2023. november 29., szerda

CSAK az ÚRra néz!

Minden egyes gondolatod, mondatod, egy-egy megerősítés!


Ha nincs valamid, akkor NE azt mond, hogy mi az ami nincs, mert akkor azt erősíted meg!

Hanem mindig azt mond ki jelen időbe, amit szeretnél, hogy legyen.

Amikor kérünk, szeretnénk valamit, imádkozunk az Úrhoz.
De mielőtt bármit is kérnénk, először gondold végig, kire haragszol, kinek kell megbocsátanod.
Áld meg őt szeretettel,békülj ki vele, imádkozz a megtéréséért. Ha megvan térve, akkor imádkozz, hogy térjen meg a hibáiból.

Máté Evangyélioma 5. rész
23.: ,,Azért, ha a te ajándékodat az oltárra viszed és ott megemlékezel arról, hogy a te atyádfiának valami panasza van ellened: 
 24. Hagyd ott az oltár előtt a te ajándékodat, és menj el, elébb békélj meg a te atyádfiával, és azután eljövén, vidd fel a te ajándékodat.
25. Légy jóakarója a te ellenségednek hamar, a míg az úton vagy vele...

Aztán adjunk hálát az Úrnak azért amink van! Jézus amikor csak annyi embert megetetett és csak öt kenyere és volt és két hala, nem kért az Atyától többet, hanem felmutatta azt amije volt és hálát adott érte!

„Ő pedig vette az öt kenyeret és a két halat, és feltekintett az égre, hálát adott és megtörte a kenyereket és odaadta tanítványainak, hogy tegyék eléjük" (Mk 6,41)

A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.Zsidókhoz írt levél 11. rész 1. 

Vagyis ne a körülményekre nézz, hanem arra amit szeretnél és hidd, hogy már megvan néked!


CSAK az Úrra néz! Ő a hited bevégzője! Minden változik, de Ő nem!
A Malakiás 3:6 azt mondja: „Mert én, az Úr, meg nem változom.”

Pál a Rómabeliekhez írt levél 5:5-ben azt mondja, hogy azok, akik Istenben bíznak, soha nem csalódnak és nem szégyenülnek meg.

Példa: ( nincs munkád)
1.,Mindenkit szeretettel áldok minden haragomat, bánatomat amit okoztak az Úr kezébe teszem! 
Ő a lelki sebeket is begyógyítja, csak add át neki!

2., Hálát adok mindenemért amim csak van...kifogyhatatlan a lista, ha belegondolsz!
Hálával megköszönöm az életemet, az egészségemet, az otthonomat, családomat.
Hálát adok, hogy megismertem az Urat és az Ő kezébe tettem az életemet és így biztonságban vagyok. Tudom, hogy Ő az aki vezeti az életemet, tehát minden de minden az irányítása alatt van!

3. Megvallom, hogy áldott munkahelyet, munkát, vállalkozást, szolgálatot kapok az Úrtól. 
Megvallom, hogy a mindennapi kenyeremet megkapom!

Isten igéje eléri célját!

Ézsaiás könyve 55,6-13.
Keressétek az URat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van! 
Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember! Térjen az ÚRhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani. 
Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál. 
Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, 
ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem. 
Bizony, örömmel jöttök ki, és békességben vezetnek benneteket. A hegyek és a halmok vígan ujjonganak előttetek, és a mező fái mind tapsolnak. 
A tövis helyén ciprus nő, a csalán helyén mirtusz nő. Az ÚR dicsőségére lesz ez, örök jelül, amely nem pusztul el.

,,Semmi felől ne aggodalmaskodjatok!” (Filippi 4:6)
,,Ugye két verebet adnak egy filléren? S Atyátok tudta nélkül egy sem esik le a földre. Nektek minden szál hajatokat számon tartják. Ne féljetek hát! Sokkal többet értek a verebeknél.,, (Máté evangéliuma 10:29)Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek – mennyei Atyátok táplálja őket. (Máté evangéliuma Mt 6 26.)

Emlékeztetem magam az égi mannára, amivel etette az ő népét, engem is fog! Hogy kihozta őket az Egyiptom földjéről, a szolgaság földjéről és engem is kihozott! Ketté választotta a tengert és átvitte őket a túlpartra, ahol az ígéret földjére vezette őket! Nekem is ketté választja a tengert, a körülményeimet és átvisz a túlpartra, az áldásba! Emlékeztetem magamat, hogy a bátorság Lelkét kaptam, így nem félek az óriásoktól és bemegyek az ígéret földjére! Mert, ha az Úr velem ki ellenem!
Meg van írva, hogy áldottak vagyunk az Úrban, ha az Ő útján járunk! 

,,Mindig azon az úton járjatok, a melyet az Úr, a ti Istenetek parancsolt néktek, hogy éljetek, és jó legyen dolgotok, és hosszú ideig élhessetek a földön, a melyet bírni fogtok.,, Mózes V. könyve 5. rész 33. 

Sokszor amikor nincs munkád, munkahelyed, egy új szakaszba visz, feljebb emel egy szinttel!
Mindenkit átvisz a túlpartra! Mindenkit megpróbál, van e hited és mennyi hited van! Át kell menni a tengeren, követni Őt, mint annak idején követték Mózest! 
Már ott van a munkád-munkahelyed, el van neked készítve, ha ezt te még nem is látod! Csak át kell menned...HITTEL!
Ezért a HIT beszédjét mond! 

5. Emlékeztetem magam, hogy mindig minden körülményben az Úr akarat legyen meg! 
Ő Mindenség Ura! Ő a szabadítód! Ő a helyreállító Isten!

Emlékeztesd magad, hogy te már ÁLDOTT vagy! 

Ha valamiben nem vagy még a keskeny úton, mielőbb térj vissza rá! Vidd az Úr elé, Ő hű és igaz, hogy megbocsát!
,,Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.,, János Apostol I. levele 1. rész 9. 

Az ÚR gyermeke vagy, a Királyok királyáé! Örökös vagy! Ne félj hát és ne rettegj! 
Ámen!

Amikor elbizonytalanodsz, mert az ellenlábas sutyorog és mert a körülményeidre nézel, erősítsd meg magad ezzel az Igerésszel:

Mózes V. könyve 28. rész
1. Ha pedig szorgalmatosan hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, és megtartod és teljesíted minden ő parancsolatát, a melyeket én parancsolok ma néked: akkor e földnek minden népénél feljebbvalóvá tesz téged az Úr, a te Istened;
2. És reád szállanak mind ez áldások, és megteljesednek rajtad, ha hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára.
3. Áldott leszesz a városban, és áldott leszesz a mezőben.
4. Áldott lesz a te méhednek gyümölcse és a te földednek gyümölcse, és a te barmodnak gyümölcse, a te teheneidnek fajzása és a te juhaidnak ellése.
5. Áldott lesz a te kosarad és a te sütő tekenőd.
6. Áldott leszesz bejöttödben, és áldott leszesz kimentedben.
7. Az Úr megszalasztja előtted a te ellenségeidet, a kik reád támadnak; egy úton jőnek ki reád, és hét úton futnak előled.
8. Áldást parancsol melléd az Úr a te csűreidben és mindenben, a mire ráteszed kezedet; és megáld téged azon a földön, a melyet az Úr, a te Istened ád néked.
9. Az Úr felkészít téged magának szent néppé, a miképen megesküdt néked, ha megtartod az Úrnak, a te Istenednek parancsolatait, és az ő útain jársz.
10. És megérti majd a földnek minden népe, hogy az Úrnak nevéről neveztetel, és félnek tőled.
11. És bővölködővé tesz téged az Úr minden jóban: a te méhednek gyümölcsében, a te barmodnak gyümölcsében és a te földednek gyümölcsében, azon a földön, a mely felől megesküdt az Úr a te atyáidnak, hogy néked adja azt.
12. Megnyitja néked az Úr az ő drága kincsesházát, az eget, hogy esőt adjon a te földednek alkalmas időben, és megáldja kezednek minden munkáját, és kölcsönt adsz sok népnek, te pedig nem veszesz kölcsönt.
13. És fejjé tesz téged az Úr és nem farkká, és mindinkább feljebbvaló leszesz és nem alábbvaló, ha hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek parancsolataira, a melyeket én parancsolok ma néked, hogy tartsd meg és teljesítsd azokat;
14. És ha el nem térsz egyetlen ígétől sem, a melyeket én parancsolok néktek, se jobbra, se balra, járván idegen istenek után, hogy azokat tiszteljétek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése