2022. március 18., péntek

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

(Jelenések 3:20)
,,Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem.,,


💥A Nap Igéje💥

Ézsaiás 61:1,2.
,,Az Úr Isten Szelleme van én rajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak; 
Elküldött, hogy bekössem a megtört szívűeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást, és a megkötözötteknek megoldást;
Hogy hirdessem az Úr jókedvének esztendejét..,,

💥Van erőm -Odaát...

,,...és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.,,
A jelenések könyve 21.fejezet 4. vers


"Odaát."

Ahány ember, annyiféle elképzelés kering arról, hogy mi is lesz velünk halálunk után. 
Van, aki úgy gondolja, hogy megszűnünk létezni teljes egészében, és mintha elvágták volna: örökre semmivé válunk. Telnek-múlnak az évek, és végül az emlékünk is odavész. 
Mások szerint halálunk után a lelkünk azonnal elhagyja a testünket, és kezdődik a boldog örök élet, szellemi formában, tetszőleges istenség oldalán. A két véglet között pedig több tucatnyi árnyalat és vélemény foglal helyet, hogy mindenki megtalálhassa azt, amire szívesen benevezne. 
Még válogathatsz is: hetvenkét szűz, vagy az örök nirvána vonz jobban?
De mi a valóság? Milyen lesz valójában ez az "odaát"? Ma (háromszor) két szót hoztam neked arról, amit már most tudunk az örök élettel kapcsolatban:

1. Nem tudjuk. Bárki bármit is mondjon, nem tudjuk, milyen lesz az örök élet — hiszen senki nem tapasztalta meg és számolt be arról, hogy milyen feltámadni és örökké élni. Így pedig nagyon nehéz száz százalékos bizonyossággal beszélni a jövőről és az örökké való életről. 
Ez persze nem azt jelenti, hogy részleteket nem osztott meg velünk Isten a terveiből. Abban azonban biztos lehetsz, hogy aki a Mennyország térképét szeretné rádtukmálni: csaló. Amit viszont tudunk, az az, hogy az örök élet:

2. Új és más. Képzeld el, hogy milyen az életed most, minden örömével és bánatával együtt. És most képzelj el valamit, ami alapjaiban más! Nem könnyű, igaz? Miben, és hogyan lesz más? 
Nem tudom, de az biztos, hogy más lesz. Jézus visszajövetelét követően nem ugyanezt az életet fogjuk folytatni, hanem egy újat kezdünk, ami nem hasonlítható ehhez a korábbihoz. Ez a gondolat még akár félelmetes is lehetne, de hála Istennek még valamit tudunk róla:

3. Sokkal jobb. Az örök életünk sokkal jobb lesz, mint amilyent most élünk. Nem fogunk sírni, nem halunk meg és szeretteink sem, fájdalom sem lesz: ezek mind elmúlnak.
Így hát ha valaki megkérdezi tőled, hogy mit gondolsz, milyen lesz az örök élet, bátran válaszold neki az egyetlen választ, amit őszintén válaszolni tudsz: nem tudom, de azt igen, hogy új lesz, más lesz, és sokkal jobb, mint amilyen ez. És ezért érdemes várni az "odaátra".
(Ömböli Krisztián)

💥Reggeli dicséret🌹CSILLAGOK AKIK VEZETNEK!

“Az okosok fényleni fognak, mint a fénylő égbolt, és akik sokakat igazságra vezettek, mint a csillagok, mindörökké...”
Dániel könyve 12. fejezet 3. verse


Emlékszem, hogy amikor kisgyermek voltam, az osztályban legtöbben mesehősöknek öltöztünk a farsangon. Voltak ott tündérek, királylányok, boszik, indiánok, kalózok, tűzoltók, katonák, és így tovább. Ma már sok gyereknek kevés, ha csak úgy simán hősnek öltözik: szuperhősök akarnak lenni, amilyeneket a rajzfilmekben meg a filmekben látnak.

Sok felnőttnek ugyanígy fontos, hogy különlegesnek, fontosnak érezze magát, többnek, mint mások. 
Na de mit tegyünk, ha nem tudunk felemelni egy kocsit, mint Superman (csak emelővel), nem tudunk falra mászni, mint Pókember (legfeljebb akkor, ha felbosszantanak), ha nem tudunk tíz nyelven beszélni, nem vagyunk a társaság középpontja, az osztály hangadója; ha nincsenek szuper képességeink, nem vagyunk valami nagy sztárok?

Nos, Isten szemében mindannyian különlegesek, egyediek és értékesek vagyunk, még akkor is, ha hétköznapi, szürke embereknek gondoljuk magunkat. Sőt, sztárokká, vagyis csillagokká is válhatunk most meglévő képességeinkkel, illetve hiányzó különleges képességeink ellenére is! 
Csillagok, akik fénylenek, és igazságra vezetnek másokat. Ehhez egy dologra van szükség: hogy okosok legyünk. Ez azonban nem magas IQ-szintet jelent, hanem azt, hogy képesek vagyunk megérteni Isten vezetését, azt, hogy az adott élethelyzetben mi a helyes, vagy akár egy történelmi szituációban mit akar, mit fog ő tenni.

Ha csillagokká válunk így, akkor nem a magunk fényével világítunk, hanem Isten fényét, a tőle kapott világosságot sugározzuk tovább. Ezért tudunk embereket, az élet vándorait az igazság felé, az igazságra vezetni. De ez az "igazság" nem valami rejtett tudás vagy ismeret, hanem egy személy, aki maga az Igazság: Jézus Krisztus.

Az élet tehát sokkal egyszerűbb, mint ahogy sokszor elképzeljük, és a megelégedettséget is sokkal könnyebb elérni, mint ahogy azt a médiában gyakran sugallják nekünk. Te akarsz csillaggá válni?

(Simon Csaba)

💥Mai Igerész💥

Zsoltárok könyve 1. rész
1. Boldog ember az, a ki nem jár gonoszok tanácsán, bűnösök útján meg nem áll, és csúfolódók székében nem ül;
2. Hanem az Úr törvényében van gyönyörűsége, és az ő törvényéről gondolkodik éjjel és nappal.

3. És olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, a mely idejekorán megadja gyümölcsét, és levele nem hervad el; és minden munkájában jó szerencsés lészen.
4. Nem úgy a gonoszok, hanem, mint a polyva, a mit szétszór a szél.
5. Azért nem állhatnak meg a gonoszok az ítéletben; sem a bűnösök az igazak gyülekezetében.
6. Mert tudja az Úr az igazak útját; a gonoszok útja pedig elvész.




Shabbat Shalom💞 💥Napi Zsoltár💥

,,Bizony, a veszedelem napján hajlékában rejt el, sátrában biztonságban leszek! 
Magas sziklavárába felvisz magához!,, Zsolt.27,5 


Hálát adok Uram, hogy Nálad van oltalmam és biztonságban élhetek életem minden napján!
Ámen!

2022. március 17., csütörtök

💥A Nap Igéje💥

2Timóteus 1:7 RÚF
,,Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.,,


💥Reggeli dicséret🌹 Odaát...

,,...és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.,, A jelenések könyve 21.fejezet 4. vers 

"Odaát." Ahány ember, annyiféle elképzelés kering arról, hogy mi is lesz velünk halálunk után. 

Van, aki úgy gondolja, hogy megszűnünk létezni teljes egészében, és mintha elvágták volna: örökre semmivé válunk. Telnek-múlnak az évek, és végül az emlékünk is odavész. 

Mások szerint halálunk után a lelkünk azonnal elhagyja a testünket, és kezdődik a boldog örök élet, szellemi formában, tetszőleges istenség oldalán. A két véglet között pedig több tucatnyi árnyalat és vélemény foglal helyet, hogy mindenki megtalálhassa azt, amire szívesen benevezne. 

Még válogathatsz is: hetvenkét szűz, vagy az örök nirvána vonz jobban? De mi a valóság? 

Milyen lesz valójában ez az "odaát"?

 Ma (háromszor) két szót hoztam neked arról, amit már most tudunk az örök élettel kapcsolatban: 

1. Nem tudjuk. Bárki bármit is mondjon, nem tudjuk, milyen lesz az örök élet — hiszen senki nem tapasztalta meg és számolt be arról, hogy milyen feltámadni és örökké élni. Így pedig nagyon nehéz száz százalékos bizonyossággal beszélni a jövőről és az örökké való életről. Ez persze nem azt jelenti, hogy részleteket nem osztott meg velünk Isten a terveiből. 

Abban azonban biztos lehetsz, hogy aki a Mennyország térképét szeretné rádtukmálni: csaló. Amit viszont tudunk, az az, hogy az örök élet: 

2. Új és más. Képzeld el, hogy milyen az életed most, minden örömével és bánatával együtt. És most képzelj el valamit, ami alapjaiban más! Nem könnyű, igaz? Miben, és hogyan lesz más? Nem tudom, de az biztos, hogy más lesz. Jézus visszajövetelét követően nem ugyanezt az életet fogjuk folytatni, hanem egy újat kezdünk, ami nem hasonlítható ehhez a korábbihoz. Ez a gondolat még akár félelmetes is lehetne, de hála Istennek még valamit tudunk róla:

 3. Sokkal jobb. Az örök életünk sokkal jobb lesz, mint amilyent most élünk. Nem fogunk sírni, nem halunk meg és szeretteink sem, fájdalom sem lesz: ezek mind elmúlnak. Így hát ha valaki megkérdezi tőled, hogy mit gondolsz, milyen lesz az örök élet, bátran válaszold neki az egyetlen választ, amit őszintén válaszolni tudsz: nem tudom, de azt igen, hogy új lesz, más lesz, és sokkal jobb, mint amilyen ez. És ezért érdemes várni az "odaátra". 

(Ömböli Krisztián)

2022. március 16., szerda

💥Örömteli mindennapok💥

Jézus mondja : ÉN VAGYOK !
Én vagyok a te gyógyítód és szabaditód ! Mindenkit meggyógyítok ,aki hozzám jön
.


„Én vagyok az a kenyér! Én adok életet! Aki hozzám jön, nem fog éhezni soha! Aki hisz bennem, nem szomjazik soha többé!János 6,35.

„Én vagyok a világ világossága. Aki engem követ, nem a sötétségben él, hanem a világosságban, amely az örök élet.”Ján.8,12.
Igen, én vagyok a kapu, ezért aki rajtam keresztül megy be, az biztonságban lesz, szabadon járhat ki és be, és jó legelőt talál.János10,9.
Én vagyok a Jó Pásztor, aki a saját életét adja a juhokért. János 10,11

....gondot viselek a juhaimra. Ismerem őket, ahogyan az Atya ismer engem. Juhaim is ismernek engem, ahogyan én ismerem az Atyát. Az életemet adom a juhokért.14-15.
„Én vagyok az út, az igazság és az élet! Az Atyához csakis rajtam keresztül lehet eljutni.14,6
Igen, én vagyok a szőlő, és ti vagytok a vesszőim! Aki bennem lakik, és én őbenne, az sok gyümölcsöt terem. Nélkülem azonban semmit sem tehettek.János15,5
„Én vagyok a Feltámadás és az Élet. Aki hisz bennem, akkor is élni fog, ha már meghalt. 
Aki pedig él és hisz bennem, az soha nem hal meg.,, János11 ,25-26.

Ha Jézus mondja mindezeket magáról ,elhiheted,hogy nincs más,mert senki más nem adta életét érted!Senki nem halt meg érted,és senki nem támadt fel a halálból,csak Jézus!
Ne várj tovább ,gyere Jézushoz ,engedd ,hogy megszabadítson,meggyógyítson és megmentsen .
Engedd,hogy szeressen.
Vedd át az örök életedet ,amit csakis Ő tud adni neked.
Ne várj tovább.....nem tudod mit hoz a holnap,dönts még ma Jézus mellett!
Mindenkit meggyógyítok ,aki hozzám jön!

Legyen örömteli napod :)

https://www.facebook.com/1724650591094415/photos/a.1724672287758912/3815694778656642/

💥Van erőm💥

„Hogyne aggódnánk! Minden okunk megvan rá!” – ez a kijelentés talán pont egy filippibeli ember szájából is elhangzódhatott volna. Ebben a csodás igeversben Pál apostol megoldást kínál. 

Ez a megoldás nem más, mint az imádság.Hatalmas Istenünk van, és bizonyára ezt már sokszor megtapasztaltuk életünk folyamán. Semmi sem túl nagy ahhoz, hogy Isten számára elérhetetlen, lehetetlen volna. Semmi sem túl kicsi ahhoz, hogy Isten atyai gondoskodással, szeretettel ne törődne vele.
Gyerekkorunkban a mindennapokhoz tartozott egy kis karcolás, horzsolás, később a csalódások és a győzelmek. Öröm volt minden egyes csekély problémával, diadallal a szüleinkhez szaladni. 

Pontosan ugyanígy vihetünk bármit Isten elé, és biztosak lehetünk abban hogy ő mély érdeklődéssel és féltő gondoskodással fog várni bennünket.
Felemelő érzés, amikor imáink szemünk láttára teljesednek be az életünkben. 
Ezért nem szabad abba hagynunk az imádkozás nagyszerű lehetőségét.

Imádkozhatunk bocsánatért a múltért, azokért a dolgokért, amelyekre a jelenben szükségünk van, és segítségért és útmutatásért a jövőre nézve. Elvihetjük saját múltunkat, jelenünket és jövőnket Isten jelenlétébe. Imádkozhatunk másokért. Isten gondjaira bízhatjuk azokat a közeli és távoli embereket, akik az emlékeinkben és a szívünkben vannak.

Ezeket olvasva talán egészen másképp hangzana a következő kijelentés: „Hogyne aggódnánk!
Minden okunk megvan rá! De aggódásunk a Hatalmas Istenünk tenyerébe tehetjük le.”

💥A Nap Igéje💥

Máté 14: 27.,
,… Bízzatok; én vagyok, ne féljetek!,,




💥Reggeli dicséret🌹 Szerezz bölcsességet

„A bölcsesség kezdete ez: szerezz bölcsességet, és minden keresményedből szerezz értelmet.” (Példabeszédek könyve 4. fejezet 7. vers)


A háború elől menekülő embertársainknak való segítségnyújtás közben, többször megfogalmazódik bennem, hogy milyen törékeny is ez a világ, amit magunk körül építgetünk, és hogy egy ilyen helyzetben milyen gyorsan átértékelődik minden. Amit évekig gyűjtögetünk, újítgatunk, pénz, ház, autó, stb. egyik pillanatról a másikra semmivé válnak.
S felmerül a kérdés; Ha ennyire bizonytalan minden, akkor mire fordítsuk az életerőnket, mire költsük, mibe fektessük, a pénzünket?
Mai Igénk azt mondja: Vásárolj bölcsességet!
Hol? Hogyan? Miből? Olyan van, hogy ruhaüzlet, élelmiszerbolt, festékbolt, stb., de bölcsességbolt nincs. Vagy, ha lenne is, miben mérnék a bölcsességet, kilóban, literben, méterben? S mennyibe kerülne?
Mi is az a bölcsesség, melyről a Biblia ír? „A bölcsességnek kezdete az Úrnak félelme; és a Szentnek ismerete az eszesség.” (Péld.9:10)
A bolond ember csak a földi, mulandó dolgoknak, a mának él. A bölcs viszont tudja, hogy csak vándorok és jövevények vagyunk e szenvedéssel teli világban, a mi igazi hazánk az Isten közelségében van, aki nemsokára lezárja a bűn történelmét és örökké Vele leszünk.
S míg a bolond szolgák és a balga szüzek, csak ímmel-ámmal olvasgatják a Bibliát, néha-néha imádkozgatnak, s ha kedvük éppen úgy hozza, akkor tesznek valami keveset másokért, addig a bölcs szolgák számára már itt ezen a földön is az a legnagyobb öröm, hogy Megváltójukkal lehetnek, neki énekelhetnek, és ha kell, fizetnek is azért, hogy másoknak szolgáljanak.
Neked mennyit ér az Isten közelsége?

(Tóth Szilárd)

2022. március 15., kedd

💥Reggeli dicséret🌹 Hiszel vagy hiszel?

„Amikor Jeruzsálemben volt a páska ünnepén, sokan hittek az ő nevében, mert látták a jeleket, amelyeket tett. Jézus azonban nem bízta magát rájuk, mert ismerte mindnyájukat.”
János evangéliuma 2.fejezet 23-24.vers

Van egy elméletem miszerint több fajta hit is létezik. Nem, nem arra gondolok, hogy valaki Jézusban hisz, valaki pedig Buddhában, hanem inkább a hit milyenségére gondolok.

Egyszer valaki megkérdezte tőlem egy beszélgetés alkalmával, hogy szerelmes vagyok-e vagy csak szeretem azt az illetőt, aki akkor épp elrabolta a szívem. Kicsit meglepődtem a kérdésen, mert egészen addig úgy gondoltam, hogy ha valakit szeretek (abban az esetben ha fiúról van szó), akkor az egyenlő a szerelemmel. Akkor mondom ki a másiknak, hogy szeretlek, amikor azt érzem, hogy szerelmes vagyok. Azonban a beszélgetőpartnerem felvilágosított, hogy a kettő nem feltétlen ugyanaz. Szimpatizálhatok valakinek a világlátásával, a nézőpontjával, kelthet bennem mély érzelmeket, odáig lehetek a külsőjéért, a beszédéért, a velem szembeni viselkedéséért, stb és emiatt gondolhatom azt, hogy szerelmes vagyok, pedig valójában csak szeretem azt az embert, akit mutat magából. A szerelem viszont egészen más. Sokkal mélyebb, megrázóbb, meghatóbb és néha-néha fájdalmasabb. Ha szeretek valakit, akkor rosszul eshetnek dolgok, de nem érzem azt, hogy a szívem megszakad. Ha szerelmes vagyok, akkor a fájdalom megsokszorozódik, hasonlóan a szülői fájdalomhoz, amikor gyermekével valami szörnyűség történik.

Tehát van a hit. A sok fajta hit. Van az a hit, amikor látjuk Jézus csodáit és leesik az állunk, hogy mikre képes. Képes volt halottat támasztani, a vizet borrá változtatni, betegeket gyógyítani és feltámadni. Amikor olvassuk a Bibliát és ezekről a csodákról olvasunk, akkor keresztényként azt mondjuk, hogy persze, hiszünk. 
Ez olyan, mint az a szeretet, amiről fent írtam. Hisszük azt, amit olvasunk, látunk vagy hallunk. A másik fajta hit pedig olyan, akár a szerelem. Sokkal mélyebb, többet kér, többet megenged, többet éreztet. 
Ez a fajta hit megköveteli, hogy elhiggyük azt, hogy minden értünk van. 
Erre a hitre nem Istennek van szüksége, hanem nekünk. Nekünk kell elhinnünk azt, hogy a fájdalom erősít, hogy a bizonytalanság egy jobb útra visz és hogy Isten nem enged többet, mint amit eltudunk hordozni. Ez fájdalmas, akárcsak a szerelem. 
De ettől válik értékesebbé ez a hit, mint az, amit csak olvasunk, látunk vagy hallunk. Miért? Mert ezt megtapasztaljuk! 
Kívánom, hogy mindannyian megérezzük ezt a mély hitet.

Áldott napot!

(Csomó Hajni)
 

💥A Nap Igéje💥

Ézsaiás 42:6
 „Én, az Örökkévaló hívtalak el téged igazságban, megőrizlek, és fogom a kezed.
Szövetségül adtalak a népnek, világosságul a nemzeteknek.,,



2022. március 14., hétfő

💥Van erőm💥

Állandóan tervezünk. Szeretnénk bizonyos dolgokat megvalósítani az életünkben. 
Előfordul, hogy elfogy az erőnk, vagy más szavakkal élve úgy érezzük, hogy erre már nem vagyunk képesek.
Életem folyamán nagyon sokszor voltam már úgy, hogy azt gondoltam: Erre én nem vagyok képes. Ekkor Isten ezt üzente számomra: "Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet." (Példabeszédek 3:5-6)

Olyan volt ez, mintha ezt mondta volna számomra: Lehet, hogy te nem vagy képes erre, de én igen!
Kedves testvérem, biztos vagyok abban, hogy ebben az időszakban te is nagy tervek előtt állsz, de nem szabad elfeledni, hogy Istennel kell tervezni, mert Ő egyengetni fogja lépteid. Olyan dolgok megvalósítására is képes leszel, amiről eddig csak álmodtál. Ha pedig azt érzed, hogy már nincs elegendő erőd a folytatáshoz, akkor Ő lesz a te erőd.
 
Ne csak a nagy dolgok döntésekor hívjuk segítségül az Urat, hanem életünk minden területén. Amikor reggel elindulunk otthonról, vagy felkelünk az ágyból, akkor is hívjuk segítségül az Ő nevét, mert nem fog cserben hagyni.
Mindezt Atyai szeretetből teszi, holott nem érdemeljük meg. Ezért úgy gondolom, hogy az a legkevesebb ha teljes szívből bízunk benne, és nem gondolkodunk azon, hogy: De mi lesz, ha...?
 Biztos, hogy sikerülni fog?

Isten már előre tud mindent, és minden okkal fog történni az életünkben, viszont ha bízunk benne, akkor a jó dolgok történésekor hálát adhatunk, és a rossz dolgokon pedig át fog segíteni bennünket.
Tehát ne feledjük el azt, hogy bíznunk kell Istenben. Ez legyen a mai napi feladatunk.



💥Reggeli dicséret🌹A megmentő kizárólagosság

"Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam." János evangéliuma 14. fejezet 6. vers


Ma nem túl népszerű, ha valaki kizárólagos módon fogalmazza meg a gondolatait. Erőszakosnak, türelmetlennek hat sokak számára. Mindenkinek megvan a maga útja, igazsága. Úgy éli az életét, ahogyan neki tetszik. Sok ember a „maga módján” tiszteli az Istent.

Ehhez képest Jézus nagyon radikálisan fogalmaz. Nem beszél sok útról, amely az életre vezet. Nem állítja azt, hogy minden vallás, minden elképzelés Istenhez vezet. Csak általa mehetünk az Atyához. Miért? Miért ennyire kizárólagos?

Egyedül Jézus az, aki magára vette a bűneinket és hordozta a bűn terhét mint a helyettesünk. Bűneinkért halt meg, és miután az Atya hatalmával feltámasztotta őt, egyedül ő az, aki közbenjárónkká lett. Ő az az élő út, amely megnyílt számunkra a mennyei szentélybe, az Atya trónjához (vö. Zsidók 10.19-20), a kegyelem királyi székéhez. Övé az az igazság, amelyet nekünk tulajdonít Isten, s amely alapján élhetünk. Ő maga az igazság (vö. Jeremiás 23.6), amely alkalmassá tesz az életre. Az Ő életét kaptuk meg ajándékba, miután a bűn miatt a halál foglyai lettünk. „Nincsen senkiben másban üdvösség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nekünk megtartatnunk.” Apostolok cselekedetei 4.12

Lehet, hogy szokatlan, vagy akár bántónak tűnik ez a kizárólagosság, azonban nekünk válik javunkra, ha megértjük, miért mondja ezt Jézus. Így megnyílik számunkra a lehetőség, hogy úgy keressük őt, mint egyetlen reménységünket.

Legyen áldott a napod!

(Hites Gábor)

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 55:17
,,Én az Istenhez kiáltok, és az Úr megszabadít engem.,,


💥A Hét Igéje💥

Zsoltárok könyve 73. rész 24.
,,Tanácsoddal igazgatsz engem, és azután dicsőségbe fogadsz be engem.,,


1. Aszáf zsoltára. Bizony jó Izráelhez az Isten, azokhoz, a kik tiszta szívűek.
2. De én?! Már-már meghanyatlottak lábaim; és kis híjja, hogy lépteim el nem iszamodtak.
3. Mert irígykedtem a kevélyekre, látván a gonoszok jó szerencséjét.
4. Mert halálukig nincsenek kínjaik, és az ő erejök állandó.
5. A halandók nyomorúságában nincs részök, és az emberekkel nem ostoroztatnak.
6. Ezért nyakuknak ékessége kevélység, ruha gyanánt erőszak borítja őket.
7. A kövérség miatt kinn ülnek az ő szemeik, elméjök gondolatjai csaponganak.
8. Gúnyolódnak és gonoszságot szólnak; elnyomásról beszélnek fennhéjázással.
9. Az égre tátogatják szájokat, és nyelvök eljárja a földet.
10. Azért fordul az ő népe ide, hogy tele pohár vizet szürcsölnek;
11. És mondják: Mint tudhatná ezt az Isten, s van-é a Magasságosban értelem?
12. Ímé, ezek gonoszok, és örök biztonságban vagyont gyűjtenek!
13. Bizony hiába tartottam én tisztán szívemet, és mostam ártatlanságban kezeimet;
14. Mert nyomorgattatom minden napon, és ostoroztatom minden reggel!
15. Ha azt mondom: Ilyen módon szólok: Ímé, a te fiaid nemzedékét árulom el.
16. Gondolkodom, hogy ezt megérthessem; de nehéz dolog ez szemeimben.
17. Mígnem bemenék az Isten szent helyébe: megértém azoknak sorsát.
18. Bizony síkos földön helyezted el őket; pusztaságokra vetetted ki őket.
19. Mind elpusztulnak egy szempillantásban! Elvesznek, elenyésznek a rettegéstől.
20. Mint álmot, ha felserkenünk: te Uram, ha felserkensz, úgy veted meg képöket.
21. Hogyha keseregne szívem, és háborognának veséim:
22. Akkor balgatag és tudatlan volnék én, oktalan állat volnék te irántad.
23. De én mindenkor veled vagyok, te fogod az én jobb kezemet.
24. Tanácsoddal igazgatsz engem, és azután dicsőségbe fogadsz be engem.
25. Kicsodám van az egekben? Náladnál egyébben nem gyönyörködöm e földön!
26. Ha elfogyatkozik is testem és szívem: szívemnek kősziklája és az én örökségem te vagy, oh Isten, mindörökké!
27. Mert ímé, a kik eltávoznak tőled, elvesznek; mind kiirtod azokat, a kik elhajolnak tőled.
28. De én? Isten közelsége oly igen jó nékem. Az Úr Istenben vetem reménységemet, hogy hirdessem minden te cselekedetedet.

2022. március 13., vasárnap

💥Van erőm💥

Rengeteg a tennivalónk, mindig van valamilyen elfoglaltságunk. Korán reggel talpon vagyunk, majd este későn jut arra időnk, hogy odamenjünk Jézushoz.Pedig sokkal áldottabb lenne a napunk, ha már reggel csatlakoznánk az erőforráshoz, a vigasztalóhoz, Krisztushoz.
Egyik kedves ismerősöm a következőre hívta fel a figyelmemet: Nem győzhetsz, ha már eleve rosszul indulsz el utadon. 

Az életed hajójának a kormánya nem a te kezedben kell legyen, hanem Jézus kezében, aki majd biztos partokhoz fog vezetni téged. De neked is megvan a feladatod, hogy előre tudj haladni:
1. Nyisd ki a szíved, és szeress.
Tegyük fel, hogy a szívünk egy láda. Ha telve van szeretettel, békességgel, és Istenbe vetett igaz hittel, akkor ott nincs hely az aggodalom, félelem, irigység, féltékenység számára.
Ha a láda csak félik van tele, akkor abba még sok jó, de sok rossz is beleférhet.
2. Te döntesz.
Isten a kezünkbe adta a döntés lehetőségét. Ő hív, hogy kövessük őt. Megtette az első lépést felénk.
 A kérdés csak az, hogy mi vagyunk-e annyira bátrak, hogy megtegyük a lépést Isten felé. 
Egy határozott lépést, amellyel kifejezzük, hogy nem csak látszólag, hanem az életünkkel szeretnénk őt szolgálni.
3. Frissülj fel.
Jó érzés reggel kipihenten ébredni. Ugyan így, jó érzés, ha ott belül, a lelkünkben minden rendben van. Uralkodik a béke, nyugalom, de ami a legfontosabb, hogy uralkodik Isten. 
Ha nem így van, dobjunk ki minden szemetet, kérjük az Ő segítségét, és kezdjünk új életet, de már Krisztussal.





BATRIMEUSZ

Szép volt, anyám, mikor a két szelíd kéz
megérintette fénytől szűz szemem,
világgá lett a bús világtalanság,
s öröm borzongott át a lelkemen.

Koldus-kövem felett, a tér derengett,
arcom felé egy arc világított,
s káprázva néztem hívó, mély szemébe
Annak, ki jött, megállt, meggyógyított.

Szép volt, anyám, szememmel símogatni
virág selymét, gyümölcsök bársonyát,
vagy messze-húzó út ívét követni
a dús vetésű Jordán-tájon át.

Ma is csodám a csillagsűrüs éjjel,
a nyári éj, mely csóvákat hajít,
a virradat, mely kútvízhez kicsalja
a város nőit és galambjait.

Jerikó minden színe birtokom lett.
Egész világ. De meddig lesz enyém?
Ha börtönömbe holnap visszahullnék,
tán elhullatnám s elfelejteném.

A pálma zöldjét, esti domb liláját,
barna leányrajt, bíbor rózsatőt.
De lelkem mélyén hordozom halálig,
hogy láttam Őt, anyám, hogy láttam Őt!

Áprily Lajos



💥Reggeli dicséret🌹Hűség egész életen át

"Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját."Jelenések 2,10b

Szól a figyelmeztetés minden kereszténynek Szmirnában, és azóta is minden Krisztust követőnek. János apostol továbbította a híveknek Isten prófétai üzenetét, ami be is következett úgy a városi gyülekezet, mint a kereszténység egy bizonyos korszakában. A megmentő szeretet működött akkor, és működik ma is.

"...ne félj azoktól, a miket szenvedned kell" - Itt az újesztendő küszöbén azon gondolkodunk, mi lesz jövőre? Mi lesz 2023-ban?
Nincs rá válaszunk. Nem látunk a jövőbe és nem is lenne jó, ha látnánk.
Általában attól félünk, ami szenvedést, ami fájdalmat hoz, de nincs miért.
Nem azért, mert nem fog megtörténni - hiszen az élet természetes velejárója a szenvedés -, hanem azért, mert a félelem megbénít, cselekvőképtelenné tesz.
Nem enged felkészülni, nem segít jól válaszolni, sem helyesen továbblépni. Pedig sokszor az tesz emberré minket, ahogy válaszolunk, ahogy továbblépünk.

"...hogy megpróbáltassatok" - A cél, a lényeg, hogy fejlődjünk.
Életünk minden nyomorúságában van valami, amit megtanulhatunk. Vagy azért, mert hibáztunk és így tanulunk magunkról. Tanulunk változni, tanulunk helyrehozni. Vagy azért, mert mi ugyan nem tettünk semmi rosszat, de mások igen. És így tanulunk megbocsátani, másokat szeretettel megváltoztatni, nevelni, kiigazítani.

"...lesz tíz napig való nyomorúságtok" - 365 napból 10 nap. Amikor nehéz, a percek óráknak, az órák napoknak és a napok éveknek tűnnek. A megpróbáltatás ideje mindig túl soknak tűnik, pedig valójában nem az. Mindig kevesebb, mint a jó, mint a kedves idő, csak mi vagyunk borúlátók túlságosan. De ami itt a földön egyszer elkezdődik, az véget is ér. A rossz is, tűnjön bár öröknek és végtelennek, elhordozhatatlannak, mégis véget ér.
Ez az Isten előre tett ígérete.

Így marad nekünk a mi részünk: a hűség halálig. - Elkötelezettnek maradni egy életen át. No, nem is könnyű dolog. Sokszor próbálta már az ember, ha máshol nem, a házasságban több-kevesebb sikerrel. A csatákban, ott is több-kevesebb sikerrel. És még sorolhatnánk a barátságot, a családi-, rokoni-, munkatársi-, iskolai kapcsolatainkat.
Ezeket is több-kevesebb sikerrel. Nehéz, mégis újból és újból megpróbáljuk annyi kudarc ellenére is. Mert érezzük, hogy nemes, hogy jó, hogy ez a helyes és hívő emberként is tudjuk: ez az Isten akarata. Mert csak ez vezet és csakis ez vezet egyedül a nagybetűs ÉLET-hez, amit úgy itt a földön, mint bárhol máshol élni érdemes.

LÉGY HŰ MINDHALÁLIG!
"...Legyél mindenütt fény, mely ragyog, s világít.
Álljál meg a hitben, s légy hű mindhalálig.
Légy hű! mert vár rád a boldogság hona,
Légy hű! mert int feléd egy dicső korona,
Légy hű! és angyalok karolnak fel téged,
Légy hű! és oly édes lesz, teljesül reményed.
Rövid búbánatod örök üdvre válik,
Csak érte élj, s halj, légy hű mindhalálig!"

Bejegyezte: Restás László