2022. május 21., szombat

💥Reggeli dicséret🌹Legyünk együtt gyerekek!

“De Jézus ezt mondta: Engedjétek e kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, hogy hozzám jöjjenek, mert ilyeneké a mennyek országa.”
Máté evangéliuma 19.fejezet 14. vers

A skandináv mitológia szerint a Valhallába a nagy harcosok jutnak. A legnagyobb dicsőség, ha valaki egy harc során veszti életét, így helyet foglalhat a “mennyekben”. Persze egy gyerek elég nehezen érheti el ezt.

Valahogy amikor a mennyre gondolunk, akkor beleesünk abba a hibába, amibe a skandinávok is. 
Mi is harcolni akarunk az örök életért. Küzdeni azért, hogy elfoglaljuk a méltó helyünket. 
Úgy fogjuk fel, mint egy háborút, ami a fejünk felett zajlik, és nekünk a frontvonalon a helyünk.

Elárulok egy titkot. Gyerekeket nem visznek a frontra harcolni. Jézus azt mondja, hogy mi körülbelül annyit tehetünk a megváltásunkért, mint egy gyerek egy háború kimeneteléért. 
Kétezer év telt el azóta, hogy Jézus meghalt a kereszten. A megváltásod azóta vár téged. 
Semmit sem tehetsz érte, csak el kell fogadnod. Mint egy gyermek, akinek minden nap az asztalra teszik az ennivalót, és nem kell érte mást tennie, mint elfogadni és megköszönni.

Legyél gyermek! Fogadd alázattal, hogy lehetsz gyerek! Ez nem megalázó, vagy kellemetlen. 
Isten gyermeke vagy. A leghatalmasabb lényé. Ez a legjobb ami történhet veled. 
Legyél gyerek, aki tudja, hogy az Atyja már megtett érte mindent, neki csak örülnie kell!

Fogadd el a megváltást, mint egy gyerek, és ünnepelj! Mást úgysem tehetsz érte.


💥Örömteli mindennapok💥Teljes vagy Krisztusban

,,Mert Benne (Krisztusban) lakik az istenség egész teljessége testileg, és Benne (Krisztusban) jutottatok el ti is ehhez a teljességhez, mert ő a feje minden fejedelemségnek és hatalmasságnak.,, Kolossé 2,9-10


Ha magadra nézel, mit látsz? Olyannak látod magad, mint akinek sok hiányossága van és sok területen tökéletlen, vagy olyannak, aki teljes Krisztusban?
Sok hívő csak a hiányosságait, tökéletlenségét látja. Ez azért van, mert a hiányosságaikra és tökéletlenségeikre összpontosítanak. A saját gyengeségeikre néznek, kárhoztatják magukat, és alacsonyabb rendűnek érzik magukat másoknál.

A jó hír az, hogy Isten nem emberi szemmel néz minket. Az ember testben lát, Isten pedig szellemben. Ő már teljesnek lát minket Krisztusban. Tökéletlenségeink ellenére úgy lát minket, mint az Ő isteni természetének részeseit, mint új teremtényeket, és nem csak mint hódítókat, hanem mint győzteseket a hibáik felett. Isten azt akarja, hogy mi is így tekintsünk magunkra.
Bármi, amiről úgy érezzük, hogy a hiányában vagyunk, akár isteni jellemvonások, akár egészség, Krisztusban már a miénk.

Régebben úgy gondoltam, hogy úgy kell imádkoznom: „Istenem, tégy engem türelmesebbé, vagy bölcsebbé”. De aztán megértettem, hogy Krisztus az én türelmem és Krisztus az én bölcsességem (1Korinthus 1:30). Ő az én gyógyulásom, helyreállásom és nyugalmam. 

Mindenem megvan, mert teljes vagyok Őbenne!
Meg kell értenünk, hogy nem majd valamikor leszünk teljesek, hanem már azok vagyunk Krisztusban! Nem marad más hátra, mint hogy naponta ebben járjunk, azáltal, hogy elhisszük és megvalljuk ezt az igazságot, és kijelentjük, hogy amire éppen szükségünk van az Krisztusban megvan. 
Őbenne van a teljes megbocsátás, a teljes megigazulásod, a kegyelem és jóindulat teljessége, és a teljes védelmed.
Ne az életedben lévő hiányosságokra koncentrálj, hanem inkább arra, hogy ebben a pillanatban teljes vagy Krisztusban. Ha így teszel, akkor a gyengeségeid, hiányosságaid és tökéletlenséged helyett az Ő erejét, hatalmát és teljességét fogod látni megnyilvánulni az életedben!

Legyen örömteli napod :)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Mózes V. könyve 33. rész 26.
,,Nincs olyan, mint a Jesurun Istene! Az egeken száguld segítségedre, és fenségében a felhőkön.,,



💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Sofónias 3/17 
,,Veled van Istened, az ÚR, ő erős, és megsegít. Repesve örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked.,,


💥Van Erőm💥Ima -

Imádkozás után nem tehetünk úgy, hogy ne változott volna semmi. 
Mert Isten munkálkodó ereje imádkozás közben is képes kifejteni erejét de csak akkor, ha teljes szívünket megnyitjuk előtte, hogy beléphessen oda.

 Az életünk irányításában nem önmagunk kell legyünk a középpontban, hanem Ő. „Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.” (Jakab 5,16)Ebben a történetben három lényeges dologra kell figyelnünk:
Az ima lehetőség a számunkra. Ne gondoljuk azt, hogy imádkozás után szempillantás alatt megváltozik minden. Netán, helyre jönnek az elrontott kapcsolataink, megoldódnak az anyagi problémáink, vagy beköszönt a gyógyulás az életünkben. Nem teszi könnyebbé az utat, de hatalmat ad arra, hogy Isten segítségével eltávolítsuk a nehéz hegyeket. Lehetőségünk van segítségül hívni a Mindenség Urát.
Az ima a tett. Pál apostol gyakran imádkozott, hogy az Úr vegye el a testében levő tövist. 

De nem történt meg. Mégis, az ima hozzáférést adott ahhoz, hogy ha saját erejéből nem is lenne képes küldetésére, az evangélium hirdetésére, Istennél a lehetetlen válhat lehetségessé. 
Nem szabadult meg betegségétől, de abban a helyzetben, az emberi gyengeségben fedezte fel Krisztus erejét, a mindenre elegendő kegyelmet, amikor mindenre van ereje az embernek Krisztusban.
Az ima nem ad felmentést a feladat alól, de ha engedjük, Isten csodás módon munkálkodhat.
Hányszor érezzük azt, hogy megváltozott minden. És lehet, hogy ez valóban így van: mert, amikor nem a magunk erejében bízunk, akkor kezd kibontakozni Isten hatalmas áldása.



💥Reggeli dicséret🌹 Kék vagy piros?

"Tanúul hívom ma ellenetek az eget és a földet, mert elétek adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is!"
Mózes ötödik könyve 30:19


A Mátrix (1999) minden idők egyik legnagyobb hatású filmjeként került be a köztudatba, és okkal. 
Ha még nem láttad, vagy hallottál a film cselekményéről, dióhéjban elég annyit tudnod, hogy a távoli jövőben járunk, amikor egy hekker (Neo) tudomást szerez róla, hogy minden, ami körbeveszi, — a helyek, ahol jár, az ételek, amiket eszik, az emberek akikkel találkozik — mind-mind csupán számítógépes szimuláció részei, és nem a valóság. Születése óta egy számítógépes programban él az emberiség túlnyomó részével együtt. A szimuláción kívüli valóság mindeközben az, hogy a világ felett a robotok vették át az uralmat, és az emberiséget ebbe az általuk kreált ál-valóságba száműztéj. 

A történet egy pontján főhősünk találkozik Morpheusszal, az emberiség utolsó szabad lázadóinak vezetőjével, aki döntés elé állítja: visszatér a boldog tudatlanságba, a számítógépes szimulációba, vagy inkább választja a valóságot, ami elkeserítő és harcokkal teli, de legalább tehet valamit az emberiség — és önmaga — szabadságának visszanyeréséért? Talán mondanom sem kell, hogy főhősünk melyiket választja.

A film döntéseket jelképező két piruláját (a kéket és a pirosat) nekünk is felajánlja Isten. 
Abban a végtelen kiváltságban van részünk, hogy szabad akarattal rendelkezünk, így Isten is tiszteletben tartja, bárhogyan döntsünk is: azt is, ha azt választjuk, hogy a bűn boldog tudatlanságában folytatjuk tovább, és az emberiség nagy többségéhez hasonlóan sodródunk a valóság szimulációjában, de azt is, ha ebből ki szeretnénk lépni, és a jót, az Istennel való életet választjuk.
A mai kérdés ez: te melyik piruláért nyúlsz?
 
(Ömböli Krisztián)

2022. május 20., péntek

💥A Nap Igéje💥Shabbat Shalom❤

,,Dicsérjétek az Urat mind, ti népek, dicsőítsétek mind, ti nemzetek!Mert nagy az ő szeretete irántunk, az ÚR hűsége örökké tart. Dicsérjétek az Urat!,, (Zsoltárok 117)

Paul Wilbur: Shalom Jeruzsálem -
https://www.youtube.com/watch?v=VGK024II6G8


2022. május 19., csütörtök

💥Van Erőm💥

A kétségbeesett, sötét emberi élet fölött ott van Isten keze, az Isten mentő, segítő keze.
Ebben a történetben Isten kimondott szavának a hatalmas erejét ismerhetjük meg.
Illés belefáradt az elkezdett harcba, jobbnak látta feladni.
Hányszor voltunk már így! Életünk során úgy a lelki, mint a fizikai erőnk is sokszor elfogyott.
Az Úr azonban kinyújtja a kezét, hogy segíteni tudjon. 
Micsoda öröm lehet a mai napra számunkra, hogy biztos segítségünk van, aki soha nem fárad el, soha nem lankad meg.
Reggel, amikor felkelünk, sosem tudhatjuk előre, hogy milyen nehézségekkel kell majd szembenéznünk. Egy biztos, az aki ezeket a csodás szavakat mondta él! 
Ő az élet vizével szeretne megajándékozni bennünket, hogy soha többé meg ne szomjazzunk.
Bármilyen terheket cipelsz testvérem, tedd le őket Isten kezébe, és engedd, hogy kihúzzon téged a bűnök mocsarából, hogy majd teljes szívvel, teljes lélekkel és tiszta elmével tudd magasztalni Őt, mindazokért a csodákért, amiket a te életedben cselekedett.
Tehát, ha erőre lenne szükséged, jó helyen vagy, mert az Úr ezt üzeni: „Kelj fel, egyél; mert erőd felett való utad van.” (1Kir 19,7)
Kérd Istent, hogy mutassa meg számodra azt az utat, amelyen járnod kell.

💥Reggeli dicséret🌹IGYEKEZZETEK!

"Ezért tehát, testvéreim, igyekezzetek még jobban megerősíteni elhívatásotokat és kiválasztásotokat, mert ha ezt teszitek, nem fogtok megbotlani soha."
Péter apostol második levele 1. rész 10. vers


Minden őszinte keresztény ember szeretne hitéhez méltóan élni az életét, szeretne hiteles lenni az életében lehetőleg minél kevesebb hibával. Természetesen tudjuk, hogy mi nem vagyunk tökéletesek, ugyanakkor törekszünk rá, mint ahogy arra maga az Úr is buzdított bennünket: "Legyetek tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes!" De hogyan? Péter apostol, aki friss keresztényeknek, nemrég keresztelkedetteknek írja a levelét és aki maga sem volt tökéletes - ebben akar segíteni nekünk. Bár nagy a kísértés, hogy hasonlóan az ószövetség népéhez minél több magyarázatot adjunk egymásnak, hogy miként is kell megélni hitünket a mindennapokban, Péter mindössze két dologban látja a titok nyitját: Az elhívás és a kiválasztás megerősítésében.

Az elhívás megerősítése.
Nem tudom, hogy hívő létedre gondolkodtál-e már azon, hogy mivégre hívott el téged Isten a világból? Hogy mi a te feladatod, amit őszerinte be kell töltened? Nagyon fontos ezt helyesen látnunk, mert különben könnyen szerepet téveszthetünk és így a célunkat is elvéthetjük. 
Legjobb, ha magához, Jézushoz fordulunk a kérdésünkkel, hogy miért hívta el az ő népét. 
Legyen most a válasz rövid és egyszerű. Máté szerint azért (Mt 28.) hogy minden néphez elvigyük Isten szeretetének örömüzenetét, hogy van megváltás Jézus Krisztusban. Azután lehetőleg mindenkit tegyünk tanítvánnyá, megkeresztelve őket a közösség tagjává. Lukács szerint pedig (ApCsel 1.) azért, hogy a tőle kapott erő és lélek által legyünk Jézus tanúi onnantól kezdve ahol lakunk egészen a Föld végső határáig. Igen, valóban ez az egész kereszténység feladata, ugyan akkor ebben kell megtalálnom nekem is a magam helyét. Ez mindannyiunk dolga is. Ez a gyülekezetűn létének értelme és mindannyiunk hívőségének oka. Mások megmentéséért, üdvösségre jutásáért vagyunk elhívva. 
Ezért egy keresztény ember sohasem lehet önző. Amikor pedig a hétköznapok terhei, vagy gyarlóságaink, hitetlenségünk elvon ettől a feladattól, akkor kell erősíteni magunkat. Vagyis emlékezzünk és emlékeztessük magunkat, hogy a célunknak kell meghatároznia mindennapjainkat.

A kiválasztottság megerősítése.
Amikor a tanítványok szembesültek hatalmas feladatukkal, szinte összeomlottak annak súlya alatt. Terhüket csak az az ígéret enyhítette, hogy erőt kapnak hozzá, mégpedig a Szentlélek által, aki közvetlenül Krisztus jelenlétét közvetíti folyamatosan a számukra. 
Mindannyiunknak Őrá van a mai napig is a legnagyobb szükségünk. 
A Szentlélek által mi is megélhetjük Urunk állandó jelenlétét az életünkben. 
Bár bűneink miatt távol érezhetjük magunkat tőle, sohasem feledhetjük, hogy nem hibátlanságunk miatt választott ki minket sőt, dégcsak nem is érdemeink elismerése képen. Jézus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk és Ábrahám fiaihoz hasonlóan mi sem voltunk különbek senkinél. 
Már Pál is azzal erősítette társait, hogy a kiválasztottságunk oka csak Isten szeretetében keresendő és abban, hogy annak végtelen nagy voltát pontosan abban tudja megmutatni, hogy elesetteket, érdemteleneket használ fel áldásainak közvetítésére. Ezért, ha vannak is hibáid, ha vannak is hibáink, nem szabad elcsüggednünk. 
De ott a másik oldal is. Sohasem tartsuk magunkat másoknál jobbnak! 
Mert nem vagyunk azok, és egyébként is nincs nagyobb kiábrándítás annál, amikor Isten gyermekei leereszkedő módon alázzák azokat, akiket menteniük kellene. Mindannyian üdvösségre vágyunk és mind csak Krisztus által kaphatjuk meg azt. Ebben erősítsük magunkat, hogy feladatunkat alázatos, szolgáló szeretettel tudjuk végezni!

💥A Nap Igéje💥

Lukács 11:9,10.
,,Én is mondom néktek: Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.
Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.,,

2022. május 18., szerda

💥Örömteli mindennapok💥

,Jóságod és szereteted körülvesz amíg csak élek, az Örökkévaló házában lakom, egész életemben.,, Zsolt.23,6


Isten jósága és el nem múló szeretete követ minket egész életünk alatt!
Nem tudsz elrejtőzni előle, nem tudsz elfutni szeretete elől.
Utolér ,bárhol vagy .Bármi is történik veled, Ő ott van veled a bajban is. Isten veled lesz. 
Ő ki fog segíteni:
Egyetlen esetben fordul el tőled, ha te visszautasítod a szeretetét és elfordulsz Tőle.
A hitetlenség egyenlő visszautasítással! De a jó hír, hogy bármikor visszatérhetsz Hozzá. 
Ő tárt karokkal vár!
Tedd meg még ma és emlékezz ezekre...
,,Ha az Úr a te pásztorod...minden jóval ellát... jósága gondoskodó és védelmez....az igazság útján vezet.
Isten irgalma ,el nem múló szeretete felment és megbocsát, megnyugtat és szeretete meggyógyít.
Számíthatsz Rá!

Legyen örömteli napod :) 

💥Van Erőm💥 ÖRÖM

Olykor azt gondoljuk, hogy: Hogyan is lehetnék vidám, hiszen annyi problémám van! Sok időt elpazarolunk panaszkodásra, aggódásra, de ahelyett örülhetnénk mindenért, mindenkor. A problémáink nem, de a hozzáállásunk megváltozhat. Az ige szerint örülnünk kell a Úrban! Kérdés lehet számunkra, hogy mikor? Nos, a válasz nagyon egyszerű: Mindig.Örülhetünk azért, hogy ma reggel fel tudtunk kelni az ágyból. Örülhetünk azért, hogy sok a dolgunk, így nagyon sok tennivalót végezhetünk el a mai nap folyamán. Örülhetünk, hogy van tető a fejünk felett, és megvan az ennivalónk. Örülhetünk a barátoknak, ellenségeinknek, családtagjainkról nem is beszélve. Ez csak pár dolog, de mégis milyen fontos lehet az életünkben.
Istennek kell ezekért a dolgokért hálásak legyünk, mert egyedül Neki köszönhető minden.
Állandóan vágyunk arra, hogy boldogok legyünk, és keressük a megoldást, hogy hogyan valósíthassuk meg a saját boldog, vidám, békés életünket 24 órán belül.
Itt a megoldás: Dicsérni Istent, hálát adni mindazért, ami az életünkben van, és örülni a nap 24 órájában.
A mai napon próbáljunk meg teljes szívvel örülni, mert ha leírnánk egy listára, amiért örülnünk kellene, biztos vagyok, hogy eléggé sok papírra lenne szükségünk.
Érdemes emlékeztetni önmagunkat erre a igére.
El kell határoznunk azt, hogy boldogok leszünk.

💥Reggeli dicséret🌹Többes szám!

„Ha igazak kiáltanak, az Úr meghallgatja, és minden bajukból kimenti őket.” (34. Zsoltár 18. vers)


Minden bajból kiment az Úr?! Na, itt álljunk meg! Ez a megállapítás sántít!

Hiszen szegény József hiába kiáltott, a testvérei eladták és az ifjúságát egy idegen országban rabszolgaként és javarészt börtönben töltötte. 
Vagy ott volt Mózes, aki hiába kérte az Urat, hogy küldjön helyette mást. És ott vannak azok a próféták, vagy a vértanuk, akiket Isten nem mentett meg a tüzes kemencéktől, a vadállatoktól, az erőszakos haláltól.

No, és itt vagyok én is. A mindennapi problémák, nehézségek, lelki küzdelmek, melyektől már évek óta szeretnék megszabadulni és még mindig semmi, sőt… Talán elfelejtkezett rólam az Úr?

S míg így magamban siránkozom, mint egykor Jónás a hőség, az elszáradt tök, Isten késlekedése és tétlensége miatt, akkor hirtelen megszólal az Ige: Többes szám!

Az van írva: Igazak, bajuk, őket – Miért gondolod tehát, hogy csak te vagy egyedül igaz e földön?
Hogy csak neked vannak problémáid? Mikor látod be végre, ahogy József, hogy fogsága a testvérei megmaradása végett volt? Mikor érted meg végre, mint Péter, hogy Istent nem lehet kisajátítani, hogy Jézus a Kornéliusok megváltója is, hogy az Örökkévaló a „Mi Atyánk”?

A Mi Atyánk azt üzeni ma reggel: Tanuld meg, hogy Jézusnál nincs enyém és tied, Jézusnál miénk van!

(Tóth Szilárd)

💥Mai Ige💥

Rómabeliekhez írt levél 3. rész 25. 
,,Kit az Isten eleve rendelt engesztelő áldozatul, hit által, az ő vérében, hogy megmutassa az ő igazságát az előbb elkövetett bűnöknek elnézése miatt,, Isten azért küldte Jézust, hogy akik benne hisznek, azoknak a bűneit megbocsássa.,,

Isten azért küldte Jézust, hogy akik benne hisznek, azoknak a bűneit megbocsássa.

2022. május 17., kedd

Nem messze Isten országától ❣️

"Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincsen más, ezeknél nagyobb parancsolat." 
Márk evangéliuma 12,31

Eljutni abba az országba, ahol enyém lehet az öröm, a béke a boldogság. Ahol örökké egészségesek leszünk és jól élünk.
Mi lehet ennél csodálatosabb?
Sokan kutatták az oda- vezető út titkát. Hogyan juthatunk el az örök élet forrásához?
Hogyan ehetnénk újra az élet fájának gyümölcséből?
A legtöbb válasz általában ezekre a kérdésekre spirituális. Elérni a szférák magasságába az kell, hogy magunk mögött hagyjuk mindazt, ami földi, ami emberi, ami visszahúz ehhez a jelenlegi világhoz. 
A spirituális gondolkodók azonban így tévúton jártak.

Jézus tanítása azonban megmutatja nekünk az utat úgy akkor, mint ma reggel is, és ez a válasz nagyon is gyakorlatias:
Urunk az őt kérdező figyelmét visszairányította oda, ami mindig is számított: Istenre és az emberre.
Szeretni Istent a Mennyben és embertársamat itt a földön. Igen, ez nem más, mint a Tízparancsolat összefoglalása, annak megerősítése.
Aki annak útján jár, közel kerül az Isten országához.

De van itt még két fontos dolog. A két szeretetet nem lehet elválasztani egymástól és nem lehet elválasztani önmagam szeretetétől, önmagam elfogadásától sem.
Nem tudjuk Istent szeretni függetlenül másoktól, függetlenül az emberektől. Mai világunk egyik legnagyobb baja, hogy azt gondoljuk: az Isten iránti elkötelezettségem magánügy.
Senkinek semmi köze hozzá.

Ha így gondolkodunk, figyelmen kívül hagyjuk, hogy Ő mindig közösséget teremtett.
Először családot, majd a családból egy népet, majd a népből egy egyházat. Isten szeretete tehát sohasem választható el attól, hogy milyen kapcsolatban vagyunk egymással!
Őt szeretni csak akkor tudjuk, ha szeretjük embertársainkat is. Istenhitünket csak embertársaink iránti szeretet gyakorlásával tudjuk megmutatni. Ezért van szükségünk a barátokra, testvérekre, a gyülekezetre.

A másik nehézség abban rejlik, hogy aki nem tudja elfogadni és szeretni önmagát, az képtelen másokat szeretni. Így ahhoz, hogy jól tudjam szeretni embertársaimat, magamat is szeretnem kell.
A mai, elvárásokkal teli világban ez sem könnyű. Sok-sok kudarc és követelmény érezteti velünk, hogy nem vagyunk elég jók. De kinek is? Valóban az elvárásoknak való megfelelésnek kell formálnia bennünket?

Az Ige szerint nem. Isten elfogad minket úgy, ahogy vagyunk. Értékünket Jézus Krisztus értünk hozott áldozata mutatja meg. Mennyire vagy fontos? - kérdezed. Nézz a kereszten függő Isten Fiára! 
Nem tudod elfogadni magad?
- Nézd, mit tett Ő érted! A mások iránti szeretetünk alapja is csak a szeretet lehet! Isten szeretete irántunk.
Táplálkozzon a mások iránti szeretetünk is ebből és így közel leszünk az Ő országához!

💥Örömteli mindennapok💥

Az Úr öröme a te erősséged!
„Mindenkor örüljetek...mindenekben hálát adjatok!"
1Tesz 5,16.18.

Hogyan lehetséges ez?
Miképpen örülhetünk a nehézségek közepette?
Honnan származik ez az öröm?
Mi magunk nem hozhatjuk létre, mert ha nem kapjuk, akkor nincs. Pál elárulja nekünk a titok nyitját: az Úrban kell örvendeznünk!
Az Úr Jézus öröméből kell élnünk, aki abban a helyzetben, melyben te vagy én elcsüggedtünk volna, ezekkel a diadalmas szavakkal „örvendezett a Szent Szellemtől indíttatva: Igen Atyám, mert így volt kedves teelőtted" (Lk 10,21).
Az Ő öröme a miénk is. Tanuljatok meg ebből élni és a bajok fölé emelkedni! 
Ha megkísért a csüggedés, tekints fel és kérdezd meg magadtól: „Elvesztette talán az Úr az örömét?" Csak ebben az esetben lenne okod örömtelennek lenni!
Mert nem a te örömöd kérdése ez, hanem az övé.
„Az Úr öröme a te erősséged" (Neh 8,10).
Filippi 4. 4 Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek!

Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm💥ERŐ -

A Bibliában sok ember lehet számunkra példakép a hitben, az erőben. 
Ha tanulmányozzuk Isten igéjét, akkor nem mondható el, hogy könnyű életük volt. 
A betegségek, nehézségek voltak azok, amelyek közel vitték őket Istenhez, ahhoz az Úrhoz, akitől származik az az erő, amire minden ember vágyik.
Lehetséges, hogy olykor előttünk áll a kétségbeesett ember képe, aki ezt mondja: „Uram, nekem ez már nem fog menni. Nem fogom elérni a célom, mert egyedül maradtam. 

Lemondtak rólam a társaim, az erőm is elhagyott már…” És ekkor szólal meg csodásan Isten üzenete, hogy az ellenkezőjét tartogatja. Az erőtlenségben Ő lesz az erő. A betegségben ő hozza el majd a gyógyulást. Az egyedüllétben ő lesz a hűséges társ.
Annyiszor hallottunk, olvastunk az erőről, de nincs olyan nap, hogy ne lenne szükségünk rá, ne lenne szükségünk Isten erejére.

„Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. 
Nagy a te hűséged! Az Úr az én osztályrészem – mondom magamban –, ezért benne bízom. Jó az Úr azokhoz, akik benne reménykednek, akik hozzá folyamodnak. Jó csendben várni az Úr szabadítására.” (Jeremiás siralmai 3,22-26)

Erőtlen vagy? Kapaszkodj abba az Úrba, aki naponta az Ő erejével szeretne támogatni. 
Állj fel, indulj utadon, az Örökkévaló vigyáz rád.

💥Reggeli dicséret🌹Öröm és békesség

„Uram, te vagy Istenem! Magasztallak, dicsérem neved, mert csodákat vittél véghez, ősrégi terveket, való igazságot.”
Ézsaiás könyve 25.fejezet 1.vers


Szokták mondani, hogy „Ne igyál előre a medve bőrére!”, ismerős? Az emberek általában különböző csoportokra oszthatók, ha az öröm megéléséről van szó. Vannak, akik már azelőtt nagyon boldogok, amikor még csak a lehetősége van meg a jó kimenetelnek. Vannak azok, akik miután megtörtént az örömteli dolog, akkor sem feltétlen tudnak örülni, mert rögtön az esetleges buktatókat veszik számításba. Örömük nem felhőtlen, pedig akár lehetne is. Természetesen vannak kivételek, hiszen van olyan, aki pont akkor és úgy örül, ahogy az várható és nem gondolja tovább a helyzetet.
 Egyszerűen csak megéli a pillanatot.

Ézsaiás előre ivott a medve bőrére, ahogy a mondásunk tartja. A fenti szöveg ugyanis egy előre megírt ének, mégpedig egy öröm ének, ami akkor fog elhangzani, amikor Isten elvégezte a szabadítást. 
Az ének alanya a nép, aki épp szenved, elnyomásban él, nincstelen. Folyamatos a visszatekintés Isten ígéreteire és tudják, hogy szabadítását hamarosan bevégzi. Hitük a nehéz körülmények ellenére sem tűnt el. Bizonyára voltak nehezebb, rosszabb pillanataik, de a valódi bizonyosság, hogy elhitték Isten ígéretét az, hogy már a szabadítás előtt felkészültek az örömre és a szabadságra.

A jókedv pedig ragályos, ahogy mondani szokás. Izrael népe a boldog ének közepette másokat is magával vont és már nem csak ők énekeltek, ujjongtak és örültek, hanem a többi népek is rázendítettek az öröm éneklésre. Későbbi diadaluk idején visszaemlékeztek erre a hitre és a bizalomra, amit Isten ígéretébe vetettek. Így a győzelem is sokkal édesebb volt.

Lehet, hogy helyeztünk jelenleg nem rózsás. Az is lehet, hogy életünk most nem a fénykorát éli és vannak sötét pillanatok. Izrael életében is voltak sötét pillanatok, sőt mi több, Jézus életében is voltak sötét pillanatok, emlékezzünk csak a Getsemáne-kerti jelenetre, amikor imádkozik az Atyához. Fájdalma és magánya leírhatatlan. Vért izzadt. De felülemelkedett rajta, mert tudta, hogy tettének jó kimenetele lesz. Bízzunk mi is Istenben, mert nála semmi sem lehetetlen!

Áldott napot!

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 91:1
,,Aki a Felségesnek rejtekében lakozik, a Mindenhatónak árnyékában nyugoszik az.
Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem ő benne bízom!,,

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,AKI PEDIGA LEGNAGYOBB KÖZÖTTETEK, AZ LEGYEN SZOLGÁTOK!,, (Máté 23:11)

2022. május 16., hétfő

💥Reggeli dicséret🌹Én is ember, te is ember

„Amikor Jézus az Olajfák hegyén ült, odamentek hozzá tanítványai külön, és ezt kérdezték: Mondd meg nekünk, mikor lesz ez, és mi lesz a jele a te eljövetelednek és a világ végének? Jézus így válaszolt nekik: Vigyázzatok, nehogy valaki megtévesszen titeket! Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus! – és sokakat megtévesztenek.”
Máté evangéliuma 24:3-5


Drága jó Édesanyánk sokszor mondta nekünk, amikor veszekedtünk a bátyámmal, hogy „Egyikőtök 19, a másik meg egy híján 20.” És utána meg arról folytattuk a vitát egy darabig, melyikünk az egy híján 20… Időbe telt, mire megértettük mindketten, hogy a két szám teljesen egyenlő. (Azért nekem még utána is sokáig az egy híján 20 hangzott jobban.)

A mai alapigénkben Jézus felhívja a tanítványok figyelmét arra, hogy vigyázzanak, mert lesznek olyan emberek az Ő visszajövetele előtt, akik azt állítják magukról, hogy ők többek, ők urak, megváltók, és ezt a felhatalmazásukat Istentől kapták. Pedig mindez hazugság, de sajnos sokan hallgatni fognak rájuk.

Ha a világ történelmét nézzük, számtalan példát fel tudunk hozni arra, amikor ez bekövetkezett. 
Amikor karizmatikus emberek politikai, katonai vagy vallási vezetőként százakra, ezrekre, sőt, milliókra voltak hatással, a történetek pedig mindig tragédiába futottak, hatalmas sebeket hagyva országok, népek és világunk életében.

De gondolkozzunk kisebben is! Mert igen, ez a veszély, amire Jézus hívta fel követői figyelmét, ma is itt van közöttünk. Mert ma is vannak olyanok, akiket gondolkodás nélkül követnek mások, akik egészségtelenül nagy hatással vannak mások életére, akik visszaélnek a hatalmukkal, és olyanok is, akik úgy gondolják, mindezt Isten nevében teszik.

De Isten nem ilyen. A mi Istenünk az életét volt kész odaadni értünk. 
A mi Istenünk nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy Ő szolgáljon értünk, nekünk, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet. A mi Istenünk az, Aki lehajol a leggyengébbhez, és felsegíti a porból, Aki megérinti az érinthetetlent, és gyógyulást hoz fájdalmai helyébe. 
Aki kegyelmet ad a bűnösnek, és egy új életre indítja el. Aki előtt nincs különbség ember és ember között, Aki számára mindannyian, nemre, korra, társadalmi, faji hovatartozásra, szexuális orientációra nézve egyenlően értékesek vagyunk.

Az Apostolok cselekedeteiben olvashatsz egy történetet, amiben Péter apostol Kornéliusz, a római százados házába tért be, a százados pedig a lábai elé borult, és imádni akarta őt. Péter erre felemelte a századost és ezt mondta neki: „Állj fel, én is ember vagyok!”

Ember, aki veled egyenlő, ember, akinek hozzád hasonlóan a magasságos Istenre, nem pedig egy másik, magát sokkal többnek gondoló emberre van szüksége. Ember, aki tévedhet, aki hibázhat, akinek vannak határai. Ember, akit Krisztus megváltott.

Hát legyünk ilyen emberek, és éljünk józanul ebben a világban!

💥A Nap Igéje💥

2Sámuel 22:29
,,Mert te vagy az én szövétnekem, Uram, S az Úr megvilágosítja az én sötétségemet.,,


2022. május 15., vasárnap

💥Van Erőm💥Örvendj!

Kedves Olvasóm, bizonyára te is voltál már úgy, hogy belefáradtál a dolgokba, és leterhelt voltál, de ezek ellenére Isten mindvégig veled volt, és egy percre sem hagyott magadra.
Ma reggel boldogan állítom a mai napon, hogy hálásak lehetünk az egész életünkért, jelenünkért, a jövőnkért.

Isten igéje maga a vigasztalás éjjel-nappal, bekötözi a sebeinket, reményt ad a holnaphoz, kitartást a célba éréshez, a félelem helyett bátorságot, az aggodalom helyett biztonságot ad.
Örülhetünk? Igen. Hálásak lehetünk mindenért? Igen.

Ma reggel is megtapasztaljuk Isten hűségét, amikor így szól hozzánk: „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.” (Filippi 4,6-7) 

Milyen csodás bátorítás lehet ez a mai napra számunkra, így hálatelt szívvel dicsérhetjük Istent, és tehetjük a jó cselekedeteket.
Ha csüggedés vesz körül, jusson eszedbe, hogy Ő mindig veled van, és támogatni, biztatni, ha kell erőt fog adni, mert szeretett gyermeke vagy!

💥Reggeli dicséret🌹 A mágneses kölcsönhatás

“Engedelmeskedjetek azért Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek. 
Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek.” Jakab levele 4:7-8

Jó voltál fizikából? Majdnem mindegy is, mert hűtőmágnesed biztosan van.
Most tégy meg nekem valamit! Menj ki a hűtőhöz, vegyél le két mágnest (ott, ahol egy van, ott van kettő is). Tudod, mit? Vedd le az összeset!
Fogd az egyik kezedbe a kedvencedet (óvatosan, le ne essen!) a másikba pedig vedd fel egyenként a többit! Próbáld meg a két hűtőmágnest hátával egymáshoz "tapasztani"!
Ha a statisztikának igaza van, akkor az esetek ötven százalékában a kedvenc mágnesed kimondottan vonzónak fogja találni a másik mágnes hátsó felét, az esetek másik ötven százalékában pedig fizikailag taszítani fogják egymást.
Ennek semmi köze a mágnesek külleméhez, egyszerűen ilyen ez a mágneses kölcsönhatás.
Az egész attól függ, hogy a gyárban a mágnest melyik felével ragasztották a Rómában, Las Vegasban, a reptéren, vagy az ecseri piacon vásárolt szuvenírre: az azonos pólusok taszítják, míg az ellenkezőek vonzzák egymást. És pont ez a lényeg: egymást!
Jakab is mágneses kölcsönhatásról beszél. Ha az ördöghöz húz a szíved, ő is közeledik hozzád, ha Istenhez, a hatás akkor is működik.
Továbbá, éppúgy, mint a mágnes esetében, ha az egyik pólust vonzod, a másikat taszítod.
Az Isten szeretetével megtöltött szív taszítja a Sátánt, mert ő gyűlöl mindent, ami tiszta.
Sokszor kevés megtisztítani a kezet, a szívet is meg kell szentelni.
Ezt hívjuk megtérésnek. Amikor 180 fokos fordulatot vesz a szívünk, hogy a megfelelő pólus hasson, úgy, mint a mágnes. Taszítson mindent, ami taszítandó, és vonzza azt, ami vonzásra érdemes.


💥A Nap Igéje💥

János 6:37
,,Minden, a mit nékem ád az Atya, én hozzám jő; és azt, a ki hozzám jő, semmiképen ki nem vetem.,,

💥A Bibliai családmodell❣️

Az apa felelős a családjáért, az ő döntései meghatározók.
Rajta múlik, hogy milyen körülmények között él a családja, szeretik-e, tisztelik-e egymást a családtagok, van-e otthonuk, van-e ruhájuk, ételük, biztonságban vannak-e, stb.
Az apa döntései pedig attól függenek, hogy milyen a kapcsolata Krisztussal.
Ettől függetlenül minden családtagnak fontos Krisztussal a személyes kapcsolat, de a család szellemi, lelki, fizikai jóléte elsősorban az apa felelőssége.