2022. szeptember 10., szombat

💥Van Erőm💥 Boldog Isten -

Pál apostolnak egy csodálatos küldetés adatott, és a nehézségei ellenére is igazi örömmel hirdette a Krisztust, a boldog Isten evangéliumát. Igehirdetésére emberi életek változtak meg. 
Hasonló küldetése volt az ifjú Timóteusnak is, Efézusban. 
Pál biztatásként írja ezeket a szavakat az ifjúnak, hogy örömmel végezze feladatát, még ha olykor akádályokba is fog ütközni.

Úgy gondolom, hogy a boldogság szó nem szorul magyarázatra, ám kevés alkalommal olvashatunk a Bibliában a boldog Istenről.
Mielőtt rátérnénk a lényegre, hadd kérdezzem meg: Boldog vagy? 
A jelenlegi helyzetben, a gondjaiddal, fájdalmaiddal együtt boldog vagy?
Amikor Jézus elmondja, hogy kik az igazán boldog emberek, akkor ugyan azzal a kifejezéssel él, mint Pál ebben a levélben. 

Jézus a Máté evangéliuma 5. fejezetében elmondja, hogy kik a boldogok, de Istenre irányítja a figyelmet. Mert a boldogság, amit olyan sokszor megtapasztalunk a hétköznapokban, Istentől származik. 
Ez az Ő csodás ajándéka nekünk.
Az evangélium azt hirdeti, hogy kicsoda Isten és mit tett értünk. Isten pedig boldog, ha ránk néz és azt látja, hogy gyermekei szeretetben, békességben élnek.

A zsoltáros a következőképpen fogalmaz: „Tágas térre vitt ki engem, megmentett, mert gyönyörködik bennem.” (Zsoltárok 18,20)
Elmondhatod tehát, hogy a Mindenség Ura gyönyörködik benned, és boldog, hogy az Ő gyermeke vagy.

A mai Van Erőm meghallgatható a következő linken: https://youtu.be/6UCgZC8LJnY



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése