Hozzávalók / 12 adag
8 bögre finomliszt
1.5 bögre porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
2.5 dl méz
30 dkg vaj
3 db tojás
3 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés-
- Az átszitált lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket jól összekeverjük.
- A mérce egy 2.5 dl- es bögre.
- A mézet és a vajat megmelegítjük, de csak éppen hogy.
- Majd hozzáöntjük a liszthez, és a tojásokat is beleütjük.
- Egy villával kissé összedolgozzuk, csak annyira, hogy egy kicsit elvegyüljenek az anyagok.
- Ezután kézzel egynemű tésztát gyúrunk.
- Mikor ez kész, becsomagoljuk folpackba, és 10-15 percre betesszük a hűtőbe, hogy a vaj visszahűljön.
- Három részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk, és formázzuk.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 4-es fokozat).
- A kiszúrt formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10 PERC (NEM TÖBB!) alatt megsütjük. Tényleg nem szabad tovább sütni, mert akkor kemény lesz. Ez a kulcs!
Díszíteni szabad, de nekem már ne fért bele.
Ne tegyük zárt dobozba, hadd szívja be a levegő páráját, és akár egy hónapig is puha marad.