2022. január 29., szombat

💥Napi Örömteli Zsoltár💥

,,Milyen boldogok, akik mindig közeledben laknak, Istenem!
Egész nap téged dicsérnek!,,
Zsolt.84,4


Dicsért Őt szüntelen,mert egyedül Ő méltó erre!

💥Van erőm💥

Ézsaiás 52:6.
,,Ezért majd megismeri népem a nevemet azon a napon, hogy én vagyok az, aki így szólt: Itt vagyok!,,


Gyerekkorunkban féltünk a sötétben, az egyedülléttől és még sok dologtól. Milyen csodás érzés volt az, amikor a félelmek közepette valaki ezt mondta: Itt vagyok! Ha ez elhangzott, tudtuk, hogy biztonságban léphetünk előre, mert nincs mitől félnünk. Így a félelemnek köszönhetően -ha szabad így fogalmaznom- megtanultunk bízni Istenben. Egyik helyen az ige így fogalmaz: „Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni.” (Zsoltárok 118,8). Meg kell tanulnunk alkalmazni a fenti igét, hiszen egyedül Isten az, aki mindig mellettünk van. Benne bízhatunk, mert soha nem fogunk csalódni.
Sokszor megtapasztaltam már a csalódás érzését, mert túlságosan megbíztam az emberekben, így nem kértem Istentől az útba igazítást.
Te voltál már így? Nem volt kellemes érzés, de sokat tanultam belőle. Ahelyett, hogy sajnáltattam magam elkezdtem tanulmányozni az igét. Így megtaláltam azt, amire szükségem volt, mégpedig a bizalmat Isten iránt.
Lehet élni félelemmel, Isten nélkül, vagy bátran Istennel. Mi döntünk! A kettő közül melyik van jelenleg az életünkben?
Az nem elég, ha naponta pár perc alatt elolvasod az kis útravalót, de Isten nem él a szívedben.
Szükségünk van arra, hogy mellettünk legyen, és azt mondja: „Itt vagyok”, de ezt csak úgy lehet elérni, ha időt szakítunk rá, olvassuk az igét, imádkozunk, és állandóan Rá figyelünk, még az egyszerű munkánknál is.
A félelem nem Istentől származik, mert „Nem a félelemnek a lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2Tim. 1,7)
Tehát kaptunk elegendő erőt, hogy kitartóan célba érjünk; elegendő szeretetet, hogy mindenkit szeressünk; józanságot, hogy a bizalom szempontjából Isten mellett döntsünk.

💥Reggeli dicséret💥Megtérés

„És monda: Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennyeknek országába.”
(Máté evangéliuma 18. fejezet 3. vers)


Olyannak lenni, mint egy gyermek? Hogyan, milyen módon és miben?

Az egyháztörténelem feljegyzi, hogy voltak olyan keresztény irányzatok, akik mindezt szó szerint értelmezték és úgy próbáltak élni és viselkedni, mint a gyermekek. Nem hordtak ruhát, nem használtak semmilyen evőeszközt, négykézláb csúsztak másztak, stb.

Aztán vannak, akik azt boncolgatják, és azon vitatkoznak, hogy vajon hány éves lehetett az a gyermek, akit az Úr odaállított a tanítványok elé. Biztos nem egy csecsemő, mert az még tudatlan, de nem is egy 3-4 éves, aki toporzékolva hisztizik és nem is egy lázadó kiskamasz. 
Egyáltalán fiú volt, avagy egy kislány? És kinek volt a gyermeke?

Megint mások a gyermeki erényeket veszik számba és azokat elemezgetik; a kíváncsiság, az érteni vágyás, a dolgokra, a világra való őszinte rácsodálkozás és azok kritikai kényszer nélküli elfogadása, ezeket kell magunkban erősíteni.

Olyannak lenni, mint egy gyermek?

S míg e mondatot magamban ízlelgetem, és mindig oda jutok, mint Nikodémus: Nem lehetek ismét gyermek. Nem születhetek meg újra. Nem tudom meg nem történté tenni, de még megváltoztatni sem az életemet. Hogyan lehetséges ez?

Felnézek és a hajnali derengésben látom, hogy itt áll mellettem a kisgyermekké lett Isten, aki miattam zsugorította magát ennyire össze. Aki a Világmindenség Uraként joggal sújthatna le, de ehelyett szelíden átölel, és csak szeret és szeret és szeret. Majd a fülembe súgja, hogy legyek én is olyan, mint Ő, az Isten Fia.

(Tóth Szilárd)

💥Van erőm💥

,,Megszabja a csillagok számát, nevet ad mindegyiknek.,, Zsoltárok 147:4 RÚF


Már egész kis koromtól fogva örömmel néztem fel az éjszakai égboltra. Szerettem csodálni a csillagokat, látni azt, hogy Isten milyen csodás módon alkotta meg azokat.
Bármennyire is próbálkoztam, de sosem sikerült olyan pontossággal lerajzolni elhelyezkedésüket, ahogyan azt Isten eltervezte.
Bármennyire is igyekeztem megjegyezni a nevüket, sosem sikerült, legfeljebb csak egy párnak.
Az igében pedig arról olvasunk, hogy Isten nem csak megalkotta csillagok millióit, megtervezte azok pontos működését, megszabta a fényességük erejét, hanem nevet ad mindegyiknek.
Ez az Isten a te Istened!
Ha felnézünk az égre, mit látunk? Milliónyi pislákoló fénypontot a messzisségből, mintha egy festő tökéletes ecset vonásokkal festette volna az eget.
Nos, amikor Isten a földre tekint, akkor több millió értékes embert lát.
Szeretett, kedvelt, megváltott emberek millióit, akik az Ő csodálatos alkotásai.
„Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!” (Ézsaiás 43,1)

Az Övé vagy. Bárhogyan is érzel ma reggel, bármilyenek a külső adottságaid, bárhogyan látod magad, Isten azt mondja rólad: „Enyém vagy.” Szeretlek. Megváltottak. Tervem van veled, hogy mint akár a csillagok, úgy te is ragyogj. Töltekezz be azzal a szeretettel, amellyel Isten szeret téged.

💥Reggeli dicséret💥Nem félek!

,,Ezért bizakodva mondjuk: „Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?,,
Zsidókhoz írt levél 13:6


Elisabeth Kübler-Ross, a híres pszichiáter, A halál és a hozzá vezető út című korszakalkotó könyv szerzője arra a következtetésre jutott megfigyelései alapján, hogy alapvetően minden érzelem vagy a szeretetre, vagy a félelemre vezethető vissza. A szeretet és a félelem minden más érzelem alapja. 
Az érzelmeket szeretet-félelem alapú párokba rendezte, mint a boldogság – bánat, az empátia – közöny, magabiztosság – bizonytalanság, tisztelet – szégyen, tartozás – elhagyás, csoda – rémület, elfogadás – harag. Megfigyelése szerint a két emberi érzelem – a szeretet és a félelem érzése – nem létezhet egyszerre.

Pál a fenti bizakodó mondat előtt Isten ígéretét idézi: „Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged.” Más szóval: "Szeretlek!" és ha Isten - aki maga "a szeretet" - ezt mondja, akkor a félelem oszlani kezd. Ahogyan János apostol mondja: "A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet..." (1Ján 4:18) Úgyhogy a mai reggelen gondold át mindazokat a félelem gerjesztette érzéseket és gondolatokat, amik megnyomorítják a napod, aztán nézz fel hitben Jézusra! 
Legyen bánat, bizonytalanság, szégyen, elhagyatottság, rémület vagy harag: Jézus képes megszabadítani, amikor átölel szeretetével.

Nem félek! Isten szeret!

💥A Hét Igéje💥

Zsoltárok könyve 33. rész 18. 
,,Ámde az Úr szemmel tartja az őt félőket, az ő kegyelmében bízókat,,,


1. Örvendezzetek ti igazak, az Úrban; a hívekhez illik a dícséret.
2. Dicsérjétek az Urat cziterával; tízhúrú hárfával zengjetek néki.
3. Énekeljetek néki új éneket, lantoljatok lelkesen, harsogón.
4. Mert az Úr szava igaz, és minden cselekedete hűséges.
5. Szereti az igazságot és törvényt; az Úr kegyelmével telve a föld.
6. Az Úr szavára lettek az egek, és szájának leheletére minden seregök.
7. Összegyűjti a tenger vizeit, mintegy tömlőbe; tárházakba rakja a hullámokat.
8. Féljen az Úrtól mind az egész föld, rettegjen tőle minden földi lakó.
9. Mert ő szólt és meglett, ő parancsolt és előállott.
10. Az Úr elforgatja a nemzetek tanácsát, meghiúsítja a népek gondolatait.
11. Az Úr tanácsa megáll mindörökké, szívének gondolatai nemzedékről-nemzedékre.
12. Boldog nép az, a melynek Istene az Úr, az a nép, a melyet örökségül választott magának.
13. Az égből letekint az Úr, látja az emberek minden fiát.
14. Székhelyéről lenéz a föld minden lakosára.
15. Ő alkotta mindnyájok szivét, és jól tudja minden tettöket.
16. Nem szabadul meg a király nagy sereggel; a hős sem menekül meg nagy erejével;
17. Megcsal a ló a szabadításban, nagy erejével sem ment meg.
18. Ámde az Úr szemmel tartja az őt félőket, az ő kegyelmében bízókat,
19. Hogy kimentse lelköket a halálból, és az éhségben is eltartsa őket.
20. Lelkünk az Urat várja, segítségünk és paizsunk ő.
21. Csak ő benne vigad a mi szívünk, csak az ő szent nevében bízunk!
22. Legyen, Uram, a te kegyelmed rajtunk, a miképen bíztunk te benned.

💥A Nap Igéje💥

1János 5:7,8
,,Mert hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Íge és a Szent Szellem: és ez a három egy.
És hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a földön, a Szellem, a víz és a vér; és ez a három is egy.,,

2022. január 28., péntek

💥Örömteli Bátorító :)

,,Mert Isten Királyságában nem az számít, hogy mit eszel, vagy iszol. Csak az számít, hogy Isten akarata szerint élsz-e, és hogy a Szent Szellem békessége és öröme uralkodik-e benned.,,
Róma 14,17


Ha Isten királyságát és az Ő igazságát kell keresnünk elsősorban (Máté 6:33 ),akkor először is tudnunk kell mi „Isten királysága”.
Isten királysága nem egy missziós mező, amit keresni kell, hogy elmenjünk misszionáriusnak.
Isten királysága nem egy külső dolog, ami belénk árad- azaz „nem evés és ivás”, - hanem valami, ami benned van és belőled árad ki: „igazság, békesség és a Szentlélekben való öröm”.
Tehát „először Isten királyságát keresni” azt jelenti, hogy minden nap első számú prioritássá tesszük, hogy a belső emberünkben áradjon az igazság, a békesség, és a Szent Szellem öröme.
Az igazság nem a cselekedeteiden alapuló saját igazságodat jelenti. Nem is a jócselekedeteket jelenti.
Ez Jézus ajándéka számodra, és Ő a te igazságod (Róma 5:17, 1 Korinthus 1:30).
Isten azt akarja, hogy szilárdan megalapozódj abban az igazságban, hogy „Isten igazsága vagy Krisztusban” (2 Korinthusi 5:21).
„Békesség néktek” – voltak Jézus első szavai, amikor feltámadása után először megjelent a tanítványoknak. Megmutatta nekik átszúrt kezeit és oldalát (János 20:19-20).
Isten azt akarja, hogy tudd: Fiának a bevégzett munkája békességet szerzett neked. A lelkiismereted megnyugodhat, mert a bűn-adósságodat Jézus kiegyenlítette és eltörölte.
Békességed van Istennel és Isten békessége van benned.
Öröm költözik a szívedbe, amikor meglátod Jézust az Írásokban, a dicsőítő dalokban és a felkent prédikációkban. Ugyanez az öröm volt a tanítványokban, amikor meglátták Jézust, a kezeit és az oldalát.
Tehát minden nap tedd prioritásoddá, hogy igaznak (elfogadottnak) lásd magad Krisztusban. Ne a bűneidre koncentrálj. Ne légy bűn-tudatos, hanem légy tudatában annak, hogy megigazultál!
És akár a Bibliádat olvasgatod, vagy akár egy felkent üzenetet hallgatsz, mindig lásd magad előtt Jézus kezeit és oldalát, amik az Ő bevégzett munkájáról beszélnek. Úgy lásd a bűneidet, mint amik meg lettek bocsátva, és áradni fog benned a békesség és az öröm. Amikor ezt teszed, akkor Isten királyságát keresed!

Legyen örömteli napod :)

💥Napi Örömteli Zsoltár💥

,,Igen, az Örökkévaló megad nekünk minden jót, és földünk is bőségesen terem.,,

Zsolt.85,12

Mert Isten ígéretei megállnak!
Köszönjük Istenünk,hogy fölöttébb betöltöd a szükségeinket!

2022. január 27., csütörtök

💥Mai Gondolat💥

Megbocsátani annyit jelent, mint szabadon engedni egy foglyot, és rájönni, hogy a fogoly te magad voltál!

💥Mai Ige💥

„Vezéreld utamat a te igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjék rajtam!” (Zsoltárok 119:133 Károli)

💥Mai Ige💥

„Amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj...” (Lukács 6:45)

💥Van erőm💥

,,Növeld a hitünket.,, Lukács 17.5

Az igazi hit kis mennyiségben is hatalmas.
A feljegyzésekben arról olvasunk, hogy egy vadfügefa akár 10 méter magasra is megnőhetett. 
Azt nem is említeném, hogy mekkora gyökérrel rendelkezhetett a föld alatt. Igazi nagy erőre volt szüksége egy embernek ahhoz, hogy gyökerestől megsemmisítse a fügefát. Biztos vagyok abban is, hogy nem volt egy egyszerű feladat. Miután egy ember nekilátott a fa kivágásához elfáradt, majd ismét folytatta. 
Megint elfáradt, majd ismét folytatnia kellett. Rengeteg verejték csepp vagy mély sóhaj kísérte a munkát, várva arra a boldog pillanatra, mikor a fa helyén már termékeny talaj lesz a munka gyümölcse.
Jézus egészen egyszerűen fogalmaz. Számomra a következőt üzente: Próbálkozz hittel!
Ha belefáradtál, és látod, hogy megint nem sikerül valami, próbálkozz hittel neki szaladni a problémádnak. Nem egyedül, hanem a Jézusba vetett igazi hittel ragadd meg a lehetőséget. 
A hiteddel kapaszkodj bele abba a Jézusba, akinek semmi sem lehetetlen. 
A hit útján olykor nem lesz mindig egyszerű, de ha éltünket - annak minden gondjával együtt - ma reggel is a Megváltónk kezébe tesszük le, akkor egyszer csak azt fogjuk látni, hogy elmozdulnak a hegyek. 
Mert Jézussal a csodák várnak ezen az úton. Ha pedig bezárul egy kapu, akkor egy másik fog kinyílni a számunkra. Ha fel kell adnunk egy tervünket, akkor az Úr másokkal fog megajándékozni.
Próbálkozz hittel!
Kérjük nyitott szívvel az Urat, hogy napról napra növelje a hitünket.

💥Reggeli dicséret💥Együtt, békében!

"Akkor majd a farkas a báránnyal lakik, a párduc a gödölyével hever, a borjú, az oroszlán és a hízott marha együtt lesznek, és egy kisfiú terelgeti őket." Ézsaiás próféta könyve 11. fejezet 6. vers


Az örök életről gondolkozva a legtöbb keresztény könnyen elragadtatja magát, és túlzásokba esik. Tudom, nehéz elképzelni, hogy túlzásokba lehet esni annak ellenére, hogy a Biblia tanítása szerint Isten a jelenlegi, földi tapasztalataink alapján elképzelhetetlen, teljes boldogságban és teljes békében eltölthető szó szerinti örökkévaló életet szán nekünk — hogyan lehet ezt még a túlzásokig fokozni? Valójában nem is olyan nehéz, mint hinnénk. Egyesek szerint szárnyakat kapunk a mennyben, mások szerint nem fogunk emlékezni a földön szerzett emlékeinkre... 

Kár ezen vitatkozni: mivel egyikünk se járt még az örök életben, ezért empirikus információnk nincs róla, hogy milyen is lesz valójában, a legjobb ha a Szentírásra támaszkodunk ebben a kérdésben.
A mai ige egy gyönyörű messiási próféciából származik, és nem kisebb dolgot állít, mint hogy Jézus uralkodása (értsd: az örök élet) alatt a vadállatok megszelídülnek, a zsákmányállatok összebarátkoznak földi ragadozóikkal, és ha ez nem volna elég, mindegyiküket egy kisgyermek fogja terelgetni a legelőn, mint egy nyájat. Mondhatnám, hogy "ilyen csak a mesében létezik", de itt van, kerek-perec a Bibliánkban. Rengeteg festőt megihlettek már ezek a képek, akik így, vagy úgy próbálták vászonra vinni az itt olvasottakat, de engem egyik sem fogott meg igazán.

Azt, hogy ezek a szavak tényleges állatokról szólnak-e (teljes mértékben elképzelhető) vagy metaforikusan értelmezendőek-e (ez úgyszintén) nehéz megmondani. 
Hiszem, hogy igen és igen. 
Ha a mai szakaszt metaforaként tekintjük, azt még a szó szerintinél is nehezebb elképzelni. 
Számomra viszont még az együtt heverésző állatok látványánál is több bátorítást ad az a kép, hogy a különféle bőrszínű, vallású, politikai és egészségügyi (stb.) meggyőződésű ember képes lesz békében és boldogságb
an együtt lakni, együtt hevernek, együtt lesznek, együtt esznek, és még a kisfiút se kergetik el maguk közül. Veszekedés, vitatkozás, egymás becsmérlése és lejáratása nélkül élnek. 
Szeretetben, békében. Erről miért nem festett még senki képet? Ez szebb jövő, mint bármi, amit el tudnék képzelni...

(Ömböli Krisztián)

💥A Nap Igéje💥

Példabeszédek 18:21
,,Mind a halál, mind az élet a nyelv hatalmában van, és a miképen kiki szeret azzal élni, úgy eszi annak gyümölcsét.,,

💥Mai Igerész💥

Ésaiás próféta könyve 58. rész 11. 
,,És vezérel téged az Úr szüntelen, megelégíti lelkedet nagy szárazságban is, és csontjaidat megerősíti, és olyan leszel, mint a megöntözött kert, és mint vízforrás, a melynek vize el nem fogy.,,


1. Kiálts teljes torokkal, ne kiméld; mint trombita emeld fel hangodat, és hirdesd népemnek bűneiket, és Jákób házának vétkeit.
2. Holott ők engem mindennap keresnek, és tudni kivánják útaimat, mint oly nép, a mely igazságot cselekedett és Istene törvényét el nem hagyta; kérik tőlem az igazságnak ítéleteit, és Istennek elközelgését kivánják.
3. Mért bőjtölünk és Te nem nézed, gyötörjük lelkünket és Te nem tudod? Ímé, bőjtöléstek napján kedvtelésteket űzitek, és minden robotosaitokat szorongatjátok.
4. Ímé perrel és versengéssel bőjtöltök, és sújtotok a gazságnak öklével; nem úgy bőjtöltök mostan, hogy meghallassék szavatok a magasságban.
5. Hát ilyen a bőjt, a melyet én kedvelek, és olyan a nap, a melyen az ember lelkét gyötri? Avagy ha mint káka lehajtja fejét, és zsákot és hamvat terít maga alá: ezt nevezed-é bőjtnek és az Úr előtt kedves napnak?
6. Hát nem ez-é a bőjt, a mit én kedvelek: hogy megnyisd a gonoszságnak bilincseit, az igának köteleit megoldjad, és szabadon bocsásd az elnyomottakat, és hogy minden igát széttépjetek?
7. Nem az-é, hogy az éhezőnek megszegd kenyeredet, és a szegény bujdosókat házadba bevigyed, ha meztelent látsz, felruházzad, és tested előtt el ne rejtsd magadat?
8. Akkor felhasad, mint hajnal a te világosságod, és meggyógyulásod gyorsan kivirágzik, és igazságod előtted jár; az Úr dicsősége követ.
9. Akkor kiáltasz, és az Úr meghallgat, jajgatsz, és ő azt mondja: Ímé, itt vagyok. Ha elvetended közüled az igát, és megszünsz ujjal mutogatni és hamisságot beszélni;
10. Ha odaadod utolsó falatodat az éhezőnek, és az elepedt lelkűt megelégíted: feltámad a setétségben világosságod, és homályosságod olyan lesz, mint a dél.
11. És vezérel téged az Úr szüntelen, megelégíti lelkedet nagy szárazságban is, és csontjaidat megerősíti, és olyan leszel, mint a megöntözött kert, és mint vízforrás, a melynek vize el nem fogy.
12. És megépítik fiaid a régi romokat, az emberöltők alapzatait felrakod, és neveztetel romlás építőjének, ösvények megújítójának, hogy ott lakhassanak.
13. Ha megtartóztatod szombaton lábadat, és nem űzöd kedvtelésedet szent napomon, és a szombatot gyönyörűségnek hívod, az Úr szent és dicsőséges napjának, és megszenteled azt, dolgaidat nem tevén, foglalkozást sem találván, hamis beszédet sem szólván:
14. Akkor gyönyörűséged lesz az Úrban; és én hordozlak a föld magaslatain, és azt mívelem, hogy Jákóbnak, atyádnak örökségével élj; mert az Úr szája szólt!

2022. január 26., szerda

💥Örömteli Bátorító💥

Kitartóan kérjetek Istentől!

„Kitartóan kérjétek, és megkapjátok! Kitartóan keressétek, és megtaláljátok! 
Kitartóan kopogtassatok, és kinyitják nektek az ajtót! Mert aki kitartóan kéri, megkapja, amit kér. 
Aki kitartóan keresi, az megtalálja, amit keres. 
Aki kitartóan kopogtat, annak kinyitják az ajtót. Melyik apa adna a fiának követ, ha az kenyeret kér tőle? Vagy ha a fia halat kér, kígyót ad-e neki? Ha tehát még ti is — bár romlottak vagytok — tudtok jó ajándékot adni gyerekeiteknek, mennyivel inkább Mennyei Atyátok! 
Ő biztosan megad minden jót azoknak, akik elkérik tőle!” Máté7,7-11 


Nem sok magyarázatra szorul a fenti Igerész. Nagyon egyszerűen és érthetően bátorít minket arra ,hogy soha ne adjuk fel. A kitartás mindig eredményes. 
A kitartó hit meglátja az áldásokat, a csodákat, az ígéreteket. A kitartó ima által valóságba jönnek ,nyilvánvalóvá válnak, a még nem láthatók, láthatóvá lesznek. 
Tehát a titok a kitartásban van. Isten semmit nem rejtett el előlünk. 
Az Ige cselekvése a mi részünk ahhoz, hogy megkapjuk a számunkra már elkészített ajándékokat. 
Mert mennyivel inkább akar jókat adni nekünk a mennyei Atyánk! Legyél kitartó! 
Legyen örömteli napod :)

💥Van erőm💥

,,Szabadulásod után gyönyörködik majd benned az Úr.,, Ézsaiás 62:1 

Mindnyájan átéltünk már olyan perceket, amikor gyönyörködtünk valamiben, valakiben. 
Érezhettük, hogy valami csodás erő járja át szívünk. Ráébredhettünk arra, hogy milyen nagy odaadással van megalkotva a természet; milyen pompás színeket használt az Alkotó; milyen figyelemmel, gondoskodással van megteremtve maga az ember.Amikor pedig megállunk egy percre, akkor gyönyörködhetünk abban a valakiben, mégpedig Istenben, mert az Ő alkotásai vagyunk.
Pusztulás helyett csodás kegyelem várt Isten népére Ézsaiás szerint. A mindent elsöprő harag helyett, amelyet a nép szerzett önmaga számára, mert elfordult Istentől, a mindenséget betöltő, megbocsátó szeretet várta a föld lakosait.
Lehet látni, hogy ha az Úr elfordítja arcát népéről, akkor csak a pusztulás fog bekövetkezni. 
De, ennek az ellenkezőjét látjuk. Bár, a próféta az egész nép elé tárja az általuk elszenvedett csapások forrásait, mégis arról tesz igehirdetésében bizonyságot, hogy ha Isten velük lesz újra, akkor lesznek igazán boldogok.
Tapasztaltad-e? Miután mindenkitől segítséget kértél, miután mindent megtettél, mégis teljesen egyedül maradtál az örömödben vagy bánatodban.
Olyan csodás megtapasztalni azt, hogy nem így van.
Isten gyönyörködik benned. Ha olykor elesel, megbotlasz, van egy kéz, amely mindig ott van az életedben, hogy felsegítsen. A munkálkodó Isten szerető két keze ez.
Talán nem is lehetne szebb egy szívvel mondani a zsoltárossal a következő sorokat: 
„Lelkünk az Urat várja, ő a mi segítségünk és pajzsunk. Benne van szívünk öröme, mert szent nevében bízunk. Maradjon velünk, Uram, szereteted, mert mi is benned reménykedünk!” 
(Zsoltárok 33:20-22)

💥Reggeli dicséret🌹 Nem kell egyedül harcolnod!

„Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.”
Zsoltárok könyve 32.fejezet 8.vers


Az egyik legszebb zsoltár, figyeld csak…


„Dávid tanítókölteménye. Boldog, akinek hűtlensége megbocsáttatott, vétke eltöröltetett. 
Boldog az az ember, akinek az Úr nem rója fel bűnét, és nincs lelkében álnokság. 
Míg hallgattam, kiszáradtak csontjaim, egész nap jajgatnom kellett. Mert éjjel-nappal rám nehezedett kezed, erőm ellankadt, mint a nyári hőségben. Megvallottam neked vétkemet, bűnömet nem takargattam. Elhatároztam, hogy bevallom hűtlenségemet az Úrnak, és te megbocsátottad bűnömet, amit vétettem. Ezért hozzád imádkozzék minden hívő, amíg megtalálhat. Ha nagy vizek áradnak is, nem érik el őt. Te vagy az oltalmam, megóvsz a bajtól, körülveszel a szabadulás örömével. 
Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem. 
Ne legyetek olyan oktalanok, mint a ló vagy az öszvér, amelynek kantárral és zablával kell fékezni szilajságát, másképpen nem közelít hozzád. Sok fájdalom éri a bűnöst, de aki bízik az Úrban, azt ő szeretettel veszi körül. Örüljetek az Úrnak, ujjongjatok, ti, igazak! Vigadjatok mind, ti, igaz szívűek!”

Az életünk olyan, akár egy út. Egy olyan út, amelyet nagyon sok másik út keresztez. 
Jönnek kereszteződések, mellékutak, zsákutcák vagy épp kietlen, félelmetes szakaszok. 
Minden lépésről mi döntünk. Az irány, amely felé megyünk a saját döntésünk eredménye. Néha az irány nem a megfelelő és követünk el hibákat, érhetnek rossz élmények, bosszankodunk, amikor tudtuk, hogy nem lesz jó vége, mégis azt az irányt választottuk.

Amikor kétségbeesve, összetörve ott ülünk a rossz döntéseink árnyékában, akkor Isten oda jön hozzánk. Nem hangosan, nem kiáltozva és lehurrogva, hogy „már megint mit csináltál?”, hanem csendesen, szeretve és elfogadóan. Tudja, hogy most nehéz neked és tudja, hogy a hibádat te is látod. 
Megfogja a kezed és megvigasztal. Ha engeded neki, akkor ellát a bölcsességével és az útmutatásaival. Nem kell egyedül megvívnod a harcot, hiszen van valaki, aki a legrosszabb döntéseid ellenére sem hagy el. Ne akard egyedül cipelni a terheid súlyát, ha van valaki, aki segít a hordozásukban.

Áldott napot!

(Csomó Hajni)

💥A Nap Igéje💥

Példabeszédek 4:23
,,Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet.,,


2022. január 25., kedd

💥Van Erőm💥

„Gyermekem, attól a perctől fogva, hogy megszülettél egy percre sem hagytalak magadra. Lehet, hogy néha a körülmények azt mutatták, de sosem maradt távol tőled szerető két kezem.” – Szabadító Istened.

Az előző fejezet borzalmai után, ahol pusztulásról, az Úrnak haragjáról olvasunk egyszerre felragyog az örök szeretet sugara, amikor Isten eljön, hogy az „igazak útján” hazavigye hű népét. Talán így is nevezhető ez a rész: Isten csodás kegyeleme ismét megmutatkozik.
A mai történetünk szerint a sas egy nagyon meredek sziklára fészket rakott. Miután kikeltek a fiókái, gondosan etetni kezdte őket. Egy nap hatalmas vihar támadt, ide-oda cibálta a fészket, de az a helyén maradt. Egyik fióka, amikor kibújt az anyamadár szárnyai alól kiesett a fészekből, és zuhanni kezdett. 
Az anyamadár azonnal utána zuhant, gyorsan a zuhanó fióka alá repült, így mentette meg a biztos haláltól.
Valami hasonlót élhetünk át nap, mint nap. Amikor jön a vihar, az ellenség, akkor az első reakciónk, hogy egyedül is menni fog. Mikor az események csak fokozódnak, és egyre nehezebb lesz minden, akkor jövünk rá, hogy kissé elengedtük Isten kezét.
Mi a csoda? Hogy Istennek sosem késő, hogy megmentsen. Olykor egyetlen egy biztató szava elég, hogy erősek tudjunk maradni.
Egyetlen Istentől származó szó is elegendő az embernek, hogy ne féljen.
Egyetlen Ige képes emberek ezreinek az életét megmenteni a haláltól, mert Isten szava ma is élő és ható.
Végül, a fejezet végén arról olvasunk, hogy a megszabadított nép boldogan dalolva érkezik a Sionra.

💥A Nap Igéje💥

1Korinthus 1:18
,,Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, a kik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje.,,

💥Reggeli dicséret🌹Lelki fegyverzetben

„Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével. 
Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát.” Efézusbeliekhez írt levél 6. fejezet, 14-16. verse

A levél írója Pál, a tökéletes harcost írja körül a 10-20. versig. Ezek a jelképek illetve annak magyarázatai egyenként megtalálhatóak az Ószövetségben. De most együtt szerepelnek. Az egész levélben érezhető, hogy Pál azt szeretné az olvasói tudomására hozni, hogy Isten minden értelmet felülmúló. Olvashatunk tusakodásról. A tusakodás pontosabban birkózást jelent, utalva ezzel a személyes küzdelmekre.

„Álljatok meg tehát”: a hívői élet azzal kezdődik, hogy az ember rájön arra, hogy egyedül semmi. (általánosságnak hangzik, de valójában nehéz a természetünket és az elért eredményeinket alávetni Krisztusnak és Neki adni hálát)
Vannak, akik nagyon szeretnek öltözni, úgyhogy akkor nézzük meg, hogy milyen öltözéke kell legyen, egy Krisztusban hívőnek?! Akár egy római katonának!

Az első fegyver a kereszténynek az igazság. A római katona első kelléke az öv
A második az igazságosság, pontosabban a megigazulás. Akár a katonáknál a mellvért.
A harmadik lelki fegyver a békesség evangéliumának készsége. Ezt Pál a katonák sarujához hasonlítja, hogy a keresztény bátran tudjunk lépni és tudja hirdetni az evangéliumot. A kemény saru lehetővé tette, hogy a kemény terepen is könnyen haladhassanak a katonák.
A negyedik fegyver a hit, amit pajzsként használ a hívő ember.
Ötödik fegyver az üdvösség, melyet, mint sisakot kell felvenni. Úgy is mondhatnánk, hogy ne legyen üdvbizonytalanságunk!
Hatodik fegyver Isten beszéde. Ez az egyetlen támadó fegyver, úgy mint kard. Ahogyan a kardnak is meg van a maga technikája, hogy helyesen és eredményesen tudja forgatni a viselője, úgy az Isten beszédének is megvan a módja, hogy helyesen lehessen azt használni.

Akár a lelki ajándékokat, akár ezeket a fegyverzeteket, kell kérni, hogy mindezeket megkaphassuk.

2022. január 24., hétfő

💥Mai Ige💥

„Aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet." (Galata 6:8)



💥Mai Gondolat💥

 Isten annyira szeret téged, hogy Fiában a kereszthalált is vállalta érted! Ez a szeretete pedig sosem változik meg irántad.”

💥Örömteli mindennapok💥

,,Mind több és több kegyelem és békesség töltsön be titeket azáltal, hogy Istent és Urunkat, Jézust, személyesen és egyre mélyebben megismeritek.,, 2.Péter1;2


Hogyan növekszik a kegyelem rajtam és bennem?

Isten kegyelme mindannyiunk életében jelen van Jézus által.
De tudunk növekedni a kegyelemben ,ez már rajtunk áll,hogy milyen mértékben.
Ha ismerjük Istent akkor tudunk a kegyelemben növekedni.
Nem csupán az ige ismeretéből, hanem Isten személyes megismerése által növekszik a kegyelem az életünkben.
A kegyelem fogja meghatározni ,mennyi gyümölcsöt fogunk teremni Isten királyságában.
A kegyelmet nem tudjuk kiimátkozni vagy kiböjtölni.
Lehet bennünk bármennyi Igei tudás,de nem növekszik a kegyelem az életünkben,ha nincs élő kapcsolatunk Istennel.
Mert a kegyelem csakis Isten,Jézus Krisztus személyes megismerése által fog növekedni.
Nem elég a tudás gyarapítása,szükséges az élő kapcsolat kialakítása és gyakorlása minden nap.

Akard Őt megismerni ,az Ő mélységét és magasságát.
Vágyakozz minél jobban az Ő személyes megismerésére.

Legyen örömteli napod :)

💥Reggeli dicséret🌹 Menedék

"Mert te vagy az én menedékem, erős tornyom az ellenséggel szemben." 61. Zsoltár 4. vers 


Mint minden fiú, gyerekkoromban nagyon szerettem a háborús játékokat. Leginkább azért, mert a mi kicsiny falunk terepe nagyszerűen alkalmas volt az efféle tevékenységekhez.
A focipálya mellett otthagyott építőanyagokból, blokkokból nagyszerű várat tudtunk építeni úgy, hogy egymásra tettük őket. A szemközti hegy aljánál álló domb pedig csodás lehetőséget adott egy bunker kiásásának, aminek neki is kezdtünk hárman, a bátyám, a barátja, Öcsi, meg én. 

A mi utcánk fölött pedig a kaszálón, a Gábor-güdre mellett, tán a második világháborúból ottmaradt két, azóta lágy lankássá szelídült lövészárok adott otthont a nagy sárcsatáinknak. 
Ezt a csatát sohasem fogom elfelejteni, amíg élek. 
A gyereksereg két táborra oszlott és mind a két csoport választott a nagyok közül egy-egy kapitányt. 
Mi kicsik voltunk a csapatban a töltelék. Szép tavaszi nap volt, a hóolvadás utáni puha föld igazán alkalmas volt arra, hogy jól reptethető sárgalacsinokat gyúrjunk, amivel aztán megcélozhattuk az ellenséget. 

Ehhez azonban a kapitány elvitt bennünket a közeli bokrokhoz hajlékony vesszőket törni, hogy annak végére feltűzve a lövedékünket jól megsuhintsuk a megfelelő irányban, hogy az útja végén telibe trafálja a kiszemelt célpontot, kinek fájdalmas kiállítása jelezte, ha eredményesek voltunk. 

Azt azonban egyikünk sem gondolta, hogy a csata hevében ezek a sárbombák valóságos golyózáporrá alakulnak át, mivel a létszámunk igencsak megnövekedett, hiszen az egész falu minden gyereke részt akart venni a csatában. Így aztán mi, kisebbek mindent megtettünk, hogy védelmet találjunk a fájdalmas becsapódások elől, amik elérték a kezünket, vállunkat, hátunkat, de még a kobakunkat is. 

A heves visszavonulásban egészen a már említett Gábor-güdréig szaladtunk, ami valaha szintén egy lövészárok lehetett, de most az oldalából már egy jól megtermett, vastagtörzsű fa állt ki. 
Ez a fa lett a mi tornyunk, a mi menedékünk. 
A törzse elrejtett, erős ágaira felmázhattunk és sokkal könnyebben megcélozhattuk a ránk rontó csapat tagjait. Ezt aztán olyan jól csináltuk, hogy hamarosan meg is hátráltak, majd a végén kénytelenek voltak feladni a csatát. 

Az ókorban gyakran voltak valóságos csaták a népek között. Többről maga a Szentírás is beszámol. 
A városokat már akkor is magas falak és a falakon tornyok védték az ellenséges sereggel szemben. Isten gyermekei azonban már történelmük hajnalán megtanulták, hogy az igazi védelem nem ezekben van. Hiszen Jerikó falai sem tudták megvédeni a várost Istennel szemben, sem pedig a jeruzsálemi erős védelem nem tudta feltartóztatni Dávid seregét, hogy végül bevegye és fővárosává tegye azt.
A zsoltáros ezért a menedéket és a védelmet, sőt erős tornyát sem a kiépített védvonalakban látja csupán, hanem magában az Úrban. 

Aki meghálálva a belé vetett bizalmat mindig megvédi a benne hívőt. 
Napjainkban nincsennek már a környezetünkben hasonló bástyák, menedékek, amik képesek lennének megvédeni bennünket egy esetleges ellenség elől. 
A modern hadviselés szabályai is megváltoztak már. Isten azonban nem változott. Ő most is odafigyel a hozzá fordulóra, aki Benne bízik, ma is menedékre talál hitében. 

(Restás László)

💥Mai Ige💥

💞Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.” Márk 10:45

2022. január 23., vasárnap

💥Örömteli mindennapok💥

Fogadd el hittel!

,,Mert egyedül Isten kegyelme tette lehetővé, hogy a hitetek által üdvösségre jussatok. 
Ez nem a ti érdemetek, hanem Isten ajándéka! Nem a jó cselekedetek eredménye, hogy senki ne dicsekedhessen.,, Efezus 2,8-9


A kegyelem ingyen van, kétségtelen, de nem olcsó.
Jézus Krisztus életébe került.
Jézus Krisztus az egyedüli út számodra a Mennybe, mert ő fizette ki az árát, hogy bejuthass oda. 
A kereszten ő fizetett a bűneidért.
Ha Isten segítsége nélkül bejuthatnál a Mennybe, az örök életre,akkor Jézusnak nem kellett volna eljönnie és meghalnia a kereszten érted.
De nem volt más út,vagy Krisztusban jutsz a Mennybe, vagy sehogy.

Kedves olvasó ez nem egy lehetőség, hanem az egyetlen!

A kegyelem ezt mondja neked ma: „Megbocsátottam minden bűnödet! ,,
Visszatérhetsz a jó útra, aztán menjünk együtt a helyes irányba.
A kegyelem Isten gazdag ajándéka számodra, amiért Krisztus fizette ki az árat. Nem kell fizetned érte, csak fogadd el hittel!
Ha még nem tetted meg,bátoritalak,hogy tedd meg még ma,ne halogasd,nem tudod,hogy lesz e holnap!
Fogadd el az üdvösségedet Isten kegyelme által.

Legyen örömteli napod :)
Forrás: 

💥Van erőm💥A titok

,,Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.,, Jeremiás 29:11

Minden vágyam az lenne, hogy a mai igét elolvasva megerősödve nézzél majd szembe a gondokkal. Hisz ezek az igék nem csak betűk, vagy egymás után következő szavak, hanem Isten csodás üzenete az ő gyermekeihez, sőt olyan szavak, amelyek neked is szólnak.Mi az, ami foglalkoztat a jövőd felől? Munka, iskola, egyetem, családalapítás? Számtalan dolog foglalkoztathat, amelyek meghatározzák az életünket.

Nos engedd meg, hogy elmondjak egy titkot. Sok időbe telt, míg rájöttem, hogy Isten csodás módon alakítja a jövőmet, nekem csak annyi a dolgom, hogy a reménységben örvendezzek, a nyomorúságban legyek kitartó, az imádkozásban állhatatos. (lásd Róma 12,12) 

Rájöttem, hogy nem fog menni, ha én is fogom azt a bizonyos „kormányt”. 
Engedjem át Istennek a vezetést. Igazából a hit a kapaszkodó Isten felé. Megragadni a reményt, hinni abban, hogy Istennél tökéletesen helyen van az életem, a jövőm. 
Hisz ő már tudja, hogy mit tervezett a számodra.

Egy dolog biztos, hogy okkal alkotott téged ilyennek, amilyen vagy.
Szóval ha azt érezted, hogy már semmi sem maradt, egy dolog nem fog változni: Isten mindig az életed része akar lenni, sőt nem csak akar, hanem életed része. Ezért olyan csodás, amit Igéje által üzen. 
A reményteljes jövő rád vár! Lehet, hogy nem lesz könnyű, de megéri. 

Minden reggel kérd, hogy Isten vezessen utadon, ő indítson a cselekvésre, ő szóljon általad, ő adjon erőt, amikor szükséges, és ő töltse be életed mindazzal, amire csak szükséged van. Nem fogsz csalódni! Légy bátor és erős!
 

💥Mai Igerész💥

A ZSOLTÁROK KÖNYVE 46. fejezet 2
.,,Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban.,,

Erős vár a mi Istenünk


1 A karmesternek: Kórah fiaié. Ének magas hangra. 2Krón 20,19
2 Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban.
3 Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe; Ez 38,20
4 ha háborognak és tajtékoznak is vizei, és tombolásától megrendülnek a hegyek. (Szela.)
5 Egy folyó ágai örvendeztetik Isten városát, a Felségesnek szent hajlékait. Ézs 12,3
6 Isten van benne, nem inog meg, megsegíti Isten reggelre kelve. 1Kir 9,3
7 Népek háborognak, országok inognak, ha az Úr mennydörög, megretten a föld.
8 A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.) 9 Jöjjetek, lássátok az Úr tetteit, aki bámulatos dolgokat művel a földön.
10 Háborúkat szüntet meg a föld kerekségén, íjat tör össze, lándzsát tördel szét, harci kocsikat éget el.
11 Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld. Hab 2,20
12 A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.)

💥Örömteli mindennapok💥

„Mindenünk, amink van – a helyes gondolkodás, és a jobb élet, a tiszta lappal való újrakezdés – Istentől származik Jézus Krisztuson keresztül” (1Korinthus 1:30, MSG fordítás)


Lehet ,hogy elindultál Isten útján,de valami miatt megrekedtél .
Lehet ,hogy még csak gondolkodsz rajta,hogy kipróbálod ,milyen Istennel járni .
Bárhol is tartasz most,bátorítalak,hogy indulj el!
Istennel bármikor újrakezdheted!
Nem tudom, hogy mi a te következő lépésed, de azt tudom, hogy biztosan egy ilyen.Isten soha nem fogja abbahagyni, hogy a hit útján még tovább, még mélyebbre vezessen téged.
Mindig van egy következő lépés.
Ha nem mozdulsz ki ebből előre a hitben, szíved elhidegül, és egyre távolabb fogod érezni magad Istentől.
Amíg te nem teszed meg az első lépést, Isten sem tud segíteni neked, hogy megtedd a másodikat, harmadikat, negyediket és ötödiket. Ha egy dologban Isten segítségét kéred, ő lehet, hogy ezt kérdezi tőled, „Miért nem tetted meg azt, amit már kértem tőled, hogy tedd meg?"
Talán már tudod is, hogy mit kellene tenned, ne halogasd, tedd meg!Jézust követni az úton csak egyféle módon lehetséges, még pedig úgy, hogy megtesszük a következő lépést.

Legyen örömteli napod :)


💥Reggeli dicséret🌹 Bizonyíték és ígéret

"De ne annak örüljetek, hogy a lelkek engedelmeskednek nektek, inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben." Lukács evangéliuma 10. fejezet 20. vers


Olyan világban élünk, ahol a külsőségek nagyon fontosak: sok cég rengeteg pénzt költ reprezentációs célokra, vannak szakemberek, akik vállalkozások, vállaltok arculatát tervezik meg; de ugyanígy nagy gondot fordítanak egy-egy termék megjelenésének megtervezésére, művészek kinézetének – ruházat, hajviselet, smink – kialakítására. A tetszetős külső célja az, hogy a cég, a termék, a személy (vagy az ötlet, az eszme satöbbi) eladható legyen, érdekelje az embereket.

Kis hazánkban a nyolcvanas években lehetett már kapni egy külföldi fogkrémet, amely a kutatások szerint a fogszuvasodás megelőzésében jobb volt az összes többinél. A többi külföldinél is. 
Mégis, sokan nem ezt a fogkrémet vásárolták. Miért? A piackutatás szerint azért, mert a többinek szebb, színesebb, érdekesebb volt a csomagolása, mint ennek. A külsőséget sokszor fontosabbnak tartjuk a tartalomnál: a lényegnél.

Úgy tűnik, a lelki dolgok esetében is így van ez. Ezért történik meg időnként az, hogy a forma mögött elvész a lényeg. Ezért vonzók az olyan vallások, amelyekben a külső tetszetős, különleges, amelyekben természetfeletti jelenségek – csodák, vagy annak látszó dolgok – történnek, melyekben az érzések dominálnak. Abban a történetben, amelynek a végén Jézus fent idézett szavai elhangzottak, a tanítványok a jelen lelkesítő, látványos jelenségei mellett, azokra összpontosítva szem elől tévesztették a lényeget, ami nem volt látható, csak hitben, Krisztus szavaira alapozva volt megragadható: hogy Isten kegyelméből ők már a menny polgárai.

Azzal nincs baj, ha vágyunk arra, hogy kézzelfoghatóvá váljon a hitünk, de mi van akkor, ha ez nem történik meg? Elveszítjük a hitünket? Mi a fontosabb számunkra: a bizonyíték vagy az ígéret?
 Isten ígéretei biztosabbak, mint bármi, amit mi érzékelünk, akár alátámasztják, akár cáfolják Isten szavát.

(Simon Csaba)

💥A Nap Igéje💥

János 3:16,
,Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen,,

KŐ AZ ÚTON

Gondolod, kerül életed útjába
egyetlen gátoló kő is hiába?
Lehet otromba, lehet kicsike,
hidd el, ahol van, ott kell lennie.

De nem azért, hogy visszatartson téged,
se, hogy lohassza kedved, merészséged.
Jóságos kéz utadba azért tette,
hogy te megállj mellette,
nézd meg a követ, aztán kezdj el
beszélni róla Isteneddel.

Őt kérdezd meg, milyen üzenetet
küld azzal az akadállyal neked.
S ha lelked Istennel találkozott,
utadban minden kő áldást hozott.

Marie Feesche után németből
ford. Túrmezei Erzsébet




💥Dicsőítések💥HEGYEN ÉPÜLT VÁROS

Ének szól az éjszakában, a remény éneke 
Azt mondja, itt a hajnal nem sokára, tarts ki, ne add fel! 
Hiszen, hegyen épült város vagy, hát hadd lássák fényed. 
A világ vár, hogy megoszd végre élő reményed. 

A fogságban lévőknek mondd el, itt a szabadság 
A sötétben ülőknek hirdesd, van világosság! 
Hiszen, hegyen épült város vagy, hát hadd lássák fényed 
A világ vár, hogy megoszd végre élő reményed.

"Mondd el a jóhírt százszor,
Ezerszer, hogyha kell!
Ne kíméld magad,
Csak hirdesd, hirdesd!

Kiáltsd szíved mélyéről:
A mennyben sok a hely!
Világíts bátran és
Hirdesd, hirdesd!"

💥Mai Gondolat💥

A "véletlen" az, amikor Isten úgy dönt, hogy névtelen kíván maradni."

💥Mai Gondolat💥

Gyere még ma Jézushoz, Ő meg fog tisztítani, meggyógyít, és neked adja azt az életet, amelyre mindig is vágytál❣️

💥Örömteli mindennapok💥

,,Mert egyedül Isten kegyelme tette lehetővé, hogy a hitetek által üdvösségre jussatok. Ez nem a ti érdemetek, hanem Isten ajándéka! Nem a jó cselekedetek eredménye, hogy senki ne dicsekedhessen.,, Efézus2,8-9


Hogyan tudnánk bármit is megtenni Isten kegyelme nélkül,amikor még a Benne való hitünket is Ő adja,a hitünk is Isten ajándéka.
Ő adja a hit mértékét.Isten nem a teljesítményünk alapján ,saját érdemeink szerint ad meg nekünk bármit,vagy cselekszik az életünkben .
Isten az Ő kegyelme által már mindennel ellátott,megáldott bennünket Krisztusban.
A mi részünk a hit! A hitünk válasz Isten kegyelmére.
A hitünket nem arra használjuk,hogy rávegyük Istent ,hogy bármit megtegyen,mert már megtette,elvégeztetett Jézus Krisztus által.Kifizette az árat!

A hit tehát abból származik, amit hallunk, és amit hallunk, az Krisztus beszéde. Róma10,17
Nem tudtunk volna hinni sem,ha Isten nem adja nekünk az Ő hitét.
Az a hit ami által megtértünk nem tőlünk származik,hanem Isten ajándéka!
Ezek után dicsekedhetünk-e valamivel? Egyáltalán nem! És miért nem? Vajon az a törvény teszi lehetetlenné, amely a tetteken alapul? Nem, hanem a hit törvénye! Róma3,27.
Kegyelemből van üdvösségünk hit által,és minden mást igy tudunk elfogadni Istentől.
A kegyelem Isten része,ha tennél érte,már nem lenne kegyelem.Nem tudsz semmit kiérdemelni Istentől,bárhogy is erőlködsz !
Miért gondolod magadat a másiknál különbnek, hiszen amid van, azt mind Istentől kaptad ajándékba! Ha pedig ez így van, akkor miért dicsekszel vele úgy, mintha magad szerezted volna?1Kor.4,7

Legyen örömteli napod :)

Válaszolj ma hittel!

💥Van erőm💥Megmentő


Nem tudom te hogy van ezzel, de én határozottan nem szeretem, ha valami már eleve rosszul kezdődik. Örülök, ha a végén minden jó lesz.
Az előző fejezetekben, arról van szó, hogy egy szép napon Isten véget vet az általunk ismert világnak, és ítéletet mond. Ézsaiásnak semmi kétsége nem volt e tekintetben, de később még Jézus is megerősíti ezt.
 
Jogosan tevődhet fel a kérdés: Rendben, de honnan fogok én ma erőt kapni?
Olvasd tovább:
Isten célja azonban nem a megsemmisítés. Igaz, hogy a huszonnegyedik fejezet a megsemmisülésről szól, de ezt három olyan fejezet követi, amelyek a megmentésről szólnak. Milyen csodás hír. 
Isten tudtunkra szeretné adni, hogy meg akar menteni bennünket.
„Uram, te vagy Istenem! Magasztallak, dicsérem neved, mert csodákat vittél véghez, ősrégi terveket, való igazságot!” (Ézsaiás 25,1)

Isten most is jelen van az életedben, és ez soha nem fog megváltozni. Terve van veled, téged is megváltott, hogy szabad lehess.
Bízhatsz benne, mert nem hagy cserben.
Ne félj a holnaptól, mert Isten már ott van.
Isten tanítani, nevelni szeretne bennünket, mint egy hűséges, szerető Atya.
Elfogadod e nyitott szívvel az ő kimondhatatlan nagy szeretetét, amellyel vigasztalni akar és nem elszomorítani, nevelni és nem rombolni, felemelni és nem eltiporni, meggyógyítani, és nem megbetegíteni?

💥Reggeli dicséret🌹Bölcsesség és biztosnság

„Fiam, ne téveszd ezt szem elől, vigyázz arra, hogy okos és megfontolt légy! Ez élteti lelkedet, és ékesíti nyakadat. Utadon biztonságban jársz, és lábadat nem ütöd meg. Ha lefekszel, nem rettensz fel, hanem fekszel, és édesen alszol. Nem kell attól félned, hogy hirtelen fölriadsz, sem attól, hogy viharként rád törnek a bűnösök. Mert az Úrban bizakodhatsz, és ő megőrzi lábad a csapdától.”
Példabeszédek könyve 3:21-26


Törtek már be hozzád, vagy loptak már el tőled valamit? Amikor velem ez megtörtént, a tárgyi veszteség mellett a legrosszabb az volt, hogy a biztonságérzetemtől fosztottak meg. Ezek a sebek pedig nem egykönnyen gyógyulnak. Talán ezért is volt olyan jó olvasni ezeket a fenti igéket. Reményt kaptam belőlük.

Bölcs Salamon, a Példabeszédek könyvének írója ebben a fejezetben Isten bölcsességéről beszél, és boldognak mondja azt az embert, aki megtalálta azt (13. vers). A Mindenható ezen tulajdonsága segítségével vitte véghez a teremtés monumentális művét, ezzel alkotta meg a földet, választotta el a vizeket, népesítette be világunkat. Bölcsessége vezette abban, hogy igen jót alkosson, és az egész koronájaként megformálja az Embert úgy, mint aki Rá hasonlít.

Szerintem egyetértünk abban, hogy hatalmas munka a semmiből való teremtés, és a bűn minden pusztítása ellenére még ma is megláthatjuk, Isten milyen csodálatosat alkotott.

És ebben rejlik a jó hír. Ő nem tartja meg csak magának a bölcsességét. Neked is ad belőle, ha kéred, ha keresed a Vele való kapcsolatot, ha megismered. És ez a bölcsesség, Isten vezetése fog utat mutatni neked életed elágazásaiban. Ő lesz ott melletted minden gyötrő kérdésben, és igyekszik rávilágítani a lényegre, a megoldás felé vezető ösvényre.

Isten bölcsessége, a Vele való szoros kapcsolat ad neked olyan biztonságot és békességet, amit a legmegrázóbb helyzetek sem képesek elvenni tőled. Nem kell félned, mert sosem leszel egyedül. Bármilyen próba is érjen, bármilyen támadás leselkedjen rád, nem egyedül kell helytállnod. Ő ott lesz veled.

És Benne bátran megbízhatsz, mert sosem fog csalódást okozni. Még ha túl nagy is körülötted a sötétség, ha a Gonosz mindent meg is tesz azért, hogy elbizonytalanítson, Ő állja a szavát, és nem enged nagyobb próbát az életedbe, mint amit Vele ki tudnál állni.

Hát keresd Őt minden nap! Kérd az Ő teremtő bölcsességét, és engedd, hogy tanácsolja, vezesse életedet! Hidd el, nála leszel a legnagyobb biztonságban.

(Szilvási-Csizmadia Andrea)