2021. október 16., szombat

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. 
És amikor meglátták őt, leborultak előtte, némelyek azonban kételkedtek. 
Jézus pedig hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. 
Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a 
Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.”‭‭
Máté‬ ‭28:16-20‬ ‭


Bár nem konkrét csodája Jézusnak, de hatalmas erő van ebben a kijelentésében.
Ez a kijelentés nem csak két napra szól. Nem csak addig érvényes, ameddig a veszedelem, betegség elmúlik. Ez a kijelentés nem csak a tanítványokra vonatkozott, hanem vonatkozik ránk is. Generációk óta ez a mondat reménysugár volt sok ember számára. Azoknak, akiket üldöztek a hitükért, akik bezárt ajtók mögött imádkoztak, akiket körül zárt a betegség.
És ez reménysugár lehet sok millió ember számára ma is.
Jézus ígérete az, amely soha meg nem szűnik, még az idő múlásával szemben sem.
Miért csüggedsz én lelkem?
Kevesebb ereje volna a mai világban ennek az ígéretnek, mint 2000 éve?
Nem! Ebben az időszakban még jobban szükségünk van Jézusra, a hit szerzőjére. Szükségünk van arra, hogy a megingott hitet erősítse, hogy a kétségbeesett, zűrzavaros lelkünkbe elhozza Isten békességének reménysugarát.
Kapaszkodj Jézusba! Hangzik a kijelentés a mai reggel. Akkor is, ha a világ egészen mást fog diktálni. Akkor is ha nehéz, tudd, hogy Jézus velünk, veled van.
Ne állj meg ennél a lépésnél. Add tovább ezt a mai üzenetet másoknak is, mert a világnak szüksége van az Áldott Orvosra. Sok száz, ezer embernek szüksége van arra, hogy megismerje Jézust, hogy tudja, nem egyedül néz szembe a nehézséggel.
Szükségük van Jézusra azoknak, akik otthon vannak, azoknak, akik kórházban fekszenek, sőt mindenkinek, aki szerte a nagy világon él.
Ne állj meg távol Jézustól, hanem menj oda közel hozzá.
Adj hálát ezért a csodás ígéretért, hogy nem vagy egyedül, veled vándorol utadon Jézus bármerre is járj!


💥Reggeli dicséret💥 - Isten hűséges, de kihez?

“Bizony az Úr nevét hirdetem, magasztaljátok Istenünket! Kőszikla ő, tetteiben tökéletes, mert igazságos minden útja. Hű az Isten, nem hitszegő, igaz és egyenes ő.”
Mózes ötödik könyve 32. fejezet 3-4. verse


Amikor hűségről beszélünk, valahogy a kutya az első, ami eszünkbe jut. Egy esztelen állat (bármennyire is szeretem őket), aki szereti a gazdáját, és ideális esetben mindent megtesz neki és érte. 
A hűség ilyen formája egy embernél elég furcsa tud lenni.

Mikor megnézünk egy háborús filmet, látjuk a katonákat, ahogy menetelnek, hogy megöljék egy másik nemzet haderejét, csak azért, mert sajátjuk ezt mondta nekik. Szinte kutya hűség. 
Bár tudatos emberek, mégis egymást ölik halomra egy olyan elvért, ami nem is biztos, hogy a sajátjuk.

A hűségnek különböző formái vannak. Istenről azt írja a Biblia, hogy hűséges, mégsem látjuk azt, hogy esetleg a híveiért rendszereket döntene meg, vagy változtatna a saját szabályain. 
Mit jelent az Ő hűsége?
Mózes elismeri Isten hűségét, de ez nem kizárólag a népe iránt tanúsított hűségről szól. 
Bár sosem hagyta el népét (igaz, hogy néha rezgett a léc), de nem ez a lényege a gondolatnak. 
Isten hű önmagához. Ez így furcsán szól, de megmagyarázom.

Isten nem hazudtolja meg önmagát. Ha azt mondta, hogy kitart a nép mellett, akkor kitart. 
Ha azt mondja, hogy valami helyes, akkor amellett akkor is kiáll, mikor a társadalom elveti, és ugyanez igaz fordítva is. Isten hűséges a megváltásban.
A Teremtő eldöntötte, hogy téged megvált. Ezen nem akar változtatni és nem is fog. 
A megváltás kész van számodra, a kérdés csak az, hogy te elfogadod, vagy visszautasítod?

(Ömböli Dávid)

2021. október 15., péntek

💥Marilyn Hickey💥

A SZENT SZELLEM GYÜMÖLCSE - 2.rész

A TEST GYÜMÖLCSE: Amikor Ádám "eladta magát" a Sátánnak, azért, hogy beleharaphasson egy gyümölcsbe, az a gyümölcs olyan magot tartalmazott, amely halált hozott létre benne és a leszármazottaiban. Ádám és Éva elszakadtak Istentől, megszakadt a kapcsolatuk a Teremtővel. 

Helyette a Sátán lett az, aki inspirációt adott (az atyja lett) a bukott természetüknek. Ők és a testük gyümölcsei is a bűn természete szerint tudtak csak létrehozni utódokat: "A test cselekedetei pedig nyilvánvalók, ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás; bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, visszavonások, pártütések, irigységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók... akik ilyeneket cselekszenek, Isten országának örökösei nem lesznek." (Galata 5, 19–21) Amíg az ember testben van, foglalkoznia kell a testi természetével, amely a saját fajtája szerint igyekszik gyümölcsöt teremni. 

De Isten az Ő végtelen kegyelmében és szeretetében készített egy utat Ádámnak és a leszármazottainak, hogy megszabaduljanak a testi természet uralma alól és helyreállíthassák a kapcsolatot Vele az Ő Magján, Jézuson keresztül: "Kicsoda szabadít meg engem a halálnak e testéből? 

Hálát adok Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által. Azért jóllehet én az elmémmel az Isten törvényének, de testemmel a bűn törvényének szolgálok. Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak, akik nem test szerint járnak, hanem Szellem szerint, mert a Jézus Krisztusban való élet szellemének törvénye megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől." (Róma 7, 24–25; 8, 1–2) 

"Kérlek azért titeket testvéreim az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket. És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elmétek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata." (Róma 12, 1–2) "Mondom pedig, Szellem szerint járjatok, és a test kívánságát véghez ne vigyétek. Mert a test a szellem ellen törekedik, a szellem pedig a test ellen; ezek pedig egymással ellenkeznek, hogy ne azokat cselekedjétek, amiket akartok. 

Ha azonban a Szellem vezet titeket, nem vagytok a törvény alatt." (Galata 5, 16–18) 

Amikor "esszük" Jézust, a Mag új természetet hoz létre a belső emberünkben. Amikor közösségben vagyunk Istennel a Szent Szellemmel történő kommunikáción keresztül – aki megelevenítette a szellemi természetünket Isten számára –, legyőzzük a testi természetünket.

Ahelyett, hogy a test gyümölcseit teremnénk meg, a Szent Szellem gyümölcseit fogjuk megteremni.

A SZELLEM GYÜMÖLCSE: A Szent Szellem, aki benne él minden újjászületett keresztényben, 
Isten szerinti gyümölcsöt terem az életükben – saját magának és Jézusnak a miniatűr hasonmásait. 
Ezért a Szent Szellem gyümölcse egy hívő életében szellemi gyümölcs, nem fizikai gyümölcs. 
A Szellem gyümölcse ugyan nem látható formában van bennünk, viszont nagyon valóságosan lehet élvezni.
Mi is ez a gyümölcs? A Galata 5, 22–23 szerint: 
"De a Szellem gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés (türelem), szívesség (kedvesség), jóság, hűség, szelídség, mértékletesség (önuralom).
Az ilyenek ellen nincs törvény." Szeretnék itt egy pillanatra megállni, hogy hangsúlyozzak valami nagyon fontosat. Isten nem azért hívott el bennünket, hogy mások életében keressük a gyümölcsök bizonyítékait, hanem azért, hogy a saját életünkben gyümölcsöt teremjünk. 
Azt is szeretném leszögezni, hogy természetesen a Szent Szellem ajándékai együtt tudnak működni bármelyik gyümölccsel. 
De ha egy ajándékot összekapcsolunk egy gyümölccsel abban a sorrendben, ahogy a Bibliában fel vannak sorolva, akkor láthatjuk, hogyan működnek együtt a hívők életében. 
Azt is láthatjuk, hogy egy személynek szeretetben kell járnia, miközben a Szent Szellem erejének is működnie kell az életében.
Az 1Korintus 12, 8–10 felsorolja a Szellem ajándékait, a Galata levél pedig felsorolja az újjászületett keresztények gyümölcseit. Nézzük meg, melyikhez melyik párosítható, hogy láthassuk, hogyan működnek!
A Szellem gyümölcse: A Szellem ajándékai: Szeretet, A bölcsesség beszéde, Öröm, 
A tudomány beszéde, Békesség Hit, Türelem, A gyógyítás ajándékai, Kedvesség, Csodatevő erők, Jóság, Prófétálás, Hűség, Szellemek megítélése, Szelídség, Nyelvek, Önuralom, Nyelvek magyarázata.

Szeretném megvizsgálni a Szellem gyümölcsét a Szellem kilenc ajándékának a fényében.
Miután Pál felsorolta a Szellem ajándékait az 1Korintus 12-ben, a 13. fejezetben azt hangsúlyozza, hogy ezeket az ajándékokat mindig szeretetben kell használni.
A 14. fejezetben azután elmagyarázza, hogy ezek az ajándékok hogyan működnek. 
Ezt figyelembe véve nézzük most meg sorban a Szellem gyümölcseit párhuzamosan a Szellem ajándékaival! Ámen!

Shabbat Shalom 💞

,,Az egek hirdetik igazságát, minden nép látja dicsőségét.
Megszégyenülnek a bálványimádók mind, akik a bálványokkal dicsekszenek. 
Az ÚR előtt borul le minden isten.
Hallja ezt Sion, és örül, Júda leányai vigadnak ítéleteiden, ó URam!
Mert te vagy, URam, a legfenségesebb az egész földön, magasan fölötte vagy minden istennek.
Ti, akik szeretitek az URat, gyűlöljétek a gonoszságot!
Megőrzi ő híveinek életét, kimenti őket a bűnösök kezéből. 
Fényözön árad az igazra, és öröm a tiszta szívűekre.
Örüljetek, ti igazak, az ÚRban, magasztaljátok szent nevét!,,
(Zsoltárok 97:6-12)


💥A Nap Igéje💞

Zsoltárok 118:19,20
,,Nyissátok meg nékem az igazságnak kapuit, hogy bemenjek azokon és dicsérjem az Urat!
Ez az Úrnak kapuja; igazak mennek be azon.,,

2021. október 14., csütörtök

💥Örömteli Bátorító :)

,,A hit tehát abból származik, amit hallunk, és amit hallunk, az Krisztus beszéde.,, Róma10:17


Az Ige hallása egy cselekvés,a meghallása a napi folyamatos olvasásából és azon való elmélkedésből jön.
Az Isten Szavából származó hit olyan, mint a táplálékból nyert energia. Nem táplálkozunk folyamatosan, de bizonyos időnként ennünk kell,mert az elfogyasztott ételből nyert energiát hamar elhasználjuk. Hasonlóan van ez Isten Igéjével is.
Szükségünk van újabb ,friss kijelentésekre. Ezért folyamatos rendszerességgel kell olvasnunk és tanulmányoznunk,hogy eredményeket érjünk el a hit életünkben.
Még most is élvezzük az előnyeit annak az ételnek, amit korábban elfogyasztottunk,de szükségünk van a folyamatos ellátásra, hogy továbbra is erősek és egészségesek maradjunk.
A mai napra való hitünk az Úrral való jelenlegi, aktuális kapcsolatunkból származik, amely magában foglalja az Igén való gondolkodást.
Ahogy nem elegendő számodra a heti egy étkezés,úgy mindennap szükséged van Isten Igéjére.
Ha eddig ez nem volt szokásod, akkor ma van a te napod, hogy nekiláss.
Meglátod, az Isten Igéjéből való naponkénti táplálkozás tisztább elmét és egészségesebb testet fog neked adni.

Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:


„Ezután nyomban sürgetni kezdte tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot.
Miután elbocsátotta a sokaságot, egyedül felment a hegyre imádkozni. Amikor beesteledett, egyedül volt ott.
A hajó pedig már messze eltávolodott a parttól, és a hullámok között hányódott, mert ellenszél volt.
Már hajnalodott, amikor Jézus odament hozzájuk a tengeren járva. Mikor pedig a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrémültek, és ezt mondták: Kísértet ez! És ijedtükben felkiáltottak.
De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek! Péter ekkor így válaszolt neki: Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy odamenjek hozzád a vízen!
Ő pedig így szólt: Jöjj! És Péter, kiszállva a hajóból, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé.
Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: Uram, ments meg! Jézus pedig azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: Kicsinyhitű, miért kételkedtél? És amint beszálltak a hajóba, elült a szél.
A hajóban levők pedig leborultak előtte, és ezt mondták: Valóban Isten Fia vagy!”
‭‭Máté‬ ‭14:22-33‬ ‭

💥Van Erőm💥


„Bízzatok!”
Amint az eredeti szövegből is kiderül, parancsként hangzik el ez a szó, és én hiszem, hogy nem csak a tanítványoknak hangzott el, hanem nekünk is, akik Jézusban bízunk. Igen! 
Benne kell bíznunk, kételkedés nélkül. Gondolj csak bele, hogy Ő a saját vérével fizetett érted, hogy életed legyen. Megváltott, hogy Benne bízva boldogan élhess. Amikor már feladnád, tudd, hogy mindig vár egy kinyújtott kéz, és nem fogsz elsüllyedni. Ebben bízhatsz!
„Én vagyok!” Ő nem csak volt vagy lesz, hanem jelen van.
Pontosan tudja azt, hogy most milyen helyzetben vagy.
Arra vár, hogy életed része legyen. Ne magányosan utazz életed csónakjában, hanem legyen Ő az útitársad, aki az esetleges viharokat lecsendesíti, aki a vak szemét megnyitja, a bénát talpra állítja, a sírónak letörli könnyeit és a reménytelen élethelyzetbe a reményteljes jövőt adja a benne bízóknak. Mikor lábad meginogna, Ő ott van. Mikor lelked félelmek közt lesz, ő már ott van.
„Ne féljetek!” Ez az ige is parancsként hangzik. Akkor miért félünk? Mi az, amit nem kegyelemből kaptunk volna a mennyei Atyánktól? Amikor Jézus megígérte, hogy velünk lesz a világ végezetéig, akkor ezt komolyan is gondolta. Miért kételkedsz? Bízz Benne, mert Ő él! Ne félj, mert veled van!

☝KIK JUTHATNAK BE AZ ISTEN ORSZÁGÁBA?

🍁 Igegyüjtemény a Szentírás Alapján:🍂

"Csak, Akik Beirattak az "Élet Könyvébe"
(amely a Bárányé.)
(Jel.21. 27.)
"Kiket Isten Öröktől fogva Kiválasztott az Üdvösségre. (2.Thess.2.13.)
"Gyertek Én Atyámnak Áldottai, Örököljétek az Országot, amely számotokra készíttetett a Világ Megalapítása óta.
(Mát.25.34.)
"Akik Istentől Születtek."
(Ján.3.3, Ján. 2.29.)
"Krisztusban Hívő Tanítványok".
Ne Félj, te kicsiny Nyáj,
mert Tetszett a Ti Atyátoknak, hogy néktek adja az Országot.
(Luk.12.32.)
"Annakokáért Mozdíthatatlan Országot Nyervén, legyűnk Háládatosak, melynél fogva Szolgáljunk az Istennek Tetsző módon.
(Zsid.12.28.)
"A Zsidóktól elvétetett az Istennek Országa, és oly népnek adatott, amely Megtermi annak Gyümölcsét.
(Mát. 21.43.)
"És jőnnek Napkeletről, és Napnyugatról, és Északról, és Délről, és az Isten Országában Letelepednek. (Luk. 13.29.)
"Kik Krisztusért Mindenüket Elhagyják."
(Mát. 19.29.)
"Akik, úgy fogadják Isten Országát, mint Gyermek". (Márk. 10.15.)
"Engedjétek hozzám
jönni a Gyermekeket, és ne Tiltsátok el őket: mert Ilyeneké az Istennek Országa".
(Luk. 18.16.)
"Kiknek szive Tiszta."
(Mát. 5.8.)
"Az Ártatlan kezű és Tiszta Szivű, aki nem adja Lelkét Hiábavalóságra". (Zsol.24.3.4.)
"Az Igazak, Fénylenek, mint a Nap, az ő Atyjuknak Országában."
(Mát.13.43.) "
"Akik alázatosok"
(Mát. 5.5.)
"Kik Szellem szerint Járnak".
(Rom.8.1.)
"A Lelki szegények"
(Mát. 5.3.)
"Boldogok vagytok ti Szegények, mert Tiétek az Isten Országa."
(Luk. 6.20.)
"Nem az Isten Választotta e ki, a Világ Szegényeit, hogy Gazdagok legyenek Hitben, és Örökösei az Országnak, amelyet, azoknak Igért, akik Őt Szeretik.
(Jak. 2.5.)
"Kik Háborúságot szenvednek az Igazságért".
(Mát. 5.10.)
"Ezek azok, akik Jöttek a Nagy Nyomorúságból, és megmosták az ő Ruhájukat, és Megfehérítették, a
Bárány Vérében."
(Jel.7.14.)
"Ki a Törvényt nem csak tanítja, hanem Cselekszi is azt. (Mát. 5.19.)
"Kik Jó gyümölcsöt teremnek".
(Ján. 15.16.)
Akik Enni adnak az Èhezőnek, megitatják a Szomjazót, Stb... és mindezt Boldogan, Jézus Krisztusért Teszik.
(Mát. 25.35.)
"Akik Erővel Ragadják el azt"
(Mát. 11.12.)
Keresztelő János napjaitól fogva, mind mostanáig a Mennyek Országa, Erőszakosokra vár, és az Erőszakoskodók Ragadják meg.
"A Győzedelmesek: Aki győz, annak Nevét nem Törölöm ki az Élet Könyvéből, és Vallást teszek az ő Nevéről az Én Atyám, és az Ő Angyalai előtt.
Ezek után láttam:
Nagy sokaság jött, senki sem tudta megszámlálni, minden Nemzetből, Törzsből, Népből és Nyelvből.
Megálltak a Királyi Szék Előtt és a Bárány Előtt Fehér Ruhákban, kezükben Pálmaágakkal."
(Jel.7.9.)
"Ide kell a Szentek Állhatatossága, akik meg Tartják az Isten Parancsolatait és a Jézusban Vetett Hitet."
(Jel.14.12.)
Hálás vagyok Istenem, hogy Mindezt Kijelentetted azoknak, akik Tiszta és Őszinte Szívvel Követnek Téged és a Te Igéidet Komolyan veszik, és Megtartsák!
Minden Dicsőség Legyen az Úré, Mindörökké!
Hálát adok Uram, a Kegyelmedért, Krisztus Örökkévaló Hűséges Szeretetéért és a Szent Szellem Vezetéséért!
ÁmenJézus Nevében!

💥A Nap Igéje💞

Róma 11:29
,,Mert Isten ajándékai és az ő elhívása visszavonhatatlanok.,, (Károli rev.)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥 - Mai Igerész💥-Zsoltárok könyve 5. rész 13.

,,💞Mert te, Uram, megáldod az igazat, körülveszed a te jóvoltoddal, mint egy paizszsal.


1. Az éneklőmesternek a nehilótra, Dávid zsoltára.
2. Uram, figyelmezz szavaimra; értsd meg az én sóhajtásomat!
3. Ügyelj az én kiáltásom szavára, én Királyom és én Istenem; mert én hozzád imádkozom!
4. Uram, jó reggel hallgasd meg az én szómat; jó reggel készülök hozzád és vigyázok.
5. Mert nem olyan Isten vagy te, a ki hamisságban gyönyörködnél; nem lakhatik tenálad gonosz.
6. Nem állhatnak meg szemeid előtt a kevélyek, gyűlölsz te minden bűnt cselekedőt.
7. Elveszted, a kik hazugságot szólnak; a vérszopó és álnok embert útálja az Úr.
8. Én pedig a te kegyelmed sokaságából házadba mehetek; leborulok szent templomodban a te félelmedben.
9. Uram, vezess engem a te igazságodban az én ellenségeim miatt; egyengesd előttem a te útadat!
10. Mert nincsen az ő szájokban egyenesség, belsejök csupa romlottság; nyitott sír az ő torkuk, nyelvökkel hizelkednek.
11. Kárhoztasd őket, oh Isten; essenek el saját tanácsaik által; taszítsd el őket vétkeik sokasága miatt, mert fellázadtak ellened.
12. És majd örülnek mindnyájan, a kik bíznak benned; mindörökké vígadjanak, és te megoltalmazod őket, és örvendeznek te benned, a kik szeretik a te nevedet.
13. Mert te, Uram, megáldod az igazat, körülveszed a te jóvoltoddal, mint egy paizszsal.1. Az éneklőmesternek a nehilótra, Dávid zsoltára.
2. Uram, figyelmezz szavaimra; értsd meg az én sóhajtásomat!
3. Ügyelj az én kiáltásom szavára, én Királyom és én Istenem; mert én hozzád imádkozom!
4. Uram, jó reggel hallgasd meg az én szómat; jó reggel készülök hozzád és vigyázok.
5. Mert nem olyan Isten vagy te, a ki hamisságban gyönyörködnél; nem lakhatik tenálad gonosz.
6. Nem állhatnak meg szemeid előtt a kevélyek, gyűlölsz te minden bűnt cselekedőt.
7. Elveszted, a kik hazugságot szólnak; a vérszopó és álnok embert útálja az Úr.
8. Én pedig a te kegyelmed sokaságából házadba mehetek; leborulok szent templomodban a te félelmedben.
9. Uram, vezess engem a te igazságodban az én ellenségeim miatt; egyengesd előttem a te útadat!
10. Mert nincsen az ő szájokban egyenesség, belsejök csupa romlottság; nyitott sír az ő torkuk, nyelvökkel hizelkednek.
11. Kárhoztasd őket, oh Isten; essenek el saját tanácsaik által; taszítsd el őket vétkeik sokasága miatt, mert fellázadtak ellened.
12. És majd örülnek mindnyájan, a kik bíznak benned; mindörökké vígadjanak, és te megoltalmazod őket, és örvendeznek te benned, a kik szeretik a te nevedet.
13. Mert te, Uram, megáldod az igazat, körülveszed a te jóvoltoddal, mint egy paizszsal.

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥 - Mai Igerész💥- Zsoltárok könyve 50. rész 15.

,,❤️És hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged és te dicsőítesz engem.,,

1. Asáf zsoltára. Az Istenek Istene, az Úr szól, és hívja a földet a nap keltétől lenyugtáig
2. A Sionról, a melynek szépsége tökéletes, fényeskedik Isten.
3. Eljön a mi Istenünk és nem hallgat; emésztő tűz van előtte, s körülte erős forgószél.
4. Hívja az egeket onnan felül, és a földet, hogy megítélje népét:
5. Gyűjtsétek elém kegyeseimet, a kik áldozattal erősítik szövetségemet!
6. És az egek kijelentik az ő igazságát, mert az Isten biró. Szela.
7. Hallgass én népem, hadd szóljak! Te Izráel, hadd tegyek bizonyságot rólad; Isten vagyok én, a te Istened.
8. Nem feddlek én téged áldozataidért, és hogy égőáldozataid szüntelen előttem vannak.
9. De nem fogadhatok el tulkot a te házadból, vagy bakokat a te aklaidból;
10. Mert enyém az erdőnek minden vadja, a barmok az ezernyi hegyeken.
11. Ismerem a hegyeknek minden szárnyasát, és a mező állatai tudva vannak nálam.
12. Ha megéhezném, nem mondanám meg néked, mert enyém e világ és ennek mindene.
13. Avagy eszem-é én a bikák húsát, és a bakoknak vérét iszom-é?
14. Hálával áldozzál az Istennek, és teljesítsd a felségesnek fogadásidat!
15. És hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged és te dicsőítesz engem.
16. A gonosznak pedig ezt mondja Isten: Miért beszélsz te rendeléseimről, és veszed szádra az én szövetségemet?
17. Hiszen te gyűlölöd a fenyítést, és hátad mögé veted rendelésimet!
18. Ha lopót látsz, mellé adod magad, és ha paráznákat, társalkodol velök.
19. A szádat gonoszságra tátod, és a nyelved csalárdságot sző.
20. Leülsz és felebarátodra beszélsz, anyád fiát is megszidalmazod.
21. Ezeket teszed és én hallgassak? Azt gondolod, olyan vagyok, mint te? Megfeddelek téged, és elédbe sorozom azokat.
22. Értsétek meg ezt, ti Istent felejtők, hogy el ne ragadjalak menthetetlenül:
23. A ki hálával áldozik, az dicsőít engem, és a ki az útra vigyáz, annak mutatom meg Istennek szabadítását.

💥GYŐZTES ÉLET💥 -❣️AZ ÚR SZABADÍT MEG❣️

❣️M E G V A L L Á S❣️


1. Aki a Felségesnek rejtekében lakozik, a Mindenhatónak árnyékában nyugoszik az.
2. Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem ő benne bízom!
3. Mert ő szabadít meg téged a madarásznak tőréből, a veszedelmes dögvésztől.
4. Tollaival fedez be téged, és szárnyai alatt lészen oltalmad; paizs és pánczél az ő hűsége.
5. Nem félhetsz az éjszakai ijesztéstől, a repülő nyíltól nappal;
6. A dögvésztől, a mely a homályban jár; a döghaláltól, a mely délben pusztít.
7. Elesnek mellőled ezeren, és jobb kezed felől tízezeren; és hozzád nem is közelít.
8. Bizony szemeiddel nézed és meglátod a gonoszoknak megbüntetését!
9. Mert azt mondtad te: Az Úr az én oltalmam; a Felségest választottad a te hajlékoddá:
10. Nem illet téged a veszedelem, és csapás nem közelget a sátorodhoz;
11. Mert az ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden útadban.
12. Kézen hordoznak téged, hogy meg ne üssed lábadat a kőbe.
13. Oroszlánon és áspiskígyón jársz, megtaposod az oroszlánkölyköt és a sárkányt.
14. Mivelhogy ragaszkodik hozzám, megszabadítom őt, felmagasztalom őt, mert ismeri az én nevemet!
15. Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt; vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.
16. Hosszú élettel elégítem meg őt, és megmutatom néki az én szabadításomat.
Zsoltárok könyve 91. rész

Dicsőség az Atyának a Jézus hatalmas Szent Nevében, mindörökké, Ámen💞
----------------------
" A természetfeletti védelem " Fodor Sándor prédikáció - 09/10/2021 -
https://www.youtube.com/watch?v=aklRxRunttM

2021. október 13., szerda

Zsoltárok könyve 138. rész 8.

,,💞Elvégzi értem az Úr. Uram, a te kegyelmed örökkévaló: ne hagyd el a te kezeidnek alkotásait!

1. Dávidé. Magasztallak téged teljes szívemből; énekkel áldlak az istenek előtt.
2. Szent templomod felé hajolok, s magasztalom nevedet kegyelmedért és igazságodért; mert minden neveden felül felmagasztalád a te beszédedet.
3. Mikor kiáltottam, meghallgattál engem, felbátorítottál engem, lelkemben erő támadt.
4. Magasztal téged, Uram, e földnek minden királya, mikor meghallják szádnak beszédeit,
5. És énekelnek az Úrnak útairól, mert nagy az Úr dicsősége!
6. Noha felséges az Úr, mégis meglátja az alázatost, a kevélyt pedig távolról ismeri.
7. Ha nyomorúságban vergődöm, megelevenítesz; ellenségeim haragja ellen kinyújtod kezedet, és a te jobbkezed megment engemet.
8. Elvégzi értem az Úr. Uram, a te kegyelmed örökkévaló: ne hagyd el a te kezeidnek alkotásait!



💥Örömteli Bátorító :) - Ki vagyok Krisztusban?

Ki vagyok Krisztusban?
FÉLSZ? AGGODSZ?
Önbizalmad a padlón? Elfogyott az erőd? A hited gyenge?
Mindannyiunkkal van ez így...

,,Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is;
De a kik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyûk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!,, Ézsaiás 40:30-31 - Hungarian Károli

Ismerd meg magad, nézz bele a Biblia tükrébe és lásd magad, annak, akinek Isten mondd téged!
Fogadd el és élj ennek megfelelően.I

Isten gyermeke vagyok, mert romolhatatlan magból születtem, Isten élő és maradandó igéje által. (1 Péter 1:23)

Megbocsátást nyertem, minden bűnöm le lett mosva a Bárány vérében. (Efezusi 1:7, Zsidók 9:14, Kolossé 1:14, 1 János 2:12, 1 János 1:9)

Új teremtés vagyok. (2 Korinthus 5:17)

A Szent Szellem temploma vagyok. (1 Korinthus 6:19) Megszabadultam a sötétség hatalmából és Isten királyságához tartozom. (Kolossé 1:13)

Megszabadultam a törvény átkától. (1 Péter 1:18, Galata 3:13)

Szent, azaz Isten számára külön választott vagyok. (Róma 1:7, 1Korinthus 1:2, Filippi 1:1)

Áldott vagyok. (5 Mózes 28:1-14, Galata 3:9)

Fej vagyok és nem a farok. (5 Mózes 28:13)

Szent és feddhetetlen vagyok Őelőtte, szeretetben. (Efezusi 1:4)

Győztes vagyok. (Jelenések 21:7, 2 Korinthus 2:14)

Szabad vagyok. (János 8:31-33)

Erős vagyok az Úrban. (Efezusi 6:10)

Meghaltam a bűn számára. (Róma 6:2, 11, 1 Péter 2:24)

Több vagyok, mint hódító. (Róma 8:37)

Örökös társa vagyok Krisztusnak. (8:17)

Teljes vagyok Őbenne. (Kolossé 2:10)

Megfeszíttettem Krisztussal. (Galata 2:20)

Krisztussal együtt feltámadtam, és mennyei helyekre lettem ültetve. (Kolossé 2:12)

Élek Krisztussal. (Efezusi 2:20)

Isten megbékéltetett magával. (2 Korinthus 5:18)

Szabad vagyok a kárhoztatástól. (Róma 8:1)

Szilárdan meggyökereztem, megalapozódtam, felépültem a hitben, és túlárad bennem a hála. (Kolossé 2:7)

A gonosz nem érinthet, mert Istentől születtem. (1 János 5:18)

Isten igazsága vagyok Krisztusban. (2 Korinthus 5:21, 1 Péter 2:24)

Isten választottja vagyok. (1 Tesszalonika 1:4, Efezusi 1:4, 1 Péter 2:9)

Isten szemefénye vagyok. (5 Mózes 32:10, Zsoltárok 17:8)

Jézus sebei által gyógyultam meg. (1 Péter 2:24, Ézsaiás 53:6)

Az Ő képére változom. (2 Korinthus 3:18, Filippi 1:6)

Isten szeretettje vagyok. (Kolossé 3:12, Róma 1:7, 1Tesszalonika 1:4)

Örök szeretettel szeret. (Jeremiás 31:3)

Isten alkotása vagyok. (Efezusi 2:10)

Krisztus elméjével rendelkezem. (1 Korinthus 2:16)

Isten békessége az enyém. (Filippi 4:7)

Isten természetének részese vagyok. (2 Péter 1:4)

Nagyobb Az, Aki bennem van, mint az aki a világban van. (1 János 4:4)

Mindenre képes vagyok Krisztuson keresztül, amire Isten elhívott. (Filippi 4:13)

Isten betölti minden szükségemet, az Ő dicsősége gazdagsága szerint. (Filippi 4:19)

Az Úr vezet szüntelen. (Ézsaiás 58:11)

Nem a félelem, hanem az erő, a szeretet és a józanság szellemét kaptam. (2 Timóteus 1:7)

Mennyei állampolgár vagyok. (Filippi 3:20)

Jézus Krisztus élete áramlik rajtam keresztül, Isten áldássá tesz mások számára. 
(János 15:5, Zakariás 8:13)


💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Néhány nap múlva ismét elment Kapernaumba, és elterjedt a híre, hogy otthon van. 

Erre olyan sokan gyűltek össze, hogy még az ajtó előtt sem volt hely; ő pedig hirdette nekik az igét. 

Oda akartak hozzá menni egy bénával, akit négyen vittek. De mivel a sokaság miatt nem vihették őt hozzá, megbontották a tetőt ott, ahol ő volt, és a résen át leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig látva a hitüket, így szólt a bénához: Fiam, megbocsáttattak a te bűneid. 

Ott ültek néhányan az írástudók közül, és így tanakodtak szívükben: Hogyan beszélhet ez így? 

Istent káromolja! Ki bocsáthat meg bűnöket az egy Istenen kívül? Jézus lelkében azonnal felismerte, hogy így tanakodnak magukban, és ezt mondta nekik: Miért tanakodtok így szívetekben? 

Melyik a könnyebb? Azt mondani a bénának, hogy megbocsáttattak a te bűneid, vagy azt mondani, kelj fel, vedd az ágyadat és járj? 

Azért pedig, hogy megtudjátok, az Emberfiának van hatalma bűnöket megbocsátani a földön – így szólt a bénához: Neked mondom, kelj fel, vedd az ágyadat, és menj haza! 

Az pedig felkelt, azonnal felvette az ágyát, és kiment mindenki szeme láttára; úgyhogy ámulatba estek mind, dicsőítették Istent, és ezt mondták: Ilyet még sohasem láttunk!” ‭

Márk‬ ‭2:1-12‬


💥Van Erőm💥

Természetes dolog, hogy reggel felkelül, és nekilátunk teendőinknek.
Célokat tűzünk ki magunk elé, olykor pedig kihívásokkal találkozunk.
Mi történne akkor, ha nem tudnánk felkelni? Bizonyára kevesen éltük át azt, hogy nem volt erőnk vagy a betegség terhe oly mértékben nehezedett ránk, hogy mozdulni sem tudtunk.
Ez az ember, akiről szó van, évek óta így élt. Reménytelen helyzet. Sajnos, egy idő után feladta.
Csodálatos a barátai hite, akik készek voltak még egy háztetőt is lebontani, csak ezért, hogy barátjuk meggyógyulhasson.
Mennyire áldott az az ember, akit Isten megáldott olyan szülőkkel, társsal, barátokkal, akik készek támogatni a nehéz időben.
Amikor tényleg a lehetetlen áll előttünk, hatalmas erőt tud adni az, ha valaki imával támogat; és ha bennünk még meg is fogyatkozik az Istenbe vetett hit és remény, a mellettünk levő reménye, hite erőt fog adni elkeseredésünk közepette, hogy felnézzünk Jézusra.
„Jézus pedig látva a hitüket, így szólt a bénához: Fiam, megbocsáttattak a te bűneid.” (Márk 2,5)
Kelj fel, és Krisztus szava által emelj fel másokat. Ha ismered a Megváltód, aki vérével fizetett érted, akkor ezt is add tovább. Mondd el, hogy Jézusnál van gyógyulás, és az Ő szava erőt fog adni még akkor, ha már feladtuk.
Kelj fel, mert Jézus Krisztust képviseled!