2023. október 7., szombat

💥Reggeli dicséret🌹Shalom

"Ha az Úr kedvel bennünket, akkor bevisz bennünket arra a földre, és nekünk adja azt a tejjel és mézzel folyó földet." Mózes negyedik könyve 14. fejezet 8. vers

Shalom.
Ezt ígérte Isten a népének, amikor kivezette őket Egyiptomból. 
Ez az ígéret nem csupán egy olyan békére utal, amikor nincs háború, amikor senki nem harcol. 
A shalom, mint ígéret magába foglalja a társadalom, és az egyének jólétét, jóllétét is. 
Az ígéret elengedhetetlen velejárója egy “tejjel és mézzel folyó föld,” ahol senkinek nem kell szűkölködnie, nem fenyeget külső és belső veszély, és mindenki szabadon élhet, tiszteletben tartva a másik szabadságát is.

Isten viszont határozottan kijelentette azt is, hogy a valódi shalomhoz az emberek együttműködésére is szükség van. Ez az állapot csak akkor következhet be, ha a nép is egyhangúlag kiáll a shalom értékei mellett.

Ez azonban sajnos nem történt meg. Emberként vagyunk elég romlottak és önzőek ahhoz, hogy elsősorban saját jogainkat érvényesítsük, mindenki mást háttérbe szorítva. Isten ezért határozta el, hogy közbelép, helyreállít mindent, és így maga hozza el a shalomot földünkre.

Ez persze nem jelenti azt, hogy mi ne tehetnénk semmit ezért az ígéretért. 
Szükség van arra, hogy az emberiség ne feledkezzen meg azokról az értékekről, amelyeket Isten alapvetően belénk kódolt.
 És számos olyan személlyel találkozunk akár a Biblia lapjain, akár a történelem során, akik képviselték ezeket az értékeket.

174 évvel ezelőtt, 1849. október 6-án, tizenhárom személy várta saját kivégzését Aradon.
 “Olyan büszkén fogadták a halálos ítéletet, mintha csupa dicséretet olvastak volna fel előttük,” olvashatjuk Gáspár András tábornok visszaemlékezésében. 
Azért álltak ilyen büszkén kivégzőik előtt, mert tudták, hogy ők is azért a tejjel és mézzel folyó földért harcoltak, amit Isten ígért a népének. 
Egy olyan földért, ahol a béke nem egy elnyomó hatalomtól való félelem eredménye, és a szabadság mindenki számára elérhető.

Kétségtelen, hogy Isten az egyetlen, aki megajándékozhat minket a shalommal. 
De ez nem lehet akadálya annak, hogy mi is magunkévá tegyük Isten értékeit és elveit, és tegyünk azért, hogy a hely, a környezet, ahol élünk, “tejjel és mézzel folyó föld” legyen, ahol a jólét mindenki számára elérhető, és ahol a szabadság, az alapvető emberi jogok minden egyes személyt megilletnek, függetlenül attól, honnan jött, miben hisz, és hogyan éli az életét.

Azon a napon, 174 évvel ezelőtt, nem történt csoda olyan értelemben, hogy bármi vagy bárki meghiúsította volna 13 ember kivégzését. 
A csoda az volt, hogy ezek az emberek még sortűzzel és bitófával dacolva is hűek maradtak elveikhez. Ezért emlékezünk ma rájuk.

💥Reggeli dicséret🌹Mi vár ránk?

"💞Akkor majd a farkas a báránnyal lakik, a párduc a gödölyével hever, a borjú, az oroszlán és a hízott marha együtt lesznek, és egy kisfiú terelgeti őket."
 Ésaiás 11.6

Isten eredeti tervei szerint ilyen volt a világ, és az újjáteremtés után újra ilyen lesz. 
Sehol semmi veszély, fájdalom, halál, pusztulás. 
Egy teremtény sem árt többé senkinek, nem sérül, és nem okoz fájdalmat senki. 
Bár a mai tapasztalataink szerint különösnek tűnhet, hogy a ragadozó állatok is szelídek lesznek, azonban racionálisan végiggondolva egy megváltott, újjáteremtett földön nem is lehet ez másként.

Ma még nem láthatjuk az újjáteremtésnek ezt a csodáját az állatvilágban, azonban az Úr engedi, hogy láthassuk átalakító hatalmának apró csodáit az istenkereső emberek életében.

"💞Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek: 
Így lesz az én beszédem, amely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, amit akarok, és szerencsés lesz ott, ahová küldöttem. (...) 
A tövis helyén ciprus növekedik, és bogáncs helyett mirtusz növekedik, és lesz ez az Úrnak dicsőségül és örök jegyül, amely el nem töröltetik." Ésaiás 55.10-11, 13

Az eljövendő béke országa előbb bennünk kell, hogy megszülessen, hogy mindennapi választásainkban emellett döntsünk, ezt szeressük, ez után vágyakozzunk, ezért küzdjünk. 
A béke - amint Isten adja - sokkal több annál, mint amivel mi rendelkezünk. 
Kizárólag Tőle nyerhetjük el (vö. Filippi 4.4-7). 

Isten akarata az, hogy engedve az Ő szavának, és Lelke befolyásának, készek legyünk világunk egyre békétlenebb körülményei között a Menny békéjének követeivé, hírnökeivé válni. 
Egy eljövendő, békésebb világ valóságának üzenetévé és jó illatává. 
"A nagy küzdelem véget ért. Nincs többé bűn, és nincsenek bűnösök. 

Az egész világegyetem megtisztult. A végtelen nagy teremtettséget tökéletes harmónia és boldogság tölti be. 
Tőle, aki mindent teremtett, árad az élet, a fény és az öröm a határtalan téren át. 
Élők és élettelenek - a legparányibb atomtól a legnagyobb csillagig - tökéletes szépségükkel és felhőtlen boldogságukkal hirdetik, hogy Isten a szeretet."
 (E.G. W: A nagy küzdelem 678. o.)

Legyen áldott a napod,
töltse be szíved Isten békéje
és légy a békesség követévé!

Bella Máté: Béke

Szerző: Hiti -

💥Reggeli dicséret🌹Isten cselekvő beszéde

"💞Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek:Így lesz az én beszédem, amely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, amit akarok, és szerencsés lesz ott, ahová küldöttem." Ézsaiás könyve 55:10-11

Mi történik akkor, amikor Isten szól? „Legyen!” – és létrejön az ég és a föld, a nap, a hold, a csillagok, a felhők, a tengerek. Fű sarjad, millió színben pompáznak a fák és a virágok. Életre kel a természet, megjelennek az állatok.

Mi történik akkor, amikor az Isten szól? „Hallgass, némulj el!” És azonnal eláll szél, megszűnik a vihar, csend lesz, mert az egész teremtett világ engedelmeskedik neki és azt teszi, amit Ő mond.

Mi történik akkor, amikor az Isten szól? „Ne egyél arról a fáról!” „Ne ölj!” „Szeresd felebarátodat!” stb. Olybá tűnik, hogy egyedül az emberre nincsenek hatással az Úr szavai. Az Örökkévaló szeretettel kér, mi pedig a fülünk botját sem mozdítjuk, vagy ami rosszabb, hogy épp az ellenkezőjét tesszük.

Mi történik akkor, amikor az Isten szól? „Evezz a mélyre!” 
A csoda az orrunk előtt van, de értelmetlennek látjuk, amit mond. 
Kifogásokat keresünk, pedig olyan jó lenne hamarabb kimondani: A te szavadra beevezek és kivetem a hálót.

Mi történik akkor, amikor az Isten szól? „Elmegyek és meggyógyítom őt.”
 Akkor a századossal együtt én is azt mondom: „Uram, nem vagyok méltó, hogy az én hajlékomba jöjj; hanem csak szólj egy szót!” (Máté 8:8)

Áldott, békés estét kívánok sok szeretettel és imádkozunk Izrael békééért 😇🙏

Pál a szenvedő világunkról és fájdalmunkról beszél:

💞Jól tudjuk, hogy mind a mai napig az egész teremtett világ úgy sóhajtozik és szenved, mint a terhes asszony a szüléskor.” (Róma 8,22)

,,Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.,, 
(Róma 8:26 RÚF)

💥Biblia- Isten Szent Igéje

Zsoltárok 139:23‭-‬24
,,💞Vizsgálj meg engem, oh Isten, és ismerd meg szívemet! Próbálj meg engem, és ismerd meg gondolataimat! És lásd meg, ha van-e nálam a gonoszságnak valamilyen útja? és vezérelj engem az örökkévalóság útján!

💥Mai Ige💥

💞Áraszd ránk kegyelmedet reggelenként, hogy vígadjunk és örüljünk egész életünkben!” (Zsoltárok 90:14



2023. október 6., péntek

💥Shabbat Shalom- Áldott szombatot💞

1.János 4:19
,,💞Mi szeressük Őt; mert Ő előbb szeretett minket!,,

****************************
János Apostol I. levele 4. rész

1. Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba.
2. Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;
3. És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.
4. Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, a ki bennetek van, mint az, a ki e világban van.
5. Azok a világból valók; azért a világ szerint beszélnek, és a világ hallgat rájok.
6. Mi az Istentől vagyunk: a ki ismeri az Istent, hallgat reánk, a ki nincsen az Istentől, nem hallgat reánk. Erről ismerjük meg az igazságnak lelkét és a tévelygésnek lelkét.
7. Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, a ki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent.
8. A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.
9. Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa.
10. Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért.
11. Szeretteim, ha így szeretett minket az Isten, nekünk is szeretnünk kell egymást.
12. Az Istent soha senki nem látta: Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az ő szeretete teljessé lett bennünk:
13. Erről ismerjük meg, hogy benne maradunk és ő mibennünk; mert a maga Lelkéből adott minékünk.
14. És mi láttuk és bizonyságot teszünk, hogy az Atya elküldte a Fiút a világ üdvözítőjéül.
15. A ki vallja, hogy Jézus az Istennek Fia, az Isten megmarad abban, és ő is az Istenben.
16. És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét. Az Isten szeretet;és a ki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne.
17. Azzal lesz teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizodalmunk van az ítélet napjához, mert a mint ő van, úgy vagyunk mi is e világban.
18. A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: a ki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben.
19. Mi szeressük őt; mert ő előbb szeretett minket!
20. Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert a ki nem szereti a maga atyjafiát, a kit lát, hogyan szeretheti az Istent, a kit nem lát?
21. Az a parancsolatunk is van ő tőle, hogy a ki szereti az Istent, szeresse a maga atyjafiát is.

💥SHABBAT SHALOM - ÁLDOTT, BÉKÉS, SZÉP HÉTVÉGÉT KÍVÁNOK SOK SZERETETTEL❣️

💞Mert az Úr szemei áttekintik az egész földet, és ő megmutatja erejét azoknak, akik tiszta szívvel az övéi” 2Krónikák 16:9


💥Örömteli mindennapok💥Mindenben jó dolgod legyen!

,,💞Kívánom, hogy minden tekintetben jó dolgod legyen, gyarapodhassál és testileg is éppen olyan jó egészségnek örvendj, mint amilyen jól vagy lélekben.,, 3 János 1,2

Mi az Isten akarata számodra? ,hogy gyarapodó életet élj itt a földön.
Légy egészséges, életed minden területlén gyarapodj és minden tekintetben jó dolgod legyen!

Hogyan fog ez megtörténni? úgy hogy előbb a lelked gyarapodásán dolgozol, nem fogsz abban az áldásban járni, amit Isten készitett számodra, addig, amig belül a lelkedben nem gyarapodsz az Ige által.

A gondolkodásmódodat az Igéhez kell igazitani, meg kell tanulni elfogadni mindent, amit az Úr már oda adott neked az Ő Fiában Jézus Krisztusban !

Amig nem tudod elfogadni a lelkedben, addig nem tud megnyilvánulni fizikai sikon sem!!

,, Hanem az Úr törvényében van gyönyörűsége, és az ő törvényéről gondolkodik éjjel és nappal.
És olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, a mely idejekorán megadja gyümölcsét, és levele nem hervad el; és minden munkájában jó szerencsés lészen.,,
Zsolt.1,2-3

Az Ige azt mondja ,,ahogy a lelked gyarapodik,, ugy fogsz gyarapodni mindenben.
Láthatjuk az Igében, hogy a testi gyógyulás szorosan összekapcsolódik a lelkivel.

A gyógyulás a tied, a gyarapodás a tied Jézus Krisztusban, fogadd el! 
Keresd meg a Bibliában azokat az Igéket, Isten ígéreteit, amiket neked ígért, fogadd el, élj az Igében, hogy egy gyarapodó életet élhess a földön.
Ámen!

Légy gyarapodó, életed minden területén!
Legyen áldott, örömteli napod az Úrban :)

💥Reggeli dicséret🌹 A bizalom gyógyít

💞Bizony, testvér, tedd meg nekem ezt a szolgálatot, hadd könnyebbüljön meg a szívem Krisztusban!
Engedelmességedben bízva írok neked, tudván, hogy többet is fogsz tenni annál, mint amit kérek.”
(Simon Tamás László ford.) Filemonhoz írt levél 20-21.

Pál apostol egy gazdag kereszténynek, Filemonnak írt levelet egy szökött rabszolgáért, Onészimoszért, aki Pállal találkozva elfogadta az evangéliumot. 
Pál e levél kíséretében küldi vissza Onészimoszt Filemonhoz azzal a kéréssel, hogy bocsásson meg neki, és fogadja őt úgy, mintha az apostol maga látogatná meg. 
Abban bízik, hogy Filemon nem csupán eltekint a szökött rabszolgáknak járó büntetéstől, hanem többet is tesz ennél, felszabadítja őt a rabszolgaságból. 
Kérését a szeretet kérlelésébe csomagolja: „Annakokáért jóllehet nagy bátorságom van a Krisztusban, megparancsolni néked azt, ami illendő, a szeretetért inkább kérlek.” (8-9.v)

Nagy erő rejlik a másik ember iránt kifejezett bizalomban. 
Amikor Isten szemével tudom látni őt, azaz nem csupán azt, hogy most milyen, hanem azt is, hogy milyen emberré válhat Isten munkálkodása, szeretete által. 
Ez a bizalom öröm és gyógyulás mindkét fél számára. A felebarátom számára a legnagyobb bátorítás a helyes döntés megérleléséhez, számomra pedig öröm azért, mert látom és remélem a jót és gyönyörködöm abban a munkában, amit Isten végez a másik ember lelkében, társául szegődöm annak a szeretetnek, amivel Isten keresi őt. 
Ez a szeretet és bizalom késztethet arra minket, hogy Pálhoz hasonlóan kimondjuk a megelőlegezett bizalom következő gyönyörű mondatát: „Bízván a te engedelmességedben… tudván, hogy annál, amit mondok, többet is fogsz cselekedni.”

Tekintsünk egymásra olyan bizalommal, amely gyógyít és jóra késztet!

Legyen áldott a napod!

2023. október 5., csütörtök

💥Mai Ige💥

💞Nem mondanak többé elhagyottnak… hanem úgy hívnak, hogy gyönyörűségem… 
Mert gyönyörködik majd benned az ÚR…” (Ézsaiás 62:4)

💥A Nap Igéje💥

Malakiás 4:2
,,💞És feltámad néktek, a kik félitek az én nevemet, az igazságnak napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt ...,,

*******************

1. Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütő-kemencze, és olyanná lesz minden kevély és minden gonosztevő, mint a pozdorja, és megégeti őket az eljövendő nap, azt mondja a Seregeknek Ura, a mely nem hagy rajtok gyökeret, sem ágat.
2. És feltámad néktek, a kik félitek az én nevemet, az igazságnak napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt, és kimentek és ugrándoztok, mint a hízlalt tulkok.
3. És széttapodjátok a gonoszokat, és porrá lesznek lábaitok nyomása alatt azon a napon, a melyet én szerzek, azt mondja a Seregeknek Ura.
4. Emlékezzetek meg Mózesnek, az én szolgámnak törvényéről, a melyet rendeltem ő általa a Hóreben, az egész Izráelnek rendelésekül és ítéletekül.
5. Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.
6. És az atyák szívét a fiakhoz fordítja, a fiak szívét pedig az atyákhoz, hogy el ne jőjjek és meg ne verjem e földet átokkal.

Zsoltárok könyve 27. rész


1. Dávidé. Az Úr az én világosságom és üdvösségem: kitől féljek? Az Úr az én életemnek erőssége: kitől remegjek?
2. Ha gonoszok jőnek ellenem, hogy testemet egyék: szorongatóim és elleneim - ők botlanak meg és hullanak el.
3. Ha tábor fog körül, nem fél szívem; habár had támad reám, mégis ő benne bízom én.
4. Egyet kérek az Úrtól, azért esedezem: hogy lakhassam az Úr házában életemnek minden idejében; hogy nézhessem az Úrnak szépségét és gyönyörködhessem az ő templomában.
5. Bizony elrejt engem az ő hajlékába a veszedelem napján; eltakar engem sátrának rejtekében, sziklára emel fel engem.
6. Most is felül emeli fejemet ellenségeimen, a kik körültem vannak, és én az ő sátorában örömáldozatokkal áldozom, énekelek és zengedezek az Úrnak.
7. Halld meg, Uram, hangomat - hívlak! Irgalmazz nékem és hallgass meg engem!
8. Helyetted mondja a szívem: Az én orczámat keressétek! A te orczádat keresem, oh Uram!
9. Ne rejtsd el orczádat előlem; ne utasítsd el szolgádat haraggal; te voltál segítőm, ne taszíts el és ne hagyj el engem, üdvösségemnek Istene!
10. Ha atyám és anyám elhagynának is, az Úr magához vesz engem.
11. Taníts meg engem a te útadra, oh Uram! Vezérelj engem egyenes ösvényen, az én üldözőim miatt.
12. Ne adj át engem szorongatóim kivánságának, mert hamis tanúk támadnak ellenem, és erőszakot lihegnek.
13. Bizony hiszem, hogy meglátom az Úr jóságát az élőknek földén!
14. Várjad az Urat, légy erős; bátorodjék szíved és várjad az Urat.



ADD ÁT JÉZUSNAK❣️

Egy kisfiú hazament a templomból, és nagy izgalommal jelentette be, hogy hallott egy fiúról, aki halat adott Jézusnak. Ezért örömmel kezdett neki a halászatnak a házuk előtti kis tóban. Természetesen arra a kisfiúra gondolt, aki kenyerét és halát Jézusnak ajánlotta fel.

Jézus egész nap tanította a tömeget, és a tanítványok azt javasolták neki, hogy küldje el őket a faluba kenyeret venni. Jézus erre azt válaszolta: „Ti adjatok nekik enni” (Máté 14,16). 
A tanítványok tanácstalanok voltak, hiszen több mint ötezren voltak, akiket meg kellett etetni.

Talán ismered a történet folytatását: egy fiú odaadta az ebédjét - öt kis kenyeret és két halat -, és Jézus ezzel táplálta a tömeget. Az egyik felfogás szerint a fiú nagylelkűsége egyszerűen arra késztetett másokat is a tömegben, hogy osszák meg az ebédjüket, de Máté egyértelműen azt akarja, hogy megértsük, hogy ez egy csoda volt, és a történet mind a négy evangéliumban szerepel.

Mit tanulhatunk belőle? Családtagok, szomszédok, barátok, munkatársak és mások állnak körülöttünk különböző mértékű szükségben, nehézségben. 
Elküldjük-e őket azokhoz, akik nálunk alkalmasabbak? 
Bizonyára vannak olyan emberek, akiknek a szükségletei meghaladják a mi képességeinket, hogy segítsünk rajtuk, de nem mindig. 
Bármire is van lehetőséged - egy ölelés, egy kedves szó, egy meghallgató fül, egy rövid ima, egy kis bölcsesség, amit összegyűjtöttél - add át Jézusnak, és meglátod, hogy ő mit tud tenni.

2023. október 4., szerda

💥TESTVÉREM, KERES TÉGED ISTEN❣️

A szeretet Istene keresésére indult annak, aki után teljes szívéből vágyakozik… TÉGED keres.

„Én magam legeltetem nyájamat, s én nyugosztom meg őket, ezt mondja az Úristen. 
Az elveszettet megkeresem, az elűzöttet visszahozom, a megtörtet bekötözöm, s a beteget megerősítem.” (Ezékiel 34,15-16)

Jézus szüntelen szól hozzád, hív téged, kopogtat szíved ajtaján, mert mindennél jobban szeretné, hogy mindörökre az Övé legyél. 
Arra vágyik, hogy…tökéletes egységben élj vele (lásd 1 Korinthus 9,10)
az életed elteljen az Ő fényével és erejével (lásd Zsoltárok 36,9)
szíved megerősödjön és meggyógyuljon (lásd Lukács 4,18)

Igen, meg akarja változtatni az életedet, meg akarja érinteni a lelkedet. 
Sziklaszilárddá akar tenni, hogy Őbenne verj gyökeret és Őhozzá kötődj.

„De eljön az óra, és az most van, amikor az igazi imádók lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya ilyen imádókat keres.” (János 4,23)

Arra hívlak ma, hagyd, hogy rád találjon Isten, aki keres téged!


Testvérem, Te egy csoda vagy! Köszönöm, hogy vagy!

💥TESTVÉREM, ELŐFORDUL-E, HOGY TÚL BŰNÖSNEK ÉRZED MAGAD AHHOZ, HOGY IMÁDKOZZ?

Testvérem, bűneid sose lesznek akkorák, mint Isten irántad való szeretete. 
Még ha ez magától értetődőnek is tűnik, előfordulhat, hogy összeroskadsz a bűntudat súlya alatt, és még ilyesmikre is gondolhatsz: „Nem tudok imádkozni” vagy „nem mutatkozhatom az Úr előtt ebben az állapotban”.

Isten segítsége nélkül senki sem tisztulhat meg, s szabadulást sem nyerhet. 
Ő az, aki lemossa rólunk a bűnt és aki megvált minket. Menj csak oda Isten elé, és ha szükségét érzed, kérd tőle, hogy bocsásson meg neked! Hű és jóságos. El fogja törölni a vétkeidet. 
Íme, mit vall meg Jézus a Szentírásban:

„Irgalmasságot akarok és nem áldozatot. Mert nem az igazakat jöttem hívni, hanem a bűnösöket a megtérésre.” (Máté 9,13)

Isten olyannak fogad el, amilyen vagy, éspedig függetlenül attól, hogy milyen helyzetben találod magadat. Mindig kész arra, hogy figyelmet tanúsítson irántad és megvigasztaljon téged. 
Kitárt karokkal vár rád! Irgalmas és csupa szeretet. Tényleg örömét leli abban, hogy megmutassa neked Testvérem, mire képes a kegyelme.

„Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg kezeiteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg szíveiteket ti kétszívűek!” (Jakab 4,8)

Tárulkozz ki Isten előtt az imában, és oszd meg vele, mi az, ami nyomja a szívedet, ami fájdalmat okoz és amit sajnálsz… Ha az Úr bocsánatát kéred és jelenlétét keresed, közeledik majd feléd és megengedi, hogy rátalálj. Isten szeret téged, és nem akarja, hogy a bűn súlya alatt roskadozz. 
Menj oda hozzá alázattal, és fogadd be a kegyelmét!

Ha te is szeretnéd, a következő imát ajánlom: „Istenem, bocsánatot kérek tőled bűneimért. 
Kérlek, hozz megkönnyebbülést a szívembe! 
Meg akarom élni az igazi szabadságot, amelyik tebenned van, és be akarom fogadni a kegyelmedet. 

Köszönöm irgalmadat. Ámen.”
Testvérem, Te egy csoda vagy! Köszönöm, hogy vagy!

💥Mai Igerész💥

Filippibeliekhez írt levél 2. rész
,,💞Semmit nem cselekedvén versengésből, sem hiábavaló dicsőségből, hanem alázatosan egymást különbeknek tartván ti magatoknál.
Ne nézze kiki a maga hasznát, hanem mindenki a másokét is.,,

1.
Ha annakokáért helye van Krisztusban az intésnek, ha helye van a szeretet vígasztalásának, ha helye van a Lélekben való közösségnek, ha helye van a szívnek és könyörületességnek,
2. Teljesítsétek be az én örömömet, hogy egyenlő indulattal legyetek, ugyanazon szeretettel viseltetvén, egy érzésben, egyugyanazon indulattal lévén;
3. Semmit nem cselekedvén versengésből, sem hiábavaló dicsőségből, hanem alázatosan egymást különbeknek tartván ti magatoknál.
4. Ne nézze kiki a maga hasznát, hanem mindenki a másokét is.
5. Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is,
6. A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,
7. Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;
8. És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.
9. Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való;
10. Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.
11. És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.
12. Annakokáért, szerelmeseim, a miképen mindenkor engedelmeskedtetek, nem úgy, mint az én jelenlétemben csak, hanem most sokkal inkább az én távollétemben, félelemmel és rettegéssel vigyétek véghez a ti idvességteket;
13. Mert Isten az, a ki munkálja bennetek mind az akarást, mind a munkálást jó kedvéből.
14. Mindeneket zúgolódások és versengések nélkül cselekedjetek;
15. Hogy legyetek feddhetetlenek és tiszták, Istennek szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, kik között fényletek, mint csillagok e világon.
16. Életnek beszédét tartván elébök; hogy dicsekedhessem majd a Krisztus napján, hogy nem futottam hiába, sem nem fáradtam hiába.
17. De ha kiontatom is italáldozatként a ti hitetek áldozatánál és papiszolgálatánál, mégis örülök, és együtt örülök mindnyájatokkal;
18. Azonképen ti is örüljetek, és örüljetek együtt velem.
19. Reménylem pedig az Úr Jézusban, hogy Timótheust rövid nap elküldöm tihozzátok, hogy én is megviduljak, megértvén a ti dolgaitokat.
20. Mert nincsen velem senki hozzá hasonló indulatú, a ki igazán szívén viselné dolgaitokat.
21. Mert mindenki a maga hasznát keresi, nem a Krisztus Jézusét.
22. Az ő kipróbált voltát pedig ismeritek, hogy miképen atyjával a gyermek, együtt szolgált velem az evangyéliom ügyében.
23. Őt azért reménylem, hogy elküldöm, mihelyt meglátom az én dolgaimat, tüstént;
24. Bízom pedig az Úrban, hogy magam is csakhamar el fogok menni.
25. De szükségesnek tartám, hogy Epafróditust, az én atyámfiát és munkatársamat és bajtársamat, néktek pedig követeteket és szükségemben áldozatot hozó szolgátokat hazaküldjem hozzátok;
26. Mivelhogy vágyva vágyott mindnyájatok után, és gyötrődött a miatt, hogy meghallottátok, hogy ő beteg volt.
27. Mert bizony beteg volt, halálhoz közel; de az Isten könyörült rajta, nem csak ő rajta pedig, hanem én rajtam is, hogy szomorúság ne jőjjön szomorúságomra.
28. Annakokáért hamarabb küldtem őt haza, hogy meglátván őt, ismét örüljetek, és nékem is kisebb legyen a szomorúságom.
29. Fogadjátok azért őt az Úrban teljes örömmel; és az ilyeneket megbecsüljétek:
30. Mert a Krisztus dolgáért jutott majdnem halálra, koczkára tévén életét, hogy kárpótoljon engem azért, hogy nékem tett szolgálatotoknál ti nem voltatok jelen.

💥A Nap Igéje💥

Máté 5:9.
,,💞Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak.,,

💥A Nap Igéje💥

4.Mózes 6:24
,,
💞Áldjon meg téged az ÚR, és őrizzen meg téged.,, (Károli rev.)

2023. október 3., kedd

💥TESTVÉREM, ÁTVEZET ISTEN EZEN A SIVATAGON❣️

„El ne felejtkezzél az Úrról, a te Istenedről, aki kihozott téged Egyiptom földjéről, a szolgaságnak házából; aki vezérelt téged a tüzes kígyóknak, skorpióknak és szomjúságnak nagy és rettenetes pusztáján, amelyben víz nem volt; aki vizet adott neked a kemény kősziklából; aki mannával etetett téged a pusztában, amit nem ismertek a te atyáid, hogy megsanyargasson és hogy megpróbáljon téged, és jót tegyen veled azután!” (3 Mózes 8,14-16)

Az Ószövetségben olvashatjuk Izrael népének történetét, amelyet rabszolgasorban tartottak Egyiptomban. Elküld hát Isten egy szabadítót, hogy kivezesse őket ezen elnyomás alól… az ígéret földje felé, 40 évig tartó „kitérőt” tévén a sivatagban.

Általában nem száraz és kietlen helyek után vonzódunk… Mégis akkor tapasztalta meg Izrael népe a csodát, jobban mondva a csodákat, amikor kijött Egyiptomból és betért ebbe a sivatagba…
A Vörös tenger kettéválását (lásd Zsoltárok 106,9)
A mindennapi mannát (lásd Zsoltárok 78,24)
A gyógyulást (lásd 4 Mózes 21,9)
A sziklából fakadó vizet (lásd 2 Mózes 17,6)

Ahhoz, hogy megélhessük Isten csodáját, egy valami szükséges… Az, hogy a falhoz szoruljunk és ne legyen kiutunk.

Testvérem, ha ilyen helyzetben találod ma magadat, valld meg velem: „Uram, hiszek benned, és hiszem, hogy szeretsz engem. 
Köszönöm, hogy az, ami most sivatagnak tűnik nekem, valójában csodás hatalmad megnyilvánulására ad alkalmat. 
Köszönöm, hogy lehetővé teszed ma a lehetetlent. 
Köszönöm, hogy az emberi lehetetlenségek lehetőségek számodra, hogy közbelépj.”

Testvérem, Te egy csoda vagy! Köszönöm, hogy vagy!

💥TESTVÉREM, JÉZUS LEARATTA SZÁMODRA A GYŐZELMET

Jézus legyőzte a halált és annak hatalmát. Azt a nevet kapta meg, amelyik „minden név fölött való”… Olyan nevek fölött, mint a magány, az elhagyatottság vagy a depresszió. 
A kereszten győzelmet aratott mindezen, hogy megszabadítson téged tőlük.

„Krisztus Jézus önmagát megüresítette, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén. 
És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. 
Azért Isten is felmagasztalta, és olyan nevet ajándékozott neki, amelyik minden név fölött való.” (Filippi 2,7-9)

Testvérem, akármilyen helyzetben találd is most magadat, Jézus learatta számodra a győzelmet. 
Arra hívlak ma, tudatosítsd, hogy milyen mérhetetlen is Krisztus győzelme! 
Páratlan, teljes és örök. Sőt! Tökéletes engedelmesség egyenes következménye. 
Mivel mit se habozott, hogy mindent elhagyjon érted, részesülj ma te is ebben a győzelemben!Megszabadított téged a bűn és a halál törvényétől. (Lásd Róma 8,2)
Szabadulást hozott a múltadból. (Lásd 2 Korinthus 5,17)
Meggyógyított, lelkedet pedig megvidámította. (Lásd Zsoltárok 23,3)

Testvérem, örvendezz, mert megnyerte Jézus a harcot! Imádkozz velem az Úrhoz, és adj neki hálát: „Jézusom, köszönöm, hogy engedelmeskedtél és felajánlottad értem az életedet. 
Ha nem is érdemeltem meg, hála neked, szabad vagyok és meggyógyultam.”

Testvérem, Te egy csoda vagy! Köszönöm, hogy vagy!

💥Reggeli dicséret🌹Isten terve

💞Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól az Úr. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál.” 
Ézsaiás könyve 55.fejezet 8-9.vers

Mostanában gyakran elgondolkodok azon a kérdésen, hogy vajon Isten miként gondolkodhat egy-egy helyzetről az életemben? Miért engedte meg? Mit akar tanítani? Vajon jól vagy rosszul reagáltam? 
Ezek a kérdések lényegesek, bár azt is fontos megjegyeznem, hogy ha túl sokat rágódunk ezeken, akkor könnyen szorongóvá válhatunk és elveszíthetjük a fókuszt a lényegről.

A lényeg pedig nem a kérdéseken van és nem is válaszokon, hanem azon, ahogy Isten gondolkodik rólunk. Honnan tudhatom, hogy Ő hogyan gondolkodik rólam? 
„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. 
Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. 
Ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam. 
Megengedem majd, hogy megtaláljatok – így szól az Úr –, és jóra fordítom sorsotokat: összegyűjtelek titeket minden nép közül” (Jer.29,11-14). Talán az összes feltett kérdésre és az azokra adott válasz közül ez a legvilágosabb, a legtisztább és a legérthetőbb!

Isten terveinek egyik fontos mozgatórugója, hogy kiteljesedjünk küldetésünkben. 
Az Ő jövőképét olyan dolgok alkotják, amelyek a mi fejlődésünket, előre jutásunkat, reményteljes jövőnket segítik elő. A mi feladatunk csupán annyi, hogy közeledjünk az Úrhoz. 
Nem véletlen, hogy ezt kiemeli, mivel néha nehezen mehet a közeledés, hiszen túl sok dolog van, amely elválaszthat bennünket az Ő közelségétől. Isten mégis bátorít arra, hogy tegyünk felé egy lépést, hogy Ő aztán három lépést tehessen felénk.

Ha ma bármilyen kérdés nyomaszt a jövőddel kapcsolatban, akkor ez egy emlékeztető, hogy Isten tervei felülmúlják a te gondolataidat és sokkal jobbat tervez számodra, mint amit elgondolhatsz. Bízz Benne!

Áldott napot!
(Pörneki-Csomó Hajnalka)



💥Reggeli dicséret🌹 Csak Jézust hirdetni!

"Mert nem magunkat hirdetjük, hanem az Úr Jézus Krisztust, magunkat pedig mint a ti szolgáitokat a Jézusért." Pál második levele a korinthusiakhoz 4:6

Voltál -e már fültanúja olyan vallásos beszélgetésnek, ahol a keresztény szerénység köntösébe bújtatva önmagát tömjénezte valaki? Lehet, hogy jókat mondott, de mégis az volt a lényege, hogy ő mennyire jól gondolja, csinálja és milyen frankón meg tudja mondani a dolgok állását.

Ismersz-e olyan valakit, aki egyre inkább hangot ad önmarcangoló, önvádoló keresztény hitének és csak az hangzik el szájából, hogy milyen semmirekellő , "sáskák" vagyunk Isten szemében?

Teljesen jó akarattal kérdezem, talán te is ebbe a két csoportba tartozol?

Azt érzékelem, egyre inkább több önreklámozó vagy önmarcangoló ember van és egyre kevesebb a helyes önértékeléssel bíró keresztény, Krisztusban megbékéltetve önmagával, a társaival és a világgal. 
Pedig a mai igénk, pontosan arra hív, hogy ne az önmagunk vélt vagy valós sérelmein, szemüvegén keresztül hirdessük az Igét és tegyünk bizonyságot, hanem egyedül Krisztust hirdessük, amilyennek ő mutatkozik be a Bibliában.

Itt az ideje, hogy helyet adjunk a vallásos tradícióink, szokásaink és sérelmeink szemüvege helyett az Isten Szentlelkének, aki a valós képet tudja nekünk adni, hogy az hirdessük és mutassuk be az embereknek. 
Akkor a hallgatóink is megismerhetik a valódi Jézust, mi pedig hűségesek leszünk feladatunkhoz.

Kívánom, hogy ma így oszd meg hitedet és tapasztalataidat másokkal!

(Csalami Renáta)



💥Van Erőm💥Reménnyel teli

Amikor a körülmények azt sugallják, hogy fel kell adnod, mert nincs tovább, akkor váratlanul átölel és megerősít az Isten.

Mikor lesz vége a mostani helyzetnek? Mikor lehet újra szabadon élni? 
Mibe tudnák kapaszkodni ebben a nehéz időszakban? Milyen jövő vár rám?
Lehet, hogy ezek a kérdések járnak a te fejedben is, de bizonyára ugyan ezek a kérdések tevődtek fel néhány emberben, a babiloni fogságban.
Hogyan érezhettek azok az emberek? Lerombolták a templomukat, sőt elvitték őket egy idegen országba. 
Ott voltak a fogságban, céljaikat, álmaikat, terveiket felváltotta az aggodalom, félelem, kétségbeesés. 
Amikor úgy érezték, hogy minden elveszett, váratlanul üzent az Úr a prófétája által, hogy semmi sincs veszve. Még lesz tovább. 
Az álmokat nem kell feladni, a kitűzött célokat nem szabad semmisnek tekinteni. 
Az élet folytatódik a fogság után is. Jövő és remény.
Talán nincs is másra szükségünk a mai nap, mint tudni, hogy a történelem Ura tartja kezében az életünket. Tudni azt, hogy Istennel a jövőnk nem bizonytalan, hanem reménnyel teli.
Lehet, hogy te is sok mindent elveszítettél, de Isten igéje neked is szól. 
Lehet, hogy a te céljaidat, álmaidat, terveidet is felváltotta az aggodalom, félelem, kétségbeesés. 
De Isten harcol érted!
A mai nap a remény lángja gyúljon meg a szívedben, és ne add fel, reményteljes jövő vár rád.

🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

Isten hallja az imád 

Mikeás próféta könyve 7. rész 7
,,💞De én az Úrra nézek, várom az én szabadításom Istenét; meghallgat engem az én Istenem!.,,

Zsoltárok 31:3-6 HUNK
,,💞Hajtsd hozzám füledet, hamar szabadíts meg; légy nékem erős kőszálam, erődített házam, hogy megtarts engem. Mert kősziklám és védőváram vagy te; vezess hát engem a te nevedért és vezérelj engemet. Ments ki engem a hálóból, a melyet titkon vetettek nékem; hiszen te vagy az én erősségem. Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engemet, oh Uram, hűséges Isten.,,

Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -
- 2023.10.02

2023. október 2., hétfő

💥Reggeli dicséret🌹 Várakozás

💞Mondott nekik egy példázatot is: Nézzétek meg a fügefát és a fákat mind! 
Amikor látjátok, hogy már kihajtottak, magatoktól is tudjátok, hogy már közel van a nyár. 
Így ti is, amikor látjátok, hogy mindezek bekövetkeznek, tudjátok meg: közel van az Isten országa. 
Bizony mondom nektek: nem múlik el ez a nemzedék addig, amíg mindez meg nem lesz. 
Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el. 
Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól, és hirtelen lepjen meg titeket az a nap”.
Lukács evangéliuma 21:29-34

Ahogy olvastam ezt az igét, eszembe jutott a kisebbik gyermekemmel való várandósságom és a születésének története. Sokszor volt lelkiismeret-furdalásom, hogy nem tudom úgy várni, mint a nagytestvérét. Pedig ő is tervezett, vágyott gyermek volt, de napközben elég rendesen lefoglalt a szaladgáló, csacsogó, mindenre kíváncsi, az alvást ellenségének tartó utódom, akinek mesét olvastam, akivel játszótérre mentem, vagy épp a doktornénit látogattuk meg, egyszóval akivel éltük a mindennapokat.

Esténként, amikor a trónörökös végre valahára elszunnyadt, és nekem is sikerült vízszintes pózba helyezkedni, végigsimítottam gömbölyödő pocakomon, és az álomba zuhanás előtti pillanatban mormoltam befelé a kistesónak, hogy nagyon várjuk, akkor is, ha sokszor nem tudok ennél többet kizárólagosan vele foglalkozni.

De ott volt ő is a mindennapjainkban. A testvére odabújt a hasamhoz, kacagott nagyokat, amikor a kicsi orrbarúgta, és tervezgette, mennyi mindenfélét fog játszani vele, miután végre világra jött. 
Ott volt a gondolatainkban, a lakásátrendezési terveinkben, hiszen már négy főben gondolkodtunk.

Bár nem koncentráltunk kizárólagosan csak rá a nap 24 órájában, de vártuk aktívan, átszőve a készülődéssel néhol lazábban, néhol hangsúlyosabban mindennapi életünket. Születése előtti nap még a barátainkkal tartottunk egy asztali szerepjátékos napot, de a kórházas táska ott lapult a csomagtartóban, hogyha menni kell, hát menni kell.

Valahogy ehhez tudnám hasonlítani a fenti igében leírt vigyázást. Hiszen a Krisztus-várás átszövi mindennapjainkat, értelmet ad tetteinknek, meghatározza döntéseinket, akárcsak egy születendő gyermek várása.

A lényeg abban rejlik, hogy kit vársz, ez meghatározza a hogyant. A barátodat, a Megváltódat, a szerető, kegyelmes Istenedet, vagy egy zsarnok kényurat, akinek sohasem leszel képes megfelelni? 
A Názáretit, aki értünk lett emberré, értünk áldozta fel magát, és aki most végre levetve „álruháját”, királyi mivoltában léphet elénk vagy az örökké számokérő bankárt, akinek sosem tudod leróni a tartozásodat? A mennyei Atyát, aki magához öleli tékozló gyermekeit, vagy a megközelíthetetlen Nagyurat, akit sosem érhetünk el? 
Az igazságos Istent, aki megbízható, aki meghozta ítéletét, és Krisztusért igaznak fogadott el minket, vagy egy kegyetlen, kiszámíthatatlan bírót, aki kénye-kedve szerint sújt le kalapácsával?

Mondd, Kedves Olvasó, te kit vársz?


(Szilvási-Csizmadia Andrea)

🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

Kész vagy megtenni az Atya akaratát?


Máté Evangyélioma 7. rész 21
,,💞Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.,,

Máté Evangyélioma 21. rész 28. -30
,,💞De mit gondoltok ti? Vala egy embernek két fia, és odamenvén az elsőhöz, monda: 
Eredj fiam, munkálkodjál ma az én szőlőmben. 
Az pedig felelvén, monda: Nem megyek; de azután meggondolván magát, elméne.
A másikhoz is odamenvén, hasonlóképen szóla. Az pedig felelvén, monda: Én elmegyek, uram; de nem méne el.,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -
- 2023.10.01

2023. október 1., vasárnap

💥Mai Ige💥

💞Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.” (Lukács 19:10)

💥Reggeli dicséret🌹Közösségben élni jó

,,Ki is volna a mi reménységünk vagy örömünk, koronánk és dicsőségünk, ha nem ti, a mi Urunk Jézus Krisztus színe előtt az ő eljövetelekor? 
Bizony, ti vagytok a mi dicsőségünk és örömünk.,,
Pál első levele a thesszalónikaiakhoz 2:19-20

Hány barátod van? Ha a válaszod az, hogy legalább egy, akkor már boldog vagyok. 
Mindenkinek kell egy barát. Akkor van az igazán nagy probléma, amikor nincsenek barátai egy embernek.

Ideális esetben egy gyülekezet tele van barátokkal. 
Olyan emberekkel, akikkel felüdülés beszélgetni, felüdülés együtt lenni. 
Ideális esetben a gyülekezet amolyan otthonként funkcionál. Közösség, ahova jó tartozni.

Pál egy ilyen közösségről beszél. Szereti a thesszalónikai gyülekezetet, és büszkén gondol rájuk, mint testvéreire. Szeretettel gondol vissza arra az időre, amikor együtt munkálkodtak, és vágyik vissza, hogy velük legyen. 
Szabályosan dicsőségnek fogja fel, hogy ismerheti őket.

Amikor te a közösségedre gondolsz, milyen érzések vannak benned? 
Vágysz rá, hogy köztük legyél? Mit érzel? 
Csak hogy tudd, velük együtt leszel a mennyben. Jó ha jóban vagy velük.

Ki tudod mondani, hogy dicsőség, hogy egy közösséghez tartoztok? 
Ha nem, tegyél érte!

(Ömböli Dávid)

🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

Isten nagysága elképesztő


Zsoltárok könyve 145. rész 3.
,,💞Nagy az Úr és igen dicséretes, és az ő nagysága megfoghatatlan

Lukács Evangyélioma 9. rész 43
,,💞Elálmélkodának pedig mindnyájan az Istennek nagyságos erején. ,,
- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika  
 2023.09.30 -

💥A CSODA❣️

Ha hiszünk az Úr Jézus Nevében, nem egyszerűen „hívők” vagyunk - alapvető helyzetünk változik meg, személyiségváltozáson megyünk keresztül, átalakulunk, mert BELEKERÜLÜNK mindabba, amit Jézus Neve képvisel.

A Biblia azt mondja, hogy beleszületünk Isten családjába - ez elég nagy állapotváltozás!

**Isten minden csodája közt a legnagyobb az az átváltozás, amelynek során egy bűnös ember Isten gyermekévé válik!!**

Ez az átváltozás akkor megy végbe, amikor átadjuk az életünket Krisztusnak és egész életen át tart csiszolásunk, hogy Krisztus képmássá váljunk...

Isten áldjon benneteket!
 
REINHARD BONNKE -

💥Van Erőm💥„Köszönöm, hogy vagy.”

Az üdvözlőkártyákra nyomtatott ezernyi üzenet közül talán az egyik legmeghatóbb ez az egyszerű kijelentés: „Köszönöm, hogy vagy.” 
Ha megkapod ezt a kártyát, az illető nem feltétlen a kapott javakért hálás, hanem csak egyszerűen azért, hogy vagy neki, és ez mindennél többet ér számára.
Vajon ez a fajta érzelem jelezheti-e számunkra az egyik legjobb módját annak, hogy köszönetet mondjunk Istennek? 
Persze, van, amikor Isten kézzelfogható módon avatkozik be az életünkbe, és ilyenkor valami olyasmit mondunk, hogy „Köszönöm, Uram, hogy megkaphattam ezt az állást”. 

De leggyakrabban egyszerűen azt mondhatjuk: „Köszönöm, Istenem, hogy az vagy, aki vagy”.
Ez áll az olyan versek mögött, mint az: „Adjatok hálát az Úrnak, mert jó ő, szeretete örökké tart.” (1Krónikák 16,34) 

Köszönöm, Istenem, hogy az vagy, aki vagy - jó és szerető. „Hálát adok az Úrnak az ő igazságáért”. (Zsoltárok 7,17) 
Köszönöm Neked, Isten, aki Te vagy - a szent. És „Hálaadással járuljunk előtte... mert az Úr nagy Isten” (Zsoltárok 95,2-3). 
Köszönjük Neked, Isten, hogy aki vagy - a világmindenség mindenható Istene.

Ki az Isten? Ez elég ok arra, hogy abbahagyjuk, amit éppen csinálunk, és dicsőítsük és megköszönjük az értünk hozott áldozatot.
Köszönjük Neked, Istenünk, hogy egyszerűen Te vagy!

💥Áldott Vasárnapot kívánok sok szeretettel, Jézus szerető áldását❣️

Ésaiás 44:3
,,💞Mert vizet öntök a szomjúhozóra, és folyóvizeket a szárazra; kiöntöm Szellememet a te magodra, és áldásomat a te csemetéidre.,,