2021. október 9., szombat

💥Örömteli Bátorító :)

,,Adósság-listánkat — amely azzal vádolt bennünket, hogy felsorolta az Isten törvénye ellen elkövetett vétkeinket — odaszegezte a Keresztre, s ezáltal azt végleg eltörölte.,, Kol.2,14.


Isten minden bűnünket megbocsátotta,még azokat is,amiket a jövőben fogunk elkövetni.
Istent nem lepik meg a hibáink és bukásaink. Ő számít rájuk, Ő tudja miből vagyunk, hiszen Ő alkotott minket. Isten szeretete nem szűnik meg akkor sem, amikor elrontunk valamit.
A Biblia központi gondolata ez: Isten nem azért szeret téged, aki vagy, nem is a tetteidért, hanem azért, aki Ő, és amit Ő tett.
Ő alkotott, és Ő szeret téged. Ez megváltoztathatatlan! Nem tudod elérni, hogy jobban szeressen, de azt sem, hogy kevésbé szeressen. Ő ugyanúgy szeret a rossz napjaidon, mint a jobb napokon. 
Szeretete nem a teljesítményedtől függ.
A Bibliában van erre egy szó: kegyelem – és ez csodálatos. Isten letekint, és azt mondja: "Kiválasztottalak, hogy szeresselek, és ezt nem tudod megakadályozni."
Még akkor is szeret minket, amikor valami elképesztő rossz dolgot teszünk. Ez valóban egy csodálatos kegyelem.
Ha megérted Isten kegyelmét, akkor nem kell aggódnod, hogy hibázol és így magabiztosan tudsz vállalni egy nagyobb kockázatot.
Lehet, hogy többször is kérned kell Isten bocsánatát ugyanazért a dologért. Talán nem vagy biztos abban, hogy megérdemled a szeretetét és a kegyelmét. Esetleg biztos vagy abban, hogy Ő már belefáradt az állandó erőlködésedbe, hogy megváltozz.
De nyugodt lehetsz, Ő sosem fárad bele abba, hogy beszéljen veled. Neki mindig van rád ideje. 
Nem számít, hogy hányszor kéred a bocsánatát, Ő mindig tárt karokkal fog várni.
Lehet, hogy olyan otthonban nőttél fel, ahol a szeretet feltételekhez volt kötve. A szüleid szeretete lehet, hogy a tanulmányaid, a sporteredményeid vagy a társadalmi sikereiden múlt.
Mikor az egyik területen elbuktál, úgy érezted, hogy elvesztetted a családod szeretetét.
Nyugodj meg, Isten nem így szeret.
A keresztény élet nem egy hibáktól mentes élet, viszont bűntől mentes életnek kell lennie. Isten megérti a hibáidat, és szeret így is.

Ez a csodálatos kegyelem!

Legyen örömteli napod :)

Forrás: https://www.facebook.com/1724650591094415/photos/a.1724672287758912/3686273324932122/

💥#VanErőm💥 #OlvasdaBibliátaVanErőmmel:

„Amikor a tanítványok közelébe értek, nagy sokaságot láttak körülöttük, írástudókat is, akik vitatkoztak velük.
Amint meglátták Jézust, az egész sokaság felbolydult, és eléje futott, hogy köszöntse őt. Ő pedig megkérdezte tőlük: Miről vitatkoztok velük?
A sokaságból így felelt neki valaki: Mester, elhoztam hozzád a fiamat, akiben néma lélek van; és ahol hatalmába keríti, földhöz vágja őt, habzik a szája, és megmerevedik. Szóltam a tanítványaidnak, hogy űzzék ki, de nem tudták. Jézus így válaszolt nekik: Ó, hitetlen nemzedék, meddig leszek még veletek? Meddig szenvedlek még titeket? Hozzátok őt elém! Odavitték hozzá, és amikor meglátta Jézust a lélek, azonnal megrázta a fiút, úgyhogy az a földre esve fetrengett, és habzott a szája. Jézus megkérdezte a fiú apjától: Mióta gyötri ez a betegség? Ő pedig ezt válaszolta: Gyermekkora óta. Gyakran vetette tűzbe is meg vízbe is, hogy elpusztítsa.
De ha valamit tehetsz, légy segítségünkre, könyörülj rajtunk! Jézus pedig ezt mondta neki: Ha tehetsz?! Minden lehetséges annak, aki hisz.
A fiú apja azonnal felkiáltott: Hiszek! Segíts a hitetlenségemen! Amikor látta Jézus, hogy összefut a sokaság, ráparancsolt a tisztátalan lélekre ezt mondva neki: Te néma és süket lélek, én parancsolom neked: menj ki belőle, és ne menj bele többé!
Az pedig felkiáltott, erősen megrázta őt, és kiment belőle.
A gyermek olyan lett, mint a halott, úgyhogy sokan azt mondták: meghalt. Jézus azonban kezét megragadva felemelte, és az felkelt. Amikor azután Jézus bement egy házba, a tanítványai megkérdezték tőle maguk között: Mi miért nem tudtuk kiűzni?
Ő pedig ezt mondta nekik: Ez a fajta semmivel sem űzhető ki, csak imádsággal.”

‭‭Márk‬ ‭9:14-29‬ ‭


Van Erőm -

Igen, jól látod! „Minden lehetséges annak, aki hisz.”

Lehet, hogy nem tudod milyen irányba tart az életed, viszont ha Ő veled van, akkor biztosan célba érsz. Lehet, nem érzed a nehéz pillanatokban azt, hogy Isten melletted van, de legyen annyi hited, hogy el tudd mondani: Hiszek Benned! Lehet, hogy még nem vetted észre a szeretetét, vagy azt, hogy mennyi mindent tesz érted, és talán megtörtént, hogy nem bíztál eléggé, hogy csodákat tudjon tenni az életedben, de a mai napon bátrán mond ki: Hiszek! Hiszem, hogy Jézus Krisztus megváltott engem minden bűnömért. Hiszem, hogy jó irányba tereli az életemet, és nála biztos kezekben vagyok. 
Hiszem, hogy a legsúlyosabb helyzetekben is Ő mellettem van, és megfogja kezem, hogy támogasson engem.
Akkor van olyan dolog az életünkben, ami lehetetlen volna?
Persze, hogy van, de ha hiszünk Istenben, és Jézus Krisztusban, akkor minden lehetséges lesz számunkra. Minden okkal történik, ezért Isten késszé, alkalmassá fog tenni bennünket a megpróbáltatás idejére is, mert fontosak vagyunk számára.
《Amikor látta Jézus, hogy ott fekszik, és megtudta, hogy már milyen hosszú ideje, megkérdezte tőle: „Akarsz-e meggyógyulni?”

A beteg így válaszolt neki: „Uram, nincs emberem, hogy amint felkavarodik a víz, beemeljen a medencébe: amíg én megyek, más lép be előttem.”

 Jézus azt mondta neki: „Kelj fel, vedd az ágyadat, és járj!”》(János 5:6-8)
Ebből is láthatjuk, hogy Jézus volt az, aki segítségére sietett annak az embernek.
Ebből megtanulhatod, észre veheted, hogy nála te vagy az első és amikor szükséged van rá, azonnal segíteni szeretne rajtad, és akkor legyen elegendő hited segítségül hívni, majd elhinni, hogy bizony Jézus az!



💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Jakab Apostol levele 5. rész 11. 

,,💞Ímé, boldogoknak mondjuk a tűrni tudókat. Jóbnak tűrését hallottátok, és az Úrtól való végét láttátok, hogy igen irgalmas az Úr és könyörületes.,,


1. Nosza immár ti gazdagok, sírjatok, jajgatván a ti nyomorúságaitok miatt, a melyek elkövetkeznek reátok.
2. Gazdagságotok megrothadt, és a ruháitokat moly ette meg;
3. Aranyotokat és ezüstötöket rozsda fogta meg, és azok rozsdája bizonyság ellenetek, és megemészti a ti testeteket, mint a tűz. Kincset gyűjtöttetek az utolsó napokban!
4. Ímé a ti mezőiteket learató munkások bére, a mit ti elfogtatok, kiált. És az aratók kiáltásai eljutottak a Seregek Urának füleihez.
5. Dőzsöltetek e földön és dobzódtatok; szívetek legeltettétek mint áldozás napján.
6. Elkárhoztattátok, megöltétek az igazat; nem áll ellent néktek.
7. Legyetek azért, atyámfiai, béketűrők az Úrnak eljöveteléig. Ímé a szántóvető várja a földnek drága gyümölcsét, béketűréssel várja, míg reggeli és estveli esőt kap.
8. Legyetek ti is béketűrők, és erősítsétek meg szíveteket, mert az Úrnak eljövetele közel van.
9. Ne sóhajtozzatok egymás ellen, atyámfiai, hogy el ne ítéltessetek: ímé a Bíró az ajtó előtt áll.
10. Például vegyétek, atyámfiai, a szenvedésben és béketűrésben a prófétákat, a kik az Úr nevében szólottak.
11. Ímé, boldogoknak mondjuk a tűrni tudókat. Jóbnak tűrését hallottátok, és az Úrtól való végét láttátok, hogy igen irgalmas az Úr és könyörületes.
12. Mindeneknek előtte pedig ne esküdjetek, atyámfiai, se az égre, se a földre, se semmi más esküvéssel. Hanem legyen a ti igenetek igen, és a nem nem; hogy kárhoztatás alá ne essetek.
13. Szenved-é valaki köztetek? Imádkozzék. Öröme van-é valakinek? Dícséretet énekeljen.
14. Beteg-é valaki köztetek? Hívja magához a gyülekezet véneit, és imádkozzanak felette, megkenvén őt olajjal az Úrnak nevében.
15. És a hitből való imádság megtartja a beteget, és az Úr felsegíti őt. És ha bűnt követett is el, megbocsáttatik néki.
16. Valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok: mert igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése.
17. Illés ember volt, hozzánk hasonló természetű; és imádsággal kéré, hogy ne legyen eső, és nem volt eső a földön három esztendeig és hat hónapig:
18. És ismét imádkozott, és az ég esőt adott, és a föld megtermé az ő gyümölcsét.
19. Atyámfiai, hogyha valaki ti köztetek eltévelyedik az igazságtól, és megtéríti őt valaki,
20. Tudja meg, hogy a ki bűnöst térít meg az ő tévelygő útjáról, lelket ment meg a haláltól és sok bűnt elfedez.

🍁🍂Legyen áldott, szép hétvégétek🍁🍂

Zsoltárok 121,7

,,Az Úr megőriz téged minden gonosztól, megőrzi a te lelkedet.,,

💥Reggeli dicséret💥 - A tökéletes áldozat

"Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne."
Pál második levele a korinthusiakhoz 5:21


Az 1960-as évek vietnámi háborúját ellenző hippi-mozgalmat legjellegzetesebb módon bemutató alkotása az 1967-es, Hair című musical (és az azonos című 1979-es film). A történet csúcspontján, miután a főhős a barátai segítségével még egy utolsó alkalommal kiszökik a katonai bázisról elbúcsúzni a szerelmétől, riadót fújnak, és az állomásozó katonákat — beleértve a főhős barátját, aki csak alibinek van a körletben — csapatszállító repülőre terelik. A főhős életben marad, mert a barátja helyette vonult a csatatérre.
Ilyen, és hasonló történetekkel vannak tele a regények, filmek, sorozatok, sőt, néha-néha a híradóban is hallani önfeláldozásról egy-egy barát, vagy szeretett személy érdekében.
2019 nagy durranása volt a Marvel moziverzum aktuális etapjának lezárása, a Bosszúállók: Végjáték, melyben (talán így, két év után nem árulok el nagy titkot) Vasember áldozza fel magát az emberiségért.
Csak a vak nem látja, hogy mire utalnak ezek a történetek. Lehet, hogy nem közvetlenül, lehet, hogy nem kimondva, de kimondatlanul, a sorok között minden önmagát feláldozó "szuperhős" arra az egyetlen egyre mutat, tökéletlen, fiktív ujjakkal, aki valóban meghalt, mert szeretett: Jézus Krisztusra. Persze a fiktív önfeláldozásokban mindig van valami, ami nem teljesen stimmel.
Bergernek nem kellett volna a katonai bázison lennie, és csak véletlenül adta életét a barátjáért.
Tony Stark önként adta az életét, de ha éppen nem ő lett volna a megfelelő helyen, a megfelelő időben, helyette bárki más is odaállhatott volna csettinteni.
Jézus Krisztus halála teljesen más. Önként vállalta a halált, és ha ő nem teszi, senki nem lett volna jó helyette. Nem volt bűnös, de magára vállalt minden bűnt, hogy ezáltal bennünket bűntelenné tegyen. Nincs művészeti alkotás, film, zenemű, vagy festmény, ami ezt tökéletesen vissza tudná adni. Azt, hogy az ő halála által nem csak tiszták, de "Isten igazsága" lehetünk őbenne.

(Ömböli Krisztián)

Zsoltárok könyve 103. rész



1. A Dávidé. Áldjad én lelkem az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét.
2. Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről.

3. A ki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet.
4. A ki megváltja életedet a koporsótól; kegyelemmel és irgalmassággal koronáz meg téged.
5. A ki jóval tölti be a te ékességedet, és megújul a te ifjúságod, mint a sasé.
6. Igazságot cselekszik az Úr, és ítéletet minden elnyomottal.
7. Megismertette az ő útait Mózessel; Izráel fiaival az ő cselekedeteit.
8. Könyörülő és irgalmas az Úr, késedelmes a haragra és nagy kegyelmű.
9. Nem feddődik minduntalan, és nem tartja meg haragját örökké.
10. Nem bűneink szerint cselekszik velünk, és nem fizet nékünk a mi álnokságaink szerint.
11. Mert a milyen magas az ég a földtől, olyan nagy az ő kegyelme az őt félők iránt.
12. A milyen távol van a napkelet a napnyugattól, olyan messze veti el tőlünk a mi vétkeinket.
13. A milyen könyörülő az atya a fiakhoz, olyan könyörülő az Úr az őt félők iránt.
14. Mert ő tudja a mi formáltatásunkat; megemlékezik róla, hogy por vagyunk.
15. Az embernek napjai olyanok, mint a fű, úgy virágzik, mint a mezőnek virága.
16. Hogyha általmegy rajta a szél, nincsen többé, és az ő helye sem ismeri azt többé.
17. De az Úr kegyelme öröktől fogva való és örökkévaló az őt félőkön, és az ő igazsága a fiaknak fiain;
18. Azokon, a kik megtartják az ő szövetségét és megemlékeznek az ő parancsolatjairól, hogy azokat megcselekedjék.
19. Az Úr a mennyekbe helyheztette az ő székét és az ő uralkodása mindenre kihat.
20. Áldjátok az Urat ő angyalai, ti hatalmas erejűek, a kik teljesítitek az ő rendeletét, hallgatván az ő rendeletének szavára.
21. Áldjátok az Urat minden ő serege: ő szolgái, akaratának teljesítői!
22. Áldjátok az Urat minden ő teremtményei, az ő uralkodásának minden helyén! Áldjad én lelkem az Urat!

Shabbat Shalom- Áldott szombatot💞

Lukács 10:2

,,💞Monda azért nékik: Az aratnivaló sok, de a munkás kevés; kérjétek azért az aratásnak Urát, hogy küldjön munkásokat az Ő aratásába.,,

Lukács Evangyélioma 10. rész

1. Ezek után pedig rendele az Úr másokat is, hetvenet, és elküldé azokat kettőnként az ő orczája előtt, minden városba és helyre, a hová ő menendő vala.
2. Monda azért nékik: Az aratni való sok, de a munkás kevés; kérjétek azért az aratásnak Urát, hogy küldjön munkásokat az ő aratásába.
3. Menjetek el: Ímé én elbocsátlak titeket, mint bárányokat a farkasok közé.
4. Ne hordozzatok erszényt, se táskát, se sarut; és az úton senkit ne köszöntsetek.
5. Valamely házba bementek, először ezt mondjátok: Békesség e háznak!
6. És ha lesz ott valaki békességnek fia, a ti békességtek azon marad; ha nem, ti reátok tér vissza.
7. Ugyanazon házban maradjatok pedig, azt evén és iván, a mit ők adnak: mert méltó a munkás az ő jutalmára. Ne járjatok házról-házra.
8. És valamely városba bementek, és befogadnak titeket, azt egyétek, a mit előtökbe adnak:
9. És gyógyítsátok a betegeket, a kik ott lesznek, és mondjátok nékik: Elközelített hozzátok az Isten országa.
10. Valamely városba pedig bementek, és titeket be nem fogadnak, annak utczáira kimenvén, ezt mondjátok:
11. Még a port is, a mely reánk ragadt a ti várostokból, itt köztetek letöröljük; mindazáltal ez legyen tudtotokra, hogy az Isten országa elközelített hozzátok.
12. Mondom pedig néktek, hogy a Sodomabeliek állapota tűrhetőbb lesz ama napon, hogynem azé a városé.
13. Jaj néked Korazin! Jaj néked Bethsaida! mert ha Tírusban és Sídonban lettek volna azok a csodák, melyek te benned lőnek, régen zsákban és hamuban ülve megtértek volna.
14. Hanem Tírusnak és Sídonnak tűrhetőbb lesz állapota az ítéletkor, hogynem néktek.
15. És te Kapernaum, mely mind az égig felmagasztaltattál, a pokolig fogsz lealáztatni.
16. A ki titeket hallgat, engem hallgat, és a ki titeket megvet, engem vet meg; és a ki engem vet meg, azt veti meg, a ki engem elküldött.
17. Visszatére pedig a hetven tanítvány örömmel, mondván: Uram, még az ördögök is engednek nékünk a te neved által!
18. Ő pedig monda nékik: Látám a Sátánt, mint a villámlást lehullani az égből.
19. Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek.
20. De azon ne örüljetek, hogy a lelkek néktek engednek; hanem inkább azon örüljetek, hogy a ti neveitek fel vannak írva a mennyben.
21. Azon órában örvendeze Jézus lelkében, és monda: Hálákat adok néked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted. Igen, Atyám, mert így volt kedves te előtted.
22. Mindent nékem adott az én Atyám: és senki sem tudja, kicsoda a Fiú, csak az Atya; és kicsoda az Atya, hanem csak a Fiú, és a kinek a Fiú akarja megjelenteni.
23. És a tanítványokhoz fordulván, monda ő magoknak: Boldog szemek, a melyek látják azokat, a melyeket ti láttok.
24. Mert mondom néktek, hogy sok próféta és király kívánta látni, a miket ti láttok, de nem látták; és hallani, a miket hallotok, de nem hallották.
25. És ímé egy törvénytudó felkele, kísértvén őt, és mondván: Mester, mit cselekedjem, hogy az örök életet vehessem?
26. Ő pedig monda annak: A törvényben mi van megírva? mint olvasod?
27. Az pedig felelvén, monda: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat.
28. Monda pedig annak: Jól felelél; ezt cselekedd, és élsz.
29. Az pedig igazolni akarván magát, monda Jézusnak: De ki az én felebarátom?
30. Jézus pedig felelvén, monda: Egy ember megy vala alá Jeruzsálemből Jerikóba, és rablók kezébe esék, a kik azt kifosztván és megsebesítvén, elmenének, és ott hagyák félholtan.
31. Történet szerint pedig megy vala alá azon az úton egy pap, a ki azt látván, elkerülé.
32. Hasonlóképen egy Lévita is, mikor arra a helyre ment, és azt látta, elkerülé.
33. Egy samaritánus pedig az úton menvén, odaért, a hol az vala: és mikor azt látta, könyörületességre indula.
34. És hozzájárulván, bekötözé annak sebeit, olajat és bort töltvén azokba; és azt felhelyezvén az ő tulajdon barmára, vivé a vendégfogadó házhoz, és gondját viselé néki.
35. Másnap pedig elmenőben két pénzt kivévén, adá a gazdának, és monda néki: Viselj gondot reá, és valamit ezen fölül reáköltesz, én mikor visszatérek, megadom néked.
36. E három közül azért kit gondolsz, hogy felebarátja volt annak, a ki a rablók kezébe esett?
37. Az pedig monda: Az, a ki könyörült rajta. Monda azért néki Jézus: Eredj el, és te is a képen cselekedjél.
38. Lőn pedig, mikor az úton menének, hogy ő beméne egy faluba; egy Mártha nevű asszony pedig befogadá őt házába.
39. És ennek vala egy Mária nevezetű testvére, ki is Jézus lábainál leülvén, hallgatja vala az ő beszédét.
40. Mártha pedig foglalatos volt a szüntelen való szolgálatban; előállván azért, monda: Uram, nincs-é arra gondod, hogy az én testvérem magamra hagyott engem, hogy szolgáljak? Mondjad azért néki, hogy segítsen nékem.
41. Felelvén pedig, monda néki Jézus: Mártha, Mártha, szorgalmas vagy és sokra igyekezel:
42. De egy a szükséges dolog: és Mária a jobb részt választotta, mely el nem vétetik ő tőle.



💥Marilyn Hickey💥

A SZENT SZELLEM GYÜMÖLCSE - 1.rész

1.rész
Jártál már gyümölcsösben tavasszal? Minden olyan békésnek látszik. Friss, jó illat tölti be a levegőt, mindenfelé méhecskék zümmögnek, érezni a reménységet, hogy már csak néhány hónap, és jobb dolgok következnek.
A "színfalak mögött" azonban a gazda szorgosan készülődik a betakarításra; tudja, hogyha csak ül ölbe tett kézzel, és nem tesz semmit, akkor nem sokat fog betakarítani.
Ezért megműveli, megtrágyázza a földet, hogy tápanyagot adjon a fáknak, rendszeresen megmetszi az ágakat, és azonnal kiírtja a kártevőket is, amint megjelennek.
Végül aztán eljön az aratás ideje. Leszedi a gyümölcsöket, amelyek az erőfeszítéseinek eredményeként teremtek – érett, lédús gyümölcsöket – és biztos vagyok benne, hogy ő lesz az első, aki megkóstolja őket. Kemény munkájának, türelmének, szorgalmának és kitartásának eredményeként gyönyörű, ízletes gyümölcsök teremtek, amelyeket azután el tud adni másoknak, akik szintén élvezhetik a gyümölcsöket. Ehhez nagyon hasonló az, ahogyan a Szent Szellem is szeretné látni kemény munkájának kézzelfogható bizonyítékát a keresztények életében.
Ez a bizonyíték mutatja azután azt is, hogy azok vagyunk, akiknek mondjuk magunkat – Krisztus követői – és gyakran úgy is nevezzük, hogy a "Szellem gyümölcse".
Ez helyes elnevezés, mert csak a Szent Szellem gondoskodása alatt tudnak a keresztények gyümölcsöt teremni. Jézus azt is mondta nekünk, hogy ő a szőlőtő (a fa), amelynek az ágaiként mi gyümölcsöt tudunk teremni.
Ha Jézus a szőlőtő, akkor a Szent Szellem az az éltető nedv a szőlőtőben, ami keresztülfolyik az ágakon, táplálja őket és végül gyümölcsöt terem: "Én [Jézus] vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: Aki bennem marad, én pedig benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek." (János 15,5)

A GYÜMÖLCS TERMÉSZETE: Amint azt már korábban láttuk, a Szent Szellem minden élet forrása. Az Ő életet adó ereje teremtett minden dolgot, amiben élet van.
Ami még ennél is döbbenetesebb az az, hogy minden élő dolog, amit teremtett, magában hordozza a képességet, hogy a saját fajtájához hasonló életet hozzon létre - a legalacsonyabb rendű amőbától és protoplazmától kezdve egészen a növény - és életvilág legmagasabb rendű és legösszetettebb formáiig.
Az élet legtöbb formája "gyümölcstermésen" keresztül reprodukálódik; ez a gyümölcs egy miniatűr hasonmása a szülőnek, amely azután felnövekszik és megérik, míg végül maga is képes lesz reprodukálni magát. Mégis, amikor gyümölcsre gondolunk, általában annak az ehető formájára gondolunk, ami fákon vagy bokrokon terem. Érdekes, hogy bár a levelek és a gyümölcs igen vonzó megjelenést kölcsönöznek a fának, a saját gyümölcse semmi hasznot nem hajt neki. A levelek fontos szerepet játszanak a fa életének fenntartásában, a gyümölcs azonban nem.
Persze, a gyümölcsben levő mag egy másik fát hoz létre, a fa maga azonban nem tudja használni a gyümölcsét.
Ellenkezőleg, a gyümölcs azoknak az életét táplálja, akik elfogyasztják. A fa értéke ebben rejlik. Jézus, a Szellem fizikai gyümölcse, egyben az élő Ige is, és nekünk be kell fogadnunk Isten Igéjét a szellemünkbe ahhoz, hogy az Ő életéből részesedjünk. Isten Igéje táplálékot nyújt a szellemünknek, és folyamatosan táplálja a szellemi életünket.
Jézus azt mondta, hogy ha nem esszük a testét és nem isszuk a vérét, nincs közünk Hozzá; az új, Szent Szellemmel betöltött élet csak Jézus vérén keresztül érhető el: "Mondta azért nekik Jézus:
Bizony, bizony mondom nektek: Ha nem eszitek az ember Fiának testét és nem isszátok az ő vérét, nincs élet bennetek.
Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, örök élete van annak, és én feltámasztom azt az utolsó napon." (János 6, 53–54) Egy másik nagyon érdekes párhuzam is felfedezhető aközött, hogy a fa értéke a gyümölcsében rejlik, Isten pedig azáltal nyer dicsőséget, hogy mi gyümölcsöt termünk:
"Kiválasztott minket Ő benne a világ teremtetése előtt..., szeretet által, eleve elhatározva, hogy minket a maga fiaivá fogad Jézus Krisztus által az Ő akaratának jó kedve szerint, kegyelme dicsőségének magasztalására... az ő akaratának tanácsából... hogy legyünk mi magasztalására az Ő dicsőségének". (Efézus 1, 4–6;11–12)
Csak a szellemi újjászületés után tudjuk megteremni Jézus Krisztus tulajdonságait, aki most már a szellemünkben él, és aki mindig az Atya akaratát akarta megtenni, hogy dicsőséget szerezzen az Atyának. Hasonlóan, az, hogy mennyire értékes keresztények vagyunk, abból látszik, hogy mennyi gyümölcsöt termünk.
"Az igaz gyümölcse, életnek fája..." (Példabeszédek 11,30)
Amikor valakit az Úrhoz vezetünk, akkor nemcsak gyümölcsöt termünk, hanem az igazság fáit ültetjük el, amelyek szintén szaporodni fognak.
Ámen!

2021. október 8., péntek

A Fenevad -

Semmihez sem fogható az az érzés, ami elborított ma hajnali álmom során. A rémülettel teli borzadályt nehéz leírni, s a puszta sorok, a képek nem adják vissza. Ami bizonyos: borzalmas lesz, amikor az Antikrisztus fenevadként lép színre.


Talán két tucatnyi ember lépdelt egy szép, erdővel borított hegy keskeny ösvényén, mellettük mélység. Libasorban mentek, míg egyszer egy gyerek rendetlenkedni kezdett, ugrabugrált, eltávolodott a csoporttól. Édesapja szigorúan szólt rá. A gyermek ekkor valami furcsa, félelmetes, ijesztő dologra hívta fel a figyelmet, hevesen gesztikulált, maga sem tudva, mi az, csak hogy veszélyben vannak, nagy a baj, mert már gurulnak a kövek is. Ekkor futásnak eredtek mindnyájan. Rengett a hegy, mintha omlásnak indulna…
A következő pillanatban egy óriási szikla gördült feléjük, akkora, mint a fél hegytető. 
A kis csapat megállt, szorosan összezárkóztak, és mint valami redőnyt, magukra húzták a földfelszínt, a füves, harmatos mohás részével kifelé. Sátorként rejtette el őket.
Ekkor láttam meg, hogy a hatalmas szikla nem hegyomlás volt, hanem egy nagy robajjal érkező, csontszínű, borzalmas (párducszerű) fenevad feje.
Dühösen, morogva szaglászott a rejtőzködők körül, de nem fért hozzájuk. Robusztus termete félelmetes volt, ahogy lassan, célirányosan elindult lefelé. Rettenet töltött el, nehogy észre vegyen, de magasabban voltam nála. Elnéztem abba az irányba, amerre ment, és megláttam a várost. Hirtelen eltűnt a távolság.
Az emeletes házak között autók parkoltak és néhány ember mászkált az utcán.
Valahogy azonnal tudtam, hogy a bestia bemegy a városba, és abból katasztrófa lesz. Ekkor felébredtem.
Az a rémület más volt, mint egy „szimpla” vadállattal való találkozás. Olyan, szívet remegtető iszonyat volt, amit nem lehet szavakkal leírni, mert álmunkban rengeteg benyomás ér, van egyfajta különleges tudásunk, amit csak a szívünkkel, gondolatainkkal értünk meg.
Imádságos szívvel próbáltam értékelni a látottakat.
Erre jutottam:
A kőszikla, mely tökéletes védelmet nyújt: Krisztus.
Nem az idősebb generáció vette észre a közeledő veszélyt.
A megmenekültek kevesen voltak, és egy igen keskeny ösvényen vezetett az útjuk. Pillanatok alatt, fegyelmezetten összetömörültek.
A fenevad alakja csak akkor vált ismertté, amikor már közvetlen közel volt. Először a „kicsiny nyájat” akarta szétzúzni, felfalni, de amikor ez nem sikerült, a magát biztonságban érző városiak felé fordult, hogy elpusztítsa őket.
Megértettem, hogy a város a tömegeket jelenti.
Megdermedtem, vajon én miért nem voltam az elrejtőzött kis csapatban… De talán azért, hogy lássam mindezt…
Érkezik a fenevad. Kevés az időnk. Talán halljuk a kövek gördülését, a föld döng, reng, és azt gondoljuk, hegyomlás, mert már megszoktuk a napi katasztrófák hírét… De ez most más lesz.
Nem lehet felismerni, mert megtévesztés veszi körül, ám a halálszagú légkör egyedivé teszi. Ez a fenevad VADÁSZIK az emberekre.
Le ne térjünk a keskeny útról, ahol menedékünk a Kőszikla Jézus Krisztus! Vigyázzunk, imádkozzunk, készüljünk, szedjük rendbe testünket-lelkünket, egész életvitelünket!

2021. szeptember 1.
Guti Tünde

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

MEG VAN ÍRVA:
,,És a kik gonoszul cselekesznek a szövetség ellen, azokat hitszegésre csábítja hizelkedésekkel; ellenben az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekeszik.,,
Dániel próféta könyve 11. rész 32.



Shabbat Shalom💞

,,Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete!
Így szóljanak az ÚR megváltottai, akiket megváltott az ellenség kezéből, és összegyűjtött a különböző országokból; keletről, nyugatról, északról és délről.
Vannak, akik bolyongtak a pusztában, úttalan utakon, nem találtak lakott várost.
Éheztek is, szomjaztak is, elcsüggedt a lelkük.
De az ÚRhoz kiáltottak nyomorúságukban, és kimentette őket szorult helyzetükből.
A helyes útra vezette őket, hogy lakott városba jussanak.
Adjanak most hálát az ÚRnak szeretetéért, az emberekkel tett csodáiért, mert megitatta a szomjazókat, és jól tartotta az éhezőket.,, 
(Zsolt 107:1-9)

💥#ÖrömteliBátorító :)

„Isten mindig mindent a megfelelő időben cselekszik,, Préd.3,11


Isten időzítése ritkán egyezik a mi időzítésünkkel, met Ő látja mindennek az elejét és a végét.
Istennek van terve az életünkkel ,ezt jó ha tudjuk és figyelembe vesszük, de van egy menetrendje is az életünkre nézve.
Amikor türetlmetlenek vagyunk, elkezdünk aggódni, erőlködni és küzdeni ....és elfáradunk.
Ilyenkor valójában azt mutatjuk Istennek,hogy nem bízunk benne. Számunkra minden sürgős, azonnal akarjuk, ami a kiskorúság jele.
Ahogy egy gyereknek felnőtté válása során meg kell tanulnia, hogy mi a különbség a ‘nem’ és a ‘még nem’ között, úgy nekünk, mint Jézus Krisztus követőinek meg kell tanulnunk ugyanezt, hogy Istennél sem egyenlő a késés a visszautasítással.
Bár ez csak számunkra tűnik késésnek, valójában nem az.Isten tudja a megfelelő időt és megfelelő utat, az időzítése pedig mindíg tökéletes.
Légy türelmes, Isten nem késik ígérete teljesítésével!
Bízz Benne!

Legyen örömteli napod :)

https://www.facebook.com/1724650591094415/photos/a.1724672287758912/3685471421678979/

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Ezután Jézus Jerikóba ért, és áthaladt rajta.
Élt ott egy Zákeus nevű gazdag ember, aki fővámszedő volt. Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus, de kis termetű lévén, nem láthatta a sokaságtól. Ezért előrefutott, és felmászott egy vadfügefára, hogy lássa őt, mert arra kellett elmennie.
Amikor Jézus odaért, felnézett, és így szólt hozzá: Zákeus, jöjj le hamar, mert ma a te házadban kell megszállnom.
Ekkor sietve lejött, és örömmel befogadta. Akik ezt látták, mindnyájan zúgolódtak, és így szóltak: Bűnös embernél szállt meg.
Zákeus pedig odaállt az Úr elé, és ezt mondta: Uram, íme, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakitől valamit törvénytelenül vettem el, a négyszeresét adom vissza annak.
Jézus így felelt neki: Ma lett üdvössége ennek a háznak, mivelhogy ő is Ábrahám fia. Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.”

‭‭Lukács‬ ‭19:1-10‬ ‭


Zákeus története bizonyára ismerős. Egy olyan emberről szól, aki csalással gazdagodott meg, de a Jézussal való találkozás megváltoztatta az egész életét.
Éljük a mindennapi életünket, hol igazságosan, hol pedig igazságtalanul. Van, hogy szeretünk másokat, de előfordul, hogy az ellenkezőjét cselekedjük.
Az életünkben a változás akkor kezdődik el, amikor találkozunk Jézussal. Ő képes megváltoztatni bennünket, és új életet adni számunkra.
Elgondolkodtam azon, hogy a gyerekek lemásolják a szülők viselkedését, tetteit, beszédét. És lehet, hogy Zákeus családja is elkövette ezt a hibát. De milyen csodás dolog az, hogy Zákeus által az egész házának üdvössége lett.
Úgy érzem, az a feladatunk, hogy jó példát mutassunk, és arra törekedjünk, hogy az egész családunk megismerje Jézus Krisztust. Lehet, hogy a családtagjaink közül sokan téves úton járnak, de akkor mi legyünk azok, akik mosollyal köszöntjük egymást reggel, akik szorosan átölelik szerettüket, akik életében látni lehet Krisztust.
Kedves testvérem, Jézus érted is ugyan úgy meghalt, mint bárkiért, és téged is megakar ismerni.
Ha már ismered, akkor azt szeretné, hogy továbbra is veled maradjon.
Ez a történet arra taníthat meg bennünket, hogy felelősek vagyunk egymásért, gyerekeinkért, testvéreinkért. Az a dolgunk, hogy világítsunk, és úgy világítsunk, hogy az arcunkon Krisztust lehessen látni.
Milyen csodás lenne, ha Isten kegyelméből a családtagjainkkal tudnánk dicsérni Őt, hálát adni egymás életéért, megköszönni mindazt, amit az eddigi életünk folyamán nekünk adott; szorosan megfogni egymás kezét a nehéz időkben, és kitartani egymás mellet a végsőkig. Minden okunk meg van arra, hogy örvendezve, dicsérve Istent, hálát adjunk a családunkért...




💥Reggeli dicséret💥 - Isten a kőszikla

„De én mindenkor veled vagyok, te fogod az én jobb kezemet. Tanácsoddal igazgatsz engem, és azután dicsőségbe fogadsz be engem. Kicsodám van az egekben? Náladnál egyébben nem gyönyörködöm e földön! Ha elfogyatkozik is testem és szívem: szívemnek kősziklája és az én örökségem te vagy, oh Isten, mindörökké!,, (73. Zsoltár 23-26. vers)


Ha nyitott szemmel járunk a világban és igazán őszinték vagyunk, Aszáf eme Zsoltárának sorait, ha nem is ugyanezen szavakkal, de már mindannyian elmondtuk, elsírtuk az Istennek.
Mikor mindenütt azt látjuk, hogy istentelen emberek háborítatlanul bántalmazhatják embertársaikat, gúnyolhatják az Örökkévalót, ez kérdőjelet karcol szívünkbe: „Mert irigykedtem a kevélyekre, látván a gonoszok jó szerencséjét.” (3.vers)

„És mondják: Mint tudhatná ezt az Isten, s van-é a Magasságosban értelem? Ímé, ezek gonoszok, és örök biztonságban vagyont gyűjtenek!” (11-12.vers)

Látszólag, jelen körülményeink között, a hívő élet egy végeláthatatlan, kilátástalan küzdelem a világ minden sötét elemével, másokkal és önmagunkkal, melyben úgy tűnik, csak vesztesek lehetünk.

Igen, úgy tűnik, ennek a világnak bolondjai, vesztesei vagyunk egészen addig, „Mígnem bemenék az Isten szent helyébe: megértém azoknak sorsát.” (17.vers)

A Szentírás beteljesedő próféciáit és ígéreteit szemlélve rá kell eszmélnünk, hogy minden emberi megoldást romba dönt (Dán.2:44) az, „A kő, a melyet az építők megvetettek, az lett a szegeletnek fejévé és megütközésnek kövévé s botránkozásnak sziklájává” (1Pét.2:7)
Jézus, aki sokak számára ma is csak kis jelentéktelen ’kavicsnak’ tűnik, az a változhatatlan Kőszikla, aki egyetlen menedék a világunkat elnyelő nyomorúság vihara ellen számodra is.
„A leggyöngébb is rábízhatja magát, és akik a legerősebbnek képzelik magukat, a leggyöngébbnek fognak bizonyulni, hacsak nem választják Krisztust erősségüknek.
"Átkozott az a férfi, aki emberben bízik és testbe helyezi erejét" (Jer 17:5). Az Úr "Kőszikla, cselekedete tökéletes!" (5Móz 32:4) "Boldogok mindazok, akik őbenne bíznak!" (Zsolt 2:12)”
/E.G.White; Jézus élete 350.o./
bejegyezte: Szilárd –

2021. október 7., csütörtök

Az ÖRDÖG azt ÁLLÍTJA Istenről,

Az ÖRDÖG azt ÁLLÍTJA Istenről, hogy ELVET téged, amikor elbuksz, ELHAGY amikor bűnbe kerülsz, LENÉZ téged, akkor amikor nem sikerülned a dolgaid, ELLENED FORDUL, amikor rossz útra mész.
HAZUGSÁG! NEM HAGY EL! 
Pont akkor nem hagy el, amikor bajban vagy! Mindig szeret az igaz barát, és testvérül születik a nyomorúság idején! (Péld17:17) Jézus nem igaz barátod, amikor nyomorult vagy a saját dolgaid miatt...?
Persze jön az ördög, és azt mondja. "Ezt azért tévesztetted el, mert nem imádkoztál eleget, ez most jár neked, az Isten is elhagy téged..."
De ne higgy ennek a hangnak, mert ha hűtlen lennél is, Jézus SOSEM LESZ HOZZÁD HŰTLEN, mert önmagát meg nem tagadhatja! (2Tim2:13) Isten nagyon szeret Téged!

Antóni Pál -

💥A Nap Igéje💞

Galata 2:21
,,Én nem vetem el az Isten kegyelmét: mert ha a törvény által van a megigazulás, akkor Krisztus hiába halt meg.,, (Új ford.)


💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Még beszélt, amikor jött valaki a zsinagógai elöljáró házától, és így szólt: Meghalt a leányod, ne fáraszd tovább a Mestert! 
Amikor Jézus ezt meghallotta, így szólt az apához: Ne félj, csak higgy, és meggyógyul. 
Amikor bement a házba, senkit sem bocsátott be, csak Pétert, Jánost, Jakabot meg a kislány apját és anyját. 
Mindnyájan sírtak, és gyászolták a leányt, de Jézus így szólt hozzájuk: Ne sírjatok, nem halt meg, csak alszik! 
De kinevették, mert tudták, hogy meghalt. Ő azonban megfogta a leány kezét, és szólította: Leányom, ébredj! 
Ekkor visszatért belé a lelke, és azonnal felkelt. Jézus pedig meghagyta, hogy adjanak neki enni. 
A leány szülei elcsodálkoztak, ő pedig megparancsolta nekik, hogy senkinek ne mondják el, ami történt.”
‭‭Lukács‬ ‭8:49-56‬ ‭


💥Van Erőm💥

1. Életünk során hányszor kell szembe néznünk a félelmeinkkel? Gyerekként, amikor féltem biztos dologba kapaszkodtam, mint amilyen biztos egy szülői kéz is. Voltak időszakok, -bizonyára a te életedben is- hogy távol kerültem a szülői ház melegségétől, így meg kellett tanulnom, hogy Istenben kell bíznom. Amikor a félelem völgyébe visz utam, akkor Ő az, aki szorosan megfogja kezem, és Jézus Krisztus által ezt üzeni: Ne félj. Ez az kijelentés megerősíti bennem, hogy nem szabad félnem, mert Jézus bátorsággal ajándékoz meg.

2. Mennyire fontos a hit az életünkben. A félelmek közepette hinnünk kell Istenben, hogy bátran ellenállhassunk. Az aggodalom, nehézségek idején hinnünk kell Jézus Krisztusban. Ha ez a hit valóban élő, és biztos, akkor soha nem fognak kétségek felmerülni bennünk. Törekednünk kell, hogy megtaláljuk a hit kiapadhatatlan forrását, ami maga az Úr Krisztus.

3. Az ige így fejeződik be: Meggyógyul. Nos, ki ne szeretne meggyógyulni betegségeiből? Mindnyájan küszködünk bizonyos nehézségekkel. De a mai bátorítás számomra az volt, hogy Jézus Krisztusnál erőt kaphat a megfáradt, elkeseredett, megterhelt lélek; meggyógyulhat a sebzett szív; sőt Jézus a testi betegségeket is meggyógyíthatja.
Egy dolgot viszont nem szabad elfelednünk: minden, ami az életünkben van, Isten akaratával történik. Lehet, hogy mi csak a rosszat látjuk, viszont Ő megfogja értetni velünk kellő időben a történések jelentőségét és megáld a gyógyulás ajándékával.

A mai nap bátran nézzünk fel az égre, mert mi, Isten kimondhatatlanul szeretett gyermekei vagyunk, és Igéje által naponta üzen számunkra.



2021. október 6., szerda

💥Mai Gondolat💥

🍁Uram, dicsérni foglak a legkilátástalanabb helyzetben is, mert Te soha nem veszítesz, én pedig Téged követlek.🍂


💥Van Erőm💥

Véleményem szerint több tanulási módszer van, ezért megemlítenék kettőt.
Az első az, amikor magadtól tanulsz, vágysz a bölcsességre, és annak megszerzésére.
A második, amikor kötelesség. Nos, Istennel lenni nem kötelesség, ez a Te saját döntésed: hagyod, hogy Ő vezesse az életed, vagy nem. A döntés a kezedben van.

Isten iskolája teljesen másképp működik, mint a földi.
Ő mindkét módszert egyszerre alkalmazza az életedben, csak van amikor ezt nem vesszük észre.
Kezdjük az elsővel a vágyakozással. Vágysz e Isten közelségére? Vágysz-e arra, hogy Ő vezesse az életed? Vagy arra, hogy Ő Fiától megtanuld, hogy: „... szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek” (Máté 11:29)

Hadd kérdezzem meg és válaszolj őszintén magadban: Nyugodt vagy?
Bármilyen nehéz helyzetben magadra tudod venni az alázatosság, nyugalom fegyverzetét? Jézus Krisztus ma erre hív el téged, hogy ne csak mond, hanem tedd is meg.
Ha nem tudod hol kell keresni a nyugalmat, ez az ige rávilágít: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11:28)

Csak Nála van a megnyugvás, de ahhoz, hogy a tied legyen Hozzá kell menj, egy reggeli ima, egy megszólítás formájában:
Uram, itt vagyok, itt van a zaklatott, gondterhelt bűnös lelkem, és leteszem a Te kezedbe.
Ezen a napon rengeteg kihívással nézek szembe, és egyedül képtelen vagyok rá, de Te légy velem, fogd meg a kezem és kérlek vezess azon az úton, amelyen engem szeretnél látni, kérlek:
„Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt, amire szükségem van!” -Antoine de Saint-Exupéry

💥Reggeli dicséret💥 - Kinek akarok megfelelni?

„Most tehát az embereket akarom meggyőzni vagy Istent? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája.”
(Galátziabeliekhez írt levél 1. fejezet 10. vers)


Ismerős a mondat? A mi gyülekezetünkben az a szokás…, Nálunk eddig úgy volt…, 
Ha itt akarsz dolgozni…, ha közénk akarsz tartozni…, ha szeretsz, akkor…
Igen, volt idő, amíg én is azt gondoltam, hogy sikerül, mindenkinek megfelelni. Valahogy közös nevezőre hozni az egymásnak ellentmondó elvárásokat, a megkövült értelmetlen hagyományokat és a saját vágyaimat.

Úgy, mint Péter apostol Antióchiában, aki együtt evett a pogányokkal, majd mikor megérkeztek zsidó honfitársai, gyorsan átült hozzájuk (Gal. 2:12), merthogy: Nehogy azt mondják…

De hiába igyekeztem jó képmutatóvá, sikeres köpönyegforgatóvá válni, hamar be kellett látnom, hogy olyan, ami mindenkinek tetszik; Nincsen. Sőt, be kell, hogy valljam, sokszor nemhogy mások, de a saját elvárásaimnak sem tudok megfelelni. Saját magamnak sem vagyok elég jó.

Nem is szólva, arról, hogy mennyire nem tudok eleget tenni Isten elvárásainak, mércéjének, az ő törvényének.
S akkor mit lehet tenni? Mi erre a megoldás? Lélektelen gépies cselekvés, Pál szavai szerint a körülmetélkedés, vagy a kegyelemre hivatkozó bénult passzivitás, körülmetéletlenség?

A válasz:
„Krisztus Jézusban sem a körülmetélés nem ér semmit, sem a körülmetéletlenség, csak a szeretet által munkálkodó hit.”
(Gal.5:6)

(Tóth Szilárd)

💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Krónika II. könyve 7. rész 14.

,,És megalázza magát az én népem, a mely nevemről neveztetik, s könyörög és keresi az én arczomat, és felhagy az ő bűnös életmódjával: én is meghallgatom őket a mennyből, megbocsátom bűneiket, és megszabadítom földjüket.,,

💥Örömteli Bátorító :) Tudod, hogy ki vagy?

Én vagyok a világ világossága. Aki engem követ, nem a sötétségben él, hanem a világosságban, amely az örök élet.”Jn.8,12


Tudod, hogy ki vagy?
Jézus tudta,hogy Ő ki ,és ezt hirdette az embereknek,a tanítványoknak amikor a Földön járt. 
Jézus tudta,hogy kihez tartozik ,ki az Ő Atyja,mi az identitása.

Bár sokan nem ismerték meg Őt akkor sem,ahogy ma sem. 
De ha te megismered Őt, akkor megtudod, hogy ki vagy te. Rájossz, hogy ki vagy és mit kaptál Őbenne.
Nem az vagy, akinek az emberek mondanak, vagy tartanak.

Nézd meg a Bibliában, hogy ki vagy te Krisztusban,a mennyei Atya szeretett gyermekeként, hogyan lát Ő téged, hogyan néz rád ma és kezdj el úgy járni és élni az életed.
Ne akarj az lenni ,aki nem vagy,légy az ,akivé Isten formált. Mély szeretettel szeret téged,
Isten elfogad téged úgy ahogy vagy, terve van az életeddel, tálentumokat kaptál, amivel mások felé szolgálhatsz.
Ahhoz, hogy örömmel tedd ezt, tudnod kell, hogy ki vagy és miért teszed amit teszel.Jézus a szolgálata miatt lett naggyá!

Le kell győznöd a bizonytalanságodat,l égy bizonyos abban, hogy ki vagy és kihez tartozol.

Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm💥 Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Miután befejezte minden beszédét, amelyet a nép füle hallatára mondott, bement Kapernaumba. 
Egy századosnak volt egy szolgája, akit nagyon kedvelt, s aki most beteg volt, és haldoklott. 
Amint hallott Jézusról, elküldte hozzá a zsidók véneit, és kérte őt, hogy jöjjön el, és mentse meg a szolgáját. Amikor odaértek Jézushoz, sürgetve kérték: Méltó arra, hogy megtedd ezt neki, mert szereti népünket, ő építtette a zsinagógát is nekünk. Jézus pedig elindult velük. 
Amikor már közel járt a házhoz, a százados eléje küldte barátait, és ezt üzente neki: Uram, ne fáradj, mert nem vagyok méltó arra, hogy hajlékomba jöjj. 
Ezért magamat sem tartottam méltónak arra, hogy elmenjek hozzád, hanem csak szólj, és meggyógyul a szolgám. Mert én is hatalom alá rendelt ember vagyok, és nekem is vannak alárendelt katonáim. 
Ha szólok az egyiknek: Menj el – akkor az elmegy; és a másiknak: Jöjj ide – akkor az idejön; és ha azt mondom a szolgámnak: Tedd meg ezt – akkor az megteszi. 
Amikor Jézus ezt meghallotta, elcsodálkozott rajta, és hátrafordulva így szólt az őt követő sokasághoz: Mondom nektek, Izráelben sem találtam ekkora hitet. 
Amikor a küldöttek visszatértek a házba, a szolgát egészségesen találták.”

‭‭Lukács‬ ‭7:1-10‬ ‭



💥Van Erőm💥
Olykor egyetlen szó elég, hogy a lehetetlen lehetségessé váljon.
Egy emberről olvasunk, aki rendkívül nagy tekintélynek örvendett. Megvolt mindene, több szolga állt a rendelkezésére, sőt még hívő is volt, mivel zsinagógát építtetett. Egy ember volt, aki igazán törődött azokkal, akiket Isten rá bízott. Még egy egyszerű szolga élete is értékes volt számára. 
Neki igen is számított az az apró élet. Ez a híres százados mer segítséget kérni Jézus Krisztustól.
 Kérése azonban megdöbbentő: „Uram, nem vagyok én méltó, hogy eljöjj hozzám, nekem csak egy szóra van szükségem, és hiszem, hogy meggyógyul a szolgám. Jézusnak egyetlen szava elegendő a változáshoz, ahhoz, hogy a lehetetlen lehetséges, a betegség egészséggé változzon. 
Hány emberi életről mondtak le már orvosok, hogy nincs remény. 
De hányszor mutatta meg Isten azt, hogy mekkora erő van az ima erejében, gyógyító gondviselésében. Ez a százados nem kér nagyot Jézustól, csak egy szót a gyógyulás érdekében. 
Jézus pedig, látva az alázatot, őszinte felebaráti szeretetet és a hitét, teljesíti kérését. 
Talán olykor mi sem állunk készem, hogy megálljunk Jézus előtt, de kételkedés nélkül higgyünk abban, hogy Jézus Krisztus által gyógyulás és áldás következhet be egy ember életében.

💥Van Erőm - Okkal vagyunk teremtve a világra❣️ ⭐

Nem csak azért teremtett Isten, hogy megszülessünk és meghaljunk. 
Minden perc egy újabb ajándék, kegyelemi idő.
Ezért fontos megemlékezni minden reggel arról, hogy bármelyik percben eltávozhatunk, mert a mi időnk ebben az életben véges. De a kérdésem a mai napra az, hogy mi fog következni?

Bizonyára senki sem tudja a jövőt, még a következő percet sem ismerjük.
 Egy biztos, úgy ahogy Jézus Krisztus sok sok évvel elhívta tanítványait ez ige által, ma téged hív az örök dicsőségre. Isten nem igért könnyű utat, nem mondta azt, hogy ha hozzám tartozol minden csodás lesz. Mert lesznek, sőt vannak nehézségek, betegségek, családi problémák mindenki életében, de tudnunk kell azt, hogy Isten a kezében tart bennünket.

Lehet, hogy nem érted miért írom ezt, de gondolkozz el a következőkön: 
Ha beteg vagy, ki az első, akihez fordulsz? Ha bánat nyomja szíved, ki az akihez fordulsz?
Hát nem a kegyelem Istenéhez, aki ott van melletted. Ő van, volt és mindig is lesz. 
Csak bízz Benne!
Csodásan végződik az igeszakasz: „maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani és megerősíteni…” -milyen erőt adó gondolat.

Ha úgy érzed, hogy összetört a szíved, betegágyon fekszel, és nem tudsz felkelni, vagy nehézségeid vannak, nem akárki fog téged felemelni, nem ember fog megerősíteni, hanem maga a világ Teremtője, az Örök Isten.

Így folytatja: „és alapozni” - Ő, ma ezzel a kis szóval hozzád szól, és azt mondja:
 Kedves.........!
Én rád vártam és azt szeretném, hogy te azt hirdesd, hogy minden élet, erő, nyugalom, boldogság forrása egyedül Én vagyok.

💥Reggeli dicséret💥 - Három az isteni igazság

„Ezt mondja megváltód, az Úr, aki az anyaméhben formált: Én, az Úr alkottam mindent: egyedül feszítettem ki az eget, magam tettem szilárddá a földet.”
Ézsaiás könyve 44.fejezet 24.vers


A három egy különleges számjegy, ha Isten vonatkozásában vizsgáljuk. Miért? 
Gondoljunk csak a három királyokra, akik elmentek Jézushoz vagy gondoljunk a Szentháromságra: Atya, Fiú, Szentlélek. Bizonyára több hármas „fogatot” is megtudnánk nevezni, de most foglalkozzunk azzal, ami a fenti szövegben megtalálható.

Amikor olvasom az igeverset három fő egységre tudom bontani:
 „Ezt mondja megváltód, az Úr”; „aki az anyaméhben formált” és „Én, az Úr alkottam mindent: egyedül feszítettem ki az eget, magam tettem szilárddá a földet”. 
Úgy tudnám nézni ezt a szakaszt, mint egy végtelenség jelet (∞). Bármelyik oldalról nézem, vizsgálom, ugyanazt kapom. Akár az első részét veszem a legfontosabbnak, akár az utolsó részét, mindenképp olyan üzenetet kapok, amely felülírja az Istennel kapcsolatos gondolataimat. 
Először is az Úr, tehát maga Isten, megváltónak nevezi magát. 
Nem egy egyszerű istenség, aki valahol egy messzi galaxisban éldegél és nagyjából senki nem tud róla semmit. 

Mivel Ő megváltó, ezért valószínűleg valamilyen kapcsolatban áll velünk, emberekkel, sőt mi-több, nemcsak kapcsolatban áll velünk, hanem tett is értünk valamit, hiszen a megváltás egy cselekmény. Mikor jöhet létre a megváltás? Akkor, ha már életben vagyunk, ha már megszülettünk. 
Isten tovább megy a felsorolásban és azt mondja, hogy ő formált meg az anyaméhben. 

Jeremiás próféta írja, hogy 
„Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek”(Jer.1:5). Mielőtt megformált volna, ő már akkor ismert. Tudta az életünk, az érzéseink, a vágyaink alakulását. Az Ő alkotásai vagyunk. 
Van-e bármi, ami ismeretlen lenne számára velünk kapcsolatban? Majd tovább folytatja és azt írja, hogy ő alkotott mindent: az eget és a földet. Az alkotás magában foglalja azt, hogy nem csak az embert, hanem az eget és a földet is tökéletesen ismeri. Tudja, hogy milyen következményekkel járnak bizonyos döntések, milyen hatások érhetik világunkat.

Összegezve: Isten maga a Megváltó, Ő alkotott és formált minket már édesanyánk méhében és Ő az, aki ismeri az eget, a földet és annak minden négyzetméterét. Van-e számára bármi lehetetlen?

Áldott napot!

(Csomó Hajni)

💥A Nap Igéje💞

Ézsaiás 41:13

,,Mivel én vagyok Urad, Istened, aki jobb kezedet fogom, és aki ezt mondom néked: Ne félj, én megsegítelek!,,


 

2021. október 5., kedd

ISTEN IGÉJE, ORVOSSÁGA, EREJE A BETEGSÉGEK FELETT


,,Jézus az Úr az életem felett. A betegségnek nincs hatalma felettem.
Az Atya új életet adott nekem Krisztusban, eltörölte bűneimet, ezért szabad vagyok a bűntől, a kárhoztatástól és a bűntudattól.
Meghaltam a bűnnek, és az igazságnak élek.,, 
(Róm. 10,9. Kol. 1,14. 3,3.)

,,Szabad vagyok a harag, az ellenségeskedés és a megnembocsátás légkörétől. Megbocsátok másoknak úgy, ahogy az Atya a Krisztusban megbocsátott nekem, mert Istennek szerelme kitöltetett az én szívembe a Szent Szellem által, ki adatott nekem.,,
 (Mát. 6,12. Ef. 4,32. Róm. 5,5.)

,,Jézus a bűneimet maga vitte fel testében a fára; ezért én meghaltam a bűnnek, és élek az Istennek. 
Jézus sebeivel meggyógyultam, és teljessé lettem Őbenne. Jézus elvitte betegségeimet, és fájdalmaimat hordozta.
Ezért megtagadom a testemben a betegséget és a fájdalmat. Isten kibocsátotta és elküldte az Ő Igéjét és meggyógyított engem. ,, 
(1Pét. 2,24. Róm. 6,11. 2Kor. 5,21. Ésa. 53,4. Zsolt. 107,20.)

,,Mert egészségessé teszlek téged, és begyógyítom a te sebeidet — azt mondja az Úr.,,
(Jer. 30,17.)

,,Az elveszettet megkeresem, és az elűzöttet visszahozom, a megtöröttet kötözgetem, a beteget megerősítem és meggyógyítom.,, 
(Ezék. 34,16.)

,,Ímé, én hozok nékik kötést és orvosságot, és meggyógyítom őket, és megmutatom nékik a békesség és igazság bőségét.,, 
(Jer. 33,6.)

,,Az Úr meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket. Köszönöm Uram, hogy Te hozol nekem kötést és orvosságot, és meggyógyítasz engem, és megmutatod nekem a békesség és igazság bőségét.,, 
(Zsolt. 147,3. Jer. 33,6.)

,,Feltámadt nékem, aki félem az Úr nevét, a megigazulás napja, és gyógyulást kaptam az Ő szárnyai alatt.,, 
(Mal. 4,2.)

,,Atyám, Te a bővölködő életet adtad nekem ajándékba. Elfogadom ezt az életet a Te Igéd alapján, és ez az élet folyik az ereimben, eljuttatván a Te életedet minden szervemhez. Az egész testemet a Te Igéd járja át az éltető erejével, gyógyulást és egészséget terem a testemben ,,
(Ján. 6,63. 10,10.)

,,Atyám, a Te Igéd által győztes vagyok. Győztes vagyok a világ felett, a testem felett és az ördög felett a Bárány vére által és a bizonyságtételem beszédei által.,, 
(1Ján. 4,4. Jel. 12,11.)

,,Mennyei Atyám, én figyelmezek a Te szavaidra, a Te beszédeidre hajtom fülemet. 
Nem hagyom, hogy szavaid eltávozzanak a szemeimtől. Szívem legmélyén tartom és őrzöm a Te Igédet, mert egész testemnek életet és egészséget jelentenek.,, 
(Péld. 4,20–22.)

,,Nem távozik el az Ige az én számtól, hanem éjjel és nappal arról gondolkodom, hogy mindent úgy cselekedjek, amint írva van abban, mert akkor teszem gyarapodóvá az én útjaimat és akkor leszek sikeres. Az Úr parancsolta nekem: Légy bátor és erős! Ne félj és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Gyógyítód mindenben, amiben jársz.,, 
(Józs. 1,8–9. 2Móz. 15,26.)

,,Uram, Te távol tartasz tőlem minden betegséget.,, 
(5Móz. 7,15.)

,,Drága Jézusom, Te vetted el erőtlenségemet, Te viselted betegségeimet, és fájdalmaimat hordoztad. Ezért megtagadom a betegséget, és megtiltom, hogy uralja a testemet. Isten szent élete, a szent vér ereje áramlik az ereimben, és gyógyulást hoz testem minden sejtjének és szervének.,, 
(Ésa. 53,4. Mát. 8,17.)

,,Megváltást kaptam a törvény átka alól. A Gal. 3,13 igevers igazsága áramlik a vérkeringésemben. 
Eljut testem minden egyes sejtjéhez, átjárja az ereimet, visszaállítja és felépíti az életemet és az egészségemet.,,
 (Márk 11,23.)
 
,,Az 1Pét. 2,24 igeversben lévő élet valóság a testem számára, újraépíti és helyreállítja testem minden sejtjét. Felajánlom testemet Istennek, mert az én testem az élő Istennek temploma. 
Isten lakozik bennem, és az Ő szeretete, mindenható ereje és örök élete átjárja a szellememet, megújítja lelkemet és meggyógyítja testemet. Így beteljesedem Isten teljességével minden nap.,,
 (Róm. 12,1. Ján. 14,20.)

,,Annak a Szelleme lakik bennem, aki feltámasztotta Jézust a halálból. Ugyanő, aki feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, megeleveníti az én halandó testemet is az Ő bennem lakozó Szelleme által.,, 
(Róm. 8,11.)

,,A testem a Szent Szellem temploma. Testem vegyi háztartása tökéletes egyensúlyban működik. 
Minden szervem az Istentől elrendelt tökéletes rendben és egészségben működik.,,
 (1Kor. 6,19.) 

,,Mennyei Atyám, Te az Igéd által életet adtál nekem. Ez az élet visszaállítja testem egészségét minden egyes szavammal. 
Mindaz, amit nem Isten vetett a testemben, gyökerestül kitépetik és kiírtatik a testemből Jézus nevében. Az 1Pét. 2,24 igevers beoltatott a testem minden sejtjébe, Isten élete van bennem.,,
(Márk 11,23. Ján. 6,63.)

,,Isten Igéje, amit most kimondtam a számmal, szellem és élet a számomra, teljes az Ő erejével. 
Az Ő Igéje élő és ható, minden erővel teljes, megerősít, fejleszt, felépít, irányít és meggyógyít. 
Ahogy kimondom Isten Igéjét, amely élesebb minden kétélű fegyvernél, behatol a testembe, az ereimbe, a csontjaimba, az ízületeimbe. A Mindenható Isten csodálatos Igéje életet és gyógyulást hoz egész testemnek.,,
 (Zsid. 4,12.) 

Övé a dicsőség mindörökké! Ámen!

Forrás :
Örömteli mindennapok -

💥Mai Ige💥

,,💥Várva vártam az Urat, és ő lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat.”(Zsoltárok 40:2)


/Az Ige élő és ható - egésznap hittel mondogasd, ismételd, míg bent lesz a szíved legmélyén- vagyis ültess magot és öntözd azt!
A kiküldött Ige nem tér vissza üresen, hanem megteremti amiért küldetett! Ámen!/

,,💥Az én igém, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.” Ézsaiás 55,11.

💥Örömteli Bátorító🙂

,,Isten! Én Istenem vagy te, jó reggel kereslek téged;,, Zsoltárok 63,2

Tedd szokásoddá elsőként Istent keresni, mindenek elé helyezni Őt.
Áldást hoz számodra, ha ébredés után Vele kezded a napodat. Fordítsd Hozzá a szívedet, fordulj Hozzá imádságban, dícsérd Őt.
- Istenem mielőtt elkezdem ezt a napot, átadom az érzelmeimet Neked. Szeretném, ha érzelmeim Ura lennél, ha Te viselnéd gondját érzelmeimnek és gondolataimnak. Átadom a szívem Neked. 
Szeretném, ha a Te szereteted járna át és vezetne egész napon át. Hálát adok és dícsérlek magasztalom szent Neved ezért!
Amikor mindent átadsz Neki ,Ő megtölti a szíved szeretetével, félelem nélkül élheted a napjaidat, az Ő természetfeletti békességében.

,,Lelkem megtelik jóságoddal: jóllakik, mint egy bőséges lakomán, mikor téged dicsérlek, Istenem!,,(5)

Próbáld ki, meglátod, működni fog!
Legyen örömteli napod :)



💥Van Erőm💥 - ERŐVEL MEGERŐSÖDVE

A te személyes megváltód még erre is képes: „Erőtlenségeinket ő vette el, és betegségeinket ő hordozta.” (Máté 8,17)

A nyugalom napján egy hétköznapi zsidó ember számára tilos volt bármilyen teher hordozása (maximum két szárított füge súlya lehetett). Bajban levő ember megsegítéséről szó sem lehetett.
Mit tesz Jézus ezen a napon?
Prédikál, tanít, meggyógyítja Péter anyósát, és más betegségben szenvedőket. Szombat este, amikor eljön a pihenés ideje, ő fáradhatatlanul tovább munkálkodik. Mert az emberek várták Jézust, számítottak arra, hogy meggyógyítja őket.
Amíg volt egy szűkölködő lélek, addig Jézus Krisztus számára nem volt nyugalom.
Panasz nélkül, fáradság nélkül, csupa testvéri szeretetből megpróbált enyhíteni a szenvedők sorsán. Ilyen módon hordozta a terheket, és ilyen módon tart most bennünket is tenyerében az Isten.
Bár, Jézus Krisztus eljövetelével nem szűntek meg a betegségek, sőt talán a terhek is nagyobbak lettek. 

Egy valami, azonban változást hozott: Jézus levette rólunk a bűnnek terhét, hogy érezhessük életünk minden napján, hogy velünk van az Úr!
Így hát, ha Jézus felemelt téged, akkor te is emelj fel másokat.
Ha szenvedésed közepette támogatott, erősített, akkor így erősíts te is a melletted levőket. Isten pedig gyengeséged közepette meg fog erősíteni, hogy másokért tudj tovább menni, képviselve Jézust a világban.

💥Reggeli dicséret💥- Mint felhő az égen

"Eltöröltem álnokságaidat, mint felleget, és mint felhőt bűneidet; térj én hozzám, mert megváltottalak."
Ézsaiás próféta könyve 44. fejezet 22. verse

Gyerekkoromban mindig szerettük nézni a felhők vonulását az égen. Haverokkal, tesóimmal sokszor kitaláltunk valamit, hogy mit látunk, mert ezek a leheletgombolyagok mindig megformáznak valamit. Bárányt, suhanó hajót, sportautót és még sok mindent.
Arra is emlékszem, hogy néhány perc után azonban a felhők változtak és a képek hipp-hopp tovatűntek.
Nem tudom, a természetben van-e még valami, ami ilyen gyorsan változik.

A hibáink azonban nem ilyenek. Vannak olyanok, amikről azt gondoljuk, örökre belevésődtek az emlékezetünkbe, vagy másokéba. A mai napig emlékszem rossz pillanatokra, amikor olyan embereknek okoztam fájdalmat, akiket nagyon szeretek.
Az álnokság, úgy gondolom, talán az egyik legrosszabb, amit valaha tehetünk. Burkoltan, csendben, titokban rombolni, miközben a másik a barátjának, támogatójának gondol.
Micsoda önzés, milyen gonoszság elhitetni, hogy vele vagyok, miközben nem.
Gyakorlatilag azt jelenti, hogyha álnok vagyok, az életem hazugság. Meg lehet ezt bocsátani?
El lehet engedni ilyen tetteket?
Ha más nem is, Isten képes rá. Amit mi emberek kőbe vésünk, azt Isten Fia porba írja. Ha mi valami bűnt égbe kiáltunk, azt Ő felhőként küldi tovább a széllel és már nem is emlékszik rá!
Milyen csodálatos a mi Istenünk, hogy így szeret minket, hogy ennyire meg akar bocsátani nekünk, ennyire meg akarja nekünk adni az új esélyt!
Ez a szeretet az, ami miatt érdemes megváltoznunk.
Ez a szeretet az, ami valóban elgondolkodtatja a bűneivel küzdő embert, hogy egy másik utat válasszon.
Bibliai fogalommal élve: megtérjen. Amikor megváltásunkkal találkozunk, amikor felnézünk Jézus keresztjére, akkor sokunknak megindul a szíve. Egy kis megtérés senkinek sem árt...
(Restás László)

 

💥A Nap Igéje💞

Zsoltárok 91:14-16

 
,,Mivelhogy ragaszkodik hozzám, megszabadítom őt, felmagasztalom őt, mert ismeri az én nevemet!
Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt; vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.
Hosszú élettel elégítem meg őt, és megmutatom néki az én szabadításomat.,,




2021. október 4., hétfő

💥Örömteli Bátorító🙂 - Isten szeretete örökké tart!

"Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! Adjatok hálát az istenek Istenének, mert örökké tart szeretete! Adjatok hálát az urak Urának, mert örökké tart szeretete!
Nagy csodákat művel egymaga, mert örökké tart szeretete."

/Zsoltárok 136:1-4/


Aki elismeri és megvallja, hogy Jézus az Istennek Fia, az Isten megmarad abban, és ő is az Istenben.
Mi pedig megismertük és tapasztaljuk Isten irántunk való szeretetét, ezért bízunk ebben a szeretetben.Mert Isten maga a szeretet. Aki ebben az isteni szeretetben éli az életét, az valójában Istenben él, és Isten is él benne. - 1Jn.4,15-16.-

Isten szeretetének felfedezése nélkül soha nem kerülhetünk vele szoros közösségbe és egységbe.
Isten bennünk él ,ha gyakoroljuk az isteni szeretetet egymás felé,ez a szeretet kiteljesedik bennünk.
Isten szeretete nem egy érzés,nem egy elmeállapot,nem egy formaság, - Ő maga a SZERETET- amikor Istenről beszélünk akkor arról a személyről beszélünk aki Ő, a ,,Minden,, amit tenni tud, aki valaha volt és valaha lesz, Örökké tartó Szeretet Isten!
Ámen!

Forrás:
https://www.facebook.com/.../a.172467228.../1939385086287630

💥Van Erőm💥 - UTOLSÓ FEJEZET

Valóban készek vagyunk-e arra, hogy átadjuk Istennek a kormányt a házasságunk és a családunk felett?
Készen állunk-e arra, hogy karrierünket Isten kezébe helyezzük, hogy megelégedjünk azzal, hogy ő vezessen minket, hogy ő irányítsa az időnket, hogy ne emésszen fel minket a munka hatalma vagy a sikere? Készek vagyunk-e Isten kezébe tenni a jövőnket? 
Kérni fogjuk-e őt, hogy adja meg nekünk az ő bölcsességét azzal kapcsolatban, hogy hol éljünk, hogyan használjuk fel erőforrásainkat, pénzünket és időnket, képességeinket és ajándékainkat?
És készek leszünk-e arra, hogy szolgálatunkat is az ő kezébe tegyük, megelégedve azzal, hogy betöltsük az általa számunkra kijelölt szerepeket? Ezek valódi kihívások, ezért szükséges megemlékezni arról, amit Józsué mondott.
Ha Józsué könyve elvégezte a munkáját és elérte a célját, akkor olvasói ezt fogják válaszolni:
„Ami pedig engem és házamat illet, az Úrnak fogunk szolgálni.” (Józs 24,15).
Józsué példamutatóan, elölről vezet, és a nép hűségesen és buzgón követi őt. Hajlandóak lemondani, mivel felismerik az Úr csodálatos tetteit, az Egyiptomból való megváltása, mindennapi gondviselése és állandó, nagylelkű gondviselése révén.
Ha mi is felismertük az Urat, a mi Istenünket az életünkben, akkor bátran mondhatjuk:
„Mi is az Urat akarjuk hát szolgálni; bizony, ő a mi Istenünk!” (Józsué 24,18)

💞Az Úr a mi Istenünk! Ő hozott föl bennünket és atyáinkat Egyiptom földjéről, a szolgaság házából, és tette azokat a nagy jeleket a szemünk láttára.
Ő vigyázott ránk végig az úton, amelyet megtettünk, és minden nép között, ahol átvonultunk.
Kiűzött előlünk az Úr minden népet, akik az országban laktak, még az emóriakat is.
Mi is az Urat akarjuk hát szolgálni; bizony, ő a mi Istenünk!”
 ‭‭Józsué‬ ‭24:17-18‬ ‭



💥Reggeli dicséret💥- A kereszt egyszerűsége

FONTOS! OLVASD el, hogy tudj érvelni miért Jézus?!

„Igaz, megkereszteltem még Sztefanász háza népét is, rajtuk kívül azonban nem tudom, hogy mást is megkereszteltem volna. Mert nem azért küldött engem Krisztus, hogy kereszteljek, hanem hogy az evangéliumot hirdessem, de nem bölcselkedő beszéddel, hogy Krisztus keresztje el ne veszítse erejét.”
Korinthusi első levél 1:16-17

A hinduizmusban a világ ez egyik főisten, Visnu álma, amely annyiszor ismétlődik, ahányszor az isten felkel, és újra elalszik.
Az iszlámban Sátán nem bukott angyal, hanem egy tűzből teremtett dzsinn. Az angyaloknak ugyanis nincs szabad akaratuk, kizárólag Isten szolgálatára rendeltettek, így föllázadni sem tudnak.
A buddhisták szerint pedig a világ minden egyes korszakába – a lélekvándorlás folyományaként – beleszületik egy ember, aki Buddhává, azaz megvilágosodott mesterré válik, és elhozza az emberiségnek az igazság tanítását.
Sokáig lehetne még szemezgetni a világ vallásaiból olyan gondolatokat, melyek érthetetlenek keresztyén füleinknek.
Ezek mögött olyan bonyolult filozófiák, csavaros teológiák húzódnak meg, melyekkel nem sokat tudunk kezdeni. 

De mi a helyzet a mi vallásunkkal? Vajon ha egy japán taoista pap, vagy egy tibeti buddhista szerzetes meg akarná ismerni a keresztyénséget, nem az övékhez hasonlóan bonyolult hitrendszerrel találkozna? Vajon nem támadna bennük az az érzés, hogy a keresztyének is túlságosan elbonyolítják a világot?
Beszélünk „eredendő bűnről”, „utolsó ítéletről”, „inspirációról”, „közbenjáró imádságról”, „hármas angyali üzenetről”, „Szentlélek elleni vétekről”, és még sok hasonlóról, amelyekről mi pontosan tudjuk, hogy mit kell értenünk; de vajon hogy érezheti magát egy olyan ember, aki semmit sem tud a keresztyénségről?
Vajon mit ért meg a vallásunkból? Vajon érhetőnek és vonzónak találja-e azt?
Van egy olyan félelmem, hogy a keresztyénség éppen abba a csapdába esett, amibe számos más világvallás, és amit maga Pál apostol is igyekezett elkerülni. Teológiánk túlbonyolódott.
Hitrendszerünk tele van „bölcselkedő beszéddel”, melyben „Krisztus keresztje” csak egy jelenet a sok tantétel példái között, melyben az evangélium csak egy vékony szelet a teológia tortájában.
Pedig az az evangélium, amiről Pál is beszél, roppant egyszerű:

Krisztus halála Isten szeretetének a megnyilvánulása; ha elfogadjuk ezt a szeretetet, örök életünk van

Minden keresztyén teológia, amelyik hozzátenni akar ehhez valamit, csak „bölcselkedik”, és „gyengíti Krisztus keresztjét”.
Ha viszont ezt az egyszerű „jó hírt” tesszük hitünk sarokkövévé, nem világvallásunk lesz immár, hanem közvetlen kapcsolatunk a világ teremtőjével.

bejegyezte: Árvai Tamás -