2023. október 28., szombat

💥ÁLDOTT, SZÉP ESTÉT és REGGELT KÍVÁNOK SOK SZERETETTEL❣️

Megvallom, Uram, hogy anyagi nehézségeim elveszik a békességemet.
Kérlek, segíts emlékeznem arra, hogy Te gondot viselsz rólam!

,,💞Áldott legyen az Úr! Napról-napra gondoskodik rólunk a mi szabadításunk Istene!,, Zsoltárok könyve 68. rész 20 vers

💥Mai Ige - Mai Gondolat💥

💞Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!” (Zsoltárok 90:12)

🌹Az idő ajándék. Tanuld meg olyan dolgokra fordítani, amelyek megérik❣️

🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

Ápold a kapcsolatot az Atyával! 


Lukács Evangyélioma 6. rész 12
,,💞És lőn azokban a napokban, kiméne a hegyre imádkozni, és az éjszakát az Istenhez való imádkozásban tölté el.,,

Máté Evangyélioma 26:39
,,💞És egy kissé előre menve, arczra borula, könyörögvén és mondván: Atyám! ha lehetséges, múljék el tőlem e pohár; mindazáltal ne úgy legyen a mint én akarom, hanem a mint te.,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

💥Reggeli dicséret🌹Az örök élet titka

,,Ez most nyilvánvalóvá lett a mi Üdvözítőnk, Krisztus Jézus megjelenése által, aki megtörte a halál erejét, és az evangélium által világosságra hozta az elmúlhatatlan életet.,,
Pál második levele Timóteushoz 1:10

A mitológiák tele vannak olyan különleges eszközökkel, vagy mitológikus lényekkel, amik valamilyen formában halhatatlanságot adnak. A római mondavilágban Auróra istennő Titóniusznak adta az örök életet, de az örök fiatalságot nem. Mivel az öreg Titóniusz ezt szóvá tette, Auróra tücsökké változtatta. 

A görögöknél egy nektár felelt az örök életért. Az Artúr-mondakör fontos eleme a Szent Grál, amibe felfogták Jézus vérét, szintén örök életet kölcsönöz annak, aki iszik belőle. 
Minden mitológiában jelen van az örök élet, és annak valamilyen forrása, amit az ember borzasztó küzdelmeken keresztül érhet el.

Szomorú a dologban, hogy mind a mai napig azért küzdünk, hogy valahogy elérjük. 
Olyan távolinak és megfoghatatlannak érezzük, hogy minden erőnkkel azon vagyunk, hogy elérjük. Próbálunk erőnkön felül "jók" lenni, hogy meggyőzzük Istent arról, hogy megérdemeljük, mint Aurórát Titóniusz. Igyekszünk kutatni a rejtélyeket, mintha a Szent Grált kereső lovagok egyike lennénk, hátha így megtaláljuk a titkot. 

Mindent megteszünk, hogy egy csepp örök életet találjunk, a nektárt, amit a nyelvünkre csepegtetve meghosszabbítjuk napjainkat. Végül nem vesszük észre, hogy csak a mesék után futkározunk.

Az örök élet titka egy nyílt titok. Nem rejtette el senki. 
Olyannyira, hogy egy könyv részletesen kifejti, hogyan találod meg. 
Nem kell lovagokkal együtt átszelned Nagy-Britanniát! Nem kell Isteneket győzködnöd! 
Nem kell megmásznod az Olümposzt, és ellopnod azt!
Tudod mit? Segítek! Elmondom konyhanyelven mi kell az örök élethez:
Jézus meghalt azért, hogy neked ne kelljen! 
Ő már legyőzte a halált, hogy neked ne kelljen küzdeni vele! Az örök élet már most a tiéd, mert mindezeket Jézus már megtette!
Az örök élet titka egyszerű, csak higgy a Megváltódban!

(Ömböli Dávid)

2023. október 27., péntek

💥Mai Ige💥

💞A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.” (Zsidók 11:1)







💥Shabbat Shalom- Áldott szombatot💞

Jeremiás 29:13
,,💞És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem.,,


💥Mai Ige💥

„💞Jól van, hűséges és derék szolgám! Jól gazdálkodtál ezzel a kevéssel, ezért sokkal többet bízok rád.” (Máté 25:23, EFO)

http://www.biblia.hu/biblia_k/k_40_25.htm

SHABBAT SHALOM❤

Milyen jó hálát adni az ÚRnak, és zengeni neved dicséretét, ó Felséges,
hirdetni reggel szeretetedet, hűségedet minden éjjel tízhúrú hangszeren és lanton, zengő hárfán!
Mert megörvendeztettél tetteiddel, URam, kezed alkotásainak ujjongok. 
Mily nagyok alkotásaid, URam!
Igen mélyek gondolataid! Az ostoba ember nem ismeri fel, az esztelen nem érti meg.
Ha úgy nőnek is a bűnösök, mint a fű, és kivirul minden gonosztevő, végül mégis el kell pusztulniuk.
De te, URam, magasztos vagy örökké!
Mert ellenségeid, URam, ellenségeid elenyésznek, szétszóródnak a gonosztevők mind. 
De engem olyan erőssé tettél, mint mikor a bivaly öklel, és friss olajjal kentél meg engem.
Szemem nyugodtan nézi azokat, akik leselkednek rám, fülem nyugodtan hallja, hogy rám akarnak támadni a gonoszok.
Az igaz virul, mint a pálmafa, magasra nő, mint a libánoni cédrus. 
Az ÚR házában vannak elültetve, ott virulnak Istenünk udvarain. 
Öreg korban is sarjat hajtanak, dús lombúak és zöldek maradnak, és hirdetik: Igaz az ÚR, kősziklám ő, akiben nincs álnokság!,, (Zsolt 92)


💥Reggeli dicséret🌹Szeretsz várni?

💞Ennek idejéről és órájáról pedig nem szükséges írnom nektek, testvéreim, mert ti magatok is jól tudjátok, hogy az Úr napja úgy jön el, mint éjjel a tolvaj. 
Amikor azt mondják: Békesség és biztonság, akkor tör rájuk hirtelen a végső romlás, mint a fájdalom a várandós asszonyra, és nem fognak megmenekülni. 
Ti azonban, testvéreim, nem vagytok sötétségben, hogy az a nap tolvajként lephetne meg titeket. Hiszen valamennyien a világosság és a nappal fiai vagytok, nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé. Akkor ne is aludjunk, mint a többiek, hanem legyünk éberek és józanok! 
Mert akik alszanak, éjjel alszanak, és akik megrészegednek, éjjel részegednek meg.”
Thesszalonikai első levél 5.fejezet 1-7.vers

A várakozás életünk egyik fő alkotóeleme. Várjuk, hogy reggel legyen, várjuk a munkaidő végét, várjuk az ebédet, várjuk, hogy megjöjjön a fizetés, várjuk a nyaralást, várjuk a gyerekeket, majd az unokákat, várjuk, hogy elköltözzünk, várjuk a ház felújítást, várjuk, hogy elkészüljön a süti, várunk és várunk és mindig várunk valamire… Van, akit a várakozás nagyon inspirál és szereti aktívan tölteni az időt, míg mások frusztrálttá válnak és annyira belefeledkeznek a várakozásba, hogy megszűnik körülöttük a világ.

Thesszalónika lakói is vártak. Várakozásuk egy bizonyos meggyőződésen alapult, mégpedig azon, hogy az az Úr Jézus, aki felment a Mennybe, vissza is fog jönni. Várakozásuk és az azzal kapcsolatos kérdések nem a bizonytalanságukat volt hivatott alátámasztani, épp ellenkezőleg: teljes bizonyossággal vártak és megvoltak győződve, hogy várakozásuk tárgya megérkezik.

Nem véletlen, hogy élt szívükben a várakozás. Az Apostolok Cselekedeteiben azt olvassuk:
 ”Ez a Jézus, aki felvitetett tőletek a mennybe, úgy jön el, ahogyan láttátok őt felmenni a mennybe.” (ApCsel 1,11) Hitük és várakozásuk azon alapult, hogy biztosítéknak megkapták a fenti mondatot, méghozzá egy angyaltól. A cél megvolt, az iránymutatás is megvolt, Pál pedig csak egy apró tanáccsal látja el a thesszalonikaiakat és egyben minket is, akik várjuk az Úr Jézust és vágyunk a találkozásra: legyünk éberek!

Pál tudta, hogy a hétköznapi életben rengeteg minden elterelheti a várakozók figyelmét. Az apostol arra buzdít, hogy legyünk éberek, józanok, figyeljünk arra, hogy mi zajlik a világban körülöttünk és legyen bizonyos a szívünkben az, hogy a világ Teremtője vissza fog jönni. Nem tudjuk, hogy mikor vagy mennyit kell még várnunk. Egyet tudunk, hogy vissza fog jönni és ez a reménység adjon erőt ahhoz, hogy éberek és józanok tudjunk lenni!

Áldott napot!

(Pörneki-Csomó Hajnalka)

2023. október 26., csütörtök

💥A Nap Igéje💥

2Péter 3:9
,,💞Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.,,



Dr. Eben Alexander: A Menny létezik

– állítja a híres idegsebész, aki bejárta a túlvilágot.

Megjelenése előtt első számú bestseller lett egy nemzetközi hírű idegsebész könyve, amelyben halálközeli állapotban a túlvilágon megtett utazását írja le.
Dr. Eben Alexander történetét az különbözteti meg a számos hasonló beszámolótól, hogy a professzor, aki egy ritka típusú, akut lefolyású agyhártyagyulladás miatt egy hetet töltött mély kómában, úgy élte át ezt a modern dantei utazást, hogy közben a kórházi műszerek semmiféle tudati aktivitást nem mértek nála.
Miután felépült, Dr. Alexander éveket töltött azzal, hogy tudományos magyarázatot találjon az átélt élményekre. Azt állítja, hogy ez lehetséges, de ehhez a tudománynak ki kell lépnie a 18. század óta elfogadott korlátok közül.

Dr. Eben Alexander 2008. november 10-én hajnalban erős hát- és fejfájásra ébredt.
A negyvenes évei végén járó férfi kitűnő fizikai állapotban volt: fiával együtt éppen Dél-Amerikába készültek, hogy együtt másszanak meg egy hatezer méteres hegycsúcsot.
A nemzetközi hírű idegsebész azonban azt tapasztalta, hogy állapota riasztó gyorsasággal, percről percre romlik.

Mielőtt elveszítette volna az eszméletét, utolsó emléke az volt, hogy felesége a mentőket riasztja.
Csak utólag tudta meg, hogy egy rendkívül ritka bakteriális eredetű agyhártyagyulladás támadta meg, ami tízmillió ember közül egy esetben fordul elő.
A fertőzés a legtöbb esetben néhány óra alatt végez a beteggel. Mire kórházba került, a professzor túlélési esélye – annak ellenére, hogy azonnal az elérhető legjobb és leghatékonyabb ellátásban részesült – minimálisra csökkent.
A fertőzés a legerősebb antibiotikumokra sem reagált. Egy héten át mesterségesen tartották életben, miközben a rákapcsolt műszerek – CT-felvételek és más neurológiai vizsgálatok – semmiféle agyi aktivitást nem mutattak nála.

Az orvosok – akik a professzor több neves kollégájával is tanácskoztak – tájékoztatták a családot arról, hogy a beteg agyhalálközeli állapotba került, és életfunkcióit csak mesterségesen tudják fenntartani.
A gerincvelőből vett minta katasztrofális adatokkal szolgált: a glükózszint, ami normális esetben 60–80 közötti értékeket mutat, és csak súlyos agyhártyagyulladás esetén csökken húsz körüli értékre, az orvos esetében egyetlen egységnyi szintre zuhant.
Az intenzív osztály vezetője a család véleményét is meg akarta hallgatni, mielőtt a konzílium döntene arról, hogy lekapcsolják-e a lélegeztetőgépről a beteget.


Dr. Alexander azonban a kóma hetedik napján egyszer csak kinyitotta a szemét, és néhány órával később már kommunikálni tudott környezetével.
Mint utólag elmondta, a kóma ideje alatt semmit nem érzékelt környezetéből.
Az orvosi leletek is azt bizonyítják, hogy agya ez idő alatt teljes mértékben „le volt kapcsolva”.

A bakteriális fertőzés szó szerint felemésztette az agykéreg azon részeit, amelyek a tudatért és az érzékelésért felelősek. Ennek ellenére, amikor kijött a kómából, azt tapasztalta meg, hogy az agyi funkciói – először a látás, majd a hallás és a beszédképesség – egymás után visszatértek, hasonlóan egy újraindított komputer „feléledéséhez”.

A kezelőorvosok már ezt a fordulatot is csodának tartották, de úgy becsülték, hogy a betegnek több hónapos intenzív ellátásra, majd pedig élethosszig tartó speciális felügyeletre lesz szüksége.
Valójában Dr. Alexander négy hét után teljesen gyógyultan elhagyhatta a kórházat, és a fertőzés semmilyen maradandó nyomot nem hagyott a fizikai állapotában.


Dantei utazás


Az örvendetes gyógyulásnál is különösebb volt azonban, amit az idegsebész az egyhetes kómája alatt átélt. Dr. Eben Alexander apja szakmáját követve lett idegsebész professzor. 
Huszonöt éves szakmai karrierje alatt több száz tudományos publikációt jelentetett meg, számos nagy szakmai szervezetnek a tagja, a legnevesebb klinikákon (köztük tizenöt éven át a Harvard Egyetem bostoni orvosi intézetében) dolgozott. A leletei alapján tisztában volt vele, hogy a kóma idején tudata megszűnt és semmilyen érzékszerve nem működött. Ezt kezelőorvosai is megerősítették. 

Szakmájának élő, ízig-vérig tudós emberként soha nem foglalkozott ezoterikus praktikákkal, és kábítószerrel sem próbálkozott. Bár kereszténynek vallotta magát, reduktív szemléletű materialistaként alapelv volt számára az, hogy a megismerés elválaszthatatlan a tudattól. 
Az úgynevezett mentális élményeket, mint amilyenek a halálközeli állapotban átélt tapasztalatok, az agy idegrendszeri eseményeire vezette vissza. 
A szakemberek túlnyomó többségével együtt Dr. Alexander is úgy tartotta, hogy az ilyen élményeket az agy oxigénhiányos állapota vagy valamilyen trauma váltja ki, így ezeknek nincs közük a külső valósághoz. A világ megértéséhez a tudatos megismerés vezet – vallotta, mondván, „amit nem értünk, az igaz sem lehet”.

Amikor magához tért, mégis egy olyan élmény hatása alatt állt, ami alapjában felforgatta ezt a világképet. „Az orvostudománynak az agyról és az elméről vallott mai felfogása szerint abban az állapotban, amelyben én voltam, még halvány, beszűkült tudatosságot sem tapasztalhattam volna, nem beszélve arról a rendkívül kalandos és teljesen koherens utazásról, amelyen átmentem” – nyilatkozta a professzor a Newsweek magazinnak, amely címlapon közölt ismertetőt a professzor napokban megjelenő könyvéből. 
A Proof of Heaven – A Neurosurgeon’s Journey into the Afterlife
 (A Menny bizonyítéka – Egy idegsebész földön túli utazása) című kötet már az előrendelések alapján a sikerlisták élére került.


Örömzene


„Az élmény erőteljesebb volt bármi másnál, amit az életemben addig megtapasztaltam, beleértve a házasságkötésünket és a gyermekeink megszületését is” – mondta a professzor, aki, miután magához tért, először családtagjainak számolt be a természetfeletti „hiperreális” világban tett utazásáról. 
Bár kíváncsi volt rá, hogy mások miként számolnak be az ilyen élményekről, fia tanácsára egyetlen ilyen könyvet vagy cikket sem olvasott el mindaddig, míg két hónap alatt részletesen, mintegy száz oldalon le nem írta azt, amit átélt. „Nem akartam, hogy bárki más tapasztalata befolyásolja azt, amit írásban rögzítek” – magyarázza az orvos a könyv születésének első lépéseit.

„Az utazásom elején a felhők között találtam magam. 
Ezek a felhők nagy, habos, rózsaszín-fehér színűek voltak, és élesen elváltak az ég kékesfekete hátterétől. Messze-messze a felhők felett átlátszó, csillogó lények cikáztak az égen, akik hosszú, sodródó csíkokat hagytak maguk mögött – idézi a Newsweek az orvos beszámolóját.

 – A lények ismerősnek tűntek, de különböztek a földi élőlényektől. Fejlettebbek voltak nálunk, az élet magasabb formáját képviselték. Fentről lefelé dicsőséges zene hangjai áramlottak. 
Úgy tűnt, mintha a dallamok a szárnyas lényektől származnának. 
Az örömteli hangok úgy áramlottak a bensőjükből, ahogy mozogtak, mintha nem tudták volna magukban tartani. 
Ez a hang anyagszerűnek tűnt, mint amikor az ember érzi a bőrén az esőt, de mégsem lesz tőle vizes” – idézi fel az orvos a természetfeletti utazás első élményeit.

Dr. Alexander elismeri, hogy a tudaton kívüli, spirituális érzékelés rendkívül intenzív, mindent átjáró élményét nagyon nehéz szavakkal és fogalmakkal visszaadni. 
„A látás és a hallás nem különült el ebben a világban: minden érzékszervemmel átéltem, amint ezek az ezüstös, csillogó lények örömtől eltelve énekeltek. Úgy tűnt, hogy itt senki nem lehet külső megfigyelő vagy zenehallgató: az ember valamilyen rejtélyes módon mindenképpen részévé vált ennek a valóságnak. Én is magam mögött hagytam a földi testem és tudatom, és részévé váltam ennek az univerzumnak. Az egyes elemek – a felhők, a szárnyas lények – megkülönböztethetőek voltak, mégis minden mindennek a része volt, mint egy gazdagon díszített perzsaszőnyeg vagy a pillangó szárnyának a mintázata.”

Szavakon túli üzenet


Az idegsebész nem egyedül bolyongott ebben a multidimenziós, természetfeletti világban. 
Utazása elején csatlakozott hozzá egy csodálatosan szép arcú, aranybarna hajú és sötétkék szemű fiatal nő, aki egyszerű szabású, de nagyon élénk színű ruhát viselt.
 „Amikor találkoztunk, egy bonyolult mintázatú talajon álltunk, amiről hamarosan észrevettem, hogy egy gigantikus pillangó szárnya. 
Körülnézve azt láttam, hogy milliószámra repkednek körülöttünk hasonló hatalmas, lepkeszerű lények. 
A fiatal nő káprázatos színű – kék, lila, halványnarancs – ruhája, csakúgy, mint minden ebben a világban, valamilyen átható, elsöprő életerőt sugárzott. 
Olyan tekintettel nézett rám, hogy azonnal azt éreztem, érdemes élni, bármi is történt addig az életemben. Nem romantikus tekintet volt, nem is baráti. 
A Földön ismert szereteten túli tekintet volt, ám annak minden dimenzióját egyidejűleg magában hordozta” – írja beszámolójában az orvos, aki szavak nélkül kommunikált kísérőjével.

„Az üzenet szélként járt át, és azonnal felfogtam az értelmét és igazságát. 
Ez az üzenet ugyanúgy valóságos volt, mint ahogy a körülöttem lévő világról is azonnal tudtam, hogy nem a képzelet játéka, hanem realitás, amiben nincsen semmi mulandóság és ingatagság. 
Az üzenet három részből állt, és ha földi szavakkal kellene visszaadnom, valahogy így szólna:
 »Mélyen szeretett és értékes lény vagy örökre. Semmitől sem kell félned. Semmit nem ronthatsz el.« Ez az üzenet csodálatos élményként árasztott el, és teljes, örömteli megnyugvást hozott a bensőmben. Úgy éreztem, hogy most értettem meg mindazt, amit addig tudatlanul átéltem” – folytatja beszámolóját az orvos, akivel kísérője szavak nélkül azt is tudatta, hogy sok mindent fog látni utazása során, „de végül vissza kell mennie”.

A következő pillanatban egy meleg, lágy széláramlat érte el őket. Ez a kiáradó érzés még intenzívebb volt, és isteni jelenlét fogta körül az orvost, ami mintha még magasabb rezgésű tartományokból áradt volna. 
Alexander szavak nélküli kérdéseket tett fel a „szélnek”: „Mi ez a hely? Hol vagyok? Miért vagyok itt?”

A kérdésekre szavakon túli válasz érkezett, miközben az orvost a fény, a színek, a szépség és a feltétlen szeretet hatalmas erejű áramlása töltötte be. 
„A felelet nem volt homályos, megfoghatatlan vagy elvont: nagyon is tömör és nyilvánvaló érzést adtak, amit a tűznél forróbban és a víznél nedvesebben érzékeltem. Egy pillanat alatt többet értettem meg, mint amire sokéves tanulás árán földi éle-temben eljutot-tam.”

Ezeket a válaszokat – ügyes marketingfogással – a Newsweek beszámolója meghagyja a könyv olvasói számára. Annyit azért az orvos hozzátesz, hogy egy fényes, gömbszerű szerkezet egyfajta „tolmácsként” segített neki megérteni és felfogni a felülről áradó ismeretet. 
Az utazás időtlennek tűnt, így az idegsebész utólag sem tudja eldönteni azt, hogy hétnapos kómája során mikor élte át a különös „odisszeát”, aminek minden részletét utólag is pontosan fel tudja idézni. Azt is elismeri, hogy beszámolóját sokan szkeptikusan fogadhatják, mint ahogy neki is nagy kihívást jelentett, hogyan értelmezze azt, ami történt vele.
 „Orvosként korábban én is hallucinációnak tartottam volna, ámde nem érzékcsalódás volt.”

Dr. Alexander szerint az átélt élményei tudományos szempontból azt bizonyítják, hogy egyrészt létezik az agy működésétől teljesen független szellemi érzékelés, másrészt pedig létezik az univerzumnak olyan dimenziója, amit spirituális módon ugyanúgy meg lehet ismerni, mint a látható valóságot. 
Mint mondja, ebben a dimenzióban az idő és a tér nem egymást követő eseményekből és helyszínekből áll, hanem folyamatos. 
Az utazása során nem események egymásutánjaként élte meg a történetet, hanem mintegy „elmerült” benne. Azt tapasztalta, hogy ezt a dimenziót teljesen betölti Isten jelenléte és szeretete.

„A modern fizika szerint a világegyetem egyetlen egység. Bár a világban, amelyben élünk, látszólag a tárgyak, az élőlények, az események elkülönültek, a fizika azt állítja, hogy a felszín mögött minden tárgy, az univerzum minden eseménye összeköttetésben áll egymással. 

Az átélt élmények előtt számomra mindez csak absztrakció volt, mára azonban valóság. 
Azt is tudom már, hogy ezt az univerzumot nemcsak az egység, hanem az isteni szeretet is összeköti. 
Az a világegyetem, amelyet a kómában töltött napjaimban megtapasztaltam, ugyanaz, amelyről Einstein, illetve Jézus beszél a maga nagyon különböző módján” – írja Eben Alexander, aki szerint háromezer évvel ezelőtt könnyebben megértették az emberek az ilyen élményeket, mert nem tekintették a tudatot a megismerés kizárólagos forrásának.

A tudós úgy véli, hogy a 17. században Descartes és Spinoza elfogadtatta, hogy a természettudomány az univerzum megismerésének egyetlen megfelelő módja. 
Az idegsebész egy rádióinterjúban azt mondta, hogy a felvilágosodás egyfajta tűzszünetet jelentett a hit és a tudomány között.
 „Ez hatalmas előrelépést hozott az emberiségnek, mert felszabadította a tudósokat az egyházi tilalmak és a bűntudat alól. 

A szabad gondolkodás és felfedezés kora megsokasította a tudást, és a tudomány mára szinte mindent feltérképezett a látható világból, a legkisebb részecskéktől a világegyetem határáig. 
Amit azonban átéltem, arról győzött meg, hogy a lélek és a test kettéválasztásával csak a valóság egy szeletét lehet megragadni.”

Eben Alexander szerint korunkban új tudományos forradalomra van szükség, amely elkezdi feltárni az univerzum spirituális dimenzióját. Ennek a filozófiai fordulatnak a jelentősége nem teszi semmivé a 18. századi felvilágosodás eredményeit és hatását, viszont felülhaladhatja azt.
 „Ez lesz az igazi felvilágosodás: a tudomány kiszélesedik, és egyre többen ismerik el, hogy a spiritualitás, a szellemi megtapasztalás nem választható el a tudatunk által megszerezhető ismeretektől” – állítja a tudós, aki úgy véli, hogy a tudatra építő reduktív materializmus olyan, mint az éjszakai országút, ahol a fények megvilágítják az utat, de sötétben hagyják azt a világot, amin az út keresztülvezet. 
A spirituális megismerés viszont ezt is meg tudja világítani – véli az idegsebész.

Forrás: Hit Hírek -

💥Van Erőm💥Menj el te is így!

Mindig lesz valami az életünkben, ami ösztönözni fog arra, hogy ne adjuk fel, még akkor sem, ha olykor nagyon nehéz.

Álmok, amelyeket ránk várnak. Vágyak, amelyek a szív eldugott részeiben várják a beteljesülés végső reménységét. 
Sóhajok, amikor életünk viharaiban kimondjuk a bűvös szót: Bárcsak! 
A megannyi gondolat, amely lefekvéskor kering a fejünkben, és ösztönösen szeretnénk megoldást találni mindenre.

Isten a fent említett dolgok előtt vagy után szerepel?
Kihagyjuk az álmainkból, mintha képesek lennénk elérni azokat egyedül.
Volt egy nő, akinek álma volt az, ami másoknak természetes. Gyermekre vágyott. 
Az akkori társadalmat tekintve eléggé nagy szégyen volt, ha egy nőnek nem születik gyermeke.
Mit tesz Anna?

Rábízza az álmát arra, akinek semmi sem lehetetlen.
Arról olvasunk, hogy bánatos lelkű asszony volt, de miután beszélt az Úrral már nem volt többé szomorú. Hogyan lehetséges ez?
Isten békességet tud adni, amikor legbelül csak kiáltani tudnál a mély fájdalomtól. 
Olyan békességet, amely nem múlik el, ha minden nap megállsz az Úr előtt.

Lehet, hogy nem épp úgy fognak teljesülni az álmaink, mint ahogy mi szeretnénk, de Isten mindig jobbat tartogat a számunkra, csak legyünk elég bátrak ahhoz, hogy amink csak van, azt tiszta szívből felajánljuk neki, hogy munkálkodni tudjon.

HÁLA❣️

"💞Hálát adok értetek az én Istenemnek mindenkor azért a kegyelemért, amely nektek Krisztus Jézusban adatott. 
Mert őbenne meggazdagodtatok mindenben: minden beszédben és minden ismeretben, amint a Krisztusról való bizonyságtétel megerősödött bennetek. 
Ezért nincs hiányotok semmiféle kegyelmi ajándékban, miközben a mi Urunk Jézus Krisztus megjelenését várjátok, aki meg is erősít titeket mindvégig, hogy feddhetetlenek legyetek a mi Urunk Jézus Krisztus napján. 
Hűséges az Isten, aki elhívott titeket az ő Fiával, Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal való közösségre."
Korinthusiakhoz írt első levél 1. fejezet, 4-9. vers

Hálát adok, Uram. mindenért, amit ajándékba adsz nekem. Mindenért, amit én magam képtelen vagyok megszerezni vagy elérni.

Ezért először is a kegyelemért adok hálát, hogy függetlenül attól, ki vagyok, te törődsz velem, és szeretettel, jósággal fordulsz felém.
Hálát adok a gazdagságért, amivel megáldasz. És most nem az anyagi javakra gondolok, hanem minden másra, amire szükségem van az életben. 
Köszönöm az élményeket, az emberi kapcsolatokat, a pihenést, a tudást, és a szavakat, amiket tőled kapok.

Hála azért, mert bizonyságot teszel magadról, és nem rejted magad el előlem.
Köszönöm a kegyelmi ajándékokat, amelyek meghatározzák a jellememet, egyéniségemet, és amelyekkel én is megajándékozhatok másokat.

Köszönet azért, hogy megerősítesz ott, ahol vagyok, ott ahol lennem kell, és erőt adsz ott is, ahol az enyém már rég kifogyott.
Hálás vagyok a feddhetetlenségért; azért, hogy nem kell titkolnom semmilyen hibámat, gyengeségemet, tévedésemet, mert te így is elfogadsz engem, és meghaltál a bűneimért.

Köszönöm, hogy te hűséges vagy még akkor is, ha én nem vagyok az, és minden áron betartod az ígéreteidet.
És hálát adok a közösségedért. Azért, hogy mindig itt vagy mellettem, még akkor is, ha mindenki más elhagyott.

Ezért most nem is kérek semmit, egyszerűen csak hálás vagyok mindenért, amit adsz, mindenért, aki te vagy, és mindenért, aki én lehetek veled.

Ámen

(Cserpán Ádám)



🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

 Lángra lobbantja a szíved 


Lukács Evangyélioma 11. rész 20
,,💞Ha pedig Isten ujjával űzöm ki az ördögöket, kétség nélkül elérkezett hozzátok az Isten országa.,,

Lukács Evangyélioma 12. rész 49. 
,,💞Azért jöttem, hogy e világra tüzet bocsássak: és mit akarok, ha az immár meggerjedett?,,

Egy másik fordításban: ,,Azért jöttem, hogy tüzet bocsássak a földre; s mennyire szeretném, ha már fellobbanna! 

Keresztséggel kell megkeresztelkedni❣️

,,Azt gondoljátok talán: azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? 
Mondom nektek: nem, hanem széthúzást./ meghasonlást. 
Mert mostantól fogva ha öten lesznek egy házban, meghasonlanak, hárman kettő ellen, és ketten három ellen. Meghasonlik az apa a fiával és a fiú az apjával; az anya a lányával és a lány az anyjával; az anyós a menyével és a meny az anyósával’’ Lukács Evangéliuma 12,49-53

Jézus a Jánossal a következőképpen fogalmaztat:
“Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. Nem úgy adom nektek, ahogy a világ adja.”

,,Azért jöttem, hogy tüzet hozzak a világra és mi mást akarnék, mint hogy égjen!

A fehérvári Romkert mögötti park várfalán van bevésve, ott olvastam először ezeket a szavakat... lásd mennyire fontos, ha a Várfalába belevésték!! 
Jézus tüze nélkül nincs keresztség és nem maradsz meg az Úrban nélküle!!

❣️Jézus a szeretet és a Szentlélek tüzét hozta el a világba❣️


REGGELI CSENDESSÉG - 2023.10.26 -- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

****************************

MARADJ NÁLAM

Uram Jézus jöjj el!
Szívünk vágyik újra Rád!
Tűzzel és erővel ,
Jelenléted járjon át!


Ne menj el! már minden készen!
Ajtóm előtted Nyitva áll!
S várom míg az első helyen
Ott ülsz majd az asztalnál.

2023. október 25., szerda

💥Mai Gondolat💥

 ,,💞Jézus egyetlen szava, akárcsak egy is, meg tud változtatni mindent, és karnyújtásnyi távolságra tudja hozni a sikert.”

💥Mai Gondolat💥

💞Érettségünk egyik próbája az, ha elismerve tudomásul vesszük, hogy senki sem tökéletes, és szeretjük az embereket hiányosságaik ellenére.”



💥Mai Ige💥

„💞Nézd, a bűn lesben áll az ajtód előtt, és uralkodni akar rajtad. 
De ne engedj neki, hanem te uralkodj rajta!” 1Mózes 4:7 EFO

💥Mai Gondolat💥

💞Minden gondolatot utasíts vissza, ami ellentmond annak, amit Isten mond rólad!”



💥Mai Gondolat💥

„💞Igen, mindenki elesik, a győztesek azok közül kerülnek ki, akik újra felállnak.”


💥Mai Ige💥

💞Ki adott szájat az embernek? Talán nem én, az Úr?! Most azért menj! 
Én leszek a te száddal, és megtanítalak arra, hogy mit beszélj!” 2Mózes 4:11-12

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

💞Jabéc segítségül hívta Izráel Istenét, és ezt mondta: 
Bárcsak nagyon megáldanál engem, és kiszélesítenéd határomat, velem lennél, és megoltalmaznál a bajtól, hogy ne érjen fájdalom! 
És megadta neki Isten, amit kért.” (1Krónika 4:10)

💥Örömteli mindennapok💥Győztes vagy Őbenne!

,,💞Annakokáért emlékezzetek meg arról, hogy… abban az időben Krisztus nélkül valók voltatok… reménységetek nem volt, és Isten nélkül valók voltatok e világon. Most pedig a Krisztus Jézusban ti, kik egykor távol voltatok, közelvalókká lettetek a Krisztus vére által.,, – Efézus 2:11-13

Gondolkodtál már azon igazán, hogy mit jelent Krisztus Jézusban lenni? 
Kaptál már erről tiszta megértést? 
Ha egyszer kijelentést kapsz erről, az teljesen megváltoztatja az életedet. Tudod, Őbenne lettünk feltámasztva a bűneinkből. 
Őbenne lettünk a mennyekbe ültetve, hogy Isten megmutathassa nekünk az Ő kegyelmének felséges gazdagságát. Őbenne váltunk az Ő megigazulásává!

Ha szeretnéd, hogy kijelentést kapj erről, akkor kezdj el olyan igeverseket keresni, amelyek arra vonatkoznak, hogy mit jelent Krisztusban lenni. 
Keresd az olyan szavakat, mint Őbenne, Ővele, Őáltala vagy Akiben. 

Jelöld meg ezeket, és elmélkedj rajtuk, amíg az igazság le nem ér a szellemedbe. 
Ezek óriási muníciót fognak adni neked a sátán támadásai ellen.
Amikor például az ördög azt mondja neked, hogy csak egy bűnös vagy, és Isten nem akar a problémáiddal foglalkozni, akkor tudni fogod, hogy hazudik. 

Bátran tudsz neki válaszolni, és azt tudod mondani: „Bűnös voltam, de hála Istennek, most az Ő megigazultsága vagyok Krisztus Jézusban. Feltámasztattam, és Vele együtt lettem ültetve a mennyekben. Most Őbenne vagyok, és te nem érinthetsz engem!”

Légy felkészülve legközelebb, amikor a sátán kétséget, hitetlenséget, kárhoztatást hoz. 
Légy kész arra, hogy visszavágj neki azokkal az igékkel, amelyek elmondják, ki vagy Jézusban. 

Ha igazán megérted, hogy Őbenne vagy, biztosan győzedelmeskedni fogsz!

Igei olvasmány: Efézus 1:1-14

💥A Nap Igéje💥

2.Péter 3:8
,,💞Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap.,,




💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Filippi 1:6
,,Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára.,,

2 Korinthus 12:9

,,De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem.,,

💥Mai Ige💥

„💞Minden munkátokat szívvel-lélekkel végezzétek, mint akik nem embereknek, hanem az Úrnak dolgoztok.” (Kolossé 3:23 EFO)

ISTEN ÚTJAI KIKUTATHATATLAN UTAK❣️

"Óh Isten gazdagságának, bölcsességének és tudományának mélysége! 
Mely igen kikutathatatlanok az  Ő ítéletei, és kinyomozhatatlanok az Ő utai." Róma 11,33

Lehet, hogy már gyermekkorodban tele voltál tervekkel, kívánságokkal, elképzelésekkel. 
Az ember eltervezi az útját. Ezek az emberi utak. De nagyon sokszor másként történik minden. 

Mert Más is tervez! Utaid mögött és benne, vagy azokat keresztezve ott vannak Isten útjai
Szépen indul minden, úgy néz ki, hogy sikerül. De Isten kinyomozhatatlan útja keresztezi elgondolásodat.

  "Mert amint magasabbak az egek a földnél, akképpen magasabbak az én gondolataim gondolataitoknál" (Ézs 55,9). 
  • A samáriai asszony nem gondolhatta, hogy a kútnál Jézussal találkozik. csak vízért ment oda. 
  • Mit tudhatta a 38 éve beteg, hogy a Bethesda partján Jézus lesz az "embere", és gyógyultan maga viszi haza nyoszolyáját. 
  • Gondolj Czirénei Simonra, aki fáradtan jön a mezőről, és útközben megfogják, és ráteszik a keresztet. És a vége: az egész család üdvössége. Isten útjai kikutathatatlan utak! 
Óriási lehetősége a földi életnek, ha valakin vagy valamin keresztül szembejön veled Jézus. 
Figyeld meg, hogy vonzódnak Hozzá az emberek. Péterék a gazdag halfogást hagyják ott érte. 
Péter kimondja: Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia! 
Azt hitték, Jézus átveszi a hatalmat, és felül a királyi székre. 
Ki hitte, amikor énekelve mentek a Gecsemánéba, hogy az út vége a véres kereszt? 

Mert Isten felmérhetetlen szeretete Jézus szívében összeütközött a bűnnel. 
Engedd, hogy az önálló, önfej^u, saját akaratú életedet keresztezhesse Isten kikutathatatlan és kinyomozhatatlan, és mégis végtelen szeretete.

🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

Jézus éberségre hív


Lukács Evangyélioma 12. rész 37-40
,,💞Boldogok azok a szolgák, kiket az úr, mikor haza megy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy felövezvén magát, leülteti azokat, és előjövén, szolgál nékik.
És ha megjő a második őrváltáskor, és ha a harmadik őrváltáskor jő meg, és úgy találja őket, boldogok azok a szolgák!
Ezt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház gazdája, mely órában jő el a tolvaj, vigyázna, és nem engedné, hogy az ő házába törjön.
Ti is azért legyetek készek: mert a mely órában nem gondolnátok, abban jő el az embernek Fia.,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

2023. október 24., kedd

💥A Nap Igéje💥

Ésaiás 54:10
,,💞Mert a hegyek eltávoznak, és a halmok megrendülnek; de az én irgalmasságom tőled el nem távozik, és békességem szövetsége meg nem rendül, így szól könyörülő Urad.,,

💥Van Erőm💥Újra talpra állni - Vissza Istenhez -

Nem az a fontos, hogy hányszor estél el, hanem az, hogy hányszor álltál sikeresen talpra.„
Olyan bonyolulttá vált minden az életemben. Nem igazán tudok helyes döntéseket hozni. 
Keresem az utat, vissza Istenhez. Azt hiszem, hogy eltávolodtam tőle. 
Közben meg a körülményeim is úgy alakultak, hogy ne legyek tisztában azokkal az ajándékokkal, amiket egykor Istentől kaptam. 
Az életem jelenlegi időszakát, ha le lehetne írni, leginkább egy ködös labirintushoz tudnám hasonlítani. Sehol sem találom a kiutat, pedig úgy vágyik a lelkem a békességre, nyugalomra. 
Vágyom arra, hogy ismét Isten közelségét érezzem. Rajtam már csak Ő segíthet.”
Ismerősek ezek a gondolatok?
Ha megfigyeljük, a zsoltár eddigi szakaszáig Dávid bocsánatért imádkozott.
A talpra állás pillanatának vagyunk szemtanúi. 
Dávid arról tesz bizonyságát, hogy a megtérés Isten kegyelmi ajándéka. 
Szüksége van rá. Nem palotára, ruházatra, hatalomra, tudományra van szüksége, hanem egy tiszta szívre. Élete mélységében talán rádöbbent arra, hogy pont attól távolodott el, akitől származik az élet maga. 
A bocsánattal együtt egy tiszta szívet, és Isten által megerősített lelket kér. 
Az élet akkor igazán valódi, ha Isten a részese.
Dávid Istennel talpra tudott állni. Számodra is megadatott ez a csodás lehetőség.



2023. október 23., hétfő

💥A Nap Igéje💥

Ézsaiás 61:1,2
,,💞Az Úr Isten Szelleme van én rajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak; elküldött, hogy bekössem a megtört szívűeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást, és a megkötözötteknek megoldást; Hogy hirdessem az Úr jókedvének esztendejét.,,



💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

"💞ÉS NINCSEN ÜDVÖSSÉG SENKI MÁSBAN, MERT NEM IS ADATOTT AZ EMBEREKNEK AZ ÉG ALATT MÁS NÉV, AMELY ÁLTAL ÜDVÖZÜLHETNÉNK" 
(Apcsel 4:12)



💥ÁLDOTT, SZÉP ESTÉT és REGGELT KÍVÁNOK SOK SZERETETTEL❣️

🌹Isten nem tett ígéretet arra, hogy kiemel a nehéz helyzetekből, azt viszont ígérte, hogy átvezet rajtuk❣️



💥Mai Gondolat💥

🌹Az ember csak vándor ebben az életben. E világon a célja nem az, hogy birtokoljon, hanem hogy szeressen és szolgáljon.❣️

🌞 MI VAN A FIGYELMED FÓKUSZÁBAN?

Isten nem az ellen van, hogy pénzed legyen, hanem az ellen, hogy a pénz hatalma alá kerülj!

Timótheushoz írt I. levél 6. rész 10.
,,💞Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme: mely után sóvárogván némelyek eltévelyedtek a hittől, és magokat általszegezték sok fájdalommal.

1. A kik iga alatt vannak mint szolgák, az ő uraikat minden tisztességre méltóknak tekintsék, hogy Isten neve és a tudomány ne káromoltassék.
2. A kiknek pedig hívő uraik vannak, azokat meg ne vessék, mivelhogy atyafiak; hanem annál inkább szolgáljanak, mivelhogy hívők és szeretettek, kik a jótevésben buzgólkodnak. Ezekre taníts és ints.
3. Ha valaki másképen tanít, és nem követi a mi Urunk Jézus Krisztus egészséges beszédeit és a kegyesség szerint való tudományt,
4. Az felfuvalkodott, a ki semmit sem ért, hanem vitatkozásokban és szóharczokban szenved, a melyekből származik irígység, viszálykodás, káromlások, rosszakaratú gyanúsítások,
5. Megbomlott elméjű és az igazságtól megfosztott embereknek hiábavaló torzsalkodásai a kik az istenfélelmet nyerekedésnek tekintik. Azoktól, a kik ilyenek, eltávozzál.
6. De valóban nagy nyereség az Istenfélelem, megelégedéssel;
7. Mert semmit sem hoztunk a világra, világos, hogy ki sem vihetünk semmit;
8. De ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele.
9. A kik pedig meg akarnak gazdagodni, kísértetbe meg tőrbe és sok esztelen és káros kívánságba esnek, melyek az embereket veszedelembe és romlásba merítik.
10. Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme: mely után sóvárogván némelyek eltévelyedtek a hittől, és magokat általszegezték sok fájdalommal.

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -

Meghallgathatóhttps://www.youtube.com/watch?v=qm0L5XPdilU


💥Mai Ige💥

„🏵️Még egy tevének is könnyebb átmenni a varrótű fokán, mint egy gazdagnak bejutni Isten Királyságába.” (Márk 10:25, EFO)

Márk Evangyélioma 10. rész

17. És mikor útnak indult vala, hozzá futván egy ember és letérdelvén előtte, kérdezi vala őt: Jó Mester, mit cselekedjem, hogy az örökéletet elnyerhessem?
18. Jézus pedig monda néki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten.
19. A parancsolatokat tudod: Ne paráználkodjál; ne ölj; ne lopj; hamis tanubizonyságot ne tégy, kárt ne tégy; tiszteljed atyádat és anyádat.
20. Az pedig felelvén, monda néki: Mester, mindezeket megtartottam ifjúságomtól fogva.
21. Jézus pedig rátekintvén, megkedvelé őt, és monda néki: Egy fogyatkozásod van; eredj el, add el minden vagyonodat, és add a szegényeknek, és kincsed lesz mennyben; és jer, kövess engem, felvévén a keresztet.
22. Az pedig elszomorodván e beszéden, elméne búsan; mert sok jószága vala.
23. Jézus pedig körültekintvén, monda tanítványainak: Mily nehezen mennek be az Isten országába, a kiknek gazdagságuk van!
24. A tanítványok pedig álmélkodának az ő beszédén; de Jézus ismét felelvén, monda nékik: Gyermekeim, mily nehéz azoknak, a kik a gazdagságban bíznak, az Isten országába bemenni!
25. Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni.
26. Azok pedig még inkább álmélkodnak vala, mondván magok között: Kicsoda idvezülhet tehát?
27. Jézus pedig rájuk tekintvén, monda: Az embereknél lehetetlen, de nem az Istennél; mert az Istennél minden lehetséges.
28. És Péter kezdé mondani néki: Ímé, mi elhagytunk mindent, és követtünk téged.
29. Jézus pedig felelvén, monda: Bizony mondom néktek, senki sincs, a ki elhagyta házát, vagy fitestvéreit, vagy nőtestvéreit, vagy atyját, vagy anyját, vagy feleségét, vagy gyermekeit, vagy szántóföldeit én érettem és az evangyéliomért,
30. A ki százannyit ne kapna most ebben az időben, házakat, fitestvéreket, nőtestvéreket, anyákat, gyermekeket és szántóföldeket, üldözésekkel együtt; a jövendő világon pedig örök életet.
31. Sok elsők pedig lesznek utolsók, és sok utolsók elsők.

💥Reggeli dicséret🌹 A szeretet forradalma

"Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből."
János evangéliuma 10. fejezet 27-28.vers

"A forradalom a társadalom betegsége!" - mondta a történelemtanárom valamikor 1990-ben a kikerekedett szemű és fülű diákjainak, majd hozzátette, hogy végre ezt őszintén kimondhatja, mert addig csak arról akarták, hogy beszéljen, hogy a forradalom a történelem hajtóereje, amitől jobbá lesz. 

Én pedig azóta is birkózom ezzel a mondattal, mert bevallom, nagyon szerettem a nagy nemzeti forradalmak emlékünnepein játszani a himnuszt és a szózatot a fúvószenekarban, meg emlékezni a forradalmárok hőstetteire. Azonban ez a mondat elrontja az ünnepi hangulatom azóta is... 

Az elszenvedett jogsérelmek, az elfojtott szabadságvágy előbb-utóbb szétfeszíti a társadalom kereteit: kitör a forradalom. 
Az elnyomottak, a megszégyenítettek nem tudnak máshogy érvényt szerezni jogaiknak, vagy meghallatni panaszaikat csak tüntetésekkel vagy épp erőszak alkalmazásával. 
A történelem sakktábláján a forradalmak ellenséges erői és ellentétes érdekei feszülnek egymásnak, és csatáznak. 
Végül a győztes megírja a történelmet, és elmondja, hogy miért volt jó vagy épp rossz a forradalom.

Sátán kirobbantott egy szabadságharcot Isten ellen a világmindenség legnagyobb Ura ellen. 
Egy úr ellen, akinek a hatalma végtelen, aki szuverén, és semmi és senki nem tudja korlátozni a hatalmát. Isten univerzumában ugyanis nincsenek sem fékek sem ellensúlyok. 
Így Sátán könnyen beadagolta a világegyetem lakóinak, hogy Isten kényúr, akinek arbitrális követelményei, mint például a tízparancsolat, csak megkeserítik az életet. 
Mit is lehet tenni egy ilyen kényúr ellen, mint például a defiancia jegyében szakítani a fáról, és csak azért is beleharapni a gyümölcsbe? 

Természetesen sokan hallották a másik oldalt is, hogy márpedig ez nem így van, mert Isten szeret, és a javunkat akarja, és hogy ő az élet, és ugyan mit kezdenénk nélküle? 
Vajon mit lép erre a hatalmon lévő? 
Hagyja, hogy mitugrász teremtménye csak nyugodtan mondja, amit mond, mert ez nem ingathatja meg az ő trónját, legfeljebb csak néhány másik szerencsétlen teremtményt képes romba dönteni - lásd az emberi történelmet... 
Vagy bebizonyítja, hogy ő az erősebb, és hogy Sátán eltűnhet egy melegebb univerzumba, netán még néhány lézerbotos rohamangyallal még ehhez hozzá is segíti?

Isten, ha tényleg maga a Szeretet, sem egyik, sem a másik utat nem választhatta. 
Elvégre, ha büntet, csak bebizonyítja, hogy Sátánnak volt igaza, de ugyanígy nem hagyhatta, hogy Sátán magával rántsa szeretett teremtményeit a pusztulásba, mert akkor is Sátánnak lett volna igaza...

Ezért Isten inkább emberré lett, kiszolgáltatva magát Sátán hatalmának és szeszélyének. 
Az Úr rabszolgává lett. A Hatalmas porszemmé lett. 
Az Élő halottá lett, hogy a halottak éljenek. És Jézus ezzel a tettével kirobbantotta a szeretet forradalmát.

Most ezzel mit kezdjünk? Egyáltalán nem olyan, mint a mi történelmünk fordulatai... 
Ha a győztes, ha a vesztes oldalon állnánk is: ezen mit lehet hamisítani!?



💥Reggeli dicséret🌹Kudarcból győzelem

"Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Mily megfoghatatlanok az ő ítéletei, és mily kikutathatatlanok az ő útjai!"
Pál levele a rómaiakhoz 11:33

Hajlamos vagyok arra, hogy zokon vegyem, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan elképzeltem. Néha felháborodom, és dühös leszek, időnként pedig kétségbeesem, aggódom és reménytelennek látom a helyzetet. Pedig általában rövid időn belül megláthatom, hogy Isten ott áll a háttérben, és kezében tartja az eseményeket. 
Ahogyan a Biblia fogalmazza: „elforgatja” a dolgokat, és javunkra fordítja a számunkra negatív eseményeket is (vö. 1Mózes 50.20; Zsoltár 33.10; Róma 8.28).

Számomra átláthatatlan, követhetetlen és csodálatos az, ahogyan Isten jót és rosszat egyaránt beépít üdvözítő terveibe, és mindent (szó szerint mindent!) felhasznál megmentésünk, átformálásunk érdekében. Nekem kudarcnak tűnik, ő győzelmet formál belőle. 
Terveit évek, évtizedek alatt valósítja meg. Türelmes, nem siet, nem kapkod. 
Tőlem pedig azt kéri, hogy szeressem őt, ahogyan ő szeret engem; bízzak benne és kövessem.

Lehet, hogy első pillantásra nem látom át, hogyan szolgál valami a javamra. 
Ám amikor Isten szándéka és célja felől vizsgálom meg az eseményeket, akkor könnyű felfedeznem, hogyan válhat épülésemre, ami történik. 
Ezért folyamatosan tanulom, hogy feltegyem a következő kérdéseket: ez mire jó, hogyan válik épülésemre? Mit tanulhatok belőle? Hogyan formálhat jobb (kedvesebb, szeretetteljesebb) emberré? 
Nekem sokat segít, ha nem ragadok bele az önsajnálatba, vagy hibáztatok másokat vagy Istent, hanem felfedezem a növekedés lehetőségét a hitben, és az engedelmességben.

Legyen áldott a napod!

(Hites Gábor)

********************************************

Isten útjai


,,Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! 
Milyen megfoghatatlanok az ő ítéletei, és milyen kikutathatatlanok az ő útjai!,,
Rómabeliekhez írt levél 11:33

Hogyan menthetnélek meg? Ezt kérdezi Isten újra és újra minden emberrel kapcsolatban. 
A gond ott kezdődött, hogy a bukott, bűnös ember már nem szerette Isten jelenlétét. 
Félni kezdett tőle, elrejtőzött, szégyellte magát. 
Így van ez mind a mai napig, hiszen ki szeretne találkozni azzal, akinek kérését, szavait semmibe veszi? 
Akinek parancsát akkor is áthágta, amikor semmi értelmes indoka nem volt ár. 
Mindene megvolt, és Isten csak hűséget várt cserébe.

Hogyan menthetnélek meg, ha nem hallgatsz meg, és valójában nem is ismersz? 
Valahogy így szólhat a kibővített kérdés. Isten kiválasztott embereket, majd egy nemzetséget, hogy őt képviseljék. Szövetséget kötött velük, melynek részeként Isten különleges áldást ígért. 
De mit tegyen az Úr, ha választottjai már nem őt képviselik, sőt már istenük is más? 
Az Úr nem vetett el mindenkit, és mindig kiderült, hogy voltak még igaz hívők, akik a tömeges hitehagyás ellenére is hűek maradtak Istenhez és szövetségéhez. Őket nevezi a Biblia maradéknak.

Hogyan menthetnélek meg? – kérdezte Isten akkor is, amikor népe már végképp elvetette, elutasította, amikor nem fogadta el Messiásnak? 
Még mindig volt lehetőség a megtérésre, de közben új utak nyíltak a pogányok felé. 
Erre felháborodtak azon, hogy Isten másokat is üdvösségre hív.
 Féltékenyek lettek azokra, akik nem tartoztak közéjük. 
Aztán jöttek az újabb és újabb gondok, de Isten nem adja fel.

Hogyan menthetnélek meg? Kérdezi Isten ma is tőled és tőlem. 
Néha egészen különös útjai vannak. Egyeseknél felhasználja a családi hátterét, másoknál épp ennek problémái vagy hiánya vihet közelebb Istenhez. 
Néha Isten embert küld, máskor egy könyvet, egy cikket, egy gondolatot, egy videót … 
A lényeg, hogy megmenthessen. Ezer útja van erre.

Szerző: Kis István -

💥Van Erőm💥Sötét utca

Korinthusbeliekhez írt II. levél 4. rész 6
,,💞Mert az Isten, a ki szólt: setétségből világosság ragyogjon, ő gyújtott világosságot a mi szívünkben az Isten dicsősége ismeretének a Jézus Krisztus arczán való világoltatása végett.,,

Nincs is annál félelmetesebb dolog, amikor egy sötét utcán kell végig haladnunk, teljesen egyedül.
Egy kisfiú éveken át, minden este odament az ablakhoz, és a dolgozó szüleit várta, hogy végre megérkezzenek a munkából. Az utcában nem lakott senki, sötét volt és lakatlan. 

Leírhatatlan az az arckifejezés, az a boldogság, amikor az utca végén a kisfiú megpillantotta az autó fényszóróinak a fényét. Az apró fény reményt ébresztett a szívében, hogy viszont láthatja szüleit.
Olykor ez az apró reménysugárt hiányoljuk az életünkből. Hajlamosak vagyunk a minket körülvevő sötétségre koncentrálni, mint a fényre.

Az Istentől jövő fény rámutat az evangéliumra, ami örömüzenetet is jelent. 
Észre vehetjük újra meg újra, hogy Jézusra nézve a minket körülvevő sötétség mind eltörpül. 
Miért? Azért, mert Jézus azért jött, hogy felemeljen, kiemeljen a fogságból, kihozzon a fényre, ahol Istent dicsérhetjük a szabadításáért.

Ilyenkor, amikor megtapasztaljuk Isten munkálkodó erejét az életünk, azt a boldogságot érezhetjük át, mint a kisfiú, akinek elég volt egy apró pont a messzeségben, hogy feléledjen szívében a fény.
A Bibliának minden szava ilyen reményadó fény. 
Mert nincs olyan nap, amikor ne kapaszkodhatnánk épp egy ilyen reménysugárba. 
Olykor pedig elegendő tudni azt, hogy Isten nem mondott le rólunk, nem hagyott egyedül, hanem még mindig ugyan úgy vár és szeret.

2023. október 22., vasárnap

💥Mai Ige💥

🌹Nincs más, Uram, csak TE, egyedül TE adsz nekem erőt és békességet❣️

💥Mai Ige💥

💞Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek!” Filippi 4:4

🌞REGGELI CSENDESSÉG🌞

Istennek való teljes odaszánás 


Korinthusbeliekhez írt I. levél 6. rész 19. 
,,💞Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?,,

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -


💥Mai Ima 😇🙏

Az imádság behívja Istent a helyzetbe, és felhatalmazást ad a mennyei erőknek, hogy működésbe lépjenek és változást hozzanak!

💥Van Erőm💥Gondolatok

Generációk óta ez a mondat reménysugár volt sok ember számára. 
Azoknak, akiket üldöztek a hitükért; akik bezárt ajtók mögött imádkoztak, akiket körül zárt a betegség.Ez reménysugár lehet sok millió ember számára ma is.
Jézus ígérete az, amely soha meg nem szűnik, még az idő múlásával szemben sem.
Miért csüggedsz én lelkem?
Kevesebb ereje volna a mai világban ennek az ígéretnek, mint 2000 éve?
Nem! Még jobban szükségünk van Jézusra, a hit szerzőjére. 
Szükségünk van arra, hogy a megingott hitet erősítse, hogy a kétségbeesett, zűrzavaros lelkünkbe elhozza Isten békességének reménysugarát.
Kapaszkodj Jézusba! Hangzik a kijelentés a mai reggel. 
Akkor is, ha a világ egészen mást fog diktálni. Akkor is ha nehéz, tudd, hogy Jézus velünk, veled van.
Ne állj meg ennél a lépésnél. Add tovább ezt a mai üzenetet másoknak is, mert a világnak szüksége van az Áldott Orvosra. Sok száz, ezer embernek szüksége van arra, hogy megismerje Jézust, hogy tudja, nem egyedül néz szembe a nehézséggel.
Szükségük van Jézusra azoknak, akik otthon vannak, azoknak, akik kórházban fekszenek, sőt mindenkinek, aki szerte a nagy világon él.
Ne állj meg távol Jézustól, hanem menj oda közel hozzá.
Adj hálát ezért a csodás ígéretért, hogy nem vagy egyedül, veled vándorol utadon Jézus bárhol is élj!