2021. október 23., szombat

💥Örömteli Bátorító :) - Isten már kiválasztott és elfogadott!

Isten mindent tud rólad, és mégis szeret. Nem csodálatos ez?
Bármit is gondolnak rólad mások, Isten soha nem utasít el.
A Biblia így mondja ezt: „Ha apám és anyám elhagynának is, az Úr magához fogad engem” 
(Zsolt. 27:10)


Életünk nagy része azzal telik el, hogy megpróbálunk megfelelni másoknak. Meg akarunk felelni szüleinknek, kortársainknak, embereknek, akik tisztelnek minket, és olyanoknak, akik irigykednek ránk.
A vágy, hogy elfogadjanak minket, arra ösztönöz, hogy megtegyünk bármit. Meghatározza, milyen ruhát hordjunk, milyen autót vezessünk, milyen házat vásároljunk, még azt is, milyen életpályát válasszunk.
Emlékszel, gyerekként nagyon szeretted volna hogy elfogadjanak és hogy valaki azt mondja neked: „Merd megtenni!”, és te megcsináltál bármilyen őrültséget. Megtetted, mert arra vágytál, hogy biztonságban érezd magad. Emlékszel, mikor gyerekként sportoltatok valamit, és a csapattagokat választva milyen nagyszerű érzés volt, amikor beválogattak a legjobb játékosok közé? És emlékszel olyan esetre is, amikor már csak ketten vagy hárman voltatok, és téged még senki sem választott ki?

Szeretjük azt az érzést, amikor kiválasztottak vagyunk.

Kiválasztva lenni óriási érzés az önbecsülésünknek.
Az 1 Péter 4:9 azt mondja: „választott nemzetség vagytok”. Ennek kellene emelnie az önbizalmadat. Krisztus elfogad téged – nem annak alapján, amit elértél, amiért megdolgoztál, vagy amit megérdemelsz.
Csak egyszerűen ezt mondja: „téged választottalak”. tisztában vagy azzal, hogy Krisztus is elfogadott téged?
Nem kell kiérdemeld és nem kell bizonyítanod magadat
A tragédia az, hogy közületek néhányan még mindig megpróbáljátok önmagatokat elfogadtatni a szüleikkel. Még mindig próbálkoztok megfelelni nekik, de minden bizonnyal most már nem is fogjátok elérni ezt, mert ez az ő problémájuk.
A jó hír az, hogy neked nincs is szükséged erre, ahhoz ,hogy boldog legyél. Több mint 6 milliárd ember van a Földön. És ha két ember téged nem kedvel, miért törődsz vele?
Mint Isten családjának tagja Isten már elfogadott! ...Ezért Legyen örömteli minden napod

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

Amikor Jézus az egyik városban járt, egy leprával borított ember meglátva őt, arcra borult, és kérte: Uram, ha akarod, megtisztíthatsz engem. 
Jézus kinyújtva a kezét, megérintette őt, és így szólt: Akarom, tisztulj meg! És azonnal megtisztult a leprától. 
Ő pedig megparancsolta neki: Senkinek ne mondd el ezt, hanem menj el, mutasd meg magadat a papnak, és ajánlj fel áldozatot megtisztulásodért, ahogyan Mózes elrendelte, bizonyságul nekik. 
De a híre annál jobban terjedt, és nagy sokaság gyűlt össze, hogy hallgassák, és meggyógyítsa őket betegségeikből. Ő azonban visszavonult a pusztába, és imádkozott.”‭‭
Lukács‬ ‭5:12-16‬ ‭


💥Van Erőm💥 

Jézus kinyújtotta kezét egy olyan ember felé, akit szinte mindenki távolról elkerült. 
Már szó volt a leprás emberek meggyógyításáról, de ez egy másik történet. 
Ez az ember egyedül volt. És azt látjuk, hogy Jézus kinyújtja kezét, nem törődik a súlyos betegség következményeivel, hanem megérinti az érinthetetlent. Hányszor kellett egyedül megkűzdenünk egy beteséggel, mert szeretteink nem voltak mellettünk, vagy nem közeledhettek hozzánk. 
Magunkra maradtunk. 
De ma kiderül, hogy bármennyire is éreztük elhagyatottnak magunkat, a valóság az mutatja, hogy Jézus ott volt.
Először is, mikor szívünket eltölti a szégyen valami miatt, Jézus Krisztus még akkor is kezét fogja nyújtani felénk.
Másodszor, Jézus csodálatos példát mutat a számunkra. Szeressük azt, akit mások nem szeretnek. Bocsássuk meg a megbocsáthatatlant. Adjunk reményt annak, akiről már mindenki lemondott.
Jézus ezt tette, és nekünk is ezt kell tennünk.
Mert vannak dolgok, amelyek egyedül nem fognak menni. Szükségünk van Jézusra életünk minden napján. De főleg akkor szeretnénk érezni támogatását, amikor valami rossz történik.
Nos, ne teljen el úgy nap, hogy visszautasítsuk Jézust. Keressük a vele való találkozás örömét, hogy életünket Isten csodás szeretete és kegyelme töltse be.
Ne feledjük el, hogy ha egyszer is, de részese voltunk Isten ajándékának, térjünk újból vissza hálát adni érte.

EGYETLEN ÍGÉRETE SEM VOLT HIÁBA VALÓ

"Áldott legyen az Úr, aki nyugodalmat adott az Ő népének, Izráelnek, minden Ő ígérete szerint; csak egy ígérete sem volt hiábavaló minden jó ígéretei közül, amelyeket szólott Mózes, az Ő szolgája által." (I. Kir. 8,5-6.)


Abban a kiváltságban részesültem, hogy a legdicsőbb napnyugtát láthattam, amit valamikor is láttam.
Emberi nyelv nem képes elbeszélni szépségét.
A lenyugvó nap sugarai arany, ezüst, bíbor, borostyán és karmazsin színeiben ontották dicsőségüket az égen át, mindig fényesebben és fényesebben ragyogva, míg végül úgy látszott, mintha Isten városának kapui félig kitárultak volna, és dicsőségének sugarai kiáradtak volna rajtuk.

Két óra hosszat tartott a csodálatos ragyogás, és megvilágította a hideg északi eget és az egek változó vásznára vetítette a nagy mennyei Művész által festett képeket. Úgy tűnt fel, mintha Isten mosolya sugárzott volna felénk minden földi otthon felett, a sziklákkal határolt síkságok, szakadékos hegyek és magányos erdők felett, amelyeken keresztül utaztunk.

Úgy tűnt fel, mintha a kegyelem angyala ezt suttogta volna: Nézzetek fel! Ez a dicsőség csak egy halvány fénysugár abból a dicsőségből, amely Isten trónjától árad. Ne csak a földiekért éljetek. Nézzetek fel és hit által szemléljétek a mennyei otthon hajlékait!

Ez a jelenet olyan volt számomra, mint Nóé számára az ígéret szivárványíve, amely arra képesített, hogy megragadjam Isten el nem múló gondoskodásának biztosítékát és bizalommal tekintsek a nyugalom kikötője felé, amely a hűséges munkásokra vár.

Azóta is mindig úgy éreztem, hogy Isten ajándékozott meg bennünket szeretetének e jelével a mi bátorításunkra.

Egy ember sem képes felfogni Isten egyetlen ígéretének nagyságát és gazdagságát.
Egyik ígéret egyik oldalról tükrözi Istennek dicsőségét, a másik ígéret más szépséget és kedvességet sugároz vissza, míg végül a lélek mennyei világossággal telik meg. 

💥Reggeli dicséret💥 - Isteni kölcsön

”Akkor ezt mondtam: Nem helyes, amit műveltek. Hát nem akartok istenfélő életet élni, hogy ne gyalázhassanak bennünket a pogány népek, a mi ellenségeink?! 
Én magam, a rokonaim és a legényeim is kölcsönöztünk nekik pénzt és gabonát; mi elengedjük nekik ezt a tartozást. 
Ti pedig adjátok vissza nekik még ma mezeiket, szőlőiket, olajfakertjeiket és házaikat, sőt a kölcsönadott pénznek, gabonának, bornak és olajnak a kamatát is! 
Azok így feleltek: Visszaadjuk, nem követelünk tőlük semmit! 
Úgy teszünk, ahogyan kívánod. Ekkor összehívtam a papokat, hogy eskessék meg őket, hogy így fognak eljárni.” 
Nehémiás könyve 5. fejezet 9-12. vers


Amikor azt mondom uzsora kamat, lehet, hogy sokan csak távoli történeteket hallottak róla, nem tudják teljesen megérteni mit is jelent. -Segítek! Semmi jót. Ha arról beszélünk, hogy milyen hitelt érdemes kerülni, talán mindannyiunknak eszébe jut a svájci frankos kölcsön. Na az uzsora kamatos kölcsön még ennél egy kicsit rosszabb. Persze ezzel a legnagyobb probléma akkor van, ha én vagyok a kölcsönt felvevő fél, és nem a kölcsönt adó.

Ahogy Nehémiás hazatér, látja, hogy a nép szegényebbik rétege mindenét eladja (még saját életét is, rabszolga lesz), hogy életben tarthassa a családját, míg a jómódú réteg éli világát, mert csak a kamatból annyi vagyona van, amennyit nem szégyell. Ekkor lép közbe Nehémiás.

Nem hiszem, hogy túl sokan kerülünk abba a helyzetbe, hogy ilyen kölcsönt adjunk, de a tanulság számunkra is élhet. Nem csak az anyagiakról van szó. Amikor segítesz, ne várj viszonzást! Ne azért segíts, hogy majd később kamatostul számon tudd kérni! Segíts csak azért, hogy segíts! Annak aki Istent követi elég szeretet van a szívében, hogy másoknak is jusson belőle. Segíts azért, mert szeretsz!

Istent követni annyit jelent, hogy viszonzás nélkül is szeretek, kamat nélkül is adok, köszönet nélkül is segítek.

(Ömböli Dávid)

💥GYŐZTES ÉLET💥 -AZ HŰSÉGE❣️

JÉZUS NEM VÁLTOZIK💞🕊️

Zsidók13,8
,,Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.,,

2. Thess. 3/3
,,Az Úr azonban hűséges, megerősít és megvéd titeket a gonosztól!
Ki kell tartani a hitünk mellett minden körülmények között.
Próbák mindig voltak, vannak és lesznek is, amíg itt a földön élünk. Isten soha nem ígérte, hogy piros szőnyegen sétálunk végig.
Azt viszont megígérte, hogy minden bajból kimenekít bennünket.,,

Zsoltárok 34:20
,,Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr.,,

Ma is és holnap is megteszi, mert Ő hűséges és nem változik, ma és mindörökké ugyanaz az Isten,
halleluja, dicsőség Néki érte mindörrökké, Ámen :)

💥A Nap Igéje💥

💞Shabbat Shalom- Áldott szombatot💞

Zsoltárok 60:11,12

,,💞Segíts ki minket a nyomorúságból, mert az emberi segítség hiábavaló.
Istennel hatalmas dolgokat cselekszünk, s Ő tapodja el ellenségeinket.,,

💥Mai Gondolat💥

,,A mi Istenünk a hit Istene - hit kell ahhoz, hogy kérjünk Tőle.


Sokszor nem járunk hitben egészen addig, amíg meg nem látjuk a valóságban, amit kértünk. Alkalmi a hitben járásunk.
Majd amikor a jelet megkapjuk, dicsérjük Istent és elkezdünk hinni...,, #AndrewWommack Ministries -

„A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.

  • Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek.
  • Hit által értjük meg, hogy a világokat Isten szava alkotta, úgyhogy a nem láthatókból állt elő a látható.
  • Hit által ajánlott fel Ábel értékesebb áldozatot, mint Kain, és ez által nyert bizonyságot arról, hogy ő igaz, mert Isten bizonyságot tett áldozati ajándékairól, úgyhogy hite által még holta után is beszél.
  • Hit által ragadtatott el Énók, hogy ne lásson halált, és nemtalálták meg, mivel elragadta őt az Isten.
Elragadtatása előtt azonban bizonyságot nyert arról, hogy Isten szemében kedves.

Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van, és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.” (Zsid. 11,1–7)

Az áldásod úton van feléd❣️

Ragadd meg hit által és ne engedd, hogy az ellenség az ellenkezőjét elhitesse veled. Imádkoztál valamiért és még nem érkezett meg?
Ne kételkedj! Isten meghallgatta kérésed és meg is adja rá a választ.
Lehet, hogy nem olyan formában érkezik ahogy te elgondoltad és nem akkor, amikor várod, de az biztos, hogy megkapod. Isten soha nem késik, de nem is siet.
Ő nem úgy gondolkodik, ahogy mi tesszük.
Bátorítalak, hogy ne add fel!! A győzelem nem marad el!

 Jóra fordítja sorsodat❣️

„Várván vártam az Urat, és hozzám hajolt, és meghallgatta kiáltásomat.” (Zsoltárok 40,2)
🍁Áldott szép hétvégét🍁

2021. október 22., péntek

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

Ezután nyomban sürgetni kezdte tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot. 
Miután elbocsátotta a sokaságot, egyedül felment a hegyre imádkozni. 
Amikor beesteledett, egyedül volt ott. 
A hajó pedig már messze eltávolodott a parttól, és a hullámok között hányódott, mert ellenszél volt. 
Már hajnalodott, amikor Jézus odament hozzájuk a tengeren járva. 
Mikor pedig a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrémültek, és ezt mondták: Kísértet ez! 
És ijedtükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek! Péter ekkor így válaszolt neki: Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy odamenjek hozzád a vízen! 
Ő pedig így szólt: Jöjj! És Péter, kiszállva a hajóból, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé. 
Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: Uram, ments meg! 
Jézus pedig azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: Kicsinyhitű, miért kételkedtél? És amint beszálltak a hajóba, elült a szél. 
A hajóban levők pedig leborultak előtte, és ezt mondták: Valóban Isten Fia vagy!”

‭‭Máté‬ ‭14:22-33‬ ‭


💥Van Erőm💥

Ha őszinték akarunk lenni, életünk folyamán rengetegszer esünk bele a kicsinyhitűség csapdájába. Onnan pedig nem is olyan egyszerű kimászni. Mivel ismerős a történet, nem szeretném részletezni, hanem figyeljünk Péterre és Jézusra. Az a feladat várja, hogy kezdjen el járni a vízen. Azért ez eléggé nagy problémát jelentene bárki számára.
Nos igen, az életünkben is van úgy, hogy van, amikor egy nagy problémával találjuk szembe magunkat, vagy van olyan is, hogy különös módon minden egyszerre érkezik, akárcsak egy hatalmas hullám a tengeren.
Ilyenkor következik a híres mérlegelés. Ráálljak-e a vízre? A csónakban maradjak? Elinduljak Jézus felé, aki biztosan megment engem? Maradjak inkább a szilárd talajon? Vajon Isten képes az én nagy problémámat is megoldani? Egyedül is képes leszek rá?
Több száz meg száz ilyen kérdéssel találkoztunk eddig, de minden kérdésre a válasz ugyan az maradt: Jézus.
Lehet, hogy kissé hihetetlennek tűnik, de több évnyi tapasztalat azt igazolja, hogy nem találkoztam olyan problémával az életem folyamán, – amit, ha teljesen letettem Jézus Krisztus kezébe – ami megoldatlan maradt.
Volt, amikor későn jutottam el arra a pontra, hogy segítségül hívjam Őt, de mint akárcsak Péter életében is, amikor Jézus a süllyedő ember után nyúlt, az életemben is megérkezett a segítség. Talán nem pont úgy, ahogy én reméltem, de sosem hagyott cserben.
„De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!” (Máté 14,27)
Kicsinyhitű, még kételkedsz?

2021. október 21., csütörtök

💥Örömteli Bátorító :)

,,Ő ad erőt a megfáradottnak,s az erőtlen erejét megsokszorozza. Mert elfáradnak még a fiatalok is,kimerülten összerogynak a legkülönbek. De akik az Örökkévalóra várnak, akik benne bíznak,új erőre kapnak, szárnyra kelnek, magasra szállnak,mint a sasok! Futnak, de nem fáradnak el,járnak, de nem merülnek ki.,,
-Ézsa.40,29-30-


Életed minden területén szükséged van Isten erejére ,ahhoz, hogy ne fáradj bele és ne add fel.
Az Ő természetfeletti ereje nélkül nem jutsz meszire,de az Ő ereje által bárhova elérsz.
Meg tudod tenni ,amit rád bizott ,mert az Ő ereje veled lesz.
Sokan panaszkodnak,hogy túl hamar elfáradnak,belefáradnak az élet adta nehézségekbe, nem érnek el a célig ,mert feladják .
Az állandó fáradtság oka az erő hiánya,azért nincs erejük, mert nem csatlakoztak Isten erőforrására. Saját erejükből próbálják élni az életüket.
Krisztusban mindenre megkapod az erőt ! ...mert mindenre van erőm Krisztus által, aki megerősít! Fil.4,13
Ne add fel olyan hamar,ne állj meg félúton, mert igy sosem érsz célba.
Isten győzelemre hivott el és ehhez megadja az erőt is.
Bízhatsz Benne, hogy az Ő kegyelme megtart és megerősít minden napon!
Élj az Ő erejében.
Legyen örömteli napod:)

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„A harmadik napon menyegző volt a galileai Kánában, és ott volt Jézus anyja.
Meghívták Jézust és tanítványait is a menyegzőre.
Amikor elfogyott a bor, Jézus anyja így szólt hozzá: Nincs boruk. Mire Jézus azt mondta: Vajon énrám tartozik ez, vagy terád, asszony? Nem jött még el az én órám.
Anyja így szólt a szolgákhoz: Bármit mond nektek, tegyétek meg! Volt ott hat kőveder a zsidók tisztálkodási rendje szerint, amelyekbe egyenként két vagy három metréta fért.
Jézus így szólt hozzájuk: Töltsétek meg a vedreket vízzel! És megtöltötték színültig.
Majd ezt mondta nekik: Most merítsetek, és vigyetek a násznagynak! Ők pedig vittek.
Amikor a násznagy megízlelte a vizet, amely borrá lett, mivel nem tudta, honnan van, csak a szolgák tudták, akik a vizet merítették, odahívta a vőlegényt, és így szólt hozzá: Minden ember a jó bort kínálja először, és amikor megittasodtak, akkor a silányabbat: te pedig mostanáig tartogattad a jó bort.
Ezt tette Jézus első jelként a galileai Kánában, így jelentette ki dicsőségét, és tanítványai hittek benne.
Ezután lement Kapernaumba anyjával, testvéreivel és tanítványaival együtt, és ott maradtak néhány napig.” János‬ ‭2:1-12‬ ‭


💥Van Erőm💥

A kánai menyegzőn Jézus anyja, Mária ezt mondta a szolgáknak:
„Bármit mond nektek, tegyétek meg.”
Ahogyan ezt az igét olvassuk, a szolgák, valamint Mária lelkesedésére figyelhetünk fel. 
Mária nem tétovázik, hanem azonnal cselekszik, mert tudja, hogy a problémát nem kell egyedül cipelnie, mert ott van vele Jézus Krisztus.
Függetlenül attól, hogy te kinek gondolod magad, Isten elfogad téged úgy, ahogy vagy. 
Neki nem kell külsőleg megfelelni, mert Ő a szívedet nézi, és azt, hogy mennyire lelkesedsz megismerni Jézus Krisztust.
Az erő benned is megvan ahhoz, hogy a világot jobbá, szebbé tenni. Ha elfogadod Jézus Krisztust, és rájössz arra, hogy a terheidet leteheted az Ő kezébe, akkor boldogsággal, szeretettel töltheted be a körülötted élő emberek életét. Te az Élő Isten gyermeke vagy, és rendelkezel azzal a különleges képességgel, amivel változásokat érhetsz el a saját életedben is.
Ha Jézus néven szólít téged, és azt fogja mondani, mint Mária a szolgáknak: Tedd meg azt! 
Akkor jusson eszedbe, hogy te képes vagy megtenni, erőt is kapsz hozzá, ráadásul nem kell egyedül megküzdened a próbával.
Isten az ő igéje által ezt üzeni számunkra: „Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. 
Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.” (Józsué 1,9)

💥Reggeli dicséret💥 - Vigyázni magunkra és másokra

"Ti azonban, szeretteim, épüljetek szentséges hitetekben, imádkozzatok a Szentlélek által, tartsátok meg magatokat Isten szeretetében, várva a mi Urunk Jézus Krisztusnak irgalmát az örök életre. Könyörüljetek azokon, akik kételkednek, mentsétek meg őket kiragadva a tűzből. Másokon is könyörüljetek, de félelemmel, utálva még a ruhát is, amelyet testük beszennyezett."
Júdás levele 20-23


Nemrég lehetőségem volt interjút készíteni egy keresztény fiatalemberrel, aki úgy döntött, minden módon, még a hobbija révén is Isten dicsőségét akarja hirdetni az embertársai felé. Mivel világ életében szeretett mozogni, illetve gyermekkora óta otthon van a harcművészetek világában, megalapította a Keresztény Harcművészetet, egy olyan harcművészeti formát, mely a keleti filozófia helyett Isten evangéliumát veszi alapul mindenben, amit tanít az edzőteremben. Természetesen sok kereszténynek nem tetszett az interjú, nem értették, hogy hogyan lehetséges összeegyeztetni egy harcművészeti formát és a szeretetet, amiről a szentírás beszél. Én viszont azt hiszem, megértettem!

A Keresztény Harcművészet célja nem a másik leuralása, hanem saját magunk és mások védelme. Felkészülés arra az esetre, amikor szükség lesz mindarra, amit az edzéseken megtanultunk — úgy fizikailag, mint lelkileg. Ha kell, meg tudjuk védeni az embertársainkat. Ehhez azonban először nekünk kell felkészülni minden eshetőségre.

A Biblia a jó és a rössz között folyó háborúról, és arról szól, hogy ebben a háborúban hogyan (és miért) érdemes a jó, a győztes oldalára állni. A mai, Júdás leveléből származó szakasz arra bátorít bennünket, hogy mindenekelőtt magunkat készítsük fel, hogy miután mi a leghető legstabilabban állunk, másokat is meg tudjunk menteni, tanácsolni és bátorítani tudjunk azon az úton, ami Istenhez vezet. Júdás azt mondja, hogy ehhez a hitben való épülésre, imádságra, a szeretet megtapasztalására és türelemre van szükség. Kellő alap nélkül nem lehetünk mások áldására sem.
Csak olyan szintre segíthetsz másokat, amilyen szintre te magad is eljutottál!

Júdás levele, éppúgy, ahogy a Keresztény Harcművészet, arra bátorít bennünket, hogy készítsük fel önmagunkat, hogy ha szükség lesz rá, másokat is megmenthessünk. Szeretet, könyörület, segítségnyújtás. Mi ez, ha nem az evangélium?

(Ömböli Krisztián)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥 - Zsoltárok könyve 46. rész 2.

,, ,Isten a mi oltalmunk és erősségünk! igen bizonyos segítség a nyomorúságban.


1. Az éneklőmesternek, a Kóráh fiainak éneke, a halamothra.
2. Isten a mi oltalmunk és erősségünk! igen bizonyos segítség a nyomorúságban.
3. Azért nem félünk, ha elváltoznék is a föld, ha hegyek omlanának is a tenger közepébe:
4. Zúghatnak, tajtékozhatnak hullámai; hegyek rendülhetnek meg háborgásától. Szela.
5. Forrásainak árja megörvendezteti Isten városát, a Felségesnek szent hajlékait.
6. Az Isten ő közepette van, nem rendül meg; megsegíti Isten virradatkor.
7. Nemzetek zajongnak, országok mozognak; kiereszti hangját, megszeppen a föld.
8. A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk. Szela.
9. Jőjjetek, lássátok az Úr tetteit, a ki pusztaságokat szerez a földön;
10. Hadakat némít el a föld széléig; ívet tör, kopját ront, hadi szekereket éget el tűzben.
11. Csendesedjetek és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten! Felmagasztaltatom a nemzetek közt, felmagasztaltatom a földön.
12. A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk! Szela.

2021. október 20., szerda

💥Mai Ige - BobGass💥 - Bocsáss meg és légy szabad

„...bocsássatok meg annak, aki ellen valami panaszotok van, hogy mennyei Atyátok is megbocsássa nektek vétkeiteket.” (Márk 11:25)

„Ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest 
a cél felé.” (Filippi 3:14)


A Biblia azt tanítja, hogy minél nagyobb a vétek, annál inkább szükségünk van arra, hogy megbocsássunk a nekünk ártónak ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni az életben.
Emlékszel, hányszor rád szóltak gyermekkorodban a szüleid, hogy csukd be az ajtót? 
Azért, mert télen beengedted a hideget, nyáron pedig a forróságot.
A megbocsátás becsukja az ajtót, és nem engedi, hogy a múltad hatást gyakoroljon a jelenedre!
Pál, aki gyilkolta a keresztyéneket, mielőtt maga is keresztyénné lett, ezt írta: „egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé”.
Csak akkor tudod megragadni a jövőt, ha már nem kapaszkodsz a múltba. A felejtés döntés, olyan, amit naponta vagy akár óránként meg kell hoznod.
A lényeg, hogy meg kell bocsátanod minden alkalommal, amikor a fájdalmas dolog újra eszedbe jut
(ld. Máté 18:21–22).
A teljes gyógyulás hónapokig vagy akár évekig tarthat.
Ha valaki mélyen megbánt, akkor célul kell tűznöd magad elé, hogy újra és újra megbocsátasz, amíg teljesen meg nem szabadulsz az illető hatásától. Nem számít, mitől fosztott meg azzal, hogy bántalmazott, elhagyott, elárult, manipulált vagy becsapott, a keserűség sokkal többet elvehet!
A meg nem bocsátás olyan, mintha magunk adnánk az ostort a megbántónk kezébe, hogy üssön csak tovább.
Nos, amíg a helyzet meg nem oldódik, lehet, hogy minden áldott nap térdre kell borulnod és így imádkoznod:
„Uram, úgy döntöttem, hogy megbocsátok ________-nak, és kérlek, hogy áldd meg őt!
Átadom neked őt, és továbblépek az életben.”
Nincs könnyebb megoldás – ez az egyetlen út a szabadsághoz!

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Zsoltárok 37/4,5

,,Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit. Hagyjad az Úrra a te útadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti.,,



💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Azután ismét a galileai Kánába ment, ahol a vizet borrá változtatta. 
Kapernaumban pedig volt egy királyi tisztviselő, akinek betegen feküdt a fia. 
Amikor meghallotta, hogy Jézus megérkezett Júdeából Galileába, elment hozzá, és kérte, hogy jöjjön, és gyógyítsa meg a fiát, mert halálán van. Erre Jézus ezt mondta neki: Ha nem láttok jeleket és csodákat, nem hisztek. 
A királyi tisztviselő kérte őt: Uram, jöjj, mielőtt meghal a gyermekem! Jézus így válaszolt: Menj el, a te fiad él! Hitt az ember a szónak, amelyet Jézus mondott neki, és elindult. 
Még hazafelé tartott, amikor szembejöttek vele a szolgái a hírrel, hogy a gyermeke él. 
Ekkor megkérdezte tőlük, hány órakor lett jobban. Ezt mondták neki: Tegnap délután egy órakor hagyta el a láz. 
Megértette tehát az apa, hogy abban az órában történt ez, amikor ezt mondta neki Jézus: A te fiad él. 
És hitt ő, valamint egész háza népe. 
Ezt pedig második jelként tette Jézus, miután megérkezett Júdeából
 Galileába.”‭‭János‬ ‭4:46-54‬ ‭


💥Van Erőm💥

Mit meg nem tenne egy szülő azért, hogy beteg gyermeke meggyógyulhasson?
Képes volna 32 km-t megtenni gyalog, a meleg nyári időszakban? 
Képes volna felkeresni egy idegen embert, akár egy ácsot is, hogy újra boldognak láthassa gyermekét? Sőt, hajlandó volna félretenni minden büszkeségét, rangját, a társadalomban elfoglalt helyét, hogy alázattal kérje a gyógyulást?
Nos, ez az ember, akiről ma szó van, megtette mindezt. Kétségbeesetten kereste a gyógyulást gyermeke számára. Talán sokunk átélte azt, amikor átvettük volna a betegség terhét, csak azért, hogy gyermekünk ne szenvedjen. Ez az ember alázattal állt meg Jézus előtt. Gyermekének az életét letette az ő kezébe.
Olykor mennyire nehéz vakon hinni Jézusban. 
Hinni a gyógyulásban, hogy azt ő megadja. 
Hinni az erőben, hogy Krisztus erőt fog adni. 
Hinni a jövőben, hogy Jézus a holnapnak is Ura. 
Hinni abban, amit kérünk, azt megadja nekünk az Isten, ha javunkra van.
Ez az apa vakon hitt Jézusban. Bár lehet, hogy lelkében ott voltak a kételyek, de mégis erősebb volt az a reménysugár, hogy mire hazaér, gyermeke meggyógyult. 
Mikor kívánsága beteljesült, családjában bizonyságot tesz arról, hogy Jézus tette ezt.
Kedves olvasom, te mit tennél meg gyermeked egészségéért?
Bizonyára számtalan dolgot, de ma csak egyet szeretnék kiemelni: bízd az ő életét Jézus Krisztusra.



💥Reggeli dicséret💥 - Keressétek először Isten országát!

- A legfontosabb amit tudnunk kell -

"Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek." Máté evangéliuma 6. fejezet 33. verse


Van az a híres legenda Nagy Sándorról, amiben a fiatal uralkodó a phrügiai Gordion városán keresztül haladva találkozott azzal a szekérrel, melyen a régi király, Gordiasz fia, Midasz által készített csomó ékeskedett. A csomó rendkívül tekervényes volt, és a kötél két végét olyan műgonddal rejtette készítője a csomó belsejébe, hogy a legenda szerint lehetetlen volt megoldani azt — ám ha valaki mégis képes volna rá, az egész Ázsia uralkodójává fog válni.

Nagy Sándor, a legenda szerint, néhány percig tanácstalanul állt a lehetetlen csomó előtt, míg végül elővette a kardját, és egyetlen vágással kettéhasította azt. A történet folytatását — legenda ide, vagy oda — mindannyian ismerjük, Nagy Sándor valóban Ázsia uralkodójává vált.

Sokszor az életünkben is találkozunk ilyen, úgynevezett "gordiuszi csomókkal", olyan helyzetekkel, melyek első ránézésre — vagy akár évek múltán is — megoldhatatlannak tűnnek. Sokszor a fától nem látjuk az erdőt. Úgy járunk, mint Nagy Sándor, amikor közelről tanulmányozta a szekérrudat tartó csomót.

Legtöbbször a probléma megoldása közelről nem látszik, szükséges egy lépéssel hátrébb lépnünk, megállnunk, másra gondolnunk, kihúzni a kardot a hüvelyéből (azt se lehet úgy, hogy az orrunk a csomóhoz ér) és a nagy képet vizsgálnunk.

Jézus azt mondja, ez a nagy kép, ez a "valami más," amit szemlélünk a problémánk helyett, Isten országa legyen. Ha nem a megoldhatatlan helyzet, hanem az evangélium van a fókuszban, máris minden könnyebben megoldhatóvá válik. Ez a mi kardunk.

Hallgassunk Jézus szavaira és használjuk Nagy Sándor leleményességét: egyedül úgyse tudjuk megoldani. Keressük előbb Isten országát, minden más — a napi betevő, a gyógyulás, a problémák megoldása — így megadatik majd nekünk.
Lépj hátrébb egy lépéssel!

bejegyezte: Ömböli Krisztián – március 04, 2021

💥A Nap Igéje💞

Apostolok Cselekedetei 4:29,30

,,Most azért, Urunk, tekints az ő fenyegetéseikre: és add a Te szolgáidnak, hogy teljes bátorsággal szólják a Te beszédedet, A Te kezedet kinyújtván gyógyításra; és hogy jelek és csodák történjenek a Te szent Fiadnak, a Jézusnak neve által.,,



2021. október 19., kedd

💥Bizonyság💥

"Válasz ki egy Igét, azt amire szükséged van, hogy meglegyen és valld meg ma ezt az Isten Igéjét, ami nem tér vissza hozzád üresen, hanem elvégzi az Ő célját és akaratát az életedben!"


Bizonyságom: Én addig vallom, addig mondom amíg el nem mélyed bennem és már nem érzem a késztetést rá. Az életemben pedig jön valami változás, néha először negatívnak tünő, de ez csak amíg tisztulnak a dolgok, utána pedig lassan megérkezik.
Türelem kell minden megvallott Igéhez, mert mint a mag előszőr nem látszik, hogy csirázik, fejlődik a főld alatt.

Isten malma lassan öröl de biztosan! Mert minden szálnak összekell találkoznia, hogy meglegyen.
Október óta vallom és áldom az Urat uj munkahelyért, amiben nem kell koncentrálni, nincs benne feszültség, csend és nyugalom van  Mert most pékséget vezetek 20 üzeletnek állítunk össze megrendeléseket, plusz uj embereket tanítok be és irányítom az egészet...nem könnyü, plusz utálom az éjszakai életet, munkát!-
Most tavasz elején szólt bennem a Szent Szellem, hogy áldjam az Urat az uj munkámért...és most áprilisban kaptam meg mivel most lett üres egy stabil cégnél egy stabil hosszu évekre szóló munkahely!
Pontosan beleiilik az életembe és nagyon nyugodt állás és még jobban is fizet  
Még a bizonyságról is gondoskodott az Úr,- mindig ad megerősítést- hogy jó helyre kerültem, mert összefuttottam pont akkor amikor ott voltam felvételin, a pékség söförjével, akinek a felesége több mint tíz éve ott dolgozik! 
JÓ AZ ÚR!!! Mindig betartja az ígéreteit, az Igéit, csak neked ,,életre kell keltened,, ki kell mondanod, ahogy Ő tette pl a teremtésnél!

Dicsőség az Urnak mindörökké! Ámen!

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Amikor egyszer a sokaság Jézushoz tódult, és hallgatta Isten igéjét, ő a Genezáreti-tó partján állt. 
Meglátott két hajót, amely a part mentén vesztegelt; a halászok éppen kiszálltak belőlük, és hálóikat mosták. 
Beszállt az egyik hajóba, amelyik Simoné volt, és megkérte, hogy vigye őt egy kissé beljebb a parttól, azután leült, és a hajóból tanította a sokaságot. 
Miután abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra! Simon így felelt: Mester, egész éjszaka fáradoztunk ugyan, mégsem fogtunk semmit, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat. 
Amikor ezt megtették, olyan sok halat kerítettek be, hogy szakadoztak a hálóik; ezért intettek társaiknak, akik a másik hajóban voltak, hogy jöjjenek, és segítsenek nekik. 
Azok pedig odamentek, és annyira megtöltötték mind a két hajót, hogy majdnem elsüllyedtek. 
Simon Péter ezt látva leborult Jézus lába elé, és így szólt: Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, Uram! 
A halfogás miatt ugyanis nagy félelem fogta el őt és mindazokat, akik vele voltak; de ugyanígy Jakabot és Jánost is, Zebedeus fiait, akik Simon társai voltak. 
Jézus akkor így szólt Simonhoz: Ne félj, ezentúl emberhalász leszel! Erre kivonták a hajókat a partra, és mindent otthagyva követték őt.” Lukács‬ ‭5:1-11‬ ‭


💥Van Erőm💥

Ha egyszer Jézus azt mondja: „Próbáld meg a lehetetlent!” – akkor higgyünk neki.
Mit látunk mai történetünkben? Péter fáradt. Jakab is fáradt. Egy egész éjszakán keresztül azzal foglalkoztak, hogy dobták bele a hálót a vízbe, majd üresen húzták ki. Egyetlen halat sem fogtak.
Jézus hirdeti Isten igéjét, és most már temploma a nyílt víz, szószéke egy csónak. 
S ekkor odamegy Péterhez, és ezt mondja: „Evezz a mélyre, újra!” Amikor azzal találjuk szembe magunkat, hogy már hosszú idők óta próbálkozunk valamivel, de nem sikerül, nem szívesen próbáljuk újra. 
Péter mégis megteszi. Kész újra megpróbálni, a kedvezőtlen körülmények ellenére is: „Ha te mondod, Uram, megteszem.”
Türelem, kitartás, bátorság, amire egy jó halásznak szüksége van. És a hálók csodálatos módon megtelnek hallal.
Nekünk is erre van szükségünk. Hány tönkrement kapcsolatot volna jó újraépíteni? 
Hányszor kellene kimondjuk újra a megbocsátok szót? Hányszor kellene még megpróbáljunk harcolni az álmainkért, hogy elérjük a kívánt eredményt?
Türelem, kitartás, bátorság és Jézus Krisztusban való bizalom. Ezért álljunk készen, amikor azt mondja: „Próbáld meg a lehetetlent!” 
Mi pedig bátran, és erős hittel tudjuk majd válaszolni rá, úgy, mint Péter: „Uram, tudom, hogy nekem nem fog menni, de ha te mondod, akkor minden lehetségessé válik a számomra, még az, hogy embereket gyűjtsek neked.”



💥Reggeli dicséret💥- Isten veled van!

,,Gyermek voltam, és már megvénültem, de nem láttam, hogy elhagyottá lett volna az igaz, sem azt, hogy magzata kenyeret kéregetett volna!,, Zsoltárok könyve 37:25.


Ezt én is elmondhatom. Fiatal korom óta – tényleg nem láttam olyant, aki teljesen Istenre bízta magát, s elhagyottá lett volna. Megnéztem, mit is jelent az, hogy „igaz”. Íme: akinek igaz ügye van, igazságos, erényes, kegyes ember. Nem arról van itt szó, hogy nem érte próba, betegség, szegénység, meg gond és sok-sok probléma! Hanem azt, hogy nem volt egyedül. 

Volt mindig VALAKI mellette , aki átsegítette a nehézségen. Nem volt „elhagyatott” állapotban. 
Olvastam valahol – egy ember közeledni érezte utolsó óráját, és elhívatta a lelkészt, hogy még egyszer beszélgethessen vele egy kicsit. A beteg lánya – mielőtt belépett a lelkész – figyelmeztette, hogy a papa újabban olyan furcsa dolgokat tesz. Például egyszer beszélgetett a mellette levő székhez. 

A lelkész benyitott. Egy kisimult arcú, megbékélt embert látott, annak ellenére, hogy minden tény a közeli véget jelezte. Az öreg kérte, hogy csukja be az ajtót, és „meggyónt” a lelkésznek. 
Elmondta, hogy elképzeli, amint Jézus ül ezen a széken. Bátorítja és vigasztalja őt. 
Eszébe juttat bibliai igéket. „De ezt a lányomnak ne mondja el, úgysem értené meg, azt gondolná, megbolondultam”. 

Pár nap múlva a bácsi meghalt. Lánya megdöbbenve látta, hogy apja egész felsőtestével a mellette levő széken pihenve – egészen furcsa pozícióban aludt el. Nem kell félned! 
Jézus szeret Téged, és soha - soha nem hagy el, hacsak TE nem döntesz másként! 

bejegyezte: Gyürüs Panni – október 24, 2014

💥Nap iremény - Rick Warren💥 - Bízd az anyagiakat Isten gondviselésére

"Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban." Fil 4,19


Mindenkinek vannak anyagi félelmei. Nem kell szegénynek lenned ahhoz, hogy aggódj a pénzért. 
Nem kell jólétben élned sem ahhoz, hogy anyagi félelmeid legyenek. Valójában úgy tűnik, minél többed van, annál többet kell fenntarts, biztosíts, védelmezz, aggódj stb.
Isten azonban adott számunkra egy garanciát anyagi dolgainkat illetően. 
A Filippi 4, 19-ben ez áll: „ Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban."
Ez a vers azonban annyira tömör! Szeretném, ha kiemelnénk néhány szót belőle.

Először azt mondja: „Isten fogja…”. Nem azt, hogy: „Isten talán betölti minden szükségünket” hanem azt, hogy: „Ő betölti”. 
Ez tény. Ő kockára teszi a jellemét és hírnevét amikor ezt állítja: „ Be fogom tölteni a szükségeteket”.

Aztán azt állítja: „Isten betölti minden…”. Nem azt mondja „ Betöltöm néhány szükségedet”. 
Ő azt mondja: mindent. Ez magába foglalja az autó fenntartását? A fogszabályzódat? A lakást? Igen. Minden szükségedet.

Nem azt mondja: „Betöltöm minden mohóságodat”. Különbség van a kívánság és a szükség között. Isten nem fog mindent megadni, amit szeretnél mivel ez halálra kényeztetne téged.

Azonban azt mondja: „Betöltöm minden szükségedet” az Ő bősége, gazdagsága szerint. 
Ez nem a te vagyonodon alapszik. Ez Isten tulajdonán alapszik és az Ő forrásai soha nem apadnak el.

Végül azt mondja:”… neked a Krisztus Jézusban.” Ez nem ígéret mindenki számára. Isten nem tett ígéretet azok számára, akik elutasítják az Ő Fiát. Ez csak a hívőknek szóló ígéret. 
Azt mondja:” Ha te az én egyik gyerekem vagy a családomból, megígérem, hogy minden szükségedet betöltöm.”

Mindezeket tudva hogyan van az, hogy mégis vannak anyagi szükségeid? Isten elbukott? 
Hazudott talán? Túlzásba esett? Nem. Minden egyes ígéret feltételhez vagy követelményhez kötött. Isten azt mondja: „Én megteszem az én részem, de te is tedd meg a te részed”.
Isten azt állítja, ha te megfelelsz a következő öt feltételnek akkor betölti az anyagi szükségeidet –
Ha segítséget kérek Tőle.
Ha megtanulok elégedettnek- hálásnak  lenni.
Ha gyakorlom a hitből való adakozást.
Ha anyagi dolgaimban tisztességes vagyok.
Ha Rábízom életem minden területét – teljesen.

💥Keresztény vers💥- Csillagok ösvényén

Kopár, mint sivatag   
a lelki mező
ritkán öntözi azt
szereteteső.
ám szeretet nélkül
gyümölcs nem terem,
szívünk kertje kopár
és gyümölcstelen.

Égi szeretetre
szomjaz a szívünk,
de a világ ilyet
nem nyújthat nekünk.
Lelkünk szomjúságtól
alél, tántorog,
keblünk bűnviharban
szenved, háborog.

Atyánk, csendesítsd le
keblünk viharát,
hintsd rá szerelmednek
fénylő sugarát.
ne várjon hiába,
aki erre vár.

Formáld mennyeivé
földi életünk,
nálad zenghessen majd
hála énekünk,
Szent szíved szerelme
vonz Téged felénk,
csillagok ösvényén
magad jössz elénk!

Pecznyik Pál
Celldömölk, 2003.


Efézus 3:17,18
,,Kérem, hogy mélyen belegyökerezzetek az isteni szeretetbe, és egész életetek erre épüljön. Hogy ilyen módon képesek legyetek Isten egész népével együtt megérteni, milyen széles, mennyire hosszú, milyen magas és mennyire mély a Krisztus szeretete.,, (EFO)

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Amikor Jézus továbbment onnan, követte őt két vak, akik ezt kiáltozták: Könyörülj rajtunk, Dávid Fia! Amikor bement a házba, odamentek hozzá a vakok; Jézus pedig megkérdezte tőlük: Hiszitek-e, hogy meg tudom ezt tenni? 
Ezt felelték: Igen, Uram! Ekkor megérintette a szemüket, és ezt mondta: Legyen a ti hitetek szerint! 
Erre megnyílt a szemük. Jézus pedig megparancsolta nekik: Vigyázzatok, senki meg ne tudja! 
De azok kimenve onnan, elterjesztették hírét az egész vidéken.”

‭‭Máté‬ ‭9:27-31‬ ‭


💥Van Erőm

Egy napot várni egy sürgős orvosi eredményre egészen elképzelhető dolog. 
A gond csak ott kezdődik, amikor egy újabb és újabb nap telik el úgy, hogy gyógyulásra kell várnunk.
Mi történik, amikor hónapokról, évekről beszélünk?
Történetünkben két vak emberről van szó, akik hosszú ideje várták Jézust. Dávid fiát, aki az üdvösséget, szabadságot fogja elhozni népe számára.
Ők leginkább csak gyógyulásra vágytak. Nem törődtek bele a gyengeségbe, elesett mivoltukba, hanem hitték, hogy Jézus a lehetetlennel tudja megáldani őket.
Azonban a legmegdöbbentő a történetben, hogy a tömeg elmegy, és a két vak Jézussal marad a házban.
Szemtől szembe a Megváltó Krisztussal, amikor őszintén elmondhatom: „Tudom, hogy te tudsz olyanná tenni, amilyenné válnom kell. Tudom, hogy a jelenlegi életemben levő próbák lehetőségek a számomra, hogy felajánlam mindenem Jézusnak. Ő legyen az Úr az életem felett.”
Ez a Jézus vár ma! Akinek a lehetetlen is lehetséges. Akinél a gyógyíthatatlan erős ember lehet.
Hiszed-e? Jézus is hasonló kérdést tett fel a vele szemben levő két vak embernek.
Ők hittek Jézusban, méghozzá rendíthetetlenül.
Ilyen csodás hitet kívánok ma reggel a számodra is.

 Jézus vár, és ha kész bátran mond el neki: 
„Tudom, hogy te tudsz olyanná tenni, amilyenné válnom kell.”



💥Reggeli dicséret💥 - Vezetni nem könnyű

"Adj azért szolgádnak értelmes szívet, hogy tudja igazgatni népedet, és választást tudjon tenni a jó és a gonosz között. Mert ki tudná kormányozni ezt a te nagy népedet?"
Királyok első könyve, 3. fejezet 9. verse


Vezetőnek lenni nem könnyű, mert nagy felelősség és ezt a felelősséget felvállalni, hordozni sem az. Salamon, Dávid fia tudta ezt. Értette, hogy apja után egy sokat megpróbált, háborúkban, belső viszályok által megtépázott ország vezetőjeként minden erejére és bölcsességére szükség lesz ahhoz, hogy jó vezető legyen. Sőt azt is értette, hogy mindazok a feladatok, amik rá várnak, meghaladják saját képességeit. Ezért fordult Istenhez. Eligazodni az egymásnak ellentmondó emberi érdekek között, meghatározni bonyolult szituációkban, hogy mi valójában a jó és a rossz, és döntést hozni a jó mellett és annak érdekében sok erőt, értelmet, bölcsességet igényel. Ebben a helyzetben fordult Istenhez és kérte Őt segítségül. Tudta, hogy népét az Úr már évszázadok óta vezeti és azt is tudta, hogy ezt eddig hogyan tette. Megtapasztalta apja életében is, hogy amikor Dávid Isten vezetése alá rendelte magát, akkor biztonságban volt az ország. Bár sok próbán mentek keresztül történelmük során, az Úr mindig megsegítette őket. Megértette, hogy népe Igazi vezetője nem a király, hanem maga az Isten és ő csak akkor lehet jó vezető, ha önmagát az Úr alá rendeli. Szembe kellett néznie az egyik legnagyobb kihívással is, hogy eldöntse vezetőként mi lesz a legfontosabb a számára. Mit választ? A hatalmat, a gazdagságot, a pénzt, mert mindez elérhető, vagy a szolgálatot. Salamon uralkodása legelején helyesen döntött, a szolgálatot választotta. Kiállta a próbát és ezért Isten megáldotta őt.
Minden vezetőnek és minden vezetésben dolgozónak hasonló próbát kell kiállnia ma is. Hiszen pozíciójában hatalma van mások felett. A legtöbb esetben ez anyagi előmenetellel is járhat, ami vonzó lehet. Minden ilyen esetben, ha oda kerülünk, döntenünk kell, mit választunk: Saját érdekeinket, vagy a szolgálatot Isten vezetése alá rendelve magunkat? Mivel Teremtőnk már a kezdetekkor uralkodásra szánt bennünket Ádámban Évában, ezzel a feladattal valamilyen szinten mindannyian szembenézünk, ha máshol nem, a saját családunkban. Így a döntést nekünk is meg kell hoznunk, hogyan bánunk a reánk bízottakkal!
Ahogyan Ádám és Éva megértette, hogy az uralkodás a rájuk bízottak őrzését, művelését, azaz jobbá tételét jelenti, és ahogyan Salamon is megérthette, hogy a vezetés szolgálat, ma nekünk is a legjobb az ő példájukat követnünk.
Kérjük mi is, ma is Isten segítségét!
(Restás László)

💥Örömteli Bátorító 🙂

,,Hiszen mindig veled vagyok, Istenem! Kézen fogva vezetsz, tanácsoddal igazgatsz,
végül dicsőségedbe fogadsz be engem!,,
Zsot.73,23-24


Mennyire éljük ennek tudatában a mindennapjainkat?,,Hiszen mindig velem vagy Istenem !"
Mitől féljek, amikor Te mindig velem vagy és pedig Veled.
Mi, Istennel járó, hívő keresztények, hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről, hogy Isten soha nem hagy el, minden pillanatban velünk van. Kézenfogva vezet, ha engedjük és nem engedjük el a kezét. Folyamatosan beszél hozzánk, tanácsol, vezet a jó irányba. De mi sokszor nem figyelünk Rá, inkább járjuk a saját utunkat.
Ő akkor is jön és nem engedi el a kezünket, mert Ő jóságos és kegyelmes, elmegy a végsőkig. Ő nem adja fel!
Azt akarja, hogy dicsőségébe éljük az életünket, hogy az Ő dicsőségének hordozói legyünk.
Engedd, hogy igazgassa lépteidet ma és minden napon.
Vágyakozz az Ő dicsőségére.
Legyen örömteli napod
Forrás: https://www.facebook.com/.../a.17246722.../3694117610814360/

2021. október 18., hétfő

💥Mai Ige - BobGass💥- Tanulj meg helyesen gondolkodni!

„Az igazak gondolatai helyesek, a bűnösök szándékai csalárdak.” (Példabeszédek 12:5)


Az elménk képes ellenünk dolgozni, de működhet az érdekünkben is. Amikor értünk dolgozik, akkor segít pozitívnak maradni, elérni a céljainkat, és örülni minden egyes napnak. Amikor viszont ellenünk dolgozik, akkor negatívvá tehet, elcsüggeszthet, visszatarthat, sőt, gátló vagy önpusztító gondolatokra késztethet. Tanítsd meg tehát az elmédet, hogy érted dolgozzon, ne ellened!

Ehhez fontos lépés, ha elhatározod, hogy mostantól pozitívan fogsz gondolkodni, hogy nem a félelem, hanem a hit vezet. Az agyad nem tudja ezt egyik napról a másikra elsajátítani. 
Lehet, hogy gyökeres átalakulást kell kérned tőle, és ehhez idő kell. Ám eltökélt szorgalommal és Isten segítségével elérheted, hogy az agyad ne ellened, hanem érted dolgozzon, és pozitív erővé váljon az életedben.

Dr. Caroline Leaf, a gondolkodást vizsgáló neurológus rámutat, hogy az agy növekedése tizennyolc évig tart, de éretté válása egy életen át. Ez a lényeg! Míg testünk minden szerve teljesen kialakult, mire megszülettünk, és növekedésünkkel csupán nagyobbak lettek, az agynak valójában teljes tizennyolc év szükséges a növekedéshez. És miután teljesen kifejlődött, az éretté válása halálunk napjáig folytatódik. Ez azt jelenti, hogy nem számít, hány éves vagy, az agyad még mindig fejlődik.

Ez nagyszerű hír, mert ez azt jelenti, hogy nem kell leragadnod a régi vagy hibás gondolkodási mintákban. Az agyad még mindig fejlődik, ami azt jelenti, hogy még javíthatsz gondolkodásmódodon. 

Ahogy a Biblia mondja: „Az igazak gondolatai helyesek.”

💥Mai Igerész💥 - Ésaiás próféta könyve 25. rész 1.

,,,Uram, te vagy Istenem, magasztallak, dícsérem nevedet! Mivel csodát cselekvél, örök tanácsaid hűség és igazság.


2. Mert a városból kőrakást csináltál, az erős városból romot, az idegenek palotáját olyanná tetted, hogy nincs többé város; soha örökké meg nem épül.
3. Ezért dicsőítnek téged erős népek, erőszakos pogányok városai félnek téged!
4. Mert erőssége voltál a gyöngének, erőssége a szegénynek szorongásában; a szélvész ellen oltalom, árnyék a hévség ellen, mikor az erőszakosok haragja olyan volt, mint kőfalrontó szélvész.
5. Mint hévséget száraz földön, megalázod az idegeneknek háborgását, mint a hévség sűrű felleg miatt, megszünt a pogányoknak éneke.
6. És szerez a seregek Ura minden népeknek e hegyen lakodalmat kövér eledelekből, lakodalmat erős borból; velős, kövér eledelekből, megtisztult erős borból;
7. S elveszi e hegyen a fátyolt, mely beboríta minden népeket, és a takarót, mely befödött vala minden népségeket;
8. Elveszti a halált örökre, és letörli az Úr Isten a könyhullatást minden orczáról: és népe gyalázatát eltávolítja az egész földről; mert az Úr szólott.
9. És szólnak ama napon: Ímé Istenünk, a kit mi vártunk és a ki megtart minket; ez az Úr, a kit mi vártunk, örüljünk és örvendezzünk szabadításában!
10. Mert az Úr keze nyugszik e hegyen, és eltapostatik Moáb az ő földében, mint eltapostatik a szalma a ganaj levében.
11. És kiterjeszti kezeit abban, mint kiterjeszti az úszó, hogy ússzék; de az Úr megalázza kevélységét és kezei csalárdságát;
12. És magas falaid erősségét lerontja, megalázza, a földre, porba dobja.

💥A Nap Igéje💞

Zsoltárok 55:17
,,Én az Istenhez kiáltok, és az Úr megszabadít engem.,,

2021. október 17., vasárnap

💥Három kérdés, amit fel kell tenned, ha kételkedsz az üdvösségedben

Mindannyian szeretnénk, ha megbocsátanának nekünk. Ami még fontosabb, tudni akarjuk, hogy megbocsátást nyerünk - nemcsak a múltbéli bűneinket, hanem a jövőbeni bűneinket miatt is.

Amikor az örökkévalóság kérdéséről van szó, ki ne szeretné tudni, hogy az örök élet oldalán áll?
Az üdvösség bizonyossága szívünk egyik legmélyebb vágya.

Az evangéliumok bizonyossággal és bizalommal beszélnek üdvösségünkről. 
Az üdvösség adott tény a Krisztus Jézusban élők számára. Örök üdvösségünk Isten vágya az életünkre. 
Isten azt kívánja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson ennek az igazságnak a megismerésére (1Timóteus 2:4). Jézus életének, halálának és feltámadásának alapja éppen ez.

Akkor miért kételkednek oly sokan közülünk ebben a valóságban? A számtalan szentírási biztosíték ellenére sok keresztény kételkedik saját üdvösségében. Kételkednek Isten irántuk való szeretetében; nem látják, hogy Isten megbocsátása és kegyelme az ő életükre is alkalmazható. 
Emiatt sokan mély, de titkos bizonytalanságot rejtő életet élnek. Van-e mód arra, hogy elhallgattassuk a csalódottság és a kétség kritikus hangját? Hogyan fogadhatnánk el teljes mértékben Isten ígéretét az örök életre?


Íme három fontos kérdés, amit fel kell tennünk, ha valaha is kételkedünk az üdvösségünkben:


 - Jézus megbocsát nekem?

A hit emberének lenni nem zárja ki a bűnnel való állandó küzdelmet. Ha így gondolkodunk, akkor egyszerűen kudarcra és csüggedésre készítjük fel magunkat. Tény, hogy tökéletlen emberek vagyunk, akik egy tökéletlen világban élnek. Mindannyian időnként engedünk egyéni kísértéseinknek, és hátat fordítunk az Úrnak. Ezt folyamatosan látjuk a Szentírásban, és látjuk a mi életünkben is. Ez is része annak, hogy mit jelent embernek lenni.

Ezek a tökéletlenségek és bűnök, amelyekre mindannyian hajlamosak vagyunk, megkérdőjelezhetik üdvösségünket. Ez a megkérdőjelezés akkor merül fel, amikor érezzük, hogy a bűn súlya ránk nehezedik. Sajnos, ahelyett, hogy Istenhez fordulnánk ilyenkor, arra következtetünk, hogy bűneink eltávolítottak Isten kegyelméből. Lényegében tévesen azt hisszük, hogy a megbocsátás iránti igényünk kárhozatot mond ránk. Ha valóban hűségesek lennénk – gondoljuk -, akkor nem lenne szükségünk megbocsátásra. Kaptad már magad azon, hogy ilyeneket gondolsz?

Ez teljesen kiforgatja hitünk valóságát és üdvösségünk bizonyosságát. Üdvösségünk nem azon alapul, hogy vétkeztünk-e vagy sem. Ez egy fontos igazság, amelyet meg kell értenünk. Ha az üdvösség a bűn hiányán alapulna, akkor soha senki nem kapná meg.

Az üdvösség ajándéka a megbocsátás jelenlétében gyökerezik. János írja: “Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.” (1Jn 1:8-9). János világosan fogalmaz: mindannyian vétkezünk. Ha mást feltételezünk, azzal becsapjuk magunkat. Az üdvösség szempontjából azonban az a fontos, hogy Jézushoz jövünk-e bocsánatért. A megbocsátás állandó erőforrás számunkra. Krisztus nem tart számon kritériumokat, ő hűséges és igazságos, hogy megbocsásson.

Azokban az időkben, amikor megkérdőjelezzük üdvösségünket, egyszerűen megkérdezhetjük magunktól: “Jézus megbocsát nekem?”. A válasz erre a kérdésre egy hangos “Igen!”. 
A megbocsátás az az alapvető mód, ahogyan Krisztus válaszol a bűneinkre.


 - Meghalt-e Jézus a kereszten?

A fent leírtak ellenére még mindig lehetnek kétségeink. Megérthetjük, hogy az üdvösség bizonyossága a bűnök bocsánatán alapul, mégis kételkedhetünk abban, hogy ez a bocsánat eljut-e az életünkbe. 
Ha az üdvösség a bűnbocsánaton alapul, akkor van-e biztosíték a mi bűnbocsánatunkra?

Máté evangéliuma tartalmaz egy beszámolót, amelyben Jézus bocsánatot hirdet egy béna embernek. 
A törvény tanítói közül néhányan elutasítják ezt, és Jézust az istenkáromlás bűnével vádolják. 
Erre Jézus megkérdezi tőlük: “Ugyan mi könnyebb? Azt mondani, hogy megbocsáttatnak a te bűneid, vagy ezt mondani: Kelj fel, és járj?” (Máté 9:5). Jézus ezután meggyógyítja a béna embert, hogy tanúbizonyságot tegyen a bűnök megbocsátására vonatkozó hatalmáról. 
Krisztus fizikai élet feletti parancsa rámutat a lelki élet feletti parancsára.

Ugyanez az elv vonatkozik ránk is, ha kételkedünk a megbocsátásban. 
A kereszten Jézus legyőzte a bűn és a halál szellemi erőit. Jézus megsemmisítette a bűn hatalmát az emberiség felett. Ez a valóság fizikailag is megnyilvánul Krisztus halálból való feltámadásában. 
A feltámadás fizikai valósága Krisztus megbocsátásának valódiságáról tesz tanúbizonyságot. 
A korintusiakhoz írt első levelében Pál ezt írja: “Mert én elsősorban azt adtam át nektek, amit én magam is kaptam: hogy Krisztus meghalt a mi bűneinkért az Írások szerint” (1Kor 15:3). 
Jézus halála és feltámadása bizonyítja, hogy egyedül neki van hatalma a bűnök megbocsátására.

A kereszt nemcsak Krisztus megbocsátó hatalmáról tanúskodik, hanem a megbocsátás megtestesítője is. A kereszten Jézus a bűnös emberiség felett hirdet megbocsátást. 
Ha valaha is kételkedünk a megbocsátásban, egyszerűen csak a keresztre kell néznünk, hogy emlékeztessen minket erre a bizonyosságra.


 - Szeret-e Jézus engem?

Isten szeretetének megkérdőjelezése volt az alapja a kígyó kísértésének az Édenkertben.
 Amikor a kígyó megkísérti Ádámot és Évát, hogy megegyék a tiltott gyümölcsöt, arra készteti őket, hogy megkérdőjelezzék Isten szerető jóságát. A kígyó ravaszul azt a gondolatot ülteti el, hogy Isten a szeretet helyett önző érdekből cselekszik. Ebben a pillanatban Ádám és Éva kételkedik Isten szeretetében, és megeszik a tiltott gyümölcsöt. Pontosan ez a kísértés gyötör minket ma is. 
Annak ellenére, hogy lelkesen énekeljük, hogy “Jézus szeret engem”, túlságosan könnyen megkérdőjelezzük ennek a szeretetnek a valóságát. Vajon Isten valóban szeret bennünket?

A Szentírás válasza erre a kérdésre egy határozott “Igen!”. Igen, Isten szeret téged. 
Ezeket a szavakat egyszerű leírni és egyszerű énekelni, de jelentésük mélyreható. 
A Szentíráson belül minden könyv így vagy úgy, de kijelenti Isten irántunk való harsogó szeretetét. Szeretetből teremtette Isten az embert a saját képmására; szeretettel gondoskodik a bolyongó Izraelről, amikor az ígéret földje felé tart; Isten szeretetét a próféták hirdetik a szövetségi kapcsolathoz való visszatérésre való meghívásban. Isten szeretetben ígéri, hogy eljön népéhez az üdvösség és a megváltás formájában.

Ami azonban igazán csodálatos, az az, hogy Isten szeretete nem csupán kijelentett, hanem megtestesült szeretet. A legmegdöbbentőbb módon Isten szeretettel ölt magára emberi testet, ezáltal a legsebezhetőbb módon lép be a mi világunkba. Jézus szeretetben járt, tanított és gyógyított. Együtt evett és ivott a vámszedőkkel és a bűnösökkel, azokkal, akiket kárhozatra méltónak tartottak; megérintette a leprást, szerette az idegent, átölelte a nőket és a gyermekeket. Jézus szerető szívvel fordult minden ember felé. Végül, a szeretet valaha ismert legnagyobb megnyilvánulásaként meghalt a kereszten, hogy mindenki beléphessen Isten életadó szeretetébe.

Lehet, hogy nem értjük teljesen ezt a szeretetet; ez rendben van. A szeretet nem arra való, hogy megértsük, hanem hogy elfogadjuk. Krisztus folyamatos hívása mindannyiunk számára az, hogy lépjünk mélyebbre az ő szeretetébe, és tapasztaljuk meg ezt a szeretetet, mint Isten alapját és identitását. János első könyve ezt az igazságot tárja fel: “Isten a szeretet” (1 János 4:16). A szeretet alapvető abban, hogy ki az Isten. Ha Isten valahogyan nem szeretne minket, akkor ez azt jelentené, hogy Isten megszűnne az az Isten lenni, akit a Szentírás kinyilatkoztat. Ez pedig lehetetlen. Isten hűséges. Isten igazságos. Isten megbocsátó. Isten szerető. Biztosak lehetünk ezekben az igazságokban, mert Isten így nyilatkoztatta ki természetét és identitását.
Az üdvösség nem arról szól, hogy mit teszel

Amikor megkérdőjelezzük üdvösségünket, akkor túlzott súlyt helyezünk saját cselekedeteinkre vagy képességeinkre. Azt hisszük, hogy nem tettünk eleget ahhoz, hogy kiérdemeljük Krisztus szeretetét, vagy azt, hogy tetteink ellentmondanak Jézus keresztáldozatának. Ezt könnyű így gondolnunk, tekintve, hogy a megérdemlés és a kiérdemlés világában élünk. Hiszen a világ olyan jelszavakat hoz fel, mint például “azt kapod, amit megérdemelsz” vagy “ami jár, az jár”. Ha azt hisszük, hogy ki kell érdemelnünk az üdvösségünket, akkor mindig kételkedni fogunk az üdvösség valóságában.

Az üdvösségünkkel kapcsolatos alapvető igazság a következő: az üdvösség nem arról szól, hogy mit teszünk. Soha nem érdemeljük ki az üdvösségünket. Az örök élet Isten ajándéka Krisztus Jézusban. 
Ez egy bibliai tény, amely nem tintával, hanem Krisztus vérével van megírva. Megbocsátást kapunk, mert Isten úgy döntött, hogy megbocsát nekünk. Jézus nem azért ment a keresztre, hogy elítéljen minket, hanem hogy megmentsen. Jézus szeret minket, mert a szeretet az alapja annak, hogy ki Ő, és mit tesz az életünkben. A fenti kérdésekre adott válaszok üdvösségünk bizonyosságához vezetnek, mert abban gyökereznek, hogy ki Isten, és nem abban, hogy kik vagyunk mi.

A Jelenések könyve, amely a Szentírást zárja, csodálatos meghívással zárul:
 “A Lélek és a menyasszony így szól: 
Jöjj! Aki csak hallja, az is mondja: 
Jöjj! Aki szomjazik, jöjjön! 
Aki akarja, vegye az élet vizét ingyen!”
 (Jelenések 22,17)

Ez Krisztus meghívása mindannyiunk számára. 
Az üdvösség ingyenes és mindenki számára elérhető. Ebben biztosak lehetünk.

Forrás: Crosswalk

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Ugyanezen a napon, amikor este lett, így szólt hozzájuk: Menjünk át a túlsó partra! 
Ők pedig otthagyva a sokaságot, csatlakoztak hozzá, minthogy ő már a hajóban volt; de más hajók is követték őt.
Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni.
Ő pedig a hajó hátsó részében a vánkoson aludt.
Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?
Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: Hallgass el, némulj meg!
És elült a vihar, és nagy csendesség lett. Akkor ezt mondta nekik: Miért féltek ennyire?
Még mindig nincs hitetek? Nagy félelem fogta el őket, és így szóltak egymáshoz: 
Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?”

‭‭Márk‬ ‭4:35-41‬ ‭RÚF


💥Van Erőm💥
Ismerd fel Jézust!

Bár tombolt a vihar, de a tanítványok utólag felismerték Jézust.
Ő ad nekünk békét a bánat viharaiban. Amikor eljön a szomorúság, és a halál árnyékának völgyében találjuk magunkat, akkor Jézus Isten szeretetéről és az örök életről beszél nekünk. 
Megvigasztal, támogat, erőt ad. Mikor már majdnem feladnánk, és valahonnan megmagyarázhatatlan erőt kapunk a terhek hordozásához, biztosak lehetünk, hogy Jézus az.
Ő ad nekünk békét, amikor az élet a feszültség és bizonytalanság viharába sodor bennünket. 
Vannak időszakok, amikor nem tudjuk, hogy mit kell tennünk. Forduljunk bátran Jézushoz, hisz még a tanítványok is ezt tették. Kérdezzük meg bátran tőle: „Uram, mi a terved velem?”. 
Talán nem azonnal, de biztos vagyok abban, hogy Ő megadja a választ.
Ő ad nekünk békét a magány időszakában. A tanítványok úgy érezték, hogy magukra maradtak, holott a Világ Megváltója egy csónakban utazott velük. Jézus megígérte, hogy velünk maradt, ezért bármennyire is egyedül érzed magad, Jézus melletted van.
Ő ad nekünk békét a szorongás viharaiban. A béke legfőbb ellensége az aggodalom. 
Aggodalom a családunk tagjaiért, az ismeretlen jövőért, a munkahelyünkért.

Jézus, azonban nagyon sokszor arról szeretne biztosítani bennünket, hogy Isten csodálatos módon, Atyai szeretettel gondoskodni fog rólunk. Mert megváltott és szeret.

💥Reggeli dicséret💥 -A béke ára

,,...mert ő engesztelő áldozat a mi bűneinkért, de nemcsak a mienkért, hanem az egész világ bűnéért is.,,
János apostol első levele 2. fejezet 2. vers


Amikor születtem, még harminc év sem telt el a II. Világháború óta (elég régi kiadás vagyok). 
Amikor általános iskolás voltam, az „atomháború réme” fenyegette a világot, legalábbis sokszor mondták így. Az irodalom- és az énekkönyvekben sok olvasmány, illetve dal szólt arról, hogy milyen fontos, milyen jó dolog a béke.
A történelemből pedig tudjuk, hogy az országok közötti háborúk lezárása, a békeszerződés a vesztesek számára sokszor nagyon drága volt. Azt gondolom, hogy ezt nekünk, akik mindkét világháborúban a vesztes oldalon álltunk, nem kell különösebben ecsetelni. A béke időnként nagyon drága… de jobb, mint a háború.
Mindennapi életünkben is gyakran viselünk „háborút”.
Vannak, akik élvezik, és keresik a konfliktusokat, és vannak, akik egyszerűen belesodródnak.
A lelki emberek azonban általában a békességet szeretik és keresik. Amikor megbántunk valakit, keressük a módját, hogy hogyan állíthatnánk helyre a békét, hogyan engesztelhetnénk ki. Ilyenkor – ideiglenesen legyűrve a büszkeségünket – bocsánatot kérünk tőle, akár áldozatok árán is ajándékot adunk neki, meghívjuk egy közös kikapcsolódásra, vagy teszünk valamit, aminek örül, és amivel kifejezhetjük, hogy sajnáljuk, amit tettünk, és szeretnénk helyreállítani a kapcsolatunkat.

Amit azonban Isten tett, az messze túlmegy ezen. Ő, akinek hátat fordítottunk, akinek a szeretetét elutasítottuk, nagy árat fizetett a megbékélésért: azért, hogy megbocsáthasson, hogy meggyőzzön arról, hogy szeret és kész mindent megtenni azért, hogy a kapcsolatunk helyreálljon. És tényleg mindent, mert annál nagyobb áldozatot nem lehet kigondolni, amit ő hozott értünk.
A kereszten a Fiát és önmagát adta értünk, nekünk.
A nagy, a győztes ki akar engesztelni minket, a kicsiket és veszteseket. Megdöbbentő! Te mit kezdesz ezzel az ajánlattal?
(Simon Csaba)

💥Mai Örömteli Bátorító 🙂

,,Isten! én Istenem vagy te, jó reggel kereslek téged; téged szomjúhoz lelkem, téged sóvárog testem a kiaszott, elepedt földön, a melynek nincs vize;,, Zsolt.63,2


Istennel találkozni naponta,és az Ő jelenlétében élni kiváltságos és megtisztelő számunkra.
Az ,hogy bármikor mehetünk Hozzá,Ő fogad ,ezért a lehető legnagyobb tisztelettel és alázattal tegyük ezt.Mert egyedül Ő méltó erre.
Vágyakozz Istenre,időt tölteni vele,nyitsd meg a szíved.
Amikor arra készülsz, hogy Istennel találkozol, legyél tele lelkesedéssel és vágyakozással. 
Várd, el,hogy a vele együtt töltött időből áldásokat fogsz kapni.Mert Ő megáldja azokat,akik naponta találkoznak vele.
Úgy ,ahogy Dávid: ,, szemlélvén a te hatalmadat és dicsõségedet. "Nézd és szemléld.
Készítsd fel a szíved úgy, hogy csak ott vagy előtte csendben és engedd, hogy ez a csend kitisztítsa fejedből a világi dolgokkal kapcsolatos gondolatokat.
Mindegy,hogy a nap melyik szakában ,és mennyi időt töltesz vele.
A lényeg,hogy az legyen minőségi idő.

Legyen örömteli napod :)

❣️ JÖJJ❣️

Jelenések 22,17

,,A Lélek és a menyasszony így szól: „Jöjj!” Aki csak hallja, az is mondja:
„Jöjj!” Aki szomjazik, jöjjön! Aki akarja, vegye az élet vizét ingyen!,,


Jöhetsz Hozzá, ugy ahogy vagy, nem akadályoz meg benne senki.
Nincs létszámlimit, nincs korhatár, nincs nemre, fajra, bőrszínre, iskolai végzettségre, szexuális identitásra vonatkozó kitétel.
Nincs megfizethetetlen belépődíj, nem kell elég jónak lenned, hogy Elé járulj, nem kell megváltanod magad és egyedül leküzdened a bűneidet.

Jöhetsz Hozzá úgy, ahogy vagy. Egészségesen, megtörten, boldogan és sebekkel tarkítottan, reménnyel telve vagy elkeseredetten. Bűnösen. Kegyelemre vágyva.

Minden hibáddal és hiányosságoddal, minden küzdelmeddel és kétségeddel. Jöhetsz, mert az ajtaja nyitva, és Ő ott áll a kapuban, várva arra, hogy megpillantson az úton, és futhasson eléd. Magához ölelhessen, és végre visszakaphasson, mint aki „elveszett és megtaláltatott”.
Jöhetsz Hozzá, mert Krisztus meghalt és feltámadt érted.

Mert az életével fizetett azért, hogy újra kapcsolatba kerülhess Istennel, hogy helyreálljon az, ami az Édenben összetört, és újra az lehess, akinek Ő megalkotott téged. Isten képe és hasonlatossága.
Jöhetsz Hozzá, mert hív téged minden pillanatban. Jöhetsz Hozzá, mert szeretne meggyógyítani, megtisztítani, felszabadítani a bűntől, ami megkötöz. Szeretne megitatni az élet vizével, hogy többé ne kelljen máshol keresgélned.

Ha válaszolsz a hívásra, és Hozzá jössz, megváltozik az életed. Szeretete megérint, csiszol, alakít. A kereszt felforgatja mindennapjaidat, és talán olyan irányba mozdít el, amerre eddig nem is gondoltál. Lehet, hogy arra indít, hagyj el valamit, vagy építs be egy új szokást az életedbe! Törekedj a jóra, és vidd tovább Jézus példáját!

Ha Hozzá jössz, és hallgatsz arra, amit mond neked, fejlődni fogsz, lépésről lépésre egyre jobban megismered majd. Lesz egy igazi, közös történetetek, amely a kettőtök kapcsolatáról íródik, tele tapasztalatokkal, kihívással, küzdelmekkel és győzelemmel.

Egy igazi, hús-vér Isten-kapcsolat, ami minden áldozatot megér.
A Lélek hív. Krisztus hív. Isten népe hív téged, hogy jöjj, ragadd meg az Ő kezét, és hadd íródjon tovább ez a közös történet!