2023. november 25., szombat

SÖTÉT REGGEL💞

"💞Isten világosság, benne nincs semmiféle sötétség" (1Jn 1,5).

Sötét reggel volt. Szürke felhők töltötték be az eget.
A hangulat olyan félhomályos volt. Fény nélkül nem igazán lehetett boldogulni a reggeli készülés idején. Elhatároztam, hogy Isten igéjével indítom a napom.
Éppen csak elhelyezkedtem, amikor a szoba hirtelen megtelt fénnyel.
Felnéztem, és láttam, hogy a szél eltolja a felhőket, kitisztítja az eget, és megmutatja a napot 
Ahogy az ablakhoz mentem, hogy jobban megnézzem a történéseket, eszembe jutott egy gondolat:
"A sötétség elmúlik, és az igazi világosság már felragyog" (1János 2:8).
János apostol bátorító üzenetként írta ezeket a szavakat a hívőknek.
Majd így folytatta: "Aki szereti testvérét, az a világosságban él, és nincs benne semmi, ami megbotlásra késztetné" (10. v.).
Ezzel szemben az emberek gyűlöletét a sötétségben való bolyongással tette egyenlővé.
A gyűlölet elbizonytalanít; elveszi a megfelelő irányt. Szeretni az embereket nem mindig könnyű.
Mégis, ahogy kinéztem az ablakon, arra emlékeztettek, hogy a csalódottság, a megbocsátás és a hűség mind részei az Isten szeretetével és világosságával való mély kapcsolat fenntartásának.
Amikor a gyűlölet helyett a szeretetet választjuk, megmutatjuk a
Vele való kapcsolatunkat, és visszatükrözzük az Ő ragyogását a körülöttünk lévő világra.

"Isten világosság, benne nincs semmiféle sötétség" (1Jn 1,5).
Bennem se legyen!

MI AZ EVANGÉLIUM? ❤

 Ez a leírás az evangéliumról szól, ami azt jelenti, hogy: győzelmi hír, örömüzenet, jó hír, örömhír.

Az evangélium az „eüangelion” görög szóból származik, és azt jelenti: győzelmi hír, örömüzenet, jó hír, örömhír.
Ma Jézus Krisztusról és az Ő golgotai kereszten véghezvitt váltságművéről szóló híradást / öröm hírt nevezik így.

Kivánunk minden kedves olvasónak aki még nem hallotta az evangéliumot, hogy ezek a sorok az Isten kegyelméből tényleg örömhír legyen!!

Az ember természeténél fogva nem tud Isten törvényeinek engedelmeskedni. 
Ezért a bűn uralja a hitetlen embereket, amiből saját erejükből nem tudnak kimenekülni.
Mivel Isten szent, ezért a bűnös emberrel nem tud közösséget vállalni. 
Isten igazságos is, és mivel meg van írva, hogy a „bűn fizetsége a halál” , ezért minden ember a pokolba kellene, hogy menjen, - Istentől távol, hogy megfizesse a halálnak tartozó adósságot, - vagyis lefizesse a bűneit. 

Megváltást számára csak az hozhat, ha valaki helyette elhordozza ezeknek a bűnöknek a büntetését és ki fizeti a tartozást.
Isten a végtelen szereteténél fogva azt szeretné, ha minden ember elkerülné a halált, és Ő minden embert elhalmozhatna az áldásaival.Itt lép be Istennek a végtelen kegyelme.
Isten kegyelmes, és ezért elküldte az Ő Fiát, hogy magára vegye a világ minden bűnét. Isten azt akarta, hogy bűntelen lévén mégis elhordozza ezeknek a bűnöknek az összes büntetését.

Jézus teljesen tiszta, tökéletes véráldozata alkalmas volt arra, hogy tökéletes váltságul szolgáljon minden ember büntetésének az elhordozására. Aki elfogadja ezt a váltságáldozatot, az az ember Istentől bűnbocsánatot, örök életet kap, és beléphet Isten szent jelenlétébe, a mennyek országába.
Így eltűnik a választófal Isten és ember között, ami a bűn miatt volt. Így mindennap személyes kapcsolatban lehetünk Istennel.

Azok az áldások, amiket Isten megígért az Ő tisztelőinek, az Őt szeretőknek, azok innentől kezdve hozzáférhetőek lesznek. És mindaz, amit Jézus az Ő engedelmességével megszerzett a kereszten, azt a hatalmat Isten a keresztény embereknek adja, hogy helyreálljon az isteni rend: az ember megint Isten közelségében kerüljön, szeretetben és békességben éljen az Úr Jézus Krisztus által.

Ez az örömhír, ez az evangélium, ez az Isten egyszerű megmentési terve az emberiség számára.
A keresztény emberek - vagyis a Krisztus-követők - legfontosabb feladata, hogy ezt az örömhírt megosszák másokkal is, hogy minden ember megismerhesse Isten végtelen szeretetét, kegyelmét, és megmenekülhessen a pokoltól, az örök kárhozattól.
Mert minden embernek VAN KIÚT Jézus Krisztus által!!

De ne felejtsük el, az útra nekünk kell rálépni. Szabad akaratunk van, Isten nem kényszerít senkit sem, hogy elfogadja Jézus Krisztust, mint személyes Megváltóját. 
Szabadon elhatározhatjuk a sorsunkat, így a döntés és a felelősség, - hogy hol is töltjük az örök életet -, teljes mértékben a miénk!

Igeversek a Bibliából, melyek a fent leírtakat alátámasztják:
1. „Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által.” (Róma 3.23)
2. „Ahogyan tehát egy ember által jött a bűn a világba (Ádám), és a bűn által a halál, úgy minden emberre átterjedt a halál azáltal, hogy mindenki vétkezett.” (Róma 5.12)
3. „Mert a bűn zsoldja (fizetsége) a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi
Urunkban”. (Róma 6.23)
4. „Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.” (Róma 5.8.)
5. „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3.16)
6. „Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta Őt a halálból,
akkor üdvözülsz.” (Róma 10.9) amint meg van írva: „Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül.” (Róma 10.13)
7.” Eszetekbe juttatom továbbá, atyámfiai, az evangéliumot, melyet hirdettem néktek,... 
A mely által üdvözültök is, ha megtartjátok, .....a mit én is úgy vettem, hogy a Krisztus meghalt a mi bűneinkért az írások szerint; És hogy eltemettetett; és hogy feltámadott a harmadik napon az írások szerint; (1 Korinthus 15:1-4).

A fenti igékből, - és más ezekhez hasonló igéből -, tisztán érhető, hogy az örök élet elnyerése szorosan Jézus Krisztushoz kapcsolódik. 
Aki befogadja Őt személyes Megváltójának, annak a Mindenható Atya megadja a jogot, hogy Isten gyermeke legyen,: „Valakik pedig befogadák Őt (Jézust), hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;”János 1:12.
És aki hisz Jézusban annak örök élete van: “A ki hisz a Fiúban, örök élete VAN; a ki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta.” János 3:36

Hinni Jézusban, annyit jelent mint: ráhagyatkozni, Tőle függni. 
Ő általa vezetett életet jelent. De ahhoz, hogy ez valóság legyen, kell egy pillanat az életedben, hogy megállj és rájöjj, hogy egy elveszett ember vagy, a bűneid miatt. 
Jöjj Istenhez a bűneiddel, valld meg neki őket őszintén, és fogadd el Krisztust személyes Megváltódnak és Uradnak az életedben.
Az evangélium - vagyis a jó hír - neked kedves olvasó ma az, hogy a Mindenható Isten szólít ma is és egy személyes kapcsolatba akar lépni veled is Jézus Krisztus által.

Jézus Krisztust el lehet fogadni egy egyszerű imádság által. 
De a legjobb, ha valami ilyesmit mondasz a saját szavaiddal:
„Kedves Istenem! Bevallom, hogy egy elveszett bűnös vagyok, és szükségem van a Te megbocsátásodra (itt el kell mondanod őszintén minden olyan bűnt ami csak eszedbe jut és nyomaszt!
Igazán bánom a bűneimet, és alázattal kérlek, hogy bocsáss meg és tisztíts meg engem a Krisztus vére által! Igazíts meg Istenem, és fogadj el mint gyermekedet. Hiszem, Úr Jézus, hogy értem ontottad a véred, és helyettem is meghaltál a kereszten, és hogy fel is támadtál az én üdvösségemért. Hitben elfogadlak téged, Jézus Krisztus, Uramnak és személyes Megváltómnak, és hitben elfogadom az Általad felkínált örök élet ajándékát. Tartsál meg kérlek a te kegyelmedben, és a Te segítségeddel, ígérem, hogy Téged szolgállak, amíg élek. Ámen”.

Ha ez az ima kifejezi azt amire vágytál eddig, térjél vissza és mond el tiszta szívből, vagy mondj valami hasonlót a te szavaiddal.
Figyelmeztetésképpen, még csak annyit, hogy ez az ima nem egy varázsige. 
Csak akkor lesz eredménye, ha teljes őszinteséggel és szívből megvalljuk a bűneinket Istennek.
Isten nem áll szóba állarcos képmutatókkal, akik csak fél szívvel jönnek Hozzá, és csak azt vallják meg amit akarnak Istennek, vagy olyan lelkülettel, hogy: „ próbáljam ki ezt is”.

Ha tiszta szívből elmondtad, akkor új életed van Krisztusban, úgy ahogyan ezt az ige mondja: 
„Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden.
18. Mindez pedig Istentől van, a ki minket magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és a ki nékünk adta a békéltetés szolgálatát; “ 2 Korinthus 5:17,18

Ezt észre fogod venni elsősorban talán abban, hogy egy „mennyei boldogság” eláraszt, egy lelki nyugalom, amit az örök élet biztonsága idéz elő. Érdekelni fog a Biblia és kezded igazából érteni, vágyni fogsz minél több időt tölteni Istennel, és vágyni fogsz más igazi keresztyének közé. 
Épülni fogsz lelkileg a Szentlélek vezetése alatt.

Vágyni fogsz imádkozni saját szavaiddal és hálát fogsz adni Istennek és Jézusnak a megmentésedért sok-sok imádban. 
A bűnös életmód csökkenni fog, és zavarni fognak olyan bűnös dolgok, amiket addig kedvtelésből tettél. Még a mások bűnei is zavarni fognak. 
És a környezetedben is észre fogod venni, és zavarni fog a bűn, a bűnös üzenetek és programok - például a TV-ből. És sok minden fog történni az életedben… 
Ezeket mind alá tudja támasztani sok millió ember, akinek Jézus Krisztus az élete része lett.

Ha ezek a jelek nem jelennek meg szép lassan de biztosan az életedben, miután elmondtad a fenti imát vagy hasonlót a saját szavaiddal, akkor még van mit gondolkodjál, és gyakorolnod kell magad az őszinteségben és Istenhez való imádkozásban. 
Mert a hiba nem Istennél van sohasem, hidd el, 
Ő azt akarja, minden ember hitre és megtérésre jusson és nem akarja, hogy elvesszen egy ember sem: Isten „hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.” 2 Péter 3:9

A probléma az embereknél van. Egyesek felületesen veszik az egész evangéliumot, mások nem igazán hiszik, hogy ez valóság, és csak próbálgatják, kísértik Istent.
Isten nem áll szóban egy olyan emberrel sem, aki felületes módon közeledik Hozzá. 
Ezt láthatjuk a következő igéből is, és sok más igéből is:
„És megalázza magát az Én népem, a mely nevemről neveztetik, s könyörög és keresi az én arcomat, és felhagy az ő bűnös életmódjával: Én is meghallgatom őket a mennyből, megbocsátom bűneiket, és megszabadítom...” 2 Krónika 7:14

A fenti ige szerint ahhoz, hogy Isten megszabadíthasson, meg kell alázzuk magunkat előtte, kell könyörögjünk a megmentésünkért, meg kell hogy bánjuk a bűneinket teljes őszinteséggel, kell keressük az Istent és csak akkor kapunk választ a könyörgéseinkre. Jézus csak akkor jön és nyújtja ki a kezét és húz ki a pusztulás gödréből. 
Csak így tisztít meg minden hamisságunktól az Ő drága vére által és visz által a sötétség hatalmából az Ő dicsőséges országába. 

Nézzünk pár igeverset, melyek kifejezik a fent említetteket:
„Ha pedig a világosságban járunk, a mint Ő maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.
Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mi bennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk.
Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.” János első levele 1:7-9

“Várván vártam az Urat, és hozzám hajolt, és meghallgatta kiáltásomat. 
És kivont engem a pusztulás gödréből, a sáros fertőből, és sziklára állította fel lábamat, megerősítvén lépteimet. 
És új éneket adott szájamba, a mi Istenünknek dicséretét;” Zsoltárok 40:2-4
“Hálákat adván az Atyának ….A ki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába; Kiben van a mi váltságunk az Ő vére által, bűneinknek bocsánata;” Kolossé 1:12-14

Ezek mind azért vannak ilyen részletesen feltárva, nehogy valakinek hamis üdvbiztonsága legyen miután elmondta a fent említett imát vagy hasonlót. Mert sajnos, sok ember elmond hasonló imádságot, és nem történik semmi változás az életében, mert felületesen mondta el az imát, és nem volt Isten szerinti bűnbánat a szívében. Az ilyen folytatja bűnös életmódját, ugyanúgy, mint azelőtt, de magát abban ringatja, hogy ha elmondta egyszer ez imaformát, akkor örök élete van.
Isten szabadítása mély nyomot hagy minden megmentett ember életében. 

A fent említett dolgok csak kis részét képezik annak, amit Isten művel az Ő gyermekeinek életében a jó irányban.
Befejezésül, azt kívánom: adja a jóságos Mindenható Atya Isten, hogy minél több embernek a szívéig eljusson az üdvösség evangéliuma! 
Krisztus megtérésre hívó szava erősebb legyen, mint a gonosz visszatartó ereje, és minél több ember dönthessen, hogy elfogadja Jézus Krisztust még ma, mint személyes Megváltóját! 
Hisz Ő nélküle nincs örök élet.

Figyelj tovább Jézus Krisztus hívására, és válaszolj rá teljes szívvel és hittel, ahogy szükségesnek érzed a szívedben most, ebben a percben akár.

Jézus Krisztus mondja akár neked is személyesen és most: 
“Jöjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és Én megnyugosztlak titeket.
Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg Tőlem, hogy Én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.”Ámen.



🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

Dicsérd Istent az életeddel! 

Szentetessék meg a Te Neved! 

Zsoltárok 100:4-5
Hungarian Bible: Easy-to-Read Version

,,
💞Lépjetek be kapuin hálaadással,
jöjjetek udvaraiba dicséretekkel,
tiszteljétek és áldjátok őt!
Mert jó az Örökkévaló, örökké szeret minket,
hűsége nemzedékről-nemzedékre kísér!

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -



2023. november 24., péntek

Az imameghallgatás feltételei ❤

Időnként halljuk ezt a mondást: Túl jó ahhoz, hogy igaz legyen. 

A reklámok nagy betűkkel hirdetnek lehetetlenül olcsó dolgokat, de amikor a kisbetűs részt is elolvassuk, rájövünk, hogy nem is olyan nagy üzletről van szó.

A keresztények újra és újra bátorítást kapnak, hogy imádkozzanak és vigyék Isten elé kéréseiket, és ő teljesíteni fogja.
De előbb vagy utóbb mi is találkozunk az apró betűs szöveggel, az imameghallgatás feltételeivel.
Azt a felszólítást kapjuk, hogy: „szüntelen imádkozzatok” (Thess 5:17), de arról is olvasunk, hogy a sok imádság értéktelen, ha nem megfelelően tesszük: „És mikor imádkoztok, ne legyetek sokbeszédűek”, (Mt 6:7).
 
Ezért nézzük meg a hatékony ima feltételeit:
1. Felismerni, hogy szükségben vagyunk:
Ha nincs igazán szükségünk Istenre és segítségére, miért is kérnénk Őt. Vannak olyan fizikai betegségben szenvedők, akik nem fogadják el, hogy orvosi segítségre lenne szükségük. 
Az ilyeneknek rosszabb állapotba kell kerülniük először, és csak azután lehet segíteni rajtuk.
Nem csak a világ, hanem a gyülekezet is hatalmas lelki szükségben van:
Jel 3: 17: „Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen”.
Fel kell ismernünk ezt, hogy a megfelelő segítséget kérhessük.
A fizikai élet példái segítenek abban, hogy miként ébredhet bennünk szomjúság, hogyan döbbenhetünk rá, szükségünk van Istenre. A só, a napfény és a mozgás tesz szomjassá. Azonosítsuk be ezeket a lelki életünk eszközeivel.
2. Kérni a segítséget:
Ez talán egyértelműnek tűnik, de Isten szeret válaszolni azoknak, akik kérnek. Ha kérünk és teljesíti, azt is bizonyítani tudjuk, hogy közösségünk van Vele és dolgozik életünkben. Jézus életében is látjuk ezt, amikor Lázár feltámasztásánál mondta:
Jn 11:41,42 „Atyám, hálát adok néked, hogy meghallgattál engem.Tudtam is én, hogy te mindenkor meghallgatsz engem; csak a körülálló sokaságért mondtam, hogy elhiggyék, hogy te küldtél engem.”
/A kérés megóv attól is, hogy később magunknak tulajdonítsuk a dicsőséget az eredményeinkért. Ugyanakkor emlékeztet bennünket arra is, hogy függő viszonyban vagyunk Istennel. Elismerjük, hogy Ő irányítja életünket./
3. Hit Istenben:
Zsid 11:6 „Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert a ki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, a kik őt keresik.” Azt mondja az ige , hogy azokat jutalmazza meg, akik Őt keresik. Hinnünk kell, hogy Ő létezik és azt is, hogy megjutalmaz, ha keressük. Az igazi hit az Adakozót keresi, nem az adományt.
Hit Istenben; ez nem azt jelenti, hogy hit egy megadott válaszban. Nem arról van szó, hogy megkapom, amit kértem. A hit bizalom abban, hogy Ő tudja, mire van szükségem, és a legjobbat teszi életemben.
4. Kitartás:
Sherry elvesztette a pénztárcáját. Barátaival imádkozott és elkezdték keresni. Egy idő után valaki azt javasolta: imádkozzunk újra. Ő így válaszolt: Miért lenne erre szükség? Azt gondolod, hogy nem hallotta Isten? Néhány hét múlva, végül meglett a pénztárca.
Kármel hegyén - miután a Baál papjai egész nap kiáltoztak - Illés egy egyszerű, rövid imádságot mondott, és Isten válaszolt (1Kir 18:36). De a történet tovább folytatódik. A hegy tetején egyedül imádkozott, hogy végre, három és félévi szárasság után, legyen eső. Hétszer imádkozott és küldte el a szolgáját, hogy nézze az eget, mire Isten válaszolt.
“Amikor Illés a Kármel hegy tetején az esőért imádkozott, hite próbára lett téve, de kitartott kérésében Isten előtt. Hat alkalommal imádkozott őszintén és nem volt jele annak, hogy könyörgése meghallgatásra talált, de erős hittel sürgette kérését a kegyelem trónja előtt. Ha a hatodik alkalom után, elcsüggedve feladta volna, imája nem hallgattatott volna meg, de kitartott mindaddig, amíg választ kapott.”
Azt látjuk ebben a történetben, hogy időnként Isten a kitartásunkat is kéri, hogy teljesíthesse kéréseinket.
5. A megbocsátás lelkülete:
A mintaima közepén olvassuk: “És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk azoknak, akik ellenünk vétkeztek;” (Mt 6:12). Jézus erről beszél az adós szolga példázatában.
Mt 18:34-35 „És megharagudván az ő ura, átadta őt a hóhérok kezébe, mígnem megfizeti mind, a mivel tartozik. Ekképpen cselekszik az én mennyei Atyám is veletek, ha szívetekből meg nem bocsátjátok, ki-ki az ő atyjafiának, az ő vétkeiket.,,
Ez a történet egy fontos alapelvet ismertet meg velünk. Mindaddig, amíg elfogadjuk Isten bocsánatát magunknak, addig megbocsátóak leszünk mások felé. Ha nem tudunk megbocsátani másoknak, ez azt jelenti, hogy nem fogadtuk el Isten bocsánatát.
Ő nem erőlteti bocsánatát senkire. Ha visszautasítjuk, tiszteletben tartja és visszatartja áldását életünkből. Isten itt nem csak felszínes megbocsátásról beszél:
“Ha szívetekből meg nem bocsátjátok”. Szívből csak úgy tudunk megbocsátani, ha szívből elfogadjuk Isten bocsánatát.
6. Menjünk oda, ahol az ima készül:
Hol készül az imádság? Először a belső szobánkban. A titkos imádság az első lépés a hatékony imaélethez. Akik titkon imádkoznak, nyilvánosan kapják meg jutalmukat.
A csoportos ima is nagyon fontos. Akik őszintén keresik az Istennel való kapcsolatot, ott találhatók az imaórákon. Az Ige arra hív, hogy együttesen is kérjük Istent. Mt 18:19. „Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, a mit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám”.
Az egyik oka a csoportos ima hatékonyságának, hogy Isten meg tudja oldani az egyik legnagyobb problémáját: az emberek maguknak tulajdonítják a dicsőséget azért, amit Isten tesz rajtuk keresztül. Ha többen imádkozunk ugyanazért, és Isten teljesíti, egyikünk sem tulajdoníthatja magának az eredményt
7. Mindenütt, mindenért, mindenkor imádkozzunk:
Minél többet osztunk meg életünkből Istennel, annál több választ, tanácsot és bölcsességet kapunk Tőle. Ő nem úgy tesz velünk, mint a mesében, hogy csak három kívánság teljesül. Életünk minden részét folyamatosan elé vihetjük.
A szüntelen imádság nem jelent szüntelen beszédet. Ha együtt vagyunk a barátunkkal, vagy házastársunkkal, nem kell feltétlenül állandóan beszélni. Időnként a csend által is kommunikálunk, vagy azzal, hogy közös munkát végzünk. Így van ez Istennel is.
Életünk láthatatlan társa lehet minden pillanatban.
8. Ima és munka:
Isten nem akarja, hogy remeték legyünk, elvonulva a világtól és csak imádkozzunk. Jézus a hegy és a tömeg között élt. Az emberek között töltötte a napot, de mindig talált időt - órákat - arra, hogy egyedül legyen Atyjával.
Az egyik leggyakoribb ok, amiért problémáink lehetnek az imaélettel, hogy nem dolgozunk. Ha fizikailag táplálkozni akarunk, úgy, hogy soha sem mozgunk, halálos következményekkel kell számolnunk. Így van ez a lelki életben is. Ahhoz, hogy egészséges legyen az imaéletünk, vállalnunk kell a keresztény szolgálatot. Az ima és munka egyensúlya fontos feltétele az imameghallgatásnak.
9. Kérjünk Jézus nevében: /NEM Mária és a szentek a közbenjárok, hanem JÉZUS!
TÉRJETEK MEG a tévtanításokból, mert magatokat csonkítjátok meg általa!
/Minden tiszteletem Máriáé, mint engedelmes, hűséges szolgálóleánya az Úrnak, mint édesanya iránt, aki átélte fia Jézus iszonyatos halálát és hite nem hagyta el! Mindazonáltal nem kapott olyan szerepet, hogy ,,közbejáró,,!!!
Tévtanítás! Attól mert ezt tanultuk anno, az még nem jelenti azt, hogy jó és egy jobb meglátás után ne tudjuk elengedni azt ami téves!
Ez is alázat kérdése!
Nem az Egyházra, tanítódra, papodra tudsz mutogatni, ha nem hallgatattik meg imád, hanem egyedül magadra!
Nem az Egyházad fog téged üdvözíteni, sem nem Mária, hanem egyedül csak Jézus! /
Nem rájuk, vagy férjedre-feleségedre, apádra, anyádra, tudsz majd mutogatni majd, amikor Jézus előtt megállsz, ha nem sikerül az életed! Egyedül csak te magadra!
Ami nincs a Bibliában, az Igében, az nincs is...!!
ÁMEN!-szerkesztő-
Nem mehetünk Isten elé a saját igazságunkkal. A mennyei bankba csak Jézus aláírásával mehetünk. Jézus nevében erő van, és az Ige arra tanít, hogy az Ő nevében tárjuk fel kéréseinket Istennek.
“Ámde Jézus nevében imádkozni többet jelent, mint nevét említenünk az ima elején és végén. Uralja Jézus lelkülete és indulata imánkat; ígéreteit hisszük, kegyelmében bizakodunk, és munkáját végezzük.”
Ahhoz, hogy így imádkozhassunk, közvetlen kapcsolatban kell lennünk Vele.
10. Hálaadás és dicséret:
A zsoltárok tele vannak Isten dicsőítésével. „Adjanak hálát az Úrnak az ő kegyelméért, és az emberek fiai iránt való csodadolgaiért.” (Zsolt 107:8;)
“Imáink és áhítataink ne csupán kérésből álljanak! Gondolataink ne csupán saját szükségleteinkre irányuljanak, hanem gondoljunk azokra a jótéteményekre is, melyeket elvettünk. Túl sokat sohasem imádkozunk, de hálánkkal gyakran takarékoskodunk. Napról napra részesülünk Isten kegyelmének ajándékaiban, és mégis mily kevés hálát tanúsítunk iránta, mily keveset magasztaljuk és dicsőítjük azért, amit velünk cselekedett.”
Miért olyan fontos a dicséret és a hálaadás? Mivel így a dicsőséget annak adjuk, Akit megillet, és nem tartjuk meg magunknak. Másrészről lehetetlen dicsőíteni Istent, és köszönetet mondani a sok jóért és közben szomorúnak és elégedetlennek maradni. Isten azt akarja, hogy örömet találjunk az Ô szolgálatában.
Az ige azt mondja, hogy maga Isten is örül rajtunk:
„Az Úr, a te Istened közötted van; erős ő, megtart; örül te rajtad örömmel, hallgat az ő szerelmében, énekléssel örvendez néked”.(Sof 3:17).
Ha Isten így gondol reánk, akkor válaszoljunk mi is úgy, hogy örömöt találunk Benne.
Zsolt 37:4 "Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit”.
Forras- Farkas Győző -
************************
Kigyűjtöttem egy-két Igét, mikor NEM hallgattatik meg az ima:
A bűnös életmódhoz való kötődésünk is akadályt jelent az imánk meghallgatásában!!!
“Ha hamisságra néztem volna szívemben, meg nem hallgatott volna az én Uram” (Zsolt 66:18).
“Valaki elfordítja az ő fülét a törvénynek hallásától, annak könyörgése is utálatos” (Péld 28:9).
“Járuljunk Hozzá igaz szívvel, hitnek teljességével, mint akiknek szívük tiszta a gonosz lelkiismerettől” (Zsid 10:22).
"Nem az úr keze rövid ahhoz, hogy megsegítsen, nem az ő füle süket ahhoz, hogymeghallgasson, hanem a ti bűneitek választottak el titeket Istenetektől, a ti vétkeitek miatt rejtette el orcáját előletek, és nem hallgatott meg." (Ésaiás 59:1-2)
Plusz a meg nem bocsátás is akadály!
Máté 5.24....„Ha tehát ajándékot akarsz az oltáron felajánlani, és ott eszedbe jut, hogy embertársadnak valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, s menj, előbb békülj ki embertársaddal, aztán térj vissza és ajánld fel ajándékodat.,,
Mindazonáltal a töredelmes szívűeknek:
"Ó, könyörgést meghallgató, hozzád folyamodik minden test."-(Zsoltárok 65,3.)
,,Tudjátok meg hát, hogy kedveltjévé választott az Úr; meghallja az Úr, ha hozzá kiáltok!,,
(Zsoltárok 4:4.)
Összefüggésében ismerd az Igét, ne egy-két igét kiragadva, mert azért van annyi vita keresztény-és keresztény között, ezért van ennyi felekezeti különbség és mindenki azt hiszi nála van az igazság!
Apropo, vita...miért is van ellenszenves vita?
Miért nem tud egy-két keresztény szeretettel megvitatni egy-egy kérdést??
Miért kell rögtön indulatosnak lenni és egy feltett kérdésért rögtön a fejét is levenni az illetőnek és megkérdőjelezni a kereszténységét??
Jézus azt mondta, hogy én szelíd vagyok és alázatos!
Úgy szólj hozzá, ahogy Jézus tenné!!!
Úgy próbáljunk cselekedni, viselkedni ahogy Jézus tenné! Ha ezeket a szelídnek egyáltalán nem mondható véleményeket egy világi ember elolvassa, csak szégyellem, hogy keresztény oldalon ezt olvassa, ezt látja! Nem éppen csábító, hogy megtérjen közénk!
Lehet szelíden is határozott lenni...sőt...
Az alázat pedig azt jelenti, hogy:
Senki sem tud mindent csak a teremtő Isten!
Ezért minden meghallgatok, megvizsgálok, ami jó megtartom, ami nem elvetem...nem ezt tanította a nagy Tanítónk?

Zsoltárok könyve 17. rész:
1. Dávid imádsága. Hallgasd meg, Uram, az igazságot, vedd észre könyörgésemet, figyelmezzél imádságomra, mely nem jő csalárd ajakról.
2. A te orczádtól jőjjön ki ítéletem, a te szemeid hadd lássanak igazat.
3. Megpróbáltad az én szívemet, meglátogattál éjjel; próbáltál engem, nem találtál semmi rosszat; ha tán gondoltam is, nem jött ki a számon.
4. Az emberek cselekedeteinél a te ajkad igéjével vigyáztam az erőszakosnak ösvényeire.
5. Ragaszkodtak lépteim a te ösvényeidhez, nem ingadoztak lábaim.
6. Hívtalak én, mert te felelhetsz nékem, Istenem! Hajtsd hozzám füledet, hallgasd meg az én beszédemet.
7. Mutasd meg csudálatosan a te kegyelmedet, a ki megszabadítod jobboddal a te benned bízókat a támadóktól.
8. Tarts meg engemet, mint szemed fényét; szárnyaid árnyékába rejts el engemet.
9. A gonoszok elől, a kik pusztítanak engem; ellenségeim elől, a kik lelkendezve vesznek körül engem.
10. Megkövéredett szívöket elzárták, szájokkal kevélyen szólanak.
11. Körülvettek most minket mentünkben; szemeiket ránk szegzik, hogy földre terítsenek.
12. Hasonlók az oroszlánhoz, a mely zsákmányra szomjaz, és a rejtekhelyen ülő oroszlánkölyökhöz.
13. Kelj fel, oh Uram! Szállj vele szembe, terítsd le őt, szabadítsd meg lelkemet a gonosztól fegyvereddel;
14. Az emberektől, oh Uram, kezeddel, a világ embereitől! Az ő osztályrészük az életben van; megtöltötted hasukat javaiddal, bővölködnek fiakkal, a miök pedig marad, gyermekeikre hagyják.
15. Én igazságban nézem a te orczádat, megelégszem a te ábrázatoddal, midőn felserkenek.
 
Szerkesztő-



💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Efézus 4,6
"Egy az Istene és Atyja mindeneknek; Ő van mindenek felett és mindenek által és mindenekben"

Efézusbeliekhez írt levél 4. rész
1. Kérlek azért titeket én, ki fogoly vagyok az Úrban, hogy járjatok úgy, mint illik elhívatásotokhoz, melylyel elhívattatok.
2. Teljes alázatossággal és szelídséggel, hosszútűréssel, elszenvedvén egymást szeretetben,
3. Igyekezvén megtartani a Lélek egységét a békességnek kötelében.
4. Egy a test és egy a Lélek, miképen elhívatástoknak egy reménységében hívattatok el is;
5. Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség;
6. Egy az Isten és mindeneknek Atyja, a ki mindeneknek felette van és mindenek által és mindnyájatokban munkálkodik.
7. Mindenikünknek pedig adatott a kegyelem a Krisztustól osztott ajándéknak mértéke szerint.

💥Van Erőm💥Veled van az Úr!

Immánuel, vagyis „💞Velünk az Isten.” (Máté 1,23).

,,Az igazság az, hogy nem igazán vagyok valami izmos, sem magas. 
Nem igazán becsülnek meg a munkahelyem sem, mert eléggé jelentéktelen helyen dolgozom.
A családban is én vagyok a legkisebb, így valahol a sor végén kullogok.
Gyakran hibázok, tévedek én is, mint mindenki más.
Amikor egy óriási probléma előtt álltam, és bár emberileg lehetetlen volt a győzelem, tudtam valamit.
Amikor hosszú időn keresztül üldöztek engem, tudtam.
Amikor Isten a prófétája által felnyitotta a szemem, hogy meglássam a bűnöm, bizony tudtam.
Amikor az életemben minden helyreállt, és megszületett a fiam, tudtam.
Mikor pedig az életem utolsó percei már nagyon közel voltak hozzám, akkor tudtam és éreztem a leginkább.Tudtam, hogy velem van az Úr!” 

A fenti szöveg röviden Dávid története, csak kicsit másképpen.
Mindegy, hogy életed mely szakaszában vagy.
Akár egyedül járod az utad, akár a családoddal keresed a biztos cél felé vezető utat, tudd, hogy számodra is vonatkozik: Veled van az Úr!
Mit is jelent ez? Az, hogy Isten elkísér téged életed útján.
 
A legelső lépésektől kezdve, a legutolsó lélegzetvételedig ott lesz melletted. 
Immánuel, vagyis „Velünk az Isten.” (Máté 1,23).
Egy dolog azonban a mai nap rendíthetetlenül biztos: Veled van az Úr!

💥Reggeli dicséret🌹Szabadító

 „Hogy megnyisd a vakoknak szemeit, hogy a foglyot a tömlöcből kihozzad, és a fogházból a sötétben ülőket.” Ézsaiás könyve 42. fejezet 7.

Az I.e. 8. század Izrael történelmének egyik legválságosabb időszaka volt. 
A kettős királyság, mindkét részén istentelen királyok zsigerelték a népet. 
Majd az évszázad vége felé beindult az Asszír birodalmi gépezet, amely 722-ben elsöpörte az északi 10 törzset, és elérte Júdát, Jeruzsálemet is.

Az Örökkévaló ekkor küldte el szolgáját, Ézsaiást, akinek már a neve is (Segítségem, Szabadítóm az Úr) a szabadítás ígéretét hordozta. Ugyanakkor, az általa hirdetett Szabadítás túlmutatott saját korának problémáinak megoldásán a rég megígért, várva várt eljövendő Messiásra.

Persze, ezt Júda népének többsége nem értette meg, és nem változtattak életmódjukon, aminek egyenes következménye volt a babiloni fogság. De a hazatérés után sem lett jobb a helyzet. 
Az újjáépítés viszontagságai után a görög, majd a római elnyomás következett.

A többség egy politikai szabadító után áhítozott, aki elűzi a gyűlölt Heródes-dinasztiát, és Dávid utódjaként elfoglalja a királyi trónt. Felvirágoztatja az országot, felszámolja a szegénységet, minden nép eljön és csodálja őt.

Csakhogy, Jézus, a valódi Szabadító, más célért jött.
A gyógyítások, csodák csupán igazolták messiási mivoltát, de az igazi küldetése, hogy: „megkeresse és megtartsa, ami elveszett” (Luk.19:10).
Neve azt jelzi: „Ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből.” (Máté 1:21)

Így, amikor látod, hogy sokan csupán ma is a materiális gondok megszűntetését kívánják, várják és kérik Istentől; „Uram, szabadíts meg a betegségből, a környezetszennyezés következményeitől, katasztrófáktól, háborútól, no és adjál több pénzt, jobb munkahelyet, hűséges társat, nagyobb házat, kocsit, gyermeket…”

Határozd el, hogy nem maradsz tovább áldásfogyasztó lufikeresztény, hanem Jézus jellemformáló módszerét követve minden alkalmat megragadsz Isten szeretetének közvetítésére és arra, hogy az Isten országának evangéliuma hirdettessék bizonyságul az egész világon, (Máté 24:14) hogy a bűn, a szenvedés mielőbb véget érjen, és mindörökre Ővele lehessünk.

Zsoltárok könyve 103. rész 17. 
,,💞De az Úr kegyelme öröktől fogva való és örökkévaló az őt félőkön, és az ő igazsága a fiaknak fiain;

1. A Dávidé. Áldjad én lelkem az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét.
2. Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről.
3. A ki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet.
4. A ki megváltja életedet a koporsótól; kegyelemmel és irgalmassággal koronáz meg téged.
5. A ki jóval tölti be a te ékességedet, és megújul a te ifjúságod, mint a sasé.
6. Igazságot cselekszik az Úr, és ítéletet minden elnyomottal.
7. Megismertette az ő útait Mózessel; Izráel fiaival az ő cselekedeteit.
8. Könyörülő és irgalmas az Úr, késedelmes a haragra és nagy kegyelmű.
9. Nem feddődik minduntalan, és nem tartja meg haragját örökké.
10. Nem bűneink szerint cselekszik velünk, és nem fizet nékünk a mi álnokságaink szerint.
11. Mert a milyen magas az ég a földtől, olyan nagy az ő kegyelme az őt félők iránt.
12. A milyen távol van a napkelet a napnyugattól, olyan messze veti el tőlünk a mi vétkeinket.
13. A milyen könyörülő az atya a fiakhoz, olyan könyörülő az Úr az őt félők iránt.
14. Mert ő tudja a mi formáltatásunkat; megemlékezik róla, hogy por vagyunk.
15. Az embernek napjai olyanok, mint a fű, úgy virágzik, mint a mezőnek virága.
16. Hogyha általmegy rajta a szél, nincsen többé, és az ő helye sem ismeri azt többé.
17. De az Úr kegyelme öröktől fogva való és örökkévaló az őt félőkön, és az ő igazsága a fiaknak fiain;
18. Azokon, a kik megtartják az ő szövetségét és megemlékeznek az ő parancsolatjairól, hogy azokat megcselekedjék.
19. Az Úr a mennyekbe helyheztette az ő székét és az ő uralkodása mindenre kihat.
20. Áldjátok az Urat ő angyalai, ti hatalmas erejűek, a kik teljesítitek az ő rendeletét, hallgatván az ő rendeletének szavára.
21. Áldjátok az Urat minden ő serege: ő szolgái, akaratának teljesítői!
22. Áldjátok az Urat minden ő teremtményei, az ő uralkodásának minden helyén! Áldjad én lelkem az Urat!



💥SHABBAT SHALOM - ÁLDOTT, BÉKÉS, SZÉP HÉTVÉGÉT KÍVÁNOK SOK SZERETETTEL❣️

Ezt az Igét jó megtanulni kívülről, gyakorolni és törekedni minél jobban megvalósítani.🙂 
Esténként eszerint végig gondolni a napunkat, mennyire sikerült aznap...és mindennap jobban és jobban fogjuk csinálni, mert a szeretet nem érzelem csupán, hanem döntés és cseledet!
 
ÁMEN!!

Korinthusbeliekhez írt I. levél 13. rész
1. Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.
2. És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
3. És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.
4. A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
5. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
6. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
7. Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
8. A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.
9. Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:
10. De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.
11. Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.
12. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.
13. Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.

Ámen!

NE DOBD EL A BIZODALMAD🔥

Olyan könnyű beleesni abba a csapdába, hogy elkeseredünk azért, mert még nem jött válasz az imáinkra. Az ördög csapdája.
Hozza a gondolatokat: Hiába imádkoztál, hiábavaló volt az a te nagy hited. Látod? Még mindig nincs semmi változás!
Még mindig nincs munkád, még mindig nincsenek a csekkjeid kifizetve! Még mindig goromba a társad, még mindig csúnyán beszél a gyermeked veled.
Nem kaptál semmit az Úrtól, mert nem vagy jó, mert nem szeret téged. Látod?
Tegnap is mit tettél? Pletykálkodtál, megbántottad a szomszédot......... Ezek az ördög szavai.
Ő mindent megtesz annak érdekében, hogy elfordítson a hittől.
Ne higgy neki! Ne hallgass rá! Nem szabad bedőlni ezeknek a gondolatoknak, melyek a mélységbe taszítanak. Mit mond az Úr! Egyszerű fordítás - (Zsidó levél 11,6)
 „Hit nélkül ugyanis nem lehet Isten tetszését elnyerni.
Aki Istenhez közeledni akar, annak hinnie kell, hogy Isten létezik, és abban is, hogy Isten megjutalmazza az őt keresőket.” Hit nélkül nem tudsz Istennek tetszeni! 
Hinned kell, hogy amikor Őhozzá fordulsz, Ő megjutalmaz.
Nem azért mert mi annyira jók vagyunk. Nem azért mert mi tökéletesek vagyunk és soha semmit nem rontunk el. Akkor miért? Mert Ő szeret és örömét leli abban, amikor jót cselekedhet a gyermekeivel.
Hidd, hogy a te jutalmad az Úrtól nem fog elmaradni.
Az imáidnak meglesz a gyümölcse, megjön rá a válasz.
Hogy milyen formában és mikor, azt csak bízd az Úrra.

Ő tudja mindennek az idejét és a módját.
Te csak állj meg hitben és ne dobd el az Úrban való bizodalmad, Ámen!

ÁLDÁS!

🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

Az Úr megnyitja szemed


János Evangyélioma 14. rész 27. 
,,💞Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

2023. november 23., csütörtök

💥Reggeli dicséret🌹 Pont olyanok, mint te

,,Jézus így válaszolt nekik: Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket megtérésre.,,Lukács evangéliuma 5:31-32

Hirtelen jött az ötlet, egy rövid délután szervezte meg a vacsorát. Volt miből, vámszedőként nagyon jól keresett az utóbbi években. Persze az etikai kérdéseket időről időre el kellett hessegetni, de becsületes munka, és a rómaiakkal sem ártott jóban lenni. Ennek is megvan a szépsége, olyan emberekkel lehet találkozni, akiket jóérzésű zsidó messzire elkerülne egyébként. Prostituáltak, besúgók, koldusok... 

Néha a legszerencsétlenebbeknek van a legnagyobb szüksége barátokra.

Este pedig mindenki ott volt. Olyan is, aki számít, és olyan is, aki nem. 
Ott volt a főiskola tanára és a piaci svindler. A helyi gyülekezet presbitere és a bordélyház madame-ja – és meg kell mondanom őszintén, ránézésre senki nem mondta volna meg, hogy melyik melyik. 
Persze maguk között mind tudták, hiszen sokszor ismerték a rejtett dolgokat is egymásról. 
Lévi előtt pedig mind olyan volt, mint egy nyitott könyv. Ismerte a zsinagógai elöljárót és a tolvajt is. 
Madarat tolláról, szokták mondani.

Egy ilyen színes társaságba rizikós meghívni a mestert, hiszen minden ilyen meghívás kétesélyes. 
Vagy nem jön el, (az aztán a szégyen,) vagy eljön, és ő kell szégyenkezzen a vacsoravendégek miatt. 
Hogy Lévi végiggondolta-e? Nem tudom. Az biztos, hogy ő tudta, hogy sokszor a legszerencsétlenebbeknek van a legnagyobb szüksége barátokra.

Jézus pedig eljött. Ott beszélgetett mindenkivel – kedvesen, közvetlenül, segítőkészen. 
A legvadabb álmaiban se gondolta volna, hogy Jézus pont az ő házában, az ő asztalánál fog csevegni, pont ezekkel az emberekkel... De itt van. Látszik rajta, hogy elemében van, és látszik, hogy pénzért se lenne máshol, mert Jézus tudja, hogy azoknak van a legnagyobb szüksége barátokra, akiket más elkergetne a gyülekezet széksorai közül.

Jézus értük jött. Azért, hogy barátja legyen az olyanoknak, mint te. Pont olyanoknak, mint te.

(Ömböli Krisztián)

💥Reggeli dicséret🌹Isten örök uralma

„💞A hetedik angyal is trombitált, és hatalmas hangok szólaltak meg a mennyben: 
A világ felett a királyi uralom a mi Urunké és az ő Krisztusáé lett, és ő uralkodni fog örökkön-örökké.” Jelenések könyve 11. fejezet 15. vers

Ott álltunk a lemenő nap fényében a Nyugati fal aranylón csillogó köveit nézve. - 
Én ezt a pillanatot vártam leginkább ezen a Szentföldi úton – súgta fülembe az egyik zarándoktársam -, hogy itt imádkozhassak és a kérésemet kis papírra írva én is odatehessem e fal réseibe.

Ha nem titok, mi lenne a kérésed? – érdeklődtem. – Hát, van több is – volt a válasz – tudod, most nagyon ránk jár a rúd, édesanyám beteg, úgy néz ki, hogy megszűnik a férjem munkahelye és nem tudjuk mi lesz vele így, pár évvel a nyugdíj előtt. Főleg, hogy ott a két egyetemista lányunk… 
Szóval, nem tudom, hogy melyikkel is kezdjem, hogy melyik a fontosabb.

S miközben férfiak csoportjával elindultunk befelé még utánanéztem, és figyeltem, ahogy a kis papírral és a tollal kezében izgatottan belép a nőknek kijelölt részre.

Majd miután kijöttünk és a többiekre várakoztunk, megkérdeztem: 
- Nos, a sok kérés közül melyiket írtad a kis papírra? – Ez érdekes. – mondta – ahogy ott álltam és néztem, hallgattam a mellettem könyörgő asszonyokat, ahogy megérintettem a falat... csak egy mondat jutott eszembe. 
Én azt írtam a kis papírra; Legyen meg a te akaratod!

Most, amikor az egész világ recseg, ropog. Amikor nemsokára megszólal a Jézus visszatérését jelző hetedik harsona hangja. Még most, mielőtt véget érne e földön a bűn történelme és Krisztus átvenné a világmindenség feletti örök uralmát.

Még most add át neki életed és szíved trónját, hogy ott is Ő legyen az ÚR.
Istenem! Legyen meg a te akaratod!

(Tóth Szilárd)



💥Van Erőm💥Magadban?

Szoktál magadban beszélni?
A kutatások azt igazolják, hogy az emberiség több mint hetven százaléka igen.
Általában megvitatjuk önmagunkkal, hogy milyen feladatokat kell teljesítenünk; melyek azok a holmik, amelyeket be kell pakolnunk a táskánkba; vagy gondolatban listát írunk azokról a dolgokról, amelyeket meg kell vásárolnunk.

A zsoltárosok gyakran beszélgettek magukban. A 116. zsoltár szerzője sem kivétel. 
A 7. versben ezt írja: „Légy újból nyugodt, lelkem, mert jól bánt veled az Úr. 
Isten múltbeli jóságára és hűségére való emlékeztetés vigaszt és segítséget jelent számára a jelenben. 
Ilyen „beszélgetéseket” gyakran látunk a zsoltárokban. 
A Zsoltárok 103,1-ben Dávid ezt mondja magának: „Dicsérd az Urat, lelkem, egész bensőm dicsérje az ő szent nevét”. 
A Zsoltárok 62,5-ben pedig megerősíti: „Igen, lelkem, nyugalmat talált Istenben; reménységem tőle származik”.

Jó, ha emlékeztetjük magunkat Isten hűségére és a benne való reménységünkre. 
Követhetjük a zsoltáros példáját, és eltölthetünk egy kis időt azzal, hogy felsoroljuk, milyen sokféleképpen volt jó hozzánk Isten. Ha így teszünk, bátorítást kapunk.
Amikor emlékezünk Isten irántunk tanúsított kegyelmére, bármilyen nagynak is tűnjön a problémánk, Isten nagysága mellett el fog törpülni. Miért?
Mert ugyanaz az Isten, aki a múltban hűséges volt, a jövőben is folytatni fogja irántunk való szeretetét.

💥A Nap Igéje💥

,,💞És valamit tesztek, lélekből cselekedjétek, mint az Úrnak és nem embereknek;
Tudván, hogy ti az Úrtól veszitek az örökségnek jutalmát: mert az Úr Krisztusnak szolgáltok.,, - Kolossé 3:23,24

💥Mai Ige❤️

„💞Ti vagytok a föld sója…Ti vagytok a világ világossága.” (Máté 5:13–14)

🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

Mit teszel azzal, amit az Úrtól kaptál?


Máté Evangyélioma 25. rész 21.
,,💞 Az ő ura pedig monda néki: Jól vagyon jó és hű szolgám, kevesen voltál hű, sokra bízlak ezután; menj be a te uradnak örömébe.,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

2023. november 22., szerda

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 35:28
,,💞Az én nyelvem pedig hirdetni fogja a te igazságodat, a te dicsőségedet minden napon.,,

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Efézusbeliekhez írt levél 4. rész 26. 
,,💞Ám haragudjatok, de ne vétkezzetek: a nap le ne menjen a ti haragotokon;,,

2023. november 21., kedd

💥ÁLDOTT, SZÉP NAPOT KÍVÁNOK SOK SZERETETTEL❣️

Zsoltárok könyve 28. rész 7.,,
💞Az Úr az én erőm és paizsom, ő benne bízott szívem és megsegíttettem; örvend szívem és énekemmel dicsérem őt.,,

Zsoltárok könyve 28. rész
1. Dávidé. Hozzád kiáltok, Uram, én szirtem; ne fordulj el szótlanul tőlem, hogy ne legyek, ha néma maradnál, a sírba szállókhoz hasonló.
2. Halld meg esedezéseimnek szavát, mikor kiáltok hozzád, és mikor felemelem kezeimet a te szentséged lakhelye felé.
3. Ne számlálj engem a hitetlenek és gonosztevők közé, a kik békességgel szólnak felebarátaikhoz, pedig gonoszság van szívökben.
4. Fizess meg nékik az ő cselekedeteik és igyekezetök rosszasága szerint; kezök munkája szerint fizess meg nékik; add meg nékik jutalmukat!
5. Minthogy nem figyelnek az Úr cselekedeteire és kezének munkáira, lerontja őket és föl nem építi őket.
6. Áldott az Úr, hogy meghallgatta esedezéseimnek szavát.
7. Az Úr az én erőm és paizsom, ő benne bízott szívem és megsegíttettem; örvend szívem és énekemmel dicsérem őt.
8. Az Úr az ő népének ereje, és az ő fölkentjének megtartó erőssége.
9. Tartsd meg a te népedet és áldd meg a te örökségedet, legeltesd és magasztald fel őket mindörökké!



💥Mai Ige❤️

❤️…ne szóval szeressük egymást! Az isteni szeretet abban mutatkozik meg, amit teszünk.”
 (1János 3:18 EFO)


KERESS ÉS TALÁLNI FOGSZ…!🌟

Úgy gondolom, nagyszerű hetet fogunk megélni együtt. 
Egy 7 e-mailből álló sorozatba kezdünk ugyanis, hogy megtanuljuk Isten Országát keresni. 
Mindnyájan többre vágyunk, teli elvárásokkal életünket illetően: 
Rátalálni a boldogságra, sikert érni el a munka terén és a magánéletben, jó egészségnek örvendeni, túllépni korlátainkon stb.

(Újra) felfedezzük együtt ezt a jól ismert szentírási verset, ahol Jézus emlékeztet minket, hogy minden Istenben található meg:

„Keressétek először Istennek Országát, és az ő igazságát, és minden más megadatik nektek.” (Lásd Máté 6,33)

Testvérem, arra hívlak, tedd fel ma magadnak ezt a kérdést: Mit keresel…?Áhítozol egy kiegyensúlyozott és virágzó házasság után,
Szeretnéd úgy nevelni gyermekeidet, hogy megismerjék Jézust,
Iparkodsz, hogy sikert érj el a munkaügyekben,
Vágysz arra, hogy elmélyítsd barátságaidat,
Törekszel családod fenntartására…?

Voltaképpen boldog akarsz lenni…?

Mindez megengedett és jó: Isten helyesli, bátorít téged, és szeretne segíteni mindebben. Áldásod első forrása akar lenni.

Gyakran azt gondoljuk, hogy a boldogságot önmagunkon kívül kell keresni, és a körülményektől függ. Ezt mondjuk magunkban: „Amint elérem ezt vagy azt, boldogabb leszek…” Isten azonban meg akar tanítani bennünket arra, hogy a boldogság egyetlen igazi forrása maga Isten. Ezért kell, hogy mindenekelőtt Istent keressük.

Jézus első prédikációja során (amit „hegyi beszéd”-nek hívunk) (lásd Máté 5,1-48) kilencszer beszélt a boldogságról. „Boldogok… Boldogok… Boldogok…”


A görög „makarios” (boldog és áldott) olyan boldogságot jelent, amit csak a lelkünk Teremtőjével való mély kapcsolatban élhetünk meg igazán.

Testvérem, Istenben teljesedsz be (lásd Kolossé 2,10), és Istenben van az élet, a mozgás és a lét (lásd Cselekedetek 17,28). Arra buzdítalak, hogy szenvedélyesen keresd Istent, és hagyd, hogy rádtaláljon…! És az az érdekes, hogy ha Isten arra hív, hogy mindenekelőtt Őt keressük, Ő maga téged keres mindenekelőtt, Testvérem.




🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

Mit akarsz, mit tegyek veled? 


1 Mózes 18: 9-15.
,,💞Van-e valami, ami lehetetlen az Úr számára?

Lukács Evangyélioma 18. rész 1. 
,,💞Mondván: Mit akarsz, hogy cselekedjem veled? Az pedig monda: Uram, hogy az én szemem világa megjőjjön,,,

https://www.youtube.com/watch?v=BVUmQ-X32mU
- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

💥Reggeli dicséret🌹Figyelem!

💞Ő a láthatatlan Isten képe, az elsőszülött minden teremtmény előtt. 
Mert benne teremtetett minden a mennyen és a földön, a láthatók és a láthatatlanok, akár trónusok, akár uralmak, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok: minden általa és reá nézve teremtetett. 
Ő előbb volt mindennél, és minden őbenne áll fenn. Ő a feje a testnek, az egyháznak; ő a kezdet, az elsőszülött a halottak közül, hogy minden tekintetben ő legyen az első. 
Mert tetszett az egész Teljességnek, hogy benne lakjék, és hogy általa békéltessen meg önmagával mindent a földön és a mennyben úgy, hogy békességet szerzett a keresztfán kiontott vére által.,, 
Kolossé 1.15-20

A figyelemzavar egyik megjelenési formája, amikor valakinek nehezére esik egy dologra összpontosítani, könnyen elterelődik a figyelme… 
Egyre több a figyelemzavaros gyermek és felnőtt. 
Ezen nem csodálkozom, hiszen rengeteg inger ér bennünket, felfoghatatlan mennyiségű információval találkozunk nap mint nap. Egyszerűen képtelenség feldolgozni ennyi mindent, idegileg, szellemileg nagyon könnyen túlterhelődünk.
A hétköznapi életet, az eredményes iskolai, munkahelyi teljesítést nagyon megnehezíti a figyelemzavar, de a lelki életünket képes teljesen ellehetetleníteni. 
Isten azért küldte el Jézus Krisztust, szeretett Fiát, hogy Őt szemlélve megismerjük szeretetét, hatalmát, velünk kapcsolatos szándékát. 

Az Atyaisten Fiában jött egészen közel hozzánk, hogy szabaddá váljunk az előítéleteinktől, a távolságtartásunktól, vádjainktól és bizalmatlanságunktól. 
Éppen ezért azt szeretné, ha szüntelenül szemlélnénk Krisztust, ha Őt tartanánk figyelmünk központjában. 
Mégis milyen könnyen szem elől tévesztjük őt. 

Elvonják a figyelmünket a problémák, vagy éppen a túl jó, kívánatos dolgok.
S amint levesszük a tekintetünket Jézusról, már nem tudunk biztos léptekkel előre haladni. 
Elbizonytalanodunk, kétségbe esünk…
Az örömteli keresztény élet kulcsa, hogy nem magunkra, másokra, vagy a körülményekre tekintünk, hanem Krisztusra, mint hatalmas szabadítónkra, aki a mi békességünk. 
Tanuljuk ezt a „feltekintést”, figyelem összpontosítást napról napra!

Legyen áldott a napod!
(Hites Gábor)



💥Reggeli dicséret🌹 Feladatod van!

„A hatodik hónapban pedig Isten elküldte Gábriel angyalt Galilea egyik városába, Názáretbe egy szűzhöz, aki a Dávid házából származó József jegyese volt.
A szűznek pedig Mária volt a neve. És hozzálépve így szólt az angyal: Üdvöz légy, kegyelembe fogadott, az Úr veled van!
Mária megdöbbent e szavakra, és fontolgatta, mit jelenthet ez a köszöntés. 
Az angyal ezt mondta neki: Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál Istennél! ,, Lukács evangéliuma 1.rész 26-31.vers

Eszter, Dávid, Jákob, Keresztelő János vagy jelen esetben Mária…mi volt a közös bennük? 
Az imént felsorolt emberek közül mindannyian bérelt hellyel rendelkeznek a Biblia lapjain és az elmúlt közel 2000 év távlatából is beszélnek róluk. 
Egyszerű, hétköznapi emberek, kicsit sem hétköznapi élettel és feladatokkal. Mi a titok?

Mária menyasszony volt. A zsidó házasságjogok szerint házastársa Józsefnek, bár még nem éltek együtt. Mária megdöbben az angyal láttán, hiszen az nem csak megszólította őt – Izraelben nem illett köszönteni egy nőt -, hanem egy különleges ígéretet is kap egy gyermekről, aki Istentől jön. 
Mária döbbent arcát szinte látom magam előtt… 
Az angyal elmagyarázza neki, hogy miért is jött és ki az a gyermek, akit ő fog a világra hozni.

Vajon lett volna választási lehetősége Máriának? Mondhatta volna azt, hogy ő ezt nem vállalja? Én úgy gondolom, hogy igen, ő mégsem utasította vissza ezt a magasztos feladatot. 
Mária nem egy kényszer hatására vállalta, hanem azért, mert szívében megvolt győződve arról, hogy a legnagyobb dicsőségnek válik részévé. Felismerte küldetése fontosságát és bízott Istenben! 
Élete Isten fényébe volt elrejtve és bár nem tudta, hogy mit tartogat a jövő, arról viszont meg volt győződve, hogy Isten kézben tartja.

Mária egy átlagos ember volt, aki nyitott volt az Istentől jövő feladatra és bízott az Úrban! 
Isten számunkra is tartogat egy személyre szabott feladatot és ha elég bátrak vagyunk azt elfogadni, akkor Ő minden szükséges támogatást meg fog adni, hogy kiteljesedjünk az életünkben!

Áldott napot!

(Pörneki-Csomó Hajnalka)

💥Van Erőm💥Jézussal

Emlékszünk-e azokra a pillanatokra, amikor nem fontoltuk meg, hogy mit mondunk ki a szánkon? 
A bűntudat és a megbánás megbéníthat. Mindannyian megbánással élünk - némelyikük egészen szörnyű. De a Biblia utat mutat nekünk a bűntudaton keresztül Jézus felé. 
Az utolsó mondat a leglényegesebb számunkra!

Nézzünk egy példát: Nincs mit szépíteni azon, amit Dávid király tett. 
Ez volt az az idő, „amikor a királyok háborúba indulnak”, de „Dávid Jeruzsálemben maradt” (2Sám 11,1). 
A csatától távol, ellopta egy másik férfi feleségét, és ezt gyilkossággal próbálta leplezni. 
Isten megállította Dávid zuhanórepülését, de a király élete hátralévő részét bűnei tudatában élte le.

Miközben Dávid összeszedte magát, hadvezére, Joáb megnyerte azt a csatát, amelyet Dávidnak kellett volna vezetnie. Joáb kihívta Dávidot: „Most pedig hívd össze a maradék csapatot, ostromold meg a várost és foglald el”. Dávid végül visszakerült az Isten által kijelölt helyére, mint nemzetének és seregének vezetője.

Amikor megengedjük, hogy a múltunk összetörjön minket, valójában azt mondjuk Istennek, hogy az Ő kegyelme nem elég. Függetlenül attól, hogy mit tettünk, Atyánk teljes megbocsátását nyújtja nekünk. Mi is megtalálhatjuk, ahogy Dávid tette, a kegyelmet, ami elég ahhoz, hogy újra harcba szálljunk.

2023. november 20., hétfő

💥A Nap Igéje💥

Efézus 2:8,9
,,Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.,,



💥Van Erőm💥

A legelső dolog, amit megtanulhatunk az életünkben a következő: amit teszünk embertársainkkal, azt kapjuk előbb-utóbb vissza. 

Az igét olvasva felmerültek bennem a következő kérdések: Ma hogyan mentem el otthonról? 
Milyen példát mutatok gyerekeimnek? Adtam-e egy rászorulónak, vagy hátat fordítottam? Istent dicsértem minden tettemmel?Ha a kérdésekre a válasz pozitív, akkor jó úton járok/járunk! 
De ha a válaszod negatív, akkor...? Kedves olvasóm, a változás benned is elkezdődhet. 
Ne sajnáltasd magad, hogy milyen bűnös ember vagy. 

Lépj tovább. Nemhiába írja Pál apostol a rómabeli gyülekezetnek a következőt:
 „Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.” (Róma 12:1‭-‬2)

Isten ma szól hozzád, és azt üzeni, hogy ahogyan éled az életed, úgy fog veled bánni. 
A jó és rossz élet kulcsa a te kezedben van! 
A kérdés ez: Készen állsz e elindulni azon az úton, amit Isten szánt neked, ha igen bátran imádkozzál Hozzá: Felséges Isten, tudom, hogy a te kezedben van az életem. 
Kérlek vezess azon az úton, amelyet nekem szántál, hogy én, mint a te gyermeked követni tudjalak, és példája legyek embertársaimnak. 
Hálát adok, hogy meghallgatod kérésemet. Tied legyen a dicsőség, mindörökké. Ámen!

💥Van Erőm💥Szeretet királyság

Augustus császár Róma első császára a törvényt és a rendet betartó uralkodóként akart ismert lenni. 
Bár birodalmát rabszolgamunkára, katonai hódításokra és pénzügyi megvesztegetésre építette, visszaállította a jogszerű eljárást. 

Emellett népszámlálást rendelt el, amely Máriát és Józsefet Betlehembe vitte, hogy ott szülessen meg a régóta várt uralkodó, akinek nagysága a világ végéig elér.
Amit sem Augustus, sem a világ többi része nem láthatott előre, hogy egy sokkal nagyobb király fog élni és meghalni, hogy megmutassa, milyen az igazi igazságosság. 
Évszázadokkal korábban, Mikeás próféta idejében Isten népe ismét a hazugság, az erőszak és a "rosszul szerzett kincsek" fogságába esett. Isten drágán szeretett népe szem elől tévesztette Őt. 
Arra vágyott, hogy megmutassák a világnak, mit jelent egymás iránt helyesen cselekedni és alázatosan járni vele.

Szolgáló és szeretetteljes király kellett ahhoz, hogy megtestesítse azt a fajta igazságosságot, amelyre a bántó, elfelejtett és tehetetlen emberek vágynak. 
Szükség volt Mikeás próféciájának beteljesedésére Jézusban, hogy helyes kapcsolat jöjjön létre Isten és az emberek között, és embertől emberig. 
Ez nem a császár-szerű törvény és rend külső érvényesítésében, hanem Jézus, Királyunk irgalmában, jóságában és szeretetében valósulhat meg.
A mai üzenet tehát ez: Te is ennek a csodás szeretet-királyságnak a részese lehetsz!

2023. november 19., vasárnap

💥Reggeli dicséret🌹 Lélek szerint élni

,,Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint. Ne legyünk becsvágyók, egymást ingerlők, egymásra irigykedők.,, A galatákhoz írt levél, 5. fejezet, 25-26. vers

De vajon mire gondolt az író? Mit jelent a Lélek (ti. a Szentlélek) szerint élni? 
Az író, Pál apostol, pár mondattal korábban másképp is megfogalmazza ezt a tanácsot. 
A Lélek szerint élni annyit jelent, hogy betöltjük Isten törvényét. Isten törvényének betöltését pedig végtelenül egyszerűen foglalja össze: "Szeresd a másik embert, mint saját magadat!" (Galata 5,14 EFO).

Aki a Lélek szerint él, az szereti a másik embert. Nem csak úgy általában az embereket, nem ideákat, elméleteket szeret, hanem a mellette lévő valóságos, hús-vér embert. 
Azt az embert, akivel olyan nehéz jól kijönni; meg azt, aki mindig pletykálkodik; vagy amelyik a szomszédban folyton hétvégén nyírja a füvet; sőt, azt is, amelyik állandóan rossz vicceket mesél.

Ha a példák olvasása közben sikerült arcot is társítanunk ehhez a bizonyos "másik emberhez," akkor hamar rájövünk, hogy a Lélek szerint élni nem is olyan könnyű, mint az első ránézésre tűnik.

De van egy jó hír is: Isten tudja, milyen nehéz ez a gyakorlatban. 
Amikor itt járt a földön, ő is nehezen jött ki sok emberrel. 
Róla is rendszeresen pletykáltak, kérdésekkel fárasztották, és gyakran még legjobb barátai és családtagjai is az agyára mentek.

Ebből tudhatjuk, hogy ő megért minket, ha nem tudunk minden pillanatban mindenkit egyformán szeretni. Nem is várja el ezt tőlünk sem Isten, sem Pál apostol. 
A kérés mindössze annyi, hogy tűzzük ki célul a másik ember szeretetét. 
A Szentlélek pedig mellettünk lesz, és támogat minket abban, hogy jól tudjunk szeretni. 
És ha ez éppen nem sikerül, akkor életbe lép a megbocsátás.

És ez így van rendjén.

(Cserpán Ádám)

🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

Isten érted is megmozdul 


János Evangyélioma 12. rész 15.
,,💞Ne félj Sionnak leánya: Ímé a te királyod jő, szamárnak vemhén ülve.,,

Lukács Evangyélioma 23. rész 42
,,💞És monda Jézusnak: Uram, emlékezzél meg én rólam, mikor eljősz a te országodban!,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

Mai Ige❤️

❤️Veled van az ÚR… nem kell többé veszedelemtől tartanod.” (Zofóniás 3:15)

💥Egy Csoda Minden Nap💥MÉG A TŰZBEN IS VAN JÓ❣️

Hívők legyünk vagy sem, az élet megpróbáltatásait senki sem tudja elkerülni. 
Nagy különbséget jelent azonban, ha Isten gyermekei vagyunk, mint hangsúlyozza azt a következő szentírási vers: 
„Ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged.” (Ésaiás 43,2
A tűzben általában a veszélyt látjuk nagy pusztító ereje miatt, Kalifornia államában két éve egy egész várost égetett fel.

A tűznek pedig más szerepe is van, amit nehezen ismerünk el: 
Hozzájárul egyes fák, például az erdei fenyők magjának terjesztéséhez. 
A magas hőmérséklet hatására a tobozok kipukkadnak, szétszórván a légkörben a kemény és vastag burok mögött biztonságban meghúzódó magvakat.

Testvérem, az Úr megérti, hogy elkeseríthetnek a megpróbáltatások, amin keresztülmész. 
Osztozik bánatodban és fájdalmadban. Azt is tudja, milyen „magas hőmérsékletet” alkalmazzon az életedben ahhoz, hogy kihozza belőled a benned megbúvó legjobbat.

Lám, jó híreim vannak ma számodra! A tűzpróbában nem fogsz odaveszni:

• Ahhoz szükséges, hogy kifinomulj. (Lásd Ésaiás 48,10)
• Ösztönöz, hogy keresd Isten színét. (Lásd Zsoltárok 57)
• Ugródeszka, amelyet arra használ az Úr, hogy magasabb szintre emeljen téged… 
Például azért, hogy segíteni tudj másokon. (Lásd 2 Korinthus 1,3-4)

Testvérem, nem vagy egyedül. Ott van Isten a kemencében, mint ott volt Dániel és társai számára is. (Lásd Dániel 3) Azt sem fogja soha megengedni, hogy a próbatétel meghaladja az erődet. (Lásd 1 Korinthus 10,13) Nem fogsz megégni, mert az erősség és a bátorság Lelke tölt el.

Imádkozzunk együtt: „Atyám, megköszönöm neked, hogy megóvsz a megpróbáltatások perzselő tüzében. Bízom benned. Nemcsak, hogy a legjobbat hozod majd ki az egészből, de dicsőséged is felragyog majd általa. Köszönöm, hogy mindig mindent a javamra fordítasz Jézus nevében. Ámen.”

Amikor a tűz közepette jársz, az Úr afelé vezet, ami istenien rendkívüli…!


Erősödj meg!

Életed meg fogja változtatni mások életét…💥

Tegnap azt láttuk, hogy mindennek megvan a maga kezdete… 
Arra buzdít Jézus (és én is…!), hogy fogj tettekbe! Belegörcsöl talán a gyomrod a félelembe, és ez normális is, amikor új tevékenységbe, új szolgálatba fogunk. 
Természetes, hogy feltesszük magunkban a kérdést képességeinket és hozzáértésünket illetően. Isten mégsem rátermettségeddel számol, amikor elhív téged, mint emlékeztet rá minket Gedeon története:

„Ekkor megjelent neki az Úrnak angyala és mondta neki: Az Úr veled, vitéz hős!… 
Menj el ezzel a te erőddel, és megszabadítod Izraelt Midián kezéből. Nemde én küldelek téged?… 
Én veled leszek, és megvered Midiánt, mint egy szál embert.” (Bírák 6,12-16)

Jelentőségteljesnek tartom, hogy „vitéz hősnek” hívja Isten Gedeont, pedig nem volt sem katona, sem Isten prófétája, mint Éliás vagy Elizeus… 
Egyszerű molnárlegény volt, családja a legszegényebb volt a falujában. 
Gedeon „kicsinek” és „szegénynek” tartotta magát, pedig Isten azt a hőst látta benne, aki kiszabadítja majd népét a Midiániták kezéből.

Te is olyannak tartod magad, mint Gedeon?
• Szegénynek, kicsinek és nyomorultnak…?
• Olyan helyzetben találod magad, amelyet nem te választottál…?
• A rossz tapasztalok elvették a kedvedet…?

Testvérem, fogadd ma be a következő szavakat: Nem tévedésből választott ki téged Isten az Ő szolgálatára. Külön küldetést bíz rád, és ott van veled.

Nem kell sem tökéletesség, sem pedig maximális felkészültség. 
Legyél csak önmagad, és legyél igaz! Isten választása különbözik ugyanis az emberétől, „mert az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van.” (1 Sámuel 16,7).

Testvérem, mivel magadban hordozod Krisztus szeretetét és világosságát, az életed továbbra is változást fog hozni mások életébe.

Dicsőség Istennek…! Mint Gedeon, hőstetteket fogsz végrehajtani, amelyek kihatással lesznek mások életére. Veled van az Úr, vitéz hős!

Légy áldott!

💥Pásztorod tényleg jó!

💞Az Úr az én Pásztorom, nem szűkölködöm… Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te vessződ és botod, azok vigasztalnak engem.” (Zsoltárok 23,1 és 4)

Hatalmába keríthet a félelem és az aggodalom… Jézus azonban ott van veled, méghozzá minden nap, az idők végezetéig…!
(Lásd Máté 28,20)

„Az én juhaim hallják az én szavamat, és én ismerem őket, és követnek engem. 
És én örök életet adok nekik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.” (János 10,27-28)

Soha semmi nem fog felérni az Úr jóságával! 
Minden egyes báránya iránt külön szeretettel van, jósága minden képzelhetőt felülmúl…!

„Az utakon legelnek, és minden halmon legelőjük lesz. 
Nem éheznek, nem szomjúhoznak, nem bántja őket délibáb és a nap; mert aki rajtuk könyörült, vezeti őket, és őket vizek forrásaihoz viszi.” (Ésaiás 49,9-10)

„Én vagyok a jó pásztor; ismerem az enyéimet, és engem is ismernek az enyéim, amiként ismer engem az Atya, és én is ismerem az Atyát; és életemet adom a juhokért.”
 (János 10,14-15)

Imádkozz hát Testvérem, és engedd, hogy Isten jóságának ereje átjárja az életedet…! 
Ha letévedsz az útról, a jó Pásztor a keresésedre fog jönni. 
Ha rád támad lelkednek ellensége, a védelmedre fog kelni. 
Ha már azt sem tudod, melyik a jó ösvény, vezérelni fog. 
Ha pedig a halál árnyékának völgyében jársz, meg ne állj… 
Fogd jó szorosan Pásztorod kezét, és menj tovább…!