2024. szeptember 14., szombat

💥Van Erőm - Mit üzen Isten!⭐

,,💞Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása.,,Jakab 1:17 RÚF

Figyeljük csak, mit üzen Isten szava ma nekünk:: „minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása.”
Jézus testvére, Jakab írja ezeket a sorokat egy olyan időszakban, amikor sokan megkérdőjelezték Isten jóságát, hűségét.
Szólt ez akkor a hitben, reménységben meggyengült testvéreinek, és szól ez ma nekünk: nem várhatunk máshonnan jóadományt, tökéletes ajándékot, csak Istentől, aki ugyanaz ma is, mint volt Mózes, Ábrahám vagy Illés idejében.
Tőle azonban érkezik a mennyei áldás, szünet nélkül, folyamatosan.
Amikor mi keressük a „tökéletes ajándékot”, többnyire csak tapogatózunk. 
Nem tudjuk, minek örülne a másik igazán, csupán következtetünk az elejtett szavaiból, a szokásaiból, a korábban tapasztalt tulajdonságaiból.
Amikor Isten készíti az ajándékot, az mindig találó.
Ő, aki alkotott bennünket, a legapróbb részünket is ismeri.
Látja a szívünk legtitkosabb kívánságait is, és nemcsak múltbeli tapasztalatokra épít, hanem a jövőnket is szem előtt tartja.
Amit Ő ad, az a legjobbkor érkezett legmegfelelőbb adomány.
Amit Isten ad, az jó, mert a hasznunkat munkálja.
Amit Isten ad, az tényleg jó, és nem csak látszólag.
Amit Isten ad, az minden időben jó, nem csak ideig-óráig.


2024. szeptember 12., csütörtök

PÁL SZERÉNYSÉGE⭐

Csodálom Pál apostol szerénységét! 
Elvitathatatlan érdemei ellenére háttérbe vonul, s azt mondja, alkalmasságunk egyedül Istentől van: „Nem mintha önmagunktól, mintegy a magunk erejéből volnánk alkalmasak arra, hogy bármit is megítéljünk; ellenkezőleg, a mi alkalmasságunk Istentől van.”„Én megsegítelek benneteket, úgyhogy áldássá lesztek.”

Valami hasonló hangzik el az 1Móz 12,2-ben is, Ábrahám elhívásánál: „Nagy néppé teszlek és megáldalak, naggyá teszem nevedet és áldás leszel.”

Ábrahám sem önmaga erejéből indult el az előtte levő ismeretlen útra, hanem Isten az – aki cselekszik, aki megígéri neki, hogy jóban, áldásban lesz része.
Isten áldásának ígérete nem csak arról szól, hogy engedelmesen követjük Isten hívását. 
Arról is szó van, hogy tartsunk ki azon az úton, amelyre Isten hívása egyszer már elvezetett bennünket.
„Áldás leszel.”
Halljuk-e még Isten szavát, és engedjük-e, hogy kézzelfogható valósággá legyen az életünkben? 
Rá tudjuk-e bízni magunkat?
Áldottnak lenni leginkább azt jelenti, hogy Benne vagyunk, Benne hiszünk. 
Aki Jézusban van és benne hisz, az a legnagyobb áldás.
Ezek után mindegy mi ér, mert minden a javamra szolgálhat!
Áldott vagy, mert szövetségben vagy, azaz Jézusban vagy!
Isten arra hív minket, hogy higgyünk Jézusban.
Indítson minket hálára Isten a mi megajándékozott voltunkért, és mutassa meg nekünk az ebből fakadó feladatainkat is!

2024. szeptember 11., szerda

💥Van Erőm - Jézus a gyógyító II.⭐

Miután éveken keresztül szorgalmasan elolvastuk a Biblia könyveit, pontos ismeretekkel gazdagodtunk; képesek vagyunk-e letenni a gondjaikat, fájdalmainkat, betegségeinket Jézus lábai elé? – olyan őszinteséggel, ahogyan a bénák, nyomorékok, vakok és némák mentek Jézushoz, annak a reményében, hogy csak ő tud gyógyulást adni számukra.

Elámulunk egy-egy számunkra elképzelhetetlen hír hallatán: amikor egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő ember egészségesen távozik a korházból; amikor egy daganattal küzdő ember élete megújul; amikor egy szemműtét által visszaadják egy ember látását. 

Hasonlóan elámulunk mi is Isten kegyelmének megtapasztalásakor, mint a hegyen levő emberek. 
Ők a Messiást várták, s ismerve a próféciákat, amikor majd „kinyílnak a vakok szemei, és megnyílnak a süketek fülei. Szökkellni fog a sánta, mint a szarvas, és ujjong a néma nyelve.” (Ézs 35,5–6), biztosak voltak abban, hogy Jézus közelségében jó helyen vannak.

Látva a szemük előtt a csodákat, az emberek válaszul dicsőítették Izrael Istenét. 
Csodálkozásunk közepette ne feledjünk el hálát adni, dicsőítve, magasztalva Istent. 
Milyen dicsőséges nap az, amikor megértjük, hogy Jézus, a Megváltó ránk néz a szükségben, és könyörül rajtunk.

Milyen felszabadító nap az, amikor végre megtanuljuk, hogy az áldások, amelyeket az Úr ad nekünk, nem azon alapulnak, amit mi teszünk, hanem csak azért vannak, mert Ő látja a gondjainkat, és könyörül rajtunk.



2024. szeptember 10., kedd

💥Van Erőm💥 Jézus a gyógyító I. -

Keresztelő János a börtönben hallott Jézus cselekedeteiről.
Ezt üzente tanítványaival: „Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk?”


Jézus válasza magába foglalja mindazt, amiről az előbb is hallhattunk:
 „Vakok látnak, és bénák járnak, leprások tisztulnak meg, és süketek hallanak, halottak támadnak fel, és szegényeknek hirdettetik az evangélium.” (Mt 11,5)

Megdöbbentő válasz ez egy olyan ember számára, aki Isten ítéletét hirdeti. Jézus pedig épp a kegyelemről prédikált.
Hatalmas tömeg vette körül Jézust a tenger melletti hegyoldalon. 
A Hegyi beszéd történetében is hasonlóak a körülmények, amikor Jézus felmegy egy hegyre, hogy tanítsa a vele levőket. 
Az evangéliumok elbeszéléséből láthatjuk, hogy Jézus szavai mellé mindig tettek is társulnak. 
Emberek százai mentek oda hozzá a kisebb-nagyobb problémáikkal, betegségeikkel, megoldásra várva.
Nincs más válasz a problémáinkra, mint hogy Jézus lábaihoz helyezzük őket. 
A lábak, amelyek a teremtés Uraként a vízen jártak, most az Ő teremtés feletti hatalmát jelképezik, hogy könyörületesen és teljességgel szolgáljon. 

Ézsaiás hasonlóan fogalmaz:
 „Mily szép, ha feltűnik a hegyeken az örömhírt hozó lába! 
Békességet hirdet, örömhírt hoz, szabadulást hirdet. 
Azt mondja Sionnak: Istened uralkodik!” (Ézs 52,7) 

Honnan volt ekkora bizalom azokban az emberekben?


2024. szeptember 9., hétfő

Félreértések elkerülése végett…🌹

,,💞Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és nagy parancsolat. A második pedig hasonlatos ehhez: 
Szeresd felebarátodat, mint magadat.,, Máté 22:37-39

A dolgok rangsorolása, a priorizálás mindig fontos kérdés. Időnk és lehetőségeink korlátozottak, nem mindegy tehát, hogy lényeges és igazán fontos dolgokra fordítjuk-e! 
Rengeteg hatás ér bennünket és a figyelmünket könnyű elterelni. Így könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy a sürgető, de nem fontos dolgok töltik ki életünket.

Az írástudók szerint a Tóra 613 parancsolatot tartalmaz, amit még további rendeletekkel egészítettek ki. Komoly vitakérdés lehetne ma is, hogy ezek közül melyik a legfontosabb...

Jézus nem egy tiltásra, és nem is egy cselekedetre irányította a figyelmet, amikor válaszolt az írástudó kérdésére, hanem a szívünk indítékára, amelyből megszületnek a cselekedeteink. 
A legfontosabb az Isten és az emberek szeretete. Ez az egyetlen rendező elv, amely segít eligazodni és jó döntéseket hozni. A szeretet igazsága minden felett áll.

Legyen áldott a napod!

(Hites Gábor)

Nyom🌹

,,💞A kevélységgel a megszégyenülés, az alázatossággal pedig a bölcsesség jár együtt.,, Példabeszédek könyve 11:2 (Egyszerű fordítás)

Hányszor és hányszor láttunk már „bálványokat ledőlni”. Hányszor esett meg napjainkban, hogy valakiről egész más kép lepleződött le, mint amit addig – ezek szerint – álarcként magára öltött. Bizonyos kisebbségek ellen szónokolt, akár meg is alázta őket, törvényt hozott ellenük, aztán hoppá… Egy megjátszott élet, egy csúfosan megbukott színdarab.

A Biblia lapjain a Mindenható az embert önazonos, őszinte, alázatos életre hívja, ami kész tenni, kiállni az elnyomottakért, azokért, akik nem tudják megvédeni magukat. 
Olyan életre, melynek középpontjában az az Isten áll, aki feláldozta önmagát bukott teremtményeiért. 
Egy olyan életre hív, ami ezt a szeretetet teszi magáévá, és árasztja mások felé.

Eszembe jutott egy újszövetségi jegyespár, akiket kiválasztott a Mindenható, az ő gyermekükként lett emberré a Fiú Isten. A Magasságos szeme látta a nemrég eljegyzett fiatal lányban az asszonyt, aki világra hozza majd a Megváltót, és olyan szeretettel neveli, tanítja, ami biztos alapot ad felnőtt életéhez. Isten látta az egyszerű ácsmesterben az apát, aki ismeri az Ő hangját, aki tudja, kinek mondjon igent, és mik azok az értékek, melyeket tovább ad majd fiának.

Nézd csak meg, hogyan bánt Jézus az evangéliumokban a nőkkel! 
Igen, Ő az isteni szentháromság egyik személye, és többször megvallotta, hogy a mennyei Atya akaratát cselekszi, de ahogy mindezt tette, én hiszem, hogy abban a Józseftől látott példa is benne volt. 
Nézd meg, hogyan emelte fel a gyermekeket, és tette mércévé minden korban élő tanítványai számára! Hiszem, hogy láthatod benne nemcsak az istenit, hanem a Máriától tapasztalt biztonságot is.

Isten „Kinyújtotta karját, megmutatta erejét: szétszórta a büszkéket, akik magukat nagyra tartják, ledöntötte trónjukról az uralkodókat, az alázatosakat pedig felemelte.” (Lukács 1:51-52, Mária éneke, EFO) A hatalmas terv pedig sikerrel megvalósult.

A szelíd, bölcsen végigvitt élet nyomot hagy maga után. A ledőlt bálvány is. 
De nem mindegy, milyen az a nyom.

(Szilvási-Csizmadia Andrea)

Szilárd pont🌹

,,💞Gyermek voltam, meg is öregedtem, de nem láttam, hogy elhagyatottá lett az igaz, sem azt, hogy gyermeke koldussá vált.,,Zsoltárok könyve 37:25

Nem vagyok túl idős, de azért láttam egyet s mást. Még emlékszem a betárcsázós internet hangjára. Láttam, amikor az emberek az ezredfordulótól várták a megváltást, a káoszt, a megújulást, vagy a katasztrófát. Láttam amikor a közösségi média az élet szerves részévé vált. 
Láttam amikor az ikertornyokba csapódott a repülő. Láttam ahogy emberek élete jóra fordul, másoké pedig csak úgy elillan. Láttam ahogy gyermekek cseperednek fel, és akiket kezemben ringattam ma már család alapításon gondolkoznak. Sokmindent láttam.

Hallottam időseket arról beszélni, hogy régen minden más volt, és vicces, de néha félelmetes is rájönni, hogy már én is megfogalmazom magamban ezt. Láttam a változást, ahogy a világ akkorát fordult, hogy kitekeredett a nyakam.

Arkhimédész egyszer azt mondta: "Adjatok egy szilárd pontot és kifordítom sarkaiból a világot." 
Csak egy szilárd pont kell. Egy változatlan dolog. Csak egy valami amin megvethetem a lábam, és nekifeszülök bármilyen nehézségnek.

A zsoltáros azt írja, hogy van egy pont ami sosem változik. A világ kifordulhat magából, de Isten ugyanaz. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy változik, de hidd el, hogy csak te látod más oldalról Őt. 
Az, aki megteremtette az eget és a földet, aki szétválasztotta a vizet Mózes előtt, aki megszaporította egy asszony olaját és lisztét hogy Illésnek enni adjon, aki bezárta az oroszlánok száját hogy megmentse Dánielt, aki meghalt érted és értem ma is ugyanaz, mint az elején volt. 
Ő teremtett, váltott meg, és tart meg ma is.

A világ változik, fogadd el! Ezzel nincs mit tenni. 
De van egy szilárd pont, ami mindig ugyanaz marad. Isten régen, ma, és a jövőben is ugyanaz!

(Ömböli Dávid)

Önmagáért🌹

,,💞Én, én vagyok az, aki eltörlöm mégis álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem.,, Ézsaiás próféta könyve 43. fejezet 25. vers

Gyakran gondoljuk azt, hogy aki Istent követi, az ő gyermekének vallja magát, annak különösen jó embernek kell lennie: jobban kell szeretnie, szelídebben viselkednie, a szabályokat jobban betartania. Mégis, ha a Biblia szereplőit nézzük, a legtöbbjük nem ilyen volt. Sőt.

És–valljuk be–akármennyire is szeretjük Istent, mi sem ilyenek vagyunk.

De van egy jó hírem. A próféta szavain keresztül Isten azt ígéri, hogy azt a sok szeretetlen, ellenszenves, undok dolgot, amit mások, magunk és Isten ellen teszünk, ő eltörli, elfelejti. 
És nem azért, mert már megváltoztunk volna, nem azért, mert foggal-körömmel igyekszünk, nem azért, mert tökéletesek volnánk, hanem egyszerűen önmagáért.

És még ennél is tovább megy. Istenünk, mennyei édesapánk nagyvonalúan azt is felajánlja nekünk, hogy szálljunk vitába vele, ha úgy érezzük, valamiben igazságtalanul járt el (ld. 26. vers). 
És ki tudja, talán még enged is nekünk, ahogyan annyi más embernek is korábban (pl. Ábrahám, Jób, Mózes, Ezékiás, stb).

Ez az Isten az, akit igazán érdemes követni. Ez a hiteles, lelkiismeretes Isten az, akihez mi is bátran, hitelesen, lelkiismeretesen fordulhatunk, nyíltan vállalva minden gyengeségünket és hibánkat; tudva azt, hogy ő az, aki megszabadít minket ezektől. És nem a mi teljesítményünk miatt, hanem csak úgy önmagáért, önként. Szeretetből.

(Cserpán Ádám)

El akart menni mellettük…🌹

,,💞Amikor beesteledett, a hajó a tenger közepén volt, ő pedig a parton egyedül. Amikor látta, hogy mennyire küszködnek az evezéssel, mert szembefújt a szél, hajnaltájban elindult feléjük a tengeren járva, és el akart menni mellettük. Amikor meglátták őt, amint a tengeren jár, azt hitték, hogy kísértet, és felkiáltottak. Mert mindnyájan látták őt, és megrettentek. De ő azonnal megszólította őket, és ezt mondta nekik: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek! Beszállt hozzájuk a hajóba, és elült a szél, ők pedig szerfölött csodálkoztak magukban.,, Márk evangéliuma 6:47-51

Érezted már úgy, mintha összecsapnának a fejed fölött a hullámok? Hogy hiába imádkozol újra meg újra, de az imáid a plafonnál feljebb nem jutnak el? Érezted már azt a semmihez nem fogható hideg érzést, mintha teljesen egyedül állnál a világ közepén, és az ég súlya alatt mindjárt összeroppansz?

Ha igen, akkor jó társaságban vagy!

Így érezte magát Mózes, amikor alig azután, hogy Isten parancsára kivezette Izráel népét Egyiptomból, egyszerre egy szedett-vedett rabszolgacsürhe vezetőjeként kellett megállnia. 
Élete egyik legmélyebb pontján Istenhez szól a Hórebről, és kéri, hogy mutassa meg neki a dicsőségét – bízva benne, hogy ez erőt ad neki a folytatáshoz.
 “Az Úr így felelt: Elvonultatom előtted egész fenségemet, és kimondom előtted az Úr nevét. Kegyelmezek, akinek kegyelmezek, és irgalmazok, akinek irgalmazok.” (Mózes második könyve 33:19)

Így érezte magát Illés, amikor Isten a szeme láttára pusztította el a Baál-papokat, és ő végső elkeseredésében egy ismerős helyen, a Sínai-hegyen (más néven: Hóreb) talál menedéket. 
Itt Isten maga elé szólítja: “Gyere ki, és állj a hegyre az Úr színe elé! És amikor elvonult az Úr, nagy és erős szél szaggatta a hegyeket, és tördelte a sziklákat az Úr előtt; de az Úr nem volt ott a szélben.”
 (A királyok első könyve 19:11) A szél után tűz, majd földrengés – de Isten csak a halk és szelíd hangban volt jelen.

Így érezte magát Jób is, aki miután mindent elveszített, válaszok nélkül maradt, de végül megismerhette azt a hatalmas Istent, aki “lépdel a tenger hullámhegyein… 
Elvonul fölöttem, de nem látom, elsuhan, de nem veszem észre.” (Jób könyve 9:8,11)

És így érezték magukat a tanítványok is, akik Jézus unszolására hajóra szálltak és az éjszaka kellős közepén viharba kerültek. Halálfélelmükben pedig nem láttak mást, csak ahogy Jézus “el akart menni mellettük”. Elvonulni úgy, ahogy Mózes és Illés előtt, úgy, ahogy Jób is láthatta lelki szemeivel.

Mert a legmélyebb gödör mélyén is felcsillan, elvonul előttünk Isten dicsősége.
Bízz benne, ő az, ne félj!

(Ömböli Krisztián)

Az Úréi vagyunk🌹

,,💞Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának: 
Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. 
Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk.,, Rómabeliekhez írt levél 14. fejezet 7-8. vers

Egy ismerősöm mesélte, hogy éppen nyaralás előtt elromlott az autójuk, ám, felesége szülei segítettek nekik, kölcsönadták az övükét, szóval kénytelen-kelletlen, apósa autójával indultak útnak.

Képzelheted – ecsetelte részletesen – mennyire vigyáztam rá. 
Mindenhol a megengedett sebességnél kevesebbel mentem. Minden szabályt betartottam. 
Ha a gyerekeknek enni, inni kellett inkább megálltam és kint ettek, ittak. 
Ha valahol megálltunk, kétszer is megnéztem, hogy biztonságos-e a környék, hogy jól bezártam-e az ajtókat, és nehogy a közelben legyen egy fa, vagy egy romos épület, nehogy akár egy falevél is ráhulljon. Az pedig természetes volt, hogy a legjobb üzemanyagot tankoltam bele és tele tankkal, lemosva és kitakarítva adtam vissza az apósnak.

Kölcsön autó, kölcsön fűnyíró, kölcsön telefon, kölcsön akármi… 
Gondolkodtál már azon, hogy miért van az, hogy a kölcsönkapott dolgokra jobban vigyázunk, mint a sajátunkra?

A szeretteinknek ezerszer elmondjuk: ’Tessék reggelizni, fogat mosni!’, ’Sapka, sál, kesztyű!’, ’Alaposan nézz körül, mielőtt átmész az úttesten!’, ’Óvatosan vezess!’ ’Vigyázz magadra!’, közben magunkkal mit sem törődünk.

Pedig, ahogy az apostol írja, mi sem a magunkéi, hanem „az Úréi vagyunk.” „áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi”
(1Kor.6:20)

Azaz, ha elfogadom azt, hogy Isten megváltott, hogy Jézus az Ő drága vérén megvásárolta az életemet, akkor az ismerősömhöz hasonlóan én is a legnagyobb tisztelettel és odafigyeléssel szeretnék bánni, a Mennyei Atya által rám bízott lelkemmel, testemmel, időmmel, erőmmel, lakásommal, autómmal, környezetemmel…

Mivel a lelkem az Úré, ezért vigyázok arra, hogy milyen hatásoknak teszem ki, hogy mit nézek, hogy mit olvasok, hogy mit hallgatok. Mivel a testem a Szentlélek temploma, ezért olyan tápanyaggal töltöm meg, akkor és annyit és olyat dolgozok, vagy pihenek, amit a Biblia előír.

Uram! Köszönöm, hogy hozzád tartozhatok! Köszönöm, hogy a Tiéd vagyok!


(Tóth Szilárd)

Erősítsen meg az Isten🌹

,,💞A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni.,,  Péter első levele 5.fejezet 10.vers

Ismered Piroska és a farkas történetét? A farkas mindent megtett azért, hogy Piroskát a lehető legnagyobb precizitással átverje. Felvette a nagymama ruháját, bebújt az ágyába és kedvesen válaszolt a kislány kérdéseire… A történet szerint Piroska pórul járt, bár a történet vége happy end volt.

A mi életünkben is van egy ilyen farkas, akit a Biblia „ordító oroszlán” (1Pt.5:8) néven emleget. 
És tudod mi benne az igazán veszélyes? Észrevehetetlen. 
Az ordítás nem a hangosságot jelöli, hanem az akaratot és a dühöt. 
Ha valóban „csak” egy ordító oroszlán lenne, akkor nem lenne fontos a figyelmeztetés, hiszen ki ne venne észre egy ordító oroszlánt? 

Egy dühös és még annál is céltudatosabb lényről van szó, aki pontosan ismeri az idő értékét és tudja, hogy igyekeznie kell, ha eredményt akar elérni. 
Az ordító oroszlán valójában nagyon is csendes, belülről támad és gyakran észrevehetetlen. 
Veszélyes lehet azt hinni, hogy a támadás csak kívülről, valamilyen külső hatalom irányából jöhet. 
Ez annak a veszélyét erősíti, hogy csak egy oldalra összpontosítod a figyelmet, így pedig szabadon marad egy olyan hely, ahol bátran ki-be járhat a pusztító. És vajon mit pusztít?  Gyakorlatilag mindent. 
Céltábla lehet a hited, a személyes meggyőződéseid, az értékrended, a lelki jólléted, a családod békéje és a sornak itt nincs vége. 
Az író nem véletlenül erősíti a reményt minden olvasóban, hogy az az Isten, aki megérintette az emberi szívet és Krisztust, mint Megváltót leküldte a Földre, megfogja óvni az övéit ettől a veszedelmes lénytől. 
Ha figyelünk Istenre és nem adunk teret a mérgező gondolatoknak és eszméknek, akkor kivédhető a támadás.

Szívből kívánom, hogy csak hírből „találkozz” az ordító oroszlánnal, de ha esetleg járt már nálad, akkor sincs semmi veszve. Istennel mindig többségben vagy!

Áldott napot!

(Pörneki-Csomó Hajnalka)

Mi az ami igazán számít?🌹

,,💞Ezt mondja az Úr: a bölcs ne dicsekedjék a bölcsességével, az erős ne dicsekedjék az erejével, a gazdag ne dicsekedjék a gazdagságával!
Hanem aki dicsekszik, azzal dicsekedjék, hogy értelmes, és ismer engem, hogy én vagyok az Úr, aki kegyelmet, jogot és igazságot gyakorlok e földön, mert ezekben telik kedvem- így szól az Úr.,, 
Jeremiás könyve 9:22-23

A kimondott szavaknak teremtő és romboló ereje van. Olybá tűnik, hogy ma ezt félvállról veszi mind a civil- mind a szakmai társadalom, aki a szavakkal operál. 
Valótlanságot állítanak, hazugságokat terjesztenek, az AI világában, senki nem tudja eldönteni, hogy az ember vagy az intelligencia a valódi forrás, valamint megbízható-e, és jelentéktelen témákról milliók töltenek fel tartalmakat, mindezzel pénzt keresve.

Mindenki megmondó ember akar lenni, aki azt akarja bebizonyítani másoknak, hogy ő a bölcs és követendő guru. És az a vicc járja a közösségi médiában való megnyilvánulások kapcsán, ami inkább siralmas, mint vicces, hogy eddig csak a közeli rokonaid tudták, hogy buta vagy, most az egész világ tisztában van vele. Bölcseknek és okosoknak akarjuk láttatni magunkat, de legtöbbször fordítva sül el. Sajnos, a hittel kapcsolatos „beszélgetések” kudarca vannak ítélve ezeken a platformokon, mert a tudásunkkal akarunk hencegni, és jól megmondani, ahelyett, hogy Jézust emelnénk fel magasra.

Isten nagyon régen megadta a helyes irányt. „Hanem aki dicsekszik, azzal dicsekedjék, hogy értelmes, és ismer engem, hogy én vagyok az Úr, aki kegyelmet, jogot és igazságot gyakorlok e földön, mert ezekben telik kedvem- így szól az Úr.” Jeremiás könyve 9:23

Isten tudja, aki valóban bölcs, az nem kérkedik az ő bölcsességével, mert tudja, hogy sosem jut el a bölcsesség tetőfokára, mert a tudás határtalan. Aki valóban sokat kutat és tanulmányoz, az tudja, hogy még mennyi mindent nem tud még. Ezért dicsekedj azzal, hogy milyen az Isten és mit tett, tesz, valamint a jövőben mit fog tenni. Úgy beszéljünk a hitünkről és meggyőződésünkről, hogy ne a felsőbbrendűségünket érzékeltessük a másik emberrel, hanem mutassunk meg neki az utat Istenhez. Szerencsére, helyesebben áldásomra volt, hogy tanulmányaim alatt voltak olyan tudós és bölcs tanáraim, akik nem azt sugallták, hogy ők mennyit tudnak, és én milyen keveset, hanem átadták szeretettel a tudásuk legjavát. Sosem felejtem el példájukat! Ők megélték azt, amire a mai ige kér bennünket. Ne mindig az énünk kerüljön előtérbe, hanem az, ami valóban számít: Isten munkája az ember megmentéséért! Tegyünk ma így!

(Csalami Renáta)



REGGELI CSENDESSÉG - 2024.09.08☀️❤️

NYÍLJ MEG A SZENTLÉLEK ÁLTAL!

A Jelenések könyve21. fejezet 5.
,,💞A trónon ülő ezt mondta: Íme, újjáteremtek mindent,,

ÚJ ÉG ÉS ÚJ FÖLD

1 És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé.
2 És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve.
3 Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trón felől: Íme, Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük,
4 és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.
5 A trónon ülő ezt mondta: Íme, újjáteremtek mindent. És így szólt: Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!
6 És ezt mondta nekem: Megtörtént! Én vagyok az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég. Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.
7 Aki győz, örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz.
8 De a gyáváknak és hitetleneknek, az utálatosaknak, gyilkosoknak és paráznáknak, a varázslóknak és bálványimádóknak, és minden hazugnak a tűzzel és kénnel égő tóban lesz a helye: ez a második halál.

https://www.youtube.com/watch?v=IdqsbnVhdNk
Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika

🌟Mennyei Atya szeretete❣️

Az Atya annyira szeretett bennünket, hogy Krisztusban már a világ teremtése előtt kiválasztott minket, hogy bennünket a saját népévé tegyen, akik az ő szemében szentek és tökéletesek.

Szeretetétől indíttatva előre elhatározta, hogy Jézus Krisztus által a saját gyermekeivé fogad bennünket. Igen, ezt akarta, mert így tetszett neki. 

Efézus1,4-5.
4 Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben.
5 Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint,

Ha csupán ennyit írna le számunkra a Biblia, vagy csak ennyi ismeretünk lenne az Igéből, már elég lenne ahhoz, hogy tudomásunk legyen arról, Isten mennyire szeret minket.
Az evangélium lényege, az örömhír, ami Istenhez vonzza az embereket.
Az Ő felfoghatatlan szeretete, jósága irántunk! 
Az, hogy Ő választott ki téged,nem te választottad!
Te csak igent mondtál az Ő hívására.
Isten saját gyermekévé fogadott. Ő tett szentté és tökéletessé Krisztusban.
Kell ennél több, szükséged van többre,minthogy a mindenható Isten gyermeke vagy?
Mindent megkaptál, amire valaha szükséged lesz!
Sokak számára ez túl szép, hogy igaz legyen, nem képesek elfogadni Isten túláradó kegyelmét és feltétel nélküli szeretetét.

Folyamatosan tenni akarnak, bizonyítani, hogy méltóak legyenek a szeretetre.
De Isten előbb szeretett és az Ő szeretete által leszünk képesek mindenre.
Csak Isten szeretete által tudunk teljes életet élni. Soha ne feledd kié vagy!
Ne feledd, hogy öröktől szeretett gyermek vagy, Isten szemefénye, akiben gyönyörködik.
Nem az a fontos most ki vagy, hanem az, hogy kié vagy! Mert csak ez számít!

Legyen örömteli napod :)

💥Van Erőm - Jövendölés II.⭐

,,💞Ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.,, 
Ézsaiás 55:11

Ézsaiás a 40-55. fejezeteket a reménység tündöklő fényét mutatja meg nekünk. 

Két dolgot láthatunk:
Az egyik: az evangélium öröme, amely Isten szájából származik.

 „Örömteli szabadsággal fog tündökölni az Úr dicsősége, amikor Isten beteljesíti üdvözítő célját.
A teremtett világ ugyanis a hiábavalóságnak vettetett alá, nem önszántából, hanem az által, aki alávetette, mégpedig azzal a reménységgel, hogy a teremtett világ maga is meg fog szabadulni a romlandóság szolgaságából Isten gyermekeinek dicsőséges szabadságára. 
Hiszen tudjuk, hogy az egész teremtett világ együtt sóhajtozik és együtt vajúdik mind ez ideig.” (Róma 8,20-22).

Második: az evangélium nagysága. Isten azt ígéri, hogy mindent megújít.
Peter Kreeft segít megragadni ennek a reménységnek az üzenetét minden egyes ember számára, akinek Isten adja:
„Tegyük fel, hogy mind a halál, mind a pokol teljesen legyőzött. 
Tegyük fel, hogy a harc eldőlt. 
Tegyük fel, hogy Isten egy utazásra visz téged a jövőbe, és kétségtelen bizonyossággal látod, hogy mindennek ellenére - a bűneid, a kicsinységed, az ostobaságod 
- ingyen megkaphatod az egész szíved legmélyebb vágyát: a mennyet, az örök örömöt. 

Nem térnél vissza félelem nélkül és énekelve? 
Mit tehet veled a föld, ha a mennyországot garantálják neked? 
A legrosszabb földi veszteségtől félni olyan lenne, mintha egy ember egyetlen hajszálának az elvesztésétől félne. Mert kegyelemből a célnál maga Jézus vár.


2024. szeptember 8., vasárnap

REGGELI CSENDESSÉG - 2024.09.07☀️❤️

ISTEN KEZÉBEN VAN A SORSOD

Isten gondviselése

25 Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál?
26 Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál?
27 Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is?
28 Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak,
29 de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is.
30 Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?
31 Ne aggódjatok tehát, és ne kérdezgessétek: Mit együnk? – vagy: Mit igyunk? – vagy: Mit öltsünk magunkra?
32 Ilyesmikért a pogányok törik magukat; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre.
33 Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek.
34 Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.

Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika



❣️HÉTVÉGEI ISTENTISZTELETEK❣️

SZOMBAT: