2021. november 20., szombat

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Zsoltárok 121/7
,,Az Úr megőriz téged minden bajtól, megőrzi életedet.,,
Legyen áldott,szép napod :)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Lukács 10/17-20 (EFO)
,,Amikor a hetvenkét tanítvány nagy örömmel visszatért, azt mondták Jézusnak: 
Uram, még a gonosz szellemek is engedelmeskednek, amikor a nevedben rájuk parancsolunk! 
Jézus erre így felelt: Láttam a Sátán bukását, ahogy a Mennyből lezuhant, mint a villám! 
Figyeljetek rám! Igaz, hogy hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon és skorpiókon tapossatok, s ez a hatalom nagyobb, mint az ellenség minden ereje, és semmi sem árthat nektek. 
De mégse annak örüljetek, hogy a gonosz szellemek engedelmeskednek nektek, hanem annak, hogy a nevetek fel van írva a Mennyben!,,

🏵️ Legyen szép Vasárnapod🏵️

Jeremiás 29/13
,,És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem.,,

💥Reggeli dicséret - Kóla, kapitalizmus, kegyelem🌹

"Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek."
János evangéliuma 8:36


Szereted a kólát? Én szeretem... de miért?

Slavoj Žižek, a kortárs, szlovén anti-kapitalista filozófus szerint a vágyaink hátterén sokkal több van, mint csupán a tárgy maga. Autót sem azért veszünk csupán, hogy a gyereket óvodába szállítsuk, hiszen arra a legolcsóbb "tragacs" is elég volna. Mégis emberek milliói cserélik le a járműveiket, mikor alkalmuk adódik, mert az árucikk többet ígér, mint amit ad: az autó szabadságot, a drogok kikapcsolódást, az alkohol társadalmi kapcsolatokat, a pornográfia intimitást, a kóla pedig azt, hogy oltja a szomjadat és még az íze is jó. Hogy mit kapunk tőlük? Az már egy teljesen más kérdés, nem?

Hiszen erről szólnak a reklámok is. Álcsaládok ígérnek ál-megelégedést és mosolyogva keltik fel a vágyainkat. Egy új TV, és boldogabb leszel! Ha felveszed ezt a hitelt, megszűnnek a pénzügyi problémáid! A legtalálóbb a fájdalomcsillapító reklámja. A fájdalom nem múlik el tőle, csak végre nem érzem. Mit ígér? Gyógyulást. Mit ad? Pillanatnyi enyhülést.

Žižek szerint a világ legjobb árucikke nem más, mint a kóla. Véleménye szerint a kóla az, ami már majdhogynem megszűnik "vágycsillapítónak" lenni, és az egyetlen célja eladni önmagát. A kóla nem kimondottan jó ízű, különösen pár perc után, mikor már kiment belőle a szénsav és kicsit felmelegedett. Nem is oltja a szomjat, sőt, valójában aki issza csak még szomjasabb lesz tőle. Mégis a világ lenagyobb mennyiségben eladott itala. Sőt, semmi mást nem tesz, csak gerjeszti az iránta táplált vágyat: mivel csak egyre szomjasabbá válsz, egyre többet és többet akarsz inni belőle. Tökéletes árucikk, nem? Az üres ígéretek mintapéldája. Žižek szerint már csak annyi kellene, hogy kivegyék belőle a cukrot és a koffeint is, és tényleg nem lenne semmi értelme inni, így a betölthetetlen vágyak öngerjesztő eszközeként valóban tökéletes árucikké válhatna.

A kóla nagyszerűen mintázza a világunkat. Attól, hogy iszo, nem leszel kevésbé szomjas.
A drogok nem adnak megoldást semmire. Az alkohol oldószer ugyan, de nem a problémákat oldja, csak a gátlásokat. És az autó? Az új autótól sem leszel szabadabb. Van azonban valaki, aki igazi szabadságot tud adni a számunkra: Jézus Krisztus. Nem csak szabadságot, megnyugvást, békességet, társadalmi kapcsolatokat... Mindent egyben! Ha a kóla a tökéletes árucikk, akkor az, amit ő ajánl, az ennek pont az ellentéte: hiszen sokkal többet ad, mint amit ígér.

Aki ebből a kólából iszik, újra megszomjazik, "de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne." (János evangéliuma 4:13-14)

Egy korty, és többé nem lesz szükséged másra. A legcsapnivalóbb árucikk, de pont erre van szükséged, mert tökéletes.

(Ömböli Krisztián)

💥Van Erőm💥 - MIRE VÁGYSZ?

Vágyunk arra, hogy erősek legyünk. Vágyunk arra, hogy szabad, boldog, békés életünk legyen.
A fizikai, szellemi munka elvégzése után hamar elfáradunk. Mikor van egy pár perc szabad időnk, azon gondolkodunk, hogy „Uram, bárcsak megadnád a mást.”
Izráel népe, amikor fogságban volt Egyiptomban, Isten meghallotta minden egyes jajkiáltásukat, sóhajtásukat, és elküldte Mózest, hogy általa megszabadítsa népét.
Ezt követően, az ember szinte már fuldokolt a bűneiben, de elküldte Jézus Krisztust, hogy megszabadítson.
Lehet, hogy erőtlennek érezzük magunkat, mert sok mindenről kell gondoskodnunk; lehet, hogy nem érezzük magunkat szabadnak, mert valami megkötözi a szívünket, de Isten segíteni tud nekünk.
Amikor ezt mondanánk: Uram, elfogyott az erő, és képtelen vagyok többet lépni... 
Ő lesz az, aki biztatni, támogatni fog egészen addig, míg célba nem érünk.

Tudom, hogy nehéz erősnek lenni a próbák ideje alatt, de az a fontos, hogy legyen időnk Istennel beszélgetni, mert minél szorosabb a kapcsolatunk Vele, annál szabadabb életet tudunk élni és Vele erősek lehetünk az év minden napján.
Nem szabad elfelednünk, hogy Isten minden imát meghallgat, csupán némelyikre a „megvan mindennek a maga ideje” szavakkal válaszol.
Hiszem, hogy az egyetlen erőforrás az életünkben, az egyedül Isten. 
Hányszor megtapasztaltuk a gondoskodását, szeretetét, kegyelmét. Teljes szívből hálásak lehetünk, és örülhetünk ennek a csodás percnek is.

💥Van Erőm💥 - SÖTÉTSÉG

Egészen természetes a számunkra, hogy ha este besötétedik felkapcsoljuk a lámpákat. Régen ez eléggé nagy problémát jelentett.Ha a Biblia első lapjai között kezdünk el keresgélni, akkor láthatjuk, hogy Isten világító tűzoszloppal vezette, védelmezte az ő népét, amikor a pusztában bolyongtak. Továbbá Sámuel első könyvében arról olvasunk, hogy a templomban Isten mécsese sokáig égett. Ez is arra szolgált, hogy a kis fényével Isten állandó, csodálatos jelenlétét hirdesse a körülötte levő embereknek.
Amikor Dávid leírta ezeket a sorokat, akkor már megtett egy bizonyos életutat, de nem egyedül, hanem Istennel közösen. Az évek során megtanulta, hogy harcaiban sose a maga erejében bízzon, hanem Isten jelenlétére támaszkodjon. Így, a biztos győzelem tudatával indult bátran hatalmas seregek ellen, mert a Seregek Istene is vele volt a csatatéren.
Dávid életének alkonyán erről a csodás Istenről tesz bizonyságot: „Te vagy, Uram, a mécsesem, az Úr fénysugarat küld nekem a sötétbe. Veled a rablóknak is nekirontok; ha Isten segít, a kőfalon is átugrom. Isten útja tökéletes, az Úr beszéde színigaz. Pajzsa ő mindazoknak, akik hozzá menekülnek. Van-e Isten az Úron kívül, és van-e kőszikla Istenünkön kívül? Isten az én erős menedékem, ő vezeti útján a feddhetetlent.” (2Sámuel 22,29-33)
Tanuljuk meg, hogy életünk viharaiban mi is Istennel harcoljunk. Legyen ő a világosság a mi számunkra ma, holnap és minden időben.

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Hallgassatok rám, szigetek! Újuljon meg a nemzetek ereje! 
Jöjjenek ide, azután beszéljenek, szálljunk perbe egymással! Ki indította el napkeletről azt, akinek lépteit győzelem kíséri? 
Ki adja hatalmába a népeket, hogy királyokat tiporjon le? 
Porrá zúzza őket fegyvere, íja előtt szétszóródnak, mint a pelyva. 
Üldözi őket, háborítatlanul nyomul előre, l
ába is alig éri az ösvényt. Ki tette ezt, ki vitte véghez? 
Ki hívja elő örök idők óta a nemzedékeket? Én, az Úr vagyok az első, és én mindvégig ugyanaz maradok. 
Látják ezt a szigetek, és megijednek, a föld szélein is remegni kezdenek, közelednek egymáshoz, és összejönnek. 
Egyik a másikat támogatja, és ezt mondják egymásnak: 
Légy erős! Biztatja a kovács az ötvöst, a kalapáccsal egyengető azt, aki az üllőt veri, és ezt mondja a forrasztásról: Jól van! – és megerősíti szegekkel, hogy majd ne inogjon. 
De te, szolgám, Izráel, Jákób, akit kiválasztottam, barátomnak, Ábrahámnak utóda! 
A föld végén ragadtalak meg, annak legszéléről hívtalak el. 
Ezt mondtam neked: Szolgám vagy! Kiválasztottalak, nem vetlek el téged! 
Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! 
Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.”
‭‭Ézsaiás‬ ‭41:1-10‬


💥Napi 1 Ige💥

,,Amilyen irgalmas az apa fiaihoz,olyan irgalmas az Úr az istenfélőkhöz.,,
(Zsoltárok 103:13 RÚF)

💥Kiátó Szó a Pusztában💥

 "Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól." 1János 1:9


💥Örömteli mindennapok💥 - Mindennapi Védelem

Ima - Megvallás a 91 Zsoltár alapján


A Felségesnek rejtekében lakozom, a Mindenhatónak árnyékában nyugszom.
Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem, Őbenne bízom! Mert Ő szabadít meg engem a madarásznak tőréből, a veszedelmes dögvésztől.
Tollaiva fedez be engem, és szárnyai alatt van oltalmam; pajzs és páncél az Ő hűsége és Igazsága.
Nem félek az éjszakai ijesztéstől, a repülő nyíltól nappal. Elesnek mellőlem ezren, és jobb kezem felől tízezren; és hozzám nem is közelít. Bizony szemeimmel nézem, és meglátom a gonoszok megbüntetését.
Az Úr az én oltalmam; a Felségest választottam az én hajlékommá.
Ezért nem illet engem a veszedelem, és csapás nem közeleg a lakhelyemhez; mert Ő az angyalainak parancsolt felőlem, hogy őrizzenek engem minden utamon. Kézen hordoznak
engem, hogy meg ne üssem lábamat a kőbe. Oroszlánon és áspiskígyón járok,megtaposom az oroszlánkölyköt és a sárkányt.
Így szól hozzám az Úr: „Mivelhogy ragaszkodik hozzám, megszabadítom őt,felmagasztalom őt, mert ismeri az én nevemet. Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt; vele vagyok háborúságában, megmentem és megdicsőítem őt. Hosszú élettel elégítem meg őt, és megmutatom néki az én szabadításomat.”
Köszönöm Uram, hogy Te az angyalaidnak parancsolsz felőlem, hogy őrizzenek engem minden utamon.
A Te angyalaid kézen hordoznak engem, hogy meg ne üssem lábamat a kőbe.
Az Úr angyala tábort jár körülöttem, és kiszabadít engem minden utamon. Ámen!
A világban káosz és félelem uralkodik,de nekünk van egy biztos pont az életünkben az Úr Jézus! 
Az élő Ige ,amit szólhatsz az életedre, a családodra és a körülményeidre minden nap,akár többször is.
Ne engedd meg,hogy a félelem eluralkodjon rajtad,ha támadna ,állj ellen az Igei ima-megvallással.
Élj az Igében,élj az Igével és add tovább másoknak is.Bátoríts ,építs másokat.Oszd meg az örömhírt az emberekkel ,akik még nem ismerik Jézus Krisztust ! Add tovább az élő Igét ,hogy mások is éljenek általa!

Legyen örömteli napod :)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Lukács 1:37
,,Látod, Isten számára semmi sem lehetetlen!”

**Ahogyan a levelen keresztül kibujik a virág, úgy Isten számára is minden lehetséges!**

❣️A hálaadás kihoz a nyomorúságból❣️

Horváth K. Zsombor prédikációja -



💥A Hét Igéje💥

Zsoltárok könyve 71. rész 5.
,,Mert te vagy az én reménységem, oh Uram, Istenem, én bizodalmam gyermekségemtől fogva!,,


1. Te benned bízom, Uram! Ne szégyenüljek meg soha.
2. A te igazságod szerint ments meg és szabadíts meg engem; hajtsd hozzám füledet és tarts meg engem.
3. Légy sziklaváram, a hova menekülhessek szüntelen; rendelkezzél megtartásom felől, mert kőszálam és erősségem vagy te.
4. Én Istenem, szabadíts meg engem a gonosznak kezéből; a hamisnak és kegyetlennek markából!
5. Mert te vagy az én reménységem, oh Uram, Istenem, én bizodalmam gyermekségemtől fogva!
6. Reád támaszkodom születésem óta; anyámnak méhéből te vontál ki engem; rólad szól az én dicséretem szüntelen.
7. Mintegy csudává lettem sokaknak; de te vagy az én erős bizodalmam.
8. Megtelik szájam dicséreteddel, minden napon a te dicsőségeddel.
9. Ne vess el engem az én vénségemnek idején; mikor elfogy az én erőm, ne hagyj el engem!
10. Mert felőlem szólanak elleneim, és a kik életemre törnek, együtt tanácskoznak,
11. Mondván: Az Isten elhagyta őt! Kergessétek és fogjátok meg, mert nincs, a ki megszabadítsa.
12. Oh Isten, ne távozzál el tőlem! Én Istenem, siess segítségemre!
13. Szégyenüljenek meg és enyészszenek el életemnek ellenségei; borítsa szégyen és gyalázat azokat, a kik vesztemre törnek!
14. Én pedig szüntelen reménylek, és szaporítom minden te dicséretedet.
15. Szájam beszéli a te igazságodat, minden nap a te szabadításodat, mert számát sem tudom.
16. Az Úr Istennek nagy tetteivel járok; csak a te igazságodról emlékezem!
17. Oh Isten, gyermekségemtől tanítottál engem; és mind mostanig hirdetem a te csudadolgaidat.
18. Vénségemig és megőszülésemig se hagyj el engem, oh Isten, hogy hirdessem a te karodat e nemzetségnek, és minden következendőnek a te nagy tetteidet.
19. Hisz a te igazságod, oh Isten, felhat az égig, mert nagyságos dolgokat cselekedtél; kicsoda hasonló te hozzád, oh Isten?!
20. A ki sok bajt és nyomorúságot éreztettél velünk, de ismét megelevenítesz, és a föld mélységéből ismét felhozol minket.
21. Megsokasítod az én nagyságomat; hozzám fordulsz és megvigasztalsz engem.
22. Én is tisztellek téged lanttal a te hűségedért, én Istenem! Éneklek néked hárfával, oh Izráelnek szentje!
23. Örvendeznek az én ajakim, hogy énekelhetek néked, és lelkem is, a melyet megváltottál.
24. Nyelvem is minden napon hirdeti a te igazságodat, mert megszégyenültek és gyalázattal illettettek, a kik vesztemre törnek.

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

1Péter 1:22 RÚF
,,Tisztítsátok meg lelketeket az igazság iránti engedelmességgel képmutatás nélküli testvérszeretetre, egymást kitartóan, tiszta szívből szeressétek,,

💥Van Erőm - ZOFONIÁS💥

Mit jelent az, hogy veled van Istened?


Talán semmi sem rémiszt meg egy embert, mint az a tudat, hogy egyedül van egy süllyedő hajóban, mérföldekre a biztos talajtól. Ott van a mindennapjainkban a holnaptól való félelem, amikor már azt gondoljuk, hogy másnapra nem lesz erőnk. Nem is beszélve a csalódásokról, amikkel naponta összeütközünk. Vagy a hang, ami azt sugallja, hogy „…erre nem vagy képes, ezért nyugodtan add fel.”

Nem tekinthetünk ezekre a dolgokra úgy, hogy természetesek az életünkben. Inkább tekintsünk rá úgy, mint egy megoldásra váró probléma, amelyet igen is le tudunk győzni, csakis Istennel közösen.

Mert Isten ott van a holnapban, és arra vár, hogy végtelen erejével közbelépjen, cselekedjen. 
Minden csalódás után a szeretetével vár, ahol megnyugodhat a zaklatott lélek. Nincs távol akkor sem, amikor az ember azt hiszi, hogy valamire nem képes, hanem eszébe juttatja, hogy ne adja fel, menjen bátran, mert soha nem marad egyedül.

Ez az ige az évszázadok során hány embernek nyújthatott erős támaszt a kilátástalannak tűnő helyzetekkor is.

Most pedig szeretnék hozzád szólni. Lehet, hogy jelenleg nem felhőtlen az életed, de vegyél egy mély levegőt, mert te egy erős Istennek vagy a szeretett gyermeke, aki előtt nincs lehetetlen.

Zofóniás próféta könyvének az utolsó fejezete arról szól, hogy Isten megmenti hűséges híveit. 
Ezért minden ok megvan az örömre. 
A csoda pedig az, hogy Isten szeretetében az egész föld, annak minden népe osztozik.

💥Van Erőm - MINDIG VAN JÓ IS💥

„Rossz napom volt, másképp fogalmazva rossz hetem volt. Nem tudom, hogy miért történtek olyan dolgok, amire nem számítottam? Miért nem voltam felkészülve…?”


Folytathatnám ezeket a gondolatokat, de bizonyára te is. Lehet, hogy volna okom csüggedten járni, de ha bízom Istenben, akkor ezt nem tehetem. Lehet, hogy sok olyan dolog történt, amire választ kellene találnom, de inkább Istenre próbálok figyelni.

„Miért csüggedsz el lelkem, miért nyughatatlankodok bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok én néki, az én szabadítómnak és Istenemnek.” (Zsolt 43,5)

Kedves Olvasóm, ezeket a sorokat látva van okod csüggedten járni? Isten üzeni ezt számodra: „Talán oly rövid a kezem, hogy nem tudlak megszabadítani? Vajon nincs elég erőm, titeket megmenteni?” (Ézsaiás 50,2)

Ezekkel a csodás gondolatokkal szeretnélek bíztatni, hogy Isten nem változik, és megtartja ígéreteit.

Emberként fájdalom mentes életre vágyunk. Olyan itt e földi életben nem lesz. Mégis, ettől eltekintve örömmel lépjünk ki a házunk ajtaján, tudva azt, hogy olyan Istenünk van, aki bekötözi sebeinket, megvigasztalja az összetört szívünket, boldogsággal tölti be életünket, szeretetével ölel át, és a nap 24 órájában szüntelenül gondoskodik rólunk.

Számtalanszor tapasztaltam, hogy Isten a rossz dolgokban is megmutatja erejét az által, hogy jóra fordítja azokat.

Áldjuk és magasztaljuk Őt kimondhatatlan ajándékaiért. Vegyük észre életünkben a munkálkodó erejét, és kérjük, hogy azon az úton vezessen, amely hozzá vezet.

Legyünk hát bátrak, boldogok, örömmel teli emberek!

💥Reggeli dicséret - A szegények kívánsága🌹

"A szegények kívánságát meghallgatod, oh, Uram! Megerősíted szívüket, füleiddel figyelmezel..." Zsoltárok 10:17


Gazdag vagyok. Van ételem, a múlt héten még édességre is jutott.
Szegény vagyok. A múlt héten senkit sem segítettem hozzá egy adag meleg ételhez.
Gazdag vagyok. Van autóm, sőt a múlt héten még ki is fényesítettem.
Szegény vagyok. A múlt héten senkit sem vittem el bevásárolni, senkit sem vittem orvoshoz a kocsimmal.
Gazdag vagyok. Van hol lakjam, benne fűtés, kellemes meleg.
Szegény vagyok. A múlt héten senkit sem melegítettem fel, hogy ujjai ne legyenek fagyosak.
Gazdag vagyok. Vannak szeretteim, családom, van szeretetem.
Szegény vagyok. A múlt héten nem szerettem egyetlen ellenségemet sem.
Gazdag vagyok. Van reményem, amivel még a halál völgyében sem keseredek el.
Szegény vagyok. A múlt héten nem adtam reményt egyetlen reménytelennek sem.
Gazdag vagyok. Van hitem, amivel COVID tombolása közepette is belekapaszkodom az Istenbe.
Szegény vagyok. A múlt héten nem adtam hitet az élet nehézségeiben fuldoklónak.
Gazdag vagyok javakban, önzésben, ridegségben, szeretetlenségben...

Szegény szeretnék és gazdag szeretnék lenni, amilyen Jézus is volt!

Mert "boldogok a szegények, mert övék a mennyek országa!"


(Csizmadia Róbert)

MÓZES ÉS JÉZUS

Mózesnek, Izráel népének történelmében megtisztelő helye van. Annak ellenére, hogy sosem volt Rabbi, mégis megkapta a „mi Mózes Rabbink” becenevet. Ő az, akitől kapta a Törvényt a népünk, csodákat tett és még prófétált is az eljövendő Messiásról. Mindennek a tetejébe ő beszélt Istennel szemtől szemben. Mindenesetre vannak emberek, akik azt állítják, hogy mi, akik hiszünk Jézusban, elutasítjuk Mózest. Ők viszont magukról azt mondják „mi hiszünk Mózesben de Jézusban nem”. 
Ám jelentős probléma van azzal, amikor ráerőltetjük másra, hogy ebben vagy abban higgyen. 
Mi Messiáshívő zsidók egyáltalán nem utasítjuk el Mózest, amikor követjük Jézust, és ahogy bemutatásra kerül, a Biblia sem erőlteti ezt ránk, de még az írástudók sem tették ezt.


Jézus és Mózes nem versengenek egymással, pont ellenkezőleg, Mózes egyenesen a Messiásra mutat- Jézusra.
Az 5Mózes 18:15 így szól: „Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!”

Mózes figyelmezteti a népet, hogy készüljenek, mert a jövőben valaki más jön majd, akire hallgatniuk kell. Levi ben Gershon Rabbi a XIV. században már elmagyarázza, hogy ez a próféta a Messiás, és felismeri, hogy a Messiás egyik szerepe, hogy előidézze, hogy a nemzetek (pogányok) imádják Istent.

Tudod azt, hogy a Messiás által imádják a pogányok Izráel Istenét?

Mózes után a próféták is előre látták, hogy aki eljön majd az nagyobb lesz, mint Mózes. Ebben még az írástudók is egyetértettek.
A Talmudban a Szanhedrin 99a traktátusa így szól: „Az összes próféta kizárólag a Messiás napjairól prófétált”.

A Tánhumá Midrás -ban a 14. Toldot így szól: „felmenők éneke, Felemelem a szemem a dombokra. Kicsoda vagy te Nagy Hegy? Zerubbabel előtt egyszerű vagy, Ez a Messiás, Dávid Fia. És miért hívja Őt nagy hegynek? Mert Ő nagyobb mint az Ősapák, ahogy Ézsaiás 52 szól: „Ímé, jó szerencsés lesz szolgám, magasságos, felséges és dicső lesz nagyon.” Fenségesebb mint Ábrahám, nagyobb mint Izsák, dicsőbb mint Jákob és magasabbra emelt Mózesnél… És ezt mondja: „ azt kellene mondanod nekem,-Hordozd őket a kebleden-…és magasabban mint a szolgáló angyalok, ahogy megmondatott:” és körös-körül mindenhol szemek” Vajon kicsoda Ő? Ő a Messiás.”

Egyszerű szavakkal a Tánhumá Midrás kijelenti, hogy a Messiás nagyobb Mózesnél és a pátriárkáknál.

Egy igaz és hithű prófétának két szerepe van: Előszöris át kell adnia Isten igéjét az embereknek, ami nem mindig könnyű és tetszetős feladat. Például, Ézsaiás első próféciái támadást jelentettek az erkölcsileg romlott és korrupt vezetők felé, abban az időben. A második szerepe a prófétának pedig pontosan megjövendölni a várható eseményeket, jellegzetes előrejelzésként. Isten figyelmeztette a népet, hogy óvakodjanak a hamis prófétáktól, akik próféciái nem teljesedtek be. Az a próféta, aki tévedett, az halálbüntetésre számíthatott. Ahogyan az ószövetségi próféták is, Jézus tökéletesen betöltötte mindkét szerepet. Eljuttatta Isten üzenetét az emberekhez, azokat is amelyek sokszor nem voltak túl tetszetősek a vallásos zsidó vezetők számára, akik, ismereteink alapján, igen romlottak voltak abban az időben és ezért elutasították az Ő szolgálatát. Jézus előre szólt a jövőről is. Például szólt Jeruzsálem közelgő lerombolásáról, amely be is következett úgy negyven évvel később, Krisztus után 70-ben. És mint sok más próféta Jézus is véghez vitt jeleket és csodákat és gyógyította a betegeket. Viszont eltérően a hamis prófétáktól, Jézus nem más istenek nevében tette, hanem Izráel Istenének nevében. Jézus végrehajtotta a Messiási Csodát, négy csodát tett, ami a Messiás rendeltetése volt amiket kizárólag Ő tudott véghez vinni (erről már írtunk korábban). A próféta, akit Isten ígért „Mózesre kell hasonlítson”. A 2Mózes leírja, hogy a fáraó elrendelte, hogy öljenek meg minden fiú gyermeket Izráel népéből. Ezáltal amikor Mózes megszületett, a szülei elrejtették őt és ezáltal megmentették az életét. A Fáraóhoz hasonlóan Heródes király, a Messiástól való félelmében, akinek a próféciák szerint akkoriban kellett megszületnie, elrendelte minden két év alatti gyermek megöletését a falvakban. Azért, hogy megmentsék Jézust, József és Mária Egyiptomba menekültek. Mózes Egyiptomban jelent meg Izráel népének és megszabadította őket a rabszolgasorból. Jézus szintén Egyiptomból jött, hogy megszabadítsa népét, ám annak ellenére ezúttal, Jézus megszabadítása nem fizikai, hanem szellemi királyságból származott.

Az Újszövetség dokumentál olyan párbeszédeket, Jézus és bizonyos emberek között, akik a rabbikhoz hasonlóan nem voltak oda érte: „Mondának azért néki: Micsoda jelt mutatsz tehát te, hogy lássuk és higyjünk néked? Mit művelsz a mi atyáink a mannát ették a pusztában; a mint meg van írva: Mennyei kenyeret adott vala enniök.” (János 6:30-31) Jézus válasza mindenkit meglepetésként ért: „Én vagyok az életnek kenyere, a ti atyáitok a mannát ették a pusztában, és meghaltak. Ez az a kenyér, a mely a mennyből szállott alá, hogy kiki egyék belőle és meg ne haljon.” (János 6:48-50) Más szóval Jézus kijelentette, hogy Mózes fizikailag hozott kenyeret, azért hogy a fizikai testüknek legyen élete, míg én magam, jobb kenyeret adok nektek, szellemi kenyeret, ami forrása lesz az örök életnek számotokra.

Jeremiás próféta szintén prófétált a Messiásról és az új szövetségről, különösképp Mózesra utalva és az ő Törvényére: „Ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr; és új szövetséget kötök az Izráel házával és Júda házával. Nem ama szövetség szerint, a melyet az ő atyáikkal kötöttem azon a napon, a melyen kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Égyiptom földéből, de a kik megrontották az én szövetségemet noha én férjök maradtam, azt mondja az Úr.” (Jeremiás 31:31-32)

Jeremiás a nép előtt prófétált, azért mert ők megrontották a Mózesi szövetséget, Isten alkotni fog egy új szövetséget.

Végezetül, Mózes csodákat tett, megszabadította az ő népét a fizikai rabszolgaságból és átadta a Törvényt a mi népünknek. Mózes nagy és csodálatos ember volt, de ő maga rámutatott egy őnála is nagyobbra és csodálatosabbra Jézusra a Messiásra. Őbenne nekünk adatott egy új szövetség, ami nem más mint a szeretet és engesztelés szövetsége.

💥A Nap Igéje💥

János 10:11.
,,Én vagyok a Jó Pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért.,,

Shalom Shalom❣️

Áldott szombatot és szép hétvégét kívánok sok szerettel!

Az Úr áldását, egészségességet, bőséget az életetekre, családotokére egyaránt a Jézus Hatalma Szent Nevében. Ámen!

"💞URam, ne vond meg tőlem irgalmadat, szereteted és hűséged őrizzen szüntelen!"
Zsoltárok 40,12

2021. november 19., péntek

Shabbat Shalom💞

,,Véget vet a halálnak örökre! Az én Uram, az Úr letörli a könnyet minden arcról, leveszi népéről a gyalázatot mindenütt a földön! - Ezt ígéri az Úr!,, (Ézs.25:8)

💥A Nap Igéje💥

Habakuk 2:14
,,Mert az Úr dicsőségének ismeretével betelik a föld, amiképpen a folyamok betöltik a tengert.,,

2021. november 18., csütörtök

💥Napi 1 Ige💥

,,Nincs olyan szent, mint az Úr, rajtad kívül senki sincsen,nincs olyan kőszikla, mint a mi Istenünk.,
(1 Sámuel 2:2 RÚF)


💥Örömteli mindennapok💥

Jézus, pedig felnézett az égre, és ezt mondta: „Atyám, köszönöm, hogy meghallgattál! Tudom, hogy te mindig meghallgatsz..."János 11:41-42


Miután Jézus ezeket a szavakat mondta, hangosan felkiáltott: „Lázár jöjj ki!" És a négy napja halott férfi kijött a sírjából!
Ez az egyik legnagyobb csoda, amit Jézus tett. Lázár már négy napja halott volt, amikor Jézus feltámasztotta őt.
Ugye egyetértesz velem abban, hogy a halál azért egy elég súlyos probléma? A pénzügyi problémák, betegség, vagy munkanélküliség mind rossz dolgok, de azért nem mérhetők a halálhoz.
Szeretném, ha meglátnád, hogy a legkomolyabb probléma közepette, Jézus megmutatja nekünk, hogy mi a megoldás: „Atyám, köszönöm". Akkor mennyivel inkább kell hálát adnunk, amikor kevésbé súlyos problémával nézünk szembe? Ha a hálaadás képes feltámasztani a halottat, akkor adjunk hálát a negatív körülmények ellenére, és meg fogjuk látni a győzelmet.
Sajnos, hajlamosak vagyunk, ennek az ellenkezőjét tenni: morgunk és panaszkodunk. Azonban, a morgás és a panaszkodás csak felnagyítják a problémát. A hálaadás, viszont a hit nyelve. Nem azt mondom, hogy a problémáért adjunk hálát. Nem, hanem hálát adunk Istennek, hogy Ő a mi válaszunk, és hogy már minden szellemi áldással megáldott minket (Efezus 1:3).
„De amim nekem van, az olyan kevés" – mondhatod.
Adj hálát azért a kevésért, és meg fog sokszorozódni.
Jézus hálát adott Atyjának az öt árpakenyérért, és a két kis halért, egy kisfiú ebédjéért, és több mint ötezer embert lakatott jól!
Sőt még 12 kosár maradékot is összeszedtek (János 6:8-12). És ne kerülje el a figyelmünket, hogy amikor újra olvasunk a Szent Szellem által ihletett Írásokban erről az eseményről, megint említésre kerül, hogy az Úr hálát adott: „ahol a kenyeret ették, miután Jézus hálát adott" (János 6:23).
Adj hálát a nehézségek idején.
Akármilyen kevéssel is rendelkezel, ő azt megsokszorozza, és ami halott az életedben, azt feltámasztja!

💥Van Erőm💥 - Nem tudod? Ő tudja!

Nem tudod, hogy mit akar tőled Isten, de valamit biztosan? 
Nem kell extrém dolgokat elképzelned, és azzal idegesíteni magadat. Hiszem, hogy Isten minden embert arra hív, amire alkalmassá teszi. 
Az is egészen biztos, hogy Ő szelíden hívogatni fog téged a szolgálatodba. 
Ne menekülj, ne parázz, hanem csendesedj el, és tölts több időt Istennel, hogy letisztuljanak benned a gondolatok. Az ima helyre tudja rakni benned a nyomasztó kérdéseket. 
Figyelj Isten igéjére, olvasd a Bibliát és keress fel egy papot vagy lelkészt, aki iránt bizalommal vagy.Egészen bizonyos vagyok benne, hogy Isten nem hagy magadra a szolgálatodban.
 Elsőre olyan érzés lehet, mintha a semmibe ugranál biztosítókötél nélkül. Rémisztő és félelmetes, de hatalmas reménységet kaptunk! Isten alkalmassá tesz, és nem hagy ott a semmi közepén.
 Vezet az úton, sőt angyalt küld eléd!
Bátran és vonakodás nélkül ugorhatsz majd az ismeretlenbe, ugyanakkor nem kell sanyargatnod önmagadat, ha még nem vagy erre képes. A lelki fejlődést nem tudod siettetni, türelmesen és alázatosan várd a válaszokat, melyek biztosan nem fognak elmaradni!
A Zsidók 3 arra biztat minket, hogy a gondolatainkat Jézus felé irányítsuk. 
Olykor ez igen nehéz lehet, hiszen olyan sok ártalmas dolog létezik, mely elfordítja a figyelmünket Róla. 
Gondolatainkra számos dolog lehet negatív hatással, ilyenek például a külső befolyások, a kapcsolatok vagy a szavak. Törekedj arra, hogy kizárd az életedből azokat a dolgokat, melyek kedvezőtlen hatással vannak rád, és irányítsd a gondolataid Jézusra.

💥Van Erőm💥 - Én megyek elötted..

Ha a mai üzenetet össze kellene foglalni egy rövid mondatba, az így hangzana: Ne merjünk kételkedni!

„Én megyek előtted, a rögös utat elegyengetem, az ércajtókat betöröm, és a vaszárakat leverem.” 
(Ézsaiás 45,2)


1. Mindnyájunk életében vannak olyan útszakaszok, amelyek nem könnyűek, sőt előfordul, hogy kilátástalannak látjuk a helyzetünket. De Isten biztosít bennünket, hogy Ő készíti ez utat. "Elegyengetem", ami azt jelenti, hogy ha rögös bár utunk, mégis biztonságban léphetünk előre. De mégis miért van az, hogy bár közel érezzük magunkat Istenhez, mégis elesünk? Azt olvassuk, hogy „még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el." (Ézsaiás 40,30-31)
2. Az életünk során bezárul egy ajtó, lehet ez a munkahely, továbbtanulás, párkapcsolat, akkor Isten gondoskodik arról, hogy -bármibe is kerüljön- kifog nyitni egy másikat a számunkra. Mert ha kell, és bizony szükségünk van rá, maga az Úr cselekszi meg értünk a lehetetlent, és ténnyé teszi azt, amit nem is vártunk.
3. Hány lehetetlennek tűnő kívánságunk van? Bizonyára nagyon sok, de ha Istenhez visszük kéréseinket, Ő meg fog hallgatni bennünket, és ha akaratával nem ellenkezik, teljesíteni fogja azokat.
Ne feledjük, hogy mi nem vagyunk képesek mindenre, de Ő igen, és képessé tehet bennünket is minden feladatra.

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. 
Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. 
Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. 
Éppen ezért vegyétek fel Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. 
Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, sarut húzva lábatokra, készen a békesség evangéliuma hirdetésére. 
Vegyétek fel mindezekhez a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. 
Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely Isten beszéde. 
Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve valamennyi szentért; és énértem is, hogy adassék nekem az ige, ha szóra nyitom a számat, hogy bátran ismertessem meg az evangélium titkát, amelynek követe vagyok bilincsben is, hogy bátorságom legyen azt úgy hirdetni, ahogyan kell.”
‭‭Efezus‬ ‭6:10-20‬ ‭



💥Reggeli dicséret🌹 - Hinni a magam módján

"Talán ugyanúgy tetszik az Úrnak az égő- és a véresáldozat, mint az engedelmesség az ÚR szava iránt? Bizony, többet ér az engedelmesség az áldozatnál, és a szófogadás a kosok kövérjénél!"
Sámuel első könyve 15. fejezet 22. vers


Ki dönti el azt, hogy kell hinni Istenben és hogyan kell gyakorolni a hitet? 
Ezekre a kérdésekre a természetes válasz az, hogy én magam. Egyfajta értelemben ez teljesen igaz is. Egyedül kell megállnom Isten előtt. A hit az személyes dolog, mert Istenhez is elsősorban a magam módján, saját tapasztalataimon keresztül kapcsolódom. Mindez mégsem jelenti azt, hogy mindenki higgyen csak úgy, ahogy akar. A hitnek van egy Isten oldaláról támasztott feltétele, és ha az nem teljesül, akkor hiábavalóvá válik a saját hitem. Ez a feltétel pedig az engedelmesség. 
Történetünk az egyik legjobb példát ragadja meg, Izráel első királyának, Saulnak a történetét.

Saulnak volt személyes kapcsolata Istennel. - Több alkalommal látták őt még a próféták között is, akik beszéltek az Úrral. Őt személyesen Izráel Teremtője választotta ki királynak és prófétája, Sámuel által fel is hatalmazta erre a szolgálatra. Több alkalommal is meghatározott feladatot kapott Istentől, amit sikerrel végre is hajtott. Mindezek mellett azonban...

Saul járni akarta a maga választotta utat. - Annak ellenére, hogy tisztában volt a papok és a próféták szerepével, túllépte a hatáskörét akkor, amikor a papok helyett saját maga akarta bemutatni az áldozatot. Ebben a Bibliai fejezetben is arra hivatkozik, hogy azt tette, amit az Úr mondott. 
Ennek megállapítása azonban Sámuel feladata volt. ("Majd én megmondom neked, hogy mit mondott nekem ma éjjel az ÚR." 16. vers) Isten az ellenség felszámolására szólította fel őt, de ezt nem teljesítette maradéktalanul. Politikai és esetleges gazdasági okok miatt megkímélte úgy az amáleki király életét, mint ahogy a legszebb zsákmányból is félretett. Majd ezt hazugsággal is leplezni akarta: ráfogta a népre, hogy ők tették ("A nép azonban elvette a zsákmányból..." 21. vers); még ha jó akaratnak is tüntette ezt fel, hogy az azonnali kiirtásra szánt állatokat Isten oltárán akarták később feláldozni. 
A történetben világos, hogy a király látszólag azt teszi, amit Isten mond, valójában azonban ezt a látszatot felhasználva saját érdekei és akarata mentén cselekszik. Mindez egy helyen, a maradéktalan engedelmesség területén válik nyilvánvalóvá.

Ma is sokan vannak, akik eszerint a látszat alapján élik hívő életüket. Messziről úgy látszik, mintha tisztességes, engedelmes, erkölcsös életet élnének. Amikor azonban a Szentírás alapján vizsgáljuk meg életvitelüket, kibújik a szög a zsákból. Engedetlenségük bizonyos, az Úrtól származó parancsolatok terén kiütközik. Ha mindezekre rákérdezünk a válasz mindig egyszerű: én a magam módján hiszek Istenben. De ez csak azt jelenti, hogy: elfogadom azt, ami nekem is tetszik, ami számomra is megfelelő, ami az én érdekeimmel is megegyezik. Akkor azonban, amikor az Isten iránti engedelmesség kényelmetlenné válik, hamar az engedetlenség útjára lépek. Nekem ez még belefér...

Az Ige alapján azonban ma is elmondhatjuk: Isten nem változik, így akarata, törvényei sem változnak és az sem, hogy számára a megfelelő hit az engedelmesség útja, a szófogadás. Ő ezt az áldozatot tartja a legtöbbre.

(Restás László)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

"Várom az Urat, várja a lelkem,és bízom ígéretében!" (Zsoltárok 130:5)

💥A Nap Igéje💥

Máté 8:17
,,Hogy beteljesedjék, a mit Ésaiás próféta mondott, így szólván: Ő vette el a mi erőtlenségünket, és ő hordozta a mi betegségünket.,,

2021. november 17., szerda

Napi Gondolatok💞 ,,És az Isten eltöröl minden könnyet

,,És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.,, (Jelenések 21:7)

A könnyeket Jézus már letörölte a szemünkről, mert Ő meghalt értünk,megsebesíttetett értünk és feltámadt miértünk.
Nem az idő szárítja fel könnyeink, hanem Isten gondoskodik arról, hogy ne legyen okunk a rég elmúlt dolgok miatt keseregni, bánkódni, szomorkodni.
William Barclay így fogalmazott: “Krisztus kezei elég erősek ahhoz, hogy megtartsák a világegyetemet és elég gyengédek ahhoz, hogy letöröljék a könnyeinket.”
Ámen❣️

💥Örömteli mindennapok💥

 „Reménykedve várom az Urat, bízom a segítségében, mert megígérte.” Zsoltárok 130:5

Isten nem csak azt akarja, hogy türelmesen várj, míg válaszol az imádságodra, hanem azt is akarja, hogy reménykedve várd. Legyen hited.
Bízz Istenben, hogy meghallgat és válaszol.
Mikor reménykedve várod, azzal azt fejezed ki Istennek, hogy hiszel az ígéretiben. Hiszed, hogy meg fogja tartani a szavát.
Lehet,hogy nem a te elképzelésed szerint válaszol,nem azon az úton jön a válasz ahol te várod,de jönni fog.
Engedd ,hogy Ő irányitsa a dolgaidat ,mert Ő jobban tudja mire van szükséged .
Ne csüggedj el! Ne add fel! Imádkozz!

Maradj az Úr örőmében :)

💥Van Erőm💥 - HAGYD RÁ!

Mi lesz, ha nem úgy fog történni, ahogy én elképzeltem? Mikor gyógyulok meg? Mikor lesz vége a boldogtalan életemnek? Mikor, mikor, mikor?Ha megfigyeljük, sosem kérdezzük azt, hogy: Mikor nem leszek boldog? Mikor nem leszek egészséges?
Nos, ameddig mi elvagyunk foglalva a miértek keresésével, megállunk egy ponton, és csak a rosszat látjuk, addig Isten figyel bennünket, és ezt mondja: „Rám bízhatod ezt, mert én munkálkodni fogok az életedben.” Erre a csodás ígéretre megint azt válaszoljuk, hogy: Mikor?
Lehet, hogy épp a várakozás idejét éled. Talán azért, hogy befejezd az iskolát. Talán azért, mert egy férfi vagy nő lép be az életedbe. Talán azért, hogy megházasodj, vagy babát vársz. Lehet, hogy ideges vagy amiatt, hogy milyen lassan zajlanak a dolgok. Mindannyian átmegyünk ezen.
De a Bibliában van egy ígéret, ami nem csak azt mondja el, hogy Isten dolgozik, hanem azt is, hogy hogyan dolgozik, neked pedig a várakozás ideje alatt ezt kell szem előtt tartanod: „Én, az Úr nem tétovázom, véghezviszem ezt a maga idejében!” (Ézsaiás 60:22)
Igazán akkor lesz biztos, szilárd a bizalom Isten iránt, amikor az életünk apró vagy nagy dolgaiban segítségül hívjuk az Úr nevét, és ezt mondjuk: Uram, hálát adok mindenért, és köszönöm, hogy amikor szükségem lesz valamire, a kellő időben megadod nekem. Bízom benned, és add, hogy ez a bizalom csak növekedjen Tebenned. Ámen.

💥Van Erőm💥

Isten előbb szeretett téged, mint beszélni tudtál volna. Isten előbb formált meg az anyaméhben, mint azt eltudnád képzelni. Az Úr előbb áldozta fel Fiát a kereszten, mint azt megköszönhetted volna.
Lehet, hogy ezek a mondatok furcsán hangzanak, de van egy fontos dolog, amit egy életre meg kell jegyezned.
Nem az a lényeg, hogy most milyen nehézségek telepedtek rá az életedre. Soha ne engedd, hogy a problémád elválasszon Isten szeretetétől. Mert ha tudod, hit által elhiszed, hogy Isten szeret téged, akkor erőteljes vagy. Isten szeretete feltétel nélküli, csupán olykor mi gondoljuk, hogy a szeretet feltételhez van kötve.
Gyakran, ha problémám akadt a legelső kérdés, amit feltettem: Most éppen hol van Isten?
Sok évbe került, amíg rájöttem, hogy egészen mást kellene mondanom: Istenem, nem tudom, hogy most mi történik körülöttem, de egy dologban biztos vagyok, hogy te a győzelmet is előkészítetted a számomra. Köszönöm, hogy szeretsz.
Pál a következőt írta az ifjú Timóteusnak: „…mert tudom, kiben hiszek, és meg vagyok győződve, hogy neki van hatalma arra, hogy a rám bízott kincset megőrizze arra a napra.” (2Timóteus 1,12)
A mai napra legyen egy célunk, mégpedig az, hogy bátran tudjunk kimondani: Meg vagyok győződve, hogy semmi sem választhat el engem Isten szeretetétől. Meg vagyok győződve, hogy ennek a szeretetnek a lángja erőt fog adni nekem a jelenlegi életemben is, bármi is történjen.

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Figyelj beszédemre, Uram, vedd észre sóhajtozásomat! 
Figyelj hangos kiáltozásomra, Istenem, királyom, mert hozzád imádkozom! 
Hallgasd meg szavamat reggel, Uram, reggel eléd készülök, és várlak. Istenem, te nem leled örömöd a bűnben, nem talál otthonra nálad a gonosz. 
Nem állhatnak meg szemed előtt a dicsekvők, gyűlölsz minden gonosztevőt. 
Elpusztítod a hazudozókat; a vérszomjas és álnok embert utálja az Úr. 
De én bemehetek házadba, mert te nagyon szeretsz engem, és szent templomodban leborulok, mert tisztellek téged.”  Zsoltárok‬ ‭5:2-8‬ ‭

💥Reggeli dicséret🌹 - A titkos összetevő

„Akár esztek tehát, akár isztok, vagy bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!”
Pál első levele a korinthusiakhoz 10.fejezet 31.vers


„Mindenkit, akit rólam neveztek el, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.”
(Ézsa.43:7)
 Summázva: mi emberek, Isten dicsőségére lettünk teremtve. 
De mit jelent az, hogy Isten dicsősége? Had meséljek el egy rövid történetet…

Élt egyszer egy öreg fazekasmester. Csodálatos edényeket alkotott. A világ minden tájáról eljöttek hozzá az emberek, fiatalok és idősek, elöljárók és egyszerű emberek, hogy megcsodálják a mester munkáit. A bácsika nagyon boldog volt az őt körülvevő szeretet miatt, hiszen azon felül, hogy a csodájára jártak a munkáinak, néhányan támogatói is voltak és segédkeztek abban, hogy minden anyagot, amely a munkájához szükséges könnyedén betudjon szerezni. Egyik nap végén leült a kandalló elé és pihengetett. Csukott szemei előtt a képzeletében megjelent egy edény, amely sokkal különlegesebb volt, mint eddig bármelyik. Nem tudta, hogy hogyan és miként, de elhatározta, hogy elkészíti az álom edényt. Azonnal munkának is látott az éjszaka derekán. Ahogy pakolta a szükséges anyagokat a munkaasztalra, egy olyan edényre lett figyelmes, amelyben egy csillogó anyag volt. Gyakran matatott az üvegek között, de erre az üvegre eddig nem volt figyelmes. Elővette, kibontotta és a szobában hatalmas fényáradat játszott. A bácsika nekilendült és egész éjjel megállás nélkül dolgozott az edényen. Reggelre, fáradtan és kimerülten ült a kandalló előtt, kezében az edény, amelyet megálmodott. Hogy miért volt olyan különleges? Ragyogott! Ragyogott attól az anyagtól, amely eddig elkerülte a figyelmét. Az emberek ettől a naptól kezdve nem csak hogy megrohamozták a boltot, hanem volt olyan, aki oda költözött hozzá eltanulni a varázslatot, amellyel ragyogó edényeket lehet készíteni.

Mi is ilyen edények vagyunk! Nem, nem egy fazekas keze munkája, még csak nem is egy szobrászé, hanem Istené. Mi vagyunk az edények, akikbe Isten elrejtette a „varázslatot”. Tudod mi a varázslat? A varázslat az, amikor segítesz másoknak feltétel nélkül, amikor törődsz másokkal, amikor szeretsz másokat. A varázslat az, amikor tovább adod Isten szeretetét a körülötted élőknek! És elmondok egy titkot: te is ragyogsz!

Áldott napot!

(Csomó Hajni)

💥Napi 1 Ige💥

,,Az ember napjai olyanok, mint a fű, úgy virágzik, mint a mező virága.
Ha végigsöpör rajta a szél, vége van,még a helyét sem lehet felismerni.,,

(Zsoltárok 103:15-16 RÚF)

💥Napi 1 Ige💥 - AZ ÚR MINDENHATÓ ❣️

,,Az Úr a mennyben állította fel trónját, királyi hatalmával MINDENEN uralkodik.,,
(Zsoltárok 103:19 RÚF)


2021. november 16., kedd

💥Örömteli mindennapok💥

"Az Úr vezet majd szüntelen" Ézs 58,11.


Az Úr vezetni akar szüntelen,de mi nem mindig halljuk meg,mert túlságosan nagy a zaj körülöttün.
Nem szánunk elég időt az elcsendesedésre,hogy meghalljuk vezetését ,merre tovább....
A világ tele van útjelző táblákkal, melyek szabályok közé szorítják életünket. 
Megmutatják, hogy merre kell haladnunk, hogy célba érjünk. Tudjuk, mi a helyes és a helytelen, de mégis behajtunk az élet zsákutcáiba.
Ha a magunk útját választjuk, vagy testtel és vérrel tanácskozunk, akkor elvetjük az Úr vezetését. 
Ha viszont feladjuk a magunk akaratát, Isten lépésről lépésre vezet az úton, a nap minden órájában, az év minden napján.
Ha utunk az Úrra bízzuk, akkor irányítani fog, és nem veszünk el.Vele mindig célba érünk .
Beszéded, mint a lámpa fénye lábam előtt: megvilágítja ösvényemet. (Zsolt. 119,105)

Uram, vezesd ma is lépteimet!

Legyen örömteli napod:)

💥Van Erőm💥

Boldogsággal tölt el, amikor megtapasztaljuk azt, hogy elértünk valamit az életben. Lehet, hogy sok verejtékedbe került, lehet, hogy meg kellett „harcolni” érte. Az is előfordulhat, hogy te is fáradságos munkával vetettél, és itt van az aratás ideje. Jézus ma azt mondja neked: „az lesz Isten dicsősége, hogy sok gyümölcsöt” teremsz. Ezzel a csodás kijelentéssel vigasztal bennünket.
„A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.” (Galata 5,22–23) Látod? Ennyi áldás van a te kezedben, de hogy mit teszel velük, az rajtad áll.
Ha minden nap találkozol Istennel, akkor ezek a magok egy idő után elkezdenek növekedni, és majd az életeden is látni lehet, hogy: boldog vagy, tudsz szeretni másokat, béke van a lelkedben, türelmes vagy, kedves, jóságos, hűséges, szelíd és önmegtartóztató.
Meg fogod tapasztalni, és érezni fogod, hogy Isten ott van és munkálkodik az életedben. 
Ez lesz a tartós boldogság, az Isten közelségében való élet, mert más nem boldogít. 
Futhatsz a pénz után, utazhatsz bárhova, megehetsz bármit, vagy megvehetsz bármit, az nem hoz tartós boldogságot, mert mulandó. Isten nem! Ő a kezdet és a vég, és így szól: „örüljetek az Úrban mindenkor!”. Nem csoda ez? A kegyelem Istene gyönyörködik benned, mert elképesztően szeret.
Próbálj arra törekedni, hogy Jézus Krisztus igaz követőjévé válj. Tedd meg az első lépést a tartós boldogság felé.

💥Reggeli dicséret🌹 - Isten kegyelmében bízni

,,Mert én hűségedben bízom, szívből ujjongok, hogy megsegítesz. Éneklek az Úrnak, mert jót tett velem.,, Zsoltárok könyve 13:6

Meddig?
Talán a 13. Zsoltár központi gondolata ez az egyszerű kérdés.
"Meddig kell elviselnem az ellenségeim sanyargatását? Meddig kell elviselnem az üldözést? 
Meddig kell bánkódnom, szenvednem, karanténban sínylődnöm? Meddig?"

Dávid tudja, miről beszél: “Üldözték” gyerekkorában, a testvéreivel valószínűleg nem volt valami jó a viszonya (Sámuel első könyve 17:28)
– főleg, hogy annak idején Sámuel a bátyjai szeme láttára kente fel királynak (Sámuel első könyve 16:13 — hasonló helyzetben én is irigy lennék).
Aztán az éppen aktuális király, Saul is üldözte, amikor tudomására jutott, hogy Dávid népszerűbb az országban, mint ő maga. (Sámuel első könyve 19-26) Később pedig a saját gyermeke üldözte, amikor úgy gondolta, ő volna a jogos uralkodó (Sámuel második könyve 15-18).
Ha valaki, ő igazán feltehette a kérdést, hogy “meddig?”

Ezt a mottót kellene adni, az is talán ugyanez lenne: “Meddig?” 
Januárban tűzvész Ausztráliában, februárban koronavírus Olaszországban, márciusban karantén Magyarországon, április éppen csak elkezdődött, de már rettegünk, hogy mi lesz a legújabb csavar a történetben.
Meddig kell még tűrnünk?

A megoldás? Dávid tudja:
Néha az e-mail-jeimet, főleg a hivatalosakat azzal szoktam zárni, hogy “előre is köszönöm a segítséget”. Valakitől azt hallottam egyszer, hogy ő nem szeret ilyen leveleket kapni, mert úgy érzi, hogy ezzel az utóirattal mintha kényszerítenék a segítségre. Én mindig máshogy gondoltam, szerintem a bizalom egy izgalmas megnyilvánulása ez: megköszönni valamit, amit a másik még nem tett meg: ez az igazi bizalom.

Az ember könnyen belesüpped az életének “mocsarába”, a bizonytalanságba, a félelembe. 
Ilyenkor nem vesszük észre azt, hogy mi is zajlik körülöttünk, mik azok a dolgok, amiért hálát adhatnánk, amiért hálát kell adnunk. “Karanténba” zárva, a négy fal között nehéz bárminek is örülni. Pedig az imáink végén kimondott “ámen” gyakorlatilag annyi, mint az én
e-mail-jeim végén lévő utóirat: “előre köszönöm”.
Előre megköszönöm Istennek, hogy "amit csak kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. ... kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen.” (János evangéliuma 16:24)

Bízni benne a négy fal között, bízni benne, mikor még nem látszik a vesztegzár vége, az az igazi bizalom.

Amikor nem bízhatunk gyógyszerben, (mert még nincs) nem bízhatunk kormányban, (mert tehetetlen) nem bízhatunk szerencsében, (mert azzal eddig se kerültünk előrébb) nem bízhatunk önmagunkban, (érthető okokból) akkor kiben bízhatunk?

Dávid így válaszol:
“…én hűségedben bízom, szívből ujjongok, hogy megsegítesz. Éneklek az Úrnak, mert jót tett (tesz és fog tenni) velem.”

Te hogy válaszolsz? Kiben bízol?

bejegyezte: Ömböli Krisztián –


💥Mai Igerész💥 - A ZSOLTÁROK KÖNYVE 71. fejezet

1. ,,💞Te benned bízom, Uram! Ne szégyenüljek meg soha.


5.,, 💞Mert te vagy az én reménységem, oh Uram, Istenem, én bizodalmam gyermekségemtől fogva!,,


Öregember könyörgése


1. Te benned bízom, Uram! Ne szégyenüljek meg soha.
2. A te igazságod szerint ments meg és szabadíts meg engem; hajtsd hozzám füledet és tarts meg engem.
3. Légy sziklaváram, a hova menekülhessek szüntelen; rendelkezzél megtartásom felől, mert kőszálam és erősségem vagy te.
4. Én Istenem, szabadíts meg engem a gonosznak kezéből; a hamisnak és kegyetlennek markából!
5. Mert te vagy az én reménységem, oh Uram, Istenem, én bizodalmam gyermekségemtől fogva!
6. Reád támaszkodom születésem óta; anyámnak méhéből te vontál ki engem; rólad szól az én dicséretem szüntelen.
7. Mintegy csudává lettem sokaknak; de te vagy az én erős bizodalmam.
8. Megtelik szájam dicséreteddel, minden napon a te dicsőségeddel.
9. Ne vess el engem az én vénségemnek idején; mikor elfogy az én erőm, ne hagyj el engem!
10. Mert felőlem szólanak elleneim, és a kik életemre törnek, együtt tanácskoznak,
11. Mondván: Az Isten elhagyta őt! Kergessétek és fogjátok meg, mert nincs, a ki megszabadítsa.
12. Oh Isten, ne távozzál el tőlem! Én Istenem, siess segítségemre!
13. Szégyenüljenek meg és enyészszenek el életemnek ellenségei; borítsa szégyen és gyalázat azokat, a kik vesztemre törnek!
14. Én pedig szüntelen reménylek, és szaporítom minden te dicséretedet.
15. Szájam beszéli a te igazságodat, minden nap a te szabadításodat, mert számát sem tudom.
16. Az Úr Istennek nagy tetteivel járok; csak a te igazságodról emlékezem!
17. Oh Isten, gyermekségemtől tanítottál engem; és mind mostanig hirdetem a te csudadolgaidat.
18. Vénségemig és megőszülésemig se hagyj el engem, oh Isten, hogy hirdessem a te karodat e nemzetségnek, és minden következendőnek a te nagy tetteidet.
19. Hisz a te igazságod, oh Isten, felhat az égig, mert nagyságos dolgokat cselekedtél; kicsoda hasonló te hozzád, oh Isten?!
20. A ki sok bajt és nyomorúságot éreztettél velünk, de ismét megelevenítesz, és a föld mélységéből ismét felhozol minket.
21. Megsokasítod az én nagyságomat; hozzám fordulsz és megvigasztalsz engem.
22. Én is tisztellek téged lanttal a te hűségedért, én Istenem! Éneklek néked hárfával, oh Izráelnek szentje!
23. Örvendeznek az én ajakim, hogy énekelhetek néked, és lelkem is, a melyet megváltottál.
24. Nyelvem is minden napon hirdeti a te igazságodat, mert megszégyenültek és gyalázattal illettettek, a kik vesztemre törnek.
#Zsoltárokkönyve #Zsoltárok #BIBLIA #IGE

💥Van Erőm - Minden út ⭐

Hány métert tettünk meg eddig, életünk folyamán? 
Bizonyára igazán nagy az a szám, ami ezt megmondaná. Hány kilométerenként gondoltunk Istenre? Akkor, amikor éppen elindultunk vagy amikor megérkeztünk valahova?
Ebben az igeversben a „minden” szó nem véletlen.

Egyre jobban érzékeljük, hogy a körülményeink percről percre változnak. 
Sosem tudhatjuk, hogy mikor kell elindulnunk valahova. 

Milyen csodálatos, hogy bár a körülményeink, utaink, céljaink állandóan változnak, de Isten nem.
Bármikor, bármilyen úton is induljunk el Isten ugyanaz marad. 
A „minden” magába foglalja azt a két lépésünket, amit a lépcsőn lefele teszünk meg, a több kilométeres gyaloglásunk, vagy a több ezer mérföldnyi utazásunk. 

Magába foglalja azokat a lépéseket, amelyeket nagyon erőtlenül tudunk megtenni; azokat, amelyeket könnycseppek követnek, de ugyanakkor azokat, amelyeket boldogan tennénk meg minden nap.
Egy férfinak minden vágya lett volna, hogy meggyógyuljon, mivel béna volt. 
Bár sokszor próbálkozott, mégsem sikerült célja. 
Egy napon megállt mellette egy ember, feltett néhány kérdést, hogy akar-e meggyógyulni, majd meggyógyította, talpra állította őt. (János 5)

 Ismerős a történet?
Amikor Jézus belép az életedre, akkor már életed részese akar lenni. 
Igen, életed minden területére szeretné árasztani Isten áldását.
A „minden” erről is szól. Minden utadon gondolj rá, de ezt úgy tedd, hogy biztos legyél abban, hogy bármivel is találkozol Isten ott lesz veled.
Minden utadon kérd, hogy legyen útitársad, és miden megérkezésedkor adj hálát az Úrnak.

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Ezen a hegyen leveszi a leplet, amely ráborult minden népre, és a takarót, amely betakart minden nemzetet. Véget vet a halálnak örökre! Az én Uram, az Úr letörli a könnyet minden arcról, leveszi népéről a gyalázatot mindenütt a földön! – Ezt ígéri az Úr! Ezt mondják majd azon a napon: Itt van a mi Istenünk, benne reménykedtünk, és ő megszabadított minket! Itt van az Úr, benne reménykedtünk, vigadjunk és örüljünk szabadításának!” ‭‭Ézsaiás‬ ‭25:7-9‬ ‭



💥A Nap Igéje💥

Példabeszédek 16:24
,,Lépes méz a kedves beszéd: édes a léleknek és gyógyulás a testnek.,, (Új ford.)

2021. november 15., hétfő

💥Van Erőm💥

A legtöbb esetben csodás elképzelésünk van a jövőnk felől, nem is beszélve a terveinkről, amiket igazán határozottan szeretnénk megvalósítani. A gond ott kezdődik, ha nem épp úgy alakulnak a dolgaink, terveink, ahogyan azt elképzeltünk.Mi az első reakciónk az ilyen esetekben? Hát sok minden lehet, netán harag, idegesség, csüggedés, vagy csak feladnánk az egészet. Fájó szívvel beletörődünk, hogy úgysem fog megváltozni az a személy; úgysem fognak másképp megoldódni a terveink; sőt, olykor dühösen tesszük fel Istennek a kérdést, azt a bizonyos miértet.
Összegezve a fent leírtakat, arra a következtetésre juthatunk, hogy ha valami nem sikerül, akkor sok minden kavarog a fejünkben, de az alázat nem épp a legelső helyeken szerepel.
Ebben a fejezetben egy különleges eseménynek vagyunk tanúi. A többi királyoktól eltérően Dávid királyban sok volt az alázat. Mindig emlékezett arra, hogy honnan emelte fel Isten őt, és azokat a hatalmas sikereket, amiket elért, nem magának, hanem Isten kegyelmének és szeretetének tulajdonította. Elhatározta, hogy hajlékot készíttet Isten számára. Azonban Istennek más volt a terve. 
Nátán prófétától megüzente a királynak, hogy nem építhet házat, csak majd az utódja. 
Isten pedig gazdagon megfogja áldani az utódait mindörökre.
Dávid király, a hatalmas uralkodó alázattal és hálával vette tudomásul Isten akaratát.
Talán olykor mi is ezt kell tennünk. Elfogadni Isten akaratát, hisz neki áldásos tervei vannak ránk nézve is.

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

Add Istennek a napod legjobb részét, amikor a legfrissebb és legéberebb vagy. Ne a maradék idődben akard Istent szolgálni.Jézusnak az volt a szokása, hogy korán kelt, hogy imádkozzon és találkozzon az Atyával: „kora reggel, amikor még sötét volt, Jézus felkelt, kiment a házból egy elhagyatott helyre, hogy imádkozzon." (Márk 1,35)


Zárd le a múltad, és lépj előre!
Isten meg akar bocsátani neked. Képzelj el egy hatalmas táblát, teleírva a bűneiddel – Isten pedig csak odalép egy hatalmas szivaccsal, és mindet letörli. Olyan ez, mint a gyermekkorunkból ismert csodatábla: rajzoltál rá, és ha utána fejre állítottad vagy megráztad, akkor minden eltűnt róla, és újra tiszta lappal indultál. Ez jó hír, ugye? Isten megbocsátását azonban el is kell fogadnunk. 
Lehet, hogy ismerjük Isten irgalmát az eszünkkel, de ez nem elég: hinnünk kell benne mélyen, legbelül, és elfogadni hittel,
Van viszont egy dolog, ami sokszor visszatart minket attól, hogy elfogadjuk 
Isten megbocsátását, az, hogy képtelenek vagyunk megbocsátani saját magunknak. 
Meg kell bocsátanod magadnak a múltbeli bukásaidat, bűneidet, rossz szokásaidat és mindazt, ami a bűnhöz vezetett. 
Azt tanítja nekünk: "Nézz előre őszinte bizalommal, ne horgaszd le a fejed szégyenedben!" (Péld. 4,25 EFO).
 Bátran mond: „Isten megbocsátott nekem.”
Az a mi problémánk, hogy állandóan emlékeztetni akarjuk Istent olyan dolgokra, amiket ő már rég elfelejtett. Egyszer valaki megkérdezte E. Rooseveltet: "Hogy tudtál ilyen sokat elérni az életben?"
 Azt válaszolta: "Soha nem vesztegettem az időt sajnálkozásra."
Lépj hát előre, de Istennel tedd meg a lépést.