2021. december 25., szombat

💥VAN ERŐM💥 AZ ÖRÖMHÍR

Jézus Krisztus születése előtt, angyal látogatta meg a közelben levő pásztorokat:
 „Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.” (Lukács 2,10)

Ez is azt bizonyítja, hogy Jézus Krisztus születése hatalmas ajándék volt az emberiség számára. 
Ő megszületett ugyan úgy a szegényért, gazdagért, betegért, egészségesért, boldogért, szomorúért, érted, értünk. Majd, ha életünk végéhez közeledünk, ne azon kelljen gondolkodnunk, hogy hogyan éltünk, hanem hogy kivel? Ha Jézus megszületett az életedben is, akkor nem kell aggódnunk, mert az életünk az áldott orvos, a Megváltó kezében van.

Ma, szerte a nagyvilágon ajándékokat bontanak ki. De eltekintve a földi ajándékoktól, amik csak ideig tartó boldogságot tudnak okozni, sokkal hatalmasabb ajándékot kaptunk az Atyától: Jézus Krisztust. 
Ezt a hatalmas ajándékot nem tehetjük be a szekrénybe vagy a kirakatba, hanem naponta élnünk kell vele. Engednünk kell, hogy Ő vezessen és minden reggel újra rá kell bízni életünket Jézus Krisztusra.

Más fordítás szerint az ige így hangzik: „Dicsőség a mennyben az Istennek, és a földön legyen békesség azoknak, akik úgy élnek, ahogy Istennek tetszik!” Istennek tetsző életet csakis Jézus Krisztus által tudunk élni. Ki kell nyitnunk a szívünket, befogadni Jézust, hogy Ő legyen életünk részese. 

Tegyük magunkévá ezt a hozzáállást idén karácsonykor! Nézzünk embertársainkra Jézus szeretetével, együttérzésével és jóságával, függetlenül attól, honnan jönnek, miben hisznek, miként élnek. 
Azért imádkozom, hogy amiként az a csillag elvezette a bölcseket Jézushoz, mi is, a világ világosságaként elvezessük embertársainkat a mi Királyunkhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése