2022. február 12., szombat

💥Reggeli dicséret🌹 Amíg nem látsz, ne vezess!

“Miért nézed a szálkát a testvéred szemében, a saját szemedben pedig még a gerendát sem veszed észre?” Máté evangéliuma 7. fejezet 3. vers


Egy anekdota szerint egy busz sofőr szerette megviccelni az utasait. Egy alkalommal a busszal már jó előre beállt a megállóba, majd leszállt. Amikor az emberek elkezdtek felszállni, felhúzott egy napszemüveget, és egy fehér botot vett a kezébe, felszállt, és beült a vezető ülés mellé, mintha egy vak utas lenne. Amikor már jó pár perce el kellett volna indulniuk egyszer csak felpattant a székből, és felkiáltott: "Rendben! Akkor majd én vezetek!"

Hogy szedhetném ki a másik szeméből a szálkát, ha az enyémben egy gerenda áll? 
Persze sehogy, mert valószínűleg ha egy gerenda van a szememben, semmit sem csinálok már, de értjük a lényeget. A gerenda eltakar mindent, hogy látnám már azt az apró szálkát a másik szemében?

Jézus sosem szerette a képmutatást. Amikor a tömeg körbeveszi, elmond egy példát ami szürreális. Teljesen értelmetlen, mert lehetetlen. Ha egy gerenda áll ki a szememből, akkor nem a másik ember szálkájával foglalkozom. Hogy ne venném észre a saját szememben?

A példa egyszerű, de nagyszerű. Hát még az üzenete. Lehet építő kritikát megfogalmazni, de meg van a helye és a módja. Ne csak a levegőbe dobáld a sérelmeket, mert rólad is lehetne bármit mondani. Nem az a feladatod, hogy a másik ember hibáit kijavítsd, hanem hogy a saját démonaiddal küzdj! Aztán amikor kész vagy, segíts a másiknak (de továbbra se kritizáld)!

Jézus azt mondja, hogy ne mondj ítéletet, hisz te sem vagy jobb a másiknál! 
Térj meg, javítsd ki a hibáidat, és utána támogasd a másikat, hogy neki is sikerüljön! Először a saját gerendáddal foglalkozz, és csak utána a másik szálkájával!

Amíg nem látsz, ne vezess!

(Ömböli Dávid)

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 145:18,
,Közel van az Úr minden őt hívóhoz; mindenkihez, a ki hűséggel hívja őt.,,

💥A Nap Igéje💥

Példabeszédek 16:24
,,Lépes méz a gyönyörűséges beszéd, édes a léleknek, meggyógyítja a csontokat.,, (Károli rev.)

2022. február 11., péntek

💥Van erőm💥

Nem az a lényeg, hogy most milyen nehézségek telepedtek rá az életedre. 
Soha ne engedd, hogy a problémád elválasszon Isten szeretetétől. Mert ha tudod, hit által elhiszed, hogy Isten szeret téged, akkor erőteljes vagy. Isten szeretete feltétel nélküli, csupán olykor mi gondoljuk, hogy a szeretet feltételhez van kötve.

Gyakran, ha problémám akadt a legelső kérdés, amit feltettem: Most éppen hol van Isten?
Sok évbe került, amíg rájöttem, hogy egészen mást kellene mondanom: Istenem, nem tudom, hogy most mi történik körülöttem, de egy dologban biztos vagyok, hogy te a győzelmet is előkészítetted a számomra. Köszönöm, hogy szeretsz.
 
Pál a következőt írta az ifjú Timóteusnak: „…mert tudom, kiben hiszek, és meg vagyok győződve, hogy neki van hatalma arra, hogy a rám bízott kincset megőrizze arra a napra.” (2Timóteus 1,12)

A mai napra legyen egy célunk, mégpedig az, hogy bátran tudjunk kimondani: Meg vagyok győződve, hogy semmi sem választhat el engem Isten szeretetétől. Meg vagyok győződve, hogy ennek a szeretetnek a lángja erőt fog adni nekem a jelenlegi életemben is, bármi is történjen.

💥Reggeli dicséret🌹 Angyalok őriznek!

“Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon“
Zsoltárok 91:11


Elég csak egy pillantást vetni bármely templomba, és kiderül, hogy az angyalok mindig is izgatták az emberi képzeletet. A bibliát olvasva kiderül, hogy angyalból is többféle van. Vannak jó angyalok, akik Isten szolgálatában állnak, és vannak olyan “angyalok”, akik az ördög, avagy angyali neve alapján Lucifer szolgálatában állnak. Babits Mihály így írja le a problémát Három angyal című versében:

“Három, három, három, három, három angyal szállt felém.
Egyik fehér, mint a felhő, másik könnyű, mint a fény.
Harmadik úgy hullt a földre az égből egyenesen,
mint egy könny szemből a szívbe, nedvesen és nehezen.
Hogyan óvjam meg az elsőt, hogy ne kapjon foltokat
ujjaimtól? hogyan tartsam szorosan a másikat,
hogy ne tudjon elröpülni? és az utolsót hova
rejtsem el, hogy senki, senki meg ne lássa őt soha?
Óh jaj, késő! már az első hószin angyal csupa folt!
és a másik messze szállott, aki olyan könnyű volt!
Harmadikat szégyenemre látja az egész világ,
mert gyászomban széjjeltéptem lelkem őrző fátyolát.”

Ahogyan a kezdő bibliai vers is írja, az őrző angyalokat Isten küldi, ők Isten szolgái. Az apostol így foglalja össze lényük és szolgálatuk lényegét: “Vajon ezek nem mind szolgáló lelkek? 
Azokért küldettek szolgálatra, akik örökölni fogják az üdvösséget.” (Zsidókhoz írt levél 1:14)

Milyen jó, hogy Isten minden lehetőséget és minden eszközt felhasznál, hogy örök életet adjon. A mai nap is ajándék és lehetőség, hogy felfedezd Istent, megragadd ígéreteit és ajándékait, és nemet mondj a gonoszságnak!

(Csizmadia Róbert)

💥Mai Ige💥

„Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen!” (Efezus 5:15)

2022. február 10., csütörtök

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 103:20-22
,,Áldjátok az Urat ő angyalai, ti hatalmas erejűek, a kik teljesítitek az ő rendeletét, hallgatván az ő rendeletének szavára.
Áldjátok az Urat minden ő serege: ő szolgái, akaratának teljesítői!
Áldjátok az Urat minden ő teremtményei, az ő uralkodásának minden helyén! Áldjad én lelkem az Urat!,,

Honnét e fény?

Két irdatlan fa összeróva, 
Nincs rajta semmi, semmi szép…        
De kétezer esztendő óta
Szór fényt egész világra szét!
Csodás erő árad belőle,
Mint titkos hang, ha szólna rajt’,
Hiába próbálsz futni tőle,
Szíven ragad és fogva tart!

Ítélet, szeretet – e kettő
Ott a kereszten egyesült.
Miérettünk átokká lett Ő,
Kiben az Írás teljesült.
Isten haragja sújt a bűnre,
Reá, Ki bűnünk fölvevé!
A kereszten hallgatva, tűrve
Járult a sújtó kéz elé.

A vér, a Jézus drága vére
Gyógyító balzsam, szent erő!
Bűnünket Ő elmossa véle,
Kegyelmével előnkbe jő!
Szeretve szívünk megragadja,
Szent fénye ég felé mutat!
Szól a kereszten hívó hangja:
Ó, jöjj, s add néki át magad!

Csillag János -

        

💥Reggeli dicséret🌹 Bőségben, ínségben

"Tudok szűkölködni, és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, bővölködésbe és nélkülözésbe egyaránt." Pál levele a filippiekhez 4:12

Soha, senki nem mondta, hogy kereszténynek lenni egyenlő a nyugodt, békés élettel, a vagyonnal és a hírnévvel. Ha ezek mind maguktól értetődőek volnának, Pál csak a bővölködést és a jóllakást ismerte volna meg Krisztus apostolaként, de ahogy láthatjuk, a tapasztalatai ennél sokkal komplexebbek voltak. Gondolhatnánk, hogy a sokféle tapasztalat eredményeképpen megrendült a hite, vagy megkérdőjelezte Isten szeretetét, de a megpróbáltatások soha nem gyengítik, mindig erősítik az embert, így, ideális esetben az ember hitét is.

Gondolj csak bele! Az a gyerek, akinek az iskolai órarendje hétfőtől-péntekig napi hat matematika órából áll, matematikai kérdésekben egyetemi szintű jártasságra tehet szert, de helyesen írni, vagy idegen nyelven soha nem tanul meg, és a testsúlyával is egész életében problémái lesznek a testnevelés órai szenvedések hiánya miatt . Az ilyen embert nem nevezhetjük tanultnak, hiszen a tanultsághoz sokféle területen alkalmazható tudásanyagra van szükség. Vagy vegyük példának okáért azt a testépítőt, aki csak a bal vádlijára edz! Minden bizonnyal hamar erős bal vádlival fog bírni, miközben a teste többi része elsatnyul — arról nem is beszélve, hogy mindeközben nevetségesen fog kinézni. 
Az a keresztény ember, aki csak a bővölködést ismerte meg, és a (bárminemű) szűkölködésből kimaradt, nem érezte át, mit is jelent kereszténynek lenni. Richard Rohr szerint "a bölcsesség abból ered, amit a fájdalmunkkal teszünk". Igaz ez a szükölködésünkre, betegségünkre, a bővölködésben ránk akaszkodó ál-barátokra és a "túl sok"-ból adódó egzisztenciális válságunkra.

Soha ne szégyelld, hogy éppen milyen élethelyzetben vagy: a szűkölködés, a "halál árnyékának völgye" (Zsoltárok könyve 23:4) a betegség mind-mind a kereszténység iskolájának vizsgatantárgyai. 
Ha igazán keresztény (vagy keresztyén) akarsz lenni, légy olyan, mint Krisztus, aki Pállal együtt elmondhatja: tud szűkölködni és tud bővölködni, be van avatva mindenbe. 
Inkább vedd áldásnak, hogy Isten megmutatja a legmélyebb szakadékokat is, hogy rajtuk keresztül bizonyíthassa: ő mindenhonnan képes — és kész — kimenteni téged!

(Ömböli Krisztián)

 

💥Mai Ige💥

„Mert miképpen egy embernek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek: azonképpen egynek engedelmessége által sokan igazakká lesznek.” (Róma 5:19)

2022. február 9., szerda

 



💥Van erőm💥

Nem tudom, hogy jelenleg mi a legnagyobb problémád. Lehet, hogy gond van a családodban, a munkahelyeden. Lehet, hogy te sem találod a nyugalmat, és úgy érzed, hogy nem vagy boldog. Lehet, hogy félted a szeretteidet, és aggódsz a holnap felől.
Bárhova is menj, vagy bármit tegyél a mai nap, Isten ott lesz melletted. Hidd hát el, hogy Ő most is veled van, sőt eddigi életed folyamán még egy percre sem hagyott el téged. Ott volt, amikor egyedül feküdtél a betegágyadon, vagy szomorúan ültél egy széken. Ott volt, amikor virrasztanod kellett, vagy amikor haza kellett várnod a társad a munkából.
Amikor Péter a vízen akart járni, csak addig tudott előre haladni, ameddig Jézusra nézett. 
Ahogy levette a tekintetét róla, azonnal süllyedni kezdett.
Te hogy vagy ezzel? Igyekszel, hogy ne vedd le a tekinteted Jézusról? Vagy megengeded a gonosznak, hogy a nehézségekkel, próbákkal elvegye a figyelmed Jézusról?
Elgondolkodtam azon, hogyha Péter helyébe lettem volna, kiszálltam volna a csónakból?
A mai nap elindulnák e a bizonytalanság felé, tudva azt, hogy az én Megváltóm tartja kezében az életem? Ha valóban megismerjük Jézust, akkor rá fogunk jönni, hogy az utunk biztonságos, mert ha elesnénk van kibe kapaszkodnunk. Ha segítségre lenne szükségünk, Ő jön, és megsegít.
 
Ezért jól jegyezd meg a következőt: „Veled van Istened, az Úr, ő erős, megsegít.” (Zofóniás 3,17)



💥Reggeli dicséret🌹Gyönyörködj az Úrban! (18+)

„Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit.” (37. Zsoltár 4. vers)


18+? Igen. 
Ugyanis az itt szereplő, gyönyörködésnek fordított héber szó (oneg) a következőt jelenti;
Azt belső borzongással járó boldogságot, amit egy férfi és egy nő érez a nászágyban való egyesülés és forró beteljesülés során.
A szükségleteink olyanfajta kielégítését, ami egy csecsemő arcán látszik, miközben édesanyja éltetadó emlőin csüng.
Azt az önfeledtséget, gondtalanságot, mely a játékba belefeledkező kisgyermekeket jellemzi, amikor megszűnik számukra a tér, az idő, s nincs más, csak a játék, a játék és a játék.
Azt a rajongást, az utánzás és hasonulás vágyát, amit kamaszként élünk át, miközben szobánkat és magunkat is teleaggatjuk kedvenc együttesünk, csapatunk, sztárjaink, stb. képeivel és relikviáival.
Azt a ’megvan’, ’megcsináltam’ érzést, amit egy sikeres vizsga letétele, egy pályázat elnyerése, vagy egy új állás megszerzése okoz.
Azt a felhőtlen megelégedést, amit az unokáiban gyönyörködő nagyszülők szemében ég, mely azt üzeni; van értelme az életemnek!
Ó, Uram, én is szeretnék így gyönyörködni Benned!
Igen, mindennél jobban vágyom arra, hogy visszajöjj, hogy meglássalak, hogy megérintselek, hogy átöleljelek.
Igen, mint ma született csecsemő kívánom hallani, olvasni a te szerelmes leveledet, az életet adó Igédet.
És igen, a legnagyobb öröm számomra, amikor Neked és Veled szolgálhatok másokért, másoknak. 
Mert a legnagyobb boldogság, mosolyra fakasztani másokat.
Uram, én olyan akarok lenni, mint Te!
Ez az én szívem kérése ma: Jövel Uram Jézus!

(Tóth Szilárd)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

„Mivel maga is kísértést szenvedett, segíteni tud azokon, akik kísértésbe esnek.” (Zsidók 2:18)

GYÓGYULÁS JOGI ALAPJA

Üdvözöllek Testvérem,

Ma azt a szöveget szeretném megosztani veled, ami számomra „a bocsánat és a gyógyulás jogi alapja”. Az egyik legismertebb, legvitatottabb, de a legkifejezéstelibb szentírási vers is.

„És Ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyultunk meg.” (Ésaiás 53,5)

A fájdalom és a szenvedés, amiről ez a szentírási rész szól, egyenesen a betegséghez kötődnek. Jézus a mi szenvedéseinket hordozta, a mi fájdalmainkat vette magára, mi pedig azt hittük, hogy Isten megbüntette, megverte és megalázta. Testvérem, a Kereszten Jézus hordozta szenvedéseidet, betegségeidet és fogyatékosságaidat.

Ez a szentírási vers nagyon fontos, mert a Kereszt művét szoros kapcsolatba állítja a betegségeidre való megoldással: „És az ő sebeivel gyógyultunk meg.”

Az érzelmi és lelki problémáinkra való megoldást is magában foglalja. „Békességünknek büntetése rajta van.” Ha megkaptad ugyanis Isten békéjét, az azért van, mert Jézus a Kereszten kifizette az árát. Mivel Jézus felment a Keresztre, és hordozta betegségeidet és fogyatékosságaidat, mindenfajta gyógyulásban részesülhetsz, lelki gyógyulásban is.

Köszönöm, hogy vagy!




2022. február 8., kedd

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

"Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." 2 Tim 1:2

💥Örömteli mindennapok💥

Isten személyes ígérete neked

A Bibliában Istennek több mint 7000 ígérete szól neked – siker, bizonyosság egészség, jólét, erő, bölcsesség ígéretei, sőt sok más ígéret is.
Ezek az ígéretek igenné és ámenné lettek Jézus Krisztus által!
Minden ígérete a földi életedre vonatkozik,minden Krisztusban élőnek szólnak! -azt mondja ,,Áldást parancsol melléd az Úr,áldott leszel minden utadon,bárhol jársz,áldott lesz mindened amid van,áldott lesz a gyermeked,Fejjé tesz téged az Örökkévaló,nem farokká,....5 Mózes 28- el kell hinned!
Miért ígéri meg ezeket Isten? Mert azt szeretné, hogy megtanulj bízni Benne.
Jézus maga az isteni „igen”!
Mert Istennek minden ígérete Jézus Krisztus által vált „igen”-né, és az ő közreműködésével valósul meg a végső „Ámen” is, vagyis az ígéretek maradéktalan beteljesülése. Ez pedig rajtunk keresztül történik, és Isten dicsőségét fogja szolgálni. Mert Isten az, aki Krisztusban veletek együtt megerősít minket és különleges módon megáldott bennünket. Meg is jelölt minket a pecsétjével, és szívünkbe adta a Szent Szellemet, aki örökségünk előlege és biztosítéka.-2 Korintus 1,19-21-
Engedd be a szívedbe,higgy bennük,engedd ,hogy élővé váljanak Isten ígéretei számodra.Keresd az Írásokban ,fogadd el ,állj rá az ígéretekre és kitartóan várj amig beteljesülnek,mert Isten megigérte és az Ő szava szent és igaz.
Isten azt akarja hogy áldott legyél,minden területen ,ezáltal áldás is mások számára,egymás által,egymás felé ,az Isten dicsőségére.
Az Istenképed nagysága meghatározza a céljaid nagyságát is. Az, hogy kinek látod Istent, meg fogja határozni a céljaid nagyságát. Az Isten szerinti célpont kitűzése mindig egy ígérettel kezdődik. Ezért sose a saját határaidat nézd! Tekints az Úr ígéreteire!
Kérdezd meg magadtól: „Melyik ígéretbe tudok belekapaszkodni?
Legyen örömteli napod:)

Oszd meg másokkal is az örömhírt!Bátoríts másokat Isten Igazságaiva!

💥Van erőm💥

Filippi 4:4-5 HUNK
,,Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek! 
A ti szelídlelkűségetek ismert legyen minden ember előtt. Az Úr közel!,,


Olykor azt gondoljuk, hogy: Hogyan is lehetnék vidám, hiszen annyi problémám van! 
Sok időt elpazarolunk panaszkodásra, aggódásra, de ahelyett örülhetnénk mindenért, mindenkor. 
A problémáink nem, de a hozzáállásunk megváltozhat. Az ige szerint örülnünk kell a Úrban! 
Kérdés lehet számunkra, hogy mikor? Nos, a válasz nagyon egyszerű: Mindig.

Örülhetünk azért, hogy ma reggel fel tudtunk kelni az ágyból. 
Örülhetünk azért, hogy sok a dolgunk, így nagyon sok tennivalót végezhetünk el a mai nap folyamán. Örülhetünk, hogy van tető a fejünk felett, és megvan az ennivalónk. 
Örülhetünk a barátoknak, ellenségeinknek, családtagjainkról nem is beszélve. Ez csak pár dolog, de mégis milyen fontos lehet az életünkben.
Istennek kell ezekért a dolgokért hálásak legyünk, mert egyedül Neki köszönhető minden.
Állandóan vágyunk arra, hogy boldogok legyünk, és keressük a megoldást, hogy hogyan valósíthassuk meg a saját boldog, vidám, békés életünket 24 órán belül.
Itt a megoldás: Dicsérni Istent, hálát adni mindazért, ami az életünkben van, és örülni a nap 24 órájában.
A mai napon próbáljunk meg teljes szívvel örülni, mert ha leírnánk egy listára, amiért örülnünk kellene, biztos vagyok, hogy eléggé sok papírra lenne szükségünk.
Érdemes emlékeztetni önmagunkat erre a igére.
El kell elhatároznunk azt, hogy boldogok leszünk.

💥Reggeli dicséret🌹Talán pont Rád van szükség!

„Mindig szeret a barát, de testvérré a nyomorúságban válik.” Példabeszédek könyve 17.rész 17.vers 

Egy ember hosszú útra indult. Az út hossza kb.27 km-r lehetett.

Az egész vidék sziklás, elhagyatott. Nem járt arra egyetlen árva lélek sem, kivéve azokat, akik az olyan utazókra vártak, akik egyedül mentek, csomaggal és védtelenek voltak. Bár nem lakott azon az útszakaszon és környékén senki, de időnként fel-fel bukkantak vándorok, akik a közeli városban, Jerikóban éltek. Az utazónk is oda sietett, de útközben szörnyű támadás érte. Rablók keresztezték útját, akik félholtra verték és kifosztva ott hagyták vérbe fagyva. Nem sokkal később egy pap halad el az úton, de ügyet sem vetett a sérültre, ahogy a következő utazó sem, aki egy lévita volt. Mindketten a hosszas templomi szolgálatuk után indultak haza és ezen az útvonalon keresztül kellett haladniuk. 

Talán egy kicsit most meg is döbbenünk, hogy két templomi szolgálatot végző személy is elhaladt a sérült mellett és egyik sem foglalkozott vele…hát talán vakok voltak és nem látták, hogy egy embertársuk bajba került? Kicsivel később egy samaritánus halad ugyanazon az úton. 

Ez az ember a zsidók szemében egy tévelygő, gyűlölt, félpogány személy, akit emberszámba sem vesznek.
Ez az ember félretesz mindent, elhessegeti félelmeit, aggályait és lehajol a sebesülthöz. 
Kora szokásaihoz és lehetőségeihez mérten elsősegélyben részesíti a félholt embert, pedig bizonyára tisztában van vele, hogy egy zsidó emberről van szó. Nem túloz, nem tesz többet, mint amennyit kell, de azt megteszi és ha szükséges még többet is áldoz azért, hogy embertársa életben maradjon. 
Ez a történet nem feltétlenül csak a barátságról és a testvéri viszonyról szól, mint amire a fenti bibliavers utal. Ez sokkal többről szól. Lehet, hogy a bajbajutott embertársad éppen az ellenséged vagy egy olyan ember, aki gyűlöl és képes lenne ártani neked, de ez a történet megtanítja azt, hogy nem az előzményeket kell figyelembe venni akkor, ha tragédia történt és rád van szüksége embertársadnak. 

A pap és a lévita magas beosztásban volt, tulajdonképpen azt várnánk, hogy első dolguk lesz segíteni azon a szerencsétlen bajba jutottan.
Pedig dehogy…. Az segít, akit ők lenéznek, megvetnek és gyűlölnek. Legyen ez tanulság nekünk is, hogy ne ítéljünk el senkit és ne gondoljunk többet senkiről, csak azért, mert előkelő pozícióban van. 
A segítség olyan helyekről érkezhet, ahonnan nem is várnánk. 

Áldott napot! (Csomó Hajni)

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 62:2,,
Csak Istenben nyugoszik meg lelkem; tőle van az én szabadulásom.,,

ISTEN MAGA A SZERETET

,,Kedveseim, Isten szeretetével kell szeretnünk egymást, mert ez a szeretet Istentől származik. Aki így szeret, az mind Istentől született, és ismeri Istent.,, (1Ján. 4;7)


Isten pedig úgy mutatta meg nekünk, mennyire szeret bennünket, hogy elküldte a Földre az egyetlen Fiát, hogy rajta keresztül örök életet kapjunk. 10 Ez az isteni szeretet! 
Nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem ahogy ő szeret bennünket. Ezt pedig azzal mutatta meg, hogy a saját Fiát küldte a Földre azért, hogy engesztelő áldozat legyen a bűneinkért.
(1Ján. 4;9-10)
Isten miért ismétli újra és újra a zsoltáros tollán keresztül, hogy „mert örökké tart szeretete”?
Két válasz van erre a kérdésre.
Először is, nem létezik egyetlen biblikus világnézetnek és személyes éntudatnak ennél radikálisabb és alapvetőbb valósága.
Milyen bibliai történet áll emögött?
Ez a szeretet Istenének a története, Aki az Ő szerető Fia személyében behatol az egész világra, hogy egy szeretetből fakadó különleges áldozat által megalapítsa szeretetének királyságát, hogy szeretetből megbocsásson nekünk és bevonjon minket az Ő szeretetének családjába, és kiküldjön minket ugyanennek a szeretetnek a nagyköveteiként.
A bukott emberiség teljes reménysége ezen az egy dolgon áll hogy van egy Megmentő, 
Aki kitartóan megvált, megbocsát, helyreállít, átformál, és szeretetét adja nekünk.
Enélkül a Biblia csupán érdekes történetek és hasznos alapelvek egy könyve lenne, mentes minden erőtől, amely képes a bűn által tönkretett dolgokat helyrehozni.
A második oka annak, hogy Isten sokszorosan ismétli ezt a refrént, az, hogy életünkben nem tapasztalatunk ilyen szeretetet.
Az ember minden új dolgot saját tapasztalataira alapozva kezd megérteni.
Minden általunk megtapasztalt emberi szeretet valamiben hiányt szenved.
Istené azonban nem: az Ő szeretete tökéletes és teljes mértékben kitart, örökké. Ez egy hívő életében a létező,legmegdöbbentőbb valóság.
Isten ránk helyezte az Ő szeretetét, és soha többé nem fogja visszavonni azt.
Van okunk kitartani, nem számít mennyire nehéznek tűnik is az élet és mennyire gyengének érezzük is magunkat.

2022. február 7., hétfő

💥Reggeli dicséret🌹 De, de, de...

"Az pedig monda: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat."
Lukács evangéliuma 10. fejezet 27. vers


Azért is érdemes olvasni Lukács sorait, nekünk keresztényeknek, mert rájöhetünk, milyen messze is vagyunk mindattól, amit Krisztus és népe képviselt előttünk. 
De félreértés ne essék, nem akarok én most egy önmarcangoló, saját magunkat ledorongoló monológot kerekíteni erre a helyre. 
Sokkal inkább vezet az a szándékok, hogy elősegítsem magam és mindannyiunk jellembeli változását, ami Jézus szándéka is volt, amikor szembesítette önmagával az ifjú írástudót. 
Mert az önmagunkkal való szembenézés nélkül biztosan nem érünk el változást, mert nem értjük meg, honnan, hová kellene eljutnunk.

Talán az első és legfontosabb ebben a történetben, hogy mindannyiunk szándéka ugyan az. 
Az ami akkor is volt, vagyis eljutni az örök életre. Ahogyan akkor ezt szerette volna ez a fiatalember. 
Ahogyan ezt szerette volna minden őszinte vallásos zsidó, legyen az farizeus, szadduceus, pap, tanító vagy egyszerű munkás ember úgy szeretné ezt most is minden keresztény. Ráadásul akkor is és most is ugyanezt szeretné mindannyiunk számára a mi drága Megváltónk is. Hogy Üdvözüljünk, hogy elnyerjük az örök életet. Jó érzés, hogy az Isten, az Ő Fia, a vallásos emberek akkor is és ma is egyetértenek ebben a célban.

Az azonban aggasztó, hogy talán a cél elérésében egy kicsit hátrébb tartunk, mint Krisztus korának írástudója. Megváltónk kérdésére ugyanis, hogy - mint olvasod a törvényben? - ő tudta a választ. Mielőtt azonban megvizsgálnánk szavait, figyeljünk kell arra, hogy az Úr a törvényhez irányítja kérdezője figyelmét. Vagyis a törvénynek is komoly szerepe van abban, hogy célhoz érjünk. Úgy gondolom, hogy itt sem más ez a szerep, mint amit később Pál apostol mond róla, nevezetesen, hogy tükröt tartva elénk rámutasson, milyen nagy szükségünk van a Megváltónkra, mert saját erőnkből még nem vagyunk azok, és nem is leszünk, akik szeretnénk lenni. A törvény (egyébként itt Mózes ötödik könyvéből idézi az írástudó a tízparancsolat összefoglalását) ugyanis megmondja, ki üdvözülhet, li nyerhet örök életet. Vagyis milyen emberekké kell válnunk ahhoz, hogy Isten országába jussunk.

Ahogyan akkor, a feltétel ma sem más, mint szeretni az Istent (első kőtábla négy parancsa) és az embert (második kőtábla hat parancsa). És itt, ezen a helyen van a mi, ma élő keresztények első komoly lemaradása. Ha elolvassuk az egész történetet, látni fogjuk, hogy a mi törvénytudónk csupán a második nagy, összefoglaló törvénycsoport miatt aggódott, a felebarát szeretete miatt. Vagyis úgy gondolta, hogy mindazt, amit Isten kívánt tőle, az rendben van. Pedig az sem kevés. Szeretni Istent teljes szívből, teljes lélekből, minden erőnkből és teljes elménkből azt jelenti, hogy odaszántuk magunkat egészen Istennek. Odaszántuk életünket, tetteinket, de még gondolatainkat is.

(Restás László)

💥A Nap Igéje💥

Lukács 2:25-32
,,És ímé vala Jeruzsálemben egy ember, a kinek neve Simeon volt, és ez az ember igaz és istenfélő vala, a ki várta az Izráel vigasztalását, és a Szent Szellem vala ő rajta.
És kijelentetett néki a Szent Szellem által, hogy addig halált nem lát, a míg meg nem látja az Úrnak Krisztusát.
És ő a Szellem indításából a templomba méne,és mikor a gyermek Jézust bevivék szülői, hogy ő érette a törvény szokása szerint cselekedjenek,
Akkor ő karjaiba vevé őt, és áldá az Istent, és monda:
Mostan bocsátod el, Uram, a te szolgádat, a te beszéded szerint, békességben:
Mert látták az én szemeim a te üdvösségedet,
A melyet készítettél minden népeknek szeme láttára;
Világosságul a pogányok megvilágosítására, és a te népednek, az Izráelnek dicsőségére.,,

2022. február 6., vasárnap

💥Mai Gondolat💥

💞Hagyj fel azzal, hogy egyedül próbálod kézben tartani az életedet! Tedd Isten kezébe, és hagyd Őt dolgozni!”

💥Örömteli mindennapok💥 ISMERNI ISTENT!

„Az örök élet pedig az, hogy egyre jobban megismerjenek téged, az egyetlen valóságos Istent, és a Messiás Jézust, akit elküldtél." (János 17:3)


Nagy különbség van aközött, hogy tudunk Istenről, vagy, hogy valóban ismerjük Őt.
Istent megismerni egy életre szóló vállalkozás, egy életen át tartó folyamat, nem olyasvalami, ami néhány hét alatt megtörténik.
A valódi Isten ismeretre nem lehet logikai és intellektuális megközelítéssel szert tenni.
Isten Maga adja ezt, kinyilatkoztatásain keresztül.
Azáltal lesz a miénk, hogy Istent keressük, és miközben bízunk ígéreteiben, megtapasztaljuk Őt.
Ha igaz Isten-ismeretünk van, akkor nem fognak összezavarni az olyan tudományos teóriák, melyek Isten létezését tagadják. Tökéletes békességünk van afelől, hogy Ő létezik, és ha ezt tudjuk, semmi más nem számít. Nem érezzük szükségét annak, hogy mindent megmagyarázzunk, mert tudjuk, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet szavakkal megmagyarázni. Isten túl mély ahhoz, hogy amíg itt a földön vagyunk, teljesen megértsük Őt.

Isten ismerete minden gondolatunkat, érzésünket és képzeletünket felülmúlja. Ez egy a bensőnkben lévő tudás, amit senki nem vehet el tőlünk. Ha rendelkezünk ezzel a belső tudással, akkor semmilyen külső dolog nem téríthet el Istenben való hitünktől.
Kérd Istent minden nap, hogy nyilatkoztassa Magát ki neked.
Kérd a bölcsesség szellemét, hogy igazán meg tudd ismerni Istent, és Jézust, a Felkentet, a Messiást. Értékeld és ünnepeld azt a tényt, hogy örökéletű lény vagy, aki minden egyes nappal, egyre jobban megismeri Istent.

Legyen örömteli napod :) 

💥Örömteli mindennapok💥

"Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott." Róma 8:28.

"Miért olyan nehéz az élet?"
Biztosan feltetted már magadnak ezt a kérdést amikor az életkörülményeid miatt csalódott voltál.
Fájdalmak és problémák mindig lesznek az életedben.
A kérdés az, hogy mit engedsz meg a fájdalomnak, hogy jobb, vagy rosszabb emberré tegyen.
Sóhajtozhatsz, siránkozhatsz, és végül megkeseredsz, vagy kedves és örömteli maradhatsz egy szenvedő világban, emlékezve erre a négy dologra:
"A Szent Szellem imádkozik érted.Róma 8:26.
Isten mindent felhasznál a javadra. Róma 8:28.
Isten azt akarja, hogy sikeres legyél. Róma 8:31.
Isten megadja neked, amire szükséged van.Róma 8:32."

Mindezek a dolgok emlékeztessenek téged arra, hogy Isten jó, és kézben tartja a dolgokat.minden nap!

Legyen örömteli napod :)

Forrás:

💥A Nap Igéje💥

2Thesszalonika 3:16,
,,Maga pedig a békességnek Ura adjon néktek mindenkor minden tekintetben békességet. 
Az Úr legyen mindnyájatokkal!,,

💥Van erőm💥

,,Meghallgat az Úr, ha hozzá kiáltok.” (Zsolt 4,4)

Bátor lehetsz, ha meggyőződve tudod, hogy mire hívott el az Úr.
Úgy érzed, már hosszú ideje keresed azt, hogy mire kaptál elhívást?
Vannak élethelyzetek, amikor nem jelenik meg Isten egy csipkebokorban, hogy elmondja neked küldetésed célját. Van, hogy nem kell királyok előtt hirdetned az Úr akaratát, hogy rájöjj arra, hogy te az Ő prófétája vagy.
Három fontos üzenet tárul elénk az igéből.
1. Alázat. Dávid, már a kezdetek óta egy bátor embernek bizonyul. Az ember alaptermészetből nem ilyen. Olyan valamit tudott, olyan kincsnek volt birtokában, hogy azt tudva bárminek is fogott neki, áldott volt. Megalázta magát az Úr előtt. Tudta, hogy bátorsága, országának a helyes irányítása Istentől, a mennyei királyság alapítójától függ. Eltörpül az a gondolat, hogy „én mindenre képes vagyok” és helyébe jön „nem saját erőmből érem el célom, hanem Isten ajándéka az”.
2. Kérd el. Sok év telt el úgy, hogy csak éveken keresztül imádkoztam azért, hogy Isten mutassa meg számomra a küldetésem célját. Talán közelről sem értettem meg még teljesen, de Dávid fiatal pásztorként sem gondolta, hogy egy napon király lesz belőle. Szóval, kérjünk türelemmel. A kibontakozás idejét maga Isten fogja tudtunkra adni.
3. Kiválasztás. Meg vagyok győződve arról, hogy minden embernek Isten egy csodálatos küldetést adott. Kinek-kinek szebbnél szebb ajándékot, az Ő kiválasztása szerint. Ne feledjük, hogy olykor a kevesebb több. Lehet, hogy sokkal nagyobb sikert tudtál elérni mások életében szülőként, egyszerű munkásként, mint egy hatalmas cég igazgatójaként. Isten rád is feladatot bízott.



💥Reggeli dicséret🌹 Egy igazi Társ!

„Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm. Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért. Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem. 

Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam. Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az Úr házában lakom egész életemben.,, 23. zsoltár

Emlékszem, amikor összeházasodtunk a férjemmel, és beköltözhettünk az első közös albérletünkbe, az egyik legjobb dolog az volt, hogy végre valahára megszűntek a távolságok. Már nemcsak bizonyos napokon tudtunk találkozni, nem kellett kilométereket utazni, hogy egy rövid időre lássuk a másikat, hanem végre együtt élhettünk meg mindent.

És egy jóadag mindent megéltünk… Ahogy visszagondolok a mögöttünk lévő évekre, és rápillantok az Ember őszülő halántékára, egyfajta megnyugvás tölt el. Nem mondom, hogy szívesen újraélnék most mindent, mert őszinte leszek, vannak történések, veszteségek, állapotok, amiket senkinek nem kívánok, de semmiért nem adnám azt a csapatot, akikké lettünk, és akikké még ezután fogunk válni.

A ma reggeli zsoltárban is egy nagyon szoros kapcsolat jelenik meg, egymásrautaltság a pásztor és a juh közösségének példájában. Az Istennel való kapcsolatunkról fest le ezzel az illusztrációval egy őszinte képet Dávid király. Van benne füves legelő, csendes víz, igaz ösvény, meg a halál árnyékának völgye, bajok és ellenségek is. Ám a lényeg az, hogy ezt mind együtt élhetjük meg Istennel.

Mert Ő a társunk szeretne lenni, egy meghitt, bensőséges, házastársi kapcsolathoz hasonló összefonódást kínál nekünk. Nem akarja, hogy egyedül küzdjünk az úton, mert egyedül elveszünk. 
Ő az, akivel biztonságban megélhetjük az áldást és a tragédiákat egyaránt.

A zsoltáríró nem reklámszöveget mond fel, elhallgatva az apróbetűs részt. Őszintén beszél az életről, annak napos és árnyékos oldaláról. De a lényeg, hogy Isten átvezet minket mindezen. Ott jön velünk az úton, és sosem hagy el minket, ha mi is így döntünk. Nem kell azon küzdenünk, hogy hajunknál fogva kihúzzuk magunkat a mocsárból, nem kell minden terhet nekünk vinnünk. Támaszkodhatunk a Társunkra, Krisztusra, mert Ő az egyetlen, aki megmenthet minket, és akivel meg tudjuk élni ezt a pályát. Ő az, akivel még a halál árnyékának völgye is értelmet nyer, a kapcsolatunk pedig fejlődik a próba hatására.

És ez a kapcsolat, ha mi is úgy akarjuk, sosem ér véget. Itt nem kell tartanunk a búcsútól, mert Krisztus feltámadt a halálból, és velünk marad a világ végezetéig.

Hát vegyél egy nagy levegőt, és nézz hittel szembe mindazzal, ami rád vár az előtted álló héten! Nem vagy egyedül!

(Szilvási-Csizmadia Amdrea)


💥Van erőm💥

Zsoltárok 27:7 RÚF
,,Halld meg, Uram, hívó hangomat! Könyörülj rajtam, hallgass meg!,,

Vajon hány ilyen kérés érkezett Istenhez az elmúlt időszakban?
Csodás üzenete van ennek a zsoltárnak, mégpedig az, hogy akik Isten megismerésére törekednek, nincs mitől félniük.
Azok az emberek, akik már egyszer veszítettek, nagyon nehezen próbálkoznak újra.
Olyan nehéz kimondani a veszteség, gyász, félelem völgye után, hogy „Még mindig hiszek benned, Uram!”
„Halld meg, Uram, hangomat, hívlak!” – arra biztatlak, hogy mondd ki hittel. Lépj újra a reménység biztos talajára. Próbálj meg Istenbe kapaszkodni, mert ha a reménység lángjának egyetlen szikrája is él még benned, akkor talpra fogsz állni, kikerülsz a gödörből, amiben jelenleg van az életed, és újra éledhet a benned levő hit, ami meggyengült.
Márk evangéliumában olvasunk egy asszonyról, aki mindenét az orvosokra költötte, de nem tudtak rajta segíteni. Helyzete csak rosszabbodott. Mit gondolsz, ez az asszony hány éven keresztül hitt reménykedve a gyógyulásában? Csupán arra volt szüksége, hogy Jézus ruhájának egyetlen darabját is megérintse. Hite győzedelmeskedett, mert nem adta fel, Jézus meggyógyította.
Hitből élni nem könnyű. Bármennyire is legyél összetörve, bármennyire is emésszen ott legbelül a félelem, egy hely mindig marad számodra Isten karjai között.
Akkor is, ha nem látod értelmét a történéseknek; akkor is, ha nem érted, miért veled történik mindez; akkor is, ha az imáidban feltett kérdésekre nem érkezik konkrét válasz; akkor is, ha a félelem minden erődet elveszi tudd kimondani: Még mindig hiszek benned, Uram! Hívlak!

💥A Hét Igéje💥

Mózes I. könyve 26. rész  29. 
,,Hogy minket gonoszszal nem illetsz, valamint mi sem bántottunk téged, és a mint csak jót cselekedtünk veled, és békességgel bocsátottunk el magunktól. Te már az Úr áldott embere vagy.,,


1. Lőn pedig éhség az országban, amaz első éhség után, mely Ábrahám idejében vala. Elméne azért Izsák Abimélekhez a Filiszteusok királyához Gérárba.
2. Mert megjelent vala néki az Úr és ezt mondotta vala: Ne menj alá Égyiptomba! lakjál azon a földön, melyet mondándok tenéked.
3. Tartózkodjál ezen a földön, és én veled leszek és megáldalak téged; mert tenéked és a te magodnak adom mind ezeket a földeket, hogy megerősítsem az esküvést, melylyel megesküdtem Ábrahámnak a te atyádnak.
4. És megsokasítom a te magodat mint az ég csillagait, és a te magodnak adom mind ezeket a földeket: és megáldatnak a te magodban a földnek minden nemzetségei;
5. Mivelhogy hallgata Ábrahám az én szavamra: és megtartotta a megtartandókat, parancsolataimat, rendeléseimet és törvényeimet.
6. Lakozék azért Izsák Gérárban.
7. És mikor annak a helynek lakosai az ő felesége felől kérdezősködének, azt mondja vala: én húgom ő. Mert fél vala azt mondani: én feleségem; gondolván: nehogy megöljenek engem e helynek lakosai Rebekáért, mivelhogy szép ábrázatú ő.
8. És lőn idő multával, hogy Abimélek a Filiszteusok királya kitekintvén az ablakon, látá Izsákot enyelegni Rebekával az ő feleségével.
9. Kiálta azért Abimélek Izsáknak, és monda: Ímé bizony feleséged ő; hogyan mondhattad tehát: húgom ő!? És monda neki Izsák: Mert azt gondolám, netalán még meg kell halnom miatta.
10. És monda Abimélek: Miért mívelted ezt mi velünk? Kevésbe múlt, hogy feleségeddel nem hált valaki a nép közűl, és bűnt hoztál volna mi reánk.
11. Parancsola azért Abimélek mind az egész népnek, ezt mondván: A ki ezt az embert vagy ennek feleségét illeténdi, bizonynyal meg kell halnia.
12. És vete Izsák azon a földön, és lett néki abban az esztendőben száz annyia, mert megáldá őt az Úr.
13. És gyarapodék az a férfiú, és elébb-elébb megy vala a gyarapodásban, mígnem igen nagygyá lőn.
14. És vala néki apró és öreg barma és sok cselédje, s irigykedének ezért reá a Filiszteusok.
15. És mindazokat a kútakat, melyeket az ő atyjának szolgái Ábrahámnak az ő atyjának idejében ástak vala, behányák a Filiszteusok, és betölték azokat földdel.
16. És monda Abimélek Izsáknak: Menj el közűlünk, mert sokkal hatalmasabbá lettél nálunknál.
17. Elméne azért onnan Izsák, és Gérár völgyében voná fel sátrait, és ott lakék.
18. És ismét megásá Izsák a kútakat, a melyeket ástak vala az ő atyjának Ábrahámnak idejében, de a melyeket Ábrahám holta után behánytak vala a Filiszteusok, és azokkal a nevekkel nevezé azokat, a mely neveket adott vala azoknak az ő atyja.
19. Izsák szolgái pedig ásnak vala a völgyben, és élő víznek forrására akadának ott.
20. Gérár pásztorai pedig versengének Izsák pásztoraival, mondván: Miénk a víz. Ezért nevezé a kútnak nevét Észeknek, mivelhogy czivakodtak vala ő vele.
21. Más kútat is ásának s azon is versengének, azért annak nevét Szitnának nevezé.
22. És tovább vonula onnan és ása más kútat, a mely miatt nem versengének; azért nevezé nevét Rehobóthnak, és monda: Immár tágas helyet szerzett az Úr minékünk, és szaporodhatunk a földön.
23. Felméne pedig onnan Beérsebába.
24. És megjelenék néki az Úr azon éjszaka, és monda: Én vagyok Ábrahámnak a te atyádnak Istene: Ne félj, mert te veled vagyok, és megáldalak téged, és megsokasítom a te magodat Ábrahámért, az én szolgámért.
25. Oltárt építe azért ott, és segítségűl hívá az Úrnak nevét, s felvoná ott az ő sátorát; Izsák szolgái pedig kútat ásának ottan.
26. Abimélek pedig elméne ő hozzá Gérárból és Akhuzzáth az ő barátja, meg Pikhól az ő hadvezére.
27. És monda nékik Izsák: Miért jöttetek én hozzám, holott gyűlöltök engem s elűztetek magatok közűl?
28. Ők pedig mondák: Látván láttuk, hogy az Úr van te veled, és mondánk: legyen esküvés mi közöttünk, köztünk és te közötted; és kössünk frigyet teveled,
29. Hogy minket gonoszszal nem illetsz, valamint mi sem bántottunk téged, és a mint csak jót cselekedtünk veled, és békességgel bocsátottunk el magunktól. Te már az Úr áldott embere vagy.
30. Akkor vendégséget szerze nékik és evének és ivának.
31. Reggel pedig felkelvén, egymásnak megesküvének, és elbocsátá őket Izsák, és elmenének ő tőle békességgel.
32. Ugyanaz nap eljövének az Izsák szolgái, és hírt hozának néki a kút felől, melyet ástak vala; és mondának néki: Találtunk vizet.
33. S elnevezé azt Sibáhnak: Azokáért annak a városnak neve Beérseba mind e mai napig.
34. És mikor Ézsaú negyven esztendős vala, feleségűl vevé Jehudithot, a Khitteus Beéri leányát, és Boszmátot a Khitteus Elon leányát.
35. És ők valának Izsáknak és Rebekának lelke keserűsége.