2022. február 5., szombat

💥Reggeli dicséret🌹Végezd el a feladatod

“A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.”
Máté evangéliuma 25. fejezet 40. verse


Mátyás királyról az a legenda járja, hogy álruhában járta a falvakat. A mondák szerint azért tette ezt, hogy a szükségben lévőknek segítsen, a gonoszoknak pedig megfizessen. 
A legendák szerint a király előszeretettel tett igazságot a nép között, ha szükséges volt. 
Meg is maradt a neve, “Mátyás az igazságos”.
Valami ilyesmit mond el Jézus is. Amikor visszatér, kétfelé osztja az embereket. 
Ahogy Ő mondja, a jobb és bal keze felől állókra. Azokra, akik embertársaik mellett voltak a szükségben, és azokra, akik csak a saját hasznukra éltek. Azokra, akik megértették a szeretet törvényét, és azokra akik nem. 
Azokra, akik áldássá váltak és akik csak saját áldásukkal törődtek.
Nem arról beszél, hogy egyik oldalon azok állnak, akik nem tettek rosszat, a másik oldalon azok, akik meg igen. Itt nem a jó és rossz emberek különválasztása történik. Nem olvasunk arról, hogy a bal keze felől állók esetleg ártotta volna másnak. Egyszerűen csak nem váltak áldássá.
Ez az egész nem csak annyit jelent, hogy tegyél jót. Nem csak annyit jelent, hogy legyél ott a másik ember mellett amikor szüksége van rá. Ennél több. 
Nézz úgy a másik emberre, mintha a Király állna előtted! Segíts úgy, mintha akinek segítesz, nem csak egy egyszerű ember lenne.
Élj úgy, hogy neked is azt mondja majd Isten: Áldás voltál! Elvégezted a feladatod!

(Ömböli Dávid)

2022. február 4., péntek

💥Van erőm💥

2Thesszalonika 3:3 RÚF
,,De hűséges az Úr, aki megerősít titeket, és megőriz a gonosztól.,,

Az új lehetőség hangja csendül fel ma is.
Ha egészségügyi problémákkal küszködtünk, akkor egy idő eltelte után visszavár bennünket a háziorvosunk. 

Ha nem tartottuk be az előírtakat, azt hamar észre tudja venni. Általában ilyen mondatok szoktak elhangzani: „Ha helyesen betartotta volna az előírtakat, akkor már valószínű, hogy nem rendelkezne semmilyen problémával.”
Valami hasonló történik ebben a levélben is, hisz az első levélben Pál hangneme szeretetteljes és kedves. Most meg szinte parancsolóan inti türelemre a társaságot, hogy türelemmel éljék meg életük minden napján. Várják Jézust, de úgy, mintha ez a nap lenne az a bizonyos nap.
Ez a mai nap is egy lehetőség, hogy a megfáradt lelkünk újra erőre kapjon.
Lehetőség arra, hogy megismerjük a hűséges Urat, aki soha nem fog elküldeni bennünket. 
Elítélés helyett, gyógyító kezével szeretne támogatni.
Ez a nap egy új lehetőség, hogy úgy élj, ahogyan Isten elvárja tőled. A következő már nem biztos.
Isten megadja az erőt ahhoz, hogy másokat támogathass, de ahhoz is, hogy magad is erőre kapj. Megáldja életedet, hogy áldás lehess a körülötted levő emberek számára. 

Felemel, hogy másokat tudj felemelni. Értéknek nevez téged, hogy ezt az értéket képviseld, szívedbe zárd. Meggyógyít, hogy a gyógyulásod bizonyság legyen azok számára, akik elindultak a gyógyulás útján Hozzá.
Távolinak érzed magadtól mindezeket? A hűséges Isten soha sincs távol tőled. Életed minden kis részletét pontosan ismeri. Vár téged!

💥Reggeli dicséret🌹 Isten hatalmas tettei

"Nagyok az ÚR tettei, kikutathatják, akiknek csak kedvük telik benne. 
Munkája fenséges és ékes, igazsága örökre megmarad. Emlékezetessé tette csodáit, kegyelmes és irgalmas az ÚR...” Zsoltárok könyve 111:2-4


Ha igazán meg akarunk ismerni valakit, akkor kevés az, ha mesélnek róla, de még az sem elég, ha odafigyelünk arra, amiről beszél, vagy beszélgetünk vele. A legjobban a tettei alapján ismerhető meg. Ez ugyanúgy igaz Istenre, mint az emberekre.

Hogy mi érdekel, vagy mi ragad meg minket Isten tetteiből, az nagyban függ az érdeklődésünktől. Engem kisgyermek korom óta nagyon érdekel a természet. 
A kedvenc tantárgyam természetesen a biológia volt általános és középiskolában is. 
Olyan középiskolába jártam, ahol heti három óránk volt négy éven át. Az életközösségektől a biokémiáig az élet megnyilvánulásának sok szintjével foglalkoztunk, és én élveztem. És miközben tanultam ezeket, meg megfigyeltem a természetben (ami megfigyelhető volt) elgondolkodtam: ez annyira célszerű, annyira változatos és szép, hogy nem jöhetett létre csak úgy magától, ezt valaki ki kellett találja. És minél jobban elmélyültem a témában, annál jobban meggyőződtem erről. 
Ma már teljesen biztos vagyok abban, hogy az élet számtalan formája Isten teremtő munkájának az eredménye. Kikutatható, megismerhető, csodálatos mű.

Azokban az években, amikor erről gondolkodni kezdtem, egyre jobban érdekelni kezdett Isten személye is. A Bibliát teljesen más okból kezdtem olvasni, de miközben olvastam, a sorok között kirajzolódott egy szeretetteljes, gondoskodó, igazságos, kegyelmes Isten képe, aki annyi csodálatos dolgot tett értünk, emberekért, és konkrétan értem is. S a legnagyobb ezek közül az, és engem ez érintett a legmélyebben, amit a Golgotán tett értem, és mindannyiunkért.

Nekem leginkább Isten e két művében telt és telik kedvem, ezért kutatom ma is szívesen. 
És természetesen ezekről beszélek a legnagyobb örömmel az embereknek, akikkel találkozom, amikor erre lehetőség nyílik.

Téged mi ragadott meg Isten hatalmas munkái közül? Mi az, amiben a leginkább kedved telik? 
Amikor Istenről beszélgetsz másokkal, ezeket mondd el, mert a tetteid után ezekkel tudod a legjobban bemutatni őt. S talán olyanok is lesznek, akiknek kevés lesz az, amit mondasz, és maguk is meg akarják majd ismerni azt, akiről ilyen szívesen beszélsz!

(Simon Csaba)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

„Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.” (Lukács 19:10)

💥Örömteli mindennapok💥

Csakis hit által!


Hit nélkül ugyanis nem lehet Isten tetszését elnyerni. Aki Istenhez közeledni akar, annak hinnie kell, hogy Isten létezik, és abban is, hogy Isten megjutalmazza az őt keresőket.Zsidó 11,6
Egyetlen módja van annak,hogy Isten tetszésére legyünk,ha hiszünk.Lehetetlen hit nélkül Istenhez fordulni.
Ő a hit Istene,a hitre válaszol .Azért mondom néktek, amit csak kértek imádságotokban, higgyétek, hogy mindazt már megkaptátok, és meglesz néktek. Márk 11,24
Mikor lesz meg ?-amikor hiszünk.
Ez azt jelenti, hogy mikor elhagyod az imahelyet, magaddal viszed azt is, amit kértél, mivel már elfogadtad, elvetted azt
Sokan fordulnak Istenhez kételkedve ,próbálkoznak hátha ...de Jézus azt mondja ,,higgy,, amikor Istentől kérsz,és akkor lesz meg neked.Isten nem a szükségre,hanem a hitre válaszol .
Bármilyen betöltetlen szükség van ma az életedben,bátran fordulj Istenhez ,higgy benne, hogy Ö betölti azokat.

Legyen örömteli napod :)

https://www.facebook.com/1724650591094415/photos/a.1724672287758912/3782583505301103/ 





💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Zsoltárok 37/4,5
,,Gyönyörködjél az Úrban, és Ő megadja néked szíved kívánságait. Hagyd az Úrra a te útjaidat, és bízzál benne, majd Ő teljesíti.
Hagyd az Úrra a te útjaidat, és bízzál benne, majd Ő teljesíti.,,


Áldott szép napot :) 



2022. február 3., csütörtök

💥Van erőm💥

2Thesszalonika 3:16
,,Maga pedig a békességnek Ura adjon néktek mindenkor minden tekintetben békességet. 
Az Úr legyen mindnyájatokkal!,,

Mi volna az az egy dolog, amit ma reggel Istentől kérnél?Ezernyi válasz közül egyet szeretnék kiemelni: Békességet, Uram!
Bármennyire is próbálkozunk, sodródunk az árral. Megélhetésért dolgozunk, hogy valahol, valamikor könnyebb legyen. Megoldásokat keresünk a reménytelen helyzetekre.
Ma reggel arról olvashatunk, hogy Isten megadhatja a békességet. 
Ha mindezt ő mondja, hogy meg tudja adni ezt a zűrzavarossá vált életemben, akkor én boldogan mondhatom: „Neked elhiszem, Uram!”
A sebek, kudarcok, félelmek százai között olyan jó egy biztos helyet tudni magunk számára. 
Pont ez a békés, megnyugvás vár az Istennél.
Hiába a legújabb autó, ezernyi bankjegy, megtakarításaink sokasága, legbelül mindig csak egy dologra fogunk igazán vágyni.
Ha életünk, munkánk, pihenésünk telve van az Istentől származó békességgel, akkor a kisebb dolgok hatalmas örömöt fognak jelenteni.
Hogyan lehet mindez valósággá az életemben? – tevődhet fel a kérdés. Kérd el hittel, Istentől. 
Biztos vagyok abban, hogy nem fog elutasítani.
Miért vagyok ebben annyira biztos? Azért, mert átéltem, személyesen tapasztaltam meg azt, amikor a minket elsöprő áradat közepette békességet adott az Isten. 
Külső látszatra csak a problémákat lehetett látni, de belül a béke korszaka vette kezdetét.
Mert maga a békesség Ura adott mindig, minden körülmény között békességet.


💥Reggeli dicséret🌹 Az ígéret szép szó...

"Jobb, ha nem teszel fogadalmat, mint ha fogadalmat teszel, és nem teljesíted."
A prédikátor könyve 5. fejezet 4. vers



"Mindjárt leviszem a szemetet!" "Persze, hamar itthon leszek!" "Vasárnap majd elmegyünk kirándulni valahova, jó?" "Öt perc és csak veled foglalkozom!"

Az ígértetekkel Dunát lehetne rekeszteni, a be nem tartottakkal pedig Amazonast. Beszélni könnyű, a szavak ingyen vannak, és megvan az a jó hatásuk, hogy a másik emberből érzelmeket váltanak ki. Reményt, nyugalmat, bizalmat adnak, és tenni sem kell értük. "Többször nem teszem..." és a másik már meg is nyugodott, hiszen az ígéret lényege nem a szavakban rejlik, hanem a tettekben, melyek a szavakat követik. "Ha azt mondta, akkor úgy is lesz."

Csakhogy általában nem lesz úgy. Parlagon hagyott ígéretek szegélyezik a tönkremenő kapcsolatokhoz vezető utat. Mindegy, milyen nagyot, szépet ígérsz, ha nem teszel érte semmit.
 Lehet, hogy ismered az egyszerű legény szerelmes levelének történetét, mikor szíve hölgyének az égi csillagokat, a legmagasabb hegyen szedett virágot és a legmélyebb tenger mélyén rejlő igazgyöngyöt ígéri, majd levelét a következő szavakkal zárja:
"Ha holnap nem esik az eső, meglátogatlak."

A szavaknak nincs súlya, mondjuk azokat embernek és Istennek, anélkül, hogy kötelezve éreznénk magunkat általuk. Aztán egy idő múlva azon kapjuk magunkat, hogy már senki nem veszi komolyan, amikor ígéretet teszünk: "Ja, persze, múltkor is azt mondtad." 
"Már ezerszer megígérted." és hogy "De apa, soha nem játszol velem munka után!"

Jobb, ha inkább nem ígérünk semmit, akkor nem adunk okot a csalódottságra. 
De ha mégis ígérünk, tartsuk is meg azt úgy Istennek, mint embernek! "Az ígéret szép szó..." 
A végét te is tudod.

(Ömböli Krisztián)

💥A Nap Igéje💥

1 Korinthus 13:9,10
,,Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:
De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.,,

💥Mai Gondolat💥

„💞Mi változtatja a gyengeséget erővé?
Az a hit, amely nem hajlandó visszafordulni, meghátrálni vagy kevesebbel beérni, mint amit Isten megígért❣️”

2022. február 2., szerda

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,Mivel drága vagy nekem,kedves és értékes, s mert nagyon szeretlek, hát népeket adok érted, s életedért cserébe nemzeteket.,, ÉZSAIÁS 43:4

💥Örömteli mindennapok💥Imádkozz kitartóan a gyermekeidért!

,,Fiaid mindannyian az Örökkévaló tanítványai lesznek, és békességük örökre bőséges marad.,,
-Ézsa.54,12


A tanítványaiért könyörgő Jézus Isten atyai szívének a tükörképe. Anyaként vagy apaként te is imádkozhatsz azért, hogy gyermekeid ne veszítsék szem elől Isten velük kapcsolatos szándékát

Isten célkitűzése gyermekeiddel kapcsolatban pontosan ugyanaz, amit tőled is elvár. Imádkozzunk azért, hogy gyermekeink életét meghatározó valóság legyen az öröm, gyermekeink folyamatos lelki fejlődéséért.

Imádkozzunk hogy hatékonyan szolgálják Krisztust: "Tedd késszé őket a szolgálatra igazságod által; a te tanításod igazság" Jn. 17:17....

Azért, hogy gyermekeink megtapasztalják az Úrral való személyes kapcsolatot: 
"Azért imádkozom, hogy mindnyájan egyek legyenek úgy, ahogyan Te és én egyek vagyunk, Atyám, ... hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem" Jn. 17:21

Imádkozzunk azért, hogy gyermekeinknek is rendszeres célja legyen másokat a Krisztushoz vezetni: "Nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem" 
Jn. 17:20.

Ámen!
Legyen örömteli napod :)

Bátran terjeszd az örömhírt! Vesd a jó magokat!
Ha épülésedre van, oszd meg másokkal is!

Forrás:

💥Van erőm💥

Zsoltárok 103:2 RÚF
,,Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!,,

A pihenést akkor tudjuk leginkább értékelni, amikor nincs elegendő időnk semmire, mert túl elfoglaltak vagyunk. Hálát is csak akkor adunk, amikor minden jól működik az életünkben.
Nem szeretnék senkit sem elkeseríteni, de ha elgondolkodunk, akkor észre fogjuk venni, hogy ebben a percben a földön több ember az életéért küzd. Hány ember veszítette el a gyerekét, szülejét. 
Hány ember van teljesen egyedül, és nincs senki, aki gondját viselné. 

A sort folytathatni lehet, és ekkor derülne ki, hogy milyen áldásokkal teli életünk van. 
Okunk van dicsérni Őt éjjel-nappal, mert mi tudjuk, hogy ki a mi Szabadítónk, Megváltónk, Teremtőnk. 
Azoknak az keresztényeknek, akik énekelve mentek az oroszlánok elé, nekik nem az Úr volt a Szabadítójuk? Nem Őt dicsérték teli torokkal?
De igen, Ő, mert úgy gondolták, hogy abban a nehéz helyzetben is van okuk dicsérni Őt. 

Más részből tudták, hogy Ő akkor is Szabadító, Neve dicséretre méltó, ha a körülöttük levő emberek mégsem azt hiszik.
Mi a helyzet velünk?
Megvan az okunk hálát adni. Sőt, nagyon sok okunk van dicsérni az Urat. 
Ha őszinték vagyunk, akkor észre tudjuk venni, hogy az életünket Isten a kezében tartja. Néha elfeledkezünk, hogy mennyi jót tesz velünk, de ez az ige által is emlékeztethetjük magunkat, hogy milyen gazdagok vagyunk.
 
A mai reggel ismét legyen a hálaadás napja az életünkben. Adjunk hálát a családunkért, gyerekünkért, házunkért, azért is hálát adhatunk, hogy van kezünk, lábunk. 
Fontos, hogy ne a rosszat lássuk meg az életünkben, hanem a jót. Ha ezt megtanuljuk, akkor minden próba, nehézség sokkal könnyebb lesz. 
Ne feledjük el: Legyünk hálásak!


💥Reggeli dicséret🌹Akik Istent szeretik

„Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javukra van, mint akik az ő végzése szerint hivatalosak.” (Rómabeliekhez írt levél 8. fejezet 28. vers)

Emlékszem, még csak jegyben jártunk feleségemmel, mikor egy alkalommal olyanokról beszélgettünk, hogy; 
Akkor is szeretni fogsz, ha majd öreg és ráncos leszek? 
Akkor is, ha netán annyira demens leszek, hogy meg sem ismerlek? 
Akkor is szeretni fogsz, ha a munkám miatt állandóan költözni kell? 
Vagy, ha elveszíteném a munkahelyem és nem lenne semmi pénzem? És akkor is szeretnél, ha valami baleset folytán mondjuk lebénulnék és életem végéig ápolni kéne, annyira, hogy ez minden idődet és energiádat felemésztené?
S a válasz? Húsz éve, naponta ízlelgetjük és ismételjük.

Számomra a mai Ige egy hasonló kérdés Isten részéről:
Szeretsz engem?
Engem szeretsz, vagy azt, ami a javadra van?
Engem szeretsz, vagy az áldásaimat, az egészséget, a szépséget, az életerőt?
Tiszta és teljes szívből szeretsz-e akkor is, ha ma nem adok neked ajándékot, napfényt, madárcsicsergést, barátokat, pénzt?
Teljes odaadással szeretsz-e akkor is, ha ez számodra lemondással jár?
Szeretsz engem? Csak úgy, a lényemet, önmagamat és önmagamért?
S a válasz?
Szeretni vágylak Jézus Téged


(Tóth Szilárd)

 

💥A Nap Igéje💥

1János 5:4
,,Mert mindaz, a mi az Istentől született, legyőzi a világot; és az a győzedelem, a mely legyőzte a világot, a mi hitünk.,,

2022. február 1., kedd

💥Reggeli dicséret🌹 Önbizalom Istenben

„Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében.”
Zsoltárok könyve 139.fejezet 13.vers


A világunk olyan furcsa manapság. Teljesen átértékelődött minden és lassan nem lehet megkülönböztetni a jót a rossztól, az elfogadottat az elfogadhatatlantól és lényegileg összemosódnak a határok. Mi pedig ott állunk külső szemlélőként és csak figyeljük, hogy merre felé tartunk, milyen irányt vesz a világ és nekünk milyen szerepünk van benne. Apropó szerep…érezted már azt, hogy nem fogadnak el vagy azt, hogy kevés vagy?

Van egy alapállapotunk, ez pedig nem más, mint kutatni azt, hogy kik vagyunk, merre tartunk és mi a küldetésünk. Ismerjük már magunkat annyira, hogy tudjuk mit szeretünk, mi érdekel bennünket igazán, mi az, ami lelkesít vagy ami inspirál. Tudjuk, hogy vannak értékeink és vannak gyengeségeink is. 
Az életünk teljes nyugalomban csordogál egészen addig, amíg nem jön valaki, aki kirekeszt, elhanyagol, furán néz, nem ért meg, megaláz vagy talán „megöli” azt, ami bennünk a legnagyobb érték pusztán azért, mert ő nem tud vele mit kezdeni. Ezeket hívjuk sebeknek. Ilyen sebekkel bizonyára minden ember rendelkezik, még a legerősebbek is. Képtelenség elkerülni azt, hogy találkozzunk a gonosz ezen fajtájával. Elkerülni nem tudjuk, de tehetünk valami mást…

„Mivel drágának tartalak és becsesnek, és mivel szeretlek, embereket adok helyetted, életedért cserébe nemzeteket.” (Ézsa.43:4) Nem tudjuk elkerülni a támadásokat, a bántásokat, de terelhetjük máshova a tekintetünk, például Istenre. Nem fogadnak el? Nem értenek meg? Megvonják tőled a szeretetet? Kitaszítanak? Bántanak? Csúfolnak és kigúnyolnak? Ők emberek…emberek, akik súlyos terheket cipelnek. Ne ítéld meg magad az alapján, hogy mások mit mondanak rólad. Ítéld magad az alapján, hogy a Megváltó mit mond rólad! Becses vagy az ő szemében és drága kincs! 
Lehet, hogy mások eltipornak, nem értékelnek, nem fogadnak el és azt mondják, hogy kevés vagy ehhez a világhoz, de te Istenre tekints. Azt nézd, hogy Ő mit tett érted és ne azt, hogy az emberek, hogyan véleményeznek.

Áldott napot!

(Csomó Hajni)

💥A Nap Igéje💥

János 14:13
,,💞És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban.,,

Az átokról

A minap hallottam egy beszélgetést az átokról, pontosabban a generációs átkokról. 
Elgondolkodtam rajta, hogy keresztényként sokszor egy-egy példából minden további kutatás nélkül vonunk le következtetéseket, amiket azután magabiztosan szellemi törvényekként hirdetünk. 

Bár az ok-okozati viszonyok feltárása többnyire komoly kutató munkát igényel, a keresztények, keresztény vezetők, gyorsan kimondják a kapcsolatot. Hajlamosak mindenütt szellemi okokat keresni, ha valami nem jól működik egy ember életében, akkor ott átok van.
Ekkor jön a feltáró munka, melyik felmenő mit tett, honnan jön az átok. Az ilyen felderítő munka végén hamar rámondják, hogy a Szent Szellem vezette őket. A feltárás alapján jöhet a bűnvallás, a sokszor már elhunyt ősök bűneinek megvallása, a saját bűnök megvallása, majd az átoktörés. 

Ez persze nem elég a tartós szabadsághoz, meg kell változtatni a gondolkodást is az adott területen, valamint a cselekedeteket is. Ha mindezzel készen vagyunk, akkor kimondhatjuk, hogy sikerült megszabadulni az átoktól.
Mindez jól hangzik, én magam is sokáig hittem benne, de valóban ez az igaz-valóság, vagy pedig ez csupán tradíció? Ez annál is inkább fontos kérdés, mert a fenti módszer hatékonyságáról semmilyen kézzelfogható bizonyíték nincs. Nézzük meg, mit mond az Isten Igéje!

Galata 3:10-14. (RÚF 2014)
„Mert a törvény cselekedeteiben bízók átok alatt vannak, amint meg van írva: „Átkozott mindenki, aki nem marad meg abban, amiről meg van írva a törvény könyvében, hogy azt kell cselekedni.” 
Az pedig nyilvánvaló, hogy törvény által senki sem igazul meg Isten előtt, mert „az igaz ember hitből fog élni.” A törvény pedig nem hitből van, hanem „aki cselekszi az fog élni általa.” Krisztus megváltott bennünket a törvény átkától úgy, hogy átokká lett értünk – mert meg van írva: „Átkozott, aki fán függ” -, azért, hogy Ábrahám áldása Jézus Krisztusban a népeké legyen, és hogy a Lélek ígéretét hit által megkapjuk.”

A törvény felsorol egy csomó olyan cselekedetet, amely átkot von maga után. Sokszor a keresztényeket is ezekkel rémisztgetik, hogy ha ezt vagy azt a bűnt elkövették/elkövetik átok van rajtuk. 
Az ószövetség idejében ez teljesen jogos kijelentés lett volna. Sőt a helyzet még ennél is rosszabb volt, hisz ha valaki csak egy apró parancsolat tekintetében is, nem maradt meg abban, amiről meg van írva, hogy azt cselekedje, akkor átkozott volt. Vagyis minden ember, aki a törvé
ny alá kerül, átkozott. 
Ez ma is így van.

Mi, újjászületett keresztények viszont egy másik szövetségben vagyunk, amelyben Jézus átokká lett, hogy elvegye a törvény által rögzített, bizonyos bűnös cselekedetek miatt jövő jogos átkot rólunk. 
A fenti igazság csak annak az embernek hasznos, aki elkövetett már olyan bűnt, amely átkot von maga után. Éppen ezek miatt az emberek miatt, vagyis mindnyájunk miatt lett az Isten Fia átokká. Vagyis mi Jézusban hívők már nem vagyunk átok alatt, sőt az Ábrahám áldása van rajtunk, és megkaptuk a Szellem ígéretét.

Erre mondja sok keresztény pásztor, tanító, hogy igen ez így van, de ez nem automatikus. Tenned kell azért, hogy a már ott levő átok elmenjen rólad, mert magától nem akar elmenni, akkor se, ha nincs joga ott maradni. Ez az okoskodás jól hangzik… a test számára. Csak az a probléma, hogy nem felel meg az igaz-valóságnak, aki egy személy, maga Jézus Krisztus. Megkérdezném ezeket a keresztény vezetőket egy másik igével kapcsolatban.

1 Korinthus 5:21
„Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.”

Ha az átokkal kapcsolatos okoskodás igaz, akkor erre az igére is azt kellene alkalmazni. 
Vagyis „elméletileg” igaz, hogy Jézus bűnné lett, és így mi, benne hívők igazzá lettünk, de ez nem automatikus, hanem tenni kell érte valamit. Ezzel egy pillanat alatt a törvény cselekedeteiből való megigazulásnál vagyunk, vagyis bekerülünk a törvény alá. A törvény cselekedeteiből pedig senki sem igazul meg, mert az igaz ember hitből fog élni. Testvérek, ha az igaz ember hitből fog élni, akkor ez azt is jelenti, hogy nincs átok alatt, hanem Ábrahám áldása van rajta, mégpedig hit által. 

Aki mást tanít az átokkal kapcsolatban, az bár valószínűleg nem tudatosan, de burkoltan tagadja a megváltást!
Gondolkodjunk el ezen egy pillanatra! Ha azt látjuk magunkon, hogy olyat teszünk, ami nem igazságos, akkor kijelentjük magunkról, hogy bár hiszünk Jézusba, de mégsem vagyunk igaz emberek? 
Nem, hanem tudjuk, hogy megnyilvánult a testi természetünk, de mi nem cselekedetek miatt vagyunk igazak, hanem kizárólag a Jézusba vetett hitünk miatt. 

Ezt sokszor ki is mondjuk, hogy a vádló gondolatokat elűzzük. Ha ez így van, akkor ha olyan jeleket észlelünk, amik akár átkot is jelezhetnének, akkor miért próbáljuk mi magunk megoldani az átoktól való szabadulást? Miért nem jelentjük ki magabiztosan, hogy Jézus megváltott a törvény átkától, mert maga lett átokká? Hiszen ez a megfelelő hozzáállás, és egyben ez mutatja azt, hogy hiszünk a megváltásban.

A másik súlyos gond, hogy keresztény vezetők szeretik nagy hangon törni az átkot. Ettől aztán többen visítani kezdenek a gyülekezetben, ami az átok megtörésének a jele. Ezzel csak az a gond, hogy a Bibliában nem szerepel ilyen kifejezés, hogy „megtörni az átkot”. Senki nem tett ilyet, maga Jézus sem tört átkot, és utána az apostolok sem. Itt valami ordító ellentét van, ami kiveri a szemünket. Fel kéne ismerni, hogy ezek szerint az átkot nem lehet megtörni (az átok megtörését valójában okkult weblapok propagálják leginkább). Úgy tűnik az Ige alapján, hogy az átoktól egyetlen módon lehet megszabadulni: ha valaki más magára veszi.
 
Ezt tette például Rebeka is, amikor magára vette a Jákob csalása miatti átkot. De ezt tette Jézus is, amikor átokká lett, de nem csupán Jákobért, hanem minden emberért. Pál apostol is azt szerette volna, hogy legyen inkább ő maga átkozott, de Izrael fiai szabaduljanak meg. Aki csak hisz abban, hogy Jézus átokká lett a kereszten, az többé nem átkozott, sőt áldott ember, akin a mi hitünk apjának, Ábrahámnak az áldása van.

Felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet azokkal az átkokkal, amik nem a törvény átka, vagyis nem azért kerülnek valakire, mert az illető vétett a mózesi törvény ellen. Mi történik, ha megátkoz egy ember?
 Mi a helyzet a bűn miatti átokkal, amit Isten mondott ki Ádámra és Évára? Vannak tanítók, akik amellett érvelnek, hogy a bűn miatta átok érvényben van, mert az nem a törvény átka, Jézus pedig a már idézett ige alapján a törvény átkától váltott meg. Vannak keresztény vezetők, akik nagy lelkesedéssel átkozzák a velük egyet nem értőket. De valóban félni kell ezektől az átkoktól?

Érdemes elgondolkozni azon, hogy ha Jézus nem váltott meg ezektől az átkoktól, akkor mikor fog megváltani tőlük? Lehet, hogy örökre érvényben maradnak? Ez nyilván lehetetlen, hisz a mennyben nem lesznek átkok. Következésképpen Jézusnak a kereszten minden átoktól meg kellett váltania minket. Amikor bűnné lett, nem maradt egyetlen bűn sem, amitől ne váltott volna meg. Tehát amikor átokká lett, akkor nem maradt egyetlen átok sem, amitől ne váltott volna meg. Pál csupán kihangsúlyozza a törvény átkát, mert előtte azt bizonyította be, hogy aki törvény alatt van, átok alatt is van.
 
A zsidó olvasók számára ez reménytelen helyzetet teremtett volna, de Pál feloldotta azzal, hogy Jézus megváltott mindenkit a törvény átkától. Az a mód, ahogyan megváltott, vagyis hogy átokká lett, viszont fényesen bizonyítja, hogy mindenféle átoktól megváltott. Ezért nem kell félni azoktól sem, akik rendszeresen átkoznak. Nem fog beteljesedni, amit kívánnak, nem fogunk elveszni, nem lesz semmi bajunk. Élni fogunk és hirdetjük Isten dicsőségét
Ben -

NE FELEDD: GYŐZŐTT  A BÁRÁNY, A JUDABELI OROSZLÁN! 
Halelluja! 

2022. január 31., hétfő

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,Akik Istent szeretik , azoknak minden javukra szolgál!,,
/ Róma 8,28 /

💥Reggeli dicséret🌹Egy kevés idő még…

“Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra?”János evangéliuma 14.fejezet 2.vers


Téged mi rémít meg a legjobban, ha az emberi kapcsolataidra gondolsz? 
Számomra az egyik legrémítőbb az elválás. Persze, oly’ sok más negatív, fájdalmas dolog is előfordulhat a kapcsolatainkban, de talán ha rangsorolni kellene, akkor az elválás helyet kapna a top5 felsorolásban.

Vannak személyek, akiknek a jelenléte a biztonságot, a nyugalmat, a békét, az otthont és a szeretetet jelenti az életünkben. Ezek az emberek töltik fel az energiaszintünket, adnak lendületet a napjainknak, vigasztalnak szomorúságunkban, erőt adnak küzdelmeinkhez és szeretnek feltétel nélkül. 

Egy ilyen kapcsolatban az elválás, főleg ha hosszabb időre szól vagy esetleg végleges, felfoghatatlan és a kétségbeesés elárasztja a lelket. Hasonlót éltek meg a tanítványok is, amikor Jézus „elhagyta” őket. Körbe vette őket a félelem, a bizonytalanság, hiszen Jézusban találták meg a biztonságukat, a védelmüket, a szeretetet, a nyugalmat és most ez a Jézus távozni fog tőlük. 

Elkeseredtek. Kérdésekkel bombázták, tudni akarták, hogy mikor látják újra, mennyi ideig lesz távol, tudnak-e valahogy időközben értekezni. A felfokozott érzelmek közepette Jézus egy nagyon egyszerű választ adott: „Higgyetek!” (14:1) Ha valaki, akkor Jézus tökéletesen tisztában volt a tanítványok érzéseivel és gondolataival. Tudta, hogy egész lényüket átjárja a félelem, a bizonytalanság és a kérdések sokasága. 

Tudta, hogy hiába kéri tőlük azt, hogy ne legyenek szomorúak, ez nem ennyire egyszerű. 
„Higgyetek!”-mondta. A tanítványoknak hinniük kellett, ez volt a kulcs. A hit az egyetlen, ami képes legyőzni a félelmet, a fájdalmat, a szomorúságot vagy a bizonytalanságot. Hit Istenben és az ígéreteiben.

Jézus megígérte: „És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.”(14:3) Nem hagyott el, csak egy kis időt kér még. Légy türelmes és higgy Benne!

Áldott napot!

(Csomó Hajni)

Ima💖

Krisztus Király, én királyom,
Szívemet neked kitárom.
Nincsen sok és szép kincs benne,
Útközben is több elveszne.
Ezért neked felajánlom,
Fogadd el, én meg nem bánom!


Segíts Jó Uram szolgádon,
Nyújtsd kezed, segíts felállnom!
Gyenge testem, lelkem, hitem,
Kárhozat útjára viszem.
Te vagy én fényem, támaszom,
Itt vagy és cipelsz hátadon.


Én nehéz kereszted vagyok,
De emel megváltó karod.
Te vagy a csendes Krisztusom,
Szótlan Szereret, jól tudom.
A Te hited bennem nagyobb,
Lelkem elveszni nem hagyod.
Könnycsepp az én hálaimám,
Kérlek mindig vigyázz énrám!



2022. január 30., vasárnap

💥Örömteli mindennapok💥

Uram, taníts meg minket nevetni!

A Lukács 11-ben az egyik tanítvány kérte Jézust: „Uram, taníts minket imádkozni”. 
Ez egy nagyon jó kérés egy hívőtől és sok modern kori keresztény is kérte már ezt az Úrtól.
Azonban, úgy gondolom, van egy másik kérés, amit a modern kori keresztények is jó lenne, ha kérnének: „Uram, taníts meg minket játszani, nevetni.”


Jézus egy alkalommal azt mondta, ha nem leszünk olyanok, mint a gyerekek, elmulasztjuk Isten királyságát. A gyerekek játszanak. Amit tesznek, az lényük szerves része. 
Lényegében, Isten királysága egy ünneplés.
 „Isten királysága nem evés és ivás, hanem igazság békesség és a Szent Szentlélekben való öröm” (Róma 14:17). Ez a Biblia leírása arról, mit jelent Isten királyságában élni. 
Sok keresztény azonban annyira aggódik, és annyira befeszült, hogy még akkor sem ismernék fel a jókedvet, ha egyenesen az arcukba nevetne.

Én úgy képzelem, hogy sok nevetés van a mennyben. Valójában, az Írások alapján jó okunk van feltételezni, hogy maga Isten is egy kedélyes, vidámságot kedvelő személy. 
Nem egy befeszült, morgós, soha-semmi-nem-jó-neki fajta hamis isten, akit az ember teremt. 
Amikor Jézus Krisztus azt mondta, „Bevégeztetett”, elképzelem, hogy Isten elmosolyodott, és az a mosoly, azóta sem halványult el.
Egyszer hallottam, hogy valaki azt mondta, Isten akkor a legboldogabb, ha a gyermekei vidámak. Hajlok arra, hogy egyetértsek vele. Túl sok keresztényt megfosztottak a gyermeki lelkülettől, és egy ál-érettséget erőltettek rájuk, ami megköveteli, hogy komolyak legyenek, és a legjobb módja, hogy ezt megmutassák az, ha minden vidámságot kiirtanak az életükből.

A Biblia azt tanítja, hogy „a vidám szív a legjobb orvosság” (Példabeszédek 17:22). 
Olyan, mint a vitamin, ami vitalitást visz az életedbe. A nevetésről azt mondják, hogy lecsökkenti és segíti egészséges szinten tartani a stressz hormonokat, mint a kortizol, a dopamin, az adrenalin és a növekedési hormon. Ezek a hormonok akkor termelődnek, amikor feszültek vagyunk, aggódunk vagy félünk.

Dr. James Walsh, Nevetés és egészség című könyvében úgy írja le a nevetést, mint egy minden szervünkre kiterjedő jó masszázst. Olyan a nevetés, mint egy aerobic edzés vagy egy kocogás. 
Amikor nevetünk, először felgyorsul a szívverésünk és a légzésünk. 
Miután a nevetés alábbhagy, egy nyugalmi időszak következik, ami oldja az izmok feszültségét, és jótékony hatású izomgörcs, idegfájdalom és reuma esetén. Úgy tartják, hogy 100 jó nevetés felér egy 10 perces evezéssel.

Szeretnél egy jobb általános közérzetet? Egy dolog biztosan a segítségedre lesz: ha megtanulsz játszani és sokat nevetsz. Miért is ne? Mennyei Atyád életed minden részletéről gondoskodik. 
Eltervezte, hogy „dicsőségről dicsőségre” vezet (2 Korinthusi 3:18) majd végül hazavisz. 
Tehát, hozz egy döntést, hogy a köztes időben élvezni fogod az utat. Uram, taníts minket játszani, nevetni!

„Ott voltam, amikor megszilárdította az eget, amikor kimérte a látóhatárt a mélység fölött. 
Amikor megerősítette odafönt a fellegeket, amikor felbuzogtak a mélység forrásai, amikor határt szabott a tengernek, hogy a víz át ne léphesse partját, amikor kimérte a föld alapjait, én már mellette voltam, mint kedvence, és gyönyörűsége voltam minden nap, színe előtt játszadozva mindenkor.” (Példabeszédek 8:27-30)
Uram, taníts meg minket nevetni!

Legyen örömteli napunk,az Úr örömével teljes :)

Forrás:

💥Van erőm💥

Zsoltárok könyve 46. rész 2. 
,,Isten a mi oltalmunk és erősségünk! igen bizonyos segítség a nyomorúságban.,,

Több száz újságcikket, tanulmányt fogalmaztak meg arról, hogy mi a biztos pont az életünkben. 
Sok előadást lehet hallani arról, hogy hogyan tudjuk elérni azt a bizonyos biztos életet.
Egy idő után, mikor már megannyi ötletet kipróbáltunk, hirtelen rájövünk, hogy mégsem tudtuk megszerezni a biztos biztonságot.
Lehet, hogy bebiztosítsuk magunkat egy hétre, de hosszú távra sosem tudjuk, mert mindig fog történni valami, ami újabb és újabb feladatok elé fog állítani bennünket.
Isten teljesen, biztosan elég a számodra!
Ott vannak a múlt csodái, amelyek azt üzenik az emberiségnek, hogy Isten mindig biztos segítség minden nyomorúságban. Nem csak abban volt segítségünkre, ami már megtörtént, hanem a jelenben, sőt a jövőben is segítségére fog sietni mindazoknak, akik segítségül hívják az Ő nevét.
Engedd meg, hogy emlékeztesselek egy pár csodára.
Csoda történt, amikor Isten népének a pusztában keringve mindig megvolt az enni-innivalója. 
Csoda történt, amikor Dániel barátai megmenekültek az égő, tüzes kemencéből. 
Csoda történt, amikor megszületett Jézus, hogy a bűnös el ne vesszem, sőt megtalálja a visszautat szerető Atyjához. 
Csoda történt, amikor vak látni kezdett, a béna járni, a néma pedig hangosan kezdte dicsérni az Urat.
Vagy ott vannak azok a csodák, amelyeket mi, személyesen éltünk át.
Hányszor mutatta meg Isten a te életedben az erejét, hatalmát, szeretetét, gondviselését?
Ha eddig remegő hangon, kissé aggodalommal teli szívvel olvastuk ezt a zsoltárt, itt az ideje bátran hírül adni másoknak a mi Hatalmas Istenünk üzenetét: Isten mindig biztos segítség.


Zsoltárok könyve 46. rész
1. Az éneklőmesternek, a Kóráh fiainak éneke, a halamothra.
2. Isten a mi oltalmunk és erősségünk! igen bizonyos segítség a nyomorúságban.
3. Azért nem félünk, ha elváltoznék is a föld, ha hegyek omlanának is a tenger közepébe:
4. Zúghatnak, tajtékozhatnak hullámai; hegyek rendülhetnek meg háborgásától. Szela.
5. Forrásainak árja megörvendezteti Isten városát, a Felségesnek szent hajlékait.
6. Az Isten ő közepette van, nem rendül meg; megsegíti Isten virradatkor.
7. Nemzetek zajongnak, országok mozognak; kiereszti hangját, megszeppen a föld.
8. A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk. Szela.
9. Jőjjetek, lássátok az Úr tetteit, a ki pusztaságokat szerez a földön;
10. Hadakat némít el a föld széléig; ívet tör, kopját ront, hadi szekereket éget el tűzben.
11. Csendesedjetek és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten! Felmagasztaltatom a nemzetek közt, felmagasztaltatom a földön.
12. A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk! Szela.

💥Reggeli dicséret🌹Bizalomjáték

„Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik. Bízzatok az Úrban mindenkor, mert az Úr a mi kősziklánk mindörökre!”
Ézsaiás könyve 26. fejezet 3-4,vers


Nem tudom, Kedves Olvasó, hogy vagy vele, de én nem szeretem a bizalomjátékokat. 
Tudod, azt a fajtát, amikor állsz, és becsukott szemmel hanyatt kell dőlnöd, remélve, hogy a társad megtart. Vagy azt, amikor bekötött szemmel hagynod kell, hogy a másik vezessen. 
Az pedig már végképp a komfortzónámon kívül esik, amikor még mindig bekötött szemmel kell közlekedned úgy, hogy a társad nem kézen fogva vezet, hanem csak ott megy melletted, és szóban ad tanácsokat, merre lenne érdemes menned, vagy merre nem, mert nekicsapódsz a falnak.

Kimondottan nehezen viselem, ha nem látok, de talán ezzel nem vagyok egyedül. 
Szeretem a szemeimmel érzékelni a körülöttem lévő világot, tisztán látni az utat, legyen szó a mindennapos közlekedésről, vagy az életem folyásáról. Szeretem tudni, mire számíthatok, és ki nem állhatom a kérdőjeleket, a bizonytalanságot. Jól ismert vendégként időről időre ott látom a kanapémon az aggódást és a kétségbeesést, és van úgy, hogy nehéz átadnom a gyeplőt annak, 
Aki pedig sokkal jobban ismeri nálam a dolgok miértjét.

A ma reggeli ige így pedig egy különleges kihívásként is hangozhat a szeretetteljes bátorítással együtt. Bízzunk az Úrban! Engedjük, hogy Ő Isten legyen az életünkben, ne csak egy utolsó utáni lehetőség, egy összeszorított fogsoron átsziszegő „uramirgalmazz”, egy legvégső fűszál, amikor már az összes próbálkozásunk kudarcot vallott.
Legyen Ő az első, akihez fordulunk, akinek feltárjuk a szívünket, és akinek átengedjük a kormányt, mi pedig szorosan ölelve derekát tartsunk ki, és bízunk abban, hogy tudja, mit csinál.

Ma reggel Isten hív minket arra, hogy ismerjük meg még közelebbről Őt, és így kapaszkodjunk felénk nyújtott kezébe, kimondva őszinte hittel: „Legyen meg a te akaratod!”

(Szilvási-Csizmadia Andrea)

💥A Nap Igéje💥

2Királyok 6:16
,,Ne félj. Mert többen vannak, a kik velünk vannak, mint a kik ő velök.,,


Királyok II. könyve 6. rész
1. És mondának a próféták fiai Elizeusnak: Ímé ez a hely, a hol nálad lakunk, igen szoros nékünk;
2. Hadd menjünk el, kérlek, a Jordán mellé, hogy mindenikünk egy-egy fát hozzon onnét, hogy ott valami hajlékot építsünk magunknak, a melyben lakjunk. És monda: Menjetek el!
3. És monda egy közülök: Nyugodj meg rajta, és jőjj el a te szolgáiddal. És monda: Én is elmegyek.
4. És elméne velök. És menének a Jordán mellé, és ott fákat vágtak.
5. És történt, hogy mikor egy közülök egy fát levágna, a fejsze beesék a vízbe. Akkor kiálta és monda: Jaj, jaj, édes uram! pedig ezt is kölcsön kértem!
6. És monda az Isten embere: Hová esett? És mikor megmutatta néki a helyet, levágott egy fát és utána dobta, és a fejsze feljött a víz színére.
7. És monda: Vedd ki. És kinyújtván kezét, kivevé azt.
8. Siria királya pedig hadat indított Izráel ellen, és tanácsot tartván az ő szolgáival, monda: Itt meg itt lesz az én táborom.
9. És elkülde az Isten embere az Izráel királyához, mondván: Vigyázz, ne hagyd el azt a helyet, mert ott akarnak a siriaiak betörni.
10. És elkülde az Izráel királya arra a helyre, a melyről néki az Isten embere szólott, és őt megintette volt, és vigyázott magára nem egyszer, sem kétszer.
11. És felháborodott ezen a siriai király szíve, és összegyűjtvén az ő szolgáit, monda nékik: Miért nem mondjátok meg nékem, ki tart közülünk az Izráel királyával?!
12. Akkor monda egy az ő szolgái közül: Nem úgy, uram király, hanem Elizeus próféta, a ki Izráelben van, jelenti meg az Izráel királyának a beszédeket, a melyeket te a te titkos házadban beszélsz.
13. És monda: Menjetek el és nézzétek meg, hol van, hogy utána küldjek és elhozassam őt. És megjelenték néki, mondván: Ímé Dótánban van.
14. Akkor lovakat, szekereket és nagy sereget külde oda, a kik elmenének éjjel, és körülvevék a várost.
15. Felkelvén pedig jókor reggel az Isten emberének szolgája, kiméne, és ímé seregek vették körül a várost, és lovak és szekerek. És monda néki az ő szolgája: Jaj, jaj, édes uram! mit cselekedjünk?
16. Felele ő: Ne félj. Mert többen vannak, a kik velünk vannak, mint a kik ő velök.
17. És imádkozott Elizeus és monda: Óh Uram! nyisd meg kérlek az ő szemeit, hadd lásson. És megnyitá az Úr a szolga szemeit és láta, és ímé a hegy rakva volt tüzes lovagokkal és szekerekkel Elizeus körül.

💥Örömteli mindennapok💥

,,Nem csak a kenyér élteti az embert, hanem Isten minden kimondott szava is.,, Máté 4,4.


A táplálék létkérdés az élet szempontjából. Nélküle nem fejlődhetünk, és nem őrizhetjük meg egészségünket.
Erőnket és vitalitásunkat a táplálékból nyerjük; azonban a rossz étel megölhet bennünket.
A helytelen diéta több embert ölt meg, mint a betegségek.
A lelkünknek szintén szüksége van táplálékra. Azok a dolgok, melyeken gondolkodunk és a kívánságaink táplálékul szolgálnak lelkünk számára. 

Jézus azt mondta, “Az ember nem csak kenyérrel él, hanem minden beszéddel, ami Isten szájából származik” (Máté 4:4)

Többre értékelte a szellemi táplálékot a fizikai tápláléknál. Nagy izgalommal látta, hogy a szamáriai asszony és a város népe reagált az üdvösség ajándékára.
A tanítványok ételt hoztak a számára, de azt mondta Jézus, hogy az Ő tápláléka az, amikor az emberek hozzá jönnek üdvösségért.

Hasonlóképpen, nekünk is kívánságainkat Isten dolgaira kellene irányítanunk,azért hogy a szellemi dolgok fontosabbak legyenek, mint a fizikaiak.
A lélek számára adott rossz diéta a vezető ok a keresztények életében fellelhető kudarcokért és depresszióért.
A Biblia azt mondja, hogy a szellemi gondolkodás életet és békességet produkál, de a testi gondolkodás halált eredményez. (Róma 8:6)

Egészség tudatos társadalmunkban sokan még csak nem is álmodunk arról, hogy helytelen diétával károsítsuk a testünket, mégis lelkünket istentelen, világi dolgokkal gyilkoljuk.
Ma, tápláld magad egészséges, szellemi eledellel. Olvasd a Bibliát és lakjál jól Isten Beszédével. 
Azután menj el a bevásárlóközpontba és vezess valakit Jézushoz.
Te is fel fogod fedezni azt az “eledelt”, amit Jézus minden természetes eledelnél jobban szeretett.

Legyen örömteli napod :)

💥Van Remény💥

Galata 5/16
,,Mondom pedig, szellem szerint járjatok, és a testnek kívánságát véghez ne vigyétek.,,

Galata 5/22
,,De a Szellem gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.,,

Olyan egyszerűnek tűnik, amikor azt mondjuk, hogy járj szeretetben, legyél béketűrő, legyen békességed....
Tanulunk folyamatosan. Az Úr tanít és változtat bennünket. Természetesen nekünk is van részünk bőven benne, hiszen a szánkat nekünk kell csukva tartani akkor, amikor legszívesebben úgy odamondanánk a "frankót". .Ha nem tartjuk csukva, akkor a szeretet szavait szóljuk. 
Mindig van "kiképző terep", ahol gyakorolhatunk .

 A testünket nekünk kell megfeszíteni . Ahogy telik az idő, azt vesszük észre, hogy hoppá! 1 éve erre a helyzetre egész másképp reagáltam volna. Most meg? Csendben tudtam maradni. 
Dicsőség az Úrnak!

Galata 5/23-26
,,Az ilyenek ellen nincs törvény. Akik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt. Ha Szellem szerint élünk, Szellem szerint is járjunk. 
Ne legyünk hiú dicsőségkívánók, egymást ingerlők, egymásra irigykedők.,,

Szép napot és hétvégét kívánok mindenkinek!

💥A Nap Igéje💥

Galata 5:22
,,De a Szellemnek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.,,