2022. augusztus 6., szombat

💥Reggeli dicséret🌹 Isten bolondsága

"A nem lelki ember pedig nem fogadja el Isten Lelkének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti, sőt megismerni sem képes: mert csak lelki módon lehet azokat megítélni."
Korinthusbeliekhez írt első levél 2. fejezet 14. vers




“Három korinthusi beszélget:


- Pál különösen meggyőző érveket hoz fel Krisztus követése mellett. Nála jobban senki nem érti az evangéliumot. Én az ő híve vagyok!—jelenti ki az egyik.

- Pál gondolatfuttatásai nagyon szárazak. Sokkal többre megyek, ha Apollóst követem. Ő igazán lelkesítően beszél, az ő szavai megérintik a lelket!—válaszol a másik.

- Nem értitek a lényeget!—szól közbe egy harmadik—Péterre kell hallgatni, ő volt a legközelebb a Krisztushoz. Én őt követem!

- Ha így állunk, akkor te kövesd csak Pétert!—szólal meg ismét az első—Én egyenesen a Krisztusé vagyok!”

Talán most azt gondolod, kedves Olvasó: “Hol van itt a csattanó? Ez még viccnek is rossz!”

Pál apostolnak is valami hasonló járhatott a fejében, amikor beszámoltak neki a korinthusiak vitájáról. Az evangélium nem arról szól, hogy minél alaposabban megértsük a teológiai bölcselkedéseket, hogy versenyezzünk, ki a jobb keresztény; ki áll közelebb Krisztushoz; ki tud több igeverset fejből elmondani, többet adakozni, szebben imádkozni, stb.

És ekkor Pál felismerte: ‘ezek az emberek hűségesen szeretnék követni Istent, csak éppen azt nem tudják, hogy Istenhez nem az emberi bölcsességen keresztül vezet az út!’

Az apostol helyre akarta tenni ezt a tévedést. Megírta a korinthusiaknak, hogy akármilyen meglepő is, Isten valójában másképp gondolkodik, mint mi. Ha pedig nem vesszük át az isteni gondolkodásmódot, akkor minden, amit Isten tesz, bolondságnak fog tűnni számunkra.

Mert Isten nem azt veszi észre, tartja nagyra, aki többet tud, vagy jobb másoknál. Isten azt emeli fel, aki érdemtelen, de érzi, hogy szüksége van a Teremtőre; aki bűnös, szerencsétlen, elesett, és tudja, hogy saját erejéből semmit nem tud elérni.

Ha Isten megajándékoz az ő Lelkével, felismerem, hogy én vagyok az a bűnös, aki hiába mérem össze eredményeimet, ismeretemet másokéval, ugyanúgy Isten kegyelmére van szükségem. Isten bolondsága az, hogy szeretetéből fakadóan újabb és újabb esélyt ad nekem, mégsem kér érte semmit.

És így jutunk el a csattanóig:

Isten legnagyobb bolondsága én vagyok.

(Cserpán Ádám)

💥Van Erőm💥Emelj fel másokat -

Így hát, ha Jézus felemelt téged, akkor te is emelj fel másokat. 
Ha szenvedésed közepette támogatott, erősített, akkor így erősíts te is a melletted levőket. 
Isten pedig gyengeséged közepette meg fog erősíteni, hogy másokért tudj tovább menni, képviselve Jézust a világban.



💥Reggeli dicséret🌹A dicsőség energiatakérokos

“Akire romlás vár, annak fölfuvalkodik a szíve, de akire dicsőség, az alázatos.”
Példabeszédek könyve 18:12


A jogban van egy olyan kifejezés, hogy az ártatlanság vélelme. Ez annyit jelent, hogy addig a pontig, amíg egy szerv meg nem állapítja egy adott személy bűnösségét, ártatlannak kell tekinteni. 
Ha valakiről nem bizonyítják, hogy lopott, nem titulálható tolvajnak. 
Azt hiszem ez az elv jól jönne a hétköznapi életben is. Általában úgy ítélkezünk, hogy a másikról nem sok mindent tudunk, de főleg nem tudunk bizonyítani semmit.

Mivel vélemények hadával kell megküzdenünk, mind a minket megítélőkkel szemben, mind saját előítéleteinkkel szemben, amiket mások felé állítunk fel, többnyire vitákba és védekezésekbe botlunk. Amikor valakinek vaj van a füle mögött, terel, vagy tiltakozik.

Kisfiam amikor meglöki a húgát, elrohan és vagy azt kiabálja, hogy éhes, vagy azt, hogy álmos, és így tovább. Leplezi a rosszaságot valami olyannal, amire tudja, hogy jó szülőként nem mondunk nemet, remélve, hogy elnézzük amit tett. Persze általában nem jön be neki. 
Amikor a kislányom hisztizik, és úgy tesz, mintha a bátyja meglökte volna, akkor nyugodtan ül mellette tovább, hiszen nem tett rosszat, miért meneküljön?!

Amikor helytelen dolgot teszel, leplezni akarod. 
Mindent megteszel, hogy ne vegyék észre, vagy ha észreveszik, ne rád terelődjön a gyanú. 
Nagyon sok energia megy el, és sok kapcsolat megy tönkre miatta. Válaszd az egyszerűbbet!

Kövessd Jézust, és dicsőség vár. Hidd el, sokkal kevesebb energiád megy rá!

(Ömböli Dávid)

💥Mai Igerész💥

Ésaiás próféta könyve 54. rész 14. 
,,Igazság által leszel erős, ne gondolj a nyomorral, mert nincsen mit félned, és a rettegéssel, mert nem közelg hozzád.,,

Ésaiás próféta könyve 54. rész

1. Ujjongj te meddő, ki nem szűltél, ujjongva énekelj és kiálts, ki nem vajudtál, mert többek az elhagyottnak fiai a férjnél való fiainál, azt mondja az Úr.
2. Szélesítsd ki a sátorod helyét, és hajlékidnak kárpitjait terjeszszék ki; ne tiltsd meg; nyújtsd meg köteleidet, és erősítsd meg szegeidet.
3. Mert mind jobb-, mind balkézre kiterjedsz, és magod népeket vesz örökségbe, és puszta városokat megnépesítnek.
4. Ne félj, mert meg nem szégyenülsz, és ne pirulj, mert meg nem gyaláztatol, mert ifjúságod szégyenéről elfeledkezel, és özvegységednek gyalázatáról többé meg nem emlékezel.
5. Mert férjed a te Teremtőd, seregeknek Ura az Ő neve, és megváltód Izráelnek Szentje, az egész föld Istenének hívattatik.
6. Mert mint elhagyott és fájó lelkű asszonyt hív téged az Úr, és mint megvetett ifjú asszonyt; ezt mondja Istened:
7. Egy rövid szempillantásig elhagytalak, és nagy irgalmassággal egybegyűjtlek;
8. Búsulásom felbuzdultában elrejtém orczámat egy pillantásig előled, és örök irgalmassággal könyörülök rajtad; ezt mondja megváltó Urad.
9. Mert úgy lesz ez nékem, mint a Noé özönvize; miként megesküvém, hogy nem megy át többé Noé özönvize e földön, úgy esküszöm meg, hogy rád többé nem haragszom, és téged meg nem feddelek.
10. Mert a hegyek eltávoznak, és a halmok megrendülnek; de az én irgalmasságom tőled el nem távozik, és békességem szövetsége meg nem rendül, így szól könyörülő Urad.
11. Oh te szegény, szélvésztől hányt, vígasztalás nélkül való! Ímé, ólomporba rakom köveidet, és zafirokra alapítalak.
12. Rubinból csinálom falad párkányzatát, és kapuidat gránátkövekből, és egész határodat drágakövekből;
13. És minden fiaid az Úr tanítványai lesznek, és nagy lesz fiaid békessége.
14. Igazság által leszel erős, ne gondolj a nyomorral, mert nincsen mit félned, és a rettegéssel, mert nem közelg hozzád.
15. És ha összegyűlvén összegyűlnek, ez nem én tőlem lesz! A ki ellened összegyűl, elesik általad.
16. Ímé, én teremtettem a kovácsot, a ki a parazsat éleszti és fegyvert készít mestersége szerint: és én teremtém a pusztítót is a vesztésre!
17. Egy ellened készült fegyver sem lesz jó szerencsés, és minden nyelvet, mely ellened perbe száll, kárhoztatsz: ez az Úr szolgáinak öröksége, és az ő igazságuk, mely tőlem van, így szól az Úr.

2022. augusztus 5., péntek

💥Napi 1 Ige💥

,,💞Jézus rájuk tekintett, és ezt mondta nekik: Embereknek ez lehetetlen, de Istennek minden lehetséges.,, (Máté 19:26 RÚF)



💥Van Erőm💥

A te személyes megváltód még erre is képes: „Erőtlenségedet ő vette el, és betegségedet ő hordozta.”
A nyugalom napján egy hétköznapi zsidó ember számára tilos volt bármilyen teher hordozása (maximum két szárított füge súlya lehetett). Bajban levő ember megsegítéséről szó sem lehetett.

Mit tesz Jézus ezen a napon?
Prédikál, tanít, meggyógyítja Péter anyósát, és más betegségben szenvedőket. 
Szombat este, amikor eljön a pihenés ideje, ő fáradhatatlanul tovább munkálkodik. 
Mert az emberek várták Jézust, számítottak arra, hogy meggyógyítja őket. 
Amíg volt egy szűkölködő lélek, addig Jézus Krisztus számára nem volt nyugalom.
Panasz nélkül, csupa testvéri szeretetből megpróbált enyhíteni a szenvedők sorsán. 
Ilyen módon hordozta a terheket, és ilyen módon tart most bennünket is tenyerében az Isten.

Bár, Jézus Krisztus eljövetelével nem szűntek meg a betegségek, egy valami megváltozott: 
Jézus levette rólunk a bűnnek terhét, hogy érezhessük életünk minden napján, hogy velünk van az Úr!
Így hát, ha Jézus felemelt téged, akkor te is emelj fel másokat. 
Ha szenvedésed közepette támogatott, erősített, akkor így erősíts te is a melletted levőket. Isten pedig gyengeséged közepette meg fog erősíteni, hogy másokért tudj tovább menni, képviselve Jézust a világban.

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:

2022. augusztus 4., csütörtök

💥Reggeli dicséret🌹 Isteni kárpótlás

,,Ő pedig ezt mondta nekik: Bizony mondom nektek, hogy mindaz, aki elhagyta házát vagy feleségét, testvéreit, szüleit vagy gyermekeit az Isten országáért, az a sokszorosát kapja vissza már ebben a világban, a jövendő világban pedig az örök életet.,, Lukács evangéliuma 18:29-30

Antilop szalad a szavanna homokos talaján, a patái már rég hozzászoktak a forrósághoz és a fűcsomókhoz. Természetes könnyedséggel veszi a kanyarokat, noha szemében látszik a félelem. Nyomában oroszlán, már orrában érzi az ebéd illatát. Néhány lépés választja el csupán a céljától, nekifeszül, és még jobban rákapcsol. A kegyetlen hajszát egy terepjáróból kémleljük: mi fog történni?
A biológia tankönyv szerint az oroszlán antilopra vadászik, és elejti eledeléül. Az antilop viszont nem olvasta a tankönyvet: egy szoros jobbkanyarral kicselezi az oroszlánt, és métereket nyer, amik akár az életét is jelenthetik.

Nem minden azért íratott le, mert "így kell történnie". Nem minden törvény, vagy jótanács — ez igaz a Szentírásra is. Vannak olyan szakaszok, amik nem elő— hanem leírnak eseményeket: "ha így történik, akkor...". Nem minden gazella válik oroszlánok prédájává. Nem minden keresztény kell elhagyja a házát, feleségét, testvéreit, szüleit, vagy gyermekeit az Isten országáért. Sőt, nyugodtan hivatkozz rám, de ha bárhol ilyet kérnek tőled, onnan menekülj azonnal!

Alig néhány verssel korábban Jézus gyermekeket vesz az ölébe, és arról tanítja a követőit, hogy aki be akar kerülni az Isten országába, annak olyannak kell lennie, mint a kisgyermekeknek: a család elhagyása pedig nem valami gyermeki cselekedet. És ha nem az, akkor itt nyilvánvalóan másról lehet szó.

De van olyan, amikor az ember kénytelen feladni dolgokat — akár a legfontosabb dolgokat is — az Isten országáért. És ha valóban Isten országáért tette, Isten bőségesen kárpótolni fogja már itt, ebben a világban is. A veszteség nem törvényszerű, Isten szeretete viszont az.

(Ömböli Krisztián)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

1 Péter 1:13 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
Szentek legyetek!
,,Ezért szedjétek rendbe a gondolataitokat, készüljetek fel, és legyetek józanok! 
Amikor Jézus Krisztus megjelenik, ő majd Isten kegyelmét hozza magával a számotokra. 
Ebben a kegyelemben reménykedjetek teljes erővel!,,

1 Péter 1:13 Hungarian Károli
,,Annakokáért felövezvén elmétek derekait, mint józanok, tökéletesen reménykedjetek abban a kegyelemben, a melyet a Jézus Krisztus hoz néktek, mikor megjelen.,,



💥A Nap Igéje💥

Jelenések 3:15,16
,,...tudom a te dolgaidat, hogy sem hideg nem vagy, sem forró. Bárcsak hideg volnál vagy forró! Így, mivel langyos vagy, sem hideg, sem forró, kiköplek a számból.,, (Károli rev.)


2022. augusztus 3., szerda

💥Örömteli mindennapok💥

Isten! én Istenem vagy te, jó reggel kereslek téged; téged szomjúhoz lelkem, téged sóvárog testem a kiaszott, elepedt földön, a melynek nincs vize;,, Zsolt.63,2


Istennel találkozni naponta és az Ő jelenlétében élni kiváltságos és megtisztelő számunkra.
Az, hogy bármikor mehetünk Hozzá, Ő rögtön figyel ránk, ezért a lehető legnagyobb tisztelettel és alázattal tegyük ezt. Mert egyedül Ő méltó erre.

Vágyakozz Istenre, időt tölteni vele, nyitsd meg a szíved.
Amikor arra készülsz, hogy Istennel találkozol, legyél tele lelkesedéssel és vágyakozással. 
Várd, el, hogy a vele együtt töltött időből áldásokat fogsz kapni. Mert Ő megáldja azokat, akik naponta találkoznak vele.

Úgy, ahogy Dávid: ,, szemlélvén a te hatalmadat és dicsõségedet." Nézd és szemléld.
Készítsd fel a szíved úgy, hogy csak ott vagy előtte csendben, és engedd, hogy ez a csend kitisztítsa fejedből a világi dolgokkal kapcsolatos gondolatokat.
Mindegy, hogy a nap melyik szakában és mennyi időt töltesz vele. 
A lényeg, hogy az legyen minőségi idő.

Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm💥Áldott az Isten -

A másik ember mellé állni és bátorítani, amikor az próbatételen megy keresztül egészen egyszerű feladatnak hangzik. 
Bátorítani, vigasztalni egy szóval, öleléssel vagy puszta jelenlétünkkel éreztethetjük az illetővel, hogy nincs egyedül.
Vannak esetek, amikor emberi vigasztalásunk kudarcot vall. 
Hogyan vigasztaljuk meg azt a személyt, aki elveszítette családtagját?

Nincsenek szavak, amelyek tartós vigasztalást adhatnak, ám van egy valaki, aki mindent megváltoztathat.
Pál éppen ezt a valakit magasztalja. Szívéből a hála árad, és ünnepli Istennek a halálos veszedelemtől való megszabadítását, amely események Ázsiában történtek vele. És azért is örül, mert Titusz jó hírrel, épen és egészségesen tér vissza a korinthusi gyülekezetből – mindezt Isten kegyelmének és vigasztalásának tulajdonítja.

Isten még a halál völgyében sem hagyja magára az embert, ahogy ezt a zsoltáros is megírta:
  „Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy...”
(Zsoltárok 23,4)

Kedves Olvasóm! Ha vigasztalásra van szükséged, szeretnélek emlékeztetni Isten azon ígéretére, hogy nem hagyott magadra. Veled van. Osztozik az örömben, és Ő az, aki tartós vigasztalást tud adni mindenki számára.
Tekints ma hátra, életed útszakaszára és fedezd fel Isten vigasztalását, munkálkodását az életedben.


A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:
https://youtu.be/fG1JSKYkGr8

💥Reggeli dicséret🌹 Nézd a mező liliomait

„Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: 
Mivel ruházkodjunk?” (Máté evangéliuma 6. fejezet 31. vers)


Mai Igénk margójára az egyik legkedvesebb könyvemből, - E.G.White Jézushoz vezető út, Öröm az Úrban című fejezetéből - szeretném megosztani azokat a sorokat, melyeket gyakran elolvasok, és mindig hatalmas erőt adnak nekem:

„Sokan, életútjukon gyakran foglalkoznak hibáikkal, gyengeségeikkel, fogyatkozásaikkal, csalódásaikkal, és szívük csüggedt. Európai tartózkodásom alatt egy ilyen lélektől levelet kaptam, melyben kétségbeesésében vigasztalást kért tőlem. A levél vétele utáni éjjelen álmot láttam.

Nagy kertben jártam, melynek tulajdonosa körülvezetett mindenfelé. Én virágokat szedtem és kellemes illatukban gyönyörködtem, amikor hittestvérem, akitől az említett levelet kaptam, és aki szintén mellettem haladt, a jelentéktelen tövisekre figyelmeztetett, melyek útját állták. 
Szomorúan állott ott és panaszkodott. 
Nem követte a vezetőt a helyes ösvényen, hanem a tövisek és csalánok között botorkált ide s tova. 
"Nem szomorú-e - így panaszkodott -, hogy ezt a szép kertet így elcsúfítják a tövisek és a csalánok?"
 A vezetőnk így felelt: "Ne vesződj a tövisekkel, melyek csak megsebeznek! Szedd inkább a rózsákat, liliomokat és szegfűket!"

Nemde ti is szereztetek már életetekben szép tapasztalatokat? 
Vajon nem éltetek-e már át olyan becses időszakokat, amikor szívetek örömrepesve köszöntötte Isten Lelkét? 
Ha visszapillantotok a múlt eseményeire, nem jut-e sok drága és fenséges tapasztalat eszetekbe? 
Nem állnak-e Isten ígéretei - nyíló virágokhoz hasonlóan - életetek útján mindenütt? 
Akarjátok-e szíveteket örömest betölteni szépségükkel és pompájukkal?

A tövisek és csalánok csak megsebeznek és fájdalmat okoznak; s ha ezeket gyűjtitek és másoknak is adjátok, megvetitek Isten javait, és másokat is távol tartotok az élet útjától.

Nem bölcs dolog, ha állandóan a múlt szomorú emlékeire gondolunk, ha az élet csalódásait és igazságtalanságait idézzük emlékezetünkbe, ha mindaddig beszélünk róluk és panaszkodunk, amíg csüggedés vesz rajtunk erőt. Az elcsüggedt lelket sötétség veszi körül, mely kizárja szívéből Isten világosságát, és mások életútjára is árnyékot vet.

Ne engedjük, hogy a mindennapi élet viszontagságai és küzdelmei kedélyünket izgassák, gondfelhőbe borítsanak! Ha ezt megengedjük, akkor állandóan találunk olyasmit, ami kínoz és nyugtalanít. 
Ne aggodalmaskodjunk, mert ez életünket felemészti és sorvasztja, de nem segít terheinket hordozni.

Üzleti, anyagi zavarokkal küzdhetünk, a jövendő sötéten állhat előttünk, veszteségek fenyegethetnek bennünket, de ne csüggedjünk, hanem vessük gondjainkat Istenre, és legyen szívünk nyugodt és vidám. 
Imádkozzatok bölcsességért és értelemért, hogy ügyeiteket helyesen vezethessétek, hogy így kárt és veszteséget elkerüljetek!”

(Tóth Szilárd)

💥A Nap Igéje💥

2Timóteus 4:2.
,,Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással.,,



2022. augusztus 2., kedd

💥Napi 1 Ige💥

,,Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta. De az Úr őt sújtotta mindnyájunk bűnéért.,, (Ézsaiás 53:6 RÚF)


💥Örömteli mindennapok💥

"Reménykedj, az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban!" Zsolt 27,14


Szüntelenül reménykedj,az Úrban reménykedj!Hidd el, érdemes reménykedni benne,és csakis Őbenne!
Soha nem hagyja cserben azt, aki Őbenne bízik.
Ne csüggedj el a reménykedésben! Számíts nagy szabadulásra és légy készen, hogy Istent dicsérd érte.
Az Ige biztat, hogy légy erős és bátor szívű, mert erre van leginkább szükséged, amíg várnod kell. 
Ha a szíved egészséges és erős, minden rendben lesz. 
A szívnek nyugalomra és derűre van szüksége, és ezt akkor kapja meg, ha erőt nyer.
Az erős szív megnyugszik, tud örvendezni és így erőt ad az egész embernek.
Senki sem képes az életnek ezt a titkos mozgatóját, a szívet megerősíteni, egyedül Isten, aki teremtette, Ő erősítheti meg.
Isten maga az erő, így adhat erőt mindazoknak, akiknek erre szükségük van. 
Ezért légy bátor, az Úr kiárasztja rád erejét, nyugodt leszel a viharban és örvendezel a szomorúságban.
Dáviddal együtt bátorítalak, hogy reménykedj az Úrban! Hosszú és mély tapasztalat tanított meg arra, hogy az a jó a számomra, ha az Úrban reménykedem.

Legyen örömteli napod :)

💥Reggeli dicséret🌹 Van valaki, aki szeret!

„Mit mondjunk tehát ezekre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? 
Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Ki vádolná Isten választottait?  Hiszen Isten az, aki megigazít. 
Ki ítélne kárhozatra? Hiszen Krisztus Jézus az, aki meghalt, sőt feltámadt, aki Isten jobbján van, és esedezik is értünk.” Római levél 8.fejezet 31-34.vers

A napokban elgondolkodtam azon, hogy vajon nekem mi a szeretetnyelvem. 
Mi az, amin keresztül a leginkább érzem azt, hogy szeretve vagyok és vajon én hogyan tudom tovább adni a szeretetemet?! Több válasz is megszületett bennem és csakhogy ne legyen unalmas a kérdéskör, tovább feszegettem a határaimat és feltettem egy újabb kérdést magamnak: miből érzem azt, hogy Isten szeret?

Szerintem ez egy fontos kérdés. Néhány napig elmélkedtem rajta és valójában még mindig nehéz megfogalmazni, de azért megpróbálom, hátha ezzel számodra is segítséget nyújtok, ha esetleg nem tudnád, hogy az Úr hogyan fejezi ki szeretetét irányodba.

Látom a hajnali fényeket. Annyira megnyugtató, amikor reggel kinézek az ablakon és látom, ahogy felkel a Nap és magával hozza az új élet lehetőségét. 
Néha az élet döntés elé állít és hiszem azt, hogy ezek a döntések Istentől érkeznek, mert tudja, hogy szükségünk van a változásra, az „újjászületésre”, a békére és a nyugalomra. 
Ilyenkor nehéz dönteni, de a szívünket használva, Isten utat mutat. 
Ő tudja, hogy mikor kell lépjünk és mikor kell változtassunk. 
Átkarol egy olyan személy kezein keresztül, akinél igazán biztonságban érzed magad. 
Szeretteiden keresztül támogat, bátorít, erőt ad és megnyugtat. 
A legegyszerűbb hétköznapi eseményeket, érzéseket és embereket használja fel, hogy kimutassa irányodba, mennyire fontos vagy Neki!

Ha a fentieket nem számítjuk és teljesen természetesnek vesszük, akkor is elmondható, hogy Isten végtelen szeretettel szeret bennünket és ezt úgy mutatta ki, hogy a mindent adta nekünk. 
Jézus Krisztus volt a minden, amit Isten adni tudott és ez a minden elég arra, hogy biztosak legyünk Isten szeretetében!

Áldott napot!
(Hajni Csomö)


💥A Nap Igéje💥

,,Mert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztusnak jótéteményét, hogy gazdag lévén, szegénnyé lett érettetek, hogy ti az ő szegénysége által meggazdagodjatok.,,



💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

"Boldogok akiknek szívük tiszta, mert ők az Istent meglátják"

2022. augusztus 1., hétfő

💥Van Erőm💥

Természeti katasztrófáknak vagyunk szemtanúi. 
Talán nem meglepő, de Jóel próféta kora is hasonló problémákkal küzdött. 
Abban az időben sáskarajok lepték el az eget.
Jóel ennek ellenére két dolgot szeretett volna világgá kiáltani:
Először felszólítsa a népet az igazi bűnbánatra.
Másodszor elmondani mindenkinek, hogy Isten még mindig szeret, és szeretné megszabadítani az embert. Forduljanak Isten felé és könyörögjenek kegyelemért.
Hogyan vigasztalta meg a próféta azt az embert, akinek a teljes termése odalett a sáskajárás következtében?
Isten türelme hosszú és szeretete nagy; kegyelmes és irgalmas – vagyis Isten irgalmas szeretete nem fogyatkozott meg, nem csorbul a tökéletes szeretet még a katasztrófák ideje alatt sem, hanem továbbra is hűséges marad, míg el nem jön újra az áldások időszaka.

Ám érdemes megemlíteni az igevers első felét is: „Szíveteket szaggassátok meg, ne a ruhátokat, úgy térjetek meg Istenetekhez, az Úrhoz!” (Jóel‬ ‭2,13‬)‬‬‬‬‬

Tedd késszé a szíved, hogy méltó hely legyen az Isten számára.
Annyi minden van, amely elválaszthat bennünket Isten szeretetétől. 
Ezért nagyon fontos, hogy mindig fordítsuk tekintetünket Isten felé. Szívünk teljes egészével igyekezzünk szolgálni Őt, hisz naponta áldásaival halmoz el bennünket. Kegyelmét tükrözi a mai reggeli ébredésünk vagy a nyugodt éjszakai alvásunk is.

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:



💥Reggeli dicséret🌹 Te kinek a tanúja vagy?

„Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt; aki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt.” Máté evangeliuma 10. fejezet 32-33. vers


Minden ezen fordul meg! Ha Jézus magáénak ismer el, akkor mindent megnyertünk. Ha azonban elutasít, akkor semmi remény nem maradt számunkra.

Hogy magáénak ismer-e el, attól teszi függővé, hogy én az emberek előtt megvallom, vagy megtagadom őt. 
Milyen egyszerű ez, vagy mégsem? 
Nagy hatással lehet ránk mások véleménye, a megszégyenítéstől való félelem, vagy az elfogadás utáni vágy könnyen válhat meghatározóvá… Mit tehetünk?

Segít, ha helyükre kerülnek a gondolatainkban a dolgok: Van-e szégyellnivaló abban, ha megbecsüljük a teremtőnket és jó életet élünk? Elvárhatjuk-e, hogy mindenki egyetértsen velünk? 
Mit veszítek, ha emberek utasítanak el, és mit, ha Istennel veszítem el a kapcsolatomat? 
Még ha az életemre törnek is, és megölnek, mit veszítek, ha az üdvösség reménysége enyém?

Jézus arra bátorít: „legyél óvatos, de ne félj, és ne aggodalmaskodj!” vö. Máté 10.17-31

Ha a szívedben átélted az isteni szabadítás örömét és bízol ígéreteiben, akkor ez segíteni fog, hogy ne tagadd őt meg az emberek előtt, hanem tanúskodj szeretetéről!

Legyen áldott a napod!

(Hites Gábor)

💥A Nap Igéje💥

Róma 1:16.
,,Mert nem szégyenlem a Krisztus evangyéliomát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek idvességére.,,



2022. július 31., vasárnap

💥Van Erőm💥

Ma arról szerzünk tudomást, hogy a híres, szinte talpig felfegyverkezett Jerikó falai egyszerűen leomlanak. Mégis hogyan?
Isten Józsué tudtára ad valamit: „Lásd, Józsué!” Figyelj arra, amit Isten mond neked, és a végeredményben még egy cseppnyi kétséged se legyen. Az Úr pontosan elárulja a harci lépéseket. Azonban a győzelem nem az erős harcosokon múlik, még nem is a harcosok számától függ, hanem egyedül Istentől.
A szövetség ládája, Isten jelenlétének jelképe megy elől. Isten az ő harcra készülő népével van. 
Nem távol, még csak nem is karnyújtásnyira, hanem Ő vezeti mindannyiunkat, ahogyan azt a pusztában töltött évek alatt is tette.
Olykor a mi életünkben is áthatolhatatlan falak vannak: konfliktusok, egészségügyi problémák, anyagi gondok. Lehet, hogy sokszor fogjuk körbe járni a problémánkat, míg végül rájövünk arra, hogy egyedül nem fog menni.
Isten nem akar távol maradni tőlünk, hitünkkel bízhatunk az ő időzítésében. 
Ha csak egyszer is, de részei voltunk egy csodának, arra emlékezzünk, és mondjuk el másoknak bizonyságul.
Izrael népe azért hitt Józsué szavának, és azért járták még tizenháromszor is körbe Jerikó falait, mert megtapasztalták Isten jelenlétét, csodatevő erőjét.
Bízz Isten időzítésében! Tedd azt, amit kér tőled, hogy áldásai nyilvánvalóvá váljanak.

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:



💥Örömteli mindennapok💥

,,Hiszen ő még a saját Fiát sem kímélte meg, hanem odaadta értünk, mindnyájunkért!
Akkor hogyne adna nekünk minden mást is a Fiával együtt?,,
Róma 8,32


Nem tudom kinek mi fér bele a ,,mindenbe,, de azt hiszem ,hogy a minden az a teljesség ,minden ami Jézus Krisztus,minden amiből megváltott.
Amit Ő a keresztre vitt ,azt már ,nem kell hordoznunk.
Felmentett ,szabad vagy!
Isten felmentette minden vád alól! Bármikor szabadon járulhatunk az Ő királyi Trónja elé ,bármilyen szükségünkben.
Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához! Nála bőségesen megtaláljuk mindazt a megbocsátást, segítséget és kedvességet, amire éppen szükségünk van — s mindezt a legalkalmasabb időben. Zsido.4,16

Sokakat megtévesztett a sátán,hogy nem elég jók ,vagy nem elég szentek ahhoz,hogy Isten elé járuljanak,hogy szóljanak az Atyához,ezért megkérik a ,,szenteket,, hogy imádkozzanak értük.
Isten nem haragszik rád,bármit tettél,megbocsátotta,elfogadott.
Légy biztos az Ő szeretetébe és bátran közelíts Hozzá mint szerető édesapádhoz,aki alig várja,hogy adhasson .Bátran kérhetsz Tőle Jézus nevében,nem kell másokat megkérned,neked is jogod van a trón elé járulni Jézus Krisztus által.(János15,16)

Az Atya sokkal inkább hajlandó adni neked,mint amennyire te hajlandó vagy kérni és kapni Tőle.
Ő kegyelmes és jó !

Legyen örömteli napod :)

💥Örömteli mindennapok💥

,,Szüntelen imádkozzatok!
Minden körülmények között adjatok hálát Istennek — mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézusban!,,1Thessz.5,17-18

Az imádság csodákat tud eredményezni !
Az ima fegyvere győzedelmeskedik a gonosz erői felett!
Az imádság erőt ad.
Az imádság tüzet hoz. Az imádság esőt hoz.
Az imádság életet hoz. Az ima közel hozza Istent!
Nincs olyan erő, ami a diadalmas imádság erejéhez fogható lenne!
Merjél hát konkrét kérésekkel Istenhez fordulni; merd megragadni az isteni ígéreteket, és várd hittel, míg a válasz megérkezik.
Adj háákat minden nap,minden időben!
A győzelem a Golgotán keresztül érkezett!
Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm💥Megerősítelek -

Felkelünk. Dolgozunk. Lefekszünk. Tényleg csak ennyi lenne az élet?
Vágyunk arra a kifogyhatatlan erőforrásra, amely megteremti számunk a biztonságot, boldogságot.
Isten ezt mondja: „Szeretném, ha tudnád azt, hogy mire számíthatsz tőlem. Számíthatsz a jelenlétemre, erőmre, segítségemre, támogatásra és szeretetemre, amely nem ismer határokat.”

Amikor ezt halljuk, akkor rájövünk, hogy épp ez kell nekünk, hogy személyesen elmondhassuk.
1. Kora reggel Isten csodálatos szava, ami megerősít engem; ami erőt ad, hogy felkeljek és elkezdjek munkálkodni.
2. Dolgom közepette Isten szava ad útmutatást, hogy kitartó legyek; hogy merjek bátran előre lépni. Bármilyen akadályokat sodorjon elém az élet nem fogom feladni.
3. Este, amikor már érezni kezdem a napnak termét, ez fog örömet adni: „Ma is volt valaki, akire számíthattam!”
„Megerősítelek!” – hangzik a kijelentés ma reggel is. „Hogyan?” – kérdezhetnénk.

Én ezt nem tudom megmondani, de ismerem azt, aki igen. Ez a valaki él. 
Ez a valaki olyan ígéreteket tett, amelyeket teljesíteni is fog. Ez a valaki üdíti fel lelkemet, ha belefáradtam a nehézségekbe. 
Ez a valaki van ott velem a halál árnyékának völgyében is ma, holnap és ezután.
Ennek a valakinek a neve: Jézus Krisztus.
Ne feledd: Isten már elhelyezte áldásait életed útján.

https://www.facebook.com/reel/1284007472346527/?s=single_unit

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken:
https://youtu.be/swGAtwS5SIU

💥Reggeli dicséret🌹Hol ilyen, hol olyan

"Irgalmas és kegyelmes az Úr, türelme hosszú, szeretete nagy." Zsoltárok könyve, 103. fejezet 8. vers


„Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismertek? Hohó! Igazán senki sem ismer, mert hol ilyen vagyok, hol olyan. Bámulatosan tudom változtatni az alakomat: ha akarom, olyan vagyok, mint egy szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy szobafestőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt.”

Ismerős az idézet? Az 1980-as évek egyik magyar rajzfilmhőse mutatkozott be így. 
Pom Pom nem tudta magát ennél rövidebben, egy-két szóban jellemezni, hiszen különleges, egyedülálló lény volt. 
Így hát különböző formákban mutatta be magát, hogy kicsit jobban megérthessük, kicsoda is ő valójában. Időnként úgy nézett ki, mint egy pamacs, máskor mint egy paróka, vagy akár egy kesztyű. Hol ilyen, hol olyan.

Isten jellemét is hasonlóképpen ismerhetjük meg. Talán sokszor hallottuk már azt az egyszerű gondolatot, hogy Isten a szeretet, vagy akár mondtuk is, amikor be akartuk mutatni őt valakinek. 
Akármennyire is igaz ez, Isten nem egy elmélet, vagy puszta definíció, így nem is ezek azok, amik igazán közel visznek minket Istenhez, hanem a róla szóló történetek.

Isten időnként olyan, aki megkeresi a legkisebbeket, hogy felemelje őket; vagy gyermeket ad a gyermektelennek. Időnként igazságot szolgáltat az elnyomottaknak, máskor megbocsát a bűnösnek. 
Van, hogy csendben gyászol a gyászolóval, de ujjongva örül az örülővel is. 
Isten létére letérdel követői elé, hogy megmossa a lábukat, majd átveszi minden bűnös helyét, és meghal helyettünk.

Szeretete akkor érthető igazán, ha saját bőrünkön is megtapasztaljuk. És mindannyiunknak másképp van szükségünk a szeretetre. 
Van, akinek Isten apa vagy éppen anya, talán egy szerető testvér, megértő barát, vagy bizalmas társ. 
Hol ilyen, hol olyan. Mégsem változik, mert ő a szeretet.

(Cserpán Ádám)

💥CSAK EGY ÉLETHOSSZNYI IDŐNK VAN ARRA,

 hogy elérjük a saját nemzedékünket❣️

Az evangélium terjedésének a titka egyszerű: 
minden egyes hívő a saját környezetében bizonyságot tesz a hitéről.

"Minden lehetséges módon megmentsek némelyeket"
(1 Korinthus 9:22).
 
Ebben a munkában mindenkinek részt kell vállalnia!

Ézsaiás 61Hungarian Bible: Easy-to-Read Version -
AZ ÖRÖKKÉVALÓ SZELLEME NYUGSZIK RAJTAM

1 Az Örökkévaló Isten Szelleme nyugszik rajtam, 
mivel fölkent engem az Örökkévaló. 
Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, 
meggyógyítsam a megtört szívűeket, 
szabadulást hirdessek a foglyoknak, 
és szabadon bocsássam a megkötözötteket, 

2 hogy hirdessem az Örökkévaló jókedvének esztendejét, 
Istenünk bosszúállása napját,....
Nincs idő késlekedni! 
A Király ügye nem tűr halasztást!
Készen állsz?
 
REINHARD BONNKE -