2022. szeptember 10., szombat

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Példabeszédek 10. rész 22.
,,💞Az Úrnak áldása, az gazdagít meg, és azzal semmi nem szerez bántást.,,

💥A Nap Igéje💥

,,💞 Harczold meg a hitnek szép harczát, nyerd el az örök életet, a melyre hívattattál, és szép vallástétellel vallást tettél sok bizonyság előtt.,, Timótheushoz írt I. levél 6. rész 12.


💥Van Erőm💥 Boldog Isten -

Pál apostolnak egy csodálatos küldetés adatott, és a nehézségei ellenére is igazi örömmel hirdette a Krisztust, a boldog Isten evangéliumát. Igehirdetésére emberi életek változtak meg. 
Hasonló küldetése volt az ifjú Timóteusnak is, Efézusban. 
Pál biztatásként írja ezeket a szavakat az ifjúnak, hogy örömmel végezze feladatát, még ha olykor akádályokba is fog ütközni.

Úgy gondolom, hogy a boldogság szó nem szorul magyarázatra, ám kevés alkalommal olvashatunk a Bibliában a boldog Istenről.
Mielőtt rátérnénk a lényegre, hadd kérdezzem meg: Boldog vagy? 
A jelenlegi helyzetben, a gondjaiddal, fájdalmaiddal együtt boldog vagy?
Amikor Jézus elmondja, hogy kik az igazán boldog emberek, akkor ugyan azzal a kifejezéssel él, mint Pál ebben a levélben. 

Jézus a Máté evangéliuma 5. fejezetében elmondja, hogy kik a boldogok, de Istenre irányítja a figyelmet. Mert a boldogság, amit olyan sokszor megtapasztalunk a hétköznapokban, Istentől származik. 
Ez az Ő csodás ajándéka nekünk.
Az evangélium azt hirdeti, hogy kicsoda Isten és mit tett értünk. Isten pedig boldog, ha ránk néz és azt látja, hogy gyermekei szeretetben, békességben élnek.

A zsoltáros a következőképpen fogalmaz: „Tágas térre vitt ki engem, megmentett, mert gyönyörködik bennem.” (Zsoltárok 18,20)
Elmondhatod tehát, hogy a Mindenség Ura gyönyörködik benned, és boldog, hogy az Ő gyermeke vagy.

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken: https://youtu.be/6UCgZC8LJnY



💥Reggeli dicséret🌹 Dicséret Istennek -

"💞Dicsérjétek az Urat! Dicsérjétek az Urat az égből; dicsérjétek őt a magas helyeken!
Dicsérjétek őt angyalai mind; dicsérjétek őt minden ő serege!
Dicsérjétek őt: nap és hold; dicsérjétek őt mind: fényes csillagai!"
Zsoltár 148:1-3


A dicséret fontosságáról bizonyára sokat hallottunk, olvastunk már.
Tudjuk, milyen fontos szerepet játszik a gyermekek személyiségfejlődésében, hogy elegendő biztatást, megbecsülést kapjanak, és természetesen ez a felnőtteknek sem árt. 
Vajon miért van szüksége Istennek arra, hogy dicsérjük Őt? Vajon az Ő egója is igényli mindezt?

A 148. zsoltár a harmadik a "hallelúja" zsoltárok sorában. Ezeket az énekeket kifejezetten Isten dicséretére írták. Nem tudjuk, hogy pontosan mikor, de a legtöbb bibliamagyarázó egyet ért azzal, hogy bizonyára a babiloni fogság után keletkezhetett, valamikor a második templom felszentelésének alkalmára.

Erre utalhat az is, hogy Istent ÚRként nevezi meg, vagyis nem a szokásos, Dávid által is használt, neveken. Ez a név a népével szövetséget kötő Istenre utal, aki immár kész azt megújítani. 
Ennek a jelképe és immár kézzelfogható bizonyítéka az új templom, valamint a helyreállított Jeruzsálem is.

A zsoltár szövege egyetlen felszólítás csupán némi indoklással.
Az 1-6 versben a zsoltáros az egekben lakozókat, a 7-10 versben az emberek kivételével a földön levő minden élőt, a 11-14 versekben pedig bennünket, embereket kér az ÚR dicséretére.
Maga a felsorolás módja Mózes első könyvének bevezetését idézi, ezzel hangsúlyozva azt, hogy itt az egyetlen Istenről, a Teremtő imádatáról van szó, Aki egyedül méltó a dicséretre.

A dicséret szó, bár van liturgiai lényege is, mint például imádkozni hozzá, éneket énekelni neki, itt mégis leginkább azt jelenti, hogy mond el Neki, milyen nagyszerű Ő!

De nem azért, mert erre Neki van szüksége, hanem azért, mert Ő mindenkit felemel, felmagasztal, hatalmassá és dicsőségessé tesz, aki hozzá közel áll (13-14. vers).
Vagyis azért, mert erre nekünk van a legnagyobb szükségünk, mint ahogyan a fogság utáni Izraelnek is volt.

Ők, akik megszegték a szövetséget, akik bűneikkel magukra haragították Istent, most átélhették a megbocsátást, az újrakezdés lehetőségét, a kegyelem csodálatos érzését.

Ez az, amit Isten szeretne ma is, hogy mindezt te is megtapasztald ezen a szombaton.

💥Reggeli dicséret🌹Megbízol benne?

“💞Isten ígéretében nem kételkedett hitetlenül, sőt megerősödött a hitben dicsőséget adva Istennek és teljesen bizonyos volt afelől, hogy amit Isten ígér, azt meg is tudja tenni.”
Rómabeliekhez írt levél 4. fejezet 20-21. verse


Mindig azok a legjobb történetek, amikben azonosulni tudunk a szereplőkkel. Élvezzük, ha részesei lehetünk egy mesének.
Ha nézzük a filmeket, azt keressük, hogy melyik karakter személyisége a legszimpatikusabb, vagy amelyik a legközelebb áll hozzánk. Többnyire neki szurkolunk.
Azok a legjobb történetek, ahol teljesen bele tudjuk élni magunkat, mert megtaláljuk a hozzánk illő szereplőt.
A Biblia történetei sokszor nagyon elrugaszkodottaknak tűnnek. Nehéz megtalálni a hozzánk illő hőst.
Még jó, hogy az egész történetben benne vagyunk, és nem csak hogy beleillünk egy-egy szereplő történetébe, de nekünk szól az egész. Pál is erről beszél a Rómaiakhoz írt levelében.
Úgy tűnik, mintha Pál elfelejtett volna egy-két részletet Ábrahám történetében.
Elfelejtette, hogy Sára nevetett Isten ígéretén.
Elfelejtette, hogy Ábrahám kételkedve kérdezi az angyalt, hogy hogy lehetséges egyáltalán, hogy ilyen öregen gyereke szülessen. Elfelejtette Izmaelt, az emberi megoldást.
Mintha a történet sötét részei feledésbe merültek volna.
Nem felejtette el. Az, aki ebben nőtt fel, pontosan tudta minden rossz húzását a nagy ősnek.
Mégsem arra nézett. Látta a lényeget. Látta, hogy Isten még a kilengések ellenére is meg akarta áldani Ábrahámot.
Öregkorára megtanulta a leckét, és megtanult bízni.
Ma a bizalom ideje jött el. Sokszor nem látjuk Istent a küzdelmeinkben. Nem látjuk Istent a gyászban, a betegségben. Mégis azt ígéri nekünk, hogy tenyerén hordoz, és ha nem is most, de az Újföldön meglesz a jutalmunk.
A kérdés már csak annyi: Bízol Istenben?
(Ömböli Dávid)

💥Reggeli dicséret🌹 Üzenethordozó -

“De Isten meghallgatott, figyelt imádságom szavára. Áldott legyen Isten, mert nem utasította el imádságomat, szeretetét nem vonta meg tőlem.,, Zsoltárok könyve 66:19-20

Bizonyos tetoválásoknak különleges jelentésük van. Persze most nem a könnycseppre gondolok, vagy egyéb börtön tetkókra. Vannak olyanok, amik fontos életeseményre emlékeztetnek. 
Némelyik egy gyerek születését, vagy egy családtag elvesztését. 
Másikak világnézetet, vagy hitet. Számomra az egyik legszebb üzenetet hordozó tetoválás egy borzasztó egyszerű jel. Egy pontosvessző.

A pontosvessző jelentése: Ahova Isten vesszőt tett, te ne tegyél pontot. 
A történetnek még nincs vége. Bármennyire kilátástalannak tűnik egy helyzet, a történeted még nem ért véget. Jellemzően a mentális betegségekkel, depresszióval küzdők, vagy szeretteiken látható ez a jel.

Amikor a kétségbeesés begyűrűzik az életünkbe, és már úgy érezzük, hogy nem tudunk talpon maradni, akkor két út előtt állunk. Az egyik, hogy feladjuk. 
Az egyik, hogy nem küzdünk, és ez nem feltétlen azt jelenti, hogy véget vetünk az életünknek, hanem lehet csak annyit, hogy engedjük, hogy az élet úgy sodorjon ahogy akar, és annak a sziklának csapjon amelyiknek akar.

A másik út a zsoltáros útja. Imádkozunk ahhoz, aki nagyobb mint a problémák amikkel szemben állunk. A térdünkre esünk, de nem a kétségbeesés miatt, hanem azért, mert ahhoz fordulunk, aki tudjuk, hogy nem utasít el. Ahhoz fordulunk, aki megígérte, hogy szeret bármi is legyen. 
Megosztjuk Istennel a küzdelmünk, és együtt veszünk részt a harcban.

Ne add fel, mert ahova Isten vesszőt tett, oda te nem tehetsz pontot.

(Ömböli Dávid)
 

2022. szeptember 9., péntek

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 81:8
,,💞A nyomorúságban segítségül hívtál és én megszabadítottalak téged; meghallgattalak téged a mennydörgésnek rejtekében; megpróbáltalak téged a versengések vizénél. Szela.,,


💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,💞Mert saját szemeitekkel láttátok az Úrnak minden nagy cselekedetét, amelyeket cselekedett. Tartsátok meg azért mind a parancsolatokat, amelyeket én ma parancsolok néked, hogy megerősödjetek, bemenjetek és bírjátok a földet, amelyre átmentek, hogy bírjátok azt.,, 
(5 Mózes 11, 7-8)


💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,💞Mert a hegyek megszűnhetnek, és a halmok meginoghatnak, de hozzád való hűségem nem szűnik meg, és békességem szövetsége nem inog meg mondja könyörülő URad.,, (Ézs 54:10)

💥Örömteli mindennapok💥

„💞Ne nyugtalankodjatok: higgyetek Istenben, és higgyetek bennem! "Jn.14,1


A nyugtalanságunkkal a hitetlenségünket fejezzük ki Isten felé. Ezért bátorít Jézus ,,ne nyugtalankodj...,,.higgy végre bennem. 
Jézus nem kér mást,csak hitet, egyszerü gyermeki, tiszta hitet.

Isten Igéje egyszerű és nagyszerű,nem bonyolult, egyértelmű és érthető, még egy kisgyerek számára is.
Jézusnak könnyebb volt prédikálni az egyszerű, tudatlan embereknek és a gyerekeknek, mert ők elhitték amit mondott. 
Nem álltak le vitatkozni Vele, úgy ahogy az irástudók és a farizeusok tették ezt, akinek már volt némi tudásuk, műveltebbnek gondolták magukat másoknál. 

Napjainkban sem változott ez.
Jézus kivétel nélkül, minden embernek hirdette a jó hírt, az örömhír üzenetét ,amerre járt gyógyított és szabadított, ez volt a fő szolgálata. Ezt hagyta ránk is, azokra akik Őt követik.

Krisztus éppugy mindenek gyógyítója, mint ahogy mindenek megmentője is.
A hit egyszerüen ennyi, hogy elhisszük :,,Isten meg akarja tenni mindazt, amiről az Igében azt mondta, hogy meg akarja tenni!"

Ez a tény a hitet karnyújtásnyi közelségbe hozza,akár egy kisgyermek számára is.
Ha elhisszük végre, hogy az írott Ige, Isten kijelentett akarata számunkra arról, amit meg akar tenni értünk,és ráállunk Isten beszédére ,teljes meggyőződésben,ingadozás, kételkedés és aggodalom nélkül, Ő meg is fogja cselekedni azt.

Hinni az élő Igében a legfontosabb dolog számunkra!

Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm💥

Naponta több 1000 szót mondunk ki, melyeknek az emberekre nézve építő vagy romboló hatása van.
Ma reggel tegyük fel a következő kérdést: Beszédem tükrözi azt, ami valójában én vagyok, és valóban mások építésére használom?

Rengeteg gyermek nő fel úgy, hogy nem kapott elég bíztatást, bátorítást, így kevés önbizalommal rendelkeznek (nem bíznak önmagukban). 
Isten nevelése, beszéde egészen más, hiszen Ő az, aki naponta igéjével bátorít, és üzeni, hogy az Ő szemében értékesek vagyunk. 
Vagyis, Isten beszéde jó, általa épülni tudunk lelkileg, sőt áldást hoz ránk, ha meghalljuk szavát.

Ezt a példát nehéz követni, hiszen naponta hányszor megbántjuk egymást; hányszor okozunk fájdalmat embertársainknak? 
De itt egy megoldás, amit jó megjegyezni:

1. Legyek biztos abban, hogy amit mondani akarok az jó, és a testvéremet tudom támogatni általa.
2. Győződjek meg arról, hogy erősíteni/építeni tudja a felebarátom kreativitását, gondolkozását, lelki állapotát.
3. Azzal, amit kimondok, valóban a bíztatást, és az áldást fejezzem ki.
Ne feledjük, hogy Isten naponta bátorít, de ezt a bátorítást ne tartsuk meg magunknak, hanem adjuk tovább, mert jobb adni, mint kapni. „A jó ember jó kincséből hoz elő jót, a gonosz ember gonosz kincséből hoz elő gonoszt.” (Máté 12,35)

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken: 

💥Reggeli dicséret🌹Arany -

"De ő tudja, milyen úton járok: ha megvizsgál, kiderül, hogy arany vagyok."
Jób könyve 23. fejezet 10. vers

Ő tudja, milyen úton járok

Tudja, mi jut eszembe először, amikor felkelek.
Tudja, hogy mivel segíthet nekem.
Tudja, mit érzek, ha valamin nem tudok javítani.
Tudja, mitől leszek ingerült.
Tudja, hogy én csak jót akarok, de nem mindig sikerül.
Tudja, hogy időnként csak magamra gondolok.
Tudja, hogy nem vagyok jó mindenben.
Tudja, hogy a hibáimból tanulok.
Tudja, hogy jobb szeretnék lenni.
Tudja, mire vágyom igazán.
Tudja, hogy mi tesz engem boldoggá.
Tudja, hogy aranyat érek.
Tudja, hogyan tisztíthat meg.
Tudja, hogy az életét is odaadná értem.
Tudja, hogy ez elég.

Én pedig tudom, hogy reggel ő ébreszt.
Tudom, hogy ő segít nekem.
Tudom, hogy ő javít azon, amin én nem tudok.
Tudom, hogy nála találok nyugalmat.
Tudom, hogy ő a legjobbat látja bennem.
Tudom, hogy ő mindig rám gondol.
Tudom, hogy ő látja az értékeimet.
Tudom, hogy ő nem hibáztat, ha tévedek.
Tudom, hogy ő tehet jobbá.
Tudom, hogy nála jobban senki nem ismer engem.
Tudom, hogy boldoggá akar tenni.
Tudom, hogy ő színarany.
Tudom, hogy magához hasonlóvá akar tenni.
Tudom, hogy odaadta értem az életét.
Tudom, hogy ez elég.

Ha megvizsgál, kiderül, hogy arany vagyok.



💥A Nap Igéje💥

2Korinthus 12:9
,,💞Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. 
Nagy örömest dicsekeszem azért az én erőtelenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem.,,

2022. szeptember 8., csütörtök

2022. szeptember 7., szerda

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,💞Mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarat.,, 1 Thes.5:18



💥A Nap Igéje💥

2 Korinthus 5:17
,,💞Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden.,,

💥Reggeli dicséret🌹 A kizárt macska vigasza

💞Mert nem zár ki örökre az Úr. Sőt, ha megszomorít, meg is vígasztal az ő kegyelmességének gazdagsága szerint.” (Jeremiás siralmai 3. fejezet 31-32. vers)

Mikor évekkel ezelőtt a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy lesz egy macskánk, akkor még előtte megbeszéltük, hogy milyen szabályok szerint fogjuk nevelni, hogy hol lesz a helye, hogy hova fogjuk fel és beengedni, hogy mikor és melyikünk fogja etetni, stb.

Ezekhez igyekeztünk is tartani magunkat, de a következetességnek néha fájdalmas ára volt. 
Úgy, mint egy-egy szétkapart bútor, kilyukasztott ruha, megrágott töltőkábel.

Persze, ilyenkor jött a fegyelmezés, a megemelt hang, a fülpöckölés és a kizárás a folyosóra. 
S hogy miként reagált erre a macska? 
Először megszeppent, szinte látszott rajta, hogy tudja, hogy rosszat tett, de egy fél óra múlva, mintha bocsánatot akarna kérni, ott kaparászta az ajtót és bánatosan nyávogott. És bizony nemcsak neki, hanem nekünk is fájt, hogy most nem jöhet be és nem lehet velünk.

Így nevel minket a mennyei Atyánk is, mikor megengedi, hogy megtapasztaljuk a bűneink és a rossz döntéseink következményeit.

Könnyes szemmel zárta be Ádám és Éva mögött az Édenkert kapuját, Noé ismerősei, barátai előtt a bárka ajtaját, a Vörös-tengert az Egyiptomiakkal.

Sírt akkor is, amikor a nép a többszöri prófétai figyelmeztetés ellenére a babiloni fogságot, vagy később a rómaiak általi pusztulást választotta. „hányszor akartam egybegyűjteni a te fiaidat, miképpen a tyúk egybegyűjti kis csirkéit szárnya alá; és te nem akartad.” (Máté 23:37)

És ma is a lelkében megrendülve és sírva szemléli szenvedéseinket, mikor napról napra bőrünkön érezzük az elmúlást, vagy mikor fejjel megyünk a falnak, mikor járjuk kusza vargabetűinket. 
Mikor kizárt macskaként ott kaparásszuk vinnyogva az ajtót.

Megnyugtató tudni azt, hogy hall minket, hogy együtt érez velünk, de ami még ennél is bátorítóbb, hogy „nem zár ki örökre”, sőt, már nyílik az ajtó!

(Tóth Szilárd)


2022. szeptember 6., kedd

💥Van Erőm💥

Ézsaiás ebben a versben nem csak azt mondja: „Isten képessé teszi azokat, akik igéjéből erőt merítenek.” Azt mondja: „Isten képessé teszi azokat, akik igéjéből erőt merítenek, hogy megtudják tenni a lehetetlent.”

Pont az erőtlenek, a gyengék kapnak szárnyat a feladataik teljesítéséhez, és az Istenbe vetett rendíthetetlen bizalom arra készteti az embert, hogy a körülmények ellenére se adja fel.
Hogyan élhetek át többet mindabból, amit Isten kínál a számomra?

Két kérdésre kell válaszolnunk:
1. Hiszem-e, hogy Isten képes egy erőtlen embert győztessé tenni?
Bizonyára nagyon sokan azonnal mondanák rá megfelelő választ: Hiszem!
Ám, ekkor kell feltennünk a következő kérdést:
2. Hajlandó vagyok elfordítani a tekintetem az aggodalom, félelem, stressz örvényétől, és a mennnyei dicsőségre, Istenre figyelni?
Sokan azonnal mondanák rá az igenlő választ, azonban a hétköznapokban pillanatok alatt úrrá lesz az életünk felett a félelem. 
Nem kell más, mint egy nehézség, amely néha legyengíthet, ekkor pedig emlékezzünk Isten ígéretére.
Mindannyian gyengék vagyunk, de nem kell szuperhősök legyünk. 
Isten arra hív, hogy higgyünk benne és a tekintetünket, szívünket felé fordítsuk, ahogyan a zsoltárok is mondta: „De nekem olyan jó Isten közelsége! Uramat, az Urat tartom oltalmamnak.” (Zsoltárok 73,28)

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken: https://youtu.be/mIsY2R8WGSk

💥Reggeli dicséret🌹 A legfontosabb összetevő

„De én bízom benned, Uram, vallom: Te vagy Istenem!” Zsoltárok könyve 31.fejezet 15.vers

Mit gondolsz, mi az egyik legfontosabb összetevője egy jól működő emberi kapcsolatnak?

Amikor az Úrral való kapcsolatomon elmélkedem 1 fontos mondat jut eszembe: minden nehézség túl nő rajtam, de Isten túl nő a nehézségeimen. 
Úgy tudom elképzelni magam, mint egy sötétben botorkáló alak, aki nem látja a következő lépcsőfokot, csak reménykedik benne, hogy nem botlik meg és sikeresen feljebb jut. 
Isten pedig olyan, akár egy hatalmas oroszlán, aki mögöttem sétál. 
Szeme folyton rajtam van és figyeli minden lépésem. Időnként támaszt nyújt és kapaszkodót. Így haladok előre a sötétben.

Dávid sokszor volt sötétben. A legtöbb zsoltár olyan időkben íródott, amikor saját bőrén tapasztalta meg a világ kínzását. Ő tényleg elmondhatja, hogy megtapasztalt mindent, ami az ember életébe belefér. Élete hajnalán kiválasztottá lett, majd fénybe került, ahonnan emberi gyarlósága vetette a mélybe. Egyetlen érzés tartotta benne a lelket, egyetlen szó, amely képes volt visszahozni őt a sötétből és amely képes a mi életünkben is csodát tenni!

Dávidot, ahogy időnként valószínűleg téged is, sok támadás ért. 
Ellenségei folyamatosan tüzeltek irányába és ez a rettegés áthatotta egész életét. 
A félelem, amelyet érzett, a tehetetlenség, amely beköltözött a szívébe emésztette őt. 
Szabadulásért, feloldozásért könyörög és azért fohászkodik Istenhez, hogy menekítse ki őt a támadások kereszttüzéből. Isten pedig figyelt Dávid könyörgésére!

Az a helyzet, hogy ez az Isten rád is figyel ma! 
Amikor Dávid azt mondja, hogy „Te vagy Istenem!”, egy olyan erős kijelentést tesz, amely minden támadást képes elnémítani és Istent cselekvésre indítja.

Tudod mi egy jól működő emberi kapcsolat egyik legfontosabb összetevője? 
A bizalom. Ez az érzés képes elindítani az embert a másik ember felé. 
Mennyivel inkább indítja meg Istent a tudat, hogy bízunk Benne?! Gondold csak el és bízz Benne!

Áldott napot!
(Csomó Hajni)
 

💥A Nap Igéje💥

Máté 18:21,22
,,💞Ekkor hozzámenvén Péter, monda: Uram, hányszor lehet az én atyámfiának ellenem vétkezni, és néki megbocsátanom? még hétszer is?
Monda néki Jézus: Nem mondom néked, hogy még hétszer is, hanem még hetvenhétszer is.,,

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,Várj az Örökkévalóra, légy erős és bátor!Benne bízz, és benne reménykedj!
Mond ki velem együtt: Hiszem, hogy meglátom az Örökkévaló jóságát, még életemben!,,

(Zsoltár 27:13-14)

2022. szeptember 5., hétfő

💥A Nap Igéje💥

Efézus 4:4-6.
,,Egy a test és egy a Szellem, miképpen elhívatástoknak egy reménységében hívattatok el is;
Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség;
Egy az Isten és mindeneknek Atyja, a ki mindeneknek felette van és mindenek által és mindnyájatokban munkálkodik. munkálkodik.,,

MUTASD MEG NEKÜNK az ATYÁT!

Mutasd meg nekünk az Atyát”(János 14,7-9.)

Mester! Fénylő csodákat láttunk,
hallottuk a bölcsesség szavát.
Még egyet kérünk, s immár elég:
Mutasd meg nékünk - az Atyát!

- Hát mégsem érted? Nem érted a titkot?
Pedig veletek vagyok már három éve!
Vonásaimon az Atya képét
nem veszed észre?

Aki engem látott:
Éhezőknek kenyeret adva,
rámosolyogva tarka rétre,
gondtalan röptű madarakra,
gondterhelt őszi magvetésre,
lehajolva kicsi gyerekhez,
lépve negyednapos halotthoz,
harmincnyolc éve beteghez,
leprásokhoz és vakokhoz,
békéltetve a civódókat,
megmentve a halálra szántat,
kimondva éltető szókat,
űzve halálos árnyat:
Fülöp – az por ruhába
rejtve – az Atyát látta!

A Fiú lényén és tettein át
láthatja ember az égi Atyát.

Siklós József -



💥Van Erőm💥

Ma két orvost ismerhetünk meg.
Az egyik híres orvos volt, aki saját hivatását ahhoz hasonlította, mintha egy panaszkezelési irodában ülne minden nap:
 „Orvosi tanulmányaim alatt sokáig foglalkoztam az emberi test szépségével, csodálatos működésével, de jó ideje olyan embereket kezelek, akiknek a testük nem működik megfelelően. Csak panaszokat hallok.”

Amikor ezeket a sorokat olvastam, azon gondolkodtam el, mi lehet Isten véleménye a mi naponkénti panaszkodásainkról? Mikor panaszkodtunk utoljára a társunk, az időjárás, az életünk miatt?
S hányszor tesszük meg ezt egy hónapban?

Azonban, ma előttünk áll egy másik orvos, aki Jézus tanítványa volt.

Lukács, korához képest igen képzett volt, orvosként közelről ismerte a beteg és szenvedő emberek problémáit.
Mégis, megmarad abban a biztos elhívás tudatban, hogy feladatát be kell töltenie.
Mert ő látta, hogy Jézusnak a beteg, szegény, kivetett ember fontos.
Látta, hogy Jézus teljes odaadásával akar segíteni másokon, teljes erejével azon igyekezett, hogy sokakat meggyógyítson, mindezt panaszkodás nélkül.

„Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.”
(Lukács 19,10)
A panaszkodás igen nagy betegség lehet az életünkben, amit mielőbb orvosolni kell.

Mindez döntés kérdése. Ezért érdemes megjegyeznünk Pál szavait: „Mid van, amit nem kaptál?”
(1Korinthus 4,7)

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:


💥Reggeli dicséret🌹 Krisztus és az egyház

"Férjek, ti pedig úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan a Krisztus szerette a Gyülekezetet. Odaadta érte a saját életét, hogy felkészítse, és megtisztítsa az övéit az Isten élő beszéde által. Hasonlóan ahhoz, ahogy valaki megfürdik a vízben, hogy tiszta legyen. 
Krisztus azért halt meg, hogy a Gyülekezetet felkészítse a maga számára, mint dicsőséges, szent és tökéletes szépségű menyasszonyát.,,
Pál apostol levele az Efézusiaknak 5. fejezet 25-27. versek


Pál, aki nőtlen, szeretetre tanítja a házaspárokat. Azt gondolnánk, hogy honnan is ismerhetné tapasztalatok nélkül azt, miként cselekedjen a férj a feleséggel. 
De az apostol egy csodálatos példát állít férfi társai elé, Isten és egyháza viszonyát. 
Jó bibliakutatóként már régóta ismeri a Szentírás tanítását erről. Ismeri a próféták kijelentéseit, amelyen keresztül az Úr kijelentette, hogy ő a férje, vőlegénye népének. 
Ezért gondolja Pál, hogy itt a tökéletes példa. Mi most, ma reggel az ige kapcsán Jézus és egyháza kapcsolatára figyelünk.

Az első kijelentés egyértelmű: Jézus szerette a gyülekezetet.


Bár sokan vannak, akik kételkednek Isten emberek iránti szeretetében, még közülük is sokan elismerik, hogy Jézus szeretetreméltó személy, mert Ő valóban szeretetet hozott a világunkba. 
Ahogy az emberekkel bánt, szavai, tettei, gyógyításai mind-mind kiváló példák erre. 
Ugyanakkor mindenkinek meg kellene fontolnia azon kijelentését, hogy mindent azért tett, hogy bemutassa nekünk az Atyát. 
Isten szeretete az, ami visszatükröződik Fia minden cselekedetében.

A második kijelentés is ezt a szeretetet támassza alá: Urunk odaadta az életét értünk.

A kereszténység alaphitvallása, hogy Isten egyszülött Fiának halála mentett meg minket a kárhozattól. De ez a kijelentés többet mond még ennél is. 
Amíg a megváltás elindította Isten gyermekeit az úton, úgy a célig is eljuttatja őket. Urunk azért adta saját életét, hogy felkészítsen és meg is tisztítson bennünket. 
A felkészítés szó kétszer is szerepel, vagyis nagy hangsúlyt kap és az idézet utolsó gondolata el is árulja, hogy miért. Ahogy a menyasszony készül vőlegénye elé, készül a vele eltöltendő életre, annak kihívásaira épp úgy mint örömére, feladataira épp úgy, mint jutalmára, az egyháznak is Istennel való teljes közösségre kell felkészülnie. 
Ahogyan a teremtéskor teljes összhangban éltünk Teremtőnkkel, úgy kell megvalósulnia ennek a közösségnek ezután is. Erre készít fel minket Jézus áldozata. 
Vagyis alkalmassá tesz bennünket minderre. 
Ennek a folyamatnak Pál két eszközét is említi, az Igét és a keresztséget. 
Ahogyan a víz megtisztít a szennytől, úgy tisztít meg a hitbeli keresztség mindannyiunkat bűneinktől. Hiszen keresztségünkkel fejezzük ki, hogy hitben elfogadjuk Krisztusban való megváltásunkat. 
Isten Igéje pedig, az Ő élő beszéde ad mindenkor bölcsességet nekünk helyesen élni ezután ebben a világban.

Jó dolog hát hinni Jézusban! Jó dolog Hozzá tartozni! Hisz Őbenne, Őáltala biztos a sorsunk. 
Nem csupán jó pályára állít bennünket, hanem végig is kísér az úton és eljuttat a célig. 
Nekünk csak kö ettünk kell Őt és végül át kell lépnünk a célvonalat.

(Restás László)

💥Örömteli mindennapok💥

,,Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik — akiket ő a saját terve szerint elhívott.,, Róma8,28.

Mindannyiunkkal előfordul, hogy időnként belekerülünk olyan helyzetekbe, amit inkább szerettünk volna elkerülni.
Általában ezekben a helyzetekben épülünk és fejlődünk a legtöbbet, ha Istennel járunk.
Ahogy ezt alapigénk is alátámasztja :" minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik.

"A „minden” fogalmába azok a dolgok is beletartoznak, amelyek próbára teszik a türelmünket.
A legjobb amit ilyenkor tehetünk, hogy Istenre támaszkodunk és várunk türelemmel, hogy megoldást hozzon a helyzetünkre.
Ha test szerint reagálunk akkor türelmetlenek leszünk, ami feszültséget, haragot és frusztrációt szül. 
De – Istennek hála – keresztény hívőként nem vagyunk többé a „testi reakciók” rabjai, hiszen Krisztusban új teremtéssé lettünk.,, 2Kor 5:17

Isten megadja az erőt, hogy türelemmel és az Ő erejébe és céljába vetett teljes bizalommal válaszoljunk a megpróbáltatások idején.
Ámen!

Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm💥

Márk evangéliuma 4. fejezetének utolsó verseiben arról olvasunk, hogy Jézus tanítványaival a túlsó partra igyekezett. 
Jézus a hajó hátsó részében aludt, a tanítványok meg szinte jajveszékelve költötték fel a Mestert, aki a következőt parancsolta a szélnek, viharnak: „Hallgass el, némulj meg!” (Márk 4,39) 
Jegyezzük meg jól Jézus szavait, mert a későbbiekben hasznát vehetjük.
Nyugalom, megkönnyebbülés, felüdülés, kikapcsolódás, áldott csend a lélekben – milyen szépen hangzik!
Jó pár fejezet elolvasására volt szükségem, míg megértettem a lényeget, amikor Jézus a következőt mondja: „Állhatatosságotokkal nyeritek meg majd a lelketeket.” (Lukács 21,19)

Ez azt jelenti, hogy meghúzom a határt. Azt jelenti, hogy nem törhetem állandóan a fejem a dolgaimon, és stresszelhetek, aggodalmaskodhatok, idegeskedhetek egész nap, remélve azt, hogy valami változni volt. 
Legfeljebb egyet fogok előre lépni, majd kettőt hátra.

Amikor jön a kísértés, hogy aggódnom, félnem kellene a holnap felől, vagy idegeskednem a munkám felől, akkor meghúzom a határt és ezt mondom: „Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki, szabadító Istenemnek!” (Zsoltárok 42,12)
Az elsődleges cél mindig Jézus legyen. Ha a vihart lecsendesítette, akkor az olykor háborgó lelkembe is nyugalmat hozhat.

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken: https://youtu.be/TxLxULS5ImA

2022. szeptember 4., vasárnap

💥Reggeli dicséret🌹 Nem baj, ha most még nem érted

„Simon Péterhez lépett, aki így szólt hozzá: Uram, te mosod meg az én lábamat? 
Jézus így válaszolt neki: Amit én teszek, most még nem érted, de később majd megérted. 
Péter így szólt hozzá: Az én lábamat nem mosod meg soha. Jézus így válaszolt neki: 
Ha nem moslak meg, semmi közöd sincs hozzám. Simon Péter erre ezt mondta neki: 
Uram, ne csak a lábamat, hanem a kezemet, sőt a fejemet is! 
Jézus így szólt hozzá: Aki megfürdött, annak csak arra van szüksége, hogy a lábát mossák meg, különben teljesen tiszta. Ti is tiszták vagytok, de nem mind.”
János evangéliuma 13:6-10


„Nem, ez nem lehet igaz! Hát hogy engedhetitek neki? 
Néztek csak mind, mint borjú az új kapura, és egyikőtök sem mer megszólalni? 
Miért nem veszi már ki valaki a lavórt meg a kendőt a kezéből? Miért nem lép senki semmit?
Na jó, akkor ez megint rám marad.

- Mester, nem. Ez így nincs rendjén. Ha a többiek hallgatnak is, mint a sír, én akkor sem bírom ezt ki szótlanul. Te ezt nem teheted meg! Te vagy a Messiás, a Király, akit oly régóta vártunk.
Rólad szólnak énekeink, az egész éves ünnepkör és a megannyi prófécia.
Nem, semmi keresnivalója a kezedben a mosdótálnak, tedd le, kérlek!
Nem végezhetsz el mindent te, és ez az egész méltatlan és megalázó. 
Nem értem, miért nem tűnik fel ez senkinek, miért tűri mindenki némán, hogy ezt tedd. 
De akkor én végre kimondom: Mester, az én lábamat nem mosod meg soha…

Mi? Hogy ez a jele a Hozzád tartozásnak? Döbbenetes…
Nem, valóban nem értem, ez felfoghatatlan, de akkor kérem. Kérek mindent!
Ne csak a lábamat, itt a kezem, itt a fejem, mosd ezeket is, Uram!
Tiéd vagyok, téged követlek, te vagy a Királyom, amíg csak élek!”

„Ó, Péter… Péter… Hiányozni fog ez a mindennapos mindent vagy semmit. 
De nézd, nem baj.
Nem baj, ha nem érted, ha nem értesz mindig mindent azonnal, nem baj, ha vannak kérdéseid, kételyeid, és nem baj, ha fel is teszed ezeket. Bízz bennem!
Tudom, fura, de hidd el, amikor majd megérted, rájössz, hogy ennek így kellett lennie a kérdéseiddel együtt.

Mert mindig lesznek, akik nem értenek mindent rögtön, azonnal.
Mindenki a saját tempójában halad, és igen, vannak dolgok, amihez időre van szükség.
Ami ma még hajmeresztőnek tűnik, lehet, hogy három nap múlva megtalálja benned a megbékélést.
Nem baj, ha nem érted, mert eljön az ideje annak, amikor ez is, az is a helyére kerül.
Csak bízz bennem, és engedd, hogy vezesselek!
Én ismerem az utat a dombon túl is.”

(Szilvási-Csizmadia Andrea -