2018. május 13., vasárnap

,,Amikor bemerítkeztetek, és ezáltal Krisztussal együtt eltemettek titeket.,,


,,Amikor bemerítkeztetek, és ezáltal Krisztussal együtt eltemettek titeket.,,-Kolosséiakhoz 2:12
Isten ugyanakkor Krisztussal együtt fel is támasztott benneteket — mivel hittetek a hatalmában, amelyet akkor mutatott meg, amikor feltámasztotta Krisztust a halottak közül.

KIK VAGYUNK MI KRISZTUSBAN ? MI A HIT-ÁLTALI ALÁMERÍTKEZÉS EREJE SZÁMUNKRA ?
KRISZTUS A VÍZVÁLASZTÓ - VÉGE A BŰNÖS MÚLTNAK, Isten királysága
az örökségünk és jövőnk KRISZTUSSAL EGYÜTT, KRISZTUSBAN !!!

"Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben.
Apostolok cselekedetei 11:17 
Ha tehát ugyanazt az ajándékot adta nekik is az Isten, mint nekünk, akik hittünk az Úr Jézus Krisztusban, akkor ki vagyok én, hogy akadályozzam az Istent?"
Róma 3:22 Isten pedig ezt az igazságát most nyilvánvalóvá tette a Krisztusban való hit által minden hívőnek. Mert nincs különbség:
Róma 8:1 [ Akik Krisztusban vannak, Lélek szerint járnak ] Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak,
Róma 8:39 sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.
Róma 9:1 Igazat mondok Krisztusban, nem hazudok, lelkiismeretem tanúskodik mellettem a Szentlélek által,
Róma 12:5 úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai.
Róma 16:5 Köszöntsétek a házukban levő gyülekezetet is. Köszöntsétek az én szeretett Epainetoszomat, aki az ázsiai tartomány első zsengéje Krisztusban.
Róma 16:9 Köszöntsétek Urbánuszt, aki munkatársunk a Krisztusban, és az én szeretett Sztakhüszomat.
1 Korinthus 3:1 [ A viszálykodás a lelki kiskorúság jele ] Én tehát, testvéreim, nem szólhattam hozzátok úgy, mint lelkiekhez, hanem csak úgy, mint testiekhez, mint a Krisztusban kiskorúakhoz.
1 Korinthus 4:10 Mi bolondok vagyunk a Krisztusért, ti pedig okosak a Krisztusban, mi erőtlenek, ti pedig erősek, ti megbecsültek, mi pedig megvetettek.
1 Korinthus 4:15 Ha tanítómesteretek sok ezer volna is a Krisztusban, atyátok azonban nincs sok: mert az evangélium által én vagyok a ti atyátok a Krisztus Jézusban.
1 Korinthus 15:18 Sőt akkor azok is elvesztek, akik Krisztusban hunytak el.
1 Korinthus 15:19 Ha csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk.
1 Korinthus 15:22 Mert ahogyan Ádámban mindnyájan meghalnak, úgy a Krisztusban is mindnyájan életre kelnek.
2 Korinthus 1:21 Aki pedig minket veletek együtt Krisztusban megerősít és felken, Isten az.
2 Korinthus 3:14 De az ő gondolkozásuk eltompult, mert az Ószövetség felolvasásakor ugyanaz a lepel mind a mai napig felfedetlenül megmaradt, mivel az csak Krisztusban tűnik el.
2 Korinthus 5:17 Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.
2 Korinthus 5:19 Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét.
2 Korinthus 12:2 Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy évvel ezelőtt - hogy testben-e, vagy testen kívül-e, nem tudom, csak az Isten tudja -, elragadtatott a harmadik égig.
2 Korinthus 12:19 Régóta azt gondolhatjátok, hogy mentegetőzünk előttetek. Mi azonban Isten színe előtt a Krisztusban beszélünk, mindezt pedig, szeretteim, a ti épülésetekre.
Galata 2:15 [ Megigazulás a Jézus Krisztusban való hit által ] Mi, akik természet szerint zsidók, és nem pogányok közül való bűnösök vagyunk,
Galata 2:16 tudjuk, hogy az ember nem a törvény cselekedetei alapján igazul meg, hanem a Krisztus Jézusba vetett hit által. Ezért mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hit, és nem a törvény cselekvése által, mert a törvény cselekvése által nem igazul meg egy ember sem.
Galata 2:17 Ha pedig Krisztusban keresve megigazulást, magunk is bűnösnek bizonyulunk, akkor talán Krisztus a bűn szolgája? Semmiképpen sem!
Galata 3:14 azért, hogy Ábrahám áldása Jézus Krisztusban a pogányoké legyen, és hogy a Lélek ígéretét hit által megkapjuk

2018. május 11., péntek

Méltóságba öltözött asszony

„Ruházata erő és méltóság” (Péld.31:25a)

Hogy viselkedhettem így? Hogy süllyedhettem odáig, hogy hangosan veszekedjem tíz év alatti lányommal: „De nem!” „De igen!”

Mikor kijöttem az iskolaudvarról, éreztem, hogy ki kell szellőztetnem a fejemet. Elvileg én volnék a felnőtt, nem? Érett, jámbor, a Példabeszédek 31. fejezete szerinti asszony?

Hát abban a pillanatban minden voltam, csak az nem.

A lányommal való jelenet nyomán úgy áradt szét bennem a csalódottság, mint az adrenalin egy épp hogy megúszott baleset után. Próbáltam szabadulni tőle, de az érzelmek nem engedtek el.

Újrajátszottam gondolatban a beszélgetésünket, eszembe jutott egy csomó érett, józan érv, amit mondhattam volna. Olyannak láttam magam, amilyennek lenni szerettem volna: nyugodtnak, kedvesnek, méltóságteljesnek. Hogy tudtam ilyen messze kerülni attól az asszonytól, aki lenni akartam?

Méltóságteljes. Maga a szó is megérinti a lelkemet. Egy nő, aki mindig uralkodik magán, pontos értékrendje szerint mindig helyesen ítéli meg, mit mondjon, mit cselekedjen. Egy nő, akinek személyiségét nem a körülmények alakítják, aki minden kihívásra méltósággal válaszol.

Mi a méltóság? A Példabeszédek 31:25 szerint olyasmi, amire törekednünk kell: „Ruházata erő és méltóság”. Ennek, és az egész fejezetnek alapján a méltóságba öltözött asszony tudja, ki ő Krisztusban, és döntéseit következetesen istengyermeki hivatása alapján hozza meg.

Sajnos, gyakran beleesem abba csapdába, hogy a másik cselekedetei, szavai befolyásolják a reakcióimat, elfelejtem, hogy meg akarom őrizni a méltóságomat. Ilyenkor félreteszem a méltóságot, tetteimet, szavaimat az indulatok vezérlik.

Egy iskolás lánnyal való udvari veszekedés közben elfelejtettem, hogy Isten kiválasztott, és erőt ad a mindennapi kihívásokhoz. Isten meghívott, hogy az Ő erejét öltsem magamra, és én nem éltem ezzel, visszautasítottam.

Bocsánatkérések sora következett: először a lányomtól, azután Istentől. Hálás vagyok nekik, hogy megbocsátottak, lehetőséget adtak, hogy újra megpróbáljam a méltóság mintáját követni. Sikerült a változás. Legközelebb, mikor éreztem, hogy elönt az indulat, vettem egy nagy levegőt, s felidéztem magamban: ”Ruházata erő és méltóság”. Kértem Istent, lépjen közbe, és öltöztessen fel erejével, hogy az az asszony lehessek, akinek Ő látni akar.

Köszönöm Uram, hogy azt akarod, erőt és méltóságot öltsek magamra. Tudom, hogy látod bennem a lehetőséget, de nekem naponta harcolnom kell, hogy a Példabeszédek szerinti asszonnyá váljak. Segíts, kérlek, hogy feladjam önző természetemet, adja át helyét a Te jóságos lelkednek. Segítséged nélkül semmire sem megyek. Jézus nevében, Ámen.

(Encouragement for today, 2010.03.05.Glynnis Whitwer, www.proverbs31.org, fordítás: eszmelkedesek.blogspot.hu, fotó: pinterest.com)

2018. május 7., hétfő

A HELYREÁLLÍTÁS AKADÁLYAI



Az életünkben mindannyiunknak adódtak olyan nehézségek, amikor valamit elveszítettünk, elvettek, elloptak tőlünk valamit, beteggé váltunk.

Ma arról beszélünk, hogy van mód Krisztusban a helyreállításra, hogy teljességre jussunk, de az életünkben vannak akadályok, amelyek gátolják, hogy az életünk helyrejöjjön.


 „Bánjátok meg azért és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a Ti bűneitek, hogy így eljöjjenek a felüdülés idei az Úrnak színétől.
És elküldje a Jézus Krisztust, aki néktek előre hirdettetett. Akit az égnek kell magába fogadnia mindaz időkig míglen újjá teremtetnek mindenek, amikről szólott az Isten minden Ő szent prófétájának szája által eleitől fogva.”
- Ap.Csel:3:19-21

Isten azt mondja, hogy elsősorban bánjuk meg és térjünk meg, hogy eltöröltessenek a bűneink. 
Bűn az, ha folyton aggodalmaskodunk. Írja az ige: Jézust az ég magába kell fogadja, amíg nem jönnek bizonyos dolgok valóságba az életünkbe, vagyis amit a próféták szólottak, amíg azok nem jönnek valóságba. 

A Joel 2:25,26 szerint pedig kértük az Úrtól, az Ige alapján, hogy
„kipótolom néktek az esztendőket, amit tönkretett a szöcske a cserebogár, a hernyó és a sáska, az én nagy seregem amelyet reátok küldöttem. 
És esztek bőven és megelégesztek és magasztaljátok az Úrnak, a ti Istenetek nevét, aki csodálatosan cselekedett veletek és soha többé nem pironkodik az én népem. 
És megtudjátok, hogy az Izrael között vagyok én, hogy én vagyok az Úr a ti Istenetek és nincs más és soha többé nem pironkodik az én népem.”

Meg kell bánnunk a bűneinket, hogy eltöröltessenek, hogy életünkbe egy felüdülés jöjjön. Amikor az ember felüdül, az olyan, mint a harmat a szárazságban: a növényzet felüdül. 
Mi hogyan üdülünk fel? 
Isten békessége, amely minden értelmet felülhalad, képes megőrizni a szívünket, gondolatainkat. Jézus békességet hozott nekünk, de mi nem mindig ebben a békességben éljük a mindennapjainkat, zaklatottság, kívül harc, belül félelem, mindenféle egyéb dolgok jönnek, és nem mindig érezzük magunkat felüdülve.

Isten azt mondja az Igében, hogy bánjuk meg, hogy eltöröltessenek egyrészt a bűneink másrészt pedig a felüdülés jöjjön, hisz addig az ég magába fogadja Jézus Krisztust, addig nem jön vissza, amíg bizonyos dolgok meg nem lesznek, amit a próféták szája által szólt Isten a szentírásban. 
Az egyik az, hogy Isten azt mondja, helyreállítja nekünk az esztendőket, vagyis helyreállítás kell, hogy megelőzze Jézus visszajövetelét, amit ellopott a szöcske, a cserebogár, a hernyó. 
Mik ezek? A fizikai világban a növényzetet ezek a kártevők pusztítják. 
Az egyik a gyökerét, a másik a szárát, a harmadik a levelét, a negyedik a gyümölcsét pusztítja. 
Az ördög pusztítja a mi termésünket.
A mi életünkben megtámadja az anyagi helyzetünket, a házasságunkat, a gyerek-szülő kapcsolatokat, az összes kapcsolatainkat és egyebeket.

Azt mondja itt Isten, hogy eszünk bőven, és megelégszünk. 
Egy helyreállításnak kell egyrészt előjönni mielőtt Jézus Krisztus visszajön, másrészt, pedig több minden van a Bibliában aminek meg kell történnie Jézus Krisztus visszajövetele előtt, pl. a világon mindenütt kell, hogy hirdessék Isten evangéliumát, hisz azt mondja az Ige „És az Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég”.-Máté 24:14
A Márk 16:15 „Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek”, hogy aki hiszen az üdvözüljön. 

Ugye mi hívők ördögöket űzünk Jézus nevében, de nem fog „csakúgy” az ölünkbe pottyanni ez a helyreállítás, nekünk is kell tenni valamit. A hitnek a szép és jó harcát meg kell harcolnunk, az ördög munkáit lerontva, és ellenállva az ördögnek. 

A fizikai testünk, érzelmünk, akaratunk, szaglásunk, látásunk, hallásunk, tapintásunk mind befolyásolja a szellemi életünket, a hit életünkre is hatással van.
Mert ha látás szerint járunk, az érzékeink szerint járunk, és akkor nagyon sokszor inkább sírva szeretnénk fakadni! 
Amikor szellem szerint járunk, mint Istennek fiai, akkor győzedelmes életet tudunk élni, a hit győzelmében tudunk áradni. 

A helyreállítás nem fog automatikusan eljönni, egyrészt imában kérjük, mert addig még nem jön vissza az Úr Jézus Krisztus. 
Az ördög ellene lesz annak, hogy neked és nekem egy helyreállítás történjen az életünkben! 
A helyreállításra szükségünk van, mert az elmúlt időszakban rengeteg mindent lopott az ördög, e világ istene.(Ki az akitől nem lopott az ördög?) 

Tehát szeretnénk, hogy a mi időnk békés legyen, bőséges legyen, üdvösség kincseiben,bölcsességben, a tudományban, egészségben, és az Úr félelme legyen a mi kincsünk. 
Tehát helyre kell állnia annak, amit ellopott tőlünk az ördög, de ezt követelni kell, követeljük a jogainkat, mert Isten leírta az Igében, hogy kipótolja nekünk az esztendőket. 
Kérjük és megkapjuk, hogy a mi örömünk teljes legyen, de az ördög ott lesz résen és meg akarja akadályozni, hogy Te ezeket elnyerd. 
Akár az anyagi áldást, akár egy jó társat, akár egy jó házasságot, egy jó férjet, egy jó feleséget, a gyerekeiddel való kapcsolatot, vagy a szolgálatodat, egészségedet, bármit. 

1.Hirdetni kell az Evangéliumot, és fontos hogy a 
2.hatalmunkat gyakoroljuk!

Ima Harcosok-