2024. január 6., szombat

🌹Reggeli dicséret⭐ Aki bújt, aki nem…

,,Nemcsak a közelben vagyok Isten – így szól az Úr –, hanem Isten vagyok a távolban is! El tud-e rejtőzni valaki olyan helyre, ahol nem látom? – így szól az Úr.  Nem én töltöm-e be az eget és a földet? – így szól az Úr.,, Jeremiás próféta könyve 23:23-24

Szerettek bújócskázni? Én igen. Még sokkal jobban elkezdtem szeretni a bújócskát most, hogy a gyermekeimmel játszhatom. 
A minap kitalálták, hogy elbújnak és keressem meg őket. 
A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy hogy játsszam el azt, hogy milyen nehezen találtam meg őket. Bebújtak az ágy mögé, amin ülve számoltam. 
Elbújtak egy szék mögé, amit odatoltak az ajtóba, ahol ki kellett mennem a szobából. 
Elbújtak egy takaró alá a szoba kellős közepén. Jókat kacagtam rajtuk.

Próbáltál már bújócskázni olyannal, aki sokkal jobb volt nálad? Próbáltál már bújócskázni Istennel? Elárulom a titkot: Számára a világ legjobb búvóhelye is olyan, mint az üres szoba közepén lévő ficergő takaró, ami kacarászik. Mégis hogy bújnál el az elől, aki mindenhol ott van és mindent tud?

Istennel nem jó bújócskázni, ami azért félelmetes is lehetne, de valójában nem az.
A gyermekeim nem bánták, hogy megtaláltam őket, sőt! 
Az volt a lényeg számukra, hogy megtaláljam őket. Nem keseregtek rajta, hogy egy pillanat alatt kitaláltam hol vannak, mert a lényeg nem az elbújás, hanem a játék. 
A kapcsolat.

Isten elől nem tudsz elbújni. Még jó, hogy nem is kell. 
Még jó, hogy ő mindig a közeledben akar lenni, nem azért, mert árgus szemekkel figyeli a hibáid, hanem mert szeret, és meg akar ölelni, amikor szükséged van rá. 
Ő mindig tudja hol vagy, nem azért, mert ellenőrzés alatt tart, hanem mert szeret, és vigyázni akar rád.

Bújj el nyugodtan, de kacagva, boldogan, tudva, hogy Isten rád fog találni, bármilyen messze is mész tőle! Most pedig kezdhetsz bújni! 1... 2... 3...


(Ömböli Dávid)



⭐Áldott Vasárnapot kívánok sok szeretettel, Jézus szerető áldását❣️

Mikeás próféta könyve 7. rész 7
,,💞De én az Úrra nézek, várom az én szabadításom Istenét; meghallgat engem az én Istenem!

1.Jaj nékem, mert olyanná lettem, mint a letakarított mező, mint a megszedett szőlő: egy enni való gerezd sem maradott; pedig zsengére vágyott a lelkem!
2. Elveszett e földről a kegyes, és igaz sincs az emberek között. Mindnyájan vér után ólálkodnak, kiki hálóval vadássza atyjafiát.
3. Gonoszságra készek a kezek, hogy jól vigyék véghez; a fejedelem követelőzik, és a biró fizetésre vár; a főember is maga mondja el lelke kívánságát, és összeszövik azt.
4. A ki jó közöttök, olyan mint a tüske, az igaz olyan, mint a tövisbokor. A te őrállóidnak napja, a te megítélésed eljött; most következik el az ő zűrzavaruk.
5. Ne higyjetek a barátnak; ne bízzatok a tanácsadóban; az öledben ülő előtt is zárd be szádnak ajtaját.
6. Mert a fiú bolondnak tartja atyját, a leány anyja ellen támad, a meny az ő napára; az embernek saját háznépe az ellensége.
7. De én az Úrra nézek, várom az én szabadításom Istenét; meghallgat engem az én Istenem!
8. Ne örülj, én ellenségem! Elestem ugyan, de felkelek, mert ha még a setétségben ülnék is, az Úr az én világosságom!
9. Az Úr haragját hordozom, mert vétkeztem ellene; mindaddig, a míg leperli peremet és meghozza ítéletemet. Kivisz engem a világosságra, meglátom az ő igazságát.
10. De meglátja ellenségem is és szégyen borítja el, a ki ezt mondja nékem: Hol az Úr, a te Istened? Meglátják őt az én szemeim, hogy ímé széttapostatik, mint az utcza-sár.
11. Falaid megépítésének napja! e napon távol lesz a törvény!
12. Azon a napon eljőnek hozzád Assiriából és Égyiptom városaiból; Égyiptomtól a folyamig, tengertől tengerig és hegytől hegyig.
13. És pusztává lesz a föld az ő lakói miatt, az ő cselekedeteik gyümölcséért.
14. Legeltesd népedet a te vessződdel, a te örökségednek nyáját, a mely magánosan lakozik az erdőben, a Kármel közepén. Legeljenek Básánban és Gileádban, mint a hajdankor napjain!
15. Mint az Égyiptom földéről kijövetelednek idején, láttatok vele csodadolgokat.
16. Látják ezt a pogányok és megszégyenülnek minden erejökkel. Kezöket szájokra teszik, füleik megsiketülnek;
17. Nyalják a port, mint a kígyó, mint a föld férgei; reszketve jőnek rejtekeikből; remegve folyamodnak az Úrhoz, a mi Istenünkhöz, és félnek tetőled!
18. Kicsoda olyan Isten, mint te, a ki megbocsátja a bűnt és elengedi öröksége maradékának vétkét?! Nem tartja meg haragját örökké, mert gyönyörködik az irgalmasságban!
19. Hozzánk térvén, könyörül rajtunk; eltapodja álnokságainkat. Bizony a tenger mélységébe veted minden bűnünket!
20. Hűséget mutatsz a Jákóbnak, irgalmasságot Ábrahámnak, a mint megesküdtél atyáinknak még az ősidőkben.




Mai Ige⭐

"Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város."
(Máté 5:14)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Efézus 3:20-21
,,💞Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké.,, Ámen!

⭐Hogyan szolgáljuk Istent, ahogyan Isten parancsolta, vagy ahogy az emberek jónak látják?⭐

Isten szabad akaratot adott az embereknek, mert a szeretet törvénye ezt kívánta, tehát nem robotikus lényeket teremtet az Úr, mert hogy mindíg ott van a lázadás lehetősége Isten igazságos rendje ellen. Tehát nem csak Mózes óta létezik az üdvösség terve, de az már a teremtés előtt létezett. 
A bűnbeesés után kezdett megvalósulni, Mózes csak leírta, hogy ezt parancsolta Isten, azaz elsőként az áldozati törvény valósult meg, ami Jézus kereszthalálát jelképezte. 
Ezt kellett volna tennie Káinnak és Ábelnek, Ábel hűséges szolgája volt Istennek és mindent úgy tett, ahogyan Isten parancsolta, vagyis egy hibátlan bárányt vitt az áldozati oltárra, hogy feláldozza. 
Káin a maga módját választotta és bárány helyett csak a terménynek egy részét hozta el, amit jónak itélt.
 
Zsidókhoz írt lv. 11,4
Hit által ajánlott fel Ábel értékesebb áldozatot Istennek, mint Kain, és hit által nyert bizonyságot arról, hogy ő igaz, mert Isten bizonyságot tett áldozati ajándékairól, úgyhogy hite által még holta után is beszél.
Látjuk tehát, hogy Ábel úgy cselekedett ahogy Isten parancsolta, de Káin úgy ahogy jónak látta. 
A szó átvitt értelmében azt mondhatnánk, hogy a legtöbb keresztény ma azt teszi amit jónak lát, úgy dicsőítik Istent ahogy jónak látják ők, vagy ahogy a hagyomány mondja. És mi lett Káin hitének eredménye? Nos Káin megőrült az irigységtől és vele jött a harag, ezért megölte Ábelt,
mert az ő áldozata tetszett Istennek, Káiné pedig nem. Tehát Káin hitének eredménye
az Isten rendje elleni lázadás volt, és a vége az volt, amit Káin tett.

1János lv.3,12
nem úgy, mint Kain, aki a gonosztól volt, és meggyilkolta a testvérét. És miért gyilkolta meg? 
Mert az ő cselekedetei gonoszak voltak, a testvére cselekedetei pedig igazak.

Káin vallása a mai napig tart és elmondható, hogy ez a vallás elvezeti a világot az utolsó konfrontációhoz, az utolsó globális hatalomban, a vallásos emberek és azok között akik Isten igazsága szerint élnek. 
Káin lázadása a mai napig tart, és Jézus erre emlékeztetett minket, amikor ezt mondta:

Márk ev.7,7
Pedig hiába tisztelnek engem, ha emberi tanításokat és parancsolatokat tanítanak.
Tehát, barátataim, testvéreim nagyon fontos, hogy olvassuk Isten szavát, ismerjük fel Isten igazságát - csak akkor tudjuk megkülönböztetni a hazugságot az igazságtól, a hagyományokat az Isten rendeleteitől, és csak akkor tanuljuk meg, hogyan tiszteljük Istent és hogyan dicsőítsük őt. 
Mert különben könnyen megtörténhet, hogy ott inogunk ahol Káin megingott, azt követjük amit megfelelőnek tartunk, amit a hagyományok mondanak, és akkor úgy tűnik számunkra, hogy Istent szolgáljuk, és a hitünk őszinte lehet, de az őszinteségünk hiába, amikor azt tesszük, amit Isten nem parancsolt, és nem azt tesszük amit Ő parancsolt!

Római lv.10,17
A hit tehát hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által.

ISTEN ÁLDJON MEG MINDENKIT!



💥Van Erőm💥Újból félek - Félsz? Bízz!

Az életünk egyik percről a másikra változik. Sosem tudhatjuk, hogy mi fog történni a következő percben.Ennek a rövid igének mély üzenete van.
Biztos te is tapasztaltad, hogy az élet nehéz próbái a kételkedést ébreszthetik fel lelkünkben, de ennek ellenére sosem adhatjuk fel a reményt.
Egy idős hajós egy nagy viharban elveszítette mindenét. 
Nagy nehezen sikerült megmenekülnie, ennek ellenére mégis boldog volt. 
Egy másik ember megkérdezte: Semmid sem maradt, mitől vagy boldog? 
Az idős halász így válaszolt: Mikor a tenger közepén mindenem odalett, a félelem közepette még jobban belekapaszkodtam a remény sugarába, próbáltam hálát adni azért, amim maradt, az életért.

Nincs olyan ember, aki ne félne. A zsoltáros sem vetette meg a félelmet, sőt érezte a félelmet:
 „Ha félek is…” és ebben a mondatban nagyon fontos a „de” szó. 
Ha félek is, de elhatározom, hogy teljes erővel bízok Istenemben, és várni fogom az Ő szabadítását.
Végül pedig, ha netán félelem közepette éled az életed, és szeretnél belekapaszkodni valamire, hogy nyugalomra találjon a zaklatott lelked, akkor itt az ideje, hogy elkezdj bízni. 
Ebben segíthet Dávid példája.
Bár nagyon félt, mert sok veszély leselkedett rá, de mégis hitt Isten szabadításában, az Ő hatalmas erejével, így a félelem barlangjában is reménységgel kapaszkodott Isten ígéreteibe.

2024. január 5., péntek

💥Shabbat Shalom- Áldott szombatot💞

Zsoltárok 51:12-14 -Hungarian Károli

,,Tiszta szívet teremts bennem, oh Isten, és az erõs lelket újítsd meg bennem.
Ne vess el engem a te orczád elõl, és a te szent lelkedet ne vedd el tõlem.
Add vissza nékem a te szabadításodnak örömét, és engedelmesség lelkével támogass engem.,,



NAPI ZSOLTÁR⭐

Ő SOHA NEM HAGY EL!

,,⭐Mégis velem van az Örökkévaló! Minden nap elkísér jósága, minden éjjel velem van éneke, imádkozom életem Istenéhez.,,
Zsoltárok 42,8



🌹Reggeli dicséret - Istennek minden lehetséges⭐

,,Jézus rájuk tekintett, és ezt mondta: Az embereknek lehetetlen, de Istennek nem, mert Istennek minden lehetséges.,, Márk 10:27

Az új év első hetében vagyunk. Egy év vége és egy új év kezdete kiváló lehetőség arra, hogy szakítsunk olyan szokásainkkal, amik nem válnak a javunkra, illetve hogy felvegyünk, kialakítsunk új, sokkal jobb szokásokat. Jó lehetőség, mert lezárunk egy időszakot, és elkezdünk egy újat, és ilyenkor az agyunk jobban rááll az újrakezdés gondolatára.

Más oldalról viszont mindannyian tapasztalhattuk már, milyen eredményesek az újévi fogadalmak... Lehet, hogy te is tettél ilyet idén? És ma már ötödike van! Sikerült eddig megtartani? 
Ez nagyszerű, de ahhoz, hogy egy új viselkedésforma szokássá váljon, még legalább 16 napi kitartásra van szükség (ha elseje óta gyakorlod), és utána sem szabad engedni az újra és újra felerősödő kísértésnek, hogy térj vissza a régi kerékvágásba!

Vannak olyanok is, akik annyira érzik a helyzetük tarthatatlanságát, hogy úgy döntenek, hogy „új életet kezdenek”. Így is mondják. Csak sokszor ez az új élet sajnos nem tart sokáig. 
Mert annyira kötik őket a megszokott dolgaik, mint azt a fiatalembert, akivel kapcsolatban Jézus a fent idézett mondatot mondta. Annak a férfinak is új életre, újjászületésre lett volna szüksége, de a nehézségek láttán lemondott róla, és maradt a régi, megszokott életénél. 
Olyan jobb életet akart, amit saját erőből meg tudott volna valósítani. És nem ment.

Neked mire volna szükséged? Új, egészségesebb, pozitívabb, barátságosabb szokásokra, gondolkodásmódra? Esetleg egy teljesen új életre Jézussal? 
Lehet, hogy többször nekifutottál már, de eddig nem sikerült? Miért kellene saját erőből próbálkoznod? Most Bízd Újra Életed Krisztusra, és vele sikerülhet a változás. 
Mert vannak dolgok, amik embereknek lehetetlenek, de Istennek minden lehetséges!

(Simon Csaba)



🌹Reggeli dicséret - Fájdalom helyett szeretet⭐

,,⭐Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az Úr ültetvényének: őt ékesítik.,, Ézsaiás próféta könyve 61:3

“Hurt people hurt people” szól az angol mondás, ami magyarra lefordítva már nem olyan szellemes, de mégis találó: a sérült emberek sérüléseket okoznak másoknak.

Ez egy ilyen öngerjesztő folyamat. Ha nekünk rossz, akkor nincs kedvünk/időnk/energiánk/indíttatásunk másokkal előzékenynek, és jóindulatúnak lenni.
 Félre ne érts, ez nem jelenti automatikusan azt, hogy rosszindulattal fordulunk másokhoz, éppen elég a közöny, vagy a távolságtartás. 
Az is tud éppen elég kárt okozni. Persze van olyan is, hogy egyenesen bántóvá válunk, mert mi magunk is bántva érezzük magunkat. Mondtam, öngerjesztő folyamat, ördögi kör.

Ézsaiás próféta szavai viszont ennek a folyamatnak a visszafordításáról szólnak:
A hamu, a gyászfátyol és a csüggedés helyett, melyeket Isten vesz el az őt szeretőktől, fejdíszt, illatos olajat és örömet ad nekik – nekünk, ha igényeljük ezt a megváltozott, és fájdalommentes valóságot. 
A bánat és a szenvedés eltűnik, és nyomában valami új dolog sarjad. 
Vége a fájdalom körforgásának. 
Nem a körülmények változtak meg, hanem bennünk valami, amiről Jézus Krisztus úgy beszél: az Isten országa érkezett közénk. (Máté evangéliuma 4:17)

Ennek a megváltozott állapotnak (a fájdalom helyett Isten országa, a szeretet és a békesség országa uralkodik bennünk) pedig messzemenő következményei lesznek:
 “Igazság fáinak nevezik őket, az Úr ültetvényének: őt ékesítik.” 
Az igazságosság, a békesség és a szeretet terjed a Földön, rajtunk keresztül, és teszi ezt Isten dicsőségére.

Mert akit szeretnek, az tud csak igazán szeretni.
Téged szeretnek. Szeress hát!


(Ömböli Krisztián)

💥Van Erőm💥

Példabeszédek 19. rész 21. 
,,💞Sok gondolat van az ember elméjében; de csak az Úrnak tanácsa áll meg.,,

Bizonyára a következő mondatok számodra is ismerősek: „Belefáradtam a sok munkába. 
Úgy érzem, hogy erőtlen vagyok, nincs elég erőm, hogy a feladataimat megfelelően elvégezzem. Szükségem van valamire, ami egy kicsit erőt ad.”Hamar rájövünk, hogy ilyenkor Istenre van szükségünk, senki másra.
Rossz érzés, amikor valamit eltervezünk, és egészen másféleképpen sikerül. 
Bosszúsan feltesszük a kérdést: Miért történt így?
Nem tudom, hogy Dávid, fiatalként vágyott-e arra, hogy egy nap király legyen, de azt igen, hogy a trónig vezető út számára sem volt könnyű. Őt is érte néhány meglepetés.
Istennek másak voltak a tervei, sokkal jobbak, mint az ő gondolta.
Gyerekként legyőzte Góliátot, Saul sok időn keresztül üldözte. 
Nem lehetett egy könnyű időszak, de kitartott. Lehet, hogy Dávid azon ábrándozott, hogy egy átlagos életet fog élni, feleségével és gyerekeivel. Az Úrnak másak voltak a tervei.
Szóval van, hogy Isten terve különbözik attól, amit mi szeretnénk.
 Ő pedig mindig jobbat tartogat a számunkra. 
Így a miértek helyett, azon kellene gondolkodni, hogy a vágyaink Isten kezében vannak-e, vagy sem. 
A mai nap is egy új lehetőség, hogy a teljes életünket tegyük le az ő áldott, gondviselő Atyai kezébe.

2024. január 4., csütörtök

ÁLDOTT, SZÉP NAPOT KÍVÁNOK SOK SZERETETTEL ❣️

Zsoltárok 121:2-5 HUNK
,,Az én segítségem az Úrtól van, a ki teremtette az eget és földet. 
Nem engedi, hogy lábad inogjon; nem szunnyad el a te őriződ. 
Ímé, nem szunnyad és nem alszik az Izráelnek őrizője! 
Az Úr a te őriződ, az Úr a te árnyékod a te jobbkezed felől.,,

AZ ÉLET KENYERE GONDOSKODIK RÓLAD⭐

Krisztus legalább három dolgot akart a tanítványainak (és nekünk) megmutatni ezekben a csodákban.

Először is,
azt akarta, hogy megértsék, hogy ő az élet kenyere.
Ha az ember eszik ebből a kenyérből, örökké élni fog.
Életének utolsó estéjén pedig Jézus fogta a kenyeret, megtörte, és azt mondta: 
„Ez az én testem, amely értetek van” (1Kor 11,24).
 
Másodszor, Krisztus azt akarta, hogy tanítványai megértsék, hogy ő mindenki számára is kenyér. (Ő teljesen elegendő erőforrás számodra is.)
Továbbá, arra hívja fel a figyelmet, hogy a mindennapokban adjunk hálát Istennek a kapott javakért, ajándékokért, ahogyan ezt sokszor kérni is szoktuk: „A mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma” (Máté 6,11).
 
Harmadszor: „Amikor vette a hét kenyeret, és hálát adott, megtörte…” 
Jézus folyamatosan törte meg, és apránként osztogatta, amire szükség volt. Nekünk folyamatosan Jézus elé kell vinnünk a szükségleteinket, és ő folyamatosan megtöri a kenyeret, és megadja nekünk, amire szükségünk van. „Figyeljetek, tanítványok - mondja e nagyszerű csodával -, én elég vagyok az egész világra és annak minden szükségletére. Tanuljátok meg jól”.
 
De vajon valóban látták-e a csodákat? Vagy megelégedtek azzal, hogy csak a kenyeret és a halat, valamint az ünneplő ezreket látták, és ennyi? Jézus Krisztus számodra is tökéletes elegendő.
Bízz Benne, mert bármennyire is lehetetlennek tűnik, ha teljes szívből hiszel, csodálatos módon gondoskodni fog rólad.



2024. január 3., szerda

⭐ÁLDOTT, SZÉP ESTÉT és REGGELT KÍVÁNOK SOK SZERETETTEL❣️

1 Péter 5:6-7 HUNK
,,💞Alázzátok meg tehát magatokat Istennek hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején.
Minden gondotokat ő reá vessétek, mert néki gondja van reátok.,,

TEGNAP ÉS MA⭐

Egyszer minden ember életében beköszönt a változás.
Életünk során fontos dolgokat szeretnénk megvalósítani, próbálunk nagy lépéseket tenni az álmaink megvalósításához.
Értékes lépések, döntések ezek, melyek Isten nélkül szinte lehetetlennek tűnnek.
Megéri áldozatokat hozni magunk életére nézve? Isten a mai napon is megadja számunkra a mennyei útravalót, amely által erőre kaphatunk.
A lényeg az, hogy változni fognak körülöttünk bizonyos dolgok, de egy nagyon fontos tényt nem szabad elfelednünk: Jézus Krisztus soha nem fog megváltozni.
Ha a múltban feláldozta önmagát a bűneinkért, akkor azt ma, sőt holnap is megtenné. 
Velünk ellentétben, Jézus nem változik, féltő szeretetével átkarol, és Isten vigasztaló üzenetét hozza el számunkra a mai reggel is. Hozzá bármikor, bármilyen körülmények között fordulhatsz, és nem fog elutasítani. 
Változás történt az életedben? Lehet, hogy ezeket az lépéseket azért kellett meghozd, hogy közelebb kerülhess Istenhez. 
A legnagyobb művészet másokat boldoggá tenni, ezért úgy kell élnünk, hogy a családtagjaink életébe a változás beköszöntével támogatást, boldogságot, szeretetet csempésszünk.
 
És még valami: ne félj a holnaptól, hisz Jézus már ott van: „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.”  (Filippi 4,6-7)

🌹Reggeli dicséret - Válasz a segélyhívásra⭐

„Akkor segítségre hívtok engem, és elmentek és imádtok engem, és meghallgatlak titeket.” Jeremiás könyve 29. fejezet 12. vers

Jó pár évvel ezelőtt az izraeli utazásunk során autót béreltünk, mely speciális indításgátlóval volt felszerelve. Ez egy kis szerkezet volt a műszerfal alatt, melybe egy három számjegyű kódot kellett beütni, majd ezután lehetett a kulcsot elfordítani és ráadni a gyújtást.

Miután a kocsit átvettük, bepakoltunk, majd búcsút vettünk a Jeruzsálemtől. Irány a Holt-tenger majd Eilat. Emlékszem, először a Júdeai sivatagban a tengerszintet jelző parkolónál álltunk meg fényképeszkedni, majd ahogy visszaszálltunk a kocsiba, én rutinszerűen elfordítottam a kulcsot. 
Persze, nem történt semmi. Ja, először a kód. Bepötyögtem. Semmi. Na, még egyszer. Semmi. És még, és még. Semmi.

Mit lehet ilyenkor tenni? Kora reggel lévén sem a parkolóban és sem a környéken nem volt senki. 
Így, felhívtuk a társaságot, elmondtuk mi történt és kértük, hogy segítsenek.

S mi volt a válasz? Nem, nem küldtek szerelőt, sem autómentőt. 
Ehelyett lépésről-lépésre elmagyarázták, hogy kell resetelni a kis műszert, várni kicsit, majd megadni egy új számot és láss csodát az autó rendben beindult.

Amikor az életben hasonló elakadásaink vannak, és az imádság készülékén keresztül felhívjuk a mennyei segélyvonalat, sokszor mi is ilyen megoldást kapunk.

Azaz, bármennyire is várnánk, de Isten sem küldd el egy angyalt az égből, aki majd helyettünk megoldja a problémáinkat, aki majd helyettünk elmegy vizsgázni, dolgozni, foglalkozni a gyermekeinkkel, vagy az evangéliumot hirdetni, stb. Viszont, lépésről lépésre vezet, és ha követjük az utasításait, akkor biztos célba érünk.

Uram, köszönöm, hogy a Biblián keresztül minden nap tanácsolsz. 
Kérlek, hogy „Taníts meg engem a te akaratodat teljesítenem, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen engem az egyenes földön.” (143.Zsoltár 10. vers)

(Tóth Szilárd)




2024. január 2., kedd

AZ ÚR IGÉJE ⭐

,,⭐Ímé, nem szunnyad és nem alszik az Izráelnek őrizője!
Az Úr a te őriződ, az Úr a te árnyékod a te jobbkezed felől.
Nappal a nap meg nem szúr téged, sem éjjel a hold.

Zsoltárok könyve 121. rész
1. Grádicsok éneke. Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem.
2. Az én segítségem az Úrtól van, a ki teremtette az eget és földet.
3. Nem engedi, hogy lábad inogjon; nem szunnyad el a te őriződ.
4. Ímé, nem szunnyad és nem alszik az Izráelnek őrizője!
5. Az Úr a te őriződ, az Úr a te árnyékod a te jobbkezed felől.
6. Nappal a nap meg nem szúr téged, sem éjjel a hold.
7. Az Úr megőriz téged minden gonosztól, megőrzi a te lelkedet.
8. Megőrzi az Úr a te ki- és bemeneteledet, mostantól fogva mindörökké!

⭐A Nap Igéje

Zsoltárok könyve 25. rész 8.-9
,,💞Jó és igaz az Úr, azért útba igazítja a vétkezőket.
Igazságban járatja az alázatosokat, és az ő útjára tanítja meg az alázatosokat.,,

1. Dávidé. Hozzád emelem, Uram, lelkemet!
2. Istenem, benned bízom; ne szégyenüljek meg; ne örüljenek rajtam ellenségeim.
3. Senki se szégyenüljön meg, a ki téged vár; szégyenüljenek meg, a kik ok nélkül elpártolnak tőled.
4. Útjaidat, Uram, ismertesd meg velem, ösvényeidre taníts meg engem.
5. Vezess engem a te igazságodban és taníts engem, mert te vagy az én szabadító Istenem, mindennap várlak téged.
6. Emlékezzél meg, Uram, irgalmasságodról és kegyelmedről, mert azok öröktől fogva vannak.
7. Ifjúságomnak vétkeiről és bűneimről ne emlékezzél meg; kegyelmed szerint emlékezzél meg rólam, a te jóvoltodért, Uram!
8. Jó és igaz az Úr, azért útba igazítja a vétkezőket.
9. Igazságban járatja az alázatosokat, és az ő útjára tanítja meg az alázatosokat.
10. Az Úrnak minden útja kegyelem és hűség azoknak, a kik szövetségét és bizonyságait megtartják.
11. A te nevedért, Uram, bocsásd meg bűnömet, mert sok az.
12. Kicsoda az, a ki féli az Urat? Megmutatja annak az útat, a melyet válaszszon.
13. Annak lelke megmarad a jóban, és magzatja örökli a földet.
14. Az Úr bizodalmas az őt félőkhöz, és szövetségével oktatja őket.
15. Szemeim mindenha az Úrra néznek, mert ő húzza ki a tőrből lábamat.
16. Tekints reám és könyörülj rajtam, mert árva és szegény vagyok.
17. Eláradtak szívemnek szorongásai, nyomorúságaimból szabadíts meg engem.
18. Lásd meg szegénységemet és gyötrelmemet; bocsásd meg minden bűnömet.
19. Lásd meg ellenségeimet, mert megsokasodtak, és gyilkos gyűlölséggel gyűlölnek engem.
20. Őrizd meg lelkemet és szabadíts meg engem; ne szégyenüljek meg, hogy benned bíztam.
21. Ártatlanság és becsület védelmezzenek meg engem, mert téged várlak.
22. Mentsd ki, Isten, Izráelt minden bajából.

TESTVÉREM, MA VAN A HÁTRALEVŐ ÉLETEDNEK AZ ELSŐ NAPJA⭐

Üdvözöllek Testvérem,

Gondoltál-e már rá? Ma van a hátralévő életednek az első napja.

A legjobb napok nem mögötted, hanem előtted vannak. Ha „tegnapjaid” emlékei rád törnek, attól még nem szükséges, hogy ott megállj. Előre nézz!Minden reggel megújul Isten jósága.
Minden reggel Jézusra tudod szegezni a tekintetedet.
Minden reggel ott van számodra az Ő kegyelme.
Igen, amilyen biztos, hogy ma reggel a nap fölkelt (még ha a felhők miatt nem is látod mindig), ugyanolyan biztosra tudd, hogy Isten jó dolgokat vett kilátásba számodra! 
Adja meg neked Isten ebben az új esztendőben:Ábrahám hitét. Vele volt Isten! (Lásd Zsidók 11,8
Ott van Isten veled is Testvérem!
Salamon bölcsességét. Isten a földkerekség legbölcsebb emberévé tette. (Lásd 1 Királyok 4,29
Megadja neked Isten a bölcsességet Testvérem!
Dávid bátorságát Góliáttal szemben. Isten harcolt vele. (Lásd 1 Sámuel 17,37) Ott harcol Isten az oldaladon Testvérem!
Józsué győzelmét, aki bevezette a népet az ígéret földjére. Isten előtte járta az utat. (Lásd Józsué 6,2
Ott járja Isten előtted az utat Testvérem!

Ha pedig Isten melletted van, ki lesz ellened?
Nemcsak az új év első napja a mai, hanem a hátralevő életednek az első napja is. 
A java még csak most jön!

Boldog új esztendőt!

AZ ÚR IGÉJE ⭐

5Mózes 11:12 
,,⭐Annak a földnek az ÚR, a te Istened viseli gondját, mindenkor szemmel tartja az ÚR, a te Istened az esztendő kezdetétől az esztendő végéig.,,






🌹Reggeli dicséret - Újévi ajándék! Fogadd szeretettel!⭐

„⭐Mert a bűn zsoldja a halál, Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.” Római levél 6.fejezet 23.vers

Tudod miben állt Ádám és Éva hibája? Nem, nem abban, hogy evett a tiltott gyümölcsből. Hibájuk egyedül abból fakadt, hogy megtántorodtak hitükben!
Ádám és Éva mindenkinél személyesebben ismerte a Teremtőt.
Beszélgetésük a hajnali fényekben és az erdei állatok társaságában zajlott.
Meghitt, csendes, bensőséges. Isten céllal teremtette meg őket és azt szerette volna, hogy ha rajta kívül más élőlény is élvezi az élet adta csodákat és ajándékokat.

Teremtményeinek minden fontos információt átadott, kezdve a legfontosabbal: 
„A kert minden fájáról szabadon ehetsz, de a jó és a rossz tudásának fájáról nem ehetsz, mert azon a napon, amelyen eszel róla, halállal lakolsz.” (1Móz. 2:17) 

És mint tudjuk, ezt nem sikerült betartani…
Isten ma adni szeretne számodra valamit. Egy ajándékot! A megváltás ajándékát! 
És tudod, hogy miért olyan értékes ez az ajándék? Mert fájdalomból és szeretetből született.
A végtelen Isten végtelen szeretetével lejött a Földre és elfogadta az árat, amely a megtántorodott hit eredménye volt. Fájdalom, megvetettség és szégyen. Ő ezt vállalta.
A fájdalom, a megvetettség és a szégyen, ha szeretettel fonódik össze, akkor egy mérhetetlen ajándék keletkezik. Tudod miért? Mert nem számít semmi, csak az, hogy szeretve vagy!
Nem azért írom le ezeket a sorokat, hogy rossz érzéseket keltsek benned a fájdalommal vagy a szégyennel. Pusztán szemléltetni szeretném, hogy milyen sokat jelentesz Istennek! A Végtelennek!

Áldott napot!
(Pörneki-Csomó Hajnalka)





Van Erőm - Cselló játék ⭐

⭐Mindig is meg akartam tanulni csellózni. De még nem szakítottam rá időt. 
Korábban azt gondoltam, hogy a mennyben talán elsajátíthatom ezt a hangszert. 
Addig is arra akartam összpontosítani, hogy arra használjam az időmet, amire Isten most elhívott, hogy szolgáljam Őt.
Az élet rövid, és gyakran érezzük a nyomást, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a földi időnkből, mielőtt elszállna. De mit is jelent ez valójában?
Amikor Salamon király az élet értelméről elmélkedett, két ajánlást tett.
Először is, éljünk a lehető legértelmesebb módon, ami magában foglalja, hogy teljes mértékben élvezzük azokat a jó dolgokat, amelyeket Isten megenged nekünk az életben. 
Példákat említ: az ételt (Préd 9,7), a ruhát (8.), a házasságot (9. v.) és Isten minden jó ajándékát - ami magában foglalhatja a csellójáték megtanulását is!
Második ajánlása a szorgalmas munka volt (10. v.).
Az élet tele van lehetőségekkel, és mindig van még tennivaló. 
Ki kell használnunk azokat a lehetőségeket, amelyeket Isten ad nekünk, és keresnünk kell az Ő bölcsességét, hogy hogyan állítsuk fel a munkát és a szórakozást úgy, hogy adottságainkat az Ő szolgálatára használjuk.
Az élet csodálatos ajándék az Úrtól. Akkor tiszteljük Őt, ha örömünket leljük mind a mindennapi áldásaiban, mind az értelmes szolgálatban.

⭐A Nap Igéje

,,⭐Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben Istennek.,, Kolossé 3:16

2024. január 1., hétfő

Boldog Új Évet!

"Valaminek a vége egy új kezdetet is jelent egyúttal!"



B.Ú.É.K❣️

4Mózes 6:24-27 HUNB
,,⭐Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged!
Ragyogtassa rád orcáját az Úr, és könyörüljön rajtad!
Fordítsa feléd orcáját az Úr, és adjon neked békességet!
Így szóljanak nevemben Izráel fiaihoz, és én megáldom őket.,,

Boldog Új Évet❣️

Most, ahogy belépsz ebbe az új évbe, állj meg, és emlékezz vissza Isten jóságára❣️



⭐Isten Kegyelmében Bővölködő, Áldott, Örömteli Új Évet Kívánok Mindannyiunknak! ⭐🙏😇

,,Mindig örüljetek az Úrban! Újra mondom: örüljetek! 
Mindenki lássa meg, hogy szelídek és kedvesek vagytok! Közel van már az Úr!
Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! 
Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van! 
Isten békessége, amely minden képzeletet felülmúl, megőrzi majd szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.
Végül, testvéreim, azokon a dolgokon gondolkodjatok, amelyek igazak, dicséretre méltók, igazságosak, tisztességesek, szépek, tiszteletre méltók, kiválók és dicséretesek. 
Továbbra is úgy éljetek és tevékenykedjetek, ahogyan azt tőlem láttátok, hallottátok, tanultátok és elfogadtátok, akkor veletek lesz a békesség Istene.,, Filippi.4,4-9.

Legyen örömteli minden napunk  :)
❤️ 🧡💛




Van Erőm - Kezdet⭐

Visszatekintve az emberiség több ezer éves történelmére, vannak olyan események, amelyeknek örömmel lettem volna láthatatlan vendége. 

Szerettem volna ott lenni, amikor Isten az ő áldásában részesíti az embert. 
Szerettem volna ott lenni, amikor Isten népének a pusztába vezető útvonalat jelöli ki, mindezt csodákkal szegélyezve. 
Szerettem volna ott lenni, amikor az angyalok dicsőséges kórusa megjelent a pásztoroknak.
Ha őszinte akarok lenni, van egy, ami miatt lemondanék az összes többiről az az, hogy hallhassam Jézust prédikálni.
Márk egyszerűen így fogalmaz: ez „az Isten Fia evangéliumának kezdete.” 
Vagyis, Isten Fia örömhírének, örömüzenetének a kezdete.
Micsoda nagy szavak az év első napján!
Isten csodás tervének vagyunk szemtanúi azáltal, hogy Márk leírja a történéseket. 
Jézus Krisztus eljött, hogy Isten családjának a részévé tegyen bennünket.
A kérdés azonban az, hogy elfogadjuk-e ezt az érthetetlen kegyelmet, szeretetet?
A mai napon egy új év veszi kezdetét. Tudjuk, hogy a jó megérkezés titka, a jó indulásban van elrejtve.
Az, hogy hogyan fogunk visszaemlékezni az év történéseire 365 nap múlva, az rajtunk áll.
Jézus a mai nap ismét megígéri, hogy velünk marad. 
Az öröm hírnöke az öröm kezdetét hirdeti. 
A halál felett győzelmet aratott Úr az új életet hirdeti, a te megváltott életednek a kezdetét.

🌹Reggeli dicséret - Új évi jobb kívánságok⭐

„⭐...Tarts meg engem, Istenem, mert hozzád menekültem!” Zsoltárok könyve 16.1

Boldog Új Évet Kívánok! Áldott új évet! Szerencsés új esztendőt! Békés, boldog új esztendőt!
Sikerekben gazdag, boldog új évet!

Bevallom egy ideje gondban vagyok az új évi jókívánságokkal. 
No, nem mintha nem kívánnám szívemből barátaimnak, ismerőseimnek, hogy békés, boldog, áldott, sikeres, stb. legyen a következő évük. 
Hanem amiatt, hogy közben ott motoszkál bennem a kérdés, hogy szűkebb és tágabb világunk problémáit látva reális-e az, amit óhajtok, nem vezetem-e félre őket, nem keltek-e hamis illúziókat, reményeket óhatatlanul?

Mert mit várnék én egy „boldog” vagy „szerencsés” új évtől? 
Azt, hogy a terveim megvalósuljanak, hogy ne legyenek küzdelmeim, vagy legalább ne legyenek túl nagyok, és amik vannak, azok könnyen megoldódjanak… 
Elgondolkozunk vajon azon, hogy milyen nagy különbség lehet aközött, amit mi boldogságnak érzünk, s amiről Jézus beszél a Hegyibeszédben, a „boldogmondásokban”? (vö. Máté evangéliuma 5.3-12.) Eljutottam már oda, hogy az a boldogság, ha saját rászoruló voltommal szembesülve tudok sírni a bűneim felett, felveszem velük a harcot, miközben megbocsátok azoknak, akik megbántottak? 
(A személyemet érő szidalmazást még nem is említettem!) 
Tudatosult-e már bennem, hogy a békesség nem a külső körülményektől függ, hanem attól, hogyan viszonyulok a problémákhoz, és őszinte bizalommal rá tudom-e őket bízni Istenre? 
Hogyan gondolkodom a sikerről, az anyagiakról? Milyen célokat tűzök ki magam elé? 
Mennyiben vagyok kíváncsi Isten velem kapcsolatos céljaira?

Mit fogalmazhatnék meg reális, a problémákat és Isten terveit, akaratát komolyan vevő jókívánságként?

Kívánom, hogy bármit is hoz az új év, örömöt vagy fájdalmat, Krisztussal együtt élhesd át, s amikor a legnehezebb, akkor is bizalommal, ráhagyatkozással tudj hozzá fordulni! 
Legyen meg az Ő akarata életedben!

Áldott új évet kívánok!

(Hites Gábor)



2023. december 31., vasárnap

Boldog Új Évet Kívánok⭐❣️

,,⭐Az ÚR Jézus kegyelme legyen mindnyájatokkal!,, Jelenések 22:21

🌹Reggeli dicséret - Egészen idáig⭐

Sámuel pedig fogott egy követ, felállította Micpá és Sén között, és elnevezte Eben-Háézernek, mert ezt mondta: Az Úr segített el bennünket egészen idáig!”
Sámuel első könyve 7:12

Hosszú út áll mögöttünk, és a jövő csupa kérdőjel, de egészen idáig elhozott minket. 
Ki Egyiptomból, végig a pusztán a negyvenévnyi bolyongásban, aztán haza Kánaánba. 
Volt, hogy örömmel imádtuk Őt, volt, hogy azt kértük, inkább ne beszéljen közvetlenül hozzánk, bőven elég lesz nekünk Mózest hallgatni. Volt, hogy értettük, mit kér, és még hasonlóan is vélekedtünk a kérdésről, de megesett, hogy homlokegyenest ellenkezőképp láttuk a dolgokat.
Hibáztunk is. Nem egyszer. Hoztunk őrülten rossz döntéseket, bántottuk egymást és bántottuk Őt. 
Hátat fordítottunk neki, alkottunk saját istent, és megtapasztaltuk, milyen, amikor kezei már nem védenek minket.
Népek telepedtek ránk, míg végül Hozzá kiáltottunk, hiszen rájöttünk, hogy béresként is ezerszer jobb sorunk van az Ő házánál, mint akárki másnál kerek e világon. 
Ő pedig kész volt a szabadításra, az újrakezdésre.
Kanyargós, újratervezős, bolyongós út áll mögöttünk, de egyedül Neki köszönhetjük, hogy eljutottunk idáig. Mert sosem mondott le rólunk. Ő volt a csoda, a támasz, az állandó útitárs. 
Ő volt, aki segített, és az is, aki velünk szenvedett. Miatta vagyunk itt, hát emlékeztessen a múltra minket ez a kő, és fakadjon áldás, erő ebből az emlékből! – És felállította Sámuel a követ.
Talán nem kellenek nagy szavak nekünk sem év végére. 
Nem kellenek fogadkozások, amiket aztán úgysem tartunk meg, nem kell idealizálni vagy átírni a múltat, csak megállni, és felismerni, hogy Isten velünk jött. Ő hozott el idáig, és jön velünk tovább.

Legyen áldott új éved, Kedves Olvasó!

(Szilvási-Csizmadia Andrea)

ISTEN MEGNYITOTTA NEKED AZ UTAT…⭐

Üdvözöllek Testvérem,

Arra hívlak, kiengesztelődéssel zárd ezt az évet!

A konfliktusokban legalább két érintett fél van: Akit megbántottak és aki megbántotta társát. Börtönbe került egyik is, másik is. A bocsánat az egyetlen kulcs, amelyik kinyitja a börtönkaput.

Talán éppen ezt gondolod: „Teljesen lehetetlen ez nekem. Nem tudok neki megbocsátani, túl sok van a rovásán.” Vagy: „Hogy bocsánatot kérjek tőle…? Hiszen semmit se csináltam…! 
Aztán meg mire jó, min fog változtatni…?”

Mindenen. Abszolút mindenen. Jézus a következőképpen tanított minket imádkozni: 
„Bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk azoknak, akik ellenünk vétkeztek.” (Máté 6,12)

Megbántottak Testvérem…? Tudd, hogy meg fogja neked adni Isten a megbocsátáshoz szükséges erőt. Elkötelezted magadat, hogy hallgass Őreá, kövesd Őt és higgy az Ő nevében. 
Mint gyermeke tisztelettel fogadod Igéjét, nem mellőzheted hát a Miatyánknak e verssorát.

Isten elsőnek bocsátott meg neked… E bocsánat nélkül se te, se én nem tudnánk betérni az Ő jelenlétébe, hogy imádkozzunk, imádjuk Őt… Az Ő bocsánata képessé tesz a megbocsátásra. 
Micsoda rendkívüli cselekedet…! Megbocsátván annak is szabadulást hozol, aki megbántott téged.

Ha pedig te bántottál meg valakit, megértem, mennyire bonyolult lehet, hogy elmenj hozzá és beismerd hibádat, helytelen viselkedésedet… Jézus megtette a kereszten mindazt, amit te magad nem tudsz megtenni üdvösségedért. Ez az a kis maradék tennivaló, amelyet nem fog megtenni helyetted az Úr: Tarts Isten előtt bűnbánatot, alázkodjál meg és kérj bocsánatot attól, akit megbántottál! 
Elég ennyit mondanod neki: „Bocsánatot kérek azért a rosszért, amit tettem…”

Ha elutasítja, légy továbbra is nyugodt és bizakodó. Isten közbe fog lépni, amikor eljön az ideje. 
Úgy gondolom, amint kimondtad ezeket a szavakat, rá kell mindent hagyni az Úrra. 
Ha pedig nem békél meg veled társad ebben a földi életben, tudd, hogy semmi adósságod sincs se Istennel, se az illetővel szemben.

Minden esetben utat nyit a bocsánat afelé, hogy rendeződjenek a dolgok az életedben, a kapcsolataid terén.
Nem kéri tőled Isten e bátor tett véghezvitelét anélkül, hogy képessé ne tenne rá és meg ne adná az ahhoz szükséges szeretetet.

• Kérd tőle, hogy úgy nézhess az illetőre, ahogy Ő terád néz!
• Kérd tőle, hogy úgy segítsen megbocsátani/bocsánatot kérni, ahogy Ő neked megbocsátott!
• Kérd tőle, hogy úgy szeress, ahogy Ő szeret téged!

Testvérem, engedelmességed függvényében adja Isten az Ő áldását!

ITT A VÉGE?⭐

Nem hiszem el, hogy vége a karácsonynak! Egy újabb év a végéhez közeledik!"

Tudom, mit érzel: A karácsony utóélete sivárnak tűnhet. Az ajándékokat kibontottuk.
A fát és a fényeket le kell szedni. Vár a fáradságtalan január.
A karácsony - és a vele járó lélegzetvisszafojtott várakozás - hirtelen hosszú éveknek tűnik.
Néhány évvel ezelőtt, amikor a karácsonyi dolgokat pakoltuk el, rájöttem: bármit is mond a naptár, mindig egy nappal közelebb vagyunk a következő karácsonyhoz.
Ezt gyakran mondom magamban.
 
De sokkal fontosabb, mint a karácsony vagy óév időleges ünneplése, a mögötte álló lelki valóság: a megváltás, amelyet Jézus hozott a világunkba, és a reménységünk az Ő visszajövetelére.
A Szentírás többször beszél arról, hogy figyeljük, várjuk és vágyakozunk Krisztus második eljövetelére.
Nagyon tetszik, amit Pál apostol mond a filippieknek. Szembeállítja a világ életmódját - "a földi dolgokra irányuló gondolatokkal" (19. v.) - a Jézus visszajövetelébe vetett remény által formált életmóddal: „Nekünk pedig a mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül” (Filippi‬ ‭3‬:‭20‬).
 
Az a valóság, hogy "állampolgárságunk, hovatartozásunk a mennyben van", mindent megváltoztat, beleértve azt is, hogy miben reménykedünk, és hogyan élünk.
Ezt a reményt erősíti az a tudat, hogy minden egyes nappal valóban egy nappal közelebb kerülünk Jézus visszajöveteléhez. 
Ő egyre közelebb jön hozzánk az új évben is!

JÉZUS URALKODÓ ÉS A KIRÁLYOK KIRÁLYA! 👑

Üdvözöllek Testvérem,

Egy egész hét kellett ahhoz, hogy Jézus csodálatos jellemébe mélyebben belátást nyerjünk, és hónapok, sőt még évek elteltével sem tudnánk elég behatóan felvázolni Jézus jellemvonásait. 
Annyira csodálatraméltó Jézus!

Ma oda szeretnélek elvezetni, hogy a királyok Királyát a lehető legmélyebben imádd. 
János apostol rendkívüli szavakkal „mutatja meg” nekünk, miként „látja” látomásában Istent, hogy mi is „lássuk”:

„És láttam, hogy az ég megnyílt, és íme, ott egy fehér ló volt, és aki azon ült, azt Hűnek és Igaznak hívták, és igazságosan ítél és hadakozik. És az ő szemei olyanok, mint a tűzláng; és az ő fején sok korona; az ő neve fel volt írva, amit senki nem tud, csak ő maga. És vérrel hintett ruhába volt öltöztetve és a neve Isten Igéjének neveztetik. És mennyei seregek követték őt fehér lovakon, fehér és tiszta gyolcsba öltözve. És az ő szájából éles kard jött ki, hogy azzal verje a pogányokat; és ő fogja azokat legeltetni vasvesszővel; és ő nyomja a mindenható Isten haragja hevének borsajtóját. És az ő ruháján és tomporán oda vala írva az ő neve: királyoknak Királya, és uraknak Ura…” (Jelenések 19,11-16)

János apostol nem habozott, hogy bőséggel alkalmazza ezeket a jelzőket, és mindegyik jelző arra szolgál, hogy dicséretre nyissa ajkunkat ezen mindenható Isten előtt, aki csupa szeretet irántunk:
Amikor tehetetlennek érzed magad az igazságtalansággal szemben, nézz a Hű és Félelmetes Bíróra: Imádd Őt, mert védelmet nyújt minden ellenségeddel szemben…!
Amikor a múlt behálóz és nyomaszt a bűntudat, gondolj a vérbe mártott ruhájára… 
Erre a vérre, ami azért öntetett ki, hogy minden bűnödet eltörölje: Dicsérd Istent azért, hogy megbocsát…!
Amikor lelked ellenségével kell harcolnod, mondj köszönetet Istennek Igéjéért, a Szentlélek kardjáért, amelynek az a rendeltetése, hogy győzedelmessé tegyen téged…!
Végül csodáld meg nagyszerű ruháját, amelyre a legszebb név van felírva: 
„A királyok Királya és az urak Ura”, és imádd Őt teljes szívedből!

Testvérem, arra hívlak most, mint adományt vidd az Úr elé imádásodat! Istennek hála a csoda lehetővé válik. Minden köszönő üzeneted és tanúságtételed megérint. Dicsőítsük Istent együtt mindazért, amit tesz, mert Ő egyedül tesz csodát életedben…!

„Istenünk, dicsérünk és imádunk téged teljes szívünkből. Mindent beteljesítettél a kereszten, irántunk, gyermekeid iránt való szeretetből. Hála neked, hogy megváltottál és csodálatos fényedbe vezettél bennünket. Jézus nevében, ámen.”

Csodálkozz rá Jézusra…! Minden egyes pillanatban, minden egyes nap és végig az év során a legszebb ajándék számodra Jézus…!