2024. július 27., szombat

REGGELI CSENDESSÉG - 2024.07.27☀️❤️

Milyen magokat vetsz a szeretteid életébe?

Máté 13 fejezet

A búza és a konkoly


24 Más példázatot is mondott nekik: Hasonló a mennyek országa ahhoz az emberhez, aki jó magot vetett a szántóföldjébe.
25 De amíg az emberek aludtak, eljött az ellensége, konkolyt vetett a búza közé, és elment.
26 Amikor a vetés szárba szökkent, és kezdett kalászt hozni, látható lett a konkoly is.
27 A szolgák ekkor odamentek a gazdához, és ezt mondták neki: Uram, te jó magot vetettél a földedbe. Honnan került hát bele a konkoly?
28 Ő pedig így felelt: Valamelyik ellenségem tette ezt! A szolgák erre megkérdezték: 
Akarod-e, hogy elmenjünk, és összeszedjük a konkolyt?
29 Ő azonban így válaszolt: Nem, mert amíg a konkolyt szednétek, kiszaggatnátok vele együtt a búzát is.
30 Hadd nőjön együtt mind a kettő az aratásig, és majd az aratás idején szólok az aratóknak: 
Szedjétek össze először a konkolyt, kössétek kévébe, és égessétek el, a búzát pedig gyűjtsétek be csűrömbe!

https://www.youtube.com/watch?v=4QGGf3pAIg4
Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika

💥Van Erőm - Tárd fel!⭐

Egy helyi afrikai nyelvre lefordított Bibliát bemutató ünnepségen átadták a gyülekezet vezetőjének a saját példányát. 
Hálából az égbe emelte a Bibliát, és felkiáltott: „Most már tudjuk, hogy Isten érti a nyelvünket! Olvashatjuk a Bibliát a saját anyanyelvünkön. Beszélgethetünk Istennel a saját nyelvünkön.”

Nem számít, milyen nyelven beszélünk, mennyei Atyánk megérti azt. 
De gyakran úgy érezzük, hogy képtelenek vagyunk kifejezni neki legmélyebb vágyainkat. 
Pál apostol arra bátorít minket, hogy imádkozzunk, függetlenül attól, hogy mit érzünk. 

Pál a szenvedő világunkról és fájdalmunkról beszél: „Jól tudjuk, hogy mind a mai napig az egész teremtett világ úgy sóhajtozik és szenved, mint a terhes asszony a szüléskor.” (Róma 8,22)

„A Lélek megsegít minket gyengeségünkben” - írja. „Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.”

Isten Szentlelke közelről ismer minket. Ismeri vágyainkat, szívünk nyelvét és kimondatlan szavainkat, és segít nekünk az Istennel való beszélgetésben.
Mennyei Atyánk érti a nyelvünket, és az Ő Igéjén keresztül szól hozzánk. 
Amikor úgy gondoljuk, hogy imáink gyengék vagy túl rövidek, az Ő Szentlelke segít nekünk azzal, hogy rajtunk keresztül beszél az Atyához. 

Vágyik arra, hogy imádságban beszélgessünk vele.

2024. július 26., péntek

🌹AZ IGAZSÁG NAPJA ⭐

,,💞És feltámad néktek, akik félitek az én nevemet, az igazságnak Napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt, és kimentek és ugrándoztok, mint a hizlalt tulkok.,, Malakiás könyve 4. fejezet 2. vers

Amikor megláttam ma ezt a kifejezést ’az igazság napja’, akkor egy vizsgához, egy számonkéréshez, egy bírósági tárgyaláshoz hasonló kép jelent meg előttem. 
Amikor ott állok az Isten és a világmindenség bűntelen lényei előtt, majd előkerülnek és mindenki számára ismertté válnak a rólam készült mennyei feljegyzések. 
Levetítik az életemet, mint egy filmet. Ott lesz mindaz, amit valaha is tettem, hallhatóvá lesz mindaz, amit akárcsak fülbe súgva mondtam, sőt még a gondolataim és a szándékaim is nyilvánvalókká lesznek. Félelem és rettegés fog el, ha erre a napra gondolok.

Aztán, mikor többször elolvastam Malakiás sorait, rá kellett döbbenjek, hogy ’az igazság napja’ nem rólam szól és nem is az én, vagy a mások sötét titkaiban való vájkálásról, hanem az Örökkévaló szeretetéről, az Ő gyógyító kegyelméről, a szabadulásról, a feltámadásról, a vele, mint a testté lett Igazsággal való személyes, fizikai találkozás öröméről.

Bizony, így már más a kép, ugyanis a vizsgáztató, a bíró székében nem egy számomra közömbös, ismeretlen valaki foglal helyet, hanem az, aki mindennél jobban szeret engem, aki az életét adta értem és, akit én is szeretek.

János apostollal együtt mondjuk el mi is azt, hogy: „Azzal lesz teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizodalmunk van az ítélet napjához, mert amint ő van, úgy vagyunk mi is e világban. 
A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: aki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben. Mi szeressük őt; mert ő előbb szeretett minket!” (1Ján.4:17-19)

Jöjjön el mielőbb az Igazság napja!


Jövel Uram Jézus!
(Tóth Szilárd)



🌹Gondviselésből⭐

,,💞Negyven éven át gondoskodtál róluk a pusztában: nem nélkülöztek, ruhájuk nem szakadt le róluk, és a lábuk sem dagadt meg.,, Nehémiás könyve 9:21

A keresztényi gyakorlat nagy ellentmondása, hogy noha az ima Istenhez szól, a fókusza mégis mi magunk vagyunk. Nem újdonsült gondolat ez, hiszen Jézus a Miatyánkot, (Máté evangéliuma 6:9-13) a követőire hagyományozott mintaimát is úgy tanította, hogy az Istent dicsőítő bevezető után az ima céljára térjen – az életünket fenntartó és jobbá tevő tényezők igényére. Hiszen ki profitálna abból, ha 1) 

Isten neve megszenteltetne, 2) eljönne az ő országa, és az 3) ő akarata lenne meg a földön is, a mennyeihez hasonlóan? Hát persze, hogy mi! Nem is beszélve a mindennapi kenyerünkről, a vétkeink megbocsátásáról, a kísértések elkerüléséről, stb.

És ebben nincs semmi furcsa, hiszen a hitünk szerint Isten az életünk, és az abban lévő minden jó dolog forrása, fenntartója, ajándékozója. Hát kitől kérnénk ezeket az ajándékokat, ha nem tőle? 
Tudjuk, hogy általa lettünk, és tőle függ az életünk minden aspektusa, hát persze, 
hogy tőle kérjük mindezeket! Éppen akkor volna probléma, ha az ima megszűnne rólunk szólni!

Akkor volna baj, ha elkezdenénk úgy imádkozni, mint a farizeus a példázatban – azt gondolva, hogy minden nagyon szép és minden nagyon jó, nekünk már nincs szükségünk Istenre. 
(Lukács evangéliuma 18:9-14) 

Ráérünk egész nap ódákat zengeni a hatalmáról (ami kell, és fontos, de ez is mind miattam fontos) és elfelejtenénk, hogy az, hogy van hangunk is tőle van, nem pedig a mi érdemünk.

Izráel negyven éven vándorolt a pusztában az Isteni gondviselés vezetésében. az, hogy volt mit enniük, mibe öltözködniük, és hogy nem térdig járt lábú, elkeseredett csőcselékként jutottak az ígéret földjére, egyedül Isten érdeme. Úgy, ahogy a mi életünk minden aspektusa szintén az ő ajándéka. 
Ezt sose felejtsük el!

(Ömböli Krisztián)



🌹Csak a vacsora miatt jöttem⭐

,,💞Így szólt hozzám: Írd meg: Boldogok, akik hivatalosak a Bárány menyegzőjének vacsorájára!
Ezt is mondta nekem: Ezek Isten igaz igéi.,, Jelenések könyve, 19. fejezet 9. vers

A hétvégén pont egy menyegzőre vagyok hivatalos. 
Ilyenkor gyakran eszembe jut, hányszor hallottam már esküvőkön a vendégek szájából viccesen (és mondtam már én is), hogy ők csak a vacsora miatt jöttek.

Ha ennyiszer mondjuk ezt, még ha csak viccből is, az azt jelenti, hogy van ennek némi valóságalapja.

És ha belegondolok, talán azért van ez így, mert míg maga a menyegzői szertartás nagyon ünnepélyes, megható, és emlékezetes is, mégis a vacsora az, amikor vendégként, meghívottként lehetőségünk van arra, hogy immár felszabadultabb hangulatban köszöntsük az ifjú párt, beszélgessünk azokkal a barátokkal, rokonokkal, családtagokkal, akikkel talán csak a legutóbbi lagzin találkoztunk, es együtt örüljünk, ünnepeljünk, táncoljunk, nevessünk. És nem utolsósorban ott a sok finom étel is.

Nem véletlen, hogy a Biblia is egy menyegzőhöz, és egy menyegzői vacsorához hasonlítja világunk történelmének azon eseményét, amikor Isten és népe végérvényesen egymásra találnak, a föld pedig visszanyeri eredeti szépségét, méltóságát.

Akárhogyan is fog kinézni ez az egyesülés és újjáteremtés, akármennyire ünnepélyes, megható és emlékezetes lesz, mégis a vacsora lesz igazán nagy ünnep. 
Mert a sok-sok finom étel mellett itt lesz lehetőségünk arra, hogy találkozzunk rég nem látott, elveszített, vagy talán még soha nem ismert szeretteinkkel, új családtagjainkkal, régi barátainkkal. 
Itt lesz igazán lehetőség arra, hogy minden rosszat örökre elfeledve együtt örüljünk, ünnepeljünk, táncoljunk és nevessünk.

És, ami a legfontosabb, itt jön majd el az ideje annak, hogy végre szemtől szemben találkozzunk a Vőlegénnyel. Gratulálhatunk neki, a nyakába borulhatunk, és ha elég bátrak vagyunk, fel is kérhetjük őt egy táncra.

Ezek után talán nem vagyok egyedül, ha már alig várom, hogy a világtörténelem legnagyobb Menyegzőjén számtalan vendéggel együtt mondjam én is az elcsépelt, (nem is igazán) vicces mondatot: én csak a vacsora miatt jöttem.

(Cserpán Ádám)

🌹Isteni segítséggel⭐

,,Így mondta: Az Úr az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat. Pajzsom, hatalmas szabadítóm és fellegváram, menedékem és szabadítóm, megszabadítasz az erőszaktól.,,
Sámuel második könyve 22:2-3

A Sámuel könyvében feltűnő ifjú Dávid a nép üdvöskéjeként jelenik meg a könyv történetében. 
A jelenlegi király, Saul nem a legjobb, így hát a fiatal pásztorfiúban összpontosul a nép reménysége. 
A fiú azonban, aki saját kezével végzett a filiszteus óriással, még sok nehézségen kell átjusson addig, míg végül királlyá koronázhatnák – főként a regnáló hatalom üldöztetésével. 
Ez talán még Góliát fenyegetésénél is nagyobb akadály, és a fiatalember jól látja, hogy egymaga képtelen szembenézni a veszéllyel.

A leendő király, aki családja legkisebb tagjaként már pásztorkodás közben is bátran szembeszállt a vadállatok támadásával, saját maga jelentkezett a filiszteus elleni párbajra, és művészi tehetségével a királyt is fel tudta vidítani, most elkeseredve kiált Istenhez, mert érzi, hogy innen már saját erővel soha nem fog kikeveredni.

Néha a legnagyobbak is segítségre szorulnak. Tudom, hogy te is bátor vagy, kitartó és erős, de hidd el: Istennel még könnyebb lesz. Dávid térdre ereszkedett, amikor a legnagyobb nehézségekkel nézett szembe. Ha neki jó volt, neked is jó lehet! Kérd Istent, hogy ő segítsen a mai napodon, és adjon neked erőt leküzdeni a saját kihívásaidat!

(Ömböli Krisztián)

🌹Békében, félve az Urat⭐

,,💞És békés lesz a te időd, gazdag boldogságban, bölcsességben és tudományban; az Úr félelme lesz kincse.,, Ézsaiás könyve 33. fejezet 6. vers

Szeretnél olyan helyen élni, ahol nincs és az emberi történelem során soha nem is volt háború? 
Ahol nincs hadsereg, ahol nincs fegyver? 
Ahol még rendőrre sincs szükség, mert nem bántja senki a másikat, ahol nincsenek tolvajok, nincs bűnözés? 
Ahol békében megférnek egymás mellett az emberek?

Képzeld, létezik egy ilyen hely a földön, mégpedig egy egész kontinens; az Antarktisz. 
Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezt a földrészt azért sem foglalta el még senki, 
mert egyrészt csak a XIX. században fedezték fel, másrészt, mert területének 98%-át örök jég borítja.

Illetve, van egy 1959-ben megkötött és 58 ország, köztük Magyarország által is ratifikált nemzetközi egyezmény, amely elvileg 2048-ig szavatolja, hogy „az Antarktiszt csak békés célokra lehet használni; Tilos katonai támaszpontok és erődítmények létesítése, hadgyakorlatok tartása, bármilyen fegyverkísérlet; az Antarktisszal kapcsolatban területi igény nem jelenthető be, nem eszközölhető”. (forrás: arcanum.com, Antarktisz szerződés)

Ám, ha ide tesszük az aktuális geopolitikai helyzetet és a globális felmelegedés problémáját, látható, hogy mily törékeny és negédes ez az ember által kreált ’Béke-paradicsom’.

Ezért is megnyugtató arról olvasni ma reggel, hogy ami nekünk nem megy, azt az Isten oldja meg. 
Az igazi békét Ő adja, Ő teremti meg. És Ő nemcsak a külső konfliktusokat fogja megszüntetni, hanem azt is, mikor saját önzésünkkel, hibáinkkal, bűneinkkel, az elmúlással, a meghalással, az érzéseink és a szívünk állandó háborgásával küzdünk.

S mikor arról olvasunk, hogy „békés lesz a te időd”, ez emlékeztessen minket arra az Istennel kötött örök időkre szóló békeszerződésre, melyet Jézus a saját vérével írt alá, mikor itt járt és azt mondta: 
„Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!” (Ján. 14:27)

(Tóth Szilárd)

🌟BÍZD RÁ MAGAD❣️

,,💞Bízd rá minden dolgodat, benne bízz, majd Ő véghezviszi:
nyilvánvalóvá teszi igazságodat, és jogodra fényt derít.
Nyugodj meg, és várd az Örökkévalót!
Zsoltárok 37,5-7

Amikor úgy tűnik, hogy széthullik az életed, a legjobb "szellemi" döntés a következő: légy egyedül Istennel, és várj.
A Biblia azt mondja Jeremiás siralmai 3:28-ban:
"Amikor az élet nehéz, menj el és légy egyedül. Légy csendben. 
Hajts fejet imában. Ne kérdezz, csak várj, hogy eljöjjön a remény. 
Ne menekülj a problémáktól, nézz velük szembe. Van kiút."

A többség nem tudja, hogyan kell csendességben lenni. Mindig idegeskedünk valami miatt.
Nem szeretünk Istenre várni, mert a várakozás nyugtalanná tesz bennünket. 
Szeretünk mi irányítani.

Mit jelent Istenre várni? Ülj le, csukd be a szád, és figyelj Istenre.
Olvashatod a Bibliát. Imádkozhatsz is. De mindenek előtt, légy csendben Isten előtt!
Isten beszélni akar hozzánk. Meg akarja adni a reményt, ami után annyira sóvárgunk.
De túlságosan el vagyunk foglalva. Amikor Ő keres, mi épp másra figyelünk.
Ha Istenre akarunk hallgatni, és meg akarjuk tapasztalni a nekünk tartogatott reményt, 
akkor egyedül kell vele lennünk.
Csendességben kell lennünk és készen állni, hogy meghalljuk Őt.

Jézus is ezt mondta Máté 6:6-ban
"Találj egy csendes, félreeső helyet, ahol nincs meg a kísértés, hogy megjátszd magad Isten előtt. 
Csak legyél ott olyan egyszerűen és őszintén, amennyire csak lehet.
A figyelem középpontja rólad Istenre kerül, és akkor elkezded érezni az ő kegyelmét"
Légy őszinte Istennel, és meglátod, a figyelmed átkerül a problémáidról - bármekkorának is tűnjenek - Isten kegyelmére.

Jeremiás siralmai a 3:25-26 helyen azt mondja:
"Jó az ÚR a benne reménykedőkhöz, a hozzá folyamodókhoz. 
Jó csendben várni az ÚR szabadítására."

Akkor idegeskedünk, amikor nem "várunk arra, hogy eljöjjön a remény", 
ahogy azt Jeremiás mondja.
Mielőtt megpróbálod a problémáidat a magad módján megoldani, 
hagyd hogy Isten megmentsen.
 
Mindegy mekkora akadály áll előtted, várnod kell Isten jóváhagyására. 
Tökéletesen fog időzíteni az életed következő lépését illetően.
Szóval várj, és hallgass. Bízz Benne, Ő munkálkodik.

Legyen örömteli napod :)

REGGELI CSENDESSÉG - 2024.07.26☀️❤️

Az Úr őriz téged

Jeremiás 31:10
,,💞Halljátok az Úr igéjét, ti, népek, hirdessétek a távoli szigeteken, és mondjátok:
Aki szétszórta Izráelt, össze is gyűjti, és őrzi, mint pásztor a nyáját.,,
A HAZATÉRÉS

7 Ezt mondja az Úr: Ujjongjatok, örüljetek Jákób sorsán, vigadozzatok a népek élén, hirdessétek, és mondjatok dicséretet: az Úr megszabadította népét, Izráel maradékát!
8 Visszahozom őket észak földjéről, összegyűjtöm a föld pereméről. Lesz közöttük vak és sánta, terhes és szülő asszony egyaránt: nagy gyülekezetként térnek ide vissza.
9 Sírva jönnek, és fohászkodnak, miközben vezetem őket; folyóvizekhez vezetem egyenes úton, amelyen nem botladoznak. Mert atyja vagyok Izráelnek: Efraim az elsőszülöttem.
10 Halljátok az Úr igéjét, ti, népek, hirdessétek a távoli szigeteken, és mondjátok: 
Aki szétszórta Izráelt, össze is gyűjti, és őrzi, mint pásztor a nyáját.
11 Mert megváltotta az Úr Jákóbot, kiszabadította az erősebb kezéből.
12 Megjönnek majd, és ujjonganak Sion magaslatán, élvezik az Úrtól kapott javakat: a gabonát, a mustot és az olajat, a juhokat és a marhákat. Olyan lesz a lelkük, mint az öntözött kert, és nem hervadoznak többé.
13 Akkor örömtáncot jár a szűz, örülnek az ifjak a vénekkel együtt. Gyászukat örömre fordítom, megvigasztalom őket, örömet szerzek nekik a kiállott szenvedés után.
14 A papokat bőséggel árasztom el, népem pedig jóllakik javaimmal – így szól az Úr.
15 Ezt mondja az Úr: Hangos jajgatás hallatszik Rámában és keserves sírás: Ráhel siratja fiait, nem tud megvigasztalódni, mert nincsenek többé fiai.
16 Ezt mondja az Úr: Hagyd abba a hangos sírást, ne könnyezzenek szemeid! Mert meglesz szenvedésed jutalma – így szól az Úr –, visszatérnek fiaid az ellenség földjéről.
17 Reménykedhetsz a jövőben – így szól az Úr –, mert visszatérnek hazájukba fiaid.

https://www.youtube.com/watch?v=b9lO4TLRhEI 

Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika

💥Van Erőm - Isten harcol értünk⭐

Az előző fejezetekben arról olvasunk, hogy Nehémiás vezetésével újra elkezdték felépíteni Jeruzsálem várfalát.

Az ellenség haragra gerjedt, hogy elkezdődött a várfal újjáépítése. 
Támadásra készültek, hogy lerombolják azt, amit keserves munkával, verejtékkel építettek az emberek.Nehémiás figyelve a fárasztó munkára, az ellenség fenyegetésére azt határozta el, 
hogy fegyverrel építkeznek tovább.
Áldozatot hozott azért, hogy megvédje mindazt, amit az Úr rá bízott. 
Ekkor mondja a következő szavakat: „Istenünk harcol értünk!” (Neh 4,14)

Lehet, hogy elkezdtünk egy új munkát. Igyekszünk Isten szerinti életet élni, 
jobban szeretni, többet imádkozni, több időt tölteni az élet forrásával, Krisztussal.
Sajnos, a mi életünkben is felbukkan az ellenség, a betegség, szegénység, szeretetlenség, stb.
Nem folytathatjuk az elkezdett munkát, ha ezek az „ellenségek” az életünkben vannak. 

Szükséges, hogy ha kell, a hit fegyvereivel felfegyverkezve vívjuk meg az élet nagy csatáit: 

„Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben.
Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, sarut húzva lábatokra, készen a békesség evangéliuma hirdetésére. 
Vegyétek fel mindezekhez a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. 
Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely Isten beszéde. 
Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal...” (Efézus 6:11, 14–18)

2024. július 25., csütörtök

REGGELI CSENDESSÉG - 2024.07.25☀️❤️

Szolgáló szívvel élni -

Máté Evangéliuma

25 De Jézus magához hívta őket, és ezt mondta: Tudjátok, hogy a népek felett zsarnokoskodnak fejedelmeik, és vezetőik hatalmaskodnak rajtuk.
26 De közöttetek ne így legyen, hanem aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok,
27 és aki közöttetek első akar lenni, az legyen a rabszolgátok. 
28 Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.

https://www.youtube.com/watch?v=C2HYTzsub40

Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika

💥 ÉRTÉKES VAGY⭐

Jézus csodás módon, egyszerűen és világosan fogalmazza meg tanítványai számára azt, mire is terjed ki Isten gondviselése.

 1. Mire terjed ki Isten gondviselése? Mindenre.
Isten nem csak a nagy dolgokkal foglalkozik, hanem életünk legapróbb részleteit is jól ismeri.
Gyakran esünk abba a csapdába, hogy egy kisebb nehézség esetén egyedül szeretnénk megoldani a dolgokat.
Ha őszinték akarunk lenni, akkor kihagyjuk Istent, gondolván, hogy elegendő erőnk van a feladat elvégzéséhez.
Hadd kérdezzek valamit: Hány hajszál hullt le ma a fejedről a földre?
Bár egyszerű a kérdés, de senki nem tudna válaszolni rá az Úr kivételével. 

2. A madarak csiripelésükkel dicsérik az Urat, nekünk megadatott, hogy imában forduljunk Istenhez. 
Van Valaki, aki minden szükségleteden segíteni tud.
Ma ezt mondja neked: Közel Vagyok a megtörd szívedhez, és a sebzett lelkedhez, és megsegítelek téged. Mert Én alkottalak, ezért nagyon értékes vagy számomra! 

Szólj hozzá, tárd ki szíved:
„Uram, hálás vagyok mindenért, de szükségem van Rád.
Kérlek, add hogy azt, ami a szívemet nyomja letudjam tenni a Te kezedbe. 
Ugyanakkor kérlek, hogy a sebzett szívem és megtört lelkem Te kötözd be.
Vannak próbák az életemben, de tudom, hogy te utat mutatsz a sötétségen át, és vezetsz akkor is, ha én nem úgy érzem.
Jézus nevében hallgasd meg imám. Szükségem van Rád! Ámen.”

2024. július 24., szerda

REGGELI CSENDESSÉG - 2024.07.24☀️❤️

Nem élhetsz csak önmagadnak - 

Jeremiás próféta könyve :

Isten prófétává teszi Jeremiást

4 Így szólt hozzám az Úr igéje:
5 Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek.

Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika

💥Van Erőm - Ő MARAD VELED⭐

Ma reggel ismét bátran tudom mondani, hogy nem felék!
Nem tudom, hogy ez az elhatározás mennyi ideig fog tartani, de egy dolgot tudok, hogy velem van az Úr.
Függetlenül az élet nehézségétől, vagy a problémák sokaságától Isten marad. 
Olyan jó volna félelem nélkül élni az életünket, és csak menni előre, megmászva a magas hegyeket, vagy átkelni egy gödrökkel teli útszakaszon. 
Menni előre, boldogan, azokkal az emberekkel, akik szeretnek, és viszont szeretni tudjuk őket. 
Szabad-e félnünk? 

Elgondolkodtam azon, hogy Isten a tenyerén hordoz bennünket; pontosan tudja, hogy mi fog történni az életünkben a következő percben; mikor lesz leginkább szükségünk a támogatásra, elfogadásra vagy a feltétel nélküli szeretetre. 

Régen azt gondoltam, hogy a félelemtől kell megszabadulnom, hogy teljes életet élhessek. 
Most már tudom, hogy leginkább az Istenbe vetett bizalomra van szükségem. 

Bátran tudjam mondani: „Ha félek is, benned bízom!" (Zsoltárok 56,4) 

Kiskoromban egyik kedvenc játékom volt, amikor bekötötték a szemem, és egy hangra kellett figyelnem, hogy elkerüljem az akadályokat, és célba érjek. Mostanra Isten igéje által mutatja a helyes irányt. 

Bízom benne? Bízol benne? Te hogyan döntesz! Kapaszkodj Isten kezébe, és az áldások is követni fognak.


2024. július 23., kedd

🌹Az idő jelentőssége⭐

,,💞Az az egy azonban ne legyen rejtve előttetek, szeretteim, hogy az Úr előtt egy nap annyi, mint ezer esztendő, és ezer esztendő annyi, mint egy nap. Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.,, Péter második levele 3.fejezet 8-9.vers

Gyermekként vártuk, hogy felnőttek legyünk. Diákként vártuk, hogy dolgozzunk és saját pénzünk legyen. Télen várjuk a nyarat, ősszel a tavaszt. Várjuk a nyaralást, a szabadságot, a könnyű életet. Várjuk a nagy szerelmet, a házasságot, a gyerekeket, majd az unokákat. Mindig várunk valamit, nem? Csak a várakozás veszélyeket is rejt magában, mégpedig a figyelmetlenség veszélyét. 
Ha nem figyelünk, csak mindig várunk valamire, úgy suhannak el mellettünk a lényeges dolgok, hogy észre sem vettünk belőlük semmit.

Az idő és a várakozás kérdése gyakran mumusként él bennünk, pedig ez a kombináció akár az életünket is megmentheti. A kérdés egyik fő gondolata, amit sokan figyelmen kívül hagynak, hogy minden, amit érzékelünk mi magunk érzékeljük csupán, emiatt nem biztos, hogy objektív az észrevétel. 10 perc ugyanannyi a fogorvosi székben egy foghúzás közepette, mint egy szerelmes séta a parkban, előbbi mégis óráknak tűnik, míg utóbbi pillanatoknak csupán. 

Az idő múlásának gyorsasága vagy épp lassúsága tehát legfőképpen attól függ, hogy boldoggá vagy szomorúvá tesz az adott körülmény. 
A második megállapítás pedig az, hogy Isten időszámítása teljesen más. 
Ő másképp érzékeli az idő múlását, a dolgok történését és másképp látja a teljes képet. 
Isten nem az emberek időmértékével mér és nem azért, mert nem ismeri az óra-perc fogalmát. 
Isten látása és ideje arra lett specializálva, hogy elősegítse a haladást és ne a bukást idézze elő.

Isten mindannyiunk számára elegendő időt biztosít arra, hogy a látásunk, a gondolataink, érzelmeink úgy alakuljanak és fejlődjenek, hogy a javunkat szolgálják. 
Isten terve az, hogy mindannyian belépjünk abba az országba, amelyet készített és ehhez megadja a szükséges időt. 
Ha eddig haboztál engedni az Úr hívásának, akkor ez most egy újabb alkalom arra, hogy átgondold és át add neki az életed, hogy azzá válhass, aki lehetsz, akinek ő szánt téged. Egy csodává.

Áldott napot!
(Pörneki-Csomó Hajnalka)

REGGELI CSENDESSÉG - 2024.07.23☀️❤️

Bő termést hozni - 

János 15:5 HUNK
💞Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: Aki én bennem marad, én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.”

Galata 2:20 RÚF 
,,💞Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amelyet most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem.,,

Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika



💥Isten Országa⭐

💞Hiszen Isten országa … igazság, békesség és a Szentlélekben való öröm.” 
Róm 14,17

Ahogy múlnak az évek, egyre inkább meg vagyok győződve arról,a hitben való életet békesség és öröm jellemzi.
Függetlenül a szabályoktól, amiket betartunk vagy nem tartunk be, Isten az Ő népét kegyelemmel, irgalommal, bűnbocsánattal, békességgel, örömmel tölti el.
A szabályokhoz való ragaszkodás kevés teret enged annak, amit Jézus nyújt nekünk: a kegyelemnek.
Csak mert Ő igaz és jó, miénk lehet a békesség, az elégedettség és az öröm, függetlenül szerepkörünktől, vagyonunktól, eredményeinktől, körülményeinktől. 
Az Ő szeretetteljes kedvessége és a Szentlélek ereje teszi az Isten országában való életet az igazság, békesség és öröm életévé.
És ez, testvérem, boldog, áldott élet – ajándék. Ilyen az élet az Országban, osszuk hát meg másokkal is, elvezetve őket a békesség és öröm Forrásához.

Hannah W. Smith írja:
„Ezt a boldogságot elérni nem, csak megkapni lehet. 
Nem tudjuk megszerezni; nem tudunk felnőni hozzá; nem tudjuk megnyerni; nem tehetünk érte semmit, csak kérhetjük, és megkaphatjuk. 
Isten ajándéka Jézus Krisztusban. És ha ajándékról van szó, a megajándékozott egy dolgot tehet: elfogadja, és megköszöni az ajándékozónak.”

Legyen örömteli napunk :)

💥Van Erőm - Az Úrban való öröm⭐

Boldogan mondhatjuk, hogy megjött a tavasz, a nyár. 
Kivirágoztak a fák, madarak éneke csal mosolyt az arcunkra, és kis madarak csiripelnek.

Boldogan kijelenthetjük: A természet megtelt élettel.
Isten azt üzeni:  „Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” (1Péter 5,7)

Hogyan akarunk teljes, örömteli életet élni, ha nem ismerjük azt, akitől származik az élet? 
Ha tudni fogjuk, hogy a mi életünket Isten vezeti, akkor boldogan aludhatunk, 
mert az életünk biztos kezekben van. 

Életünket a hálaadás imája hatja majd át:
„Hálát adok Istenem, hogy ma reggel felkelhettem, és gondoskodsz rólam, holott meg sem érdemlem. 
Köszönöm, hogy az élet útját szeretnéd velem megismertetni, 
és nem pedig az aggodalom félelem útját. Kérlek töltsd be az én életemet is örömmel. 

Add, hogy a hétköznapok rohanásában megláthassam a te jóságodat, szereteted, gondoskodásod, törődésed. Hálás vagyok mindazért a jóért, 
amit eddig velem cselekedtél. 

Köszönöm, hogy elküldted Fiad, hogy meghaljon a kereszten a bűneimért, 
hogy így teljesen elfogadhass engem. 
Csak te adhatod meg nekem az erőt, hogy változzak és azzá az emberé váljak, aki szeretnéd, hogy legyek. 

Tudom, hogy még sokat kell tanulnom, hogy jó ember legyek, de hiszem, 
hogy mindazt, amit elkezdtél általam munkálkodni be is fejezed. 
Neked adom az életemet. 
Vezess Uram, és fogd kezem, míg boldogan a célhoz megérkezem. Ámen.”


💥Van Erőm - Előre néz⭐

Zárd le a múltad, és lépj előre! Isten meg akar bocsátani neked. 
Képzelj el egy hatalmas táblát, teleírva a bűneiddel – Isten pedig csak odalép egy hatalmas szivaccsal, és mindet letörli. Olyan ez, mint a gyermekkorunkból ismert csodatábla: rajzoltál rá, és ha utána fejre állítottad vagy megráztad, akkor minden eltűnt róla, és újra tiszta lappal indultál.
Ez jó hír, ugye? Isten megbocsátását azonban el is kell fogadnunk.

Lehet, hogy ismerjük Isten irgalmát az eszünkkel, de ez nem elég: hinnünk kell benne mélyen, legbelül, és elfogadni hittel, hogy igaz – mert hiszen az is!
Van viszont egy dolog, ami sokszor visszatart minket attól, hogy elfogadjuk Isten megbocsátását, az, hogy képtelenek vagyunk megbocsátani saját magunknak.
Meg kell bocsátanod magadnak a múltbeli bukásaidat, bűneidet, rossz szokásaidat és mindazt, ami a bűnhöz vezetett. Isten azt akarja, hogy bocsáss meg magadnak.

Azt tanítja nekünk: 
„Nézz előre őszinte bizalommal, ne horgaszd le a fejed szégyenedben!” 
(Péld. 4:25). 

Bátran mond: „Isten megbocsátott nekem. Vége.”
Az a mi problémánk, hogy állandóan emlékeztetni akarjuk Istent olyan dolgokra, amiket ő már rég elfelejtett. 
Egyszer valaki megkérdezte Eleanor Rooseveltet: „Hogy tudtál ilyen sokat elérni az életben?”
Azt válaszolta: „Soha nem vesztegettem az időt sajnálkozásra.” Lépj hát előre.

Meghallgatható:

2024. július 22., hétfő

🌹Te mivel dicsekszik?⭐

,,💞Mert ki a mi reménységünk, örömünk és dicsekvésünk koronája, ha nem ti a mi Urunk Jézus előtt az ő eljövetelekor? Bizony ti vagytok a mi dicsőségünk és örömünk.,,
Thessalonikabeliekhez írt I. levél 2:19-20 (ÚRK)

Nemrég búcsúztunk valakitől, akinek 5 gyermeke, 11 unokája, 20 dédunokája és 15 ükunokája volt. Amikor nála jártam, mindig örömmel, büszkén, és Isten iránti hálával mutatta "kis családja" tagjainak fényképeit. „Ezt is megadta az Úr, hogy ennyi ükunokámat láthassam”- mondta.

De mindannyian, akiknek vannak gyermekeink, unokáink, esetleg déd- és ükunokáink, ismerjük azt az örömöt. Az örömöt, amibe egy kis büszkeség is vegyül – nem az öntelt, sokkal inkább a hálás büszkeség. Hiszen nem a mi érdemünk, ha születik valaki a családunkba, hanem Isten ajándékai ők.

Hozzánk hasonló módon büszkélkedik, dicsekszik Pál apostol is a fent idézett két versben. 
Csak kicsit másmilyen „rokonsággal”, gyermekekkel. Olyanokkal, akik az ő és munkatársai küzdelmei, lemondása, áldozatvállalása és szorgalmas munkája által lettek Isten gyermekeivé. 
Ők azok, akik Jézus visszatérésekor az ő dicsekvésük alapja lesznek. 

Miért velük dicsekszik?  Mert nekik örül, ők a legfontosabbak a számára. 
Az apostolban és munkatársaiban égett az emberek üdvössége iránti buzgó vágy, ezért arra tették fel az életüket, hogy Isten országa számára megmentsék őket. Hát persze, hogy velük dicsekedtek!

Barátaim időnként mutatnak olyan képeket, amiket közös ismerőseink tesznek fel a facebookra, amelyeken edzőtermekben pózolnak, új autójuknak támaszkodnak, vagy divatos ruháikat mutatják meg. Ők erre büszkék…

Te mivel dicsekszel?

(Simon Csaba)

🌹Mindig csak várni⭐

,,💞Ha pedig azt reméljük, amit nem látunk, akkor állhatatossággal várjuk.,, 
Pál levele a rómaiakhoz 8:25

Az idő relatív, állapította meg Albert Einstein. Gondoljunk csak arra, hogy milyen gyorsan eltelik a nyaralás, viszont az előtte lévő két-három nap mennyire lassú. 
Amikor valami igazán jóra várunk, az idő csak úgy vonszolja magát. 
Amikor elérkezik, az a pillanat amit vártunk, szinte egy szempillantás alatt tovaszáll.

Kisfiam nagyon szeret egy könyvet, ahol a főhősök Pécsre utaznak el, és ott töltenek néhány napot. 
A történetben gyakorlatilag körbejárják Pécs legnevezetesebb helyszíneit, és bemutatják az érdekességeket a gyerekeknek. Kisfiam kedvence a mésztufa barlang, azon belül is a sárkány. 
Egyszer amikor elolvastuk a könyvet megígértette velünk, hogy el fogunk menni a mésztufa barlangba ha jó idő lesz. Szinte minden másnap rákérdezett, hogy jó idő van e már. 
Amikor ott voltunk, az a fél órás túra szinte elröppent, úgy élvezte.

Mikor a megváltó elköszönt a tanítványoktól, megígérte, hogy hamar vissza fog jönni. 
Megígérte, hogy találkozunk vele, hogy együtt töltjük az örökkévalóságot. 
Meglehet, hogy ez az idő most hosszúnak tűnik, mert valami csodálatosat várunk. 
Tudom, mert én is tűkön ülök már. Mégis biztos vagyok benne, hogy amikor ott leszünk, visszanézve egy pillanatnak fog tűnni. Mint amikor a kisfiam a barlangban állt, és rácsodálkozott az ott látottakra, már teljesen el is felejtette a várakozás nehézségeit.

Ma dönthetsz úgy, hogy a nehézségekbe feledkezve, csak a saját fájdalmaidat nézve csak azokkal foglalkozol, de megteheted, hogy felemeled a fejed, és a célt figyeled. 
Nem mondom, hogy az út rövidebb lesz, vagy gyorsabb, viszont ha tudod mit vársz, akkor a várakozás lehet örömteli.

Élj ma, abban a tudatban, hogy talán holnap találkozni fogsz a megváltóddal!


(Ömböli Dávid)

🌹Kis lépés⭐

,,💞Legyetek tehát Isten követői mint szeretett gyermekei, és éljetek szeretetben, ahogyan Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk áldozati ajándékul, Istennek kedves illatként.,,
Pál levele az efezusiakhoz 5:1-2

„Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek.” 55 éve hangzott el ez a legendás mondat Neil Armstrong szájából, miután első emberként a Holdra lépett.
1969. július 20-án, az Egyesült Államok keleti parti időzónája szerint 16 óra 18 perckor érkezett meg az Eagle holdkomp az Apollo–11 két űrhajósával, Neil Armstronggal és Edwin E. Aldrinnal a Hold felszínére, akik később holdsétát is tettek, kőzet- és pormintát gyűjtöttek.

Minden folyamat, esemény, vagy akár világrengető csoda kis lépésekből áll, a holdraszállás is.
Sok-sok ember egymásra épülő, összehangolt munkája, fejlesztések, felkészülések, és maga a küldetés végrehajtása millió és millió egymást követő lépés.
Némelyikük elhanyagolhatóan kicsinek tűnik, de ha kivennénk a folyamatból, lehetséges, hogy az egész kártyavárként omlana össze.

Így van ez a megváltással is. Persze, Krisztus inkarnációja felfoghatatlan csoda, de ha csak kívülről nézed, Betlehemben megszületni, Názáretben felnőtté válni nem valami kimagasló dolog.
Jézus családja egy volt a sok kétkezi munkáscsalád közül, akik küzdöttek a mindennapi betevőért.
Nem József volt az egyetlen ács, aki fiának átadta a stafétát, és nem Jézus volt kora egyetlen rabbija.
Sőt, nem is ő volt az egyetlen, akivel kapcsolatban az emberek szívében feléledt a remény, hogy hátha...
Bár aki találkozott vele igazán és hitt benne, valószínűleg másként gondolkodott erről.

Jézus tette egyik lépést a másik után, szeretett, és szeretetből vitt véghez mindent.
Lehajolt a szenvedőhöz, felemelte az összetörtet, megélte köztünk, milyen is Isten valójában.
Embereket hívott el tanítványoknak, hogy egy nap átadhassa ő is a stafétát.
Tette egyik lépést a másik után értünk, a megváltásunkért a valaha történt legnagyobb csodáig, a Golgotáig, majd az üres síron át az Olajfák hegyéig, ahol felemelkedett a mennybe barátai szeme láttára.

Most téged hív, hogy kövesd őt, és legyél részese valami hatalmas, különleges tervnek, a helyreállításnak! Tanulj Tőle szeretni, elfogadni, nyitottnak lenni, a másik felé fordulni, hallgatni,
ha kell, beszélni, megosztani másokkal a történetedet. Embernek lenni.
És tudd, kis lépéseid beépülnek valami sokkal nagyobb, és fontosabb folyamatba.

Van, amikor könnyen, van, amikor piszkosul nehezen megy, szinte lehetetlennek tűnik egyik lábadat a másik után tenni, de nem vagy egyedül, Ő ott megy melletted.
Most még tükör által homályosan látod, de a végén, Isten országában belenézhetsz a szemébe, és a célból visszatekintve értelmet nyerhet az is, ami most még kilátástalannak tűnik.

(Szilvási-Csizmadia Andrea)

🌟Értsd meg: ajándék, nem érdem❣️

,,💞Mert kegyelemből nyertetek üdvösséget hit által, és ez nem tőletek van, Isten ajándéka ez, nem cselekedetekből, hogy senki se kérkedjék.,, Efézus 2:8-9

Ebben a világban boldogulni csak pénzzel, hatalommal és eszközökkel lehet- többnyire. 
Annyira megszoktuk a materiális dolgok által meghatározott életet, hogy el sem bírjuk képzelni: nem ugyanezen az elven működik Isten. Isten nem adok - veszek alapon működik, és amikor a kegyelemről van szó, nem kinek- kinek érdeme szerint osztogatja. 

A kegyelem, egy meg nem érdemelt ajándék, nem a fizetésen feletti juttatás, azért, mert elkötelezetten végezted a hitbeli munkádat. 
Egy ajándék, amit nem a születésnapodon kapsz, vagy valamilyen neves alkalomból. 
Ajándék, csak úgy.

Az üdvösség ajándéka ingyen van mindenki számára, hogy senki ne cselekedhessen érdemeivel. 
Mi annyira nehezen tudjuk ezt megérteni. 
Sokkal könnyebb némelyeknek hinni, a nem létező pokol kénköves tüzében, mint az ajándék kegyelemben. 
Miért gondoljuk azt, hogy Isten ugyanúgy méri szeretetet és kegyelmét, mint ahogyan mi?
 Miért gondolták és gondolják sokan, hogy bűnbocsátó cédulák eszközeivel elnyerhetik Isten jóindulatát?

Nekünk nem Isten jóindulatáért kell harcolnunk, csak az időbeosztásunkba kell beillesztenünk a vele töltött időt. 
Nekünk nem kell a hátunkat korbácsolnunk, hogy Isten szeretetét kiérdemeljük, csak el kell döntenünk és döntésünknek megfelelően élnünk Isten életvezetési alapelvei szerint.

Nem a kegyelem elnyeréséért kell harcolnunk, csak önmagunkat elkülöníteni az Isten szerinti életre. 
És ez nem a kegyelemért cserébe adott „fizetségünk” az Istennek, hanem olyan élet, amelyet Isten nekünk eltervezett.

Legjobb döntés ma, feladni a helytelen gondolkodásmódot a kegyelem kapcsán, és megfürödni Isten szeretetében, vele útnak indulni és kitartani az eljövetel napjáig. 
Higgyük el, mi nem válthatjuk meg magunkat, nem tehetünk magunkért, hanem csak Isten kegyelmébe rejtett életet élhetünk. 
Kívánom, hogy értékeljük ezt az ajándékot, és annak tekintsük, ami valójában. Isten áldjon meg minket, hogy kegyelme egész életünket betöltse!

(Csalami Renáta)



🌟HOL A BOLDOGSÁG KULCSA…?❣️

Üdvözöllek Testvérem,

Annyian keresik a boldogság kulcsát, a varázsigét egy boldog jövőhöz! 
Ezért az idegnyugtatók szedése és az öngyilkossági kísérletek sohasem öltöttek még ekkora méreteket.

A Szentírás vallja: „Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad; 
a te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké.” (Zsoltárok 16,11
„Az Úrnak öröme a ti erősségetek!” (Nehémiás 8,10)

Ma azt szeretném, hogy rá tudj ébredni: A boldogság egy személyben található, 
akinek neve… Jézus Krisztus. Ő tényleg az út, az igazság és az élet.

Legelső nyilvános tanítása során, amit úgy hívunk, hogy „hegyi beszéd” vagy
 „nyolc boldogság”, 
Jézus Krisztus megosztott velünk 9 lényegi dolgot ahhoz, hogy boldogok legyünk. 
Igen, 9-szer használta a „boldog” szót, azzal kezdvén első prédikációjának mondatait.

Testvérem, Jézus a boldogság útja, az igazság, amiben hiszel, az élet, 
amelyik betölt téged. 
Amikor az Úr eltölt téged Önmagával, megkapod erejét, szeretetét és bölcsességét. 
Semmiféle helyzet nem tud téged sem megállítani, sem megakadályozni, 
hogy előremenj, mert Jézus, a boldogság forrása él benned!

GYERE HAZA, GYERE JÉZUSHOZ❣️

💞Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok." Máté11,28.

Az Atya hív, az Atya hazavár, gyere haza, gyere Jézushoz.
Lehet, hogy régóta hallod a hívást, de te másfele mentél. 

Megpróbáltad a saját utadat járni, de nem vitt sehova és már belefáradtál az egészbe.
Gyere Jézushoz, tedd le a terhedet, ne cipeld tovább, engedd, hogy Ő vigye. 

Ne várj, amig teljesen összeroskadsz alatta.
Hidd el, nincs más út, ami célba visz, csak Jézus!

Azt mondja : "Én vagyok az út, az igazság ,az élet,rajtam kivül nincs más út!"

Ha Ő mondja, biztosan elhiheted, hogy nincs más út. Ne kövesd el azt a hibát, hogy körbe-körbe járkálsz. 
Jézus nélkül járod az utad, ami nem visz sehova. Ma, ha az Ő szavát hallod, gyere,engedj a hívásnak.
Az Atya tárt karokkal vár, hogy gyűrűt húzzon az újjadra, sarut a lábadra és a legszebb ruhába öltöztet, mindenét neked adja!
Gyere és nyugodj meg szerető karjaiban!

Legyen örömteli napod :)


REGGELI CSENDESSÉG - 2024.07.22☀️❤️

Énekek éneke 3. fejezet 
,,...💞kerestem őt, akit lelkemből szeretek,,

János Evangéliuma 20. fejezet

Jézus megjelenik a magdalai Máriának

11 Mária pedig a sírbolton kívül állt és sírt. Amint ott sírt, behajolt a sírboltba, 
12 és látta, hogy két angyal ül ott fehér ruhában, ahol előbb Jézus holtteste feküdt; az egyik fejtől, a másik pedig lábtól.
13 Azok így szóltak hozzá: Asszony, miért sírsz? Ő ezt felelte nekik: Mert elvitték az én Uramat, és nem tudom, hova tették.
14 Amikor ezt mondta, hátrafordult, és látta, hogy Jézus ott áll, de nem ismerte fel, hogy Jézus az.
15 Jézus így szólt hozzá: Asszony, miért sírsz? Kit keresel? Ő azt gondolta, hogy a kertész az, ezért így szólt hozzá: Uram, ha te vitted el őt, mondd meg nekem, hova tetted, és én elhozom.
16 Jézus nevén szólította: Mária! Az megfordult, és így szólt hozzá héberül: Rabbuni! – ami azt jelenti: Mester.
17 Jézus ezt mondta neki: Ne érints engem, mert még nem mentem fel az Atyához, hanem menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.
18 Elment a magdalai Mária, és hírül adta a tanítványoknak, hogy látta az Urat, és hogy ezeket mondta neki.

Ragaszkodsz Krisztushoz?

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika -
https://www.youtube.com/watch?v=smhblUhhWnc


2024. július 21., vasárnap

REGGELI CSENDESSÉG - 2024.07.21☀️❤️

Isten jelenlétében megpihenni 

Mózes második könyve - Kivonulás könyve - 34
21 Hat napon át dolgozz, de a hetedik napon pihenj meg, még szántáskor és aratáskor is pihenj!

Márk Evangéliuma 6 :31 
,,💞Ő pedig így szólt hozzájuk: Jöjjetek velem, csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé! Mert olyan sokan mentek hozzá, hogy még enni sem volt idejük.

- Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika


 

 

💥Van Erőm - Hálát adni⭐

Zsoltárok könyve 52. rész 11.
,,💞Áldlak téged örökké, hogy így cselekedtél; nevedben remélek, mert jóságos vagy, a te híveid előtt.,,

Gyakran eszembe jut az a történet, amikor egy nagy vihar után egy idős ember összekulcsolta a két kezét, és hálát adott az Úrnak a gondoskodó szeretetéért.
Nem tudom, hogy mikor tombolt utoljára vihar az életedben, családodban. 
Lehet, hogy már régen találkoztál nehézségekkel, ezért van okod leborulni és hálát adni Istennek, hogy eddig megsegített. Lehet, hogy jelenleg is hullámok tornyosulnak a fejed felett, de ilyenkor is letérdelhetsz, és hálát adhatsz az Úr érkezéséért.
Ez a „mikor” szó gyakran nehézséget szokott okozni, hisz nagyon sokszor türelmetlenek vagyunk, amikor a gyógyulásra vagy Isten szabadítására vágyunk.
Talán még nem tudod, de lehetséges az utadon viharfelhők fognak várni. 
Ne félj, mert Isten előtted jár az úton.
Tudod-e milyen érzés gondokkal teli szívvel lefeküdni? Ismerős-e az érzés, amikor reggel úgy kelsz fel az ágyadból, hogy sorakoznak előtted a feladataid?
Honnan lesz erő a feladatok beteljesítéséhez? Honnan lesz elegendő egészség a nehézségek közepette? 
Honnan lesz elegendő hit a sebzett szív gyógyulásához? 
A napi ige ezekre a kérdésekre is csodás módon megadja a választ:
 „Nevedben reménykedem, mert jó vagy híveidhez.” 
Az, hogy Istent Atyánknak nevezhetjük a legjobb dolog, ami az életünkben történhetett. 
Nála otthon vár, megnyugvás és szeretet.