2016. október 22., szombat

Örömteli mindennapok- Jézus Úr a szívedben?

„Én vagyok az út, az igazság és az élet!  (Jn.14,6.)

Hívd be Őt még ma,ad át a szívedet ,engedd át az életed irányítását Jézusnak. Értelmet és tartalmat fog adni az életednek.
Tedd Úrrá Őt életed minden területén ,mindent adj át Neki.
Ő a kezébe fog és többet hoz ki belőled ,mint amire valaha is gondoltál.
Megdicsőíti magát az életedben, te pedig áldani fogod Őt mindeneddel,amíg csak élsz .
Aki dicsérettel és hálaadással áldozik,az dicsőít engem igazán!
Aki ezen az úton jár,az tapasztalja meg Isten szabadító hatalmát! -Zsolt.50,23-


Forrás: Örömteli mindennapok



Örömteli mindennapok- Reményteljes várakozás

Várj az Örökkévalóra, légy erős és bátor! Benne bízz, és benne reménykedj!”(Zsoltárok 27:14)




Amikor úgy tűnik, hogy széthullik minden az életedben, a legjobb "szellemi" döntés a következő: légy egyedül Istennel, és várj.

Nem mindig szeretünk Istenre várni, mert a várakozás nyugtalanná tesz bennünket. Szeretünk mi irányítani.

De Isten beszélni akar hozzánk.

Ha Istenre akarunk hallgatni, és meg akarjuk tapasztalni a nekünk tartogatott reményt, akkor egyedül kell vele lennünk. Csendességben kell lennünk és készen állni, hogy meghalljuk őt.

Mindegy mekkora akadály áll előtted, várnod kell Isten szabadítására .

"Jó az ÚR a benne reménykedőkhöz, a hozzá folyamodókhoz. Jó csendben várni az ÚR szabadítására." Jsir 3:25-26-


Istennel minden problémából van kiút!

Joyce Meyer- A fejedben kell megnyerned a csatát!

A gondolatoknak erejük van, és Példabeszédek könyvének írója szerint teremtő erővel is bírnak „ahogyan az ember szívében gondolkodik olyan ő” Példabeszédek 23:27 -




Nem lehetünk pozitívak és elégedettek, ha az elménk negatív. Lehet, hogy a múltbeli helytelen berögződéseink miatt van tele a fejünk negatív gondolatokkal, de ezen ma változtathatunk.
Ha a negatív gondolkodásmóddal küzdünk, akkor nagyon fontos megértenünk, hogy az életünk nem fog addig változni, amíg a gondolkodásunk nem változik. A megújult, Isten szerint való gondolkodás elkerülhetetlen a változáshoz. A Biblia azt tanítja, hogy Isten szeret minket, de előfordult már veled, hogy erőlködnöd kellett, hogy ezt elhidd? Megtanultam, hogy soha nem fogjuk megtapasztalni Isten szeretetének a mélységét, ha nem tanulmányozzuk az Ő igéjét. Istennek az a vágya, hogy az Ő szeretete hatalmas erő legyen az életünkben, ami még a legnagyobb nehézségeken is képes átvinni bennünket.
Gondolkozz azon, hogy min szoktál gondolkodni.
A Biblia részletes útmutatást ad arra nézve, hogy min kellene gondolkodnunk. Például a Filippi 4:8 azt mondja, hogy azon gondolkodjunk, ami felépít minket és ne azon, ami lerombol:
Végül, testvéreim, azokon a dolgokon gondolkodjatok, amik igazak, dicséretre méltók, igazságosak, tisztességesek, szépek, tiszteletre méltók, kiválók és dicséretesek! (Filippi 4,8– Egyszerű fordítás)
Ha hívő vagy, akkor bizonyára szoktak lenni Isten Igéjére épülő gondolatok a fejedben. De csak gondold át a következőt: szoktad ezeket a gondolatokat negatív gondolatokkal, vagy véletlenszerű gondolatokkal vegyíteni? Életem jelentős részében, azon gondolkodtam, ami éppen eszembe jutott. Ezeknek nagy része vagy a gonosz hazugsága volt, vagy egyszerűen sületlenségek. Az ördög uralta az életem, mert hagytam, hogy ő uralja a gondolataimat.
A Márk 4:24-ben Jézus arról beszél, hogy minél többet gondolkodunk Isten Igéjén, annál nagyobb lesz az erőnk és képességünk, hogy aszerint éljünk.
Vigyázzatok, hogy mit hallotok! Amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek nektek, sőt ráadást is adnak. (Márk4,24)
Minél többet hallgatod és olvasod az Igét, annál inkább megnyílik számodra, egyre jobban megérted és a részeddé válik.
A hústestünk lusta, és nem akarja a maga részét megtenni, minden erőfeszítés nélkül akar Istentől elfogadni. De ez nem így működik. Annak a függvényében fogod hasznosítani az Igét, amilyen mértékben hajlandó vagy belefektetni. Arra bátorítalak, hogy határozd el magadban, hogy minden nap tanulmányozod az Igét és gondolkodsz rajta, mert minél jobban magadba szívod, Isten annál inkább meg tud áldani rajta keresztül.
Ne felejtsd, hogy „új teremtés” vagy és nem kell, hogy a régi dolgok és a régi gondolkodásmód határozzák meg az új életedet Krisztusban. Új teremtésként megújult elmével rendelkezel.
Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Korinthus 5,17)
Bármi történik is az életedben, bízz az Úrban, és légy pozitív!




Joyce Meyer- Teljes vagy Krisztusban

Mert Krisztusban lakozik Isten egész teljessége emberi testben, ti pedig Krisztusban teljesedtetek be. -Kolosse.2,10-



Ha azt érezzük, hogy valami hiányzik az életünkből, és nem tudjuk meghatározni, mi az, akkor frusztrálttá válunk, és állandóan csak keresgélünk. Olyanokká válunk, mint azok az emberek, akikről Isten a Jeremiás 2:13-ban beszél: repedezett kutakat ástak maguknak, amik nem tartják a vizet. Különböző dolgokkal próbálkozunk, de semmi sem tudja a szomjunkat oltani, a hiányérzetünket betölteni. Lehet, hogy úgy érezzük, nem vagyunk teljesek; pedig a fenti igevers szerint teljesek vagyunk Benne.

Teljesnek lenni azt jelenti, hogy megelégedettek vagyunk. Krisztus nélkül mindig keresünk, kutatunk valami után. Mindannyian megelégedettségre vágyunk. Mindannyian arra vágyunk, hogy szeressenek és elfogadjanak minket úgy, ahogy vagyunk. Talán azt gondoljuk, hogy ha az emberek elfogadását és elismerését élvezzük, akkor majd teljesnek érezzük magunkat. Azonban a Biblia azt tanítja, hogy ha emberekben bízunk, és tőlük várjuk azt, amit csak Isten képes megadni, akkor átok alatt élünk. Viszont, ha az Úrban bízunk, áldottak vagyunk (lásd Jeremiás 17:5-8). Az öröm, a békesség és a teljesség, amit keresünk, csakis abból származik, hogy telve vagyunk Istennel.

Joyce Meyer-Bocsáss meg!

Uramnak, az Úrnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az Úr. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek. (Ézsaiás: 61,1)


Jézus azt tanította, hogy bocsássunk meg azoknak, akik megbántanak, imádkozzunk azokért, akik rosszat tesznek ellenünk és áldjuk azokat, akik átkoznak. Ez nagyon nehéz, de van valami, ami még nehezebb: egy gyűlölettel, nehezteléssel és keserűséggel teli életet élni.

A megsebzett érzelmek börtönné válhatnak, amik bezárnak minket a fájdalmunk cellájába és a többi embert kívül rekesztik. Az a fura, hogy a nehezteléstől, keserűségtől, haragtól és fájdalomtól mi szenvedünk, nem pedig az, aki ártott nekünk. Mindezek a dolgok minket emésztenek fel belülről. A Máté 18:23-5 elmondja, hogy ha nem bocsátunk meg akkor a hóhérok (az angol fordításban kínzók) kezébe kerülünk. Elég nagy kín, amikor gyűlöletes gondolatok forognak az agyunkban valakivel kapcsolatban.

A megbocsátás a kulcs, ami kinyitja a fájdalom és gyötrődés börtönének ajtaját. Magadnak teszel szívességet, ha megbocsátasz.

A másik dolog, amiben hasznos számunkra a megbocsátás az, hogy Istent felhatalmazza arra, hogy munkálkodjon bennünk. Sokkal boldogabbak vagyunk és fizikailag is jobban érezzük magunkat, ha nem vagyunk tele a meg-nem-bocsátás mérgével. A keserűség, neheztelés és meg-nem bocsátás okozta stressz és nyomás komoly betegségek kialakulásához vezethet. A Márk 11.22-26 világosan tanítja, hogy a meg-nem-bocsátás, megakadályozza, hogy a hitünk működjön.Ha a megbocsátást választod, azzal segítesz magadon és másokon.

Azonban, nem csak magamon, hanem a másik emberen is segítek, azáltal, hogy elengedem, és átadom Istennek, hogy végezze el benne, amire csak Ő képes. Ha az útba állok – azaz, én magam akarok bosszút állni, vagy elbánni a helyzettel, ahelyett, hogy Istenben bíznék – akkor Isten addig nem köteles elbánni az illetővel. Viszont, ha a megbocsátáson keresztül az Ő kezébe tesszük azokat, akik megbántanak minket, akkor ezt meg is fogja tenni.

Az Istennel való kapcsolatodra is kihatással van a megbocsátás.

Az Istennel való kapcsolatod szabadon szárnyal, ha hajlandó vagy megbocsátani, viszont megreked a meg-nem-bocsátás hatására. A megbocsátás elveszi a teret a Sátántól, és a lehetőséget, hogy becsaphasson minket (2Korinthus 2:10,11). Az Efezusi 4:26,27 arra tanít, hogy ne hagyjuk lemenni a napot haraggal a szívünkben. Ha harag van a szívünkben, akkor helyet adunk a Sátánnak. 
Ne hagyd, hogy a gonosz gyötörjön. Légy kész hamar megbocsátani.

Jézus azért jött, hogy a börtönünk ajtaját kinyissa és szabaddá tegyen. Ő meg akar gyógyítani.
A kérdés: te akarod-e?

Itt van néhány lépés, amik segítséget nyújthatnak neked:
- Hozd meg a döntést, hogy megbocsátasz, annak ellenére, hogy mit érzel. A megbocsátás akarati döntés és nem érzés. Az érzések majd követni fogják a döntésedet, de ez nem megy egyik napról a másikra. Kérd Istent, hogy gyógyítsa meg az érzelmeidet.

- Kérd Isten kegyelmét, hogy ki tudj tartani a döntésedben. Isten kegyelme, egyszerűen az Ő ereje, amely képessé tesz, hogy könnyen megtegyél olyan dolgokat, amelyeket magadtól semmilyen erőfeszítés árán sem tudnál megtenni. A megbocsátás kétség kívül erőnkön felüli dolog, amelyhez szükségünk van Isten segítségére.

- Imádkozz azért, aki megbántott. Húha! Lehet, hogy ez a legnehezebb dolog az egész folyamatban. De amikor imádkozol az illetőért, akkor ezzel Istent beengeded a szituációba és lehetővé teszed, hogy munkálkodjon az adott személyben. Lehet, hogy az illető nincs is tudatában, hogy mit tett, vagy becsapottságban él és nem látja, hogy mit tett. Bármelyik is a helyzet, mindenképpen szüksége van arra, hogy Isten felnyissa a szemét.

- Áldd, és ne átkozd az illetőt (Róma 12:14). A görögben „áldani” azt jelenti, hogy jót mondani, „átkozni” pedig azt jelenti, hogy rosszat mondani. Nem szabad újra és újra elmondanod a rosszat, amit ellened tettek, mert ha állandóan ismételgeted, akkor nem tudsz túljutni rajta.

- Bízd Istenre a helyzetet és a személyt. Ne akarj bosszút állni. Tyű, ez kemény! Mennyivel könnyebb lenne, ha tehetnél valami csúnya dolgot ellene, amitől rosszul érezné magát! Ne tény semmi ilyet. Hagyd, hogy Isten tegye a dolgát, te pedig csak nézz előre, és tedd meg amit Isten kér tőled.

Végül segítségedre lehet a következő ima:
Atyám, hozzád jövök, mert meg akarok bocsátani (ide mondd, hogy kinek). Semmim sincs, amit eléd hozhatnék, csak ez a fájdalom és harag amiatt, ami történt. Nem tudom, Uram, hogy mit kezdjek ezzel a helyzettel, így eléd hoztam és leteszem a lábaid elé. A Te Igéd azt mondja, hogy bocsássak meg (ide mondd, hogy kinek), ezért meghoztam a döntést, hogy ezt teszem. Kérlek, gyógyíts meg belül, hogy el tudjam engedni ezt a dolgot.

Imádkozom (ide mondd, hogy kiért), kérlek, te munkálkodj benne, ahogyan a legjobbnak látod. Gyógyítsd meg és áldd meg őt. Imádkozom, hogy ő is téged kövessen. Köszönöm, hogy megsegíted őt.

Köszönöm, Uram, hogy leveszed rólam ezt az egész dolgot. Köszönöm, hogy szereteteddel meggyógyítasz és helyreállítasz engem. Jézus nevében, Ámen!

Örömteli mindennapok- A házasság egy szeretet kapcsolat

„Isten tervében a férfinak és a nőnek szüksége van egymásra” 
1Kor 11,11.

A házasság Isten terve volt.
Elgondolkodtál már valaha azon , hogy Isten miért teremtette előbb a férfit, aztán kicsit később a nőt? Miért nem egyidőben teremtette őket?
Ádám javára cselekedett így. Azt akarta, hogy Ádám ismerje fel, mennyire szüksége van egy nőre az életében.
Az 1Mózes 2,18 azt mondja: „Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat.”Isten azért alkotta a házasságot, hogy tökéletesítse a jellemünket. A kapcsolatokban tanulhatjuk meg az önzetlenséget és a szeretetet. Ha már házas vagy, semmilyen más kapcsolat nincs nagyobb hatással rád, mint a házasság.
Életed legkülönbözőbb területein szükséged van társakra. Azonban semmi sem hasonlítható a házastársi kapcsolathoz. Egyedül magában foglalja a kapcsolati csoportok mindegyikét.
Az élet célja az, hogy felnőj és rájöjj, hogy nem minden csak rólad szól. Sőt, az igazi boldogság az, amikor saját magadat feladod és önzetlen, szolgáló és szerető szívű emberré válsz. Ezt hívjuk érettségnek.Ha házas vagy, az első számú eszköz, amit Isten a krisztusi jellemed építésére használ, az a házastársad. Hiszen minden nap több száz lehetőséged adódik így arra, hogy ne magadra gondolj, hanem inkább a másikra.

A Biblia azt mondja: "Őszintén szeressetek... Tartsátok meg, ami jó. Legyetek elkötelezettek egymás iránt, mint egy szerető család. Tűnjetek ki az egymás iránti tisztelet kimutatásában."Róma 12:9-10
A szeretet cselekszik ,segitőkész mindenben ,önzetlen , a másik embert helyezi az első helyre.
„A szeretet legyen a legfőbb célotok!”

Forrás: Örömteli mindennapok



Örömteli mindennapok- Vágyakozom a Te jelenlétedre Ó Uram!

Lelkem hozzád kívánkozik éjjelente,szellemem sóvárogva keres Téged...(Ézsa.35,9)



Vágyakozz Rá teljes lényeddel, hogy bekerülj az Ő dicsőséges jelenlétébe.
Isten olyan mértékben jelenik meg a te életedben, amilyen mértékben vágyakozol Rá.

Ha eléggé éhezünk Istenre, megtaláljuk a módját, hogy jelenlétébe kerüljünk, bárhol,bármikor.
Az Úrnak dicsőségét fedetlen arccal szemlélve, elváltozom az Ő ábrázatára, dicsőségről dicsőségre az Úrnak Szellemétől. Ámen!
(2Kor.3,18)


Forrás: örömteli mindennapok



Igei megvallások

Az Úr dicsősége megláttatik rajtam....Ima -Megvallás
Zsolt. 8, 5.
Uram, kevéssel tettél kisebbé az Istennél, és dicsőséggel és tisztességgel koronáztál meg engem.

Zsolt. 21, 5 - 6.
Nagy az én dicsőségem a Te üdvösséged által; fényt és méltóságot adtál reám.
Áldássá tettél engem örökké, megvidámítottál engem színed örömével.

Zsolt. 26, 8
Uram, szeretem a Te házadban való lakozást, és a Te dicsőséged hajlékának helyét. .

Zsolt. 35, 28.
Az én nyelvem pedig hirdetni fogja a Te igazságodat, a Te dicsőségedet minden napon.

Zsolt. 62, 7.
Istennél van üdvösségem és dicsőségem; az én erős kősziklám, az én menedékem Istenben van.

Zsolt. 63, 2.
Uram, add, hogy láthassalak Téged a szentélyben, szemlélvén a Te hatalmadat és dicsőségedet.

Zsolt. 68, 28. 32-33.
Az én Uram, Istenem rendelte el az én hatalmamat; erősítsd meg Istenem azt, amit számomra készítettél. Dicséretet zengek Neked Uram, aki kezdettől fogva az egek egein ülsz. Tisztességet adok Neked Istenem, mert dicsőséged van rajtam.

Agg. 2, 9.
Nagyobb lészen e második ház dicsősége az elsőnél, és e helyen adok békességet – azt mondja az Úr.

Zsolt. 71, 8. 72, 19.
Megtelik szájam dicséreteddel, minden napon a Te dicsőségeddel. Áldott legyen a Te dicsőséges Neved mindörökké, és teljék be dicsőségeddel az egész föld!

Zsolt. 73, 24. 79, 9.
Tanácsoddal igazgatsz engem, és azután dicsőségedbe fogadsz be engem. Segíts meg engem üdvösségem Istene, a Te Nevednek dicsőségéért.

Zsolt. 84, 11.
Mert nap és pajzs vagy Te; kegyelmet és dicsőséget adsz Uram, nem vonod meg a jót azoktól, akik ártatlanul élnek.

Zsolt. 90, 16. 108, 5. 111, 3.
Megláttatik a Te műved a Te szolgáidon, és a Te dicsőséged azoknak fiain. Magasztaltassál fel, oh Isten, az egek felett, és dicsőséged legyen az egész földön! Dicsőség és méltóság a Te cselekedeted, és igazságod megmarad mindvégig.

Zsolt. 115, 1.
Nem nekem Uram, nem nekem, hanem a Te nevednek adj dicsőséget, a Te kegyelmedért és hűségedért!

Zsolt. 148, 13. 149, 4. 6. 9.
Dicsérem az Úrnak nevét, mert az ő neve dicső egyedül; az ő dicsősége az égre és a földre kihat! Mert kedvel engem az Úr, szabadulással dicsőít meg engem. Istendicsőítés van a torkomban, kétélű fegyver a számban. Az Úr végrehajtja ellenségeimen a megírott ítéletet. Dicsőség ez az ő minden szentjének!

Ésa. 35, 2. 40, 5.
Virulva virulok, és örvendek ujjongva, a Libanon dicsősége adatott nékem, Kármel és Sáron ékessége; meglátom az Úrnak dicsőségét, az én Istenem ékességét. És megjelenik rajtam az Úrnak dicsősége, és minden test látni fogja azt; mert az Úr szája szólt.

Ésa. 58, 8. 60, 1- 3.
Akkor felhasad, mint hajnal az én világosságom, és meggyógyulásom gyorsan kivirágzik, és megigazulásom előttem jár; az Úr dicsősége követ.Felkelek és világosodom, mert eljött világosságom, és az Úr dicsősége rajtam feltámadt. Rajtam feltámad az Úr, és dicsősége rajtam megláttatik. És népek jönnek világosságomhoz, és királyok a nékem feltámadt fényességhez.

Ésa. 60, 18. 21.
Nem hallatik többé erőszaktétel földemen, pusztítás és romlás határaimban, az üdvösséget hívom kőfalaimnak, és kapuimnak a dicsőséget. Az Úr plántálásának vesszőszála vagyok, az Úr kezeinek munkája az ő dicsőségére.

Ésa. 61, 3. 11.
Az Úr ékességet ad nekem a hamu helyett, örömnek kenetét a gyász helyett, dicsőségnek palástját a csüggedt szellem helyett, hogy igazság fájának neveztessem, az Úr plántájának, az ő dicsőségére! Mert mint a föld megtermi csemetéjét, és mint a kert kisarjasztja veteményeit, akként sarjasztja ki az Úr Isten az igazságot s a dicsőséget minden nép előtt!

Ésa. 62, 2 –5.
És meglátják a népek igazságomat, és minden királyok dicsőségemet, és új nevet adnak nekem, amelyet az Úr szája határoz meg. És leszek dicsőség koronája az Úr kezében, és királyi fejdísz Istenem kezében. És így hív engem az Úr: Én gyönyörűségem, mert az Úr gyönyörködik bennem, és akként fog nekem Istenem örülni, amint örül a vőlegény a menyasszonynak.

Péld. 8, 30. Jób 29, 20.
Én Uram, Istenem, gyönyörűségedre akarok lenni minden napon, szolgálva Előtted minden időben.Dicsőségem megújul velem, és kézívem erősebbé lesz kezemben.

Ésa. 63, 12. 15. 66, 5.
Az Úr belém adta az ő szentséges Szellemét, és jobbomon járatja az ő dicsőségének karját. Tekints alá az égből, és nézz le reám szentséged és dicsőséged hajlékából! Mutasd meg buzgó szerelmed és hatalmad. Szívednek dobogása és irgalmad legyenek felettem. Jelenjék meg az Úrnak dicsősége rajtam, hogy lássa a világ az örömömet.

Ésa. 66, 12.
Íme, az Úr Isten kiterjeszti rám a békességet, mint egy folyóvizet, és mint kiáradt patakot, a népek dicsőségét.

Hab. 2, 14.
Az Úr dicsőségének ismeretével betelik a föld, amiképpen a folyamok betöltik a tengert.

Hab. 3, 3- 4.
Isten és a Szent dicsősége elborítja az egeket, és dicséretével megtelik a föld. Ragyogása, mint a napé, sugarak támadnak a kezéből; és ott van az ő hatalmának rejteke.

Ésa. 59, 19.
És félik napnyugattól fogva az Úrnak nevét, és naptámadttól az ő dicsőségét, mikor eljön, mint egy sebes folyóvíz, amelyet az Úr szele hajt.

2Kor. 3, 18.
Az Úrnak dicsőségét fedetlen arccal szemlélem, elváltozom az ő ábrázatára, dicsőségről dicsőségre, az Úrnak Szellemétől.

Róm. 9, 4.
Mennyei Atyám, hálát adok Neked, mert enyém a fiúság, és a dicsőség, és a szövetség, meg az Isten szolgálata és az ígéretek.

Róm. 9, 23.
Az Úr megismerteti velem az ő dicsőségének gazdagságát, mert az irgalma edénye vagyok, melyet eleve a dicsőségre alkotott.

2Thess. 2, 13- 14.
Mindenkor hálaadással tartozom az Istennek, mert szeret engem az Úr, kezdettől fogva kiválasztott engem Isten az üdvösségre. A Szellem szentelésében, és az igazság hitében elhívott engem az én Uram Jézus Krisztus dicsőségének elvételére.

Ján. 17, 22.
Azt a dicsőséget, amelyet nékem adtál, őnékik adtam, hogy egyek legyenek, amiképpen mi egyek vagyunk. Ámen.

Örömteli mindennapok- Isten maga a Szeretet!

,,Ahol Szeretet van ,ott Isten van,,





Kedveseim, Isten szeretetével kell szeretnünk egymást, mert ez a szeretet Istentől származik. Aki így szeret, az mind Istentől született, és ismeri Istent. Aki nem szeret, az nem ismerte meg Istent, mert Isten maga a szeretet. Isten pedig úgy mutatta meg nekünk, mennyire szeret bennünket, hogy elküldte a Földre az egyetlen Fiát, hogy rajta keresztül örök életet kapjunk.
Ez az isteni szeretet!
Nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem ahogy Ő szeret bennünket. Ezt pedig azzal mutatta meg, hogy a saját Fiát küldte a Földre azért, hogy engesztelő áldozat legyen a bűneinkért.

Kedveseim, ha Isten így szeretett bennünket, akkor nekünk is ezzel az isteni szeretettel kell szeretnünk egymást. Istent még soha senki nem látta, de ha isteni szeretettel szeretjük egymást, Isten bennünk él, és ez a szeretet kiteljesedik bennünk.Ámen!
-1 János 4,7-12-


Örömteli mindennapok- Járj az Ő dicsőségében,ami már a tiéd !



,,Mert mindazok, akik hozzám tartoznak, a tieid, és mindazok, akik hozzád tartoznak, az enyémek — és általuk mutatkozik meg dicsőségem mindenki számára.,,-János 17,10-

Jársz e ebben a dicsőségben?-mert ez Isten akarata ,ez van az Ő tetszésére ,ha élünk abban ami már a miénk Jézusban ,mert ez dicsőíti meg Őt.

,,Atyám, most hozzád jövök, de amíg még ezen a világon vagyok, imádkozom azokért, akik hozzám tartoznak, hogy az örömöm egészen betöltse őket.,,-17,13-

Ő azt akarja ,hogy akik hozzátartoznak ,azoknak teljes legyen az örömünk ,hogy ne a láthatókra tekintsünk,hanem arra a dicsőségre amit Őbenne kaptunk .Az Ő akarata, hogy az Ő dicsősége ragyogjon erre a világra, hogy meglássa ez a világ az Ő jóságát.

Ehhez adta nekünk a Segítőt, a drága Szent Szellemet, aki minden utunkon segít, és minden igazságra elvezet, és támogat minket a hitünkben. Egyszerűen érezzük, hogy nem vagyunk magunkra hagyva.

Ahogy te belenézel ebbe a csodálatos élő Igébe, az néked úgy van. Erről Ő tesz bizonyságot, és Ő adja az erőt, hogy át tudj változnia arra a képre és hasonlatosságra
Amikor Mózes kérte Istent , hogy,, a Te orcád jöjjön mivelünk, hogy a Te dicsőséged jöjjön mivelünk, e nélkül nem megyek sehova,,.
Isten azt mondta neki: megmutatom az én jóságomat. Az én jóságom megy veled.

Az Ő dicsősége, és az Ő jósága karöltve együtt járnak.
Fedetlen arccal szemléld az Ő dicsőségét ,ami azt jelenti, hogy ha belenézünk az Írásokban, az Igébe, akkor semmi nincs köztünk és az Úr orcája között. Az átragyog ránk. Az orcánkra ragyog, és fedetlen arccal szemlélvén elváltozunk az Ő ábrázatára.
Ahogy ebben a dicsőségben növekszünk, egyre jobban fogunk hasonlítani hozzá minden szempontból. A szeretetben járásunk, a szavaink, a beszédünk, a gondolkodásunk, az életvitelünk.

,,És hogy megismertesse az Ő dicsőségének gazdagságát az irgalom edényein, melyeket eleve a dicsőségre alkotott... -Róma 9,23
Szeretet,öröm és békesség általi élet! Ámen!


Örömteli mindennapok-Szólj a hegyhez!

Jézus azt mondta ,,szólj a hegyhez,, és az el fog mozdulni,nem azt mondta ,hogy beszélj róla !„Legyen bennetek Isten hite! Igazán mondom nektek: Ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Menj, és zuhanj a tengerbe, és nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik — akkor úgy is lesz  

(Márk11,22-23.)



Ha Isten benned él,akkor az Ő hite is benned él,ezért bátran szólhatsz az Ő hitével.
Bármilyen problémával állsz most szemben ,,szólj hozzá ,, és az megmozdul, elmegy, megsemmisül.
Mert Ő mondta, hogy ezt kell tenned.
Nincs az a hegy, ami a Jézus nevére meg ne mozdulna!
Isten nagyobb bármilyen kihívásodnál,  ezt soha ne feledd el! És a Nagyobb benned él! 
Ámen!


Bizonyságaid örökkévaló örökségem

  Azok pedig így szóltak neki: Elment az eszed. Ő azonban erősítette, hogy úgy van.
     Csel 12,15

Igénk ez alkalommal azt mutatja meg, hogy az első keresztyéneknek is megvoltak a gyenge pontjaik, noha szeretünk felnézni rájuk. Első hibájuk az volt, hogy nem hittek igazán imádságuk meghallgatásában. Rhodé kiáltására, hogy "Péter áll a kapu előtt" - ezt felelték: "Elment az eszed".

Az, hogy fenntartással fogadták Rhodé beszédét, még nem feddésre méltó. Jól teszi az ember, ha a feltűnést keltő híreket először gondosan megvizsgálja. Az azonban már súlyos hiba volt, hogy a keresztyének Péter szabadulását - amiért könyörögtek - lehetetlenségnek tartották.

A hitetlenség még majdnem rosszabb a hiszékenységnél.

Nem vagyunk-e hajlamosak nehézségeinkben a mindenható Istennek is határt szabni? A hívőkben is sok hitetlenség rejtőzik. Kutassuk ki és vessük el a hitetlenség maradványait (Mt 14,31; Mk 6,45)!

A meglepődött keresztyének Rhodét esztelennek nevezték. Nem akarták megsérteni, de elhamarkodott ítéletükkel nagy bajt okozhattak volna, mert néha az elhamarkodott ítéletek, kijelentések kiszámíthatatlan károkat okoznak. Még komoly keresztyének is, akik hűséges imádkozók voltak, beleestek ebbe a hibába.

Vigyázzunk a nyelvünkre, s óvakodjunk az elhamarkodott ítéletektől (Jak 3,6-8; Péld 12,18; 13,3; 21,23; Zsolt 39,1)!

Az is hiba volt, hogy az egybegyűlt keresztyének nehezen ismerték el meggondolatlanságukat. Először esztelenségnek mondták a lányka híradását. Amikor a lány erősen állította igazát, akkor azt az engedményt tették: "Az Ő angyala az". Nem vitatták már, hogy Rhodé valamit hallott, de a hangot nem Péternek tulajdonították.

Ó, a kegyelem állapotában is hogy tudunk ragaszkodni a magunk igazához! Milyen nehezünkre esik arról lemondani!

Legyünk készek tanulni ezen a téren (Jak 3,17)!

Isten műhelyében-Varga László

   "Jézus felkelt a vacsorától, letette felsőruháját, és egy kendőt véve körülkötötte magát; azután vizet öntött a mosdótálba, és elkezdte a tanítványok lábát mosni, és törölni azzal a kendővel, amellyel körül volt kötve..."
     János 13,4-5

Az evangélium kiemeli, hogy Jézus ezt abban a tudatban tette, "hogy az Atya mindent az ő kezébe adott." És azt is, hogy "szerette az övéit e világban, szerette őket mindvégig". E két dolog tükröződik abban, hogy megmossa a tanítványok lábát. Ez volt a legalacsonyabbnak számító munka abban az időben. A sivatagos vidék útjain egyszerű saruban járó emberek lába mindig poros volt. Ahogy a gazda hazajött vagy valahova vendégként belépett, a rabszolga kötelessége volt szaladva hozni a mosdótálat, és megmosni a vendég lábát. Soha nem a házigazdáé. Csak a szolgáé. Ez Jézus tanításának a csúcsa. Nincs nagyobb úr, mint Ő. Ő pedig a legmegvetettebb munkát vállalja az övéiért. Soha nem mondhatom, hogy egy szolgálat nem méltó hozzám, ha én az Ő követője vagyok. Ez a mértéke, a vizsgája a Jézushoz tartozásnak. Szeretem-e Őt? Akkor nincs méltóságomon aluli szolgálat, ha valakinek szüksége van rám. Milyen alázat kell ahhoz, hogy Ő magára vállalja legundokabb bűneink büntetését is, és annyira szeressen, hogy megbocsássa, sőt annak ellenére gyermekévé fogadjon! Ezek után kire mondhatom én, hogy nem méltó a szeretetemre, hogy méltatlan a szolgálatomra?
Uram, Istenem, bennem is, mint minden emberben, megvan a vágy, hogy nagyobb legyek, hogy tiszteljenek az emberek, hogy rangom legyen a társadalomban. És szégyellem, ha olyan munkát kell végeznem, ami nem méltó az én rangomhoz. Úgy érzem, elveszteném a méltóságomat, ha leereszkednék hozzám nem méltó emberekhez, ha velük vállalnék közösséget. Pedig tudom, éppen ezzel teszem magam méltatlanná a Te szeretetedre. Olyan világosan látszik, hogy annak van igazán becsülete, aki mindenkinek szolgálni tud. Tégy engem elég bölccsé ahhoz, hogy abban keressem istengyermeki méltóságomat, hogy minél több emberhez tudjak odahajolni! Ámen.

Mindennap az Ige fényében- HOGYAN IMÁDJUK ISTENT?


A mai napon olvasandó igeszakasz: Ézs 40,18-26
18 Kihez hasonlíthatnátok az Istent, és hogyan készíthetnétek el képmását? 19 A mesterember bálványszobrot önt, az ötvös bevonja arannyal, és ezüstláncot forraszt hozzá. 20 Aki szegény ilyen áldozathozatalra, nem korhadó fát választ, ügyes mesterembert keres, hogy olyan bálványszobrot készítsen, mely nem inog.21 Hát nem tudjátok, nem hallottátok, nem mondták el nektek régtől fogva, nem magyarázták meg a föld alapozását? 22 Az, aki ott trónol a föld pereme fölött, melynek lakói csak sáskáknak tűnnek, az eget fátyolként teríti ki, kifeszíti, mint lakósátrat. 23Semmivé teszi a fejedelmeket, a föld bíráit megsemmisíti.24 Alig ültették el, alig vetették el őket, alig vert gyökeret törzsük a földben, ő csak rájuk fúj, és kiszáradnak, elragadja őket, mint szélvész a polyvát.25 Kihez hasonlíthatnátok engem, kivel mérhetnétek össze? - mondja a Szent.26 Tekintsetek föl a magasba, és nézzétek: ki teremtette az ott levőket? Előhívja seregüket szám szerint, néven szólítja mindnyájukat. Olyan hatalmas és erőteljes, hogy egy sem mert hiányozni. 



"Ne csinálj magadnak istenszobrot, semmiféle képmását azoknak, amik ... Ne imádd és ne tiszteld azokat..."
(2Móz 20,4-5)


Isten láthatatlan. És Isten elképzelhetetlen, legalábbis Jézus Krisztuson kívül.
A képmás-készítés nevetséges dolog, de gyakran a legjobb szándékból történik. Még a pogányok sem azt akarták mondani, hogy (gyakran undorító) képmás az ő Istenük képe. Inkább azt akarták kifejezni, hogy az ő Istenük ereje rabul "van ejtve" vagy összpontosul a szoborban vagy kegytárgyban. Ily módon irányításuk alá vonták istenüket. Képesek kezelni, befolyásolni és "használni" istenük erejét.
És amikor a keresztyének elkezdtek képmásokat készíteni, természetesen nem azt akarták mondani, hogy például a feszületnek bármiféle hatalma lenne. A szándék az volt, hogy a híveket emlékeztessék Jézus szeretetére és hatalmára. Mivel azonban minden ember hajlamos a babonára, a jelkép hamarosan azonosult annak a valóságával, amit jelképezett. Így az egyház a szent kegytárgyak ezreire tett szert, amelyek mindegyikét babonás tisztelet övezte.
Isten kegyelméből az egyház nagyobbik része megtisztult ettől a babonától. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a keresztyének ettől fogva biztosítva voltak a második parancsolat elleni vétségtől. A képmással történő bálványimádás elkövetésének veszélye mindig fennáll.
A lelkipásztorok és az egyházi vezetők abban a veszélyben vannak, hogy egyházi szervezetükből "istenszobrot" készítenek, s ezért feláldozzák életüket az oltáron. Sok átlagkeresztyén előírt módon és hagyományos szertartással imádja Istent. Ezek az istentiszteleti formák könnyen fontosabbá válhatnak számukra, mint maga az istentisztelet. A képmás "rabul ejtette" Istent. A forma fontosabbá lesz, mint a cél. Ahogy egy bizonyos bibliafordítás hangzik, az értékesebbé válik, mint az üzenet.
Csakhogy az az Isten, aki magát Krisztus Atyjaként jelentette ki, azt is meghatározza, hogy hogyan kell őt imádni. Ő nem akarja, hogy képmásokat készítsünk. Azt akarja, hogy képmások legyünk, újjáteremtve a Krisztus Jézusban. Azok az emberek, akiket Jézus megváltott, jobb képei a láthatatlan Istennek, mint bármi, amit ember alkotna.

Krisztus mindenek felett- A SZENT SZELLEM BIZONYSÁGTÉTELE



   "Ez a Szellem bizonyságot tesz a mi szellemünkkel együtt..." (Róm 8,16).

Veszélyes Istenhez azzal a csereüzleti lelkülettel közeledni, hogy tegyen bennünk az Ő Szelleme bizonyságot, mielőtt megtettük, amit Ő mondott. "Miért nem jelenti ki magát Isten nekem?" Nem teheti! Nem azért, mert nem akarja, de nem teheti meg, mert te útjában állsz, amíg át nem adod magad neki teljesen. Amint megteszed, Isten bizonyságot tesz önmagáról; nem tehet bizonyságot rólad, de azonnal bizonyságot tesz az Ő saját természetéről benned. Ha bizonyságot tenne, mielőtt valósággá lenne benned, abból érzelgős meghatódottság születne csak. De mihelyt a váltság alapján cselekszel és abbahagyod merész vitatkozásodat, akkor Isten bizonyságát adhatja nekünk. Azonnal, amint feladod értelmi meggondolásaidat és érvelésedet, Isten megbizonyítja, amit érted tett; akkor aztán a saját merészségünkön csodálkozunk, amiért ennyi ideig várakoztattuk Őt. Ha vitássá válik, hogy Isten meg tud-e szabadítani a bűntől, akkor vagy engedd, hogy megszabadítson, vagy mondd meg neki, hogy nem tudja megtenni. Ne hivatkozz erre vagy arra a személyre, hanem próbáld ki a Máté 11,28-at: "Jöjjetek énhozzám!" Menj, ha fáradt vagy és megterhelt; kérj, ha tudod, hogy rossz vagy (Lk 11,13). Isten Szelleme bizonyságot tesz Urunk váltságáról, de semmi másról nem tehet bizonyságot, a te értelmed mellett sem tanúskodhat. Talán a Szellem bizonyságtételének gondoljuk azt az egyszerűséget, ami józan eszünk döntéseit követi, pedig a Szellem csak a saját természetéről és a váltság művéről tesz bizonyságot, de soha nem tanúskodik az okoskodásunk mellett. Ha megpróbáljuk, hogy okoskodásunkat igazoljuk vele, nem csoda, ha sötétségbe és zűrzavarba kerülünk. Dobd ki magadból mindezt, bízzál meg Istenben és Ő majd bizonyosságot ad!

Isten műhelyében- Isten és Krisztus papjai




   "Boldog és szent az, akinek része van az első feltámadásban; ezeken nincs hatalma a második halálnak, hanem az Istennek és Krisztusnak papjai lesznek és uralkodnak vele ezer esztendeig. "
(Jel 20, 6)  

A papi foglalatosság áldozat és a másokért való irgalmas szolgálatba állás. Isten gyermekei akkor papok, amikor készek mások terhét hordozni. A főpap szíve fölött hordozta táblára vésve a tizenkét törzs nevét. A papi szívek másokkal törődnek, mindenekelőtt Isten népe tagjaival, de ezen felül minden emberrel. Irgalmas főpapjuk, Krisztusnak a szemén át nézik az embereket.

Ha ilyen papi lelkülettel szolgálunk másoknak, akkor bizony terheket kell vállalnunk. Isten gyermekeiben is sok a fogyatékosság, de mennyivel több türelemre és hordozó erőre van szükség a meg nem tért emberekhez. Legkönnyebb dolog túladni a megterhelő embereken, de a papi szív panasz nélkül hordozza őket. - A papi lelkület nagy főpapjának, Jézusnak a példája szerint könyörög másokért, és ez a könyörgés önzetlenséget igényel: Akik még önző lényüknek élnek, azt mondják: Elég kérnivalóm van a magam számára, nem állhatok oda másokért is! Isten azonban olyan embereket keres, akik odaállnak papi imádságukkal másokért. Isten országa építése tőle magától indul ki. Ő veti meg alapját és viszi beteljesedésre, de beleépíti terveibe a papi lekületű hívők komoly könyörgéseit is. Annáról, az idős prófétaasszonyról azt olvassuk: "Szolgált Istennek böjtöléssel és imádsággal éjjel-nappal." Fontos szolgálatot teljesített; Isten ügyét vette a szívére s kitartott az eljövendő Megváltóért való esedezésben. Így kell kikönyörögnünk az Úr Jézus visszajövetelét is.

Isten papjainak része lesz az első feltámadásban és Krisztussal fognak uralkodni. Nemcsak boldognak mondják őket, hanem mint Isten felszentelt papjainak kibeszélhetetlen öröm lesz a részük ebben a szent szolgálatban. Egészen Istennek szánják oda magukat és teljesen beleolvadnak ebbe a szolgálatba az Ő országáért Közbenjárnak embertársaikért, akik majd az ezeréves birodalom idején élnek a földön. A mennyei seregekkel együtt szakadatlanul odaviszik hálájukat és imádatukat az Atya és a Bárány elé. Papok lesznek ott is, mert már itt a földi életben azok voltak. Krisztussal fognak uralkodni, nem erőszakosan, hanem szelíden (Máté 5, 5). Igyekezzünk arra, hogy ilyen papi emberek legyünk, akik a lelkeken könyörülve önfeláldozóan szolgálnak.

Isten ígéreteinek tárháza- Könnyes magvetés, örvendező aratás

"Akik könnyezve vetnek, ujjongva aratnak majd!" (Zsolt 126,5)




A sírás a magvetés idejéhez tartozik: könnyel öntözzük szántóföldünket. Az aggodalom könnyeitől felázott talajból így annál korábban kel ki a mag. Az imádságos könnyek sója olyan ízt ad az elvetett magnak, amely megvédi a férgektől. A komoly meggyőződésből hirdetett igazság kétszeresen élő igazság az emberek számára, ezért ne szakítsuk félbe magvetésünket, amikor sírunk, inkább kettőzzük meg erőfeszítésünket, hiszen éppen ilyenkor van itt az alkalmas idő.

Nem a nevetés jellemzi a mennyei magvetést, sokkal inkább a lelkek iránt érzett őszinte aggodalom. Így kell hirdetnünk az evangéliumot, nem felületes könnyedséggel. Ismeretes, hogy sokan, akik könnyű szívvel mentek a háborúba, odavesztek. Sokszor ugyanez érvényes a könnyűszerrel végzett szellemi magvetésre is.

Jöjj hát, én lelkem, vesd csak tovább a magot sírással, mert lásd, Isten örvendező aratást ígér számodra. Te magad fogod learatni munkád gyümölcsét. Olyan bőséges lesz aratásod, hogy ujjongani fogsz örömödben, ha meglátod. Mikor szemedet elhomályosítják az ezüst könnyek, gondolj az arany gabonára. Tudj hát örvendezni a jelen bajlódásai és csalódásai közepette, hiszen az aratás bőségesen kárpótol majd mindezért!

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja- Éles kérdések

"Aki győz..., fiam lesz. De a gyáváknak... osztályrésze... a második halál." 

(Jel 21,7-8)

Nem szeretjük az ilyen sarkos fogalmazást, de így a Biblia vége felé Isten egyre élesebb kérdéseket tesz fel, hogy világos választ tudjunk adni. Kik vagyunk: Isten fiai vagy a halál fiai? Hol lesz a helyünk Krisztus második eljövetelekor: a mennyei Jeruzsálemben vagy a tűzzel és kénnel égő tóban? És mi vár ránk: a második feltámadás vagy a második halál?
Az első feltámadás az, amikor valaki hitetlenből hívővé lesz, lelkileg új életre támad. A második feltámadás, amikor Krisztus magához veszi majd a benne hívőket az ő dicsőségébe. Az első halál a biológiai, amelyben mindnyájunknak részünk lesz. A második az örök kárhozat. Erre mondják, hogy aki kétszer születik (testileg és lelkileg is újjászületik), az egyszer hal meg (biológiai halál). Aki csak egyszer születik (testileg, ahogyan mindnyájan), az kétszer hal meg.

„Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen." Ezt ígéri Isten, s mindnyájan erre szomjazunk. Mégsem fogadja el mindenki ezt az ajándékot. Pedig Isten ingyen kínálja, nem kell érte felmutatni, teljesíteni, adni semmit. Aki ebből iszik, vagyis aki hittel megragadja Islen kegyelmét, az „örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz".

„De a gyáváknak és hitetleneknek, az utálatosaknak, gyilkosoknak és paráznáknak, a varázslóknak és bálványimádóknak, és minden hazugnak... osztályrésze... a második halál." Olyan tükör ez, amibe jó becsületesen belenéznünk, és önvizsgálatot tartanunk. Isten nem ijesztget, hanem figyelmeztet és hív. Ő azt akarja, hogy a mi részünk a második feltámadás legyen. Ő mindent megtett ezért. És én?

Napi áhítat- Lídia a folyóparton

Hét témája: Isten figyel

Olvasmány: ApCsel 16,11–15


Isten Lelke bárhol és bármikor megszólíthat. Semmilyen körülményt vagy helyet ne becsülj le!

„Elhajóztunk tehát Tróászból; egyenesen Szamotrákéba mentünk, másnap meg Neápoliszba,onnan pedig Filippibe, amely Macedónia vidékének első városa, római település volt. Néhány napot ebben a városban töltöttünk. Szombaton kimentünk a városkapun kívülre, egy folyó mellé, ahol tudomásunk szerint imádkozni szoktak. Leültünk, és szóltunk az egybegyűlt asszonyokhoz. Hallgatott minket egy Lídia nevű istenfélő asszony, egy Thiatírából való bíborárus is, akinek az Úr megnyitotta a szívét, hogy figyeljen arra, amit Pál mond. Amikor pedig házanépével együtt megkeresztelkedett, azt kérte: „Ha úgy látjátok, hogy az Úr híve vagyok, jöjjetek, szálljatok meg a házamban!” És kérlelt bennünket.”
Magyarázat

Vannak helyek, amelyek alkalmasnak látszanak az Istennel való találkozásra, ugyanakkor mások pedig alkalmatlannak minősülnek. Egy templom, egy gyülekezeti épület, egy lelkigyakorlatos ház. Többnyire ezekre a helyekre igyekszünk, ha Istennel szeretnénk találkozni. Mert kell az áhítatos légkör, az Istent sugárzó meghittség.
Vannak helyek, amelyek kellő előkészítés után alkalmassá tehetők. Egy családi otthon, egy művelődési ház előadóterme, egy iskolai tanterem, egy erdei tisztás. Kis odafigyeléssel megteremthető az a hangulat, amely nem vonja el a figyelmet Istentől.
Vannak olyan helyek is, amelyek nehezen, vagy egyáltalán nem képzelhetőek el az Istennel való találkozás helyeként. Nyüzsgő pályaudvar, zajos gyárműhely, forgalmas folyópart... És mégis. Az Istennel való találkozás a szívben történik, amelyet a környezet ugyan tud segíteni, vagy éppenséggel megnehezíteni. Isten Lelke azonban bárhol és bármikor megszólíthat. Számára nincs alkalmas vagy alkalmatlan hely. A találkozás rajtad és szíved készségén múlik. Keresed Istent? Figyelj, mert bárhol megszólíthat! Ott is, ahol nem gondolnád...
(Hajnal Zoltán)

Köszöntünk Szent Szellem!- A MEGFELELŐ IDŐ

"Amely egyéb időkben meg nem ismertetett az emberek fiaival úgy,
ahogy most kijelentetett az Ő szent apostolainak és prófétáinak a Lélek által."
 (Efézus 3:5)


Megfigyelted már, hogy Isten pontosan a megfelelő időben nyilatkoztat ki újabb és újabb igazságokat nekünk? Néha visszatekintünk, és hálát adunk Urunknak azért az információért, amit korábban nem fogadtunk volna el, de amikor Ő adta, éppen a megfelelő időben érkezett. John egy autókereskedés alkatrész osztályának főnökeként dolgozott, mikor keresztény lett. Nem sokkal később a cég olyasmire utasította őt, aminek teljesítésével megtörte volna a Tízparancsolatot. Így hát megtagadta a feladat elvégzését, de ez azzal járt, hogy azonnal felmondtak neki, és a vállalati autó nélkül kellett hazamennie. Vajon isten a megfelelő időben hozta John tudomására a Biblia igazságait? Én láttam hazafelé sétálni aznap, amikor kirúgták, és később imádkoztam érte, biztosítva őt arról, hogy Isten meg fogja jutalmazni hitéért. Egy rövid, bár annál nehezebb munkanélküli periódus után John sokkal jobb munkahelyet nyert el, amit a menny áldásának tartott.
"Még ha nem kaptam volna meg az új munkát, akkor is hálás lettem volna a lehetőségért, hogy bizonyságot tehettem az autókereskedésben - vallotta John. Sok munkatársamnak éppen akkor volt szüksége rá.’'
A Szentlélek csak Jézus halála után tudatta, hogy a pogányok akkor is üdvözülhetnek, ha nem lépnek be a zsidó vallási rendszerbe. A kereszténység kezdete előtt egy ilyen tanítást a zsidók egyáltalán nem érthettek volna meg. Sőt, akit nem töltött be a Szentlélek, azok számára ez azóta is rejtély maradt. Az igazság csodálatos kinyilatkoztatása, amit a Lélek adott Pálnak, a többi apostolnak és a prófétáknak, Isten időzítése szerint küldött örömhír volt, amit hirdethettek. Amikor a Szentlélek alkalmat ad a bizonyságtevésre, igen fontos, hogy az Ő vezetését kérd, milyen témákat hozz szóba! Először mindig Jézusról és az Ő szeretetéről beszélj, majd gondosan vedd figyelembe az emberek életkörülményét s azt is, hol tartanak a lelki dolgok vonatkozásában. Én a mai napig nagyon hálás vagyok azért, hogy Isten így bánt velem!
Imádság a mai napra
"Uram, köszönöm neked annak jeleit, hogy egyéni szükségleteik szerint bánsz az emberekkel!"
Garrie F. Williams írása alapján

Isten csodálatos kegyelme- GYÖNYÖRKÖDÉS AZ IGÉBEN

''És most, atyámfiai, ajánllak titeket az Istennek és az ő kegyelmessége igéjének, aki felépíthet,
és adhat néktek örökséget minden megszentelt közt''
 (Apostolok cselekedetei 20:32).


A leglényegesebb és legjelentősebb tudás Istennek és Igéjének ismerete... Naponta növekednünk kell a lelkiség terén. A keresztény annak arányában növekedhet a kegyelemben, amennyire értékelni tudja Isten Igéjét, amennyire követi annak útmutatását, és amennyire a mennyei dolgokon való elmélkedéshez szoktatja magát. Az Ige tanulmányozásának lehetőségével az Úr gazdagon terített asztalt állított elénk. Sokan visszautasítják ennek áldásait, nem táplálkoznak Isten üzenetéből, amely - az Úr szavai szerint - testét és vérét, lelkét és életét jelképezi. Ha magunkhoz vesszük az Igét, erősödni fogunk lélekben, valamint a kegyelem és igazság ismeretében. Kialakul, és szokássá válik az életünkben az önuralom.
A gyermekkor gyengeségei - az ingerlékenység, az akaratosság, az önzés, az indulatos beszéd és cselekedetek - eltűnnek, és helyükbe a keresztény felnőttkor szép tulajdonságai lépnek. Isten nagy irgalmában feltárta előttünk a szent élet szabályait... Szent életű embereket ihletett meg, hogy feljegyezzék utasításait a javunkra a Szentírásban. Megmutatta, hogy milyen veszélyek leselkednek ránk, és miként szabadulhatunk azoktól. Akik engedelmeskednek rendeléseinek, és kutatják a Szentírást, nem maradnak tudatlanok ezek felől a dolgok felől. Az utolsó napok veszedelmes idejében a gyülekezet minden egyes tagja ismerje meg reménységének és hitének alapját. Olyan alap ez, amelyet nem nehéz megérteni. Ha növekedni akarunk kegyelemben és az Úr Jézus Krisztus ismeretében, lesz mivel lefoglalni a gondolatainkat. Ha Isten népe növekszik a kegyelemben, akkor Biblia-ismerete is alaposabb lesz. A szent igazságban új világosságot és szépséget fedeznek fel majd. Ez így volt a gyülekezet történetének minden korszakában, és így is marad mindvégig.
Ellen White írása alapján

Napi Ige, Napi Gondolatok

Napi Ige:A keresztről szóló üzenet bolondság azok számára, akik elvesznek, de számunkra, akik az üdvösség felé haladunk, Istennek erejét jelenti. 

(1. Korinthus 1,18)


Napi Gondolatok:

Máté 14:29-31 Mire ő így szólt: "Jöjj!" Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vízen, és Jézus felé ment. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: "Uram, ments meg!" Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: "Kicsinyhitű, miért kételkedtél?"

Hitben növekednünk kell, ez viszont magába foglalja azt a döntést hogy kockáztatunk.
Amikor hittel kilépünk egy számunkra ismeretlen területre, mindig fennáll a bukás lehetősége.
Péter valóban elbukott amikor elkezdett merülni? Egy bizonyos szempontból igen, mert a hite nem volt elég erős. A kétségei erősebbek voltak. Látta a szelet, és elkezdett erre összpontosítani.
Eredmény....lassú merülés. Mit tett Jézus? Azonnal kinyújtotta a kezét és megragadta őt.

De mi a helyzet a többi tanítvánnyal? Akik a csónakból szemlélték az eseményt?
Ők semmit sem kockáztattak, megmaradtak a kis komfortzónájukban, de nem is tapasztalták meg azt az érzést hogy milyen lehet a vízen járni.

Jól jegyezd meg: Jézus a csónakban alszik, és a vízen jár!
Ha találkozni akarsz vele, ki kell lépned a komfortzónádból, és hittel el kell indulnod a Mester felé.
Ő ott van kint, és rád vár. Arra vár hogy segíthessen, ha a félelem a hatalmába kerít.
Járj hát a gondok és terhek tengerén!

A Jézus nevében!
Ámen!

Reggeli dicséret* A tudás illúziója

"A tudatlanság időszakait ugyan elnézte Isten, de most azt hirdeti az embereknek, hogy mindenki mindenütt térjen meg."

ApCsel 17,30.



Hétköznapi értelemben a tudás nem más, mint a tanulás során, vagy a tapasztalatokból összefüggések tudatos felismerésével szerzett ismeret. De bizonyos értelemben az elsajátított képességeket és azok gyakorlatát is tudásnak nevezzük. Leszögezhető, hogy az ember leginkább ez utóbbinak, a gyakorlati tudásnak hasznát véli látni leginkább. Hiszen ez a tudás segíti legjobban a mindennapok leküzdésében. A tanulás során is azokat igyekszünk elsajátítani leginkább, amelyek szükségleteinkhez kapcsolódnak. Az az ember tud a legjobban érvényesülni, aki ezt a tudásanyagot bírja és leginkább fel tudja használni a maga érdekében. Ez az a terület, ahol leginkább igyekszünk a tapasztalatszerzésre. Ma az emberiségnek szinte kifogyhatatlan mennyiségű adat áll rendelkezésre ahhoz, hogy érvényesülni tudjon. Bármiről tudok információt szerezni, bármit el tudok sajátítani magam is némi segítséggel. (Vagy legalább is ezt gondoljuk öntelt módon.) Kitanulhatom a sütés-főzés tudományát, de ha kedvem van elmélyedhetek a kertészetben, vagy a lakberendezésben. Rendszeresen kézműveskedhetem különböző helyeken, időben és módon. Bárki beiratkozhat a "csináld magad" klubba. Akár egy életet eltölthetek így.

Élethosszig való tanulás, hogy mind tudósok legyünk. A diplomaszerzésnek ma szinte csak a pénztárcánk és az időnk szab határt. A felsőoktatási rendszer lehetővé teszi, hogy belemélyedjünk a tudás rendszereinek egyre részletesebb megismerésébe. Minél jobban mélyebbre ásunk, annál inkább részleteiben ismerhetjük meg a tudás azon speciális területét, amire leginkább kíváncsiak vagyunk. A specializációk segítenek, hogy minél jobban értsünk egy bizonyos dologhoz, de ez gyakran oda vezet, hogy az egészet már szinte nem látja át senki. Voltunk már úgy, hogy elmentünk az orvoshoz egy problémával és az felírt egy gyógyszert, de nem szedhettük egy másik problémánk miatt? Aztán, amikor írt egy újat, akkor egy harmadik probléma jelentkezett, aminek következtében orvosi konzíliumot, tanácskozást kellett összehívni, hogy úgy kezeljenek a szakemberek, hogy egyik terület se okozzon kárt? Ha igen, vagy ha láttunk már ilyet, akkor pontosan értjük mi a helyzet a tudás problematikájával. Egyre inkább nem látjuk a fától az erdőt. A részletekben elvész a nagy egész. 
Ma hazánkban a felsőoktatásban is a specializációk és különösképpen a műszaki, a gyakorlati a mindennapi élethez leginkább szükséges ismeret a preferált, az élvez elsőbbséget és a bölcselet háttérbe szorul. Pedig a bölcsészet tudomány volt mindig is az, ami a nagy kérdésekre kereste a választ. Olyanokra, mint például: mi az élet igazi értelme? Mi a dolgunk nekünk, embereknek ezen a világon? - és még sorolhatnánk.

Miközben az ember egyre nagyobb tudásra tesz szert ez élet számos területén, egyre nagyobb zűrzavar keletkezik közös tudatunkban a valóban NAGY kérdéseket illetően. A tudás illúziója takarja el szemünk elől a lényeget, a valóságot. Jeremiás írja: "Ezt mondja az ÚR: Ne dicsekedjék bölcsességével a bölcs, ne dicsekedjék erejével az erős, ne dicsekedjék gazdagságával a gazdag! Aki dicsekedni akar, azzal dicsekedjék, hogy érti és tudja rólam, hogy én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem - így szól az ÚR!" (Jer 9,22-23) Pál az ókori tudás fellegvárában Athénban, a filozófusok, a sztoikusok a gondolkodók között hirdette Isten szavát, akik büszkék voltak tudásukra, bár magát a Teremtő Istent nem ismerték. Saját bölcsességük kápráztatta el őket annyira, hogy Pált is csak csacsogónak vélték, pedig ez a "csacsogó" a kegyelmet hirdette nekik. Ahogyan az ember képtelen a tudás egészének megismerésére egyszerűen azért, mert életideje nem elég rá, úgy kell megértenie, hogy a tudása az időhöz kötött. Az Istenről szóló ismeret megszerezhető, de csak egy bizonyos idő alatt. Végül minden embernek el kell jutnia a felismerésre és vissza kell térnie Istenhez. A tudatlanság idejét elnézi az Úr, de ha az idő lejár és a megfelelő tudást nem szereztük meg, akkor felkészületlenül fog várni életünk legnagyobb vizsgája: a nagy számadás...

Szerző: Restás László




2016. október 21., péntek

Diplomaosztás



Egy végzős egyetemista fiú már hónapok óta kinézett magának egy sportkocsit az egyik autószalonban. Tudta, apjának nem okozna gondot, hogy megvegye neki, ezért volt olyan bátor, és ezt kérte magának ajándékba annak örömére, hogy befejezi az egyetemet.
A fiú véletlenül megtalálta az apja íróasztalán a kocsi megrendelőlapját. Nagyon megörült, hogy meg fogja kapni a kocsit, és izgatottan várta a diplomaosztó napját. Amikor végre eljött a nagy nap, és megkapta a diplomáját, édesapja behívta az irodájába, és ezt mondta:

Fiam! Büszke vagyok rád, és nagyon szeretlek! Örülök, hogy ilyen jól helyt álltál az egyetemen, és most elkezdheted a nagybetűs életet. Hadd nyújtsam át sok szeretettel ezt az ajándékot - és erre egy szép díszdobozt vett elő.

A fiú izgatottan kezdte el kinyitni a dobozt, és döbbenten látta, hogy egy Biblia volt benne, melybe arannyal bele volt gravírozva a neve. Nagyon mérges lett és ezt üvöltötte: - Apám! Van egy csomó pénzed és erre csak egy Bibliát vagy képes ajándékba adni!? - Végül mérgében elrohant, és otthagyta a Bibliát a kis díszdobozban.

Évekkel később a fiú nagyon sikeres lett az üzleti életben. Jó állása volt, csodálatos családja. Egyik nap eszébe jutott az édesapja, hogy meg kellene látogatnia. A diplomaosztó napja óta nem látta. Miközben ezen gondolkodott, telefonon hívták, és közölték vele a szomorú hírt, hogy az édesapja meghalt.

Amikor elkezdte intézni a temetés körüli teendőket, elment az apja házába, mivel szüksége volt néhány hivatalos papírra. Amint belépett a házba, szomorúság és megbánás fogta el. Apja iratai között keresgélve megtalálta azt a Bibliát, amit kapott tőle. Érintetlenül ott volt az asztalán, ahogy azt ő ott hagyta. Könnyes szemmel nyitotta ki, és az első oldalon a Máté 7:11 szerepelt apja kézírásával: "Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"

És ahogy olvasta ezt az igét, a Biblia hátuljából kicsúszott egy slusszkulcs. Annak a sportkocsinak a kulcsa, amit apjától kért. A bilétáján a szalon neve, ahol átveheti, és egy megjegyzés: "FIZETVE".

Milyen sok alkalommal utasítjuk vissza Jézus ajándékait, csak azért, mert nem abban a csomagolásban kapjuk, mint ahogyan azt kértük!

Forrás: Mérhetetlenül több

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

   Rhodé örömében nem nyitotta ki a kaput, hanem befutva hírül adta, hogy Péter áll a kapu előtt.
     Csel 12,14

Egy egyszerű szolgálólány, akinek helyén van a szíve. Hogy olyan fürgén ugrik és szalad, az annak a jele, hogy azok közé a használható emberek közé tartozott, akik kötelességüket szeretettel végezik el.

Az, hogy szívből örült annak, hogy a keresztyének az apostolt visszanyerték, azt mutatja, hogy nagyon érdekelte Isten országának az ügye. Háziasszonyában - aki Márk édesanyja volt - nagy megértés volt Jézus gyülekezete iránt, különben nem adott volna helyet az összejövetelnek. De az Isten ügye iránti buzgóságban a szolgálója sem maradt el tőle. Ez a buzgóság felemelte és nemesítette az egyszerű lányt, így tartozhatott a "legelőkelőbbek" közé: a Mindenható Isten gyermekeinek a társaságába. Toronymagasan állt ő azok fölött az előkelő emberek fölött, akik erejüket és tehetségüket evilági hiábavalóságokra és önző érdekeikre pazarolták (Péld 28,6; Jak 2,1).

Micsoda jártasságot mutat ez a lány! Mikor Rhodé az örömhírrel bement az összejövetelre, hogy ti. "Péter áll a kapu előtt", azt mondták róla, hogy elment az esze. De őt ez nem ingatta meg.

Mindnyájan más véleményen voltak. Az egész gyülekezet szemben állt vele. De ő nem tántorodott meg. Ő csak egy szolgálólány volt, de nem hagyta magát félrevezetni az ellentmondások által. Csak szolga volt, de szilárdan ellenállt az uraságoknak, nem önfejűségből, vagy nyakasságból, hanem Isten által munkált bizonyosságból.

Hogy megszégyeníti Rhodé azokat, akiket előkelő emberek könnyen más belátásra bírnak, és bizonytalanná tesznek!

Krisztus gyülekezetében mindenki Istentől való önállóságot és határozottságot nyer (Gal 1,11).

Isten asztaláról-Varga László

   "Majd ismét kiásta Izsák azokat a kutakat, amelyeket apjának, Ábrahámnak az idejében ástak, de Ábrahám halála után a filiszteusok betömtek; és ugyanúgy nevezte el azokat, ahogyan apja nevezte őket."
     1Mózes 26,18

Nagy dolog a kút sivatagos vidéken. Hónapok nehéz munkája kellett ahhoz annak idején, hogy forrást találjanak. Akkor volt valaki otthon egy helyen, ha saját maga ásta kút állt rendelkezésére. Ábrahám gondos gazda volt, amerre járt, kutakat ásatott. De ő is vándorolt. Az ellenség pedig - milyen érdekes - ahelyett, hogy magáévá tette volna, csak azért is betömte a kész, élő vizet adó kutakat. Fiának, Izsáknak minden egyes kutat újra ki kellett ásnia. Isten szavának élő vize itt buzog életünk gyökerénél. De korunk, életünk, hitünk ellenségei mindent elkövetnek, hogy betömjék a hozzá vezető utat. Nem elég őseink hite, magunknak kell azt megtalálni. Alapos munkával kell ásnunk mind az igében, mind saját lelkünkben, míg felbuzog a hitnek élő vize. Ugyanaz lesz az, ami atyáinké volt, nem kell új név, a víznek is ugyanaz lesz az íze, a hatása, az áldása, élő ereje. Rohanó korunk sivatagában otthonra találunk, ha az ősi hit a sajátunkká vált, és Jézus Krisztust megismertük általa. Ha naponta tudjuk lelkünk szomját oltani vele.
Istenem, gyakran úgy érzem, lelkileg kietlen, sivatagos világban élek. Ellenségeid mindent megtesznek, hogy eltávolítsanak Tőled. Néha már szinte sikerült. Hiába szólt az ige, hiába voltam büszke hitvalló őseinkre, magam nem találtam a kapcsolatot veled. Szomjazott a lelkem valami jobbra, igazabbra, és nem vettem észre, hogy ott van mellettem Krisztus személyében az igazság és az élet. Köszönöm, hogy nekem is megadtad őseim belé vetett hitét, köszönöm, hogy most már tudom, hogy Krisztus engem is megváltott. Nem én ástam a kutat, Te ajándékoztál meg ősi hitünk élő vizével. Add, hogy ássak tovább, tartsam magam is tisztán magamban a hit kútját, és adj erőt utódaimnak, hogy ők is megtalálják, újra ássák ki élő hitünk forrását! Ámen.


Mindennap az Ige fényében- AZ EGYEDÜLI ISTEN



A mai napon olvasandó igeszakasz: Ézs 40,12-17

12 Ki mérte meg markával a tenger vizét, ki mérte meg arasszal az eget? Ki mérte meg vékával a föld porát, ki tette mérlegre a hegyeket, és mérlegserpenyőbe a halmokat? 13 Ki irányította az ÚR lelkét, ki volt tanácsadója, aki oktatta?14 Kivel tanácskozott, ki világosította fel őt? Ki tanította meg a helyes eljárásra, ki tanította tudományra, és ki oktatta értelmes cselekvésre? 15 A népek olyanok előtte, mint egy vízcsepp a vödörben, annyit érnek, mint egy porszem a mérlegserpenyőn, a szigetek egy homokszemnek számítanak.16 A Libánon fája nem elég a tűzre, állata nem elég az égőáldozathoz. 17 A népek mind semmik előtte, puszta semmiségnek tartja őket. 



"Ne legyen más Istened rajtam kívül."
(2Móz 20,3)


A Tízparancsolat a keresztyénség előtti korból ered. Isten adta azt Izráel népének. A magvát alkotta minden parancsolatnak, amelyet Isten az ő népének adott a Sínai szövetségben.
Krisztus nem törölte el ezeket a parancsolatokat, hanem betöltötte őket. Ez azt jelenti, hogy az ő tanítása és élete megmutatta, mit jelent Isten akarata a maga teljességében, ahogy az a törvényben általában, és a Tízparancsolatban különösen is kijelentetett.
Ezért a Tízparancsolat nem közli velünk mindazt, amit nekünk tudnunk kell Istennek a mi életünkre vonatkozó akaratáról. De alapvető minden másra nézve, ami mondanivalója a Bibliának van az Isten iránti tiszteletről, és a felebarátunk iránti megbecsülésről.
Az első parancsolat alapvető fontosságú az élet és a vallás egészét illetően: Istent úgy kell tisztelnünk, mint Istent. Isten adta ezt az alapszabályt, mivel az ember alapkísértése a bálványimádás. A bálványimádás azt jelenti, hogy az igaz Isten helyett vagy mellett hamis istenünk van.
Valamennyi titokzatos hatalom, amellyel az ember találkozik a világmindenségben, lehetséges bálvány az ember számára: a nap, a hold, az eső, a folyó, a növekedés, a termőképesség, a szexuális erő, a szépség, az áru, a pénz, az ész, a bölcsesség. A nagy lecke, amelyet Isten Izráel révén taníttatott meg a világgal, az, hogy egy az Isten. Valamennyi hatalom neki van alávetve, és ő nem tűri, hogy bárki vagy bármi abban a tiszteletben részesüljön, ami az ő nevének jár ki.
Ugyanezek a hatalmak még mindig igézetük alatt tartják világunkat. Most úgy hívjuk őket, hogy materializmus vagy naturalizmus vagy észimádat vagy élvhajhászás. Ezek a hatalmak minden ember életében az Istennek kijáró helyért harcolnak.
Krisztus mindenekelőtt azért jött el a világba, hogy leleplezze azt az Istent, akit vagy amit mi imádunk. Az ember elkerülhetetlenül olyanná válik, mint az az Isten, akit imád. Mindig meg lehet állapítani, hogy valaki a Mammont vagy az erkölcstelen örömöket vagy egy könyörtelen Istent vagy egy szentimentális (a.m. érzelgős, a ford. megj.) Istent imád-e, vagy pedig Jézus Krisztus Atyját. Másodszor, Krisztus az összes hatalmat szolgájává tette. Ezért mi már odaszentelhetjük magunkat teljesen, mindazzal együtt, amink van, a királyok Királya és az uraknak Ura szolgálatára.