2022. október 6., csütörtök

💥Van Erőm💥

Néhány kijelentés egy bizonyos idő eltelte után megszokottá válhat. 
A mai bibliai verset is bizonyára már sokszor olvastuk az évek során.Mi történt volna, ha nem következik be mindaz, amiről az előbb említett igében olvasunk? Ha nem jelenik meg Isten kegyelme? 
Ha nem lett volna nyilvánvalóvá minden ember számára?
Figyeljük meg a következő szavakat: Minden ember számára.

Hiszem azt, hogy itt a „minden” szó nem véletlen. Isten megmentő kegyelmét nem csak az egészségesnek, gazdagnak, boldog embernek adja, hanem ugyan olyan kimondhatatlan nagy szeretettel kínálja megváltó, megmentő kegyelmét a betegnek, szegénynek, fájdalmakkal teli szívű embernek, mindenkinek. 
Ez az ige mindenkinek szól. Szólt ezelőtt 2000 éve, és szól ma is.

Ha egy kicsit tovább olvassuk az igerészt, akkor hamar rájövünk, hogy ez a levél is azt hangsúlyozza, hogy Isten megakart menteni bennünket, hogy a Jézus Krisztusba vetett hit által új életünk legyen; miután már átéreztük kegyelmét az életünk felett, örömmel és igazi lelkesedéssel cselekedjük a jót, és várjuk a mi Megváltó Urunkat.

Ezért jegyezzük meg a mai napra azt, amiről a levél szerzője is ír: „Mert Isten megmentő kegyelme már eljött és látható lett minden ember számára.” (
Titusz 2,11 EFO)

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:

💥A Nap Igéje💥

Júdás 1:24,25
,,💞Annak pedig, a ki titeket a bűntől megőrizhet, és az ő dicsősége elé állíthat feddhetetlenségben nagy örömmel,
Az egyedül bölcs Istennek, a mi megtartónknak, dicsőség, nagyság, erő és hatalom most és mind örökké. Ámen.,,

💥Reggeli dicséret🌹 Hit és küzdelem

"Mert nektek nemcsak az adatott meg Krisztusért, hogy higgyetek benne, hanem az is, hogy szenvedjetek érte, és ugyanabban a küzdelemben álljatok, amelyet tőlem láttatok, és amelyet most rólam hallotok." Pál levele a filippiekhez 1:29-30


A filippi gyülekezet nagyon jól ismerte Pál küzdelmeit, hiszen azok közül nem egy pont az ő városukhoz volt köthető. (ld. ApCsel 16:12-40; 1Thessz 2:2) Ezeken kívül aztán még többször kellett szerencsétlenséget, bántalmazást, balesetet, hajótörést, kígyómarást, és más küzdelmeket átélnie.
 (A különféle küzdelmei és szenvedései felsorolása hat versnyi szöveget tesznek ki: ld. 1Kor 11:23-28) 
A gyülekezet tagjai méltán gondolhatták róla, hogy rájár a rúd és hogy elpártolt tőle a szerencse, ám ebben a — számomra legalábbis — nehezen emészthető szakaszban Pál helyre teszi a dolgokat:
Tudniillik a Krisztussal való járás nem csak "móka és kacagás".

Ez az igazság sokak számára, akik nemrég tértek meg, és akiknek esetleg rossz képet vázoltak fel a megtérés utáni életről, sokkolóan hat. 
Ők úgy gondolták, hogy megtérés után "Sátán már nem találhat fogást rajtuk", védelmet élveznek, vagy az emberek majd viszonozni fogják a szeretetet, amit ők sugároznak, az élet könnyebb lesz, ugyanaz a rózsaszín köd lebegi majd körbe őket, ami a megtérés és a keresztség során tapasztalható volt... 
Aztán visszacsöppenve a hétköznapokba, rájönnek, a keresztény ember gyakran kerül szembe olyan nehézségekkel, amilyenekkel korábban nem találkozott.

Ez egyetlen, nagyon egyszerű okból van így: Sátán nem vette le rólunk a kezét megtérésünkkor, sőt, jobban támad, mint korábban. Miért ne tenné? Nem akarja, hogy kicsússzunk a markából. 
De ezzel nincs is semmi gond, mert a megerősített támadáshoz megerősített védelem is jár.

A szenvedése alatt Pál nem önmagában és a nagyszerű problémamegoldó képességében bízott, hanem Istenben. Nem mondta senki, hogy a hit csupán hit: hinni Istenben nem csak azt jelenti, hogy nagy igazságokat fogadunk el az életről és a boldogságról, lebegve a rózsaszín ködben. 
A gyakorlat azt mutatja, hogy bizony sokszor küzdeni kell — főként önmagunkkal! — Krisztusért. 
A jó hír viszont az, hogy ebben a küzdelemben segítenek a testvérek, és maga a Mester is: úgy, ahogyan Pál is megtapasztalta Filippiben.

(Ömböli Krisztián)

2022. október 5., szerda

💥Örömteli mindennapok💥

,,A bölcsesség jobbjában hosszú élet van bal kezében gazdagság és dicsőség, útjai gyönyörűségesek,jólétre és békességre vezetnek.,, Példabeszédek3,16-17

Az Úr a mi bölcsességünk.
Az Ő bölcsességének áldásai bőséges termést hoznak az életünkben és hosszú boldog életet, ha ezekben járunk.

,,Boldog az az ember, aki megtalálta a bölcsességet és az az ember, aki értelmet kap.,,Példabeszédek 3:13

Keresd a bölcsességet,kezd a napodat az Ő bölcsességeivel!

Legyen örömteli napod :)
 

💥Van Erőm💥

Hogyan hallhatom meg Isten hozzám szóló üzenetét?
Sámuel nem ismerte fel Isten hangját, amíg Éli meg nem tanította rá. 
Gedeonnak angyal jelent meg, ő mégis kételkedett abban, amit hallott, olyannyira, hogy nem egy, hanem három jelet kért Istentől.
Amikor Isten hangját hallgatjuk, honnan tudhatjuk, hogy Ő az, aki beszél?

1. Van valamink, ami sem Gedeonnak, sem pedig Sámuelnek nem volt. 
Nekünk ott van a teljes Szentírás, Isten igéje.

 „A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.”
 (2 Timóteus 3,16–17). 
Ha kérdésünk adódik egy témával vagy döntésünkkel kapcsolatban, meg kell vizsgálnunk, hogy a Biblia mit tanít róla. Isten soha nem fog azzal ellentétes irányba vezetni minket, amit az Ő Igéjében tanít és ígér.

2. Isten hangjának a hallgatója lehetünk, amikor időt töltünk imádkozással, tanulmányozzunk igéjét és csendben elmélkedünk az ő beszédén. Minél több időt töltünk Istennel, és az ő igéjével, annál könnyebben tudjuk felismerni az ő hangját, és vezetését az életünkre nézve. 
Olyannyira kell ismernünk Isten szavát, hogy bátran merjünk szembenézni az előttünk levő akadályokkal, és biztosak legyünk a csata végkimenetelében, tudva, hogy Isten nem vív vesztes csatákat.

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:
https://youtu.be/rX61s-giI2Q

💥Reggeli dicséret🌹Istenfélelem, megelégedés

„De valóban nagy nyereség az istenfélelem, megelégedéssel.”
(Timótheushoz írt első levél 6. fejezet 6. vers)


Emlékszem, mikor Henivel összeházasodtunk, alig volt pár bútorunk, edényünk, cuccunk és az első közösen bérelt kis garzonlakásban is kényelmesen elfértünk.
Most meg, így húsz év után, bármily sokat is költöztünk, bármennyi dolgot is kiselejtezünk, mindig arra jövünk rá, hogy túl sok mindenünk van.


De minek? A halotti leplen nincsen zseb. Semmit sem hoztunk ebbe a világba és semmit sem vihetünk el innen.
Igen. Jól tudjuk ezt, mégis gépiesen gyűjtögetjük és őrizgetjük a rengeteg felesleges, hasznavehetetlen holmit. Mintha csak az lenne az értékes, ami kézzel fogható, megszámolható.
S közben elveszítjük a belső nyugalmat, az együttlét örömét, a menny boldogságát.

S ami a legszomorúbb, hogy ez a profitorientált szemlélet megfertőzte és átjárja a keresztény közösséget is. Nemrég egy jubileumi alkalom kapcsán a testvérekkel felidéztük a régi közös emlékeinket. Kit hogyan segített meg az Úr.

S mintha egymásra licitáltunk volna:
Emlékeztek? Milyen lehetetlen volt, hogy legyen egy önálló imaházunk?
De kitartóan kerestük a megoldást, imádkoztunk és az Úr megadta.

No és arra emlékeztek, mikor a gazdasági válság idején több testvér is bajba került és majdnem kilakoltatták őket? Mennyire összefogott akkor a gyülekezet! Imádkoztunk, összeadtuk, amink volt és az Úr megáldott minket.

És amikor az én balesetem volt és úgy nézett ki, hogy ott maradok? Az egész gyülekezet böjtölt értem, imaláncot szervezett. És itt vagyok, az Úr meggyógyított!

De tényleg csak az a valami, az a bizonyság, amikor megsegít az Úr?
Olyan jó lenne megélni a mai Igénket és elmondani tapasztalatként azt is, hogy: nehézségeim voltak. 

Kértem az Urat, hogy segítsen.
A nehézségek nem szűntek meg, de az imádság közben az Isten közelségében az Ő békessége annyira átjárta a szívem, hogy ez nekem elég!

(Tóth Szilárd)

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 18:32.
,,💞Mert kicsoda Isten az Úron kivül? És kicsoda kőszikla a mi Istenünkön kivül?,,

2022. október 4., kedd

💥Reggeli dicséret🌹Az Alkotó

„Uram, atyánk vagy te mégis! Mi vagyunk az agyag, te a mi formálónk, kezed alkotásai vagyunk mindannyian.” Ézsaiás könyve 64.fejezet 7.vers

Visszaemlékezve általános-, és középiskolai rajz óráimra egy valamit biztosan kijelenthetek: nem voltam a legszebben rajzolók között. A legegyszerűbb csendélet is rettenetes kínlódások között született meg. Szerettem alkotni, legyen szó babaházról, bármilyen gyermeki játékról vagy színezésről, de a rajz valahogy nem működött. 
Felnőttként az egyik legnagyobb alkotói szenvedélyem az írás lett és azt hiszem nem mondok újat, hogy a rajzolási tehetségem még most is a pálcikaember megrajzolásáig terjed.

Sok kiemelkedő tehetség van a világban, akik festőként, vizuális alkotóként tevékenykednek és hatalmas sikerük van. Ámulva nézem munkájukat egy-egy kiállítás alkalmával és csak csodálni tudom, hogy ilyen szinten művelik az alkotást és fantasztikus módon tudják átadni érzéseiket. Itt azonban csak tárgyakról van szó. Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, te is egy alkotás vagy?!

Ismerek egy Alkotót, aki a világ összes művészénél precízebben alkot, mégpedig személyeket, lelkeket, életeket. Alkotói munkájában soha nem fárad el és mindig tud valami újat mutatni alkotásának tárgya számára. Mindig rajzol új utakat, lehetőségeket, pillanatokat, embereket a vászonra. 
Engedi, hogy az alkotása formálódjon, Ő pedig csendesen terelgeti.

Lehetnek elakadásaid az életben, nehezebb periódusaid vagy összezavarhat a világ. 
Történhetnek balesetek, hozhatsz rossz döntéseket, tévedhetsz másik útra, de egy valamit ne feledj: nem maradsz Alkotó nélkül! Isten olyan művész, aki fáradhatatlanul vigyáz ránk és terelgeti utunkat. 
Formál a hibáink által és kiemel a nehéz helyzetekből. 
Kívánom, hogy olyan szemmel lásd magad, ahogy Isten lát és tudd megengedni neki, hogy formáljon téged!

Áldott napot!

(Csomó Hajni)

💥Van Erőm💥

Engedd meg, hogy emlékeztesselek egy pár csodára.
Csoda történt, amikor Isten népének a pusztában keringve mindig megvolt az enni-innivalója. 
Csoda történt, amikor Dániel barátai megmenekültek az égő, tüzes kemencéből. 
Csoda történt, amikor megszületett Jézus, hogy a bűnös el ne vesszem, sőt megtalálja a visszautat szerető Atyjához. 

Csoda történt, amikor vak látni kezdett, a béna járni, a néma pedig hangosan kezdte dicsérni az Urat.
Hányszor mutatta meg Isten a te életedben az erejét, hatalmát, szeretetét, gondviselését?
Elegendő bizonyíték birtokában vagy, hogy elhidd: Isten teljesen elég a számodra!

Ott vannak a múlt csodái, amelyek azt üzenik az emberiségnek, hogy Isten mindig biztos segítség minden nyomorúságban. 
Nem csak abban volt segítségünkre, ami már megtörtént, hanem a jelenben, sőt a jövőben is segítségére fog sietni mindazoknak, akik segítségül hívják az Ő nevét.

Ha eddig remegő hangon, kissé aggodalommal teli szívvel olvastuk ezt a zsoltárt, itt az ideje bátran hírül adni másoknak a mi Hatalmas Istenünk üzenetét:
„Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. 
Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe; ha háborognak és tajtékoznak is vizei, és tombolásától megrendülnek a hegyek.” (Zsoltárok 46,2-4)

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:https://youtu.be/7UD_ZgWqqOg

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 18: 30.
,,Mert általad táboron is átfutok, és az én Istenem által kőfalon is átugrom.,,

💥Örömteli mindennapok💥

,,💞A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben.,, 1János4,18


A teljes gyógyulásunk abban van, hogy elfogadjuk Isten feltétel nélküli szeretetét.
Sokan nem képesek elfogadni, hogy a mennyei Atya szereti őket úgy, ahogy vannak, ezért nem tudnak meggyőgyulni.

A lelkük sérült marad, ezáltal fizikai tünetek is jelentkezhetnek a testben.
Sokakat bántás ért, félelemben élnek, nehezen tudnak elfogadni másokat vagy beilleszkedni új közösségbe.
De Isten azt szeretné, hogy családba élj, az Ő szeretett családjába.

Szeretne behelyezni téged egy olyan közösségbe, ahol gyógyulsz, lelkileg és fizikailag.
A lélek helyreállása és teljes gyógyulása teljes fizikai gyógyulást eredményez, láthatjuk ezt az Igében .
Szeretett barátom, tudom, hogy a lelkednek jó dolga van. 

,,Szeretett barátom, kívánom, hogy mindenben jól legyen dolgod, és légy egészséges, a mint jó dolga van a lelkednek.,
, 3János1,2.

Fogadd el ma a mennyei Atya feltétel nélküli szeretetét!

Legyen örömteli napod :)

2022. október 3., hétfő

💥Van Erőm💥

Nem tudom, hogy jelenleg mi a legnagyobb problémád. Lehet, hogy gond van a családodban, a munkahelyeden. Lehet, hogy te sem találod a nyugalmat, és úgy érzed, hogy nem vagy boldog. 
Lehet, hogy félted a szeretteidet, és aggódsz a holnap felől.
Bárhova is menj, vagy bármit tegyél a mai nap, Isten ott lesz melletted. 
Hisz ott volt, amikor egyedül feküdtél a betegágyadon, vagy szomorúan ültél egy széken. 
Ott volt, amikor virrasztanod kellett, vagy amikor haza kellett várnod a társad a munkából.
Amikor Péter a vízen akart járni, csak addig tudott előre haladni, ameddig Jézusra nézett; ahogy levette a tekintetét róla, azonnal süllyedni kezdett.
Igyekszel, hogy ne vedd le a tekinteted Jézusról? Megengeded a gonosznak, hogy a nehézségekkel, próbákkal elvegye a figyelmed Jézusról?
Ha Péter helyébe lettél volna, akkor kiszálltál volna a csónakból?
A mai napon elindulnál–e a bizonytalanság felé, tudva azt, hogy a Megváltód tartja kezében az életed?
Ha valóban megismered Jézust, akkor rá fogsz jönni, hogy az utad biztonságos. 
Ha segítségre lenne szükséged, Ő jön, és megsegít.
Ezért jól jegyezd meg a következőt: „Veled van Istened!”

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:


💥Reggeli dicséret🌹 A kemény munka kifizetődik

"Aki lustán dolgozik, elszegényedik, de a szorgalmas munka meggazdagít.”
 Példabeszédek könyve 10.fejezet 4. verse


Hallottad már, hogy mindent elérhetsz, ha keményen dolgozol? …én is! 
Mi az hogy mindent, mi az hogy meggazdagít a sok munka.

A materiális értékekbe vetett hitem már rég elpárolgott. Abban a világban, amelyik az alapján áraz be, hogy milyen az autód, a telefonod, a ruhád márkája nem tudok élni. Abban a világban ahol harminc perc alatt tudsz hozzá jutni egy álmaidat megvalósító minimum 4 évig tartó hitelhez, nem akarok létezni, mert mindez valamilyen illúzió keltés eredménye.

Az a világ, amiben én élek a kemény és szorgalmas munka nem a kizsákmányolásról, hanem a megbecsülésről, a folyamatos fejlődésről és az eredményességről szól.

Isten olyan világot teremtett, ahol az emberi értékek hozzásegítenek a gazdagsághoz, ami nem egyértelműen materiális javakban mérhető. A kemény és szorgalmas munka megteremti a lelki békét és nyugalmat, hogy a munkánkat a lehető legjobb tudásunk szerint, alázattal és becsülettel végezzük el.

Valódi gazdagságot jelent, ha tudunk tanulni a hibáinkból, ha elfogadjuk az építő kritikát, ha a konkurensünkre is képesek vagyunk tisztelettel tekinteni és beszélni róla.

A kereszténység egyik alapvetése a folyamatos növekedés Krisztusban, ami nemcsak egy elvont fogalomként értelmezett hitelv, valamiféle másik élet gyakorlása a munka után, hanem az eszmeiség kifejeződése a cselekedeteinkben.

Gazdag csak akkor leszel, ha folyamatosan monitorozod magad, és összhangba hozod az életed az Alkotóddal

(Osvald Laci)

💥A Nap Igéje💥

1János 3:18,
,,💞Fiacskáim, ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem cselekedettel és valósággal.,,

Zsoltárok könyve 67. rész 2.
,,Az Isten könyörüljön rajtunk és áldjon meg minket; világosítsa meg az ő orczáját rajtunk. Szela.



💥Van Erőm💥

Nagyon felgyorsultak az események szerte a világon. 
Tombol a félelem és az aggodalom az emberi szívekben. Mindenki a biztonságot keresi. 
Azt a biztonságot, amely megóv a vírusoktól, háborúktól, gonoszságtól.

Az emberiség már több száz éve különböző nehézségekkel kell szembe nézzen: földrengések, járványok, háborúk. Valahogy mindig az utolsó reménysugár maga Isten volt. 
Mindig volt valaki, aki tudta azt, hogy az igazi életbiztosítást csak Istennél lehet megkötni.
Gondolj csak bele: Hányszor szabadította meg Isten azokat, akik bíztak benne!

Voltak betegségek, de Isten gyermekeit nem érte veszedelem. Voltak tűzben, de nem égtek meg. 
Voltak nagy viharban, de az Úr lecsendesítette a tengert. Voltak, akiket kígyók martak meg, de a méreg nem ártott nekik. Voltak, akik féltek, de ott volt nekik Jézus.

Isten gondoskodik a védelemről, ha szükséges. Jézus nem csak élt, hanem most is él. 
A zsoltáros azokhoz szól, akiknek halló fülük és látó szemük van, akik csendesen és türelmesen várják a megfelelő idő eljövetelét.
Meginog a hit, ha erőteljes lesz a félelem?
Ha valóban Isten a te Szabadítód akkor nem! Ha valóban Jézus Krisztus a te személyes Megváltód, akkor nem! Bár körös körül orkán tombol, veszély leselkedik rád, továbbra is bízol az Ő csodás erejében.

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:
https://youtu.be/8DREHXywt9w



💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Zsoltárok könyve 31. rész 15.
,,💞De én benned bízom, Uram! Azt mondom: Te vagy Istenem. Életem ideje kezedben van: szabadíts meg ellenségeim kezéből és üldözőimtől.,,

💥Mai Igerész💥

Ésaiás próféta könyve 38. rész 16. 
,,💞Oh Uram! ezek által él minden! és ezekben van teljességgel lelkem élete. Te meggyógyítasz és éltetsz engemet!,,

1. Azon napokban halálos betegségbe esék Ezékiás, és eljött hozzá Ésaiás Ámós fia, a próféta, és mondá néki: Ezt mondja az Úr: rendeld el házadat, mert meghalsz és meg nem gyógyulsz!
2. És Ezékiás arczczal a falnak fordulván, könyörge az Úrnak,
3. És monda: Oh Uram, emlékezzél meg arról, hogy én előtted jártam, igazságban és egész szívvel, és hogy a mi jó előtted, azt műveltem! és sírt Ezékiás keservesen.
4. És lőn az Úr beszéde Ésaiáshoz, mondván:
5. Menj el, és mondd Ezékiásnak: így szól az Úr, Dávidnak, atyádnak Istene: Hallottam imádságodat, láttam könyeidet, ímé, még napjaidhoz tizenöt esztendőt adok.
6. És az assiriai király kezéből megszabadítlak téged és e várost; megoltalmazom e várost!
7. Ez legyen jel néked az Úrtól, hogy teljesíti azt az Úr, a mit mondott:
8. Ímé, visszatérítem az árnyékot, azokon a fokokon, a melyeken az Akház napóráján a nap már átvonult, tíz fokkal; és visszatért az árnyék tíz fokkal azokon a fokokon, a melyeken már átvonult.
9. Ezékiásnak, Júda királyának följegyzése, mikor megbetegedett, és betegségéből fölgyógyult.
10. Én azt mondám: hát napjaimnak nyugalmában kell alászállanom a sír kapuihoz, megfosztva többi éveimtől!
11. Mondám: nem látom az Urat, az Urat az élők földében, nem szemlélek embert többé a nyugalom lakói közt.
12. Porsátorom lerontatik, és elmegy tőlem, mint a pásztor hajléka! Összehajtám, mint a takács, életemet; hiszen levágott a fonalról engem; reggeltől estig végzesz velem!
13. Reggelig nyugton vártam; mint oroszlán, úgy törte össze minden csontjaimat; reggeltől estig végzesz velem!
14. Mint a fecske és a daru, sipogtam, nyögtem mint a galamb, szemeim a magasságba meredtek: Uram! erőszak rajtam, szabadíts meg!
15. Mit mondjak? hogy szólott nékem és Ő azt meg is cselekedé! Nyugton élem le éveimet lelkem keserűsége után!
16. Oh Uram! ezek által él minden! és ezekben van teljességgel lelkem élete. Te meggyógyítasz és éltetsz engemet!
17. Ímé, áldásul volt nékem a nagy keserűség, és Te szeretettel kivontad lelkemet a pusztulásnak verméből, mert hátad mögé vetetted minden bűneimet!
18. Mert nem a sír dicsőít Téged, és nem a halál magasztal Téged, hűségedre nem a sírverembe szállók várnak!
19. Ki él, ki él, csak az dicsőít Téged, mint ma én! Az atya a fiaknak hirdeti hűségedet!
20. Az Úr szabadított meg engemet; azért énekeljük énekimet éltünk minden napjaiban az Úrnak házában!
21. Akkor mondá Ésaiás, hogy vegyenek egy fügekalácsot, és dörzsöljék rá a fekélyre, hogy meggyógyuljon.
22. És mondá Ezékiás: Mi lesz a jele, hogy fölmegyek az Úr házába?



2022. október 2., vasárnap

💥Reggeli dicséret🌹 Isteni férj

“Mert aki alkotott, az a férjed, akinek Seregek Ura a neve, és aki megváltott, az Izráel Szentje, akit az egész föld Istenének hívnak.” Ézsaiás próféta könyve 54:5


Férfiként mindig furcsa az a kép, hogy Isten a “férj”. 
Éppen ezért talán még jobban végig kell gondolnom, hogy mit is jelent ez a kép. Mit mondott ez akkor és ott a népnek?

Isten úgy beszél a népéről mintha egy nő lenne, aki szégyenben maradt. 
A nép elhagyta, fellázadt, szolga sorba került, és most kétségbeesetten fordul a Teremtőhöz, akitől várja a szabadítást. 

Természetesen Ő nem hagyja válasz nélkül, és elküldi a prófétát, hogy bíztassa a népét. 
Amikor leginkább megalázottnak érzi magát, Isten azt üzeni: “Nem hagylak el!” 
Mint egy jó férj, Ő sem hagy magadra. Bármi is történjék, a férj szereti a feleségét. 
Bármi is történjen, Isten szereti a népét.

Mikor úgy érzed, hogy teljesen egyedül vagy, mikor azt látod, hogy minden összeomlik körülötted, tudd, hogy Isten melletted áll. A népe vagy, hozzá tartozol. 
Ez többet jelent, mint csak egy fedél alatt élni valakivel. Ez azt jelenti, hogy részeddé vált, és részévé váltál.  Nem hagy el, mert mint férj és feleség, összetartoztok. Persze csak akkor, ha ezt akarod.

Isten kapcsolatot akar veled. Szeretne része lenni az életednek. Elfogadod ezt a feltétel nélküli szeretetet?

(Ömböli Dávid)

💥Van Erőm💥

A szó szerinti fordításban az „ízleljétek” szó található.
Ebből is kitűnik az, hogy jóságos az Úr! Életünk nem egy monoton íz, hanem olykor édes, boldogsággal, örömmel, békességgel, hittel teli. Olykor pedig, amikor ismét meglankadunk, nagyon keserűvé tud válni.

Isten nem hagy a keserűség völgyében, de ahhoz neked is akarnod kell a változást.
Érezned kell a vágyakozást arra, hogy megismerd az Urat, aki veled van a mélységben, és ha onnan felemel, akkor ennek az Úrnak adhatsz majd hálát.

Csodás dolog úgy ébredni, ha az ember értékeli az életet, és tisztában van az Isten által adott kegyelmi ajándékokkal. Azonban, ha a minket körülvevő zűrzavarra gondolunk, már kora reggel semmi energiánk nem lesz, hanem ugyan olyan fásultan fogunk felkelni, ahogy lefeküdtünk.

Az „ízlelés” szó mellett érdemes a „lássátok” szóra is figyelmet fordítani.
Bizony sokszor láthattuk akár a saját életünkben is, hogy Isten nem okoz csalódást. 
Ha valamit, valakit ténylegesen leteszünk az Ő kezébe, akkor ott bármi lehetséges.
Sajnos, a hitetlenségünk az egyetlen akadály, amely meggátolja Istent abban, hogy ránk árassza áldásait, és bőségesen megáldja életünk minden napján, minden lépésünkkel, cselekedetünkkel együtt.

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:

💥Reggeli dicséret🌹 Műemlékvédelem

„Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik?
Ha valaki Isten templomát beszennyezi, azt elpusztítja Isten, mert Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok.”
Pál első levele a korinthusiakhoz 3:16-17


Lehet, hogy megesett már veled is, 
Kedves Olvasó, hogy úgy érezted, annyira mindegy a létezésedet. Mindegy, hogy lélegzel, vagy sem, és esetleg az is megfordult már a fejedben, hogy ha kiszállnál a sorból, nem hiányoznál senkinek. 
Nem kell válaszolnod, még bólintanod sem, Isten ismeri még a ki nem mondott gondolataidat is.

Ez egy teljesen természetes, emberi érzés, nem baj, hogyha átfutott már ilyen a fejeden, esetleg ki is mondtad hangosan. A baj ott van, ha senki sem állítja ennek az ellenkezőjét, és egyedül kell megküzdened az élet nyomasztó terheivel.

Ma reggel ezért maga Isten mondja: kimondhatatlanul fontos vagy nekem! 
Számít a létezésed, minden lélegzetvételed és szívverésed. Számít a véleményed akkor is, ha már elfáradtál annak képviselésében, és úgy érzed, csupán szélmalomharc az egész. 
Számít, amit teszel, amit mondasz, amit képviselsz. 
De legfőképpen: te magad számítasz! Akkor is, ha mindazt elvesszük, amit tettél, mondtál, amiért harcoltál, amit létrehoztál. Számítasz te magad!

Mert Isten megalkotott téged, te az Ő képmása vagy, 
Lelke által részt vesz az életedben, kapcsolatban van veled, és soha nem hagy magadra. 
Fontos vagy neki, mert az életével fizetett érted pusztán azért, mert szeret úgy, ahogy vagy. 
Szereti azt, aki vagy, és azt is, akivé válni szeretnél.

Olyan egyértelmű ez (és még annál is egyértelműbb ez Isten számára), mintha arról kezdenék el beszélni, hogy az ókorból fennmaradt műemlékeket védenünk kell. Isten számára még ezeknél a többszáz és többezer éves emlékeknél is értékesebb vagy, és ő még annál jobban is meg akar őrizni, mint ahogy mi védjük ezeket a leleteket. A létezésed ára felbecsülhetetlen.

Ma vigyél csak ennyit magaddal!

(Szilvási-Csizmadia Andrea)

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 18: 2
💞,,Szeretlek Uram, én erősségem!,,