2023. július 4., kedd

💥Van Erőm💥Emlék

https://youtu.be/Acv40KH16e4

Szükségünk van arra, hogy emlékezzük, milyen áron nyitotta meg megváltott népének az utat az ígéret földjére. Szükségünk van arra, hogy újra felidézzük Isten kegyelmének jóságát, hogy mit tett értünk az Úr - ez segít emlékezni. Ez nem azt jelenti, hogy nincs más napirendünk a családi életünkben. 

Fontos elmondani, amit az Úr értünk tett a golgotai kereszten, sőt a mostani hét eseményeiben is. Emlékeztetnünk kell magunkat, egymás bátorítására, hogy újra felismerjük, hogy Isten nem változik, és mindaz, aminek a múltban bizonyította magát, most és mindörökké az marad.
A szülőknek különleges felelőssége van abban, hogy meggyőződéssel adják át a következő nemzedéknek ezt az üzenetet. Amikor megkérdezik az új generációk, ahogy bizonyára évről évre Izráel népe gyermekei is megkérdezték: „Mit jelentenek ezek a kövek?” (Józs 4,6), erős hittel tudjuk mondani: 
Ez az Úr hatalmas cselekedetének emléke.
Igével és példával kell elmondanunk a következő generációnak, hogy az Úr keze hatalmas, és semmi sem túl nehéz neki. Isten beszél, mi engedelmeskedünk. Isten cselekszik; mi emlékezünk. 

„Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!” (Zsoltárok 103,2)

Minél inkább emlékezünk kegyelmére, annál inkább Istent fogjuk gondolkodásunk és bizalmunk középpontjába állítani, bármilyen nehézségekkel is kell szembenéznünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése