2021. november 10., szerda

💥Van Erőm💥Olvasd a Bibliát a Van Erőmmel:


„Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. Ismerek egy embert Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt elragadtatott a harmadik égig – hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak Isten tudja. 
Én tudom, hogy az az ember – hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak az Isten tudja – elragadtatott a paradicsomba, és olyan kimondhatatlan beszédeket hallott, amelyeket ember el nem mondhat. Ezzel az emberrel dicsekszem, nem pedig önmagammal; hacsak az erőtlenségeimmel nem. 
Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall, még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. 
Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. D
e ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban, mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.”
‭‭2Korinthus‬ ‭12:1-10‬ ‭

💥Van Erőm💥


Bizonyára előfordult a te életedben is, hogy reggel Istennel kezdted a napot. Mély odaadással elhatároztad, hogy ezen a napon arra fogsz törekedni, hogy Isten csodás útján maradj, szeretetben meggyökerezve. Ezt követően elegendő volt egy szó, egy gesztus, egy esemény, hogy az egész elszántságod elillanjon, és ha sikerült is visszatérned a jó útra, ott maradt benned némi frusztráltság a történtek miatt.Ebben a csodás igerészben három szónak mély mondanivalója van.
Az első szó a „lakjék”, más fordításban „tartózkodjék”. Az az érdekes, hogy ez a szó nem egy rövid futólátogatásra utal. Vagyis, ne csak egy napig legyen a szíved vendége Jézus Krisztus, hanem ez a szó azt üzeni, hogy tartósan, hosszú ideig maradjon nálad. Jézus nem csak a reggeli kávé elfogyasztásáig szeretne életed részese lenni, amikor éppen a Bibliát olvasod, hanem ott szeretne lenni melletted a munkahelyeden, az úton vagy éppen a ház másik szobájában, ahol tevékenykedsz. 
Ha befogadod a szívedbe, Ő sose fog elhagyni.
A másik két szó a „meggyökerezve” és „megalapozva”. Pál két képpel szemlélteti azt, hogy Krisztus hit által, a szeretetbe kapaszkodva legyen életünk része. Az első szó arra utal, hogy amilyen mélyen van a földben egy gyökér, olyan szilárdan higgyünk Krisztusban. A második szó is hasonló, miszerint az életünk alapja legyen Krisztus, mint ahogy egy épületnél is nélkülözhetetlen egy jó alap.
„Kérem, hogy mélyen gyökerezzetek bele az isteni szeretetbe, és egész életetek erre épüljön.”
(Efézus 3,17 EFO)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése