2022. június 4., szombat

💥A Nap Igéje💞

,,Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó szélére szállanék:
Ott is a Te kezed vezérelne engem, és a Te jobb kezed tartana meg engem.
Ha azt mondom: A sötétség bizonyosan elborít engem és a világosság körülöttem éjszaka lesz,
A sötétség sem borít el előled, és fénylik az éjszaka, mint a nappal; a sötétség olyan, mint a világosság.,,
Zsoltárok 139:9-12



A BIBLIA A FÉLELEM ELLEN FOLYTAT KAMPÁNYT!

A félelem olyan mint egy sötétkamra, ahol az emberek a negatívumaikat hívják elő. Egy negatívumot csak egy pozitív erő képes törölni. Ez a pozitív erő a hit. 

Ezért mondja Jézus: "Ne félj, csak higgy!" (Márk 5,36)


A "csak" szót azért biggyesztette oda, hogy jelezze: hinni mindenki tud.
"Hiszek, Uram..."

A Biblia a félelem ellen folytat kampányt. Nincs még egy könyv a világon, sem filozófia, amely annyira halálos ellensége lenne az alaptalan gátlásoknak és félelmeknek, mint a Biblia.

Nem jó javaslatokat ajánl fel, nem azt tanácsolja, hogy változtassunk a hozzáállásunkon, és a fejünket felemelve éljünk.

A Szentírás olvasása önmagában ellenszere ezeknek a bénító érzéseknek.
"Levelei a népek gyógyítására valók".


A Biblia próféciái az előre megírt történelem! Ha az ördög (Isten ősi riválisa, a Sátán) arra vetemedik, hogy megakassza, ami elrendeltetett, Isten azonnal reagál erre a kihívásra.

Amit Isten kimondott, az megváltoztathatatlan; ellenállhatatlanul véghez viszi akaratát, mindig övé az utolsó szó, mindig ő teszi fel az i-re a pontot. Halleluja!

Minden okunk megvan hát az örömre, mert tudjuk, hogy a jövő előre meg van írva, a végső óra időpontja megvan már, és aki ezt eldöntötte, az kimondhatatlanul dicsőséges befejezést gondolt ki!

Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére! Ámen!


Reinhard Bonnke -

💥Igei megvallások💥

A NÁZÁRETI JÉZUS Bátorító Szavai megerősítik az isteni üzenetet, életet és reményt kínálnak mindazok számára, akik válaszolnak az Ő hívására:

"Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe" (Ján 5,24).

"Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha" (Ján 6,35).

"Mert az én Atyámnak az az akarata, hogy annak, aki látja a Fiút, és hisz benne, örök élete legyen; én pedig feltámasztom őt az utolsó napon"
(Ján 6,40).

"Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből. Én és az Atya egy vagyunk" (Ján 10,27-30).

"Íme, eljövök hamar, velem van az én jutalmam, és megfizetek mindenkinek a cselekedete szerint. 
Én vagyok az Alfa és az Ómega, az első és az utolsó, a kezdet és a vég. ... Aki szomjazik, jöjjön! 
Aki akarja, vegye az élet vizét ingyen!" (Jel 22, 12-13; 17)

A hit egymaga nem képes elmozdítani a hegyet, hanem” szólnunk is kell a hegynek.”
Megértettem, hogy Isten terve, akarata a mi Isten Szavába vetett hitünk és Szavainak hittel teljes megvallása által teljesednek be az életünkben.
Megvallás = Isten Szavát vallom meg. Nem csupán „gépiesen” bibliai verseket, hanem ISTEN SZAVAIT mondom ki




💥Egy Csoda Minden Nap💥KIRE ÉPÜL ÉLETED?

Üdvözöllek Testvérem,

Jézus a szegletkő. Az építkezés során ezt a szegletkövet vagy alapkövet kell elsőnek letenni. Rendkívül fontos. Az összes többi követ ugyanis ezen első kőhöz viszonyítva teszik le, amelyik meghatározza az egész építmény egyensúlyát és szilárdságát. Nélküle nem lehet jól építkezni.

Jézus az Egyház szegletköve, mégis elvetették az építők. Elvetették ezt a követ az írástudók és a farizeusok, akik nagyon vallásosak voltak, de egyáltalán nem lelkiek. 

Naphosszat fürkészték az írásokat, de hiányzott nekik a legfontosabb:
  • az Istennel való személyes kapcsolat
  • a kinyilatkoztatás Jézusról mint Isten Fiáról 
  • egy Krisztusra alapozott élet.
Építkeztek…, de jó alapok nélkül. Jézus elhagyhatatlan volt, mégis elvetették.

Jegyezd meg életedhez ezt a leckét! Annyira értékes vagy, Testvérem. Felbecsülhetetlen kincsek rejlenek benned: Az álmok, amiket Isten adott neked, tehetségeid, rendeltetésed áldás a világ számára!

De ahhoz, hogy e kincsek gazdaggá tehessék egy nap mások életét, életed szilárd és kiegyensúlyozott kell, hogy legyen. Ehhez pedig a jó sarokkőre van szükséged. Arra hívlak, válaszd Jézust…! 
Igazítsd az életedet Jézushoz! Alapozd az életedet Jézusra! Ő rendeltetésed és jövőd szegletköve. Nélküle semmit sem tehetsz, de Vele minden lehetségessé válik…!

Mint mondja a Szentírás: „Ezért így szól az Úristen: Íme, Sionban egy követ tettem le, egy próbakövet, drága szegletkövet, erős alappal; aki benne hisz, nem szégyenül meg!” (Ésaiás 28,16)

Akarsz-e most imádkozni velem? „Uram Jézus, bevallom, hogy néha azt gondolom, képes vagyok segítséged nélkül felépíteni az életemet. És megesik, hogy elcsüggedek, amikor nem történik minden úgy, ahogy elterveztem. Bocsánatot kérek érte. Köszönöm, hogy emlékeztetsz ma engem, hogy a sarokkő vagy és hogy aki reád támaszkodik, nem szégyenül meg. Jézusom, újra beléd vetem minden bizalmamat. Ámen.”

Építsd életedet Jézusra, a drága szegletkőre, amelyik kiállta a próbát! Ha reá támaszkodsz, sose szégyenülsz majd meg, sose rendülsz majd meg. Testvérem, Krisztus legyen életed szegletköve…!

Köszönöm, hogy vagy!

💥Örömteli mindennapok💥

„Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” Filippi 4:13


Amikor Mózes kémeket küldött az Ígéret Földjére,a tízből csak kettő tartotta a szemét Isten ígéretén.
A többi csak az óriásokat látta.
Manapság sok ,,óriást,, láthatsz, melyek kihívást jelentenek a hitednek: az idő, az energia, a pénzügyek, az erőforrások, a félelem és a hitetlenség óriásai.
Isten azt akarja, légy biztos benne, hogy Ő beléd tölti az erejét, ezért bármit meg tudsz tenni, hogy legyőzd ezeket az óriásokat. 

Isten ereje benned van!
Isten azt mondja, birtokba tudsz venni egy bővölködő életet, mert ő veled van.
Isten hatalmára fókuszálj, ne az óriásokra! Amire figyelsz, az lesz hatással a hitedre!


Legyen örömteli napod :)

MINDENNEK ÁRA VAN!

,,Megáldalak téged és felmagasztalom a te nevedet, és áldás leszel ... a könnyhullatástól, mert meglesz a te cselekedeteidnek jutalma, azt mondja az Úr.,, 1 Mózes 12:2 HUNK


Mindennek következményei vannak. Pozitiv és negativ egyaránt. Mert, amit vetünk, azt is fogjuk learatni!
Szeretnénk kenetet, szeretnénk szolgálatba állni, vagy vágyódunk egy mélyebb kapcsolatra a szent szellemmel.
Elakarunk merülni Isten jelenlétében. Akkor fizessük meg elöször az árat. Ingyen semmit nem kapunk , (kegyelmet igen) hiszen csak gondoljunk arra hogy Jézusnak mekkora árat kellett fizetnie azért hogy megváltson minket! Néhányan azt hiszik hogy a keresztény élet könnyü, és mindent könnyen megkapnak, elég ha dicsérjük az Urat, és énekelgetünk. De ez nem igy van! Ez nem elég!
Az igazi keresztény élet, - ha tényleg fejlödni akarunk, és tovább jutni, közelebb istenhez, állandóan az Ö jelenlétében lenni - az egy kökemény munka, amit nem lusta embereknek találtak ki. Aki lusta már veszített is! Istennél úgy müködik hogy az áldás elött kell kifizetnünk az árat; - de utána! Utána megkapod ami téged illet csodálatos módon! Megnyílik a menny kapuja és áldás áldásra jön, anyagi és szellemi egyaránt! Az ördögnél fordítva van; ö szívesen eléd löki a világi javakat, sikereket, popularitást, pénzt, gazdagságot ad; De utána követeli az árat; a lelkedet adod el neki és az életeddel fizetsz. (Láttuk már sok sztár életében!) Nem elég inditék , hogy nemes terveink vannak az Ùr felé, vagy, hogy Isten velünk van hogy azt tegyük amit elgondolunk! Nem! Istent kell megkérdezni és azt tenni amit ö kíván! Az Ö akaratát teljesíteni.
Mert Ö a legjobbat akarja nekünk, és a legjobbat adja!
Mi az engedelmesség és a ragaszkodás gyönyörüséges gyümölcse? Azt mondja az Ùr: "Èn, a te Istened leszek neked örök világosságod, és én leszek a te ékességed, mert plántálásom vesszeje vagy, kezeim munkája az én dicsöségemre.
Adok néked ékességet a hamu helyett, dicsöségnek palástját a csüggedt szellem helyett. Fejedelmeddé teszem a békességet, és elöljáróddá az igazságot, az üdvösséget hívod köfalaidnak, és kapuidnak a dicséretet. Mindezt bizony meglátod, és ragyogsz majd az örömtöl, és remeg és kiterjed a szíved."
Igaz milyen csodálatos dolgokat tartogat számunkra az ÙR? Halleluja! Dicsöség legyen neki örökkön örökké aki szeret minket mindenek fölött és ragaszkodik hozzánk!
Fizessük meg az árat azzal hogy az Ö tetszésére élünk, hagyjuk magunkat vezetni és tanítani akkor is ha éppen egy olyan dolgon kell keresztül mennünk ami nekünk nem tetszik; és akkor is ha nem kapjuk meg azonnal amit akarunk.
Nem szennyezük be magunkat, jót cselekedünk, irgalmasságot gyakorlunk, szellemben vagyunk, és szellemben járunk mindenkor!
Adjon nekünk az Ùr elég eröt és kitartást, hogy engedelmeskedni tudjunk neki mindenben és mindenkor! Amen!

💥Reggeli dicséret🌹Ne titkold, valld be!

"Aki takargatja vétkeit, annak nem lesz jó vége, aki pedig megvallja és elhagyja, az irgalmat nyer."A példabeszédek könyve 28:13

Pszichoszomatikus betegségeknek hívjuk azokat a kóros állapotokat, melyek fizikai tünetekben jelentkeznek ugyan, de nem fizikai okokra vezethetőek vissza elsődlegesen.
Az efféle betegségeknek millió kiváltó oka és kivetülése lehet. Lehet, hogy valakinek a munkahelyi stressztől (lelki állapot) gyomorfekélye lesz (fizikai probléma) vagy egy lelki trauma okán kardiovaszkuláris problémák jelentkeznek nála. Elég egy pillanatnyi lelki teher, ha az elég jelentős, fizikai problémákat is okozhat.
Hát még a krónikus lelki teher esetében! Leírhatatlan lelki, és ennek következtében fizikai károkat tud okozni az ember szervezetében a titok, főként, ha a titok tárgya a saját bűnei ténye. "Csak meg ne tudja senki, nehogy kiderüljön!" Az ilyen titkok eltussolásához általában még több titokra és okoskodásra van szükség, ami még több terhet helyez a titoktartóra.
Nem egy beszámolót hallottam már — kezdve egészen triviális hibáktól a nagyobb fajsúlyú bűncselekményekig — amelyek arról szólnak, hogy az elkövető éveken, vagy akár évtizedeken keresztül takargatta tettét, ám mikor kiderült, ahelyett, hogy lesújtotta volna, megkönnyebbült végre. "Már nem kell titkolóznom, lesz, ami lesz..."

Lehet, hogy ezek a gondolatok telibe találnak ma nálad: azzal, hogy titkolod a bűneidet, csak magadat emészted. Lehet, hogy nem is tudsz róla, de fizikai betegségeid hátterében lelki eredetű teher állhat. 
Mi a legrosszabb, ami történhet, ha bevallod a másiknak — és ezáltal Istennek és magadnak is! — hogy mit tettél? Szégyen? Büntetés? Semmi nem lehet olyan rossz, mint tovább mérgezni magadat a titkaiddal. "Aki megvallja és elhagyja (bűneit), az irgalmat nyer!"

bejegyezte: Ömböli Krisztián június 02, 2022

💥A Nap Igéje💥


1János 5:4,5.
,,Mert mindaz, a mi az Istentől született, legyőzi a világot; és az a győzedelem, a mely legyőzte a világot, a mi hitünk.Ki az, a ki legyőzi a világot, ha nem az, a ki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?!,,

A BETHESDA PARTJÁN

'Vala pedig ott egy ember, ki harmincnyolc esztendőtől fogva való betegségben fekszik vala.'
(János ev. 5,5)


Harmincnyolc esztendeig volt beteg...
Harmincnyolc év... ó idő-rengeteg,
Ó csigalassan kúszó nappalok,
Ó végevárhatatlan éjjelek!
Ó zaj, mely őrjít, ó csend, mely gyötör,
Ó tehetetlen kín, maró csömör,
Ó nagy alkalmak örökre múlása,
Kis, édes percek tovasuhanása
Hasztalanul, megfoghatatlanul, -
Hiába termett datolyát a pálma
S hajtott ki az olajfa vigaszul.
Harmincnyolc esztendeig volt beteg,
Mindenki terhe, magának teher, -
Harmincnyolc ólomlábú év alatt
A fátum mindent elcserél-kever
A lélekben, a mély műhely-homályban.
Ez a szív kővé keményedhetett,
Túlcsordulhatott alázatosságban,
Harmincnyolc esztendeig volt beteg:
Ha ártatlan volt, bűnössé lett tőle,
Ha bűnös volt, kitisztult hófehérre,
Ha volt önérzet benne: ronggyá válott,
Ha volt szikla-dac: finom porrá mállott,
Feküdt a tóparton, s a tóba nézett...
A Tó, ez volt az egyetlen igézet.
A Tó, a Bethesda, a gyógyulás:
Leszállani szent, megszállott vizébe,
Mikor rájön a nagy 'háborodás',
Mikor rászáll az Isten angyala,
Súlyos szárnyával sujtja a habot,
S gyöngy-buborékként a titkos mélyből
Fakadnak a megmentő balzsamok.
A Tó... közel volt, s mégis messze volt,
Elérhetetlen, mint a csillagok.
A többiek mégis csak lejutottak,
Lejutottak a bénák, a vakok,
Valaki vitte, támogatta őket,
Hadd lépjenek a vízbe legelsőnek,
S ki soká tűrt, sokáig vérezett,
Egyszer mégis elsőnek érkezett.
Csak ő, csak ő nem érkezett oda...
Nem volt, ki támogassa, levigye,
Talán oly súlyos volt, oly tehetetlen,
Oly bűnös élő-halott teteme,
Hogy ember-erő el nem bírta többé.
Elmúlt megint a szent háborodás,
A nagy alkalom, a boldog varázs,
Elszállt megint az Isten angyala.
A halott öröm utolsó leánya:
A halványzöld fürtű tündér-remény,
Az is a világ végére szökött.
Éj lett, ragyogtak irgalmatlanul
A csillagok a Bethesda fölött.

De másnap reggel Jézus arra jött.

Szerző: Reményik Sándor
Kolozsvár, 1928 május 16

2022. június 3., péntek

💥Napi 1 Ige💥

,,Az Úr, az én Uram ad nekem erőt, olyanná teszi lábamat, mint a szarvasokét, és magaslatokon enged járni engem" (Hah 3,19)



2022. június 2., csütörtök

💥Reggeli dicséret🌹Ne titkold, valld be!

"Aki takargatja vétkeit, annak nem lesz jó vége, aki pedig megvallja és elhagyja, az irgalmat nyer." A példabeszédek könyve 28:13

Pszichoszomatikus betegségeknek hívjuk azokat a kóros állapotokat, melyek fizikai tünetekben jelentkeznek ugyan, de nem fizikai okokra vezethetőek vissza elsődlegesen. 
Az efféle betegségeknek millió kiváltó oka és kivetülése lehet. Lehet, hogy valakinek a munkahelyi stressztől (lelki állapot) gyomorfekélye lesz (fizikai probléma) vagy egy lelki trauma okán kardiovaszkuláris problémák jelentkeznek nála. Elég egy pillanatnyi lelki teher, ha az elég jelentős, fizikai problémákat is okozhat.

Hát még a krónikus lelki teher esetében! Leírhatatlan lelki, és ennek következtében fizikai károkat tud okozni az ember szervezetében a titok, főként, ha a titok tárgya a saját bűnei ténye.
 "Csak meg ne tudja senki, nehogy kiderüljön!" Az ilyen titkok eltussolásához általában még több titokra és okoskodásra van szükség, ami még több terhet helyez a titoktartóra.

Nem egy beszámolót hallottam már — kezdve egészen triviális hibáktól a nagyobb fajsúlyú bűncselekményekig — amelyek arról szólnak, hogy az elkövető éveken, vagy akár évtizedeken keresztül takargatta tettét, ám mikor kiderült, ahelyett, hogy lesújtotta volna, megkönnyebbült végre. "Már nem kell titkolóznom, lesz, ami lesz..."

Lehet, hogy ezek a gondolatok telibe találnak ma nálad: azzal, hogy titkolod a bűneidet, csak magadat emészted. Lehet, hogy nem is tudsz róla, de fizikai betegségeid hátterében lelki eredetű teher állhat. 
Mi a legrosszabb, ami történhet, ha bevallod a másiknak — és ezáltal Istennek és magadnak is! — hogy mit tettél? Szégyen? Büntetés? Semmi nem lehet olyan rossz, mint tovább mérgezni magadat a titkaiddal. 
"Aki megvallja és elhagyja (bűneit), az irgalmat nyer!"

💥A Nap Igéje💥

Példabeszédek 25:11
,,Mint az arany alma ezüst tányéron: olyan a helyén mondott ige!,,

💥Örömteli mindennapok💥

Hiszen mindaz, amit Istenből megismerhetünk, nyilvánvaló előttük, hiszen maga Isten mutatta meg mindenkinek.

Isten örök hatalma és isteni természete ugyan emberi szemmel nem látható, de mégis világosan érzékelhető és megérthető, mert a világ teremtése óta mindenki láthatja és tanulmányozhatja Isten teremtményeit.
 Róma1,19-20.

Akit nem ismerünk, abban nem is bízhatunk, és csak egy módja van, hogy megismerjük Istent: az igéje által.
Nincs semmilyen mágikus recept, amely által egyik napról a másikra lelki óriásokká válnánk, nincs semmilyen mágikus imádság, amitől, ha naponta háromszor elmondjuk, érettebbek leszünk, növekszik a hitünk és erős és magabiztos bástyákká válunk.

A Biblia az egyetlen forrása annak az erőnek, amely képes megváltoztatni belülről az életünket. 
Ehhez azonban elkötelezettség – szorgalmas, naponkénti elkötelezettség – szükséges, hogy megismerjük Istent, aki mindent kézben tart.

Ha mélyen belekortyolunk igéjébe, és hagyjuk, hogy átitassa elménket és szívünket, 
Isten szuverenitása nyilvánvalóvá válik előttünk, és örvendezni fogunk benne, mivel közelről is megismerjük, és teljesen bízni tudunk abban az Istenben, aki a maga tökéletes célja érdekében mindent kézben tart.

,,Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik — akiket ő a saját terve szerint elhívott.,, Róma 8,28.

Legyen örömteli napunk :)

2022. június 1., szerda

💥Reggeli dicséret🌹Isten kárpótlást igér

„És kárpótollak titeket azokért az esztendőkért, amelyeket elpusztított a sáska, a cserebogár, az üszög és a hernyó, az én nagy seregem, melyet ellenetek küldtem.”
(Jóel könyve 2. fejezet 25. vers)


Egy kisfiú autószerelő szeretetett volna lenni. Ám, mivel kocsijuk nem volt (szerencsére), így saját kisautóin kezdte el a szakma gyakorlását. S ahogy lenni szokott, szinte azonnal 50%-os szaki lett belőle, azaz a szétszerelés már jól ment, csak hát az összeszerelés sehogy sem akart sikerülni. Éppen ezért minden játékautójának volt valami hibája. A legtöbbről hiányoztak az abroncsok, az ajtók, vagy a belsejükből a fogaskerekek és a csavarok.
Nem véletlen, hogy szülei minden egyes új járgány vásárlásakor lelkére kötötték; Ha erre sem vigyázol, ha ezt is szétszeded, ha ezt is eltöröd, akkor nem veszünk másikat! De hát melyik szülő tartja be az ilyen fenyegetést?
S mi köze a mai Igének, a kárpótlás ígéretének a kisfiúhoz és a kisautókhoz?
Bizony, a kisfiú mi vagyunk. Csak mi nem játékautókon, hanem a mennyei Atyától kapott környezeten, az élővilágon, másokon, saját magunkon kísérletezünk. S az eredmény? A legtöbbször ugyanaz, mint a gyermeknél; a tönkretételben jók vagyunk, a helyreállítás azonban inkább csak gányolás, mókolás.
S mikor saját bűneink, tökéletlenségünk, hanyagságunk, az elrontott dolgok, az elszalasztott lehetőségek felett siránkozunk, akkor jön a mennyei Atya és azt mondja; Hát igen, ezt elrontottad, de ne sírj „Íme, mindent újjá teszek.” (Jel.21:5)
Milyen furcsa kárpótlás ez! Mi okozzuk a kárt és Ő fizet? Hát igen, ez az isteni szeretet!

Jelenések könyve 5. rész

,,Én azért igen sírok vala, hogy senki nem találtaték méltónak a könyv felnyitására és elolvasására, a ránézésre sem:
 És egy a Vének közül monda nékem: Ne sírj: ímé győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét.,,


1. És láték annak jobbkezében, a ki a királyiszékben üle, egy könyvet, a mely be volt írva belől és hátul, és le volt pecsételve hét pecséttel.
2. És láték egy erős angyalt, a ki nagy szóval kiálta: Ki volna méltó arra, hogy felnyissa a könyvet, és felbontsa annak pecséteit?
3. És senki, sem mennyen, sem földön, sem föld alatt, nem tudta a könyvet felnyitni, sem ránézni.
4. Én azért igen sírok vala, hogy senki nem találtaték méltónak a könyv felnyitására és elolvasására, a ránézésre sem:
5. És egy a Vének közül monda nékem: Ne sírj: ímé győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét.

6. És láték a királyiszék és a négy lelkes állat között és a Vének között egy Bárányt állani, mint egy megölöttet, hét szarva és hét szeme vala, a mi az Istennek hét Lelke, a mely elküldetett az egész földre.
7. És eljöve és elvevé a könyvet a királyiszékben ülőnek jobbkezéből.
8. És mikor elvevé a könyvet, a négy lelkes állat és a huszonnégy Vén leborula a Bárány előtt, mindeniknél hárfák és aranypoharak lévén, jóillatokkal tele, a mik a szentek imádságai.
9. És éneklének új éneket, mondván: Méltó vagy, hogy elvedd a könyvet és megnyisd annak pecséteit: mert megölettél, és megváltottál minket Istennek a te véred által, minden ágazatból és nyelvből és népből és nemzetből,
10. És tettél minket a mi Istenünknek királyokká és papokká; és uralkodunk a földön.
11. És látám, és hallám a királyiszék, a lelkes állatok, és a Vének körül sok angyalnak szavát; és az ő számuk tízezerszer tízezer és ezerszer ezer vala;
12. Nagy szóval ezt mondván: Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot és bölcseséget és hatalmasságot és tisztességet és dicsőséget és áldást.
13. Sőt hallám, hogy minden teremtett állat, a mely van a mennyben és a földön, és a föld alatt és a tengerben, és minden, a mi ezekben van, ezt mondja vala: A királyiszékben ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség és dicsőség és hatalom örökkön örökké.
14. És a négy lelkes állat monda: Ámen. És a huszonnégy Vén leborult és imádá az örökkön örökké élőt.




2022. május 31., kedd

💥A Nap Igéje💥

Ézsaiás 54:14
,,Igazság által leszel erős, ne gondolj a nyomorral, mert nincsen mit félned, és a rettegéssel, mert nem közelg hozzád.,,




💥Mai Ige💥

„💞Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa.” Máté 5:7



💥Mai Igerész💥

Zsoltárok 95:6.
,, Jöjjetek, boruljunk le, hajoljunk meg, essünk térdre alkotónk, az ÚR előtt!,,

Zsoltárok könyve 95. rész
1. Jőjjetek el, örvendezzünk az Úrnak; vígadozzunk a mi szabadításunk kősziklájának!
2. Menjünk elébe hálaadással; vígadozzunk néki zengedezésekkel.
3. Mert nagy Isten az Úr, és nagy király minden istenen felül.
4. A kinek kezében vannak a földnek mélységei, és a hegyeknek magasságai is az övéi.
5. A kié a tenger, és ő alkotta is azt, és a szárazföldet is az ő kezei formálták.
6. Jőjjetek, hajoljunk meg, boruljunk le; essünk térdre az Úr előtt, a mi alkotónk előtt!
7. Mert ő a mi Istenünk, mi pedig az ő legelőjének népei és az ő kezének juhai vagyunk; vajha ma hallanátok az ő szavát.
8. Ne keményítsétek meg a ti szíveteket, mint Meribáhnál, mint Maszszáh napján a pusztában:
9. A hol megkisértettek engem a ti atyáitok; próbára tettek engem, jóllehet látták az én cselekedetemet.
10. Negyven esztendeig bosszankodtam e nemzetségen, és mondám: Tévelygő szívű nép ők, és nem tudják ők az én útamat!
11. A kiknek megesküdtem haragomban: Nem mennek be az én nyugalmam helyére.



💥A Nap Igéje💥

Efézus 6:10,11
,,💞Végezetre, atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az ő hatalmas erejében.
Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.,,





2022. május 30., hétfő

💥Örömteli mindennapok💥

,,Ezért már nem fenyegeti büntető ítélet azokat, akik a Krisztus Jézusban élnek.,, Róma 8,1


A Biblia sehol nem állítja,hogy tökéletes leszel újjászületett keresztényként.
Hibázni fogsz és el is fogsz bukni néha. Valószínűleg vádolni fogod magad a bukásaid miatt, vagy mások teszik meg ezt.
De egyben biztos lehetsz: Isten sohasem kárhoztat téged!
Túl sok keresztény él félelemben, keserűségben és bizonytalanságban.
Bár Isten megváltotta őket, ez nem látszik azon, ahogyan élnek. Félnek attól, hogy Isten majd elítéli őket a rossz dolgokért, amit tettek.
Egyszerúen nem tudják elfogadni a kegyelmet, azt a csodálatos kegyelmet amit Jézusban kaptak.
Pedig a Biblia egyszerüen kijelenti ,hogy nincs többé büntető ítélet.
Isten nem ítél el azokért a dolgokért, amiket rosszul csináltál, ha hiszel Krisztusban. 
Jézus minden ítéletet magára vett a kereszten. Istennek nem kell téged elítélnie, mert Jézust már elítélte.
A bűneidért Ő kapta a büntetést!
Ez nagyszerű hír! Ez a jó hír számunkra! Egy kereszténynek nem kell szégyenkeznie, és nem lehet semmi oka arra, hogy meg legyen keseredve, vagy hogy szégyenben éljen.
Még mielőtt megszülettél, Jézus már tudott minden bűnödről, amit valaha is elkövettél vagy el fogsz követni és Ő már kifizette az árat azokért a bűnökért.
Nem számít, hogy milyen a múltad, nem számít, hogy kit bántottál meg és nem számít az sem, hogy mások mit mondanak neked.
Ha átadtad az életed Krisztusnak, Ő megbocsátott neked.

Legyen örömteli napod :)

💥Reggeli dicséret🌹 Éretté válni -

"...míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra,..." Pál apostol Efézusiakhoz írt levele 4. rész 13. verse


Mennyire vártam egész kamaszkoromban, hogy végre felnőtt legyek, hogy eléje a 18 éves korhatárt és elmondhassam magamról, hogy immár nagykorú vagyok! Van ennek a vágyakozásnak egyfajta természetessége, mert az életből fakad. Egy egészséges családban a gyermek, ahogy nő, folyamatosan kap egyre nehezebb, komolyabb feladatokat és ezekkel együtt egyre nagyobb felelősséget is. 

A jó szülők segítik gyermekük fejlődését azáltal is, hogy segítik önállósodását mindezzel. 
De az az igazi, amikor végre magunk dönthetünk, önállóan és azt tehetjük, amit szeretnénk. 
Általában, ha a kamasz és a szülei közötti kapcsolat jó, akkor az apa és az anya véleménye természetesen továbbra is számít, de megmaradnak egyfajta nagyon fontos tanácsadóként, akikre érdemes hallgatni, de felnőtt emberként már nem kötelező.

Hogy miért írtam le ezt ide? Természetesen azért, mert az Isten, ahogyan a szüleink is, azt szeretné, hogy lelki értelemben is felnőjünk mindannyian. 
Ez azonban hosszabb folyamat, csakúgy, mint az életben a felnőtté válás. És ahogyan azt sem, így ezt sem lehet sürgetni, mégha az érzéseink és a vágyaink mást is diktálnak. 
Pál apostol, aki rendkívüli tanítást ad az efézusiakdak ebben a levelében az egyházról, arról beszél, hogy mindebben a közösség és az Istentől kapott, közösségben elvégzendő feladataink is segítenek.

Pár sorral előbb pontosan arról értekezik, hogy a gyülekezet elhívott tagjai, vezetői, az apostolik és a tanítók azért adattak, hogy felkészítsenek bennünket a lelki felnőttéválásra.
Az apostol azt is elmagyarázza, mi is ez a lelki nagykorúság. A hit megismerésének és Isten Fia megismerésének egysége. Vagyis csak akkor mondhatom magam "krisztuskorúnak", ha a hitről és magáról a Megváltónkról is egységesen gondolkodom a közösségem tagjaival. 
Lehet, nem mai fülnek való gondolat ez. Manapság szeretjük az egyedit, szeretünk kitűnni, míg az egység gyakran tűnik beleolvadásnak a szemünkben.

A Biblia szerint az egység az erő, sőt hitelesség. Jézus szerint az egység a közöttünk levő szeretet eredménye és Istenhez való tartozásunk jele. Ezért egy felelősen gondolkodó hívő nem a különbözőségeiben, hanem a közös értékeiben, az egységben keresi örömét. 

Bár a gyermek is szüleinek, a nálánál tekintélyesebbeknek való ellentmondásában keresi önmagát, mégis elődei értékének újrafelfedezésében, majd a velük való egységben leli meg identitását. így nekünk is eleink minden értékét, biblikus hitét és azon alapuló tanítását újra felfedezve kell eljutnunk oda, hogy nem érettük, hanem önmagunkért, de mégis velük egységben éljünk.

(Restás László)

KEGYELEM ÉVE

Új év, új titok. Mit hoz? Mi vár ránk?

gyengék, szegények, kicsinyek, árvák!
S kórházból írta valaki nekem:
„Így kezdődött új évem betegen.

És mégis hittel hirdetem, hogy ez
az Úrnak kedves esztendeje lesz!
Bízó reménnyel megyek elébe!
Kedves esztendő! Kegyelem éve!“

Azóta telnek napok és hetek,
de akárhányszor ezzel ébredek,
indulok bízva új nap elébe:
Kedves esztendő. Kegyelem éve!

Hiszed-e velem, vallod-e velem,
ha mást mutat is a sírva járt jelen?
Ne csüggedj mégse! Ne lankadj mégse!
Gyümölcsöt érlel könnyek vetése.

Atyai háznak, dombos kenyérnek
nagy bőségére boldogan térnek
tékozló fiak, feledve vályút,
s újra cserélik szennyes ruhájuk.

Hogy megöleljen, áldjon és segítsen
tárt kapujában vár ránk az Isten.
Tárva a kapu. Vár a kegyelem.
Hiszed-e velem? Vallod-e velem?

Akkor hallják meg minden szegények!
Hirdessük ezt a kegyelmi évet!
Hirdessük gondot, bút félretéve:
Kedves esztendő! Kegyelem éve!

Túrmezei Erzsébet -



2022. május 29., vasárnap

💥Reggeli dicséret🌹Ideje a beszédnek

„Ha jónak látja a király, ha jóindulattal van irántam, ha helyesnek tartja a király, és kedves vagyok neki, adjon ki egy iratot, hogy vonják vissza az agági Hámánnak, Hammedátá fiának a tervét tartalmazó leveleket, amelyeket azért írt, hogy valamennyi királyi tartományból kipusztítsák a zsidókat. Mert hogyan tudnám elnézni azt a veszedelmet, amely népemre vár, és hogyan tudnám elnézni rokonaim pusztulását?” Eszter könyve 8:5-6


1938. május 29-én lépett hatályba az első zsidó törvényként ismert „A társadalmi és gazdasági élet egyensúlyának hatályosabb biztosításáról” címet viselő törvénycikk, mely kimondta, hogy „a szellemi szabadfoglalkozású pályák állásainak legfeljebb 20 százalékát foglalhatják el zsidók. […] 
A törvény szintén 20 százalékban maximálta a tíz értelmiséginél többet foglalkoztató kereskedelmi, pénzügyi és ipari vállalatoknál a zsidók létszámát.” (lásd bővebben ITT)

Nyolcvannégy éve történt, hogy törvénybe foglalták, valakik nem egyenlők. Valakik kevesebbek, egy bizonyos népcsoportot korlátozni kell. És tudjuk mindannyian, hogy a történelem nem állt meg itt.

A mai alapige visszarepít minket a Krisztus előtti 400-as évekbe. Akkor is egy rendelet született, történetesen arról, hogy egy népcsoportot, a zsidókat ki kell írtani a birodalomból. Hámán, a király jobbkeze azzal indokolta javaslatát, miszerint ők mások. Mások a törvényeik, elszórtan élnek a birodalom minden tartományában, és azzal vádolta meg őket, hogy nem tartják meg a király rendelkezéseit. A törvény pedig kiadatásra került.

A történet érdekes fordulata, hogy mindeközben az új királyné, akit nem is olyan régen koronáztak meg, zsidó volt, bár származását sokáig titokban tartotta. 
Amikor azonban eljött az ideje, Eszter felemelte szavát, és életét kockáztatva megmentette népét. 
Hívatlanul a király elé lépett (igen, akkoriban ezt királynéként sem tehette meg, akár ki is végezhették volna ezért a felelőtlen lépésért), lakomára invitálta az uralkodót, a második vacsora alkalmával pedig felfedte származásának titkát előtte, és könyörgött népe életéért.

Egy asszony, aki nem maradt csöndben, aki kockára tett mindent azért, hogy a népét megmenthesse. 
Egy asszony, akinek bátorsága, elvei, az emberek iránt érzett szeretete ma is példa számunkra.

Mert ma is vannak, akiket megbélyegeznek másságuk miatt. De ne feledd, bárki lehet más. 
Egyszer a hajléktalanok, másszor a melegek, aztán a tanárok vagy az egészségügyi dolgozók, a nők, a menekültek, az ukránok, az oroszok, a romák, a kivándorlók. És holnap ki lesz a más? 
Lehet, hogy te vagy én?

A mai történetben Isten hív, hogy tedd meg mindazt, ami hatalmadban áll mások védelmében! 
Ha kell, szólalj fel, ha kell, lépj oda, és emeld fel a földről azt, akit fellöktek! Ne fordulj el, ne gondold, hogy igaza van annak, aki azt vallja, valakik kevésbé emberek, mint az átlag!

Védd az életet, védd a másik embert, és képviseld Isten elveit, akinek a szemében „nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok Krisztus Jézusban.” (Pál levele a galatákhoz 3:28)

(Szilvási-Csizmadia Andrea)

💥A Nap Igéje💥

Ézsaiás 6:3 
,,…Szent, szent, szent a seregeknek Ura, teljes mind a széles föld az ő dicsőségével!,,

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,Ezért már nem fenyegeti büntető ítélet azokat, akik a Krisztus Jézusban élnek. Miért nem? Mert én a Krisztus Jézusban élek, és őbenne az Élet Szellemének törvénye uralkodik, amely felszabadított engem a bűn és halál törvénye alól.,, Róma 8,1.
Ámen!


💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,Jézus azt mondta: “Megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz,, Jn 8,31-42
Isten Igéje igazság, ami szabaddá teszi a szívem! 



💥Egy Csoda Minden Nap💥

MINDENNEK MEGVAN A MAGA IDEJE!

Üdvözöllek Testvérem,

Mint a Szentírás mondja: „Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak.” 
(Lásd Prédikátor 3,1
Megértettük az elmúlt napok során: Ha rosszul osztjuk be időnket, túl kevés lehetőség kínálkozik boldog családi életre, egészséges baráti kapcsolatokra, valamint egy olyan Istennel való együttlétre, ahol igazán feltöltekezhetsz.

Folytonos versenyfutásunk végül is nemcsak számunkra kimerítő és idegesítő… A körülöttünk élők is szenvednek tőle.

Ha jól osztjuk be időnket, és annak szentelünk időt, ami elsődleges, az lehetővé teszi számunkra, hogy jobban szeretteink rendelkezésére állhassunk. Isten vágyik arra, hogy sikerüljön jól beosztani idődet! Veled van, hogy segítsen a gyakorlatban mindennapjaid időbeosztásával:Ha csalódott vagy, mert munka után nem vagy együtt gyermekeiddel, gondoltál-e már arra, hogy kérd Istentől: Segítsen olyan hathatósan intézni munkahelyi teendőidet, hogy este velük lehess!
Ha úgy találod, hogy baráti kapcsolataid nem elég mélyek, miért nem szánsz arra hetente 15 percet, hogy felhívd egy barátodat és megkérdezd, hogy van?

Nem is annyira időbeosztásunkon, hanem inkább önfegyelmünkön múlik, hogy miként irányítjuk életünket. Sok mindenben egyre inkább változhat kapcsolatunk a minket körülvevőkkel, ha időt fordítunk arra, ami elsődleges számunkra.

Ma arra buzdítalak, Testvérem, határozd el, hogy belefogsz időbeosztásod megváltoztatásába! Gyümölcsözőbb lesz, mint hinni tudnád!

Köszönöm, hogy vagy!



💥Örömteli mindennapok💥

,,Isten békessége, amely minden képzeletet felülmúl, megőrzi majd szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.,, Fil.4,7


Milyen jó megpihenni a hétköznapi rohanás után egy csendes helyen, ahol nem zavar senki csak élvezed a természet szépségét ,a szíved megtelik békességgel és azt kívánod bárcsak sose érne véget. 
Ugye mindannyian megtapasztaltátok már ?

Isten azt igéri,hogy ez a békesség minden egyes napon a tiéd lehet ,rajtad múlik,hogy belépsz az Ő békességébe, amit Jézus Krisztusban kaptál,vagy nem.
,,Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok!,,(4,6)

Emberi természetünkből adódóan nem könnyü ,,nem aggódni,,mert ez automatikusan jön, de nem lehetetlen. Isten megadta ehhez is a kegyelmet.
Te döntöd el,hogy aggódsz ,vagy bízol és imádkozol.
Azt mondja,, hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!"
A hálaadás egy kulcs ,hálaadással kérni olyan,mintha már megkaptad volna,amit kértél.
Tehát úgy kérj, hogy már látod is a valóságban.
Ha ilyen hozzáállással kérsz és imádkozol, a békesség betölti a szívedet, mert a gondolataid már a megoldáson/válaszon vannak. 
Isten ezt kéri tőled, bízz és higgy benne! 
Bármilyen helyzetben is vagy,hálaadással menj és kérd, amire szükséged van.
Ha így teszel, akkor meg fogod tapasztalni azt a túláradó békességet, amiről az Ige beszél, ami már a tiéd Krisztus Jézusban.

Legyen örömteli napod :)

💥Reggeli dicséret🌹 A biztonságos ország -

"Országod örökkévaló ország, uralkodásod nemzedékről nemzedékre tart."Zsoltár 145:13


Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt, 2021. június negyedikén szerte az országban megemlékezéseket tartottunk a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából. Ebben a – sokak szerint szerződésnek nehezen nevezhető – dokumentumban rögzítették az első világháborúban győztes országok Magyarország feldarabolását. Sokan ma is úgy tekintenek erre az eseményre, hogy elvették országunk kétharmadát.

Hónapok óta halljuk és olvassuk az aggasztó híreket az Ukrajnában folyó háborúról, melynek szintén vannak országhatárokat is érintő célkitűzései, amit az ukránok hasonlóan értékelnek, mint mi, magyarok Trianont. Ha a következő linkre kattintunk,

https://www.youtube.com/watch?v=gzXoc8y2G0k

akkor láthatjuk, hogy Európában egyáltalán nem új dologról van szó. Ezer év alatt alig volt olyan évtized, amikor nem változtak az országok. Egyes országok teljesen eltűntek a térképről, és helyükön újak születtek. Ráadásul az országok önmagukban is annyira változnak – elég csak kis hazánkra gondolni, – hogy ami most van, az sok tekintetben más, mint ami húsz éve volt, és húsz év múlva biztosan megint teljesen más lesz. Röviden úgy is összegezhetnénk, hogy nincs állandó ország, amely az idő múlásával dacolva, változatlanul állna fenn.

Illetve mégis csak van EGY ilyen ország. Dávid erről az országról ír olyan túláradó örömmel a zsoltárban (érdemes elolvasni az egészet!). Mert ez egy olyan ország, ahol állandó, sőt, örökkévaló az öröm, a békesség, mert ennek az országnak Isten az Ura, aki „támogatja az elesettet”, „fölegyenesíti a görnyedtet”, aki gondoskodik, igaz és jóságos. Amikor eljön az ideje, ezt az országot ajándékba fogják kapni Istentől azok, akik elfogadják (Dániel 7:27), akik már itt ennek az országnak a polgáraivá válnak. Az erről szóló dokumentum nem egy személyi igazolvány vagy egy útlevél, hanem Isten szívünkbe írt törvénye, a szeretet törvénye (Jeremiás 31:33).

Te is ebbe az országba tartasz?


(Simon Csaba)