ,,Tóbiások" hamarosan fel fognak tűnni. Az igazi győztes ismérve az, hogy megválogatja a csatáit. Sok csatába egyszerűen nem érdemes belemenni. Nehémiás tudta, ha lejön a falról, az idejét és energiáját arra szánja, hogy legyőzze ezt a két embert, sikerült volna neki. Biztosan jól is érezte volna magát tőle, viszont nem vitte volna őt közelebb a céljához. A fal nem épült volna előbb fel. Röviden a lényeg: úgy döntött, hogy sas lesz. Úgy döntött, hogy mindezek fölé emelkedik.

Nekünk is ezt kell tennünk. Válogassuk meg, hogy minek szentelünk figyelmet. Ne bonyolódjunk bele olyan csatákba, amiknek nincs értelme. Tanuljunk Nehémiástól, és ne vegyünk tudomást a ,,Szanballatokról" és ,,Tóbiásokról".

Ne hagyd, hogy elvonják a figyelmedet a jelentéktelen dolgok, mert maga Isten fogja vívni a csatáidat. Ő fog felemelni, Ő tesz győztessé az akadályok fölött és mindazzá fogsz válni, amire Ő teremtett.

Charles H. Spurgeon: Harmatgyöngyök és aranysugarak

„Az Úr uralkodik, örüljön a föld.” -(Zsoltárok 97,1)


Míg ez a dicső kifejezés igaz marad, nincs ok a nyugtalankodásra. A földön az Úr hatalma éppen olyan gyorsan lecsendesíti az istentelenek gonoszságát, mint a tenger dühöngését. Szeretete éppen oly szívesen felüdíti a nyomorultak lelkét, mint az eső a száraz földet. Magasztosan világítanak alá a borzalmas viharos felhők közül a villám lángjai, s az Úr dicsőségét hirdeti teljes nagyságában a hatalmas birodalmak bukása és a nagy trónok felfordulása. Az isteni király kezeit felismerjük minden küzdelmünkben és nyomorúságunkban.

„Ím, trónodról rendelkezve
Tekintsz az emberekre;
Isten Fia, nézz szeretve
Megváltott testvéridre.”

A pokolban a bukott szellemek komor kedvtelenséggel elismerik az Ő kétségbevonhatatlan fennhatóságát. Bár meg van nekik engedve, hogy szertejárhatnak, de lábaik erősen meg vannak kötözve. Belzebúb szájába zabola van vetve és a fenevad csak bizonyos korlátok között mozoghat. A halál lövege az Úr lakatja által van elzárva és isteni hatalom a sírok tömlöceinek őre. Az egész világ Bírájának rettenetes bosszúja cselekszi azt, hogy az ellenség sír és fogait csikorgatja, mint az az eb, mely a vadász ostorától retteg.

„Erős kezedbe adta át
Isten a kormánypálcát;
Birtoklod az életet, s halált,
A sír, s pokol kapuját.”

A mennyben senki sem kételkedik az örökkévalóság királya hatalmának tökéletességében, hanem mindnyájan lehullnak színe előtt és kifejezik hódolatukat. Angyalok az Ő udvaroncai, a kiválasztottak az Ő kegyeltjei, kik örömmel kívánnak Neki szolgálni éjjel és nappal. Bárcsak már bemehetnénk a nagy király városába!

„Föld, világ s minden fölött
Uralkodsz Isten jobbján,
Birtokolsz hasonló dicsőséget,
Működsz szentjeid javán.”

MERJ SZERETNI: 40 nap a szeretet iskolájában-14.nap

A SZERETET GYÖNYÖRKÖDIK A TÁRSÁBAN

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?

"Élvezd életedet a te feleségeddel, akit szeretsz, a te gyorsan elmúló életed minden napján."
(Prédikátor 9:11, angol fordítás)

• Ezen az úton a legfontosabb megtanulnod, hogy a szívedet nem követned kell, hanem vezetni. Ne az érzelmek vezessenek. Ültesd őket a hátsó ülésre, add tudtukra, hogy hova tartasz!

• Emlékezz arra, miért lettél szerelmes társadba! Keresd társaságát, örülj hitvesednek! Vagyis döntsd el, hogy szeretni fogod, és fogadd őt vissza a szívedbe!

• Ha hirtelen haragú, vagy önző vagy, az nem egy előre beprogramozott jellemvonás. Csupán arról van szó, hogy így döntöttél. De dönthetsz a jó mellett is. Te vezetted magad ide. Itt az ideje tehát kivezetned szíved innen, és élvezd újra társad társaságát!


"Mint az almafa az erdőnek fái közt, olyan az én szerelmesem az ifjak közt.
Az ő árnyékában felette igen kívánok ülni; és az ő gyümölcse gyönyörűséges az én ínyemnek."-
(Énekek Éneke 2:3)

"Adjad, fiam, a te szívedet nékem, és a te szemeid hadd gyönyörködjenek az én utaimban."
(Példabeszédek 23:26, angol fordítás)

Reggeli dicséret: Bevallott és elhallgatott bűnök

„Aki elfedezi az ő vétkeit, nem lesz jó dolga; aki pedig megvallja és elhagyja, irgalmasságot nyer.”- (Példabeszédek könyve 28. fejezet 13. vers)

Jó pár száz évvel ezelőtt Európa számos országában a bűnözőket nem börtönbe zárták, hanem gályarabságra ítélték, ezáltal egyrészt ’olcsó’ munkaerőhöz jutottak, másrészt az állam mentesült a fogva tartás költségeitől.

Egy történet szerint, a királyi gálya épp a kikötőben horgonyzott várva, hogy friss emberi ’rakománnyal’ töltsék fel. Vagy 100 rabláncra fűzött foglyot lökdöstek fel a szuronyos katonák a mólóra, ahol az uralkodó várta a menetet.

S mielőtt a rabokat elnyelte volna a hajó véres gyomra, felsorakoztatták őket, a király pedig megkérdezte tőlük, mit követtek el. Egytől-egyig könyörögtek és állították: - Én ártatlan vagyok! – Én nem követtem el semmit! – Nem vagyok rosszabb, mint mások! – Csak egy kis tévedés volt! – Kegyelem!

Csupán egyetlen fiatalember volt köztük, aki szemlesütve annyit mondott: - Én bizony bűnös vagyok. Előre megfontolt szándékkal megöltem és kiraboltam a társamat. Én megérdemlem ezt a súlyos büntetést.

A király ezt hallva úgy rendelkezett; - Ezt a bűnöst azonnal ki kell emelni a többi közül, nehogy megfertőzze az ártatlanokat. Így, nyert kegyelmet ez a bűnbánó fiatalember.

S mi a helyzet veled? Mit válaszolsz, mikor a világmindenség Ura megkérdezi: hogyan lettél egy, vagy több bűn, rossz szokás, függőség rabszolgája?

Meddig próbálod altatni a lelkiismereted azzal, hogy ’ez nem is olyan nagy dolog’, ’ha másnak szabad...’? Mikor látod be végre, hogy csak akkor tudsz megszabadulni, ha beismered, hogy a bűn az bűn, és hogy bűnös vagy?

Mielőtt erre válaszolsz, íme két szabadult ember vallomása:

„Boldog ember az, akinek az Úr bűnt nem tulajdonít, és lelkében csalárdság nincsen. Míg elhallgattam, megavultak csontjaim a napestig való jajgatás miatt. Vétkemet bevallám néked, bűnömet el nem fedeztem. Azt mondtam: Bevallom hamisságomat az Úrnak, és te elvetted rólam bűneimnek terhét. Szela.” (Zsolt.32:2-3;5)

„Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mi bennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.” (1Ján.1:8-9)


Kövesd az ő példájukat és legyél te is szabad!

Bejegyezte: Szilárd

Köszöntünk Szent Szellem!: KÖSZÖNJÜK, MIKOR EMLÉKEZTETSZ!

"Ők pedig engedetlenek voltak és megszomorítottak szentségének Lelkét, és Ő ellenségükké lőn, hadakozott ellenük." (Ézsaiás könyve63:10)

Vajon tetszik neked, ha valaki emlékeztet múltbeli hibáidra? A mennyben ez már nem fog megtörténni, mert Isten kitörli azokat minden üdvözült emlékezetéből. Ez az élet azonban még különbözik az eljövendőtől. 
Bármilyen fájdalmas is a folyamat, mégis fontos, hogy - ha nem is túl gyakran, de - emlékezetünkbe idézzük azokat az alkalmakat, amikor bűnbe estünk, megszomorítottuk Istent, é s bántottunk másokat.
Ez az emlékeztetés azonban nem más emberek feladata. Sátán nagyon szereti ezt romboló módon végezni, de nem szabad hallgatnunk az ő kárörvendő vádjaira. 
A Szentlélek emlékeztet Isten akarata szerint bennünket, mégpedig úgy, hogy folyamatosan véd, nehogy belessünk ugyanabba a csapdába. A Lélek nem úgy emlékeztet, hogy újra meg újra bűntudatot érezzünk, hanem hogy ráébressze lelkiismeretünket a bűnbocsánat bizonyosságára, és arra, hogy teljes mértékig az Ő győzelmes erejére kell hagyatkoznunk. Az izraeliták megszomorították Isten Lelkét, és sajnos eljutottak addig a pontig, ahol már nem hallották többé az Atya hangját.
- "Fogalmad sincs, min megyek most keresztül! - panaszkodott egy fiatalember, amikor arról beszélgettünk, milyen nehéz helyzettel néz szembe korábbi ostoba tettei miatt. Pár pillanatig tétováztam, míg végre engedtem a Szentlélek indításának, hogy elmondjak a fiúnak egy hasonló élethelyzetet, amit még kamasz koromban éltem át. Figyelmesen hallgatta történetemet. 
Nagyon fájt felidézni, milyen érzés volt visszaadni a vendéglő tulajdonosának a korábban ellopott pénzt.
A történet után együtt imádkoztunk, és tudatosult bennem, milyen hatalmas értéke van, hogy a Szentlélek emlékeztet bennünket a múltbeli, már megbocsátott bűneinkre. 
"Köszönöm a bizonyosságot, amit ma nekem adtál - imádkozott a fiatalember.
 - Nagyon örülök, hogy a lelkész megérti, min megyek keresztül, és reményt adott, hogy én is biztos lehetek a megbocsátásodban, és erőt kapok a győzelemhez."

Imádság a mai napra
"Atyám, ne engedd, hogy bármikor is előrángassam valakinek a szennyes múltját, hanem emlékeztess folyamatosan arra, hogy nekem is mindig megbocsátasz, és szeretsz engem!
"

Reggeli gyöngyszemek: Isten kegyelme minden szükségletet betölt

„De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben azért az én erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem.” (2Kor 12:9)


Ha Istennek adtad át magad, hogy munkáját végezd, akkor nem kell aggodalmaskodnod a holnap miatt. Akinek szolgálsz, kezdettől fogva ismeri a véget. A holnap eseményei, amelyek szemeid előtt titokzatosak, a Mindenható előtt nyilvánvalóak.

Ha dolgainkat saját kezünkbe vesszük, és saját bölcsességünkben bízva akarunk sikert elérni, akkor olyan terhet veszünk vállainkra, amelyet nem Isten rakott ránk, amit segítsége nélkül akarunk cipelni. Magunkra vállaljuk azt a felelősséget, amely Istené, s így valójában helyettesítjük Őt. Nyugtalanok lehetünk, előre láthatunk bizonyos veszélyeket, veszteségek érhetnek bennünket, mert azok elmaradhatatlanok, de ha igazán hisszük, hogy Isten szeret bennünket, és csak javunkat akarja, akkor a jövő nem fog aggasztani. Úgy bízunk Istenben, mint a gyermek bízik szerető szüleiben. Gondjaink és szenvedéseink eltűnnek, mert akaratunk megnyugszik Isten akaratában.

Krisztus nem ígérte meg, hogy a holnapi nap terheit már ma hordja helyettünk. Azt mondta: „Elég néked az én kegyelmem.” Ahogy mannát adott a pusztában, ma is naponta kiárasztja kegyelmét, s megadja napi szükségleteinket. Akár Izrael seregei a vándorlás idején, mi is reggelről reggelre megtalálhatjuk a mennyei kenyeret.

Egyszerre csak egyetlen nap a miénk, ez alatt éljünk Istennek! Ez egyetlen napon tegyük le ünnepélyesen összes terveinket és szándékunkat Isten kezébe, s vessük rá összes gondjainkat, mert Ő gondot visel rólunk. „Mert én tudom az én gondolataimat, amelyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata.” (Jer 29:11)
 (Thoughts from the Mount of Blessing, 149, 150.)

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor: Uralkodj a gonosz napon


,,Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen: A kinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be.,, (1 Péter 5:8-9).

Az Efezus 6:13 így szól, “Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon….” A gonosz nap az amelyen elszabadul a pokol ellened; mikor a doktor hirtelen kijelenti, hogy valami gond van a szervezetedben! A gonosz nap az, amikor hirtelen problémák merülnek fel; a jelképes kifejezése a válság napjának.

Ezért keresztényként nagyon fontos, hogy tanulmányozd Isten Igéjét a béke napjaiban, és raktározd el önmagadban, így a válság napjaiban rendíthetetlen maradsz. Mert a válság napjaiban csakis ami benned van, az segíthet felülkerekedni. A Kolossé 3:16 azt mondja, “A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel, hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak.”

Sok ember megvárja, míg a baj felüti a fejét, és aztán kezdenek el imádkozni és megpróbálják alkalmazni a hitüket; nem: a hit és a kétségbeesés két különböző dolog. Az ilyen emberek egyszerűen megnyomják a pánik gombot kétségbeesésükben. Ők nem növelték hitüket, amikor kellett volna, ebből kifolyólag bepánikolnak a gonosz napon. A hit az emberi szellem válasza Isten Igéjére, nem olyasmi, amit az elméd szül, hanem a szellemedből fakad. Emiatt szükséges hogy a szellemedet állandóan megtöltsd Isten Igéjével.

Isten azt akarja, hogy mindig győzzünk; arra teremtett minket, hogy győztesek legyünk. Hatalmat adott nekünk a körülményeink fölött. Ahelyett, hogy elborítson a félelem amikor szörnyű körülményekkel nézel szembe, használd a hitedet, gyakorold hatalmadat Krisztusban. Nekünk van valamink, amit használhatunk. Hatalmunk van a Jézus Nevében. Használhatod ezt a Nevet bármelyik démon ellen. Használhatod hogy javíts a munkahelyi, anyagi, egészségi, családi helyzeteden, és mindenre az életeddel kapcsolatosan! Minden nap győzhetsz Isten Igéje által cselekedve.

Ima
Drága mennyei Atyám, köszönöm Igéd képességét arra, hogy eredményeket hozzon létre életemben. Mindenben győztes vagyok, mert Igéd elültette bennem a képességet arra, hogy megtegyem a lehetetlent. Hálleluja!

További tanulmányok:

Józsué 1:8;
El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, a mint írva van abban, mert akkor leszel jó szerencsés a te utaidon és akkor boldogulsz.

Efézusbeliekhez 6:10-17;
Végezetre, atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az ő hatalmas erejében. Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben. Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak. Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok. Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába, És felsarúzván lábaitokat a békesség evangyéliomának készségével; Mindezekhez fölvevén a hitnek paizsát, a melylyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok; Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, a mely az Isten beszéde:

Olvasd az Igét, Szeresd, éld meg, járj a neked szánt áldásokban és állj készen a győzelemre .

Szeretettel

Napi áhítat -A Bibliából bármit ki lehet olvasni.

Olvasmány: Mt 15,1–9

A Bibliából bármit ki lehet olvasni. Te olvasd ki belőle az életet!

„Akkor farizeusok és írástudók mentek Jeruzsálemből Jézushoz, és ezt mondták: „Miért szegik meg tanítványaid az ősök hagyományát? Amikor ugyanis étkeznek, nem mossák meg a kezüket.” Ő így válaszolt nekik: „Ti pedig miért szegitek meg a ti hagyományotokért az Isten parancsolatát? Mert Isten ezt mondta: Tiszteld apádat és anyádat, és aki gyalázza apját vagy anyját, halállal bűnhődjék. Ti pedig így tanítotok: Ha valaki ezt mondja apjának vagy anyjának: Áldozati ajándék az, amivel megsegíthetnélek, azt ebben az esetben nem köti a parancsolat, hogy tisztelje apját és anyját. Így tettétek érvénytelenné Isten igéjét a ti hagyományotokért. Képmutatók, találóan prófétált rólatok Ézsaiás: Ez a nép csak ajkával tisztel engem, a szíve azonban távol van tőlem. De hiába tisztelnek engem, ha olyan tanításokat tanítanak, amelyek emberek parancsolatai.”

Magyarázat:

Az ősök hagyománya eredetileg a Mózes öt könyvének szájhagyomány formájában megőrzött értelmezését jelentette, mely kezdetben segítség volt, de az idők során magát az Isten parancsát, a törvényt homályosította el. Jézus és tanítványai gyakran ezeket a hagyományokat áthágták, mert számukra fontosabb volt Isten törvénye, mint az emberi hagyományok.

Jézus mindig az Isten igéjét tartotta a legfontosabbnak: „Isten azt mondta” (4. v.), „Ti pedig így tanítotok” (5. v.). Az emberi értelmezés és tanítás teljesen ellentétes lehet Isten eredeti akaratával. Ebben a szakaszban is láthatunk erre egy jó példát, hogyan ferdítették el az ötödik parancsolatot saját hasznukra és érdekükben. A történelem során a mai napig nagyon sokszor került megmásításra az Isten igéje.
A középkori reformátorok felismerték, hogy az egyház messze eltávolodott attól, amit az Isten mondott, és emberi tanításokat isteni tanításokként kezdek gyakorolni.
Ezért visszafordultak Isten kijelentett szavához, a Bibliához. Jelmondatuk lett: „Egyedül az Írás”.
Számunkra is egyedül az Írás lehet az egyetlen zsinórmérték.
Vizsgáljuk meg életünket és közösségi életünket, és ha szükséges, térjünk vissza Isten szavához.
(Nagy Tibor)

CSALÁDI ISTEN-TISZTELET

"Én azonban, és az én házam az Úrnak szolgálunk." (Józsué könyve 24. fejezetének 15. verse)
"Szívem tökéletessége szerint járok az én házamban."
(101. zsoltár 3. verse)

VAN-E VALAMILYEN KAPCSOLAT A BIBLIA REGGELI ÉS ESTI ÁLDOZATA, VALAMINT A CSALÁDI ISTEN-TISZTELET KÖZÖTT?
MILYEN FONTOS A CSALÁDI ISTEN-TISZTELET?

Az áldozat és a családi Isten-tisztelet kapcsolata. "A reggeli és az esti áldozatra kijelölt órákat szentnek tekintették, és ezeket az áhítat óráiként tartották meg mindenütt a zsidó nép körében. Ebben a szokásban a keresztények is megszívlelendő példát láthatnak a reggeli és esti imára." "A mennyei mindenség reggel és este azokra a családokra figyel, ahol imádkoznak, és a tömjénező angyal a közbenjáró vér által utat talál Istenhez."

A védelem ígérete. "Istent minden keresztény otthonban tisztelni kell az ima és a dicséret reggeli és esti áldozata által. A keresztény szülők kötelessége, hogy reggel és este komoly imában és kitartó hitben védőkerítést vonjanak a gyermekeik köré. Vajon a Menny Ura elhalad-e ezek mellett az otthonok mellett anélkül, hogy megáldaná azokat? Szó sem lehet erről. Szolgáló angyalok védik azokat a gyermekeket, akiket így ajánlottak Istennek."


Tragédia az imát elhanyagoló otthonban. "Semmi sem tesz oly szomorúvá, mint az imát elhanyagoló otthonok. Egyetlen éjszakára sem érzem magamat biztonságban az ilyen otthonban. És nem is maradnék ott, ha nem akarnék segíteni a szülőknek abban, hogy felismerjék az ima szükségességét. A gyerekek elhanyagoltságról tesznek bizonyságot, mert Isten ismeretét nem állították eléjük."

A családi Isten-tisztelet legyen napi foglalatosság. "Ne befolyásolja a körülmény a családi Isten-tiszteletet! Nem elég alkalmanként imádkozni, s amikor a feladatunk összesűrűsödik, elhagyni azt. Ha így teszünk, azt a benyomást keltjük a gyermekeinkben, hogy az imának nincs különleges következménye. Legyen öröm tisztelni az Urat."

Hogyan tartsunk családi Isten-tiszteletet, ha van gyermekünk? "Az apa válasszon ki a Szentírásból egy olyan szakaszt, amely érdekes és könnyen érthető. Kérdéseket tehet fel, néhány komoly, érdekes megjegyzést fűzhet a szakaszhoz, valamint olyan eseményre is rámutathat röviden, amely megvilágítja a mondanivalót. Azután elénekelhetnek néhány verset valamelyik énekből, amit rövid, tárgyhoz illő ima követ. Mindenki kapcsolódjon be a Biblia olvasásába. Tanulja meg, és gyakran ismételje Isten törvényét. A gyerekek számára érdekesebbé válik a dolog, ha időnként megengedjük nekik, hogy ők válasszák ki a felolvasandó szakaszt. Tegyünk fel nekik kérdéseket, és tegyük lehetővé, hogy ők is kérdezzenek."

ÖSSZEFOGLALÁS ÉS IMAGONDOLAT

A feleségem és én örömmel emlékszünk vissza azokra a napokra, amikor a gyermekeink még kicsik voltak, és minden reggel és este megtartottuk a családi Isten-tiszteletet, tisztelettudón ültek, a kedvenc babájukat vagy macijukat tartva, és hallgatták Uncle Arthur "Bedtime Stories"-jait és más bibliai történetet. Ma mind a harmincas éveikben vannak, de még ma is emlékeznek az olyan kedves és bensőséges alkalomra, amit mint család, együtt töltöttünk.
Komolyan imádkozzunk a gyermekeinkért és az unokáinkért.

Isten megígérte, "megtartom a fiaidat" (Ésa 49:25). 
Néhány gyermekünk elhagyta a gyülekezetet, de Isten adott nekem egy álmot. 
Temetőben voltam, ahol a gyermekeim egy része el volt temetve. Az Úr azt mondta, imádkozzam értük Jézus Krisztus nevében
Elmondtam egy buzgó közbenjáró imát, és a sír homokjából előjöttek a gyermekeim.
Bűntől és haláltól megtisztulva, olyanok voltak, mint piciny korukban. 

Isten jó. Szülők, imádkozzatok! Ő megígérte, hogy megtartja mindazt, akit neki ajánlanak. És én hiszek ebben.

Forrás: A forráskönyv: "Közösség Istennel"-


********

Én is hiszek benne. Mi hívő keresztényként nőttünk fel. A gyerekeim mai napi emlékeznek és szép élményként mesélik például, hogy az óvodában mit olvastak az áhítaton, vagy az iskolában a hittan órán :) és otthoni történeteket. Mindnek megvannak az akkori kedvenc hősei :) Tíz éves volt a fiam, amikor azt kérdezte, mi lesz a jó emberekkel akik nem hisznek, nincsenek Istennel?
Óriásisi dolog, hogy már ilyen kicsiként, ezen elgondolkodik....! 

Amikor a nagymamám már megöregedett és készült az Úrhoz, volt szintén egy álma. Jézus jelent meg neki és azt kérte, hogy imádkozzon még, mert Ő meghallgatja azt! Még három évig imádkozott, közben járt mindenkiért, családjáért, rokonokért, ismerősökért, az országért és a világért.
Sosem fájt semmije ezalatt a három év alatt, pedig betöltötte a 90.évét! 
Amikor eljött az utolsó hete, már nem kért enni, csak inni és szépen elaludt! Másnap amikor megkaptam a hírt, hogy a Mama elment, rákövetkező percekben az Úr elém hozott egy keresztény verset amiben azt állt, hogy valaki elment és az Atya karjaiban van már...

Köszönöm neked Uram, hogy TE HŰSÉGES vagy a te szolgálóidhoz! 
Köszönöm Uram, hogy TE IMAMEGHALLGATÓ ISTEN VAGY! 
Dicsőség neked mindörökké, Ámen💖
Mónika-

Ésaiás próféta könyve 41. rész .13 vers

1. Hallgassatok reám, ti szigetek, és a népek vegyenek új erőt, közelgjenek, majd szóljanak, együtt hadd szálljunk perbe!
2. Ki támasztá fel azt keletről, a kit igazságban hív az ő lábához? A népeket kezébe adja és királyok felett uralkodóvá teszi, kardjával mint port szórja szét, mint repülő polyvát kézíve által!
3. Kergeti őket, békességgel vonul az úton, a melyen lábaival nem járt.
4. Ki tette és vitte végbe ezt? A ki elhívja eleitől fogva a nemzetségeket: én, az Úr, az első és utolsókkal is az vagyok én!
5. Látták a szigetek és megrémülének, a földnek végei reszkettek, közelegtek és egybegyűltek.
6. Kiki társát segíti, és barátjának ezt mondja: Légy erős!
7. És bátorítja a mester az ötvöst, és a kalapácscsal simító azt, a ki az ülőt veri; így szól a forrasztásról: jó az, és megerősíti szegekkel, hogy meg ne mozduljon.
8. De te Izráel, én szolgám, Jákób, a kit én elválasztottam, Ábrahámnak, az én barátomnak magva;
9. Te, a kit én a föld utolsó részéről hoztalak és véghatárairól elhívtalak, és ezt mondám néked: Szolgám vagy te, elválasztottalak és meg nem útállak:
10. Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak.
11. Ímé, megszégyenülnek és meggyaláztatnak, a kik fölgerjednek ellened, semmivé lesznek és elvesznek, a kik veled perlekednek.
12. Keresed őket és meg nem találod a veled versengőket; megsemmisülnek teljesen, a kik téged háborgatnak.
13. Mivel én vagyok Urad, Istened, a ki jobbkezedet fogom, és a ki ezt mondom néked: Ne félj, én megsegítelek!
14. Ne félj, férgecske Jákób, maroknyi Izráel, én megsegítlek, szól az Úr, a te megváltód, Izráelnek Szentje!
15. Ímé, én teszlek éles, új cséplőhengerré, a melynek két éle van; hegyeket csépelj és zúzz össze, és a halmokat pozdorjává tegyed.
16. Te szórd, és a szél vigye el őket, és elszéleszsze őket a forgószél, és te örülsz az Úrban, és dicsekedel Izráelnek Szentjében.
17. A nyomorultak és szegények keresnek vizet, de nincs, nyelvök a szomjúságban elepedt: én, az Úr meghallgatom őket, én, Izráel Istene, nem hagyom el őket.
18. Kopasz hegyeken folyókat nyitok és a rónák közepén forrásokat; a pusztát vizek tavává teszem és az aszú földet vizeknek forrásivá.
19. A pusztában czédrust, akáczot nevelek és mirtust és olajfát, plántálok a kietlenben cziprust, platánt, sudarczédrussal együtt,
20. Hogy lássák, megtudják, eszökbe vegyék és megértsék mindnyájan, hogy az Úrnak keze mívelte ezt, és Izráel Szentje teremtette ezt!
21. Hozzátok ide ügyeteket, szól az Úr, adjátok elő erősségeiteket, így szól Jákób királya.
22. Adják elő és jelentsék meg nékünk, a mik történni fognak; a mik először lesznek, jelentsétek meg, hogy eszünkbe vegyük és megtudjuk végöket, vagy a jövendőket tudassátok velünk!
23. Jelentsétek meg, mik lesznek ezután, hogy megtudjuk, hogy ti Istenek vagytok; vagy hát míveljetek jót vagy gonoszt, hogy mérkőzzünk és majd lássuk együtt!
24. Ímé, ti semmiből valók vagytok, és dolgotok is semmiből való; útálat az, a ki titeket szeret.
25. Feltámasztám északról, és eljött napkelet felől; hirdeti nevemet, és tapodja a fejedelmeket, mint az agyagot, és mint a fazekas a sarat tapossa.
26. Ki jelenté meg ezt eleitől fogva, hogy megtudnók? vagy régen, hogy ezt mondanók: Igaz? De nem jelenté meg, de nem tudatá senki, nem hallá szavatokat senki sem!
27. Sionnak először én hirdetém, ímé itt vannak a tanúk, és örömmondót adtam Jeruzsálemnek.
28. És néztem és nem volt senki, ezek közül nem volt tanácsadó, hogy megkérdezzem őket és feleljenek nékem.
29. Ímé, mindnyájan semmik ők, semmiség cselekedetök, szél és hiábavalóság képeik.

2017. augusztus 11., péntek

Csendes percek: ÚJRA TANULOK JÁRNI

,,Miért mondod ezt, Jákób, miért beszélsz így, Izráel: Rejtve van sorsom az ÚR előtt, nem kerül ügyem Isten elé.
Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.,,
-Ézs 40,27-31.

,,Ha elesik is, nem marad fekve, mert az Úr kézen fogja.,, (Zsolt 37,24)

A csípőműtétem utáni felgyógyulás része egy naponta végzendő intenzív gyógytorna, hogy elgyengült lábaimban az izmok újra visszanyerjék erejüket. Először egy finom masszázzsal és passzív mozgássorokkal kezdem, majd ezután jön az aktív izomerősítő tréning. Végül következik a futópad, a korlátba kapaszkodva, nehogy elessek; miközben a lábaim megtanulják, hogyan kell újra járni. Ez a terápia időt és fáradozást igényel, de megéri. Mindennap egy kicsit erősebbnek érzem magam.
Tanulgatom, hogy hasonló fegyelemre van szükség a lelki életemben is. Csak úgy végigsántikálni az életen, ez könnyen megy nekem. Elhagyom a napi elcsendesedést, ha szorít az idő, és csak egy rövid fohászt mondok, miközben az egyik teendőtől a másikig rohanok. Egy idő elteltével lelki életem izmai elgyengülnek, míg nem tudok már biztosan haladni a mindennapi élet kihívásai között. Az imádság, a csendesség, a bibliatanulmányozás és az istentiszteletek segítségével azonban megerősíthetem Istennel való kapcsolatomat. Amikor nehézségek jönnek, és megbotlok, Isten fogja a kezem, felemel, és felkínálja a lelki megújulás lehetőségét.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy velünk vagy, és erőt adsz életünk megpróbáltatásaiban. Ámen.

Amikor megbotlunk, Isten mellettünk van, hogy megragadjon és megerősítsen.
Susan Walker-Spring (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A MŰTÉTBŐL LÁBADOZÓKÉRT!

MERJ SZERETNI: 40 nap a szeretet iskolájában-13.nap

A SZERETET BECSÜLETESEN KÜZD

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?

"És ha egy ház önmagával meghasonlik, meg nem maradhat az a ház."
-(Márk 3:35)

• Az élet viharai megmutatják, milyen anyagból készültetek. Após-anyós viták, anyagi nehézségek, munkahelyi kihívások. Ezek a helyzetek előkészítik a terepet a konfliktushelyzetekhez. Vitatkoztok, megbántódtok. Minden házaspár keresztül megy ezen. De nem mindegyik éli túl.

• Házasságod számára a legmélyebb károkat a csatározások hevében fogod okozni. Ilyenkor a legnagyobb a büszkeséged, ilyenkor vagy a legönzőbb és a legítélkezőbb. Meg kell tanulnod kezelni ezeket a helyzeteket, mert ha sikerül; erősebben jöttök ki belőle mindeketten, mint valaha.

• Meg kell tanulnod tisztán és becsületesen "harcolni". Kell, hogy legyenek egységes szabályok, melyeket bármilyen vita hevében sem léptek át. Vannak közös szabályok, és egyéni irányelvek.


"Az engedelmes felelet elfordítja a harag felgerjedését, a bántó beszéd pedig haragot támaszt." (Példabeszédek 15:1)

"Egymás iránt ugyanazon indulattal legyetek." (Róma 12:16)

Jelenések könyve: A testvéri szeretet városa

Jelenések 3:8-13


A hatodik levél Filadelfiának szól. A várost Kr.e. 189-ben alapították. Nevének jelentése: testvéri szeretet. Sajnos a keresztény múltra ma már csak egy bizánci korú bazilika emlékeztet.

A hét város közül ez a legfiatalabb, nem büszkélkedhet nagy múlttal, mégis ez az, amelyik Szmirnához hasonlóan nem kap elmarasztalást, csak dicséretet.

Van még egy érdekessége ennek a városnak. Itt és Szmirnában maradt fenn legtovább a kereszténység. Itt olyan gyülekezet élt, amelyet Jézus megdicsért, mivel megtartották tanításait. A kereszténység legfőbb tanítása a szeretet. „Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok!” (János 13:35.)

Szerető közösség volt ez. Jelképezte a reformáció utáni kort, amikor a keresztények tovább keresték az Isten akaratát a Bibliából. Szívükre vették a messze pogány vidék – Afrika, Ázsia népének örök sorsát. Misszionáriusok mentek ezekre a helyekre és életük kockáztatásával vitték el a Jézusról szóló tanítást az embereknek.

Ebben az időben fedezték fel a Bibliában, hogy Jézus hamarosan visszajön. Ezt is megosztották a többi emberrel, hogy ne érje őket váratlanul ez az esemény.

Mire tanít minket ez a levél?

- Szeressük azokat, akik a családunkhoz tartoznak. Ha néha nem értjük, akkor is szeressük őket.

- Szeressük a gyülekezeti tagokat

- Legünk együtt érzők, jószívűek a nehéz sorsú emberekhez

- Ne szégyelljük, hogy Jézushoz tatozunk, mert ezzel igazi örömöt szerzünk Neki.

Ezt ígéri nekünk:

„Aki győz, oszloppá teszem azt az én Istenem templomában, és onnan nem kerül ki többé, és felírom rá az én Istenem nevét, és az én Istenem városának nevét, az új Jeruzsálemét, amely a mennyből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.” -Jelenések 3:12.

Gyűrűs Panni-

Örömteli mindennapok: Tedd személyessé az Igét.

,,Igen, Isten kezdte el bennetek ezt a jó munkát. S ő folytatni is fogja mindaddig, amíg Krisztus Jézus vissza nem jön, és addig a napig tökéletesen be is fogja fejezni — ebben egészen biztos vagyok.,, -Filippi 1,6


Isten igéje nem fogja addig megváltoztatni az életed, amíg nem engeded, hogy személyes legyen. Isten igéjét a saját életedre kell alkalmaznod. A Biblia nem lesz erővel jelen az életedben, amíg nem lesz kifejezetten a tiéd az, amit mond.

Hogyan teszed Isten igéjét személyessé? Próbáld ki a tedd személyessé igetanulmányozási módszert. Bárki meg tudja csinálni, nem kell hozzá speciális eszköz, vagy magas teológiai végzettség.

Egyszerűen csak behelyettesíted a neved minden névmás és főnév helyére a Szentírásban. Például, ha a János 3:16-ot szeretném személyessé tenni, akkor az valahogy így nézne ki: "Mert Isten úgy szeretett engem (saját neved), hogy egyszülött fiát adta értem, hogy el ne vesszem, hanem örök életem legyen"

Filippi 1:6: "Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennem a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára.

Mondd ki hangosan az Igét,tegyél igei megvallásokat ,elyettesítsd be a neved a szövegbe , ez megerősíti a hited és bátorítani fog téged.

Úgy is átírhatod a verseket, mintha Isten személyesen hozzád szólna.

Tedd személyessé a Bibliát, kezdd el úgy olvasni mint Isten szerelmeslevelét, amit neked írt. Isten ajándéka lesz az! A Biblia olvasása nem csak arról szól, hogy az Ige tartalmát megismerjük, hanem arról is hogy az alkotóját megismerjük - személyesen!

Charles H. Spurgeon: Harmatgyöngyök és aranysugarak


„Oh, vajha olyan volnék, mint a hajdani hónapokban.” -(Jób 29,2)

Sok keresztyén örömmel tud visszatekinteni a múltba, a jelent pedig hosszú és elégedetlen szemmel nézi. Visszanéznek azokra a napokra, melyeket az Úrral való társaságban töltöttek el, azokat tartva a legkedvesebbnek és a legszebbnek, amit valaha átéltek. De a jelen a keserűség és gyász komor ruhájában tűnik fel előttük. Egykor Jézussal éltek az Ő közelében, most pedig érzik, hogy eltévedtek Tőle és ezt mondják: „Oh, vajha olyan volnék, mint a hajdani hónapokban!” Nagyon sajnálják, hogy elveszítették menedéküket, vagy, hogy most nincs lelki békességük, vagy a kegyelmi eszközök nem nyújtanak nekik örömöt, a lelkiismeret nem oly gyöngéd bennük, vagy, hogy nem tudnak oly tüzes buzgósággal lelkesedni Isten dicsőségéért, mint azelőtt. A dolgok e szomorú állapotának okai nagyon sokfélék. Talán az ima nagymérvű elhanyagolásából ered, mert az imakamra pusztasága minden lelki bukásnak kezdete. Vagy pedig bálványozási hajlamból ered. A szív többet csüng valami más egyebeken, mint Istenén; a szeretet a mennyeiek helyett a földiekhez fordult. Azonban a féltékeny Isten nem érheti be fél szívvel. Azt akarja, hogy Őt elsősorban és a legjobban szeressük. A hideg tévelygő szívtől megvonja kegyelmes jelenlétének napfényét. Vagy pedig önbizalomban és önigazságban rejlik annak oka. A gőg foglalja el a szíveket és az önzés felemelkedik, ahelyett, hogy megaláznák magukat a kereszt tövénél. Keresztyén, ha most másképp állsz, „mint az elmúlt hónapokban”, akkor ne helyezd magad nyugalomba, ne elégedj meg csupán azzal a jámbor kívánsággal, hogy bár visszatérne újból előbbi boldogságod, hanem menj azonnal, keresd fel Mesteredet és panaszold el Neki aggodalmaidat és szükségeidet. Kérj Tőle kegyelmet és érőt, hogy az Ő segítsége folytán Vele szorosabb összeköttetésben maradhass. Alázd meg magad Előtte, úgy ismét fel fog téged magasztalni és arcának világosságát szemlélheted. Ne ülj le sóhajtozni és panaszkodni! Míg a drága Orvos él, mindig van remény, sőt bizonyos az, hogy még a legrosszabb esetben is beállhat a gyógyulás.

Reggeli dicséret: Szomjas vagy?

„Jézus így válaszolt neki: Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne.” - János evangéliuma 4:13-14

Vízivás. A te esetedben ez nem megy olyan könnyen. Persze pancsolni szeretsz, most már el is éred a fellépő segítségével a csapot, már te is meg tudod nyitni nélkülem, és élvezettel töltögeted a kis edénykéidet. De inni… az már egy más kérdés.

Mert annyi érdekes dolog vesz körül, annyi a teendő, nem érsz rá holmi virityülgetésre (felénk így mondják az iszogatást). A homokozás sokkal érdekesebb, és a víznek ilyenkor a homokban a helye, mert az mindig száraz. Száraz homokból pedig nem lehet kisautót meg fagyi-gombócot formázni. És különben is, olyan kevés idő van két alvás között, és abban a kevésben is enni kell, meg kezet mosni, esetleg Mamit kísérni valahová. Így egy-egy kortyot nyelsz csak le, aztán mondod, hogy “Ennyi”, “Nem szeretnék”. És rohansz tovább. Aztán jobb esetben vacsoránál pótolsz, és csak úgy nyeled a vizet két falat között.

Tudod, mi, felnőttek sem vagyunk jobbak. Nem érünk rá szomjasnak lenni, nem érünk rá megkeresni az igazi forrást, és inni annak vizéből. Rohangálunk a teendőink között, futunk az életünk után, az éltető folyadékot pedig valami másra pazaroljuk. Aztán jobb esetben próbálunk pótolni is. Időnként. Hetente, negyedévente, vagy minden másnap - karácsony másnap meg húsvét másnap.

Isten ma reggel néhány kéréssel, vagy inkább tanáccsal szeretne hozzánk fordulni. Hozzám és hozzád, kicsikhez és nagyokhoz. Elsőként azt kéri, hogy állj meg, és engedd érezni a szomjúságot! Hagyj időt magadnak, és tapasztald meg, hogy valami hiányzik!

Aztán indulj el keresni! Keresni a Forrást, az Igazit, ami nemcsak ideig-óráig enyhíti a benned lévő űrt, hanem valódi megoldást nyújt számodra. Ha nekilátsz a keresésnek, bízz bátran Istenben, meg fogod találni! Ő elvezet Önmagához, tárt karokkal vár, és megadja azt, amire neked igazán szükséged van. Az Élet vizét, Önmagát, az Igazi Társat, aki eddig hiányzott az életedből.

Hát fogadd el a megoldást, amit Isten kínál! Igyál az Igazi Forrás vizéből, engedd megtapasztalni magadnak, milyen az, amikor a Teremtő belép az életedbe! Igyál az Élő Vízből, és soha többé nem akarsz majd más üdítőt keresni. És nem is kell keresned, mert ott lesz veled minden nap, és nem engedi, hogy többé szomjazzál utána!

Bejegyezte: Sz-Cs. Andi

2017. augusztus 10., csütörtök

MERJ SZERETNI: 40 nap a szeretet iskolájában-12.nap

A SZERETET ENGEDI A MÁSIKAT ÉRVÉNYESÜLNI

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?

"Ne nézze ki-ki a maga hasznát, hanem mindenki a másokét is."  (Filippi 2:4)

• A makacsság "gyári alapfelszereltség" mind a férj-, mind pedig a feleség-modellek esetében. A saját vélemények védelmezése, ha úgy tetszik. Ez azonban kellemetlen pillanatokat okoz; valakinek pedig előbb-utóbb engednie kell.

• Mint minden dolognak, a makacsságnak is van ellentétje. Erre van szükségetek ahhoz, hogy átlendülhessetek egyhamar az említett holtpontokon: ez a készségesség.

• Nem fogtok mindig egyetérteni. Azonban ne ellenségként tekints társadra, hanem úgy, mint a legközelebbi barátodra! És amikor szükséges, engedj neki! Hosszútávon jót teszel házasságodnak.


"Annakokáért az a hozzáállás legyen bennetek, amely volt a Krisztus Jézusban is."
(Filippi 2:5, angol fordítás)

"Ha lehetséges, amennyire rajtatok áll, minden emberrel békességben éljetek."
(Róma 12:18)

Reggeli gyöngyszemek: Üres lámpásaink megtelnek

„Az értelmesek viszont lámpásaikkal együtt olajat is vittek edényeikben.” (Mt 25:4)


Minden fiatal vegye fontolóra a tíz szűz példázatát. Mindegyiknek volt lámpása, ami a vallásosság látszatát jelképezi; de közülük csak öten rendelkeztek a belső kegyességgel. Öt közülük híjával volt a kegyelem olajának. A Krisztus Jézusban való élet lelke, a Szentlélek nem lakozott szívükben. A kegyelem olaja nélkül mi hasznát vették a lámpásnak, vagyis a formális vallástételnek? Bármily hangzatos legyen is a hitvallás, bármily magas vallási pozíciót tölt is be valaki, ha a kegyelem olaja hiányzik, nincs mivel megtöltenie lámpását, és így nem is áraszthatja magából a világosság fénylő sugarait…

A Vőlegény azért késik, mert hosszan tűr értünk, nem akarván, hogy valaki is elvesszen, hanem hogy mindenki bűnbánatra jusson. Ó, a mi irgalmas Megváltónk drága hosszútűrése! Ó, bárcsak minden fiatal felfogná a lelkek értékét, akikért végtelen árat fizettek a Kálvárián! Ó, bárcsak mindegyikük méltó módon megbecsülné a képességeket, melyeket Isten adott nekik! Krisztus által feljebb juthatunk a fejlődés létráján és minden erőnket Jézus irányítása alá helyezhetjük…Lélekben, gondolatban, szóban és tettben egyaránt kifejezhetjük, hogy Krisztus Lelke érintett bennünket, és befolyásunkat hatalommá változtathatjuk mások javára.

A világ történelmének olyan ünnepélyes korszakában élünk, amikor nem engedhetjük meg magunknak, hogy gondatlanok és hanyagok legyünk…Imádkoznunk, hinnünk és engedelmeskednünk kell. 
Saját erőnkből semmit sem tehetünk, de Jézus Krisztus kegyelmében felhasználhatjuk erőnket, hogy a legnagyobb jót tegyük saját lelkünkkel, és a legnagyobb áldást árasszuk mások lelkére. 
Kapaszkodjunk Jézusba, végezzük szorgosan Krisztus munkáját, és végezetül elnyerjük az örök élet jutalmát. 
(The Youth’s Instructor, September 20, 1894.)

Köszöntünk Szent Szellem!: KÖSZÖNTÜNK, EMLÉKEK!

"Megemlékezett népe a Mózes régi napjairól: hol van, aki őket kihozta a tengerből nyájának pásztorával? Hol van, aki belé adta az ő szentséges Lelkét?" (Ézsaiás könyve 63:11)

A Szentlélek szeretne emlékeztetni rá, hogyan vezetett Isten az életed során. Soha ne feledd, hogyan mutatott utat eddig az Úr, legyen bármilyen nehéz is a jelen! Sok módja van annak, miként tarthatod élénken és erőteljesen emlékezetedben a múlt pozitív történéseit, és ha engeded, hogy a Szentlélek felidézze benned az Ő áldásait, megtapasztalod, hogy erőd a jelen helyzetekben is csodálatosan növekszik.

Először írj egy listát azokról a tapasztalataidról, amelyeket bizonyosan Isten vezetésének látsz. Imádsággal tekintsd át eddigi életedet legkorábbi emlékeidtől kezdve, és keresd mindenben a jót! Az ellenség azt akarja, hogy a rosszra összpontosíts, a menny ellenben, hogy a jót tartsd értékesnek, és kincsként őrizd azt. Sorold fel a pozitív emlékeidet, legyen az akár 10 vagy 100 tapasztalat, és tartsd a listát a Bibliádban vagy olyan helyen, ahol alkalmad van gyakran átnézni és kiegészíteni. Beszélgess régi barátaiddal, családtagjaiddal, így is biztosan sikerül felidézni az Atya gondviselésének megannyi állomását!

Másodszor ragadd meg minél többször az alkalmat, hogy másoknak is továbbadhasd a történeteidet! Vigyázz azonban arra, hogy ugyanazoknak az embereknek ne meséld el többször is ugyanazt a történetet, és ne untass senkit a felesleges részletekkel! Az elbeszélés legyen tömör, az üzenet világos, és mindenképp a Teremtőnek adj általa dicsőséget! Ha vannak gyerekeid, ők annyiszor fogják hallani elbeszéléseidet, hogy idővel majd ők is továbbadják azokat barátaiknak vagy később a saját gyerekeiknek.
Harmadszor írd le kerek egészként azokat a tapasztalatokat, amelyek a legnagyobb hatást tettek életedre, és küldd el azokat egy keresztény magazinnak vagy könyvkiadónak publikálásra. Persze arra nincs garancia, hogy el is fogadják, de lehet, hogy majd meglepetés ér! Odaadhatod a kéziratot a lelkészednek is, és szabad kezet adhatsz neki, hogy prédikációihoz illusztrációként használja fel azokat.
Mindig adj dicsőséget az Úrnak! Dicsőítsd Öt, és emlékezz vissza, mi mindent tett érted! A legkisebb áldásokat is apró igazgyöngyként őrizd meg!

Imádság a mai napra
"Uram, olyan könnyen megfeledkezem a jóról, amit kapok, de én ma olyan tapasztalatot kérek tőled, amit bizonyságként a listámhoz írhatok, hiszen életemet a Te gondviselésed vezérli!"

Krisztusi élet: KRISZTUS AZ IGAZSÁG

Képviseljük Krisztust, a tökéletes példaképet

„Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam” 
(Jn 14:6)




Krisztus az igazság. Szavai igazak, és többet mondanak, mint ami a felszínen látszik. Krisztus kijelentései, egyszerű szavai mélységes igazságokat rejtenek. A Szentlélek által megelevenített értelem felismeri értéküket. Felfedezi az igazság drága gyöngyszemeit még akkor is, ha azok elásott kincsek.
Emberi elméletekből és feltevésekből soha nem fogjuk megérteni Isten Igéjét. A maguk bölcsességét túlértékelők azt képzelik, hogy csak az ő bölcselkedésük nyitja meg az ismeretek kincsestárát, és védi meg a gyülekezetet az eretnekségtől. Pedig éppen ezekkel a magyarázatokkal visznek a gyülekezetbe hamis elméleteket és eretnekséget. Emberek kétségbeesett erőfeszítéseket tettek az általuk bonyolultnak tartott igehelyek megmagyarázására. Erőfeszítésükkel azonban nagyon sokszor elhomályosították azt, amit tisztázni próbáltak.
A papok és farizeusok azt gondolták, hogy mint tanítók nagyszerű dolgokat művelnek, ha saját magyarázatukat fűzik Isten Igéjéhez. Krisztus azonban ezt mondta róluk: „Nem ismeritek az írásokat, sem az Istennek hatalmát” (Mk. 12:24). Azzal a bűnnel vádolta őket, hogy „oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai” (Mk.7:7). Jóllehet Isten kinyilatkoztatásainak tanítói voltak, és állítólag értették az Igét, de nem cselekedték. Sátán elvakította őket, hogy ne lássák valódi értelmét.
Sokan vannak így napjainkban is. Sok egyház bűnös ebben. Félő, nagyon félő, hogy korunk állítólagos bölcs emberei megismétlik a zsidó tanítók cselekedetét. Tévesen magyarázzák az isteni kinyilatkoztatásokat, és emberek elbizonytalanodnak; körülveszi őket a homály, mert tévesen értelmezik Isten igazságát.
Nem szükséges a Szentírást a hagyomány és az emberi elméletek gyér világosságánál olvasnunk. Emberi hagyományokkal és elképzelésekkel magyarázni a Szentírást olyan, mintha fáklyával akarnánk megvilágítani a napot. Ahhoz, hogy Isten szent Igéjének dicsfénye látható legyen, nem kell pislogó földi fáklyafény. Isten Igéje maga a világosság – Isten kinyilatkoztatott dicsősége. Mellette minden más fény elhomályosul.

Mindannyiunknak szükségünk van az igazságra, amely a szeretet által munkálkodik, és megtisztítja a lelket.

János Evangyélioma 14. rész


1. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higyjetek Istenben, és higyjetek én bennem.
2. Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek.
3. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek.
4. És hogy hová megyek én, tudjátok; az útat is tudjátok.
5. Monda néki Tamás: Uram, nem tudjuk hová mégy; mimódon tudhatjuk azért az útat?
6. Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
7. Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.
8. Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!
9. Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
10. Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, a melyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, a ki én bennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.
11. Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van; ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higyjetek nékem.
12. Bizony, bizony mondom néktek: A ki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, a melyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek.
13. És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban.
14. Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt.
15. Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok.
16. És én kérem az Atyát, és más vígasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké.
17. Az igazságnak ama Lelkét: a kit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad.
18. Nem hagylak titeket árvákul; eljövök ti hozzátok.
19. Még egy kevés idő és a világ nem lát engem többé; de ti megláttok engem: mert én élek, ti is élni fogtok.
20. Azon a napon megtudjátok majd ti, hogy én az én Atyámban vagyok, és ti én bennem, és én ti bennetek.
21. A ki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; a ki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak.
22. Monda néki Júdás (nem az Iskáriótes): Uram, mi dolog, hogy nékünk jelented ki magadat, és nem a világnak?
23. Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
24. A ki nem szeret engem, nem tartja meg az én beszédeimet: és az a beszéd, a melyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, a ki küldött engem.
25. Ezeket beszéltem néktek, a míg veletek valék.
26. Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.
27. Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!
28. Hallottátok, hogy én azt mondtam néktek: Elmegyek, és eljövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örvendeznétek, hogy azt mondtam: Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál.
29. És most mondtam meg néktek, mielőtt meglenne: hogy a mikor majd meglesz, higyjetek.
30. Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ fejedelme: és én bennem nincsen semmije;
31. De, hogy megtudja a világ, hogy szeretem az Atyát és úgy cselekszem, a mint az én Atyám parancsolta nékem: keljetek fel, menjünk el innen.

2017. augusztus 9., szerda

MERJ SZERETNI: 40 nap a szeretet iskolájában-11.nap

A SZERETET MEGBECSÜL

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?

"Úgy kell a férfiaknak szeretni az ő feleségüket, mint az ő tulajdon testüket."  (Efézus 5:28)

• Isten azért adta a házasságot, hogy "egy testté" legyetek. Amikor szeretettel fordulsz a társadhoz, azzal magadat is szereted. Amikor pedig bántod őt, magadnak is ártasz, hiszen életetek összefonódott. Hatással vagytok egymás életére.

• Itt az ideje, hogy engedj a szeretet átformáló erejének! Mindezek fényében gondolj bele, hogyan bánsz társad testével. Olyan becses az számodra, mint a sajátod? Tisztelettel bánsz vele?

• Ne engedd, hogy a körülöttüd lévő világ kultúrája határozza meg a házasságod értékét! Isten azt nem egy eldobható dolognak tervezte. Aki a másikat szereti, önmagával tesz jót. Becsüld meg őt!



"És felelvén Jézus, monda néki: 'Mit akarsz, hogy cselekedjem veled?' " (Márk 10:51)

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja-Szegényeknek örömhír

"Az Úr Lelke van énrajtam,... hogy evangéliumot hirdessek a szegényeknek;... a szabadulást hirdessem a foglyoknak... "(Lk 4,18)




A zsinagógákban minden férfi felolvashatott a Szentírásból, ha akart. Egyik alkalommal Jézus Názáretben, ahol felnőtt, az Ézsaiás könyve 61. részéből a fenti igét olvasta, és azt mondta, hogy ez benne teljesedett be.

Mit jelent az, hogy a szegényeknek evangéliumot (jó hírt) hozott? Kik azok a lélekben szegények, akikről beszél? Akik tudják, hogy semmi érdemük nincs Isten előtt, ami alapján nekik járna bármi jó Istentől. A farizeusok és írástudók gazdagoknak tartották magukat, különbnek, többnek, mint az átlag, mert sok vallási rendelkezést betartottak. Ennek alapján úgy gondolták, Isten tartozik nekik. Azt képzelték, hogy ők önmagukban igazak, és nincs szükségük megtérésre (Lk 15,7).

Jézus nagyon elmarasztalta ezt a téves, önhitt vélekedést, és azt tanította, hogy Isten előtt mindnyájan koldus szegények vagyunk. Aki ezt tudja és vállalja, azt Isten az ő ingyen kegyelméből megajándékozza mindazzal a lelki értékkel, amire szüksége van

Ez az evangélium, a jó hír, amit Jézus meghirdetett. Megajándékozni viszont csak azt lehet, aki tudja, hogy rászorul, és tartja a kezét.

A foglyoknak és megkötözötteknek pedig szabadságot hozott Jézus. Aki alaposan ismeri az embereket, tudja, hogy milyen sok félelem, sérelem, kényszergondolat, szenvedély, indulat, babonaság kötöz meg sokakat. És nem bírunk szabadulni ezektől. Isten szavára azonban lehullanak ezek a bilincsek, és a Krisztusban való hit elsegít az „Isten gyermekeinek szabadságára". Így a hívő megszabadul ezektől, és felszabadul Isten boldog szolgálatára. Tudja és gyakorolja, hogy „minden szabad, de nem minden használ" (1Kor 10,23).

Megajándékozhat engem Isten? Mitől kell megszabadulnom?

Mahesh Chavda: A nyelveken szólás ereje


A nyelveken szólás: A Vőlegény és a Menyasszony bensőséges kapcsolatának nyelve

"Az Úr trónolt az özönvíz (az áradat) felett; így trónol az Úr, mint király, mindörökké."
(Zsolt. 29,10) 

Ez az ige nem Noé özönvizére utal, hanem arra, amikor Mózes kettéválasztotta a Vörös-tengert a botjával. Ézsaiás azt mondja: "Amikor az ellenség, mint áradat (özönvíz) jön el, az Úr Szelleme zászlót emel ellene." (Ézsaiás 59,19b az angol fordítás alapján) Éppen úgy, ahogy Mózes felemelte a botját a Vörös-tengernél, és Isten megmentette a népét az őt üldöző fáraó serege elől, úgy ma is, amikor az ellenség üldözi Isten népét, az Úr Szelleme felemeli a győzelmi zászlót, vele szemben. A 229. zsoltár számomra azt jelenti, hogy a nyelveken szólás trónszékre emeli Istent, mint királyt, és félreteszi a legnagyobb akadályokat is, hogy szabadságban járhassunk, ahogy Izrael is átment a Vörös-tengeren, és láthatta, hogy a víz összecsap a fáraó serege fölött.
A zsoltár utolsó verse erőt és békességet ígér: "Az Úr ad erőt népének, az Úr megáldja népét békességgel." (Zsolt. 29,11) 
Amikor Isten népe nyelveken imádkozik, az Úr egészséget, jólétet ad neki. Júdás levele arra buzdít minket, hogy épüljünk "szent hitünkben, imádkozván Szent Szellem által" (Júd. 1,20).

ISTEN AZÉRT ADJA NEKÜNK A MENNY TERMÉSZETFÖLÖTTI NYELVÉT A SZENT SZELLEM KERESZTSÉG SORÁN, HOGY A SZELLEM ÁLTAL SZAVAKAT KAPJUNK, ÉS BELÁTÁST NYERJÜNK AHHOZ, HOGY HATÉKONYAN TUDJUNK IMÁDKOZNI AKKOR IS, HA AZ ELMÉNK NEM TUDJA, HOGY MIÉRT ÉS HOGYAN IMÁDKOZZUNK.

Örömteli mindennapok: A szeretet nem kérkedik..

,,A szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.,, (1. Korinthus 13:4)

Más szavakkal mondva, akik tele vannak Isten szeretetével, azok nem gondolják jobbnak magukat másoknál.
Természetesen a legkiemelkedőbb példa Isten szeretetéről Jézus Krisztus alázatában fejeződött ki. Ő volt a királyok Királya és az urak Ura, mégis rendszeresen kapcsolatban állt a legalacsonyabbak legalacsonyabb rangú tagjaival. Isten szeretete késztette arra, hogy életét letegye értünk, és ha mi rendelkezünk az Ő szeretetével, akkor mi is ugyanezt tesszük másokért.
Ma légy másokkal gondoskodó! 
Azt gondolod, hogy jobb vagy másoknál, illetve nem olyan jó, mint egyesek? Vagy mindenkit azzal a szeretettel szeretsz, amivel Jézus szeret téged?
Nagy kérdések ezek számunkra ...elgondolkodtatóak .

Charles H. Spurgeon: Harmatgyöngyök és aranysugarak

„És a városnak nincs szüksége a napra, sem a holdra, hogy világítsanak benne.” 
(Jelenések 21,23)

Odafent, abban a jobb világban az örök hajlékok lakói függetlenek minden ideiglenes szükséglettől Nem szükséges ruhájukat megújítani, az Istentől készített igazság tiszta selyméből való fehér ruha sohasem kopik el, sem be nem piszkolódik. Nem szűkölködnek orvosság nélkül, hogy betegségükből kigyógyuljanak, mert az ott lakók közül egy sem fogja mondani: „Gyenge vagyok”. Nincs szükségük az alvásra, hogy testük megújuljon és erőhöz jusson: nem nyugszanak sem éjjel, sem nappal, hanem dicsérik Őt fáradhatatlanul az Ő nagy templomában. Nincs szükségük olyan környezetre, mely őket vigasztalja és felüdítse. A hozzájuk hasonló társaságokból származható boldogság és öröm nem játszik lényeges szerepet boldogságukban, mert az ő Urukkal való közösség a legmagasabb igényüket is teljesen kielégíti. Nincs szükségük tanítóra. Semmi kétséget sem szenved az, hogy társalognak egymással isteni dolgokról, de erre nem okulás szempontjából lesz szükségük. Nem szükség abból tanítást nyerniük, Istentől lesznek mindnyájan taníttatva. 

Az alamizsnák a mi számunkra a király kapuiban osztatnak ki, ők azonban részt vesznek lakomáján. Itt egy hű barát karjára támaszkodunk, ők pedig ott Szerelmesünk karjára támaszkodnak egészen egyedül. Itt rá vagyunk utalva társaink segítségére, ők pedig ott Krisztusban találják fel mindazt, amire szükségük van. Itt a veszendő eledelre fordítjuk tekintetünket és olyan ruhára, mely megavul és a moly megemészti, nekik pedig ott Istenben lesz menedékük. Itt fogjuk a vedret és tele merítjük a kútból vízzel, ők azonban forrásból isznak, és élő vízzel nedvesítik ajkukat. Itt angyalok hozzák nekünk az üdv üzenetét, ott azonban nincs szükségük többé a menny angyalaira. Nekik nem szükséges ott, hogy egy Gábriel adja át Isten szeretetének bizonyságát, mert színről-színre fogják Őt látni. 
Óh, milyen boldog idő lesz az, ha túl leszünk minden közvetítésen és közvetlen Isten karjára támaszkodhatunk! 
Mily magasztos óra, amikor Isten, nem az Ő teremtménye, - amikor az Úr, nem pedig az Ő műve lesz naponkénti örömünk és gyönyörűségünk az örök üdvösségben!

Kolossébeliekhez írt levél 3. rész 12-17. vers


1. Annakokáért ha feltámadtatok a Krisztussal, az odafelvalókat keressétek, a hol a Krisztus van, az Istennek jobbján ülvén,
2. Az odafelvalókkal törődjetek, nem a földiekkel.
3. Mert meghaltatok, és a ti éltetek el van rejtve együtt a Krisztussal az Istenben.
4. Mikor a Krisztus, a mi életünk, megjelen, akkor majd ti is, Ő vele együtt, megjelentek dicsőségben.
5. Öldököljétek meg azért a ti földi tagjaitokat, paráznaságot, tisztátalanságot, bujaságot, gonosz kívánságot és a fösvénységet, a mi bálványimádás;
6. Melyek miatt jő az Isten haragja az engedetlenség fiaira;
7. Melyekben ti is jártatok régenten, mikor éltetek azokban.
8. Most pedig vessétek el magatoktól ti is mindazokat; haragot, fölgerjedést, gonoszságot és szátokból a káromkodást és gyalázatos beszédet.
9. Ne hazudjatok egymás ellen, mivelhogy levetkeztétek amaz ó embert, az ő cselekedeteivel együtt.
10. És felöltöztétek amaz új embert, melynek újulása van Annak ábrázatja szerint való ismeretre, a ki teremtette azt:
11. A hol nincs többé görög és zsidó: körülmetélkedés és körülmetélkedetlenség, idegen, scithiai, szolga, szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus.
12. Öltözzetek föl azért mint az Istennek választottai, szentek és szeretettek, könyörületes szívet, jóságosságot, alázatosságot, szelídséget, hosszútűrést;
13. Elszenvedvén egymást és megbocsátván kölcsönösen egymásnak, ha valakinek valaki ellen panasza volna; miképen a Krisztus is megbocsátott néktek, akképen ti is;
14. Mindezeknek fölébe pedig öltözzétek föl a szeretetet, mint a mely a tökéletességnek kötele.
15. És az Istennek békessége uralkodjék a ti szívetekben, amelyre el is hívattatok egy testben; és háládatosak legyetek.
16. A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel, hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak.
17. És mindent, a mit csak cselekesztek szóval vagy tettel, mindent az Úr Jézusnak nevében cselekedjetek, hálát adván az Istennek és Atyának Ő általa.

18. Ti asszonyok, engedelmeskedjetek a ti férjeteknek, a miképen illik az Úrban.
19. Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, és ne legyetek irántok keserű kedvűek.
20. Ti gyermekek, szót fogadjatok a ti szüleiteknek mindenben; mert ez kedves az Úrnak.
21. Ti atyák, ne bosszantsátok a ti gyermekeiteket, hogy kétségbe ne essenek.
22. Ti szolgák, szót fogadjatok mindenben a ti test szerint való uraitoknak, nem a szemnek szolgálván, mint a kik embereknek akarnak tetszeni, hanem szíveteknek egyenességében, félvén az Istent.
23. És valamit tesztek, lélekből cselekedjétek, mint az Úrnak és nem embereknek;
24. Tudván, hogy ti az Úrtól veszitek az örökségnek jutalmát: mert az Úr Krisztusnak szolgáltok.
25. A ki pedig igazságtalanságot cselekszik, jutalmát veszi igazságtalanságának; és nincsen személyválogatás.

2017. augusztus 8., kedd

MERJ SZERETNI: 40 nap a szeretet iskolájában-10.nap

A SZERETET FELTÉTEL NÉLKÜLI

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?

"Az Isten pedig a mihozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt." (Római levél 5:8)

• Ha csupa olyasmiért szereted a másikat, ami valamilyen tulajdonsághoz köthető, akkor megszűnhet idővel a szereteted alapja is iránta. Ezért feltétel nélkül kell szeretned őt, mivel így döntöttél.

• A Biblia ezt a feltétel nélküli szeretetet a görög agapé szóval írja le. A fileó (baráti), és az erosz (szexuális vonzalom) mellett az agapé az, ami a valódi szeretet alapja. Természetesen a másik kettőnek is megvan a maga szerepe a kapcsolatotokban.

• Ha a házasságot a fileó és erosz szeretetre építik, az nem lesz hosszú életű. Az agapé szeretetet nem fogja megingatni sem az idő múlása, sem a körülmények megváltozása. Érzések helyett elkötelezettségen alapszik.




"Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy Ő szeretett minket,
és elküldte az Ő fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért."
(1János 4:10)

"Aki bízik az Úrban, szerető kedvességgel veszi azt körül."
(Zsoltárok 32:10)

Köszöntünk Szent Szellem!: KÖSZÖNTÜNK, ÚJ FELKENETÉS!

"Az Úr Isten Lelke van énrajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak; elküldött, hogy bekössem a megtört szívűeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást és a megkötözötteknek megoldást." (Ézsaiás könyve61:1)

Krisztus az Ő Atyjától, Istentől kapott mennyei kenetet arra a szolgálatra, amelyről Esaiás 61. fejezetének első három verse olyan hihetetlenül nagy távlatokban beszél. Küldetésével átvágja a tiltást jelentő vörös szalagot, és csapást mér a hagyományos judaizmus faji és vallási előítéleteire. A Felkent által hirdetett örömhír lehetővé tette a fájó szívű, szenvedő, elveszett emberek számára, hogy az igazság erős tölgyfái és Isten országának örökösei legyenek - szélben hajladozó nádszálak helyett.
Miközben repülőn utazom San Franciscó-ból Burbank felé, újra olvasom Ann Kiemel kis könyvét, aki önmagáról csak így beszél: "egy hétköznapi lány vagyok a nagyvilágban". "Tudod, keresztény vagyok, és Jézus az életem Ura - magyarázza mindazoknak, akik meghallgatják. Ő együtt nevet velem, együtt sír velem, és velem együtt rója magányos útjaimat, amikor egyedül vagyok. Ő és én küldetésben vagyunk: megváltoztatni a világot. Ő. a te világodat is képes megváltoztatni."
Miközben egy egyhetes konferencia után hazafelé repült San Antonió-ból, amelyen 500 tinédzser vett részt, Ann egyedül üldögélt, és halkan énekelt Isten dicsőítésére. A mögötte lévő ülésről megszólította egy fiatalember, és megkérdezte tőle, szomorú-e, hogy el kell mennie San Antonió-ból. Azután elmesélte, hogy ő éppen most utazik vissza Vietnámba, ahol két barátját is látta meghalni. Eltávozásra repült haza, ahol azt kellett megtudnia, hogy időközben a felesége elhagyta őt.
Vajon a Szentlélek most is fel tudja használni Annt arra, hogy a megtört szívű embert bekötözze, és örömöt mondjon a szegénynek? A lány csöndesen elmondta bizonyságtételét a katonának, és leírt neki egy rövid imát. Amint közeledtek úticéljuk felé, a fiatalember ismét odahajolt Annhez, és így szólt: "Csak köszönetet akarok mondani neked. Elmondtam az imát, és már nem érzem magam egyedül. Ann, azt hiszem, Isten és én már tudjuk kezelni a problémákat."

Imádság a mai napra
"Uram, dicsőítelek azért, hogy Felkentként végzett szolgálatod során engem is elértél, gyógyulást és reménységet hoztál. Add, hogy ebben az összetört világban én is az erő és a rendíthetetlenség közvetítője lehessek!"