2024. január 20., szombat

🌹Reggeli dicséret - Mire figyelsz?⭐

,,Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki, szabadító Istenemnek!,, Zsoltárok könyve 42:12

COVID alatt kitaláltam, hogy eljárok futni. Mivel nem nagyon mozogtam, be voltam zárva, úgy gondoltam ez jó lesz. Mindenkinek szüksége van a mozgásra, és mi lenne jobb mozgás, mint a futás?! Persze elindultam, és futottam, majd körülbelül 100 méter után úgy éreztem, hogy lehet nem volt olyan jó ötlet, egy kilométer után pedig már biztos voltam benne, hogy nem volt jó ötlet, mégsem ugrottam fel a következő hazafele tartó villamosra. 
Helyette futottam tovább, mert a célra figyeltem a fájdalom helyett.

Elfáradhatsz! Senki sem mondta, hogy nem lehetsz fáradt. Senki sem mondta, hogy nem lehet eleged a küzdelmekből. Senki sem mondta, hogy nem érezheted kimerültnek magad egy nehéz nap után. 
A fenti ige nem erről szól. Nem egy önkínzásra alkalmas szöveg, amit elolvasol fáradtan, és konstatálod magadban, hogy még ezt is elrontottad. Elfáradhatsz!

Kórah (a zsoltár írója) azt mondja, hogy elcsüggedni nem kell (nem pedig nem szabad... Nagy különbség). 
Nem kell háborogni. Lehet, hogy rossz napod van, és minden hullám a fejed felett csapott össze, de nem kell háborognod. Dönthetsz máshogy. Lehetőség és nem parancs.

Elfáradhatsz, de dönthetsz úgy, hogy méltósággal viseled. 
Elcsüggedhetsz, de dönthetsz úgy, hogy felegyenesedsz, és a magasba nézel. Háboroghatsz, de mosolyoghatsz is. 
Duzzoghatsz a nehézségek miatt, de hálát is adhatsz az áldások miatt amiket Istentől kapsz.

A körülményeken nem mindig tudsz változtatni, de a hozzáállásod tőled függ. 
Hogy a problémákra nézel, vagy Istenre, az csak a te döntésed.

(Ömböli Dávid)



🌹Reggeli dicséret - Gyakorlati teológia⭐

,,💞Szépen megalkotott mindent a maga idejében, az örökkévalóságot is az emberi értelem elé tárta, de az ember mégsem tudja felfogni Isten alkotásait elejétől a végéig, amelyeket megalkotott., A prédikátor könyve 3:11

Nemrég valaki, miután megtudta rólam, hogy teológus vagyok, a következőképpen támadt nekem: a teológia nem tudomány. Ezek után nem sokkal valaki más úgy nyilatkozott, hogy “a teológia csak összezavarja a dolgokat, amiket a hétköznapi ember ösztönösen megismerhet.” 
Természetesen érintettségem révén nem tudtam szó nélkül elmenni ezek mellett a vélemények mellett. Hiszen a teológia tudomány – hasonlóan a filozófiához, vagy a kommunikációhoz – és nem mellesleg fontos is.

A teológia nevében is egyértelműen körülírja kutatási területét: nem más ez, mint Istenről szóló beszéd. A teológia célja a Biblián, tapasztalatokon és világnézeteken keresztül bemutatni a valóságban, hogy kicsoda Isten. Ehhez, mint írtam, mindenek előtt meg kell ismerni a Bibliát. 
Ahhoz, hogy ezt megtehessük, szigorú szabályok mentén kell olvasni azt. 
Az első ilyen szabály: soha ne olvass igeverseket!

Hadd mutassak egy jó példát ehhez az alapelvhez! 
Olvasd el újra a mai Reggeli Dicséretet,  A prédikátor könyve 3. fejezet 11. versét! 

Miről szól ez a vers? Milyen következtetéseket vonsz le ebből az igéből?
Most lépj hátrébb egy lépéssel, és ne csak az igeverset, hanem a közvetlen környezetét is olvasd el! Kezdd A prédikátor könyve 3:9-nél, és olvasd el egészen a 15. versig. Változik a kép?

Ilyen a teológia is, az Istenről szóló beszéd. Hiába bölcselkedünk magunkban, soha nem fogjuk elérni a teljes megismerést – egy végtelen Istent próbálunk megmérni egy húszcentis vonalzóval. 
Nem lehetetlen, de az örökkévalóság fog kelleni hozzá. Van értelme?

Van. A tudománynak mindig van. Mindig egy lépéssel közelebb kerülni annak a megismeréséhez, amit Isten nekünk adott. De minek van még ennél is több értelme? Ha nem csak egy verset olvasol 
A prédikátor könyvéből, akkor egyértelművé válik: nem csak megismerni, de élni az életet. 
Nem csak tudni, de jelen lenni, enni, inni, élvezni. Nem csak lemérni Istent, nem csak beszélni róla, hanem megélni a vele való kapcsolatot.

Ez már gyakorlati teológia.
(Ömböli Krisztián)



AZ ÚR IGÉJE ⭐

János Apostol I. levele 4. rész 18. 
,,💞A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: a ki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben.,,

1. Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba.
2. Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;
3. És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.
4. Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, a ki bennetek van, mint az, a ki e világban van.
5. Azok a világból valók; azért a világ szerint beszélnek, és a világ hallgat rájok.
6. Mi az Istentől vagyunk: a ki ismeri az Istent, hallgat reánk, a ki nincsen az Istentől, nem hallgat reánk. Erről ismerjük meg az igazságnak lelkét és a tévelygésnek lelkét.
7. Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, a ki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent.
8. A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.
9. Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa.
10. Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért.
11. Szeretteim, ha így szeretett minket az Isten, nekünk is szeretnünk kell egymást.
12. Az Istent soha senki nem látta: Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az ő szeretete teljessé lett bennünk:
13. Erről ismerjük meg, hogy benne maradunk és ő mibennünk; mert a maga Lelkéből adott minékünk.
14. És mi láttuk és bizonyságot teszünk, hogy az Atya elküldte a Fiút a világ üdvözítőjéül.
15. A ki vallja, hogy Jézus az Istennek Fia, az Isten megmarad abban, és ő is az Istenben.
16. És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét. Az Isten szeretet;és a ki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne.
17. Azzal lesz teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizodalmunk van az ítélet napjához, mert a mint ő van, úgy vagyunk mi is e világban.
18. A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: a ki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben.
19. Mi szeressük őt; mert ő előbb szeretett minket!
20. Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert a ki nem szereti a maga atyjafiát, a kit lát, hogyan szeretheti az Istent, a kit nem lát?
21. Az a parancsolatunk is van ő tőle, hogy a ki szereti az Istent, szeresse a maga atyjafiát is.

A Nap Igéje⭐

Péter Apostol II. levele 3. rész 9.
,,💞Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.,,

Péter Apostol II. levele 3. rész
1. Ez immár második levélírásom néktek, szeretteim, amelylyel a ti tiszta gondolkozástokat emlékeztetés által serkentgetem;
2. Hogy megemlékezzetek a szent prófétáktól ezelőtt mondott beszédekről, és az Úrnak és Megtartónak általunk, az apostolok által közölt parancsolatjáról:
3. Tudván először azt, hogy az utolsó időben csúfolkodók támadnak, a kik saját kívánságaik szerint járnak,
4. És ezt mondják: Hol van az ő eljövetelének ígérete? Mert a mióta az atyák elhunytak, minden azonképen marad a teremtés kezdetétől fogva.
5. Mert kész-akarva nem tudják azt, hogy egek régtől fogva voltak, és föld, mely vízből és víz által állott elő az Isten szavára;
6. A melyek által az akkori világ vízzel elboríttatván elveszett:
7. A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó által megkíméltettek, tűznek tartatván fenn, az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára.
8. Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap.
9. Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.
10. Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, a mikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek.
11. Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben,
12. A kik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, a melyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!
13. De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik.
14. Annakokáért szeretteim, ezeket várván, igyekezzetek, hogy szeplő nélkül és hiba nélkül valóknak találjon titeket békességben.
15. És a mi Urunknak hosszútűrését idvességnek tartsátok; a miképen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt néktek a néki adott bölcsesség szerint.
16. Szinte minden levelében is, a mikor ezekről beszél azokban; a melyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, a miket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére.
17. Ti azért szeretteim előre tudván ezt, őrizkedjetek, hogy az istentelenek tévelygéseitől elragadtatva, a saját erősségetekből ki ne essetek;
18. Hanem növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében. Néki legyen dicsőség, mind most, mind örökkön-örökké. Ámen!

Mai Gondolat❤️

„❤️ Hálát adok Istenem, hogy minden kérdésemre Benned ott van a válasz – csak el kell kérnem Tőled!”

⭐ÁLDOTT, SZÉP ESTÉT és REGGELT KÍVÁNOK SOK SZERETETTEL❣️

Péter Apostol I. levele 1. rész 2.
,,💞...kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen.,,

1. Péter, Jézus Krisztusnak apostola, a Pontusban, Galátziában, Kappadóciában, Ázsiában és Bithiniában elszéledt jövevényeknek,
2. A kik ki vannak választva az Atya Isten eleve rendelése szerint, a Lélek megszentelésében, engedelmességre és Jézus Krisztus vérével való meghintésre: kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen.
3. Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, a ki az ő nagy irgalmassága szerint újonnan szűlt minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által,
4. Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, a mely a mennyekben van fenntartva számunkra,
5. A kiket Isten hatalma őriz hit által az idvességre, a mely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen.
6. A melyben örvendeztek, noha most kissé, ha meg kell lenni, szomorkodtok különféle kísértések között,
7. Hogy a ti kipróbált hitetek, a mi sokkal becsesebb a veszendő, de tűz által kipróbált aranynál, dícséretre, tisztességre és dicsőségre méltónak találtassék a Jézus Krisztus megjelenésekor;
8. A kit, noha nem láttatok, szerettek; a kiben, noha most nem látjátok, de hisztek benne, kibeszélhetetlen és dicsőült örömmel örvendeztek:
9. Elérvén hitetek czélját, a lélek idvességét.
10. A mely idvesség felől tudakozódtak és nyomozódtak a próféták, a kik az irántatok való kegyelem felől jövendöltek:
11. Nyomozódván, hogy mely vagy milyen időre jelenté azt ki a Krisztusnak ő bennök levő Lelke, a ki eleve bizonyságot tett a Krisztus szenvedéseiről és az azok után való dicsőségről.
12. A kiknek megjelentetett, hogy nem magoknak, hanem nékünk szolgáltak azokkal, a melyeket most hirdetnek néktek azok, a kik prédikálták néktek az evangyéliomot az egekből küldött Szent Lélek által; a mikbe angyalok vágyakoznak betekinteni.
13. Annakokáért felövezvén elmétek derekait, mint józanok, tökéletesen reménykedjetek abban a kegyelemben, a melyet a Jézus Krisztus hoz néktek, mikor megjelen.
14. Mint engedelmes gyermekek ne szabjátok magatokat a ti előbbi kívánságaitokhoz, a melyek tudatlanságotok alatt voltak bennetek;
15. Hanem a miképen szent az, a ki elhívott titeket, ti is szentek legyetek teljes életetekben;
16. Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok.
17. És ha Atyának hívjátok őt, a ki személyválogatás nélkül ítél, kinek-kinek cselekedete szerint, félelemmel töltsétek a ti jövevénységtek idejét:
18. Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből;
19. Hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén:
20. A ki eleve el volt ugyan rendelve, a világ megalapítása előtt, megjelent pedig az idők végén ti érettetek,
21. A kik ő általa hisztek Istenben, a ki feltámasztotta őt a halálból és dicsőséget adott néki; hogy a ti hitetek reménység is legyen Istenben.
22. Lelketeket az igazság iránt való engedelmességben képmutatás nélkül való atyafiúi szeretetre tisztítván meg a Lélek által, egymást tiszta szívből buzgón szeressétek;
23. Mint a kik újonnan születtetek nem romlandó magból, de romolhatatlanból, Istennek ígéje által, a mely él és megmarad örökké.
24. Mert minden test olyan, mint a fű, és az embernek minden dicsősége olyan, mint a fű virága. Megszárad a fű, és virága elhull:
25. De az Úr beszéde megmarad örökké. Ez pedig az a beszéd, a mely néktek hirdettetett.

ÉLETFOGYTIGLANI ÍTÉLET❣️

"💞Egy másik angyalt láttam az ég közepén repülni, akinél az örökkévaló evangélium volt, és azt hirdette a föld lakosainak –minden nemzetségnek, törzsnek, nyelvnek és népnek – hangosan ezt mondta: Féljétek Isten, és adjatok Neki dicsőséget, mert eljött ítéletének órája, és imádjátok azt, aki teremtette a mennyet, a földet, a tengert és a vizek forrásait." Jelenések 14:6-7.

Kérem, álljanak fel, a bíró megérkezett. 
A teremben halálos csend, mindenki némán feláll, majd leül, és elkezdődik a tanúk előtti meghallgatás. A vádlottra életfogytiglani szabadságvesztést javasolt az ügyész. 
Mindenki, ő maga is tudta, hogy megérdemelte. 
Most következik a védő beszéde, aztán majd az ítélethirdetés.

A védőügyvéd feláll, odamegy a pulpitushoz a bíró elé, és egy papírlapot nyújt át. 
A bíró előbb a vádlottra, majd az ügyvédre néz, és azt mondja. 
Kérem, álljanak fel, kihirdetem az ítéletet.
Mindenki feláll, a teremben néma csönd, majd a bíró megszólal:
A vádlottat ezennel felmentem az életfogytiglani ítélet alól.
A vádlott szabad. Elmehet. Adósságát az ügyvéd kifizette maradéktalanul.
Vajon hogyan tekint ez az elítélt az ügyvédjére?
És a bíróra, aki a fenti szavakat kimondta?
A halára ítélt bűnös Te vagy, és én vagyok. Tudod, hogy halál vár rád. 
Megérdemelted velem együtt és akkor jön a mi védőnk, és megkapjuk a felmentő ítéletet, mert Ő – az Ő vérével – eltörölte összes bűnünket.

Már csak néhány dolgunk maradt:
Elmondani, hirdetni másoknak, hogy nekünk milyen védőügyvédünk van, ők is felkérhetik.
Hálát adni, dicsőíteni Őt határtalan, meg nem érdemelt szeretetéért
Elfogadni ezt a kegyelmet, ami nem is olyan könnyű!
Imádni és hódolni a mi Teremtőnk és alkotónk előtt
Naponta beszélgetni Vele, olvasni levelét, és megtenni, amit kér tőlünk...
A halálos ítélethez képest ez igazán nem sok – bár elengedhetetlen – tennivaló.

⭐Örömteli bátorító - Imádkozz kitartóan a gyermekeidért❣️

,,💞Fiaid mindannyian az Örökkévaló tanítványai lesznek és békességük örökre bőséges marad.,, Ézsa.54,12

A tanítványaiért könyörgő Jézus Isten atyai szívének a tükörképe.
Anyaként vagy apaként te is imádkozhatsz azért, hogy gyermekeid ne veszítsék szem elől Isten velük kapcsolatos szándékát

Isten célkitűzése gyermekeiddel kapcsolatban pontosan ugyanaz, amit tőled is elvár. 
Imádkozzunk azért, hogy gyermekeink életét meghatározó valóság legyen az öröm, gyermekeink folyamatos lelki fejlődéséért.

Imádkozzunk hogy hatékonyan szolgálják Krisztust: 
"Tedd késszé őket a szolgálatra igazságod által; a te tanításod igazság" Jn. 17:17

.... azért, hogy gyermekeink megtapasztalják az Úrral való személyes kapcsolatot: 
"Azért imádkozom, hogy mindnyájan egyek legyenek úgy, ahogyan Te és én egyek vagyunk, Atyám, ... hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem"
Jn. 17:21

Imádkozzunk azért, hogy gyermekeinknek is rendszeres célja legyen másokat a Krisztushoz vezetni: "Nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem" Jn. 17:20. 
Jézus Nevében, Ámen!

⭐Örömteli mindennapok - Erős védelem

,,Egy ellened készült fegyver sem lesz jószerencsés, és minden nyelvet, mely ellened perbe száll, kárhoztatsz: ez az Úr szolgáinak öröksége, és az ő igazságuk, mely tőlem van, így szól az Úr!,,  Ézsaiás 54:17

A te örökséged !-az Úr mondja neked. Vedd át és élj az örökségedben! 
Használd az örökségedet!

Amikor az ellenség valamilyen területen támadást intéz ellened, ne csak siránkozz és könyörögj Istennek, hogy mentsen meg. Inkább nyisd ki a Bibliádat az Ézsaiás 54:17-nél.
Emlékeztesd magad Isten ígéretére.
Használd ezt az ígéretet arra, hogy megerősítsen a bűnnel szemben, vagy az ellenség bármilyen gonosz munkájával szemben, amivel meg akarna kötözni téged. 
Majd erősítsd meg magad a hitedben az imádság által.

Mondd ezt: „Uram, nem félek ettől a fegyvertől, amit az ellenség ellenem készített, mert tudom, hogy a Te Igéd szerint nem lesz jó szerencsés. Bízom a védelmedben, és megköszönöm azt Neked. Jézus nevében. Ámen.”
Ne engedd, hogy Isten erős védelme hiábavaló legyen. Az Úr szolgájaként a védelem jogos örökséged.

🌹Reggeli dicséret - Velem cselekedtétek meg ⭐

💞És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, amennyiben megcselekedtétek eggyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.” Máté evangéliuma 25. fejezet 40. vers

Ez a vers Jézus visszajövetelével kapcsolatos példázatsor egyik legismertebb és legtöbbször idézett mondata. S hogy mi a tanulsága? 
Első olvasatra egyszerű; Urunk visszatérését váró hű szolgaként önzetlenül segítenünk kell a rászorulókon, a szenvedőkön.

Aztán, ha egy kicsit mélyebben megnézzük ezt a mondatot, akkor felmerül a kérdés; 
Biztos, hogy mindenkin segítenünk kell? Biztos, hogy minden emberrel azonosítja magát Jézus? Hiszen, itt a ’legkisebb atyámfiai’ kifejezés áll, ami inkább a hívő embereket jelöli.

A nyíltan bűnben élőket, a szélhámosokat nem kell segíteni. 
Ha például felhív valaki azzal, hogy megnyerted az ugandai lottón a főnyereményt, de az utaláshoz küldj százezer forintot, erre nem vonatkozik, hogy ’velem cselekedtétek meg’. Vagy Igen? S míg ezen filozofálgatunk elvész a lényeg: ’cselekedtétek’

Ez a mulasztása a példázatban a hűtlenek csoportjának is. Annyira leköti figyelmüket a jelek beazonosítása, a személyválogatás, hogy nem is látják a szükségben lévő Jézust.

A kérdés tehát nem az, hogy kinek teszel szívességet, hogy kit látogatsz meg a kórházban, hogy kit hívsz meg ebédre, vacsorára, hanem az, hogy miután elolvastad ezt a mondatot ’Velem cselekedtétek meg’ csupán sóhajtasz egy áment, vagy cselekszel is, megtéve mindent, ami rajtad áll. Ne válogass! „cselekedd, és élsz.” (Luk.10:28)

(Tóth Szilárd)

💥Van erőm - Kivonultál már? ⭐

Mózes II. könyve 14. rész 14.
 ,,Az Úr hadakozik ti érettetek; ti pedig veszteg legyetek.,,

Amikor Izráel népe kijött Egyiptomból, kis idő elteltével zúgolódni kezdett. 
Vágyakozott az egyiptomi, jó élet után, ahol minden napra megvolt a betevő falat.
A nehézség idején elfordultak Istentől, és elfelejtették az Ő ígéretét. Nyugodt, csendes életre vágytak.
De a nyugalom egyik percről a másikra megváltozott, hiszen jöttek az egyiptomiak, felfegyverzett harci kocsikkal, katonákkal. Meglátva a veszélyt, az emberek elfeledkeztek Isten ígéretéről.
Mózes ekkor mondta ezt a csodás kijelentést: "Az ÚR harcol értetek, ti pedig maradjatok veszteg!" (2Móz 14,14) Ez az Ige nem csak Izráel népének volt bátorítás, hanem nekünk, mai embereknek is támogatás lehet a nehéz időszakokban.
Hisz, ha jobban belegondolunk az egész életünk egy harc. 
Meg kell tanulnunk, hogy nem minden terhet kell egyedül hordozunk, erre csak Isten képes. 
A rendíthetetlen bizalomra azért van szükségünk, hogy életünk szégyenletes gyávai között, amikor elkezdünk félni, rettegni a jövőtől, támaszkodjunk Istenre.
Az Úr harcol értünk, érted.
Kedves Olvasóm, azt nem tudom, hogy milyen harcok vannak a te életedben: lelki problémák, konfliktusok, szeretetlenség, de azt tudom, hogy ki segíthet ezekben a problémákban.
Az az Isten, aki számtalanszor megkönyörült népén, aki saját Fiát áldozta fel érettünk a golgotai kereszten, nem változott. Ezért bátran merem állítani, hogy Isten harcol érted.
Visszatérve Izráel népe nem bántatlanul, de elérte a kitűzött célt, mert Isten ott volt velük. 
Ugyan így, lehet, hogy próbák közepette, de te is elfogod érni azt, amit Isten eltervezett veled.

🌹Reggeli dicséret - Dönts az életedért! ⭐

💞Annak kell meghalnia, aki vétkezett. A fiú nem bűnhődik az apa bűne miatt, az apa sem bűnhődik a fia bűne miatt. Igazságáért csak az igaz kap jutalmat, a bűn pedig csak magát a bűnöst terheli.” Ezékiel könyve 18.rész 20.vers

Csináltál már olyat, amire nem vagy büszke? Esetleg olyat, amiről határozottan tudtad, hogy nem szép dolog és mégis megtetted? Mit éreztél? Megbántad vagy csak tovább léptél? 
Életünk tele van döntéshelyzetekkel. Tegyem vagy ne tegyem, megbosszuljam vagy elengedjem, támadjak vagy védekezzek?

A bibliai kor emberének hasonló helyzetekkel kellett szembesülnie. 
Életük központi helyén volt a Tízparancsolat, ami a mai világban a polgári törvénykönyvhöz hasonlítható. 
A teljesen hétköznapi életet élő emberek döntéseit is befolyásolta. 
Minden tanítás alapja a Tízparancsolat volt, amelyet a papok számon kértek és mint az igaz ember ismertetőjegyét, figyelték. 

Jelen esetben a Babiloni fogság idején vagyunk és ez nehezítő körülmény volt a nép számára. 
Ideális esetben, a családjuk körében, békében élnek és úgy tartják meg a törvényt, de jelenleg egy embert próbáló helyzetben vannak, amikor nehéz helyesen cselekedni. 
Isten a prófétán keresztül üzen a népnek és szeretné, ha ez alapján hoznának döntéseket. 

Közösségben vannak, mégis az egyéni felelősség jelenleg a legfontosabb. 
A jóra kell törekedni és nem az a döntő, hogy milyenek a külső körülmények, hanem az, hogy milyen az ember magatartása abban a helyzetben. Arra irányítja figyelmüket, hogy tetteiket nem magyarázhatják helyzetükkel vagy családtagjaik viselkedésével. Önállóan, önmagukért felelősek.

…ahogy mi is! Életünk és döntéseink egyéni felelősségünk. 
Felmenőink, közeli és távoli rokonaink nem befolyásolhatják sorsunkat, ahogy a mi sorsunk sem befolyásolják az ő sorsukat.  

Éppen ezért, életünket okosan és megfontoltan kell élni. 
Tetteinket mérlegelni és szavainkat értékelni kell, hiszen minden, amit teszünk nem másnak lesz büntetés, hanem egyedül nekünk.

Áldott napot!
(Pörneki-Csomó Hajnalka)



2024. január 19., péntek

A Nap Igéje⭐

Ézsaiás 25:1
,,💞Uram, te vagy Istenem, magasztallak, dícsérem nevedet! Mivel csodát cselekvél, örök tanácsaid hűség és igazság.,,

Ésaiás próféta könyve 25. rész
1. Uram, te vagy Istenem, magasztallak, dícsérem nevedet! Mivel csodát cselekvél, örök tanácsaid hűség és igazság.
2. Mert a városból kőrakást csináltál, az erős városból romot, az idegenek palotáját olyanná tetted, hogy nincs többé város; soha örökké meg nem épül.
3. Ezért dicsőítnek téged erős népek, erőszakos pogányok városai félnek téged!
4. Mert erőssége voltál a gyöngének, erőssége a szegénynek szorongásában; a szélvész ellen oltalom, árnyék a hévség ellen, mikor az erőszakosok haragja olyan volt, mint kőfalrontó szélvész.
5. Mint hévséget száraz földön, megalázod az idegeneknek háborgását, mint a hévség sűrű felleg miatt, megszünt a pogányoknak éneke.
6. És szerez a seregek Ura minden népeknek e hegyen lakodalmat kövér eledelekből, lakodalmat erős borból; velős, kövér eledelekből, megtisztult erős borból;
7. S elveszi e hegyen a fátyolt, mely beboríta minden népeket, és a takarót, mely befödött vala minden népségeket;
8. Elveszti a halált örökre, és letörli az Úr Isten a könyhullatást minden orczáról: és népe gyalázatát eltávolítja az egész földről; mert az Úr szólott.
9. És szólnak ama napon: Ímé Istenünk, a kit mi vártunk és a ki megtart minket; ez az Úr, a kit mi vártunk, örüljünk és örvendezzünk szabadításában!
10. Mert az Úr keze nyugszik e hegyen, és eltapostatik Moáb az ő földében, mint eltapostatik a szalma a ganaj levében.
11. És kiterjeszti kezeit abban, mint kiterjeszti az úszó, hogy ússzék; de az Úr megalázza kevélységét és kezei csalárdságát;
12. És magas falaid erősségét lerontja, megalázza, a földre, porba dobja.

AZ ÚR IGÉJE ⭐

Zsoltárok könyve 62. rész 7. 
,,💞Csak ő az én kősziklám és szabadulásom; ő az én oltalmam, azért nem rendülök meg.,,

1. Az éneklőmesternek, Jedutun szerint; Dávid zsoltára.
2. Csak Istenben nyugoszik meg lelkem; tőle van az én szabadulásom.
3. Csak ő az én kősziklám és szabadulásom; ő az én oltalmam, azért nem rendülök meg felettébb.
4. Meddig támadtok még egy ember ellen; meddig törtök ellene valamennyien, mint meghanyatlott fal és dűlő kerítés ellen?
5. Csak arról tanácskoznak, mimódon vessék őt le méltóságából; szeretik a hazugságot; szájukkal áldanak, szívükben átkoznak. Szela.
6. Csak Istenben nyugodjál meg lelkem, mert tőle van reménységem.
7. Csak ő az én kősziklám és szabadulásom; ő az én oltalmam, azért nem rendülök meg.
8. Istennél van szabadulásom és dicsőségem; az én erős kősziklám, az én menedékem Istenben van.
9. Bízzatok ő benne mindenkor, ti népek; öntsétek ki előtte szíveteket; Isten a mi menedékünk. Szela.
10. Bizony hiábavalók a közembernek fiai és hazugok a főembernek fiai; ha mérőserpenyőbe vettetnek, mind alábbvalók a semminél.
11. Ne bízzatok zsarolt javakban, és rablott jószággal ne kevélykedjetek; a vagyonban, ha nő, ne bizakodjatok;
12. Egyszer szólott az Isten, kétszer hallottam ugyanazt, hogy a hatalom az Istené.
13. Tiéd Uram a kegyelem is. Bizony te fizetsz meg mindenkinek az ő cselekedete szerint!



TESTVÉREM, AZ ÖSSZEHASONLÍTGATÁS VESZÉLYEZTETI A JÖVŐDET❣️

Üdvözöllek Testvérem,

Kevés dolog árt annyira a gondolatvilágunknak, mint a magunk másokkal való összehasonlítgatása.
Egyeseknél reflexszerű, másoknál hajlam. Még magunkról alkotott képünket is eltorzíthatja. 
A féltékenység és az irigység táplálja. Valóságos ördögi kör!

A másokhoz való hasonlítgatás veszélyezteti a jövőnket… Az irigység vagy a féltékenység olyan bűn, amelyet elítél Isten a Tízparancsolatban (amikor valaki megkíván olyasmit, ami nem az övé, vagy irigy szemmel néz más tulajdonára).

Ismered-e ezt a mondást: „Irigy a szomszéd szeme”...? Igen, nagyon gyakran gondoljuk, hogy a szomszédnak jobb, olyannyira, hogy belebetegedhetünk a féltékenységbe, mint a példabeszéd ezt alátámasztja:
„A szelíd szív a testnek élete, az irigység pedig a csontoknak rothadása.” (Példabeszédek 14,30)

Testvérem, megesik-e veled, hogy másokhoz méred magad? Néha? Gyakran? Minduntalan?
Elég csak megnézni azt a másikat…

• Nálam áldottabb.
• Nálam tehetségesebb.
• Nálam ismertebb, az enyémnél minőségibb a baráti köre.
• Nálam sikeresebb.
• Nálam jobban szeretik.

Ebből is meg abból is több van neki, mint nekem… és nem ismer megállást az összehasonlítgatás. Olyannyira, hogy elkedvetlenít, elvakít, s haragot, keserűséget és bánatot vált ki belőled. 
Az összehasonlítgatás megfoszt végül rendeltetésedtől, mert odasandítottál a szomszédodra, ahelyett hogy Istent nézted volna, aki tökéletes tervet készített számodra.

Eljött az ideje, hogy kiiktasd ma az életedből ezt a féltékenységet, ami felemészt. 
Kész vagy-e Testvérem, hogy új stratégiát vezess be…?

• Kérj bocsánatot Istentől, amiért fenntartottad ezt a féltékenységet!
• Köszönd meg neki a benned rejlő adományokat és talentumokat!
• Dicsérd Őt, amiért megteremtett téged: Páratlan vagy!
• Bontakoztasd ki az imádságban azt, amire tehetséget kaptál… és tarts ki…!
• Azután dicsérd Istent a bőséges termésért, amivel meg fog áldani!

Testvérem, ne hasonlítsd többé magadat másokhoz, menj előre saját rendeltetésednek az útján!

🌹Reggeli dicséret - “Milyen könnyű elérni a mennyet!”⭐

,,💞Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.,, János evangéliuma 3:16

A számunkra fontos ügyekért, tárgyakért vagy személyekért nagy áldozatokat is készek vagyunk hozni, nagy árat is készek vagyunk adni. Ez olyankor válik a leginkább láthatóvá, amikor például tönkremegy valami, amit egy számunkra kedves embertől kaptunk, vagy jól használható, és hozzánk nőtt; vagy amikor megbetegszik a kutyánk, a macskánk, vagy valamilyen kedvencünk, és sokkal nagyobb árat készek vagyunk adni a javításáért vagy gyógyításáért, mint amennyiért egy másikat tudnánk venni. 
És természetesen, ha valaki, akit szeretünk, megbetegszik vagy balesetet szenved, gyakran kockára tesszük anyagi biztonságunkat, vagy ha ez az ára, és lehetséges, a saját testünkből adunk, csak hogy meggyógyuljon, még ha tisztában vagyunk is a veszéllyel, amit egy ilyen lépéssel felvállaltunk. 
A szeretet túlmegy az ésszerű határokon. A szeretet nem racionális.

Isten szeretete is ilyen. „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

A legvégsőkig elment azért, hogy megmentsen minket az elvesztéstől. Odaadta a számára legértékesebbet értünk, az ellenségeiért. Bizonyára tisztában volt a veszélyekkel, hiszen emberként élve Jézus kísérhető volt, bűnt követhetett volna el, és így elveszhetett volna. De még ezt is vállalta! 
Mert a szeretet nem racionális. Nem tárgyilagosan mérlegel, mert van egy magasabb szempont is, és innét nézi a valóságot.

Időnként hívő keresztényektől hallom, hogy bizonytalanok abban, hogy üdvözölni fognak. 
A saját méltatlanságuk, bűnösségük miatt. Ha ez lenne az üdvösségünk alapja, akkor tényleg joggal kételkedhetnénk a végeredményben. De „úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” Csak aki elutasítja Istent, Isten kegyelmét, vagyis nem akar hinni benne, az van abban a veszélyben, hogy elveszik.

Az örök élet feltétele a hit. A hit Isten ajándéka. 
Kinek ne akarná adni, ha ez a feltétel, és ekkora árat adott érte? 
Az én meggyőződésem az, hogy ha a legdrágábbat adta érted és értem, akkor mindent megtesz értünk ma is, és ha csak egy módja lenne, akkor azt is meg fogja találni, és meg fog váltani! 
Ő ennyire elkötelezett felénk. 
Nem hagy könnyedén elveszni! „Halleluja, mily könnyű elnyerni a mennyet!” – írja Ellen G. White.

Hiszed-e ezt?

(Simon Csaba)

💥Van Erőm💥Négy ember

,,💞Adjanak hálát az Úrnak az ő kegyelméért, és az emberek fiai iránt való csodadolgaiért,, Zsoltárok 107:15.

Ebben a zsoltárban négy emberről van szó.
Egy utazóról, aki nem találja élete célját, és csak bolyong a pusztában. 
Az úton elfáradt, meglankadt, éhes, szomjas és még a lelke is elcsüggedt.
Ott van a fogoly, aki engedetlenség miatt a sötétségben, láncok között vágyakozik a fény után. 
Olvasunk egy betegről, aki az elkövetett hibáiért szenved, félelmek között éli mindennapjait.
Végül pedig olvasunk egy tengerészről, aki rájött arra, hogy hiába a nagy tudása, egy vihar kellős közepette, mert a hullámok között, a mélységes tengeren semmit nem ér bölcsessége.
Mi a közös ebben a négy emberben?
Az, hogy az útvesztőből, a mélységből, a betegségből, a hullámok közül Istent hívták segítségül.
Másak a körülményeik, az élethelyzetük, családi állapotuk mégis ugyanazt tapasztalják: a szükség idején Isten meghallgatja őket és válaszol.
Ilyen csodás Istenünk van ma nekünk is. Légy az ötödik ember! Az, aki Istent választotta. 
Az, aki helyes, Isten szerinti döntéseket próbál meghozni. 
Légy az, aki a betegség idején az Áldott Orvosban bízik, és aki az egészség idején Istennek ajánlja minden energiáját.  Végül pedig légy az, aki Jézussal jár az úton.
Boldogan merem állítani, hogy a mai nap mindenkinek jó oka van arra, hogy Istent dicsérje!

http://www.biblia.hu/biblia_k/k_19_107.htm

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:

2024. január 18., csütörtök

AZ ÚR IGÉJE ⭐

Ruth könyve 1. rész 16.
,,
💞Ruth pedig monda: Ne unszolj, hogy elhagyjalak, hogy visszaforduljak tőled. 
Mert a hova te mégy, oda megyek, és a hol te megszállsz, ott szállok meg; néped az én népem, és Istened az én Istenem.,,

Ruth könyve 1. rész

1. És lőn azon napokban, a mikor a bírák bíráskodának, éhség lőn a földön. És elméne egy férfi a Júda Bethleheméből, hogy Moáb mezején tartózkodjék; ő meg a felesége, és a két fia.
2. A férfi neve Elimélek és felesége neve Naómi; két fiok neve pedig Mahlon és Kiljon; efrataiak, a Júda Bethleheméből valók. És eljutának Moáb mezejére, és ott valának.
3. Meghala pedig Elimélek a Naómi férje, és marada ő és az ő két fia.
4. A kik Moábita leányokat vőnek feleségül; az egyiknek neve Orpa, és a másiknak neve Ruth. És ott lakozának közel tíz esztendeig.
5. Meghalának ők is mind a ketten, Mahlon is, Kiljon is, és marada az asszony az ő két fia és férje nélkül.
6. Felkele azért ő és az ő menyei, és ő visszatére Moáb mezejéről; mert hallotta vala Moáb mezején, hogy meglátogatta az Úr az ő népét, hogy adjon nékik kenyeret.
7. És kiméne arról a helyről, a hol volt, és vele a két menye. És menének az úton, hogy visszatérjenek Júda földére,
8. És monda Naómi az ő két menyének: Menjetek, térjetek vissza, kiki az ő anyjának házához. Cselekedjék az Úr irgalmasságot veletek, a miképen ti cselekedtetek a megholtakkal és én velem!
9. Adja az Úr tinéktek, hogy találjatok nyugodalmat, kiki az ő férje házában. És megcsókolá őket; és ők nagy felszóval sírának.
10. És mondák néki: Bizony mi veled együtt térünk a te népedhez!
11. Naómi pedig mondá: Térjetek vissza leányaim! Miért jönnétek én velem? Hát ugyan vannak-é még fiak az én méhemben, a kik férjeitek lehetnének?
12. Térjetek vissza leányaim! menjetek, mert én már vénebb vagyok, semhogy férjhez mehetnék. Még ha azt mondanám is, hogy van reménységem; még ha ez éjjel férjhez mennék is és szülnék is fiakat:
13. Ugyan megvárhatnátok-é őket, a míg felnőnek? Ugyan megtartóztatnátok-é magatokat miattok, hogy férjhez ne menjetek? Ne, édes leányaim! Mert nagyobb az én keserüségem, mint a tietek, mert engem talált az Úrnak keze.
14. Azok pedig nagy felszóval tovább sírának. És Orpa megcsókolá az ő napát; Ruth azonban ragaszkodék hozzá.
15. Ő pedig monda: Ímé a te sógorasszonyod visszatért az ő népéhez, és az ő isteneihez, térj vissza te is a te sógorasszonyod után.
16. Ruth pedig monda: Ne unszolj, hogy elhagyjalak, hogy visszaforduljak tőled. Mert a hova te mégy, oda megyek, és a hol te megszállsz, ott szállok meg; néped az én népem, és Istened az én Istenem.
17. A hol te meghalsz, ott halok meg, ott temessenek el engem is. Úgy tegyen velem az Úr akármit, hogy csak a halál választ el engem tőled.
18. Mikor pedig látá, hogy erősködik vele menni, nem szóla néki többet.
19. És menének mind a ketten, míglen Bethlehembe érkezének. És lőn, hogy mikor Bethlehembe érkezének, megmozdult az egész város miattok, és mondák: Nemde nem Naómi ez?
20. És ő monda nékik: Ne hívjatok engem Naóminak, hívjatok inkább Márának, mert nagy keserűséggel illetett engem a Mindenható.
21. Többed magammal mentem el, és elárvultan hozott vissza engemet az Úr; miért hívnátok hát engem Naóminak, holott az Úr ellenem fordult, és a Mindenható nyomorúsággal illetett engemet?
22. Így tért vissza Naómi, és vele a Moábita Ruth, az ő menye, a ki hazatért Moáb mezejéről. Megérkezének pedig Bethlehembe az árpaaratás kezdetén.

2024. január 17., szerda

Mai Ige⭐

💞Aki igazságra és hűségre törekszik, életet, igazságot és megbecsülést talál.” (Példabeszédek 21:21)

🌹Reggeli dicséret⭐ Engedelmes szolgálat

💞Mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.”
Pál levele a filippiekhez 2. fejezet 6-8. verse

A keresztben összpontosul Isten minden kinyilatkoztatása! Krisztus kereszthalála akármennyire is tragikus, egyszerre örömteli is, mert az ember iránti szeretet hirdeti. 
Sajnos ezt szavakkal alig lehet kifejezni.
Minden embernek meg kell ismernie Istent. Az istenismeret átalakítja jellemünket és az egész ember létét erővel hatja át.

Jézus Krisztus bemutatta Isten jellemét. A vakoknak látást adott, a siketeknek hallást. 
A leprást megérintette, a szegények barátja lett. Valljuk be, ma a társadalmunkban legelőször a szegényeket és betegeket vetjük ki magunk közül. Jézus nem ezt tette.
Jézus Krisztus ezt mondja neked: "A szívedben uralkodó zűrzavar és félelem helyett békességet adhatok neked. Megbocsátást adok a bűntudat, a harag, a szégyen és az irigység helyett. 
Az aggodalmat és az idegeskedést bizalomra és hitre cserélem. 
Reményt nyújtok a depresszió és az elkeseredettség helyett. 
Az ürességet megtöltöm értelemmel és céllal. Világosságot adok a zűrzavar helyett. 
De nem fogom betörni a szíved ajtaját, neked kell behívnod engem az életedbe."

Pál mélységesen vágyott arra, hogy az emberek meglássák és felfogják Krisztus alázatosságát. 
Meg volt győződve arról, hogyha rá lehetne vezetni őket a menny Fensége által hozott csodálatraméltó áldozat átgondolására, az önzés eltűnne szívükből. 
Vajon tudunk-e Isten szeretetének megnyilatkozására hála és szeretet nélkül gondolni? Nem hinném!



Biblia- Isten Szent Igéje⭐

Jeremiás 17:10 RÚF
,,💞Én, az ÚR vagyok a szívek ismerője, a vesék vizsgálója, mindenkivel úgy bánok, ahogyan élete és tetteinek gyümölcse szerint megérdemli.,,


⭐ÁLDOTT, SZÉP NAPOT KÍVÁNOK SOK SZERETETTEL❣️

János 1:4
,,💞Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;,,

János Evangyélioma 1. rész
1. Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
2. Ez kezdetben az Istennél vala.
3. Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.
4. Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;
5. És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.
6. Vala egy Istentől küldött ember, kinek neve János.
7. Ez jött tanúbizonyságul, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higyjen ő általa.
8. Nem ő vala a világosság, hanem jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról.
9. Az igazi világosság eljött volt már a világba, a mely megvilágosít minden embert.
10. A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.
11. Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadák be őt.
12. Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;
13. A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.
14. És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.
15. János bizonyságot tett ő róla, és kiáltott, mondván: Ez vala, a kiről mondám: A ki utánam jő, előttem lett, mert előbb volt nálamnál.
16. És az ő teljességéből vettünk mindnyájan kegyelmet is kegyelemért.
17. Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett.
18. Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, a ki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt.

Folytatás:

A Nap Igéje⭐ Az Est Igéje⭐

Máté 14:24-27
,,💞A hajó pedig immár a tenger közepén vala, a haboktól háborgattatva; mivelhogy a szél szembe fújt vala.
Az éjszaka negyedik részében pedig hozzájuk méne Jézus, a tengeren járván.
És mikor látták a tanítványok, hogy ő a tengeren jára, megrémülének, mondván: 
Ez kísértet; és a félelem miatt kiáltozának.
De Jézus azonnal szóla hozzájuk, mondván: Bízzatok; én vagyok, ne féljetek!



AZ ÚR ÖRÖME A TE ERŐSSÉGED❣️

„Mindenkor örüljetek...mindenekben hálát adjatok!" (1Tesz 5,16.18)

Hogyan lehetséges ez? Miképpen örülhetünk a nehézségek közepette?
Honnan származik ez az öröm?
Mi magunk nem hozhatjuk létre, mert ha nem kapjuk, akkor nincs.
Pál elárulja nekünk a titok nyitját: az Úrban kell örvendeznünk!
Az Úr Jézus öröméből kell élnünk, aki abban a helyzetben, melyben te vagy én elcsüggedtünk volna, ezekkel a diadalmas szavakkal „örvendezett a Szent Szellemtől indíttatva:
Igen Atyám, mert így volt kedves teelőtted" (Lk 10,21). Az Ő öröme a miénk is.
Tanuljatok meg ebből élni és a bajok fölé emelkedni!
Ha megkísért a csüggedés, tekints fel és kérdezd meg magadtól:
„Elvesztette talán az Úr az örömét?" Csak ebben az esetben lenne okod örömtelennek lenni! 
Mert nem a te örömöd kérdése ez, hanem az övé. „Az Úr öröme a te erősséged"
(Neh 8,10)




💥Van Erőm - Vad fügefa⭐

Az igazi hit kis mennyiségben is hatalmas.
A feljegyzésekben arról olvasunk, hogy egy vadfügefa akár 10 méter magasra is megnőhetett. 
Azt nem is említeném, hogy mekkora gyökérrel rendelkezhetett a föld alatt. 
Igazi nagy erőre volt szüksége egy embernek ahhoz, hogy gyökerestől megsemmisítse a fügefát.
Biztos vagyok abban is, hogy nem volt egy egyszerű feladat. 
Miután egy ember nekilátott a fa kivágásához elfáradt, majd ismét folytatta. 
Megint elfáradt, majd ismét folytatnia kellett. Rengeteg verejtékcsepp vagy mély sóhaj kísérte a munkát, várva arra a boldog pillanatra, mikor a fa helyén már termékeny talaj lesz a munka gyümölcse.
Jézus egészen egyszerűen fogalmaz. Mintha ezt mondaná: Próbálkozz hittel!

Ha belefáradtál, és látod, hogy megint nem sikerül valami, próbálkozz hittel neki szaladni a problémádnak. Nem egyedül, hanem Jézussal. 

A hit útján olykor nem lesz mindig egyszerű, de ha életünket a Megváltónk kezébe tesszük le, akkor egyszer csak azt fogjuk látni, hogy elmozdulnak a hegyek.
 Ha pedig bezárul egy kapu, akkor egy másik fog kinyílni a számunkra. 
Ha fel kell adnunk egy tervünket, akkor az Úr másokkal fog megajándékozni.
Próbálkozz hittel! Kérjük nyitott szívvel az Urat, hogy napról napra növelje a hitünket.

JÉZUS VISSZAJÖVETELÉT MEGELŐZŐ PRÓFÉCIÁK❣️

Dr. Samuel Doctorian: Öt kontinens - öt angyala (Prófécia, látomások)

"....Aztán jobbra tőlem hirtelen megszólalt az első angyal: Mi az öt kontinens öt angyalai vagyunk. Itt vagyunk, hogy a világ öt kontinense felől híradást adjunk...."

Több héten át egyedül voltam egy házban itt Pátmoszon, hogy imádkozzam és az Urat keressem. Találtam egy kicsiny kápolnát - St. Nicolas kápolna - ahova soha senki nem ment. Odamentem és kiöntöttem szívemet Isten előtt. Aztán találtam egy sziklát egy domb lejtőjén, ahova leülhettem imádkozni, elmélkedni és Bibliát olvasni. E napok alatt nagyon keveset ettem. Többször elmentem a János-barlangba, ahol a tanítvány a nagy kinyilatkoztatást látta.

Mialatt egy hónapig imádkoztam e félreeső helyen, gondolatban azt kérdeztem: Vajon küld-e az Úr - valaha is egy tizedik angyalt.
Azelőtt már kilencszer láttam angyalt - Angliában, Belgrádban, Ammanban, Jeruzsálemben, aztán egy angyalt aki Felső-Egyiptomban egy asszonyt a felakasztás elől mentett meg, és a kilencedik angyalt Beirutban a háború alatt láttam. Hajnali három órakor ébresztett fel és utasított, hogy azonnal hagyjam el az országot. Mind a mai napig hálás vagyok az Úrnak - és nem tudom mi történt volna, ha nem lett volna az angyal. Egyszer a Mennyben meg fogom tudni.

Így gondolkoztam arról, hogy vajon láthatok-e tizedszer is egy angyalt. Sokszor az ima alatt erős jelenlétet érzékeltem, hogy megkérdeztem: Uram, most jön egy angyal? De nem történt.
Egy éjszaka álmodtam ugyan egy angyalról - aki felszólított álmomban hogy repüljek, amit meg is tettem - de ez csak egy álom volt. Kívántam, bárcsak láthatnék egy valódi angyalt, mint ez már előzőleg kilenc alkalommal történt.

A látomások:
1998. junius 20-án 3.50-kor hajnalban itt Pátmoszon, a szobámat hirtelen erős fény töltötte be, jóllehet semmilyen fényforrás nem volt benne. Ez egy teljesen félreeső ház az utca végén, a kápolna közelében. Teljesen éber voltam és öt dicsőséges angyalt láttam. Láttam az arcukat - tökéletes mint az embereké, de fénnyel teljes. Láttam a szemüket, hajukat és kezüket.

Tőlem jobbra volt két angyal, és amint balra tekintettem, három másikat láttam még szárnyakkal. Emberi szavakkal leírhatatlan volt megjelenésük a csodálatos fehér, földig érő köntösükben.
Magamban kérdeztem, vajon miért jött öt angyal, de reszkettem és remegtem; sírni akartam, de nem tudtam.

Közvetlenül, mielőtt ezeket az angyalokat szellemben láttam, magamat láttam egy gyülekezet előtt állni és angolul prédikálni. A balomon egy őszhajú tolmács állt egy sötét öltönyben, de nem tudok visszaemlékezni, hogy milyen nyelven beszélt. A következő üzenetet prófétáltam:
Gyülekezetem, szeretetet prédikálsz, szeretetet tanítasz, de a szeretetet élned kell - a szeretetet ki kell mutatnod!
Az én Testemben egység szükséges, sok szakadás van közöttetek!
És ott, ahol nincs egység, Szellemem nem fog mozogni és dolgozni!
Gyülekezetemben a test(iesség) uralkodik!
Gyülekezetemben sok a tisztátalanság!
Egy szent nép után vágyódom!
Meghaltam, hogy szentté légy!

Mialatt szellemben prófétáltam, remegtem. Kinyitottam a szememet és a nagy tömegre tekintettem. A prófécia alatt hirtelen megjelentek e hatalmas angyalok. Visszaléptem a szószéktől és azt hittem, hogy elesek. Teljesen éber voltam, és mindez szellemben történt. Valami erő tartott, hogy ne essek el és kérdeztem magamban, vajon mi történik most?

Aztán jobbra tőlem hirtelen megszólalt az első angyal: Mi az öt kontinens öt angyalai vagyunk. Itt vagyunk, hogy a világ öt kontinense felől híradást adjunk.
Abban a pillanatban, ahogy ez elhangzott, hallottam amint a tömeg felmorajlott: Óh, óhh, óhh! Azt hiszem, hogy a tömeg szintén látta az angyalokat.
Az Úr valami módon értésemre adta, hogy az eljövendő napokban, a világ sok részén, szolgáló angyalok által kinyilatkoztatásokat fog adni. Ez nyilvánosan fog történni - az egyházban fog történni - emberek ezrei fognak egyidőben angyalokat látni. Az utolsó napokban a Messiás Testét/Gyülekezetet fogják szolgálni.

Aztán szólt az angyal: Amit látsz és hallassz, mondd a nemzeteknek! Tehát nincs olyan, amit magamban kell tartanom. Vagy elfogadja, vagy nem!
Nekem ezt a nemzetekkel közölnöm kell!

Első angyal
Az első angyal mondta: Egy üzenetem van egész Ázsia számára.
Amint ezt mondta, néhány másodpercnyi idő alatt láttam Kínát, Indiát, az ázsiai országokat mint Vietnam és Laosz. Ezekben az országokban még sosem jártam. Láttam a Fülöp-szigeteket, Japánt, Singapurt, Malaysiát és Indonéziát. Ezután mutatta az angyal, egész Papua Újguineát, Irian Jayát egészen le Ausztráliáig és Újzélandot.

Ázsia angyala vagyok - mondotta. És láttam a kezében egy hatalmas trombitát, amely egész Ázsia fölött elharsan. Mindíg amikor az angyal az Úr trombitája által szólni fog egész Ázsia fölött - meg fog történni. Milliók fogják az Úr hatalmas hangját hallani.

Aztán azt mondta az angyal: Katasztrófák és éhségek lesznek. Sokan fognak éhenhalni. Erős viharokat fognak észlelni, amilyenek korábban nem voltak. Egész Ázsiában földrengések lesznek és a tenger beborítja a Földet.

Ezt 1998. junius 20-án láttam. Ma 1998. augusztus 16-a van. Néhány héttel ezelőtt hallottam, hogy Papua Újguineában egész falvakat elmosott a tenger. Ezrek élnek nagy nyomorúságban. Ez egy pár héttel ezelőtt történt, és az angyal azt mondta nekem, hogy ez fog egész Ázsiában történni.
Hallottam amint az angyal mondta: A szárazföld a tengerbe szakad.
Ausztrália részei megrázatnak, szétválik és nagy rész az óceánba süllyed.

Ez félelmetes volt - magamban kérdeztem, vajon jól hallottam-e. De az angyal mondta tovább: Kínában és Indiában milliók fognak meghalni. Nemzet nemzet ellen és testvér testvér ellen fog harcolni. Ázsiaiak egymás ellen fognak harcolni. Nukleáris fegyverek lesznek bevetve, amelyek millókat megölnek.
Kétszer hallottam a szavakat: "Katasztrófális, katasztrófális".
Ezután azt mondta az angyal: Financiális krízis fogja Ázsiát gyötörni. Megrázom a világot!

Remegtem mialatt az angyal beszélt. Aztán rám nézett, elmosolyodott és mondta: A legnagyobb szellemi ébredés lesz - láncok törnek szét. Falak omlanak le. És egész Ázsiában - Kínában, Indiában, megtalálják az emberek a Messiást/Krisztust. Ausztráliában hatalmas ébredés lesz.
Hallottam amint Ázsia angyala mondta: Ez az utolsó aratás!
Utána, mintha az Úr mondta volna, folytatta: Gyülekezetemet a Messiás/Krisztus visszajövetelére felkészítem!

Az ítélet kihirdetése után, boldog voltam egy ilyen jó hír fölött. Az egész idő alatt, amíg az öt angyal a szobámban volt, érzékeltem a jelenlétüket - hatalmas volt.

Második angyal
Aztán láttam a második angyalt sarlóval a kezében, amint begyüjti az aratást.
A második angyal mondta: Izráelben és az országokban Iránig megérkezett a szüreti idő.
Néhány pillanatra láttam ezeket az országokat; és hallottam: Egész Törökország és azok az országok akik engem és a szeretet üzenetét elutasították, megtelnek gyűlölettel és kölcsönösen egymást fogják gyilkolni.

Láttam az angyalt aki felemelte sarlóját és a Közel-Keletre vágott vele.
Láttam Iránt, Perzsiát, Örményországot, Azerbajdzsánt, egész Georgient - Irakot, Szíriát, Libanont, Jordániát, Izráelt, egész Kis-Ázsiát - minden véres - befedve vérrel. Mindenhol vért láttam ez országok fölött. És tüzet láttam - ez országok közül többen nukleáris fegyvereket vetnek be, mindenhol füst száll föl. Váratlan pusztítás - emberek semmisítik meg egymást.

A további szavakat hallottam: Izráel! Óh, Izráel, eljött a nagy ítélet! A kiválasztottak, a Gyülekezet, a maradék megtisztíttatik! Isten Szelleme felkészíti Isten gyermekeit!
Láttam amint tűzlángok csaptak fel az égbe.
Az angyal mondta: Ez a nagy ítélet. Gyülekezetem megtisztítom, védem és előkészítem az utolsó napra. Emberek fognak szomjan halni. Az egész Közel-Keleten alig lesz víz. A folyók kiszáradnak és az emberek ezekben az országokban a vízért fognak verekedni. Megmutatta az angyal, hogy az ENSZ a közel-keleti krízis miatt szét fog hullani. Nem lesz többé ENSZ. 
Az angyal a sarlóval be fogja gyűjteni a termést.

Harmadik angyal
A Mindenható Isten jelenléte miatt, és azok miatt amiket az angyalok mutattak, remegtem és reszkettem. Szerettem volna sírni, de nem tudtam. Nagyon igénybe vett a történések látványa. 
Nem volt bátorságom, hogy a harmadik angyalt - akinek szárnyai voltak - megkérjem, hogy nyissa ki. Hirtelen kinyitotta szárnyait.

Ezután Európát mutatta egyik végétől a másikig - északtól le Spanyolországig és Portugáliáig. Kezében egy mérleget tartott.
Láttam amint Európa fölött repült és hallottam a szavakat: Aggódom! Aggódom! Igazságtalanság, tisztátalanság és istentelenség - egész Európa fölött! A bűn az égig növekedett! A Szent Szellem megszomorodott!

Láttam a folyókat Európában, kiléptek medrükből és házak millóit öntötték el; milliók fulladtak meg. Röviddel, miután ezt láttam, olvastam a hírekben a Cseh Köztársaságban bekövetkezett árvízről, amely az ország történetében a legsúlyosabb volt. Hallottam, hogy Kínában a nagy folyó házak ezreit fenyegeti árvízzel. Ezekről a dolgokról akkor szereztem először tudomást, miután e látomást láttam és hallottam amit az angyal mondott.

Hirtelen földrengést hallottam egész Európa felől.
Országok, amelyeket sosem ért földrengés, megrázatnak - mondta az angyal.
Hirtelen láttam Párizsban az Eiffeltornyot, amint lezuhant.
Németország nagy része lerombolódik.
A nagy város London - pusztulás mindenhol.
Láttam árvízeket egész Skandináviában.
Dél felé tekintettem, és láttam Spanyolországot és Portugáliát amint éhség és pusztulás sújtotta.

Nagyon nyugtalanítottak ezek a tudósítások, és kérdeztem: Uram, mi lesz gyermekeiddel?
Az angyal válaszolta: Én felkészítem őket. Figyelni fognak az Úr megjelenésére. 
Sokan fognak ezekben a napokban hívni engem, és én megmentem őket. 
Nagy csodákkal megmutatom nekik hatalmamat.

Tehát a nagy pusztulások közepette ezekben az országokban - Isten kegyelme jelen lesz. 
Boldog voltam, hogy Isten megvédi gyermekeit.

Negyedik angyal
Most Afrikába megyünk. Láttam a negyedik angyalt, amint Afrika fölött repült, Láttam az egész utat déltől - Kapstadttól - egészen északig - Kairóig. Több mint 50 országot láttam. Afrika angyalának kard volt a kezében; egy hatalmas éles kard.
Hirtelen hallottam amint mondja: Bűntelen vért ontottak! Megosztódás az emberek között, generációk távol az Úrtól - ezrek gyilkolták le kölcsönösen egymást.
Láttam hűséges gyermekeimet Afrikában - és minden hűségeseimet megjutalmazom Afrikában. Túláradóan megáldom őket.
Irányítani fogom az időjárást - a nap némely helyeken égetően fog tűzni. Nagy folyók kiszáradnak majd, és milliók fognak éhen halni. A kontinens más részein megváltoztatom a folyók irányát, és sok várost elöntenek.

Láttam amint nagy kövek hullottak az égből Afrika különböző helyeire.
A Föld rengeni fog úgy, ahogy azt ember a teremtés óta nem élte át. Senki nem menekszik meg Isten kardjától. Láttam, hogy kiszáradt a Nílus. Ez Egyiptom istene. Halott, bűzlő halak egész Egyiptomban.
Közép-Afrika nagy részét víz borítja el - milliók fognak meghalni. Uram - mondtam ezek mind rossz hírek! Csak pusztulás! Van valami jó hír? Azt mondta az Úr: Eljött az utolsó nap; itt van az ítélet! Szeretetem elutasítást kapott és eljött a vég!
Remegtem és reszkettem; azt gondoltam, hogy nem bírom ezt elviselni.

Ötödik angyal
Láttam az utolsó angyalt Észak- és Dél-Amerika fölött repülni - az északi pólustól le délig Argentínáig; keleten USÁ-tól nyugatra Kaliforniáig.
Egy tálat láttam a kezében. Azt mondta az angyal, hogy e földrész országaira az ítéleteket fogja kiönteni, amelyek e tálban vannak.
Aztán hallottam az angyal szavát: Nincsen igazság/jogosság, nincsen becsület, nincsen szentség! Idolok imádata, materializmus/anyagiasság, ivászat/részegség, bűnöktől való megkötözöttségek! Ártatlan életek kioltása - kisbabák millóinak meggyilkolása még születésük előtt! Családok szétszakadnak! Egy házasságtörő generáció! Sodoma és Gomorra ez! Noé napjai ezek! Hamis pásztorok/papok, hamis próféták. Szeretetem elutasítása! Sokan imitálják vallásukat, de erejét megtagadják!

Amikor mindezt hallottam, kértem az angyalt: Nem tudnál még várni valamennyit? Ne öntsd ki; adj egy esélyt a bűnbánatra.
Az angyal ezt válaszolta: Isten gyakran megkímélte őket és beszélt, de ők nem hallották! Fölöttük való türelme véget ért! Lásd, itt van az idő! Ők a pénzt és a szórakozást szeretik - nem engem!

Ahogy az angyal elkezdte kiönteni a kezében lévő tál ítéletét, láttam, hogy hatalmas jéghegy olvadt el. Amint ez megtörtént, láttam árvizeket egész Kanadán és Észak-Amerikán - minden folyó kiöntött, pusztulás mindenhol. Hallottam amint a világpiac földrengéssel együtt összedőlt, és New Yorkban a felhőkarcolók leomlottak; milliók haltak meg.

Láttam amint hajók az óceánon elsüllyedtek. Robbanásokat hallottam egész Észak-Amerika fölött. Láttam amint az angyal Mexikó fölé kiönti a tálját, és a két óceán - az Atlanti és a Pacifikus (Csendes) egyesült.
Észak Braziliának nagy részét víz fedte be. Az Amazonas egy nagy tóvá változott. Erdők pusztultak el és víz alá kerültek. Brazilia fővárosa elpusztult. Földrengések sok helyen.
Amint az angyal öntött, láttam Chilében és Argentiniában nagy pusztulást, mint soha előtte. Az egész világ rengett.
Aztán hallottam amint az angyal mondta: Ezek hamar bekövetkeznek!
Kérdeztem: Nem tudnád eltolni ezt? Ne öntsd ki ezeket a dolgokat az egész glóbuszra!

Hirtelen láttam az öt angyalt a glóbuszon állni, kezeiket és szárnyaikat az ég felé emelték és mondták: Minden tisztelet a Mennyen és a Földön az Örökkévalóé. Eljött az ideje, hogy Fiát megdicsőítse. A Föld elég és elpusztul. Minden elmúlik. Új Menny és új Föld áll elő. Isten elpusztítja az ördög művét örökre. 
Megmutatom hatalmamat - azon módon, amint gyermekeimet mindezen pusztulás közepette megőrzöm. Légy felkészülve erre a napra, mert az Úr jön!

Befejezés:
Szobám tele volt az angyalok fényével és csillogásával. Aztán hirtelen felrepültek az ég felé.
Amint fölfelé tekintve néztem őket, láttam, hogy öt irányba szétrepültek. 
Tudom, hogy a feladatukat már elkezdték végrehajtani. 
Több mint egy órahosszán át nem tudtam megmozdulni. Éber voltam, és remegtem időről időre.
Az Urat kérdeztem: Uram, el kell most Pátmoszt hagynom?
Az Úr válaszolta: Nem, egy meghatározott ok miatt hoztalak ide.
Mondtam: Az angyalok híradása az egész világ felől nem jó hír. Ez ítélet, büntetés, rombolás és pusztulás. Mit fognak rólam mondani az emberek? Én mindíg a szeretet, békét és a jóhírt hirdettem.
Az Úr mondta: Ez a mi üzenetünk. Te egy eszköz vagy egy csatorna. 
Micsoda előjog, hogy Isten téged választott, hogy elvidd a nemzeteknek ezt az üzenetet.
Erre csak azt válaszoltam: Uram, a Te akaratod legyen meg! Istené a dicsőség!


Isten figyelmeztet bennünket. Meghalljuk?! Megértjük?!
Kérjük, küldje tovább ezt az információt barátainak és ismerőseinek - az utalással: Komoly üzenet!
Mindenki kell hogy figyelmeztetve, informálva és felkészítve legyen.


Szivélyes üdvözlettel,
Pastor Joh. W. Matutis

Szép lenne, ha Istennek e szolgájára imában gondolnál, aki évtizedek óta az Ő szolgálatában úton van!


Quelle: 'The Vision of five Angels'

2024. január 16., kedd

A Nap Igéje⭐

,,💞Meglátjátok majd, hogy jóra fordítom sorsotokat! - mondja az ÚR.,, 
Zofóniás 3:20 (Új ford.)

AZ ÚR IGÉJE

Példabeszédek 16:3 HUNK
,,Bízzad az Úrra a te dolgaidat; és a te gondolatid véghez mennek.,,

Példabeszédek 16. rész

1. Az embernél vannak az elme gondolatjai; de az Úrtól van a nyelv felelete.
2. Minden útai tiszták az embernek a maga szemei előtt; de a ki a lelkeket vizsgálja, az Úr az!
3. Bízzad az Úrra a te dolgaidat; és a te gondolatid véghez mennek.

Az Est Igéje⭐

Ézsaiás 55:6 HUNB

,,⭐ Keressétek az Urat, a míg megtalálható, hívjátok őt segítségül, a míg közel van.

 1. Oh mindnyájan, kik szomjúhoztok, jertek e vizekre, ti is, kiknek nincs pénzetek, jertek, vegyetek és egyetek, jertek, vegyetek pénz nélkül és ingyen, bort és tejet. 
 2. Miért adtok pénzt azért, a mi nem kenyér, és gyűjtött kincseteket azért, a mi meg nem elégíthet? Hallgassatok, hallgassatok reám, hogy jót egyetek, és gyönyörködjék lelketek kövérségben.
3. Hajtsátok ide füleiteket és jertek hozzám; hallgassatok, hogy éljen lelketek, és szerzek veletek örök szövetséget, Dávid iránt való változhatatlan kegyelmességem szerint.
4. Ímé, bizonyságul adtam őt a népeknek, fejedelmül és parancsolóul népeknek.
5. Ímé, nem ismert népet hívsz elő, és a nép, a mely téged nem ismert, hozzád siet az Úrért, Istenedért és Izráel Szentjéért, hogy téged megdicsőített.
6. Keressétek az Urat, a míg megtalálható, hívjátok őt segítségül, a míg közel van.
7. Hagyja el a gonosz az ő útát, és a bűnös férfiú gondolatait, és térjen az Úrhoz, és könyörül rajta, és a mi Istenünkhöz, mert bővelkedik a megbocsátásban.
8. Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr!
9. Mert a mint magasabbak az egek a földnél, akképen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!
10. Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek:
11. Így lesz az én beszédem, a mely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, a mit akarok, és szerencsés lesz ott, a hová küldöttem.
12. Mert örömmel jöttök ki, és békességben vezéreltettek; a hegyek és halmok ujjongva énekelnek ti előttetek, és a mező minden fái tapsolnak.
13. A tövis helyén cziprus nevekedik, és bogács helyett mirtus nevekedik, és lesz ez az Úrnak dicsőségül és örök jegyül, a mely el nem töröltetik.

💥Van erőm - Mózes válasza⭐

2Mózes 33:15 RÚF 
,,Mózes erre mondta neki: Ha nem jön velünk a te orcád, akkor ne is vigyél tovább bennünket!,,

Mózes válasza olyan érzést kelt bennem, mintha a következőt mondaná: Uram, nélküled nem megyek sehova. 
Ha te nem vezetsz engem, ha te nem mutatod az utat, akkor egy tapodtat sem fogok mozdulni.
Megfigyelted-e a felkiáltó jelet a mondat végén? 
Milyen határozottan fejezi ki Mózest azt, hogy Isten nélkül nem!
Bár Isten felruházta őt, hogy a választott népet vezesse, de Mózes ezzel a mondatával rávilágít arra, hogy Isten az igazi vezető. Ha az Ő kezében van az irányítás, akkor nyugalomra számíthatnak. Nyugalomra számíthatunk mi is életünk minden napján.
Mi történik akkor, amikor a saját kezükbe szeretnénk venni sorsunkat? 
Lehet, hogy egy pár háztömböt teljes nyugalommal fogunk megtenni, de a következő utca sarkon ott fog várni a stressz, szorongás, sok más dolog.
Ha egy kicsit átfogalmaznám Mózes kijelentését, akkor a következőt mondanám: 
Egyetlen lépést sem fogok megtenni Isten nélkül. Mindent az Úr kezébe helyezek, hogy Ő legyen az irányító életem felett.
Ha ezt a döntést mélyen elhatározzuk minden reggel, akkor az ajtón kilépve, vagy az ágyból felkelve már nem a stressz, hanem a rendíthetetlen bizalom fog várni, hogy a jelenlegi helyzetünk egy olyan valaki kezében van, aki mindenben a javunkat akarja.
Gyakran fogunk találkozni azzal az érzéssel, amikor azt gondoljuk, hogy egyedül is menni fog. 
Ilyenkor fogjuk össze kezünk, és teljes szívből mondjuk: Nem, nélküled Uram, nem megyek sehova. 
Te vezess azon az úton, amelyre elhívtál engem.

2024. január 15., hétfő

Mai Ige❤️

Ésaiás próféta könyve 56. rész 12.
,,❤️..legyen a holnap olyan, mint a ma, nagy és dicső felettébb!,,

Mai Gondolat⭐

"Nem a véletlen szerencse vagy a nagy lelki elkötelezettség, hanem Isten áll a kormánykeréknél, Ő irányítja hajódat."



Az Est Igéje⭐

Róma 8:39 RÚF
,,💞Sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.,,



Az Est Igéje⭐

A Gondviselő Atyánkat azért nevezzük gondviselőnek, mert neki gondja van ránk!

Nagyon kifejezőek a magyar szavaink!
Ő az aki átvesz tőled minden terhet, minden gondot, csak add át és ne te akarj minden terhet cipelni!!
Munkahelyi problémád van, kevés a fizetésed, a bevételed és sok a kiadásod?
ADJ hálát a jelenlegi életedért, keresd meg azokat a pontokat amiért hálás leheztsz!
Áld és magasztald a jelenlegi munkadért bármilyen is az! Köszönd meg az új jobb lehetőségü munkahelyedet amit Ő már előkészített neked!
Áld azt a kevés bevételedet amid van!
Vald meg naponta, hogy napról- napra egyre több és több a bevételed!
Hogy megáldja minden kezed munkáját!
Hogy áldott vagy kijöttödben, bejöttödben és hogy tele van a sütüteknőd ös a kamrád!
Mindegy, hogy most üres és esetleg zsemlét tudsz venni ös lehet, hogy kenyérre nem telik most!
Ha nem elég a csekkekre, mutasd fel az ég felé és adj hálát, hogy ki van fizetve!
Hidd el, hogy ez mükődik, az Ige megvallása és a hálás szív, én végig csináltam három gyerekkel maradtam egyedül és nem lettünk kenyérkéregetők, de megpróbált az Úr és Téged is meg fog!
Sőt a próba által bebizonyítja neked, hogy vigyázz rád!
Te pedig megtudod tanulni, hogyan tudsz hitből bővülödni!
Jézus a kenyér és a hal szaporításnál nem kért, hanem hálával felmutatta azt amije volt - azt is egy fiútól kapta- tehát a magról is az Atya gondoskodott!!
Mert magot ad az éhezőnek!
Hidd el, hogy Ő szeret téged és kenyeret fog adni, nem követ!
EZÉRT, ne aggódj hanem add át a gondjaidat Őneki!
Győztes vagy Ő általa, Ő vele és Ő benne!

,, Add át az Örökkévalónak, ami túl nehéz, majd ő gondodat viseli! Nem engedi, hogy az igaz vereséget szenvedjen.,, Zsoltárok 55:22 (ERV-HU)
Àmen!

Psalm 55:22 (NIV) Cast your cares on the Lord
and he will sustain you, he will never let the righteous be shaken.
חָלְק֤וּ׀ מַחְמָאֹ֣ת פִּיו֮ וּֽקֲרָב־לִ֫בּ֥וֹ רַכּ֖וּ דְבָרָ֥יו מִשֶּׁ֗מֶן וְהֵ֣מָּה פְתִחֽוֹת