2022. október 22., szombat

💥Reggeli dicséret🌹 A kommunikáció alapjai -

“Adja meg szíved vágyát, teljesítse minden tervedet! Akkor örvendezünk győzelmednek, és zászlót emelünk Istenünk nevében. Teljesítse az Úr minden kérésedet!” Zsoltárok könyve 20:5-6

Szinte minden alkalommal, amikor Dávidot nehézségekben látjuk, Istenhez könyörög, hálát ad, imádkozik és irigylésre méltó hitről tesz tanúbizonyságot. 
Milyen csodálatos, amikor az ember bízik Istenben. Gátlás nélkül kér, gondolkodás nélkül beszélget Istennel.

Még mielőtt trónra lépne, hatalmas küzdelmeken megy keresztül. 
Még mielőtt megkapná az elismerést, meg akarják ölni. Ez az ember képes Istenre tekinteni, és mer kérni. 
Meri kérni a segítséget, a békét, a győzelmet, és pontosan tudja, hogy Isten vele van, és teljesíti is. 
Nem azért, mert elbizakodott, hanem azért, mert ismerte Istent.

Dávid mert Isten elé állni, és kérni Őt. Mert panaszt mondani. Mert hálát adni. Mert beszélni vele. 
Úgy szólt hozzá, mint akivel rendszeresen beszél, aki nem idegen számára. 
Helyén kezelte a küzdelmeket, és elismerte Isten csodálatos tetteit is.

Két dolgot tanulhatunk meg Dávid példájából:
1. Merj kérni! Isten ismeri a szükségleteidet, a vágyaidat, mint a szülő is ismeri a gyerek szükségleteit és vágyait, de szeretné ha megosztanád vele. Nem azért, mert nem tudja, azért, mert szeretné ha beszélgetnél vele róla.
2. Adj érte hálát! Tudd, hogy Istentől származik körülötted minden! Legyél alázatos, és ismerd el Isten segítségét! Nem azért, mert neki szüksége van rá, hogy hálát adj. 
Azért, mert szeretné, ha észrevennéd Őt az életedben.

Kérj és légy hálás! Ezek a kommunikáció alapjai.

(Ömböli Dávid)


💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 25:4,5
,,💞Útjaidat, Uram, ismertesd meg velem, ösvényeidre taníts meg engem.
Vezess engem a te igazságodban és taníts engem, mert te vagy az én szabadító Istenem, mindennap várlak téged.,,

2022. október 21., péntek

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

(Péld. 1:7)
,,Az Úrnak félelme az ismeret kezdete, a bölcsességet és intést csak a bolondok vetik meg.,,

💥Reggeli dicséret🌹 Hatodik érzék -

“Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.”
Korinthusiakhoz írt második levél 4. fejezet 16-18. vers


“Hiszem, ha látom.”—tartja a közmondás. Sőt, sokan vallják, hogy ezen elv szerint élnek.
Én, személyesen, következetlennek tartom ezt a fajta gondolkodást, hiszen az élet sokkal több annál, mint amit a látásunk, vagy akár mind az öt érzékszervünk megmutat nekünk. 
A dolgoknak van egy belső, rejtett értelme, lényege, és hiszem, hogy ezek felismerésének képessége tesz minket elsősorban emberré.

Sokszor elég, ha egyszerűen csak az értelmünket használjuk ahhoz, hogy lássuk a láthatatlant. 
Ha regényt olvasunk, csupán betűket és írásjeleket látunk, mégis megelevenednek előttünk a szereplők, a helyszínek, és az egész cselekmény. Sőt, hatással vannak ránk. 
De nem a betűk és az írásjelek, hanem a mögöttük rejlő, láthatatlan jelentés.

Vannak helyzetek, amikor az értelem mellé egy mélyebb, lelki érzék is párosul. 
Egy régi, romos ház falai közé lépve azonnal körülvesz minket a hely történelme. 
A falak között meghúzódó emlékek. A poros, rozoga asztalon valamikor meleg vacsora illatozhatott, a polcon talán fényképek sorakoztak, amik szintén számtalan emléket rejtenek magukban.

És egy-egy hétköznapi helyzetben az értelem hittel is párosul. 
Futás vagy edzés közben nem a sajgó izmok miatt futunk, hanem tudjuk, de el is kell hinnünk, hogy azok az izmok erősödni fognak, és van értelme a jelenlegi fájdalomnak. 
Ha sűrű ködben sétálunk, még ha nem is látjuk, de tudjuk, hogy a cél előttünk rejtőzik valahol. 
Ugyanakkor hisszük is, hogy jó irányba haladunk, és el fogjuk érni a célt.

Épp temetésre készülök. A fák is mintha együttéreznének, hiszen a rozsdásodó levelek hullása általában az elmúlást juttatja eszünkbe. 
De ha jobban belegondolunk, és távolabb tekintünk, ott van bennük a megújulás is, a tavasz ígérete. 
Ha temetőben járok, nem a hideg márványköveket, fejfákat látom, hanem Istent, akire rábíztuk az itt nyugvó személyeket, és aki megígérte, hogy új életet ad nekik is, nekünk is.

Nem látom Istent, és nem láttam még senkit feltámadni, ami bizonyíték lehetne erre az ígéretére. 
De értelmemmel tudom, hogy az élet sokkal több annál, mint amit az öt érzékszervünk megmutat nekünk; lelkemmel tapasztaltam már, hogy Isten velem van, és teljesíti ígéreteit; hitemmel pedig hiszem, hogy a jövőre nézve is ebben bízhatok. 
Mert nem a láthatóra kapaszkodom, hanem a láthatatlanra.

(Cserpán Ádám)

💥A Nap Igéje💥

1Korinthus 6:19,20.
,,💞Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Szellemnek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok? 
Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és szellemetekben, a melyek az Istenéi.,,



💥Reggeli dicséret🌹 Hogyan csináljunk karriert

"Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, ezért kent föl téged társaid közül Isten, a te Istened öröm olajával." 45. Zsoltár, 8. verse

Hogyan csinálj igazi, értékes karriert? Ma sokan szeretnének befutni egy szuper életpályát, ahol teljesülnek kívánságaik, meggazdagodnak, de legalább is nincsenek filléres gondjaik. 
Megtehetik, amit szeretnének és elérik céljaikat. Vagyis valóra váltják álmaikat az életük során.

Az út azonban, ami ide vezet, különböző lehet. Ha fekete fehéren akarnánk látni a dolgot, akkor tisztességes és tisztességtelen, amennyiben emberileg, szürkén, akkor megalkuvásokkal, kompromisszumokkal teli. Hiszen nem lehet anélkül jól megélni ebben a világban, hogy ne csorbulna kicsit valamennyiünk becsülete, személyisége. Mert a kettő együtt jár ám!

A 45. zsoltár egy király zsoltár, ami méltán dicséri az uralkodót. 
Hogy juthat el valaki odáig, hogy ő lesz a leghatalmasabb az országában, mégis megőrizheti alattvalói, de ami még ámulatba ejtő, Isten megbecsülését, szeretetét.

Ahhoz, hogy megértsük ennek a versnek a valódi értelmét, tisztában kell lennünk azzal, mit jelent a Bibliában a felkenés. Bár ezt a szertartást még a középkorban is alkalmazták a királyok megkoronázásakor, mégsem vonhatjuk le azt a következtetést, hogy mindez csupán a hatalomhoz kötődő cselekedet volt. 
Az ószövetség idején királyokat, papokat és főpapot kentek fel olajjal akkor, amikor beiktatták őket szolgálatukba. 
Mert bizony a hatalom gyakorlása biblikus értelemben már akkor szolgálatot jelentett volna. 
A legfőbb hatalom jelképe ezért nem a korona, vagy a kiemelkedő ékszerek voltak, hanem az olaj. 
Az olaj, ami a Szentlélek szimbóluma Isten igéje szerint. 
Csak az lesz jó király, pap, vezető, aki Istentől, isteni felhatalmazás birtokában veszi át a szolgálatot és kész is azt alázatosan mások érdekében végezni.

Ezért fogalmaz így a zsoltár, hogy legfontosabb tulajdonsága az igazság szeretete legyen.

Arról nem is beszélve, hogy a Szentírás szerint igazság az, amit Isten annak tekint. 
Ezért Őrá támaszkodva a Lélek vezetését kérve kell megtanulnunk azt, mi az igazság. 
(A szentlélek vezet el minket minden igazságra. Ő feddi meg a világot az igazság tekintetében.) 
Sőt, valahogy meg kell látnunk azt is, hogy az igazság szeretete egye jelent azzal, hogy Jézust szeretjük, hiszen Ő maga az igazság.

Ma reggel arra hí mindannyiunkat az Ige, hogyha egy kiemelkedő életpályát szeretnénk magunknak, ez csak egyféleképpen lehetséges: Jézust szeressük és járjunk az Ő lábnyomában!

(Restás László)
 

Zsoltárok

"💞Félje az Urat mind az egész föld, rettegjen tőle a világ minden lakója: Mert Ő szólt és meglett, Ő parancsolt és előállott. Az Úr semmivé teszi a nemzetek tanácsát, meghiúsítja a népek gondolatait. Az Úr tanácsa megáll mindörökké, szívének gondolatai nemzedékről nemzedékre.
Áldott nép az, amelynek Istene az Úr, az a nép, amelyet örökségül választott magának.
Az égből letekint az Úr, látja mind az emberek fiait. Lakhelyéről letekint a föld minden lakosára. Ő alkotta mindnyájuk szívét, és jól tudja minden tettüket."
Zsoltárok 33:8-15.

2022. október 20., csütörtök

💥A Nap Igéje💥

2Péter 1:2-4.
,,Kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen az Istennek és Jézusnak a mi Urunknak megismerésében.
Mivelhogy az ő isteni ereje mindennel megajándékozott minket, a mi az életre és a kegyességre való, Annak megismerése által, a ki minket a saját dicsőségével és hatalmával elhívott;
A melyek által igen nagy és becses ígéretekkel ajándékozott meg bennünket; hogy azok által isteni természet részeseivé legyetek, kikerülvén a romlottságot, a mely a kívánságban van e világon.,,

💥Mai Ige💥

"💞...aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok, és aki közöttetek első akar lenni, az legyen a rabszolgátok." Máté 20:26-27



💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

                             Isten Izráel megváltója


1 De most így szól az Úr, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ézs 41,10; 44,1

2 Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged. 2Móz 14,29; Zsolt 66,12; 124,4-5; Dán 3,25

3 Mert én, az Úr vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted. Ézs 41,14

4 Mivel drágának tartalak és becsesnek, és mivel szeretlek, embereket adok helyetted, életedért cserébe nemzeteket. 5Móz 7,6-8; Jel 3,9

5 Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek. Ézs 11,11-16; 42,14; 44,2; Jer 30,10; 46,27; ApCsel 18,9-10

6 Ezt mondom északnak: Add ide! – és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld széléről,

7 mindenkit, akit rólam neveztek el, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam. Jer 14,9; 15,16; Dán 9,19

💥Mai Igerész💥

                                    Isten gondviselése


25 Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál?

26 Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál?

27 Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is?

28 Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak,

29 de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is.

30 Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?

31 Ne aggódjatok tehát, és ne kérdezgessétek: Mit együnk? – vagy: Mit igyunk? – vagy: Mit öltsünk magunkra?

32 Ilyesmikért a pogányok törik magukat; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre.

33 Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek.

34 Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja


💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

 PÁL LEVELE A KOLOSSÉIAKHOZ - 4. fejezet

1 Ti, urak, adjátok meg szolgáitoknak azt, ami igazságos és méltányos, hiszen tudjátok, hogy nektek is van Uratok a mennyben. Ef 6,9

Buzdítás kitartó imádkozásra, bölcs magatartásra

2 Az imádkozásban és a hálaadásban legyetek kitartóak és éberek! 

3 Imádkozzatok egyúttal értünk is, hogy Isten nyissa meg előttünk az ige ajtaját, hogy szólhassuk Krisztus titkát – amely miatt most fogoly is vagyok –, 

4 hogy azt úgy hirdethessem, amint szólnom kell róla. 

5 Bölcsen viselkedjetek a kívülállók iránt, a kedvező alkalmakat jól használjátok fel. Ef 5,15 

6 Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni.




💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Az Úr ígérete és intése Salamonhoz

11 Amikor elkészült Salamon az Úr templomával, a királyi palotával és mindazzal, aminek az elkészítését elhatározta Salamon az Úr házában és a maga palotájában, 1Krón 28,20

12 megjelent az Úr Salamonnak éjjel, és ezt mondta neki: Meghallgattam imádságodat, és kiválasztottam magamnak ezt a helyet az áldozat házául. 5Móz 12,5-6; 2Krón 6,12-42

13 Ha majd bezárom az eget, és nem lesz eső, vagy parancsolok a sáskáknak, hogy tarolják le a földet, vagy ha dögvészt bocsátok népemre,

14 de megalázza magát népem, amelyet rólam neveztek el, ha imádkoznak, keresnek engem és megtérnek gonosz utaikról, én is meghallgatom a mennyből, megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat. Jer 14,9;

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

,,💞Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.,, 
Péter 2 levele 3. fejezet 9.


💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

 A ZSOLTÁROK KÖNYVE - 107. fejezet

Hálaadó ének nagy ünnepen

1 Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! 

2 Így szóljanak az Úr megváltottai, akiket megváltott az ellenség kezéből, Ézs 35,10; 43,5-6

3 és összegyűjtött a különböző országokból; keletről, nyugatról, északról és délről.

4 Vannak, akik bolyongtak a pusztában, úttalan utakon, nem találtak lakott várost. 

5 Éheztek is, szomjaztak is, elcsüggedt a lelkük. 

6 De az Úrhoz kiáltottak nyomorúságukban, és ő kimentette őket szorult helyzetükből. 

7 A helyes útra vezette őket, hogy lakott városba jussanak. 

8 Adjanak most hálát az Úrnak szeretetéért, az emberekkel tett csodáiért, 

9 mert megitatta a szomjazókat, és jól tartotta az éhezőket. 

10 Vannak, akik sötétségben ültek, a halál árnyékában, nyomorultan vasra verve, 

11 mert engedetlenek voltak Isten parancsával szemben, megvetették a Felséges döntését. 

12 Ezért szenvedéssel törte meg szívüket, elbuktak, nem volt segítőjük. 

13 De az Úrhoz kiáltottak nyomorúságukban, és ő megszabadította őket szorult helyzetükből. 

14 Kihozta őket a sötétségből, a halál árnyékából, köteleiket pedig letépte. 

15 Adjanak most hálát az Úrnak szeretetéért, az emberekkel tett csodáiért, 

16 mert betörte az érckapukat, és leverte a vaszárakat. 

17 Vannak ostobák, akiknek szenvedniük kellett vétkes életük és bűneik miatt. 

18 Minden ételtől undorodtak, már a halál kapuihoz jutottak. 

19 De az Úrhoz kiáltottak nyomorúságukban, és ő megszabadította őket szorult helyzetükből. 

20 Elküldte igéjét, meggyógyította és a sír mélyéről kimentette őket. Zak 9,11 

21 Adjanak most hálát az Úrnak szeretetéért, az emberekkel tett csodáiért, 

22 mutassanak be hálaáldozatot, beszéljék el ujjongva tetteit! 

23 Vannak, akik hajókon a tengerre szálltak, munkájukat a nagy vizeken végezték. 

24 Ezek látták az Úr tetteit, csodáit a mélységes tengeren. 

25 Szavára forgószél támadt, fölemelték őket a hullámok. 

26 Égig emelkedtek, majd a mélybe zuhantak, kétségbeestek a veszedelemben. 

27 Imbolyogtak, tántorogtak, mint a részegek, bölcsességük egészen odalett. 

28 De az Úrhoz kiáltottak nyomorúságukban, és ő kiszabadította őket szorult helyzetükből. 

29 Lecsendesítette a forgószelet, elcsitultak a hullámok. 

30 Örültek, amikor azok elsimultak, és a kívánt kikötőbe vezette őket. 

31 Adjanak most hálát az Úrnak szeretetéért és az emberekkel tett csodáiért! 

32 Magasztalják őt a nép gyülekezetében, és dicsérjék a vének gyűlésében! 

33 A folyókat pusztává tette, a forrásokat sivataggá, 

34 a gyümölcstermő földet szikessé a rajta lakók gonoszsága miatt. 

35 A pusztában bővizű tavat árasztott, a szomjú földön forrásokat. Ézs 41,18-19 

36 Éhezőket telepített oda, akik várost alapítottak lakóhelyül. 

37 Mezőket vetettek be, és szőlőket ültettek, amelyek termést és gyümölcsöt hoztak. 

38 Megáldotta őket, és nagyon elszaporodtak, állatokban sem láttak hiányt. 

39 De azután megfogyatkoztak, és görnyedeztek az elnyomás, a baj és a gond miatt, 

40 amikor gyalázatot zúdított az előkelőkre, és úttalan pusztaságban kellett bolyonganiuk. Jób 12,21 

41 De a szegényeket oltalmazza a nyomorúságban, nemzetségüket megszaporítja, mint egy nyájat. 

42 Látják a becsületesek, és örülnek, az álnokok pedig befogják szájukat. Jób 5,16 

43 Aki bölcs, jegyezze meg ezeket, és értse meg az Úr kegyelmes tetteit!




💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Jézus sok beteget meggyógyít


Estefelé pedig, amikor lement a nap, hozzávittek minden beteget és megszállottat;
és az egész város összegyűlt az ajtó előtt.
Sokakat meggyógyított, akik különféle betegségekben sínylődtek, sok ördögöt is kiűzött, és nem engedte megszólalni az ördögöket, mivel azok ismerték őt.
Nagyon korán, amikor még sötét volt, felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott.
Simon és a vele levők azonban utánasiettek,
és amikor megtalálták, így szóltak hozzá: Mindenki téged keres.
Ő pedig ezt mondta nekik: Menjünk máshova, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az igét, mert ezért jöttem.
És elment Galilea-szerte a zsinagógáikba, hirdette az igét, és kiűzte az ördögöket.



💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

„Csak Istenben nyugszik meg a lelkem, Ő a szabadítóm!” (Zsoltárok 62:1 EFO)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Jeremiás 29:11 HUNB
,,Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.,,

💥Van Erőm💥

💞Te vagy, Uram, a mécsesem, az Úr fénysugarat küld nekem a sötétbe. 
Veled a rablóknak is nekirontok; ha Isten segít, a kőfalon is átugrom.” (2Sámuel 22:29-30)

💥Van Erőm💥

Mi lesz, ha nem úgy fog történni, ahogy én elképzeltem? Mikor lesz vége a boldogtalan életemnek? Mikor, mikor, mikor?Ha megfigyeljük, sosem kérdezzük azt, hogy: Mikor nem leszek boldog? Mikor nem leszek egészséges?
Nos, ameddig mi elvagyunk foglalva a miértek keresésével, megállunk egy ponton, és csak a rosszat látjuk, addig Isten figyel bennünket, és ezt mondja: „Rám bízhatod ezt, mert én munkálkodni fogok az életedben.” Kicsivel később erre a csodás ígéretre megint azt válaszoljuk, hogy: Mikor?
Lehet, hogy épp a várakozás idejét éled. 

Talán azért, hogy befejezd az iskolát. 
Talán azért, mert egy férfi vagy nő lép be az életedbe. 
Talán azért, hogy megházasodj, vagy babát várj. Lehet, hogy ideges vagy amiatt, hogy milyen lassan zajlanak a dolgok stb.
A Bibliában van egy ígéret, ami nem csak azt mondja el, hogy Isten dolgozik, hanem azt is, hogy hogyan dolgozik, neked pedig a várakozás ideje alatt ezt kell szem előtt tartanod: „Én, az Úr nem tétovázom, véghezviszem ezt a maga idejében!” (Ézsaiás 60,22)

A mikor helyett inkább ezt hirdesse szánk: Uram, hálát adok mindenért, és köszönöm, hogy amikor szükségem lesz valamire, a kellő időben megadod nekem. Bízom benned, és add, hogy ez a bizalom csak növekedjen Tebenned.
Ámen!



2022. október 19., szerda

💥Reggeli dicséret🌹Ha semmi sem változik...

„Házakat építenek, és ők laknak majd bennük, szőlőket ültetnek, és ők élvezik majd azoknak gyümölcsét. 
Nem úgy építenek, hogy más lakjék benne, nem úgy ültetnek, hogy majd más élvezze. 
Mert népem élete oly hosszú lesz, mint a fáké, és amiért megdolgoztak, választottaim maguk élvezhetik.” Ézsaiás könyve 65.rész 21-22.vers


Nehezen viselem a változást. Gyerekkoromtól kezdve szerettem a stabil pontokat, az ismert helyeket, embereket. Az idő múlásával és azzal, hogy elkerültem otthonról nagyon sok minden megváltozott, többek között az is, hogy ideje volt „belenőni” ebbe a folyamatba és annak elfogadásába, hogy semmi sem állandó. Ahhoz, hogy az életemet menedzselni tudjam megbarátkoztam a változással és próbáltam úgy alakítani a történéseket, hogy ne érezzem kényelmetlenül magam az új helyzetekben. 
Nehéz folyamat volt, de mostanra felépült egy teljesen új életfilozófia bennem, ami szöges ellentéte annak, amivel kezdtem a gondolatot…

Sok tulajdonságot szeretek az Úrban, de a legjobban azt, hogy nála minden örök. Jakab apostol ezt úgy fogalmazza meg, hogy „nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása” (Jak.1:17). 
Az olyan embereknek, mint én ez nagy megkönnyebbülés. Gondoljuk csak végig… 
Nem telik el úgy hét, hogy el ne hangzanának a következő mondatok: „Ezt nem így terveztem.”, „Semmi sem a régi.”. Életünk az örökös változásra lett kondicionálva és talán pont ezért olyan nehéz elhinni, hogy amit Isten 2000 évvel ezelőtt megígért, az ma 2022.október 18-án is megállja a helyét. 
Az egyetlen biztos pont az életünkben az Úr, aki megígérte, hogy „én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” (Mt.28:20)

…szóval ott hagytam abba, hogy lett egy új életfilozófiám, ami a következőképp hangzik: 
„Semmi sem változik, ha semmi sem változik.” Ellentétes, tudom, de gondolj bele, mennyi minden megváltozhat, ha változtatunk azon a gondolaton, hogy semmi sem állandó, hiszen Isten az!

Áldott napot!

(Csomó Hajni)

💥Van Erőm💥

Mikeás, azokhoz a prófétákhoz tartozott, akik rávilágítottak az társadalom hibáira, hogy azokat meglátva az emberek újra közel kerüljenek Teremtőjükhöz.

Három csodás pontban tudnám összegezni
1. Igazságosan élj.
2. Őrizd meg a hűséges szeretetet.
3. Alázatosan élj.
Mikeás igehirdetésében hangsúlyozta, hogy a nép törekedjen megismeri az Urat, ne pedig mást keressen.
Olyan mélyre ható üzenet. Ha már kora reggel meghalljuk, elolvassuk Isten nekünk szánt üzenetét, akkor az emlékeztetni fog bennünket, – ahogy a napokban is olvashattuk – hogy Isten nélkül ne induljunk el sehova.
Az Igazságos Isten igéje fog emlékeztetni bennünket arra, hogy minden cselekedetünk, beszédünk igazságosan menjen végbe.
Isten irántunk érzett mély szeretete fog erőt adni a hétköznapokhoz. 
Ez a szeretet fog bennünket ösztönözni, hogy mi se adjuk fel olyan könnyen azt a küldetésünk, amikor szeretnünk kell egymást.
Végül pedig Jézus Krisztus keresztje, amelyet értünk hordozott, ébresszen fel bennünket, adjon tiszta látást a hétköznapokban, hogy az alázatosság fegyverével tudjunk élni.
A mai világunkban nagyon nehéz úgy élni, ahogy ezt Mikeás is hirdette, de legalább arra törekedjünk teljes erővel, amire elhívott bennünket az Úr, ez pedig nem mást, mint a feltétel nélküli szeretet.



💥A Nap Igéje💥

Ézsaiás 60:19
,,Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,,,

💥Reggeli dicséret🌹 OFF -

„💞Most is azért álljatok meg, és lássátok meg azt a nagy dolgot, amelyet az Úr visz véghez szemeitek előtt.” (Sámuel első könyve 12. fejezet 16. vers)

Megfigyelted már, hogy rangos sportesemények olimpia, világbajnokság, stb. alkalmával, milyen kérdéseket tesznek fel a riporterek a célvonalnál a még levegőért kapkodó győztesnek? Ami mindig elhangzik: És mi lesz a következő verseny, ahol rajthoz állsz? Hol láthatunk legközelebb?

Hát hiába az élet már csak ilyen. Még a sikert sem élvezheted. Mint az a hegymászó, aki miután felért a csúcsra, szét se néz, nem gyönyörködik a tájban, hanem csak rohan tovább. Nincs idő elcsendesedni. Ez egy túlpörgetett mókuskerék, amiből nincs kiszállás!

Vagy mégis van? Megállítható ez az ördögi motolla?

Igen. Az irányítás a te kezedben van. Hogy lefekvés előtt, vagy reggel miután felébredsz, vagy amikor jön a szombat, akkor milyen gombot nyomsz meg a telefonodon. Egyáltalán kézbe veszed-e.

Légy bátor! Légy Offline!
Állj meg és nézd!
Gyönyörködj és adj hálát azért a sok ajándékért, amivel elhalmoz az Örökkévaló!

(Tóth Szilárd)

💥A Nap Igéje💥

Zsoltárok 40:3
,,💞És kivont engem a pusztulás gödréből, a sáros fertőből, és sziklára állította fel lábamat, megerősítvén lépteimet.,,

2022. október 18., kedd

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Ézsaiás 48:17-18 HUNB
,,💞Ezt mondja az Úr, a te megváltód, Izráel Szentje: Én, az Úr, vagyok a te Istened, arra tanítalak, ami javadra válik, azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell. 
Bárcsak figyeltél volna parancsaimra! Akkor folyamként áradna rád a jólét, a tenger hullámaihoz hasonlóan az igazság.,,

💥Örömteli mindennapok💥

„Bűneikről és gonoszságaikról pedig többé nem emlékezem meg" Zsidó 10,17


Egyáltalán nem emlékezik meg
Kegyelmének szövetsége alapján az Úr úgy bánik népével, mintha az soha nem vétkezett volna.
Valóban elfelejti összes bűnüket.
Minden bűnt elfelejt, mintha soha nem követtük volna el őket, mintha teljesen eltűntek volna emlékezetéből.
A kegyelem milyen nagy csodája ez! Isten olyat cselekszik ezzel, ami tulajdonképpen számára is lehetetlen. Irgalma csoda, amely messze felülmúlja az összes többi csodát.
Isten azóta nem emlékezik meg bűneinkről, amióta Krisztus áldozata „szentesítette" a szövetséget.
Örvendezhetünk Benne, és nem kell félnünk attól, hogy bűneink miatt fellángol haragja. 
Befogadott bennünket gyermekei közé, igazaknak tekint és kedvét leli bennünk, mintha tökéletesen szentek lennénk.
Sőt: megkülönböztetett tisztességre is méltat bennünket, dicsőségének őrei, nyája védelmezői, az evangélium szolgái lehetünk. Szolgálatára érdemesít bennünket.
Ez a legnagyobb és egészen különleges biztosíték arra, hogy ő nem emlékezik meg bűneinkről. 
Mi, ha meg is bocsátunk egy ellenségünknek, már nemigen bízunk meg benne újra, ezt nem tartjuk bölcs dolognak. Az Úr azonban megbocsát, és utána úgy bánik velünk, mintha sohasem vétkeztünk volna.
- Én lelkem, milyen nagyszerű ígéret ez! higgy benne és örvendezzél!

Legyen örömteli napunk :)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Zsoltárok 62:8 HUNB
,,Istennél van segítségem és dicsőségem, erős sziklám és oltalmam az Isten.,,

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Példabeszédek 21
,,💞Olyan az Úr kezében a király szíve, mint a patak vize: arra vezeti, ... 
Minden útját helyesnek tartja az ember, de az Úr vizsgálja meg a szíveket.

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Ézs.62.4
,,💞Mert gyönyörködik majd benned az Úr, és országodnak ő lesz a férje.,,

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Zsoltárok 1:3 RUF
,,💞Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz.,,

💥Mai Gondolat💥

„💞Isten már ígéretet tett neked az igazságszolgáltatásra, úgyhogy bocsáss meg ellenségednek!”

- Bár nehéz megbocsátani! De Istennél a bosszúállás!
- Nekem is megbocsájtatik, nem cipelem magammal!
- Legyen meg mindenben a Te szent és tökéletes akaratod!

ÁMEN❣️

2022. október 17., hétfő

💥Mai Ige💥

💞Az igazak várakozása örömre fordul...” (Példabeszédek 10:28)

💥Reggeli dicséret🌹 Nem a te hibád -

„Az igaz ember elvész, és senki sem törődik vele. A hűséges emberek kimúlnak, és senkit sem érdekel. A gonosz miatt múlik ki ugyan az igaz, de békességre jut; fekvőhelyén megpihen, aki egyenes úton járt.” Ézsaiás könyve 57:1-2


Október 15. a perinatális gyász világnapja (vendégbabák világnapja), a gyermeküket a várandósság ideje alatt, a szülés során, vagy rövid idővel a szülés után elveszített családok gyászának napja. 
Igaz, ma már 16-át írunk, de a rendkívül fontos témát olyan nagy tabu övezi, hogy szükségét érzem a megemlékezésnek.

Mert minden negyedik nőt érint ez a veszteség. Nőket, akiknek megesik, hogy a terhet egyedül kell elhordozniuk, és hiába a statisztika, ami azt mutatja, milyen sok sorstárs van, mégsem beszélünk, mégsem beszélhetünk róla. 
Az anyák mellett érinti az édesapát is, akik számára még megfoghatatlanabb lehet ez a veszteség, és ne feledkezzünk meg a már meglévő testvérekről, akik nagyon várták azt, aki végül nem érkezett meg. Fájdalom, űr, hiány, egy megnemtörtént élet, vele együtt pedig álmok, tervek hada, amiknek mind búcsút inthettünk.

Tele vagyunk kérdésekkel, megválaszolhatatlan miértekkel, önváddal, és legtöbbször nincsenek válaszok. Egyben azonban biztosak lehetünk. Nem Isten akarta így, nem Ő vette el őket. 
Ő nem akarta a halált. Nem akarta, hogy egyetlen ember is szenvedjen ezen a világon. Nem akarta a veszteséget, a gyászt, a búcsúzást. Ezek mind a bűn következményei, amiket Isten nem akart, de velünk együtt hordozza őket.

Átéli velünk minden fájdalmunkat, hiszen neki minden élet számít. A néhányhetes embriótól a halvaszületett csecsemőtől a gyermekekig, férfiakig, nőkig, szülőkig, nagyszülőkig. Minden élet. Hiszen Krisztus mindegyikért az életét áldozta. Érted is, a gyermekedért is.

Kedves Olvasó, lehet, hogy te is megéltél hasonló veszteséget. Nem a te hibád! 
Nem tudom, mit érzel most, nem tudom, hol tartasz a gyász folyamatában, de azt tudom, hogy Krisztus veled éli meg minden hullámhegyét és völgyét egyaránt. 
A Megváltó, aki könnyekre fakadt Lázár sírjánál, egy nap letörli majd a te könnyeidet is, elhozza országát, ahol nem lesz többé halál, gyász, fájdalom és búcsúzás.

„Isten előkeríti azt, ami tovatűnt.” (Prédikátor 3:15) Adjon erőt neked mára az Ő reménye!

((Szilvási-Csizmadia Andrea)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Zsidók 12:2 RÚF
,,💞Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült.,,

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Cselekedetek 2:14-41 RÚF 
,,💞Megismerteted velem az élet útjait, betöltesz engem örvendezéssel a te orcád előtt.”