2021. november 5., péntek

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:

„Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! 
A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! 
Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. 
Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! 
Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene.” Filippi‬ ‭4:4-9‬ ‭


Van, hogy másnak a szemüvegén keresztül kell néznünk a világot, hogy észre vegyük Isten jóságos szeretetét. A mindennapi örömeink már csak pislákoló fénynek tűnnek a távolban.
Megfásultnak látunk mindent, holott ez közel sincs így.
A szó szerinti fordításban az „ízleljétek” szó található.
Ebből is kitűnik az, hogy jóságos az Úr! Életünk nem egy monoton íz, hanem olykor édes, boldogsággal, örömmel, békességgel, hittel teli. Olykor pedig, amikor ismét belefáradtunk, nagyon keserűvé tud válni minden.
Isten nem hagy a keserűség völgyében, de ahhoz neked is akarnod kell a változást.
Érezned kell a vágyakozást arra, hogy megismerd az Urat, aki veled van a mélységben, és ha onnan felemel, akkor ennek az Úrnak adhatsz majd hálát.
Csodás dolog úgy ébredni, ha az ember értékeli az életet, és tisztában van az Isten által adott kegyelmi ajándékokkal. Azonban, ha a minket körülvevő zűrzavarra gondolunk, már kora reggel semmi energiánk nem lesz, hanem ugyan olyan fásultan fogunk felkelni, ahogy lefeküdtünk.
Az „ízlelés” szó mellett érdemes a „lássátok” szóra is figyelmet fordítani.
Bizony sokszor láthattuk akár a saját életünkben is, hogy Isten nem okoz csalódást. 
Ha valamit, valakit ténylegesen leteszünk az Ő kezébe, akkor ott bármi lehetséges.
Sajnos, a hitetlenségünk az egyetlen akadály, amely meggátolja Istent abban, hogy ránk árassza áldásait, és bőségesen megáldja életünk minden napján, minden lépésünkkel, cselekedetünkkel együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése