2024. szeptember 28., szombat

ÉRDEMES VÁRNI?🌹

,,💞Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van.,, Jakab levele 5:8

“Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak...” írja Móra Ferenc A cinege cipője című versében. Előkerülnek a kabátok, a csizmák, a hideg limonádét felváltja a forró csokoládé és a tea. 
A naptár rendezgetése már nem a nyári hónapok utazással, családlátogatással, nyaralással és strandolással zsúfolt időszakát, hanem a nyugodtabb, bekuckózós, hétköznapokba visszazökkenős, óvoda- és iskola- és munkakezdős – kinek, mi – heteit veszi számba. 
A szeptember már véget is ért, hamarosan az év is. 
Nem akarlak elkeseríteni, (vagy éppen felcsigázni, újra kinek, mi) de már csak hetek kérdése, és a bevásárló központokba kikerül az ünnepi dekoráció, és akarva-akaratlanul is elkezdesz gondolkozni a karácsonyi ajándékokon.

Az ünnepekben az a jó, hogy mindig tudjuk, hogy mikor jönnek. 
De mi a helyzet az olyan eseményekkel, amikhez nem tudunk pontos dátumot társítani? 
Például egy gyermek születése – a kellő számításokat elvégezve sem tudhatjuk hetekkel, napokkal, sőt, néha még órákkal előre sem, hogy mikor indul be a szülés. 
Az utolsó pillanatig készenlétben kell lenni, csomagok összepakolva, hogy mikor indulhatunk a szülőszobára.

Jakab arra bátorít minket, hogy mi is legyünk készen, hiszen nem tudjuk, hogy mikor, de már nagyon hamar eljön az az ünnep, amit régóta várunk. És hogy mit jelent ebben az esetben késznek lenni? 
Úgy, ahogy a karácsony esetében, vagy úgy, ahogy a gyermek születése előtt is: reményteljes várakozást.

Ne veszítsd el az örömöd, ne keseredj el! Már nem kell sokat várni!

(Ömböli Krisztián)



⭐Biblia- Isten Szent Igéje❣️

,,💞Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.,, Róma 10,9.

1. Atyámfiai, szívem szerint kívánom és Istentől könyörgöm az Izráel idvességét.
2. Mert bizonyságot teszek felőlök, hogy Isten iránt való buzgóság van bennök, de nem megismerés szerint.
3. Mert az Isten igazságát nem ismervén, és az ő tulajdon igazságukat igyekezvén érvényesíteni, az Isten igazságának nem engedelmeskedtek.
4. Mert a törvény vége Krisztus minden hívőnek igazságára.
5. Mert Mózes a törvényből való igazságról azt írja, hogy a ki azokat cselekeszi, él azok által.
6. A hitből való igazság pedig így szól: Ne mondd a te szívedben: Kicsoda megy föl a mennybe? (azaz, hogy Krisztus aláhozza;)
7. Avagy: Kicsoda száll le a mélységbe? (azaz, hogy Krisztust a halálból felhozza.)
8. De mit mond? Közel hozzád a beszéd, a szádban és a szívedben van: azaz a hit beszéde, a melyet mi hirdetünk.
9. Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.
10. Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.
11. Mert azt mondja az írás: Valaki hisz ő benne, meg nem szégyenül.
12. Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, a ki kegyelemben gazdag mindenekhez, a kik őt segítségül hívják.
13. Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.
14. Mimódon hívják azért segítségül azt, a kiben nem hisznek? Mimódon hisznek pedig abban, a ki felől nem hallottak?
Mimódon hallanának pedig prédikáló nélkül?
15. Mimódon prédikálnak pedig, ha el nem küldetnek? A miképen meg van írva: Mely szépek a békesség hirdetőknek lábai, a kik jókat hirdetnek!
16. De nem mindenek engedelmeskedtek az evangyéliomnak. Mert Ésaiás azt mondja: Uram! Kicsoda hitt a mi beszédünknek?
17. Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által.
18. De mondom: Avagy nem hallották-é? Sőt inkább az egész földre elhatott az ő hangjok, és a lakóföld véghatáráig az ő beszédök.
19. De mondom: Avagy nem ismerte-é Izráel? Először Mózes mondja: Én titeket felingerellek egy nem néppel, értelmetlen néppel haragítalak meg titeket.
20. Ésaiás pedig bátorságosan ezt mondja: Megtaláltak azok, a kik engem nem keresnek; nyilvánvaló lettem azoknak, a kik felőlem nem kérdezősködtek.
21. Az Izráelről pedig ezt mondja: Egész napon kiterjesztettem kezeimet az engedetlenkedő és ellenmondó néphez.

💥Van Erőm - Eső és csoda⭐

Isten gyakran úgy dönt, hogy imáinkon keresztül végzi el munkáját. 

Ezt látjuk, amikor Isten azt mondta Illés prófétának: "Esőt küldök a földre", megígérve, hogy véget vet a három és fél éve tartó szárazságnak Izraelben. 
Bár Isten esőt ígért, röviddel később "Illés felmászott a Kármel csúcsára, lehajolt a földre, és arcát a térdei közé hajtotta" - elmélyülten imádkozott az esőért. 
Aztán, miközben tovább imádkozott, Illés elküldte szolgáját, hogy menjen, és "hétszer" nézzen ki az óceán felé, fürkészve a horizontot az eső bármilyen jele után.

Illés megértette, hogy Isten azt akarja, hogy alázatos, kitartó imádsággal vegyünk részt a munkájában. Függetlenül emberi korlátainktól, Isten úgy dönthet, hogy imádságunk által csodálatos módon mozdít meg dolgokat, alakít át eseményeket, és valóra váltja az elképzelhetetlent számunkra. 

Ezért mondja Jakab levele, hogy "az igaz ember komoly imádsága nagy erővel bír és csodálatos eredményeket hoz", miközben emlékeztet minket arra, hogy "Illés ugyanolyan ember volt, mint mi" (Jakab 5,16-17).

Amikor célul tűzzük ki, hogy Istent szolgáljuk azáltal, hogy hűségesen imádkozunk, ahogy Illés tette, akkor egy csodálatos kiváltságban veszünk részt - ahol bármelyik pillanatban az első sorból nézhetünk végig egy csodát, vagy akár többet is Isten hatalmas szeretetének köszönhetően.

2024. szeptember 27., péntek

💥Van Erőm - Levél ⭐

Az igevers így folytatódik: „Írtam nektek, ifjak, mert erősek vagytok, Isten igéje megmarad bennetek, és legyőztétek a gonoszt.” (1János 2,14)

Amikor Jézus samarián ment át, és inni kért egy asszonytól, a beszélgetés végén a következőt mondta: „Akik ebből a vízből isznak, azok újra megszomjaznak, de aki abból a vízből iszik, amelyet tőlem kap, az soha többé nem szomjazik meg. Sőt, az a víz, amelyet én adok neki, forrássá válik benne, s olyan víz ömlik majd belőle, amely örök életet ad.”(János 4:13-14)

Milyen csodás, hogy Jézus Krisztustól az élet ajándékát kapjuk. 
Az, hogy beszélgetett egy bűnös asszonnyal azt bizonyítja, hogy nincs okunk félni. 
Ő minden emberért egyenlőképpen halt meg.  Általa élhetünk mi is.
Általa erősek lehetünk, és így nincs szükségünk más dolgokra, hogy legyőzzük a magunkba levő szomorúságot, depressziót, önbizalomhiányt csak Őrá. 
Jézus Krisztusnál az élet vár. János éppen erről tesz bizonyságot.
Ha Isten igéje bennünk lakozik, és egészen közel hajolunk az élő vízhez, akkor bátran szállhatunk szembe a gonosszal. Milyen szépen fogalmaz János apostol: „legyőztétek a gonoszt”, vagyis már a múltban szembe szálltunk a gonosszal. 

Azáltal, hogy mindennapi eledelként foglalkozunk Isten igéjével lehetőségünk van újból győzni a gonosz erőivel szemben. 
A biztos győzelem Jézussal valósulhat meg!




2024. szeptember 26., csütörtök

🌟KRISZTUS GYÖNYÖRŰ ÉVEINEK MOTTÓJA❣️

💞Mert az ember Fia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságnak árául sokakért.”- Márk 10:45.

Jézus Krisztus élete volt a legnemesebb élet, amelyet valaha is csak megéltek. Egyetlen földi király sem tudott ilyen ragyogó, ennyire valóságos királyi fenséget elérni, mint Ő. Nincs egyetlen hős sem a csatamezőkön, aki olyan dicső hőstetteket hajtott volna végre, mint azok a tettek, melyeket a Názáreti Ács keze vitt véghez!

Mi volt hát az Ő életének vezérlő lelkülete? Ugye, hogy a szolgálat? “Nem, hogy Neki szolgáljanak, hanem hogy Ő szolgáljon” – ez volt az Ő összes gyönyörű évének mottója! Teljes mértékben másokért élt. Krisztus magára soha nem gondolt, sem a legkisebb tettet nem hajtotta végre saját magáért. S végül pedig tulajdon vérét ontotta – szolgálata összes cselekedetének legnagyszerűbbjeként.

Nem kellene-e megtanulnunk hát a mi Urunk példájából, hogy a legigazabb élet e világon az, ha saját magunkról megfeledkezve szeretetben járunk? Ha bárhol önzőség van, az elrontja és tönkreteszi a legértékesebb tettek szépségét is. Kell, hogy Krisztus lelkülete legyen bennünk – és akkor az életünk krisztusi lesz!

“Nektek példát hagyván, hogy az Ő nyomdokait kövessétek.”
1 Péter 2:21

(The motto of all His beautiful years by J.R. Miller) 

🌟A GYÓGYULÁS LÁTHATATLAN AKADÁLYAI ❣️

Ez egy eredeti bibliatanulmány, Derek Prince tanítása:

Isten gyógyulást biztosít Jézus kereszten végzett engesztelő munkájának részeként. 
De mit teszel, ha nem látod a gyógyulás fizikai téren való megnyilvánulását?
Derek Prince hét gyakori akadályát tárja fel a gyógyulásnak – és azt, hogyan győzheted le őket.

=============================
Tartalomjegyzék:

I. A gyógyulás elnyerésének gyakori akadályai -

A. A tudatlanság (Ézsaiás 5,13; Hóseás 4,6)
 
B. Hitetlenség (Zsidók 3,12-13) „Istenem, Jézus nevében jövök hozzád, és megvallom hitetlenségem bűnét. Nem próbálok mentegetőzni. Felelős vagyok ezért. Bocsánatot kérek.
Kérlek Téged, bocsáss meg, szabadíts meg tőle, és add nekem a Te hitedet.
Szeretném kijelenteni: Hiszek az Atya Istenben, hiszek Jézus Krisztusban, az Ő Fiában, hiszek a Szent Szellem Istenben, és hiszek a Bibliában – Isten igaz, hiteles Igéjében.
Hiszem, Uram Jézus, amit mondtál: »Isten Igéje az igazság«. Ámen.”
 
C. Meg nem vallott bűnök
(Példabeszédek 28,13)
[Kérd Istent, hogy fedje fel a meg nem vallott bűnök területeit]. „Istenem, elismerem ezeket. 
Bocsánatot kérek. Bocsáss meg nekem, tisztíts meg Jézus vérében. Köszönöm, hogy megbocsátottál nekem, Istenem. Elfogadom a te bocsánatodat.
Most pedig, Istenem, mivel Te megbocsátottál nekem, én is megbocsátok magamnak.”
 
D. Harag és megbocsátás hiánya másokkal szemben (Márk 11,25)
„Szent Szellem, kérlek most Jézus nevében, hogy szólj a szívemhez, és mutasd meg nekem a keserűség, a neheztelés és a megbocsátatlanság területeit, és segíts, hogy hajlandó legyek megbocsátani.
Ha volt a szívemben bármilyen harag – bármilyen megbocsátástalanság, bármilyen keserűség –, akkor most lemondok róla. Leteszem azt.
Ha valaki valaha is bántott engem, vagy rosszat tett velem, most megbocsátok neki, ahogyan azt szeretném, hogy Isten is megbocsásson nekem. Uram, megbocsátok nekik a Te nevedben, és hiszem, hogy Te is megbocsátasz nekem. Köszönöm, Uram, Jézus nevében.”
 
E. Okkult érintettség
(2Móz 23,24-26):
1. Jóslás
2. Szellemábécé (Ouiji-tábla)
3. Horoszkópok
4. Babonák
5. Rockzene
6. Drogok stb.
„Uram, ha valaha is részt vettem az okkultizmusban, még ha tudatlanul is, bármi is volt az, bűnnek vallom, és lemondok róla. Kérlek, bocsáss meg nekem, és most elkötelezem magam, hogy soha többé nem veszek részt ezekben a dolgokban.
Bocsáss meg nekem, Uram, és szabadíts meg a befolyásuk alól. Most azonnal. Jézus nevében. Ámen.”

F. Szabadkőművesség (2Móz 23,32):
1. Hamis vallási rendszer
2. Királyi íves fokozat (Royal Arch Degree) – Jabulon (Ja = Jahve, bul = Baal, on = Ozirisz). Ez utálatosság az Úr szemében.
3. Egy példa: Nő hathetes csecsemővel, aki nem akart táplálkozni (a lány apja szabadkőműves volt).
A baba három teljes üveggel vett be, miután az átok megtört. „Uram Jézus Krisztus, Téged akarlak szolgálni és szeretni Téged.
Ha van az életemben (vagy a családomban) a szabadkőművesség vagy bármely más szekta átka, kérlek, oldozz fel, bocsáss meg nekem, és törd meg a hatalmát felettem most azonnal.
Jézus nevében.”
 
G. Átok. Az átok hatásai egy család felett:

1. Mentális és érzelmi összeomlás
2. Ismétlődő és krónikus betegségek (különösen örökletes)
3. Ismételt vetélések vagy női problémák, meddőség stb.
4. Házasság felbomlása és családi elidegenedés
5. Folyamatos anyagi elégtelenség
6. Balesetveszélyes
7. Öngyilkosságok vagy természetellenes halálesetek
„Köszönöm, Uram Jézus, hogy a kereszten átokká lettél, hogy én megváltassam az átoktól és belépjek az áldásba.
És azért, amit tettél, Uram Jézus, a Te drága nevedben feloldozom magam minden átok alól, ami rajtam és a családomon van, és követelem az áldást, amit a Te véreddel vásároltál meg számomra. Köszönöm, Uram Jézus.”

H. A betegséggel kapcsolatos gonosz szellemek (Lukács 4,40-41).
A betegség közvetlen oka:
1. A gyengeség, a nyomorékság, a fájdalom szellemei.
2. A gerinc görbülete
3. A halál szelleme (a dolgok sötét oldalát nézni, morbiditás, sötéten öltözködés).
„Nem halok meg, hanem élek, és hirdetem az Úr cselekedeteit”. (Zsoltár 118,17) I.
A betegek szolgálata (Márk 16,18)
A szabadító ima után tartsd bent a dugót a konnektorban!

🌟FÉNY és ÖRÖM❣️

"💞Fényözön árad az igazakra, és öröm a tiszta szívűekre."- (Zsoltár 97,11.)

Sokszor drága árat fizet az igazságért, aki mindent kockára tesz érte, de a végén gazdag jutalmat nyer kárpótlásul.
A szent élet olyan, mint a vetés. Látszólag elvész a mag a földben, nem lehet újra összeszedni.

Naiv dolog volna azonnali aratást várnunk. Ez a naivitás azonban érthető, hiszen itt a fényről van szó
 és lehetetlennek látszik, hogy a fényt a földbe temesse valaki.
Igehelyünk mégis arra utal, mintha a fény el lenne rejtve.

Valahol megvan, de senki nem látja, mintha el lenne takarva. Mi azonban egészen biztosak vagyunk abban, hogy egy napon ez a fényözön egyszer csak áradni fog.

Tökéletesen meg vagyunk győződve arról, hogy az Úr elkészítette az aratás idejét a világosság magvetői számára, és aratni fogunk, ki-ki magának.
Akkor jön el boldogságunk korszaka. Örömkévéket arathatunk az áradó fényben.

Szívünk tiszta volt az Úr előtt, még ha az emberek ezt nem is akarták elhinni, sőt, szidalmaztak bennünket. Igazak voltunk az Úr előtt, bár sokan vaskalaposaknak csúfoltak. 
Még várnunk kell, ahogyan a gazda várja a föld termését, de egyszer majd fényözön fog áradni ránk
és az Úr által elkészített örömet élvezhetjük.

Bátorság, testvéreim! Ne kapkodjunk és ne türelmetlenkedjünk. 
Hamarosan a megígért fény és öröm lesz lelkünk osztályrésze.

Spurgeon -


💥Biblia- Isten Szent Igéje💥

Ésaiás próféta könyve 44. rész

1. És most hallgass Jákób, én szolgám, és Izráel, a kit én elválasztottam.
2. Így szól az Úr, teremtőd és alkotód anyád méhétől fogva, a ki megsegít: Ne félj, én szolgám Jákób, és te igaz nép, a kit elválasztottam!
3. Mert vizet öntök a szomjúhozóra, és folyóvizeket a szárazra; kiöntöm lelkemet a te magodra, és áldásomat a te csemetéidre.
4. És nevekednek mint fű között, és mint a fűzfák vizek folyásinál.
5. Ez azt mondja: én az Úré vagyok, amaz Jákób nevét emlegeti, és a másik önkezével írja: az Úré vagyok, és hízelegve Izráel nevét említi.
6. Így szól az Úr, Izráelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kivül nincsen Isten.
7. És ki hirdetett hozzám hasonlóan? jelentse meg és hozza azt elém, mióta e világ népét teremtém; és jelentsék meg a közeli és távoli jövőt.
8. Ne féljetek és ne rettegjetek! Hát nem mondtam-é meg és nem jelentém előre? Ti vagytok tanuim! Hát van-é rajtam kivül Isten? Nincs kőszál, nem tudok!

💥Van Erőm - ÁLDÁS LEHETSZ!⭐

A reggel első perceiben talán nincs is másra szükségünk, mint ilyen csodás ígéretre ébredni. 
Mintha ezt mondhatnánk: „Készen állok, Uram, hogy áldás lehessek!”

Ám, fontos megjegyeznem azt, hogy miért mondta Zakariás próféta ezeket a szavakat a népnek. 
Egyrészt azért, mert Isten népe elhanyagolta a templom építését, gondozását, 
azokat az áldozatokat, amelyek kedvesek voltak Istennek. 
Ha nagyon egyszerűen fogalmaznánk azt mondhatnánk, hogy feledékenyek voltak, 
hisz elfelejtették Isten jóságát, gondviselését, kegyelmét.

Másodszor, ebből adódóan bekövetkezett egy nehéz időszak a nép életében,
 és a nép azonnal félni kezdett. De, ekkor Isten megígéri, hogy megszabadítja őket.
Ha ismét valamilyen áldott dolog veszi kezdetét, akkor ne gondolja az ember, 
hogy ez a szerencse műve, hanem Istennek tulajdonítja azt. 
Milyen csodálatos, hogy Isten, mielőtt megígéri, hogy áldássá lesznek, 
ugyanabban a percben a szabadításukat is megfogadja.

Hogyan lehet legyőzni a lustaságot? Hogyan lehet legyőzni a félelmet?
Át kell gondolni újra és újra Isten ígéreteit a saját életünkre nézve, 
mert amikor a szemünk már tisztán látja a tennivalót, akkor a kezünk, lábunk, 
szívünk egyből készen fog állni a feladatának a teljesítésére.
Ne hanyagoljunk el egyetlen percet sem Istennel, hogy áldás lehessünk. 

Mert, amikor elkezdünk úgy támaszkodni Istenre, hogy tudjuk az Ő segítsége elegendő a számunkra, és Ő az erőnk, akkor a félelem már nem lehet akadály, hogy Isten akaratát cselekedjük.


2024. szeptember 25., szerda

APJA FIA🌹

"💞Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, és még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk. De tudjuk, hogyha nyilvánvalóvá lesz, hasonlókká leszünk Őhozzá; mert meg fogjuk Őt látni, amint van" (János 1. levele 3.2.)

Középiskolás koromban történt, talán szülői értekezlet volt aznap. 
Jött az osztálytársam, s így szólt: 
Itt van édesapád! Meglepődtem, mert tudtam, hogy soha nem találkoztak még egymással. 
Honnan tudod, hogy az én édesapám? Ugyanúgy állsz, mint ő - hangzott a válasz.

Ez az esemény valahogy elválaszthatatlanul összekapcsolódott bennem ezzel a bibliaverssel. 
Számomra az egyik legszebb ígéret: "hasonlókká leszünk Őhozzá". 
Isten már ma gyermekeivé fogadott minket Jézus Krisztus által. 
Kereshetjük, szerethetjük Őt, mint mennyei édesapánkat, felmelegedhet a szívünk elfogadásában, megpihenhetünk szeretetében...

Ma még sokszor nem látszik, hogy hozzá tartozunk, de mélyen a szívünkben már elindult valami változás: megbékéltünk Vele, gyermekei lettünk, hozzá tartozunk. 
Az út egy része még előttünk van, s ahhoz, hogy elérjünk a célig, végig ki kell tartanunk. 
Amikor azonban Jézus majd másodszor eljön, akkor - ha valóban gyermekeiként éltünk - látható lesz a hasonlóság is. 
A vele való találkozás a legnagyobb öröm lesz: "Íme Istenünk, akit mi vártunk és aki megtart minket; ez az Úr, akit mi vártunk, örüljünk és örvendezzünk szabadításában!" (Ésaiás 25.9)

Szíved vágya, hogy hasonló legyél hozzá? 
Akkor már ma gyönyörködjél Benne, keresd és élvezd az Ő társaságát! Legyen áldott a napod!

Szerző: Hiti -

Megóvni a szívet⭐

A szívünk percenként 70-75-öt ver.  
Bár átlagosan csak 250 gramm súlyú, egy egészséges szív naponta 7000 liter vért pumpál 90 000 km érpályán keresztül.
A szív minden nap annyi energiát termel, hogy egy teherautó 30 km-t tudna vele megtenni. 
Egy életen át ez annyi, mintha a Holdra és vissza vezetnénk.
Egy egészséges szív elképesztő dolgokra képes. 
Ezzel szemben, ha a szívünk meghibásodik, az egész testünk leáll.

Ugyanez elmondható a "lelki szívünkről" is. A Szentírásban a szív szó jelenti érzelmeink, gondolkodásunk és érvelésünk központját. Ez életünk "parancsnoki központja".
Amikor tehát azt olvassuk: "Őrizd meg szívedet minden szorgalommal" (Péld 4,23), annak sok értelme van. De ezt a tanácsot nehéz betartani. 

Az életünk megtartása mindig olyan igényeket követel időnk és energiánk iránt, 
amelyek azonnali figyelemért kiáltanak. 
Ehhez képest az, hogy időt szánunk arra, hogy meghallgassuk Isten Igéjét és megtegyük, amit az mond, nem igényel sok energiát. 
Lehet, hogy nem vesszük azonnal észre az elhanyagolás következményeit, 
de idővel ez lelki szívrohamnak adhat teret.

Hálás vagyok, hogy Isten nekünk adta az Ő Igéjét. Szükségünk van az Ő segítségére, hogy ne hanyagoljuk el, hanem arra használjuk, hogy szívünket minden nap az Ő szívéhez igazítsuk.

2024. szeptember 24., kedd

SZERETETBEN ÉLNI❣️

,,💞Új parancsot adok nektek: szeressétek egymást! 
Ahogyan én szerettelek titeket, nektek is úgy kell szeretnetek egymást! 
Arról ismeri majd fel mindenki, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást.” Jn.13,34-35

Engedd hogy a szeretet vezessen. 
Kizárólag a Szereteten keresztül tudunk engedelmeskedni Istennek és a Szereteten keresztül tud általunk hatni az emberekre.
Az Istennek való engedelmességhez először meg kell bocsájtanod magadnak és mindenki másnak.
Veszélyesek a vallás szavai ha nincs benne szeretet, csak egy elmebeli jóváhagyás marad Isten beszéde.

Ha mindened oda is adod a szegényeknek, de ha te nem szeretsz, úgy mindegy, 
hogy mit mondasz, nem számít, hogy mit hiszel, mindegy mit teszel, mert te csődbe jutott vagy Szeretet nélkül. 1Kor.13

Ha Szeretetben maradsz és a Szeretet benned marad, úgy te Istenben maradsz.
A Szeretet körülnéz,keresi a szükségben lévőket, fontos neki mások problémája. 
A Szeretet mindig ott van, meglátja a szükségeket, mindig kész cselekedni, 
soha nem adja fel.
A Szeretet többet törődik másokkal,mind saját magával.
Nem sértő,nem néz le, nem bánt másokat ,mindig toleráns, mindig a jót keresi. 
Amig nem tudod szeretni a másikat ,Isten nem ruház fel az Ő erejével.
Kérd Istent, hogy segítsen szeretni, mert saját erődből nem mindig fog sikerülni.
A legnagyobb a Szeretet ami megmarad a földön! Ezért fontos szeretetben élni!

Legyen örömteli napod :)



Máté Evangyélioma 7. rész

1. Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.
2. Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.
3. Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?
4. Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van?
5. Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!
6. Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket.
7. Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.
8. Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.
9. Avagy ki az az ember közületek, a ki, ha az ő fia kenyeret kér tőle, követ ád néki?
10. És ha halat kér, vajjon kígyót ád-e néki?
11. Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, a kik kérnek tőle?!
12. A mit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták.
13. Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.
14. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.
15. Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.
16. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?
17. Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.
18. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt.
19. Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.
20. Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.
21. Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
22. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
23. És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.
24. Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, a ki a kősziklára építette az ő házát:
25. És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.
26. És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, a ki a fövényre építette házát:
27. És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlása.
28. És lőn, mikor elvégezte Jézus e beszédeket, álmélkodik vala a sokaság az ő tanításán:
29. Mert úgy tanítja vala őket, mint a kinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók.



💥Van Erőm - Általa áldott leszel⭐

Olykor egyetlen szó elég, hogy a lehetetlen lehetségessé váljon.
Egy emberről olvasunk, aki rendkívül nagy tekintélynek örvendett. 
Megvolt mindene, több szolga állt a rendelkezésére, sőt még hívő is volt, mivel zsinagógát építtetett. 
Egy ember volt, aki igazán törődött azokkal, akiket Isten rá bízott. 
Még egy egyszerű szolga élete is értékes volt számára. Neki igen is számított az az apró élet.
Ez a híres százados mer segítséget kérni Jézus Krisztustól. 

Kérése azonban megdöbbentő: „Uram, nem vagyok én méltó, hogy eljöjj hozzám, nekem csak egy szóra van szükségem, és hiszem, hogy meggyógyul a szolgám.”

Jézusnak egyetlen szava elegendő a változáshoz, ahhoz, hogy a lehetetlen lehetséges, a betegség egészséggé változzon.
Hány emberi életről mondtak le már orvosok, hogy nincs remény. 
De hányszor mutatta meg Isten azt, hogy mekkora erő van az ima erejében, gyógyító gondviselésében.
Ez a százados nem kér nagyot Jézustól, csak egy szót a gyógyulás érdekében. 
Jézus pedig, látva az alázatot, őszinte felebaráti szeretetet és a hitét, teljesíti kérését.
Talán olykor mi sem állunk készem, hogy megálljunk Jézus előtt, de kételkedés nélkül higgyünk abban, hogy Jézus Krisztus által gyógyulás és áldás következhet be egy ember életében.




2024. szeptember 23., hétfő

REGGELI CSENDESSÉG - 2024.09.19☀️❤️

Isten kegyelméből vagy az, aki vagy! 

Pál első levele a Korintusiakhoz15. fejezet

Krisztus feltámadásának tanúi

1 Eszetekbe juttatom, testvéreim, az evangéliumot, amelyet hirdettem nektek, amelyet be is fogadtatok, amelyben meg is maradtatok.
2 Általa üdvözültök is, ha megtartjátok úgy, ahogy én hirdettem is nektek, hacsak nem hiába lettetek hívőkké.
3 Mert én elsősorban azt adtam át nektek, amit én magam is kaptam: hogy Krisztus meghalt a mi bűneinkért az Írások szerint, 
4 eltemették, és feltámadt a harmadik napon az Írások szerint, 
5 és megjelent Kéfásnak, majd a tizenkettőnek.
6 Azután megjelent több mint ötszáz testvérnek egyszerre, akik közül a legtöbben még mindig élnek, néhányan azonban elhunytak.
7 Azután megjelent Jakabnak, majd valamennyi apostolnak.
8 Legutoljára pedig, mint egy torzszülöttnek, megjelent nekem is.
9 Mert én a legkisebb vagyok az apostolok között, aki arra sem vagyok méltó, hogy apostolnak nevezzenek, mert üldöztem Isten egyházát. 
10 De Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok, és hozzám való kegyelme nem lett hiábavaló, sőt többet fáradoztam, mint ők mindnyájan; de nem én, hanem az Istennek velem való kegyelme.
11 Azért akár én, akár ők: így prédikálunk, és így lettetek hívőkké.

Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika

REGGELI CSENDESSÉG - 2024.09.20☀️❤️

Hirdesd te is az Isten országát! 

Lukács Evangéliuma 9. fejezet

Jézus követése


57 Amikor mentek az úton, valaki ezt mondta neki: Követlek, akárhova mégy.
58 Jézus azonban így felelt: A rókáknak barlangjuk van, és az égi madaraknak fészkük, de az Emberfiának nincs hova fejét lehajtania.
59 Egy másikhoz pedig így szólt: Kövess engem! De ő ezt kérte: Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek, és eltemessem apámat!
60 Jézus így válaszolt neki: Hadd temessék el a halottak a halottaikat, te pedig menj el, és hirdesd az Isten országát! 
61 Egy másik is ezt mondta: Követlek, Uram, de előbb engedd meg, hogy búcsút vegyek házam népétől! 
62 Jézus pedig így felelt: Aki az eke szarvára teszi a kezét, és hátratekint, nem alkalmas az Isten országára.

Reggeli elmélkedés egy kiválasztott szentírási rész alapján - Szerkesztő: Kertész Marika



2024. szeptember 22., vasárnap

VAN HEGYTETŐ🌹

,,💞Boldog, aki tőled kapja erejét, akinek ösvényeid vannak a szívében! 
Ha a könnyek völgyén mennek is át, a források völgyévé változtatják, s áldást hoznak nekik az őszi esők. Erejük egyre növekszik, amíg elérkeznek a Sion hegyére, s Isten elé jutnak.,, Zsoltárok könyve 84:5-7 EFO

Tudom, hogy ismered a könnyek völgyét. Nem egyszer jártál már ott, és talán most is ezen keresztül visz az utad. Lehet, hogy nagyon messze van a túlpart, az alagút vége, 
a sötét völgyet követő nagyfényes domboldal, de hinned kell, hogy létezik. 
És hinned kell, hogy Isten odavezet. Hogy végig megy veled ezen a krízisen.

Akkor is, ha most nem érzed a jelenlétét. 
Ha olyan távoli az, amit régebben keltett benned egy-egy róla szóló történet, bibliavers. 
Ha nem találod magadban az örömöt, az utána való éhséget, a vágyat, hogy időt tölthess vele. 
Ha nem hallod válaszát a kiáltásodra, és ha már kiáltani sincs kedved.

Kapaszkodj hűségébe, hogy Ő megígérte! Kapaszkodj Krisztusba, aki nem mondott le tanítványairól azután sem, hogy szanaszéjjel futottak a Gecsemáné kertben. 
Aki a kereszten azokért imádkozott, akik „nem tudják, mit cselekszenek”. 
Ő is ismeri a könnyek völgyét, a sötét, áthatolhatatlan magányt. 
Ő is kiáltott már fel fájdalmában, és tudja, milyen úgy lehunyni a szemedet, 
hogy nem érzed az Atya jelenlétét.

Állj meg nyugodtan! Vegyél pár lassú, mély levegőt! Isten jelenlétét nem befolyásolják az érzéseid. 
Ő nemcsak akkor törődik veled, amikor te is úgy érzed, rendben vannak a dolgok. 
Ő nem mondott le rólad most sem, és ad erőt. 
Lehet, hogy nem egy maratonra, de mindig a következő lépésre. 
És egyszer majd ott találod magad fent a hegytetőn.

(Szilvási-Csizmadia Andrea)



⭐Van Erőm - Feladatod van❣️

Egy barátom egyszer egy napot azzal töltött, hogy nagy faházikót szerelt fel a hátsó udvarában. 
Amikor az 5 éves kisfia könyörgött, hogy segítsen, azt javasolta, hogy csak énekeljen, hogy bátorítsa őt a munkában. A fiú nemet mondott. Segíteni akart. 
Óvatosan, amikor már nem veszélyeztette volna, megengedte neki, hogy segítsen a fadarabokkal, miközben ő mozgatta őket. 
Nélküle kevesebb idő alatt is megépítette volna. 
A nap végére azonban nemcsak új faházikó lett, hanem egy büszkeségtől duzzadó fia is.
Isten kezdettől fogva az emberekre támaszkodott, hogy munkáját előbbre vigye. 
Miután felkérte Ádámot a föld megművelésére és az állatok felügyeletére, Isten az ő kezében hagyta a kert munkáját. A minta folytatódott. 
Amikor Isten lakóhelyet akart a földön, a hajlék és a templom nem az égből szállt alá; művészek és mesteremberek ezrei dolgoztak a megalkotásukon. 

Amikor Jézus meghirdette Isten országának új uralmát a földön, embereket hívott segítségül. 
Azt mondta tanítványainak: „Imádkozzatok az aratás Urához, hogy küldjön ki munkásokat az ő aratására” (Mt 9,38).
Ahogyan egy apa teszi a gyermekeivel, úgy fogad minket Isten is szívesen, mint az Ő országa társait. Légy te az, aki Isten országa dicsőségére cselekszik. 
Ma, add tovább Isten jó hírét másoknak. 
Csatlakozz emberek ezreihez, akik dicsőítik Istent.